Dagens offpist

Här kan du läsa mer om Offpist-inläggen.

Två saker:
– Någon mer än jag som aldrig kommer se på läppstift och tejp på samma sätt igen?
– När det kommer till rasism, hets mot folkgrupp och liknande så tror jag mig hört någonstans att det enbart är olagligt om man utsätter någon för det. Jag kan ha helt fel och det är därför jag stället frågan…
Att det alltså då inte skulle vara olagligt att exempelvis slentrianhelia framför Bingolotto en lördagskväll i vardagsrummet så länge man ser till att ingen ser det.

”Påföljden är fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, böter.
Brottet omfattar inte ”en saklig och vederhäftig diskussion” och inte heller uttalanden som görs i den helt privata sfären.”

Vad som räknas till den ”helt privata sfären” här vet jag inte, men skulle det kunna vara i ett privat sms?
Vad tror ni som vet?

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Rimligtvis bör privata sms tillhöra den privata sfären, ja. Däremot är en Facebookgrupp med typ 10000 medlemmar inte den privata sfären.
  Sen kan det ju också vara ett brott att olovligen ta sig in i någons mobil och läsa sms/messengermeddelanden.

  Svara

  Det här är inget nytt. Det är hur enkelt som helst att hacka sig genom en annans telefon med hjälp av fingeravtrycksläsaren.

  Svara

   Det var ju inte det som var poängen?

   Svara

    Nä jag vet men är för trött för att bry mig och märkte ingenting förrän jag hade skickat iväg kommentarsjäveln.

    Svara

     Ok, då så.

     Svara

     Hahahahaha 😂
     (De var inte jag som skrev ”ok då så”)

     Svara

  Varför uttryckt dig rasistiskt? Var det gentemot honom eller liksom skoj med en kompis typ?
  Åtal kommer läggas ned åt båda håll om någon av er anmäler

  Svara

   Tycker inte det är speciellt relevant i frågan. Ingen har väl med det att göra? 🙂

   Svara

  Jag tror inte att det är olagligt att uttrycka sig rasistiskt i ett sms nej. Tror dessutom personen bara hotas, tror aldrig någon skulle anmäla någon annan pga dens sms till andra människor 🤔 Tror inte en sån anmälan hade lett till något.

  Svara

   Jo, klart den kan, om det står något grövre. Tex förberedelse till brott. Tror inte att polisen struntar i det

   Svara

    Ja men nu sa hon att hon uttryckt sig rasistiskt, inte att hon delat med sig av förberedelser till brott.

    Svara

     Någonting bottnar ju sig oron i att bli polisanmäld för det

     Svara

      HAHA

      Svara

  Beror ju på vad som står. Är det hot om att misshandla, dö*a, tända eld på boenden eller andra grövre saker ligger hon nog illa till. Står det bara n-ordet eller liknande händer ingenting. Föresten är det äckligt att vräka ur sig rasistiska saker, privat eller inte

  Svara

   Dö*a

   Svara

  Men det borde väl ändå inte vara lagligt att smyga sig in i någons telefon och sprida avklädda bilder på denne????

  Svara

   Klart det inte är

   Svara

  Har du sett vad som hänt med Citty Olsson (kallar sig numera Citty Costas) som var typ chefredaktör på Finest för några år sedan? Så synd om henne, hon verkade vara en så bra tjej med en lysande framtid, men tyvärr valde hon drogvägen. Titulerar sig tydligen numera rappare och konstnär och om man följer henne på Facebook och Instagram så ser man hur snett hon har hamnat. Så synd, minns henne verkligen som en så stark och ambitiös tjej.

  Svara

   Var inte hon fotograf och fotade bloggtjejer? Minns jag fel? 🙁

   Svara

    Jo det kanske hon gjorde också, vet att hon hängde med de några av de största bloggtjejerna typ runt 2011-2012. Kollade upp det förresten, hon var redaktionschef.

    Svara

   Skriver hon om droger på Fb? Men konstnär har jag för mig att hon ”alltid” varit iaf

   Svara

   Synd? Knappast någon sommar Ingatorp henne ta droger. Visar på dåligt omdöme!

   Svara

    En av de bättre autocorrect man sett…

    Svara

    Önskar att okunskap, trångsynthet och fördomar inte var så jävla utbrett, utan att folk faktiskt skaffade sig lite jävla kunskap om vilka fysiska skillnader det är i hjärnan hos de personer som tenderar utveckla beroenden innan de uttalar sig utifrån subjektiva åsikter som om det vore sanning.

    Men vad vet jag, varenda alkoholist/drogmissbrukare har väl som mål att vilja pajja sina liv pga dåligt omdöme. WHO har väl bara klassat beroende som en sjukdom för fun och inte alls pga att det är en fysisk hjärnsjukdom och tillika ett kognitivt funktionshinder.

    Svara

     Kunde inte hålla med mer. Satan så dömande och trångsynta många människor är när det kommer till missbruk. Nej, alla får faktiskt inte ”skylla sig själv”.

     Svara

   Hade gemensamma vänner med Citty för ett par år sedan men vet inte vad som har hänt med henne, det känns som att hon ändrade stil/person över en natt. Ena dagen var hon med i ”finest-klicken” och andra dagen satt hon och rökte gräs och rappade.
   Vet att hon i tonåren var fanbärare åt typ SMR vid demonstrationer men hela rasistgrejen ska hon lagt ner när hon fick praktik på Finest.
   Som du skriver är det väldigt trist utveckling hon verkar ha gjort, den Citty jag träffade var extremt ambitiös och gjorde det som krävdes för att få klart ett projekt.

   Svara

  Offpist i offpisten, men har Blondinbella inte uppdaterat sin insta på länge? Brukar väl aldrig hända? Har hon skaffat sig ett privatliv? Jobbigt, då måste ju jag också skaffa ett.

  Svara

   De har väl semester, de som uppdaterar insta och blogg

   Svara

   Det har hon väl

   Svara

    Det har hon väl visst* , både instastory o bild

    Svara

   Sååå tydligt att hon har en spökskrivare i vanliga fall som har semester nu. Stavfel, syftningsfel och få inlägg. T o m bild på dottern framifrån (innan den togs bort) och röriga bilder.

   Svara

  Var det inte någon sådant som hävdades kring pastorn som uttalat sig om homosexuella (Åke?). Att det inte var hets mot folkgrupp då han uttalat det under sin predikan inför sin församling eller nåt sånt. Säkert någon som minns bättre än mig.

  Svara

   Vi tog upp detta fall när jag läste juridik på gymnasiet. Han, Åke Green, hade i sin predikan kallat homosexuella för en cancersvulst i samhället. Han dömdes i tingsrätten för hets mot folkgrupp, men friades senarw av hovrätten och högsta domstolen pga att döma honom vore även ett brott mot yttrandefriheten. De använde alltså EUs skydd mot mänskliga rättigheter som som belägg för friandet.

   Svara

    Tack. Så var det ja.

    Svara

  Han som gått in i telefonen olovligen har gjort sig skyldig till dataintrång, så om jag vore Utedass hade jag anmält honom. Även där är påföljden böter eller max två års fängelse.

  Svara

   Härligt par, en rasist och en kriminell

   Svara

    Man är inte rasist för att man råkar skriva något rasistiskt. I synnerhet som allt till höger om F! räknas som rasistiskt av somliga.

    Svara

     Vad räknas som rasistiskt då? När ”blir” eller ”är” man rasist?

     Svara

     Fast hur RÅKAR man skriva några rasistiska sms. Det är ju en medveten handling.

     Svara

     Jo det är man. Är du skön eller, slänger du med rasistiska uttryck så är du rasist annars hade du låtit bli

     Svara

      Du röstar vänster, va? 🙂 Trångsynt ä bara förnamnet

      Svara

   Tur att du inte är ett utedass då 😂😂😂😂😂

   Svara

  med tanke på den totala intoleransen mot en kvinna som begått ett brott o hennes väg tillbaka att sona detta så är många av er härinne extremt småsinta o inskränkta. Är det så vi hjälper människor vidare i livet…” du får inte vara här” ”du har inte rätt att skriva på detta forum”, genuint elakt.

  Svara

   Jag deltar inte i debatten, men tror att det är för tidigt att vänta sig förståelse. Såren är för färska och risk för återfall fortfarande stor. Dock min teori.

   Svara

  Undrar över sindys senaste caption på sin bild ”ett till blåbär tack” googlar man på blåbär slang är de första som kommer upp xanor . . tänker att det kanske inte är så smart när folk redan misstänker och undrar

  Svara

   Tror du hon är skriver så och tror att ingen fattar. Nej hon skriver så eftersom hon vill att folk ska fatta.

   Svara

    Men varför vill hon att folk ska fatta det ?? Går ju inte ihop om det är så att hon haft problem med vårdnaen om barnen
    Hon kanske tänkte att ingen som inte håller på me sånt skulle förstå vad det betyder så tänker jag iaf

    Svara

     KnArK äR Ju CoOLt

     Svara

  Utedass bör själv polisanmäla denne snubbe. Det är definitivt inte lagligt att sprida ”icke påklädda bilder”, inte heller lagligt att hota om att göra det. Det är heller inte lagligt att ta sig in i någons telefon i syfte att komma över information/bilder som man sedan kopierar. Och till sist så är det till och med olagligt att hota med en polisanmälan om han gör det för att få dig att göra något för att undvika att bli anmäld.

  Vad som inte är olagligt är att ha ”icke påklädd bilder” på sig själv i telefonen (barn, smygtagna foton på andra och dyligt är en annan historia). Det är faktiskt inte heller olagligt att uttrycka sig rasistiskt i en privat sms-konversation om det inte är riktat mot personen man skriver till.

  Så utedass, ta en gratis timme hos en jurist som kan guida dig lite. Sen anmäler du idioten som håller på sno bilder!

  Svara

   Hej! Nej tyvärr kommer jag inte anmäla. Litar inte alls på myndigheter. Levde med en man förut som misshandlade mig. En vacker dag slog jag tillbaka för att freda mig själv. Jag blev dömd för det.. helt sjukt.

   Svara

  Tack för era svar. Det är naturligtvis aldrig ok att uttrycka sig rasistiskt. Det var under ett rejält bråk vi hade, och jag hade väl lite vin i kroppen.. så jag skickade ett sms till en kompis då jag använde rätt fula ord om killen jag var ihop med. Så där har ni svar på era funderingar om jag är rasist, om ni läser mellan raderna.

  Svara

  Älskar förresten kommentaren ”en rasist och en kriminell” skrattade högt! Jo vilket jävla radarpar 😂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.