Se hit, alla partiledare!!!

Det här gör mig SÅ ledsen!
Så ledsen men inte det minsta överraskad.
Jag har redan tagit upp den här frågan tidigare och konstaterat för mig själv att den nya valstrategin 2018 verkar vara att försöka locka till sig förstagångsväljarnas röster genom att involvera sig med influencers med mängder av följare, men här blir det ännu tydligare.

”Vid din sida” följs av 30 067 personer medan Margaux följs av 194 000 personer på Instagram, har 161 000 följare på Instagram och ett helt gäng på Snapchat – en app jag använder väldigt sällan.
Givetvis är många av dessa följare samma men det är ändå betydligt fler än de 30 067 som följer ”Vid din sida” och det är förmodligen allt de valstrategiskt partiansvariga bryr sig om. Pensionärer i utanförskap i alla ära, men här är det antal röster som är viktigast och då är det Margauxs partitemp som blir prioriterat.
Kanske kan partiledarna komma och hjälpa till i soppköket efter valet när kvantitet framför kvalité inte är riktigt lika viktigt längre?

Den partiledare som faktiskt kom och var med i soppköket är Jimmie Åkesson – något som DN följde med och skrev om.

Jag är beredd att göra en deal med alla partiledare – här och nu.

Om ni åker och besöker ”Vid din sidas” soppkök och engagerat tar in situationen för de pensionärer som organisationen riktar sig till så lovar jag att följa med och blogga därifrån.
Jag har en betydligt större blogg än Margaux och mina videos ses mellan 25 000 – 90 000 ggr (helt beroende på intresset för innehållet) och säkerligen skulle minst Nyheter24 plocka upp både inlägg och videos om detta.
Jag följs kanske inte av lika många 18-åringar som Margaux men det här ska nog nå dem också. 🙂
Ni kommer inte få några frågor om vem Linn Ahlborg är eller om ni vet vad Snapchat är utan här skulle det vara fokus på ”Vid din sida” och deras arbete!
En chans att visa svenska folket att det kanske ändå finns ett engagemang för de äldre och utsatta i vårt samhälle, även fast det kanske krävs en influencisk muta för att kunna klämma in det i kalendern.

Om det finns någon nuvarande partiledare i ett i riksdagen sittande parti – eller ”head of förstagångsväljare” som vet med sig att de tackat nej till ”Vid din sidas” inbjudan och skulle vilja göra om, göra rätt – maila mig då på kontakt@bloggbevakning.se.

Om jag – genom att använda min stora plattform – kan bidra till att styrande politiker får upp ögonen för en av samhällets utsatta grupper, utan att det är på bekostnad av deras röstfiske så vill jag göra det!
I slutänden får det inte vara viktigare HUR man fick dit dem, utan om att de faktiskt åkte dit, om det kan hjälpa organisationen och människorna de stöttar!

Känner du en partiledare – visa dem det här inlägget!
Jag är en kvinna som står vid mitt ord!

Tack för tips, Linda!

Obs!
Margaux gjorde både ett smart val med sitt Partitempen och ett bra jobb – kritiken här riktar sig absolut inte mot henne utan mot politikerna som väljer bort saker som ”Vid din sida” i dessa lägen!

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  👍

  Svara

  Bra initiativ, tack Camcam!!

  Svara

  Bra där👍
  Ja det är SKAMLIGT att en enda av partiledarna kom och följde med Vid din sida, dessa fantastiska volontärer som gör ett så viktigt jobb.

  Svara

  En väldigt bra idé, Cam. Verkligen. Fint att du vill använda den plattform du fått till något såhär viktigt – jag hoppas verkligen att de nappar på ditt erbjudande!

  Svara

  Ironiskt att Jimmie var den enda som kom när SD röstat mot motioner som skulle göra saker bättre för våra pensionärer.

  Svara

   Men han kom i alla fall. Det är mer än vad de andra gjorde

   Svara

    Så det är alltså bättre att snacka och dyka upp på saker än att faktiskt, i praktiken, förändra för pensionärerna? 🤔

    Svara

     Nej, men att gå dit är en början

     Svara

      Känns mer som röstfiske faktiskt, annars förstår jag inte varför de har röstat ner flera motioner som skulle vara till gagn för våra äldre. De har haft chanser till en betydligt bättre ”början”, men istället gjort tvärtemot från vad de lovat innan valet.

      Svara

       Röstfiske är det ju vilket parti som än går dit. Eller tror du att någon av dem går dit för att de prioriterar det i valtider av något annat skäl än att fiska röster?

       Svara

        Absolut inte, men det var också det jag ville få fram. Klart att Jimmy prioriterar det när de under 4 år har röstat tvärtemot vad som sas innan valet, de måste ju nu visa på att de ju faktiskt bryr sig om de äldre…trots att de under 4 år har röstat ner flertalet bra motioner/propositioner. Så det är ju alltså inte så beundransvärt att Jimmy faktiskt kom dit och att det är ”mer än vad de andra gjorde”. Vissa av de andra partierna behöver ju inte röstfiska gällande äldre-frågan, då de har visat detta på betydligt mer praktiska sätt som faktiskt skulle kunna ha gjort skillnad.

        Svara

   Ironiskt men ändå inte eftersom deras parti ger sken av att de vill göra saker bättre för pensionärer. Det är stark fråga de tar upp i media. Men i realiteten röstar de inte för några motioner som faktiskt skulle kunna göra det bättre för pensionärerna… Men sådant kollar ju inte ;de flesta) väljare upp, tyvärr

   Svara

    Vilka motioner är det? Nyfiken!

    Svara

      Tack för info, det var intressant. Men jag skulle vilja veta vilka motioner det är de röstat emot. Det är ju ofta så att det ingår fler punkter i en motion och det kan ställa saker på huvudet. Sedan tycker jag att det är lite märkligt att ange LO som källa till hur man ska förhålla sig till SD. De är ju liksom två motpoler.

      Svara

       Varför är det märkligt att LO rapporterar hur SD har röstat? Men om du inte tycker om LO kan du läsa Mats Wingborgs bok eller kolla igenom riksdagens hemsida. Om du hittar faktafel är det bara att säga till

       SD – ett arbetarfientligt och antifackligt parti, LO 2014-03 ISBN 978-91-566-2957-0.
       Stödpartiet – en analys av hur Sverigedemokraterna har röstat i riksdagen,
       Tankesmedjan Tiden 2014-02 ISBN 978-91-980114-1-8

       http://data.riksdagen.se/voteringlistagrupp/
       https://data.riksdagen.se/data/voteringar/

       Svara

        Jag har inte sagt att jag inte gillar LO men de brukar inte direkt vara opartiska när det kommer till SD. ETC har ju hamnat i trubbel för sina felaktiga uppgifter om antal prenumeranter så dem vet jag inte om jag litar på. Jag ser fortfarande inte vilka motioner du syftar på. Du verkar insatt så du borde kunna länka till de specifika motionerna du anser SD röstat fel på.

        Svara

         Du litar inte på LOs info hur SD har röstat i Riksdagen, du ifrågasätter Ekmans text om Wingborgs bok om SD för att den publicerats i ETC? Det är bra att vara källkritisk, men för att kritisera källor/information behöver man göra mer än att säga ”dom brukar inte vara partiska”. All information om motioner, voteringar och allt annat finns i det jag länkat. Du har allt du behöver för att kolla upp källorna du ifrågasätter

         Svara

   Han kom för att vinna politiska poäng och infiltrera sig i massorna. Han har röstat mot ALLT som kunde förbättra livet för fattiga. Ni är så jävla naiva så man får ont i magen. Även Svantesson som själv plundrar statskassan ställde upp. Allt mot regeringen duger . Säg mig vad dessa har gjort för att förbättra för andra. Tack sovande folket . Fortsätt så . Det enda ni har att vinna är mer och mer fattigdom och skylla allt på andra . Ni kanske trivs i eländet😨 Så länge ni nekar och inte ens kollar vad högerpartier har röstat på så kommer ni att att fortsätta skylla på andra , det passar er

   Svara

  Visar lite på den ytliga fasaden och att det bara är intressant att synas i ”de finare salongerna”
  Tycker att politikerna ska gå in i tankeboxen och inse att när man pratar om politikerförakt så har man sig själv att tacka. Man kan tycka vad man vill men heder till Åkesson.

  Svara

   Heder till Åkesson? På riktigt? 😂

   Svara

    Ja.

    Svara

    Förklara?

    Svara

     Förmodar att hen syftar på att han var den enda partiledaren som dök upp?

     Svara

     Att ”nån” dök upp och i det här fallet var det Jimmy Å. Kunde ju ha varit någon annan som också ”röstfiskade” eftersom alla partier var inbjudna. Skulle det vara finare och mera hedervärt om någon av de andra partiledarna dök upp menar du?

     Svara

      Min fråga ställdes till Anonym kl 10.25 🙂

      Svara

  Så här ser det det tyvärr ut – frågor som borde vara valfrågor är inte det. Istället för att diskutera social ojämlikhet och sociala orättvisor, samt sociala problem och viktiga frågor såsom bostadsbrist, missbruk och psykisk ohälsa i samhället, så har vi hamnat i en oändlig diskussion om migration. Som om vi inte skulle ha några problem om det inte vore för invandringen. Våra politiker är cyniska och fokuserar på de forum och de frågor som kan ge dem röster, få av dem har några framtidsvisioner för landet som sträcker sig framåt i tiden, efter valdagen. Förutom sverigedemokraterna, men deras framtidsvision är ju fascistisk och anti-demokratisk så inte mycket att hänga i julgranen.

  Svara

  Vid din sida, jag önskar att jag finge gå, osv 🤗

  Svara

   Åh nu fick jag den låten på hjärnan!

   Svara

  Nja, jag har en stark gutfeeling re viddinsida, något skaver, inte minst bristen på insyn i ekonomin. Man bör alltid vara skeptisk till den här sortens föreningar och det vet partiledare, det kan slå tillbaka. Tror de gjort den bedömningen att det inte är ett sammanhang de vill synas i. Dietz är en annan femma, influencer med lite skoj upptåg=som när Göran Persson dansade i Bollibompa.

  Svara

  Ska bli intressant att se hur mycket mer man kommer använda sig av influencers i valrörelsen.

  Svara

   Läskigt att folk är så pass obrydd om Sveriges framtid att politikerna måste använda sig av bloggare… Något är galet!!

   Svara

    Handlar väl inte att folk är obrydda. Men kanske enklare att nå ut till yngre (även de som inte får rösta) . Jag lärde mig väldigt mycket av Margaux intervjuer med partiledarna. Att sitta och googla och läsa massa text eller hänga med i partidebatter gör mig bara förvirrad.

    Svara

  Hur många partiledare läser bloggbevakning, du får nog göra en annan inbjudan.

  Svara

   Håller med dig, samtidigt äro guds vägar och sociala medias outgrundliga.. 😉

   Svara

    Jag känner en av allianspartiernas partiledare väldigt väl (sedan jag var barn) så kan visa inlägget för honom.

    Svara

  Jimmie❤️❤️

  Svara

   😒

   Svara

   Skrämmande.. Ta ert ANSVAR som människa och håll er borta från den rasism och diskriminering som SD står för!

   Svara

    sd står inte för rasism.

    Svara

     Sluta shama folk för vad de röstar på.

     Svara

      Nä, ni borde shameas mer. Det är fasen skräckinjagande att det blivit socialt accepterat att öppet deklarera att man totalt saknar politisk kunskap men ändå röstar. Att man är oförmögen att vara källkritisk och stöttar människor som upprepat sprider främlingsfientliga och kvinnohatiska åsikter överallt utan att skämmas är galet.
      De få jag hört som uttryckt att det borde krävas att man klarar ett kunskapstest om politiska partier innan man får rösta kanske har rätt. Demokrati är farligt när sådana som ni får skrika ut er smörja utan att någon ifrågasätter.

      Svara

       Carolina 💛💜🧡

       Svara

      Inte shameing. Det är viktigt att kunna mötas i en saklig diskussion. Att SD är ett rasistisk parti råder det ingen tvekan om. Läs deras partiprogram och korskör det med definitionen av rasism enligt NE eller annan trovärdig källa.

      Svara

       Du kan väl visa på var den rasismen finns. Jag kan inte hitta den så du får gärna vara tydlig.

       Svara

        Emma du kan till exempel läsa på om vad SD skriver om att olika grupper av människor har olika essenser och att dessa grupper inte ska blanda sig för mycket. Det här finns det INGA vetenskapliga studier som bevisar att det är så. I mina öron låter det som en form av modern rasbiologi och propaganda. Sen går ju typ allt SD:s snack ut på hur kriminella invandrare är när de har fler kriminella partimedlemmar än alla andra partier tillsammans.

        Svara

     Haha, googla lite min vän så kommer den bilden snabbt förändras.

     Svara

    Vi röstar på vad vi vill. Låt oss.

    Svara

     Ni får rösta på vad ni vill. Ni måste även leva med att bli ifrågasatta över att ni väljer att rösta på ett Sverige fientligt parti som SD.

     Svara

    Håller med. Hur kan man rösta på Sd.?! Att pensionärer blir svikna är en stor skam. Man blir både ledsen och arg. Vill ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra.

    Svara

     Man röstar på SD för att man vill ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra. Lite ironiskt att du svarade på frågan själv i din kommentar

     Svara

      ……….

      Svara

      Vilka i samhället är det som SD bryr sig om då? Inte alla

      Svara

       Finns inget parti som bryr sig om alla

       Svara

        ”Man röstar på SD för att man vill ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra” och jag undrar vilka som SD bryr sig om? Med tanke på att kommentaren är ett svar på ”Hur kan man rösta på Sd.?! Att pensionärer blir svikna är en stor skam”

        Svara

   ❤❤❤

   Svara

  Är inte det hon Jeanette som i Tunnelbanan upprepade gånger blivit arg på kvinnor som är ihop med män som behandlar dom illa? Och uttryckt sig väldigt nedlåtande mot dessa kvinnor medans hon inte sagt ett ord om mansskräpet? Nog för att inte allt visas på TV men hon har ju ändå sagt det som visas. Jag känner faktiskt en vars familj är kompis med och ofta träffar Stefan L på middag, men jag personligen ”utnyttjar” hellre det på något annat vis isåfall.

  Svara

   Så har jag verkligen aldrig uppfattat henne efter alla avsnitt jag sett av Tunnelbanan? Har faktiskt aldrig hört henne säga något nedlåtande om någon. Undrar om du kommer ihåg rätt.

   Svara

    Nu vet jag inte om det är Jeanette själv som skrivit inlägget men tycker det är ganska nedlåtande ton mot Margaux i inlägget?!.
    ” Nu har den där influensern… gjort en sk intervju…”.

    Svara

  Lite skeptisk mot välgörenhetsorganisationer som inte har ett 90-konto…

  Svara

   Det finns välgörenhetsorganisationer som har som princip att alla pengar dom får in ska gå till välgörenhet och att ha ett 90-konto kostar.

   Svara

    Årsavgiften till Svensk Insamlingskontroll beräknas efter 0,060 % av organisationens totala verksamhetsintäkter för det senaste inrapporterade verksamhetsåret. Lägsta årsavgift är för närvarande 5 000 kr och högsta årsavgift är 60 000 kr. Det utgår ingen årsavgift utan endast en ansökningsavgift det första året. För en nyligen beviljad 90-kontoinnehavare blir årsavgiften år två också 5 000 kr.

    Svara

    Mimmi: nämn en enda organisation där 100% går direkt till ändamålet. Alla organisationer har omkostnader såsom hemsida, bankavgifter, revision osv även om man inte tar ut löner och gör allt annat gratis.

    Svara

     Denna var det jag tänkte på http://helpinghand.nu/
     sist jag kollade hade dom avtal med banken så att dom inte har några kostnader för konto, detsamma gällde hemsida och allt annat. Det kan såklart ha ändrats, men för några år sedan var det iaf viktigt för dom att det inte fanns några omkostnader som bekostades av de pengar som andra skänkt dit

     Svara

   Jag medverkar som styrelsemedlem i en organisation om funnits i början av 2000-tal men som skaffade ett 90-konto för tre år sen. Ekonomin har alltid skötts på rätt sätt (externa revisorer) och pengarna har använts till det dagliga arbetet, att bygga en rikstäckande organisation samt få igång myndighetssamarbete. Så om en 1.5 gammal förening saknar ett 90-konto tycker jag inte är så märkvärdigt. Och behöver inte betyda att det är nåt skumt på gång ang. ekonomi.

   Svara

  Men stämmer det verkligen? Började kolla på vid din sidas instagram och där hade de besök av iaf liberalerna den 24 maj..

  Förstår att partierna väljer ut vilka event och sammanhang de ska synas i, med tanke på att alla varit med i partitempen är det ju inte konstigt att alla nu var med i margauxs event igen?

  Svara

   Det var inte deras partiledare som var där.

   Svara

  Blir inte överdrivet upprörd av detta faktiskt. Partiledare kan inte besöka alla organisationer som ägnat sig åt välgörenhet hur bra de än är. Det är inget att ställa emot att de besöker magarux, som ju har en följarskara där de an5sgligen hoppas på att plocka folk som inte ens går till urnorna annars, eller som iaf inte tar del av typ partiledardebatter. Jag förstår att alla partier vill vinna och kunna utöva sin politik och tycker inte de är konstigt att de då gör vissa taktiska val, dessutom är det ju viktigt att ungdomar bryr sig om politik.

  Ang pensionärerna tycker jag man ska skita fullständigt i vika som besöker något enskilt soppkök, och till hundra procent fokusera på vilka partier som har en politik som gynnar äldre. Inte nödvändigtvis samma partier som gärna talar sig varma om pensionärer, prata är lätt.

  Svara

   Men det här är ju viktigare än allting annat, för det här händer i Ståååckhååålm! (OBS: Påståendet k a n innehålla spår av ironi.)

   Bara för att en välgörenhetsorgansation i Stockholm skapar ett event och bjuder in politiker betyder det inte att de måste gå. Det händer saker i de andra 289 kommunerna också, som är minst lika viktigt. Jag är sjukt trött på detta eviga stockholmsfokus. Bara för att det händer där är det viktigt för hela landet? Jag tror inte det, va?

   Vill med detta säga att jag håller med dig, get. 🙂

   Svara

  Fast jag tror inte riktigt du kan jämföra dig med Margaux.
  Det finns ingen person runt din blogg på samma sätt. Ser inte dig som en influencer och du är för anonym.
  Din blogg är stor inte du.

  Svara

   Exakt! Stor skillnad!

   Bloggen och budskapet i det här inlägget skulle dessutom uppfattas som mer seriöst om inläggen iaf korrlästet innan publicering.

   Svara

    Det vill ha maximal exponering vilket de skulle få här oavsett om jag gör reklam för Daniel Wellington eller inte.

    Svara

     Bloggen uppfattas ändå inte som vidare seriös då inläggen inte korrläses.

     Svara

      Anonym 12:40:
      Sjukt störig kommentar. Bloggbevakning är ju den enda bloggen med verkligt innehåll och som skrivs av någon som faktiskt kan skriva. Tycker det är märkligt vilka krav som ställs på Camilla men som sällan ställs på andra bloggare.

      Svara

       Då behöver du nog vidga dina vyer lite, både när det kommer till språk och bloggar.

       Svara

     Nej. Att synas i Margauxs eller någon annans blogg ger mer än bara exponering. Det ger ett visst signal- och mervärde.

     Du erbjuder inget mer än exponering. De kan de köpa själva i tunnelbanan.

     Svara

      Ja, men min är gratis och gratis är gott – det är sen gammalt. =)

      Svara

  De blir ju inbjudna till en massa saker och har massor på sitt schema. Så de kunde kanske helt enkelt inte denna gången.

  Svara

   Kände samma, såhär innan valet är det nog svårt att klämma in saker

   Svara

   Deras agenda är satt sen långt innan sen fick det andra aspekter typ säkerthet etc som ska lira också.

   Svara

   Allt grundar sig på vad man prioriterar.

   Svara

  Vem är det som har skrivit dedär inlägget? Själva innehållet är ju ”bra”, men det ser ut som att det skrivet av en 13-åring.
  Ba lixom Tack för att ni skiter i dom äldre?????? …….

  Svara

   Tänker att det lätt kan bli så när en skriver i affekt. Kanske inte ”moget” uttryckt, men känslan är ju lättförståelig.

   Svara

   Instämmer, tycker att det ger en oseriös bild av föreningen…

   Svara

    Håller helt med! Känns inte så seriöst, lite vinfylla- vibbar över inlägget 😬

    Svara

  Förstår inte vad Margaux är känd för? Förutom att hon filmade sin förlossning?

  Svara

   Det + kompis med andra influencers (och ”pr-geniet” Daniel Redgert)+ på senare tid Let’s Dance. Känd för att hon är känd, som de flesta andra influencers blivit.

   Svara

   Samma sak som alla andra som det skrivs om i denna blogg? Influencer, stor blogg, stor Instagram, youtubekanal, kompis med andra influensers 🤷🏻‍♀️

   Svara

   Nya varianten av ”läckt” sexfilm haha.

   Svara

  Inte förvånad att Jimmie var den enda som dök upp. Det kommer bli ett intressant val i år. SD får min röst även denna gång.

  Svara

   Ja de andra partierna är ju duktiga på att reta upp folk. T ex de 9000 afghanerna Hur många röster ger inte såna förslag till Sd? Såg även nyligen ett delat inlägg på fb från en tjej som blivit överfallen av en kille som varit i Sverige i 3 dagar. I rättegången friades han och hans familj krävde en större lägenhet. Om andra partier skulle börja ta tag i såna problem skulle inte så många rösta på Sd tror inte jag iaf.

   Svara

    Ett inlägg på fb? *facepalm*

    Svara

     Lisette Albertsson så kan ni läsa själva

     Svara

      Eller så länkar du bara till källan?

      Svara

        Vad fattar du inte? KÄLLAN, inte ett random inlägg vem som helst kan ha skrivit utan att faktakolla.

        Svara

         Haha hur trög får man bli? hon är ju källan själv om du kan läsa?domen blir inte offentlig förrän om några dagar.

         Svara

         Tror du på allt som står på Facebook?

         Svara

       Hur lat får man bli egentligen?

       Svara

    Det har ju aldrig visat sig att såna här facebookhistorier är halt osanna?

    Svara

     Hon kommer lägga ut domstolsförhandlingarna när de blir offentliga.

     Svara

    ”och hans familj krävde en större lägenhet”

    Fick dom en större lägenhet? Och på vilka grunder krävde dom det. Mannen som det handlar om är i 20-årsåldern, vad har vårdnadshavare för rättigheter och skyldigheter i en rättegång när det kommer till en ung vuxen?

    Svara

     Precis, inga rättigheter eller skyldigheter när det handlar om en vuxen.

     Svara

   Berätta gärna för oss vad exakt SD har gjort för våra pensionärer sen valet 2014.

   Svara

   Min med – som de har fått varje år sedan jag fick rösta och det var för 14 år sedan.

   Svara

   Välj ett annat parti, vilket som helst. Hur besviken du än är på regeringen, rösta inte på ett parti som vill inskränka pressfriheten, försämra arbetsrätten och har dålig kvinnosyn.

   Svara

  TACK för att du tar upp det och använder din plattform till detta. Då jag läste i ”Tunnelbanan Nettan”s blogg för någon månad sedan att de bjudit in alla partiledare TVÅ gånger och den enda som kom var Jimmy Åkesson, då blev jag livrädd. Fasen vad han vinner väljare på en sådan här sak, nu hoppas jag givetvis att även han har ett engagemang för de äldre i sig men en timme eller två i ett soppkök gör SÅDAN skillnad för hur många uppfattar en person och ett parti. Nä de andra partierna har gjort något galet då de nobbade en sådan här grej tycker jag personligen för detta kommer SD vinna en bit på (tyvärr). Men vad vet jag? jag är ju bara en helt vanlig medborgare som ska vara med att rösta.
  Btw. tvärtemot vad någon skrev så tror jag att partierna ”har någon” som läser bloggbevakningen, detta är sociala mediers valår mer än något tidigare år varit.

  Svara

   Fast det är några få månader till valet och gissningsvis är partiledarna extremt uppbokade och schemalagda fram till dess, samt att det snart är Almedalsvecka. Kan tänka mig att de får extremt många inbjudningar till olika organisationer som vill att de ska komma och se på verksamheten. Vid din sida gör viktiga saker för Stockholmspensionärerna, men …

   Svara

  Amanda Lundberg och kadije berry (modellen) fixar flera dagars gratis vistelse på istanbul bästa hotel genom att säga att de har totalt en milj följare på insta, youtube, snap osv. Källa: Amandas vlogg.

  Är det inte vidrigt…

  Svara

  Synd om lilla Sverige där allas önskan ska uppfyllas och ingen vågar ta beslut som är obekväma. Vissa saker får knappt nämnas med namn och i den offentliga sfären ska allt vara så korrekt. Verkligheten knackar på även om man väljer att blunda och hålla för öronen. Att inte alla tycker lika får man leva med och om någon har glömt så är det det som kallas demokrati. Gärna en konstruktiv diskussion men skilj mellan person och sak.

  Svara

  Fast de har ju redan fått chansen och avstått, det säger väl för tisan allt om just dessa? Att locka dom med en ny chans för att det finns en större bloggare nu villig att dokumentera blir ju skitpinsamt

  Svara

  MEN ÄRLIGT TALAT?! Vet du/ni hur fullbokade partiledare och egentligen ALLA riksdagsledamöter är under ett valår?! Vad tror ni att dom gör egentligen? Följer t.ex Ebba Busch Thor, hon går upp vid 4 på morgonen och kommer ofta hem 22 på kvällen har jag läst där dagarna är fullspäckade. Margaux spelade in för flera månader sedan och var antagligen en annan planering. Partiledare är runt på studiebesök, kvinnojourer och allt möjligt hela åren. Ärligt talat, att de inte besökte just detta soppkök när de blivit tillbedda säger INGENTING om hur mycket de bryr sig om äldre. Det enda du gjort nu Camilla är att ge SD något mer att vinkla till sin fördel när det rent krasst handlar om att Jimmie antagligen inte får lika många förfrågningar som övriga för att många organisationer inte vill ha rasister och personer med sunkig kvinnosyn rännandes där.
  Med tanke på att du själv hävdar att du avskyr rasism och brukar verkar smart och påläst så var detta ett riktigt ogenomtänkt inlägg.
  Det enda väsentliga är vad partiledarna gjorde när nu Jimmie var i soppköket. Kanske kan man då se att de gjorde sitt jobb på annat håll, inte mer än så?!

  Svara

   Håller helt med.

   Har en närstående som arbetar som politiker. Arbetar i princip dygnet runt och är fullständigt uppbokad fram till valet. Får många förfrågningar om att delta på allehanda ställen, och måste helt enkelt tacka nej till vissa saker.

   Tycker inlägget visar en väldigt naiv syn på politikers arbete. Tror vi lugnt kan vila i att partierna gör välavvägda beslut kring vad som ska besökas.

   Svara

    Vi får la se.
    Men då har jag i alla fall gjort det jag lan med min plattform i frågan.
    Det är ju knappast bättre att skita i det bara för att man själv väljer att föregripa politikernas svar.
    Eller är ni sådana som inte gör ett skit för att åstadkomma en förändring för sedan gnälla om att ingenting förändras?

    Svara

     Om man inte utifrån domen av detta inlägg (att endast Jimmie dök upp) VILL att SD ska ha något mer att använda till sin fördel (=bara vi dök upp i soppköket för att stötta våra pensionärer) så hade det kanske varit bättre att kontakta partiledarna direkt och fråga vad som gjort att de valt bort att besöka just detta soppkök så man fått det svart på vitt? Lite som när journalister kontaktar en omskriven person och erbjuder att få kommentera artikeln innan den publiceras. Kanske hade detta inlägg fått en annan kärna då? Lite ”varför väljer partiledarna de tillställningar de gör?”. Kanske var Stefan Löfven och talade i Härnösand på en fredagsförmiddag då han blivit inbjuden till soppkök i Stockholm på em, men då valde att besöka en industri i Sundsvall som haft dödsfall i arbetet på arbetsplatsen för att samla kunskap för att lägga propositioner om säkerhet på arbetet istället, pga att avståndet dit var 5mil istället för 42 mil till Stockholm.
     Kanske hade Björklund deltagit i en invigning av en ny skola i Malmö samma torsdag som han var inbjuden till ett soppkök i Stockholm men då valde att hälsa på en skola i Lund specifikt utformad för barn med lindrig autism, adhd och add för att lära sig mer om NPF, hur skolmiljöerna skiljer sig och hur dessa barn kan inkluderas bättre i den vanliga skolan istället, för att sedan kunna ta fram förslag i valrörelsen och motioner för att ändra i skollagen till dessa barns fördel? Nu är detta påhittade exempel, men det hade kanske kunnat ge perspektiv i denna fråga.

     Svara

     Det viktiga är ju inte om partiledarna besöker soppköket utan hur deras politik ser ut framöver.

     Att de skulle besöka soppköket om bloggbevakning bloggar om det känns som en fin men väldigt naiv tanke. De flesta vet inte att denna bloggen ens existerar.

     Svara

      I Umeå vet ALLA! Jag har minst 850 000 läsare där.

      Svara

       Gud vad du kan vara omogen ibland. Varför ska du alltid vid situationer då du blir kritiserad förlöjliga hela diskussionen med att ’vara rolig’. Kan du inte föra en diskussion utan att ta det till denna barnsliga nivå?

       Vi har förstått att du inte gillar BB, denna kommentar var indirekt riktad mot henne och det är helt onödigt för inget i denna diskussion har mer henne att göra. Tragiskt hur du ofta beter dig i bloggen när du får motargument och dylikt.

       Svara

    Det är många yrkesgrupper som jobbar väldigt många timmar hela året och inte bara valår och till betydligt lägre lön än vad politikerna kan kvittera ut. Dessutom antar jag att man själv väljer att gå med i ett politiskt parti kanske med önskan om att komma med i riksdagen. Att de prioriterar vad som de anser vara viktigt att medverka på är upp till var och en av partierna men man kanske kan anta att röstfiske är ett gångbart ord i valtider:)

    Svara

  Tycker kommentarsfälten här börjar likna Flashback. Innan läste jag här för att bli på gott humör. Nu är det bara obehagligt. Vet inte om det beror på att inläggen är mer samhällskritiska och bjuder in till dessa hätska diskussioner, eller om stämningen allmänt är förändrad. Tråkig utveckling oavsett… Jag vill ha tillbaka gamla Bloggbevakning då man fick skratta☹

  Svara

   Japp nåt är det som har förändrats. Och en massa foliehattar som kommenterar. Förut kunde man ha utbyte av kommentarerna, nu får man ta sig för pannan och fundera på om man ens orkar ra den intellektuella gyttjebrottning det ofta rör sig om.

   Svara

   Eller så är det fler som inser vad som händer med Sverige, så de ändrar sin politiska åsikt.

   Svara

   Verkligheten är inte alltid bara roande och vacker!

   Svara

    Tack, jag vet. Det är därför jag behöver komma in här och roas ibland.

    Svara

   Jag ser gärna att Bloggbevakning slutar med inlägg som uppmanar till diskussioner kring politik. Känns inte som rät forum och det slutar alltid i samma trista pajkastning. Folk får rösta hur de vill och behöver inte läxas upp i en blogg som ska bevaka bloggare och influensers. Slutar man bjuda in till politiska strider så skulle också klimatet härinne förändras till det bättre.

   Svara

    Politik, miljö och veganism är ämnen jag är sjukt trött på här…känns som om det avhandlas hela tiden.

    Svara

     Håller med fullständigt!
     Man får gärna engagera sig i dessa ämnen, men kanske inte borde göra det just här?

     Svara

  Tycker det är trams att en influencer som inte är känd för något vettigt ska göra partiledarintervjuer, men det kanske är vad som krävs för att nå ungdomar. Vid din sida verkar ju göra bra saker men att det skulle representera verkligheten för våra pensionärer är väl att ta i? Den visar att en del pensionärer tragiskt nog är hemlösa, men det är väl ändå en mkt liten del.

  Svara

  Jättebra Camilla att du använder din plattform till detta viktiga ämne! 👍

  Svara

  Nu kl 13 är Bianca Ingrosso sommarvärd i Sveriges Radio P1.
  Finns även som poddradio hos SR men med förkortad musik:
  https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6536510.mp3

  Svara

  Tycker att Malena Ernman och Stadsmissionen borde få en släng av sleven också!

  https://nyheteridag.se/malena-ernman-hyllar-stadsmissionens-sd-bojkott-av-85-000-kronor-till-fattigpensionarer/

  Svara

  Ska vi starta ett eget parti?😂😍😂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.