Dagens kommentar

Tungmetallförgiftning?
Är det vad man får om man druckit på tok för mycket kolloidalt silver?

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hört talas om d-drink men den innehåller mest sånt man kan få tag i utan att behöva köpa drycken. Innehåller nässla, broccoli, zink, gurkmeja, chlorella, ramslök, ingefära och kronärtskocka.

  Selen, krom, molybden, ntc kanske blir lite svårare dock 🙂

  Svara

   Selenbrist är ovanligt, vi får i oss ca 40-50 g per dag naturligt.
   Krombrist är ännu mer ovanligt, endast tre fall har någonsin upptäckts. Att äta kromtillskott är fullkomligt bortkastat, vi får i oss det i alla fall genom maten.
   Molybdenbrist är ännu mer ovanligt, det finns bara ett dokumenterat fall…

   Svara

    Vet inte var jag skrev i min kommentar att det är viktigt att få i sig detta eftersom man riskerar få brist på det, jag bara redogjorde för ingrediensernam men okej…

    Ärligt fråga, för detta är jag inte insatt i: Varför säljs det selentillskott på apoteket med budskapet om att få finare hår, hud och naglar om man nu får i sig det varje dag naturligt? Varför säger folk på apoteket åt mig att äta kromtillskott för att lättare stå emot sötsug? Money talks eller?

    Svara

     Du svarade själv på frågan, 🙂 money talks…
     All info ämnena finns på Livsmedelsverket hemsida för den som är intresserad av att läsa mer.

     Svara

   Haha, någon sov sig igenom biologilektionerna i skolan.

   Svara

    Trevlig du var 🙂

    Svara

  Vilken tur att vi har lever och njurar som rensar från slaggprodukter! Så att vi inte behöver köpa sånt skräp! 😃

  // färdig sjuksköterska i januari

  Svara

   GUD så himla bra att du kommer hit och berättar att du blir sjuksköterska om ett halvår! De vet ju allt! Good luck att låta kroppen rensa ut giftet som kommer från amalgamfyllningar. Färdig sjuksköterska i januari? Och? Grattis till en kommande låg lön eller?

   Svara

    Anonym: varför så fruktansvärt dryg?

    Svara

     Att hon snart är färdigutbildad sjuksköterska säger ingenting utan är bara snarare ett tecken på att hon är en person som tror att hon vet allt på grund av sin (kommande) arbetstitel. Visst var kommentaren inlägget handlar om överdriven men att kalla chlorella, ingefära, etc. för ”skräp” är ju helt befängt. Jag har inte stött på en enda sjuksköterska som förstått att kosten kan spela väldigt stor roll utan alla har propsat på smärtstillande där jag faktiskt bara kunnat ändra min kost (talar från erfarenhet här). Min tilltro till sjuksköterskor är absolut minimal. De flesta jag träffat har absolut varit trevliga men har uppenbarligen inte kunnat tänka längre än böckerna de läst.

     Svara

      Ok! Ät bort en perforerad tarm om det händer dig! Lovar att det inte går. Mvh ssk på akut kirurgavdelning.

      Svara

       Bra att du drar till med det tyngsta artilleriet din idiot. Glömde säga att detta gällde ledvärk, magproblem och liknande som var av väldigt ofarlig sort.

       Svara

        En perforerad tarm är väl magproblem? 😉

        Svara

        Och för övrigt så lackar jag på din ignorans! Att sjuksköterskor inte tänker längre än vad de läst i en bok? Vi arbetar EVIDENSBASERAT. Om en person mår bra av att äta ingefära, good for you! Men det räknas inte som evidens för att ingefärs botar det och det. Sen är vi många sjuksköterskor med en enorm kompetens som arbetat i flera år och således sett massor, träffat massor av patienter etc. Vi vet mer än vad gemene man vet, så är det bara.

        Svara

         Herregud, vaknade på fel sida idag eller? Skulle föreslå att ändra om din kost så att du får en trevligare attityd 🙂

         Svara

         Har sökt hjälp KONTINUERLIGT för mina totalt ofungerande leder i svenska vården i 16 år och aldrig fått varesig vettig hjälp av vården eller blivit positivt bemött av sjuksköterskor (som för det första dumförklarar en och påstår att man inte kan ha dessa problem i så ung ålder). Förstår precis vad hen menar när hen säger att hon inte känner någon respekt för skjuksköterskor. För det har verkligen inte jag.

         Flyttade utomlands tidigare i år, gick till läkaren och de tog ett simpelt jäkla blodprov och visste precis vad om orsakat mina reumatiska smärtor som jag haft sedan ung barndom. Det är fan helt jävla sjukt att jag gått 16 år utan hjälp i Sverige innan. *Bitterheten går inte ens att beskriva*

         Svara

        Vad trevlig du är. Tänk om alla vore som du Anonym 19.49. Jag är för övrigt op-sjuksköterska och kan meddela dig att allt inom vården bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vården uppdateras kontinuerligt efter den senaste vetenskapen.

        Att det inte ingår i vår utbildning att broccoli och nässlor rensar gifter ur kroppen är sant, för det finns inget som stödjer det. Visst kan du få en viss placebo-effekt, men det är allt.

        Det är inte fysiologiskt möjligt för en grönsak att dra tungmetaller ur kroppen. Hur menar du att detta skulle gå till? Hur utsöndras de, från njurar eller lever? Väldigt nyfiken på din fysiologiska förklaring 🙂

        Svara

         Jag skrev att kommentaren var överdriven men kanske skulle göra ännu mer tillägg om min skepsis kring metallutresning. Men nu fick du ordbajsa lite så det var väl bra I guess 🙂 Bryr mig inte ett skit om att du är operationssköterska. Har du läst näringslära eller forskat kring mat och livsmedel och hur de påverkar oss, ja då lyssnar jag mer än gärna.

         Svara

         Att försöka debattera med någon som skriver ”din idiot” är ju totalt lönlöst. Brukar vara personer som helt saknar förmåga att umgås och samspela med andra. Skönt ändå att internet finns för dem så att de inte är helt ensamma i världen.

         Svara

         Anonym 20:20. Jag har läst 30p extra anatomi/fysiologi/patofysiologi utöver ssk-programmet. Det handlar bla om hela kroppens funktion in på minsta cellnivå. Matspjälkningsapparaten inkluderad.

         Det finns ingen möjlighet för exempelvis broccoli att på något magiskt sätt leta sig in i cellerna och där omvandlas från näringsämne till en extraordinär riddare som tar med sig all tungmetall. Det är helt fysiologiskt omöjligt. Därefter ska sen broccolin, förlåt riddaren, få njurarna eller levern att ”släppa ut” tungmetallerna ur kroppen 🙂

         Det går inte.

         Svara

         Svar till anonym 20:20
         Du vill alltså bara diskutera med någon som läst näringslära/ forskat om mat och livsmedel medan du själv har en utbildning inom ekonomi? Du tycker alltså att sjuksköterskors argument inte håller måttet pga deras utbildning? Har du endast läst en kandidat inom ekonomi? Något ynka poäng inom näringslära? Lutade åt ”biomedicin ett tag” är ju inte direkt någon garanti för kunskap. Glad amatör och hobbytyckare?

         Svara

         En bekant på jobbet fick tillbaka cancer i kroppen. Denna gång sa läkaren att det bästa du ksn göra är att gå hem och förbereda dig och din familj. På vad tänker du nu? Att dö hon var alltså utom hopp.
         Hon lade om allt. Kost..levde grönt och utrensande. Vet ej exakt vad. Men nör man ska dö provar du allt som är alternativt. Det finns en massa forskning på det området. Det finns dokumentärer. Guess what?! Cancer i princip borta. Hon är så mycket bättre. Förkasta inte kost och gifter. Har vi gjort kroppen sjuk kan vi göra den frisk också. Allt läkande grundar sig från naturen. Jag tycker vi behöver både läkare och naturläkare.
         Själv blev jag av m psoriasis som jag haft i 7 år med hjälp av KS. Borta helt sen 4 år.
         Alla kanske inte kan läka m naturmedicin…men det kan inte alla m skolmed heller. Skolmed är gifter f kroppen. Örter och alternativmed är rent f en sjuk kropp.
         Det är synd att vi inte samarbetar istället. Tänk hur många som kanske skulle klara sig istället. Men..problemet är att det inte finns några pengar att tjäna på alt med. Men det är ju allmänt känt att läkemedelsindustrin är en miljardindustri. Vem tror du sponsrar all ”forsking”?
         Jag proppade min kropp full m kortisoner. Inget hjälpte f mig. Förstörde min hud bara. Tacksam att jag tänkte längre.
         Mvh Åsa

         Svara

         Svar till Åsa:

         Inga pengar att tjäna på alternativmedicin? Skojar du eller? Den branschen omsätter miljarder! (Gooogla tex alternativmedicin omsättning. Finns flera bra källor på olika nivå)
         Givetvis står den traditionella
         Läkemedelsbranschen bakom mycket forskning och i och med det även bakom en massa räddade liv och medicin som höjer livskvalitén. Så klart att de vill tjäna pengar de vill de allra flesta företag. När det gäller läkemedel så har man inte så långa patent, dvs man tjänar inte stora pengar på Läkemedlet särskilt länge. Det är hiskeligt dyrt att ta fram nya läkemedel och forskningen sker ofta i samarbete mellan flera instanser. En forskare kan tex få anslag från fonder, företag osv. Allt sådant samt ev jävs förhållande redovisas i fritt tillgängliga register och databaser. Jag tycker det är underminera den yrkesmässiga integriteten hos alla duktiga forskare och sjukvårdspersonal när man antyder att läkemedelsbolagen styr.

         Svara

        Är uppriktigt nyfiken på er ålder och vad som gör er så jävla bittra? Det har blivit så många onödigt dryga kommentarer, är ni nya? Är ni semester-uttråkade? Behöver ni ta semester eller har ni ingen semester alls? Får ni inte utlopp för er bitterhet Irl? Mår ni bättre själva genom att va taskiga mot andra? Jag vill på riktigt veta vad det är som gör att klimatet här inne blivit så jävla hårt. Går ju knappt att kommentera långre utan att antingen få svin-drygt/otrevligt svar eller någon som lägger orden i mun på en genom att vrida till förbannelse ”menar du att….”. ”Nej, skrev jag det inte menade jag det inte”.

        Jag har sett flera kommentera här inne att de låter bli att kommentera just för att det ofta blir så otrevliga svar, så jag antar att jag inte är ensam om att känna så. Och nej, det handlar inte om att man inte får tycka illa, man får säga vad man vill, ja vi har yttrandefrihet i Sverige och nej man behöver inte säga allt och rättfärdiga med att man bara är ärlig. Det jag syftar på är kommentarer som ovan, dryga, otrevliga och onödiga.

        Finns det någon som brukar tillhöra gruppen otrevliga kommentarer, kan ta frågan seriöst och ge ett genuint svar: varför känner ni sånt behov av att vara otrevliga, trycka ner, förminska, missförstå och hacka på random kommentarer på nätet? Det är trots allt människor bakom kommentarerna.

        Och det är väl skitbra att hon är utbildad sjuksköterska om ett halvår, beundrar människor som utbildar sig till vårdande yrken trots att vården inte direkt är kända för att ge bra arbetsvillkor. Och nej, hon försöker inte framstå som bättre än någon annan utan lägger tyngd i sin kommentar iom sin utbildning, HUR kan man misstolka det? Det säger ju mer om den som tolkar det än sjuksköterskan-to-bee som kommenterar.

        Svara

      Vad har du för fantastisk kunskapskällasjälv att ösa ur?

      Svara

       Låter som hen gått ”livets hårda skola”🙄

       Svara

        Skolan som alla wt-människor skriver på sin Facebook.

        Svara

         Anna S: jag har en kandidatexamen i business and economics från Handelshögskolan i Sthlm. Du själv? Lite klassförakt där 🙂Det lutade åt biomedicin ett tag dock. Har ett stort intresse av kost och hälsa och är absolut inte professionell men blir galen när personer som ska besitta kunskap får det att verka som att kosten inte betyder så mycket när den absolut gör det.

         Svara

         Du kanske kan äta dig till att vara lite trevligare då?

         Pepparkakor är bra har jag hört.

         Svara

    Vilken nedlåtande kommentar. Var glad istället att det finns folk som vill utbilda sig och bidra med något vettigt till dagens samhälle där alla mest vill glassa runt och tjäna pengar på meningslösa saker.

    Svara

     Om det bara fanns ett mellanting… 🙂

     Svara

    Du borde vara lite mer tacksam att folk utbildar sig till sjuksköterskor. Den dagen du blir sjuk och behöver hjälp kanske poletten trillar ner! Synd att du tar din negativitet och tråkiga attityd ut på andra.

    Svara

    Fy fan vad vidrigt sagt.

    Svara

    Jösses, du verkar vara en trevlig människa. Eller inte.

    Svara

    ”Grattis till en kommande låg lön eller?” Oj.. Du ska vara tacksam att det finns människor som bryr sig mer om att hjälpa sjuka människor än en hög lön. Sjukvården skulle inte fungera utan alla underbara sjuksköterskor. Dom är riktiga hjältar i mina ögon.

    /Läkare

    Svara

    Hahahaha du dissar en snart färdig sköterska och själv har du utbildning i ekonomi. Sluta vara så satans otrevlig och var tacksam att det finns vård att söka sig till när allt hokuspokus bara är till för att tjäna pengar på utsatta människor.
    Väntar dock på din förklaring om hur metoden du provat funkar.. Men det verkar vara lättare att gå till personangrepp än att förklara det.

    Svara

   Sjuksköterskor i Sverige kan inte ett skit. I somras var jag orolig att jag fått fibromyalgi och fick höra av en sjuksköterska att det bara är kvinnor i medelåldern som får fibromyalgi och att det mest sitter i huvudet. Skulle fan ha sagt till hennes chef så att hon fick sparken 😚

   Svara

    She ain’t wrong. 💁🏼‍♀️

    Svara

     Anonym 20:45: Öhm va? Är Camilla en tant eller??

     Svara

    Vad härligt att du dömer ut en hel yrkeskår pga vad EN person har sagt till dig?

    Svara

     Antar det är sådana personer som tycker att alla invandrare är skräp för att hen mött ett rötägg. Att alla sjuksköterskor är dumma i huvudet för att hen träffat en dålig sköterska. Listan kan göras lång. Generalisering på högsta nivå. Tråkigt att man går genom livet och hela tiden vara så arg. Testa att vara lite positiv, skulle göra dig gott Anonym!

     Svara

     Har också haft otur med sjuksköterskor tyvärr. Fått dåliga råd osv😑har nog att göra med att i princip vem som helst kan bli sjuksköterska idag 🙄🙄🙄

     Svara

      Det är absolut inte sant.

      Svara

    Så för att en sjuksköterska uttalat sig om din fybromyalgi kan inte sjuksköterskor i Sverige ett skit?

    Logiskt resonemang…

    Svara

    Du kanske inte ska döma alla sjuksköterskor i hela Sverige för att du har haft en dålig upplevelse? Dessutom inte grundat på okunskap om fibromyalgi då det finns väldigt många frågetecken runt sjukdomen. Det är inte heller helt fel att det är i huvudet då det är en störning i CNS och smärtupplevelsen orsakas av att just hjärnan har blivit överkänslig för smärta.

    Svara

  Han sett den här personen kommentera på flera andra bloggar. Samma tema. Ibland exakt samma inlägg. Alltid under inlägg där bloggaren nämner stress, ångest, oro, depression osv.

  Svara

  I gamla lagningar i tänder kan det finnas kvicksilver som inte är bra att ha i kroppen, så jag tycker absolut det är värt ett försök om man mår dåligt.

  Till sjuksköterskan, kroppen kan inte rena bort allt skit och organen är ej gjorda för att ta omhand om metaller.

  Svara

   Kanske ska förtydliga, bättre att ta ut gamla lagningar än att köpa någon dryck!

   Svara

    Det har visat sej att man ej helst ska röra i gammal fyllningar. Men i så fall ta en och en med långa mellanrum. Stått mycket om det.

    Svara

   Jag tror inte ramslök, kronärtskocka och ingefära samlar upp och för ut metaller heller… 😉

   Svara

    haha så skumt det skulle vara om dessa ämnen bara fick de farliga plomberna att åka ut- plopp. Eller bara de giftiga ämnen. Det hade väl inneburit att plomberna krympte, och av den anledningen åkte ut?! Fan, får nog dra ner på mitt begär- kronärtskocka. Trist att behöva gå till tandläkaren av DEN anledningen.

    Svara

    Chlorella är dock utrensande 🙂

    Svara

   Klart kroppen är till för metaller, vi behöver ju metaller för att överleva.

   Svara

    Inte alla metaller. Just gamla lagningar i tänder är en fördel att byta ut då det är orsak till förgiftningar och har även kopplats ihop med sjukdomar utanför munhålan

    Svara

     Man får i sig metaller genom exempelvis lax också. Tror det krävs rätt mycket för att det ska märkas på ens hälsa dock.

     Svara

      Men snälla, det är skillnad på metall och metall. Och – äta lax då och då vs ha det i munnen konstant i många år. Du ser ingen skillnad där?

      Svara

       Men snälla, skillnad på att äta lax då och då och äta det mer än 4 ggr/vecka som vissa jag känner gör. Du ser ingen skillnad där?

       Svara

       Ska du vara översittare ska jag också det 🙂

       Svara

     Nu svarade ju jag på en kommentar om att kroppen inte kan ta hand om metaller, inte specifika sorter i större mängder.

     Svara

   så länge amalgamet sitter kvar i munnen så är det inte farligt, det är om det släpps ut i naturen det blir problem, därför vi har amalgamavskiljare på klinikerna! Säger dock inte att det är nyttigt att äta det!

   Svara

  Du är pinsamt okunnig Camilla. Tycker inte synd om dig för att du har hypotyreos, det är bara ditt eget fel att du inte fått den botad.

  Svara

   Hur ska den botas?

   Svara

   Trevlig du var då.

   Svara

   Vilket sätt att tala till en medmänniska, ditt eget fel att du är sjuk? Tips! Man fångar fler flugor med honung än med ättika. Men också, om en läkare säger en sak och en okänd människa som vill tjäna pengar på att kränga något annat, vem är mest trovärdig.

   Svara

   Man blir tydligen grinig av detoxskit 😂

   Svara

   Inte så många dagar sen det tjatades sist om detta. Orkar inte bli provocerad.

   Mvh/hon med hypotyreos

   Svara

   Jag tycker inte heller synd om mig för att jag har hypotyreos, herregud det finns betydligt värre sjukdomar än så som människor drabbas av hela tiden.
   Vad syndomtyckande och hypo har med kollodialt silver och depression förstår jag inte riktigt, men good to know where you’re at! 😉

   Svara

    Halva Sverige har fel på sköldkörteln och äter Levaxin så vi är många i samma båt. Och vi blir väl omhändertagna av vården där våra värden mäts årligen och medicinen korrigeras – och när det måste korrigeras bokar de uppföljning efter sex månader. Kanske ska säga att vi är ”lyckligt lottade” att vi är så många eftersom det gör att vi tas på allvar och att läkarna är kunniga och uppdaterade på sjukdomen.

    Svara

    Men det kan vara jobbigt att ha olika symptom. Och bara den drabbade har rätt att känna det man känner. Kram.

    Svara

   Har också hypotyreos! berätta gärna hur jag ska bota den!

   Svara

    Din läkare botar den… Levaxin…

    Svara

     Levaxin botar inte, det lindrar symtomen

     Svara

     Jag tar levaxin. Men som kommentaren nedan skriver så botar inte levaxin.

     Svara

   Nida, till dig säger jag som Gunilla Perssons mamma säger: du är en elak jävel, du.

   Svara

    Sommar, ensamhet m.m… det är mycket frustration i människor den här årstiden. Och på något sätt måste de få utlopp för den.

    Svara

     Tror du det är så? Har funderar ett tag på varför det blivit så otrevlig stämning här inne.

     Svara

   Nida, jag tycker inte synd om dig för att du är du. Men det borde jag.

   Svara

  Järn är en tungmetall…

  Just saying 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Zink också. Som finns i ögon, hud, hår, naglar, hjärna, hypofys, binjurar, könsorgan, sköldkörtel, lever och njurar. Men fiffiga D-drink kan säkert skilja på tungmetaller och tungmetaller.

   Svara

    Häftigt, låter helt makalöst!
    Kan den måntro även rensa ut farliga lättmetaller såsom strontium?

    Svara

  Hur rensar man ut okunskap? Jag har hört att om man slår en bok i huvudet tillräckligt många gånger så fastnar informationen tillslut.

  Svara

   Svar till nida

   Svara

   Jag har hört att man måste öppna boken och läsa. Kan vara fake news.

   Svara

    hört ja, men inte läst. Det säger sig självt 🧐

    Svara

  Kvalificerat skitsnack, deluxe! 🤯

  Svara

  Kolloidalt silver är det bästa!
  Skulle kunna skriva massor men jag orkar inte.
  Har tre barn och ingen av oss har varit sjuka under de senaste 5 åren. Vi intar silver med jämna mellanrum. Har blivit av med massor av hälsoproblem.!

  Svara

   ……

   Jag äter 10 kg lök i veckan, har inte heller varit sjuk på 5 år. Ergo, lök i sjuka mängder skyddar mot förkylning. Och cancer, för det har jag inte heller. Och karies, nageltrång samt ögontics.

   Svara

    💗💗💗😚

    Svara

    Om jag åt så mycket lök skulle jag dö av blödande magsår.

    Svara

   Jag botade min cancer och depression med Mazariner! 2015 blev jag diagnostiserad med cancer, men är nu frisk! Några år senare drabbades jag av depression, men är nu nästan frisk. Det enda sambandet jag ser är Mazariner. Minst två om dagen! Jag rekommenderar Mazariner till alla! Äter du inte Mazariner är det ditt eget fel att du är sjuk!

   Svara

    Hahahahahahaahhaa!!! Mazarinlover I love u ❤️

    Svara

    Och chokladbollar, glöm inte chokladbollar.

    Svara

   Silver är också farligt.

   Svara

   KS får inte säljas som kosttillskott i Sverige, då dess eventuella positiva och negativa effekter inte är tillräckligt beforskade. Så håll gärna dina anekdotiska ”bevis” för dig själv, inte så snällt att lura på andra dyra tillskott som de antagligen inte behöver eller till och med kan skadas av. En varierad kost och fysisk aktivitet ger de flesta tillräckligt motstånd mot sjukdomar och ohälsa. Sedan är det inte farligt att bli förkyld eller sjuk då och då, det stärker ju också immunsystemet.

   Svara

   Va det inte en snubbe som blev helt grå av att äta silver? Har minnen från att jag såg honom på Oprah när jag va yngre.

   Svara

    😂

    Svara

    Blå. Han blev blå. 😱

    Svara

     Juuust det! Han såg ut som gammelsmurf.

     Svara

      😂😘

      Svara

     Paul Karason, mannen som gästat varenda morgonsoffa för att tjäna som ett avskräckande exempel för vad kolloidalt silver gör med dig.

     Trots närmare 10 miljoner användare i USA, så finns det dock bara en endaste blå man där. Han lyckades med konststycket att använda en egentillverkad produkt på helt fel vis.

     Paul Karason, gjorde sin produkt minst tio gånger starkare än rekommenderat. Han drack tjugo gånger mer (700 ml) av detta än vad som vanligen max rekommenderas (10-30 ml). Han blandade dessutom i salt i tillverkningsprocessen och skapade silversaltet silverklorid istället för fria silverjoner lösta i vatten.
     ”Paul’s colloidal silver, like many made in that period, most likely contained between 100 PPM and several thousands of PPM of silver content.” Silvermedicine.org om argyri

     Tjugo gånger högre intag av en tio gånger starkare produkt än brukligt, innebär att han konsumerat minst 200 gånger mer silver än vad som är att rekommendera. När det dessutom rör sig om silverklorid med stor partikelstorlek, så förklarar det varför Karason blivit blå..

     WHO har satt nolleffektdosen (NOAEL) för silver till 10 gram silver under en livstid. Utslaget på en daglig konsumtion av en produkt med 10 ppm styrka så innebär detta att man kan ta 6 dagliga teskedar (30 ml = 300 mcg) varje dag under åttio år – utan att överskrida dessa intagsnivåer.

     De flesta tar kanske en eller ett par teskedar förebyggande och tar lite mer när man känner ett angrepp av virus. Det finns med andra ord gott om utrymme utan att riskera att överskrida fastställda helt säkra intagsnivåer.

     Vi räknar lite pedagogiskt på intaget av en 10 ppm stark produkt i maxdosen 30 ml (300 mcg) per dag:

     300 mcg x 365 dagar — 109.500 mcg. Dela detta med 1000 så får vi milligramdosen per år — 109.5 mg silver per år. Det betyder 0.1 gram silver och motsvarar ca 11 enlitersflaskor per år i konsumtion.

     Om nu någon tror att 0.1 gram konsumerat rent silver (inte silvernitrat) per år skulle kunna skada inre organ eller ens göra hela dig blå eller grå – så tänk igen. Det är nämligen helt omöjligt.

     Karason däremot har varje dag i 14 års tid konsumerat 700 ml av en 100 ppm stark silverkloridprodukt. Varje 100 ml av hans produkt innehåller 1000 mcg = 1 mg silver och 700 ml motsvarar således 7 mg silver. Då får vi följande situation:

     7 mg x 365 dagar — 2555 mg. Dela detta med 1000 så får vi gramdosen per år — 2.55 gram silver per år.

     På 14 år så har han konsumerat motsvarande 2.55 x 14 = 35 gram silver. WHO har satt som riskgräns (LOAEL) för möjlig Argyria vid 25 gram konsumerat silver under en livstid.

     Eftersom Karason dessutom konsumerat stora silverpartiklar i form av silverklorid – som kroppen inte fullt klarat av att evakuera via kroppens utrensningssystem, så har han drabbats av Argyri.

     10 miljoner användare i USA borde generera mer än en blå användare – om nu produkten är så hälsovådlig som myndigheterna vill göra gällande. I Sverige har vi inga blå människor trots att silver har sålts som kosttillskott längre än 10 år och det finns 10.000-tals användare.

     Paul Karason, världens enda blåa man – har gjort alla upptänkliga fel när han intog stora mängder av en egenproducerad variant av kolloidalt silver.

     1. Han gjorde produkten ca 100 ppm stark istället för 10 ppm.
     2. Han drack 700 ml av detta varje dag i 14 års tid.
     3. Han blandade i salt för att snabba på tillverkningsprocessen.

     När man blandar in natriumklorid (salt) så skapar man inte rena silverjoner utan stora mängder silverklorid. Silverklorid är ett silversalt som i stora mängder kan ansamlas i huden och ge den enda riktigt erkända biverkningen från ett för högt silverintag – Argyri. Argyri räknas som en rent kosmetisk biverkning och är för övrigt ofarligt.

     I en artikel på MSNBC så kan man läsa en intervju med Paul där han konstaterar att han kanske tog i lite för mycket. Han fortsätter fortfarande använda kolloidalt silver i betydligt mindre mängder.

     Han konstaterar även att hans sura uppstötningar, hans bihålebesvär och hans reumatiska besvär förvann av det kolloidala silvret: ”Because of some profound benefits that I had received from using it, like no more acid reflux, no more sinus troubles; my arthritis went away, he said.”

     Då Paul är fullständigt blå i huden antog man från läkarhåll att han även hade skador på inre organ, så man lät honom genomgå en ordentlig läkarkontroll.

     Paul Karason uppföljning och läkarkontroll,

     Resultatet av den var att man hittade inga som helst fel på hans hälsa, förutom att hans hudfärg var blå. ”He carefully noted that Karasons doctors had given him a clean bill of health, and accurately stated that none of the rigorous medical tests Mr. Karason had undertaken could find any harm to his internal organs or nervous system from the excessive levels of colloidal silver hed been ingesting daily for over a decade.”

     Svara

      TL;DR

      Svara

      Inte en jävel kommer läsa det där. Samanfatta eller kan du inte skriva nåt själv utan måste copypastea

      Svara

       jag läste det

       Svara

        Jag läste också

        Svara

         Dutti du är!

         Svara

         Anonym: visst är jag, SÅ stolt över mig själv att jag fortf svävar på rosa moln

         Svara

       Jag läste och tyckte det var väldigt intressant.

       Svara

      Kvacksalveri, dumheter och rent hittepå.

      Svara

      Intressant, har aldrig hört om den blåa mannen förut. Tack för att du delade informationen. Nu lärde jag mig något nytt idag! 😊

      Svara

    Jo! Paul Karason!

    Svara

   Din anekdotiska bevisföring betyder inte ett skit. Bäst att ta på foliehatten igen!

   Svara

   Socialen borde omhänderta dina barn, du är uppenbarligen inte lämpad som förälder om du håller i dem kolloidalt silver.

   Svara

   Du är ju helt sjuk i huvudet om du ger KStill dina barn. Usch att du ens kan riskera dina barns hälsa för att du läst något skit på något random amerikansk jordenärplatt forum..

   Svara

   Hej! I Finland har det diskuterats mycket om att ge KS till sina barn, gjordes också en granskande dokummentär, liknande som UG. Två mammor gick ut i programmet och sade de ger KS till sina barn, den ena ger KS i nappflaskan åt sitt spädbarn i förebyggande syfte. Dessa kvinnor är nu åtalade för misshandel eftersom de går emot myndigheternas rekommendationer om vad som är ok.

   Svara

    Haha hur kan det vara misshandel att ”gå emot myndigheterna rekommendationer”?

    Svara

  En fråga till er som kanske kan, har haft en såndär metall räls bakom mina tänder efter att ha haft tandställning sedan 2011. Tandläkaren då sa att man ska ha de i 5 år men att det inte gör något att ha de längre och att det oftast är bättre att ha de längre. Till min fråga är det/ blir det farligt att ha metall så länge ? Kanske inbillar mig men har kännt väldigt länge att efter min tandställning av att jag mått sämre men de kan ju bero på helt andra grej. Tacksam för svar

  Svara

   Bäst är väl att höra med tandläkaren. Men tänker spontant att det som används i tandvården är sådant som godkänts, produkterna har testats för sina olika syften och användningsområden osv .

   Svara

   Tex höftproteser tillverkas av titan. Helt ofarliga och då är de inne i kroppen.

   Svara

    Nej de är inte helt ofarliga. Ta en snabb googling innan du skriver. Oftast tas biverkningarna upp när det pratas om tandvård. Alla tål inte titan. Ett bra alternativ, absolut. Men inte helt ofarligt

    Svara

     Socialstyrelsen har kommit fram till följande slutsatser:
     Protetiska material har potential att frisätta små mängder oorganiska och organiska substanser. Flera av dessa substanser klassificeras som allergi- framkallande. Förekomsten av materialallergi mot protetiska material är väsentligen okänd. De risker som har rapporterats är möjliga allergiska eller irritativa reaktioner och lichenoida slemhinneförändringar.
     I normalbefolkningen är mellan 2 och 30 procent överkänsliga mot nick- el.
     Det vetenskapliga underlaget räcker inte för att med säkerhet kunna fast- ställa eventuella biverkningar som är relaterade till protetiska material.
     Sammanfattning Patienter
     Underlaget består i huvudsak av fallrapporter med mycket lågt bevisvärde. Behandlingar med protetiska material kan i sällsynta fall orsaka allergiska reaktioner och orala lichenoida slemhinneförändringar hos patienterna. Pre- valensen och incidensen kan inte bedömas.

     Svara

      Underlaget består i huvudsak av fallrapporter med mycket lågt bevisvärde. Behandlingar med protetiska material kan i sällsynta fall orsaka allergiska reaktioner

      Svara

       Behandlingar med protetiska material kan i sällsynta fall orsaka allergiska reaktioner = inte helt ofarligt

       Svara

        Fast nu var frågan huruvida man blev förgiftad.

        + läs texten innan det du citerar och sedan hela texten som jag drog ut det från så får du hela ditt sammanhang.

        PS Att äta en tårta kan också bli till gift och också orsaka en allergisk reaktion. I sällsynta fall som förmodligen är mindre sällsynt än ovan.

        Svara

   Jag tog ut min fasta tandställning 2005 och har fortfarande kvar metalltråden i munnen. Den verkar ha noll planer på att lossna men jag har aldrig tänkt på att det skulle vara farligt på något sätt. Jag har ju gjort X antal besök hos tandläkare efter det och ingen har sagt att den borde plockas ut.

   Svara

   Jag har haft min sen 90-talet. Ingen fara alls.

   Svara

   Tack så mycket för alla era svar, och ja de bästa är att ta upp det med tandläkaren vilket jag ska göra !

   Svara

  Kolloidalt silver ❤️

  Svara

  förlåt för trådkapning men jag behöver bara få ur mig detta och ni brukar vara så bra på att lyssna. hela min värld har rasat. Allt jag trodde på och alla mina drömmar om framtiden. Igår berättade min stora kärlek att han inte vill, eller kan vara tillsammans med mig längre. Att han fortfarande älskar mig men inte på rätt sätt. Jag trodde att vi hade det så bra, väldigt tufft i livet under en period men jag trodde att VI var bra. Men han hade tänkt länge, försökt att vara kär i mig, velat vara det men inte kan försöka längre. Vi har vår nästa IVF-behandling planerad i augusti och nu blir det inget barn. Det blir inget vi. Jag är, efter fyra år, så oerhört kär i honom fortfarande. Jag älskar honom med allt jag är och jag går sönder. Jag trodde att vi skulle vara vi livet ut. Jag sitter på tåget till min mamma 30 mil söderut men jag förstår inte hur jag sen ska kunna åka hem igen och behöva se på när han lämnar mig.

  Svara

   Livet blir ibland för hårt och tufft, jag känner så med dig, men jag vet efter att ha haft flera tuffa år bakom mig att det vänder, låt det ta tid, vs arg, va ledsen, skrik, gråt, gör det du behöver men du kommer tillbaka, lite ärrad, men det är vi alla. Kram till dig

   Svara

   Det går över, det tar bara lite tid. Stanna hos din mamma ett tag 🙂

   Svara

   Vet inte varför jag skriver egentligen. Men mitt hjärta värker så för dig. Jag hoppas du kan läka i hjärtat och att ni ev kan hitta tillbaka till varandra. ❤️

   Svara

   Känner så mycket sorg för din skull nu o det beror på att jag vet hur det smärtar. Det är en slitsam process med ivf o inte ovanligt att man går isär under en sådan behandling. Har själv varit där 😢
   Svårt att trösta när man befinner sig på botten men efter chocken o när den värsta smärtan lagt sig så kommer du att kunna gå vidare o kanske träffar du snabbare än vad du trodde ditt livs kärlek o ni kanske till o med är en bättre match när det kommer till att få barn tillsammans.
   Du ska dock inte tänka så långt i framtiden nu utan bara vara nära dom du håller av, familj el vänner, tillåta dig att få vara ledsen o koncentrera dig på en dag i taget. En dag skingras sorgen o då kommer du vara så otroligt stolt över dig själv att du tog dig igenom ditt livs största helvete.
   Kram 💖

   Svara

   Jadu, sånt händer tyvärr! Har fått mitt hjärta utslitet många gånger, har helt slutat tro att kärleken existerar för alla. Man kommer över det tillslut 🙂 Att vara själv är inte det värsta som finns, är säker på att du kan få ett underbart liv ändå, eller så träffar du nån ny och inser att man ibland kan bli kär igen. Fokusera nu på att ta dig igenom detta och omge dig med vänner och familj som bryr sig om dig.

   Svara

   Du är starkare än du tror. Jag lovar.
   Vad du än gör – håll inte på att titta runt på hans sociala medier (om han har några) ta bara bort honom. Vet av egen erfarenhet att man kan bli galen och läsa in saker på de värsta tänkbara vis.

   Försök att omge dig med människor som älskar dig.

   Och du, jag tappade mycket hår och gick ner tio kg för några år sen då jag blev lämnad. Såå olycklig och trodde att jag skulle dö.
   Nu idag sitter jag här och dricker rom och cola med en man som är tusen gånger snällare än mitt ex.

   Du kommer att bli glad igen, stor styrkekram ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Svara

   Jag kommer med det klyschiga ”det blir bättre med tiden” för det blir faktiskt det, även om det inte känns som det just nu. Kram till dig ❤

   Svara

   Tack fina ni. Jag bara gråter och gråter men ni hjälper mycket. (Och mamma.)

   Svara

  Herregud. Jag blir mörkrädd och full i skratt samtidigt… Det bör vara obligatoriskt att läsa ”Larmrapporten” av Emma Frans.

  Svara

   👍👍😊

   Svara

   Tack för tipset! Perfekt semesterläsning!

   Svara

  Det roligaste jag vet är när nån person vägrar äta lax pga ”tungmetaller” men röker ett paket cigg om dagen.

  Svara

   Varken rökare eller laxätare men förstår inte varför det ena ska ställas mot det andra. Väldigt överdrivet men om en dricker alkohol och således förgiftar kroppen innebär det ju inte att en även måste tacka ja till droger, för att det också är dåligt.

   Svara

   Jobbade på ett Waldorf dagis för många år sedan. Barnen fick bara leka med omålade träleksaker. En gubbe som jobbade där klagade på att jag hade hårspännen i plast, det var tydligen förskräckligt. Sedan körde han hem med sin asgamla bil utan avgasrening samtidigt som han rökte som en galning…

   Svara

   Haha ja. Gick ett gäng tjejer på min kurs i konsthistoria som bar tygväskor som det stod ”protect nature” osv vidare på och åt bara ekologiskt men de rökte… Man ba ok.

   Svara

  Herregud blir helt mörkrädd av dom otrevliga och okunniga kommentarerna till det här inlägget. 😨

  Svara

  På sätt och vis rätt. Många får bl.a ångest av kopparöverskott/”kopparförgiftning” av kopparspiral…

  Svara

  Blanda inte ihop Fitline(D-drink) med Koloidalt silver(KS). Fitline är ett pyramidföretag, som vi kan vara utan. KS har använts inom vården i många, många år med gott resultat. Man använder fortfarande silverförband till brännskador på vissa sjukhus. Jag tänker inte dra upp några fall, eller länka till sidor(ni kan Googla själva), men KS och MSM(organiskt svavel) tillsammans med en bra kost, är välgörande för hälsan. Det är naturligtvis upp till var och en vad man vill stoppa i sin kropp. Själv väljer jag så naturliga produkter som möjligt. 🙂

  Svara

   Fitline är en sekt. Använde det för några år sedan när jag var desperat. Mådde till och med dåligt av det och fick det ena och det andra extra”tillskottet”. Mötena var precis som att vara på ett sektmöte. Idel hyllningar och hurrarop. Fan vad lurad jag blev, men en erfarenhet rikare.

   Svara

   Tack för en nyanserad och vettigt kommentar om KS.
   Jag kan på pga egna erfarenheter och upplevelser med bestämdhet hävda att just KS och MSM gjort underverk för min hälsa (OCH mina barn som någon tycker att socialen ska omhänderta.)

   Jag skulle aldrig tvinga på folk mina åsikter men det sista jag vill säga ang den här ”alternativa” frågan är:

   Det är bara döda fiskar som simmar mot strömmen och jag har aldrig känt mig mer levande. Det är sorgligt att se att majoriteten i det här kommentarsfältet är just: döda fiskar (som hånar och gör ner oss som har mod och förstånd att tänka utanför boxen)

   Ha en fin dag 😀 Hälsningar ”Tomats”

   Svara

    Döda fiskar simmar ingenstans

    Svara

    Döda fiskar flyter MED strömmen. Endast levande fiskar kan simma MOT strömmen.

    Svara

  ”Socialen borde omhänderta dina barn”

  Haha.. ord o inga visor där inte. Din verklighet om varför barn borde tas om hand är direkt pinsam.

  Men tack för en underhållande kommentar för all del 😀

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.