#backajimmydurmaz

Det här är anledningen till att jag inte tar ner mitt inlägg från igår kväll som visar några av alla de kommentarer Jimmy Durmaz fick ta emot efter Sveriges match.

Som den här killen skrev till mig tidigare idagJag slängde ur mig en väldigt omogen kommentar vilket jag grovt ångrar för det är helt och hållet fel att uttrycka sig rasistiskt gentemot en annan medmänniska! Skulle uppskatta om du tog bort inlägget med alla kommentarer för det är verkligen inte den personen jag är!

Ja, HAN kanske vill att hans kommentar skulle försvinna då han ångrar sig idag men det han inte tänker på är att Jimmy Durmaz kommer behöva leva med att främmande människor riktade regelrätta dödshot mot både honom och hans familj.
Ska han bara glömma det för att några exponerade idioter skäms idag när de behöver stå för sin skit?

Nej, jag står bakom mitt inlägg och jag står bakom Jimmy Durmaz och det är fint att se hela landslaget sluta upp bekom honom när han lämnar en kommentar till pressen.
<3 

#backajimmydurmaz

Och på tal om pantade rasister – som de som kommenterade på Durmaz Instagramkonto.
Spana in det här genomkorkade brevet Linnea Claeson fick skickat till sig – det är ju så att man sekundärskäms å NMRs vägnar.

”Vi vet var du bor”
NÄHÄ!
Ni vet var hon bor? No shit Sherlock?
Ni tycker inte att det framgår i och med att ni skrivit…jag vet inte…HENNES ADRESS PÅ KUVERTET!!??

Här hade de chansen att framföra ett eget, nytänkande och kreativt hot och så sumpar de alltsammans genom att bekräfta det redan uppenbara?
Och ”Mvh”? Ett artigt avslutat hot?
Snitzigt!

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Härligt att se all kärlek som strömmar mot Durmaz nu, sett många kändisar och influencers som stöttar på sina instagram. Men fy usch så illa berörd och chockad jag blev av att se alla hatiska hemska kommentarer han fått, att folk kan skriva så otäckt och så hemskt och sådana elakheter.. skrämmande. Linnea har jag dessvärre tyvärr lite svårt att ta på allvar, men har hon verkligen fått ett sånt brev så är det tragiskt och hemskt.

  Svara

   Du satte ord på mina tankar.

   Svara

   Ja alltså.. Jag kan inte låta bli att tro att det inte alls är från nmr 😅

   Svara

   Jonas Gardell skrev att han fått ett likadant. Sen om, det är från nmr eller annat väl valt pucko vet vi ju inte.

   Svara

    Säkert nåt annat pucko. Ingen i NMR är skrivkunnig.

    Svara

     Fast jo. Dom flesta av dom har nog iaf gått ut grundskolan och kan nog sannolikt skriva ”vi vet vad du bor”.
     Men jag tror inte det är dom som skickat runt dom breven.

     Svara

      Vad bor du?

      Svara

      Antingen glömde du ett ”i” eller så ska det vara ”var” och inte ”vad”. Haha.

      Svara

  Alltså den där jäkla människan som vaknat upp och ”insett” att det inte är ok att uttrycka sig rasistiskt om en annan människa (han slänger in prefixet ”med-” också för att verkligen visa upp vad han kan) fattar ju fortfarande inte att han har problem. Att impulsen dök upp, att han satte sig och skrev … det är förhoppningsvis otänkbart för de flesta vuxna människor, men inte för honom. För honom var det en grej som hände som han nu ångrar, säger han.
  My ass. Han ångrar att det blev så jäkla jobbigt, han lärde sig att formulera en ursäkt och skrapa med foten i gruset, men har han LÄRT SIG att det hela är ett uttryck för en osund, fientlig, rasistisk människosyn som kommer från hans personlighet? Har han lärt sig att han ”inte är rasist, men” …? Jag gissar på nej och vad värre är: jag gissar att han är mycket, mycket långt ifrån ensam.

  Svara

  Han borde ta hjälp av en smart person och skapa värsta bästa samhällstjänsten som straff för sig själv. Typ volontära 100h för nån fin antirasist-organisation.

  Svara

  Det är ju det som är att spela i ett lag, man vinner och man förlorar tillsammans. Att det den här gången var Jimmy som var sist på bollen gör inte att det inte fanns fler människor som hade kunnat förhindra mål eller göra mål själv. Men det är så jäkla lätt att peka finger från soffan.

  Svara

   Fast det är en del av det, att sitta och peka finger från soffan. Men det ska stanna där, att hota osv är så långt ifrån normalt beteende som det kan bli. Sen förstår jag fullt ut att folk har mycket känslor när det är vm

   Svara

    Jo, men på det sättet folk pekade finger nu var inte acceptabelt.

    Svara

  ursäkta en okunnig som inte följer VM… men vad ”gjorde” durmaz? varför hatas det på denna kille?

  Svara

   Han fällde en tysk så att dem fick frispark precis i slutminuten. Tyskland gjorde mål och vann…

   Svara

    Och? Det är en sport, ett spel. Get over it.

    Svara

     varför så otrevlig? Anonym berättade ju bara vad som hände.

     Svara

     Get over it, gällande vm… Hur tänkte du nu. Klart man som intresserad blir irriterad. Men man får bli irriterad som en vanlig svensk, ställa sig upp, eventuellt välta ut något, skrika lite alt kasta tv dosan i soffan och sen sätta sig ner igen och äta lite mer chips. Som man alltid gjort, antingen JAAAAAAAAAA eller FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN och sen diskutera lite vid kaffeapparaten på jobbet

     Svara

    Ännu en okunnig här…
    Som jag har uppfattat leken fotboll, finns det alltid en s.k målvakt som står i ett nät och hens viktigaste uppgift är att stoppa bollar som de andra lekkamraterna i motståndarlaget försöker sparka in i nätet? Durmaz fällde en tysk, det blev frispark och mål för Tyskland för att den svenske målvakten missade? Är inte alltihop målvaktens fel då?

    Svara

   Fattar inte heller något….

   Svara

   Han gjorde en riktigt onödig glidtackling när det var 30 sekunder kvar, och för den incidenten så fick Tyskland en frispark som dom gjorde mål på. Riktigt snörpligt men knappast nått som har med hans ursprung eller med hans tillhörighet i Sverige att göra. Jävla pajasar som kommenterat alltså 🤦🏼‍♀️

   Svara

  Jonas Gardell har fått ett precis likadant brev. Kolla på hans insta.

  Svara

   tror inte direkt att NMR sätter sig och skriver brev sådär, känns mer som någon annan dåre som vill ha uppmärksamhet 😛

   Svara

    Att nån som skriver hemska hatkommentarer till nån, skulle kontakta Camilla på bloggbevakning det tror inte jag på

    Svara

  Hur blir man bra på att argumentera? Jag satt ihop med min familj och tre bekanta. Två av dem har en fruktansvärd människosyn, de sa ungefär det som andra har kommenterat på Durmazs instagram. Hur argumenterar men med såna? Tyvärr fungerar inte ”du är dum i huvudet” som argumentationsteknik även om det är sant. Att bara sitta tyst och låta tystnaden fungera som argumentation fungerar ju inte heller, snarare tvärt om- att jag håller med dem vilket jag inte gör men jag kan inte argumentera, jag snubblar på mina ord, jag får inte fram några ord just där och då.. Hjälp!

  Svara

   Har också svårt att argumentera för mina åsikter ibland. Skulle rekommendera att bara säga usch jag gillar verkligen inte rasister, ni har en fruktansvärd dålig människosyn, typ nått sånt. Och visa att du verkligen tar avstånd från dom. Vet att det kan vara svårt när det är familj men försök ta avstånd och umgås inte lika mycket med dom, hör inte av dig, var kort i tonen och inte lika trevlig som vanligt. Så skulle jag ha gjort iallafall, som inte heller är så bra på att argumentera.

   Svara

    Tillägg att du inte vill ha såna personer i din närhet också.

    Svara

   Det är typ ingen idé.

   Svara

   Läs. Argumentera på forum. Läs lite till. Utöka ditt ordförråd. Träna på att sätta ord på dina tankar.

   Gå aldrig till personangrepp.
   Ta det inte personligt.
   Tänk på att knepiga åsikter ofta kommer från okunskap.
   Bemöt med fakta snarare än känslor.

   Svara

   Hamnade i en liknande situation med min familj. Det roligaste var att jag sa att jag lutar åt att rösta på samma som dem. Men våra anledningar var helt olika så jag blev helt påhoppad av dem. Märkte att de inte tål att få motfrågor, så har inga råd. Min kära familj var förbannade över de mest konstiga saker, som att de läst att det inte skulle serveras fläsk på gothia cup. Ingen av dem ska dit eller har någonsin varit där, ändå sitter de och är arga så det ryker ur öronen på dem🤦

   Svara

    Låter som att ni kommer rösta på SD..? Hoppas jag har fel.

    Svara

     Hoppas på du. De kommer göra det. Jag har ingen aning än vad jag lägger min röst på, lutar åt olika partier i olika frågor

     Svara

     På Hisingen röstar vi inte på SD ❤️

     Svara

      Nej, det gör vi verkligen inte! ❤

      Svara

       Nej, bara över 10% som röstade sd där förra valet…

       Svara

   Att fråga ”hur menar du då?” och be dem förtydliga och förtydliga och förtydliga lite till brukar fungera. Då inser de (förhoppningsvis!) hur korkade de låter. Samma om någon drar ett sexistiskt skämt. ”Jag förstår inte, vad var det roliga?” tills de inser att skämtet inte alls var roligt.

   Svara

    Detta är bra råd. Men man kan ju också mer eller mindre säga upp kontakten med familj…jösses

    Svara

    Bara för att en person har en annan åsikt än dig betyder det inte att deras åsikt är fel och din rätt…

    Svara

   Jag har också svårt att hitta orden juat där och då, även om jag egeeentligen vet vad jag vill och borde säga.
   Idag satt en kollega till mig helt öppet och ganska högt sa ”nämen, har vi tre n****-barn här idag!”. Jag blev först helt paff men sen sa jag åtminstone att ”du (namn), det där var jäävligtLärarinna onödigt sagt. Har du inget vettigt att säga är det bättre du håller käft, eller går härifrån för det är inte okej!”.

   Inte så konstruktivt eller bildande, men jag visade iallafall vad jag tycker, och det kändes bra. För tre månader sedan hade jag inte ens vågat/kunnat det. Är så trött på rasistiska/sexistiska/sunkiga kommentarer som får smita omärkta förbi.

   Svara

    Det går inte att argumentera med/mot en rasist/nazist. De är hjärntvättade av varandra. Rasism handlar om okunskap. Har en i familjen och han är ju helt bombad i skallen.

    Svara

     Jo det går alldeles utmärkt. Jag har sakligt argumenterat invandring och slagit hål på myter och fått folk att tänka om.

     Svara

   Blir lite fundersam hur du argumenterar?
   Tex om min kompis ska rösta på SD och jag S kan jag ju fråga, varför SD? men om jag ska hålla på och argumentera tills jag har ändrat deras åsikt eller dem erkänner att min åsikt rätt och deras fel, ja då finns det nog inga tips i välden som kan hjälpa dig.
   Fråga varför det partiet, lägg fram konkreta exempel på vad du tycker är fel, lyssna på deras svar, och när du har sagt ditt acceptera deras åsikt även om den skiljer sig från din 🙂

   Svara

    hur vi kom in på politik det vet jag inte, det var inte det jag skrev om. Jag vill kunna föra en vettig argumentation med någon som kallar svenskar med utländsk påbrå N-ordet, självmordsbombare, osv. Jag är inte ute efter att ända någons politiska åsikt, jag vill få personerna att förstå att det inte är ok att säga n-ordet, att dra rasistiska skämt med mera.

    Svara

   Fråga vad dom menar eller om dom kan utveckla det dom säger, brukar alltid bli jävligt trasligt för dom då!

   Svara

   Finns retorikkurser på universitet som man kan läsa.

   Svara

   Oftast blir man för känslosam för att kunna argumentera, iaf jag, men om man försöker hålla sig lugn så skulle man kunna ställa frågor om hur dom resonerar. T ex ”Hur tänker du nu?” Hur menar du att hans ursprung/sexualitet/religion etc (vad dom nu säger) har med saken att göra”
   Fråga exakt vad det är i någons hudfärg som gör dom mindre värda osv.
   Låt dom slå knut på sig själv och få klarhet i hur korkade deras åsikter är.

   Svara

   Tack för alla tips! Nu ska jag börja ifrågasätta allt och alla, haha 🙂
   Ska bara tillägga att det inte är min familj som uttrycker sig rasistiskt utan två av våra bekanta som var hemma hos mina föräldrar..

   Svara

  Jag kan inte förstå hur folk prioriterar egentligen. Alla vet att vår tid på jorden är begränsad. Varför lägger man då sin egen tid på att hota, förstöra, mobba andra. Det är väl bättre att göra något kul för sig själv tex träffa släkt/vänner, träna, slösurfa, titta på tv osv.

  Svara

   De slösurfar och hatar samtidigt, sen går de och äter mysmiddag med familjen. Efter det lite filmkväll där det hatas i reklampauserna samtidigt som man stryker sitt barn över håret. Kanske byter man lite leenden med sin fru då man känner sig urladdad och glad igen. Det är vanliga män, inte människor som sitter instänga i små rum och hatar 24/7.

   Svara

    Jag tycker ändå att det är onödigt även om man bara lägger ett par minuter på att sprida hat, då sover jag hellre ett par extra minuter på morgonen. Sen tror jag att man mår bättre och får positiv energi av att inte vara elak, även om man gör det snabbt.

    Svara

     Ja, jag håller absolut med dig om det.

     Svara

  Camcam hjälp dasha packa med en inspirations board. Hennes påhopp om hennes vänners icke andvänding av spf så är det väl spf:en en bra början att packa !?

  Svara

   Bara för det inte finns på bild betyder det inte att det inte används 😂 Man blir.brun med SPF också så nu vet du det.

   Svara

  Börjar ju nästan undra om det där brevet är på riktigt? Visst NMR är ett gäng rövhål och bör gå och dra nåt gammalt över sig (deras värderingar kanske?) Men är dom så jävla korkade att dom skriver nåt sånt?
  Om inte så är fallet så bör dom vara duktigt irriterade nu…😂

  S

  Svara

  Alltså vad håller en del på med. Sprider hat och dynga. Nej det är inte ok. Sprid värme och kärlek till varandra.

  Svara

  Det läskiga är att om Durmaz gjort mål och vi hade vunnit så hade det låtit helt annorlunda. Då hade alla varit stolta över att ha honom i landslaget och han hade varit genomsvensk i fansens ögon. Men gör han nåt fel, då är han inte mycket värd och kallas för hemska rasistiska saker… Så himla sorgligt och hemskt att folk kan bete sig på det här viset mot en annan människa.

  Svara

   Typ som att man är får vara ”med” men bara under väldigt speciella omständigheter, typ som att vara väldigt duktig på fotboll. Då är man en tillgång. Ett snedsteg och man önskas ur landet. Alltså på riktigt, wtf?

   Svara

  Jag trodde aldrig detta skulle hända, Camcam, men i det här fallet tycker jag att du har gjort rätt.

  Svara

   Tack!

   Svara

  Vad har hänt mellan Magdalena Graaf och Hannah Graaf? De firade midsommar i Spanien ihop i fredags och idag lägger Hannah upp att hon har en rövdag och vill vara ensam. Magdalena har inte kommenterat och heller inte bloggat själv.

  Svara

   Jag tolkade det som att rövhumöret beror på att vänner och Maggan med familj åkt hem och att hon saknar dom

   Svara

  Jag visste det, att någon dagen efter fyllan skulle fega ur och vilja bli borttagen (lite försent dock. Tänk förs din fega lille skit)
  Bra att du inte tar bort något Camilla.

  Svara

  #BackaDurmaz 🇸🇪💪🏽💖

  Svara

  Jag säger inte att det ör OK att ge någon hat. Men helt ärligt, så jäkla mycket skit fick han inte. Och de flesta tjuriga kommentarer var utan rasistiska anspelningar. 95% av kommentarerna var stödjande och ”lovebombing”.

  Så himla överdrivet hela grejen med #backa Durmaz. Lovar att random influencerbrud får mer hat dagligen än vad Durmaz får. Men det är klart, killar behöver all stöttning de kan få, inte lätt att vara rik framgångsrik man ❤️🤫

  Svara

   Fast det var väldigt mkt hat i början, innan positiviteten tog över. Nu är det så så fullt av positivitet att man inte kan se all skit längre. Direkt efter matchen var det helt galet.

   Svara

    Det var negativt, men inte så mycket och så allvarligt som folk vill få det att framstå. Folk beter sig som han fått antrax i brevlådan och hästhuvuden i sängen.

    Jag har svårt för det hat som män bär på, men jag har genuint svårt för att engagera mig i det här. Alla tjejer i världen har fått mer skit än vad Durmaz fick på sin insta igår.

    Svara

     Har ”alla tjejer i världen” det…? Va

     Svara

      Anonym jag tror att du förstår vad jag menar.

      Svara

   Medan jag var inne på hans konto i direkt anslutning till matchen så gick kommentarerna från 300 till 3000 och från 300 till ungefär 2500 var 95% har, hot och rasistiska tillmälen.
   Mycket kan ha hänt där till du gick in men det är ju fint att du trivialiserar dödshot på honom och hans familj. Tumme upp!

   Svara

    Yep, jag tycker faktiskt inte att det var en stor grej. Tror inte Durmaz kände sig så himla hotad heller. Jag tror faktiskt att random brud i förorten har det jobbigare än Durmaz. Men killar behöver alltid support och stöttning, det har det ju jättetufft! Du brukar ju vara skitbra på att sänka alla du inte tycker om på din enorma plattform ( Bella, Tyra, Dessie, Nellie, Moa för att nämna några) men det kanske inte är samma sak? kanske ska du hålla lite i stenen och raketgeväret för du står i det största glashuset just nu! 🤫

    Svara

     Tolkar det som att Durmaz inte tagit lätt på det iaf: https://www.svt.se/sport/fotbolls-vm-2018/15-30-se-sveriges-traning-direkt & nu är det polisanmält också.

     Det finns ingen motsättning mellan tjejen i förorten eller Durmaz- ingen ska behöva utstå hot eller hat. Apropå kritik mot Cam är granskning av influencers komplext och kan te sig personligt. Det är dock svårt frångå iom. influencers i mångt och mycket just har sin person som varumärke. Med tanke på deras inflytande är det dock viktigt att de granskas.

     Svara

     Det är 2018. Har du lust att hänga med dit?

     Svara

     Om du inte är tjejen i förorten, så prata inte om hur hon har det!

     Svara

      Jag bor i en av de sämsta områderna i Göteborg anonym.

      Camcam, jaja du är en fin människa! Hoppas din nyvunna moral kommer spegla av sig i bloggen.

      Svara

   Nu vet jag inte antalet kommentarer Durmaz fick men i min mening spelar det ingen roll när man ser till innehållet. EN kommentar med rasism, dödshot eller hot mot familjen är en för mycket. Då är det viktigt att vi som inte står för dessa kommentarer visar att det inte är okej. Vare sig det handlar om fotboll eller en ”random influencer”.

   Svara

   En hel del har nog raderats. Det var så sjukt många vidriga kommentarer. Bara dom som Camilla la upp här i ett tidigare inlägg är ju tillräckligt vidriga och många. Läst dom?

   Svara

  Hade väntat mig ett inlägg om Biancas sommarprat idag. 📻

  Svara

  Fundera lite på om det var ett gäng rasistiska fotbollssupportrar som bombade Jimmys Instagram, eller om det var något helt annat?

  Ni har troligtvis bara sett början av valrörelsen 2018, om 77 dagar avgörs riksdagsvalet och den smuts i media vi fick se imorse var bara en fis i rymden av vad vi kommer att få se framöver.

  Och till sist, absolut jag backar Jimmy . Han är min absoluta favoritspelare i landslaget efter att Zlatan lagt av.
  Tyvärr blev Jimmy en bricka i ett politiskt spel, tro inget annat.
  80% av Svenska folket svalde tyvärr betet, du också?

  Svara

   Foliehatt.

   Svara

    Fast hon har rätt.
    Nu skriver media och folk att det är SD som skriver hatkommentarer.
    Det var ju främst barn som höll på?
    Såhär är har det varit varje gång inför val de senaste åren.
    Men media/politiker utnyttjar majoriteten av folkets korta minne..

    Svara

     De skriver under med SD och Åkesson har knappast fördömt beteendet.

     Svara

   Åh herregud, ja det vad vänstern som tittade på fotboll och när durmaz tabbade sig så tänkte de att detta är ett gyllene tillfälle att steka lite valfläsk. Kan folk verkligen vara så här korkade? Valrörelsen? Är du 10 år? Tro inget annat än att Sverige kryllar av rasiter, vem är det som vill få dig att tro något annat? Fundera på det.
   Fan vad jag skulle vilja ge dig böter för idiotin du sprider, gör dig själv en tjänst och lämna flashback och högerns propagandasidor ett tag.

   Svara

    Ja det är precis så det går till.
    Finns böcker som tar upp fenomenet.
    Samma teknik som på reklam eller influencers använder sig av.
    Hoppar på tåget när det kommer. Och det kommer alltid ett nytt om man missar.
    Tänk på att det är en minoritet som är smarta.
    Bäääää

    Svara

     Haha, och du är en av de smarta? Du tror inte att de som anklagar andra för en viss ”teknik” själva är utövare av det? Vilka vinner mest på att folk tror att all rasism är vänsterpropaganda?

     Svara

  Är antagligen inte NMR som skickat brevet. Just sayin’.

  Svara

   Även om det inte skulle vara det är det ju någon som hotar med att vara NMR, skulle det göra saken bättre?

   Svara

    Nej och det påstod jag väl inte heller?
    NMR används antagligen för att få andra att hata NMR ännu mer. Tokstollar som skickar brev till offentliga personer står ju sällan för vilka dom är på riktigt och såg här en chans att få mer uppmärksamhet genom att nämna NMR, som så många reagerar hårt på.

    Svara

  Älskar att vissa fegisar nu har bytt namn på insta..

  Svara

   Såg det också. Fega är nog förnamnet.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.