Är det mångfald verkligen?

Jossan är en über-snygg internationell supermodell! Som har flyttat tillbaka till Sverige.
Men Jossan står för mångfald!👌🏻
Hon vill att varje kvinna ska känna sig snygg, vacker och bekväm i hennes underkläder och badkläder! Hon vill plocka fram det vackra i alla.

Vad det gäller Tigelle, så vill hon att alla ska kunna bära hennes underkläder och badkläder, och känna sig vackra!  Just för att varje kvinna ÄR vacker och unik på sitt sätt. OAVSETT form, hudfärg längd eller bredd!  -DET gillar jag skarpt!!!//My Martens

My vill få det att låta som att det företag som tagit fram bad och underkläderna som hon marknadsför står för inkluderande och en mångfald där alla kvinnor ska kunna känna sig bekväma i dem.
Jag tycker det är jättebra eftersom många av världens kvinnor inte har storlek 0 eller kroppar som frivilligt stannar kvar i en bikini eller baddräkt vid hastiga rörelser – oftast i sidled. Ni som vet, vet…

Därför blev besvikelse efter stor när jag gick in på Tigelles sida för att mötas av…
Tja, samma gamla bilder som alltid…
Eller tycker ni att det här känns normbrytande på det sätt My beskriver här ovan?

Men VEM vill ha en sån här topp? Jag har säkerligen ratat hundratals sport-bhar för att de sett ut exakt så här på. Har jag egentligen varit trendig?


Dessa två är de enda som finns i sidans största storlek – XL.

Tack för tips, Sofie!

175 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man kollar hajens story så står han på en brygga med en exakt likadan hajballong som Gillis fick igår. Slump eller lansering på g?

  Svara

   Hon har ju sagt att de är vänner.

   Svara

   Ja, verkar som Hajen var med Bella och barnen på Grönan.
   Men Bella skrev väl tidigare att hon ville hon och Hajen skulle vara vänner?
   Min teori är att det helt enkelt blev en fnurra i samband med Summerburst/Paris/Petter S och Bella och/eller Hajen gjorde slut.
   Får se nästa vecka när Bella åker till St Tropez vilken/vilka hon kommer att vara på resa med 🙂

   Svara

   Bella har berättat att de umgås, så han var säkert med dem på Grönan, men det måste ju inte betyda nått mer än just det…

   Svara

    Ögonvittnen säger att de verkade vara mer än bara vänner.

    Svara

     Ögonvittnen såg Hajen sno Gillis hajballong medan han skrek ”DET ÄR MIN HAJ”

     Svara

     Ja, allt tyder på att Bella och Hampus har svårt att vara ifrån varandra. Heja!

     Svara

  Hon försöker använda sig av ord som hon inte ens fattar va de står för 🙄

  Svara

  Mångfald som att i plaggen finns i olika färger?

  Svara

  Hade jag haft en sån kropp hade jag nog inte ens haft badkläder på mig mvh storlek 46 (barnen på jobbet däremot gillar att jag är ”mjuk och gosig”)

  Svara

   Jag har en sån kropp, fast större bröst. Är precis lika osäker och kroppsångestig som alla andra. Det sitter inte i kroppen

   Svara

    Skillnaden är att du ändå vet att du är snygg enligt normen. Du känner till och med igen din kroppstyp på en bikinimodell så bara det borde ge en hint av att du inte upplever samma sak som en kvinna som inte ser sin kroppstyp någonstans.

    Svara

     Sant, men kommentaren var att hen inte hade haft badkläder på sig om hen såg ut som kvinnorna på bilderna.

     Svara

    Jag har en liknande kropp, men skulle aldrig sätta på mig det där? Inte bara pga att jag är mamma, utan mer ; vill man gå klädd sådär på en offentlig strand? Med barnen hand i hand? 😀

    Svara

     Nej, alltså det är ju lite beklämmande att designers för badmode för kvinnor verkar tävla i vem som kan rita plagg som visar så mycket hud som möjligt. Och sätter dit ett par stjärnor för bröstvårtorna, lite pliktskyldigast 😂 Istället för att fokusera på att badkläderna ska gå att använda, bada i och gå runt i. Som när man tillverkar kläder för män.

     Svara

      Men mäns badkläder visar ingen hud? Kvinnor kan väl också bara få ha en underdel. Om man redan visar brösten behöver man ju inte oroa sig för att råka visa dem. Smidigt fixat också för alla de som gillar en jämn bränna också 😎

      Svara

       Håller med!! Hatar bhplagg, obekvämt, känner mig instängd.

       Svara

       Och alla de som drabbas av hat och trakasserier pga det? De få gånger jag varit topless har män överlag gjort mig jävligt obekväm

       Svara

      Fast jag fattar inte varför kvinnorna ska visa upp så mycket hud? Frigörelse? Tycker det osar dubbelmoral när det sägs att kvinnor ska kunna gå klädda precis hur som helst utan att det ska väcka några som helst tankar och då blir det nästan skrattretande med sådana bilder.

      Svara

       Känns som du missar poängen med varför kvinnor ska kunna visa hud. Det handlar om att kunna klä sig hur man vill utan att kvinnokroppen sexualiseras.

       Svara

        Jo precis men känns ju som att dessa badkläder/underkläder ska vara sexiga, alltså se ”porriga” ut. En naken kropp behöver ju inte vara förknippat med sex eller sexig MEN sätt på porriga, raffiga bikinis eller underkläder så blir kroppen genast sexualiserad eller sexig. Typ. Handlar ju inte om att man ska kunna gå naken eller vara som man vill utan att sexualiseras här, känns mer tvärtom.

        Svara

        Kanske har jag missat poängen Emma, men tror du på allvar att vi kommer att få uppleva det? Jag tror att så länge vi kvinnor är så upptagna av kroppars utseende så står vi och stampar på samma fläck och stampar. Frågan är väl varför det är så viktigt att klä sig i minimala bikinis och sen visa upp det på nätet? Eller vad tror/tycker du?

        Svara

         *många stamp blev det😂

         Svara

         Fast det ena utesluter ju inte det andra. Män likaväl som kvinna sexualiserar den kvinnliga kroppen men det betyder inte att man inte kan kämpa för att det ska försvinna.

         Jo, jag tror det kommer en förändring, de senaste 15 åren har mycket hänt, samtycke lagen är ett bra exempel. Man ska kunna klä sig hur man vill utan att det förknippas med sex.

         Svara

     Catrin: har du betalat tillbaka alla de pengar du stal från Martin? Du förstörde hans liv och låtsats som om inget hänt. En sådan vidrig människa du är. Förstår verkligen inte hur du kan med att vistas här, så otroligt respektlöst

     Svara

     Nej Catrin, du har definitivt inte liknande kropp.

     Svara

  Jag kanske missförstår BB’s instastory. Men när hon skriver ”du kan alltid betala för lite magi” när de står vid ett hjul på Grönan, så låter det lite i mina öron som hon egentligen inte vann priset utan betalade för att få det. Men det kanske är jag som är lite väl kritisk… En middag med pappan blev det också

  Svara

   Hon skriver ju på sin blogg att hon betalade för högsta vinsten.

   Svara

    Läser inte hennes blogg…

    Svara

   Hon köpte högsta vinsten till ett av barnen, ja.

   Svara

    Verkar fungera på Grönan precis som på elitskolan Campus Manilla på Djurgården.
    Med pengar så behöver man varken vänta på vinst på tivoli eller på plats i fina skolan. Heja!

    Svara

   Bella går väl inte på Grönan utan att ha kontaktat reklam- och PR-avdelningen först?
   Hon lär knappast ta av egna pengar för att betala vad det kostar.
   Nej, klart att Grönan bjöd på både panda och ballonger.
   Tur dock för alla andra besökare att Bella inte lyckades stänga Grönan i ett par timmar som familjen Wahlgren gjorde.

   Svara

    Fast Wahlgren stängde inte för andra besökare. De fick tillträde innan de ordinarie tiderna. 😉

    Svara

    De stängde inte grönan för wahlgrens, de öppnade två timmar tidigare. Det gör de ofta för olika saker som folk blir inbjudna till

    Svara

   Hon lär ha köpt alla nummer den omgången, det finns bara ”högsta vinsten”’på det hjulet så vinner man är det en sån panda eller en lika stor Isbjörn en får.

   Svara

    Dottern har jobbat på Grönan och ibland tipsade hon föräldrar om att köpa alla nummer. Blev billigaste sättet till mallen barnen absolut ville ha.

    Svara

   Älskar genvägar, skriver hon. Ja, vi vet. Undrar dock hur det påverkar en mentalt att aldrig behöva göra det där extra lilla för att få nåt, utan bara dra fram plånboken och betala. Nu var ju detta inget allvarligt men att alltid dra fram plånboken och betala för något istället för att göra jobbet?

   Svara

    Är ju ett smidigt sätt att låta barnet spela på hjulet utan att riskera att barnet ”misslyckas” och måsta hantera dom känslorna hos barnet som hon inte verkar kunna hantera hos sig själv.

    Svara

     Det kanske de kan lära sig på andra sätt. Tror inte de förstår konceptet med lyckohjul. Det ligger ju ingen prestation bakom, bara ren tur. Barnen kan lära sig om tur på andra sätt och senare i livet, inte på ett sätt som är framtaget för att förlora pengar. Jag tror det är mer vanligt än man tror. Mina föräldrar har gjort samma sak (dock inte med högsta vinsten). De berättade först när jag var vuxen.

     Svara

     Sally kommer verkligen tro att hon vann nallen.. och Bella får spela med angående vinsten. Halva nöjet är ju att se om man har turen med sig! Trist att betala för vinsten på typ första besöket på grönan..

     Svara

      Det måste vara det här som kallas för ”en riktig björntjänst”?

      Svara

  3 vita kvinnor och en mörkhyad och det är mångfald?
  Verkar inte finnas mycket människor i hennes värld…

  Svara

  Underboob bikini? 😂 Tyckte stjärtkortashorts var gräsligt när det blev poppis och nu detta. #tantpå30

  Svara

   Så otroligt fult och obekvämt! Får liksom lust att rätta till den…

   Svara

    Ett litet mini-hopp och … plopp!

    Svara

     Mina hade rasslat ut bara jag andats. Som när man rullar ut en matta…

     Svara

      Ja! Precis så! Dra ner eller ta av, bara inte halvvägs! Och jag tyckte det lät trevligt med bröst som kan rassla ut 😍Mina är av den minimalistiska sorten och hade inte ens hållt ut toppen från kroppen 😂 Tror ni där är ett gumliband nedtil så man får fyra bröst om dom är för mjuka? 🤔

      Svara

   Eller hur! Tycker den är djupt obehaglig bara att titta på, får tvångstankar om att dra ner den.. Jag har på senaste tiden haft svårt att hitta bikini som jag känner mig bekväm i och som samtidigt är snygg. Men hittade till slut en käck en på Weekday 👍
   /29-årig tant

   Svara

  För egen del har jag fastnat för
  ”Black High-Neck Mermaid Swimsuit”
  Mycket tjusig!
  Särskilt designen med ”stars covering the nipples” verkar jättesmart!
  Det gäller dock att stjärnorna hamnar rätt och inte i armhålorna 🙂
  Skulle inte stjärnorna hamna rätt kan man alltid testa lilla toppen:
  ”sport that beautiful underboob look”. Vem kan motstå?

  Svara

   😂😂😂

   Svara

   ”sport that beautiful underboob look”. Vem kan motstå?
   Tja, det gäller till en början att brösten lyckas motstå jordens dragningskraft, förstås.
   Inte så tjusigt om brösten hänger och dinglar i fritt fall under toppen och ger en ny mening åt begreppet ”underboob” 🙂

   Svara

    Alltså, det vore ju revolutionerande på riktigt om precis alla skaffade underboob-bikinin och lät brösten dingla där de hamnar – verklig mångfald!

    Svara

     Haha – ja fyfan, det vore något.

     Svara

     Haha jaa! Vi startar en ny trend!! Boobie down under revolution!

     Svara

   Undrar om det i priset ingår silikontuttar som sitter på olika höjd också? 🙈

   Svara

   Än en gång, vi har väl antagligen inte blivit skapta med bröst för att förgylla badstränderna med mer eller mindre fantasifulla badkläder? Bröst är bröst och framförallt har vi dom för att ge mat till våra nyfödda barn. Att de ser ut på 1000 olika vis ska vi väl alla vara glada över för tänk om vi marscherade runt i exakt likadana mer eller mindre uppstoppade bröst på alla världens badstränder 😂

   Svara

  Blev också besviken. Tycker alla modeller är krävande och inte smickrande för en kvinna med former.

  Svara

   Tycker det är rätt mycket former på de där modellerna 🙂 man kan vara kurvig och smal vet du. Men du kanske blandar ihop former och fett?

   Svara

    Anonym 12:20 har du fått solsting.

    Svara

  Haha jag har små men brutalt ofina bröst. Dom är tomma och bara hänger som små taxöron, jag skulle vilja se dom i sån där bikini. Det hade inte blivit någon ”snygg bulle” under utan typ sett ut som en gammal pungsäck som bara är fastklämd 😋😂 Majgaaad!

  Svara

   Haha då är vi två! Sticker ut som två strutar. Kallar dem knappt bröst. 😂

   Svara

   Kolla summers.vonhesse på Instagram 😊🤗😍 hon rockar sina taxöron!

   Svara

    Hon har ju typ bara rump-bilder.

    Svara

     De har hon 😊 men hon har också ”påsboobs” och ”bullmage”. Men vill man se konton med liknande kroppsdelar som en själv så är Hon ändå ett alternativ. Tidigare postade hon mer varierat med boobs också så om du orkar scrolla så hörde du hitta 🤗

     Svara

      Scrollade rätt långt tbh. Ser ut som vilket konto som helst som spelar på ”sexy”, alla vinklar är exakt så.

      Svara

      Påsboobs, noway. Tycker de ser helt normala ut. Som ett par tuttar efter barnafödande mestadels gör. Inte speciellt påsiga alls. Är hennes bröst taxöron, så är väl typ alla bröst som ttillhör en person över 25 år och som fött barn taxöron 😏. Taxöron i mina ögon är bara hud. Ungefär som Simdys innan bröstoperationen.

      Svara

       Håller med Anonym, hennes bröst är knappast definitionen av påsboobs eller taxöron, enligt mig iaf. 🙂

       Svara

       Precis. Jag har påstuttar, vill jag ha lite volym får jag vika dem dubbelt alternativt rulla dem till en liten rulltårta 😋

       Svara

  OT hur ligger det till med reklammarkeringen för Paulas och Hugos nuvarande resa där de ska recensera ett hotell för TUI? Ska det markeras som samarbete? Såg att svenska bloggare ställt frågan också.

  Svara

  Sjukt bra att amma i dock, man behöver bara sträcka upp armarna så är brösten framme👌🏼

  Svara

   Risken är väl att de stinna brösten är framme redan innan du sträcker upp armarna 🙂

   Svara

    Ännu bättre, hade det varit socialt accepterat hade jag helst gått barbröstad i denna värme😋

    Svara

   Hahahaha skrattade högt när jag läste detta 😂helt underbart om massa ammande mammor skulle gå loss på denna bikini

   Svara

   Hahahaha skrattade högt när jag läste detta, helt underbart om massa ammande mammor skulle gå loss på denna bikini 🙂

   Svara

  Förfärliga badkläder, förstår inte vem som vill ha på dem och marknadsföringen verkar otroligt sexistisk. 🤮

  Svara

  Hahahaha! Jag dör! Nu har jag inte varit in och kollat varken bloggen eller sidan som säljer dessa inkluderade badkläder, men shit alltså! Men kanske är mångfalden helt enkelt att modeller med alla (två) hudfärger kan ha badkläderna. Det stämmer ju. Och kanske kan man ha dem även om man har lite kortare eller längre ben än normen. Så kan det vara. Herregud vad folk verkligen ska skita fram nån sorts mångfaldspoäng ibland. Trist

  Svara

   Eller så är det trist att det saknas representation bland modeller, både vad gäller hudfärg, kroppsform, hårtyp och liknande.

   Svara

    Yes, hänger väl ihop i en enda stor cirkel. 😒

    Svara

  Om någon köper underboob bikinin, glöm inte solskydd på tuttarna!
  Underboob-bränna is the worst. Att inte tala om underboob cancer. Not fun.

  Svara

  Jättefina badkläder ☺️

  Svara

  Tja, ingen kvinna går väl runt med en Underboob bikini av annan anledning än att männen ska haja till, flämta och ge bekräftelse. Precis som vanligt. Bara ett steg längre.

  Och nån mångfald kan inte heller jag se bland tjejerna på bilden. Alla är i stort sett likadana, lite olika färgnyanser här och där men inte mycket av det heller. Uniforma och typiska. Passar in i dagens mall.

  Svara

   Måste fråga. Finns det någon som sett en på i ”riktiga livet”? Alltså live och inte på en bild. 😱

   Svara

    Nej jag har klarat mej från det.

    Svara

    Och framförallt – någon som sett den i rörelse..? Jag hade kunnat ha en, om jag tuffade upp tuttarna rejält och spände fast med resåren men sen hade jag då fanken inte kunnat röra mig. Då hade det blivit som i den där barnsången – ”åh en slank de hit, och en slank de dit, och en slank de ner i diket…”

    Svara

    Ja. Jag har tyvärr det. Jag bor i södra spanien och precis i början av sommaren kryllar det av tjejgäng (ofta från England verkar det som) som kommer för att festa en helg.
    Min man och jag gick en PW på strandpromenaden. Möter ett gäng tjejer. Och en tjej hade en sån (med MYCKET större bröst av den mindre toppiga modellen) Han och jag liksom hajjade till. Jag fick impulsen att gå fram viska ’utsökta, din bikini har upp!’ . Men tänkte att det borde väl hennes tjejgäng säga till henne.
    Nu fattar jag att det skulle vara så. Kunde inte sluta skratta när jag såg det här inlägget 🤣.
    Troligen det fulaste jag någonsin sett. Och framför allt kliade det fingrarna, ville gå fram och rätta till den, haha.

    Svara

     Hehe, stavning… De var inte UTSÖKTA 😂.

     Svara

  Har funderat på det här med kroppar och ideal utifrån ett annat perspektiv.
  Modellerna på bilderna har kanske en typisk ”80-90 tals modellkropp”( ?) (Långa ,lite beniga med slanka ben och armar , små rumpor och bröstimplantat )
  Lopez , Kardashian mfl har bidragit till ett nytt ideal och jag hör allt fler mskor referera till ”transkvinnor” när de ser dessa långa , slanka , något beniga kroppar.
  Mjukhet och väl tilltagna kurvor ska väl visa på en sk ” riktig kvinna” och inget man lika lätt kan operera sig till.
  Tror också därför det har blivit mer ok med ”plus size” då det innebär ”riktiga kvinnor” alltså inte att det endast beror på storleken. Trender visar ju på hur samhället ser ut och beror ofta på flera orsaker. Och med tanke på det något förvirrade tillstånd som råder kring kön och vad som är manligt och kvinnligt osv är det inte konstigt att idealen påverkas. Eller vad tror ni,är detta något ni har uppmärksammat ?

  Svara

   Är helt med dig i din reflektion förutom den lilla delen att det inte skulle vara lika lätt att operera sig till kurvorna hos det du refererar som ”riktig kvinna”. Tror inte någon kurva på Kardashians kropp är äkta, utan just opererad.

   Och idealen går ju runt i cykler, är väl bara lite mer än ett halvt decennium sen som kurvor var ideal.

   Svara

    Det har du helt rätt i ..att det går att operera sig så som tex Kardashians har gjort. Jag var kanske otydlig, menar såhär : Just nu råder det en stor förvirring om vad kön är och vad som är manligt och kvinnligt osv och för att försäkra sig om att en kvinna och en man är det kön som de utgör sig för att vara blir det extra viktigt med attribut som visar på den sammansättning av hormoner som respektive kön oftast bär på. Därför tex överdrivna kvinnliga kroppsdelar som Kardashians har är inne för tillfället. Människan är ju trots allt en varelse som vill föröka sig för sin överlevnad och trots att vi är sofistikerade och intelligenta så har inte evolutionen , ännu iaf, gjort sig av med den driften. Vi är fortfarande ganska primitiva trots allt. Men i och med utvecklingen som sker medicinskt och tekniskt mm och de möjligheter som finns att manipulera sin kropp så kommer det i framtiden blir mer avancerat och mindre primitivt. Dvs om 10 år kanske måttstocken för vad som är kvinnligt och manligt är ngt helt annat.

    Svara

   Håller också med förutom att de inte var idealt på 80-90-talet. Kolla på supermodellerna då. De var inte magra. Smala men inte magra och absolut inte opererade bröst. Om något var platt byst på modet.

   Svara

    Googla ”90s swimsuit models”. Du har rätt, de var inte magra men visst hade de implantat. Stephanie Seymour, Tyra Banks och Imam var bara några få i raden av de som skaffade sig silikonimplantat för att sedan ta ut dem när det blev omodernt.

    Svara

     Iman

     Svara

     Nej, inte Tyra iaf. 😊

     Svara

    Vettetusan var du får ”platt byst” ifrån. Blandar du ihop med heroin chic á la Kate Moss?

    Svara

     Emma, Cindy, Brooke, Laura mfl.
     Menar platta jämfört med dagens opererade. Men kolla själv å valfri modevisning från Milano på dem tiden när det gärna skulle vara genomskinligt och ett litet bröst som syntes. Var bröstet för ”stort” var det vulgärt. Litet var chickt.

     Tyra har inte opererat. Varken då eller nu och hon fick ”bara” jobba för sports illustrated och Victoria secrets efter att hon inte orkade kämpa mot sin vikt och sina former längre. Och hon var undantaget som bekräftade regeln.

     Och Imam hade verkligen ingen större byst. Ofta hade hon en puchup vilket gjorde henne, och många andra modeller mer allsidiga.

     Svara

      Och jag menade baddräktsmodeller. Det existerade två parallella spår förstår du. Vi talar om äpplen och päron här. Kändisar ljuger alltid om sina operationer men det räcker med att googla bilder på Tyra och jämföra.. märkligt att så många hade helt klotrunda bröst som yngre men absoluut inte opererat sig🤔😉du sa inget om Seymour dock? Du kan ju googla ”Stephanie seymour Versace 90s” och scrolla.
      Iman hade visst implantat. Hon har till och med erkänt detta om du bemödat dig en googling? Bröstoperationer då var inte som nu och implantaten satt ofta långt isär och blev mycket tydligare då modellerna var väldigt smala. Säger inte att du har helt fel men du har inte helt rätt heller 🙂

      Svara

   Dummaste jag läst. Så tjocka kvinnor är mer kvinnliga än typ Adriana Lima då hon är benig o smal utan kurvor? Lägg ner. Kvinnlighet har så mycket mer att göra än med enstaka kroppsdelar. Finns massa transor med både fejk rumpor, höftimplantat, bbls (kardashians älskade ingrepp) men de ser forfarande inte ut som kvinnor, medan du har några av världens vackraste kvinnor som även råkar vara modeller och då måste vara smala och de är då ”mindre kvinnliga”? Bullshit.

   Svara

    Kanske var jag otydlig men JAG tycker ingenting i min kommentar därav mitt val att göra citattecken ”riktiga kvinnor” . Men har hört flera uttrycka sig på detta sätt och försöker förstå vad dessa tankar har för grund.
    En kvinna kan givetvis se ut på många olika sätt men det råder en viss förvirring om vad som är manligt och kvinnligt idag vilket jag tror speglar idealen. För att försäkra sig om att det är en kvinna eller en man så försöker man leta efter attribut som talar för det ena eller andra könet. Just nu är kanske trenden överdrivna kvinnliga kroppsdelar som skulle kunna visa på en viss hormonsammansättning i kroppen. Även om det inte alltid gör det pga av fake. Men idealen kommer naturligtvis att ändras med tiden beroende på hur mycket man kan manipulera och ändra sin kropp.
    Bara en iakttagelse och ingen åsikt !

    Svara

  Haha vad händer vid skrevet på bilden med svart badräkt/modellen som sträcker upp armarna. Har dom i paint försökt dölja halva skrevet på modellen då badräkten uppenbarligen inte täcker skrevet?

  Konstigaste kollektionen jag sett..

  Svara

  Ett svandyk senare, så är tuttisarna framme och vinkar glatt till alla åskådare.
  Eller nä, inte ens ett svandyk. En armsträckning räcker nog.

  Svara

   Räcker nog med att de höjer på ögonbrynen.

   Svara

    🤣🤣🤣🤣🤣

    Svara

  Dyrt att se så billig ut! Nej tacka vet jag att lämna lite åt fantasin!

  Svara

  Tips… Nu har även Paula Uribe gett sig in i ”politik-matchen” om att man absolut inte under några omständigheter får rösta på SD. Nähä, den uppmaningen har vi ju hört. Paula tycks dock göra en liten vurpa, att döma av hennes kommentarsfält under inlägget, då hon dessutom säger ”Jag skulle aldrig rösta vänster”. Detta utan att motivera eller förklara varför hon aldrig skulle rösta vänster.

  Svara

   Gahh jag klarar inte av att läsa hennes blogg alltså. Därför jag slutade för längesen.

   Nej ingen kommer tänka om ang SD för att Paula säger att man inte ska rösta på dem. Det triggar säkert bara de som röstar på SD ännu mer. Nåt som skulle vara sjukt intressant när såna som hon uttalar sig (bl.a. om att aldrig rösta på vänster m.m.) är om hon på riktigt förde resonemang om varför hon anser att man ska rösta på ett visst parti. Först då blir det intressant.

   Svara

   Kan heller inte våra någon slump att hon i samma inlägg nämner Annie Lööf och hur fantastisk hon är.

   Svara

  Lämnade en kommentar igår att jag inte alls uppfattade detta som mångfald. Ordet mångfald låter så himla bra, men så länge man inte anammar det i praktiken så kvittar det… Fick svar att jag fick bläddra mer i flödet för att hitta mångfald (jag bläddrade men fann den inte) och att många av bilderna tillhörde influencers och de var ofta spacklade på sina bilder (men då kan ju företaget välja andra bilder än smala och sminkade influencers, om det nu är mångfald man faktiskt eftersträvar, men det var kanske bara ord…)…

  Svara

  Så tröttsamt med kläder som är gjorda enbart för att kvinnor ska se sexiga ut, för de kan ju inte vara praktiska att bada, springa, hoppa eller öht röra sig i? Eller är silikonbröst så stumma att de inte rör sig oavsett vad man gör? Men det är klart, dessa kanske funkar i influencervärlden där badkläder är huvudsakligen är till för att förevigas på en bild med lämpligt rump-put.

  Svara

   Tacka vet jag badshorts

   Svara

   Antar att du inte vet nåt om silikonbröst men det är inte som två oformliga klot som inte rör sig 🙄Ser förresten flera modeller där som garanterat inte har implantat. Men visst har du rätt i att det inte är badkläder som är lämpade till annat än ”coolt strand/poolhäng”. Gå till Stadium.

   Svara

   Håller med Marja, det här är inte annat än ”skådebröd”

   Svara

  Var på HM igår och skulle köpa bikini, jag är en 36-38 och för att täcka röven fick prova 42-44 i trosor.

  Inte för att jag bryr mig för det är jag för gammal för, bara det passar. MEN återigen så slås jag av HM storlekar och vad det faktiskt kan påverka självbilden för unga flickor eller om man har svårt att acceptera sin kropp.

  Barnkläderna står från ålder, redan där sätter man en etikett på barn vilken storlek och norm man ska ha för att passa in.

  Vad händer med de barn som inte gör det? Arbetar inom skolan och vet att man jämför allt och alla. Tyvärr.

  Blir både ledsen och förbannad.

  Dock jag jag in till Kappahl där de har mer realistiska storlekar. Hurra för det.

  Svara

   Ja, det där är så skevt! Jag är liten och har 34 och sällan 36. Ändå är deras baddräkt i strl 36 aaaalldeles för liten för både rumpa och bröst. Lägg då till att mina bröst är typ 65a och rumpan inget att tala om. Fattar ej hur de tänker 🙁 tur man är gammal haha.

   Svara

   Tala att hitta problem att må dåligt över. Om du inte gillar hms kläder – handla ngn annanstans. Det är ett fritt samhälle och du kan göra ett val. Jag utnyttjar min rätt att göra det när jag inte handlar på kappahl.

   Vet faktiskt inte om du borde jobba med barn när du verkar så känslig.

   Svara

    Ville otrevlig kommentar! Varför? Mår du bättre av att trycka ner en annan människa?

    Jag tycker tvärtom att det är jättebra att pedagoger är reflekterande och kan ifrågasägta normer 💪

    Svara

     Ja om du tycker att det är otrevligt att påtala att alla har ett fritt val och att om man är överkänslig så kanske man borde byta yrke visar nog bara på att du också är överkänslig. Chilla lite och låt folk ha sina åsikter.

     Svara

    Douchebag. Seriöst. Snacka om att inte se strukturer.

    Svara

   Fast det står ju ålder på etiketten i de flesta kläder för barn? Molo, mini rodini, Gap, Lindex, Polarn o Pyret. Listan kan göras lååång så just det gäller ju inte bara HM.

   Svara

   Jag håller inte alls med där. Jag är absolut ingen S utan snarare M och ibland L. Oftast M. Men på HM är jag mer eller mindre alltid S på t-shirts och nu köpte jag bikini och fick ta 38 på trosorna som anses vara M. Byxor köper jag sällan på HM, isåfall shorts och där är jag 40 vilket också motsvarar M.
   Så min egna lilla empiri stämmer inte alls med detta att de är så små i storlekarna.

   Svara

    Allt handlar ju om kroppsbyggnad. Jag är xs men måste köpa medium i många kläder från hm. Det betyder inte att min verklighet är samma som alla andras.

    Svara

    Nu är jag liten i storlekarna men håller med. Tycker generellt de är stora. Förutom trosor då ( inte badkläder. Där är de normala) Men jag som är ca deras 34 normalt köper minst medium i deras trosor. Kan inte för mitt liv förstå vem som skulle tycka att deras XS-trosor är bekväma. 😬

    Svara

     Jag undrar vilka som köper deras minsta storlekar. Inte ens när jag var sjuk i allvarlig anorexi köpte jag minsta storlekarna just för att de satt åt så förbannat.

     Svara

      Eller hur! Aj!! 😱

      Svara

      Låt de som har xs köpa det.

      Svara

       Anonym kl 15:10: Någon som sagt något annat? 💤😴

       Svara

   Håller med!! Är kort, men har ganska stor rumpa, så måste köpa största storleken. Men då blir det konstigt på framsidan istället och visar typ halva muffen. SÅÅÅ less på HM!

   Svara

   Fast jag är liten. Kort, slank och inte mycket till bröst som fyller ut. Jag är tacksam över att HM finns, det är en av få butiker med vettiga priser jag kan handla kläder i där storlek 32 och 34 faktiskt är i den storleken dom ska vara. I många andra märken är minsta storlek 34 och den motsvarar typ storlek 36/38 i onödigt dyra märken som man helst vill slippa köpa.

   Svara

  Mångfald? Knappast!
  Dessutom är det mkt playboymansion över över över det hela. Passar ju på poolparty m det temat. Kan ju vara kul. Men det här kan ju inte appliceras på en större målgrupp än så. Tror att det är en kass affärsidé om jag ska vara ärlig.

  Svara

  Absolut inte mångfald! Modellerna ser ännu mer stereotypiska ut än i många andra webbshopar. Nej 🙁

  Svara

  Jag bara undrar vad som händer om modellerna sitter ned? Eller i vissa fall låter bli att sträcka på kroppen?
  Då lär de avslöjande badkläderna bli ännu mer avslöjande…
  Men de kanske förväxlade kategorin badkläder med photoshoot at the pool/beach-kläder.

  Svara

  Nyss hemkommen från semester vid Medelhavet. Under min vecka där, av alla hundratals människor man såg vid stranden och poolen, var det endast en handfull som skulle sportat detta badmode. Mångfald – my ass!!

  Svara

  Efter två graviditeter kan jag konstatera att diverse kroppsdelar skulle rasa ur lite överallt om jag hade dessa badkläder på mig. Vet inte hur jag skulle känna mig bekväm i nånting där, men då är kanske inte sliten tvåbarnsmorsa målgruppen?

  Vette fan dock om jag skulle varit bekväm med det innan heller och då var jag ändå relativt normsmal.

  Svara

   Vi som inte har graviditeter i bagaget är lika obekväma.

   Svara

    Jo precis jag sa ju det också 🙂 hade nog inte varit särskilt bekväm innan heller.

    Svara

     Ber om ursäkt, är inne på andra dygnet utan sömn

     Svara

      Vet ju inte anledningen men hoppas du får sova snart 😘

      Svara

  Skulle se ut som en kassler i många av dom där ”badkläderna”. Har också 2 graviditeter i bagaget, kroppen är icke vad den brukade vara…

  Svara

   Nä men tänk att du är lyckligt lottad att fått barn – det är så mycket mera värt än att ”klä” i vilka som helst bikinis. Du är vacker som du är Karin!

   Svara

  Hennes ”HELT olika kvinnor”, och så nämner hon att de har olika dialekt?! Ja för huruvida en pratar värmländska och en dalmål gör ju stor skillnad när en bär en bikini?

  Svara

   Absolut, visste du inte det? *drypande sarkasm*

   Svara

   Mys manipulationsteknik för att sälja vettu… ’MÅNGFALD! Alla ÄR vackra och unika, det kör vi med. Mångfald låter fint och bra det kör vi på’ – ’Kvinnor oavsett hårfärg, ålder, ursprung och dialekt ska kunna ha dessa kläder, och ALLA har rätt att få känna sig vackra, det BRINNER Jossan för, Jossan står för mångfald’. Jösses alltså.

   Svara

  Men tänk sedan när man blir brun i den baddräkten hur konstigt det ser ut med en stor cirkel på magen?

  Svara

   Men det är det senaste att ha en cirkel på magen. 😂

   Svara

  Missade öppet spår idag och behöver verkligen råd. Har träffat en fantastiskt fin kille dock med lite trassligt förflutet som han är på väg att ta sig ut. Nu i helgen upptäckte jag att han inte talat sanning för mig om hur långt borta från sitt förflutna han faktiskt är. Det är snarare lögnen som sårat mig än de andra detaljerna.

  Nu till problemet, han låter mig inte riktigt reagera utan säger saker som ”jag tycker om dig för mycket för att såra dig igen så det kanske är bäst att vi slutar ses” när jag uttrycker mitt tvivel. Det kanske är omoget av mig att vilja att han ska övertyga mig om att stanna men han är ju den enda som sitter på sanningen om sina intentioner. Min inställning är snarare ”sluta ljug och fortsätt trygga mig tills jag tror på dig”. Tycker han väljer den lätta vägen för att inte behöva jobba på sig själv.

  Gosh.. låter som att jag är 14. Men jag är 33. Gan är några år yngre. Han är på riktigt en fin kille, det har han bevisat många gånger. Vi har hittat varandra i en sits i livet där han har förlorat en mamma och jag har en mamma som är döende. Därför har saker också fått perspektiv. Fuck… jag är dökär. På riktigt. Min hjärna skriker stick. Men han är på riktigt samtidigt anledningen till att jag klarar av att hantera situationen med min mamma.

  Va fan ska jag göra..?

  Svara

   Han verkar inte vara beredd att kompromissa och ta ansvar för sina handlingar. Av egen erfarenhet är det bättre att hålla sig borta från killar som kör den där grejen. Du skriver att han är på väg ur sitt trassliga förflutna, kanske det allra bästa hade varit att träffas igen när han rett upp sitt liv helt och hållet. Du kan inte ”rädda honom” eller göra det åt honom. Förstår att ditt hjärta säger något annat. Hoppas allt ordnar sig.

   Svara

    Förstår vad du säger. Och du har säkert rätt. Det sista jag vill är att bli någon som ska försöka rädda någon annan, för det funkar aldrig. Men jag är så stolt över honom som tagit sig ur det livet. Han har brutit med alla sina vänner och har ingen kvar. Och nu i helgen slant han tillbaka. Ingen människa är perfekt och ingen relation är det heller. Men jag önskar så att han kunde sluta ljuga och ta ansvar. Jag kanske ska pröva att sätta hårt mot hårt.

    Usch hör mig själv och vet exakt vilka råd jag hade gett mig själv😒 Är kär för första gången på såååå länge.

    Svara

     Återfall är en del av processen, det är inte lätt att lämna ett helt liv bakom sig ❤️

     Svara

      Precis, återfall hör till och man ljuger ofta om det pga skam. Beroende är en tung börda att bära och tillfrisknande är ingenting som sker över en natt. Nätverk är ett viktigt stöd i processen. Man kan aldrig rädda någon, man kan bara stötta den till att hjälpa sig själv och finnas där. Det är personen själv som måste göra resan. Kan vara värt att ge det lite tid, så ser du hur det utvecklar sig. Känn av under tiden hur det känns och vad han gör av sin situation och er relation, måste det sättas en etikett på det? är du så kär kan det vara värt att ge honom en chans men man kanske inte behöver bli ”ihop” direkt bara för det. Jag hade nog kört på men lite försiktigt så man inte rusar in i saker och ting.

      Svara

  Jag skrev en kommentar angående detta på Mys blogg. Fick till svar att badkläderna passar alla storlekar. Jomen tjena! Sen skrev hon även att det är svårt att hitta bh-ar som passar och att hon därför ska förminska brösten efter sommaren. Med den filosofin så är det ju ”bara” att skära bort och skulptera om kroppen tills den passar i idealmodellerna 😨🙈

  Svara

   Va, låtsas hon att hon ska operera om/förminska brösten för att det är svårt att hitta bh-ar som passar?! Eh. Det är inte så att My har megastora, onormalt stora liksom, hon har väl ca 400 ml sillisar så nej är definitivt inte pga svårt hitta bh-ar utan för att snygga till dem för även sillisar blir lite hängiga efter några år och brukar bytas ut efter fem år. Så är definitivt för att få nya snyggare, fastare och för att hon får dem sponsrade. Tvivlar på att hon kommer välja mindre implantat dock, blir nog ungefär samma storlek. Trodde hon skulle komma att köra med att hon är rädd att de implantat hon har nu kan vara farliga, som någon annan körde med (men nej, de som har fått de implantaten som kan vara farliga vet om att det är just dem de fått så den var dålig hehe). Bra att kunna fixa till formen med kirurgisk hjälp och dessutom slippa betala dyra pengar. Då lär det bli mer lättklädda plåtningar framöver sen för My med bikinis och underkläder hehe. Så hon har bestämt sig nu då för ny operation då alltså, för häromdagen skrev hon ju att hon funderar på det hehe.

   Svara

   Svårt att hitta bh-ar nu och därför ska förminska brösten? Jaså minsann, brukar inte vara problem för relativt normalstora silikonbröst att hitta bh-ar, brukar inte ens behövas bh i alla lägen då heller. Kan vara lite svårt för extremt stora bröst däremot. Men jag kan tänka mig att Mys bröst tappat lite i form beroende på jojoviktpendling och därför ska operera igen, piffa till dem. Och säkert spons om hon går ut med det. Men hon gjorde ju förresten reklam för inte så längesedan för en underklädesbutik som hade såå bra underkläder och bh-ar, har hon glömt det, där borde hon ha lätt att hitta bh-ar som passar ju 😉

   Svara

  När man justerat klart tyg och kroppsdelar så har isen hunnit lägga sig. Bobby svansar ju gärna runt bland dessa brudar och skulle gjort sig bäst i behån.

  Svara

  Men sluta skriv om pinsamma My. Hon är ofta pk, ber nästan om ursäkt för sig själv och sväljer o sväljer.. eeh hrmm men eller hur.. öh.

  Om man som My har siliconbröst och opererat magen platt så kan jag förstå att man inte har större problem med att visa sig i underkläder. Att hylla ”kurviga” kvinnor för att man själv gått upp några kilon och hävda att man älskar sina kurvor och är stolt över sina kilon men samtidigt gör allt för att bli smalare med pulver, piller, kostschema och operationer… Asså.

  Myggans säljtaktik här – ”Jossan vill att ALLA kvinnor ska känna sig vackra, Jossan brinner för det, Jossan står för mångfald”.. Herregud.. Men Jossan är nog glad att få synas på bild här, hon brinner för att visa upp sig lättklädd.

  Svara

  Vilka j-a snören till badkläder.😂 Vilken värld lever My i😂😂😂🤣

  Svara

  Är detta egentligen marknadsföring, känns nästan som de bett dig göra ett inlägg och länka till Tigelles sida, och till My igen. Lite konstigt att du skriver om detta 2 TVÅ ! ggr, och nu en massa bilder och länk. Jag menar även om du skriver lite negativt och inte gillar kläderna så når de ju ut och får en stor spridning och får marknadsföring.

  Svara

   💤😴

   Svara

   Du menar att det här skulle vara det nya sättet att göra smygreklam? Det vore något.. 😉
   Vad är i så fall rimligt att kräva i ersättning? En livstidsförbrukning av ”under boob bikinis”?

   Svara

    Pengar kanske annars 😉 Smygreklam görs på alla sätt idag och ja du har ju skrivit om detta företag fler än en gång nu på några få dagar, och genom länken och bilderna här så är nog företaget väldigt tacksamma för ”reklamen” iaf, särskilt om den var gratis 😉

    Svara

     Haha..Ja, ser man det som gynnande marknadsföring att bli sågad vid fotknölarna så får jag bjuda på det helt enkelt..

     Svara

      All publicitet är ju bra publicitet. Tror säkert företaget är tacksam för denna reklam och publicitet här, oavsett om du sågar för det finns ju säkert många som ser detta inlägg och gillar kläderna och blir sugna på att handla. Kan tänka mig att många olika typer och smaker läser denna blogg, feminister som strippor, säkert flera som tycker badkläderna är snygga och har den stilen. Och genom detta inlägg och länk så når företaget ut till många och har nu blivit betydligt mer känt än vad det var innan. Ditt putslustiga svar får det nästan att låta misstänkt hehe.

      Svara

  Men snälla det handlar om MY, de som gör samarbeten med henne borde kolla och veta vad de får för pengarna eller publicitet. Sedan tar de nog ett beslut om i fall det kan skada deras varumärke eller ej. I detta fall så enl. MY så ÄR det mångfald i hennes värld av konkurs, Lilleman, utmattningsdepression, Bobby, Indianen. Man får vara glad över att hon inte beskriver i fall hennes väninnor fått fästingar på fiffin och hur den ser ut efter det. (Ironi) Mångfald för mig är en överviktig kille eller transperson, en mamma som är överviktig. Btw, fasen vad jag tycker om Mirka Norrströms blogg (13barns mamma) hon har integritet, har svårt att tro att hon skulle berätta så ingående om fästingar och njursten och om hur snoppen ser ut. Däremot så är jag säker på att hennes liv inte är vackert varje dag, men hon gör inget i bloggen som är tillrättalagt, hon äter under en live, ungar som klättrar på henne osv. Låt henne vara med på en underklädesbild (om hon ens vill) och då har hon enl mig i alla fall en fin kropp för att ha fått 13 barn.

  Svara

   Detta var mångfald på underklädsfärger och modell ursprung, inte mångfald i kroppar.

   Svara

   My och Jossan menar ju på att det är mångfald för att en mamma (My) är med bland dessa smala, perfekta modeller och visar underkläder – Men herregud det är inte så att My är särskilt stor, hon är ganska perfekt med platt mage och fasta, fylliga bröst – hon har ju fixat kroppen med plastikkirurgi dessutom. Ja Mirka borde visa underkläder om de vill visa en mammakropp, hon, Therese Wickman och Madde Ilmrud som har ofixade mammakroppar – trevliga bloggar har de också som inte känns falska och desperata. Frågan är om My får betalt för denna typ av reklam åt ”vänner” alltså ekonomisk ersättning, eller om lönen är vänskap och att hon får hänga med dessa personer, särskilt Bobby är ju värdefullt, lönsamt häng för My. My verkar bli sponsrad med en resa nu också och passar på att be följare om tips och råd på resmål, för att få klick och många kommentarer.

   Svara

  OT till viss del, men det handlar om ämnet. Nelly, företaget söker nya modeller eftersom de vill bredda representationen av modeller samt bli mer inkluderande. De tar emot ansökningar nu för de som är intresserade! 🙂

  Svara

  Hmm, bilden längst ner till höger, ser verkligen väldigt naturlig ut😆

  Svara

  Hm är det bara jag som vill ha en bikini som täcker rumpan och där brösten täcks och hålls på plats när man simmar? Alla vill inte gå runt på stranden för att vara sexobjekt för någon annans njutning.

  Svara

   Lite skammande! Nice! Istället för att klanka ner så kan du låta folk som vill köpa dessa bikinis och så kan du gå till Intersport eller stadium?

   Svara

  Tycker att det ser ut som den typen underkläder/badkläder du kan köpa på typ wish eller andra kina-websites… inte så snyggt oavsett hur liten/mellan/stor du är…

  Svara

  UnderBoob? Va fan😱
  Bedrövligt fula badkläder(tycker jag)

  Svara

  Blev så glad i veckan när jag skulle beställa bikini på ellos, det har bytt till flera modeller med olika kroppar, det gillar vi!

  Svara

  Synd att inte My svarar på kommentarer ? Riktigt oproffsigt !

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.