Maggis hunkförmedling är tillbaka

Margaux är den där kompisen som alla ofrivilliga singlar skulle behöva i sitt liv.
Det engagemang hon ger sina singelkompisar är imponerande och det är nästan så att Tinderappen kan raderas, för mer högerswajpande än det Maggis hunkförmedling kan leda till finns nog inte.

Tidigare har hon försökt hjälpa sin hunkiga Saltiskompis Max – vars nuvarande civilstånd jag tyvärr inte har någon uppdatering kring i nuläget – och nu är det Viktor Frisk och Daniel Norberg som beskrivs som ”Stockholms härligaste singelkillar”.
Hejja Maggis! Jag skulle ta henne som referens alla dagar i veckan, även om hon själv inte dejtat varken Viktor, Daniel eller Max – vad jag vet. =)
Men…

Det här får mig att tänka på det avsnitt i Vänner där Monica och Phoebe försöker skaffa dejter till Rachel, någonting som utmynnar i en regelrätt tävling mellan de två väninnorna.


Chandler: Okay now it doesn’t matter which one you choose, y’know? It’s completely up to you. Our guy is perfect, or you can go out with the guy Phoebe deemed not good enough to go out with herself.

Är det så?
Om man som singel ”rekommenderar” en kille eller tjej till någon annan – gör man det för att hen inte är bra nog för en själv att dejta?
Vad hände med vänskap och att man helt enkelt inte klickat på det sättet?

Jag älskar Vänner men i bland blir det så tydligt att:
1 – serien har några år på nacken, och..
2 – är nidbilden av  det stereotypiska amerikanen där män och kvinnor inte kan vara vänner utan någon baktanke.

Jag kommer återkomma till detta senare idag hade jag tänkt! 
Nu ska jag spela in podd! Hepp!

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  eller så är det
  3. tänkt som humor

  aldrig gillat vänner dock, hatar alla program där de är i en studio o man hör ett fult amerikanskt skratt i bakgrunden

  Svara

   Jag älskar vänner, har alltid igång det parallellt med annat jag kollar på. Låter säsongerna rulla på netflix och när det är slut kör jag igång avsnitt 1 igen. Perfekt att ha på när man äter eller om man vill somna till något eller när man funderar på vad man vill se haha. Love it

   Svara

   Vänner har åldrats dåligt.

   Svara

  Älskar Vänner!

  Sen kan inte killar och tjejer vara vänner utan baktanke, enligt min erfarenhet. Tyvärr. Skulle hemskt gärna ha en killkompis då de är så himla sköna att hänga med och jag har oftast mer gemensamt med en kille än en tjej.

  Svara

   Jorå. Jag har 90% killkompisar, kanske hjälper att jag är gay dock haha. Älskar dem, bästa vännerna!

   Svara

    Hahah det borde inte spela in men kul att du hittat sköna killar att umgås med 🙂

    Svara

     Nej man vet ju inte, det kanske inte spelar in… Men vi har alltid varit ett blandat gäng. Inga baktankar, mer som syskon. Att det droppat av lite tjejer under åren har mer berott på flytt osv

     Svara

      Har också killkompisar, vi är väldigt nära men det är absolut inget sexuellt i luften, de är som syskon. Däremot vet jag också av erfarenhet att de är svåra att hitta då många killar börjar hänga med en just pga att de fattat tycke utseendemässigt (får man veta senare) = går inte att ”bara” vara kompisar i längden. Man ska ha lite tur helt enkelt för att slippa baktankar

      Svara

       Jag funderade just på varför jag aldrig haft det här problemet! Men det är ju klart att det är alla ni snygga tjejer som inte kan ha killkompisar uran att det blir spänning i luften. händer mig aldrig kan jag lova, alla killar som umgås med mig gör det enbart pga att jag är trevlig 😉

       Svara

   Kan inte syskon vara vänner utan baktankar?

   Svara

    Nope, alla vill egentligen smygincesta innerst inne 🤷

    Svara

    Tycker väl inte riktigt att det är samma sak dock.

    Svara

   Vad i hela friden är det för kretsar som du umgås i när man inte kan va vänner mellan könen? Låter helt absurt!

   Svara

    Just nu umgås jag endast med tjejer som i sin tur inte heller har några killpolare. Jag har liksom halkat in i deras umgänge pga flytt.
    Har haft 2-3 killkompisar genom åren, den ena är gay, den andra var kär i mig i fem år och sen stod han inte ut längre och den tredje blev jag tillsammans med under en kort period för att sen återgå som vänner då vi passade bättre som det.

    Efter detta har det varit svårt med killar som bara nöjt sig med att vara vänner och då beter jag mig inte mer annorlunda mot killar än mot tjejkompisar.

    Men jag håller med dig om att det är konstigt. Men men. Får väl ragga killpolare på krogen nästa gång😂

    Svara

     Krogen är fel ställe dock…

     Svara

      Jag vet, skojade

      Svara

     Men vadå ”efter detta så har jag haft svårt med killar som nöjer sig med att bara vara vänner” ? Det där är så konstigt för mig. Alla är ju liksom inte attraherade av alla bara för man pratar eller är trevlig. Jag förstår att slumpen gör att man inte har killpolare (en annan sak som jag aldrig har förstått är varför man ens kallar det kompisar och killkompisar…?) men att liksom leva med någon slags föreställning om att alla killar som man träffar har ett intresse av en är ju rätt så självgott.

     Svara

      Men menar ju att även om jag bara velat vara vän så har killen velat mer och jag menar ju såklart killar jag klickat med, inte alla killar som finns. Så självgod är jag inte.

      Och jag håller med, i vanliga fall använder jag mig av ordet ”kompis” utan att dela upp det som kill/tjejkompisar.

      Svara

      Det finns i princip inte en enda kille som är vän med en tjej de anser vara totalt oattraktiv. Detta kombinerat med egenskaper som de tycker om gör att män i nästan varje fall kan tänka sig att ligga med eller vara ihop med sin tjejkompis. Män har inte tillräckligt med respekt för kvinnor att vara vän med, i deras ögon, fula tjejer. Sen finns det undantag, som min man tex, han har nästan enbart tjejkompisar och detta pga att han avskyr att som är macho, tycker att män har en dålig attityd gentemot varann och är känslomässigt handikappade. Hans vänner är inte tjejer som säger att kvinnor bara snackar skit och att män är mer avslappnade, det är tjejer som är stolta över att vara kvinnor.

      Svara

       Du tror att din man är väsenskiljd från alla andra män? Då det inte finns en enda man som vill bara rakt av vara vän med kvinnor (utan att tänka på utseendet) FÖRUTOM din man? Ok.

       Svara

       Vad har du fått det ifrån, at trän bara umgås med tjejer de finner attraktiva? Jag tycker det låter sjukt konstigt… Men jag förstår varför det blir lite laddd stämning när man umgås med män om man alltid utgår för att de spenderar tid men en pga att jag är attraktiv.

       Män umgås med mig trots allvarlig brist på snygghet. De flirtar dock aldrig med mig.

       Svara

       Det här var det dummaste som jag nånsin hört…

       Svara

      Jag har en del killkompisar, men ärligt talat så har inte jag heller varit vän med någon kille som bara har velat vara vänner. Alla har velat mer.

      Antar att det kan ha att göra med att jag inte har några ytliga vänner, bara nära vänner jag verkligen klickar med. O klickar man otroligt bra och många finner en attraktiv så är det väl heller inte så konstigt om intresse uppstår. Hade jag varit attraherad av någon av mina kompisar så hade jag väl kunnat bli kär i del också.

      Svara

   Jag har både tjej- och killkompisar, skulle säga att det varit 50/50 genom åren. Mina allra närmaste har dock alltid varit killar de senaste 8 åren iaf (sen jag flyttade hemifrån). Med alla har det hänt exakt samma grej: Vi är bästa vänner, ingen baktanke, har aldrig hänt något med någon av dem. De hittar en tjej de gillar. De frågar mig om råd/hjälp eftersom jag är tjej och jag är där som stöd och ”wingar dem” (”bara var dig sjääälv” etc). De blir tillsammans med tjejen. Killarna säger alltid ”det är lugnt, inget kommer förändras i vår vänskap, hon är ok med det”. Tjejen är INTE ok med att hennes kille är tight med en annan tjej som inte är hon. Killen slutar umgås med mig. Ibland gör de slut med tjejen, kommer tillbaka till mig och är bff med mig igen och lovar att det inte händer igen. Sen träffar de en ny tjej och repeat.

   Detta händer varje gång och jag blir alltid lika ledsen. Förstår att tjejer kanske ty ler det är konstigt att deras kille är supertight med en annan tjej men jag är inte intresserad av mina killkompisar på det sättet. Hade jag velat ligga med dem hade jag gjort det för länge sedan och dessutom inte aktivt hjälpt killen att bli tillsammans med någon annan. Det GÅR att vara vän med någon av motsatt kön, jag lovar!

   Svara

    Jag upplever precis samma sak 🙁

    Svara

   Min allra närmaste och som man säger bästa vän är en kille. Har känt varandra nu i 11 år, ingen baktanke alls. Hela gymnasiet umgicks jag enbart med killar för det var så mycket enklare helt ärligt. 🙈

   Svara

   Håller med alla mina killkomoisar har blivit förtjust i en och det har sabbat allt när orden är sagda. Tråkigt älskar att vara med män!

   Svara

   Omg, min kille har typ bara tjejkompisar, har han en baktanke med alla dom??? 😅 OBS skojar, är inte orolig

   Svara

    En av mina bästa vänner är man, jag var vittne på hans bröllop och han är best man/tärna på mitt (som är om några veckor). Känns som att om någon av oss hade haft en baktanke så hade det varit rätt kört nu.

    Svara

   Den här inställningen verkar avancerad när ena umgänge plötsligt består av massor av ena vänners pojkvänner. Ligger set en baktanke där också? Att mm egentligen vill stjäla dem?

   Svara

   Jag har flera killkompisar och det är hur bra som helst. Så det är inte könet som spelar roll utan hur man är som person.

   Svara

  Är det någon som sett Mogis pinsamma vlogg där hon pratar med mon amour som om han vore en hund och kallar honom baby och älskling 7378ggr… Mon amour själv ser uttråkad ut. åhgud, skämskudde på den.

  Svara

   Hela hon tänder något irriterande i mig. Under hela video ska hon ”skämta” till det med franska ord och fransk dialekt. De första 15 gångerna var inte ett dugg roliga och resterande 379 gånger var definitivt inte roligt alls.
   Vad gör dessa två egentligen?
   Rester runt och bor på olika hotell?
   Vad mer?

   Svara

    Ja, jag kan inte heller förstå att Mogi och hennes kille inte kan prata normalt. Man undrar om de håller på så även när de är ensamma. Huu så hemskt!

    Sedan har ju Mogi nu visat sin lägenhet på bloggen. Den köptes i dec 2016, och är inte färdigrenoverad än!!!! Så hon och hennes amour har bott hos Mogis föräldrar under hela den här tiden! Nu ska lägenheten tydligen säljas i juli (får se om renoveringen blir klar!). Men ja, att sälja en lägenhet på 3 tr utan hiss, det är inte det bästa, även om den finns på Östermalm.

    Svara

     De verkar ha det så tråkigt. Förut när jag sett bilder på all lyx har jag känt mig avis någonstans på all god mat och dryck och eleganta hotellvistelser men när man SER (och hör:) de så känner man ju bara att nämen fy så tråkigt. Konsumtion och lyxturism. Älskar mitt vardagskaos med fil och mjölk till middag och helt oglamourösa men meningsfulla arbete inom vården med psykisk ohälsa. Tack Mogi för att du får mig att uppskatta en helt vanlig tisdag med PMS i småstaden.

     Svara

  Jag älskar Daniel haha. MARRY ME

  Svara

  Tror inte att det har undgått någon att du gillar Vänner faktiskt! 😉

  Svara

  Kan ju berätta att mr Norberg inte är speciellt härlig irl.
  Eller om man tänder på grov hybris så är han nog härlig iofs :))))

  Svara

   Av min erfarenhet är ”roliga” människor med stort bekräftelsebehov ganska osköna i längden. Kul med en klassclown, okul med samma beteende när man är över typ 12.

   Svara

   Han fick väl ett visst rykte i Uppsala.

   Svara

    Vad hände i Uppsala?

    Svara

   oj, jag tycker precis tvärtemot, otroligt härlig kille även privat 🙂

   Svara

   Så vansinnigt otrevlig!

   Svara

   Det tror jag inte på. BS.

   Svara

  Vem ÄR snubben till höger egentligen? Vad är han känd för? Såg honom när jag zappade förbi Lets Dance, visste inte vem som var dansare eller kändis av han och danstjejen..

  Svara

   Var med i idol för skitlänge sedan och sysslar nu med YouTube. Sjunger och gör sketcher typ.

   Svara

    Okej! En ”kändis” alltså. 😛

    Svara

     Att du inte kände till honom gör honom inte mindre känd…

     Svara

   Han och hans bror gör ju de helt fantastiska parodierna på melodifestivalen och en massa andra högkvalitativa youtubefilmer där de skriver egen musik och texter. Tycker de är så otroligt begåvade och grymma.

   Svara

  ”Hunk”… 🙄

  Svara

  Alltså Linn Herbertssons inlägg på vad hon gör under en dag? Hon jobbar mellan 10-11 sedan blir hon rastlös och gör privata ärenden och äter lunch ett par timmar. Sen jobbar hon 2-3 timmar till på eftermiddagen innan det är dags att gå hem kl 16 😅 ja dessa influencers har det kämpigt alltså

  Svara

   Helt sjukt. Och så har man dem som sliter för varenda öre…

   Svara

   Alltså, haha! Hon jobbar ju hårt för att få in den där jäkla juicen på 75% av bilderna, synd att hon glömde reklammarkera. 😉

   Svara

    Inlägget är reklammarkerat?

    Svara

   Det låter härligt! Om jag vore snygg och fit och klädintresserad skulle jag absolut överväga influencer-yrket!

   Svara

  Kissie vänta barn!!! Wiiihhhhh❤❤❤

  Svara

   Vad får du det ifrån?

   Svara

   Är det ett knep för att ge henne fler klick eller har jag helt missat något? Ser inget alls om att hon väntar barn.

   Svara

    Känner samma, plus att jag gick på det eftersom jag gick in på hennes blogg och instagram trots att jag aldrig gör det annars….

    Svara

   För att hon ska sluta dricka alkohol?

   Svara

    Ja Kissie ska ha barn. Givetvis.

    Svara

    Shit, jag har varit nykterist hela livet, hur många barn har jag som jag inte känner till?!

    Svara

  Jag är gift och troligtvis för gammal men han Daniel asså..

  Svara

  Daniel träffade jag på ett par gånger när han pluggade i Uppsala och med tanke på hur han var då är jag inte förvånad att han är singel.

  Svara

   Tell us more!

   Svara

    Blir så förvånad av din kommentar, känner honom sen långt tillbaka och har aldrig hört någon någonsin prata illa om honom.

    Svara

     En av hans vänner var en kursare till mig och varje fest jag träffade honom pratade han bara om sig själv, avbröt så fort man själv sa något och när han väl lät en prata var han otroligt nedlåtande. Skönt att höra att det inte är hans enda sida, han gjorde sig inte till en hit bland min vänskapskrets.

     Svara

  jag älskar också vänner men ni som inte tycker att en del av skämten åldrats dålig (typ de om homosexualitet, transpersoner och om tjocka), har ni prövat att kolla om på serien från början nu under senare år?

  visst får man skämta om tjocka och homosexuella, men blotta faktumet att någon är homosexuell i sig får mig inte att skratta i sig. Rätt många av skämten i friends verkar dock ha det som enda poäng.

  (men å andra sidan är inte moderna komedier alltid så mycket bättre, och där man man ändå inte skylla på tiden)

  Svara

  Jag har ingen aning om vilka männen på bilden är, men han till vänster hade jag mer än gärna superlikeat på tinder!

  Svara

  Vänner-grejen är så jäkla trist tycker jag. Vem återkopplar till den serien fortfarande, förutom här då? Det tar uppmärksamhet från det egentliga inlägget, eller så var det så att det egentliga inlägget var så fattigt så man fick fylla ut med lite Vänner-dravel?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.