Grattis Lovisa Wallin – du tar verkligen priset här!

Jag har fått så mycket meddelanden/kommentarer på min Instagram om mitt samarbete med Naturalcycles och så har även en liten tant skrivit ett inlägg om min ”idioti eller ignorans” som jag fick reda på igår så jag tänkte passa på att ge ett svar här. Jag har fått betalt för att lägga ut en bild där jag använder Naturalcycles det är helt korrekt men skulle jag enbart göra det för pengar så hade jag väl inte använt det utan enbart lagt ut en bild sen fortsatt med p-piller. (plus att jag hoppas att ni som följer mig vet att jag inte gör samarbeten enbart för pengarna utan att jag tänker på vad ni gillar och vad jag står för) Nu är det så att jag tycker om Natural Cycles, och det fungerar för mig. Jag minns att ta tempen varje morgon medan när jag tog p-piller glömde jag konstant att ta tabletterna, vilket man också kan bli gravid av…. Jag tycker inte det är konstigt att jag uppmanar mina läsare att sluta använda hormoner. Många mår inte bra av det och jag tycker det är GRYMT att det finns andra sätt.

Och juste, big news men tjejer/kvinnor har blivit gravida på p-piller, p-stav och massa andra preventivmedel. Det är ingen nyhet att det inte finns något som är 100% säkert.//Lovisa Wallin 

Hannalicious sidekick Lovisa ”Lojsan” Wallin skrev det här inlägget i januari 2018 och ”tanten” som skrivit ett inlägg om hennes ”idioti eller ignorans” är alltså jag – ett inlägg som ni hittar här. Jag är för övrigt gärna en tant om det betyder att man slipper skämma ut sig på det här sättet.

Hon står alltså bakom Natural Cycles eftersom det funkar för för henne och det är enligt henne ett GRYMT sätt!
Så här skrev jag då:

Och hon vidhåller inte bara att hon kommer fortsätta använda det – hon uppmanar även sina läsare att testa det, trots att det har så dåligt rykte.
Det skulle jag vara jävligt försiktig med om jag var henne. Lek gärna med din egen fertilitet om du vill men uppmana inte andra att testa…

Idiotin och ignoransen vet inga gränser…
Att hon sedan inte reklammarkerar på korrekt sätt är en helt annan femma men vad kan man vänta sig av någon så här immun mot fakta?

Och lekt med sin egna fertilitet har hon gjort eftersom Natural Cycles inte alls fungerat så där bra som hon skrev om i sitt inlägg med resultatet att hon nu är gravid.
Med tanke på att hon själv skriver att de själva inte var helt förberedda på detta så kommer alla andra förklaringar än att NC inte fungerat givetvis vara efterkonstruktioner.

Alltså de känns så sjukt kul att äntligen få berätta för er att jag och B om ett litet tag kommer få en liten bebis. Något som vi kanske själva inte var helt förberedda på men som känns så himla rätt.//Lovisa Wallin

Så att jag vidhåller mitt ”idioti och ignorans” förstår ni kanske men jag hoppas fanimig att hon skäms!
Skäms, skäms, SKÄMS!!!
Riktigt ordentligt SKÄMS för att med de stora ord ni hittar här ovan, stått bakom ett preventivmedel som redan var så kraftigt ifrågasatt när hon skrev sitt lilla försvarstal men som hon vägrade inse.
Jag antar att pengarna var viktigare…
Jag hoppas att det här straffar sig riktigt ordentligt och att hon i och med detta förlorar ALL sin trovärdighet och att ingen någonsin kommer tro på eller köpa någonting hon marknadsför.
Är man så jävla faktaresistent så får man stå sitt kast! Jävla spån!

Natural Cycles måste vara extremt nöjda med den här marknadsföringen.
Snart får de skriva in i sina avtal att berörd influencer absolut inte får berätta om eventuella graviditeter som tempjäveln orsakat – för som i Lovisas fall så råder det inga tvivel om att NC användes för att undvika en graviditet, inte som ett fertilitetshjälpmedel.
Fy fan så jävla oansvarigt!
Jag kan tyvärr inte hålla tillbaka mina svordomar när någon leker på det här viset med andras kroppar. Vad hon gör med sin egen skiter jag totalt i, men att med alla medel försöka få  sina följare att lämna traditionella preventivmedel för att gå över till Natural Cycles och vidhålla dess briljans även efter att de gång på gång anmälts till Läkemedelsverket borde fan vara belagt med fler konsekvenser än en förlorad trovärdighet.
SKÄMS!

Förlåt, men med tanke på att hon tillägnade mig ett helt försvarsinlägg som visade sig inte vara något
annat än ytterligare bevis på idioti och ignorans så känner jag ett visst behov att sätta mig i samma sandlåda och att avsluta mitt inlägg på detta tämligen barnsliga vis.

 

Fan, bara sitt ner och håll käften i fortsättningen, ”Lojsan”!

Här har jag även skrivit en debattartikel i ämnet.

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja detta säger ju emot sig självt. Hade hon varit lite smart hade hon sagt att barnet var planerat för då hade ju NC fungerat.

  Svara

   Du som gillar bloggbevakning kanske kommer gilla denna blogg http://devote.se/nyahandelser där fokus mer ligger på amerikanska kändisar som Kim, Justin, Beyonce men även varvat med svenska bloggare och kändisar som Kenza, Alexandra (KIssie) mm.

   Svara

    Otroligt jobbig sida och dåligt skrivna för korta texter. Nej tack.

    Svara

     Har man inget snällt att såga var tyst!

     Svara

      Fast nej, eller?

      Svara

  Om nu NaturalCycles är så förbaskat bra när det gäller att förebygga graviditet så kan man undra varför läkemedelsmyndigheten FDA i USA inte godkänt NC som preventivmedel utan endast som fertilitetsmonitor dvs som en metod att hitta dagar då man har störst möjlighet att bli gravid.

  Svara

   Det blev inte godkänt i Sverige heller utan företaget fick ansöka i Tyskland för att kringgå det svenska godkännandet som bara gällde för fertilitetsmonitor eftersom det tyska certifikatet gäller i hela EU.

   Svara

    Grymt undersökt CamCam! 👍🏼

    Svara

    Jag tycker precis som du att ämnet är fett relevant, att en influenser som gör reklam för NC som preventivmedel och sedan blir gravid har sagt emot sig själv. Absolut!

    MEN, Lovisa Wallin är inte bara en influenser, hon är en tjej som snart ska bli mamma. Var är er respekt? VARFÖR slänga skit och bli nästintill hatisk? Jag tror att hon har förstått vinken själv, att samarbetet kanske inte var den bästa idén, vilket vi andra också fattar. Jag tycker inte att det första man gör när någon går ut med en sådan nyhet är att spekulera i hur det gick till, om det var planerat eller inte. Kondomen hade likagärna kunnat gå sönder, men det har inte du, inte jag och ingen annan med att göra. Man gratulerar eller håller tyst, även om det är en offentlig person eller inte. Sen att NC är ett hett diskussionsämne för din blogg, det är en annan sak, och du får gärna framföra din åsikt. Men att hoppa på en tjej som precis har gått ut med att hon och hennes partner ska bli föräldrar, är inte schysst. Även om du tycker att hennes samarbete hon gjorde för ett antal månader sedan var shitty.

    Svara

   Exakt. Hade NC varit lite smart hade detta varit deras affärsidé. Nu är det bara ett luftslott som snart kommer att konka. Lite som Löwengrip, bara en tidsfråga.

   Svara

    Blondinbella blev helt klart också hoppsan-gravid med NC som preventivmedel med Sally. Odd skrev om det pinsamma med att köpa kondomer precis innan, de ville vänta med syskon och dessutom festade hon utomlands som nygravid innan hon fick plus. Hon fick dessutom panik-köpa graviditetstest, vilket man inte gör om barnet är planerat. Hon ljög ju dock om det och sa ”hehe, det var meningen hela tiden! Men vi ville inte berätta att det var plan…”

    Svara

     Det är många bloggare som blivit hoppsangravida efter att ha gjort reklam NC. En av dessa bloggare är Atousa Pink och hon har nu fått sitt 5 barn

     Svara

  Jävligt intressant att hon postat flera bilder där hon dricker vin och drinkar, senast för 6 dagar sen. Fick de reda på lilla ”Hoppsan” igår eller och outade det direkt? Hahaha sry men tror fan att som influencer måste en behålla barnet pga TÄNK ALLA SAMARBETEN!!! Och alla preggobilder!!!!!! Så mkt nya följare!!!!!!

  Svara

   Du vet att det finns alkoholfria drinkar och alkoholfritt vin va?

   Svara

    JASSÅ gör det, tack för klargörelsen!!!! Men när en skriver ”exercise makes you look good naked, but so does wine” så känns det bara inte som att hon syftar på alkoholfritt vin:=))))

    Svara

     Behöver fortfarande inte vara alkoholhaltigt vin i hennes glas.

     Svara

     Vin är ju vin, oavsett alkoholhalt

     Svara

      Hahahahahaha omg vad patetiska ni är, avgå

      Svara

     Om hon inte velat outa graviditeten tidigare har hon säkert skrivit en sån caption för att ”vilseleda” hennes nyfikna läsare.

     Svara

  Så grymt. Hon måste ha blivit gravid bara kort tid efter att hon rekommenderade andra att använda detta fantastiska preventivmedel. Måste ha känts en aning pinsamt det.

  Svara

  Hej!

  Ska försöka hålla denna kommentar kort, tycker ämnet är så viktigt dock!

  Jag håller med Camilla att influensers inte borde göra reklam för ett preventinmedel som helt enkelt inte fungerar, punkt slut.

  MEN det jag tycker är att det här inlägget/kritiken saknar är att undersöka om VARFÖR personen i fråga är förvånad att hon är gravid. Det finns inte tillräckligt med information att dra slutsatsen att hon har blivit ofrivilligt gravid på grund av NC. Dem kanske hade bestämt sig att börja ha oskyddat på ”röda/osäkra” dagar och blev gravida på en gång, det kan man bli förvånad för också.

  Tjingeling!

  Svara

   Ja, det är förmodligen den efterkonstruktionen som är att vänta..

   Svara

    Ja, sjävklart så finns det en risk att det blir en efterkonstruktion för att hålla masken och inte behöva erkänna det pinsamma faktumet att man blev gravid av misstag av ett preventinmedel man hyllat.

    Jag är en av motståndarna för den här typen av marknadsföring.

    Men, åter igen. Inlägget är onödigt aggressivt och du tar henne till skampålen omedelbart. Hade hellre sett att du kontaktat personen, ställt frågan rakt ut och sedan gjort ett inlägg, antingen från hennes uteblivna svar eller ett svar överhuvudtaget. Mer kött på benen så att säga.

    Svara

  Som sagt, funkar bra om man tycker det inte är någon katastrof att bli gravid och antingen tycker det är ok med en abort eller att få barn. I övrigt fattar jag inte varför denna slags marknadsföring mot unga människor inte regleras på något vis.

  Svara

  ”Fan bara sitt ner och håll käften i forstsättningen ”lojsan” hahaha oväntat kul😂

  Svara

  Fast, samtidigt har jag haft vänner som velat skaffa barn och slutat med p-piller och sedan också yttrat att de var förvånade när de var gravida. Många menar det inte som ”oj, detta var inte planerat” utan som ”oj, gick det så snabbt?”. Våra barn har alla varit önskade och blivit till när vi medvetet inte skyddat oss, men ändå var jag chockad över att tvåan och fyran blev till på ett samlag på en hel månad när ettan och i synnerhet trean tog extra lång tid och noggrannt tajmat sex på sig att bli till. För många är det också en skyddgrej att säga så för att skydda sig mot åsikter om att man är för ung, för gammal eller varit tillsammans för kort tid osv.
  Efter att ha blivit fast i depression som sen krävde 3självmordsförsök och tre års behandling att bli frisk ifrån med minipiller som utlösande faktor så upprörs jag över alla som rekommenderar hormonella p-medel också. Det första läkaren på psyket uppmanade mig till var att omedelbart sluta med p-piller för att det är extremt vanligt att man blir deprimerad av hormonella preventivmedel.

  Svara

   Jag håller med dig i sak nen grejen är väl just det, att man inte ska rekommendera något preventivmedel alls för att alls är olika, olika känsliga mot hormoner, stöter ut spiraler, oregelbundna cykler etc.

   Läkemedel och preventinmeddm bör inte influencers blanda sig i, det krävs ju besök his gyn/barnmorska för att diskutera nytt preventinmedel och den kunskapen har inte influencers vilket gör att de inte ska rekommendera någonting.

   (Jag har också blivit deprimerad och hamnat i något som liknande psykos av hormonella preventinmedel men har nu fått Diane pga dålig hy och mår inget psykiskt dåligt på den. Så även där kan det variera)

   Svara

    Trött hjärna men tror ni lyckas förstå vad jag menar ändå 👆

    Svara

     På 5 månader hade SÖS 37 patienter som gjorde abort efter att ha använt NC som preventivmedel.

     SÖS har anmält NC till läkemedelsverket. NC hävdar att Lv lagt ner den anmälan, men det dementerar läkemedelsverket.

     NC framstår som ett oseriöst företag som fortsätter marknadsföra NC som preventivmedel. Det är alltså väl känt att det inte fungerar som det, och kan därmed inte jämföras med användning av p-piller, spiral osv som det finns vetenskapligt stöd för.

     Svara

   Intressant att jag blev deprimerad av motsatt anledning. Att jag fick en så illa menscykel efter graviditeten som hann trycka ner mig i en djup förlossningsdepression innan jag fattade att det var just bristen på p-piller som gjorde mig så dålig. Hur vet jag att det var anledningen? Jo för åtta veckor sedan slutade jag med p-piller för att skaffa ännu ett barn. Tre veckor senare började jag vakna med ångest och bara en månad senare mådde jag lika dåligt som efter förlossningen för 4,5 år sedan. Nu är jag gravid och får ångest varje hormonhöjning. Så det finns verkligen två sidor av hormonmyntet. Du tål inte tillsatta hormoner, jag tål inte mina egna.

   Svara

  ”tempjäveln”

  😀

  Svara

  Hej, jag tycker att NC funkar så bra, FÖR MIG!!! Att sluta med hormoner är bland det bästa jag gjort för mig själv, och min kropp.
  Att jag sedan lägger till logiskt tänkande kring när vi har sex, använder kondomer när det behövs är en annan sak. Nej, det är inte 100% säkert, men för mig så är det ändå bättre än att använda hormoner. Sedan ska vi inte heller glömma att INGET är 100% säkert, förutom kondomer.

  Tycker att det här inlägget utav dig Camilla är rätt lågt, ger mig en känsla av obehag och det är inte därför jag läser din blogg.

  Må så gott, nu hoppas åtminstone jag på vinst i kvällens match mot Tyskland,
  Linn

  Svara

   Eh, ta det lugnt. Det finns ju grader av säkera hormonfria preventivmedel, till exempel är kopparspiral betydligt säkrare än NC. Fint att NC fungerar för dig, men att bloggare m fl framställer NC som ett mirakel i termer av ”nu finns det äntligen hormonfria preventivmedel” är ju ren okunskap. Spiral, pessar, andra temperaturapparater har funnits långt längre än NC.

   Svara

    Ta det lugnt? Är superlugn, kanske du som ska chilla lite med den inledningen???

    Svara

   Ja, det funkar toppen FÖR DIG! Då kanske inte du marknadsför det till eventuella följare och tycker att de också ska testa utan istället bara berättar om din erfarenhet? Det är ju en ganska stor skillnad, speciellt då många influencers har ganska unga följare. 🙂

   Svara

    Absolut, håller med dig och därför jag skrev FÖR MIG😉

    Svara

   Preventivmedel är väldigt individuellt och därför tycker jag ingen influencer ska göra reklam för någon typ av preventivmedel. Och inte heller avråda en från att äta hormoner eftersom de kan vara livsavgörande för vissa. För mig var att börja med p-piller det bästa jag kunde göra för min kropp, men då äter jag pillren i medicinskt syfte mot endometrios och min livskvalitet blev SÅ mycket bättre då jag slipper vilja dö varje månad pga extrem värk. Det finns många unga tjejer son skulle få hjälp av p-pilleer men inte vågar testa då många skriver att det är skit. Råden borde komma från läkare och inte från influencers.

   Svara

    Håller med till 100%. Hade gått under av migrän och pms samt PCO-problem utan p-piller. Man väljer själv! Och tro inte på all ”anti-hormon-propaganda”. Finns många fördelar också.

    Svara

     Ja precis, känns som att många glömmer bort alla fördelar som finns med hormonella preventivmedel.

     Svara

    Och för mig är det tvärtom, min utmattningsdepression har blivit så mycket bättre sedan jag slutade med p-piller. Väldigt få som pratar om det.

    Jag tycker att allt har sin plats inom preventivmedel. NC, p-piller, spiral, kondom etc, vi är lyckligt lottade som har tillgång till dessa alternativ.

    Hade NC varit ett läkemedel så hade influencers inte fått göra reklam för det, ej heller NC i sig.

    Må så gott😘

    Svara

    Jag med, har också Endometrios. Har gått från åtskilliga dagars sjukhusvistelser per månad till inga på två år. Jag kände att jag ville vara hotmonfri(innan jag visste att jag hade Endometrios). Usch blir lite sur på mig att jag gjort som jag gjort, kunde undvikit att bli mycket sjukare. Blir äcklad när folk råder en till hur man ska sköta kroppen med hormoner/utan. Alla är olika och har olika behov

    Svara

   Hej Linn!
   Måste bara kommentera det om kondomer, om att det skulle vara det enda preventivmedlet som är 100% säker mot graviditet. Det stämmer absolut inte. Det är faktiskt det sämsta. Varje år blir 180 kvinnor av 1000 kvinnor gravida så att säga att kondom är det säkraste preventivmedlet är en lögn. Kondomer går sönder utan att man märker, det kan vara industriellt fel på dem innan man köpt dem osv. Det är 100% säkert mot könssjukdomar, absolut! Men mot graviditet? Inte det minsta!

   Kram, Julia.

   Svara

    Haha! Fråga Ross!

    Svara

     Camcam: 😀 😀 😀

     Svara

    Men du, hur tänker du nu? Om en kondom spricker så är den knappast skydd mot sjukdomar heller.

    Svara

     Men snälla, hela kondomer spricker inte?? Bara tillräckligt för spermierna att komma ut. Det är därför man nästan aldrig märker att kondomen spruckit pga hålet är så litet.

     Svara

      haha har du aldrig varit med om att en hel kondom spricker? och är det tillräckligt för spermier så är det tillräckligt för virus och bakterier.

      Svara

      Har spruckit såpass när jag legat att hela kondomen rullade ihop sig och hamnade typ som en kukring sitter. Så ”snälla” du har fortfarande fel.

      Svara

    men du kan ju inte säga att kondomer inte är 100 % säkert mot graviditet för de kan gå sönder eller ha industriellt fel och samtidigt säga att det däremot är 100 % säkert mot könssjukdomar? är en kondom sönder eller har tillverkningsfel så är det såklart inte säkert mot något..

    Svara

    82% bara alltså? Stämmer det verkligen? Trodde ändå att det var över 90?

    Svara

     Läste på lite. Har aldrig behövt bry mig om konodomer så har skrämmande lite kunskap. Men nu vet jag 🙂

     Svara

   Lite skillnad på att skriva att ett preventivmedel funkar bra för en själv och att skriva ett inlägg som uppmanar alla ens läsare att köpa en icke-godkänd produkt som kan leda till oönskade graviditeter….

   Svara

   Och snart är du också på smällen Linn.

   Svara

    Haha, absolut, men det kan man ju också bli om man äter p-piller etc😉

    Som jag skrev, FÖR MIG ÄR DET BRA😘

    Tycker ingen influenser ska göra reklam för p-piller, NC etc, de påverkar för många och har kanske inte rätt kunskap för det💁🏼‍♀️

    Puss på er, nu vinner vi matchen.

    Svara

   Amen.

   Svara

  Jättebra att kritisera. I mitt fall kan jag bara säga att det finns inga säkra dagar. Jag har tre friska välmående barn, alla önskade men ett missfall och två aborter. De kom till under s a s ”säkra” perioder och borde ha varit omöjligt MEN DET VAR INTE SÅ. Jag blev gravid då jag såg en herrcykel typ men att någon rekommenderar denna metod är skamligt. Skämmes ta mig fan! Heja heja Camcam

  Svara

  Undrar vad hon kommer att förklara detta med? Man blir inte så sugen på att testa NC direkt. (Nu är jag tvärsteril så jag vet inte vad jag skulle ha NC till 😝)

  Svara

  Själv begriper jag inte hur NC kan kalla sig för preventivmedel. Får man en röd dag och vill ha sex, måste man använda kondom. Då är ju kondomer preventivmedlet, inte appen. Appen skyddar inte mot graviditet. Kondomen gör det. Alltså är inte NC ett preventivmedel…

  Svara

   Exakt. Det är därför så många blivit gravida för dem inte fattat att de måste skydda sig med ett riktigt preventivmedel för att ej bli gravida… detta är bara för att hålla reda på om o när man kan bli gravid! (Vilket man kan i stort sätt när som ändå). Så det är bara bull att de är ett preventivmedel!

   Svara

    Fattar man inte det är man ju så efterbliven, stackars blivande barn till såna människor 😂

    Svara

    Nja man kan inte bli gravid närsom faktiskt, ägget lever bara i 24-48 h så det är rätt snävt fönster. Däremot kan spermier leva upp till 5 dygn vilket gör att chanserna till befruktning ökar ngt. Men när är man som mest sugen på att ligga? Kanske finns det en tanke av moder natur att det ska sammanfalla med ägglossning.

    Svara

     Är det inte till och med så att vissa spermier kan leva upp till en vecka?

     Svara

      Jo om man är ovanligt fertil,det var så jag blev gravid, oskyddat sex 1v innan ägglossning. Jag visste inte om det , trodde att det var 4 dagar som gällde.

      Svara

     Moder natur är smart. Pms efter ägglossning så alla ev partners håller avstånd i den sköra perioden precis efter befruktning.

     Svara

  Visserligen så är det deras ansvar, men samtidigt är det godkänt i EU som preventivmedel. Precis som annonsören har ett ansvar (kan anses taget eftersom det är godkänt), så har konsumenten ett ansvar att avgöra vare sig det är passande för dem eller ej.

  Känns ju snarare tråkigt att detta är vad du tar upp istället för att iallafall först gratulera till graviditeten.

  Svara

   Såklart att alla har ett egenansvar, men man har fan minst lika mycket ansvar när man når ut till så många människor.

   Unga tjejer hör majoriteten influencers säga att hormoner är skit och NC är sååå bra. Hjärnan är inte fullt utvecklad förrän 25, ibland 30 års ålder. Visst fan har man ett stort ansvar gentemot så många människor när man i princip lovar att en inte blir gravid så länge man sköter sig.

   Komiskt att så många NC-rekommenderande influencers är festande och super vältränade när NC inte rekommenderas till festande och tränande kvinnor.

   Svara

  B*tch sit down, be humble! – Kendrick Lamar

  Svara

  Har precis börjat med natural cycles men det är då fasen inte för att förhindra graviditet utan för att kunna hålla koll på ägglossningen. Precis fått ett missfall i v 5 efter att försökt i ett år. Tror på att ligga varannan dag för appen visar väl bara NÄR man haft ägglossning och då är det ju försent. Sen uppmanar ju appen att ta ägglossningstest som komplement dessutom.

  Skulle aldrig använda natural cycles som preventivmetod då det känns väldigt osäkert men som en del i att planera en graviditet hoppas jag att det ska ge lite mer info.

  Svara

   Rent spontant låter det väldigt onödigt att köra NC när ni ändå ligger varannan dag och kompletterar med ägglossningstest. Men alla väljer att lägga (slösa) sina pengar på vad man själv vill.

   Svara

   Fattar inte varför det är nödvändigt med detta dyra tillbehör för att lista ut när man har äl.

   Svara

   Varför inte bara använda dig utav ägglossningstest?
   Låter dyrt och jobbigt att ta temp varje dag

   Svara

   Spar dina pengar o skriv ner tempen på ett papper. Det och en gratis mens-app= 2 barn

   Svara

   Köp en termometer och använd appen fertilityfriend, den gör precis som NC men är till för familjeplanering och gratis….

   Svara

  OT (typ)

  Vadanvänder ni för preventivmedel? Jag slutade nyss med p-piller (hade tagit dem i 6 år), de fungerade bra för mig men kände att sexlusten inte var lika hög som innan.
  Känns som att alla preventivmedel, förutom kondom, är dåliga men det är ju något jag måste ha…

  Svara

   Har du testat flera p-piller eller bara ett? Kanske något annat märke funkar bättre? Då jag började med mina sa min gynekolog i alla fall att jag skulle testa mig fram med flera märken. Hade tur att de första passade mig!

   Svara

   P-ring, mycket nöjd. Övergav p-piller efter 8 år med fem olika sorter och 86474 olika biverkningar.

   Svara

   Kopparspiral! Enda negativa för mig är att jag blöder mycket 1-2 dagar i månaden vilket är lite jobbigt för jag får ha dubbla skydd(har inte kommit igång med menskopp än heller som jag vet att jag borde). Men annars är det bara plus. Det är gratis, man behöver aldrig tänka på något det bara är där. Och hormonfritt. Dessutom upplever jag faktiskt (vet inte om det är inbillning dock) men att jag känner av min ägglossning mer och därmed får starkare sexlust. Mår skit av p-piller och tappar all sexlust av dem. Så jag rekommenderar helt klart kopparspiral!

   Svara

    Är också så nöjd med kopparspiralen, hade kort menscykel tildigare (3 dagar) och nu är den 5-6, men helt klart värt det.

    Svara

     Supernöjd med kopparspiral.
     Jag har inga biverkningar.

     Dessutom är den gratis och hormonfri!

     Haft dem i 11 år!

     Svara

      Finns mycket negativt med kopparspiral också! Jag tog ut min för 6 månader sedan på grund av depression, ångest och noll sexlust. Har aldrig mått såhär bra och använder för tillfället faktiskt NC och kondom och de fungerar för mig.

      Svara

   Använder minipiller och är supernöjd. Åt p-piller förut, men bytte för cirka 7 år sedan pga extrema menssmärtor. De försvann helt i och med bytet. Så underbart! Ser inte framemot att sluta med dem för att försöka bli gravid. Men förhoppningsvis behöver jag inte ha mens så länge..

   Svara

    Jag hade också så och trodde att jag skulle få tillbaka min hemska mensvärk när jag slutade äta ppiller. Men icket! Visst får jag mensvärk men inte ALLS i närheten av vad jag haft i tio år! Så obeskrivligt skönt!

    Svara

     Låter lovande! Håller tummarna för att det blir så för mig med 🙂

     Svara

      Samma hände för mig (har endometrios i släkten) svåra smärtor (som ledde till svimningsanfall), kräkande och diarré, efter avslutad p-pillerkur på ca 3 månader slutade besvären och klarar mig med alvedon och/eller ipren.

      Svara

   Jag slutade med ppiller, ja alla preventivmedel i maj förra året. Har stabilt förhållande så det gör ingenting om det blir ett hoppsan. Vi körde avbrutet-metoden och undvek ägglossningen (använder Flo, rekommenderar!) till en början. Nu är det lite skitsamma och vi glider mer och mer in i ”bebisverkstaden” 🙌🌸

   Svara

   Cerazette. Jag har inga blödningar alls och humöret är stabilt. Sexlusten dock något minskad i jämförelse med att inte käka piller alls, men å andra sidan ville varken jag eller min man ligga när jag påverkad av helt naturliga hormoner slog sönder saker och hotade med självmord för att soptunnan var full eller för att kaffet var slut. Så jag står ut med den biverkningen. 😀 Har ätit Neovletta tidigare, men efter andra barnet så höll de inte längre humöret eller blödningarna i schack och sen kom detta med blodtrycket också så jag får inte äta kombinerade p-piller.

   Svara

    Tog Cerazette i fyra år, knappt någon mens, ingen pms och ingen mensvärk. BÄSTA preventivmedlet för mig just nu! Sedan efter fyra år hände något med min kropp och jag hade mens i fem månader i sträck:) Slut med det nu då och nu har jag hormonspiral, mens, mensvärk och pms har jag nu. Blir i alla fall inte gravid av det, det enda positiva

    Svara

     just då* skulle jag givetvis skriva

     Svara

   Jag tar p-piller (rosal 28) sen 6 månader och är supernöjd då jag alltid får flera biverkningar på mediciner och preventivmedel, vilket jag inte fått med dessa förutom att jag också upplever minskad sexlust vilket känns synd. Kan dock också ha med stress och tråkiga händelser att göra så tänkte hålla ut och se om det går över..

   Svara

   Pessar (femmecup) vilket jag kombinerar med ÄL-tracking. Kör med säkra perioder på senare år ja. Bör kombineras med annat preventivmedel till dess att en känner sig säker på insättning osv.
   Fördelar är att en lär sig sin kropp och att det inte behövs några åtgärder om man istället skulle vilja bli gravid. Nackdel är väl att det inte är lika säkert som vissa andra metoder men den statistiken bör förbättras om man samtidigt har koll på sin cykel.

   Svara

    Men man känner ju om den sitter rätt gör den inte det gör det ont. Den SKA användas med spermiedodande medel typ contragel (hormonfritt). Funkar som menskopp med.

    Svara

   Använder Desogestrel (minipiller) sen tre år. Är nöjd med dom. Inga biverkningar, ingen mens och bra med sexlust.

   Svara

   Jag använde p-piller när jag var yngre, mellan 16-18. Från 18 till 21 använde jag faktiskt Natural Cycles. Jag blev inte gravid med hade sådan fruktansvärd gravidångest!! Vågade knappt ha sex. Tillslut fick jag nog och satte in en kopparspiral. Det var ok för det mesta men blödde extremt och hade galen mensvärk 2/4 veckor varje månad. Hade spiralen ett år ungefär. Bytte nyligen till en liten hormonspiral (kyleena) men den ville inte vara kvar 🙈 fick ta ut den på akuten! Nu har jag Mirena men trivs så oväntat bra! Inte haft blödning sedan jag satte in den 2 månader sedan. Och inte ont alls! 😁

   Svara

   Åt minipiller i 2,5 år men precis slutat pga är inte i förhållande längre och då glömde jag bort att ta tabletterna hela tiden, kändes elakt mot kroppen att ta typ två tabletter i veckan och då skyddar det ju ändå inte. Mina minipiller var perfekta för mig, ingen mens eller andra biverkningar förutom liiiite mindre sexlust men knappt något jag märkte.

   Svara

   Avbrutet samlag. Dock ska man vara riktigt säker på killen och att han kan kontrollera sin utlösning. Så länge han till 100% kan känna av när den kommer och du kan lita på honom (dvs kanske inget one night stand då) och han inte kommer i dig går det bra. Men eftersom det är så pass beroende av ”teknik” är det inget man kan rekommendera till unga.

   Svara

    Ja det ska till en otroligt känslig och skicklig kille som känner när försatsdroppen kommer..

    Svara

     Om du hade läst på lite hade du sett att det inte går att bli gravid av en försats 🙂

     Svara

   Antidepressiva. Fungerar kanon för att ta död på lusten.

   Svara

  Samma sak med Idamarie Isaksson som gjorde ett samarbete med NC PÅ sin Instagram där hon skriver att den är bra säker osv bla bla bla. Vad hon int3 tänkte på när någon frågade henne kanske 1 vecka innan hon visade upp detta samarbete är om hon vill skaffa fler barn. Har i dagsläget 1. Då skrev hon som svar att inte i dagsläget för att hon äter starka mediciner för sin reumatism eller migrän hon har båda. Det jag inte förstår hur tror de att man är blåst och en gå med på allt de lovordar bara för att de får betalt för samarbete. Ja tom Botox läpppåfyllning. Men det lönar sig hon har tjänat på bloggen 2017 minst 100 000 som man kan se på allabolag.se 😉😂

  Svara

  Vilket otrevligt inlägg.

  Svara

   Korrekt uppfattat! Du måste vara ordentligt på hugget idag! Ingenting slinker förbi dig! 🤩🤩🤩🤩🤩

   Svara

  Okej, jävligt korkat av bloggare att rekommendera NC, men har folk ingen som helst eget ansvar idag? Är ju inte så jävla svårt att googla på NC, forska lite själv för att inse att det inte är det bästa alternativet.
  Är det ingen som vet vad en gynekolog eller preventivmedelsrådgivare är idag? Tror väll knappast dom rekommenderar detta idag.
  Så att beskylla bloggare för alla oönskade barn är väll knappast rätt.
  Är man så jävla korkad att man börjar använda det enbart för att en bloggare gör det, ja då får man fan skylla sig sj.

  Svara

   Med vuxna håller jag absolut med, att välja ett preventivmedel utifrån en influenser är ju inte det smartaste. Däremot har ju NC 18-årsgräns och många 18-19 åringar som fortfarande är tonåringar och intr helt vuxna om man får säga så är ju mycket mer lättpåverkade vilket är illavarslande då det är många influensers och kändisars målgrupp.

   Svara

   Det är inte många som köper något för att en person har gjort ett inlägg. Det är en normaliseringsprocess då din hjärna lägger det på minnet ju fler gånger du ser namnet. Även om man inte läser inläggen så noterar du vilken produkt som det görs reklam för, när du går in på en annan blogg så är det samma sak där. Sen tittar du på morgon tv där någon igen pratar om NC, du går in på nätet och ser en annons om NC och det börjar kännas bekant. Du vet redan mycket om det, du vet att bloggerskor du följer gillar det, en expert på morgonsoffan gillar det och när du sen står inför valet av p-medel så finns det där i bakhuvudet är känns tryggt och bra. Du testar. Det finns en anledning att företag lägger miljoner på reklam. Tänk på Gevalia, det är lite mysigt och hemtrevligt, men varför? Det är bara malda kaffebönor.

   Svara

  Så jävla bra skrivet, camcam!!!

  Svara

  Att blondinbella höjde natural cycles till skyarna som preventivmedel fastän hon egentligen använde det för att bli gravid är enligt mig den vidrigaste formen av marknadsföring. Bör vara straffbart.

  Svara

   Eller också blev Bella gravid pg av att hon var ”slarvig” när hon använde NC som preventivmedel och sen vände hon på sanningen och påstod att hon istället använt NC för att bli gravid. Hon kunde ju inte erkänna att NC kan orsaka oönskade graviditeter.

   Svara

  Alltså nej. Andas och sov på saken innan du spräcker fler blodkärl. Det spelar ingen roll om vad du tycker om saken, man publicerar inte ett sånt här tonårs arg pms inlägg.

  Svara

  Ska släppa en egen preventivmedels-app tror jag. Man tar en helkroppsselfie och så ger appen med hjälp av AI förslag på hur man kan bli mer motbjudande så ingen kommer vilja ligga med en. Målsättningen är att alla ska börja använda appen och att inga barn ska födas över huvud taget. När folk pratar om riskerna med AI är det detta man menar. Början på förfallet för den mänskliga rasen. Vi lägger ned produktionen helt enkelt.

  Svara

   😂😂

   Svara

  Jag fyller år idag 🙂 Om någon där ute skulle behöva en anledning att äta tårta idag eller skåla i bubbel eller nått 🍾

  Svara

   Jag också, grattis på oss 😊🎉🎁🎈!!

   Svara

   Grattis på er! Skopade upp lite glass!💐

   Svara

   Grattis till er! Ska fira er med lite överbliven tårta senare! 🎂🍓🥂🇸🇪😋

   Svara

  Så glad för kritisk bevakning av NC och influencers som marknadsför dem! Helt sjukt att det bara får fortsätta.

  Svara

  Äter inget preventivmedel. Och det funkar skitbra. Varför, jo för min man kommer inte i mig. Stackare kanske någon tycker, hell no. Orka ha rinnande kladdig muff, det är rent själviskt av mig men likväl själviskt av män att kräva att komma i en.

  Svara

   Haha okej

   Svara

   Nånstans måste han väl ändå komma

   Svara

    Haha! Ja finns ju andra ställen typ över brösten 🙂

    Svara

     Ja, för den metoden skyddar en SUPERBRA från att bli gravid.

     Svara

      Ja om man känner sin kropp. Jag har 3 barn och de har alla varit planerade.
      Med risk för att framstå som en idiot, jag känner min kropp, är inte purung och skulle aldrig rekommendera detta till mina barn. Men skulle aldrig tillåta NC heller.

      Svara

       Men 🤦 Det är ju inte din kropp du ska känna, utan hans. Hur gör ni vid försats? De gånger han inte märker? Sluta uppmuntra till en osäker metod

       Svara

        Ja jag uttryckte mig skevt, jag uppmuntrar inte men har svårt för att mannen alltid ska komma i kvinnan det ska vara normen. Ber om ursäkt om jag trampat på ömma tår men tror att läsare här är vuxna och kan ta egna beslut som i att skydda sig eller inte lita på NC. Försats ja, det går alldeles utmärkt att dra ut en stund innan. Använd fantasin sex är mer än juck och komma..

        Svara

     Men va? Det är väl minst lika kladdigt? Jobbigare att tvätta bort än att sitta lite på toan sen. I så fall får väl han lägga den i en servett istället för på min kropp.

     Svara

     För det är ju inte heller kladdigt? (Eftersom ironi går fram dåligt i text får jag väl förtydliga att jag inte hugger på dig, jag frustgarvade av din kommentar.)

     Svara

   Försats, hört talas om det?

   Svara

   Jag och min man använder samma metod och kompletterar med kondom runt ägglossning. Det har fungerat utmärkt i flera år, utan några olyckor. När vi väl ville bli gravida blev vi det direkt. Självklart är det inte en riskfri metod men den funkar bra för oss (ett vuxet, gift par där en oplanerad graviditet inte skulle vara någon katastrof). Skulle dock inte uppmuntra exempelvis yngre tjejer eller de som absolut inte vill bli gravida att köra avbrutet som ett alternativ till kondom eller andra preventivmedel!

   Svara

  Bianca skrev ju också så varmt om NC förr. Från ingenstans pratade hon sedan om hur hon tog p-piller. Det är så man misstänker att de (alltså inte bara hon) glömt bort att de alldeles nyss gjorde samarbete med/reklam för NC, alternativt tänker att ingen ska minnas det och att ingen ska bry sig när de sedan glatt pratar om att de egentligen använder andra preventivmedel.

  Svara

   Bianca blev gravid så därför hon slutade med NC och började med p-piller.

   Svara

  Förstår fortfarande inte varför någon skulle lita på en app. Man kan om man har otur (eller tur) bli gravid även under mensen, så huuuuuur skulle en app någonsin kunna skydda eller hjälpa till med mer än att någorlunda tajma ägglossning?

  Svara

  Varför verkar ingen använda kondom nuförtiden? Många verkar snarare vara väldigt negativa till den. Själv tycker jag det är bästa preventivmedlet men det är kanske något jag inte fattar?!

  Svara

   Tycker kondom är bäst för singlar, då har en inte sex så ofta (eller jag fick i alla fall inte till det så många gångwr tyvärr) och slipper trycka i sig hormoner. Men i ett förhållande känns det lättsammare, för mig, att kunna skippa köp och bök av kondom. Sen kan en ha turen att ha mindre mens och pms också!

   Svara

   Förhållande sedan 8 år, vi kör på kondom (slippa kladd) och P-piller (jag hade varit död utan P-piller).

   Svara

   Har haft så många fördelar med minipiller så använder det. När jag inte är i ett förhållande använder jag givetvis kondom också för att minska risken för könssjukdomar.

   Svara

   Tyvärr har jag ofta blivit snustorr vid kondomanvändande (aldrig haft det problemet utan) och det både skaver och svider. Testat diverse olika och även med glidmedel men aldrig känts riktigt bra ändå.

   Svara

  Kan du inte göra en sammanställning i ett inlägg med alla influenser som Hr gjort reklam för NC men nu är gravida eller just fått barn?

  Svara

   JA!!!!

   Svara

  Jag blir uppriktigt förbannad av det här. För det första tycker jag inte att det är nice att företaget NC gör reklam för sitt brev. medel med hjälp av influencers, av samma anledning att man inte gör reklam för Ipren, nässpray eller liknande. Förstår inte varför det är skillnad, hur kan de få???? För läkemedel FÅR INTE göra reklam på det här sättet.

  För det andra blir jag förbannad hur företaget gör reklam genom unga personer som har en ännu yngre söljarskara, vi VET att folk födda på 80- 90- 00-talet tar sina köpbeslut genom vad de ser i sociala medier/på nätet, vi VET att influencers har jättestor påverkan. Därför känns det inte alls ok att marknadsföra en sån här typ av produkt genom dem. Att en 17 årig tjej ska välja preventivmedel baserat på vad Bianca Ingrosso och Alexandra Bring väljer? Förlåt men de är ju inga hjärnfysiker precis utan deras val är ju enbart baserat på att de kan tjäna en slant… noll kritiskt tänkande… Inte nice!

  För det tredje, jag har själv behövt göra en abort och vet hur fruktansvärt jobbigt det kan vara. Att i onödan utsätta unga kvinnor för det tycker jag är FRUKTANSVÄRT. Nu när jag är betydligt äldre och VILL ha barn tycker jag också att det gör väldigt ont att se influenser efter influenser som gjort reklam för detta företag för att INTE bli gravid, BLI GRAVID helt oplanerat och liksom lite ”oj då” när jag själv kämpar för att bli gravid utan framgång. Självklart är inte det på något sätt deras fel, jag menar bara att NC har en sunkig inställning, känns oseriösa och gör mer skada än nytta.

  För det tredje

  Svara

  Fast det här är ju bara sunkiga spekulationer? Att ”inte vara helt förberedd” på en graviditet kan precis lika gärna betyda att de försökt få barn och att det gick på första försöket, precis så kände i alla fall jag när jag blev gravid efter ett enda ligg trots att det var medvetet oskyddat för att få barn. Känns så passivt aggressivt att utgå från hur det har gått till och bestämma sig för att hon ljuger, hur illa man än kan tycka om NC känns det inte okej att gå på någon så här hårt utan någon form av vettig grund.

  Svara

  Förlåt, men hur kan du ta förgivet att hon inte slutat med sitt preventivmedel för att de bestämt sig för att bli gravida?

  Svara

   P-piller menar du?

   Svara

  Bra skrivet Camilla❤ Puss!

  Svara

  Det skulle vara intressant om du gjorde motsvarande granskning av hur många som blivit gravida samt fått negativa biverkningar av p-piller. Samt påverkan på miljön genom utsläpp av syntetiska hormoner.

  Svara

   En ny människa är alltid värre än lite hormoner.

   Svara

  NC är ju bara ”säkra perioder” som ju aldrig funkar fullt ut. Undrar hur många som kommit till under säkra perioder. Det har jag nog själv gjort när jag tänker efter. I alla fall var jag ett olycksfall i arbetet, så att säga. Tänk om man tempar röd dag och så låg man natten innan. Då kan det ju bli följder.

  Har haft möjlighet att studera min cykel i många år eftersom min man är steriliserad. Trots att jag är tämligen regelbunden varierar det med några dagar hit och dit. Rätt som det är blir man överraskad. Jag använder appen Clue och det är bara för att jag inte har någon kalender och glömmer när det var senast. Clue uppdaterar min cykel titt som tätt pga det jag knappar in.

  Vi har fyra ungar, alla välkomna, men har bara försökt på riktigt en gång och då blev det tvillingar.

  Jag hade haft tio barn om jag kört med ”säkra perioder” (ec NC) och om maken inte varit steriliserad då. Värdelöst att tipsa nån om den metoden.

  Svara

  Fattar inte varför alla är så rädda för kondomer? Enligt wikipedia har dom ett Pearlindex på 2% vilket innebär att 2 av 100 kvinnor blir gravida ändå. Det är ju jättelite? På er låter det som om var och varannan kvinna blir gravid trots kondom.

  Svara

  Kan influencers SLUTA sprida falsk information om att hormonella preventivmedel int är bra. Ny forskning VISAR ATT DET ÄR BRA

  Svara

   Eftersom läkare inte lyssnar och skammar användare som berättar om negativa biverkningar.

   Svara

  Jag som använder NC för att bli gravid kanske skall ändra i appen till ”undvika graviditet” istället, lite tvärtom-effekten? ☺️ (Obs och varning för ironi)

  Svara

  Med din logik så kan man altså tex. inte göra ett samarbete med en gymkedja om man 2 månader senare bestämmer sig för att sluta träna. Jag förstår att detta handlar om ett preventivmedel och är mycket allvarligare, men logiken är densamma. Du kan inte skuldbelägga någon för att den gjort reklam för ett preventivmedel som sedan väntar barn, saker förändras och det är ingenting man ska behöva stå till svars för. Och om någon säger att det inte var förberedd så betyder det inte att det hände av misstag.

  Försök att tänka på att dessa personer står inför någonting stort och lyckligt i livet innan du börjar ifrågasätta och hata på någonting som du egentligen inte har någon bakgrundsinformation alls om.

  Svara

  Du måste ju vara helt dum i huvudet, vem fan skriver något sådant om en annan människa, sluta skriv massa skit när du inte ens vet hur hennes graviditet har gått till, det är du som ska hålla käften.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.