Amir anser att vissa influencers har fokus på helt fel sak

Jag vet inte vad det är för influenciska plattformar som Amir låtit utgöra grundplåten i sin analys men visst känns det som att han kanske slängt ett öga eller två på det här inlägget som jag publicerade igår?
Jag håller med honom till viss del – det är relativt lätt att upplåta sin energi till de märkligaste och mest triviala saker – men det borde ju finnas fler människor än jag som är kapabla till att dela upp sin energi och rikta den mot fler än ett håll?

Jag skriver om Nellys märkliga kampanj OCH om valet i höst – watch and learn liksom… 🙂
Felicia Aveklew är ytterligare en influencer som uppmanar sina följare att gå och rösta, och hon går så pass långt att hon faktiskt uppmanar sina följare att rösta solidariskt om det är så att man inte hittar något parti man vill ställa sig bakom.
Då blir det lite så som jag beskrev i det här inlägget – det politiska valet förvandlas till en blandning av Expedition Robinson och The Weakest link där man röstar på den man INTE vill ha kvar.

En stödröst för ett parti man egentligen inte stöttar för att få bort ett parti som man än mindre stöttar – ja, låter inte det klart som korvspad och ett bra sätt att ta fram vem som ska styra landet de nästkommande fyra åren så vet inte jag… 😉

Stödröstning?
Bautabra eller bajsmannenkram?

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Röstar hellre blankt…

  Svara

   Blanka röster räknas inte. Det visar bara på missnöje, men påverkar inte procenten för övriga partier.

   Svara

    Århundradets mest behövda kommentar 😆 alla vet väl att en blank röst är just en… blank röst. Men bra att du ändå var tvungen att komma med pekpinnen och förklara!

    Svara

     Vad är meningen med att rösta blankt, tycker du?

     Svara

      Istället för att lägga en röst på ett missnöjesparti. Mer säger jag inte. Folk får rösta vad de vill.

      Svara

      Meningen med att rösta blankt är (i korta drag) att man tycker att vartenda parti suger lika mycket men man vill ändå använda sin demokratiska rättighet?

      Svara

       Fast resultat blir ju det samma. Om man nu inte vill gynna sd och röstar blankt så har det ju noll inverkan på vilket inflytande de får i riksdagen.

       Svara

        Visste inte att vi pratade om SD? Jag pratar om folk som inte vill rösta på ett enda parti och då tycker jag det är bättre att ta sig till vallokalen och rösta blankt, visa sitt missnöje på så sätt och även utnyttja sin rösträtt, istället för att sitta hemma på soffan och muttra.
        Sen tycker jag också att det bästa såklart är att hitta ett parti som suger minst (om man ogillar alla) och röstar på det istället för blankt, men hellre blankt än inte alls.

        Svara

    Och då är det väl jättebra att man hellre röstar blankt än att missnöjesrösta på andra partier eller sympatirösta på något som någon annan tycker är bättre?

    Svara

   Folk som inte tar sitt ansvar och sätter sig in i politiken tillräckligt för att ha bra underlag och veta vad de olika partierna står för borde inte rösta alls eller rösta blankt. Det handlar om vår framtid. Hellre mindre röster men ansvarsfulla.

   Svara

  Det här låter konstigt men… Jag är dödskär i ett par byxor från MANGO. Jag bor ett tag ifrån stockholm (1 timme). Är det någon snäll själ här som ska förbi en mangoaffär idag och kan se om byxorna finns inne så jag kan åka dit?
  Ha en fin onsdag iaf! <3

  Svara

   Jag är så desperat att jag gått in och kollat vart de finns i andra länder haha! Kan endast se att de finns inne i Oxford street, ett ställe jag ska till om 3 veckor!! *Gråter*

   Svara

    Ring och fråga butiken.

    Svara

     De vill inte/kan inte kolla upp reavaror. Har ringt varenda butik som existerar i Sverige haha!

     Svara

   Men du kan väl ringa till butiken och fråga?

   Svara

    Ringt varenda MANGO-butik i sverige och ingen av de vill kolla upp/ kan se pga reavara…

    Svara

   Men det är ju bara att ringa butiken så kan de säkert hjälpa dig kolla.

   Svara

    Har ringt alla MANGO-butiker i Sverige, 2 av de svarade inte pga många kunder antar jag. De resterande sa att de hade för mycket att göra för att leta upp varor åt privatpersoner som ringer in…

    Svara

     Dålig service

     Svara

   Länka byxorna

   Svara

   Jag går förbi en Mango om en stund! Skulle kunna kolla om jag ser byxorna!
   Vad ska jag leta efter?

   Svara

    Vad fina ni är! Såg era kommentarer precis nu. Hoppas ni haft en fin dag!

    Svara

  Det är enkelt, man gör SVTs valkompass här:
  https://valkompassen.svt.se och så väljer man typ de tre partierna man får mest procent lika (förutom SD, för JO, det är ett rasistiskt parti i och med att deras politik är rasistisk och deras partitoppar alla avskyr muslimer – PUNKT!), sedan går man in och läser på dessa tre partiers Politik A-Ö på deras hemsidor och så går man och röstar på det parti man känner har bäst värderingar/fokus/förslag.
  I en demokrati så har man faktiskt ansvar att känna till vad riksdagspartier tycker och gå och rösta därefter . Det går inte lita på vad som står i nyheterna om vad ett parti säger om ett annat (exempelvis LO som basunerar ut att S är fantastiska och allianspartierna avskyvärda, man får bilda egen uppfattning om alla).

  Svara

   Ja exakt, jag blir galen på alla som ”inte tänker rösta för jag är inte så insatt”! Wtf, det är fan 2 månader kvar till valet lite drygt, man hinner sätta sig in i det och sen passa på att göra det som så många i världen inte ens kan/får göra. Dvs rösta i ett demokratiskt val. Inser att jag säkert låter skitpräktig nu, men har stor erfarenhet av att leva i länder där ett demokratiskt styre inte alls är någon självklarhet, så att inte rösta finns inte på kartan för min del.

   Svara

   Tack för tips om valkompassen.

   Svara

   Har gjort flera olika valkompasser och får mellan 5-23% sympati mellan de olika partierna, alltså ingen som egentligen är majoritet i mina åsikter. Så just nu känns det som pest eller kolera vilket parti man ska rösta på.

   Svara

    Strunta i valkompasser och läs på istället. Välj de punkter i politiken som är viktigast för dig, sätt dig sen på partiernas hemsidor och läs på om de punkterna. Gå igenom alla partier, så du får en bra bild över alla. Kolla sen på debattprogram. Lyssna på olika intervjuver, tex värvet har bra intervjuer. Valkompasser är några enstaka frågor, inte säkert att de är anpassade just efter vad som är viktigt för dig

    Svara

     Det här är ett bra alternativ om man får olika resultat i olika valkompasser 👍

     Svara

     Bra tips! Istället för att säga ”jag ska rösta blankt” som att det skulle visa att man är missnöjd med alla partier när det egentligen bara är ett tecken på att man skiter i att ta reda på om något parti faktiskt har något vettigt att säga i sitt partiprogram… Blir så himla provocerad av folk som röstar blankt, men stanna hemma och gör nåt vettigt då! Eller gå och träna, någonting som faktiskt betyder något…

     Svara

    Det är enkelt, vilka värderingar har du? Välj ut ett par kärnfrågor och gå in och se hur de oliks partierna agerat i olika frågor under åren som gått sen sist.

    Svara

   Bra kompass, fick partierna i den ordning som jag själv placerat dem efter att ha läst på

   Svara

  Många verkar tro att det ska finnas ett parti som avspeglar ens egna åsikter i allt. Föga förvånande finns inte det.
  Välj några frågor som du verkligen brinner för, till exempel skola, vård och flyktingar. Eller vad du nu tycker är viktigt. Rösta på det parti som bäst representerar dina grundfrågor.
  Huvudsaken är att man röstar 🙂

  Svara

  Fast jag håller med honom. Det är helt sjukt att få influensers väljer sina plattformar till opinionsbildning i viktiga frågor. Ja, de riskerar även en massa hot och skit. MEN det här är på allvar. Riktig allvar. Jag tror inte ens SD anhängare inser vad SD politik kan betyda. Det finns en ignorans som är oroväckande i Sverige, en ignorans som jag trodde vi var skonade från (olikt USA). Men det är vi inte och att influensers fortsätter leva i sina bubblor med lyxiga resor och ett sponsrat liv är…slöseri på högsta nivå.

  Och snälla, vi kan inte ignorera ILs Centersnack skit. I nästa andetag säger hon att det inte rör henne i ryggen ifall SD kommer till makten. Said the the white privilaged girl. PATETISKT!

  Svara

   Men gud, andas. Lite väl dramatisk kommentar kanske?

   Svara

    Ja men aj då! Ursäkta mig! Tänk att vi är många som är orolig för SDs framfart? Usch, vad tänkte jag på? Det är väl bara lite dramatisk utspel från mitt håll sisådär på en onsdag eftermiddag. HUR TÄNKTE JAG LIKSOM? Jag som kvinna borde lära mig hålla mig i schack. Eller hur? Att inte uttrycka mig? Att veta min plats?

    På riktigt…att du har mage att säga att jag är dramatisk. Om du vill se dramatik, vänta bara till valet i september. Då kompis kommer du se en show utan dess like. Hoppas du inte blir alltför…dramatisk.

    Svara

     Tyckte inte alls du var dramatisk, håller med dig helt och hållet. Önskar att fler i så fall var ”dramatiska” på samma sätt!

     Svara

     Varför är du orolig? SD är ett mittenparti med både en socialistisk och nationalistisk grund. De är inget högerextremt parti som NMR. Det finns skitstövlar i ALLA partier som uttrycker sig vidrigt om medmänniskor. Jag kommer inte att rösta på SD men jag ser inte ner på de som kommer att göra det. Varför är så många upprörda och oroliga för att SD ska få inflytande? Upplys mig så kanske jag får större förståelse.

     Svara

      Testa läs partiprogrammet samt uttalanden.

      Svara

      Det gör jag. Tycker Sd är riktiga egoister. Nej tack.

      Svara

       Haha och som vanligt inga riktiga eller sakliga argument till VARFÖR SD är så hemska, och heller inga förslag på vilket parti man i sådana fall istället bör rösta på. Standard hos alla SD-poliser som bara håller för öronen och skriker ”rasist” till allt och alla. lol.

       Svara

      Tex aborträtten…

      Svara

       Bra

       Svara

     Jadu, valet kommer bli spännande i år. Kommer vara mycket känslor, både glada och missnöjda. Längtar, ska bli spännande att följa samt skönt när det är klart

     Svara

    ”Värk behöver inte vara alltför dramatisk” 😂

    Svara

   Jag tror att de dels inte snackar politik pga okunskap men också rädslan i att förlora följare, det verkar sjukt nog viktigare.

   Svara

  1. Mer än 50 % av svenskägd nettoproduktion har försvunnit
  2. Mer än 80 % av alla varor som säljs produceras i annat land, primärt av Globala Bolag (ändå hävdar de att det är dina flygresor som påverkar miljön…)

  3. 80-90 % av det lokala jordbruket har försvunnit till förmån för Globalistiska bolag
  4. Sverige har EU’s Högsta kriminalitet på bara några år
  https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2018-mid&region=150

  5. 7 500 kvinnor våldtogs 2017 jämfört med Danmark 600
  6. 1 508 000 har fått uppehållstillstånd sen 2010 (jmf. Danmark 65 000)
  7. Det är tio gånger högre sannolikhet att bli skjuten i Sverige jämf. med Tyskland
  8. ca 90 % är män
  9. Införsel av droger har ökat lavinartat

  *Varje immigrant omsätter ca 500 000 per person.
  *Mer än 50 % är skattefinansierat av oss och går direkt tillbaka till företagen.
  *Genom massimmigration så ökar du företagens omsättning genom att du som skattebetalare står för det. Dvs. vissa få personer ökar sin vinst, på bekostnad av vår trygghet.
  * Riksbanken tjänar ränta på allt omsatt kapital, oavsett vem som omsätter eller hur den kommer till. Ju mer pengar som är i omlopp, desto mer tjänar Riksbanken. VEM äger Riksbanken? Inte du om du trodde det. Vad har Stefan Ingves för bakgrund? Varför separerades Riksbanken från statens inflytande 1999?

  Om ni inte förstått det ännu, så handlar allt om att Globalisera hela EU och världsmarknaden. Det innebär att Globala företag både får kontroll på kostnaden, intäkterna och resurser (arbetskraft), samtidigt som de sänker kostnaden för väldfärd. Dvs. De ökar sina vinster och skapar nya behov genom att ta hit unga män primärt. Unga män arbetar och skaffar familj, vilket betyder mångfalt större behov.

  Sverige är ett homogent fredligt land med fredligt folk generellt. Problemet är att Svenska marknaden inte hade ett stort behov av att utvecklas, öka omsättningen eftersom vi har det bra. Då skapar politiker ett behov med immigration och du får betala för det, samtidigt som de struntar i din säkerhet.

  Sluta var naiva och börja tänk själva.

  Varför kallar de SD för Nazister när de själva har en bakgrund som ni skulle bli chockade över? De gör allt för att hota och skuldbelägga för att behålla deras korrupta makt. De skiter i dig så länge de tjänar pengar på immigrationen. Det sista det handlar om är humanism. Då hade de hjälpt flyktingar som är riktiga flyktingar och de hade kunnat hjälpa tio gånger fler genom att investera via FN.

  Du blir lurad.

  Självklart kommer jag rösta SD och syftet är att få bort korruptionen som äter upp (vårat) samhälle.

  Svara

   Men haha. Asså det är så jääävla svårt att argumentera med folk som du som tycker att vi andra är naiva och blir lurade samtidigt som den enda källan du publicerar till dina påståenden är numbeo. Har du ens kollat vad den sidan är? Vem är det som blir lurad egentligen?

   Svara

   Men herre gud människa. Du måste faktakolla innan du postar sånt där.

   Ett exempel, det är inte 7500 kvinnor som blivit våldtagna i Sverige under 2017. Du måste jämföra anmälda, dömda och utförda men aldrig dömda våltäkter. 600 i Danmark är direkt fel. Har du möjligtvis blandat ihop regionala siffror med nationella?

   Detta är alltså ETT exempel av alla siffror du skrev. Googla. Läs på! Faktakolla! Och på riktigt reflektera över vad du tror Sverige demokraterna ska göra åt problemen. Och som med all politik – hur ska de lösa det och på vems bekostnad? Kanske din?

   Svara

   Kommenterade du inte samma saker under ”Jonas” eller nåt, i ett annat inlägg? Dina punkter och tjat om riksbanken avslöjar dig. Se till att foliehatten sitter åt ordentligt och susa sen vidare. Hej då.

   Svara

  Alla influencers som skriker ”rösta inte SD”, ”avfölj mig om du röstar SD” tror jag är en jävla täckmantel bara (inte alla influencers). Jag börjar tro att många av dessa röstar på dom ialf…SD har fått så jäkla många anhängare enligt undersökningar och visst tusan tror jag att många uttrycker sin avsky för partiet men ialf kommer lägga rösten på Blåsippan. Detta är endast en teori.

  Svara

   Precis som förra valet. Fast då var det såklart värre, knappt någon som vågade stå för det innan valet eller prata högt om det. Nu står många för det

   Svara

  Utan att bry mig ett sk*t om vad s k Influencers tycker kring valet så är det i år mitt främsta mål att bidra till att SD får så lite makt som möjligt. Därför stödröstar jag på ett parti som har helt OK partiprogram.

  Svara

   Men vadå stödröstar? Om du inte vill rösta på SD så är det väl bara att rösta på det parti du faktiskt föredrar? Varför ”stödrösta” på ett annat?

   Svara

    För att personen kanske tex vill rösta på fi men eftersom de inte har en chans så lägger personen sin röst på ett annat parti i toppen

    Svara

     Jo, visst. Köper argumentet för FI som ändå riskerar att bli en ”bortkastad” röst. Men i övrigt förstår jag inte detta med att stödrösta.

     Svara

     Tack Anonym 13.16 det var precis vad jag menade. Stödrösta är inte precis något nytt fenomen, fanns ett begrepp ”Kamrat 4 procent”. Förmodligen vänstersinnade sossar som röstade på VPK när de höll på att åka ur riksdagen

     Svara

   I år är det dock omöjligt att stödrösta så extra noga att tänka en extra gång!

   Svara

  Vad tröttsamt med influencers som bara säger vad man inte ska rösta på. Alla får rösta hur de vill, men vill man ändra någons åsikt så gör man det med information och fakta, inte genom att säga till folk vad de inte ska rösta på för det fungerar inte ändå. Uppmuntra följarna till att läsa på och följa debatter istället om de nu vill göra skillnad i hur folk röstar. Fånga upp dem som eventuellt kan ändra sig. Jag har läst på ordentligt innan jag bestämt mig. Inte gått på vad någon influencer bett mig om, det låter helt galet

  Svara

   Håller med dig, tror det har väldigt lite effekt att bara basunera ut ”Rösta inte på SD!”, kom med information och fakta om varför det är ett dåligt val. Tror även det vore nyttigt att rikta fokus på vad SD tycker i andra frågor än invandringsfrågan, t.ex. när det gäller jämställdhet och HBTQ-frågor…

   Svara

    Och att folk läser på på nytt om det eftersom deras politik inom det ser annorlunda ut nu än tidigare

    Svara

     Absolut! Att folk ska läsa på själva öht är så himla viktigt, och bilda sin egen uppfattning.

     Svara

    De har ändrat inställning gällande hbtq, eller hbt som de säger. Viktigt att hålla sig uppdaterad

    Svara

  Saken är väl att man har åsiktsfrihet i Sverige och också demokratiska val för att alla ska kunna få rösta på vad de vill. Sedan att man inte håller med om SDs politik är en annan sak. Självklart skall ALLA partier och politiska ledare granskas lika mycket men i grund och botten så får folk rösta på SD om det är det de vill UTAN att bli påhoppade eller utfrysta av vänner och familj. Vad sägs om att prata med folk i lugn och sansad ton om varför de anser att SD är ett parti för dem?

  Citerar
  ”I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” – Evelyn Beatrice Hall (som skulle representera hennes tolking på Voltaires syn på yttrandefriheten)

  Svara

   Ibland kanske man i stundens hetta faktiskt inte kommer fram med något annat än ”rösta inte på SD” på grund av att Amir och många med mig faktiskt mycket troligt skulle få det otroligt mycket sämre än vad vi har det idag om SD skulle få igenom allt de vill.

   Svara

    Varför skulle du få det sämre? Du behöver inte svara om det är känsligt, men vad är det i deras politik som kommer göra det sämre för dig?

    Svara

    Ni blir direktdeporterade eller vad händer? Hahahahaha

    Svara

     Eller hur.. Det enda jag kan tänka mig är att de har anhöriga de vill ta in, vilket SD vill göra svårare. Men så länge allt är grönt kommer även det att gå. Är det för rädsla över hur många anhängare de har så har de ju samma antal anhängare oavsett om de vinner eller inte

     Svara

      Känner mig orolig för mina vänner som är hbtq+, inte bara invandrare som kan bli påverkade negativt. Och mängden hatbrott i usa gick upp efter Trump blev president så jag hoppas verkligen att samma trend inte följer här. Att hatet blir mer rumsrent liksom.

      Svara

       Jag är själv gay och eftersom Jimmie själv samt deras ungdomsförbund står på vår sida och vill få igenom ändringar inom partiet så är jag inte så orolig. SD är delat inom hbtq frågor, finns några puckon men finns också många som står upp för hbtq

       Svara

       Fast det där är ju inte sant. Dessutom röstar massa personer med invandrarbakgrund på sd så vakna ur din lilla bubbla.

       Svara

        Jag skrev just kommentaren 14:22, såg att det såg utom som att jag svarade 14:20, menade att svara 14:10. 🙂

        Svara

     Om ni hade kunnat er hbtqhistoria så hade ni inte undrat.

     Svara

      Jag är själv gay. Häng med i hur de förändras. Sds hbtq politik – Ingen människa väljer sin sexuella läggning. Trakasserier och diskriminering mot människor p.g.a. deras sexuella läggning är oacceptabelt och skall rättsligt beivras. Vidare anser Sverigedemokraterna att människors sexuella preferenser primärt är en privat fråga och ingenting partiet fäster någon vikt vid.

      Svara

       Fast homoäktenskap och homoadoption är inte helt ok? ~*kärnfamiljen*~ värderas.

       Svara

        Igen, läs på. De yngre i SD vill ta bort SDs motstånd. De har Jimmie Åkesson på sin sida, han tycker inte heller att SD ska fortsätta vara motståndare och hänvisar till forskning på att ingenting visar att barn adopterade av homosexuella mår sämre. Han vill göra en förändring i partiet gällande den frågan.
        Sen kommer det aldrig bli så att SD själva får igenom en lag i riksdagen

        Svara

         Hänvisar till QXs intervju med Åkesson inför valet, rubriken sammanfattar det rätt bra – ”Har vi inte stött en enda hbtq-reform i riksdagen? Där ser man”
         https://www.qx.se/tag/jimmie-akesson/

         Svara

         Julia, du länkar till en artikel som bekräftar det jag skriver. Läste du ens igenom den?
         ”Det var ju alldeles nyligen som vi så smått började förändra vår syn på adoptioner för samkönade par.”
         ”Nu är det ett annat forskningsläge och ingenting tyder på att barnen far illa. Då är inte vi sämre än att vi kan ändra oss.”

         Svara

         Om du liksom jag har läst artikeln så såg du kanske också att just denna fråga var det enda som lutade mot en mer positiv syn på HBTQ+ rättigneter. Dessutom betyder ju inte ”börja att förändra synen” att dem helt plötsligt är superprogressiva och i framkant. Läser man intervjun utan SD-skygglappar så läser man ju också att SD inte har stöttat en enda HBTQ+-reform, saknar HBTQ+ rörelse inom partiet, anser att regnbågsfamiljer är undanställda kärnfamiljer, röstade emot borttagande av tvångssterilisering vid könskorrigering samt ställer sig negativt mot att HBTQ+ som grund till asyl. HBTQ+ är inte en av de viktigaste frågorna i valet för mig. För mig är det en så basal fråga att jag inte ens tänker överväga andra övriga politiska frågor från ett parti som inte ens respektar basic human rights. Hur en vuxen person med förmågan att ta till sig information samt att vara källkritisk ens kan påsta att SD främjar HBTQ+-frågor är riktigt löjligt.

         Svara

         Jag är glad över förändringen, att SD mer och mer ändrar sin syn. Jag tänker framåt, inte bakåt

         Svara

     Det handlar inte om att man blir deporterad eller vill ta in anhöriga, ur min personliga synvinkel handlar det om att SD gör skillnad på folk och folk. Även om de inte säger det rakt ut så vill de bevara ”svensk tradition” och detta kan tolkas fritt om vad ”svensk kultur” innebär. SD har blivit med åren mer ”rumsrena” och är mer duktig på retorik men det finns en stark underton om att de inte anser att människor med annan etnisk bakgrund är lika bra eller fina som den svenska (eller den nordiska). Dessutom målas människor med utländsk etnisk bakgrund som mer benägna till kriminalitet (vilket stämmer till en viss del, invandrare är överrepresenterade i brott) och försöker leva på bidrag och ”är parasiter” på det svenska välfärdsystemet. Även om jag anser att man ska behärska svenska till en godkänd nivå för att leva och arbeta i ett samhälle som grund för att få medborgarskap så anser jag inte att SD är rätt väg att gå för det. Hade hellre sett att de andra partierna vågar gå mer in på invandringspolitiken, så samhället får fler val att välja på om man har vissa åsikter inom invandringspolitiken (bl.a). Just nu är det oftast ganska liberal invandringspolitik eller SDs begränsade invandringspolitik, så folk väljer det senare för att inget annat parti vågar ta den diskussionen.’

     Gör man t.ex valkompasser så får jag oftast blåa partier som topp 1 och 2, men sen kommer SD på plats 3 endast för att jag är emot vissa saker som är ”klassiskt SD” politik”.

     Svara

      *emot och för saker i enlighet med ”klassisk SD” politik menar jag, blev lite rörigt i slutet där.

      Svara

      Och andra tycker om det du nyss räknade upp

      Svara

       Ja och det får de väl göra? 🙂 Alla har rätt att tycka som de vill.

       Svara

      ”SD har blivit med åren mer ”rumsrena” och är mer duktig på retorik men det finns en stark underton om att de inte anser att människor med annan etnisk bakgrund är lika bra eller fina som den svenska (eller den nordiska). ”

      Är du medveten om att vänsterpartierna är ex-kommunister? (Varför får vi inte lära sig om vad kommunisterna ställt till med i världen? Jo för att skolpolitiken styrts från vänster. )
      Lars Ohly har bland annat uttryckt sig om att han ”blev ledsen när Berlinmuren föll” Många av vänsterns politiker har varit aktiva kommunister sedan ungdomen, vänsterpartierna har vid olika tider i vårt lands historia ställt till med en jävla massa lidande för vår befolkning samt stöttat Diktatorer i andra länder.

      Jag röstar inte på SD så jag försvarar inte vissa av deras frågor/uttalanden. Men jag tycker det är väldigt märkligt att vänstern aldrig får skit/aldrig uppmärksammas i kommentarerna/av folk osv…

      Svara

  Kan någon, för en gångs skull, komma med ett lite vettigare argument än ”SD ÄR RASISTEEEER!!!!!!!!!”

  Samma som om någon skulle skrika ”VÄNSTERPARTIET ÄR FÖR BIDRAGSTAGARE!” eller ”CENTERPARTIET ÄR FÖR BÖNDER!”

  Varje gång jag hör en sån kommentar så tänker jag automatiskt att okej, den här personen har förmodligen inte alla mumin i dalen, om man säger så.

  Svara

   Jag har en familj där majoriteten kommer att lägga sin röst på SD. Jag skulle säga att två av dem är rasister. De är noga med att alltid påpeka att de inte vill ha DEM här. DEM är dåliga människor. Deras religion, vanor och kultur är dåligt för Sverige och de ska ut. Helt omöjliga att ha en diskussion med då de aldrig kan diskutera riktiga praktiska saker utan bara skrika ut åsikter. Sen har jag ett större gäng som röstar på samma men tänker annorlunda, jag är med på deras tänkade. De har fått hjälpa flyktingar som fått bo i gympahallar, de har vänner som inte får den hjälp de behöver, ser vänner som efter lång tid får lämna landet samtidigt som bostadsbristen, jobbmöjligheter och kriminalitet ökat. De har vänner som är invandrare som ber dem rösta SD. Där ligger det i att hjälpa de som redan är här innan man tar in fler i landet, de vill bygga upp samhället någorlunda igen tillsammans med de som redan är här. Det är ett rätt svårt val som kommer i höst

   Svara

   Vad sägs om: SD vill försämra aborträtten?

   Svara

    Sd vill minska tiden till 12e veckan. Inte ta ifrån dig rätten att göra abort

    Svara

     Det betyder ju att aborträtten försämras.

     Svara

      Nja. Tycker vi har haft för högt innan. Det är många länder som har till 12e veckan. Hade de velat ta bort rätten helt hade jag haft starka åsikter om det, men nu tycker jag att det är rimligt

      Svara

       Ja, ibland känns det som att som att vissa bara struntar i att skydda sig för att de tycker att man ändå kan göra en abort. No big deal, mer som att det är en rättighet.

       Svara

        Men att ändra rätten till att ha fri abort till 12 veckan istllet för 18e kommer ju inte ändra på det? Vad jag kan hitta så finns det ingen forskning som säger att hårdare dragna gränser för fri abort leder till att fler skyddar sig under samlag?

        precis som någon innan länkat om så rekomenderar jag alla att läsa Agnes Wolds twittertråd (googla den) hon berättar på ett sakligt sätt om varför en säknt abortgräns är en dålig ide.

        Svara

       Agnes Wold(googla) skrev på twitter: ”Att kvinnor inte allt för lätt ska komma undan sina sexuella eskapader är ett genomgående tema i alla hederskulturer och patriarkala normsystem. Oftast lägger man inte samma vikt vid mannens kyskhet.”

       Fort. ”Det finns alltså inget intellektuellt hållbart argument för SD:s föreslagna ändring av den svenska abortlagen. Man frestas att dra slutsatsen att deras ståndpunkt bygger på känsla, snarare än kunskap. Känslan att ”det borde inte vara för lätt” att göra abort. En form av hederssyn?

       Hon är ju inte helt ute och cyklar.

       Svara

        Det är din åsikt

        Svara

         Bra argument.

         Vad är din åsikt, Anonym?

         Svara

    Försämra är din tolkning.

    Svara

     nej, inte tolning, det är min åsikt. och om du undrar varför så kan du kolla Agnes Wolds tråd på twitter.

     Svara

   TACK Savolainen! Precis min tanke. Sånna här Influencers som sitter i poddar och bloggar och säger ”rösta inte på SD” och sen babblar på och visar att de inte kan NÅNTING om politik. Jag blir så trött!!! Använd gärna dina kanaler, berätta gärna vad du ska rösta på och om partier du inte gillar. Men argumentera då med lite fakta haha

   Svara

    Amen 🙏🏻

    Svara

    Eller varför inte istället helt enkelt berätta om vilket parti man SKA rösta på och varför? och inte bara snacka om vilka man INTE ska rösta på.

    Svara

  Annie Lööf lyckas ju i sin tur med att fiska röster pga C’s avståndstagande fr SD. Det är väl ingen som tror att det är något av C’s övriga politik som lockar. Ett smart, men genomskinligt drag i dessa valtider.

  Röstar blankt f.ö

  Svara

   Tycker C’s hbtq politik är bra samt deras invandringspolitik på pappret, men tror inte det är så genomförbart i verkligheten

   Svara

    Hur går centerns politik ihop? Inte alls. Hur kan man vara för hbtq och invandring samtidigt? Verklighetsuppfattningen är obefintlig.

    Svara

     För att man måste. Du måste som parti ha en ställning om hbtq och en om invandringspolitik. Visa bar du står. Annars riskerar du att missa röster inom något av områdena

     Svara

     Eller hur! Kul att de som brinner för muslimer och invandrare även är samma personer som brinner för hbtq-frågor.

     Svara

      Hur menar du att det inte skulle kunna gå ihop?

      Svara

  Det värsta som kan hända är väl när folk röstar UTAN att de tagit reda på vad alla partier står för. Lite som att kasta pil med ögonbindel. Att sedan klara av att acceptera att man får rösta på vilket parti man önskar utan pekfinger. Skrämselpropaganda för att rösta si eller så är löjligt eftersom allt blir en antagelse och inte ett facit. Allas röster förtjänar att respekteras oavsett vilken personlig övertygelse man har.
  Att kasta skit på folks åsikter i demokratins namn är lågt.

  Svara

  Jag tror på riktigt inte att man får folk att låta bli att rösta på SD genom att skrika ut diverse olika saker.
  Genom att så många enbart skriker ut SD’s negativa åsikter så kan det säkert i många fall få omvänd effekt, istället bör man göra en saklig granskning av ALLA partier men så funkar det ju inte.

  Det är ingen som grottar i de övriga partierna och bedriver samma drev mot dessa? Bara där hur man behandlar SD annorlunda tror jag får många att ännu mer ställa sig på tvären – bara för att de kan. Det finns fler partier som inte har ”sunda” åsikter i alla frågor, och vilka åsikter som är sunda ligger ju givetvis i betraktarens öga.

  Svara

   Sen måste man förstå också att det någon tycker är deras negativa åsikter tycker en annan är positiva åsikter. Hela poängen med att man röstar, folk tycker olika

   Svara

    Precis! Mycket av det folk skriver är dåligt med SD är ju saker jag tycker är bra. Tex sänkt abortgräns. Men vänstern har svårt att förstå att man kan tycka olika.

    Svara

     +1

     Svara

     nyfiken på vad du tycker är bra med sänkt abortgräns?

     Svara

  Det är så mycket som har gjorts fel gällande invandringen och integrationen. Många väljare ser TYVÄRR SD som räddaren i nöden just nu. Jag gillar inte SDs politik och kommer inte rösta på dom men dom driver en viktig fråga enligt folket i Sverige. Jag önskade att mitt parti (S) var mer kritiska och VÅGADE problematisera integrationen som ägt rum fram tills nu och ställa högre krav på de som kommer till Sverige. Vi kan inte tillåta tex att våra pensionärer betalar HÖGA priser för sina mediciner medans flyktingarna ENDAST betalar 50kr oavsett medicin (källa: migrationsverket, ni kan själva läsa om det där) . Vi kan inte fortsätta att man ska ha del av välfärdwb men inte bidrar till den. Jag fortsätter att rösta S även fast jag tycker att deras invandringspolitik är för lam för jag tror att det finna hopp om bättre integration utan att rösta fram SD.

  Svara

   Fast jag känner flyktingar som fått rådet att skrika ner i kudden om ångesten blir svår. Hur är det rimligt? Människor som har upplevt krig kan inte hantera sina känslor på det viset. JAG kan inte hantera mina känslor på det viset och det värsta jag sett är väl typ en överkörd katt.

   Svara

    Det är inte rimligt. Det är ett problem. Vi har inte tid och möjlighet att ge rätt hjälp till så många som kommit hit som behöver hjälp. Inom sjukvården får de hjälp med de mest akuta fysiska besvären. En av anledningarna till att invandrare själva vill minska invandring

    Svara

     Men det är ju inte sant!! Vi HAR faktiskt alla medel som behövs för att ta hand om så många fler. Grejen är att folk inte är solidariskt. Ingen tänker ge bort minsta lilla biten av sina privilegier. Klart vi har råd! Klart vi hr möjligheter. Om bara alla vill. Om resurserna fördelas på ett annat sätt. (Jag vet inte hur, der får politikerna ta hand om. Men kom igen, vi VET att vi egentligen kan.)

     Svara

      Fast om man inte vill då? Om man vill att andra personer ska ha tillgång till bättre vård i första hand? Det är inte så enkelt som du vill få det att låta i din kommentar. Tror inte alls det handlar om att ingen vill ge bort av sina privilegier, mer att de redan fått göra det och vill sätta ett stopp för det

      Svara

      Har du bott under en sten? Hur kan du ha missat lärarbrist, läkarbrist, sjuksköterskebrist, socialsekreterarebrist??? Det är inte pengarna som fattas, det är kvalificerad arbetskraft. Och nej, asylinvandring från tredje världen är inte lösningen på den bristen. Hade den varit det hade vi inte haft arbetskraftsbrist idag efter all asylinvandring de senaste decennierna.
      Det tar 7 år innan hälften av invandrarna är i sysselsättning (obs ej heltidsjobb). För den andra hälften tar det längre.

      Svara

       Alltså allt du skriver är inkluderad i min kommentar. Precis det jag menar. Om utbildningen&arbetsförhållanden&betalning för sjuksköterskor, lärare mm skulle förändras (med hjälp av pengar som alltid) så skulle det snart inte finnas någon brist. Det är ju det jag menar med att umfördela resurserna!

       Svara

        Inget av det jag skriver är inkluderat i din kommentar. Det står bara att du vill strössla andras pengar men vet inte hur.

        Svara

      P vilket skit snack. Du lever inte i verkligheten.

      Svara

       Okej. Jag känner mer som att vi alla lever i en underbar verklighet som krävs ansvarstagande av alla – då blir allt möjligt.

       Svara

        Dröm på du

        Svara

    Men du kan väl inte jämföra ångest med att ligga i en korridor på ett sjukhus och dö för att personen inte får vård, alla som dör i köer med cancerdiagnoser, alla äldre som dör av vanvård, alla skador som kvinnor som föder barn i Sverige får för att barnet ska ut innan personalens arbetspass är över (läs på om sprickskador vid födsel i Sverige vs andra nordiska länder), alla barn som blir missbildade vid födseln. Är inte de människor för dig? Menar du att människor som bor i Sverige, svenskar som invandrare har psykiska problem, eller värderas deras ångest och psykisk ohälsa mindre för att de inte är ”flyktingar”?

    Svara

   Så sant! Tyvärr blir det så här när de andra partierna inte tar invandrings/integrationsfrågan på allvar.
   Jag är själv invandare, vi kom till Sverige när jag var 2 år gammal. Mina föräldrar läste svenska, praktiserade, jobbade sen dubbla pass på ”skitjobb” allt för att komma in i samhället och det var ingen som tvingade dem att integreras – det var en självklarhet! Idag finns inte de förutsättningarna eller ibland ens den viljan kvar.
   Det har gått för långt, och man har varit för passiv.

   Svara

    Den sista meningen är dagens sanning.

    Svara

    Svennebanan det har gått för långt. Integrationen är ett stort misslyckande. Vill man inte prata eller lära sej svenska är det så fel att vilja komma hit. Skrattretande.

    Svara

     ”walla”

     Svara

   Pensionärer har precis som alla svenska medborgare möjlighet att få till frikort och kraftigt subventionerade priser för både läkarbesök och mediciner. Personer med LMA-nummer har tillgång till olika subventioner dom med, under en begränsad period

   Svara

  Rekommenderar att göra flera olika valkompasser, svt, expressen, TT, aftonbladet, svd, metro.. Finns många! Gör några stycken i alla fall, för vissa handlar om olika frågor, vissa har mer eller mindre information om frågorna osv.. Läs på om frågorna man inte förstår.

  Håller med om att man inte ska skriva ”rösta inte SD!!!” utan att faktisk prata om varför man tycker så. Om man funderar på att rösta på SD och inte får läst något annat än ”det är ett parti med rasistiska och nazistiska rötter” så kommer man nog inte ändra sin åsikt.

  Här är några av mina tankar, baserat på när jag gjorde expressens valkompass häromdagen:
  RUT ska tredubblas: SD tycker ja. Jag tror att det gör att de rikare som har råd och enligt statistiken använder RUT mest, kommer få mer nytta av detta. Jag tycker generellt inte man behöver göra livet billigare för de som har mycket pengar. Om statistiken visade att låginkomsttagare utnyttjade tjänsterna mer hade jag nog funderat mer på detta.

  Sverige ska lämna EU: SD tycker ja (men fortfarande vara del av EES). Jag tycker absolut inte vi ska lämna EU. Jag värnar om gemenskapen man har i Europa, jag värnar om att kunna leva enat utan krig (just därför som EU startades). Jag tycker det är bra att vi kan påverka vår kontinent genom mandat som rör tex miljö och djurhållning. Utöver det så älskar jag hur lätt det är att resa, flytta, arbeta, studera osv. inom EU. De andra EES staterna har inte mycket jordbruk (det har däremot Sverige), och EU-bidragen rörande detta skulle försvinna om vi istället var med i EES istället för EU. En annan grej är att SD vill gärna gå ur EU för att ”de bestämmer för mycket”, men i praktiken så bestämmer EU fortfarande mycket för EES staterna, så det är inte ett bra argument. Det finns kort sagt MÅNGA anledningar för mig, och detta är en superviktig fråga i mina ögon.

  Tiggeri ska förbjudas. SD säger ja, jag tycker starkt nej. Tiggeri är fattigdom, ingen vill sitta på gatan i alla väder och tigga, det är inte en mänsklig önskan. Jag tror de flesta människor vill känna att de bidrar till något, och att de hjälper till i samhället. Att förbjuda något gör inte att det försvinner, det är inte att ta tag i roten till problemet, och leder ingenstans.

  Vinster i välfärden ska förbjudas: SD säger nej, jag tycker ja. Jag tycker att alla ska ha rätt till sjukvård, och jag tycker inte att någon ska kunna tjäna pengar på andras olycka. I USA tex så är sjukvården i stort sett helt privat, och där finns exempel på tex hur kvinnor som ska föda övertalas till kejsarsnitt, för det är säkrare (mer styrt) och dyrare… Jag tycker inte att såna influenser ska uppstå i Sverige.

  Skatt på kött ska införas: SD säger nej, då de menar att Sverige inte bidrar globalt till klimatgaser. Jag tycker att skatt på kött är en bra ide, men inte något jag känner jättestarkt för. Att argumentera att Sverige inte gör skillnad globalt i klimatet är inskränkt, pessimistiskt, och rent ut sagt förvånande. Sverige må vara ett litet land, men de lagar som vi inför blir uppmärksammade internationellt. Om vi kan påverka andra länder, kanske genom vårt medlemskap i EU, eller bara genom uppmärksammande generellt, tex USA, så skulle det ha jättestora effekter. Bara för att vi är ett litet land med liten befolkning så tycker jag inte det betyder att vi inte ska ta ansvar och rätta våra konsumtionsvanor efter det som är bäst för miljön. Då skulle man ju kunna säga att Kina och Indien var de enda som skulle sluta med fossila bränslen, medan tex Lichtenstein fick göra vad f*n de ville, slakta människor till vardags, de är ju så få, så det gör ju ingen skillnad på världsnivå??? Absurt argument i mina ögon.

  OK, vill inte göra en ASLÅNG kommentar. Men någon som är intresserad kan ju läsa lite om hur jag resonerar kring ett urval av frågor, och kanske tänka över vad de tycker om SDs argumenter 🙂

  Svara

   Wow!! Bra skrivet, tack.

   Svara

   Haha och allt det är typ mina anledningar till att jag röstar på SD. Plus att de vill sänka abortgränsen.

   Svara

    Men vad bra, då kan vi ju få dina sida av saken! Varför tycker du precis tvärtom på dom punkterna? Vad är dina argument?

    Alltså helt seriös fråga.

    Svara

     Samma argument? Det skriver hon ju? Fast för henne är det argument för och inte emot

     Svara

      Fast hon skrev ju typ? Jag tänkte om hen hade lite mer att dela med sig av.

      Svara

       Hon la ju till det hon saknade, abortfrågan

       Svara

        Hon kunde kanske dela med sig varför hon tycker det faktum att SD vill sänka abortgränsen är positivt? Det tycker nämligen inte jag, för jag tycker kvinnor ska ha rätt att bestämma över sina kroppar, och för att foster inte är levnadsdugliga i vecka 18 så som vården ser ut idag. Dessutom är det väldigt få aborter som utförs efter vecka 12 ändå. Jag tror det är en farlig väg att gå att börja minska abortgränsen, då rätten till abort snabbt kan följa med.

        Svara

         Jag tycker att det är positivt. Skydd bör användas i större utsträckning än abort och jag tycker att 12 veckor är en rimlig gräns. Sen kan man ju ansöka även efter det

         Svara

    Lust till att dela med dig om varför du tycker omvänt? Tex varför föredrar du EES, om det innebär mindre bidrag, mindre påverkan från Sverige i den region vi faktiskt ligger i, samtidigt som det inte nödvändigtvis skulle göra ett EU hade mindre att säga till om i Sverige?

    Varför tycker du det är en bra idé att förbjuda tiggeri (baserat på etnicitet..), istället för att undgå att stjälpa individerna men istället gå efter de regeringar i de länder de kommer ifrån? Om vi förbjuder tiggeri så blir ju individen den som drabbas, inte länderna som möjliggör (faktiskt tvingar fram) tiggeriet.

    Varför tycker du det är bra med vinster i välfärden? Någon särskild anledning till att du inte vill ha skatt på kött?

    Vill alltid gärna höra för och emot argument, annars kan man inte bilda sig sen egen uppfattning 🙂

    Svara

     Okej. Jag kommer inte länka till källor nu, sitter på mobilen. Men det är lätt att googla.

     Angående tiggeri:

     Jag vill förbjuda tiggeri av samma anledning som det är förbjudet att köpa sex. De som tigger är (ofta) utsatta för människohandel och del av en fruktansvärd industri där man säljer fattiga människor. Att köpa sig ett gott samvete genom några kronor på bekostnad av människors lidande är inte okej. Fattigdom måste såklart motiveras, men lika lite som vi gör det genom att köpa sexuella tjänster (vilket tiggarna ofta tvingas sälja nattetid) för att hjälpa en fattig kvinna, lika lite hjälper vi en fattig tiggare som säljer sin stolthet och kropp på gatan. Det är förnedrande och hör inte hemma på svenska gator. Tycker du att du hjälper fattiga barn i Indien om du köper kläder de sytt på barnfabrikerna? Nej eller hur? Trots att barnen behöver pengarna till sina familjer. Fattigdom stoppas inte på individnivå och absolut inte genom vi köper förnedrande tjänster drivna av människohandlare och kriminella som utnyttjar människor. Vill du hjälpa romer eller fattiga i Rumänien så åk då dit och engagera dig eller starta en fond där du vet vems fickor pengarna hamnar i.

     Svara

      TACK 🙏🏼❤️

      Svara

     Angående skatt på kött:

     Det ser jag som en klassfråga. Överklassen, de ekonomiskt starka, de har råd med kött. Varje dag, oavsett skatt. Men de äter antagligen det bästa köttet, ekologisk och svenskt. De har ändå råd. En köttskatt skulle drabba de redan fattiga. De som inte har råd med svenskt ekologiskt kött varje dag. Ensamstående föräldrar som unnar sig fredagstacos, som köper en köttbit att grilla första dagen på sommarlovet. De som redan nu får vända på varenda krona. Barnfamiljer, utförsäkrade, sjukskrivna… nej, mat ska inte beskattas mer än det redan gör. Låt oss inte öka klyftorna mellan rika och fattiga familjer mer. Är för övrigt emot flygskatt av samma anledning. Det är ju de fattiga, de som inte har sommarhus på landet och flyger i jobbet varje vecka, som drabbas. Familjen som en gång vartannat år åker på charter till kreta. De fattiga. De rika barnfamiljerna kommer inte bry sig om några tusen extra i kostnad. De har råd ändå. Så ser det tyvärr ut i Sverige idag.

     Svara

   Ehh fast rut avdrag bidrar ju till många jobb till exempel städjobb. Det som fattas mycket av är ju enkla jobb som inte kräver långa utbildningar eller att man behöver kunna perfekt svenska. Då behövs åtgärder för att skapa såna jobb. De allra rikaste har redan råd med städning m.m. medans rutavdragen gör att fler människor får råd, vilket skapar fler jobb vilket i sin tur genererar skatteintäkter. Och det är det viktigaste att få in pengar till allt som kostar. Många ser det även som meningsfullt att ha ett jobb att gå till och inte bara sitta henne och få pengarna via bidrag.

   Svara

    Tack för svaret! Jag tycker också RUT är en klurig fråga. Jag håller med om att det kan öka jobb, men det kan många andra instanser också göra, utan att göra det billigare för rika. Mitt främsta problem med RUT är att ett av de främsta argumenten för (som du också nämner) är att det blir billigare för de som inte har jättehög inkomst att också använda städhjälp. Problemet med det argumentet är bara att statistiken inte visar det, därför går det argumentet bort för mig.

    Jag håller med om att det behövs fler enkla jobb, jag tror dock inte RUT är enda möjligheten för det. Om man gick ner i arbetstid i Sverige (tex i Danmark arbetar de 37,5 timmar i veckan istället för 40), så kan också fler människor bli sysselsatta och komma i jobb.

    Kort sagt så är jag inte hundra procent säker på vad jag tycker i frågan, och allt efter fler argument för och diskussion omkring förändringarna i samhället, och alternativ till RUT, så kan det ju ändras 🙂

    Svara

   Fast ”Rom-riggeriet” som sker i Sverige just nu är ju delvis en täckmantel för organiserad kriminalitet där både drogförsäljning och människohandel ingår.

   Svara

  Jag har sä många gånger bett om saklig fakta från Amir på att SD är rasister. Varje gång är han enbart otrevlig och använder alltid fula ord emot en. Håller inte på SD men vill ha rena meningar i varför som är rasister.

  Svara

   Det finns rasister inom SD precis som det finns rasister bland de som röstar på SD. Det är självklart att rasister dras till ett parti som tar upp deras frågor. Men, vi är också många som inte är rasister, snarare patrioter om man vill sätta oss i något fack. Många som röstar har inga rasistiska åsikter utan röstar på andra grunder. Men det vore fel att säga att det inte finns rasister inom SD, precis lika fel som att säga att alla är rasister som röstar på SD

   Svara

    ”Patrioter”

    Svara

     Vad tycker du en person som vill värna om det svenska samhället, välfärden och kulturen samtidigt som de gärna delar sitt land med invandrare är? Rasister? Rasister som tycker om invandrare? Sluta fåna dig och förstå att det finns väldigt många olika personer med olika utgångslägen som röstar på SD

     Svara

      Är vi andra som röstar på andra partier också patrioter? Eller finns det bara ett sätt?

      Svara

       Det kan ni absolut vara. Men nu var det sd och om alla är rasister vi diskuterade i den här ”tråden”

       Svara

   Hade kunnat gissa att han inte kan argumentera för sin sak. Han vill så gärna verka politiskt insatt och vara en politisk kämpe, men det är omöjligt att köpa hans åsikt när han använder argument som ”jag spyr på er!”. Och det gör han för att han har ingen koll. Pinsamt!

   Svara

  Dock en månad gammalt inlägg, men hittade det precis. Bloggaren och fitnessprofilen Mimmi Kapell har fått många ganska ”elaka” kommentarer angående hennes dotters eventuella namn. Tyckte vissa var lite väl hårda även om jag verkligen inte gillade namnet själv. http://mimmi.jummis.se/2018/06/12/gravid-vecka-28-update/#comments

  Svara

   Jag har svårt för att folk döper sina barn till typiska ”amerikanska” namn med en twist. Hailey är finare än Hailee. Men svenskar lär utala det ”hajli” – inte så fint. Sedan har vi många ”svenska” namn som är egentligen från Frankrike, England etc men inte så att jag skulle få för mig att köpa mina barn till ”Savannah”, ”Kingston”, ”Jaylee” eller något sådant – känns lite som en weird trend som endast är inne nu men rätt ute när barnet väl blivit gammalt nog att kunna tycka att sitt namn kan vara udda (eller unikt, måste inte vara negativt!). Sedan får väl alla föräldrar göra precis som de vill, men de kan nog inte förvänta sig att alla andra kommer älska namnet.. Tycker att ”Sten”, ”Bror”, ”Britt-Marie” inte är så fina namn heller, så gäller inte bara amerikanska namn!

   Svara

  En kvällstidning skriver idag om vad Bianca ska rösta på. De pratade politik i sitt senaste poddavsnitt.

  Svara

   Centerpartiet

   Svara

   Uppenbart att bianca är köpt.

   Svara

  Jag längtar till valvakan, kommer bli spännande i år

  Svara

   Jag fasar för valvakan. Att ett parti som Trumpifierar vårt land och delar in människor i olika fack beroende på ras, kön och sexuell tillhörighet är fruktansvärt.

   Jag är adopterad men det syns ju inte när jag är ute på stan. Är genuint orolig för mina barn och deras uppväxt.

   Svara

    Då borde du väl vara peppad på valvakan du med och hoppas på att partiet du röstar på vinner. Hört många svenskar använda samma argument som du skrev föresten

    Svara

     Svenskar? Som hen som skrev kommentaren som du svarade på är menar du?

     Det är precis detta. Människan är adopterad, men ses ändå inte som svensk av dig. Osar SD lång väg.

     Svara

      lägg av bara

      Svara

      Tolkar det som att hon är orolig pga att de inte kommer se svenska ut

      Svara

  I alla valkompasser får jag typ 50/50 Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Kommer inte att rösta på något av dem, utan det står nog mellan Direktdemokraterna och Basinkomstpartiet för min del. Är det en bortkastad röst? Absolut inte för mig! Jag vill kunna stå för min röst och känna mysighet i magen när jag röstat.

  Svara

   Samma här! 😉 inte bestämt vilket parti jag ska rösta på dock men det lutar åt något mindre för de etablerade är ju ute och cyklar ändå 🤦‍♀️

   Svara

  Är de det här valet 2018 ska handla om, vilket parti man, enligt vissa, inte skall/får rösta på? Vart man än läser så handlar 99% av politikpratet idag om SD, om för eller emot.

  I dom senaste undersökningarna så fick SD höga procent, med andra ord är det många som tycker att SD är det bästa, eller minst dåliga, partiet att leda Sverige. Skall inte det respekteras? Vi har väl demokrati i Sverige? Eller gäller det bara om det parti Du röstar på får flest röster?

  Är seriöst redigt less på svenska folket. Se bara på fotbollen. Innan matchen; alla hejjar på Sverige och stöder alla i det svenska laget. Minuterna/timmarna efter matchen; alla hatar ”invandraren” som sabbade hela matchen. Dagen efter: alla älskar ”invandrare”, alla är lika värda och alla som inte gillar invandrare är rasistiska svin som ska förbjudas och alla ska backa ”invandraren” som sabbade matchen.

  Istället för att klaga på SD och deras höga resultat i undersökningarna, varför inte ”promota” partiet Du själv tycker ska leda Sverige? Eller är det möjligen så att du i ”smyg” röstar” på SD men inte vågar stå för det?

  Svara

   AMEN 🙏🙏

   Svara

  I sammanhanget finns det också såna som Jocke som väljer att inte rösta för att han inte är ”tillräckligt insatt” (inlägg tidigare om det här på bloggbevakning) och de som Bianca som uppmanar sina följare till att läsa på och bli insatta. (Hon diskuterade det i sin senaste podd men har inte lyssnat. Har bara sett annonseringen av avsnittet där hon betonar vikten av valet i höst). Det påverkar ju också många följare och är andra aspekter än ”rösta inte på SD” eller inte alls nämna det. Kan tycka det känns vettigare att göra som Bianca att uppmuntra till att läsa på snarare än som Jocke att skita i det.. om nu influensers roll inför valet tas upp här kanske det podd-avsnittet bör nämnas beroende på hur de resonerar (och om de faktiskt uppmuntrar till att läsa på/rösta)? Såg att någon annan kommenterat om det också.

  Och tillägg till ”påläsnings-tipsen” utöver hemsidor och valkompass: alla tv-debatter närmare valet. Enklaste sättet att bara få en inblick om man nu bara vill hitta ett parti som någorlunda stämmer med en själv men inte orkar läsa på. 😉

  FYI. Gällande den så omtalade abortgränsen och SD: googla Agnes Wolds kommentarer (tex via Emanuel Karlsten) eller leta upp henne på twitter. Där hade hon en rant för tre dagar sen gällande detta och tar upp fakta för hur det ser ut idag och vad konsekvenserna skulle bli med de förändringar SD vill göra. Tex hur argumentet att abort används som preventivmedel står sig gentemot detta eller vad en sänkning till 12v skulle innebära.

  Svara

   Bianca är ju köpt dock.

   Svara

  Alla ni som jiddrar om att ni vill ha öppna gränser”vi har råd att hjälpa fler” osv. VET NI VAD INVANDRINGEN KOSTAR???? Vet ni inte att Sverige tog emot fler invandrare än typ alla andra länder?(procentuellt alltså) Vet ni hur URUSEL integrationspolitiken är??? Jag blir faktiskt rejält orolig när människor är såhär blinda. Jag är helt för invandring. Men det är inte okej hur Sverige sköter dessa frågor. Invandrar man till Sverige så ska man ha en rimlig chans att klara sig. Man ska få hjälp och stöd. man Ska inte hamna utanför samhället, riskera att ha det riktigt dåligt ekonomiskt, hamna i kriminalitet osv osv

  Sen finns det massor med problem som uppdagas nu med ökat våld, kriminalitet, överfallsvåldtäkter, skjutningar, bilbränder osv som är en konsekvens av allt detta. Vet ni att polisen inte har resurser att klara av alla problem/brott. De har för mkt att göra. Och bland annat har de fått rycka in kring turer kring invandring. Eskortera papperslösa osv istället för att vara ute på gatorna. Vården går på knäna, skolan är i många kommuner riktigt kass, många människor har svårt att få jobb ja vi har andra problem att ta tag i helt enkelt!!!

  Svara

   👍🏻 Bra skrivit

   Svara

   Angående ”ökad” kriminalitet läs gärna detta: https://www.facebook.com/fredrik.beckman.77/posts/10156559358133656

   Svara

   Att invandringen kostar beror ju, som du själv säger på att integrationspolitiken inte fungerar. Inte på mängden flyktingar Sverige tar emot. Klart det blir kostsamt om flyktingförläggningar och asylboenden som faktiskt fungerar stängs ner(till exempel i Wilhelmina). Blir mörkrädd av det här kommentarsfältet. Jag kommer stödrösta då jag inte vill ha ett parti med fascistiska tendenser vid makten.

   Svara

  Gjorde valkompassen och fick en blandning utav Vänsterpartiet och sverigedemokraterna, weird.

  Svara

   Nej, du har väl åsikter i två skilda frågor helt enkelt. Inte så konstigt. Inte så många som är 100% i linje med något parti

   Svara

   Jag har precis samma kombo, så du är inte ensam. 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.