Valet närmar sig med stormsteg och Amir säger sitt om SD

Folk som röstar på SD, lyssna nu. Ni är äckliga odjur. Ni är smuts. Ni förstör Sverige och smutsar ner Sverige. Ni sprider en skugga över Sverige. Ni är det värsta som har hänt Sverige. Jag avskyr folk som röstar på SD. Jag tycker att ni är det vidrigaste som finns på denna jord. Dra åt helvete. //Amir

Medan Bella ger Champagne till Ulf Kristersson och coachar honom inför valet så tar Amir till Youtube för att dela med sig av sina åsikter om SD och folk som röstar på SD.
Jag har en känsla av att valet kommer avhandlas betydligt mer på sociala medier i år än tidigare år, och det är både på gott och ont.
Jag skrev en krönika för ett tag sen om hur partierna använder sig av influencers – och då framför allt deras följare för att fiska förstagångsröster.

Tror ni att influencers kommer berätta vilka de röstar på och i synnerhet om de väljer att lägga sin röst på SD?
Eller kommer de hålla det hemligt för att för att inte riskera att stöta sig med sina läsare om de är SD-kritiker?
Jag tror att det här valet kan gå hur som helst och det är ingen bra känsla jag har i magen.
Jag är rädd för att Sverige kanske inte kommer vara ett land jag vill bo kvar i efter valet.
Vad tror ni?

397 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha gulligt. Heja Jimmie!

  Svara

   Vad gullig du är som hejar på en smygrasist 🙂 Tihi!

   Svara

    Vadå ”smygrasist”..? Det är väl numer helt öppet!

    Svara

     Du har rätt! Jag borde ha skrivit öppen smygrasist eftersom han oftast använder indirekta sätt att besktiva/förklara sina rasistiska åsikter. Hans åsikter blir väldigt tydliga när han talar engelska.

     Svara

      Första meddelandet har mer likes.
      Visar va svenssons tycker och det är inte som du… jooobiit laaageeee

      Svara

       Andra meddelandet har mer likes så jag skulle också kunna säga att det visar att svenssons tycker och tänker som jag… Men det hade inte varit vetenskapligt för Bloggbevaknings kommentarsfält är inte en statistically significant enkätundersökning.

       Svara

       Jobbigt läge att inte förstå att en kommentarsfält är bara en kommentaesfält och inte en vetenskaplig enkätundersökning.

       Svara

    Haha åh denna trenden om att påstå att SD är rasister 😂

    Svara

     Haha åh den trenden om att påstå att SD inte är rasister 😂

     Svara

      Feminister är kommunister

      Svara

    Ja Jimmie har ju verkligen någon skuld till varför Sverige idag ser ut som det gör? Det är BARA SD som är det ”stora hotet” eller hur? för Otryggheten ökar för varje dag. Ingen av de andra partierna verkar våga prata om problemen, och samtidigt så dör människor som flugor i Malmö, 15 min från mig. Handgaranter sprängs i papperskorgar, ambulanspersonal kan inte göra sitt jobb, polisbilar och ambulans får sten kastade på sig, polisen uppmanar unga tjejer att stanna hemma på kvällarna och färga håret (!), för att polisen förlorat kontrollen, Gruppvåldtäkter läser man om nästan dagligen, polisen får lägga ner utredningar om våldtäkt på små barn i brist på resurser, människor dör väntan på vård (i högkonjunktur), män med anknytning till IS finns inte tid att hitta eller utvisa, (därav fick 5 människor offras på drottninggatan),bilar brinner i förorterna, invandrare som flytt terror och förföljelse i sitt hemland får nu utstå samma sak i Sverige.I början av 90-talet fanns 3 utanförskapsområden, idag finns nästan 200. Samtidigt importerar vi problem som barngiftermål, könsstympning, hedersvåld. Det finns inte ett end parti som tagit upp dessa problem förutom SD har, och ändå är vi ”rasister” som vill sätta sig emot att detta fullständigt tar över. Du verkar tycka du är en ”god antirasist”, och skiter i och reflektera över allt annat. Alla de invandrare som röstar på SD är väl också rasister då antar jag?

    Svara

   Snälla, om invandringen är din hjärtefråga så lägg åtminstone din röst på något av de andra partierna som nu väljer att driva en hårdare invandringspolitik. Alla andra partier kan iallafall göra en budget, och de förstår hur vård, omsorg, skola, polis, rättsväsende, infrastruktur osv fungerar. SD gör inte det. De saknar kunskap och kompetens att styra landet, och det har de redan visat flera gånger med sin totala oförståelse i olika frågor. De har även redan röstat ner flera av de frågor som de lovade i förra valet att de skulle kämpa för. Det kommer inte bli annorlunda denna gång. De har enbart invandringen för ögonen och kan inte se bortom den frågan. Snälla rösta på något parti som kan klara av ansvaret att styra landet.

   Svara

    Och med tanke på att SD vurmar så pass mycket för våra pensionärer att de är villiga att stänga gränserna för att göra det bättre för de gamla (det är alltid invandrare vs pensionärer hos sd) så kan man ju fråga sig varför de gång på gång röstar emot sänkta skatter för pensionärer. Kan det vara så att deras välvilja mot pensionärer går hem hos folk medan deras egentliga politik bara gynnar de som redan har det gott ställt?!

    Svara

     SD skiter tyvärr fullständigt i pensionärer. De har haft flera möjligheter redan att rösta för förslag som skulle ha förbättrat för alla pensionärer, men de väljer att rösta nej gång på gång. Pensionärerna är endast spelbrickor. Så länge de har det dåligt kan SD låtsas att det är invandrarna det beror på, och inte att det beror på politiken som under allt för lång tid åsidosatt de äldre.

     Svara

      Fel ,uttala dig inte om saker du inte kan.

      Svara

    T vad klok du är! Bra.

    Svara

    Håller med fullständigt, det är som att låta städerskan byta jobb med hjärnkirurgen och hoppas att patienten överlever.

    Svara

   Finns många jag inte gillar i SD, men Jimmie är svår att inte gilla

   Svara

    Jag skulle inte rösta på SD för en miljon.. tycker de är ett pack åsnor. Men… man måste ge Jimmie att han är en riktigt duktig retoriker! 👌🏻

    Svara

     Jo. Handlade det bara om retorik skulle Jimmie eller Gudrun få min röst men nu blir det inte så 🙂

     Svara

     Åsnor? Är det ditt bästa argument?

     Svara

    Jag tycker att han är ganska lätt att ogilla.

    Svara

     Tänker bara på Partajs parodier när jag ser och hör honom….

     Svara

    JIMMY ÄR BÄST.

    Svara

    Vet att det finns folk som inte tycker om att man gör paralleller till Finland här, men vårt motsvarande parti Sannfinländarna blev näststörst i förra valet och har varit i regeringen denna period. Samma sak gäller där, en partiledare (Timo Soini) som var väldigt karismatisk och har bra retorik och kunde fiska röster. Stora löften. Så, vad har hänt?

    -Timo Soini blev UTRIKESMINISTER. Uttalade sig nyligen mot abort i samband med omröstningen i Irland. Övriga regeringen fick skämmas.

    -Ifjol kom Timo Soini fram till att det är dags att ge över partiledarposten till någon annan efter att han suttit på den i flera decennier. Partiledarplatsen gick till Jussi Halla-Aho, dömd för hets mot folkgrupp, och partiet gick från smygrasistiskt till öppet rasistiskt. Resten av regeringen konstaterade då först att de inte längre kan samarbeta med sannfinländarna och det var nära att det blev nyval. Mirakulöst nog lämnade Timo Soini och resten av hans ministrar sannfinländarna och skapade ett nytt parti, kallar sig De blå, och vips fick de stanna i regeringen. Påstår sig vara mindre extrema än det nu mer extrema moderpartiet men fortfarande väldigt lika.

    -En av deras största hjärtefrågor är att den nu obligatoriska skolsvenskan ska slopas, de fick igenom ett experiment där 2000 elever skulle få välja bort svenskan. Dock var bara ett fåtal kommuner intresserade, och även de tog nyligen bort sin intresseanmälan eftersom deras elever skulle bli i en sämre ställning om de till exempel flyttar till ett landskap där svenskan behövs. Så där misslyckades sannfinländarna. Stora löften, inte så mycket i praktiken. Som en stor del av deras frågor.

    -har varit en hel del skandaler gällande de olika partimedlemmarna, oacceptabla uttalanden, olämpligt beteende i samband med för mycket alkohol etc.

    Listan kunde göras lång men då skulle denna kommentar bli en roman. Summa sumarum: lär er av Finlands misstag, låt inte extremhögern få för stor plats i politiken!

    Svara

   Poppar popcorn på valdagen efter att jag röstat, och tittar på eländet som följer. Stockholm kommer kanske att bajsa på sig🤢

   Svara

    Sverige är mer än Stockholm, SD kommer förstöra hela landet! Sitter du verkligen där med dina popcorn när folkmordet startar?

    Svara

     Folkmord? Du känner dig inte lite överdramatisk?

     Svara

  Berätta om största kriset i ert liv för tillfället.

  Svara

   Är på väg att separera från min sambo sen nästan 12 år tillbaka. Med ett nyköpt hus och två barn (varav yngsta knappt ett år gammal) känns det bitvis rätt tungt. Men känns som vi inte har något annat alternativ. Och det känns bra att vi fattat beslutet ändå för vi har varit olyckliga länge. Intalar mig själv att det bara kan bli bättre 😊

   Svara

    Det blir säkert mycket bättre, fortsätt bara att respektera varann så kommer barnen inte att lida utan vara glada för två lyckliga föräldrar.

    Svara

     Exakt den intentionen vi har 🙂
     Tusen tack för att du tog dig tid att svara <3

     Svara

   Gravid och överväger abort. Min andra abort. Känner mig skamsen och mår illa bara av tanken att jag satt mig i den här sitsen igen.

   Svara

    Det görs exakt så många aborter som det behövs.

    Jag har gjort en abort och jag vet att det inte är särskilt roligt, men du ska INTE skämmas över att du gör en abort! Det är väl jättebra att du tar ditt ansvar och inte sätter barn till världen du egentligen inte vill/kan ha. Att ha barn är extremt påfrestande och nåt som förändrar ditt liv så mycket. Dessutom ett stort ansvar alla inte kan/vill ta. Det ska man bara göra om man verkligen verkligen vill, inte annars.

    Skäms inte, var stolt över att du har självinsikt och kan ta ansvar. Hoppas aborten går bra, om det är det du väljer. Kom ihåg att du bestämmer.

    Svara

    Att göra abort är att mörda ett barn.

    Svara

     Dra åt helvete

     Svara

     Dra något gammalt över dig. <— lika konstruktivt som ditt inlägg.

     Svara

     Hahaha, nej, det är verkligen inte att mörda ett barn. Det är att avsluta en tidig graviditet. Skärp dig R, håll inte på att sprida osanning och skamma kvinnor som hamnat i en jobbig situation. Abort är 100% bra om man inte vill ha barn.

     Svara

      Fia

      Hela din kommentar är bara massa känslor och åsikter. Du står inte för ngn sanning. Du vet att skam är naturlig biologisk känsla och signalerar faktiskt ngt. Att bli gravid är faktiskt en aktiv handling i de flesta fall – att man sedan inte vill stå för sina handlingar är bara omoget och fegt.

      Svara

       Forts Menar inte att abort är dåligt men man kanske kan vara lite nyanserad och inte få det till att det är världens bästa grej.

       Svara

        Tur att jag gick in här en gång till ikväll och såg din kommentar.

        Tror du att kvinnor använder abort som preventivmedel? Tror du det är vanligt att man har sex och skiter i att man ev blir gravid och måste göra abort? Det tror inte jag, och dem statistik/fakta som finns att tillgå säger samma sak. Abort är liksom inte nåt man gör på en lunchrast för att man är uttråkad.

        Om det nu finns ett par kvinnor där ute som använder abort som preventivmedel och har satt det i system (hör du inte hur dumt det låter) så kan de väl få göra det? Spelar det nån roll fr dig? Hellre det än att kvinnor ska känna skam över enstaka aborter. Spelar väl för fan ingen roll hur många man gör eller varför?!

        Svara

         Har jobbat på kvinnoklinik så jag har sett mer än vad du har gjort och vet att vissa inte använder preventivmedel och istället gör abort. Så vad du tror spelar ingen roll. Vet inte om du inte mår bra eller vad som pågår men du borde lugna ner dig lite. Det går liksom inte att svara på din kommentar, den är helt urspårad. Vi tycker olika och vi får nöja oss så.

         Svara

         Ja asså varför skulle det va bättre att föda ett barn man inte vill ha? stackars barn… och fatta hur många barn som skulle lämnas på brandstationer.

         Svara

       loOOOOOOOOOL jag dööööör. ja skam är en ”biologisk” känsla, som alla andra känslor. på rak arm skulle jag gissa att den är bra att ha för att kunna, förstå hur och vilja bete sig i samhället. det innebär inte att allt man känner skam för är ”biologiskt korrekt” eller vad det nu är du anspelar på. det betyder endast att samhället du lever och har blivit socialiserad in i, har för närvarande bestämt att det är en dålig sak. vissa känner skam när de rapar, andra bryr sig inte, vissa dör av pinsamhet varje gång deras tarmar skramlar medans andra inte ens tänkt tanken att det kan vara någonting skamfullt. jag kan gå i evigheter men du fattar nog poängen. vissa saker samhället anser vara skamfullt kan vara användbara, som att inte prata för högt bland tysta folkmassor medans andra kan skada, så som skam över en abort. några uttagna celler är betydligt bättre än ett oönskat barn och eventuella emotionella traumor hos alla inblandade.
       att olagligöra abort leder till absolut hemska konsekvenser.
       låt de som vill ha barn och känner sig redo för det ha de. de andra kan med all glädje avstå och göra mänskligheten en tjänst. menar du att du vill att alla samlag ska hända endast om man glatt kan välkomna ett nytt liv till världen? eller hur tycker du att kvinnor ska agera för att undvika oönskade graviditeter?

       Svara

        Jag håller med dig i vissa delar. Menar bara att de som menar att abort nästan är något bra eller roligt el liten grej. Har läst kommentarer här tidigare i samma fråga och vissa har ju faktiskt ångrat sig eller haft ångest. Man måste ju också få nämna sådant. Visst behövs det men det bästa är väl om man hade skyddat sig från första början? Eller får jag inte tycka så?

        Svara

         du får ju tycka precis vad du vill. har ej ringt polisen pga dina åsikter. självklart finns det kvinnor som ångrar sin abort och som haft ångest i efterhand och mer än självklart ska de få prata ut om det och få stöd.
         abort är något bra. abort är en fantastisk rättighet som räddar många många från olyckliga liv, både mödrar och barn.
         du påstår dig ddock inte stå för att kvinnor som ångrar en abort ska få prata ut om det i din tidigare kommentar: ”Hela din kommentar är bara massa känslor och åsikter. Du står inte för ngn sanning. Du vet att skam är naturlig biologisk känsla och signalerar faktiskt ngt. Att bli gravid är faktiskt en aktiv handling i de flesta fall – att man sedan inte vill stå för sina handlingar är bara omoget och fegt.”
         Du vill bara att en person ska skämmas över ett val som redan kan vara extremt tufft och psykiskt påfrestande.
         skydd fungerar inte alltid som de ska och ibland har det hänt missförstånd och ibland misstag. vi är människor och oavsett på vilket sätt man blivit gravid ska man inte bli utskämd över att man bestämt sig för att göra abort.
         abort ska däremot inte ses som ett preventivmedel. inte pga de ickesentienta cellerna i ens mage utan för att det ändå är et kirurgiskt ingrepp eller en hormonell chock dom förmodligen inte borde upprepas i all oändlighet.

         Svara

     Men läs på för fan.

     Svara

     Vem begår mordet? Mamman eller personen som utför aborten?

     Svara

     Dig ”R” borde man absolut aborterat 🙂

     Svara

      Är det en tävling vem som har utfört flest aborter? Vinner den personen?

      Svara

     Hej Jimmie. Trevligt att du också läser bloggbevakning 🙂

     Svara

    Jobbar på gyn och vi bryr oss inte det minsta om det är din första eller andra eller tredje abort osv. Du ska absolut inte skämmas för det. Inga preventinmedel är helt tillförlitliga. Fatta det beslut som är bäst för dig oavsett. Ingen sjukvårdspersonal kommer döma dig för det. Kram och lycka till hur du än gör ❤️

    Svara

     Tyvärr är det inte så på alla gynmottagningar i landet.

     Svara

      Nej inte där ”nysvenskar” med sämre kvinnosyn jobbar.

      Svara

       Jeez Loueez

       Svara

       Det där var på riktigt det dummaste jag läst/hört idag och då jobbar jag ändå i reception på en turistort.

       Svara

        😂😂

        Svara

       Du menar att det kommit väldigt många nysvenkar som är läkare och barnmorskor? Varför har vi fått så mycket problem med invandringen då?

       Svara

     Ett föredöme i vården! 🙌🏼 En absolut önskvärd inställning.

     Svara

      Kram på er alla ❤️ Vi gör vårt bästa och jag är så ledsen att det inte är så på alla kvinnokliniker i landet. Just på kvinnokliniken är man så oerhört utsatt och sårbar som det är med aborter, förlossningar, missfall, blödningar, cellförändringar osv. Det absolut minsta man ska förvänta sig som patient är ett varmt och icke dömande mottagande av vårdpersonal.

      Svara

    Skulle det vara så hemskt att behålla barnet?

    Svara

     Ja.

     Svara

      Varför? Bryr mig genuint. Kram

      Svara

       Varför ska du ens bry dig om det? Räcker väl att hon känner att det inte är vad hon vill just nu.

       Svara

        Och varför bryr du dig? Bestämmer du vem som får bry sig? Hon verkar må dåligt och kanske vill ha andras stöd och åsikter. Fult av dig att vända det till ngt dåligt. Vet själv att man kanske inte tänker klart i sådana här situationer och då kanske man vill dela med sig. Du vet inte vem jag är och vad jag har varit med om så du borde inte uttala dig så självsäkert.

        Svara

   Failar allt i mitt liv, vågar inte gå ut, har slutat träffa alla mina vänner och mina familjemedlemmar, stänger in mig själv och svarar aldrig på telefonsamtal och meddelande. Jag vet inte vad jag håller på med 🙂 🙂 🙂

   Svara

    Ååå..kan den känslan. Du kanske kan får någon medicin som hjälper dig att mår bättre?

    Svara

     Försökte med antidepressiva i ett år, och de hjälpte mig ur sängen men tyvärr inte ur lägenheten 🙁

     Svara

      Gått i nån sorts terapi? Medicin löser inte allt och ibland måste man kämpa lite extra trots att det är jobbigt.

      Och jodå jag vet hur det är. Satt instängd i en lägenhet när jag kraschade totalt. Internet var det enda roliga i mitt liv då. Så glad att jag vågade söka hjälp och kämpa mig ifrån det.

      Svara

       Faktiskt ingen terapi, har satsat på mediciner bara. Har hittills avfärdat terapi som pseudovetenskap (jag är inskränk, jag vet) men jag kanske borde boka en tid? Sådär känner jag också angående internet, det enda jag orkar göra är att gå in på bloggar och kolla youtube. Vilket då får folk att tro att jag är lat mer än att jag är dålig. Har varit i min lägenhet i 2 månader, går bara ut typ 50 meter för att slänga sopor, beställer mat hem och allt sånt så jag slipper gå ut. 🙁

       Svara

        Jag har en vän som varit i kontakt med psykvården i säkert halva sitt liv. Hon är så trött på mediciner och ber ständigt om att få terapi i stället, men i stället får hon då nya mediciner. Jag skulle säga – blir du erbjuden terapi – ta chansen! Hon har varit helt knäckt flera gånger när de nekat henne terapi.

        Svara

    Same 👋

    Svara

     Lider med dig 🙁

     Svara

    Då är vi två. Vet inte vart jag ska ta vägen, i och med att jag isolerat mig så mycket (pga depression) så har jag förlorat flera vänner och även dragit på mig en rejäl social fobi. En ond cirkel som jag inte vet hur jag ska ta mig ur.

    Svara

     Usch, känner med dig :(. Tänker hela tiden att ”såfort jag blir bättre så förbättrar jag och återupptar relationen med mina vänner och familj” men dagarna går och går och jag tror att mina vänner börjar gå vidare med sina liv. Det är så fruktansvärt jobbigt att allt står stilla för mig när min omgivning rör sig så fort framåt.

     Svara

      Vet exakt hur det känns 😔❤

      Svara

   Har försökt få barn i över ett år. Är så in i märgen ledsen över att aldrig få ett plus och har gått in i en mild depression där inget känns särskilt meningsfullt.

   Svara

    Vet känslan. Vi har också försökt i snart ett år med barn nr3. Blev också lite nedstämd och bokade en utredning för att stilla på oron. För mig var det en stor lättnad att få positiva svar och väldigt skönt att få prata ut med en specialist inom området. Kände mig så mycket lugnate efter vårt samtal. Mitt tips är att ni bokar en tid för utredning så har ni någonstans att börja iallafall. Lycka till, hoppas vi båda får ett plus snart! 🙂

    Svara

    Samma här.
    Allt blir bara lite gråare för varje cykel som går.
    Fel på mig? Fel på killen? Fel på oss tillsammans? Olycklig slump? Ska vi äta bättre? Dricka mindre? träna mer? Träna mindre? etc etc etc etc.

    Och, ursäkta, far åt fanders alla ni som tanker säga ”tänk inte på det” så händer det.

    Det suger faktikst bara.
    Till M/ – vette sjutton. Håller tummarna för oss båda. Mtp på hur mycket som måste klaffa för ett (bra) ägg att bli befruktat av en (bra) spermie, och att detta ska implementera I slemhinnan korrekt. Ett jävla mysterium att folk blir gravida öhv.

    Svara

    Vi har också försökt över ett år nu efter missfall.. Så sjukt frustrerande. Har typ gett upp nu..

    Svara

    Samma här. Varje månad börjas det om igen. Vårt sexliv funkar typ inte längre då det är en verkstad.

    Svara

     Precis. Går inte riktigt att komma ifrån. Svårt att ”glömma” när jag har ägglossning.
     Allt blir så fokuserat kring ägglossning, sex, rätt tid, vara sugen osv – att själva sexet mister sin charm.

     Svara

    Samma här, eller typ. Försökt 2 år varav 1 med IVF. Gort 5 ivf-insättningar varav en slutat i missfall i V5, tre negativa resultat och i förra veckan ett utomkvedshavandeskap i v 7 som jag opererade bort tillsammans med min ena äggledare. Jag försöker ändå se positivt på framtiden, har iallafall fått plus så vi vet ju att det KAN gå. Det är bara att kriga vidare efter sommarstängt på kliniken.
    Kämpa på alla ni som försöker och sök hjälp! ❤️

    Svara

    Jag fick tre missfall på ett drygt år, var otroligt jobbigt. Fjärde gången gillt gick det! Nu är jag i v27 och känner bebbe rulla runt i magen, lyckan är total! Ville med det bara säga att jag tror det kommer hända för er snart också, ge inte upp! Massa kärlek!

    Svara

     Kram och kärlek till alla som kämpar! / från en annan kämpe 🙂

     Svara

   Bästa vännen genomgick en öppen hjärtoperation idag. Ett utav de värsta dygen ja varit med om.

   Svara

   Min mamma har just diagnostiserats med demens, troligtvis alzheimers. Hon är fan alldeles för ung! Så orättvist livet är.

   Svara

    ♥️♥️

    Svara

   Motorn på vår bil rasade. Kostnad för ny motor 96000 kr. Pengar vi egentligen inte ens har. Pengar vi verkligen verkligen ville lägga på att försöka köpa ett litet hus att renovera. Sitter med två barn i en trea och vill inget annat än att ge dom en liten trädgård.

   Måste ha bil på grund av jobb.
   Satans jäkla rövhatt vad ledsen jag är.

   Det är dock bara pengar.. kommer nya.. viktigast är barnen är friska. Men ändå, surt sa räven.

   Svara

    96000..?

    Svara

    Bränn upp bilen. Plocka på försäkringen. Köp ny bil.

    Svara

    96000?… Köp en billig begagnad bil istället…

    Svara

    Tycker inte så synd om dig, man ska inte ha saker man inte har råd med. Köp en billigare bil på blocket så länge och fixa motorn senare

    Svara

    96000? Måste ju vara ett försäkringsärende

    Svara

   Har ålderskris/livskris efter att jag slutat på det jobb jag utbildat mig till och behöver nu plugga en ny utbildning på universitetet. Vid den här åldern trodde jag att jag skulle vara gravid och redo för familj, köpt hus och ha en karriär. Istället är jag student, har definitivt inte hus och barn känns så långt bort (Vill ha utbildning, jobb och hus klart innan vi skaffar barn även om vi som par redo och längtar efter det). Jag är dessutom ekonomiskt beroende av min partner just nu och får därför för mig (katastoftankar) att vårt förhållande är påväg åt helvete och att han är otrogen.

   Svara

    Jag har en lösning, hitta ett jobb inom den utbildning du redan har. Och så försöker ni skaffa barn. Hus kommer när det kommer. För oss tog det 2 år innan det rätta huset dök upp. Lätt för mig att säga men försök se det positiva och låt inte de negativa tankarna ta över. Finns många singlar där ute som drömmer om att hitta den rätta och starta familj innan desas ålder blir ett hinder. Finns många därute utan utbildning men som ändå har ett jobb och klarar sig fint.
    Menar bara väl med detta inlägg <3

    Svara

    Har svarat men ser att kommentaren aldrig kom fram. Så svarar igen.

    Eftersom du skriver att du redan har en utbildning, kan inte du hitta ett jobb inom det?
    Det finns många singlar som drömmer om att hitta den rätta och få starta familj innan deras ålder blir ett hinder. Det finns många där ute som inte har en utbildning men som ändå jobbar och klarar sig fint.
    Försök se det positiva i ditt liv istället för att låta de negativa tankarna ta över.
    Hus kommer när det kommer, i mitt fall tog det 2 år av husjakt innan vi hittade det rätta. Och lyckan att få flytta in med barnen var den största lyckan. Att flytta in i ett stort hus utan barn är kanske att börja i fel ända.
    Med detta sagt vill jag bara påminna dig om att tänka på det fina du har, du har en väldigt bra grund. Kom ihåg att det inte är fel att låta sig bli försörjd när livet får en tvär vändning och man tex förlorar sitt jobb. Ta hand om det du har <3 allt löser sig o slutet

    Svara

    Men hej, du är ju jag 😮
    Utbildade mig, jobbade i tre år, gick in i vägen, spenderade hundra år med att hitta mig själv igen och kom fram till att jag vill arbeta inom ett annat fält, men behöver annan utbildning, så tillbaka till universitetet i höst :)))) Finns dock en del liknande inom utbildningarna så kommer troligtvis kunna tillgodoräkna mig några kurser.
    Är även ekonomiskt beroende av min partner då jag hittills har väntat på min a-kassa i tre månader pga långa handläggningstider… Jag har dock inga katastroftankar, tack och lov så har vi det väldigt bra, annars hade jag mått ännu sämre än vad jag redan gör.
    Men du… Det kommer fixa sig. På ett eller annat sätt så kommer du överleva det här och kunna rikta in ditt liv på den väg du vill. Var rädd om dig själv och din partner, och försökt göra saker som får dig att må bra.

    Svara

   Svårt att rangordma kriser.. men pojkvännen har fått vad läkarna än sålänge kallar mystisk sjukdom (skrev om detta på öppet spår i helgen) . Jag har snart ingestans att bo (första juli) pga bostadskris och vad jag trodde skulle vara mitt livs sista tenta failade jag…. bättre månader har existerat i mitt liv.

   Svara

    Vilken stad söker du boende i?

    Svara

   Fyller snart 31 år och har aldrig haft ett förhållande, kan nog räkna antalet killar jag kysst på en hand och börjar få panik. Min fina bror väntar sitt tredje barn nu, jag älskar mina brorsbarn över allt annat men samtidigt krossas mitt hjärta när jag träffar dem. Jag är så rädd att jag aldrig kommer ”få” min egna familj, det har börjat ta emot att träffa familj/släkt när jag är den enda singeln. Har jättefina vänner men även där börjar barn/bröllop bli allt mer förekommande. Jag försöker gå på dejter men det slutar ofta en dejt

   Svara

    Känner med dig, alla vänner och bekanta runt omkring mig har förhållanden, är förlovade/gifta eller väntar sitt första barn, och då är jag och de bara 25 år gamla.
    Har varit singel i 4 år efter ett fem årigt förhållande av psykisk och fysisk misshandel och valde att satsa på min karriär och mitt dröm jobb istället.
    Men tänk såhär, du är inte ensam och det är inte konstigt. Man måste inte vara gift och ha barn innan 35. Det är faktiskt ingen stress. Se till att du själv mår bra och trivs med ditt liv som det är nu. Framförallt att du trivs i ditt egna sällskap. Det är det absolut viktigaste!

    Svara

   Väntar mitt andra barn. Mitt första dog under förlossningen. Är fylld av oro och ångest, jobbet är tungt, jag har svårt att sova och har så ont i ryggen på eftermiddagarna att jag inte ens kan ställa mig och diska. Min pojkvän jobbar ofta på annan ort. När man förlorar barn förlorar man även de vänner som inte vågar möta en vän i sorg. Tyvärr är det ganska många som inte klarar det, så jag är mycket ensam och isolerad. Våran släkt bor långt bort.

   Svara

    <3

    Svara

    Kram! Kan inte ens föreställa mig din oro ❤️ Skriv här om du behöver.

    Svara

   Var på fertilitetsutredning idag, efter mycket om och men, försök och missfall. Bara det har varit en jobbig grej. Visar sig att jag har en tumör i livmodern, förhoppningsvis godartad men jag misstror läkare som är fåordiga och stelt tysta. Har haft många kriser i mitt liv men med svenska sjukvården (fantastiskt dock när man väl får tid) och remisser/väntetider känns ju detta skit… Milt uttryck.

   Svara

    Usch stackars dig. Var det myom du hade? Det har jag

    Svara

   Har blivit utsatt och kränkt av en kvinna på jobbet. Hon själv tycker inte hon gjort särskilt fel och slår ifrån sig. Jag är inte den första hon är på. Så illa att jag funderar på att sluta. Det värsta är att vi båda är lärare…

   Svara

   Är olyckligt kär 🙁 Igår tändes dock ett litet hopp när han kom in på mitt kontor och frågade lite om en fest vi ska ha på jobbet, när den är och så. I min fantasi hoppas jag att han frågade för att försäkra sig om att jag ska gå. Jag hoppas så att det blir vi ❤️ (Jag vet att detta inte är en kris i dess rätta bemärkelse).

   Svara

    Livet är för kort för att vara olyckligt kär. Bjud ut honom och ta första steget istället för att vänta och utveckla mera känslor för någon som kanske inte alls känner likadant för dig.
    Vad är det värsta som kan hända? Att han tackar nej. Ja då är det väl lika bra att du får reda på det tidigt istället för att gå runt o hoppas i månader förgäves.

    Svara

   Min fina, snälla, fantastiska mormor håller på att dö. Hon är gammal och det kommer inte som någon chock, men så jobbigt.

   Svara

    ❤️

    Svara

   Största krisen i livet just nu är ekonomin. Är student men senaste csn var hälften av vad det brukar vara, och började precis jobba över sommaren men lönen kommer en månad efter. Vet seriöst inte hur jag ska klara mig tills nästa gång jag får pengar, den 27 juli. Och min pojkvän som jag bor med vill inte hjälpa till något nämnvärt.(vilket jag egentligen inte tycker är ok, hade gjort det för honom om han var i min sits) Ibland är det fasen tufft att vara vuxen.

   Svara

  Jag tror inte Bella är privat kompis med Annie, det är ett betalt samarbete för att locka hennes läsarkrets till C och alliansen.
  Att det blev just C var mest naturligt eftersom de är i någorlunda samma ålder och har småbarn

  Svara

  Så sent som 2011 sjöng Jimmie Åkesson glatt om mordet på Palme. SD är den mest kriminella riksdagsgruppen i Sverige. Jimmie Åkesson och flera i den sverigedemokratiska partiledningen när partiet var öppet nazistiskt. Det räcker inte med att rättfärdiga en röst på SD med att det är dags för något nytt att röra om i grytan, ensidig kritik mot invandring eller att vissa demografiska grupper representerar den riktiga Sverige eller att paryiledaren verkar vara en mjäkig familjefar i dressmankostym.

  Det är precis samma argument som nazisterna använde under 30-talet i Tyskland. Ni som röstar på SD röstar på en omänsklig ideologi som världen har försökt kämpa emot sedan mitten av förra seklet.

  Svara

   Är det där verkligen sant (om sången alltså)? Känns som att det borde skrivits mycket mer om det isf?

   Svara

    Googla. Han har själv intervjuats om det.

    Svara

    Det är sant, går att googla fram det.

    Svara

   Det är bra med starka åsikter. Det är bra att engagera sig. Men gör det inte med hjälp av lögner…

   ”Oavsett politisk tillhörighet är det allvarligt när förtroendevalda politiker anklagas och döms för brott.

   Alla svenska partier har ett antal brottsdömda politiker. Många mycket allvarliga och grova brott som mord, våldtäkter och sexuella övergrepp mot både vuxna och barn, grov kvinnofridskränkning och misshandel, förskingring och grova ekonomiska brott. Alla partier utan undantag är representerade. Flest brottsdömda politiker har Socialdemokrater och Moderater, följt av Miljöpartiet och Vänsterpartiet.”

   Svara

    Senast uppdaterat: 27 feb 2017

    Sverigedemokraterna
    Martin Kinnunen, bokföringsbrott,
    Carina Herrstedt, förtal tre gånger.
    Markus Wiechel, förtal.
    Roger Hedlund, misshandel
    Robert Larsson, häleri, stöld och olovlig körning.
    Linus Bylund, våld mot tjänsteman
    Runar Filper, stöld, misshandel och narkotikabrott
    Kent Ekeroth, misshandel

    Centerpartiet
    Sture Andersson, Burträsk, grovt rattfylleri
    Bo Kallerman, Sala, sexuellt ofredande
    Alexandra Kvarnström, Lycksele, trolöshet mot huvudman
    Björn Mårtensson, Edsbyn, grovt rattfylleri
    Per-Olov Zethrin, Lidingö, bl.a grovt bokförings- och skattebrott
    Patrik Öbrink, Gävle, grovt bedrägeri och grov förskingring
    Kvinna, Stockholm, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd

    Folkpartiet
    Isak Bergdahl, Uppsala, förargelseväckande beteende
    Åke Blomqvist, Huddinge, försök till köp av sexuell tjänst
    Jimmy Drushammar, Stockholm, grov misshandel, stöld och grovt bedrägeri
    Carl Ek, Malmö, trolöshet mot huvudman och stöld
    Christer Falkheimer, Höganäs, grov förskingring, grov trolöshet mot huvudman och urkundsförfalskning
    Rocio Fernandez, Göteborg, bedrägligt beteende
    Mats Granath, Nacka, grov rattfylla
    Per Jodenius, Stockholm, dataintrång och anstiftan till dataintrång
    Marita Jönsson, Hällevadsholm, förskingring
    Azad Karim, Västerås, olaga hot och grov vårdslöshet i trafik
    Björn Molin, Haverdal, försök till köp av sexuell tjänst
    Mats Nilsson, Umeå, bedrägeri och urkundsförfalskning
    Sven-Erik Näslund, Västernorrland, trolöshet mot huvudman
    Peter Olsson, Ånge, trolöshet mot huvudman
    Philip Pedersen, Landskrona, misshandel och ringa vapenbrott – skyddstillsyn
    Karin Pilsäter, Stockholm, rattfylleri
    Maria Robsahm (fd. Carlshamre), bokföringsbrott
    Patric Svensson, Växjö, rattfylleri

    Kristdemokraterna
    Arne Carlström, Oxelösund, barnpornografibrot
    Tom Hellgren, Eskilstuna, förargelseväckande beteende
    Claus Helmberger, Malmö, förskingring och urkundsförfalskning
    Elias Mardini, Sigtuna, rödljuskörning och bestickning
    Mats Reimbertsson, Stockholm, olaga hot, ofredande och förolämpning
    Mattias Reinhard, Töreboda, grov kvinnofridskränkning och misshandel
    Ingrid Svensson (tidigare Näsman), Falun, bedrägeri
    Man, Västsverige, sexuellt utnyttjande av underårig
    Chatrine Pålsson Ahlgren, Mönsterås, Rattfylleri

    Miljöpartiet
    Daniel Jesus Arrospide Alata, försök till mord, grov mordbrand, grovt rån, stämpling till mened och falsk tillvitelse
    Mir Englund Dusim, Göteborg, köp av sexuell tjänst
    Per Gahrton, Täby, rattfylleri
    Güler Gül, Boden, snatteri
    David Holloman, Umeå, häleri
    Richard Klinsmeister, Göteborg, olaga tvång och ofredande, olaga hot, olaga intrång, ofredande och skadegörelse
    Michael Leventis, Höganäs, sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande och barnpornografibrott
    Ragnar Mensner, Arvika, grov förskingring
    Glenn Nilsson, Tranemo, olovlig körning, grovt olovligt brukande, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott, två fall av narkotikabrott
    Peter Norrby, Hultsfred, spritsmuggling och snatteri
    Kenneth Persson, Hylte, snatteri
    Mikael Rastenberger, Lilla Edet, narkotikabrott och rattfylleri
    Mattias Stenberg, Norrköping, ringa narkotikabrott i två fall
    Bernt Varvemo, Vaxholm, rån, mordbrand och grovt olaga hot
    Marcel Wisselqvist, Söderhamn, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning
    Eva Öberg, Färjestaden, grovt rattfylleri
    Christer Öhgren, Stockholm, förförelse av ungdom och olovligt anskaffande av alkoholdrycker

    Moderaterna
    Robert Andersson, Älmhult, skattebrott
    Per Asklund, Laholm, försök till köp av sexuell tjänst
    Gunnar Axén, Norrköping, licenssmitning
    Anders Bengtsson, Hudiksvall, obehörigt avvikande från trafikolycksplats och otillåten omkörning
    Tobias Billström, Malmö, licenssmitning
    Margaretha Bjälkemo, Svenljunga, grovt bedrägeri samt grovt bidragsbrott
    Per Bondesson, Malmö, grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling
    Maria Borelius, Stockholm, licenssmitning
    Nils-Erik Bäckström, Bjurholm, rattfylleri
    Inger Börjesson, Gimo, grov förskingring
    Jan Carlsson, Kungsbacka, bokförings- och skattebrott, försvårande av skattekontroll
    Maria Dellham, Västerås, bedrägeri
    Gary Dybeck, Karlstad, otillbörlig marknadspåverkan
    Margareta Engström, Sundsvall, rattfylleri
    Göran Fahlgren, Sotenäs, våldtäkt
    Håkan Fäldt, Malmö, fortkörning
    Henrik Gliveson, Blekinge, grov kvinnofridskränkning och grov misshandel
    Roger Grentzelius, Östra Ryd, köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst tre våldtäkter mot barn, två fall av sexuellt ofredande samt ett sexuellt övergrepp mot barn och övergrepp i rättssak
    Rolf Gunnarsson, Stockholm, försök till köp av sexuell tjänst
    Antoine Haddad, Uppsala, olovligt anskaffande av ­alkoholdrycker
    Morgan von Hage, Hägersten, grov stöld
    Jonas Hällblad, Norberg, misshandel
    Peter Isoz, Jönköping, vapenbrott
    Fredrik Johansson, Grästorp, stöld
    Jörgen Johansson, Härryda, hot mot tjänsteman
    Torbjörn Junhov, Östersund, sexuellt utnyttjande av minderårig
    Peter Jutterström, Jönköping, bokföringsbrott
    Peter Larsson, Luleå, olaga frihetsberövande, olaga hot, misshandel och medhjälp till misshandel, medhjälp till olaga hot
    Chania Lundgren, Skellefteå, hets mot folkgrupp
    Börje Löfgren, Trosa, bokföringsbrott och skattebrott
    Christer Nordin, Båstad, olaga hot
    Lars Olin, Vellinge, medhjälp till brott mot miljöbalken
    Lennart Persson, Östra Göinge, trolöshet mot huvudman
    Pontus Pålsson, Åstorp, fortkörning
    Ulf Ranstorp, Laholm, bokföringsbrott, grovt bedrägeri
    Bruno Reinfeldt, Täby, rattfylleri
    Janna Rosenquist, Helsingborg, snatteri
    Lennart Ryde, Lund, rattfylleri
    Majid Safaee, 58, Härnösand, grovt rattfylleri
    Klaus Schüffler, Lerum, grovt skattebrott och medhjälp därtill, grovt bokföringsbrott och medhjälp därtill, grov förskingring, grov oredlighet mot borgenär, förberedelse till grovt skattebrott, brott mot aktiebolagslagen
    Harald Siegel, Österåker, rattfylleri
    Fredrik Sjöberg, Knivsta, ringa misshandel
    Johnny Skoog, Hallstahammar, grovt rattfylleri
    Johan Steenhoff-Eriksen, Stockholm, grovt barnpornografibrott
    Cecilia Stegö Chilò, licenssmitning
    Börje Svensson, Falun, grovt bedrägeri
    Hans Taremark, Öckerö, grovt tjänstefel
    Magnus Tegborg, Bromma, misshandel
    Wladimir Tsagalidis, Stockholm, stöld
    Victor Hugo Bravo Vicuña, Stockholm, olaga intrång, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot och egenmäktigt förfarande
    Annétthe Zettergren, Torsby, grovt bedrägeri
    Mikael Ågren, Malung, tre fall av trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott
    Michael Östlund, Uppsala, olaga hot
    Man, Göteborg, bokföringsbrott, köp av sexuella tjänster, trolöshet mot huvudman, vårdslöshet i trafik och rattfylleri
    Kvinna, Sundsvall, rattfylla
    Man, Gotland, stöld
    Reidar Ek (m), Mönsterås, rattfylla,

    Socialdemokraterna

    Mona Sahlin, urkundsförfalskning, förskingring
    Jerry Adbo, Stockholm, våldsamt motstånd
    Jan Andersson, Norrköping, köp av sexuella tjänster
    Klas Andersson, Söderköping, köp av sexuella tjänster
    Ulf Andersson, Vilhelmina, grovt jaktbrott
    Marcus Arnesson, Göteborg, olaga hot och sexuellt ofredande
    Kent Arrehag, Härnösand, bestickning
    Ing-Marie Berggren, Varberg, hot mot tjänsteman
    Kajsa Borgnäs, Stockholm, stöld
    Raili Borg, Umeå, grovt rattfylleri
    Iqbal Bashir Butt, Sigtuna, misshandel
    Juan-José Cassis, Visby, misshandel och olaga hot
    Mohammed Chaker, Luleå, olaga hot
    Mohammad Adel Daabas, Malmö, misshandel
    Torgny Danielsson, Åmotfors, grovt rattfylleri
    Aho Dulan, Södertälje, olaga vapeninnehav och rattfylleri
    Anita Engström, Luleå, stöld, snatteri
    Bo Eriksson, Nyköping, rattfylleri
    Charles Eriksson, Ödeshög, olaga hot
    Leif Fast, Hudiksvall, fyra fall av bokföringsbrott
    Manuel Gomez, Halmstad, grov misshandel
    Mahmoud Haidar, Kalmar, ringa hot mot tjänsteman
    Jan Hammer, Västerås, misshandel
    Lena Hartwig, Uppsala, ohörsamhet mot ordningsmakten
    Frida Heikki, Piteå, bedrägeri
    Jan Emanuel Johansson, Norrtälje, bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll
    Peter Jonsson, Trollhättan, rattfylla
    Birgitta Kihlgren, Forshaga, grov trolöshet mot huvudman
    Alf Kjerrman, Älvkarleby, urkundsförfalskning och grovt bedrägeri
    Baki Krasniqi, Trelleborg, vapenbrott och brott mot vapenlagen
    Gun-Britt Lagerkvist, Malmö, grov förskingring
    Mats Lagerman, Lindesberg, försök till trolöshet mot huvudman
    Toni Lappalainen, Kalmar, olaga hot, stöld, skadegörelse och bedrägeri, förtal
    Lars-Olof Larsson (tidigare Hägred), brott mot knivlagen, två fall av misshandel
    Heléne Larsson, Storfors, misshandel
    Ulrika Lidberg, Lidköping, grov förskingring
    Hanna Lindmark, Luleå, bedrägeri
    Jehangir Mohammad, Malmö, misshandel
    Bo-Inge Nilsson, Åmotsfors, rattfylleri
    Jan Norberg, Timrå, fortkörning
    Helen Hagström Nordendorph, Uddevalla, urkundsförfalskning och bedrägeri
    Magnus Nyman, Eskilstuna, misshandel
    Leif Palmgren, Stockholm, rattfylleri
    Hans-Erik Palmqvist, Landskrona, föregripelse mot tjänsteman
    Mia Romppainen, Tornedalen, misshandel och olaga tvång
    Tomas Rudin, Stockholm, snatteri
    Annelie Rudolfsson, Lysekil, olovlig körning och fortkörning, trolöshet mot huvudman
    Monica Rydin, Surahammar, otillbörligt verkande vid röstning
    Roger Sandlund, Haparanda, jaktbrott
    Börje Silk, Bandhagen, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grov våldtäkt mot barn
    Anna Sjödin, Stockholm, ringa våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande,
    Ran Svanlund, Dorotea, skadegörelse
    Sven-Olof Svensson, Varberg, tre fall av köp av sexuell tjänst
    Marcus Svärd, Kalmar, sexuellt utnyttjande av barn
    Niklas Sörman, Skaraborg, dataintrång
    Saied Tagavi, Solna, otillbörligt verkande vid röstning, röstfusk
    Nigisti Tekle, Stockholm, stöld
    Desiree Waaranperä Krutrök, Övertorneå, bokföringsbrott
    Johanna Wall, Salem, stöld
    Sören Westerholm, Oskarshamn, grovt bedrägeri
    Man, Lessebo, förskingring
    Man, Stockholm, grovt bedrägeri
    Man, Västerbotten, kvinnofridskränkning

    Vänsterpartiet
    Urban Blomster, Tierp, olaga hot och flera fall av misshandel, misshandel
    Håkan Bruman, Kramfors, sexuellt ofredande mot minderåriga
    Hugo Diaz de Filippi, Malmö, stöld
    Zana Hussan, Järfälla, förtal
    Awara Ibrahim, Kristianstad, tio fall av våldtäkt
    Torbjörn Johansson, Mönsterås, misshandel
    Daniel Kihl, Svenljunga, dubbelmord och mordförsök
    Victor Lagercrantz, Göteborg, förskingring och urkundsförfalskning
    Andreas Lifvenskiöld,Västerås, trolöshet mot huvudman, grovt brott
    Rune-Andreas Lundsholt, Ransäter, grov kvinnofridskränkning
    Leif Mellberg, Tibro, förskingring
    Daniel Nilsson, Mariestad, narkotikabrott
    Agneta Norberg, Stockholm, störande av förrättning
    Jackie Nylander, Stockholm, misshandel och olaga hot
    Lilly Näslund (numera Svahn), Stockholm, våldsamt upplopp och skadegörelse
    Sasa Sacipovic, Laholm, misshandel
    Roger Strömberg, Vara, förargelseväckande beteende
    Annette Ternstedt, Bengtsfors, rattfylla och fortkörning, rattfylla
    Nestor Vega, Skaraborg, grovt bedrägeri och rattfylleri

    Svara

     Många pedof*ler. Sjukt

     Svara

     Hur långt tillbaka i tiden gäller listan TrH? Finns samma lista på brott under mandatperiod?

     Svara

     Du verkar ha inkluderat politiker som inte är med/har varit med i riksdagen medan påståendet gäller riksdagsgrupper. Hittar tex inte bevis på att Tomas Rudin har varit i riksdagspolitiker (men jag kan ha fel). SD är överrepresenterade när det gäller brott när en jämför riksdagsgrupper procentuellt. Det går inte att jämföra bara antalet politiker i resp riksdagsgrupp eftersom S och M är till antalet större partier utan mer relevant att jämföra det procentuellt.

     Svara

      Se svar nedan 👇

      Svara

     Men alltså… VA? HUR kan det vara så många politiker som är dömda för brott? Politiker måste vara överrepresenterade jfrt med andra yrkesgrupper?
     Nu blev jag lite knäckt.

     Svara

    Till trh:
    Inte konstigt om de större partierna har fler dömda för brott än mindre partier?

    Svara

     Sd är det parti med högst överrepresentation i brottstatistiken

     Svara

      Nja. Det ser faktiskt ut att vara tvärtom.

      Svara

    The Real Hmm: SD är överrepresenterade när det gäller brottsstatistik procentuellt. Så nej, det är ingen lögn.

    Svara

     Hur räknar ni nu? Är helt nollställd till resultatet men bara genom att titta på listan ser man att det inte är sant? Eller så saknas det datum…

     Svara

      TRH har delat en allmän lista på politiker när påståendet gäller endast riksdagspolitiker.

      Svara

       Du kan räkna på korsan och tvärsan och jag tror inte alla ens är med, men tex MP har en dömd ”partiledare” likaså V. Ekroth är inte kvar i partiet etc etc.

       Går du igenom listan så kommer du nog se att förhållandena stämmer ändå. Och att greppa halmstrået k efterhand om att det tydligen skumme röra sig om procentuellt blir bara till att se dum ut. Ingen som har utryckt sig så när det ville statuera SD som brottslingar.

       Tycker retoriken ovan bara är trams och den gynnar enbart SD när folk inser att argumenten mot dem infattar även rena överdrifter och falsarier.

       Svara

     Gör som trh och kom med någon fakta istället.

     Svara

      Varsågod, dock med reservation för +/- någon liten ändring då detta är från förra året: https://www.google.com/amp/s/nyheter24.se/amp/nyheter/politik/877582-sverigedemokraterna-kriminella-domda-brott

      Jag vet inte när TRH’s lista är sammanställt men den innehåller som sagt politiker utanför riksdagen och påståendet gäller riksdagen. Viktig skillnad då jag ibland hör från SD:are att brottsöverrepresentationen endast gäller kommunpolitiker och inte hos högt uppsatta SD-politiker.

      Svara

       Den listan kan ju inte stämma när de varken har med Mona Sahlin eller Per Garton för att nämna några.

       Svara

        Dessutom så vet jag minst en S och en M som borde åtalats och dömts för sexuellt ofredande.

        Jag har noll förtronde för dagens politiker. De vill i stort sett samtliga bara sko dig själva och struntar i resten av landet.

        Svara

         Jag har liten tillit för politiker också men när det gäller SD även politiken i sig av värderingsskäl. Jag tror dock att SD kommer att bli största partiet i valet i år och jag tror att det är ”för sent” att göra så mycket mer än att ändå påminna folk om SD’s bakgrund och politik (inte för att det kommer att omvända SD:are men för att det är farligare att inte säga något alls). Vad det blir för regering om SD vinner vet jag inte eftersom det förmodligen är många som kommer att behöva välja mellan att röstaenligt ens egna åsikter och att rösta strategiskt (många undecided).

         Jag måste gå och lägga mig nu men önskar dig en god natt och en fortsatt trevlig vecka!

         Svara

        Just denna länk gäller ”nuvarande” politiker (fast under 2017). Du har dock rätt att åren innan finns det fler riksdagspolitiker som har varit ”in conflict with the law”. Jag tror dessutom att det finns ett mörkertal gällande svartjobb vid renovering, städning osv som deras enkätundersökning förmodligen inte inkluderade.

        Svara

         Ja och Tv-licenser etc.

         Tror ingen vinner något på om debatten ska innehålla pajkastning. Se hur det går i USA när man gör så.

         Dessutom tror jag i stort sett alla politiker är mer eller mindre korrupta. Så bara hur det ofta går till i kommunalpolitiken med pengar under bordet mm.

         Svara

       Oj, oj! De har ju gjort ett ordentligt jobb med att undersöka SD, men alla andra partier glömde de att undersöka så grundligt. Den säger ju inte mycket den länken, tyvärr. Jag säger som jag skrev i en annan kommentar, det man röstar på är helt enkelt det minst smärtsamma bara.

       Svara

  Inse att de andra partierna har gjort bort sig så grovt!! De öppnade gränserna på vid gavel, och alla som inte var med på det – var rasister. Några månader senare kör de samma politik som sd i frågan.. skandal är det minta man kan säga.

  Håller inte med sd i en hel del av deras övriga politik, men sjuklövern har ju brustit så REJÄLT att jag omöjligt kan stödja dem nu heller. Såna förbannade klantskallar!

  Svara

   Fast nu har man ju tagit ansvar och stängt gränserna. De jobbar för att det ska bli bättre.
   Hoppas att du inte röstar Sd pga missnöje? Då kan man rösta blankt.

   Svara

    De gjorde det när det var försent.

    Svara

    Anonym 21:13 klokt skrivet. Håller med.

    Svara

     Skojar du? Alltid lätt att vara efterklok med kvittot i hand. SD hade rätt från början, de har alltid stått på sig trots smutskastning, mobbing och misshandel i detta ”demokratiska” land där man ”får tycka vad man vill” – så länge man inte gillar SD, för då kan man bli av med sitt jobb? Eller ja, bli kallad allt vad Amir skriver här ovan. Det är farligt, ett stort hot mot vår demokrati och yttrandefrihet. Därför vinner Jimmy mitt förtroende som statsminister.

     Svara

      Men ingen visste att det skulle komma så mkt flyktingar 2015 på förhand…

      Svara

       Det borde man väl iofs ha insett.

       Svara

       Jo. Reinfeldt informerade oss med talet Öppna era hjärtan. ”Med talet ville Reinfeldt uppmana svenska folket att välkomna de flyktingströmmar som förväntades under kommande år.”

       Svara

      Eh nej… Ett hot mot demokratin vore att INTE få tycka att ett partis politik suger och också uttrycka det. Att inte få tycka att de som röstar på sd (eller något annat parti) är idioter är ett hot. Yttrandefriheten innebär INTE att man får stå oemotsagd när man yttrar sina åsikter, SDare eller inte.

      Svara

       Men att personer blivit av med sina jobb för att det kommit fram att dom röstar på SD, DET är ett hot mot vår demokrati och yttrandefrihet. Det är HELT SJUKT, egentligen.

       Svara

        Har de blivit av med sitt jobb på grund av att de röstar på sd eller på grund av att de yttrar raisitiska åsikter på arbetsplatsen? Jag vet ingen som blivit av med jobb enbart på grund av att de röstar sd så jag har svårt att uttala mig om det. Är det något du hört av en kompis kompis eller finns det någon fakta bakom?

        Svara

      Att rösta SD är ett hot mot demokratin, dom vill tysta medier som är kritiska mot dom. Inskränka rätten till abort, utvisa till 3:e generation om någon begår brott(utom sig själva). Listan kan göras lång…

      Svara

    Jag vet inte. Jag kan iaf inte stödja människor som går in i någon slags masspsykos för att de är så förbannat fega/naiva.

    Svara

     Att förneka och blunda för verkliga hot och problem är farligt. Därför vinner SD valet 2018.

     Svara

    Fast nja? Kommer inte rösta SD men nuvarande regerings integration och migrationspolitik är oklar i mina ögon. Jag förstår uppriktigt inte vilken linje man följer?

    Svara

   + 1000000

   Svara

   Ja de andra partierna har gjort bort sig.

   Röstade FI senaste 2 valen – inte för jag trodde på deras budget eller kunskap att leda ett land, men av den enkla anledningen att FI måste hörsammas som ett viktigt parti, med en sakfråga, som sen de andra partierna var tvungna att handskas med och inkluderada I deras agenda.

   SD vinner på just detta. Antar (?) att människor vill visa att sakfrågan (invandring) är viktig. Däremot har SD så stort stöd nu att det är dags att tänka till och inte rösta Sverige bak I tiden.

   Att rösta på SD som tjej/kvinna är att slå sig själv I ansiktet med sin egen näve.

   Svara

    FI får 2% SD 20+%

    Svara

  Det SD håller på med är propaganda. Inför förra valet lovade de saker och har sedan röstat tvärtom i riksdagen. människor verkar inte vilja förstå att Sd ljuger eller fatta vad de egentligen tycker. Så fel att de fått ta så mkt plats i media och fått styra debatten.

  Svara

   Humm. Det där gäller iofs inte bara SD..

   Svara

    Om du läser DN idag så framkommer att sossarna infriat 89 vallöften. Det är väldigt bra då de inte har majoritet i riksdagen.
    Tex röstade alliansen och SD mot förslaget om begränsade vinster i världfärden (vården o skolan) vilket gör att de inte kan driva igen det.

    Svara

   Så fungerar ett demokratiskt land. Folket röstar, och nu är det faktiskt så att SD är Sveriges tredje största parti. Av en anledning 🙂

   Svara

    Det visar bara vilka obildade stollar som bor i detta land.

    Svara

     Ja, bättre är det i USA eller hur….?

     Svara

   Säg ett parti som inte gjort sådär. Det finns inte. Alla partier och politiker är hala som inoljade ålar och det man röstar på är det minst smärtsamma alternativet, i min mening.

   Svara

    Josse, jag blir så glad av ATG vi delar samma namn – och tydligen många åsikter. ✌🏻

    Svara

  Va… Måste det finnas anledning kopplad till deras medier för att de väljer att hålla det hemligt? Jag berättar inte heller alltid vad jag röstat på. Detta året hoppas jag att SD får många röster, men tror samtidigt inte att de får min röst. F kommer jag inte att rösta på. Vad som står på sociala medier kommer inte att påverka mig heller, hoppas verkligen inte folk kommer kompisrösta med sin favorit influencer utan att sätta sig in i vad de röstar på

  Svara

   Varför hoppas du att Sd ska få många röster?

   Svara

    För att jag vill ha dem i toppen. Vad trodde du?

    Svara

     Om du vill ha dem i toppen, varför röstar du inte själv på dem ?

     Svara

      För att det är en punkt som de inte har, men annat parti har som är viktigare för mig. De kanske får min röst ändå, jag har inte bestämt mig än

      Svara

       Vilken är din hjärtefråga?

       Svara

  Förstår mig verkligen inte på folk som argumenterar för sin sak genom att ge andra en avhyvling? Tror ju knappast att någon SD:are kollar på Amirs meddelande och tar åt sig utan de känner nog bara att de gjort ett bra val i att rösta på SD.

  Svara

   Nej det är ju bättre att argumentera för vad man tycker är fel med deras politik.

   Svara

    Eller allra helst ha en egen politik…

    Svara

    Åtminstone läsa på lite så att man vet vad man snackar om.

    Svara

   EXAKT. Känns som att folk indirekt hotar de som röstar på SD. Tycker att detta börjar bli väldigt obehagligt och odemokratiskt.

   Svara

  Sossarna, moderaterna, vänstern m.m är skyldiga till att SD växer. Invandringen och integrationen är den hetaste potatisen inför valet och många röstar enbart på SD i den frågan. Jag kommer INTE att rösta på SD men jag håller med Jimmie att invandringen och integrationen har totalt misslyckats. Det är ett parallellsamhälle som existerar i Sverige där människor bott i åratal och inte lärt sig språket för att ta sig in på arbetsmarknaden, våldet ökar i förorterna och unga flickor med invandrarbakgrund lever under förtryck. Jag är fly förbannad på F! som aldrig nämner hederbrott, könsstympning eller bortgifte i sin politik. I media de senaste dagarna har det skrivits mycket om kvinnornas utsatthet i förorterna och feministeen Gudrun Schyman och Alexandra Pascadolius (stavning) hänvisat till de starka kvinnorna som bor där. Det var inte fokus på dem den här gången utan på de utsatta. Fan att inget mer görs åt detta problem. Vi fortsätter att ta emot invandrare utan en integrationsplan.

  Svara

   Tyra 21:13 fan vad bra skrivet. Stod i tidningarna hur invandrarkvinnor i Tensta är styrda av vissa. Vill inte ha det så i detta land. Och att lära sej svenska är ju jätteviktigt. Det har varit för slappt och mot hedersförtryck och annat har det gjorts för lite. Varför?? Många unga tjejer och killar har pga det råkat illa ut. hemskt är det.

   Svara

    Tack 🙂
    Parallellsamhället har gjort det möjligt att bo och leva i Sverige utan att vara en aktiv samhällsmedborgare. Tolk får man för varje besök hos läkaren, soc, färsäkringskassan, skola m.m. Kläder och mat kan man handla i lokala livsmedelsbutiker som drivs av människor som talar deras språk. Inkomst får man genom flerbarnstillägg och socbidrag. Det är som gjort för att slippa jobba och lära sig språket. Kom igen nu Sverige, ställ krav på integration och låt våra medmänniskor med invandrarbakgrund kunna verka som demokratiska samhällsmedborgare.

    Svara

     Tyra du är bra politiker skulle vara som du.

     Svara

     Tyra. Vem du än är så tack. Det där var det mest klockrena, koncisa och konkreta jag läst. Har printscreenat dina ord som för mig skulle ta flera år att formulera. Så. Klockrent. Jag röstar på dig! (Eftersom jag inte för rösta i Sverige..)

     Svara

    Anonym 21.22: Eftersom du tycker att det är jätteviktigt att lära sig svenska, bör du börja med dig själv. Sej är en fisk och den behöver inte kunna svenska. Använd endast ett frågetecken. Börja varje ny mening med stor bokstav.

    Svara

     Förstod du inte vad hon skrev? 😱

     Svara

     Det är en kommentar på en blogg, inte en jävla avhandling på universitetet:)

     kan du läsa den här kommentaren kan man fråga sej??

     Svara

      Anonym 08.35: De flesta invandrarna skriver inte heller avhandlingar på universitetet och klarar sig därför hyfsat bra med liknande kunskapsnivå av det svenska språket som ”Anonym 21.22”.

      Svara

   Hear hear! Håller med dig i det du skriver! Sympatiserar inte alls med SD, men jag kan till viss del förstå deras invardringspolitik. Sveriges politiker måste se över invandringen och integrationen! Idag fungerar den inte och vårt samhälle kommer bli kaos om vi inte gör något åt den snarast möjligt.

   Jag menar inte att gränserna ska stängas, men något måste göras. Vilka kommer in, vilka får stanna, asylprocessen, asylboenden, migrationsverket, integration….

   Svara

    Gränserna ska stängas, ingen ska slängas ut utan alla får stanna som redan har ett liv här (Om de inte begått eller begår grovt brott). Vore det bästa för att kunna både lägga tiden och pengarna som krävs på att bygga upp samhället och få in alla i samhället

    Svara

     Jag vet dom som är här illegalt och ofredat kvinnor och ändå får stanna. Det är så fel. Därför har det blivit så att många röstar på sd. Politikerna måste se verkligheten och vilja och våga agera.

     Svara

      Om dom är här illegalt så ”får” de väl inte stanna? Hur menar du nu?

      Svara

       För att polisen inte har resurser att jaga ner och utvisa dem

       Svara

       Jo dom har fått stanna. Polisen hänvisar till gräns polisen. Polisen skulle även be dom visa leg men gjorde inte det. Dom svek dom drabbade kvinnorna och låter förövarna vara kvar i landet. Så är verkligheten. Vidrigt.

       Svara

       Akilov.

       Svara

   Kollade på F!s hemsida och de har en programpunkt där de tar upp ”Kvinnofrid, våld i nära relationer och våld i namn av heder ” (röstar inte på dem, men uppenbarligen så har de med hedersrelaterat våld i sitt partiprogram…)

   Svara

    Men varför backar de inte kvinnorna i dessa reportage som skrivs t.ex? De väljer istället att vända på det och lyfta starka kvinnor i förorten. De sätter på sig hijabs för att backa kvinnorna som bär det ”frivillig”. En bekant till mig vill ta av sig slöjan men är livrädd för hur hon kommer att bli bemött av andra muslimer. Ser ni problemet?

    Svara

     Min poäng var att debatten blir så onyanserad när folk inte orkar eller inte vill läsa på. Det är inte korrekt att F! inte pratar om hedersrelaterat våld. Sen går det givetvis att hävda att de borde prata mer om det eller att de gör det på fel sätt. Källkritik och fakta är bra grejer (inte minst i valtider!).

     Svara

     Du verkar inte ha något intresse för att kolla upp Feministiskt initiativs politik eller arbete?

     2017
     ”I Stockholms stad genomförs nu en satsning på att öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck och könsstympning bland elever och skolpersonal. Satsningen genomförs bland annat i samarbete Origo som är ett resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld och Amel-mottagningen. Hundratals personer inom elevhälsan genomgår just nu utbildning och under år 2018 fortsätter insatserna.

     Vi kämpar för att skapa förändring på de arenor där vi har mandat och möjligheter att förändra. Men nu måste regeringen göra mer för att säkerställa att ingen flicka eller kvinna ska behöva utsättas för den tortyr och kränkning av ens människovärde som könsstympning innebär.”
     https://feministisktperspektiv.se/2017/10/20/vi-maste-utrota-forekomsten-av-konsstympning/

     Svara

   Det finns mycket att prata om på ämnet

   http://www.mynewsdesk.com/se/feministiskt-initiativ-storstockholm/pressreleases/fi-stockholm-vill-se-skaerpt-politik-mot-segregation-och-heder-paa-partikongressen-1875148

   Idag startar Feministiskt initiativs kongress där partiet fattar beslut om ny politik. Fi Stockholm finns på plats för att stärka politiken mot segregation och för social rättvisa. Anna Rantala Bonnier, gruppledare Fi Stockholm, vill bland annat se skarpare politik mot våld i hederns namn. – Vi vill att partiet skärper sin politik mot våld och förtryck i namn av heder och kräver lagändringar, säger hon.

   På kongressen som äger rum i Västerås mellan den 24 – 26 mars fattar partiet beslut om ny politik. Fi Stockholm har bland annat lagt förslag om ett helt nytt politikavsnitt för att motverka segregation och ekonomisk ojämlikhet med åtgärder inom bostad, skola, hälsa, demokrati och våldsprevention.

   Svara

   Jag är sen på bollen men håller med dig i allt du skrivit. Dock är det tyvärr så att det är olika sorters invandrare som bidragit till detta. Invandrare från Europa (jugoslaver, italienare, spanjorer, polacker), vissa asiatiska länder och latinamerika är de som anpassat sig bäst till det svenska samhället, har lägst procent arbetslöshet, och är fullständigt integrerade i det svenska samhället.
   Så att skriva ”invandrare” är problematiskt då det är extremt många invandrare här som lever precis som vilken svensk som helst och därför tar det i att SD drar alla dessa över en kam. Det är en viss grupp av invandrare med en viss typ av bakgrund som lett till att dessa problem finns i Sverige och det enda rätta är att ställa krav på dem. Det svenska samhället ger de allt gratis och tvingar de knappt att lära sig språket, det är sjukt att ett samhälle inte ställer större krav, och lika sjukt att dessa människor inte utnyttjar alla resurser som finns till att leva ett bättre liv.

   Svara

  Jag tror på ett väldigt hårt och oförsonligt tonläge. Man kan ju undra vad Amir vill åstadkomma med att skriva så. Jag tror inte man vinner sympatier eller får folk att tänka till eller ändra sig. Vill man däremot polarisera och demonisera är det ju utmärkt. Det bådar för ett splittrat Sverige på samma sätt som i USA efter valet.

  Samtidigt är visionslösheten i samhällsdebatten monumental. Debatten handlar om procentenheter och små justeringar i samhället. Upplever en trött och visionslös debatt mellan etablerade partier. Mycket av detta banar väg för populismen vi ser i både Sverige som runt om i världen.

  Svara

   + 1

   Svara

  Kommer bli enorma motsättningar om Sd vinner. Nej röstar inte på dom. Tycker inte dom är kompetenta att leda landet. För enkelspåriga. Känns för första gången otäckt hur resultatet blir.😯

  Svara

   Jag känner tvärtom. Det hade varit riktigt otäckt om S eller MP (omöjligt, vet, men ändock) hade vunnit. Då hade jag övervägt att flytta. De och M har förstört vårt land. Sorgligt.

   Svara

    Ironin i att du vill utvandra 😂😂😂

    Svara

     Tror inte Anonym 22:49 kommer ta sig till ett land och sen livnära sig på att tigga bidrag och vägra lära sig landets språk men ändå vilja ta del av landets alla benefits, för att konsekvent dra fram rasistkortet när någon ifrågasätter.

     Svara

  En uppriktig fråga till er som tänker rösta på SD i valet, har ni läst deras partiprogram? Vet ni var de står i andra frågor än invandringen?

  Jag frågar inte dömande utan av nyfikenhet☺

  Svara

   Jag har läst och ställer mig positivt till mycket. Ogillar dock att dom inte anser att samkönade förhållanden/äktenskap ska få adoptera.

   Svara

    Ja. Där är mitt dilemma, jag är gay och därför känns det inte bra att rösta på dem även om jag gillar deras övriga politik

    Svara

     Så fort dom rensat ut alla bruna människor står du näst i kö. Rösta inte på SD.

     Svara

      Just det ja. För så fungerar ju politik i Sverige 🤦 De kommer inte rensa ut invandrare. De kommer sätta stopp för att ta in fler och försöka få in dem i svensk kultur och minska på deras kultur i samhället. Du behöver inte gilla det de står för, men håll dig till sanningen

      Svara

       De vill skapa ett angivarsamhälle och verka för att folk ska repatrieras. Läs vad Jimmie Åkesson säger. Läs deras principprogram.

       Svara

      First they came for the Socialists, and I did not speak out—
      Because I was not a Socialist.

      Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
      Because I was not a Trade Unionist.

      Then they came for the Jews, and I did not speak out—
      Because I was not a Jew.

      Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

      Svara

    Typ att SD vill ha sambeskattning eller att SD vill ta bort aborträttigheten.

    Svara

     Nej de vill sänka till V 12 och det tycker jag är rimligt.

     Svara

      Nu ja. Sen då?

      Svara

       Vaddå sen? ”Ni har 3 dagar på er”

       Svara

     Sambeskattning. Så man inte separerar i onödan då

     Svara

      Det är viktigt av säkerhets skäl att folk ska kunna separera sig. Borde kanske göra det svårare att gifta sig om en vill reglera det ännu mer än det vi har idag men av säkerhetsmässiga skäl borde folk få separera sig utan att du eller någon annan förhindrar det.

      Svara

       Oj, separerar sig? Säkerhetsskäl? Helt klart tjänar man ju på vara två om man tjänar olika.

       Svara

        Säkerhets skäl = våld inom äktenskapet. Även i Sverige är det tyvärr vanligt förekommande.

        Svara

   Ja.

   Svara

   Yes! Och ni (inte specifikt du då Anonym / 21:18) som kallar SD för rasister och håller för öronen och skriker i mun på de som försöker säga annat om partiet. Har NI läst deras partiprogram och vet ni vad dom egentligen står för? 🙂

   Svara

    Jag har det (åsiktsdokument, partiprogram och dylikt genom åren – jag har bra koll på deras politik med andra ord). Yes, det är ett rasistiskt, kvinnofientligt, bakåtsträvande, transfobiskt, homofobiskt och främlingsfientligt parti – med lite finare ord bara.

    Svara

     Naw. ”Påläst”. Är du bara korkad då kanske?

     Svara

    Ja. Och det gör mig inte direkt mer välvilligt inställd till partiet.

    Svara

  Själv är jag nöjd att SD går framåt. Vår släkt har samtliga tidigare år röstat på moderaterna och i år kommer 11 av oss 12 att välja att istället rösta på SD

  Svara

   Ja bara ni får det bra så är ju allt ok

   Svara

    Japp

    Svara

    Det är väl ändå det majoriteten av alla människor tänker. De flesta sätter sig själv först.

    Svara

     Nej så tror jag inte de flesta tänker. Bara för att det går bra för mig så vill jag att alla ska ha likvärdiga chanser. Alla ska ha rätt till sjukvård och skola så som vi har det.

     Svara

      Precis. Idag frisk, imorgon sjuk. Pappa pensionär, syster arbetslös. Är glad det finns ett skyddsnät även IM jag inte behöver det just nu som tur är.

      Svara

    Man röstar ju inte så att man själv får det sämre

    Svara

   Så är det hos oss också. OCH på arbetsplatsen. ALLA jag känner, umgås och arbetar med ska rösta på SD. Tidigare Sossar, Moderater..

   Själv är jag moderat. Pheeeeuw!😂

   Svara

    SD 2018 💕

    Svara

    Vart arbetar du? Ingen på min arbetsplats skulle gå ut med något sådant.

    Svara

     Nej då får man ju sparken. Way to go i ett demokratiskt land 👏🏼👍🏼

     Svara

      Det är bara bra att fler vågar stå upp för sin rätt att tycka och rösta på vad dom vill.

      Svara

    Vansinnigt.

    Svara

   Jag menar inte att vara oförskämd utan det här är en ärlig fråga. Är det enbart pga SD:s invandringspolitik som du tänker rösta på dem? Hur känner du exempelvis inför att de vill begränsa kvinnans frihet genom att vilja sänka antal veckor som man idag har rätt att göra abort? Trevlig kväll.

   Svara

    Jag tycker att fri abort fram till vecka 12 är rimligt. Sen borde man inte få det valet om det inte är riskabelt för ens liv osv. Ser inte det som att de tar kvinnors rättigheter (finns ju redan en gräns , är inte den också att ta kvinnors rättigheter? Borde man inte få göra abort fram till födeseln med er logik?).

    Svara

     Varför just 12 veckor? 8 veckor så är alla organ på plats typ och allt som krävs är att fostret växer, men vad är skillnaden mellan 12 och 18 veckor? Den överlever ju knappast själv i v.18?

     Svara

     Har inte detta varit uppe tidigare? Ytterst få aborter görs sent och då oftast av medicinska skäl.

     Svara

   Samma i min familj. Och alla mina kollegor och deras respektive ska rösta på SD i år. Blir så upprörd på alla ”kändisar” som skriver hat om alla som är emot omvandlingen och hur Sverige har blivit. De lever på Östermalm så lååååångt från verkligheten ute i landet! Här i städerna ute i landet är det kaos! De brinner bilar, sitter tiggare utanför varje affär, ambulansen kan inte köra in i vissa områden och man bara ser hur de driver runt på dagtid och kan inte ett ord svenska. De har tagit över köpcentrum och badplatser. Vård och sjukhus är överbelastade, sjuksköterskor blir hotats. Listan kan göras lång. Sen sitter dessa kändisar på Strandvägen 1 med sin lilla lunch och skriver att allt är så bra. Näää Sverige är i kaos, iaf utanför Östermalm.

   Svara

    Var bor du?

    Svara

    Klockren!!

    Svara

    Kristin du har så rätt. Vad har hänt med sverige. Sorgligt.

    Svara

    Jag bor på Östermalm men tänker rösta på sd. Kommer dock från djupaste förorten så jag vet ju hur det är.

    Svara

     Jag kommer också från förorten och bor bra inom tullarna i Stockholm och har hög inkomst. Inte kommer jag att sparka på folk som har det sämre för att jag har gjort en klassresa 😊

     Svara

      Kan ju vara så att hon vill ge dem bättre möjligheter genom att minska nya invandrare som kommer

      Svara

       För det är skjuuukt nice att bli tvingad till att stanna i krigshärjade land

       Svara

        Så ALLA som bor i krigshärjade land ska få komma hit?

        Svara

      Du sparkar på alla som vill bo tryggt i förorten. I lokala facebookgrupper gör folk insamlingar för att hjälpa barnfamiljer som fått sin bil uppbränd (bland 12 andra bilar) vars försäkringsbolag värderar bilen så lågt att de inte kan köpa en ny. I flera förorter brinner det bilar varje natt, det görs inbrott varje dag, barn rånas på öppen gata. För att inte tala om de ökade överfallsvåldtäkterna.

      Det är ofta personer med utlänska efternamn som får inbrott då de i större utsträckning har guld hemma. de får vänta i flera dagar innan polisen ens kommer och tittar, och under tiden ombeds de att inte röra något i sin sönderslagna och uppochnervända lägenhet.

      Svara

       Tänk att när jag bodde i förorten och blev regelbundet misshandlad av nazister, skinnskallar och liknande, fick hotbrev av samma hem till oss och blev regelbundet mobbad av rasistiska elever som fick lära sig det av sina rasistiska föräldrar så var det pga invandring och inte pga… rasism. Nej, jag sparkar inte nedåt genom att inte rösta på SD. SD är ett rasistiskt parti med en högerpolitik i övrigt. De röstar regelbundet för grejer som inte gynnar arbetare och pensionärer.

       Svara

        Regelbundet misshandlad av nazister?

        Svara

    Jag själv bor ca 4 mil utanför Borås på landsbygden men jobbar inne i Borås så ser skiten dagligen tyvärr. Att man anses som en hemsk rasist om man kommer rösta på SD tror jag bara stockholmarna kommer fortsätta stå fast vid. Vi som lever runt om i Sverige vi ser vad som hänt här pga av invandringen och har bara ett alterniv inför valet 2018.

    Svara

     Stockholm har flest invandrare så jag vet inte riktigt varför du tror att just invandring är något vi inte vet så mycket om. Utan invandring hade vi inte haft tillräcklig arbetskraft i många yrken (tex inom vården). Och inte tillräckligt många arbetstagare för att kunna stödja vårt pensionssystem. Forskning skulle också få lida eftersom det sker med internationella samarbeten.

     Svara

      Flyktingar är kanske mer rätt ord då. Jag har aldrig sett gäng med flyktingar driva runt på Östermalm men det var ju ett tag sen sist så du menar att ni har bilbränder varenda natt där också? Tror inte det.
      Visst invandringen som kom förr, typ finländare sen olika nationaliteter från sydöstra Europa, visst, de ville bli en del av samhället och skaffade jobb eller öppnade egna företag. Men de flyktingar som kommer nu kommer utifrån Europa har inte den minsta ambition att komma in i det Svenska samhället! De har enbart kommit hur för de vet att vi har den mest generösa bidragspolitiken! De går att läsa överallt att knappt nån flykting/invandrare har jobb efter flera flera år i Sverige! Inse att det är vi skattebetalare som försörjer dom.

      Svara

     Ett alternativ är alltså ett parti som har en partiledare som gick med i partiet när det var öppet nazistisk? That sounds reasonable.

     Svara

      Du anser inte att rasbiologiska institutet som moderaterna men framförallt sossarna höll i är värt att nämna?

      That sounds reasonable.

      Svara

    Ja antingen det, eller så är man en invandrare som Amir som håller för öronen och skriker RASIST i mun på alla som vill diskutera SD:s politik.

    Svara

     Amir är född i Sverige, han är ej invandrare. Det snackas så mycket om hur vi måste förbättra integrationen men hur bra är vi på att integrera folk när människor med annan hudton som levt hela sina liv i Sverige automatiskt är ”invandrare”…

     Svara

    AMEN 🙏💖

    Svara

   Vad kul för er att rösta på en rasistisk politik som också slår hårt mot pensionärer och låginkomsttagare! Bara din familj får det bra så 🙃

   Svara

    Haha läs på lite.

    Svara

     Jag har gjort det, åsiktsdokument, partiprogrammet och även läst hur SD röstar. Du borde läsa på eftersom det låter som att du inte vet att partiet har röstat emot lagförslag som hade varit bra för pensionärer tex.

     Svara

  Jag har än sålänge inte en aning om va ja ska rösta på. Förmodligen blankt. Men om inte övriga partier steppar upp och vågar ta tag i invandrar och integretion frågan så är ja rädd att SD kommer ta sig längre än va dom kanske borde. Jag tycker att de är bra att SD syns å hörs, mkt röster oxå. kanske de kan tvinga övriga partier att tänka om för att vi inte ska sitta där en dag med SD i topp.

  Svara

   Fast om man röstar blankt kan man inte klaga på sen vad för sverige vi får. Skulle aldrig rösta blankt.

   Svara

    Varför inte? Att rösta blankt är väl ett bättre sätt att visa missnöje på än som många säger ”rösta på SD trots att jag inte håller med dem i det mesta bara för att visa missnöje”?

    Svara

     Nej. Eftersom din röst egentligen inte förändrar något, du visar bara att alla är keffa. Röstar du på ett parti så får det partiet mer stöd och eventuellt går om de partierna du har missnöje mot. En blank röst förändrar inte resultatet

     Svara

      Jag ser min röst som en röst på de som får föra min talan under nästa period. Jag skulle aldrig lägga den rösten på någon som jag inte håller med, bara för att jag inte håller med någon annan heller. Då röstar jag hellre blankt för att visa att ingen får föra min talan. Men vi får ju alla visa vårt missnöje på det sätt vi vill☺

      Svara

       Skulle du kunna tänka dig att rösta på det parti du tycker är ”minst dåligt” eller stödrösta på något som du inte ogillar alltför mycket som ligger nära 3% spärren? Tycker också en blankröst är bortkastad 🙂

       Svara

        Beror ju på hur mycket jag absolut inte håller med om. Men jag tycker mig ofta höra att folk väljer sd som en missnöjesröst trots att de påstår att de inte håller med om det mesta partiet står för. Det ställer jag mig frågande till och jag själv tycker då att en blank röst är bättre. Men igen, alla röstar vi hur och varför vi vill.

        Svara

        Att inte rösta alla är väl ännu sämre. Ett högt valdeltagande med blanka röster speglar ett missnöje. Lågt deltagande och folk som röstar på SD visar bara att de som inte röstar är idioter som inte värnar om rösträtten och de som röstat på SD röstar för en rasistisk politik och inte missnöje.

        Svara

    Jo, det är då man kan klaga på det eftersom man har lagt sin röst men visst att man inte håller med de andra partierna. Låter man bli att rösta har man inte ens försökt att påverka, då kan man inte komma och klaga sen.

    Svara

  Vem ska ni rösta på och varför? Har själv ingen aning vem man ska rösta på, har aldrig varit så osäker….

  Svara

   Vad är du osäker på fattar inte?

   Svara

    På vilket parti som ska få hens röst. Var ju inte jättesvårt att förstå. Anonym 21:24,jag vet inte. Jag vet vilka jag inte ska rösta på och de som är kvar hänger jag med i vad som kommer fram i debatter etc och så hoppas jag att jag kan bestämma mig sen

    Svara

     Men lyssna nu att rösta på sd betyder att det kommer bli motsättningar och mer problem. Jag tänker i alla fall på kommande generation. Sverige blir ännu mer splittrat av sd. Inte vill jag ha det så. Never.

     Svara

      Sd var inte ens på tal här ovanför. Vad svarar du på egentligen?

      Svara

   Jag ska rösta på vänsterpartiet och det har jag alltid gjort. Anledningen till det är för att deras partiprogram stämmer bäst överens med mina värderingar och åsikter.

   Svara

    Kommunist.

    Svara

     Den har jag aldrig hört förut.

     Svara

      Det var inte min avsikt att upplysa dig om något du aldrig hört förut 😉

      Svara

   Centern

   Svara

   Jag ska rösta rödgrönt, eftersom jag vill ha ett samhälle där vi hjälper och tar hand om varandra (japp, är en sån där som faktiskt gillar att betala skatt). Vilket av partierna det faktiskt blir vet jag inte. Att sitta ner och läsa partiprogram står på att göra-listan (fast ganska långt ner…).

   Svara

   Jag ska rösta blått men inte bestämt vilket parti ännu. Moderaterna har alltid fått min röst men det var på Reinfeldts och Anders Borgs tid (❤️). Kanske KD, gillar mycket med KD och vore tråkigt om de hamnar under 3%

   Svara

  Tror Amir allvarligt att hans åsikter kommer påverka någon? För det kommer de inte, allra minst någon som röstar SD.

  Svara

   Han sjönk bara ännu mer i mina ögon när han kallar folk såna saker.

   Svara

  SD sedan 2010. Not looking back. Vad folk anser om det är irrelevant.

  Svara

   Cooling!!! 🙄

   Svara

   wow rebell

   Svara

   SD <3

   Svara

  Men vad vill sd mer än att minska/slänga ut invandrare? Har de någon annan politik?

  Svara

   Ja. Rekommenderar dig att läsa på om alla pertier, även de du inte vill rösta på, innan du lägger din röst

   Svara

   Bra fråga. Ett exempel är att de censurerar konst. Hmm vad mer…. Juste! Höja pensionen, gratis tandvård, förbättrad välfärd, dock ej höjda skatter för pengarna till det ovan skall trollas fram!

   Svara

    Eller sparas på dyr invandring.

    Svara

     Tillräckligt för att ha råd med allt det andra de föreslår?

     Svara

    Anonym 21:51, är du på riktigt? Genom att kraftigt minska på invandring kommer man kunna lägga miljarder, japp – miljarder, på annat.

    Svara

   Tyvärr vill de begränsa aborträtten =(

   Svara

    Det vill alla partier (alla har ju en gräns). SD har en annan gräns vilket är vettigt med tanke på att ofödda barn räddas tidigare nu.

    Svara

     Men mamman kan man ju skita i

     Svara

    Till vecka 12 ja, vilket inte alls är konstigt. Någon gräns måste ju alltid finnas liksom.

    Svara

     Vore helt sjukt med obegränsad aborträtt.

     Svara

     Vi har en gräns, v. 18. Varför ändra?

     Svara

      Det är onödigt att börja ändra på det, men ser inte det hemska i förslaget 🙂

      Svara

   Censurera konst, förbjuda genuskunskap på universitet, inskränka på kvinnors rätt till abort, dra in på forskningsbidrag till smhi då de bedriver klimatpropaganda, ta bort rättigheter som samkönade par idag har, återinföra sambeskattning, bara för att nämna lite av SD:s politik. Lägg där till att de ortar medier som.kritiserar partiet från deras presskonferenser. Värt att offra för att visa missnöje?

   Svara

    Censurera konst? Vilken konst? Hurdå censurera? Seriös fråga 🙂

    Svara

     Svara

      Tror du behöver läsa på om vad censur betyder.

      Svara

       Hur menar du att det inte är censur att sd vill ta ner konst som de anser är stötande? Varför ska vi tillåta viss konst och inte annan?

       Svara

        Tillägg: Se även svar nedan om teater. Fler exempel på deras ”kritik” mot viss konst finns att googla.

        Svara

      Slump att det var en uttalad feministisk konstnär vars konst är ”stötande”? De ville även förbjuda teatern ”den avvikande meningen” på grund av vänsterpropaganda. Att ett regeringsprti granskar och väljer att förbjuda konst som inte följer deras vilja och budskap är att censurera. Ironiskt med tanke på att sdare skriker ”censuuuuur” så fort de inte får synas precis på de forum de vill. Är de för eller emot censur…? Tja.. Beror nog på om det passar deras agenda.

      Svara

       De är inget regeringsparti. Somna om nu för politik kan du ingenting om.

       Svara

        Varför skulle de ändra sig i frågan den dagen de är det?

        Svara

    SD vill gå ur EU och är emot NATO.

    (Jag är för både EU och NATO.)

    Svara

   Inte länge sedan norrtäljes sd-ordförande ville registrera politiska åsikter hos public service-anställda, trots att åsiktsregistrering är förbjudet. Något som också Löntagarna (SD-knutet fackförbund) höll på med.

   De vill även registrera kriminellas politiska åsikter, sexuella läggning mm.

   Och på den tiden Ekeroth hade en position i partiet ville han inte bara registrera nationalitet på människor utan även var deras föräldrar är födda. På det ville han också förbjuda tiggeri för ickesvenska och din etnicitet skulle avgöra bland annat vilket fängelse du skulle hamna i om du begick brott. De med dubbla medborgarskap skulle inte ha samma rättigheter som de med enbart svenskt.

   Åkesson sa i en intervju med svd för tre år sedan att han vill kartlägga och registrera samtliga svenska muslimers åsikter och attityder.

   Ja… Förutom minskad invandring ligger registreringen varmt om partiets hjärta.

   Svara

  Jag kommer rösta SD, mycket pga invandringen. Egentligen har jag inget emot invandring, jag älskar Sverige och tycker att alla som vill borde få bo i vårt fantastiska land! Men det går ju inte, och det jag är emot med invandringen är sättet det sköts på.

  Jag är emot att man kan tjäna miljoner på flyktingboenden där folk får bo under hemska förhållanden. Staten borde äga flyktingboenden istället. Vill kan absolut hjälpa till som företag/privatperson kan man starta ett utan vinstintresse.

  Jag är emot att de som missköter sig får stanna kvar pga att det är ”för osäkra förhållanden” (eller hur det brukar låta) i deras hemländer eller att hemländerna helt sonnika inte vill ha sina kriminella medborgare tillbaka.

  Jag är emot att man inte integrerar sig i det svenska samhället.

  Jag är emot att man tar med sig föråldrade seder och kulturer hit, som tex moralpoliser.

  Sköter man sig, anpassar sig efter det svenska sekulära samhället och försörjer sig på egen hand ska man få vara här. Annars inte.

  Svara

   Precis så.

   Svara

   Ja! Jag vill inte ha in fler heller. Ett stopp ett tag. Bygga upp det vi redan har först, tillsammans, både svenskar och invandrare. Jag förstod hur skevt det faktiskt var när det till och med bodde flyktingar i vår gympahall i en liten stad mitt i landet och de släppte in ännu fler..

   Svara

    Men bortsett från invandringen? För det är väl inte så att bara för att invandrarna försvinner finns inga andra frågor kvar

    Svara

   Fast SD vill ju också återinföra föråldrade seder? Typ precis allt som Anonym ovan listade.

   Svara

    Det är ju inte riktigt jämförbart? Jag antar att du syftar på det inlägget där personen rabblar upp typ censurera konst osv?

    Om jag måste välja, pest eller kolera typ, mellan att förbjuda sharialagar och all form av hedersrelaterat våld och förtryck och då också måste censurera konst så tycker jag att det är ett litet pris att betala för att få bort en kultur, seder och värderingar som borde dött ut för flera hundra år sedan med sitt kvinnoförtryck och sharialagar.

    Svara

   Om du är emot att man ska få tjäna pengar på flyktingar så är Sd fel parti. De röstade precis mot ett förslag om att begränsa vinster i välfärden.

   Svara

    Jag vet, men begränsas invandringen finns det inga flyktingar att tjäna miljoner på så där löser problemet sig självt.

    Svara

     Ja så kan man ju också se det. Eller så framstår sd som lite vingliga i sina åsikter.

     Svara

     Lina – vinster i välfärden handlar om mer än asylsökande.. Det handlar om privata vårdbolag som sparar in på viktiga saker som tex personal och tar mer ut i vinst.. Det kan handla om äldreboende, LSS-boende och så vidare.. Naivt och tro att det handlar om asylsökande med tanke på att nästan varenda boende är stängt nu.

     Svara

   Ärlig fråga, hur anser ni att SDs politik skulle främja integration? Bara det här att vård inte anses vara nödvändigt för invandrare/personer som nyligen blivit medborgare, vem i hela fridens dagar gynnas av det?

   Svara

  Off topic, har sån ångest.

  Har träffat en kille som jag klickade otroligt bra med. Har annars svårt att släppa in nya människor, men den här gången har jag faktiskt blivit kär för första gången på väldigt länge. Så träffade jag honom igår och började känna mig ganska trygg i mina känslor och i att han också tycker om mig. Idag har jag inte hört någonting från honom. Hur tänker killar riktigt? Hur vet man att någon har tappat intresset? Borde jag fråga honom rakt på sak om jag gjorde något fel igår?

  Svara

   Fråga inte om du gjort något fel, då sänker du dig själv. Du kan istället skriva ”Hej, jag hade verkligen kul igår. Hoppas vi kan göra det igen.” Eller nåt sånt, då framstår du som trevlig, öppen och beroende på vad han svarar får du nog veta åt vilket håll han lutar. Lycka till, hoppas att det går bra 🙂

   Svara

   Det kan hända att han blev ”chockad” av sina egna känslor och därför behövde lite distans. Men ja, bättre att bara låta honom veta att det var trevligt/roligt att ses och fråga om han vill hitta på någonting igen. Kanske ”Det var kul igår, ska vi spela minigolf på söndag?” eller någonting. Oroa dig inte så mycket!

   Svara

   Tycker inte det finns anledning att oroa sig om ni sågs igår! Jag tycker det låter ganska normalt att inte höras varje dag, speciellt i en väldigt ny relation. Håller med föregående om att inte fråga det, och att istället själv skriva något om att du hade trevligt!

   Svara

    Tack för svaren! 😘 Jag har bara då svårt att inte oroa mig, har inte känt såna här känslor på så länge. Frågade honom faktiskt om allt är okej efter igår och han svarade att han nog tror det.

    Svara

  Dagen efter förra valet ville man inte gå upp ur sängen. Jag är rädd att det blir likadant i år.
  Min röst kommer jag lägga på Moderaterna, som alla tidigare år.

  Svara

   Är det här jag ska kalla dig smuts, äckel, osv för att jag röstar på något annat…? Med Amirs logik alltså 🙄😂

   Svara

    Va? Du får rösta på precis vad du vill, jag respekterar allas val av partier. Men varsågod, vill du tycka att jag är smutsig och äcklig för att jag är moderat så gör det mig ingenting 🙂

    Jag har inte kollat på klippet så vet inte vad han har för logik.

    Svara

     Snacka om att kommentaren från Anonym 00:53 flög dig över huvudet 😅

     Svara

      Ja jag fattade inget. Men har inte sett hans klipp fortfarande så jag kommer fortsätta gå i ovisshet, men det gör inget, livet går vidare😄💃

      Svara

  Det vidrigaste som finns på denna jord…? Känns ju lätt överdrivet.

  Svara

  Hatar allt som har med politik att göra, känns som att jag och alla jag älskar kommer dö i ett koncentrationsläger eller i ett stort världskrig. #paranoid #dramatisk

  Svara

   Wtf?

   Svara

  En liten fundering i en punkt av invandringspolitiken, är inte påläst alls i frågan så upplys mig gärna! Min tanke vurpa: Runt om i Sverige bygger vi nya bostadsrätter som aldrig förr, vi har redan sett stor påverkan på priserna som sjunkit tack vare att utbudet helt plötsligt är större än efterfrågan. Stänger vi dessutom Sveriges gränser så borde det leda till att efterfrågan minskar ytterligare och således också priserna? Kan inte det skapa någon form av ekonomisk kris då vi är så hårt belånade? Eller kan det leda till höjda räntor? Tänker om bankerna finnansierar dessa nybyggen och sen inte får igen pengarna pga utebliven försäljning av lägenheterna så måste de ta mer betalt från sina andra kunder? Förstår att det inte är invandrarna som i första hand köper dessa nybyggda lägenheter men de kanske så småningom köper ettan i Nacka från paret som nu ska flytta ihoo köpa en nyproducerad tvåa och på såvis är de en del av bostadscirkeln. Tänkter jag helt fel här eller? 🤔

  Svara

   Du är rätt fel ute. Ettan i Nacka kommer med stor sannolikhet aldrig ägas av asylsökande sim kommit de senaste 10 åren. Det dröjer just nu 9 år innan hälften av invandrare är i sysselsättning ( 1h i veckan eller mer), för övriga tar det längre tid.
   Sedan är det ingen som vill stänga Sveriges gränser. Stängning och kontroll är två väsenskilda saker.

   Svara

    Okej jag förstår tack för ditt svar! Men säg att invandrarna bara kommer att hyra i hela sina liv då, det borde väl också påverka bostadspriserna på så sätt att det är svårt att få tag på hyresrätter och därför tvingas de som kan/har föräldrar som kan gå i borgen för dem, att köpa sitt boende istället för att hyra?

    Svara

     Problemet är ju att många nyanlända inte kommer att ha råd att efterfråga eget boende, vare sig hyresrätter eller bostadsrätter. De billiga hyresrätter som funnits i miljonprogramen från 60 och 70-talet står in för stora rustningar och kommer inte heller vara så billiga efter detta. Det kommer att krävas statliga subventioner eller höjda bidrag för att lösa detta. Görs inte detta kommer många fastna i modulbostäder och andra tillfälliga lösningar eller inneboende hos släktingar.

     Svara

   Då kommer våra unga kunna flytta hemifrån till billiga boenden istället för att bo hemma tills de är 30, blir ju toppen

   Svara

  OT: Bianca uttalar sig om killarna i Ex ön the Beach eftersom hon är ”en förebild för unga”. Jag har bara sett enstaka avsnitt, men av det jag sett har väl inte heller tjejerna betett sig fläckfritt?

  Svara

   Men snälla, alla som är med i dessa program är smuts.

   Svara

  Jag vet inte ännu var rösten hamnar, men helt klart blått som det alltid varit. Har dock 100% förståelse för de som röstar SD då denna situation Sverige befinner sig i nu är ohållbar. Jag skulle själv inte rösta SD pga för konservativa i andra frågor, men att invandringen är en hot topic går inte att förneka, synd bara att man ska stämplas som rasist så fort man anser att vi måste diskutera invandringen och dess konsekvenser. Jag har ingenting emot invandring (dock var flyktingkrisen hösten 2015 utom all rimlig kontroll) men jag blir flyförbannad för att det inte ställs några MOTKRAV. Jag tror verkligen att det är så lätt som att vi behöver ställa strika motkrav. Får du avslag på asylansökan ska DU UT. Begår du brott i landet ska DU UT. Får du stanna ska du arbeta, lära dig språket, betala skatt, integreras med andra, deras barn ska bete sig i samhället. Sverige kan INTE acceptera att moralpoliser, hedersproblematik, förtryck etc tas in i landet och accepteras utan att någon ifrågasätter. Klart att SD ökar som fan – det enda jag ser i mitt område är ungdomsgäng som terroriserar samtliga i området, våldtäkter till höger och vänster, ungdomar som beter sig som svin, ”walla jag ska knulla din mamma”. Det räcker nu. Sverige måste ställa motkrav.

  Svara

   Ja får du avslag bör du sättas i förvar tills du kan skickas hem. Risken är för stor att den avvisade försvinner annars. Sjävklart skulle förvar kosta pengar, men det hade gått att lösa med 1-2 stora förvar i Sverige dit de med avslag på asyl hamnar. När man fått mer ordning på situationen och inte har lika mycket asylärenden kan man stänga förvaren/skaffa ett mindre.

   Svara

    Förvaren finns redan, problemet är dock att ingen har ansvar för att placera individerna i förvar. De underrättas deras avslagsbeslut, och får därefter information om möjligheterna att överklaga. När utvisningsbeslutet vinner lagakraft är individen helt plötsligt spårlöst borta. Det är denna ”zon” mellan avslag och försvinnande som måste lösas. Förvaren finns – nu måste vi börja placera dom där.

    Svara

  Det vore intressant om influänsers lyfte de sakfrågor de tycker är intressanta hos de olika partierna. Det är smått skrattretande – oavsett vad man tycker om SD – då man nästan på ett maniskt sätt säger sig hata ALLA som sympatiserar med ett parti man själv inte helt gillar..
  Jag vet inte riktigt vad Bella har med Moderaterna att göra och om hon skickat champagne till Kristersson. Men jag tror mig veta att ”they could care less” om Ms Distanlös..

  Svara

  Jag kommer rösta på ENHET
  Det enda partiet som verkligen känns genuint bra.

  Svara

   Vad är deras viktigaste fråga för dig?

   Svara

  I en demokrati räknas varje röst och majoriteten vinner. Ingen vinner på att kasta skit på varann istället för att konkret försöka hitta en väg fram som är bäst för massan. Jag är svensk medborgare men bosatt utomlands och försöker följa med i dessa valtider men jag kan ärligt säga att jag tycker att det är en sandlåda med verklighetsfrämmande politiker som kastar sand på varann samtidigt som man vill vara trovärdig. Ingen rak linje utan alla vänder lite på kappan efter vinden blåser. Att ”hata” verkar vara det gängse sättet att uttrycka sig på istället för att respektera en annans åsikt. Det sägs att man får de politiker man förtjänar och jag är beredd på att hålla med. Att folk kommer att rösta efter vad deras ”idoler” tycker är en skrämmande tanke men jag hoppas och har tro på att de flesta svenskar gör det utifrån sin egen övertygelse. Givetvis kommer jag att använda min rättighet att rösta men frågan är bara vem som kan tänkas förtjäna min röst. I nuläge finns det inte många kandidater.

  Svara

  Vill man få en förändring måste man rösta på SD. Att rösta blankt påverkar inte ett skit, och de andra partierna kommer att fortsätta med sina icke-demokratiska fasoner med att vägra samarbeta med ett av Sveriges största partier. SD innehåller absolut ett par stolpskott (tack och lov är Ekeroth äntligen borta nu), men det gör alla våra partier, och Polisen, och Svenska Akademien, och SVT… För att inte tala om vår statsminister… (kul klipp: https://youtu.be/Qt2Efi9Q8E4 ).

  Svara

   Jimmie Åkesson sjöng glatt om Palmemordet så sent som 2011 och sverigedemokraternas riksdagsgrupp är den mest kriminellt belastade gruppen i Sveriges riksdag om en nu ska prata om individuella politiker.

   Svara

   Gissar att du även tycker att t ex M ska samarbeta med V? För annars är de odemokratiska?

   Svara

    Alex verkar tro att partier borde gå emot den egna politiken (och väljare) för att samarbeta med andra partier med helt andra värderingar och politiska program. Detta är ett vanligt förekommande argument från många SD:are vilket får mig att undra om de har odemokratiska åsikter eller saknar grundläggande kunskap om demokrati.

    Svara

     Alla partier samarbetar med varandra på ett eller annat sätt, utom med just SD. De går även emot sin egen politik för att stänga ute SD. DÖ t.ex.. Men fortsätt kasta sten i glashus ni. Och kom med påståenden om brist på kunskap osv. Personangrepp brukar ju vara det enda ni kan komma med. 🙄

     Svara

      Återigen: för att SD’s politik är helt olikt de andra partiernas politik. V stängs ut från många politiska uppgörelser också. Det är inte att kasta sten i glashus – det är helt vanliga demokratiska processer där partier samarbetar med andra partier med samma/liknande värdegrund. Det verkar nästan uteslutande vara SD:are som har svårt att förstå detta. Har aldrig hört en V-väljare klaga på detta.

      Svara

   Det är absolut inte odemokratiskt att ett parti inte samarbetar med ett annat. Med din logik borde alla partier gå ihop och samarbeta för att det ska vara demokratiskt.

   Svara

  En grej jag tycker är intressant med folk som röstar på SD och pratar om hur invandrare lever i parallellsamhällen där klanen/religionen/familjen styr allt väljer att rösta på det parti som är det som är minst liberalt utan istället vill att politikerna ska in och styra det mesta. Kultur är tex något de flesta andra partier tycker folk ska få välja själva men inte SD.

  Svara

   Förlåt, förstår inte vad du menar..Varför är det intressant? SD vill begränsa de negativa sidorna av muslimk kultur (krav på slöja, moralpoliser, hedersförtryck, våldtäkter). Ingen hemlighet och ingen bakomliggande tanke? Sorry, väldigt förvirrad.

   Svara

    Jag menar att de vill stänga ute något de ser som en totalitär kultur med en lika totalitär kultur. När jag jämför partiprogrammen är det inget annat parti som går så långt i att vilja styra i människors liv genom politik. Det förvånar mig för jag tänker att värnar du om frihet borde du vilja ha mer liberala värden?

    Svara

    I min mening så ska man inskränka i en kultur/religion så bör det vara lika för alla religionstillhörigheter. I min värld ska religionen särställas från tex skola eller likande, vill man utöva religion så får man göra det på sin fritid oavsett. Detta gäller även religiösa symboler etc, får du inte ha slöja eller liknande får du inte använda kristna eller judiska eller andra religiösa symboler heller! Så mkt konflikter i historien och i nutid som inte skulle vara om det inte fanns religioner.

    Svara

  En annan sak jag undrar över. Om vi nu ska prata om hur mkt invandring påverkar, varför pratar vi inte lika mycket om vad våra ökade klasskillnader gör för vårt samhälle? Alltså jag undrar genuint, varför gör vi inte det? För mig är det mkt mer logiskt att tex situationen i välfärden beror på att vi i massor av år fört en politik som dels skjutsar pengar till de som redan har (som i större utsträckning skatteplanerar eller sparar pengar istället för att konsumera som är det vi behöver) och dels skjutsar kostnaden från stat till kommun (tex när folk blev utförsäkrade av statliga Försäkringskassan och istället hamnade i kommunala socialtjänsten) vilket gör att kommuner med låginkomsttagare går på knäna trots att de skulle behöva mer pengar och rika kommuner kan sänka kommunalskatten så att inkomstskillnaderna ökar ännu mer. Ni som ska rösta på SD, ser ni inte det som ett problem alls? Vinster i välfärden tex, ska vi ha det? Varför då?

  Svara

  SD är ett skämt. Kvinnor som röstar på SD spottar sig själva i ansiktet. SD har noll intresse av att lyfta eller arbeta för ”kvinnofrågor”. De vill ta bort anti-diskrimineringslagar, säger sig värna om äldre och skola men röstar allt mot alla förslag på skattesänkningar och andra förbättringar för äldre. De är verkligen inte mer än sin järnrörspolitik och ”dolda” rasism. De försöker ställa utsatta grupper emot varann som att äldreomsorg och migration delar kassa. Om folk kunde sätta sig in i något överhuvudtaget innan de häver ur sig att invandrarna ”tar” våra resurser vore det ju fint även om jag förstår att det är en utopi. Jag håller inte med sossarna om allt, långt ifrån, men jag delar deras grundvision om ett samhälle där alla har lika värde, ett samhälle byggt på solidaritet och medmänsklighet. Någonstans är det väl det man måste fråga sig vilket samhälle man vill leva i.

  Svara

  Mindre politik mer skvaller!!

  Svara

  Jag är extremt orolig för hur det kommer gå i valet, men också rätt trött på folk från alla sidor som pratar om att lämna landet om det inte går deras väg. Sverige är ingen krigszon, och kommer inte heller förvandlas till en fasciststat över natt i september.

  Demokrati ger oss en röst, men förutsätter också att vi accepterar andras. Och att vi biter ihop och kämpar på, även när det går oss emot.

  Svara

  Heh, det var väl ändå lite att dra det lite väl långt, inte vilja bo kvar här…

  Jag tror att det här är det som krävs för att få bort blockpolitiken. Det här kommer bli SDs bästa val, de kommer inte bli största parti men kanske näst störst. Låt de bli så, efter det här valet hoppas jag vi kan skrota blockpolitiken.

  Svara

  Hans lyssnare får endå inte rösta haha
  Men visst prata för en döv publik.

  Svara

  Super OT men Forni lipar i podden Ofiltrerat pga. elakheter som skrivits om henne här. Nu kanske inte jag har läst exakt alla inlägg och kommentarer här på bloggen men jag har mycket svårt att tänka mig att det har skrivits något speciellt elakt om henne här? Är det inte mest om sponsprylar/event och att hennes arbetsdagar som influencer inte verkar vara så jobbiga?

  Svara

   Jag är inget fan av Fornis blogg (den har blivit ganska platt medan jag tror atthon egentligen är mycket roligare) men det hon syftar på är mycket grövre kommentarer. Det närmaste jag har kommit till att kritisera henne var att respektfullt fråga om syftet med en välgörenhetsresa hon gjorde nyligen. Jag tror inte att det är den kritiken hon syftsr på utan grövre sådan.

   Svara

  Påtal om SD så har jag en liten historia.
  Både jag och en fd ( tyvärr) vän har barn med män som har afrikansk ursprung. Barnen har aldrig varit i Afrika.
  Hon vart ledsen över hur SD blev större och undra hur hon skulle göra då barnen kommer bli utvisade.
  Barnen har enbart svensk pass.
  Ja sa som det va, nej dom åker inte ut och fixar din man ett jobb (riktigt, inte nått staten betalar) så blir de inga problem.
  Jag är en rasist lärde ja mig idag.
  Nån som vill köpa mitt bruna barn?

  Svara

  Politik plockar verkligen fram det värsta ur människor, fy fan vad skönt att man inte behöver tala om vad man röstar på

  Svara

  Jag tror att man kommer kunna se exakt vad personer röstat på. Jag tror allt är uppgjort. Jag undrar varför människan vill ha någon som styr över en själv?

  Svara

   Hur ska man se?
   Man lägger ju sina röster i anonyma kuvert… en hög utan nån form av kod eller nummer får man av en person som delar ut.
   Man väljer de man röstar på och tar lappen me sig.

   Fan nu undrar ja om jag missförstod allt, ser ju inte frågan ja svara på och kl är 4.30 haha

   Svara

  Roliga när man klagar på SD.. så känner ingen en riktig invandrare.
  Man typ tror man oxå är utsatt fast du är svennebananis.
  Kontorsnissar som ska prata vitt å brett om sin nya ASIATISKA vän måste oxå säga att den är sneögd.. pluspoäng.
  Men inte från orten och snart har vi inget äta mer än er..
  Alla svenskar som inte bor i förorten är rasiter.

  Svara

   Alla är vi väl på något sätt invandrare på denna planet?

   Svara

   Vad svamlar du om

   Svara

    Att majoriteten som är anti SD är väldigt segrerade människor.
    Människa med annan hudfärg är en maskot.
    Sett de flera gånger och flera vänner upplever samma.
    Kontorsn***r känner de sig som.
    Pilla i krulliga håret.
    Frågor om ett land man aldrig varit i.
    Kan du laga din mat.. ööh visst tacos blire ikväll.

    Men visst ni bryr er inte om hudfärg haha

    Svara

   Klaga på svenskar… I Sverige 🤦

   Svara

   Alltså… vad läste jag nyss? Hängde inte med i svängarna.

   Svara

  Haha. Nu har tävlingen i vem som är Finmänniska dragit igång.

  Svara

   Vi kom hit försent tyvärr haha

   Svara

    Har du missat något

    Svara

  snubben är sjukt blåst som tycker det är okej att klaga på vad svenskar ska rösta på i sitt EGET land. passar inte det för honom kan han ju gärna flytta hem igen 🙂

  Svara

   I Sverige har folk rätt att klaga på det. Det heter yttrandefrihet. Har du problem med att folk yttrar sina åsikter kan du kanske flytta 🙃

   Svara

   Han är född i sverige?

   Svara

  Måste ni som bloggar såhär lägga värderingar i det när ni inte skriver om politik? Uppenbarligen är det en stor del av svenska folket som röstar SD och sålänge som influencers o ”de stora” hatar SD kommer de förbli tysta om vilka de röstar på, kanske i rädsla för att bli uthängda.

  Svara

  Problemet är att människor har problem att skilja på invandrare och radikala muslimer och drar alla över en kant. Muslimer själva flyr från förtryck! Ta er tid att titta på den här videon:
  https://youtu.be/hkdmMDFA7kY

  Svara

  Tänker att det handlar mycket om utbildning och social status. Känner ingen som röstar SD eller som höjer dem till skyarna. Tvärtom skrattas det och skämtas om SD’s politik och anhängare.

  Men när jag jobbade som lärare så pratade eleverna frispråkigt om vad deras föräldrar röstade på och analysen är att det inte röstas Åkesson i akademikerhem.

  Svara

  Så sorgligt. Det är så lätt hänt att vi som förstår att en röst på SD innebär att man frivilligt ställer allt som är bra med vårt svenska samhälle på spel, börjar känna uppgivenhet och till och med hat. Men vi får inte det! Det är precis det SD vill. Remember, when they go low, we go high. Always.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.