The horror!

Vid 18 ska vi börja plocka ihop oss och gå hem för att äta och precis innan vi går så tar jag upp min mobil bara för att kolla om det har hänt något…jag har fått mail. Inget konstigt. Jag öppnar…

Då ser jag mailet som får det att isa till längs hela ryggraden. Ett mail som har skickats till mig för två timmar sedan.

Hej Claudia! Vi sitter på övervåningen:). Mvh, XXX

Jag stelnar till. Jag kopplar direkt. Jag skulle gjort en intervju för två timmar sedan, där jag också skulle ha blivit fotad och jag har helt…..HELT glömt bort det.

Det finns ingenstans i mitt minne och märkligt nog inte i min kalender heller.

SÅ PINSAMT!

Det är inte alls likt mig, visst kan jag glömma saker men inte som innefattar andra människor, då brukar jag vara väldigt noga.

Jag skickade givetvis ett mail direkt, hade inte heller journalistens nummer…, och bad 1000 gånger om ursäkt. Jag har inte fått något svar än.

Usch, jag skäms något så oerhört och så blir jag arg på min vimsighet. Så arg.

Hoppas att jag kan gottgöra det genom en riktigt bra intervju…om jag får en chans till.

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och gå igenom hela min kalender och verkligen skriva in minsta lilla detalj.//Claudia Galli Concha

Innan min hjärna brann på grund av två utbrändheter, hypotyreos och fibrodimma så var jag den där tjejen som kunde ha femton bollar i luften samtidigt som jag höll i huvudet och behovet av en kalender var lika litet som regn på midsommarafton.
Jag var en person med stenkoll.

Those days are long gone.
Mitt närminne är så pass påverkat och dåligt att det är nästintill omöjligt för mig att lagra ny information.
Det tog mig ett helt år att lära mig vilka dagar barnen hade sina aktiviteter (som var samma varje vecka ska tilläggas) och när de väl satt sig något så när så var det dags för ett nytt aktivitetsschema.
Utan min kalender är jag vilsen. Totalt bortfintad från allt som är livet –  födelsedagar, möten, planer och semestrar och M har slutat bli irriterad när jag inte minns saker vi pratat om, särskilt när jag varit trött.

Med det sagt så lever jag med konstant ångest för att missa saker och jag kan verkligen identifiera mig med känslan hon beskriver.
Den är så hemsk! Och man känner sig SÅ dum!
Usch!
Men det är mänskligt och jag har försökt helgardera mig med kalender i mobilen, en papperskalender och en sambo som får vara extra tydlig och påminnig.
Då går det att framstå som någon med i alla fall liiiite koll! 🙂

Men jag mår dåligt av att komma försent också, även om det bara rör sig om några minuter.
Jag skulle aldrig bli arg på någon annan om de var några minuter sena men för egen del så bara FÅR det inte hända.
Varför gör man så?
Borde inte jag mäta mig själv med samma måttstock som jag mäter alla andra med?
Det kan man ju tycka…

I am a pou-kou helt enkelt. 🙂

Tack för tips!

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Cam, skulle du inte kunna göra ett helt inlägg om din fibromyalgi (om du inte redan har gjort det dvs). Det vore intressant att höra om din ”resa”? En till mig närstående uppvisar många symtom men får ingen direkt hjälp av vården. Upplever det som att det är en ganska svårt att få hjälp, pga okunskap och arrogans.

  Svara

   Jag sitter i samma sits! Har också en nära anhörig som är/varit under utredning. Mycket tyder på fibro men sjukvården bara förringar problemen och menar på att det bara sitter i huvudet.

   Svara

    Känner såååå igen mig. Jag VET att jag har det! Har vart enda symptom och på exakt de ställen som man ska. Lider så fruktansvärt ont, har så mycket smärta. Kan vissa nätter inte ens sova pga smärtan i kroppen men jag inbillar mig…. Är så oerhört trött att jag knappt klarar av att leva längre. Det enda som får mig att inte slänga mig framför tåget och ge upp är att jag har barn. Samtidigt orkar jag inte strida för att få hjälp längre. För jag har försökt om och om igen. Och jag får ingen. Och vissa dagar är så mörka att jag blir rädd att jag inte kommer orka ens för att jag har barn…

    Svara

   Jaaa! Jag har haft fibro sen jag var liten, skulle va intressant att höra någon annans historia 🙂

   Svara

   Jag är diagnostiserad med Fibromyalgi (och en hel del annat, jag har verkligen dragit en nitlott i livet! 😀 ), kan säga att hjälpen som finns att få är riktigt dålig, för att inte tala om ”utredningen”. En sjukgymnast gör utredningen, jag fick en manlig, och man får ta av sig kläderna så de kan trycka och klämma.. Helt okey, men.. Direkt började han prata om mina bröst (jag har väldigt stor byst) och helt irrelevanta frågor för det jag var där för, fick honom att skärpa sig och när han skulle testa punkterna för fibro så var hans instruktioner: ”Så, håll ihop benen nu som att du är oskuld!” och sen ”Nu tryck isär benen som att du är erfaren!”, och där sitter jag i bara underkläder.. Har inte vågat gå och försöka få mer hjälp efter det, men den info jag fått om vad för hjälp som finns så är det mest att jag får bita ihop och få viss smärtstillande medicin. Sorry om detta blev svammel/långt inlägg, jag tror mest att jag bara behövde få ur mig denna historia för min egen del eftersom jag fortfarande känner skam. Jag hoppas allas anhöriga osv som uppvisar symptom får bättre hjälp, och ni som läser detta kanske har någon hjälp av att om detta händer er: Res er och gå därifrån! Jag skäms över att jag inte gjorde det eller sa ifrån.. Blä 🙁

   Svara

    Det där hade jag inte tillåtit och sagt det på plats!

    Svara

     Ja, så känner jag nu också i efterhand och skäms otroligt mycket över att jag inte sa ifrån utan blev handlingsförlamad och tittade ner i golvet.

     Svara

      Det är inte du som har gjort något fel i den här situationen. Uppenbarligen var den personen ett praktsvin och du söker vård för att få hjälp!
      Jag vet att det är svårt men ge inte dig själv skulden för den här situationen. Nu berättar du, det om något är att stå upp för dig själv. Oavsett vad du gjorde i just den stunden!
      Kram på dig ❤️

      Svara

  jag blir alltid irriterad när någon kommer försent, speciellt om det inte har med trafik att göra utan vanlig lathet. ser det som ett tecken på att man inte respekterar den man träffar, och förstår inte varför man inte tar ett tidigare tåg om man ska vara någonstans kl 14 och de tåg man kan ta är framme antingen kl 13:55 eller 13:35. ta 13:35 då!!

  ibland när jag ska träffa någon väntar jag högst 10 minuter om den är sen, och har den inte hört av sig innan det med diverse bortförklaring så gör jag faktiskt en blondinbella och går 🙂

  Svara

   Är väl skillnad om någon berättat att hen är utbränd/har problem etc.

   Svara

    Min egna erfarenhet som utbränd är att man inte är sen, utan man ställer in helt. Klart alla kan glömma och alla är olika, men jag har blivit sjukt duktig på att vara på plats ett tag innan just pga rädslan att komma sent. Dubbelkollar kalendern typ 20 gånger varje dag för att ha koll på vad som är inplanerat

    Svara

     Jo, jag har samma erfarenhet. Men det att planera så man hellre är där typ 30 minuter för tidigt (som någon skrev) gav mig magsår, så ja, hellre ställa in än bli sen.

     Svara

      Jag har magsår….. Men så gör jag aldrig dock, ser till att vara där 5-10 minuter innan. Bor lite utanför stan så bussar går om man har tur med 30 min mellanrum, ibland blir man 5 min sen, men då smsar jag det i tid och meddelar när jag är framme. Orkar jag inte eller orkar inte med stressen att ge mig iväg så ställer jag in helt. Ibland kan bara vetskapen om att jag måste passa en tid räcka för att jag ska ställa in helt..

      Svara

       I know the feeling. Blir jobbigt med planerade tider hos sjukvården dock. Man måste ju veta 24 timmar innan om man inte ska debiteras.

       Svara

        Min läkare är snäll, sällan jag debiteras för det. Men jag är medveten om att jag har tur med den biten. Ska jag till annat ställe innan sjukvården än min egna läkare så debiteras jag såklart om jag missar. Men för mig kan det vara värt det, jag kan helt enkeöt inte ge mig iväg på de sämsta dagarna. Helt omöjligt

        Svara

   Samma här! Hur svårt ska det vara att komma i tid? Jag anpassar ju mina aktiviteter efter personen(erna) jag ska träffa, så i värsta fall sitter jag och rullar tummarna medans jag väntar för det känns ju inte lönt att påbörja något nytt om jag snart ska få besök eller träffa nån på stan.

   Svara

   jag är alltid sen. det beror väl garanterat dels på hur jag är som person, men också att jag är väldigt upptagen och tankspridd… Det är absolut inte för att jag är lat i alla fall. Jag brukar tänka tvärtom, det är ju lätt för dig att komma i tid som inte har något för dig. (gäller såklart inte alla, vissa har mycket att göra, men är ändå fantastiska på att komma i tid)

   Skulle jag säga nej varje gång jag riskerar att komma sent så skulle jag aldrig tacka ja till något. Sakerna jag gör är svåra att säga hur lång tid de tar och ofta beror det delvis på andra hur fort det går.

   Jag blir irriterad på folk som är petnoga med tider fast det egentligen inte har någon som helst betydelse. Typ att man ska komma hem till någon och fika kl 14, man vet att personen har nada för sig på hela dagen, men ändå är det jäääääkligt viktigt att man kommer 14.00 prick helt utan anledning. Vet att jag har gjort fel som kommer sent, men så har man stressat som en gris, glider in kl 14.07 och det hade noll betydelse. Då känner jag bara som Björn Gustavsson, AAAAAMEN DURÅ

   Svara

    läste för övrigt en artikel om att folk som kommer sent lever längre
    https://metromode.se/noje/ar-du-alltid-forsenad-forskning-visar-att-du-lever-langre-och-blir-mer-framgangsrik/

    kanske inte värsta legitima källan, men kände fan igen mig till punkt o pricka på allt.

    Svara

    Usch vilket sätt att se på saker. Bara för att någon ”bara” är hemma innebär inte det att de inte har saker att göra och har tid att sitta och vänta på dig. Jag hade sagt upp vänskapen rätt omgående med dig då det låter som att komma sent är något du tycker dig ha rätt att göra ofta

    Svara

     jo alltså ibland vet man ju att personen BARA var hemma, skulle bara vara hemma, kommer bara vara hemma efteråt och gör iiiingenting. Då tycker jag faktiskt att det är lite löjligt att gnälla över någon minut om man vet att den andre var väldigt upptagen.

     men personligen så brukar jag varna innan för att jag inte vet hur lång tid det jag ska göra tar och att jag förmodligen kommer sent, så får personen avgöra själv om den vill umgås ändå eller inte. Alternativet är annars att vi inte ses alls och det brukar ingen av oss vilja. mina vänner vet om detta och än har ingen sagt upp kontakten i alla fall 🙂

     Svara

      Det är ändå inte okej, finns inga ursäkter för att tänka att din tid är värd mer än någon annanstans. Du har ingen aning vad personer gör när de ”gör ingenting” eller ”bara är hemma”. Personligen har jag fullt upp vid de tillfällena, hemmet sköter inte sig självt. Väldigt märkligt beteende av dig

      Svara

       Någon annans skulle det stå

       Svara

       ofta har jag en relativt bra aning om var mina kompisar gör och om någon är hemma hela dagen och ser på serier, typ inte har gjort ett skit på hela veckan och jag kommer 7 min sen så lär inte det påverka personen nämnvärt mer än att det är en principsak att komma i tid.

       finns ju gånger jag kommer i tid och får vänta också. skulle aldrig bli sur på någon som kommer lite sent när den har haft fullt upp om det egentligen hade noll betydelse för mig.

       Svara

        Som sagt, du hade försvunnit snabbt från min vänskapskrets.

        Svara

         hehe jag tror aldrig att jag hade blivit vän med dig 🙂

         jag uppskattar smidiga och flexibla personer

         Svara

         Och jag uppskattar vänner som respekterar mig

         Svara

         ”du hade försvunnit snabbt från min vänskapskrets”
         Då var man nog aldrig vänner från början om det är så lätt.
         Vänner petar man inte ut som i nån sketen dokusåpa. Är man en bra vän så förlåter man brister. Spelar ingen roll om man jämt kommer i tid men dyker upp som en oförlåtande, kravfylld person. Då har man större problem som vän tänker jag.

         Svara

         Binky. En vän som har uppfattningen om mig att jag inte gör någonting och att min tid därför inte är så viktig anser inte jag vara någon vän att behålla

         Svara

         det är inte så att jag överlag anser att mina kompisar är oviktiga och inte gör något. det händer ibland. och ibland händer det att jag inte gör något särskilt.

         Svara

    Ett par minuter spelar enligt mig ingen roll, men 15+ minuter är irriterande. Min tid är lika viktig som andras, och din önskan om flexibilitet borde väl gälla även dig tänker jag?

    Svara

     jo, men nu snackar jag om dagar när man verkligen hade fullt upp och dagar när man vet att personen man skulle träffa hade noll på sin agenda, man skyndar sig som fasiken för att få ihop det ändå och kommer nååågra minuter sent, men personen blir sur för att det är en principsak att komma i tid – inte för att det påverkade personen eller att den blev av med viktig tid.

     jag är väldigt flexibel och jag är likadan åt andra hållet.

     men kan ta ett exempel, jag och en kompis skulle ses. Jag föreslår torsdagkväll då jag slutar kl 17, men hon tycker att torsdag blir jobbigt för på torsdagar åker hon till affären och veckohandlar (för övrigt var hon ledig). Då tar vi istället onsdag, då jag
     1. går upp tidigt som fan o tar hand om mina djur
     2. har skola till 13
     3. jobbar till 19.30
     ska göra lite andra saker därefter

     vi tar onsdag kl 20.30 för att jag är smidig trots att vi båda kan räkna ut att det garanterat är lättare för henne att hinna på torsdagen än vad det var för mig att hinna på onsdagen. Jag skyndar mig som fasiken och trots att det typ är en orimlig ekvation så kommer jag nääästan i tid, men kommer sju minuter sent. och hon gnäller om att jag är sen. man tackar ja.

     Svara

      Jag undrar hur du har tid att kommentera på den här bloggen när ditt liv är mycket stressigare och du har mycket mer att göra än alla andra?

      Svara

       jag har aldrig sagt att jag har det stressigare och mycket mer att göra än alla andra.

       VISSA dagar när man har mycket att göra och den man ska träffa inte har det, är det jag har sagt. Jag har inte sagt att jag ALLTID har massor att göra och att mina vänner ALLTID är nolifers som inte gör något om dagarna. Ibland är jag ledig, ibland är de upptagna. Jag har inte sagt att jag genrellt sett är viktigare eller har ett stressigare liv än mina vänner.

       anledningen till att jag har tid att kommentera just nu är för att jag är på jobbet och inte har några arbetsuppgifter att utföra för tillfället.

       Svara

        Många passar ju på att exempelvis städa när de är lediga…

        Svara

        Men du vet ändå att du har MYCKET mer att göra än dina vänner och därför är det okej för dig att komma sent. Brukar dina vänner redovisa allting som de gör under dagarna för dig? Antagligen är det bara ett antagande från din sida att de inte har gjort nånting under dagen…

        Svara

         jag är väldigt nära mina vänner så ja, ofta mer eller mindre

         Svara

         Så du menar att när du ska träffa en av dina vänner så ger de dig en exakt beskrivning av hur deras dag ser ut fram tills ni ses och då bedömer du att det du gjorde var mycket viktigare eftersom du jobbar eller tar hand om dina djur eller nåt. Så du VET helt säkert att de inte gör något som är viktigt för dem? Det låter ju i så fall helt orimligt att din kompis blev irriterad över att du var sen eftersom hen ändå visste att det hen gjorde var mycket mindre viktigt än det som du gjorde.

         Du är ju totalt respektlös! Din kompis reaktion visar ju klart och tydligt att hen INTE tycker att din tid och det som du gör är mycket viktigare än det som hen gör… idiot….!

         Svara

         nej det kan exempelvis se ut såhär ungefär:

         – vi får ses någon dag!
         – ja vad roligt, har väldigt mycket att göra den här veckan, men vi kanske kan försöka ses på tisdag, eller gör du något då?
         – nej, tisdag blir bra. då ska jag itne göra ett skit förutom att jag har tvätttid kl 10.
         – okej, jag jobbar och sen måste jag fixa bla bla, vet inte hur lång tid det tar, men efter det kan jag. det kanske blir runt sju, vi kan ju höras.
         – ah, sju blir bra.

         sen kommer jag kanske 19.07 för att något drog ut på tiden. big deal.

         Svara

         och så snapar vi under dagen så jag ser att hon sitter framför teven exmpelvis

         Svara

         Ja men du skrev ju att din vän blev irriterad över att du var sen så det kanske var viktigt för henne. Hon kanske behövde återhämtning från att ha en sån idiot till vän och därför behövde vila upp sig och se på tv.

         Svara

         haha så kan det ha varit. skönt att hon alltid vill träffa sin idiot till vän igen i alla fall 🙂

         Svara

      Fast jag tycker att passa tider säger en hel del om din person, och är absolut ingen kollega jag skulle vilja ha. Vän… Beror på. Träffas hemma för en fika, säg till om du blir mer än 10min sen tycker jag. Träffas ute, säg till om du är mer än 5min sen. Jobbrelaterat: kom fan i tid.

      Jag har en vän som alltid är sen, och förvarnar ALDRIG. Det är den största anledningen att jag inte vill umgås med henne. Tillslut blir hon inte värd att vänta på.

      Svara

     Vissa personer har svårare med tid. Jag har tex dyskalkyli samt ADHD. Dyskalkyli innebär tex att man kan ha svårt att kunna klockan samt ha svårt med tidsuppfattning <– Detta SUGER jag på, är aldrig i tid och oavsett hur tidigt jag stiger upp eller kommer i väg så lär jag mig inte "på ett hum" hur långtid de tar att göra vissa saker eller hur många minuter det är mellan vissa klockslag. Detta låter som en riktig hitte på ursäkt men det är faktiskt sant 🙂

     Dock är de skillnad på att ha problem med tidsuppfattning och att faktiskt vara arrogant med andra personers tid vilket dom flesta är 🙂

     Svara

      Ofta man har svårt med tidsuppfattning, jag har både dyselexi och dyskalkeli och ja har enormt svårt med just tiduppfattning (och fortfarande svårt med klockan, hej 28 snart 29 år haha) men har aldrig fått höra att man kan ha svårt att uppfatta tiden, men de känns skönt att veta har alltid kännt mig extremt värdelös som alltid kommer minst 5 minter sent, trotts att jag åker i god tid innan ja skall göra något

      Svara

    Undrar vad det är ditt liv som gör dig så förbannat upptagen hela tiden? blir du inte stressad? Är du arbetslös eller jobbar du? Tänker chefen lär väl inte uppskatta att du kontinuerligt glider in 10 minuter sen för att du har ju så mycket annat att göra. Boka en tid hos läkaren, frissan eller whatever måste ju vara helt omöjligt.

    Eller gäller det här bara när du ska till personer som ”ändå inte gör nåt”? dvs du prioriterar dem och deras tid lägre än din egen. I så fall funderar jag helt ärligt på varför du ens vill umgås med dessa människor om du måste pressa in det i ditt schema på det sättet.

    Sluta vara en slarver och planera din tid bättre.

    Svara

     Precis vad jag kände med. Varför vill någon umgås med en person som anser sig viktigare än andra

     Svara

      Känner redan stressen krypa när man vet att någon blir sen och man bara stirrar på klockan för att det inte är någon poäng att börja med något när personen kommer dyka upp till slut (respektlöst som fan).

      Svara

       Ja! Jag blir irriterad när klockan börjar dra iväg, förstör lusten med att ses

       Svara

       jo men då har ni ju något för er, det är inte det jag menar.

       det är personer som absolut inte har något för sig just den dagen jag syftar på.

       Svara

        Men du vet ju inte om de har det eller inte. Många som värdesätter tiden då de har absolut ingenting att göra. Du tänker fel

        Svara

         nej, på sin höjd så tänker jag annorlunda och jag har inte tänkt tänka om.

         Svara

        Så ens lediga tid är inte viktig?

        Svara

         men om du ska göra NOLL saker en dag. spelar det verkligen dig jättestor roll att du gör ingenting fram till kl 14, sen umgås med en kompis till 15, därefter fortsätter du göra ingenting.

         eller om du gör ingenting fram till kl 14.07 när jag dyker upp och sen får fortsätta göra ingenting från kl 15.07 istället

         Svara

         Det diskuterades ju utbrändhet, så ja, det spelar roll. Det du beskriver kan stressa en som fan.

         Svara

         de personerna jag pratar om är inte utbrända och jag utgick inte ifrån en utbränd person.

         Svara

         Oavsett kan det vara stressande att bara sitta och vänta.

         Svara

         Fast om jag är hemma och ”gör ingenting” sitter jag ju inte och stirrar ut i tomma intet i väntan på att du ska behaga dyka upp. Jag kanske städar, eller kollar på en serie tex och om jag förväntar mig att du ska komma klockan 14 stänger jag av netflix när ett avsnitt är slut eller ser till att vara klar med min städning. Om du sen kommer vid 15.15 kanske jag hade hunnit kolla på ett till avsnitt av min serie eller tvätta ett extra fönster… Så där har du slösat bort min tid eftersom jag planerar mina aktiviteter så att jag ska vara klar när du kommer.

         Svara

         Anonym 14:06. Ja, det spelar stor roll. Att du inte passar tider och sätter det i system visar för mig att du inte värdesätter min tid. Att du anser att din tid är viktigare och inte bryr dig om vad jag gör med min tid. Vad som är att göra ingenting fär dig kanske är vad jag behöver göra för att vila upp mig eller liknande. Du är arrogant, du ser ner på andra

         Svara

         jo, men nu snackade jag 7 min och en person som har sovit fram till kl 12, kanske har lyckats klä på sig på sin höjd och sitter framför teven och tittar på mobilen.

         nej, skulle inte hoppa över något viktigt som dök upp för att komma i tid så att personen inte får samma kvalité på sin ”göra inget syssla” i 7 min

         Svara

         14:26. Ser du inte problemet i vad du skriver? Det spelar ingen roll vad din vän gör med SIN tid, om hen så vill sitta och leka med sin stortå på köksgolvet i 5 timmar. Du respekterar inte dem och deras tid när du sätter i system att vara sen. Och du verkar inte ha speciellt höga tankar om dina vänner heller måste jag säga

         Svara

         Till anonym 14.26
         Du kan inte tänka dig att en person som sover till tolv antagligen behöver ha den sömnen. Antagligen har din kompis väldigt mycket för sig och du är bara självupptagen, arrogant och ignorant!

         Svara

         Men hallå? Hen var 7 minuter sen till sin kompis! Vad är problemet? Vad är det för stela relationer ni har egentligen, om jag och min vän bestämmer att ses kring 19 så är det förutsatt att det gäller mellan 18:30 och 19:30 ish. Ibland bestämmer vi att personen sms:ar när hon åker hemifrån, kanske köper mat på vägen som drar ut på tiden osv. Vem blir irriterad för att ens vän är 7 minuter sen? Min bästa vän är alltid mellan 1-2 timmar sen! Vi har känt varann i 15 år och jag älskar henne för den hon är.

         Svara

        Du verkar va så otroligt ignorant. Du skrev att du gick i skolan och sen jobbade så jag antar att du är rätt ung så förhoppningsvis blir du lite mer ödmjuk med åldern….

        Svara

     utan att bli för personlig så kan jag säga att det främst beror på att jag har många djur och att jag jobbar mycket för att ha råd med alla djur, pluggar.

     min chef bryr sig inte att jag är sen för jag gör alltid det jag ska.

     och ja, jag blir bara irriterad när det är folk som inte har något för sig som gnäller om att man inte är tid. om det påverkar den andra personen negativt att jag kommer sent så förstår jag ju att personen blir irriterad att man inte var i tid. jag försöker komma i tid och jag vill umgås med mina kompisar trots att tiden är knapp. känns random att jag ska vilja sluta umgås med folk för att jag är 7 min sen ibland.

     Svara

      Du ska inte sluta umgås med vänner, du behöver bara lära dig att din tid inte är viktigare än deras. Utgår från det du själv skrivit här. Du framstår som om du tror att du är viktigare än dina vänner och därför har rätt att vara sen

      Svara

       det är inte så att jag överlag anser mig eller min tid vara viktigare, jag är ganska säker på att jag inte är så oskön som jag kanske framställde mig haha

       men om jag en dag har både skola, jobb, djur, random viktig sak att göra så ja, då anser jag det vara viktigare att jag gör det och kanske råkar bli 7 min sen, än att jag kommer i tid till min kompis som just den dagen hade noll saker för sig.

       Svara

        Det är väl först när folk blir över en kvart sena utan att ha meddelat innan som det börjar bli irriterande för en del? 15 min kan man liksom göra mycket på, inte så mycket om man måste bevaka klockan när man väntar.

        Svara

        Men du har ju ingen aning om vad dina vänner gör. Jag kan ofta svara ”inget speciellt” när folk frågar vad jag har gjort och det kan betyda träna, storstäda lägenheten, tvätta, veckohandla samt laga matlådor för hela veckan för jag tycker inte att det är ett intressant ämne och svarar därför ”inget speciellt” jag vet att det ibland tolkas som att jag bara suttit och drält hela dagen. Poängen är att du inte har någon aning om hur mycket dina vänner har att göra utan det är bara ett antagande som du gör att du har mycket mer att göra än de har. Och även om det stämmer så är inte din tid viktigare än deras.

        Svara

         Då kanske man ska vara tydlig i sin kommunikation? Ingen kan läsa dina tankar, säg då ist ”det är väldigt viktigt att du kommer exakt kl 19:00 för annars hade jag kunnat göra annat”. Ingen säger så för man fattar hur oskönt det är.

         Svara

        Fast varför är det viktigare än att respektera din vän? Då planerar ju du din tid helt fel med resultatet att din vän blir lidande

        Svara

         fast alltså det är inte så att sakerna jag prioriterar är något oviktigt.

         jobb – jobbar endast över om jag måste, inte för skojs skull. jobbar delvis med människor, så det hänger i princip aldrig på mig att jag jobbar sent.
         plugg – om det är något viktigt, så japp, då offrar jag 7 min kompistid
         djur – alltid svårt att förutspå innan exakt hur lång tid det tar, hoppar inte över att sköta om mina djur för att komma i tid

         jag försöker komma i tid, men ibland gör jag det inte och jag kan inte förstå att det är hela världen för någon som ändå inte skulle göra något särskilt.

         Svara

         Men… Suck! Du vet inte om det de gör är viktigt eller oviktigt för dem. Bara för att du anser det oviktigt kanske det inte är det för dem. Börjar tro att du trollar

         Svara

         nej jag trollar inte och jag är ganska övertygad om att de inte alls tyckte att de missade något viktigt utan att det enbart är en principsak.

         jag är likadan åt andra hållet. en dag när jag inte har något viktigt för mig (o då snackar jag inte vad någon tycker är viktigt så som att se på serier eller städa när man är ledig en dag utan jag menar saker man ”måste” göra som alla lär klassa som viktiga. typ mata sina djur, gå till jobbet, betala räkningar, ta hand om sin bebis eller whatever som man inte KAN välja bort.) så skulle jag aldrig någonsin bli irriterad på någon annan som faktiskt hade något viktigt för sig och pga det blir liiite sen.

         jag tycker att det känns väldigt drygt åt andra hållet. skulle aldrig någonsin begära att någon hoppade över något viktigt som dykt upp bara för att jag inte ska få vänta i sju minuter.

         Svara

        Fram till nyligen jonglerade jag studier, extrajobb, hem, djur och pojkvän, och kom i tid. Head of Tidslanering – klockan alltså – gjorde sitt jobb!

        Svara

     Benim bakk

     Svara

    Att komma i tid är helt enkelt respekt för den andres tid. Att segla runt med 7 minuters eftersläp bara för att det var hens personlighet skulle inte få mig att bli mindre irriterad. Grattis om du har ett jobb och kan glida in när det passar.

    Svara

     Sen är det ju skillnad på att vara sju minuter sen nån enstaka gång och att vara sju minuter sen varenda jävla gång man ska ses. Är man sen jämt bör man kanske göra något åt sin planering och fundera över att man framstår som ett arrogant svin

     Svara

    Haha, jag bor i Spanien och har ar tid ett valdigt flytande koncept! ingen ar i tid till nagot och ingen bryr sig sa mycket héller. Man har liksom lite spelutrymme och det anses inte respektlost. Dock tror jag ett storre problem ar att vi lagger egna varderingar i varfor folk ar sena. Vi har faktiskt ingen aning om det ar for att de ar lata, eller om det beror pa att de ar tankspridda, eller var det un kan vara. Vara kanslor infor detta baseras inte pa fakta.
    Istallet for att bli passive agressive kan man stalla fragan trevligt om man kanner att det borjar bli ett problem och nagot som upprepas for ofta. 🙂

    Svara

   Jag har en vän som ALLTID är sen, och i princip alltid skyller det på barn eller sambo… men hon var försenad redan innan barn och karl. Eftersom jag räknar med att hon alltid är sen är jag själv inte så noga med tiden när jag ska träffa just henne, om hon får vänta på mig någongång är det bara rättvist.
   Annars är jag punktlig av mig. 🙂

   Svara

    Haha det här med att passa tider. Får panik på er tids-nazis. Skulle aldrig stå ut med att veta att ens kompis kommer 30 min innan bara för att inte komma hem minuter sent. Så mkt värdefull anser jag inte mig själv vara att jag inte kan vänta 5 min på någon, utan att den ska behöva ta en tidigare buss eller whatever för att inte komma sent.

    Svara

  Håller med ovanstående. Jag kan bli så irriterad om någon är sen pga. lathet eller oförmåga att planera sin tid. Och jag är hellre 30 minuter tidig än att komma 5 minuter försent till saker och ting.

  Svara

   Jobbintervju ja eller flyga internationellt ja, men att fika på stan med vän, nja. Blir obekväm av så stela människor som tycker punktlighet är sååå viktigt att man hellre ser att win vän väntar 30 min innan än kommer 5 minuter sent. Som att man inte har orimligt mycket krav från övriga livet att komma i tid med barnens lämna- och hämta tider, möten och läkartider.

   Svara

    Håller med Johanna, det beror på vilken situation det är, en del tider är viktigare att hålla än andra. Samt som så många andra skrivit, upp till 15 minuter är inga konstigheter, men 15+ då vill man få en förvarning åtminstone. Dessutom vet man ju på ett ungefär hur ens vänner är, t.ex har jag en vän som jag vet alltid är sen, då säger man att det börjar en halvtimme tidigare (;

    Svara

     Känner mig som en spanjor när jag läser den här tråden. Är ibland tidig, ibland sen och uppfattar nog att alla jag känner är ungefär så. Hör av mig när jag är sen men sen tänker jag inte så mkt mer på det mer än jag ber om ursäkt. Ni som verkligen hatar det, säger ni till? Eller går jag runt och gör något som folk stör sig på utan att veta det? Jag tycker det är rätt gött när någon är sen, då kan jag få en liten paus mellan grejerna jag gör och ställa om.

     Svara

  Finns ett team som arbetar med smärtrehabilitering för personer med fibromyalgi på Stockholm Spine Center. 🙂

  Svara

  När försvann bloggbevakning och när blev det här din personliga blogg med fullt med reklam?

  Svara

   Reklam? Gör jag reklam för Claudia då tänker du? Och inte reklam utan SMYGREKLAM!!!

   Svara

    Hen menar kanske den idiotiska pop up reklamen som dyker upp när den vill. Även att du inte själv lagt upp det eller styr över det, så finns den ju där

    Svara

     Bilreklamen? Den är oerhört jävla irriterande.

     Svara

      Ja. Förutom på tidningars hemsidor med fasta reklamplatser, så är det här sidan jag blir påtvingad reklam på oftast

      Svara

       Ads mellan typ kommentarer är acceptabelt, men helsidereklamen gör mig galen.

       Svara

       ad-blooooock

       Svara

        Orkar inte, så många sidor som kräver att man stänger av det och tycker att det är rätt värdelöst numera då mycket reklam släpps igenom ändå

        Svara

        Har ej hittat till Android, annat än helt ny webbläsare. Tips? Surfar ej via dator då den är kaputt.

        Svara

  Jag kommer aldrig försent men stör mig inte på om någon annan är sen, förutom om jag ska hämta och sitter och väntar i bilen på dem. De behöver bokstavligt talat bara gå ut genom dörren och helst redan stå och vänta när jag kommer.

  Svara

  Jag är också påverkad i mitt närminne efter utbrändhet och posttraumatiskstresssyndrom, precis som Camilla var jag alltid utan kalender, hade allt och en hel del mer i huvudet. Numer skriver jag upp, från början gjorde jag inget. Fick inte ihop att läsa en text i huvudet ens så det är helt otroligt vilken hjärna vi har som reparerar sig så bra. Det var många kladdlappar och påminnelser och kalendern från början. Numer är jag en stolt kalenderbärare, kommer i tid till möten eftersom jag måste ha tid på mig och känner mig trygg i det. Precis som Claudia Galli och många andra så skämdes jag otroligt om jag missade ett möte förr, detsamma gör jag nu eftersom jag har dem nedskrivna på mobil och kalender. Så ja, Camilla bli snällare emot dig själv. Jag blir inte irriterad på människor som är sena för jag förstår att det kan finnas en anledning till det om de förklarar, däremot är min tid också värdefull men jag väljer att vara i tid för att kunna ta in sammanhanget runtomkring osv. Den som är sen kanske inte har det behovet och saker som trafikkaos kan faktiskt vara just trafikkaos osv. Är man medveten om att man ALLTID är sen, ja då kan man ju ta en funderare men om det händer och det finns en förklaring så..

  Svara

  Min kommentar försvann??
  Jag var utbränd och väljer att vara i tid överallt pga. att jag behöver den tiden för att lokalisera stället, sätta mig in i sammanhanget osv. Från början fick jag inte ens ihop en liten skriven text i skallen men hjärnan är ju het otrolig och kan läka sig själv på det viset så påminnelser och en skriv kalender är min räddning i dag. Om någon är sen till ett möte och har en förklaring så är det helt ok för mig, ett trafikkaos kan faktiskt vara ett trafikkaos. Men vet man med sig att man brukar vara sen så ska man nog ta en titt på sig själv för även andras tid är värdefull för dem. Innan utbrändheten och posttraumatiskstressyndrom så hade jag ALLT och lite till i huvudet, nu får bara det viktigaste plats men det blir bättre och bättre. En dag i taget.

  Svara

  Jag förstår mig inte på folk som är helt nitiska med tider och inte ens har förståelse för att någon kan vara 5 min sen. Det finns SÅ mycket viktigare att lägga energi på än att störa sig på folk som är sena. Om du tycker det är värt att träffa personen så blir det inte mindre värt bara för att den är 10 minuter sen.
  Då är inte ens jag i närheten av tidsoptimist, så jag är själv oftast i tid, men jag orkar ändå inte störa mig på nån annan som är sen. Jag får väl scrolla på mobilen eller pilla mig i naveln eller nåt.

  Svara

   Jag är nitisk med tider men accepterar att alla inte är det. Jag har dock svårt att acceptera att den som blir sen (pratar inte fem minuter nu) inte förvarnar om att hen kommer sent. Det är inte så svårt att beräkna sin ungefärliga ankomsttid. Lite vanligt hyfs räcker långt.

   Svara

  Kommer du skriva om situationen med Sindy och Knivis? Läste en del obehagliga spekulationer (eller sanning?) hos stoppa pressarna som jag undrar över.
  Förstår om du CamCam inte kan skriva om detta, men de är båda offentliga och jag har följt dem länge.
  Önskar de allt gott.

  Svara

   Nej och hon vill inte att barnen diskuteras här har hon skrivit

   Svara

  Det som stör mig något så oerhört är folk som kommer försent och inte hör av sig. Hur jävla svårt ska det vara att skicka ett ”blir 10/20/50 min sen” eller liknande. Gärna innan utsatt tid. Om man nu är så kass på att planera sin tid så man ständigt är sen kan man åtminstone ha hyfs nog att höra av sig.

  Svara

   Ja! Att meddela att man blir sen är väl det minsta man kan göra.

   Svara

  Varför skriver hanna så konstiga texter till sina bilder på IG?

  Svara

   Har tänkt exakt likadant haha, tror att hon vill att det ska vara lite coola och texter mef attityd?

   Svara

    skämskudde 😀

    Svara

  jag avskyr folk som säger en tid och sen skiter i den >.< alltså varför ens bestämma en tid då.

  jag hade en vän som skulle komma och sova över (bor i annan stad) vi sa att hen skulle vara här vid 12 på förmiddagen så skulle vi göra något sen dra och handla och grilla osv.
  så jag börjar förmiddagen med att förbereda, bädda rena lakan i extra sängen, städa osv osv..vid halv ett har ingen kommit ännu så jag väntar, vi ett smsar jag och frågar och får som svar att hen e på gång…så jag väntar..klockan går, jag börjar bli hungrig med vet inte om jag ska göra något och käka eller vänta lite till för vi skulle ju grilla…vid halv fem får jag ett sms att hen är på komunaltrafiken på väg mot mig…kändes mer som jag var ett hotell än en vän som hen skulle besöka…

  samma vän bjöd in mig på en middag på en resturang en vecka efter hens giftemål, bara det man själv skulle stå för mat och dryck. och för mig som även bor i annan stad så gällde det resa och hotell med..
  men själva bröllopet var man inte bjuden på..

  känndes ju kanske inte som en sådan super vän direkt..

  Svara

  Ni som inte tycker att det är en big deal att vara sen när personen man ska träffa är ledig; tänk er att bevaka telefonen för att ni väntar ett telefonsamtal. Ni kan inte göra något för att ni väntar ett samtal, och ni har respekt för personen som ska ringa. Klart det blir stressigt även om ni är lediga?

  Svara

  Förlåt för ot, men finns det något jag kan göra åt detta:

  Det luktar förjävla vidrigt från lägenheten under min! En lukt som kommer med vindpustar upp till mig om jag har öppen balkongdörr eller öppna fönster. Idag vaknade jag av att det luktade äckligt. I värsta fall går det inte att vistas på balkongen, inte ens att ha dörren öppen – lagom kul när det är 30 grader varmt ute!
  Det är även en lukt som sprider sig i trapphuset samt hänger kvar där ett tag efter att han öppnat sin dörr.
  Luktar en blandning mellan ingrodd tobak, öl, urin samt mögel. Vidrigt är bara förnamnet.
  Kan man anmäla det till sin hyresvärd? Vill ju också kunna ha dörr och fönster öppna, kunna vistas på balkongen, men det går inte de dagar när det är som värst. Har tidigare anmält honom till hyresvärden för en annan sak som blev bättre efter.

  Svara

   Likdoft? Skulle hört av mig ganska omgående till hyresvärd.

   Svara

    Såg nu att du skrev att det blev värre efter han öppnat dörren, så då verkar han ju i alla högsta grad leva.

    Svara

    Tror jag svarade dig men det hamnade nog i modd, om jag inte råkade trycka bort allt men tror inte det🤔

    Svara

     Kanske tryckte bort allt ändå. Anyway. Ja, han lever haha så är det likdoft är det inte från honom.
     Men det får bli till att kontakta hyresvärden, det har luktat skunk hela dagen. Satte mig på balkongen förut för att det regnade och var frisk luft och inte så kvav som det varit, men fick gå in igen🤮

     Svara

   ja kontakta ditt hyresvärd..

   vi hade en alkis här som spara alla sina soppor i lägneheten.. tänk stanken under värmen.. och flugorna..
   dem gick in och sanera hela lägenheten.
   så ja fel anmäl och kontakta bolaget!

   Svara

    Tack! Jag ska göra det. Känner mig så gnällig bara eftersom jag anmält honom tidigare…

    Svara

  Alltså så stela ni är. Om ni ska möta upp en vän bestämmer ni exakt klockslag typ kl 14.00.00? När jag och mina vänner ska träffas säger vi typ ”jag slutar jobbet 13 så hinner nog till 14, vi kan höras av”. Och detta exemplet med att sitta hemma och vänta på en vän och missa ett serieavslutning för att personen är 15 min sen, måste ni stå uppklädda vid dörren och redo att hälsa samma sekund det plingar på? Kan ni inte bara pausa avsnittet när vännen väl kommer och fortsätta kolla när vännen gått hem?

  Svara

   Hahaha precis. Jag känner också, va i helvete är folk seriösa?? ”Det är stressigt att vänta 7 min trots att man bara är hemma”

   Tkr folk att sånt är stressigt så förstår jag att många har psykisk ohälsa

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.