Blondinbella har ingenting emot ifall SD vinner valet och läsarna rasar

Jag är övertygad om att SD blir Sveriges största parti. Men de kommer inte få majoritet så det ska bli intressant hur en regering skulle kunna se ut. Kanske med stöd från M? Det är inget jag hoppas på men det skulle kunna bli så.
[…] Med det sagt gör det inte så mycket för mig att SD blir stora i höst. Det är så samhällscykler fungerar, men stora frågan är vilket annat parti som tar över facklan av Sd efteråt. Där tror jag att Centern kan bli starka.//Isabella

Blondinbella kastar in en liten politisk molotovcocktail bland sina läsare i form av ett blogginlägg där hon skriver att det inte gör henne så mycket ifall SD blir Sveriges största parti när valurnornas resultat räknats i höst.
Helt enligt sin Schulmanska plan reagerar läsarna och rasar bland kommentarerna där de uttrycker sin besvikelse och sitt missnöje med att deras Blondinbella tar så lätt på att Sveriges största parti efter valet skulle kunna vara ett främlingsfientligt sådant.

Att Isabella publicerar ett inlägg som detta kan bara betyda en sak och det är att det med största sannolikhet inte kommer komma några nya produkter, företag eller lanseringar den närmsta tiden.
Annars hade hon aldrig vågat sticka ut hakan på det här sättet för att uppröra sina läsare då det kommer kräva mer än ett biblioteksbesök med barnen för att åtgärda det.

She is sticking to her plan, det får man ändå ge henne! 🙂

328 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  haha vad är det folk tror SD ska göra? kasta ut alla människor som inte är blonda? även om de blir största parti kommer inte mycket nytt hända

  Svara

   Tänkte faktiskt nästan precis skriva detsamma men struntade i det 🙄

   Det som är rätt komiskt är att väldigt många här i Södertälje röstade på SD sist, även invandrarna själva.. Men som de har pratats om; det beror väl helt enkelt på i vilken stad/kommun man bor i?

   Svara

    Hej Catrin! Hur är det med dig nu? Hur går det med din ekonomi? Ska du jobba eller är du mammaledig just nu?

    Svara

     Hej, hänvisar dig till mitt senaste blogginlägg 🙂 och yes, jag är mammaledig förresten 🙂

     Svara

      Varför skulle vi klicka oss in där? Varför inte bara säga direkt?

      Svara

      Catrins icke-svar för de som inte vill klicka sig in på din blogg:

      Helt ärligt vet jag inte vad ni vill veta, då många här har följt mig innan och har då läst flera inlägg som handlade om just bedrägerier osv.

      Två återkommande frågor är dock; ”hur har du råd att göra allt?” samt ”även fast du blir bjuden så borde du tacka nej, varför gör du inte det?”

      Inte för att trampa någon på tårna nu MEN, jag resonerar såhär;

      Jag gjorde dumma val i livet ja absolut. Men om jag har en givmild familj som bjuder mig och barnen på vissa saker som tex sommarsemester, gröna lund, etc, då tycker vissa av er att jag ska stanna hemma ändå. Men mina barn ska inte behöva lida tack vare mina dåliga val.

      Och min familj kommer aldrig betala in pengar till mina brottsoffer.

      Så är vi överens om hur jag och min familj tänker och gör, och gillar ni det inte så gå inte in och läs här eller på min IG.

      Jag VET att 90% av er som hackar på min ekonomi och vad jag gör, är dessutom inget BO! Utan bara någon bitter människa som inte är nöjd med livet.

      Men jag är också avundsjuk på er som sitter skuldfria och i fina hus som ni kan äga på ert egna namn. Den dagen jag flyttar till hus är den dagen jag vinner på lotto, eller om min partner väljer att köpa hus.

      Skillnaden här är att jag själv satt mig i skiten, och det är så jävla surt men det är bara att gilla läget tyvärr.

      Kram Catrin

      Lycka till med att få läsare ett annat ställe än att kommentera de kommentarer som är längst upp här. 😊

      Svara

     Jobba: nya bedrägerier.

     Svara

      Förstår att det måste kännas bra för dig att försöka Göra dig rolig på andras bekostnad..
      men nej, jag sysslar ej med kriminalitet längre, sry om jag förstör din sommar med mitt svar.

      Ha en fin dag 😘

      Svara

       Vad bra att du lämnat det livet bakom dig Catrin. Lycka till med allt!

       Svara

        Tack

        Svara

         Snälla CAM inte mer hat

         Svara

       Klart inte barnen ska lida för vad föräldrarna gjort. Och det är klart mor och farföräldrar ska ha rätt att bjuda barnbarnen och sitt eget barn med för den delen. Men man kanske inte ska lägga ut på en blogg vad man gör då? Klart att det sticker i ögonen på folk.

       Svara

        Tycker du har både rätt och fel i detta 🙂

        Det är min blogg, därmed bloggar jag om vad jag vill. Att folk sen stör sig på att jag blir bjuden, jaha och? Lite så känner jag. Samtidigt förstår jag att det sticker i BROTTSOFF. ögon, men inte i tex min grannes som inte har något med saken att göra, förstår du hur jag tänker? På den här bloggen som camcam driver, dömer folk ut allt och alla utan att själva sätta sig in i saker och ting.

        Jag vet att jag gjort fel tidigare, och kan idag enbart be om ursäkt för mitt äckliga beteende jag hade.

        Svara

         Jag undrar, uppriktigt, om du ångrar dina handlingar? Jag kan knappast tänka mig in i din sits ens, jag hade troligen känt mig låst pga det ekonomiska sitsen samt haft svårt att förklara mina handlingar för barnen. Men hur känner du? Ångrar du det, eller var det värt den snabba kicken så att säga? 🙂

         Svara

         @ ./

         Självklart ångrar jag mig och det var så jävla ovärt det. Skämmigt som bara den också men man kan bara blicka framåt. Och när det gäller barnen så kommer jag säga precis som det var.

         Svara

         En sak till; hur visar du i handling att du ångrar dig? För du kan snacka hur mycket som helst, men vad som definierar en människa är handling. Ännu har ingen av oss sett att du ens försöker reparera skadan du åsamkat. Du förstår ju själv att det blir svårt att ta dig på allvar, och du är ju, har aldrig varit en bloggkändis, utan är känd för att använda dig av mediet för att begå bedrägerier. Vad det verkar som kommer du inte få några rubriker här. Och det är vad som är bäst för dig.

         Svara

         Catrin, självklart får din familj bjuda dig på saker och se till att dina barn får ett någorlunda drägligt liv, de kan inte hjälpa att du valde att vara kriminell. MEN, jag tycker faktiskt att du uppvisar ett väldigt provokativt beteende i både blogg och på Instagram, speciellt dina instastorys tycker jag är provokativa. Det är dyra klockor, upprepade poserande med ett premiummärke till bil (om än väldigt standardutrustad), det är storys om hur din pojkvän/sambo köper ny säng bara sådär, det är skryt om resor hit och dit, det är husvisningar du ska på m.m. Det verkar som du VILL visa upp ett liv som de flesta människor inte kopplar ihop med att man ska kunna ha om man har skulder på 800.000 efter kriminalitet. Visst kan människor runt dig bjuda dig och dina barn på saker men det finns kanske gränser?

         Om den där Huboltklockan är din, den är äkta och den är en present, hur i hela fridens namn kan du inte skämmas ögonen ur dig varje gång du tittar på den? Jag hade sålt den och betalat in pengarna till Brottsoffren. Det är sånt beteende människor syftar på när du får kritik. Inte att dina barn inte ska få gå på Gröna Lund. Som sagt, det finns gränser.

         Svara

         Och jag kan tydligen inte stava till Hublot…

         Svara

       Jag är inte bitter. Men gillar ej det du gjort varför skulle jag göra det.

       Svara

       Du postar en del om din KBT. Den här uppmärksamhetstörsten verkar ju vara, ursäkta mig, en orsak
       till ditt avvikande sett till ditt track record . Jag tänker att det känns bra när du är i en positiv spiral, men vad händer när du stöter på motgångar? Det känns inte som ni rör er på djupet i din rehabilitering, utan jag ser ett mönster som lätt kan leda till ett återfall. Vill du förändras? Jag tror inte KBT kan hjälpa dig.

       Svara

     Knappast något du har med att göra!

     Svara

    Det är inte ett dugg konstigt att invandrare röstar på SD, finns många som gör det.

    Svara

   Folk kanske blir skrämda med tanke på hur MYCKET de vill förändra i samhället, hur oförberedda de är gällande att styra ett land, andra udda konservativa åsikter, samt att det var precis såhär det började i Nazityskland. Men det gör ju inget för Sensuella Isabella

   Svara

    Mjo du har kanske en poäng där

    Svara

   Priviligierade Sandra Beijer på Söder, vit cis som köpte en klänning för 7000kr igår har i alla fall skrivit ett långt inlägg om rasisterna SD och hur dum man är om man röstar på dem. Hon och hennes överklassvänner ska fly landet om SD vinner.

   Svara

    Borde hon bli rasist för att hon är rik eller vad är din poäng?

    Svara

     Tror inte den här jättepolariseringen är så bra. Det finns ju inte 20% rasbiologer i Sverige. Oavsett vad man tycker om SD är det bättre argumentera i sak än att avfärda alla som röstar på dom som rasister.

     Svara

     Man är inte rasist för att man röstar på SD. Man kan vara, men det finns också andra anledningar till att göra det

     Svara

      Man är dum i huvudet och hatar alla som inte är vita cis-män?

      Svara

      Ja man kan vara extremt okunnig också och därför inte förstå bättre. Okunskap och rasism hänger dock ofta ihop.

      Svara

       Är jag rasist för att jag vill stoppa invandring så mina vänner som inte är svenska får det bättre?

       Svara

        Hur får dina vänner som inte är svenska det bättre med SDs politik? Önskar att någon som hävdar detta kan förklara detta för mig! Varför har jag så svårt att får ett svar på hur invandrare (och inte enbart folk som ogillar invandrare/invandring) skulle få det bättre av det SD vill med Sverige

        Svara

       Det är ett faktum att vi har haft en orimlig och totalt oplanerad integrationspolitik. Jag förstår inte varför folk blir förvånade att SD växer med tanke på att de andra partierna står handfallna utan riktiga lösningar.

       Vi måste inse att vi som ett litet land inte kan ta emot hur många som helst. Många familjer som kommer hit hamnar just nu på gatan. De lär sig inte svenska och hamnar i utanförskap.

       Tycker du, helt ärligt, att det är hållbart? Det handlar inte om rasism, inte för de allra flesta som röstar på SD. Det handlar om man är trött på politiker som inte kan ta tag i problemen vi står inför för att de är rädda att bli kallade för rasister. Jag vill att de som kommer hit faktiskt ska få en chans att komma in i samhället. Det gör det inte som det är nu. Jag röstar dock inte på SD utan på M, men jag förstår fullt ut varför SD (tyvärr vill jag tillägga!) växer.

       Det kanske är du som är okunnig Lisa?

       Svara

    Tycker det känns som att människor med lägre socioekonomisk status röstar på SD, som lastbilschaufförer, folk från småstäder eller arbetslösa som skyller sin situation på invandring. Känner ingen välutbildad som röstar på dem.

    Svara

     Nähä? Och? Är lastbilschaufförer och lågutbildade mindre värda på något sätt? Jag är för övrigt läkare och min make advokat och vi kommer rösta på SD.

     Svara

      Och ni bor i en småstad?

      Svara

       Men här blir vi tyvärr ett USA 🙁 Ta i SDs politik i stället & underskatta inte de som röstar (”anti-etablissemanget”)

       Svara

       Nej vi bor i Göteborg. Är folk i småstäder mindre värda? Pöbeln kanske inte borde ha rösträtt enligt er?

       Svara

        Det är bara du som frågor om folk är mindre värda för att de är från småstäder. Det är ingen annan som sagt något om det…

        Svara

        Men andas Mia, klart att folk som röstar på SD är nästan all typ av folk, även nazisterna i Tyskland spred sig till de rika och välutbildade, no one is surprised.

        Svara

         Jämför du på riktigt SD med nazister? Är du helt från vettet?

         Svara

        Okej ja man får ju rösta på vad man vill, även om man är högutbildad. Vi lever ju i en demokrati 😊 sen kan man ju diskutera om det inte finns bättre partier att rösta på än SD… Har man hyfsad IQ (inte lika med att vara högutbildad) så vet man att SD inte är lösningen på problemen… snarare tvärt om

        Antagligen kommer många rösta på SD i ”smyg” och inte stå för sina/partiets åsikter full on, utan röstar bara för att det finns ett missnöje.

        Svara

         Och sen får dom som röstat på sd ta konsekvenserna. Varsågod.

         Svara

         Jag har 122 i IQ och röstade på SD förra valet och kommer rösta på SD detta valet också. Jag personligen föredrar ett mer konservativt samhälle och därför har jag röstat på dom eftersom eftersom jag har liknande värderingar. Kan ni inte bara förstå att alla tycker och tänker olika?

         Svara

      Att rösta på SD känns obildat.

      Svara

       Det känns inte lite wt också eller? Rösta SD, ha klisterlapparna kvar på Iittala-glasen och glömma vantar?

       Svara

        Tycker faktiskt att rösta på SD är definitionen av WT, gillar dock inte de uttrycket

        Svara

       Så där tänkte nog Hillary också. Det är möjligt hon hade rätt. Men det är en attityd som straffar sig. Om 20% av befolkningen röstar på något måste man fråga sig varför. Mvh// ej SDare

       Svara

        För att när det kommer till kritan så vill folk inte sträcka ut en hand när det riskerar att märkas i den egna vardagen. Att hjälpa och tex ta emot mycket flyktingar verkar vara en tanke alla är med på i teorin, men så fort det blir verklighet märks det hur oempatiska och själviska människor faktiskt är.

        Svara

         Men öh? Sverige lägger alltså 2× UNHCRs budget för alla världens flyktingar på initialt mottagande här. Initialt mottagande för främst vuxna män som betalat smugglare enorma summor pengar för att ta sig hit. Mitt motstånd mot dagens system handlar alltså om att det är extremt dyrt, ”hjälper” få och garanterar att smugglare tjänar storkovan. Jag ser faktiskt hellre att sverige ensamt finansierar UNHCR och ser till att världens 60+miljoner flyktingar får hjälp ist för att vi ska ta emot några tusen flyktingar här för samma summa.

         Svara

         Knappast, anledningen till att SD växer är pga alla våldtäkter och skit som ökar pga invandringen. O jag hjälper hellre riktiga barn i andra länder i riktigt behov av hjälp än o hjälpa vuxna lyxflyktingar.

         Svara

         Anonym: Så du vill alltså avskaffa transportörsansvaret så kvinnor och barn tryggt kan sätta sig på flyg och lugnt och tryggt kan ta sig till Europa för ca 1000 SEK/person. Ja det vore rimligt.

         Svara

         Jessica: Men alltså hur tror du de tar sig ifrån kriget? Jag förstår inte retoriken. Blir det krig här så tar jag alla mina sparpengar och betalar en smugglare för att få mig och mina barn härifrån och det inte finns ”lagligt” sätt att ta mig härifrån. Vad skulle du själv gjort? Så märklig människosyn.

         Svara

         Svar till Jessica:
         Men ponera att Sverige lägger 2× UNHCRs budget och det bara skulle rädda en flykting, hade det inte varit värt det då tycker du? Hur mycket är ett människoliv värt i kronor och ören enligt dig?

         Vad är ditt egna liv värt om du skulle sätta ett pris?

         Glöm ALDRIG bort att det är människor på flykt vi pratar om. De har flytt från krig och sett saker som du inte ens kan drömma om. Vi som har haft TUREN att få födas i ett land som Sverige ska självklart öppna både plånbok och hjärtan för människor i nöd!

         Svara

         Sara; tja, ett människoliv i Sverige, närmare bestämt, en 11-årig flickas liv är värt 60 00:- enligt Stockholms Tingsrätt.

         Svara

         Jessica: Migrationsverket arbetar med att ta emot asylsökande, men man handlägger också arbetstillstånd, tillstånd för familjeanknytning, uppehållsrätt för familjer till EU-medborgare, svenskt medborgarskap och besökstillstånd.

         Att påstå att Sverige lägger lika mycket på asylsökande (Migrationsverkets totala utfall 53 miljarder 2017) som UNHCR har att röra sig med (3,9 miljarder amerikanska dollar 2017) x2 är därför felaktigt.

         Bara för att du har läst information med övertygande siffror någonstans betyder det inte att det stämmer.

         Svara

      Varför tänker ni rösta på SD? Vad är era argument för att de är mest lämpade att leda landet?

      Svara

       18:08 men många har ju gjort bort sej här. Blivit kriminella och ej tagit fasta på svenska regler och rättigheter. Då får dom skylla sej själv. När jag åker utomlands respekterar jag deras land och kultur. Hur lätt att fatta som helst.

       Svara

        Till anonym 18:29
        Du saknar källa på ditt påstående om att ”många gjort bort sig här”, du hittar bara på.

        Läs på och utbilda dig inom ämnet, tack.

        Svara

         föreslår att du läser SD’s partiprogram om du är feminist. Minskad aborträtt, sambeskattning för gifta tar oss tillbaka till 50-talet. Man kan inte vara feminist och rösta på dem.

         Svara

        Jag röstar på SD för att jag är feminist och kämpat för världens kvinnor! Sen kan ni äckliga patriarker låta tusentals afghanska män stanna! Jag kommer fortsätta kämpa för de bortglömda kvinnorna.

        Svara

         Samma här! Kommer aldrig glömma de afghanska kvinnorna som har det VÄRST i världen enligt FN. De är svikna av äckliga patriarkala väst som vanligt. Vi ”räddar” männen men sviker kvinnorna. Patrarkatet vinner som alltid.

         Svara

         Gubben, glömde du skriva in ett nytt namn? </3

         Svara

         föreslår att du läser SD’s partiprogram om du är feminist. Minskad aborträtt, sambeskattning för gifta tar oss tillbaka till 50-talet. Man kan inte vara feminist och rösta på dem.

         Svara

        Till anonym 18:29
        DU kanske gör det, men alla vita svenska män som köper sex av barn utomlands då? Rötägg finns överallt.

        Svara

      Samma här!!🤗

      Svara

      Så ni är högutbildade idioter?

      Svara

       De är ju inte högutbildade i samhällsvetenskap, historia, statsvetenskap eller för den delen sociologi eller socialpsykologi. De är egoistiska ”bara”, det kan man vara även som läkare och advokat.

       Svara

        Är inte juridik samhällsvetenskap?

        Svara

      Hoppas du inte är läkare där jag bor, hade inte velat boka tid hos vårdcentralen och få dig som läkare. No offence

      Svara

       Men Herregud, det är ju en jäkla tur att läkare inte behöver uppge partipolitisk hemvist.

       Eller ja, att inget i samhället är uppbyggt utifrån det. Skulle bli jättestruligt. ”Jaha, du är centerpartist. Då ligger närmaste förskola 6 kilometer från din bostad. Inte funderat på MP, finns en sådan förskola i ditt närområde?

       Eller om du blir allvarligt skadad men enda lediga ambulansen innebär ett par ambulanssjukvårdare som röstar SD. Tufft läge.

       Svara

        Då säger jag tack men nej tack.

        Svara

         Så du skulle hellre ligga kvar på gatan och förblöda pga hur ambulanssjukvårdaren RÖSTAT? Knappast.

         Svara

         Och du anar inte hur många SD:are du träffar VARJE dag. Kanske tandsköterskan, läkaren på Vårdcentralen, busschauffören du åker med, killen i Ica-kassan eller din mormors vårdare på hemmet. Du har inte en aning utan får ta emot den service du får av de människor som valt att ge dig den. Så är och ska en demokrati vara uppbyggd.

         Svara

         Ja

         Svara

         Ummm, I call bullshit 😂

         Svara

        Hehe madelon, inte långt från vad sd vill det där. De har haft flera förslag på åsiktsregistrering och registrering av människors politiska åsikter. Men än så länge är det förbjudet i Sverige.

        Svara

         Helt sinnessjukt! Och det är lika galet vilket parti som än kommer med sådana idiotförslag.
         Man kan ju också tänka på att många flytt till Sverige från just åsiktsförtryck och censur. Att sådana förslag börjar dyka upp även i Sverige är verkligen ingen önskvärd utveckling.

         Svara

      Vad bra då kan du operera hjärnorna på Sd politiker så dom får känslan av människovärme till andra.

      Svara

     Det beror på att de socioekonomiska problemen såsom ökad kriminalitet blir oerhört tydlig i en liten stad, jämfört ex. Stockholms innerstad, där saker är som de alltid varit.

     Svara

     Varför du inte känner någon välutbildad som röstar på SD är för att de inte vågar säga det högt! I Sverige får man inte tycka vissa saker, vi är så PK och alla ska tycka ”rätt”.
     Jag känner VÄLDIGT många som kommer rösta på SD och SAMTLIGA har god ekonomi, bra utbildning och bra jobb. Alla bor i Stockholm, i innerstan eller i hus i några av de ”bättre” förorterna. Sen vet jag även många med klassiska ”arbetarjobb” som också röstar på SD. Skillnaden är att i den ”krets” de umgås och på de jobb de har är det inte så PK och de pratar därför öppet om det. Men alla har mer eller mindre samma argument till varför de röstar på SD.

     Så sluta med argumentet ”det är bara idioter på landsbygden som röstar på SD” för så är det INTE. Och, varför i helskotta skulle folk på landsbygden eller med klassiska ”arbetarjobb” vara dummare? Och varför har de mindre rätt att rösta på vad de vill? Jag upplever att SÅ MÅNGA som säger sig vara för lika värde osv faktiskt gör precis tvärtemot vad de säger. Det är BRA med lika värde om man tycker ”rätt” men tycker man ”fel”, ja då ska man mobbas, hängas ut, göras narr av osv.

     Svara

      Okej, då är det bara ”fegisar som inte vågar vara öppna med vad de röstar på och står för sina åsikter” som röstar på SD

      Svara

      Du sa precis allt det jag tänkte, super!!

      Svara

       Kommentaren var till den första Anonym med det långa svaret.

       Svara

     Varför du inte känner någon välutbildad som röstar på SD är för att de inte vågar säga det högt! I Sverige får man inte tycka vissa saker, vi är så PK och alla ska tycka ”rätt”.
     Jag känner VÄLDIGT många som kommer rösta på SD och SAMTLIGA har god ekonomi, bra utbildning och bra jobb. Alla bor i Stockholm, i innerstan eller i hus i några av de ”bättre” förorterna. Sen vet jag även många med klassiska ”arbetarjobb” som också röstar på SD. Skillnaden är att i den ”krets” de umgås och på de jobb de har är det inte så PK och de pratar därför öppet om det. Men alla har mer eller mindre samma argument till varför de röstar på SD.

     Så sluta med argumentet ”det är bara idioter på landsbygden som röstar på SD” för så är det INTE. Och, varför i helskotta skulle folk på landsbygden eller med klassiska ”arbetarjobb” vara dummare? Och varför har de mindre rätt att rösta på vad de vill? Jag upplever att SÅ MÅNGA som säger sig vara för lika värde osv faktiskt gör precis tvärtemot vad de säger. Det är BRA med lika värde om man tycker ”rätt” men tycker man ”fel”, ja då ska man mobbas, hängas ut, göras narr av osv.

     Svara

     Min pappa är egenföretagare och lastbilschaufför och skulle aldrig rösta på SD ever.

     Svara

    Klart att Sandra ”varför äter de inte bakelser?” Beijer är helt oförstående inför att folk röstar på SD. Sätter min högra hand på att hon aldrig satt foten i en förort, och därmed inte har en susning om vilka problem invandringen fört med sig. Hon rör sig i sin lilla söderbubbla – för övrigt den mest homogena stadsdelen i hela Sverige.

    Svara

     Men nu upplever jag att du är väldigt hård mot en av de mest sympatiska och snällaste röster som finns bland influencers. Sandra reser väldigt mycket och har säkerligen träffat på många olika sorters människor från många delar av världen. Hon har även själv bott som svensk i ett annat land under en längre tid där hon sakta men säkert blivit en del av en annan kultur och även arbetade väldigt hårt inom reklambranschen. Dessutom läser hon otroligt mycket böcker inom många genrer och är således säkerligen påläst inom många områden. Tycker absolut inte att du ska döma henne rätt upp och ned, hon skriver dessutom ofta om olikheter och att alla ska få vara precis som de är. Det låter inte som att du läst hennes blogg under alla de år hon varit aktiv?

     Svara

    Då får hon gärna göra det. Är så trött på hennes överklassbeteende.

    Svara

    Jag tycker det är uppenbart vad poängen är. Det finns många rika, vita som bor i fina områden som skriker sig hesa över hur wt och outbildade och yadayada alla som röstar på SD är. Det sticker givetvis i ögonen på människor som bor i utsatta områden och får leva med konsekvenserna av en misslyckad integration. Det förstår jag till 100%. Jag avskyr dock SD. Men jag ogillar att människor som ej bor i utsatta områden/berörs av en misslyckad integration ska uttala sig så självgott och nedlåtande…

    Svara

     +1. Blir också besviken på människosynen en del ”anti- rasister” visar upp här. Samt bristen på argumentationsförmåga. Om SD haft 2% röster hade det kanske varit möjligt kategorisera alla som ett gäng byfånar men om vi snackar var 5e svensk kan man väl ändå slipa sina argument lite…det kommer ju knappast bli bättre av den här retoriken.

     Svara

      Och också, att de inte inser hyckleriet i sitt uppenbara förakt mot arbetarklassen från landsbygden samtidigt som de med näbbar och klor ska försvara flyktingar… Liksom 1. Vi fina snälla människor från innerstan, 2. Invandrare och flyktingar, 3. Euw alla korkade outbildade lastbilschaufförer som röstar SD. Nej, jag vet jag vet, jag överdriver men blir så trött på retoriken hos vissa

      Svara

       Jag har ett förakt mot människor som föraktar andra människor på grund av ursprung. Säg vad du vill men jag tycker det visar brist på empati. Att bara se vad som är bäst för sig själv och skita i andra människor.

       Och jag är ledsen, men det är wt och obildat att rösta på SD

       Svara

        Och jag bor i en mindre stad, spelar ingen roll alls för mig att jag bor granne med personer som nyss flyttat till Sverige. De är faktiskt riktigt trevliga

        Svara

   Det jag är mest rädd för (förutom att de ska driva igenom de förslag som inkräktar på människors rättigheter såklart) är att rasismen som finns ute i vårt land kommer få mer legitimitet och mer accepterad att uttrycka offentligt när den är backad av ett rasistiskt parti i majoritet i riksdagen. Det är då det blir farligt på riktigt

   Svara

    Det jag är mest rädd för är de REAKTIONER som skulle bli på SD:s framgång, där folk utan respekt för demokratin kommer vilja störta regeringen typ. Det kommer bli så mycket hat – och det kommer inte vara från SD-anhängare..

    Svara

   Hur naiv är du. Titta bakåt i historien när främlingsfientliga partier vunnit. Det har slutat i tragedi och folkmord. Mycket kommer hända men aldrig jag tror dom vinner. Du behöver läsa på om historia.

   Svara

    Mitt svar var till 15:06.

    Svara

   Inte klara av att leda landets alla frågor. Det är nog mest det jag är rädd för. Jag tror inte att det blir som Tyskland under Hitler men jag tror att miljön, forskningen och kommande generationer kommer få det mycket tuffare. Det är ett enfrågeparti som inte alls verkar ha koll på hur vårdsystemet, pensionssystemet, eller annat valfritt ekonomiskt system fungerar.

   Svara

    För just nu funkar vård, pensioner mm perfekt? 😂 Det argumentet håller inte.

    Svara

     Jag tycker verkligen inte att det fungerar perfekt nu men jag tror inte heller att SD med sina järnrör, räkneexempel, politiska vildar mm mm mm har lösningen.

     Svara

     Jag tror Lina menade att de inte verkar kunna ta tag i det problemet.

     Svara

   Isabella är själv inte för mångfald om man ser hennes ’team’ så hon tycker väl det är helt OK

   Svara

  Bella bytte fot även i denna fråga, förut var sd ju det värsta som fanns enligt henne. Heja!

  Svara

  ”Det är så det fungerar” Isabella Löwengrip statsvetare.

  Svara

   HAHAHAH

   Svara

   Samhällslärare: Beskriv orsaken till SD:s framgång ur olika perspektiv, realism, konstruktivism och liberalism.
   Bella: Det är så det fungerar.

   Svara

    Haha! Klockrent

    Svara

  Jag älskar SDs djurrättspolitik och därför kommer de få min röst, för att djuren är det viktigaste för mig.

  Svara

   Du skämtar? Snälla, säg att du driver?!??!

   Svara

   Enligt djurens rätt är V det bästa alternativet för djuren.

   Svara

    Djurens rätt är ju också en sjukt politiserad organisation. Skulle de rekommendera SD även om de var bäst i frågan? Knappast.

    Svara

     Men hjälp, Jimmy sitter ju själv i intervjuer och säger att han inte bryr sig om djuren. Käkar hur mycket kött han vill och vanvårdar vår planet. Hur är det att ha en bra djurrättspolitik?

     Svara

   Så kanske det är men för mig är människor viktiga. Om man läser SD:s partiprogram så är en ”kärnfamilj” väldigt viktig för dom. Alltså mamma, pappa, barn.
   Det är otänkbart för SD att de som inte passar in i den mallen ska få adoptera, inseminera osv. Detta går helt emot min tro på allas lika värde så jag röstar absolut inte på SD och har lite svårt att förstå dom som gör det.

   Svara

    Ja kärnfamiljen ÄR ju viktig! Tror alla forskare och beteendevetare håller med om det. Skönt att NÅGOT parti står upp för familjen! Och inte bara för ensamma unga afghanska män eller ensamstående kvinnor som vill insemineras för att slippa män.

    Svara

     Så därför ska vi tvinga in alla i samma mall? ”Ah, du älskar en annan kvinna? Synd för dig men dina barn mår bättre om du skaffar barn med en man i stället” 👍🏼
     Gärna en man som anser sig vara familjens överhuvud, för kvinnor kan ju inte ta ordentliga beslut. Bättre att de lagar mat och tar hand om barnen.

     Svara

      One Gilead coming up

      Svara

     hahaha tråkigt att det är antingen eller

     mamma, pappa, barn

     eller

     ensamma afghanska män o ensamstående kvinnor

     Svara

      Ja och de borde verkligen se den stora möjligheten här, ensamstående kvinnor… ensamkommande män… som upplagt för kärnfamiljsexplosion.

      Svara

     Du får gärna hänvisa till forskningen du pratar om. Den om att kärnfamiljen är bäst.

     Svara

     Du TROR att alla forskare och beteendevetare håller med om det? Jaja, med då är det bevisat. Klassisk SD-logik + en gång såg jag = den är en universell sanning. Förstår att du tillhör SD:s kärnväljare med den logiska nivån. Ta du och leta upp den forskningen och återkom med källhänvisningar.

     Svara

     Inget parti arbetar väl för att kärnfamiljers ska få inskränkta rättigheter? Och apropå SD och familjer, vad tycker de om anhöriginvandring för att familjer ska slippa splittras?

     Svara

      Men va? Det är ju ett icke-problem, svenskar invandrar ju inte?

      Svara

     mmm står upp för familjen men inte för kvinnorna. Får de som de vill så ska gifta män och kvinnor sambeskattas. Något som man för flera decennier sedan insåg att det inte främjade kvinnor och jämställdheten. Stockkonservativa och har fler punkter på programmet som borde få kvinnor att hellre rösta blankt än att lägga en röst på sd om man nu tycker att alla andra partier går bort.

     Svara

      Jag är för sambeskattning! Det skulle innebära att min familj slipper betala så hög skatt och att jag får möjlighet att vara hemma längre med min dotter och slipper sätta henne på dagis så tidigt. Vad är dåligt med det?

      Svara

       Ja för så länge det är bra för dig så är ju allt toppen!

       Svara

       Någon annan får betala.

       Svara

       Det kommer innebära att fler kvinnor återigen inte arbetar och därmed mister självständighet och pension. Är inte det ett annat av SDs grepp annars att utländska kvinnor är isolerade i hemmet och inte arbetar? Varför vill de då att svenska kvinnor ska ha det så?

       Svara

       Tja, en dålig sak beroende på hur man ser det är ju att om det går för er som för typ 50% av alla som gifter sig och slutar med skilsmässa så kommer din ekonomiska ställning i framtiden vara väsentligt sämre. Kan vara bra att tänka på att skriva ett bra äktenskapsförord som tryggar din pension som kompensation för den tid du varit hemma längre.

       Svara

      Det är ingen fråga de driver eftersom den är väldigt kostsam. Men om den nu skulle bli realitet så skulle den inte se ut som den gjorde innan 1971, för då såg skattesystemet annorlunda ut vilket gjorde att sambeskattning var en riktig kvinnofälla

      Svara

      Och barn till rika högutbildade mår bäst, ska ingen annan få ha barn då?

      Svara

       Det sa jag inte, jag svarade på att ett barn inte behöver ha en mamma och en pappa. Det går lika bra eller bättre med samma kön, det SD vill förhindra.

       Svara

     ”Tror alla forskare och beteendevetare håller med om det”
     🤦‍♀️

     Svara

     Kärnfamiljen är ett havererat rymdskepp, med barn som sköldar. Det har aldrig varit heligt och det enda argumentet dessa förespråkare har är ”tänk på barnen”. Man ska aldrig gömma sig bakom barn bara för att man själv har svårt för andra som inte är som en själv. Det är det fegaste man kan göra. Om man nu värnar över kärnfamiljen så borde skilsmässa bli olagligt också. Tänk på alla barn till ensamstående föräldrar vars partner av motsatt kön har lämnat dem och barn för en annan flamma? Kärnfamiljen är (återigen) ett havererat rymdskepp och har aldrig varit heligt. Därmed är det inte ett hållbart argument. Barn till samkönade föräldrar eller ensamstående föräldrar klarar sig fint enligt andra studier som har gjorts, så du kan inte gömma dig bakom dina personligen valda vetenskapliga artiklar, utan bör titta på helheten.

     Svara

    DE då finns det hopp om framtiden. Vi är många som tycker som du. Ha det fint.

    Svara

   SD är djurvänliga, barnvänliga och familjevänliga. Står för en hållbar politik. Är feministiska till skillnad från centern och MP som lät 9000 vuxna män utan asylskäl stanna (medan man skickar hem barnfamiljer och kvinnor till Afghanistan).

   Svara

    ”Sverige behöver fred för att sörja offren för ondsinta feminister”
    Låter ju som ett väldigt feministiskt parti, släng även i klassikern om att betala araber för att våldta feminister så har du jackpott.

    Svara

    Verkligen på pricken hur jag har uppfattat SD. Not. Men jag antar att alla SD-troll hittade hit nu.

    Svara

    Alltså, vadå ”familjevänliga”? Finns det etablerade partier som inte är familjevänliga? Jag undrar verkligen. Vad betyder det?

    Svara

     Feministiskt initiativ är inte familjevänliga. Inte heller S eller MP. Snarare familjefientliga. S har tex gjort det svårare att familjeåterförenas och MP med sina pappadagar hatar ju familjer och dess självbestämmande.

     Svara

      Åh nej pappadagar har gjort att pappor MÅSTE spendera tid med barn som de inte ens vill spendera tid med vilket är sååååå familjefientligt.
      Jesus

      Svara

       Fast handlar ju mer om att de ska gå in och bestämma hur det ska se ut, istället för att låta familjerna bestämma. Exempelvis kan min make vara hemma en större del utan att ta ut FP, medans jag måste ta ut FP om jag vill vara hemma. Varför ska jag då se dem där 90 dagarna brinna inne för att han inte behöver ta ut dem för att vara hemma?

       Sen är det faktiskt reserverat 90 dagar åt båda hållen, inte bara åt mannen.

       Svara

      Så du menar att SD kommer att göra det enklare att familjeåterförenas?

      Svara

    Skulle inte påstå att SD är speciellt feministiska. De vill sänka abortgränsen från v18 till v12 t.ex. Vilket jag anser är ett jävla slag i ansiktet på alla som kan bli gravida.

    Svara

     Fast varför? Större delen av aborterna görs ju innan v.12. Att göra abort efter v.12 är ett helvete jämför med innan, sen kan man fortfarande få göra abort efter v.12/13 men då med godkännande.

     Svara

      Varför ska man inte få göra en abort upp till v18 (om man själv vill) även om det är ett helvete?
      Finns ingen anledning att sänka gränsen.

      Svara

       Ja eller varför ska man inte få göra abort fram till vecka 39 (om man själv vill)?

       Svara

    SD är inte feministiska. Har du läst deras partiprogram? Gör det annars. De är dessutom för att inskränka på hbtq-personers rättigheter.

    Svara

   SD vill inte minska köttkonsumtionen på något sätt vilket exempelvis Miljöpartiet vill göra. Hur är deras politik djurvänlig med den ståndpunkten? Bryr man sig om djur på riktigt äter man så lite djur det bara går (utifrån sina förutsättningar).

   Svara

    Gustav Fridolin är inte vegetarian i alla fall.

    Svara

     Skojar du? Hatar verkligen politiker som inte lever upp till deras värderingar.

     Svara

      Ja samma sak som när Jimmy tydligen inte är rasist? Vad är det för stil?

      Svara

       Eller när han åker till Thailand under jul, lixom wuut??

       Svara

        Du är inte så insatt va? Han är inget emot andra länder och deras kulturer, han vill bara inte att det ska ta över i Sverige

        Svara

         Haha, ja för andra kulturer är till för semester och resor. När man har tröttnat på att exploatera världen och sprida svensk kultur och köttbullar så åker man hem till trygga Sverige där vi har riktiga värderingar. Stäng gränserna också så att kulturen inte kommer hit.

         Svara

         jag vet inte om jag ska skratta eller gråta

         Svara

         Men herregud.. ta över😱 Vad tror man ska hända?

         Svara

         HAHAHAHAHHAA

         Svara

         när ett fall av misshandel döms med sharialagar i Solna tingsrätt kan man snacka om att andra kulturer tar över…

         Svara

    Klart att man kan ha en normal kost innehållande animaliskt produkter och ändå bry sig om djur. Köp ekologiskt kött uppfött på lokala gårdar så vet du att djuren har haft ett bra liv. 🙂

    Svara

     För när kossan sen slaktas så står den lilla kossan där och tänker – Vilken TUR jag hade som iallafall växte upp nära stället min kropp ska säljas på

     Svara

      Tillägg – Det är miljön/klimatet du hjälper genom att tänka så, inte djuren.

      Svara

      Fast djur tänker inte så. Så sätt inte mänskliga känslor och tankar på djuren.

      Svara

      Förmodligen tänker den inte så nej. Snarare något i stil med: ”eta eta gres tralala” och därefter expresståg till nangijala. Avlivning behöver inte vara traumatiskt för djuret.

      Svara

     Eh, hur? ”Jag älskar dig men jag tänker låta någon döda dig och sen äter ja äg upp dig”? Öppna ögonen.

     Svara

     Dani, med det tankesättet så får vi ta något av ditt potentiella husdjur och slakta och äta ”eftersom djuret ändå har haft ett ”bra” liv”? Gäller det människor också? Hundar? Varför är det en skillnad?

     Svara

   GAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Förlåt men detta tar nog priset

   Svara

   Djuren är viktigast för dig så därför ser du till att rösta på ett parti som vill avliva dem mer humant. Det finns ett steg till där under, du vet den om att minska köttkonsumtionen så att djur inte behöver avlivas.

   Svara

   Hej Brigitte Bardot!

   Svara

   What, de vill ha mer skyddsjakt på svenska rovdjur, men det är kanske bara vissa djur man ska vara rädd om

   Svara

  Sveriges riksdag har tyvärr blivit en lekstuga. Partier som inte kan samarbeta, ett av de största partierna går in för att skapa så mycket oreda de bara kan genom att rösta på andras budgetar och liknande och det är överenskommelser som bryts, hot om nyval yadaydayada.
  Vore kul om ett visst parti kunde ha Sveriges bästa för ögonen och inte vilja skapa så mycket oreda som det bara går…

  Svara

  Nej, inte tror jag SD blir största parti. De kommer dock förmodligen att få kring 20%.
  M och S blir större än SD med tillsammans 50%. Kan de få majoritet så skulle jag gärna se att de bildar regering 🙂
  Problemet är förstås om var femte röst i valet kommer att sakna politisk betydelse om SD fortfarande inte tillåts verka på samma villkor som övriga partier.
  På sikt kommer förmodligen SD även i Sverige att bli mer accepterade. Vi har sett denna utveckling i våra nordiska grannländer. Frågan är om det kommer att ske redan hösten 2018 eller om det kommer att dröja här hos oss.

  Svara

   Varför tror du att S och M får vardera 25%? Ingen mätning har gett dem så höga siffror. SD blir största parti utan tvekan.

   Svara

    Jag skrev S+M tillsammans 50%. Det är bl a vad SCB visar nu i maj.
    SD kommer knappast att få lika många röster som S.
    Om SD blir större än M är också tveksamt.
    Men jag vet inte mer än andra fast jag försöker få det att verka så 🙂

    Svara

    Se kommer inte bli största parti. Vanliga människor är inte så tokiga att dom ger dom en röst.

    Svara

     🤦 Åk ut i Sverige lite

     Svara

   Anton: jag är anti-SD och tycker inte att det är bra om de blir så stora som de verkar vara för tillfället. Grejen med högerextrema partisympatier är att många sådana (potentiella) väljare vill inte ens uppge att de tänker rösta på SD i anonyma enkätundersökningar. Det innebär att SD’s polling numbers för det mesta borde förväntas vara några procent högre än det som syns i enkätundersökningar (även anonyma sådana). Tyvärr 🙁

   Svara

    hur är SD högerextrema?

    Svara

     Är du seriös? SD är ett populistiskt högerextremt parti.

     Svara

  Klart att det inte spelar henne någon roll. Hon är exceptionell i sin lilla bubbla som ingen kan komma åt. Det kan storma ganska duktigt i världen men på ”ön” förblir allt som vanligt.

  Vem vet, hon kanske har bjudit Jimmy Åkesson också på en flaska Guldkula…

  Svara

  Nu finns bellas produkter på matsmart 🤦‍♀️

  Svara

  Hon jobbar hårt för klicken såhär när sommaren knackar på dörren… Hennes bästis Annie anser nog att det är en ganska stor grej. Hur som helst tror jag att S och M skulle regera tillsammans om det verkligen krisar, för att hålla SD ute.

  Svara

   Vilket egentligen är katastrof. Röstar, låt säga, 20% på sd av befolkningen, så måste man tyvärr lyssna på det. Vi har demokrati. Stänger dom ute sd helt så stänger dom ute vad 20% av alla dom som röstar i valet denna gång. Jag tror för att få sd att minska ska man lyssna och inte stänga ut och vägra sammarbeta.
   Jag är inte för sd, men man måste lyssna på vad som sägs under röstningen och inte ignorera alla dom som faktiskt röstade på sd…

   Svara

    Vad är demokrati enligt dig? Lyssna på det parti som fått 20 % som vägrar samarbeta med partier om de inte får precis exakt det de vill med invandringen?

    Svara

     Demokrati för mig är att alla ska få vara med och bestämma. Man ska lyssna på alla som sitter där för alla är folkvalda. Alla röster ska få höras. Ignorera inte någon av Sveriges befolkning. Har man demokrati i ett land så är det väl ändå det som ska gälla? Och ska det gälla ska det väl gälla för alla? Även om jag är långt från deras politik så tycker jag rätt ska vara rätt. Det står tom på riksdagens sida om demokrati ”Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma”. Så vad vi än tycker om sd så har dom lika mycket rätt som alla andra.

     Svara

    Där håller jag helt med dig. Inte bra stämpla 20% eller mer av befolkningen med olika epitet. Vad de nu än är de tycker måste det diskuteras sakligt.

    Svara

    Det här hör jag så ofta när SD kommer på tal och förstår inte alls varför andra partier ska lyssna? Det sas aldrig detsamma om Socialdemokraterna när Alliansen styrde t.ex, trots att de under lång tid har varit det största partiet. Det är sådan offermentalitet så fort det handlar om SD, de ska lyssnas på för det är minsann många som röstat. När alliansen styrde låg socialdemokraterna på över 30%, men inte fanken var det tal om någon utfrysning/icke-demokrati för att alliansen inte drev socialdemokratisk politik. För varför skulle de? Precis detsamma gäller för SD, har inte styrande partier liknande ideologi så varför skulle de bjuda in dem och låta de få vara med och bestämma? Det hade ju inte blivit mycket gjort om alla partier skulle vara med och ”leka” regering, det har vi ju till och med fått se lite av de fyra senaste åren.

    Svara

     Men är inte det just för att SD profilerade sig som ett icke mainstream parti? Mao var det inte så smart att hålla partiet/ deras väljare helt utanför, SD växte bara? (Samma kan man inte säga om vänsterblocket eller alliansen där alla ”spelar spelet”)) Så tolkar jag det i alla fall.

     Svara

  ”Där tror jag Centern kan bli starka”. Bella måste ju vara typ den enda som tror centern kan bli stora igen och det enkom baserat på sin ”vänskap” med Annie Lööf. Ogillar folk som konstaterar saker de egentligen inte har någon djupare kunskap om som om det vore absolut.
  (Ja, jag ser att det står ”tror” och inte ”vet” men det är inte första gången Bella bara konstaterar saker och jag stör mig på det!)

  Svara

   Gillar Annie Lööf men det faktum att hon har med Bella att göra drar verkligen ner intrycket.

   Svara

    Ja eller hur. Allt Bella rör vid blir bajs i mina ögon.

    Svara

   Annie Lööf kommer att spräcka alliansen om inte alliansen får majoritet och kan bilda regering t ex om KD åker ur riksdagen.
   Annie är så sugen på att bli statsråd igen så hon kan mycket väl tänka sig att gå ihop med sossarna. I synnerhet om hon blir vice statsminister 🙂

   Svara

  Att SD just nu skulle kunna vara Sveriges näst största parti skrämmer mig.

  Vanligt folk tycker nog att mycket låter vettigt.
  SD pekar på problemen men har inga lösningar.

  Företrädarna för partiet har ju visat sig vara ulvar i fårakläder flera gånger om men folk väljer att bortse från detta.

  Kan vi inte alla rösta på de hederliga partierna så. Sveriges blir knappast tryggare av att rösta på SD.

  Svara

   Du bor inte i en kommun som tar emot massa flyktingar va?

   Svara

    Jo jag bor i en liten kommun med stort flyktingmottagande. Som de flesta som röstar på SD oroar det även mig hur vårt flyktingmottagnade påverkar våra välfärdssystem.
    Men jag har lovat mig själv att ALDRIG rösta på ett parti med nazistiska rötter och med den typen av företrädare.

    Svara

     Ok 🙂
     Så om din röst är en avgörande röst, så kommer du ändå inte rösta? 🙂

     Svara

      Jag känner att det är under min värdighet att rösta på ett parti SD.

      Svara

      Är du SD:are Catrin?

      Svara

       Vad spelar det för roll om Catrin är SDare??

       Svara

     då hoppas jag att du inte röstar rött. socialdemokraterna om några har riktigt unkna rötter

     Svara

  Look, disclaimer- jag är vänster. Alltid röstat vänster. Kommer fortsätta rösta vänster.

  Men bella har en liten poäng.

  Under typ allas livstid har det funnits kaotiska ledare. Tack och lov är en mandatperiod i Sverige bara fyra år.
  Tack och lov har SD inte ensamrätt till makten. Allt måste fortfarande röstas om. (detta verkar många SDare missa)
  SDs invandringspolitik har i princip redan kopierats av de flesta partier. Speciellt de partier som har en chans att bli stora. Deras politik kommer inte vara särskilt unik länge till.
  Med lite tur blir de snart så irrelevanta att de försvinner. Det är ett väldigt dysfunktionellt parti.

  Jag är mer rädd för deras retorik, vi ser hur retorik påverkar människor. Att avhumanisera människor som inte är som vi, det är läskigt.

  Svara

   Mycket intelligent och nyanserad kommentar! Nailed it.

   Svara

   På vilket sätt menar du att de avhumaniserar människor?

   Svara

    SD i Svalöv, som exempel, kallar i en annons i lokaltidningen invandrare för ohyra med rubriken ”I vår kommun möter ogräset motstånd”. Att kalla grupper med människor för ”ohyra” är att avhumanisera dem.

    Svara

     Precis! Jag instämmer till fullo med M, dessutom känns det oroväckande hur många gånger invandrare blir kallade ”Pack” etc. bland många SD-följare.

     Svara

      Sd-följarna är dock inte sd själva, du kan inte klumpa ihop dem så. bara för att det finns dumma sd-anhängare betyder det inte att sd själva är likadana

      Svara

       Men om de är partimedlemmar så är de ju del av SD? Det är ju så partier fungerar. Det är i grund och botten alla partimedlemmar som demokratiskt bestämmer över ett partis linjer. Deras ledare må vara hur karismatisk som helst och hålla ihop partiet utan att det spårar ur men vad händer då han är borta? Se hur det gick i Finland, Timo Soini som var partiledare för sannfinländarna ansågs ännu vara karismatisk och saklig av många. När han efter tiotals år bestämde sig för att kliva undan röstade partiet fram Jussi Halla-Aho, en mycket mer högerextrem personlighet som blivit dömd för hets mot folkgrupp bland annat (uttalade sig att somalier genetiskt är lata). Hans ena viceordförande blev en man som tyckt att alla invandrare, finlandssvenskar och övriga minoriteter borde flytta från fastlandet till Åland. Dessa människor har alltså partimedlemmarna röstat upp till toppen. Vill ännu understryka att SD har ansetts vara mer högerextrema än sannfinländarna, Timo Soini tog ännu lite avstånd från SDs politik, men Halla-Aho ser mycket upp till SD och Åkesson.

       Svara

   För att få egen majoritet måste SD hala sig upp till 50% av rösterna. Något inte ens S har lyckats med sedan 1968. Svenska regeringar har en lång tradition av koalitionsregeringar för flera partier måste samarbeta för att få majoritet i riksdagen. SD:s stora problem är att ingen inte vill samarbeta med dem. De kan få 20% men det kvittar om de inte kan bilda koalitionsregering med någon.

   Det som gör valet i höst extra intressant är att talmannen avgår i samband med valet så det första som sker är att en ny sådan måste utses innan man kan bilda regering. I vanliga fall går den rollen till en person från det största partiet men om det blir jämt mellan S, M och SD kommer det ta ett tag innan alla kommer överens…. Och drar det ut på tiden så blir höstbudgeten försenad och sen bara rullar trasslet på.

   Svara

  Jag tror att många glömmer hur LITE ett vinnande parti kan förändra eller få igenom under 4 år vid makten. Även om SD mot alla odds skulle vinna årets val så betyder det inte att Jimmie med sina hejdukar kan börja rensa ut invandrare, stänga gränser och ta DNA-tester för att kolla exakt hur svensk du är (OBS! Jag överdriver) och därefter avgöra om du får stanna eller ej.

  Även som styrande parti så måste partiet gå igenom många högre stående för att få godkänt att göra en större förändring. Se på Sossarna som har styrt nu i 4 år, hur mycket har de egentligen hunnit/kunnat förändra? Inte mycket alls.

  Jag gillar inte Blondinbella men här tror jag att hon syftar mer på att ”låt SD få leka av sig, låt följarna lära sig av sina misstag” – Vinner dom så fine, låt dom, folket KOMMER att tröttna och inse vilja jubelidioter dom faktiskt är.

  Jag är 100% emot SD och vill absolut inte se dom som vinnare, helst inte ens som ett existerande parti.

  Många som röstar SD är inte ens ordentligt insatta i vad dom står för eller politik rent generellt, det är tråkigt som fan att deras okunskap påverkar ett helt land MEN låt dom lära sig.

  Svara

   tveksamt om fyra år med sd skulle leda till att folk inser vilka jubelidioter de är. Tycker många av sd:s företrädare under ett antal år visat vilka jubelidioter de är men det har ju snarare bara lett till fler sympatisörer, inte färre.

   Svara

    Therese – SD har inte suttit vid MAKTEN i 4 år (förhoppningsvis aldrig), de har endast fått sprida sin propaganda och sjuka värderingar med löften som tyvärr många har fallit för – absolut – men dom har inte fått chansen att faktiskt styra Sverige och därmed visa på hur lite makt dom Egentligen har och hur misslyckade, sorgliga människor dom är. Den sidan har anhängarna inte fått se än, i skrivande stund lever dom på ett luftslott av idéer och tomma lovord.

    Svara

   Tycker samtidigt att det är lite skrämmande att folk resonerar så här, ”det är inte mycket SD hinner få igenom under en mandatperiod”. Nej, inte om de följer parlamentariska och demokratiska regler. Men de vill ju t ex inskränka pressfriheten. Vilket man gjort t ex i Polen, och ganska lyckosamt de senaste åren. När man väl börjar nagga på diverse fri- och rättigheter så är man farligt ute. Eller om de faktiskt skiter i de lagar vi har och gör som de tycker. När ledare för ett land inte längre tycker att de omfattas av lagar och regler så brukar det inte innebära en positiv utveckling för demokratin i det landet. Som så många brukar poängtera, Hitler kom till makten i demokratiska val. Så synd att vårt minne och konsekvenstänkande är så kort och begränsat. Och att vi alltid lyckas intala oss att det blir annorlunda denna gång. Tycker det är en skrämmande tid med narcissistiska ledare och främlingsfientliga partier som vill begränsa de framsteg för mänskliga rättigheter som skett de senaste decennierna.

   Svara

  Det var väl helt uppenbart en provokation än en (dålig försök till) analys? Tragiskt att det lyckas varenda gång hon försöker. Helt omöjligt är det väl inte men SD är tredje största parti just nu så har svårt att se hur matematiken ska slå till deras fördel.

  Själv börjar jag bli less på alla politiker som uppför sig som om väljarna vore korkade och lika less på alla väljare som verkar vilja bevisa för hela världen att de verkligen är lika korkade som politikerna tror. Önskar mig en politiker som kan stå upp för mänskliga rättigheter, allas lika värde och skita i om det kostar dem SD-röster.

  //en som kommer ge upp hoppet om mänskligheten om SD vinner valet och bli en cynisk surkärring på heltid.

  Svara

  Det här kanske är en dum fråga, men måste inte SD bli större än båda blocken för att kunna vinna valet? S var största partier när Moderaterna vann valet 2014, eftersom det blå blocket var större än det röda.

  Svara

   Jo, de måste få minst 50% av rösterna för att få majoritet i riksdagen. Blir de största partiet men utan egen majoritet kan de bilda minoritetsregering men blir beroende av att något annat parti ger dem stöd. Dessutom kan S & M (eller någon annan konstellation) då gå samman och lägga fram ett regeringsförslag med egen majoritet.

   Svara

    Men om S, MP och V tillsammans blir störst så spelar det väl ingen roll vilket enskilt parti som är störst? Som sagt, S var största partiet 2014. Alliansen vann ändå valet. Det borde väl krävas mer än att SD blir största partiet för att dom ska vinna valet?

    Svara

     Ja, om inte typ M och KD vill samarbeta med SD

     Svara

      Okej så då kan jag sova lungt ont nätterna då! Tack ☺️

      Svara

     Alliansen vann inte 2014? Vi har ju Löven som stadsminister nu…

     Svara

    Att få minst 50% av rösterna känns tyvärr inte heller som nån omöjlighet. Speciellt inte om vi ser samma sak hända här som tex USA, där man tycker att alla alternativ är dåliga så man skiter i att rösta (röstar blankt). De som röstar på extrema/alternativa/populistiska partier, de går och röstar, så nog kan det gå vägen för dem. Det som skrämmer mig mest är inte SD:s framgångar, det är snarare att man flyttar gränserna och att det inte känns omöjligt att vi i valet 2022 även har nazistiska partier i riksdagen. Gå och rösta gott folk, en blank röst är alltid en röst på den du minst av allt vill rösta på, kom ihåg det!

    Svara

  Det konstiga med SD’s väljare är att de tror att de är så tuffa som röstar på SD. De leker kärringar mot strömmen och bröstar upp sig i olika kommentarsfält med kaxiga slagord utan innebörd. Precis som Trumps väljare höll på. Det finns inget som helst intresse av att sätta sig in i politiska frågor, samhällsekonomisk nytta, filosofi kring hur vi vill leva i det här landet egentligen. Det är bara ”ut med packet”/”upp med muren”, sen sitter man där med kepsen på sne och armarna i kors, nöjd över hur man gått ihop för att visa batikhäxorna what’s what. De lever inte själva upp till kraven som ska ställas på andra, men det verkar spela mindre roll. Felstavade arga inlägg om att folk måste lära sig svenska. Kriminellt belastade, outbildade riksdagsledamöter som kräver att andra ska sköta sig perfekt och studera annars har man fan inte i Sverige att göra. Invandring är för jävligt men själva kommer de emigrera om det ska fortsätta så här.

  Jag vet folk som är gay som röstar på SD, folk med mörk hudton, långtidssjukskrivna – tror de verkligen att SD’s politik kommer gynna dem i det långa loppet? Det är en konservativ och bakåtsträvande politik. Den kommer missgynna oss alla. Ja, förutom kristna hetrosexuella par som enbart k*****r för att skaffa 2,5 blonda barn och hålla ihop i evigheters evighet.

  Ska tillägga att jag själv inte vet alls vad jag ska rösta på. Kanske blir det en blank röst.

  Svara

   Rösta inte blankt. Det räknas som en ogiltig röst och ger ingen effekt, inte ens som markering, det gynnar bara SD. Välj det som är bästa tänkbara (av dåliga alternativ…).

   Svara

  Ja där sket hon i det blågula skåpet OCH bevisade stor okunskap om politik samt ännu en gång noll självinsikt som ger partiledarna råd.

  Svara

  Jag kommer rösta på SD för accepterar inte hur det ser ut i storstaden där jag bor. Jag hoppas även de vinner för då tar det hus i helvete.

  Svara

   ” Jag hoppas även de vinner för då tar det hus i helvete” påminner om ”Give’em hell”
   Äkta SD:are

   Svara

    😂😂😂

    Svara

   Fräscht att se fram emot ”hus i helvete”. Och att ens tycka att det verkar som en bra idé att rösta på ett parti som ser till att det blir ”hus i helvete”.

   Önskade att man behövde motivera sin röst att få rösta för att eliminera sådan här sjuk mentalitet.

   Svara

    Vad ledsamt för dig att jag har en sådan så kallad sjuk mentalitet. Så himla sorgligt att jag vill prioritera pensionärer och arbetslösa svenskar över nyanlända som infiltrerar sig i skolor och är våldtäktsmän och inte vill se islamister döda oskyldiga eller låta våra svenska städer ha böneutrop. Så himla ledsamt att jag har sådana här mörka åsikter. Suck.

    Svara

     SD har haft många chanser att prioritera dessa samhällsgrupper, men de har alla gånger röstat emot. Läs på mer om hur de röstar, så slipper du bli besviken när de inte lever upp till dina förväntningar. Och ja, det är väldigt ledsamt att gå många går på dessa lögner, så många pensionärer som tror på SD.

     Svara

     Hahahahah ni sverigedemokrater har ändå humor, nyanlända = våldtäktsmän som inte vill se islamister döda oskyldiga?

     Hur ska ni ha det? 😂

     Svara

     Men herregud! Alla nyanlända är islamister som dödar oskyldiga menar du? Alla de nyanlända som flyr från islamisterna då? Eller alla de nyanlända kristna från Etiopien och Eritrea som också kommit senaste åren? Kan knappast anklagas för att vara islamister eller hålla böneutrop. Därav många som kommer bli de som är villiga att ta hand om våra pensionärer kan jag säga om man nu bryr sig om dem vilket du säger du gör.

     Jag vill egentligen inte heller säga att de som röstar på SD är okunniga men när man läser sådana här kommentarsfält blir jag ju ändå tveksam.

     Svara

     Nämn gärna ett förslag där sd röstat till pensionärernas fördel. Om du är genuint brydd om pensionärer så bör du kanske se dig om efter de partier som röstat FÖR förbättringar för de gamla.

     Svara

     Det är de islamisterna och invandrarna som torkar era pensionerer i röven samt ser till att de har de bra. Det enda ni svenskar gör är att dumpa dem på olika boenden och kasta nyckeln. Vi blattar gör slavarbetet och har en mänsklig syn på exempelvis de gamla som har byggt din välfärd Lisa. Du skiter fullständigt i pensionererna. Du vill bara inte ha blattar på dina gator din privilergierade lilla kackerlacka. Du gömmer dig bakom ”pensionärer” och ”arbetslösa svenskar” men du är synlig din lilla rasist. Jag ser dig.

     Svara

      Och du med din attityden anser att du ska få stanna här? Tror inte det.

      Svara

       Tur att inte du bestämmer det då.

       Svara

   Ren nyfikenhet: är det i Malmö du bor?

   Svara

    Nej jag bor inte i Malmö.

    Svara

    Hon bor i storstan på slätten 😜

    Svara

     Japp.

     Svara

   Malmö?

   Svara

  har för mig att hon motiverade att hon slutade stödja moderaterna med att de drev hårdare invandringspolitik? och att hon därför valde centern. lite konstigt resonemang av henne om hon nu egentligen skiter i invandringspolitiken.

  Svara

  Någon har antagligen dragit den slutsatsen redan men iaf.
  Isabella är inte beroende av samhället
  så skit samma vilket/vilka partier som i regeringsställning.

  Svara

  Hörde just på radion att under sommaren når programmet Sommar varje dag ”en miljon lyssnare”. Det är alltså Sveriges Radios mest populära program under året.
  Samtidigt sitter alltså 1,5 miljon och läser Bellas sociala medier. Fantastiskt.
  Troligen inte samma personer eftersom Sommar och Bella knappast når samma målgrupper.
  Men ändå, detta sätter Bellas enorma räckvidd i perspektiv.
  Det är väl bara Sveriges VM-matcher i fotboll som kommer att nå ut till fler än Bellas blogg och Insta 🙂
  Säkert slår Bella Allsången på TVockså när det gäller tittare. För vem vill lyssna på artister på Skansen när man kan läsa om framgångarna i ”The World of Isabella Löwengrip” ?

  Svara

   HAHAH, Sensuella Isabella vinner alla lopp, hon är störst, bäst och vackrast, och en dag kommer Oprah säga att hon är den amerikanska versionen av Blondinbella!

   Svara

   Läste någonstans att någon nominerat henne till Sommarpratare. Det hade varit intressant att höra vad hon skulle pratat om i nära på 3 timmar 🤔

   Svara

    Tror knappast Bella skulle få ihop ett Sommarprogram om hon förbjöds att göra reklam för sig själv och ”sina bolag”.
    Det hör till god ton i Sommar (och i Sveriges Radio totalt) att man inte gör reklam för sig själv, enskilda företag eller vänners företag. Det blir nog inte så mycket kvar att prata om då – i synnerhet om hon inte vill prata om barndom och uppväxt (jämför Söndagsintervjun i P1 som hon drog sig ur när hon inte fick bestämma innehållet).
    För några år sedan blev det flera anmälningar till granskningsnämnden av Leila Lindholms sommarprat för att hon skulle ha marknadsfört sitt företag och produkter på ett sätt som inte var förenligt med kravet på opartiskhet och förbudet mot otillbörligt kommersiellt gynnande. Granskningsnämnden friade dock.

    Svara

  Jag är andra generationens invandrare. Båda föräldrar är 100% iranier. Jag är född här men alltså helpersisk. Vill börja med att säga att det jag tycker är så fantastiskt med Sverige är demokratin här. Att du får tycka och tänka vad du vill så länge du inte skadar andra. Därför tycker jag det är helt ok om du röstar SD. Det har du rätt till. Jag känner dock ingen som gör det (uttalat) och hoppas därför någon av er som röstar SD kan svara på detta. Har du något problem gentemot mig som individ? Vad är det med mig som är ett problem? Är det verkligen invandring som är ett problem eller är det ”muslimerna”? Har du samma problem med finnar, norrmän, britter, amerikanare som är här? Vad är det du hoppas ska ske om SD vinner valet? Kommer dina problem i livet försvinna om jag och min familj inte är här? Tacksam för ärliga svar som kan hjälpa mig förstå mer.

  Svara

   En i min släkt ska tyvärr rösta på SD just på grund av invandrare. Hen är inte mottaglig när jag påminner att den själv flyttade hit från Finland på 70-talet på grund av arbetsbrist och dålig ekonomi. Det går in i ena örat och ut ur nästa, så inskränkt och rasistisk tyvärr att ingen argument fastnar. Blir less på det att den negativa attityden kring invandring enbart gäller folk från vissa länder och inte andra.

   Svara

   Problemet är inte du som person utan massinvandringen. Sverige har tagit emot alldeles för många och det har resulterat i att annat drabbas väldigt hårt – som sjukvården till exempel. För mig är det även de invandrare som kommer hit och som vägrar lära sig språket och klä sig normalt. Jag vill inte se burkor, niqabs och baddräkter som liknar en svullen säl. Vill heller inte se hur Sverige ska dansa efter muslimers pipa med böneutrop och moskéer och låta ungarna ha slöja på förskola. Där har du det.

   Svara

    Du vill inte se religionsfrihet, got it. Och när allt det är förbjudet, vad mer vill du förändra? Lagstiftning mot abort? Mot att vara gay? Vad mer sen, Lisa?

    Svara

     Religionsfrihet my ass. Kan du inte komma med någonting annat? Nej jag vill inte att muslimer ska ta över Sverige. Nej jag vill inte ha deras jävla sätt att leva här för det kan de köra upp. Nej jag jag vill inte ha islamister här. Nej jag vill inte att IS-krigare ska få komma tillbaka till Sverige och få förtur på lägenhet som Sjöstedt så käckt uttryckte det. Ja jag vill att aborträtten ska ändras. Ja det är viktigt med en kärnfamilj.

     Något mer du vill ha?

     Svara

      Varför vill du att aborträtten ska inskränkas? Vad är problemet med hur den ser ut idag?
      Vad är det som är så viktigt med en kärnfamilj?

      Svara

       har du sett ett barn vecka 18? om du har det så är din fråga överflödig. det är barbariskt att få göra abort utan frågor ställda upp till vecka 18: barbariskt.

       Svara

      Men jösses, du bör nog kolla upp dina källor och faktakolla dina påståenden. Herregud så aggressiv, lugna ner dig. Varför är SD:are alltid såå aggressiva, så otålmodiga, och så defensiva?

      Svara

       Känner du oss alla? I så fall: gratulerar!

       Svara

      Men var ska dina medsvenskar som konverterat till islam ta vägen Lisa? Eller är de inte svenska nog? Kan säga dig att antalet muslimer i Sverige kommer att öka även om du lyckas stoppa invandringen.

      Svara

    Ja, religionsfrihet är ju ett hot mot…. yttrandefriheten? Näää…. mot vaddå exakt? DINA värderingar?

    Svara

    Varför är du så rädd för andra religioners kläder? Det är fucking kläder, inte direkt livsavgörande. Om än religösa men fortfarande ”bara” kläder.

    Det som händer, typ som vid Danmarks senaste förbud mot detta, är inte att kvinnorna helt sonika tar av sig sina religösa kläder. De stannar hemma, blir mer isolerade och mer exkluderade.

    Är genuint nyfiken på varför du tycker dig ha rätten att bestämma vad andra människor ska få ha på sig?

    Svara

     Om det bara är fucking kläder så kan det väl inte vara så svårt att anpassa sig va?

     Svara

      Men hur påverkar kläderna dig? Du får fortfarande välja vad du vill ha på dig. Tyvärr fick jag svaret jag anade. Att det handlar om muslimhat..

      Svara

       Muslimhat? Himla skumt att många invandrare röstar på SD då och avskyr hur samhället ser ut. VÄLDIGT KONSTIGT.

       Svara

       Och kläderna påverkar mig såtillvida att vi bor i Sverige och slöjan och allt vad de har på sig är en nedvärderande kvinnosyn och borde förbjudas. INTE uppmuntras.

       Svara

        Hur många muslimer känner du? Har du någonsin pratat med en muslimsk kvinna?

        Svara

         Nej verkligen inte! Min forna bästa vän är muslim. Eller?

         Svara

   Problemet är att den nuvarande invandringen kostar så mycket. Och kommer kosta ännu mer när anhöriga kommer. Och att den kostnaden tas från sjukvården, barnomsorgen skolan osv.
   Ett annat stort problem nu är att många som kommer är väldigt strikta i sin religion och att de redan fått mycket gehör för en kvinnofientlig syn. Tex småflickor som övervakas på förskolan att de har sjal, kvinnor i förorten som blir kallade hora när de inte Klär sig eller beter sig på ett visst sätt osv.
   Olika grupper har olika inställning till arbete, kommer man hit med inställningen att arbeta och bli en del av samhället, anpassa sig till framförallt svenska lagar men även till vår kultur/våra normer har jag inga problem med ”invandringen”.
   Kort sagt alltså 😊.

   Svara

    Vilka grupper vill jobba och vilka inte då menar du? Beror det på etnicitet, religion, klass, kön eller utbildning?

    Svara

     Här måste jag faktiskt få inflika att det är stora skillnader mellan grupper och det stämmer att det till viss del beror på etnicitet. Jag har arbetat som tolksamordnare och hanterade ungefär 50 olika språk och har hyfsat bra inblick i olika folkslags inställning och anpassning till arbete här i Sverige. Men det är helt klart också en bildningsfråga, eftersom inga av problemen fanns bland domstolstolkar och rättstolkar (oavsett ursprung). Däremot fanns återkommande problem i vissa grupper av ”vanliga” tolkar och den problemlistan var bland det första man gick igenom när man lärde upp nya samordnare.

     Det handlade inte om rasism utan om kulturella skillnader som inte sällan försvårade arbetet.

     Svara

    Men varför skulle just kulturellt inskränkta SD-killar, en del med kriminell bakgrund, som hatar allt som inte motsvarar en förlegad, konservativ svensk norm, ta tag i kvinnosaksfrågor och trolla fram härliga jämställda värderingar som kvinnor i Sverige fortfarande kämpar för? Kommer SD som första åtgärd se till att barnmorskeproblemet blir löst? Förbättra arbetsförhållanden på förskolan? Förbättra lagstiftningen kring våldtäkt? Skulle de bry sig ett skvatt om jämställdhet om det inte kunde användas som argument mot (vissa) invandrare? Det är liksom inga ädla riddare från medeltiden.

    Svara

     du förbättrar våldtäkterna när du gör dig kvitt blattarna, sanna mina ord. leta lite siffror så ser du fördelningen vad gäller gärningsmännens etnicitet. och vet du vad? alla vi vill inte ha er vänsterfeministiska jämlikhetspolitik. SÄRARTSFEMINISM, är också en grej. ni försöker lura folk att tro det är kvinnohat att konstatera det uppenbara i essensskillnader kvinnor och män emellan, och att alla som inte strävar efter att göra folk till könlösa gråzoner är ondskefulla. det är NI som är ondskefulla; än har vi ej sett verkningarna av era framfarter, och jag hoppas att starka MÄN sätter ner foten för ert trams snart snart.

     på så vis är jag glad över mina medblattar; iaf vi som varit här en sväng. vi vet att den svenska jämställdhetspolitiken är helt galen i huvudet, och vi kommer att inspirera den svenska mannen till att förstå samma sak. och att inte behöva böja huvud för skrikiga feminister, för det finns varma famnar för vita svenska män – hos oss.

     Svara

   Jag är arab och ska rösta på SD. Kommer ursprungligen från Husby.

   Svara

   jag tar mig friheten att besvara din kommentar trots att jag inte är SD:are eller röstar (på något parti). du som individ är fullständigt irrelevant. problemet idag är att folk tror saker handlar om dom MEN DET GÖR DET INTE. du kommer ev drabbas (inte av SD, för SD vill inte deportera invandrare som redan är folkbokförda här), men det är inte för att drabba dig som folk röstar på SD. Sverige har mkt säkert råd att hantera en massinvandring, men frågan är: varför skulle dom? varför skulle svenskar som jobbat och byggt upp landet i generationers generationer och i hela sina liv, format kultur och formats av natur och miljö här, vilja ha en massinvandring utan dess like, som hotar allt det dom byggt upp? för integration är just det; du tar in främlingar från andra sidan planeten, och så förväntar du dig att människorna HÄR ska ge upp ngt för att gå dessa till mötes – trots att människorna HÄR aldrig bad dom komma hit. aldrig var det någon svensk som bah hallå flytta hit! nej. och nu när svenskarna märker att politikerna vill fullständigt dränka dom i främlingar och därmed skapa ett instabilt samhälle på olika vis, ja då sätter dom ner foten. nu gör dom förvisso det fortfarande inom rådande ramar, att rösta på SD kommer ej vara ngn mirakelkur, men dom visar att vet du vad? NEJ. min farmor på hem har företräde framför dig oavsett vilket krigiskt land du kommer från – tough luck. för vi har ändliga resurser och vi måste prioritera. humanismen är en naiv dröm, alla kan inte få allt, och svenskarna gör ett val.

   men du behöver ej oroa dig för du kommer med största sannolikhet ej drabbas, då du bott här såpass länge osv. detta handlar främst om att bryta trenden. och därför kommer SD misslyckas; för det räcker inte.

   Svara

  Suck! Orkar inte mer!

  Svara

  Jag kommer rösta på SD för jag vill hejda invandringen. Och anledningen till det är att invandringen kostar för mycket pengar. Vi är i ett läge där afganska män prioriteras på bekostnad av sjuka, pensionärer osv.
  Jag tycker det är grymt orättvist att skyddsnätet för människor uppväxta i Sverige, som jobbat, betalat skatt och skött sig blivit försämrat (fattigpensioner, indragen LSS, brist på speciallärare, vårdfolk osv) samtidigt som de som invandrar får otroliga resurser.
  Någon får gärna förklara för mig hur pengarna ska räcka till alla och/eller hur pengarna ska fördelas.

  Svara

   Läs partiernas budgetplaner så får du ett hum om hur pengarna fördelas och ska räcka till. Och läs medan du håller på SD:s budgetplan samt hur de röstar i riksdagen.

   Svara

   Jo vi öppnar våra hjärtan och hem och delar med oss av det vi har i överfölls 😂 not! SD 2018.
   Även mormor 92 år röstar SD efter att hon inte längre vågar gå och handla på Ica 75 meter bort från sin lägenhet pg av alla flyktingar som hänger i gäng och gapar och skriker hela dagarna utan för hennes lägenhet vid torget och pg av tiggarna dom går emot henne och försöker få henne att skänka sin pant eller pengar vid ingången till butiken. Hon vågar inte ens gå ut och hämta Metro som finns på andra sidan gatan längre utan sitter inne och tittar ut trots att hon har en jättefin marklägenheter med liten trädgård.
   Hon har alltid varit tuff och redig men att tränga sig igenom stora gäng på 8-12 högljudda utländska män och killar som mestadels gapar törs hon ej längre. Skillnaden är enorm mot när hon flyttade hit för 4 år sedan och pensionärerna möttes utanför på bänkarna och pratade en stund om vädret tillät. Det existerar inte längre

   Svara

    Sorglig bild, du kanske borde hjälpa din mormor lite?

    Svara

     Både barn och barnbarn bor bara någon km från centrum så det gör vi men det hjälper ju inte att hon känner sig osäker och att det ej längre finns pensionärsvänner från kringliggande hus längre ute på torget.

     Svara

    Gullig text men mycket bullshit. Hälsa rasist mormor ❤️

    Svara

     Fy fan vad ful du är. Bli själv gammal får du se. Eller vänta det kanske du inte ens blir?

     Svara

      Men Lisa! 😂

      Svara

      Inte du heller, du är nog ett attraktivt byte för IS.

      Svara

     Antar att du bor i ett medelsvenssonområde och inte har så mycket kontakt med gamla tanter……

     Svara

   precis: DETTA. svenskar som jobbat och slitit hela sina jävla liv, får nu stå tillbaka och resurserna ska gå till personer som inte varit med och byggt upp samhället och landet ALLS, ALLS. det är helt sinnessjukt att folk vill få detta att gå ihop med moral och medmänsklighet – allt får stå tillbaka för att ta hand om FRÄMLINGAR FRÅN ANDRA SIDAN JORDKLOTET, när hälften av pensionärerna lever under fattigdomsgräns, sjukvården är i kris och skolan likaså.

   det är helt sjukt vilken propagandaapparat som har krävts för att svenskar ska vara såhär SJÄLVUTPLÅNANDE. att ta en främling framför ens mor och far, som får hamna på kassa hem. att ta en främling som våldtar din syster, dotter, mor, vän. det är detta ni gör: ni har ingen lojalitet. för förräderi hamnar man i helvetets nionde cirkel. minns detta sen.

   Svara

  Blir lite fel när man bara kopierar några meningar av det hon skrev.
  Här är hela texten om valet som hon skrev, för er som ”vägrar läsa hennes blogg och bidra till hennes pengar”

  ”Jag är övertygad om att Sd blir Sveriges största parti.

  Men de kommer inte få majoritet så det ska bli intressant hur en regering skulle kunna se ut. Kanske med stöd från M? Det är inget jag hoppas på men det skulle kunna bli så. Mitt råd igår till Moderaternas partiledare var att göra en Annie. Stå stadigt när det blåser. Var en stark visionär och visa Sverige hur du vill att landet ska se ut om 10-15 år istället. Valet i höst är ändå hopplöst. Vinden med Brexit och Trump håller i sig och det kommer vi se i höst i Sverige när Sd blir störst. Satsa på valet om fyra eller åtta år istället. Låt Sd få visa vad de går för, låt dom bli etablissemanget. Jag tror att det är de enda sättet, rida ut vågen. Det är likadant i USA, Trump kommer säkert att få sitta i fyra år till men sedan tröttnar man på populism och vill tillbaka till något stabilt. Dessutom, tittar man ur ett makroperspektiv så väntar vi in en lågkonjunktur nu. Rent strategiskt kan det vara klokt att låta Sd få bli störst under den perioden.

  En annan spaning jag har, som stärker ett uppsving för M, Sd och Kd är att vi kommer att gå mot en mer konservativ politik igen. För min egen del röstar jag på Centern och är liberal i min grundsyn. Jag vill ju såklart att Annies parti ska växa men jag tror tyvärr att den liberala vågen kommer att få pausas lite och ge utrymme till en konservatism som kommer att börja blomma till en bredare och yngre massa. Tajmingmässigt passar det också in när en lågkonjuktur är påväg. Då går man tillbaka till grundvärderingar, familj, säkerhet och att upprätthålla det som är svenskt.

  Så sammanfattningsvis: Vi väntar in en lågkonjunktur, en konservativ politik får ett uppsving, det gynnar Sd och M. Sd blir största partiet i höst. Det parti och partiledare som visar starkast framtidsvision för Sverige på lång sikt och står stadigt under sd-fasen och inte joinar populism-tåget kommer att gå ut som vinnare när läget vänder. Med det sagt gör det inte så mycket för mig att Sd blir stora i höst. Det är så samhällscykler fungerar, men stora frågan är vilket annat parti som tar över facklan av Sd efteråt. Där tror jag att Centern kan bli starka. Om det inte dyker upp ett nytt liberal-konservtivt parti under tiden, spännande tider minst sagt.”

  Svara

   Förändrar ju inte Camillas inlägg något?

   Svara

   Det förändrar inte Camillas inlägg alls. Bella tycker inte att det är så jobbigt med SD eftersom det inte påverkar henne negativt. Det som kommer innan är en politisk analys men hon skriver ändå att det inte är en big deal med SD för hennes del.

   Svara

  SD är ett typiskt populistiskt parti. Populistiska partier uppstår oftast då det finns ett problem i samhället och de kommer med enkla och extrema lösningar till hur allt enligt dem ska bli bättre. Ofta är det de obildade som faller för det. Populistiska partier har ofta en ledarfigur som kan sin retorik och vet hur hen ska tala enkelt för att fiska röster. Människor som annars inte är insatta i politik tror plötsligt de förstår hur världen fungerar och att populisternas lösning är det enda alternativet. Problemet är att det inte är så enkelt som populisterna vill få det att se ut som. Och många av lösningarna de kommer med är orealistiska. Upplys mig gärna om jag glömmer bort något men har populister lyckats med något bra under de senaste hundra åren? Jag kan inte komma på ett enda exempel. I stället sitter man i efterhand och funderar hur i hela friden folket kunde vara så dumma och rösta igenom populistpartier. Ska vi verkligen vara så svaga att vi låter populisterna vinna? Nä, kom igen, bättre kan vi.

  Svara

  En av anledningarna jag inte skulle rösta p SD är när jag hörde han säga att Homosexuella inte ska få adoptera, typ att det skulle bli problem för barnen om dom hade föräldrar av samma kön.. herregud vilken idioti,..

  Svara

  Visst, SD har bra ståndpunkter inom vissa valfrågor. Vad man inte får glömma är vad de i grunden står för.

  Svara

   trygghet & tradition yea boi

   Svara

  Tycker det är lite sisådär med läsförståelsen, hon skriver (vilket du har med i ditt urklipp från hennes inlägg): ”Det är inget jag hoppas på men det skulle kunna bli så.”

  Och sen sätter du rubriken att hon inte har något emot att de vinner?

  Svara

   Hur har du det själv med läsförståelsen?
   ”Med det sagt gör det inte så mycket för mig att SD blir stora i höst.”

   Svara

    Mja stora och vinner är för mig två olika saker, men okej jag förstår hur du tänkte 🙂

    Svara

  Rasister/nazister tror inte ett ögonblick på SD’s politik och tycker att JÅ är lika mycket landsförrädare som vilken annan svensk politiker som helst. Vill ni hitta rasister så får ni leta hos läskiga NMR. Vi bör nog hålla isär äpplen och päron…

  Svara

  Det är så mycket här jag undrar över. Ni som förespråkar abort fram till vecka 18, har någon av er själva utsatt er för det? Jag har gjort en i vecka 13, det var riktigt jobbigt och mådde ordentligt dåligt.
  Angående varför många dras till att rösta på SD är för att de vill ha en förändring i samhället och Sverige. Det är inte en massa lågutbildade personer med taskig människosyn, som hatar alla invandrare eller är rasister. De flesta är helt normala och välfungerande men har tröttnat på hur Sverige blivit.
  Ni som tror att allt är bra, att skola/vård/omsorg/arbetslöshet/bostäder/invandring/integration/socialtjänst/psykvård/kriminalvård mm är vad våra nuvarande politiker satsat på måste leva i en annan verklighet.
  Jag arbetar i ett serviceyrke där jag dagligen träffar människor som är drog- eller alkoholpåverkade, mår psykiskt dåligt, är handikappade/sjuka, arga, ledsna eller aggressiva. Vi personal utsätts för verbala hot och ilska som är helt obefogat. Ringer vi Polis så kommer se först eller flera timmar, om de ens kommer alls vilket också händer.
  Inte ett särskilt tryggt och stabilt samhälle kan tyckas, men som sagt så handlar det mycket om vilken verklighet man lever i. Är man själv inte utsatt för det som stör och bekymrar andra så ska man kanske hålla låg profil när man uttalar sig.

  Svara

   Att föda barnet är värre än att göra abort v. 18. Har man inget annat val så gör man aborten då.

   Svara

    Men varför behöver man 18 veckor på sig? Kan man inte bestämma sig eller vad är problemet?

    Svara

     I vissa fall visar sig graviditet väldigt sent, inte alls omöjligt att upptäcka detta runt vecka 18.

     Svara

     Kan uppstå komplikationer eller visa sig att barnet inte är friskt nog för att överleva eller så upptäcktes graviditeten sent av olika anledningar eller missbrukande mamma eller… ja väldigt få graviditeter görs senare än vecka tolv och väldigt få görs i vecka arton men ingen gör en så sen abort bara för skojs skull. Det finns anledningar.

     Svara

     Varför förutsätter ni att det är så himla lättvindigt som människor gör abort i sen vecka ? Tror ni på riktigt att människor gör abort för skojs skull ? ”Nähä, om man skulle ta och ångra den här graviditeten då då och göra abort såhär i vecka 18, ja, det vore väl gött mos va…”. Jösses, det finns tusen skäl till att man måste göra en sen abort, att någon ”velar” fram till vecka 18 är nog väldigt ovanligt. Öppna era ögon och se längre än era näsor för i helvete.

     Svara

   Tanten: men nu pratar du om ditt yrke som om det vore hur hela samhället fungerar?

   Du får nog vidga ditt perspektiv lite

   Svara

    Och vad vet du om mina perspektiv? Inte ett dugg faktiskt, så då vore det lämpligt att knipa igen lite.
    Kan informera om att jag bott både i Sverige + 2 andra länder, storstad/förort/småstad/landsbygd, har 3 olika utbildningar och arbetat med det mesta. Som exempel lokalvård, skola, barnomsorg, vård & omsorg, hotell & restaurang, kontor, kulturarbete.
    Kan inte vidga mina vyer mer än vad jag gjort.
    Sen så har jag inga förutfattade meningar om människor jag inte känner. Borde du kanske ta efter.

    Svara

   Och du tycker att alternativet att du inte hade fått göra abort hade varit bättre? På vilket sätt?

   Svara

  Kommer inte rösta på SD men förstår varför folk gör det. Det jag kan jag vara kritisk till vår nuvarande migrationspolitik, tycker att man ska ha ett kvotbaserat system där människor som har flytt kan komma till Sverige på ett tryggt sätt och få ett ordnat mottagande. Dagens system är inte mänskligt eller rättvist. De som lyckas ta sig hit är unga (oftast män) som kanske betalat flyktingsmugglare mycket pengar och när man väl lyckats ta sig till Sverige kanske man inte får stanna.

  Svara

  Alltså jag förstår att många är missnöjda med migrationspolitiken eftersom det inte har fungerat optimalt.

  Men att dra det så långt att rösta på SD??!?!? som inte ens anser att ZLATAN är svensk…

  Ett sånt skämt till parti😂😂😂

  Svara

   Zlatan definieras väl rent statistikt som invandrare? Det gör man om man har en förälder född utomlands.

   Svara

    *statistiskt

    Svara

     Nej, man kan vara svensk ändå. Varför tror du att Zlatan spelat för just Sveriges landslag de senaste åren? Jo, han är svensk.

     Läs mer om definitionen av invandrare här, s 19: https://www.regeringen.se/contentassets/8592e456f2184550b83c4aa215e3ebba/begreppet-invandrare—anvandningen-i-myndigheters-verksamhet

     Svara

      Känns inte som att de som röstar på SD går efter någon slags definition av vad en invandrare är…

      Svara

      ja men sen kan din svenskhet mätas på andra sätt än huruvida du dansar runt en midsommarstång eller ej. Zlatan är en balkanblatte av rang; 100% mor och far, ren biologi. sen vad våra tillfälliga normer tycker om att säga om honom hit och dit, det skiter 1.5 miljarder år av evolution i.

      Svara

    Nej. Per definition så har man invandrat till landet om man är invandrare. Är man född i sverige är man inte invandrare oavsett var ens föräldrar är födda.

    Svara

    Nja det är inte helt korrekt, läs här om definitionen av ”invandrare”:

    ”Begreppet invandrare är inte entydigt utan används såväl i dagligt tal som i offentliga sammanhang på en mängd olika sätt. Det ex- isterar inte heller som ett övergripande rättsligt begrepp. Begrep- pet kan i stället definieras på en mängd olika sätt. Man kan utgå från objektiva kriterier såsom medborgarskap, födelseland, vistel- setid i Sverige, familjebildning eller modersmål. Man kan också utgå från subjektiva kriterier, varvid det avgörande kan vara den aktuella personens utseende eller om han eller hon talar svenska med eller utan brytning.”

    Läs mer här : https://www.regeringen.se/contentassets/8592e456f2184550b83c4aa215e3ebba/begreppet-invandrare—anvandningen-i-myndigheters-verksamhet

    Sida 19

    Man kan väl vara svensk även fast ens föräldrar invandrat från ett annat land? Eller varför har Zlatan spelat i Sveriges landslag de senaste åren om han inte är svensk…?

    Svara

    Min pappa är från Manchester så då är jag också invandrare med din logik?
    Han är invandrare, jagvör född och uppvuxen i sverige

    Svara

     Nope, om din pappa är från Storbritannien skulle ingen (svensk eller sverigedemokrat heller för den delen) kalla dig invandrare. Om jag får generalisera så har du nog rätt hudfärg och efternamn för accepteras i samhället.

     Det är vi som har utlandsfödda föräldrar från Syrien, Irak, Indien, Eritrea, Somalia och ”liknande” länder som blir kallade invandrare. Det är vi som är smuts för den gemene sverigedemokraten.

     Och jag ska avslöja en sak: det är skitsamma om vi är födda här, om vi är andra eller tredje generationens invandrare – vi blir kallade invandrare/blattar/svartskallar OAVSETT.

     Lisa, madeleon, tanten och alla andra sd:are härinne, hoppas ni läser det här.
     Jag tycker att er människosyn SUGER.

     Svara

      Vänligen låt bli att kalla mig sd:are och låt gärna bli att klumpa ihop mig med diverse andra skribenter. Man måste kunna diskutera ett ämne utan att bli anklagad för att tillhöra något parti?! Du har ingen aning om min hudfärg eller etnicitet, eller hur? Jag kan ha mitt ursprung i Somalia, Iran, Frankrike, Italien, Polen, Spanien eller Ryssland – det har du ingen aning om.

      Min människosyn handlar om att jag inte bryr mig om vilken hudfärg, religion, etnisk tillhörighet…ELLER vilket parti ambulanssjukvårdaren röstar på. Jag är inte lika dömande som du, utan tar tacksamt emot hjälp och service från människor oavsett vilka de är. Så tänk gärna till innan du har en dömande attityd mot andra när det i själv verket handlar om att du borde rannsaka ditt egna trångsynta synsätt.

      Svara

  Jag uppskattar demokrati och allas rätt att tycka, men jag tycker att man har en skyldighet att vara informerad om det man röstar på. Jag undrar om personer som röstar SD har läst deras principprogram, speciellt del 2 ’Sverigedemokraterna och människan’. Där kan man hitta följande: ”Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få” (s. 8). Det biologiska arvet och essensen som kan vara unik för vissa grupper av människor är det som står ut för mig, och varför jag tycker deras människosyn har rasistiska grunder. Att de inte heller kan definiera ”den mänskliga essensen” låter också otroligt flummigt, och det är delvis varför SD framstår som ett oseriöst parti för mig. Jag kan förstå det här med minskad invandring till en viss del och att folk som röstar på SD håller med om vissa frågor de driver , men är det här verkligen en människosyn som folk delar?

  Svara

  Håller med Bella, gör inget om SD får flest röster eller inte, Sverige är redan åt h*lvete när det gäller pensionärer, sjukvård, förlossning, arbetslöshet, bostadsbrist, dåligt straff vid olika brott, mm. Denna skit påverkar oss alla som bor och lever i Sverige (oavsett hudfärg, vilket land man är född i, religion, mm)
  Sverige är riktigt illa ute och går bara utför, så om SD vinner valet har dem 4 år på sig att visa att dem kan påverka positivt, annars kommer någon annan vinna nästa val… Alliansen har haft 4 år på sig att göra något, men ändå har det bara blivit sämre i Sverige…
  Och på dessa 4 år kommer SD INTE åka runt och samla in alla icke vita och icke kristna och sätta i en buss och köra till gränsen, dem kan inte heller bygga koncentrations läger, eller andra nazistiska saker. Så jag skulle iaf känna mig och lugn om SD vann och med spänning kolla på om dem kommer lyckas eller ej.
  Jag röstar iaf inte på SD då jag inte delar deras politiska åsikter, men tror inte jorden går under bara för att dem vinner…

  Svara

   Alliansen? Alliansen styr inte Sverige…. Den politiska koalitionen Alliansen (M, FP, C & KD) styrde Sverige i två mandatperioder mellan 2006 och 2014. Sedan valet 2014 styr S & MP. Jag hoppas du läser på lite innan du röstar i höst….

   Svara

  Bella och Odd fortfarande gifta:
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/A2m8dn/ingen-skilsmassa-for-blondinbella
  Som alla som kikat på Ratsit, Upplysning och Merinfo kunnat se så är Odd och Bella fortfarande gifta.
  Detta beror på att ingen begärt fullföljd inom ett år från ansökan om äktenskapsskillnad.
  Nu måste ny ansökan göras om det ska bli skilsmässa.
  Heja!

  Svara

  Så många människor som arbetar för henne som hon hat omkring sig och ingen som kan påminna om skilsmässorhandlingarna? Nu har den ej gåttnigebom. Tingsrätten avskrev den idag. Herregud ä.

  Svara

  Om ni bara visste vad poliserna röstar isåfall.

  Svara

   Precis!

   Svara

   Att många poliser är fullblodsrasister är knappast en nyhet…

   Svara

   gott så; hade inte velat ha tramsiga vänsterkramare till poliser ändå shit. tänk en sån polis utan självbevarelsedrift; som vet vilka som står för massivt ökade våldtäkter och gruppvåldtäkter och våldtäkter på barn och ändå röster annat än UT MED JÄVLARNA? ingen jag vill ska skydda mig iaf.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.