De anställda måste prata engelska på Löwengrips kontor

Idag pratar vi engelska på kontoret tack vare det internationella gänget i Nordic Tech House samt min PR-ansvarig som är från London. Vi vill växa globalt och då behöver vi vara ett mer mixat gäng från fler världsdelar. Man lär sig otroligt mycket av det.//Isabella

Hon kan väl inte mena att alla anställda måste prata engelska dagarna i ända på Löwengrips kontor utan att engelska är det ”officiella” språket så att alla använder samma terminologi mm i korrespondens mm?
Jag har själv arbetat på två internationella företag där många ur personalen kom från England, och givetvis hölls alla möten mm på engelska om engelsmännen var med, men annars pratade vi svenska med varandra. Allt annat hade ju varit HUR fånigt som helst.
Jag tror nog att mina svenska kollegor idiotförklarat mig om jag stått och snackat engelska med dem när vi värmde lunchlådor om vi var de enda två där.

”Eum…ekskus mi Pingis. Kän jo päss di såålt pliiis?”
”Ehhh…okejrå kompis…”

Viktigast är – tror jag – att alla använder samma termer för olika saker för att undvika missförstånd.
När jag arbetade med upphovsrätt tog företaget fram en ordlista så att vi alla – för det första – skulle veta vad alla facktermer hette på engelska och för det andra – använda samma ord för att undvika förvirring hos mottagaren.
En kan inte skriva ”cream” om en annan skriver ”lotion” och en tredje kallar det för ”moisturizer”…

Jag hoppas det är vad Isabella menar i sitt inlägg annars riskerar hon att personalen börjar låsa in sig på toaletten för att smygprata svenska med varandra och det är inte effektivt för fem öre. 🙂

 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon sa ju ”idag pratar vi engelska”. Chilla.

  Svara

   Ja, och vad tror du att det betyder? Att i stället för ”casual Friday” så har de ”english Tuesday”?

   Svara

    ” alla anställda måste prata engelska dagarna i ända” håller med ovanstående chilla liksom.

    Svara

     ”Hon kan väl inte mena att alla anställda måste prata engelska dagarna i ända på Löwengrips kontor utan att engelska är det ”officiella” språket så att alla använder samma terminologi mm i korrespondens mm?”

     Missade du frågeställningen eftersom jag själv tyckte att det inte lät särskilt troligt?
     Du vill få det till att jag gjorde ett påstående men som Percy Nilegård så pedagogiskt skulle ha sagt det:
     ICKE!!!!!!

     Svara

      Du är en jubelidiot.

      Svara

   Ja, vi kan läsa. Men det behöver inte vara sant för att Bella skriver så.
   Hon brukar ofta vara väl kategorisk när hon beskriver saker. Bellas bruk av ”alltid” och ”aldrig” t ex brukar kunna ifrågasättas.

   Svara

   Vaddå chilla. Visst är det sant. Hon filmar ju till IG hela tiden, och där snackar hon engelska med alla på kontoret…

   Svara

  Tror inte alls att dom pratar engelska. Tror att de kanske skojar då och då på engelska och hon måste självklart få det att låta som att ”thäy spik inglish ävry däy biköz it sounds bätter for her blogg. She iz a väry insecure person with a väry big need for external validaytion. She is ay blaff lajk one säys in inglish.”

  Svara

   *harkel* ”Äkstörnal” om jag får be!

   Svara

    Men alltså oavsett om det hade varit en dag eller alltid så är det absurt med tanke på att vår kära Bella the drop out inte kan engelska? (Det är skillnad på att kunna upprepa en mening och att kunna och förstå ett språk)

    Svara

     Instämmer, men jag tycker ändå att det är beundransvärt att hon fortsätter att prata engelska i tid och otid trots att hon inte är så bra på det. Det är inte alla som skulle göra det, så skam den som ger sig. 🙂

     Svara

      Nej, hon har bara total avsaknad av självinsikt och inbillar sig att hon speak English verrrry good. Det går ju knappt att förstå vad hon egentligen försöker säga.

      Svara

       Vad är detta för vidriga kommentarer?!

       Svara

       Going to the POO

       Svara

       Brukar du hoppa på dina vänner också under tiden de lär sig något nytt eller bara Bella? Vidrigt

       Svara

  Regeln brukar väl snarare vara att man anpassar språket till den som eventuellt inte behärskar svenska.
  Sitter man fem svensktalande och snackar runt ett bord och den sjätte talar inte svenska alls så hålls diskussionen på engelska om det nu är det språk alla talar och förstår. Det vore att utmana löjet om t ex Simon och Pingis talade engelska med varandra på kontorstid om det bara är en konversationen mellan dem .
  Så brukar det vara t ex i styrelser med blandade nationaliteter dvs man talar ett språk alla förstår.
  I svenska företag tar man ibland in en engelsktalande styrelsemedlem för att diskussionerna ska bli effektivare, kortare och mer sansade när de svensktalande styrelsemedlemmarna tvingas tala ett främmande språk 🙂

  Svara

   Haha jag har jobbat på Ikea. På interna utbildningar med 100 procent svenskar så pratades det engelska. Så jävla fånigt. Ikea är ett skitföretag för de anställda och skadeglädjen är hög nu när det går dåligt.

   Svara

    Håller inte alls med. Har också jobbat på IKEA och tyckte, och tycker fortfarande, att det är det bästa företaget jag jobbat på! Längtar tillbaka!

    Svara

     Det är stor skillnad mellan husen. Där jag jobbade sög det. Hela ledningen är idag utbytt pga de var så inkompetenta. Och dåligt går det nu, för ikea över hela världen. Mitt gamla hus tappade nästan 300 miljoner förra året.

     Svara

     Håller med till viss del av er båda. Jobbar på Ikea idag och det är stor skillnad mellan olika Ikea. Där jag jobbar kan man ju tycka att ledningen borde tvångsavskedas då de är sjukt inkompetenta och de har tagit rövslickeri till en helt ny nivå. Däremot på andra ställen inom Ikea så verkar det så himla gemytligt och trevligt. Men det kanske är en fasad det också 🤨

     Svara

      Har jobbat i två olika hus, men liknande funktioner, och det var enorm skillnad tyckte jag!

      Svara

      Dåliga chefer förstör allt tyvärr.

      Svara

      Låter som att du jobbat för Postnord….

      Svara

    Vad förväntade du dig då? Av ikea, som finns över hela världen? Vilken otrolig fördel att få allt på engelska

    Svara

     Det var på knackig svengelska dock. Ikea föraktar ju utbildning så ingen av ’’lärarna’’ har någon formell kompetens.

     Svara

      Som Löwengrip med andra ord.

      Svara

    Älskade att jobba på IKEA, har aldrig varit på en arbetsplats med mer omtänksamma kollegor och chefer eller bättre stämning. Frilansar nu och besöker många olika varuhus och alltid lika goda stämning. Har aldrig varit med att något möte eller utbildning har varit på engelska?

    Svara

  Att använda samma termer för olika saker låter som receptet på att skapa missförstånd 😉

  Svara

  Det är väl inte så konstigt att man pratar engelska på ett kontor där det är anställda som kanske enbart pratar engelska.
  Om man väljer att ta anställning vid ett sådant företag så är man nog väl medveten om att det är mestadels engelska som det kommer pratas på möten och allmänna utrymmen, likaså om man väljer att börja plugga internationella utbildningar på högskolan eller ta anställning på engelska skolan.

  Svara

   Fast inte kommer hela Löwengrips kontor att börja prata engelska med varandra bara för att Bella har en PR-ansvarig som är från London?
   Nordic Tech House kanske om de har många engelsktalande och alla sitter tillsammans och jobbar med varandra.
   Självklart talar man engelska med den som inte kan svenska men det betyder inte att alla svensktalande plötsligt börjar talar engelska med varandra. Det gör man ingenstans i Sverige hur internationellt företaget än är.

   Svara

    Kan bekräfta det. Vi är ett utländskt bolag som har kontor i Sv. Visst att ledningsinfo och allt sånt är på engelska och vi pratar såklart engelska om nån icke svensktalande är nära, men givetvis pratar man svenska om man är bara svenskar i nåt sammanhang.

    Svara

  Håller oftast med dig i dina Bellabevakningar men det här var ju bara töntigt. Hon skriver ju ”idag”.

  Svara

   Och tror du verkligen att det betyder ”bara idag, inte imorgon”?

   Svara

    Jadu, ordagrant betyder det ju faktiskt det. Och även om det inte är så hon menar så är det inget fel med att ha ett kontor där engelska är första språk.

    Svara

    Och du tror seriöst att de skulle tala engelska framöver på kontoret hela dagarna? När de dricker kaffe? Haha.

    Svara

   Men självklart menar hon ju ”idag” som i ”numera”, inte att de hade en enda dag då alla pratade engelska på kontoret.

   Svara

    Ja herregud, hur kan man på riktigt tolka det som att ”IDAG har vi tema engelska på kontoret.”?
    Hon skriver ju om att hon idag har en annan vardag än för tio år sedan, att idag (dvs numera, till skillnad mot tidigare) pratar de engelska på kontoret pga t.ex en engelsk PR-ansvarig som jag antar inte bara jobbar där för dagen.

    Svara

     Ja herregud hur man kan på riktigt tolka det som att de kommer tala engelska med varann som default? Liksom, vad är ditt problem Hacki Hälinen?

     Svara

      Haha va? 😂 Jag är alltså 100% säker på att Bella menar att de numera brukar prata engelska på kontoret (vilket de ju ju faktiskt brukar göra i hennes insta-stories). Sen om de verkligen gör det eller inte i praktiken har jag inte varken en aning eller åsikt om.
      Men knappast att hon menar att ”idag den 10 juli 2018 så pratar vi engelska på kontoret” (särskilt när det väl är en dag som hon har semester och inte borde vara på kontoret?). Man lär vara väldigt fyrkantig i sitt tolkningssätt om man läser det så bokstavligt.

      Svara

   Tolkar idag som numera, nu eller liknande. Som motsats till tidigare, när de pratade svanska, eller arabiska eller whatever. Inte idag som endast just denna dag, det vore ju märkligt.

   Svara

   Men det är ju så jävla lökigt. Varför ska man hux flux börja prata engelska för en(!) dag?? Som om man gick i lågstadiet

   Svara

  What are she snacking about? Änglischhhh hela dagen long. 🤨

  Svara

  Alltså vad du förvrider allt! 🤦🏼‍♂️

  Svara

  Var skriver hon MÅSTE ? Hon skriver ju inte att alla anställda MÅSTE prata engelska hela tiden. Varför skriver du alltid om och vinklar när det gäller Bella?

  Svara

  Vissa kontor kör av respekt enbart engelska då de har engelskspråkig personal. Tycker inte det är konstigt. Men din negativa ton fortsätter märker man.

  Svara

  Jag vet inte vad du har emot BB, men något är det. Det är alltid någon bloggare du fokuserar extra mycket på, och den senaste tiden har det varit BB (under en väldigt lång period). Du skriver i inlägget att BB skrivit att de ska prata engelska IDAG, ändå gör du ett helt inlägg där du vrider och vänder och förlöjligar henne som vanligt. Rapportera om BB sakligt och objektivt, tror klimatet härinne skulle bli både sundare och trevligare då! Trevlig eftermiddag 🙂

  Svara

   Anna Book-besatt en dag, Catrin-besatt en dag, blondinbella-besatt hela tiden. Vad de än skriver, säger, lägger upp så ska camcam vinkla det till negativ mening. Börjar bli uttjatat nu.
   MEN skulle man skriva någon smått negativ kommentar om någon av hennes favoritbloggare, ja då blir det hus i Helvete och man blir satt på modd.

   Svara

    Glöm inte hur besatt hon var av Dessie förr också.

    Svara

     Även Tyra var C besatt av väldigt länge

     Svara

    Jag håller med om att det skrivs extremt mycket om Bella, och att mycket kanske vinklas. Men det görs det väl även i kommentarsfältet? Folk skriver sin egna uppfattning och vrider och vänder på saker och ting.

    Jag hatade när Camcam skrev om mig i vissa sammanhang, specifikt vad vill jag inte gå in på, men nu i efterhand inser jag att det jag egentligen hatade var att det blev svårare för mig att göra bedrägerier, vilket jag idag är glad för. Sen finns det fortf vissa saker som jag tycker man kunde skippat skrivit, men som sagt det här är väl en ”skvallerblogg” , även fast camcam kanske inte vill se sig själv som det.

    Jag följer inga bloggar, knappt några på IG, men jag kikar in här då och då för att se whats up, lite som när man vaknar på morgonen och kollar Aftonbladet direkt..

    Svara

     Tycker det är starkt och visar på insikt att du nu i efterhand erkänner att du hatade att det blev svårare med bedrägerier!

     Svara

   1000 spänn till personen som hittar ett enda Bella-inlägg från senaste veckorna, som inte innehåller en kommentar om CamCams personliga hat mot Bella!

   Svara

    Ellen skriver ju inte ens nåt om hat utan undrar vad camcam har emot henne. Tråkigt att alla inlägg om bella måste innehålla uteslutande kommentarer där alla bara stryker varandra medhårs och gör high fives. Vill vi ha diskussion här inne eller inte?

    Svara

    Ja det är ett väldigt missbruk av ord som hat, avundsjuka, bitter etc etc. För att inte tal om besatt. Undrar vad vederbörande skulle använda för terminologi om dessa känslor verkligen inträffade. Begreppen är helt urvattnade vid det här laget. Så du kan nog göra något roligare för din tusing bästa Prisonbeauty.

    Svara

   Glöm inte Tyra-hetsen där ett tag!

   Svara

   Fan vad ni förstör stämningen här inne! Draaaaaaaa och förpesta någon annans kommentarsfält!!

   Svara

  Kul att du vägrar släpp igenom min kommentar där jag skriver att Kenza gjort ett exakt likadant uttalande som BB ang operationer. Du skriver att orsaken till att du spekulerar om bellas privata delar och ifall dessa förbättrats kirurgiskt i ett helt inlägg är pga Bella sagt att hon aldrig ska opa sig och att Kenza ” aldrig gjort såna uttalanden” så inte ens en kommentar angående detta får finnas, utan raderas. Men nu finns alltså ett sånt inlägg utav Kenza, det heter ” angående min kropp” där hon skriver att hon aldrig kommer att göra något för stt förändra sig själv, så nu antar jag att det är fritt fram för oss att spekulera om hennes möjliga operationer ? 🙂 jag menar, om det inte bara gäller Bella får man väl även spekulera om Kenza ?

  Svara

   ”Nu”? Eh du menar kenzas inlägg från för 8 år sedan? 🤔

   Svara

    Camilla skrev att det är rätt att spekulera i ifall BB opererat sig då hon skrivit att hon är emot detta och aldrig kommer att göra det, och att Kenza inte skrivit något sånt och därför raderas kommentarer som spekulerar ang kenzas op. Men Kenza HAR uttalat sig ang detta, något som camcam missat, så jag antar att det då ger folk rätten att spekulera i hennes op med. Jag ifrågasatt varför Isabella får ett helt inlägg tillägnat sin operation som inte ens är bekräftad, medan någon som skrev i kommentarerna att kenzas brös såg annorlunda ut fick sin kommentar raderad.

    Svara

    För Bella skrev ju sitt inlägg för 2 dagar sen, eller hur tänkte du nu? Är det x antal år innan man ändrar sig som gäller?

    Svara

    Tror inte hon menar nu utan visar på att det faktiskt finns ett sånt inlägg från Kenza också då Camilla sagt att hon skriver om Isabellas tuttar då Isabella någon gång för länge sen sagt att hon minsann aldrig ska fixa dem men det har inte Kenza, och det visar ju sig att Kenza sagt detsamma.

    Svara

     Fast CamCam har väl aldrig skrivit om just Bellas bröst. Spekulationerna har varit i kommentarerna men aldrig i ett inlägg, eller?

     Svara

      Camcam har hintat själv i en kommentar att Bella gjorde det på akademikliniken

      Svara

   Varför kommer alla dessa silikonspekulationer om Kenza nu? Hon ser inte alls ut att ha opererat sig, bh-lös så ser ju brösten ut att ha ett helt naturligt häng?

   Svara

    Tror inte det handlar om att Kenza har opererat sig utan för att hennes kropp inte får diskuteras här, men Bellas är det fritt fram för. Har för mig att det kommenterades om att Kenzas kropp har förändrats. Jag tycker det ser ut som att hon har gått upp i vikt och jag ser inte varför man skulle diskutera det liksom…

    Svara

     Ja, hon har blivit rundare överlag, speciellt kinder. Super söt är hon, som vanligt! Ingen anledning att diskutera det men det är löjligt och märkligt att en person ska kunna diskuteras hur som helst, medan man inte får säga något om någon annan. Ta bort alla kommentarer gällande kroppar anser jag

     Svara

      Håller med! Antingen diskuteras alla eller ingen alls. Ingen jäkla särbehandling.

      Svara

     Du ser inte varför man inte skulle diskutera Kenzas ev. viktuppgång?

     En liten hjälp på vägen: För man inte ska diskutera någons kropp. Inte någonsin. Det är 2018, hur kan man seriöst missa varför man inte ska diskutera andras kroppar?

     Då du inte ser varför inte kan jag ge några anledningar: för att det är ohyfsat, respektlöst, generar till kroppshets & utseendefixering, för att det inte spelar någon roll vad vi andra tycker om någons utseende, det inte är någon jävla rättighet att få diskutera andras kroppar och att jämt diskutera utseende & kroppar bidrar inte direkt till ett mindre utseendefixerat samhälle.

     Utseendefixering leder till kroppshets som leder till ätstörningar, dålig självkänsla, självförakt, självskadebeteende, ångest och psykisk ohälsa etc för många, många, många kvinnor som inte upplever sig ha ett normativt utseende (och för många kvinnor som har ett normativt utseende men ändå hittar något som gör att utseendet inte är en Barbie-kopia och därför skulle va fel). Hur många timmar, hur mycket energi och pengar lägger inte kvinnor på att vara/för att de är onöjda över sitt utseende? Hela samhällets utseendebaserade konsumtionshets grundar sig i att vi ska vilja betala för något som kan göra oss snyggare, för vi blir intalade att vi inte duger som vi är utan behöver bli smalare, sexigare och snyggare.

     Om alla bara kunde sluta diskutera andras utseende, sluta kommentera och ge ”komplimanger” till random människor (ja, det triggar utseendefixeringen att ge ”snälla” kommentarer också) och istället fokusera på det som faktiskt spelar roll och inte något så ytligt som utseende, kan vi kanske till slut nå målet att fler kvinnor slipper må så jävla dåligt över hur de ser ut naturligt?

     Och nej, argument som yttrandefrihet, ”jag är bara ärlig” eller ”Men Bellas kropp diskuteras ju” fungerar inte som rättfärdigande att diskutera Kenzas kropp. Det är lika fel att diskutera Bellas bröst som Kenzas, bara att fler hittar dåliga anledningar att diskutera Bella-boobies pga personliga åsikter om henne.

     Svara

      Den flög visst över huvudet på dig. Jag försöker säga att det är sjukt att kommentera någons tuttar i ett helt inlägg, men stå för någon typ av anti-prata kroppar när det gäller alla andra. Varför får Isabellas kropp kommenteras men inte kenzas? Det ska vara förbud mot BÅDA, inte bara den man stör sig på!

      Svara

    http://kenzas.se/wp-content/uploads/2018/07/KenzaZouitenSubosic_oland_snaps_st-6.jpg

    Ser ändå ut som sillisar. Alt tejp men vem tejpar när man är på landet?

    Svara

     Ser ut som mina bröst ungefär i formen, jag har inga sillisar. Jag har rätt hårda bröst, använder sällan bh

     Svara

      Grattis!

      Svara

       Till vad? Att slippa bh? Tack! Love it, hatar bh. Hoppas det håller i sig några år till innan de börjar peka neråt av naturen

       Svara

     Wow, du verkar lite korkad! En såndär topp som är lite tight vid revbenen på sidorna pushar ju ihop även om tyget är löst vid urringningen. För övrigt finns det ett mellanting mellan hängisar och sillisar och Kenza verkar tillhöra den lyckliga skaran som.

     Svara

      är där i mitten

      Svara

   Håller med. Det är sjukt att vissa bloggare får så mycket skit på sig som kommer från något personligt agg. Jag gillar inte Bella men tyckte att det inlägget gick över gränsen. Det pratas om anti kroppshets men så ägnas ett helt inlägg åt att spekulera om Isabellas bröst. Sjukt.

   Svara

   Men shit vad du snurrat inne på detta? Vet inte hur många inlägg du skrivit.
   Bella har väl gjort rätt stor affär av att hon inte skulle operera sig i många inlägg, hängbrösten som rudes in i bh och det var så bra så, därav det blir mer effekt när hon kovänder.

   Svara

    Jag har skrivit två inlägg efter att ha läst ett om just detta. Har aldirg skrivit eller tänkt att camcam ”’har något emot någon personligen” men tycker det nu, det är sjukt att just en person får all denna skit på sig.

    Svara

    Det är faktiskt bra att någon uppmärksammat denna orättvisa. Jag tycker inte alls det är ok att någon tar sig rätten att spekulera om någon människas kropp men tycker att det är fel att göra mot (vissa) andra.

    Svara

     Upp till kamp!

     Svara

   Men kenza har ju för fan inte sillisar. Det ser man ju hur tydligt som helst. Att dom blivit större är väl bara viktuppgång som vem som helst.
   http://kenzas.se/wp-content/uploads/2018/07/KenzaZouitenSubosic_Mykonos_snapshots_st-2.jpg

   Svara

  Vad är det för fel på att prata engelska på jobbet? På mitt jobb pratar vi nästan uteslutande engelska, även svenskar i mellan så länge man inte står ensamma någonstans vilket man sällan gör. Var ett av kraven när man började pga att många inte förstår 100% svenska på min arbetsplats. Det här inlägget var löjligt

  Svara

   ”i mellan”

   Emellan.

   Svara

    Och? Har du inget att göra under sommarlovet?

    Svara

  Verkar ju som Bella och Pingis förlorat markkontakten fullständigt nu.
  Varför i hela fridens namn signa upp sig för så höga fasta kostnader?
  Urban Escape är Stockholms i särklass mest exklusiva och dyrbara kontorslokaler.
  Hyresnivån i Urban Escape har i media antytts vara upp till 8000 kr kvm/år.
  Vilken hyra som kontrakten stipulerar är hemligt och beror på hur stor yta man hyr, vem hyresgästen är och hur långt kontraktet är. Jag har svårt att tänka mig att Bella & Co fått det allra bästa priset om de inte skrivit ett väldigt långt kontrakt förstås men det vore förstås oklokt.
  Hur som helst, Löwengrip plus Nordic Tech House drar alltså på sig en fast kostnad för 900 kvm AAA kontor mitt i city.
  Årshyran kommer förmodligen att ligga i spannet 6-7 mkr. Kanske mer beroende på hur stor säljytan blir.

  Svara

   Ska de ha kvar sina gamla lokaler, eller ska hela kontoret flytta till det nya stället? Sedan undrar jag också hur det kommer gå med den nya retailytan som hon pratar om. Kommer det funka att ha en affär som bara säljer flattered, löwengrip och stylein? Någon guldkula champagne kan de ju inte sälja i sina nya lokaler iaf. Hon sa ju under Almedalen på nåt event att de inte skulle satsa på retail för de är ett digitalt bolag, men nu satsar de ändå på retail? Jaja, tiden får utvisa vad som händer.

   Svara

    Hårbanden, glöm för allt i världen inte hårbanden!
    Kontoret skulle väl ha plats för 60 personer som jag förstod det,

    Svara

     Ojoj, hur kunde jag glömma hårbanden!! Hårbanden är ju det som kommer föra Löwengrip Group in i framtiden…

     Svara

      Det enda som verkar lite poisitivt med Hermine Hold (hårbanden) är att bolaget som bildats dvs H Hold Fashion AB har två delägare med goda finansiella muskler. Det är alltså iDeal of Swedens grundare Joachim Lindström och Filip Ummer. Däreutöver är det Nordic Tech House som är delägare antar jag eftersom Linus Kaasik och Bella ingår i styrelsen för H Hold Fashion AB.
      Så hårbanden kommer inte att vara i samma bolag som Löwengrip Beauty.

      Svara

       Intressant att Bella inte sitter i styrelsen ens för Flatterd. Dom koppla verkligen bort henne.

       Svara

     Det märkliga är att på planritningen är det utritat 16 kontorsplatser och två konferensbord. Förstår att designen inte är klar men det känns ändå trångt att få in 60 pers?

     Svara

      Är inga 60 heltidsanställda. Många jobbar säkerligen deltid, eller väldigt sällan på kontoret.

      Svara

    Inte helt uppenbart att konkurrera med sina egna återförsäljare.
    Det brukar inte vara så populärt när ett företag sätter upp en egen butik. I synnerhet om priset är lägre än i distributionen i övrigt. Men det tror jag inte kommer att bli fallet här.

    Svara

     Fast det är ju väldigt vanligt med egna butiker och återförsäljare.

     Svara

      Och väldigt vanligt att det inte är så populärt bland de externa återförsäljarna.

      Svara

   Får en känsla av att Löwengrip kommer att köpas upp…

   Svara

    Nej, nej, de ska ALDRIG ta in kapital utifrån eller låta någon köpa in sig i företaget.

    Svara

    Ska de köpa upp Bella också?
    Löwengrip är inte mycket värt utan Bella och hennes kanaler på sociala medier.
    Deras cocktails på diverse kemikalier har inget unikt. Snarare tvärtom.

    Svara

     Fast du kan ju fortfarande jobba på företaget men minska ditt ägande. Brukar vara att man stannar i 2 år typ. Ganska vanligt vid uppköp.

     Svara

   Men tror ni inte Isabella får hyresavdrag i gengäld mot all reklam och spridning hon ger projektet? De kanske tom blev kontaktade för att fastighetsägaren vill marknadsföra lokalerna?

   Svara

    Om man inte kan attrahera hyresgäster med lokalerna/läget utan måste ta till BB så är man nog ute och cyklar som fastighetsförvaltare. Hur många av beslutsfattarna när det gäller val av nya lokaler tillhör BBs målgrupp och därmed också hennes läsare? Inte så många skulle jag tro. Möjligen att Spotify som hon nämner också ska sitta i samma fastighet kan signalera att fastigheten/läget är hipt.

    Svara

     AMF har en affärsutvecklingschef som heter Annelie Gullström. Hennes dotter heter Emma Gullström som alltså är den Emma som jobbade hos Bella tidigare.
     Att det kan bli lite mediaståhej kring att Löwengrip & Co bokar in sig på lokaler hos AMF i det nya projektet behöver inte vara negativt för AMF. Men inte tror jag att man medvetet använder Bella för att locka hyresgäster. Dessutom har inte AMF någon möjlighet att lämna några hyresrabatter i ett så dyrt prestigeprojekt bara i utbyte mot uppmärksamhet i sociala medier. Rabatt kan du få om du är en åtråvärd hyresgäst som t ex riskkapitalbolaget EQT som tecknat ett tioårigt avtal om de två översta planen i fastigheten med en yta på 4700 kvm.

     Svara

      Hoppas ni har rätt!

      Svara

   Hon betalar nog inte med tanke på hur ofta Urban Escape nämns just nu.

   Svara

  Fast av alla dem jag möt som inte pratat svenska har dem ju velat lära sig svenska då dem ju flyttat till Sverige för att jobba och bo här.

  Svara

   Nej, så behöver det inte alls vara. På mitt jobb är det tex danskar som kommer in i 5 veckors perioder innan de åker tillbaka

   Svara

    Fast då flyttar de ju inte till Sverige om de åker tillbaka efter fem veckor. Lite annorlunda. kanske. Vi har många som flyttat hit och sedan skaffat familj, då blir det mer intressant lära sig svenska.

    Svara

     Det har vi med och det är engelska som gäller för att produktionen ska flyta på. Svenska lär man sig på sfi, inte på arbetsplatsen. Vill någon prata svenska så gör man det vid tillfälle, men inte under tiden man arbetar om personerna inte förstår alla termer inom produktion. (Beroende på vad arbetet går ut på då, hos oss är det viktigt att det blir rätt hela tiden, andra jobb kanske inte kräver samma korrekta termer för att det ska fungera)

     Svara

      På mitt jobb ä det väldigt viktigt att allt blir rätt till minsta detalj, dock är ju personerna på mitt jobb utbildade och många satsar på en karriär när dem väljer att flytta till Sverige, så dem har vilja och motivation att lära sig och utvecklas inom jobbet, kanske även därför dem även har viljan/motivation att lära sig svenska 🙂
      Sfi är det inte för flyktingar? dem jag jobbar med är folk som gjort valet att flytta hitt för att jobba, leva och bo här 🙂

      Svara

       Nej? Vilken okunskap. Sfi är svenska för invandrare och är alltså till för alla som invandrar till Sverige.

       Svara

        okunskap? jag skrev ju ett ”?” då jag inte har koll på sfi 🙂

        Svara

         Ja okunskap. Det är okunskap att inte ha koll på vad sfi är och ändå lägga sig i och kommentera det

         Svara

       Är din arbetsplats en slags representant för alla arbetsplatser? ”På mitt jobb…” herregud🤦‍♀️ SFI är inte bara för flyktingar för övrigt.

       Svara

        Anonym 18:37: varför ska jag ha koll på saker som sfi då det inte berör mig? jag kommenterade ang att man enbart pratar engelska på en arbetsplats när personerna valt att flytta och jobba i Sverige vore du ju enklare även för dem att lära sig det svenska språket om dem vill bo och leva här?

        Anonym 18:18: nej jag har inte sagt att det ska vara som min arbetsplats. Förstår bara inte att man väljer att flytta, bo och leva sitt liv i ett nytt land och sen vill prata engelska och inte lära sig språket.

        Svara

         Har du hört om ordet ”allmänbildning” någon gång? Angående att ”inte behöva ha koll på saker som inte berör mig”.

         Svara

    Ganska stor skillnad på att flytta till Sverige och att bara vara här i 5 veckor 😉

    Svara

     Vad jobbar du med Katten? Med tanke på att du talar om hur viktigt det är att tala svenska om man ska jobba här och att alla på ditt jobb är noga med att allt blir rätt in i minsta detalj. Du trodde liksom att SFI var för flyktingar och kan inte ens skilja på de och dem.

     Svara

      Iol

      Svara

      Jobbar inom medicin. Har lindrig dyslexi, men det påverkar inte min kommunikation eller kunskap inom medicin 🙂
      Ang vikten att prata svenska, vi har många utländska på mitt jobb tillfälligt för att diskutera nya metoder, mm, och då pratar vi bara engelska, så det är inget MÅSTE att prata svenska, men när personen väljer att flytta till Sverige, skaffa barn och ska bo här i kanske 50 år till, men vill fortfarande inte lära sig svenska?

      Svara

  När jag var i USA och vandrade med min kille började vi till slut prata engelska med varandra hela tiden även om vi bara talade till varann. Av artighet för de personer runt omkring oss, för att de inte skulle tycka att vi pratade över huvudet på dem, att vi bjöd in även dem till samtalet och vår gemenskap och för att ingen skulle behöva gå runt med ont i magen och undra om vi pratade om någon. Jag skulle göra detsamma om jag jobbade på ett ställe där engelsktalande befann sig i samma rum som jag.

  Svara

   Precis så är det hos oss plus för att alla ska förstå och hänga med i vad som sker i arbetet förstås

   Svara

   Exant! Tycker det blir så automatiskt, och speciellt när man jobbar ihop. Jobbade inom flyget tidigare där besättningen ofta var blandad svenskar/finnar där vi då helt naturligt började prata engelska även vi svenskar emellan, för att inte utesluta någon i samma rum, runt samma bord osv. Vanligt hyfs. Stör ihjäl mig på människor som ex har besök av släktingar som inte pratar svenska och helt struntar i att de utesluts ur samtalet.

   Svara

    Oj, *Exakt skulle det stå!

    Svara

  Har inte hon semester 🤔eller är det ett gammalt inlägg.

  Svara

   Hon har barnvecka som antagligen ska städas av med hjälp av au pair, lite jobb och dagsutflykter hemifrån. Nästa vecka blir det lyx och flärd igen!

   Svara

    Jo det klart! Måste bocka av allt innan Frankrike nästa vecka.

    Svara

     Jag såg nu att hon lagt ett inlägg om St Tropez på insta med kommentaren ”can’t wait”. Som sagt, några barndagar att ta sig igenom först. Eftersom hon reser så mycket i sitt arbete väljer hon att inte resa med barnen!? De får bada i Kottlasjön i stället för charter och Bamseklubb som hon tänkt från början.

     Svara

   semester? finns inte i bellas värld xD till expressen sa hon ju att hon varit ledig 2 dagar på 10 år…. hahah

   Svara

    Jo ändå är hon ju på semesterresor hela tiden till exempel och så sade hon i en intervju att hon har 15! personer som jobbar kring bloggen! 15!! Så arbetet kring bloggen är ju då utspritt.

    Svara

  Men det är ju en typ av talesätt?

  På samma sätt som man kan skicka en semesterbild och skriva ”idag har vi badat!”. Det betyder ju inte att man legat i vattnet från 7-16 utan att det är något man gjort på obestämd tid under dagen.

  Tycker nog du läser in för mycket i det här.

  Svara

   Menade såklart att skriva ”idag badar vi” innan någon påpekar att det inte är samma sak..

   Svara

   Jag tror att hon med ”idag” men ”nu för tiden”. Inte ”Idag, 10e juni 2018, pratar vi engelska på kontoret”. Så tolkar i alla fall jag det.

   Svara

    Exakt, särskilt när hon har semester och inte ens bör ha varit på kontoret.

    Svara

    Och för mig låter det mer logiskt att det är ett tillfälligt besök.

    Oavsett vad man tror, för vi vet ju inte, så känns det som en alldeles för lös grund att bygga den här typen av inlägg på (Camillas alltså inte ditt)

    Svara

  Herregud vilket förvrängt inlägg 🙄

  Svara

  Det här är väl som alltid med Bella en sanning med modifikation. Bellas engelskakunskaper räcker svårligen till för mer än hälsningsfraser och korta klipp på instagram. Och av det vi sett av den engelska versionen av bloggen brister det för hennes anställda också på det området.

  Svara

   Bra att dom övar sig då!

   Svara

  Jag tycker inte det är något konstigt. Så är praxis på många företag. Så fort det är icke svensktalande sker alla samtal på engelska.

  Svara

   Ja, det är så det brukar vara och det tror jag alla är överens om här. Självklart pratar även svenskar engelska med varandra när det är någon som inte förstår svenska som deltar i samtalet.
   Det diskussionen verkar gälla här bland kommentarerna är huruvida den svensktalande personalen på Bellas office talar engelska med varandra utan anledning alltså även sinsemellan.
   Det är det intrycket man får när Bella skriver ”Idag pratar vi engelska på kontoret tack vare det internationella gänget i Nordic Tech House samt min PR-ansvarig som är från London.”

   Svara

    Nej, det är det intrycket vissa av er får. De flesta av oss förstår att hon menar att de idag pratar engelska till skillnad från tidigare då de bara pratade svenska på kontoret. Inte idag som idag tisdag, utan idag som idag vs 5år sen

    Svara

     Jag tror Bella egentligen menade att ”Nu för tiden pratar vi oftare engelska på kontoret än förut…”
     Det blev väl kategoriskt i den formulering hon valde i sitt blogginlägg.
     Hade hon skrivit som jag tror hon menade så hade vi inte haft så mycket att kommentera här i detta ämne 🙂

     Svara

      Samma sak som i kommentaren ovanför din. Det är oftast det man menar med idag. Hade jag tex sagt ”Idag skulle jag aldrig ha börjat där” när jag pratar om en gammal arbetsplats så är det ju ingen som tror att jag menar att jag inte vill börja där just idag tisdag

      Svara

  har tråk på jobbet och upptäckte en sak på bellas blogg. Kan inte du CamCam ta reda på varför det aldrig dyker upp något i hennes kategori ”For You”? vad är det för något? är det amelias grej? varför finns den kategorin ens där?

  så många viktiga funderingar, så lite svar……

  Svara

   Den fliken skulle visst vara för ”härliga erbjudanden” till läsarna från sponsorer.
   Verkar inte vara särskilt stor aktivitet där.
   Det var väl för övrigt den kategorin som hette Give back från början. Vilket var väldigt missvisande.
   Att läsarna skulle köpa saker för att få rabatter är inte precis något generöst erbjudande från Bella.
   Från början var det flera som trodde att Give back skulle vara till för olika välgörenhetsprojekt som Bella ville
   initiera. Men det var en from förhoppning 🙂

   Svara

  Min man jobbar inom IT och där är det vanligt med folk från olika länder och dom har som regel att Engelska är huvudspråket och det egna språket får bara talas när personerna är själva i ett rum och utom hörhåll av andra som inte kan det språket (vilket nästan aldrig händer) med det menas att Indiska, Spanska, Svenska osv talas mkt sällan.
  Jag tolkar Isabellas inlägg på precis det sättet och tycker att det är lite konstigt att du inte förstod det. Men det verkar som att du läser Isabellas blogg som fan läser bibeln…

  Svara

   Hon förstod det, därför hon vrider på allt i inlägget

   Svara

   Spännande ändå att de pratar det icke-existerande språket ’indiska’ – om än sällan!

   Svara

    När jag var i Indien så pratade jag ofta indiska. De flesta jag träffade var väldigt språksamma och jag kunde använda engelska när indierna talade indiska 🙂

    Svara

     Hindi…

     Svara

     Lustigt att du inte snappade upp att det inte finns något som heter ”indiska”. Du talade förmodligen hindi eller tamil.

     Svara

      Vi talade engelska indierna och jag. Tyckte att det var det som jag skrev 😀

      Svara

  Bellas instastory idag är väl värd ett inlägg. Nåt så tramsigt och fnittrande och slängande med håret har jag inte sett maken till. Bella är numera en parodi på sig själv!

  Svara

   Alltid detta hysteriska skratt

   Svara

   Jag tror att hon är väldigt osäker i många situationer. Därav detta nervösa skratt och flamsiga beteende i största allmänhet.

   Svara

  När du skriver ’facktermer’ och refererar till svengelskspråkliga sammanhang kommer jag att tänka på en internationell skolkonferens där en svensk professor höll föredrag om ’the swedish fack-school’, alltså yrkesgymnasium, till stor förtjusning. ’Fack-school’ var ju själva tematiken och upprepades ca 732 gånger på en timme…

  Svara

  Men är det hela världen då om de pratar endast engelska på kontoret?

  Svara

   Blir ju lite stelt när svenskarna talar engelska med varandra:
   Som när Simon och Bella träffas på morgonen inför arbetsdagen:
   – Good morning boss.
   – Good morning my right hand.
   – Have you had your breakfast at Sturebadet this morning?
   – Yes, I had a spoonful of expensive porridge and half an egg.
   And a couple of blueberries too.
   The savages had all they could eat from the buffet though.
   – OK. Let’s start planning this day, boss.
   – Perfect. First you have to call Expressen and TV4. It’s been very silent about me for a
   couple of days.
   – We must invent something they can write about.
   – Yes. I will make up som scandal. Maybe I was locked out naked last night?
   – Yes this might be a good idea. Nakedness will always make a story.
   – You spin that, Simon. Now I have to have some telephone meetings with important people
   all over the world. There is a high demand for Löwengrip chemistry in many countries.
   Later, Simon.
   – Perfect. I try to find out why you were locked out naked in the garden and had to be let in by your
   security staff.

   Svara

    😂😂😂😂

    Svara

  Nu fick du väl till en Aftonbladet-rubrik?! Väldigt spekulativt och missvisande inlägg. Tråkigt!

  Svara

  Isabella må ha barnen denna vecka men det hon ser framemot nu och längtar till är nästa veckan resa till St Tropez. Barnen går snällt stanna hemma mamma måste roa sig. Och igår skrev hon förr brukade jag gå i ett fullt rum av folk och undra om de gillar mig, nu går jag i ett fullt rum och undrar om jag gillar dem. Snacka om Stort Ego 🤣

  Svara

  Allt detta kan man få se på hennes insta.

  Svara

  Idag pratar de engelska på kontoret, för att… Det finns ”icke svensktalande” besök. Hur mycket mer tydligt, artigt och korrekt behöver det vara för att du ska förstå CamCam?

  Det finns inget som säger att det är en tillfällig nyck. Inget som handlar om ” nya friska idéer eller något som IL kommit på ” bara för att”.

  Du är inte ens taskig mot IL. Det här slår ju bara tillbaka på din egna oförmåga.

  //Moa

  Svara

  Camcam.

  Herregud vilket evigt tjat om denna Isabella Löwengrip det är på denna blogg! Du är ett FAN av Blondinbella egentligen, för du är så BESATT av att prata om henne HELA tiden! Du pratade bara skit om henne i ”Ofiltrerat”-podden att t.om jag blev chockad. Munlädret gick som bara den. Påminner hon om dina gamla mobbare? Jag gissar på det och att du projicerar allt gammalt hat på henne. Jag har aldrig följt Bella, jag har sett hennes instagram och nån intervju på Malou von Siwers, om man inte bryr sig så värst så går man vidare. Man stannar inte och LETAR fakta och negativa saker om den personen i inlägg efter inlägg. Har ni ens träffats?

  Sen. Det finns FLER influencers där ute. Therese Lindgren är ett exempel du sällan skriver om som är intressant att få veta mer om, en annan (raka motsatsen) är självälskaren och dåren Katrin Zytomierska osv. För att nämna två.

  Svara

  Jag jobbar på ett företag där vi har folk från ca 15 olika länder, men Sverige är störst representerat. Vi svenskar pratar ju förstås svenska med varandra och slår direkt över om en kollega som inte talar språket dyker upp och skulle kunna joina konversationen, men engelska är det officiella kontorsspråket. Då den icke-svensktalande lämnar konversationen och en bunt svenskar fortsätter på engelska känner man sig dock lite puckad då man efter ytterligare typ fem minuter inser att vi lika gärna kan byta språk.
  Alla mötesanteckningar ska dokumenteras på engelska osv för att se till att alla är inkluderade.

  Att hela kontoret skulle köra på engelska för att det finns gäster nånstans på kontoret låter ju rätt löjligt, så det var väl förhoppningsvis inte det som hände.

  Svara

  Jag tycker att man av artighet talar det språk alla i rummet förstår, eller hur man nu ska uttrycka det. Det är mest korrekt och artigt. Att inte förstå vad som sägs är väldigt frustrerande- och ännu mer när man vet att personerna i fråga kan tala ett språk alla förstår, till exempel engelska. Man får hjälpas åt. Jag arbetade i Danmark några år och mina danska kollegor ansträngde sig då för att tala så lättförståelig danska som möjligt för min skull. Samtidigt som jag lärde mig danska lärde de sig lite svenska och det gick utmärkt att förstå varandra. Vill man så går det.

  Svara

  Testa att sitta som dansktalande svensk med en svensk, en dansk och så tilkommer där en britt… galet förvirrande för jag kan kommunicera med alla men det kunde inte de andra. Men, när business communication är engelska för alla, intern revision, skall kunna tillgå informationen så är mails på engelska ett måste då ALLA ska kunna läsa och då kvittar det att jag kan skriva på engelska, svenska och franska…

  Svara

  Haha när jag hade en kille från Tyskland hemma på middag o min familj pratade nervöst engelska hela tiden typ ”Sandra could u pass me the salt” eller svenskar som kommenterar andra svensktalandes engelsspråkiga inlägg på engelska asså vi svenskar är så överartiga. Vilket är gulligt men inte så himla vanligt i andra länder.

  Jag flyttade ifrån Sverige för snart 12 år sedan och har sen dess mest arbetat på internationella arbetsplatser där en del av de anställda var locals och en del international staff. Arbetsspråket är engelska till majoritet med en del franska och spanska (6 officiella arbetsspråk men veroende på region så är det ett språk som dominerar) och även om jag haft en svensk chef har vi fört de flesta mailkorrespondenser på engelska eftersom det blir jobbigt att översätta om tråden delas vidare. Men träffar man en kollega som pratar samma språk pratar man ju såklart det språket om det bara är oss emellan. Sidospår: Jag pratar flytande tyska och ser Tyskland som mitt hem. Vi duar varandra på min organisation men på tyska niar man ju i regel hela tiden o om jag träffar en tysktalande kollega jag inte vet om jag kan dua så undviker jag tyskan orkar inte dansa runt ordet ni/du haha.

  Enligt min erfarenhet blir livet lättare om man försöker förstå o prata lite av det lokala språket eller språket som en kollega pratar. Det är fint att få sin kultur uppskattad i en internationell miljö och man får en massa goodwill tillbaka. Jag tycker det är viktigt att man ska få prata sitt språk. Roligare om det pratas flera språk än ett.

  Jag jobbade på ett svenskt internationellt medicinföretag för länge sen. HQ låg i Sverige men vi hade massa subsidiaries runt om i världen och jag minns att det blev en massa förvirring när det var en mailtråd som börjar i Italien på italienska men sen togs till HQ-level. Alla dessa Google translations en gjorde (eller fanns det ens hur klarade jag mig?).

  Svara

  Ja nu ska Jon ju köpa sjötomt istället . Ha kock , hembiträde och köpa en Bentley . Alltså denna människa 😕 Hon verkar vara helt besatt i lyx , pengar , materiella ting !
  Förrut ville hon ha flera barn ? Nu säger hon att det är hon färdig med . Hon vill jobba !!!!! Tror denna människa håller på gräver sin egen grop! Skulle vara intressant att se hennes krämer och kladd hur de säljer efter den stora prishöjningen . Inte en suck att jag betalar dessa priser på hennes produkter. Tror ju att ungdomar var en stor kund till henne förrut ? Hon gick ju ut med produkterna var ju så bra för finnig och oren hy ! Tror inte att en ungdom lägger 400 spänn på en burk . Hon kommer sälja bort detta företag snart …. därför satsar hon på annat .. typ hårband som aaaaalla vill ha och behöver 🤣🤣🤣 någon skrev ett passande ord om henne ….. typiskt en nyrik , handlar , förköper sig . Nyhetens behag .
  Denna tofsprydda tjej , osminkad i mysbyxor försvann . En helt normal småbarnsmorsa som idag inte kan gå ut på gården typ innan hela staben m stylister , sminköser varit framme . Sorgligt 😕 men när man mäter lycka i pengar så kommer man aldrig bli lycklig .

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.