Ett litet bonus-Öppet Spår

Jag är inte i min bästa form utan har fått ett smärtskov vars medicin gör mig aningens utslagen men ska försöka uppdatera ändå – så länge det inte kommer några ”armborst-inlägg”där min morfinhjärna lever sitt egna liv.

Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

Ps. Vad tycks om den nya bilden? FIIIIIIN VA? 😉

372 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker att det är jobbigt att så många i min närhet liksom måste dricka alkohol varje dag under semestern.

  Typ ”men det är ju semester! Klart jag kan ta 3-4 öl varje kväll”

  Som om inget blir kul utan alkohol… 😕

  Svara

   Blir de våldsamma/otrevliga/obehagliga?

   Svara

    En av dem kan bli spydig. En annan så där seg och sinnesslö typ. Och ännu en blir bara som en pratkvarn.

    Jag tycker bara att det är så trist att sommar och semester = öl varje dag för en del.

    Svara

     Tycker det är det härliga med sommaren. Så länge man inte är otrevlig, störig eller våldsam. Let people enjoy things 🙂

     Svara

      Om du inte har barn så kör på. Om du har barn, tänk om

      Svara

       Har inga barn (tack och lov)

       Svara

   Om de inte blir otrevliga eller våldsamma så behöver du väl inte bry dig?

   Svara

    Jag stör mig mer på hur trevliga folk blir efter 3-4 öl. Klängiga, flamsiga och lulliga, som man blir, men är störande när man själv är nykter och inte på samma nivå

    Svara

    Kan ju fortfarande vara mindre trevligt med människor som stinker alkohol och slöddrar även fast de inte typ slåss? :/

    Svara

   Jag dricker själv alkohol men skulle aldrig orka (eller vilja) bli berusad flera gånger i veckan.

   Svara

    Okej? Hoppas inte du anser dig bättre än de som gör det.

    Svara

     Klart som tusan att de som INTE dricker sig berusade flera gånger i veckan är bättre än de som gör det.

     Svara

      Nyfiken på varför du tycker det? Äcklig egenskap att gå runt och tänka att man är bättre för att man inte dricker så mycket alkohol.

      Svara

       För att om man dricker flera gånger i veckan så har man ett bruk om man inte redan har ett missbruk. Självklart är de som dricker med måtta alt inte dricker alls bättre, när det gäller just punkten alkohol

       Svara

       jag är så less på alla som ska ta alkohol i försvar!!! Båda mina föräldrar är alkoholister och det är inte okej. Att dricka med alkohol varje dag under semestern är inte heller okej. Det måste gå att inse och ta hänsyn(precis som men allt annat egentligen) till andra människor(viktigast för barn). ”Du” påverkar din omgivning när du är alkoholpåverkad så är det bara. Jag har gjort ett aktivt val att inte dricka alkohol. Sen så kan man ju diskutera om alkohol är en sjukdom eller inte men jag tycker att oavsett bör man kunna ta ansvar o söka hjälp för det. Sorry för långt svar men detta är någon som jag drabbas av varje dag i princip.

       Svara

        Ledsen för din skull. Min farmor och min farfar var alkoholister, farfar väldigt hägt upp i åldern. Men han la av för 8 år sen nu 🙂 Alkohol är skit

        Svara

         Ja min farfar var alkoholist också och min yngre kusin på samma sida var/är det så pass att hon fått en rattfylleridom och spräckt skallen en gång och legat på internsiven med hjärnskador😔. Ja, min familj är nog i det extremare fallet men… Man lessnar ju tillslut på det. Och min familj kanske är så det blir i vissa(många?) fall

         Svara

        Att vara beroende av alkohol eller droger ÄR att vara sjuk. Det är en hemsk sjukdom som är kronisk och för många är den dödlig. Däremot har man ett ansvar att söka hjälp för den, särskilt om man har barn. Jag är den enda i min generation av ca 11 syskon och kusiner som inte utvecklat ett beroende. I vår föräldrageneration har alla missbrukat alkohol eller droger, ungefär samma i generationen innan. Så jag undviker alkohol i princip helt och hållet (kanske ett halvt glas vin vartannat år), droger är inte ens relevant för det skulle jag aldrig ens gå i närheten av.
        Tycker dock det är intressant att så få människor vill erkänna att de dricker för att droga sig, man vill ha effekten som alkoholen ger men man låtsas som att de är andra saker som motiverar en till att dricka.

        Svara

         Enda anledningen till att jag någonsin dricker alkohol. Vill försvinna bort från min hjärna och då funkar alkohol ypperligt. Värt att tillägga dock, är att jag dricker kanske 5 ggr om året. Max.

         Svara

        Man får göra precis vad man själv vill men skaffar man barn så får man se till att bete sig.
        Men om jag är barnlös och vill dricka alkohol varje dag så gör jag det, semester eller inte. Varför skulle man vara en bättre människa bara för att man inte dricker? Tycker nog snarare att de som går runt och tycker att de är bättre människor än andra, är de som är sämre. Inget om min alkoholkonsumtion berättar hur jag är som person. Jag är vegan för djurens skull, jag gör så mycket jag kan för djuren, jag står på de svagas sida i samhället, men du nykterist som äter kött, du är bättre! Bra logik. Och nu säger jag inte att jag är bättre för att jag är vegan, utan jag lyfte fram sidor hos mig som jag är stolt över för att ge lite perspektiv. Låt människor leva som de vill så längre det inte skadar andra.

        Svara

       Men är ganska oanvändbar när man deuxkit alkohol. Du kan inte köra ett fordon om en situation kräver det, kan inte hoppa in och hjälpa till på jobbbet även om du hade velat, du kan inte gå in på vissa ställen om du är uppenbart påverkad, la listan kan göras lång. Därför tycker jag personligen att folk som super hela sin semester är tråkiga och egoistiska. Och några av de anledningarna var de jag räknade upp.

       Sen folk som blir ynkliga och ”sjuka” och kräver att man ska förstå dem dagen efter när de är bakfulla hatar jag. Jag tänker inte ändra mina (eller våra planer som vart bestämda) eller behandla dig med silkesvantar bara för att du hade svag karaktär dagen innan.

       Svara

       Äcklig egenskap? Nja, äckligare egenskap att gå och vara lullig och själv tro att man är rolig när man mest är patetisk

       Svara

      Håller helt med, dricker extremt måttligt och nog fan känner jag mig tusen gånger bättre än mina vid dryckesintag , flamsiga sluddriga och kramiga vänner. Önskar fler var nyktra och fick se hur fula och vidriga de är när ansiktet börjar hänga och smink leg är kladdigt och de stinker ur minnesmärke med blåa vintänder.
      Trash trots märkeskläder och fina villor

      Svara

       Har en känsla av att du själv är ful och vidrig och trashig. Sista meningen i din kommentar, wtf? 😂😂när handlade detta om folk med fina villor och märkeskläder? Har du ett omvänt klassförakt eller?

       Svara

       Ur munnen*

       Svara

       Nykter eller ej så låter du inte som en värst trevlig typ.

       Svara

        Möjligt, men tro för guds skull inte själv att du är snygg och fräsch efter en flaska vin, du tror du är på topp när du i själva verket ser ut som ett klängigt fyllo

        Men som sagt, alkohol kan få den bäste att tappa all form av självinsikt

        Svara

         Men herregud som du skriver, låter ärligt talat som att du HAR druckit vidriga människa!

         Svara

         Men herregud tagga ner!
         Visst, fylla är aldrig vackert men det finns ju grader. Man är knappast en sämre människa, oduglig eller trash bara för att man tar ett glas vin/en öl till kvällen på semestern.

         Svara

     M vilken otrevlig kommentar.

     Svara

   Så länge ingen behandlar dig illa och inte har ett riskbruk så är det väl egentligen inte din ensak.

   Svara

   Hade en vän som sa rakt ut att målet med lediga dagar (semester/helg) är att vara konstant full, dvs om semestern är 5 dagar så är man full minst 4. Fick samma känsla som du, är alkoholen så himla viktig? Har egentligen inga problem med att folk dricker, men är ens största mål med ledigheten att vara full morgon till kväll så krockar det med min egen syn på alkohol och då är jag hellre med någon annan.

   Svara

   Instämmer. Man blir tråkig av alkohol ävensom man känner sig rolig. Får mindre och mindre lust att marinera hjärnan i alkohol.

   Svara

   Inget ÄR kul utan alkohol

   Svara

    Fia, fan vad tråkigt att du känner så.

    Svara

    Allt är kul utan alkohol. Speciellt dagen efter

    Svara

    Det låter ju inte så bra att du känner så?

    Svara

     Näe inte kul alls

     Svara

      Sök hjälp Fia, livet är kul utan alkohol

      Svara

       Man kan söka hjälp och stå i kö (vanliga psykiatrin) i ett år. Spotta inte på de som eventuellt försöker överleva medans de väntar.

       Svara

        Man kan också använda Kry eller Min Doktor och få prata med psykolog inom en timme, för samma kostnad som ett besök på vårdcentral. Jättebra om man behöver extra stöd, men det ersätter såklart inte en utredning eller liknande.

        Svara

   Du skriver ju bara att du tycker det är jobbigt, så jag tycker inte du ska ta åt dig av de snäsigare svaren. Klart man får tycka att det är jobbigt att ens vänner dricker, även om det är måttligt osv! Jag är inte heller överförtjust i drickande överlag och hade också tyckt det var jobbigt om alla mina vänner drack dagligen under sommaren, eftersom jag personligen inte är något fan av det sättet att umgås på och aldrig varit (och de som helst umgås efter 3 – 4 glas vid tycker säkert jag är trist att umgås med de också, som nästan alltid tackar nej).

   Om du är väldigt ung kanske det blir bättre om ett par år, men annars tycker jag du ska investera lite tid i att leta vänner som hellre umgås på det sätt du trivs med och som inte dricker så ofta/ alls.

   Svara

  Nån som vet vad som hänt bloggaren Mitt vita hus? Verkar ha lagt ner bloggen.

  Svara

   Var det bloggen som typ ”kopierade” House of Philia..?

   Svara

    Hon hade nog HoP som förebild.

    Svara

   Hon har lagt ner bloggen. Kör bara instagram nu. Verkar som om hon ska skilja sig också ☹️

   Svara

    Åh fasiken… hade intrycket att hon levde ett väldigt stabilt familjeliv. Tror ni det är därför hon slutat blogga?

    Svara

  Någon här som har chrons eller celiaki och vill berätta lite om hur ni fick reda på det (hela förfarandet) och hur ni har det nu?

  Mvh
  Tarmtjejen

  Svara

   Jag har Crohns!
   Hade haft problem i två år men inte tänkt mer på det än ”magsjuka” eller ”mensvärk”.
   Fick akut blindtarmsinflammation och när de tog ut och tittade på den i mikroskop efter så indikerade den på Crohns och då blev jag kallad för undersökning.
   Gjort endoskopi uppe och nere, kalprotektin-prov och magnetröntgen.

   Åt kortison i 5 månader och då sjönk kalprotektinvärdet (thank god) och nu äter jag Azathioprine 100 mg / dagen och mår för det mesta bra.
   Har dagar / veckor då det känns som skov igen men det går över. 🙂
   Det enda negativa jag har är att jag nästan alltid är trött, och min hjärna hänger inte alltid med.
   Och så utreds jag för mer grejor nu för problem som jag fått sedan Crohns diagnosen. 😓

   Svara

   Har celiaki. Är idag 24 år gammal, detta upptäcktes på mig tack vare min mammas envishet när jag var barn. Hon tjatade i många år på vården som ej lyssnade, fick till slut min diagnos vid 7års ålder, efter en del gastroskopier och mycket provtagning. Jag har haft tur med en läkare till mamma, annars kanske det gått ännu segare.

   Jag har levt ganska smärtfritt sedan dess, men för att jag troligtvis föddes med det och gick många år utan glutenfri kost blev tarmen skadad, tog ett par år att återställa magen. Det jag kan ha problem med idag, som ingen vet riktigt varför, är att jag konstant levt med brister så som tex järnbrist och B12-brist, tycker inte vården tagit det på allvar riktigt. Tarmen verkar till synes läkt. Drog även på mig en reumatism sjukdom tyvärr, men så blir det väl antagligen med autoimmuna sjukdomar, det hänger ihop.

   Svara

   Jag har Crohns. Blev riktigt dålig i vad jag trodde var magsjuka helt plötsligt. Fick springa på toa hela tiden till en början och det kom blod. Efter typ en vecka fick jag inte behålla vätska heller utan började kräkas upp den så fort jag drack något. Då åkte jag in till akuten. De konstaterade väldigt snabbt att det var en IBD och jag var inlagd i över en vecka. Dock fick jag först diagnosen ulcerös kolit. Nu efter ett par år tycker min läkare att det mer ser ut som Crohns fast ”bara” tjocktarmen är inflammerad. Jag har en rätt aggressiv Crohns, så mår aldrig lika bra som jag gjorde innan och behöver alltid ha lite koll på toaletter och så. Men nu för ett par månader sedan började jag med en ny medicin, Stelara. Och mina värden är för första gången sen jag blev sjuk normala! 🙂

   Svara

   Jag jobbar på en större butik av ett stort statligt alkoholmonopol. Det är en fantastisk arbetsplats! Älskar man att rådge om drycker och mat så är det jätteroligt. Plus bra betalt jämfört med andra butiksjobb.

   Minus är fulla och/eller drogpåverkade kunder man nekar handla, som kan bli väldigt aggressiva. Blir kallad det ena och andra dagligen. Men pluggar till tandläkare på sidan av.

   Svara

  Vad jobbar ni alla med? Jag är trött på mitt jobb som städerska, det är så otacksamt och alla är tydligen proffs på det och kommer med åsikter.. Jag drömmer om ett jobb med mer frihet, där jag kan jobba hemifrån om jag vill, där jag kan göra mina hästar på dagarna och jobba på morgon och eftermiddagar.

  Svara

   Jag städar med, anställd på två stora lokala företag. Har 7 timmar /dag på ena och 6 på sndra stället och detta 5 dagar i veckan. Drt är nya fina lokaler och jobbet tar mig endast halva tiden då är jag ändå pedant och gör mindre storstädning varje dag. Fördelen med att vara enda städaren är att ingen annan städar där och inte gör sitt jobb lika bra som en själv. Nu är det enbart min ordning och reda och trots att städerska inte är flashigt så tjänar jag bra med lön för 13 timmar per dag

   Svara

   Jag jobbar som undersköterska på en vårdcentral. På LAB. Tarm prover, lite omläggningar, tar lite stygn, tar hand om provsvar, beställer förråd.. mest provtagning dock! Det är superkul!!! ☺️

   Svara

   Butik, men pluggar till religionsvetare. Vill bli professor haha👩🏻‍🏫👩🏻‍🎓. Kommer ta ca tusen år innan jag är det, men mål ska man väl ha. Butik suger, avskyr kunder.

   Svara

    Jobbar ej just nu. Klarar mig ekonomiskt ändå och mår fantastiskt. Bara mått skit på mina jobb. Sugen på att plugga nu så man slipper känna sig som en slav och jobba med det man tycker om istället.

    Svara

   Jobbar som sjuksköterska. ..bården blir sämre å sämre

   Svara

   Jag jobbar med headhunting, väldigt kul!

   Svara

    Flisan, vad exakt gör man som headhunter? Låter som ett roligt jobb men har igen aning om vad man faktiskt gör, tänker mig att man är en slags stalking-expert som får betalt för att hitta rätt människa till rätt jobb

    Svara

     Ja det är ungefär det faktiskt. Man stalkar mest på LinkedIn.

     Svara

     Hej! Beror lite på vilken bransch samt nivå man jobbar med. Mina kunder har ofta några namn de vill jag kontaktar annars så är linkedin och andra nätverk bra sätt 🙂

     Svara

   Jobbar i nördbokhandel. Får skit av besserwissersnubbar ibland (för att jag inte kan ALLT om ALLA produkter vi har, vilket är sinnessjukt – ingen skulle kunna ha full koll på alla områden inom vårt sortiment, eftersom det är väldigt brett), men annars är kunderna schyssta, och jag älskar att få jobba med saker jag själv är intresserad av på fritiden.
   Drömjobbet du beskriver, med det fria schemat, låter som något en egenföretagare skulle kunna göra. Kanske finns det något sätt för dig att nå det på det sättet?

   Svara

   Jag jobbar med verksamhetsutveckling och projektledning inom en myndighet med inriktning på barn och psykisk ohälsa/hälsa, fritt (fri arbetstid på relativt valfri plats), kreativt och bra lön. Älskar mitt jobb!

   Svara

    Låter spännande! Vilken utbildning krävs? 🙂

    Svara

     Ofta har man en Anna profession i grunden och ett befordrande som VU (tex sjuksköterska eller sjukgymnast) medan jag har en magister i folkhälsovetenskap (inr barn och unga), en kandidat i psykologi (inr psykisk ohälsa) och en civilekonomexamen (inr marknadsföring och projektledning) – men jag är nog i princip den enda som har min grundanställning som VU😊

     Svara

   Jag jobbar på radio som pratare. Superkul

   Svara

   Syr barnkläder på heltid med egen webshop. Superkul och perfekt då jag har 3 barn och jag kan jobba beroende på hur deras dagar ser ut på förskolan osv

   Svara

   Jag har jobbat inom äldrevården i många år nu och har också tröttnat, inte på dom gamla men allt runtomkring och ska börja läsa till hovslagare till hösten! Vill precis som du kunna bestämma mina dagar kring hästarna och ungarna och det känns verkligen rätt för mig!

   Svara

   Jag jobbar på rättspsyk men studerar till digital strateg, så ska väl eventuellt byta bana är tanken. 🙂 Men jag älskar mitt jobb, så det tar emot.

   Svara

   Jobbar på TV som koordinator 🙂

   Svara

  Ni med barn, hjälp mig! Fick hoppa in akut och vara barnvakt åt en kille på 5år, han kändes varm och tog febern som visar på 38,8. Har bara alvedon brus på 500mg samt alvedon munsönderfallande tabletter på 500mg hemma och ingen möjlighet att köpa något annat nu. Kan jag ge något av det? Står från 12år på…. Annars verkar han må bra, dricker, ätit två tallrikar yoghurt och lite isglass och halvsover i soffan

  Svara

   Varför ska du ge Alvedon om han verkar må bra? Det är absolut inte farligt att ha lite feber.

   Svara

    För att få ner febern? Eller är det bättre att låta det vara? Var mamman som sa att jag skulle ge om jag kunde, har själv inga barn

    Svara

     Finns ingen anledning att ta ned febern med Alvedon om barnet inte verkar ha ont och dricker 🙂

     Svara

      Okej 👍 Ja, han verkar okej. Åt/drack utan problem. Lite hängig/trött och varm bara

      Svara

   Ring 1177. Annars dela munsönderfallande i två lika stora delar och ge ena halvan. Se efter 30 minuter om febern har lagt sig något.

   Svara

   Kan du inte ringa föräldrarna? Dela brustabletten på hälften om du behöver ge annars klarar han sig nog utan eftersom han i övrigt verkar må bra. Barn klarar av högre temperaturer än vuxna

   Svara

   Man behöver absolut inte ge alvedon så fort ett barn får feber. Särskilt inte om barnet verkar må bra i övrigt.
   Men varför ringer du inte föräldrarna och frågar?

   Svara

    Har gjort, mamman sa att jag skulle ge om jag kunde men känns sådär när det står att de är från 12år

    Svara

     Låt det vara tills föräldrarna tar över. Om barnet blir sämre så ring 1177.

     Svara

      Okej 👍 Osäkert när mamman tar över. Sämre är när han inte äter/dricker eller? Håller tummarna att det bli bättre med sömn 🙂

      Svara

       Om allmäntillståndet ändras, om han inte vill dricka (viktigast att få i vätska) eller om febern stiger. Lycka till 🙂

       Svara

        Tack! 🙂

        Svara

   Ge ingenting så länge han mår okej. Feber är inte farligt när den är så låg och han inte lider av det. 🙂

   Svara

    Okej, tack 👍

    Svara

     Feber i sig är inte farligt så oroa dig inte om han dricker, sover, inte klagar på smärta någonstans, äter han lite också så är allt ok. Fin barnvakt du verkar vara❤

     Svara

      Okej, tack så mycket 🙂 Han ligger i svalaste rummet och har fått vad han bett om i matväg ikväll och vatten går ner (Bara i vattenflaska dock, smakar tydligen bättre… Men det är väl någon idé han har för sig haha)

      Svara

       Passa på att vila du också så fixar det sig!

       Svara

        Tack Sj, vad snäll du är!

        Svara

   Man ska inte ta alvedon i onödan. Man ska inte försöka få ner febern då den finns där av en anledning, dvs att hjälpa kroppen att bekämpa sjukdom. Ingen borde ta alvedon förrön man har väldigt ont, 40 grader+ eller om man inte orkar äta/dricka.

   Svara

   Nej.
   Det är för hög dos. Du kan inte heller dela den eftersom den inte är gjord för det och det finns ingen garanti att läkemedel är jämt fördelat över tabletten.

   Svara

    Tack, väntar tills imon och går förbi apoteket om det inte går över 🙂 Han lär vara här några dagar så bäst att ha något hemma ifall antar jag

    Svara

    Jag har delat Alvedon i flera år. Och det gått hur bra som helst.

    Svara

     Men nu är det en annan persons femåriga barn i fråga, inte ens vuxens beslut gällande den egna kroppen.

     Svara

      Anonym delar nog alvedon till barnen

      Svara

     Jag har kört utan bälte i flera år, inte har jag dött för det!

     Svara

     Vanliga alvedon kan du dela, inte suppar och inte munsönderfallande. De kan ha jämn fördelning, de kanske inte har det och du vet inte innan.

     Svara

  Alltså är det bara skuggor eller har Musse stånd på bilden med Gillis och Sally?! Fy i helvete i så fall.

  Svara

   Hahaha ser faktiskt ut så. Men gissar på skuggor, om han inte har en väldigt lång eftersom det går upp över midjan

   Svara

   Gick in och kollade, herregud visst ser det ut så 🤢😥Fyfan, vågar inte tänka på hur många pedofiler som söker sig till såna jobb…

   Svara

    I Göteborg brukar det vara rumänska immigranter som har hittat någon sådan där dräkt och försöker tjäna lite pengar, dräkterna kan tyvärr kännas lite gamla och slitna. Undrar vad Musse gjorde utanför Junibacken?

    Svara

     Det är faktiskt lite märkligt.. Musse och Astrid liksom

     Svara

     vad var poängen i att skriva att de är invandrade från rumänien?

     Svara

   Men guuud! Verkligen

   Svara

   Inte varit inne på henmes blogg på snart 1 år men ni fick mig att klicka in! Och nej, det ser inte ut som det alls.

   Svara

  Såg SATC-avsnittet där Miranda träffar sin killkompis som gått ner i vikt genom att spotta ut sin mat. Fungerar detta verkligen? Spydiga svar om att man skämmer ut sig om man äter på en restaurang och om att äta rätt och att motionera undanbedes, jag är bara nyfiken 🙂

  Svara

   Om han inte äter nånting så går han antagligen ner i vikt…

   Svara

   Nej det funkar inte. Du går inte ner i vikt genom att inte äta, ämnesomsättningen behöver vara igång för att du ska ner i vikt ordentligt

   Svara

    Får man i sig av det som tuggas? Skapar det inte en massa onödig magsyra genom att lura kroppen att det kommer mat?🤔

    Svara

     Får du i dig tuggummi som tuggas? Varför ens fundera på att tugga mat och spotta ut?

     Svara

      Men läste du min kommentar eller? Jag skrev att jag var NYFIKEN inte att jag funderade på det själv. Herregud.

      Svara

       Varför är du NYFIKEN på det? Googla på vad som händer när kroppen går in i svält istället

       Svara

        Okej, så jag var inte välkommen här i Öppet Spår alltså? Jag får väl vara nyfiken på vad jag vill så länge det inte skadar någon? Visst, jag drar härifrån då.

        Svara

         Jo, men eftersom camcam inte brular vilja ha diskussion om just sånt här så var det kanske en märklig fråga att skriva

         Svara

         Diskussioner om bantning brukar tack och lov kvävas här. Det uppskattar jag jättemycket, man får så mycket av det ändå. Varenda lunch på jobbet, typ.

         Svara

    What!

    Det där blev lite väl kort referat va?

    Svara

     Du går ner i vikt till slut, men det tar betydligt längre tid än om du bara äter lite. Äter du inte alls går kroppen in i svält, då gör kroppen av med så lite energi som möjligt och drar kraftigt ner ämnesomsättningen.

     Jag gillar inte sånna här kommentarer från början så kände inte att jag behövde skriva ut allt. Tugga mat och spotta ut… Dumheter

     Svara

      Kan du komplettera med en lista så man vet vad man får fråga här på öppet spår 👍🏼

      Svara

       Man kan ju börja med att visa hänsyn till Camcam som tidigare undanbett just sånna här diskussioner?

       Svara

        Jag har inte läst bloggen så länge och det är första gången jag skriver i öppet spår, hur ska jag kunna veta det?

        Svara

         Nån jävla hjärncell har du väl själv, så du kan tänka lite?

         Svara

         Anonym 22:46: Vad är ditt problem? Varför är du så otrevlig? HUR ska jag kunna veta att kommentarer om dieter och liknande inte är tillåtet här om jag är en ny läsare? Hade jag fått höra det utan spydig underton så vore det en helt annan sak.

         Svara

         Det handlar inte om vad som är tillåtet här eller inte. Det handlar om att det är en hjärndöd fråga att ställa överhuvudtaget, i bloggar, sociala medier och irl! Tänk själv!

         Svara

    Ursäkta, det där var det konstigaste jag läst. Det är väl klart att du tappar vikt om du svälter dig! De undernärda barnen i Sydsudan ligger ju knappast på normalvikt.
    Om du vill gå ner i vikt på ett långsiktigt och sunt sätt, ja, då behöver du ha ämnesomsättningen igång. Men tro mig, du går ner i vikt om du inte äter mat.

    Svara

     Exakt! 👍

     Svara

     Jag ut utvecklade mitt svar, men det orkade du kanske inte läsa

     Svara

      Du har dock helt fel i ditt utvecklade svar.

      Svara

       Nej, det stämmer.

       Svara

        Om du syftar på svarent 22:26, så nej det stämmer inte alls.

        Svara

    Klart du går ner i vikt av att inte äta.

    Svara

    Nej, för anorektiker svälter ju sig för att INTE gå ned i vikt. Suck.

    Svara

    Så klart att du går ner i vikt av att inte få i dig tillräckligt med mat. Leta upp bilder från balkankriget, specifikt på fångarna i ex lägret Omarska, så ska du se att ingen av dem är normalviktigt… #neverforgetsrebrenica11/7-95

    Svara

   Men nu blev jag riktigt ledsen, det finns människor som svälter och drömmer om att få tugga på mat 😔 orkar inte kommentera det mer…..

   Svara

    Det var en fiktiv karaktär i en TV-serie, så du kan sluta gråta 🙃

    Svara

     Och det var 10st tonårstjejer här inne som fick ytterligare ett tips på hur de kan göra för att bli sådär modellsnygg

     Svara

   När jag gick natur på gymnasiet fick vi lära oss att kolhydrater börjar att ”tas upp” av kroppen redan på tungan. Så det som händer borde vara att din kropp tar upp kolhydraterna men inte proteinerna eller fettet 🙂

   Svara

    Nja, inte riktigt så, men det finns enzym (amylas) som bildas i munnen som är till för att bryta ner kolhydraterna, men de följer med ner till mag-tarmkanalen och där bryts det ner och tas upp av kroppen, enkelt förklarat. 🙂

    Svara

    Inte tas upp, de börjar brytas ner.

    Svara

   Jag skulle aldrig få för mig att sitta bland människor på en restaurang och spotta ut maten (om det inte innehåller stora fiskben t ex).

   Men hemma spottar jag ut alltifrån Läkerol, godis till viss mat. Knäppt I know.
   Har ÄS i bagaget. Tuggar också på ett speciellt sätt men vill inte trigga.
   Skulle jag svälja alla läkerol jag hävar i mig hade jag suttit på toaletten dygnet runt (laxerande effekt)..
   Salvia är favoriten!

   Svara

  Inte var det väl min kommentar på förrförra inlägget som blev pricken på i:et?
  Du har ju inte skrivit om Bella heller. Har det hänt nåt?
  Är du utbränd?
  KRYA

  Svara

   Det var väl ändå att ta sig själv på lite för stort allvar att tro att hon blev utbränd av din kommentar…

   Svara

   Wow, narcissist

   Svara

   😂😂😂

   Svara

   Vad är du för människa som tror att du pushat någon ”över gränsen” och verkar vara stolt över det? 🙃

   Svara

  Jag är 27 år och klarade just min första raid i WoW. Började spela för 3 månader sen. I’m hooked!

  Svara

   Grattis! Själv är jag 45 och sitter fast på Candy crusch på nivå 433 sedan 5 månader 🔪

   Svara

    Jag är fast i pokemon go sen det släpptes, vill ha alla innan jag lägger ner, upp i 341 stycken nu så inte jättelångt kvar 💪

    Svara

    Kan du inte använda de olika ”fusken”? Alltså godishjälpmedlen längst ner under banan??

    Svara

     (Svar till den som var fast i Candy crush ☝🏻)

     Svara

     Gjort allt men inte fan klarar jag den ändå

     Svara

    Mitt största problem på candy crush är att de bara släpper 2 nya kapitel/v. Spelar igenom de jättesnabbt 🙁

    Mvh tanten på nivå 3530

    Svara

     Skjut mig vad avis jag blir

     Svara

   Tyvärr så kommer du några år för sent. WoW är döende och de har nerfat sönder allt så man behöver i princip stå nära en boss, akta sig för farligt skit på marken och trycka 1,2,3 så vinner man en raid.

   Svara

    Förstör inte andras kul!

    Svara

    Så mycket bullshit. Jag spelar Diablo 3 trots att det i stort sett är i maintenance mode och det är fan lika kul som när det släpptes. Sånt bestämmer inte du åt andra. Blizzard-spel tål tidens tand väldigt väl!

    Svara

    Nähädå!
    Eller möjligen om man spelar paladin eller warrior, men min dh kräver mer än 1 2 3 knapparna… man vill ju göra skada också xP

    Svara

   Jag är inne på 13:e året, Love it!

   Svara

  Min sambos barndoms kärlek har precis börjat jobba på samma jobb som honom och hon är orimligt snygg. Blond, blåögd, och ”lite finare än alla andra” (ja jag kollade upp henne) . Tack och lov är hon inte den vassaste kniven i lådan enligt min sambo, och jag kan för mitt liv inte heller se att de hade passat ihop nu som vuxna. Hade jag varit mitt vanliga jag hade jag inte brytt mig och litat på min man men mitt nya preventivmedel sätter spöken i huvudet på mig och jag ser bara ”konkurrenter” /otrohetssignaler överallt. Känner mig deppig och livrädd att bli lämnad. Jag har även en känsla av att hon är en typisk sån tjej som helst flirtar och försöker ”ta över” upptagna män bara för att hon kan (här tror jag faktiskt inte att det bara är hormonerna som talar). Blir galen av att inte veta vilka som är mina egna känslor och tankar längre och vilka som beror på preventivmedlet. Tankar på hur jag kan hantera detta eller andra som haft liknande upplevelser? Jag har tänkt att jag ska ge det ett halvår innan jag byter preventivmedel bara för att det kan ta ett tag för kroppen att vänja sig, men hur överlever man till dess??

  Svara

   Att skylla svartsjuka på sitt preventivmedel var nytt. Hur tänker du där?

   Svara

    Hon menar väl antagligen att hormoner spökar.

    Svara

    Jag har aldrig brytt mig förut, hon började för ett halvår sedan och det är inte förrän nu när jag börjat med minipiller jag kan börja störtgråta utan egentlig anledning och då söker min hjärna efter anledningar som lett till allt ifrån att min sambo är otrogen till att jag inte längre älskar honom. Spannet är extremt stort och inget jag upplevt ens i närheten av innan (8 års förhållande) . Innan kunde han säga att kassörskor var söta/snygga, öppet spana in andras bröst eller egentligen vad som helst utan att jag brydde mig för att jag litade på honom. Dessa hormoner har brutit ner mig totalt, och utifrån det jag läst är depression/nedstämdhet inte någon ny biverkning av preventivmedel och att då söka en förklaring till nedstämdheten känns inte heller speciellt långsökt även om svaret kan tyckas så? Hur som haver efterfrågade jag inte spydiga kommentarer från någon som inte upplevt liknande utan stöd. Eftersom att du inte verkar upplevt detta undanber jag dig komentera vidare, tack.

    Svara

     Oj vilken skit..

     Svara

     Jag blev också helkonstig på minipiller, vad vissa här inte verkar förstå är att svartsjuka inte är en direkt biverkning av preventivmedlet men om kroppen reagerar negativt på hormonerna så blir man helt förändrad emotionellt. Höll ut i 3 månader sedan orkade jag inte mer och bytte till hormonspiral vilket funkar perfekt 🙂 hoppas du mår bättre snart!

     Svara

   Skyller du helt seriöst på ditt preventivmedel? Spread the word: ”preventivmedel kan göra så att du slutar lita på din man!”

   Svara

    Nejmen håll era hästar nu, så skriver hon ju inte! Hon undrar ju om känslorna hon känner är hennes egna eller om det är ångestkänslor framkallade av hormonella (får vi väl anta) preventivmedel. Jag kan själv skriva under på att jag blir helt personlighetsförändad under min PMS. Saker som jag inte bryr mig
    om annars – att min pojkvän inte svarar på sms, pratar med en tjej i kassan på Konsum eller berättar att han fått ett sms från ett ex – blir stora, STORA ångestmoln när jag har PMS och hormonerna spökar. Tycker inte att det är en konstig fråga att ställa sig. 🙂

    Svara

     Ja precis det jag menade! Tack så mycket för att du förstår och inte är ännu en som beskyller kvinnor för att må dåligt och bli förvirrade av sina preventivmedel! ❤️ Jag är gammal nog att känna mig själv och veta hur jag vanligtvis reagerar på saker och nu beter jag mig inte normalt eller rationellt. Jag förstorar minsta lilla sak speciellt vid ägglossning och före mens, däremellan är jag mitt lugna/glada vanliga jag. Bara så skönt att höra att fler upplevt samma sak, tror ju stundtals att jag håller på att gå sönder då jag inte längre kan lyssna till mina egna känslor eller tankar. Bara att höra att fler känner igen sig gör mycket för att man inte ska känna sig helt galen!

     Svara

   Jag har aldrig hört att man kan bli annorlunda i sättet/huvudet av preventivmedel, men om du anser att ditt preventivmedel förändrar dig vill jag råda dig att byta preventivmedel snarast. Det låter inte bra.

   Svara

    Woohhoooooo!! En smink proffs kanske ☺️☺️😃😃. Dina bästa tips för en torris???

    Svara

     Se till att återfukta huden 🙂 smink sitter mycket bättre då. Och drick mkt vatten!

     Svara

     Hudvård. Grunden är a och o. Du behöver satsa på fukt fukt fukt. Fuktgivande rengöring, fuktgivade toner, fuktgivande serum och dag plus nattkräm med… Fukt. Fukt fukt fukt. Och peeling, såklart

     Svara

     Nu vet jag inte om du driver, men nej. Jag är tyvärr inget sminkproffs 😄 dock hade jag gärna varit ett. Då kanske jag hade kunnat hjälpa min egen torra hy 😅

     Svara

   Fast nej. Du är svartsjuk för att det valsar in en snygg tjej som han har ett förflutet med. Det beror på inte på att du tar preventivmedel, det beror på att du är mänsklig.

   Svara

   Men folk.. Nej man blir inte svartsjuk på grund av preventivmedel men man kan bli förändrad. Det kan vara en våg av känslor, oro och ångest som fäster sig och projekteras på saker. Logik och respons till händelser med massa hormoner och förändringar i kroppen reagerar vi alla annorlunda på. Jag själv blev skitsur på min pojkvän och paranoid för att han inte svarade så mycket som jag ville när han var borta en helg och skapade världens föreställningar. Jag var som en berg och dalbana med känslor som bara tog över. Slutade med de p-piller en vecka senare och då kunde vi skratta åt det. Så inte döm bara för att du inte har upplevt det.

   Men har du pratat med din pojkvän om det? Försökt typ diskutera det och förklara hur du känner? Brukar ju hjälpa men jag vet hur svårt det är när allt i kroppen är urbalans❤️ tack gode gud för kopparspiral

   Svara

    Jag har försökt diskutera det, vi har tidigare kört på kondom och p-dator men han gillar inte kondomer och vi blev oplanerat gravida av p-dator vilket jag aldrig mer vill vara med om. Då lät minipiller som ett rätt smärtfritt alternativ, oj så fel man kan ha. Dagdrömmer om att ta mitt liv i bland genom att cykla framför en bil och känner mig befriad av tanken 🙂. Jag mår skit av dom här tabletterna och barnmorskan säger bara att jag ska ge det någon månad till… Min sambo fattar dock inte allvaret utan frågar mest ”jamen vad använder alla andra då, det verkar ju gå bra för dom?” inser att han låter torr och hemsk här men han är egentligen världens mest omtänksamma, han är bara väldigt opåläst i ämnet.

    Svara

   När ett dilemma uppstår så brukar jag tänka ”Kan jag påverka det?” Är svaret nej, så släpper jag grubblandet. Vill din sambo vara otrogen så är han det oavsett och det finns inget du kan göra åt det. Hårt men sant… Så släpp det och tänk att han är med dig nu, inte någon annan bimbobrutta från förr

   Ps. Skyll inte på preventivmedel för att du är sotis

   Svara

   Hej Ella.
   Jag känner igen mig totalt! Jag ska snart byta min spiral och jag tror det är en del på grund av den jag fått en helknäpp i hormoner.
   Allt smått känns superstort, kan gråta över massa saker. Får ångestattacker. Små händelser från människor omkring mig blir genast superstora.

   Svara

   Herregud vilka otrevliga svar du fått😒
   Klart det kan vara hormoner som spökar? Menar ni att ni aldrig känt av skillnad när ni börjat på preventivmedel? Jag själv tappade all sexlust när jag satte in min pstav så tog ut den efter några månader bara 👍🏼

   Hade inte väntat ett halvår med att byta! Byt på en gång💖
   Du kan inte må dåligt i 6 månader för att KANSKE bli bättre sen

   Svara

    Ja kände inte direkt att de var det stöd jag behövde så loggade ut för kvällen för att inte kasta mig ut på bilvägen av allas misstro typ. Tvivlar nog mycket på mig själv och mina känslor som det är, mår piss men försöker trycka undan det. Det är barnmorskan som övertalar mig att hålla ut längre, och jag vet inte heller vad jag ska göra om det inte funkar och vill inte heller ha utsatt mig för den här tiden i onödan, därför jag håller ut…

    Svara

   Jag åt också minipiller och tappade helt balansen i livet. Slutade äta de när jag insåg att jag slutade titta mig för när jag gick över vägen för att jag ändå inte brydde mig om jag skulle bli påkörd. Helt sjukt. Aldrig varit deppig eller gråtig innan och när jag slutade så gick det över. Så mitt tips är att byta preventivmedel. Inte värt att ha det så som du beskriver. Kram!

   Svara

    Precis så jag känner nu, barnmorskan säger dock att det kommer gå över bara kroppen vänjer sig så lever väl ett tag till på det

    Svara

   Jag åt själv p-piller under några månader och mådde verkligen skit över det. Lättirriterad och väldigt bitsk hehe, speciellt mot min partner som jag egentligen kände mig väldigt trygg med. Kunde känna mig förrådd, bortglömd och oälskad för varje minsta sak som jag läste in jättemycket i. Med det sagt menar jag inte att du är orimlig med dina känslor, alla dina känslor är okej och inget du kan styra över. Tycker du borde prata med din man om hur du känner och ta det därifrån. Sen tar det ett par veckor eller månader till kroppen vant sig vid hormonerna så kanske en bra ide att rida ut stormen om du orkar men det borde du prata med en barnmorska om. Hoppas det löser sig och du mår bättre snart kram <3

   Svara

   Ella 🌷

   jag har några tips (ja det kan absolut vara hormoner som ”spökar” och ja, man kan känna så tro mig och ingen vill känna så det är ju rena skräck-känslor och de som inte har upplevt det har nog väldigt svårt att inse hur det känns. Under många år sammanlagt har jag inte varit svartsjuk alls, men sedan när jag väl har varit det så är det ju inte behagligt precis så jag känner med dig)

   Försök att vara extra varsam mot dig själv när det gäller att motionera, äta regelbundet, återhämta dig och liknande.

   Men be även din man ta extra hänsyn, det kan göra stor skillnad och hjälpa dig mycket. Om vi tar ett jämförande ezempel. Om man inte klarar av att andra röker du får inte astma, men du mår illa och blir lite täppt av röken. Då ber du vänligt de som röker att inte röka intill dig.

   Det är inte nödvändigt, men det hjälper dig väsentligt att må bättre. Så då är det ett lätt val.

   Tänk likadant här. Be din man vara varsam i detta och ta hänsyn. Han kan förhoppningsvis börja tänka sig för när han tittar efter andra eller kommenterar dem. Det kanske var en lite ”rolig grej” förut, men nu är det allt annat än ”roligt”. Försök att förklara det för honom. När det gäller hans nya kollega så be honom även om förståelse med det. Ju tryggare han lyckas göra dig, desto bättre lär du må.

   Svara

   Hej Ella, jag gav ett (vänligt) långt svar som inte syns ännu så vet du!

   Svara

   Har du inte känt så innan är det garanterat preventinmedlet, jag tål knappt hormoner pga blir personlighetsförändrad. Åt p-piller för ett par årsen och mina tankar var inte längre mina, jag intalade mig själv att det vore bättre för alla i min närhet om jag bara försvann och för mig var det sant. Det spelade ingen roll vad andra sa utan jag trodde verkligen på det, så här i efterhand tycker jag det är lite otäckt för jag var så jävla övertygad om det.

   Hormoner kan göra mycket med ens tankar och känslor (hur många kvinnor gör/tänker logiska saker under pms? Hur många gravida kvinnor blir inte hormon-monster?). Det kanske hjälper om du pratar med din kille och säger att hormonerna sätter sprätt i huvudet på dig?

   Svara

    Samma här, jag var inte mig själv. Jag fantiserade om självmord dagligen.
    Aldrig mer preventivmedel med hormoner för mig.

    Svara

    Klart som sjutton man kan bli helt knäpp av hormoner! Jag använder inga längre. Sist blev jag SÅ passiv. Ville ingenting, ville absolut inte ha sex, ville inte göra något. Det höll inte kan jag säga… med man och flera barn! Så jag la ansvaret på honom efter det. Jag hade haft p-piller, minipiller, p-stav osv sen jag var 14 år. Jag vägrade hålla på mer. Och jag mår mycket bättre! Mår likadant under amning dock… 😉 Hormoner! Men ansvaret ligger på mannen nu, äntligen lite jävla rättvisa! Han vet hur barn blir till. Det funkar utmärkt.

    Svara

   Supertrevligt kommentarsfält som vanligt!
   Jag blev själv väldigt förändrad när jag började äta p-piller. Grät för ingenting, allt var sorgligt och människor var hemska och jag skulle dö ensam. Det som hjälpte mig var att inte tänka hela tiden på hur p-pillerna påverkade mig, jag försökte istället tänka logiskt och låtsas som att allt var som vanligt. Det hjälpte litegrann, sen med tiden mådde jag bara bättre och bättre och idag märker jag inte av hormonskillnaderna.
   Ang. svartsjukan så finns det inte så mycket att göra åt. Skit i henne, om du litar på din man så gör han antagligen ingenting. Och om han gör det så var han bara ett ruttet ägg ändå. Hoppas du mår bättre snart! Livet är för kort för att gå runt och oroa sig för saker som KANSKE händer.

   Svara

  Måste bara dela med mig: Idag var en bra dag! Har haft depression LÄNGE och för några veckor sedan var jag beredd på att testa en ny medicin för det var värre än någonsin. Kände mig så fruktansvärt ensam och uppgiven. Fick dock inte tag på någon läkare som kunde ta emot mig så det blev ingen medicin. Och min terapeut har semester hela juli så jag har varit riktigt rädd att det ska spåra ur. Men idag! Vädret var fantastiskt och efter jobbet skyndade jag mig till första bästa park där jag låg och solade/läste någon timme och det var himla skönt. Då jag skulle hem blev jag bjuden på fest om några veckor. Gick och log då jag gick hem och kände ett lyckorus. Det var länge sedan senast! Kanske det äntligen håller på att vända? Hoppas hoppas.

  Ha det bra alla 🙂

  Svara

   Så himla härligt att höra 😊 Håller tummarna för att det har vänt för dig!

   Svara

   Åh vad härligt att läsa! Håller tummarna för att det vänder för dig nu <3

   Svara

   Vad härligt för dig! 😍

   Svara

    Wow, Catrin the one and Only is back! 😃

    Svara

     Det har hon redan varit ett bra tag, folk har redan kommenterat dryga svar så fort hon skrev något och till slut tröttnade andra på att varje kommentarsfält kapades när Catrin kommenterade, pga alla frågor om när hon skulle pröjsa BO och slutligen sa Camcam ifrån att Catrin är lika välkommen här som någon annan, så länge hon (likt alla andra) inte skriver något som sätter henne på konstant modd.

     Snipp snapp (en) snut så va den sagan slut.

     Svara

  Någon mer som längtar såå otroligt jäkla mycket till semestern

  Svara

   Längtar sönder!!! Tre dagar kvar. Men har också lite ångest över att den ”snart” är slut…jag har v29 och 30 uppbokade och det är nog det, att jag inte vet vad jag ska göra sen, som gör att det känns som att den tar slut så fort🙁

   Svara

    Det är det värsta att man har semester men samtidigt känner panik att det snart är över. Jag blir nästan lite hispig så och drömmer ofta om jobbet typ första veckan. As jobbigt!

    Svara

   Jag är deltidsarbetslös så jag har ju typ semester. Svårt att njuta dock eftersom jobb-framtiden är så oviss. :/

   Svara

   Skojar du ..dör lixom dessa 3 sista dagarna

   Svara

  Är på jakt efter en ny deo. Vad kan ni rekommendera?

  Svara

   Recipe for men! Egentligen en deo för män men who cares. Den är kanonbra, luktar fräscht och torr hela dagen. Lite dyr dock (135kr på apotea) men så värt det!

   Svara

    Köpte den till min kräsna Sambo & han ÄLSKAR den ❤️

    Svara

   Matia åkerbergs saltdeo är min favorit, men då krävs det att man inte svettas så mycket då den mest hindrar lukt. Annars är doves orginal favoriten hos mig. Rexona gillar jag också

   Svara

   Asså man kanske blir lynchad nu men efter flera år av problem med svett och en otrolig svettlukt så var blondinbellas count on me när den kom min räddning, använt sen dess och det är den som funkar! Provat att byta men börjar svettas som en tok och stinka 😞

   Sen tycker jag att blondinbella kanske inte är den roligaste personen här i världen och helst inte vill sponsra henne, men deon tänker jag inte sluta köpa 🙈

   // luktar inte svett längre och vill fortsätta så 😂

   Svara

    Jag älskade count on me!
    I typ 2 månader, sen började jag lukta illa utav den istället. Har läst många liknande erfarenheter. Hoppas det inte händer dig 🙏🏻

    Svara

     Haft den typ sen den kom, so far so good! 😊

     Svara

   Rexona maximum från apotea. Finns för 100 i matvarubutik men typ 69 på apotea. Såå bra. Innan den svettades jag mycket och luktade. Både jag och min man har varsin och de fungerar toppen!

   Svara

   Nivea dry comfort! Trodde count on me var bra tills jag provade denna. Mirakel. 😻

   Svara

   Vichys gröna. Är så jäkla bäst i den här värmen, svettas nada under armarna tack vare den. Luktar gott gör den också.

   Svara

   Änglamarks deo, är parfymfri så funkar bra för mig som tidigare reagerat på starka deodoranter (börjat klia, utslag). Tycker också att det inte heller sätter sig så mycket lukt i kläderna av den eller min lukt (svett) så det är lätt att vädra kläderna/slippa fläckar 🙂

   Svara

   Jag använder en från adidas just nu! Den är bra. Hade en Nivea mineral deo innan, kommer inte ihåg exakt vad den hette men den var grym! Hade typ grön och lila skruvkork i botten?

   Svara

   Vichy!!! Lätt den bästa, använde Absolut Torr i flera års tid under mina tonår och när den slutade verka (!!?) fick jag tipset om Vichy och har aldrig köpt en annan. Så om du har problem med rikliga svettningar, vilket jag hade, kör Absolut Torr, annara Vichy!

   Svara

  Har senaste tiden haft sjukt uppblåst mage (ser typ gravid ut efter jag ätit mat, men är inte det) Har ni nåt tips på vad jag kan göra? 🙁 är vegetarian och äter en del bönor osv men har inte reagerat på det tidigare.

  Svara

   Äter su mycket färska grönsaker? Det blir man uppblåst av

   Svara

   Omeprazol. Försök samtidigt tänka på vad du har ätit de gånger det händer, så hittar du nog snart boven i dramat. Man kan reagera på sånt som tidigare funkat.

   Svara

    På vilket sätt hjälper omeprazol mot uppblåst mage? Omeprazol minskar ju produktionen av magsyra och används vid sura uppstötningar, halsbränna och magsår. Men det är ju inte magsyran som gör en uppblåst, snarare gasbildande mat, kolsyra, tuggummi, tempot man äter i.

    Svara

     Prova får du se.

     Svara

      Jag använder Samarin när jag är uppblåst, är väl samma sak. Funkar varje gång 🙂

      Svara

   Har varit uppblåst i princip dagligen sen jag blev vegeterian för nått år sen. Funderar på om det kanske är så enkelt som att mina magmuskler suger och inte orkar hålla inne allt efter mat typ xD

   Svara

   ”Har ni nåt tips på vad jag kan göra?”

   Fodmap-diet för IBS.

   Svara

  Längtar sönder!!! Tre dagar kvar. Men har också lite ångest över att den ”snart” är slut…jag har v29 och 30 uppbokade och det är nog det, att jag inte vet vad jag ska göra sen, som gör att det känns som att den tar slut så fort🙁

  Svara

   Äh vafan, tryckte ju på svara under Trötts inlägg☝🏼

   Svara

  Tror ni att harvey spector i suits skulle va intresserad av en småbarnsmamma från en mindre stad i Norrland?
  FÖR JAG ÄR SURE AS HELL VÄLDIGT INTRESSERAD AV HAN 😍😍😍😍😍😍

  Svara

   Det blir nog svårt. Mest för att han inte finns.

   Svara

    Sköning du är.

    Svara

     Nu är ju (tyvärr!) inte småbarnsmammor så poppis på varken relations eller arbetsmarknaden…

     Svara

      Fast Vickan. Det sa folk till mig också… så fel de hade kan jag säga. ☀️

      Svara

    Party pooper deluxe 🧐

    Svara

  Skulle någon vara intresserad av en blogg med sikte på studier och förhoppningsvis en framtid i LA? 😇🤔

  Svara

   Jag!! 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

   Svara

   Jaaaaag

   Svara

  Camilla Läckbergs story igår när viktor frisk kommer upp ur vattnet och ba frisyren viktor och simon lägger till med att föna och saltvattenspray. Han kanske blivit inspirerad av löwengrip eller en liten pik mot henne eller inget av ovanstående.

  Svara

   Va?

   Svara

  Någon som har tips på en bra husläkare på vc i Stockholm innerstad?
  Extra bonus om ni har erfarenhet av att denne är bra på psykisk ohälsa och kopplingen till somatiska symptom (= det fysiska)

  Jag ger snart upp… uppe på läkare nr 40 på 4 år. Ständigt runtskickad….

  Svara

   Testat privat?

   Svara

   Ida på capio Östermalm 🙏

   Svara

    Och Christina på samma ställe!

    Svara

   Odenplans Läkarhus. Flera års kö tyvärr, men för framtiden!

   Svara

  Vad gör man när man är på botten. När man efter hållit näsan över vattnet så länge och nu sjunkit?
  När man inte vill leva men heller inte dö?
  När man erbjudits hjälp men allt är så förödmjukande och ingen hjälp kan rätta det som är fel.
  När man isolerat sig från alla och inga vänner är kvar. När man sagt ifrån sig sin familj.
  När ankaret i form av barn blivit vuxen och går sin egen väg.
  När jobbet som betytt så mkt i flera år upptäckt att man inte gör det man ska och man fått varning.
  Hur orka?

  Svara

   💕 man måste börja nånstans. Vet du själv vad som är fel? Om ja, har du talat om det för vården? Anser de ändå att den hjälpen de erbjuder skulle hjälpa dig bättre?
   Ibland kanske inte vård kan ’rätta till’ det som är fel (utan att veta vad som drabbat dig 💕). Ibland kan det vara en händelse längre tillbaka och det går ju inte att vrida tillbaka tiden, men man kanske kan få verktyg att gå vidare/må bättre igen.

   Vad gäller din familj så går det säkert att återuppta kontakt igen, förutsatt att det är vad du vill? De vill säkert ha dig i sina liv igen ❤️

   Det låter som att du behöver hjälp av någon som har kunskap om din situation och som vet hur du bäst blir hjälpt. Jag önskar dig all lycka ❤️💕

   Svara

   Jag skrev ett svar till dig, men det verkade fasta i modd (?).
   Det jag skrev var iaf i korta drag att det låter som att du behöver professionell hjälp att reda ut din situation 💕. Kanske kan det åtminstone vara värt ett försök, även om du tycker att det hjälpen inte råder bot på själva problemet ❤️

   Svara

   Till Tistel.

   Tänk så här: när botten är nådd så är vägen bara en och det är uppåt. Låt folk tycka, tänka och säga. Strunta i dem allt du bara kan och ”simma” uppåt, uppåt, uppåt. Det går inte tänker du säkert och självkänslan har tagit alltförmycket ”stryk”.

   Men då är det jävlar anamma-känslan som gäller. Om du känner att alla har svikit, försök tänk att de inte har förmågan. De förmår inte, de kan inte sätta sig in i din situation. Ett av de vanligaste problemen när en person behöver ”simma” uppåt mot ”vattenytan för att hämta luft/ kraft” är att personen vill ha förståelse. Och just det kan vara dels svårt att få av alla (man kan inte göta alla till lags) och sedan om du läser bloggar t.ex så går folks liv upp, sedan ner och sen upp igen.

   M.a.o. om man orkar sig igenom de nästan omöjliga perioderna så väntar det bättre tider sedan. Om du inte tränar fysiskt och inte har något bra och fungerande sätt att slappna av på så är det ett bra första steg.

   Försök att bli arg istället för ledsen och orolig. Alla känslor är okej, men tillåt dig att bli arg på det eller de som inte ställde upp på dig. Eller på att livet ska behöva vara så tufft för dig.

   Sök hjälp är ju självklart också ett tips, ring Vc så hjälper de dig vidare men stå på dig ordentligt.

   Läs eller lyssna gärna på böcker om självkänsla, stresshantering och liknande.

   Mina tips är självklara, men ibland är det just sådant som behövs. Oavsett vilket: jag håller på dig och känner med dig!

   Svara

   Hej Tistel! Mitt svar fastnade nog också! Hoppas att du kan läsa det sedan, det var ganska långt. Kram till dig!

   Svara

  Så lessen på livet. Två unga barn, otroligt ensam trots att jag är gift. Kämpar på utan hjälp då vi bor utomlands utan familj eller släkt. Maken jobbar för fullt för att det ska hå runt men vi är på helt oliks ställen i livet. Känner mig så nere och hjälplös, utan några utvägar. Sommarlov utan barnomsorg och jag känner att jag är på väg att gå under. Jobbar som attan med mig själv men ser inget ljus i tunneln…

  Svara

   Känner med dig. Du måste ptrata med din man. Det är inte meningen att du ska gå under. Önskar jag hade bättre råd. Önskar du får det lättare. ❤️

   Svara

   Hej! Jag har varit i exakt samma sits som dig, du är inte ensam. Småbarnsåren går fort, det är den absolut tuffaste tiden i livet men den kommer försvinna lika snabbt. Din man är i exakt samma sits som dig, ofta kan det vara lätt att ge sig på varandra när inga andra finns i samma land – men försök påminn varandra om att ni är ett team. Partners som ska brottas med jobb, föräldraskap, kärlek och allt annat i livet. Lägg på nytt språk och kultur, jag vet själv hur tufft det är. Du kanske ska be din man om en kväll där ni kan prata ostört när barnen har lagt sig? Så kan ni dela med er av era frustrationer och lägga upp en plan för hur minska hjälpa varandra? Jag och min man brukar må bättre när vi fått gråta ut tillsammans, livet är fan inte lätt alla gånger men det kan vara skönt att få ut känslor på nått sätt. Kramas, trösta och tänka ut lösningar tillsammans. Finns det möjlighet att lägga en slant på regelbunden städerska eller barnvakt så lovar jag att det hjälper en utmattad förälder, speciellt när man inte har vänner eller familj nära. Andra tips är sluka sol, dricka mycket vatten och testa lägga om din kost. Det kan ge kroppen och hjärnan en liten kick för att få drömmar och motivation igen ❤️

   Svårt att hålla mig kort 😊 Du är inte ensam i alla fall, om du vill prata ut med någon så kan vi brevväxla på mail?

   Svara

  Vill att nån kollar upp my martens jobb som Vd

  Svara

   Va? Varför ska någon annan stalka henne åt dig?

   Svara

    För att jag inte vet hur man kollar upp sånt. Härinne verkar ju många vara bra detektiver

    Svara

     Sjukt. Stalka inte folk. Du får väl fråga henne om det är något du undrar

     Svara

  Jag har en jättenära vän som jag inte kan komma i kontakt med. Vet inte vad jag ska göra behöver råd! Hon brukar skärma av sig stänga av mobilen osv i vissa perioder men nu har jag inte hört något från henne sen februari!?!?! Har ringt,smsat ringt på hemtelefon och får inget svar(hon har inga sociala medier alls eller använder sin mejl). Har kollat upp hennes mamma på hitta.se o ringt för att kolla att det inte hänt något och hon sa att allt vad bra och att min kompis skulle höra av sig till mig men det har fortfarande inte hänt och jag pratade med hennes mamma i maj!! Vad ska jag göra? Funderar på att släppa det pga blir så jävla sårad men sedan vet jag ju inte om det faktiskt hänt något som inte hennes mamma vet/berättar. Snart kommer jag ju ringa på hemma hos henne o vänta en hel dag om jag måste men tror typ att jag kommer börja grina om/när jag ser henne assååå vad ska jag göra😔

  Svara

   Om du sökt henne sen februari utan gensvar och fått bekräftat att hon är okej av hennes mamma, så kanske du ska ta till dig hinten att hon inte vill prata med eller träffa dig. Lämna henne ifred, vill hon höra av sig gör hon det

   Svara

    Fy fan vilket svar tack för det. Som sagt hon har i tidigare perioder skärmat av sig på grund av depression och ångest alltid efteråt så har hon varit tacksam för att jag fortsatt höra av mig. Men absolut att jag kastar bort mer än tio års vänskap utan att få reda på vad jag i sånna fall ska ha gjort för att hon helt plötsligt inte vill veta av mig

    Svara

     Men hon vill ju inte det om hon inte svarar eller hör av sig. Det är ju uppenbart. Och då får du ge henne space och vänta på att hon vill höra av sig. Du kan inte tvinga henne till att vara vän med dig just nu

     Svara

      Jag vill inte tvinga henne till någonting jag vill bara få ett livstecken. Vi är så nära så att vi kan säga när någon av oss inte orkar ses det har aldrig tidigare varit ett problem. Orkar inte ens behöva försvara oron jag känner. Ångrar att jag ens skrev här

      Svara

       Sluta tänk på dig själv och låt henne få andrum och höra av sig när hon orkar. Kan se hennes kommentar här framför mig: Jag mår dåligt och vill vara ifred och det vet alla då jag tidigare avskärmat mig. Men har en vän som hör av sig hela tiden fast jag aldrig svarar henne. Hon har till och med ringt min mamma! Vad ska jag göra?

       Lisa, på riktigt, psykiska sjukdomar är inte logiska. Hon kanske inte ens orkar kolla på telefonen. Bara vänta ut henne

       Svara

        Precis, psykiska sjukdomar är inte logiska, hon orkar förmodligen inte svara eller ens kolla på telefonen och hon vill förmodligen vara i fred på ett sätt men samtidigt önskar hon att hon kunde ha kontakt med folk. Inte alls bra att lämna henne ifred för allt blir värre då – det hon behöver är att träffa folk. Lisa du tänker helt rätt – åk hem till henne – fint att du bryr dig och finns för henne. Ju mer någon avskärmar sig och är ”tyst” desto sämre mår personen förmodligen. Att be om hjälp är inte heller lätt, kan bli omöjligt för en svårt deprimerad likaså att höra av sig och svara i telefon. Man ska också tänka på att bara för att en person kan skratta så betyder inte det att personen mår bra, och det är ofta svårt för en person som mår väldigt dåligt att berätta det och att prata om det.

        Svara

       Men hon vill ju inte. Skicka ett sms och skriv att du är orolig och be henne svara med en smiley bara så du vet att hon är okej. Lämna henne sen ifred oavsett om hon svarar eller inte

       Svara

        Bra idé!

        Svara

     Kanske kan du skriva ett brev till henne?

     Svara

     Sannolikt mår din vän väldigt dåligt. Det påverkar ju också dig, du är orolig, kanske saknar du henne osv. Men din vän har också ett eget ansvar. Även om man mår dåligt så bör man klara av att själv eller genom tex sin mamma säga att man inte orkar ha kontakt just nu. För din egen skull kanske du behöver släppa taget och låta henne ta initiativet den dagen hon orkar. Du kan skriva ett brev till din vän om du vill, beskriv din oro och att du finns där för henne om hon vill, att du bara vill henne väl. Med psykisk ohälsa kan det bli samma som med någon som är beroende av droger eller alkohol, man blir medberoende med den personen och åsidosätter sina egna behov och sitt eget mående för deras skull. Det kanske låter hårt men jag säger det dels som vuxet barn till missbrukare, dels som någon som själv haft djupa depressioner i perioder. Hoppas att det ordnar sig för er båda 💗

     Svara

     ”utan att få reda på vad jag i sånna fall ska ha gjort för att hon helt plötsligt inte vill veta av mig” Var inte så ego. Sätt henne först när det är hon som mår dåligt. Du behöver inte ha gjort något. Hon vill bara inte. Kan bli så när man mår dåligt

     Svara

     Jag tror inte det är en hint att hon inte vill träffa dig utan det är nog så att hon inte orkar svara eller höra av sig tillbaka, kan vara så vid svår depression och ångest. Hon är säkert tacksam att du hör av dig. Åk hem till henne men skicka ett sms just innan så att hon vet att det är du som ringer på.

     Svara

   Ta hinten..?

   Svara

   Åk dit och se hur hon mår och säg att du finns kvar och åk sen om hon vill vara ensam. Då får du se henne och hon blir påmind om er vänskap 💖

   Svara

   Vilken svår och jobbig situation! Jag förstår att du är orolig och det är uppenbart att du bryr dig väldigt mycket om din vän. Jag har själv skärmat av mig från familj och vänner när jag har varit som mest deprimerad. Några gånger har jag uppskattat att folk runt om mig inte har gett upp även fast jag har varit avvisade men andra gånger har jag önskar att dom bara kunde låta mig vara ifred ett tag. Det låter som du har gjort allt du kunnat och tyvärr är det inte så mycket mer du kan göra än att låta det vara och förhoppningvis kontaktar hon dig igen när hon är redo. Du skulle kunna skicka en blombukett till henne där du skriver att du förstår att hon vill vara ifred ett tag men att du alltid finns där för henne och att hon kan höra av sig när som helst.

   Svara

   Lisa – fint att du hör av dig till din vän, det uppskattar hon säkert men är det så att hon är deprimerad med svår ångest så kan det vara så att hon helt enkelt inte ens orkar svara i telefon och har svårt för att höra av sig tillbaka, kanske har hon sällan kontakt med folk och ju längre tid det går desto svårare blir det. Åk hem till henne men skicka ett sms innan och förvarna så att hon vet att det är du som ringer på, kanske behöver hon hjälp med något och kanske behöver få prata. Fint att du bryr dig Lisa, önskar att fler vore så.

   Svara

   Hej Lisa! Vet inte om du läser detta, hoppas det 🙂 Vilken otroligt fin vän du verkar vara. Jag tycker absolut inte att du ska låta din vän vara ifred. Livsfarligt om hon är deprimerad och känner att hon tappat kontakten med omvärlden. Folk här i kommentarsfältet verkar inte ha erfarenhet av att vara deprimerad eftersom man i den situationen inte orkar ta kontakt med utomstående utan tvärtom är beroende av att de tar kontakt med en. Jag hade nog också åkt hem till henne och satt mig utanför, sen om hon inte orkar umgås så får man vara ödmjuk inför det och åka hem, men då har du i alla fall visat att du finns kvar och bryr dig. Den påminnelsen om livet utanför depressionsbubblan är ovärderlig när det gäller att orka fortsätta kämpa. Kanske kan du skicka blommor, ett vykort, en liten present ibland utan krav på svar, det hjälper också mycket. Om hon tidigare sagt att hon uppskattat att du fortsatt höra av dig finns det ju god anledning att tro att det är likadant nu. Jag vet att det är tärande och man kan känna sig avvisad, men om det är en depression din vän har så är det sjukdomen och inte hon som person som gör så här. Människor som du är guld värda! KRAM!

   Svara

  Ni som skaffat fler vänner i vuxen ålder, hur har ni träffat dem?

  Jag är 26, bott i min _lilla_ stad i ett år, har väl två att umgås med som bor här omkring, men den ena reser mycket och den andra har sambo.

  Idrottar, men de flesta (om inte alla) jag tränar med i klubben är äldre och har familj och barn så de går bort.
  Har även gymkort (som inte används men det kommer bli ändring på det snart). Så det är väl egentligen gymmet som gäller för att träffa någon potentiell kompis? Men hur går man ens tillväga? ”Hej ska vi bli vänner?”

  Testat appen gofriendly men den var inget bra.

  Svara

   JODEL!

   Svara

    Haha tack för tipset! Mest typ 18åringar-ish (de verkar inte äldre nämligen) som använder den här. Men kan ju ladda ner den igen och se👍🏼

    Svara

   Har träffat alla mina ”vuxenvänner” på jobbet faktiskt. Men tänker att man tex på gymmet för börja hälsa på folk och att de blir mer konservation med tiden.

   Min kompis har fått många nya vänner vis Facebook, hon är väldigt aktiv i många grupper och har genom det träffat folk 🙂

   Lycka till 🌸

   Svara

    Ja jobbet hade ju varit jättebra förutom att jag jobbar på en mansdominerad arbetsplats. Jag och killarna har ju mycket gemensamt och sådär, men det är inte killkompisar jag vill ha i första hand (det skadar inte, men det är inget problem i så fall känner jag eftersom vi redan klickar på jobbet), tjejerna är medelålders.

    Har inte jättemycket som intresserar mig tillräckligt för att vara aktiv på Facebook och i grupper, annars är det jättebra tips!

    Så det får nog bli gymmet för min del ändå, börjar jag gå dit regelbundet istället för 8 gånger per år så kommer det ju bli lättare, man blir igenkänd, börjar hälsa osv. Tack ändå, tipsen är i alla fall bra 🙂

    Svara

     Gå med i någon träningsgrupp på Facebook eller om ni har någon allmän grupp för folk som tex bor i ert område. Och skriv att du vill ha någon att träna ihop med så ni kan sätta lite push på varandra, du kan ju fråga om någon har gym-kort på samma ställe.

     Det tror jag många är intresserade av samt att det uppfattas som helt legitimt/ normalt (inte viktigt att vara normal såklart men kan vara lättare om folk känner att de försår och känner igen ens intentioner när man vill skaffa vänner).

     Svara

  Alltså vad händer egentligen med Micke och Sindy? Jag och Sindy fick barn nästan samtidigt så har följt dom bägge två länge men har inte sett deras sötnosar på jättelänge och nu har Sindy ny kille. Fattar noll

  Svara

   Men sluta någon gång

   Svara

   Enligt Micke är dom i fosterfamilj enligt Sindy hos någon släkting

   Svara

   Om du själv har barn så kanske du har tillräcklig inlevelseförmåga för att förstå att detta inte är något man spekulerar om på en blogg?

   Svara

  Idag var jag på stranden i bara bikini för första gången på typ tre år. Kändes jobbigt först och jag satt mest ihopkurad på min handduk och sneglade på folk för att se om de tittade på mig, men sedan lyckades jag ”släppa loss” och låg och solade och badade och hade livets bästa dag. Och i kväll har jag käkat på Pinchos och åt TVÅ efterrätter och jag skäms inte ens lite.

  En personlig seger! Eller två, till och med! På samma dag!!!!

  Svara

   Bra jobbat 🙂 lev livet utan ångest, det
   är du värd!

   Svara

   Vad härligt! Bra jobbat:) Själv har jag inte vågat bära bikini se jag var 12 år (är 31 nu). Jag badar alltid i leggins och t-shirt. Av någon anledning tycker jag det är mindre pinsamt haha. Har dock gått upp i vikt det senaste året så nu vågar jag inte ens ha t-shirt. Hoppas att jag vågar vara modig och ta steget som du någon dag!

   Svara

  Vad svårt och jobbigt med självupptagen vän. Bara pratar om sig. Jag blir trött i huvudet. Tur vi träffas sällan men jag vill helt bryta. Hon är helt självupptagen. Tycker inte ens synd om henne. Så fräckt att hela tiden sätta sig själv först. Hoppas ni mår bra. Gillar värmen men svårt att sova på natten.

  Svara

  Hur länge brukar matförgiftning hålla i sig? Är uppe i lite mer än ett dygn nu och är så förbaskat trött på eländet 😷

  Svara

   Kanske magsjuka då.

   Svara

  Jag har en hund som älskar avföring – inte andra hundars men gärna från människor och katter. Har hört att det ska gå bort genom att man ger hunden ananas. Någon som har testat det?

  Svara

   Vart hittar en hund avföring från människor?!

   Svara

    Husvagnsläger?

    Svara

    Vi har ett koloniområde inte långt ifrån där jag bor och de kolonisterna är inte särskilt trevliga om man säger så.

    Svara

    Folk skiter i skogen, löpare, svampplockare mm. Har haft hund i många år och det har alltid
    funnits. Enkel hundar gillar skit andra skiter i det 🙂

    Svara

    Skogen?

    Svara

  Nu är jag en gift kvinna!
  Helgen var som en dröm och hade jag inte haft massa fotobevis på dagen hade jag trott att det var en dröm också.
  Vi gifte oss på ett väldigt udda ställe, i en gruva. Men det var så mysigt, avslappnat och ”lagom”. 💕
  Nu ska vi njuta av resten av semestern tillsammans och planera en resa till Mexico nästa år!

  Svara

   I en gruva? 😮 berätta mer

   Svara

    Ja, längst ner i en silvergruva gifte vi oss. De har även den djupaste sviten som finns där nere. Man kan övernatta längst ner om man vill. Finns inte mottagning där så man blir extra ensamma!
    Där valde vi att ha vår ceremoni och även bjuda på middag. Våra gäster fick även en guidad tur på djupet medans vi återhämtade oss lite.
    Det var uppskattat av våra gäster, lite annat än ett vanligt bröllop i kyrka. 😍

    Svara

   Grattis!!!!🥂💍

   Svara

  Nu My martens blottar sin son nu på bloggen. Hon är helt jävla otrolig

  Svara

   Ja helt jävla sjukt…
   Vad tycker sonens biologiska pappa om detta tro? Jag hade gått i taket 🤯

   Svara

   Hon blottar väl inte sin son vad jag har sett.
   Jag skulle åldrig lägga upp bilder på mina barn på stora bloggar, men tänker ändå att det måste vara deras beslut och skulle aldrig döma någon.

   Svara

  Men varför togs min kommentar bort om självupptagen vän. Va?

  Svara

  Någon som har rubbning i hormonerna?? Hur fick ni hjälp? Vilka prover togs? Mår sååå skit , alla symptom pekar på sköldskörtel. Men på vårdcentralen säger de depression, atarax , 2 v sjukskrivning , hej då!! Har tidigare haft depression och detta är inte det!! Har man varit med om skitet innan så vet man. Sjukskrivning? Varför? Tycker om mitt jobb , lär ju inte få min kraft tillbaka efter 2 v med atarax . På köpet har jag fått utslag på hela kroppen😔😔😔

  Svara

   Vad är dina symptom? Läkare sa att jag var deprimerad, hade egentligen järnbrist..

   Svara

    Alltid trött, sååå trött. Ingen energi. Fryser , händer och fötter är is, tappat hår på ögonbryns, blå under ögona som aldrig förr. Så så ilsken , blir så lätt irriterad , typ pms hela tiden. Ingen ork , ständigt förkyld osv. Har haft depression innan och det va inte så här. Nått känns fel . Nu utslag i hela kroppen och en stor knöl i örat som de inte vet vad det är.

    Svara

    Alltid trött, sååå trött. Ingen energi. Fryser , händer och fötter är is, tappat hår på ögonbryns, blå under ögona som aldrig förr. Så så ilsken , blir så lätt irriterad , typ pms hela tiden. Ingen ork , ständigt förkyld osv. Har haft depression innan och det va inte så här. Nått känns fel . Nu utslag i hela kroppen och en stor knöl i örat som de inte vet vad det är.

    Svara

     Vad var skillnaden mot depression?
     Jag håller på att ge upp här.
     Alltid trött. Ledsen. Isolerar mig. Ingen energi.
     Ingen motivation till jobbet. Jag vill så gärna ge mer men hela kroppen säger emot och jag orkar helt enkelt inte rycka upp mig. Vet inte om jag ska skylla på hormoner, tuff period i livet eller om jag bara är en värdelös människa.
     Hade en person jag var intresserad av också som tydligen träffat en annan också så det hjälper ju inte till.
     Försöker tänka på att prioritera mig själv först och vara den jag vill vara men tankarna på att man är ensam finns hela tiden där i huvudet.

     Svara

     Ja alltså depression kan ju ge dom symptomen. Även sköldkörtel och järnbrist. Har du fått lämna blodprover hos läkaren? Då tog dom säkert sköldkörtel och järnprover. Du kan logga in på 1177 med bank id och läsa journalen och provsvar!

     Svara

  Loppistips sökes!

  Vi vill dra på loppis/auktionsrunda under onsdagen. Område Enköping/Uppsala/Håbo.
  Någon som sitter på bra tips?

  Ha en fin kväll

  Svara

   Jag älskar ulva kvarns antikvitetsaffär! Har bara varit där en gång men det var fan magi. Annars har jag inte så mycket tips tyvärr 🙁 lycka till!

   Svara

  Konstig fråga kanske, men jag behöver tips på inneskor!
  På min arbetsplats använder vi inneskor. Jag är dock en person som inte gillar att ha på mig skor över huvudtaget. Har tex aldrig förstått det sköna i att ha på mig tofflor och sommaren är verkligen bästa årstiden när man kan gå ut och in från trädgården barfota. Använder nu ett par vanliga sandaler på jobbet men de brukar snabbt åka av och sen går jag i strumporna resten av dagen. Förstår att det kanske inte ger ett så proffesionellt intryck när jag är bland kunder, men hatar verkligen känslan av att ha tunga skor på fötterna. Önskar att det fanns typ mockasiner för vuxna. Någon som har ett bra tips på skor som inte känns som skor? Helst ska de ju va lite diskreta också…

  Svara

   Haha det första som kommer upp i huvudet är Bellas skor.. Så, om du inte är ett bella fan så skulle jag rekommendera dig att ta en tur i några affärer och leta efter liknande

   Svara

    Ti Amo har likadana

    Svara

   Zara Home har snygga inneskor 🙂

   Svara

   Du kanske kan hitta någon typ av barfotaskor, typ något härifrån: http://www.freefoot.se/fria-fotter ?
   OBS inte testat själv men funderar i liknande banor. På mitt jobb har alla (andra) Birkenstock…

   Svara

  Någon här inne som käkat mirtazapin? Tyckt att det funkar mot att inte kunna sova men fuckar resten?

  Svara

   Jag äter både den och Fluoxetin men funderar på sluta, dels så sover jag lätt 14-16 timmar i sträck dom samt gått upp en massa i vikt, hela 30kg på ett år bara, hemst!! Men samtidigt mår jag piss utan dom…. 🙄

   Svara

    Samma, den fick mig också att gå upp i vikt. Det fick mig att må sämre än innan 😂

    Svara

  Kollar på dokumentären Grenfell Tower minute by minute. Någon annan som också gillar dokumentärer om katastrofer?

  Svara

   Jag har varit på middag idag där jag och min man som enda par av fyra inte hade några barn. Och jag är starkare än någonsin i min övertygelse om att jag inte vill ha barn. Alla tre paren bråkade konstant om saker som rörde barnen. Vems tur det var att ta barnet på toa, byta blöja, trösta när det blev ledset (vilket hände ungefär 100 gånger på 4 timmar). Par som var så kära i varann när de gifte sig för tre-fyra år sedan satt och himlade med ögonen åt varandra. Det var så hemskt att se. Blir det verkligen såhär?

   Svara

    ?

    Svara

    Ja!

    Svara

    Nej❤️

    Svara

    Snälla allas liv är olika.. Har två små underbara barn å tjafsar nästan aldrig med sambon

    Svara

   Jag!! Förvisso inte bara katastrofer men ett tips på en superbra serie som återskapar/återberättar olyckor: In an instant.

   Svara

  Precis kommit hem efter att ha sett Ed Sheeran på Ullevi och helt ärligt är jag som på små moln just nu. Sånt galet lyckorus i hela kroppen!

  Svara

   Den känslan är ju helt underbar!!! Hade samma känsla i flera dagar efter att jag såg Håkan Hellström där förra året❤

   Gjorde efter det en spellista med alla låtar från konserten, i samma ordning osv, och vill jag känna samma känsla som då så scrollar jag fram den listan, så det är ett litet tips🙂

   Svara

   Jag sitter på ett förbaskat tåg, men är snart hemma också. Helt fantastiskt var det!

   Svara

  My martens skriver om sin son på sin blogg om intima saker .. får svara att hon ska tänka sig för av folk som läser bloggen… hon blir helt galen och svarar folk så tråkigt. Som vanligt alltså blir arg när läsarna har andra åsikter än henne. Tycker nog inte en blogg är bra om man som blogginnehavare kan acceptera att folk tycker olika.

  Svara

   Hon skriver om att sonen fått myggbett och njursten.. men vilken tur att ni skriver om henne här och hjälper henne till fler läsare och att få upp statistiken när hon nu tappat. Suck.. Ni hjälper henne även genom att skriva kommentarer på hennes blogg, även om ni skriver ifrågasättande. Folk som ljuger och som jag ogillar vill inte jag hjälpa till framgång iaf.

   Svara

  Pizza

  Svara

  Ngn som har barn m Adhd?
  Han är 13, syskonen är 6 och 7 och riktiga retstickor och han tänder på alla cylindrar….hjälp!
  Han kan inte hjälpa det och de är ju i en ”retsam ålder” och förstår inte hans problematik…

  Svara

   Min spontana tanke är att se till att minimera socker, snabba kolhydrater och se till att han idrottar.

   Svara

   Men nej. Så fort ett barn beter sig jobbigt så är det inte adhd. Sluta leta ursäkter till beteendet. Gör som den andra skrev, mer nyttigheter och rörelser.

   Svara

    Tolkar det som att hennes som faktiskt har fått diagnosen ADHD och hon vill ha tips på hur man kan hantera en påfrestande situation med syskon.

    Svara

   Försök att hitta strategier tillsammans med honom kring hur han ska göra INNAN han tänder till, när han känner att det börjar småbubbla inombords och det fortfarande går att stoppa. Har haft strategier med ungdomar alltifrån att gå ut en runda, säga till förälder/annan vuxen, ett ögonkast, vuxen påminner om att ta en runda osv. Självklart svårare i hemmet, men tillsammans brukar man ändå kunna hitta något som funkar i de flesta situationer, inte klockrent direkt men det går bättre och bättre för varje gång. Ha ett (till?) snack med dem små också om varför de inte ska retas, att deras storebror verkligen inte mår bra av att bli så arg samt säga till dem varje gång det händer.

   Finns också mycket hjälp att få via BUP (om ni går till en bra) eller socialtjänsten om de har någon form av föräldrautbildningar/familjeterapi i er kommun 🙂

   Svara

  Pinvärkar måste vara djävulens påfund , har så satans ont till ingen nytta alls enligt läkaren ! Någon som vill dela med sig av sin erfarenhet av det . .
  Hur länge gick du med det innan det hände nåt ? Har ju 5 långa veckor kvar till bf .

  Svara

  Nån som kan tipsa om nån bra serie?? Har sett Gossip girl, PLL,TVD,TW,TWD,Riverdale,Famous in Love,Gilmore Girls, AHS,HIMYM.
  Har sett fler serier men kommer inte på mer just nu, men nån som kan tipsa om nån serie ni verkligen ÄÄÄLSKADE
  http://www.caloveline.com

  Svara

   Kolla in 13 reasons why, bates motel, jane the virgin, the fosters och this is us! Har sett/ser på alla. 🙂

   Svara

   Luther med idris elba.

   Svara

   På svtplay just nu kan jag tipsa om Ung och lovande, Våra vänners liv, Herrens vägar, Handmaids tale.

   Svara

   The Originals ❤️
   Handmaids Tale

   Svara

   NEW GIRL! Finns 7 säsonger med ett avslut. Hatar, hatar när man snöar in sig på en serie som blir cancelled med en cliffhanger.

   Svara

   Younger!

   Svara

  My Martens verkar ha fått spelet. Skrivit ett väldigt utlämnande inlägg om sin son. Sen blir hon förbannad när folk ber henne att inte lämna ut han så. Är det förresten inte väldigt ovanligt att få njursten när man är så liten?

  Svara

   Kanske dags att ge honom nyttigare mat. Verkar få äta mycket skräpmat hos mamma.

   Svara

   Äh, struntsamma!
   Det är hennes son, hennes blogg och hennes liv. Vill hon sitta där sen och ta dusten med hennes son om några år, låt det vara så. Vi läsare slipper ta ”skiten” och vilka är vi som ska bestämma vad hon ska skriva / inte skriva om på sin blogg.
   Sen tycker även jag att hennes inlägg kanske var lite too much, men skitsamma, det är som sagt hennes blogg 🙂

   Svara

  God morgon!
  Min 6mån bebis har haft feber sen igår och jag har gett hnm alvedonsupp enligt ordination.
  Igår när jag rådfrågade med 1177 så sa de att alvedonen har snabbare effekt om man ger det oralt (alltså flytande) istället för supp? Medans jag i alla år har hört tvärtom?

  Någon kunnig?

  Svara

   1177 bör veta, men ring igen. Säkert nån annan som svarar då. Men glöm inte ge barnet vätska och badda med blöt,kall handduk.

   Svara

  Behöver lite tips. Mörkläggningsgardin, vilken är bra och vilken ska jag undvika? Tacksam om ngn har tips!

  Svara

   Ikea har mörkläggningsgardiner, och mörkläggningsrullgardiner.

   Svara

    Menade rullgardin ja, skrev fel. Ska kolla! Vet du om de är ok?

    Svara

     Vi har mörkläggningsrullgardin från IKEA, den är bra!

     Svara

      👌

      Svara

   Jag köpte svarta mörkläggningsgardiner från Jysk. Jättenöjd med dem. Har för mig att de heter Amungen.

   Svara

   Mina kommer från IKEA och jag är nöjd.

   Svara

  Någon human träningskunnig här?😂 Jag har i princip aldrig tränat, men senaste halvåret har jag gått raska promenader. Sista tiden runt 7-km om dagen.

  Nu imorrse prövade jag på skoj intervaller, för att se om jag lyckas springa mer än 50 meter utan att dö, har inte ens lyckats springa 20 meter till bussen innan utan att få järnsmak typ.

  Och det gick!!!!! Jag är så stolt så jag dör av det😛 Det va bara på skoj, så mätte ingen tid, men sprang en bit sen gick jag en bit. Nu till min fråga:

  Jag har utmattningssyndrom, och vågar inte riskera att som förr gå ut för hårt, känna det som en plåga och sen inte vilja ta i det mer, så bara tanken på motion/rörelse blir motbjudande.

  Kan man som extrem nybörjare springa typ 30 sekunder och gå 30 sekunder? Eller typ räkna lycktstolpar, springa 5-10 lyktstolpar gå 5-10. Och känna resultat i början ändå? När jag läste om det nu stod det bara 2min/1min, men det är nog omöjligt, jag vill inte ens prova för mitt dåliga självförtroende, ifall det jag byggt upp kommer rasa.

  Jag vill öka min kondition för att slut hitta motivation/psykisk uthållighet att sluta röka.

  Svara

   Jag är sent ute nu med svar kanske 😊 Spring sakta så länge eller så lite du vill. En bra början är absolut 50m springa sen gå tills du känner dig redo igen. Man behöver inte klocka eller mäta massor utan spring det du känner att du vill just då och lägg för hundan inte på dig massa press. Då blir det jobbigt om man misslyckas i början.

   Så kort, spring det du vill men inte för mycket, man känner resultat fort på konditionen faktiskt även om det bara är några få meter i taget så märker du ändå nästa gång att det går mycket lättare än förra 👏🏼😊

   Svara

    Nej då! Kikar in mellan tvättpassen😛 Tack så mycket för svar! Det va därför jag ville prova, märkte idag efter 5 dagar med en skidbacke jag har gått upp för på morgonpromenaden att den normala andningen redan kom tillbaka halvvägs ner, istället för efter 200 meter efter jag kommit ner första dagen😂

    Det är kul ju! Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle njuta av ”träning”. Men jag har gjort det här stegvis, från korta långpromenader i lugn och harmoni. Utan att någon har varit elak och nedvärderande och pressat. Typ att jag duger som jag är! Inga utseende resultat eller vilja att förändra mig. Lite av min skam har försvunnit! Att våga framför folk om någon skulle se mig.

    Och det verkar ju funka! Nu är målet med det här att orka sluta röka☺️

    Tack igen❤️

    Svara

     Vad härligt för dig att du vågar och att du inte känner någon skam! Underbart! Det jag har lärt mig genom åren är att alla människor kan och alla människor är så olika. Jag har sprungit mycket i mitt liv och det bästa är när man ska starta ett marathon och ser att alla sorters människor är där. Alla är olika, alla åldrar, former, storlekar.. Alla är där, ingen känner sig sämre eller bättre utan vi är alla en. Det är det bästa med det.

     Men nu svävade jag ut lite 😄 Jag är glad för din skull och lycka till med allt!

     😘

     Svara

   Blev så glad över att läsa denna kommentar, go you som orkar promenera och testa springa lite! Har själv varit utmattad och utbränd och vet känslan när kroppen börjar orka igen och man dessutom får(!) energi av att man rör på sig. Underbart.

   Det ger resultat hur du än gör och du kan absolut springa 30 sekunder och vila 30 sekunder om det känns bäst. Fokusera på måendet och att det får dig pigg och glad och inget annat. <3

   Svara

  Tre av mina kommentarer/frågor på GDPR och vad som gäller när nu tex blondinbella fotade en okänd flickas ansikte när dom var på Junibacken häromdagen. Är det verkligen ok att göra så i och med nya lagen? Och varför släpps inte kommentarerna igenom? Det var ju bara en nyfiken fråga eft jag är osäker på reglerna för en blogg.

  Svara

   Bloggen är ett företag. GDPR gäller för henne. Men hon har kanske bett om lov då är det lugnt.

   Svara

   Fast GDPR har med informationsinsamling att göra och din möjlighet som konsument att enklare ta del, begära ut, kontrollera och ta bort info ett företag har om dig. Info är exempelvis din emailadress, IP nummer etc.

   GDPR har därmed inget med bilder publicerade i Blondinbellas blogg att göra. Det är alltså inget olagligt som pågår.

   Svara

  Du gör helt rätt som känner dig fram på ditt sätt! Fortsätt så, strunta i minuter hit och dit, gör din grej och det kommer att gå fint. Träning bygger fysiken och hjärnan. På det sätt du tränar tror jag att det kommer att gå utmärkt. Du njuter av framstegen och glädje och stolthet över det man gör bygger upp och stärker. Prestationskrav däremot river ner. Så utgå inte från vad andra skriver om minuter osv, de talar om träning för folk utan utmattning. Lyssna på dig själv och tro p det du hör 🙂 Lycka till!

  Svara

   Åh tack!! Nu blev jag glad😍❤️
   Det är sant det där med prestationskrav, jag har prestationsångest som diagnos och det är det som förstör! Jag klarar inte krav överhuvudtaget.

   Tack för dina tips och råd och stöd, det kändes i hjärtat❤️❤️❤️ blev faktiskt så glad imorrse så jag började nästan gråta haha. Först vågade jag inte ens börja prova springa😳😂

   Svara

  Näää, vad trist att höra att du inte mår bra 🙁 Hoppas du blir bättre snabbt.

  Svara

  Får man fråga vad det är för värk du har, vad har du för sjukdom?

  Svara

  Jag behöver tips och råd från er alla, tycker att ni brukar skriva så bra och tänkvärda svar så jag måste prova.
  Behöver hjälp med att sluta jämföra mig med andra, finns många i min närhet som lever instagram-perfekta liv och det gör mig så nedslagen att se uppdateringar jämt o ständigt med fantastiska bilder från underbara platser och ”goals”-liv (typ att resa mycket osv). Jag vet att allt sällan är perfekt under ytan, för man visar ofta sina bästa jag på sociala medier, och jag vet att jag kan avfölja också. Men känner att jag gärna vill följa, problemet är ju att jag ändå vill kunna vara nöjd med mig själv o mitt liv. Slutar jag följa har jag ju inte fixat grundproblemet ändå. Vet inte hur jag ska komma tillrätta med det här, får typ en klump i magen varje gång jag ser en ny uppdatering från ett (till synes) perfekt liv, där det kommenteras heja/hurra-rop för fullt. Det känns som någon slags tävling där den med det bästa insta-kontot ”vinner”. Har verkligen trasslat in mig i någon slags bitterdvala kring detta.
  Har ni någon hjälp på vägen mot en ”good-enough”-inställning? Kram

  Svara

   Hejsan!

   Sent svar och du kanske inte läser detta men skriver ändå! Om du inte vill avfölja etc och ändå har insikten om att många nog inte nödvändigtvis är så glada som dom kanske framstår i socmedia är mitt tips att försöka jobba på din egen inställning när du kollar på dessa bilder. För mig har det fungerar att börja försöka vända på känslan från avundsjuka och/eller känslan av misslyckande till att inspireras istället. Låter töntigt kanske men typ såhär: Ser jag någon som gör något kul så brukar jag först tänka ”är det där något jag själv verkligen vill göra eller är det något jag blir avundsjuk på för att det är något som anses coolt/roligt/bra i andras ögon”. Om alternativ ett stämmer försöker jag då inspireras av att den personen gör det där roliga och tänka att ”kan hen kan jag”. Om det är det senare alternativet (att jag egentligen själv inte alls vill göra det men det anses coolt utåt sett) så kan jag då släppa avundsjukan och ångesten och ba ”nej sluta vara avundsjuk du vill ju ändå inte göra det där, sluta påverkad av andras förövningar”. Typ så.

   Vet ej om detta makes sense eller hjälper men har fungerar bra för mig under perioder då jag mått dåligt, haft fomo, känt mig misslyckat osv.

   Kram!

   Svara

   Nu är jag väldigt sent ute här med svar. Men det du skriver, kändes som jag kunnat skriva det själv. För ett halvår sen fick jag nog och raderade alla sociala medier för gott. Alltså inte bara inaktiverade (då aktiverar jag bara igen snart) utan verkligen raderade på riktigt. Nu efter ett halvår känner jag inte alls det jag kände då med min närhet utan allt trams om perfekt liv, fina bilder, stageade middagar… Allt sånt är helt väck och det är fantastiskt!!

   Livet är vad vi gör det till och jag tror att vi gör det bäst utan press från andra 😘

   Svara

  Jag pluggar retorik och ska hålla ett kamptal, tips på vad man kan prata om? (Kamptal = ett eldande tal inför en grupp där vi har samma starka åsikt kring något). Vågar man prata typ feminism? Andra förslag?

  Svara

   Djurtester på smink och annat, eller vegetarisk kost -det brukar alltid bli hetaiga diskussioner om man pratar mat 😅 Feminism annars tycker jag är ett jättebra förslag, men känns väldigt brett? Feminism kan ju appliceras på allting liksom

   Svara

  Hur klarar typ boozt, Ellos, bubbleroom, stadium mm att skicka iväg ens beställning på 1-2 dagar? H&M tar över en vecka. Blir så irriterad! Och varför kan man inte välja expressleverans när man beställer från dem?!😒

  Svara

   Tror H&M kanske har en större kundkrets? De körde på Next day delivery en väääldigt kort period haha, det blev antagligen helt kaos så det togs bort.

   Svara

    Fast Ellos har ju sjukt mycket kunder…Fast h&M finns iofs utomlands (men om nån i ett annat land beställer från h&m beställer den från Sverige då?)…tycker bara det är då sjukt dåligt. Behövde gnälla av mig😂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.