Mannen filmade Johanna topless utan hennes vetskap – inte olagligt enligt polisen.

View this post on Instagram

🔴 VIKTIGT – LÄS 🔴 Lördag. 28 grader och jag är ledig. Det skulle blivit en bra dag. Jag åkte till stranden. Tog med mig favoritboken och kaffe i en termos. Kände mig trygg och lycklig i solen, ovetandes om vad som egentligen pågick 1 meter ifrån mig. Där har en barnfamilj slagit sig ner. Glada rop från barnen och vuxna som skojar och skrattar med varandra. Som en lördag ska vara. Men bredvid sitter en ensam man i 50-årsåldern. Efter en stund kommer mamman i familjen fram till mig. Mannen är inte vid sin handduk och hon är upprörd. "Jag vill bara att du ska veta att HAN FILMAR DIG. Han har legat och filmat dig hela tiden". Där, under hans kläder har han riggat upp en gopro som rullar. Jag, som solat topless i tron att jag kunde vara trygg på en fullbefolkad strand full av barnfamiljer känner mig chockad. Äcklad. Utsatt. Han kommer tillbaka. Plötsligt står det en grupp av kvinnor bakom mig, alla har hört vad som hänt. Vi ställer honom till svars, han mumlar, skakar. Han rafsar han ihop sina kläder och springer därifrån. Hemma inser jag att hela min strandvistelse är dokumenterad. Varje gång jag vänt på mig, rättat till kepsen, fullt upp kaffe har han fångat. Ordnat med kameran så att han fått med allt. Jag mår illa. Hur ofta händer detta på stränder jag trodde en kvinna kunde känna sig trygg på? Hur många har han filmat innan mig? Tack till er fantastiska kvinnor som stod upp bakom mig mot honom. Tack du modiga mamma som sa till. Och till alla er systrar och bröder där ute – detta är helt sjukt men vi måste vara uppmärksamma i sommar. Ser du någon nära dig som verkar filma – våga säga till. Vi har rätt att fucking sola en lördag utan att bli inspelade.

A post shared by Johanna Bladh (@johanna.bladh) on

Tidigare idag tog jag upp #planebae och hur kränkande det kan vara att bli filmad och fotad utan vetskap, och här har ni ett exempel till på det.
Johanna Blad – som normalt arbetar som reporter på Hänt – la ut det är på sin Instagram häromdagen.
En främmande man har alltså riggat upp en Go Prokamera och filmat henne när hon legat på stranden ute på Ekerö.
Efter att Johanna konfronterat mannen valde han att överlämna minneskortet till henne men när hon kontaktade polisen fick hon inte ens göra en anmälan då de menar att inget brott begåtts utan att mannen äger allt inspelat material på henne.

Däremot om gubben filmat in i min lägenhet hade det varit olagligt. Men då sa polisen att jag inte får ta kameran, för då kan jag bli anmäld för stöld. Det finns alltså inget att göra om du uootäcker att du blir filmad i en känslig situation, det enda man ska göra enligt polisen är att ”Hålla fast personen” tills polisen kommer så får de bedöma om det är olagligt och om de ska ta bilderna ifrån mannen.//Johanna

Att fota under kjolen på ovetande kvinnor är tydligen kränkande men att rigga upp en kamera på en strand för att spela in lite nytt runkmaterial går tydligen HUR bra som helst.

Våra lagar är förlegade och måste komma ikapp utvecklingen NU!
För om lagen inte skyddar oss kvinnor så måste vi skydda oss själva och det är en utveckling av samhället som jag inte tror att någon vill se. 

222 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså denna jävla värld!!!!!!!
  Hur blev den så JÄVLA rövig?!?!

  Svara

   Eller hur! Folk är så gränslösa och bara tar vad de vill ha utan att tänka på någon annan.

   Svara

    Fast det är väl grönslöst o ligga toppless med o sola bland barnfamiljer. Vill inte ha bröst upptryckta i mina barn eller mans ansikte. Om jag ska filma min familj o någon näckis hamnar med är det deras ansvar hur dom går klädda

    Svara

     Men herregud, hon ligger ju för sig själv, knappast att trycka upp dem i någons ansikte.

     Svara

     Men käften!!! Får män sola topless får kvinnor också göra det.

     Svara

      Så om man filmar på stranden och en man (topless) råkar komma med på filmen. Ska han då också anmäla till polisen? Eller ska man då plötsligt göra skillnad på bröst och bröst? Det ÄR faktiskt skillnad på män och kvinnors bröst, och vi lever i ett samhälle där kvinnobröst ÄR sexualiserade, vilket jag personligen tycker är ganska nice snarare än ett stort problem. Älskar att mina bröst anses vara sexiga snarare än två mjölkbärande fettklumpar. Jag känner inget starkt behov av att gå runt offentligt med tuttarna hängandes i det fria heller. Vill du vara naken, var det hemma eller på någon privatare plats, inte bland barn familjer och snuskgubbar.

      Svara

       Eh, dummaste jag hört

       Svara

        Haha ok. Utveckla gärna 🙂

        Svara

         Vi ska inte ha skilda regler mellan könen. Helt galet

         Svara

       Fast jag tycker det är stor skillnad på att råka komma med på någons foto/film och att någon aktivt filmar en. Man vet ju att folk fotar lite överallt och man kan komma med lite i bakgrunden (det är man ju medveten om- topless eller ej) och då anser man väl antagligen att det är okej. Att någon däremot aktivt väljer en själv till filmobjekt är för mig en helt annan sak och det skulle jag känna mig oerhört obekväm med (’trots’ att jag aldrig solar topless).

       Svara

       Håller med på med bikinitoppen tack.

       Svara

        Men Kurt-Maria.. gå och lägg dig…

        Svara

      Men en kvinnas kropp är inte densamma som en mans kropp. Hur kan ni inte se skillnad? Förstår ingen att kvinnor och män är olika både psykiskt och fysiskt, hur kan ni sopa det under mattan? Det är därför det är män som går o smygfilmar och inte kvinnor. Vi fungerar på olika sätt!! Varför köper ni inte herrkläder? Varför köper inte era män push up bhar och urringade toppar från gina tricot? ?? Jo för att våra kroppar är olika. Hur kan ni tänka att era kroppar är som mäns kroppar? Ha mer värdighet för era kroppar snälla. Skulle aldrig låta min dotter sola topless för jag VET hur män ser på kvinnors kroppar. Skulle ni själva gå runt topless med string på stranden med era egna pappor, mammor eller syskon? Finns det ingen integritet kvar i era kroppar? Är dom inte värda något?

      Svara

       Men snälla själv, vi är olika ja, men varför är det kvinnors kroppar som ska döljas och inte tvärtom? Hör du inte själv hur hjärntvättad du är? Jag bastar ihop med min familj, ibland är vi ett stort kompisgäng och skulle någon av mina bröder börja snacka om ”värdighet” och integritet så hade alla undrat va fan han ser på sin syster så? DET hade skapat konstig stämning. Vi är alla på samma nivå och är vänner och familj, ingen tänker väl för fan sexuellt om varandra? Min värdighet sitter inte i att någon anser min kropp vara sexig, en mans värdighet sitter däremot i förmågan att se en kvinna för den människa hon är och inte en sexuellt objekt som måste döljas.

       Svara

      Exakt!!!!! Ska vi tjejer behöva titta på mäns håriga hängpattar får vi minsann visa upp våra!!

      Svara

     Du kanske istället ska tala om för dina barn och man att inte gå och gnida in ansiktet på kvinnors bröst?

     Svara

     Hon kanske var på Kärsö vid Ekerö där det finns en plats för nakenbadare 🙂

     Svara

     Haha va? Tål inte dina barn eller din man ett par bröst?

     Svara

     Mina bröst är mindre än de flesta gubbars, och de har då inga problem att gå barbröstade på stranden 🤔 frågan är om du även skulle störa dig på gubbarnas, Hanna?

     Svara

     Herregud är du så jäkla sotis så du tror din man blir galen av kåthet av att se en annan kvinnas bröst. Eller vem vet. Han kanske blir det. Men det är då hans problem inte kvinnan som solar topless.
     Att han kikar på andra kvinnor? Får det dig att bli så sur att du nu skammar alla kvinnor som solar topless och kallar dem gränslösa?

     Svara

      Jag kan tycka att det är lite äckligt att bli ”påtvingad” någon annans nakna kropp. Man som kvinna.

      Svara

       Du ka n vara lugn, ingen kommer lägga sig på dig på stranden

       Svara

       Hur blir du ”påtvingad”? Är du aldrig på gym eller badhus? På spa? Det är bara att titta bort. Det är väl värre att bli påtvingad någon annans moraliseringar, sexualisering, sexuella fantasier eller svartsjuka. Att se ett par bröst är inte nakenhet btw, eller får man inte amma omkring heller? Som kvinna så ska vi kunna välja när vi är sexiga, bara för att mina bröst är sexiga när jag ligger med min man så betyder det inte att de ALLTID ska vara sexiga i allas ögon och att jag ska behöva anpassa mig efter det. Jag väljer när, hur och var. Om män lärde sig det hade vi alla haft det trevliga på vår jord.

       Svara

        Alla här rätt till sin åsikt. Håller f.ö med ”rosetten” ovan.

        Svara

        Är det tillåtet att gå topless på badhus?

        Svara

         I omklädningsrummen menar jag självklart. Finns massa nakna kroppar där, blir det jobbigare att se ett par bröst för att man går igenom en dörr?

         Svara

         Fast om du menar i duschen eller omklädningsrum är det ett val man själv gör när man vet innan att folk kommer vara nakna. Ute i offentliga rummet som stranden eller i stan går det lite över gränsen o gå topless för det är inte normen att man gör det

         Svara

         Och då blir det äckligt?

         Svara

      Nej min man går inte ens till stränder pga att kvinnor och män inte har någon skam i kroppen som springer runt o visar upp sina kroppar för vem som helst. Fråga vilken man som helst om han blir attraherad av kvinnors bröst eller inte, det är ju uppenbart att det är skillnad. Gå runt o visa brösten som kvinna, nej fy. Lär du dina barn att dom ska gå runt nakna så mycket dom vill när du vet att det finns profiler lite här o där. till o med i förskolan lär sig barnen att dom ska vara rädda om sina kroppar o dölja sina privata delar.

      Svara

       Haha vilken tur att din man håller sig hemma då om han blir attraherad av ett par bröst i ett helt annat sammanhang än sexuellt. Alla män är inte djur, vissa kan faktiskt skilja på saker som tex bröst i en sexig situation och bröst som används till amning eller sitter på en okänd kvinna som äter glass i solen. Om du skulle råka se en mans snopp skulle du bli tänd då? Tro lite högre om män tack.

       Svara

        Fast han gör det mer för respekt för kvinnor. Det är så tragiskt hur kvinnor inte duger till något annat än o visa upp sina kroppar. Hela tiden kampen till att få vara naken bland män. Finns det inget annat man kan fokusera på?

        Svara

         Enbart för att din man inte kan vara kring kvinnor utan att reducera de till objekt så betyder det inte att alla män är som han. Finns väldigt många män som inte värderar kvinnor efter hur mycket hud som syns.

         Svara

       Du är rolig. Gör dig själv en tjänst och kolla aldrig hans internethistorik.

       Svara

        Fast min man behöver inte se nakenhet eller porr 🙂 jag vill intr heller se nakna kvinnor för kroppen är till för en själv. Tycker det ser billigt ut o gå runt med pattarna lösa offentligt. Ingen självrespekt usch o fy! Min man är världens bästa o han respekterar kvinnor mer än ngon ”man” i din närhet. Inte konstigt svenska tjejer har sånt äckligt rykte utomlands.

        Svara

         Haha och ingår det att kalla kvinnor billiga i denna respekten?

         Svara

     1. Ta en funderare på varför det känns så jobbigt att din man kan se andras bröst?

     2. Hade min gubbe börjat stirra på toppless tjejer på ett opassande/intresserat sett hade det varit han som fick sig en utskällning och inte dem eller jag hade nog tappat intresset för honom.

     3. man ju ha en fin lektion med sina barn där man förklarar att brösten är två firnuliga matpåsar till små barn, inte så sexigt dvs.

     4. Jag vill själv inte att min son i framtiden ska sexualisera bröst, vilket jag tror att han med större sannolikhet kommer att göra om jag gör det. Men vad du vill att dina barn ska tycka om kvinnokroppen är ju upp till dig.

     Svara

      Ja om ni ”kvinnor” eller ni kanske ser er själva som ”män” eller könsneutrala? Om ni inte tycker att era kroppar är tilöräckligt värdefulla för att behålla för er själva är det upp till er. Q

      Om era män tycker om att sitta på en strand med topless tjejer så bör ni ta en funderare på varför dom inte har något emot det 😉

      Män behöver inte köpa tidningar med lättklädda kvinnor, ni gör det möjligt för dom att se det överallt.

      Ni tar ifrån kvinnor sin rätt till sin kropp, för alla människor har tydligen rätt till att se den o trycka upp den överallt. Det är endast männen som vinner på det.

      Det är ni som blivit hjärntvättade till att ni endast duger beroende på hur kroppen ser ut. Att frihet är att visa kroppen, att det är styrka att visa upp sin kropp. Allt handlar om kroppar konstant i media. Vad säger du om att detta var der mestsexistiska vm där dom filmade sexugt klädda o vackra kvinnor på läktaren? JOO PÅ GRUND AV ATT KVINNORS KROPPAR ATTRAHERAE MÄN!

      Svara

       För att de inte bryr sig? För att de är vuxna män? För att de är upptagna med att ha koll på sina barn som badar? För att de lyssnar på en podd? Om din man har bröst som enda anledning till att åka till stranden så säger det rätt så mycket om honom, hans liv kretsar alldeles för mycket kring kvinnors kroppar. Han måste ju inte titta? Tycker han att ALLA bröst är sexiga? Vad är det värdefulla hos just dig då? Att bara han får se? Då är du ju utbytbar.

       Svara

        Säger inte att alla män är så men det är ju naturligt. Män attraheras av kvinnokroppar, ( och män). Självklart kan man sttra det men samtidigt varför vill man som kvinna visa upp sig så mycket för andra? Bara äckligt och vulgärt. Ingen respekt för sin egen kropp. Kvinnokroppen är till för alla i samhället. Om män inte får tillgång till den så får du kommentarer om varför du klär dig i kläder fastän det är så varmt….

        Svara

         Vet inte vilken verklighet du lever i men allting kvinnor gör är inte för att behaga män. Om en strand enbart var för kvinnor så hade många fler solat topless, hur går det ihop med att kvinnor vill visa upp sig för män? Det är tvärtom, kvinnor känner ett tvång att dölja sig på grund av män. Att visa hud eller inte har inget med respekt att göra, det är bara något du har blivit lurad att tro för att du ska tycka att det är ok att följa sjuka regler.

         Svara

     Antar att din man har bikiniöverdel över sina bröst också?
     Bröst = mat för bebisar, en stackars kroppsdel som blivit sexualiserad trots att dess funktion inte har något med sex att göra.
     #tatillbakatuttarna 🙌🏼

     Svara

      Herregud lever du under en sten eller?

      Svara

      Inte lönt att disskutera med någon som har åsikter som att den bott under en sten de senaste 100 åren. Du är en av orsakerna till att kvinnor förtrycks, att vi inte har ett värde i våra kroppar och måste täcka oss för att inte bli utpekade som sexobjekt/äckliga. Det enda en bikini döljer är ju bröstvårtorna.

      Men, misstänker att du antingen är en sjukt kränkt svensk kvinna med en svartsjukeproblematik som heter duga eller kommer från något land med taskiga värderingar.

      Svara

     Hej Hanna!

     Tycker alltid det är intressant när människor rationaliserar sin egen prydhet med ”men tänk på barn och män”. Barn ammas oftast, och män, well, har aldrig träffat en snubbe som inte gillat att trycka upp sitt ansikte i ens bröst.

     Svara

  Hon ska givetvis kontakta polisen igen och göra en anmälan!!! Det är inte polisen som ska avgöra om brott begåtts, inte polisen. De har inte den kompetensen!

  Svara

   Menar att det är Åklagaren som ska avgöra. Skrev för snabbt för jag blev så jäkla upprörd.

   Svara

    Åklagaren hade inte gått vidare med anmälan så länge de inte har namn, erkännande eller om de hade haft bevis i form av att polisen kommit dit och kommit på honom

    Svara

   Hade kunnat röra sig om olovlig kameraövervakning om han låtit kameran filma där ett dygn utan att själv vara på plats. Skulle tro att batteriet dör innan.

   Svara

  Någon som kan tipsa om en bra spf med skydd 10-12 för ansiktet. Finns ju många för kroppen men de är lite väl oljiga och grisiga för att ha i ansiktet. Har en bra för siktet med 20 spf men ej hittat någon med 10. Priset har ingen betydelse

  Svara

   Har också letat , fick köpa en med 30spf så jag kunde använda mitt serum iallafall, ska investera i en primer med solskydd istället, dom brukar ligga på 15spf 😀

   Svara

   ACO har en för ansiktet med spf 15! Kladdar inte, torkar snabbt!

   Svara

   Varför endast spf 10? Jag kör spf 50 oavsett om jag blivit brun redan eller första soldagarna efter våren, huden i ansiktet är känsligare än på armar och ben, därav den höga solfaktorn. Att spf 10 är ungefär lika bra som att gå utan, det ger inte mycket skydd om solen är stark och din hud bränner sig snabbt. Jag har Eucerin för ansitket, som har en mattande formula för att undvika att man blir blank i ansiktet. Dock tror jag den endast kommer i spf 30 och 50.

   Svara

    För att jag vill ha 10, ha du det som passar dig så har jag vad jag vill 😊 jag har redan en uppsjö av starkare och önskar nu en med betydligt lägre 💐

    Svara

     Haha det är ingen skillnad i själva skyddet, lägre siffra gör bara att du får skydd en lägre tid. Inte mindre skydd mot solen, så varför satsa på det och behöva smörja in sig oftare?

     Svara

      Är det så? Att det bara är tiden som avgör siffran? Att 15 är 15 ggr tiden man kan vara ute i solen etc? Jag har alltid trott att det är styrkan… 🙈🙈

      Svara

       Enkelt förklarat, ja.
       Sun protection factor, eller solskyddsfaktor. En kräm med SPF 15 betyder att du klarar att vara 15 gånger så länge i solen som om du inte hade någon SPF alls

       Svara

       Ja, det stämmer som du skriver. Ska du vara på stranden en hel dag och vet med dig att du är dålig på att smörja in dig, satsa på högt från början. Ska du ut på en promenad kan du ha lite lägre

       Svara

    Kör spf70! Skönt att hålla ansiktet rynkfritt längre 🙂

    Svara

     Fast det är väl ändå mitt val

     Svara

      Fast varför? Det enda som händer är att du behöver smörja in dig oftare?

      Svara

       Beror på hur känslig hy man har, jag kan vara en halv dag i solen utan att bränna mig så om jag ska vara på stranden en hel dag så räcker det med spf10.

       Svara

        Nej. Du kan vara en halv dag utan att bli röd. Personer med din hudtyp dör oftare i hudcancer än personer som bränner sig lätt (ja, finns forskning på det). Oavsett hudfärg eller pigment behöver du spf i solen för att vara skyddad

        Svara

         Va? Vad vet du om min hudtyp? Alla i min släkt har bra pigment och jag har aldrig bränt mig, de gångerna jag tror att risken finns, utomlands tex, så har jag solskydd. Jag kommer inte få hudcancer av att vistas i solen om jag inte bränner mig.

         Svara

         Och fyi, det skulle räcka med spf 2 för mig att klara mig en hel dag i solen utan att bränna mig, men jag anser att man inte ska vara i solen mer än vad huden normalt tål så jag använder aldrig solskyddsmedel utan i så fall hatt och kläder. Jag har väldigt få leverfläckar så du kan sova lugnt.

         Svara

         Jo, anonym 19:58. Du har risk för hudcancer även om du inte bränner dig och även om du har bra pigment. Snälla du. Anledningen till att fler personer med bra pigment dör i hudcancer är för att de tänker som dig så de vistas för mycket ute i solen utan skydd och upptäcker det för sent. Solens strålar är alltid farliga, för alla, oavsett pigment och hudfärg

         Svara

        Smörjer mig aldrig.. 🙈 har bra pigment med..

        Svara

         Dumt. Fast jag tycker iofs inte synd om er sen, är ju inte mitt problem 🙂

         Svara

       Men din jobbiga människa, du vet väl inte hur länge jag tänkt sola?

       Svara

  Dessa filmer är väldigt eftertraktade på ”the bad side of the internet”. Många män installerar gömda kameror i offentliga omklädningsrum/duschar på stränder och turistplatser. Kolla alltid efter små gopros om du orkar för det är tyvärr väldigt vanligt. Detta är även inget nytt fenomen, utan gammalt.

  Om ni inte tror mig (vilket ni borde) så kan ni bara kolla in creep shots på diverse porrsidor eller klicka in på /b/ på 4chan. Finns överallt.

  Skulle inte förvåna mig om ingen av dessa män har ställts till svar för vad de har gjort. Skitsamhälle.

  Svara

   På 70-talet när topless var mer eller mindre normalt på stränderna satt det ibland gubbar med kamera, oftast tyska män… undrar hur många bilder man hamnade på utan att fattade?

   Svara

    Fast tror inte den tidens kameror tog så bra bilder. Ej heller lades bilderna upp till allmän beskådan.

    Svara

     Förlåt, men är det kvalitén på kameran som avgör om du blir kränkt?

     Svara

     Ja det var på stenåldern men nu menar jag inte polaroidkameror utan såna med objektiv. Folk var nog lika benägen att visa/dela bilder då som nu även om det givetvis inte kan jämföras med dagens möjligheter. Lika äckligt att tänka på för vi som var unga på den tiden.

     Svara

  Blir då djävulskt provocerad att människor tar sig makt att filma andra människor för nöjets syfte.

  Har just nu skärmdumpar av en bekant som filmat en kvinna på gymmet och hånat henne när hon tränat. Tänkt att jag ska maila gymmet men har reflekterat över till vilket syfte? Har ingen aning om de skulle ta mitt mail seriöst

  Svara

   Ett vettigt gym borde väl stänga av nån som beter sig så?

   Svara

    Exakt! Tex på SATS är det förbjudet att fota andra deltagare.

    Svara

    Svar väntar i modd.

    Svara

   Gör det!! Gymmet ska stänga av skithögen!

   Svara

   Ja, om inte annat kan du ju ifrågasätta denna bekanta varför hen gjort så?

   Svara

   Seriösa gym stänger av på en gång. Friskis gjorde det när en man fotade en kvinna som gjorde squats

   Svara

   Tycker absolut att du ska kontakta gymmet.
   Detta hände på ett gym i USA
   https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/05/25/529999618/playboy-model-sentenced-over-body-shaming-woman-at-gym

   En sak till…..när jag var barn, tonåring och i 20 års åldern i Sverige så var det normal och naturligt för kvinnor att vara topless på stranden och offentliga utomhus badplatser (pool). Verkar som at det har skiftat och att det nu är mera ovanligt. Och typ ”skamligt”, refererar till en kommentar högre upp (Hanna). Vad synd.
   Ju mer att vara topless (om man vill) och naturlig normaliseras ju bättre för oss alla i samhället.

   Svara

  https://www.expressen.se/kvallsposten/man-smygfotade-kvinnor-pa-stranden-greps/
  I länken greps mannen av polis pga kränkande fotografering på badplats och hans mobil beslagtogs.
  Så konstigt att hon ej ens fick anmäla detta.

  Svara

   Hon får anmäla det. Du får anmäla att någon du inte gillar har hejat på dig om du vill. De kan aldrig neka en anmälan. De har säkert sagt att de inte kan göra något, vilket är fullt förståeligt och då har hon inte gjort en anmälan

   Svara

   Det där i Malmö rann ut i sanden om jag inte missminner mig. Jag skulle om jag inte redan gjort det mejla registratorn hos polidregion syd och begära ut anmälan.
   Kränkande fotografering kan inte ske på en öppen strand.

   Svara

  Man får väl ta kort o filma folk i det offentliga utan tillåtelse? Detta gäller väl även om nån är naken i det offentliga, tex en offentlig strand..? Man kan tycka det är förjävligt och det tycker jag också, men samtidigt är det väl tillåtet?

  Svara

   Borde inte vara tillåtet att filma i smyg.

   Svara

    Det är tillåtet. Om det inte finns uppsåt. Hur ska de kunna bevisa det när han filmat på en strand? ”Jag tog av mig kameran, visste inte att den fortfarande filmade”

    Svara

   Ja det är tillåtet.

   Svara

    Jag menar det.. o då kan man ju typ antigen försöka ändra lagen, eller söka sig till en nudiststrand (vilket det inte är tillåtet att filma eller ta kort på). Eller gilla läget.

    Svara

     Lagen blir nog svår att ändra och det finns viktigare brott att utreda.

     Svara

      Tycker jag verkligen inte. Tänk om det var du som blev smygfilmad i omklädningsrum/toalett/etc och utlagd på porrsidor. Skulle du inte tycka det var viktigt? Lagen är skriven långt innan den tekniska utveckling vi har idag, och behöver ändras NU.

      Svara

       Smygfilmning på toalett, kränkande fotografering. Lagstiftning finns.
       Utlagd på porrsida, olaga integritetsintrång. Lagstiftning finns.

       Svara

     Men snälla, vi kan inte förbjuda att fota och filma på allmänna platser

     Svara

      Man kan göra det förbjudet att fota och filma människor, så länge dom inte godkänt det.

      Svara

       Nej, det kan vi inte

       Svara

        Vi är nästan redan där med nya gpdr.

        Svara

         Nej, inte gällande foton tagna på allmän plats

         Svara

         GDPR gäller väl inte för privatpersoner, och om det skulle röra en privatperson så handlar det väl om ett foto/video visas i ”den privata sfären” eller offentligt, typ för alla ens facebookvänner eller något.

         Svara

         GDPR påverkar inte foto/film som fysisk person utför som ett led i verksamhet av rent privat natur. För företagare går man efter undantagen i GDPR eller bara blir ansvarig utgivare.

         Svara

      Åhå, vad skall bloggarna göra då? Blondinbella, Kissie? Om man inte skulle få fota eller filma på offentliga platser enbart i ens hem eller på ens gård…

      Svara

      Kan man inte göra en lag som säger att det är olagligt att fotografera folk i kränkande läge tex vid nakenhet?

      Svara

       Nej, det fungerar bara i utrymmen som toaletter, duschar, omklädningsrum osv där det redan är olagligt. På allmän plats får man fota hur mycket man vill. Man kan inte ha undantag, antingen får man fota och filma på allmän plats eller så får man det inte. Ingen tvingar dig att vara naken på allmän plats

       Svara

   Ja och är man inte bekväm med att bli fotad naken så kanske man ska ha kläderna på sig bland offentligheten.

   Svara

   Det både är lagligt och inte är det. Frågan blir vad du gör med bilden och hur stor spridning den får tex., mm.

   Svara

    Nja. Bland annat. Det beror på om du är på allmän plats eller inte. Om du har ljud på filmer eller inte. Om personen du fotar sover eller inte. Bilder du tar offentligt får du använda hur du vill

    Svara

     Det får du verkligen inte.

     Svara

      Jo, läs på. Finns vissa undantag men i stort sätt så får du det

      Svara

       Fast skulle det inte möjligtvis kunna kalla under olaga integritetsintrång om det handlar om spridning av bilderna såsom TRH pratar om? Ställer mig frågande till det då jag inte sett om något sådant brott handlagts ännu under den lagen eftersom lagen är rätt ny, men tänker att det skulle kunna falla under det.

       Svara

  Fast varför sola topless bland folk om det är så känsligt? Visst vidrigt att filma och dom borde ha slagit sönder hans kamera och sparkat sönder juvelerna på honom, men ändå. Solar man topless så finns det ju risk att det finns pervs som glor..

  Svara

   Ja fy hon får skylla sig själv!!!

   Eller? Fin victim blaming

   Svara

    Ja, lite får man skylla sig själv. Man ska såklart inte bli kränkt, men man får räkna med att fastna på film eller foto och man ligger bland folk på allmän plats

    Svara

     Tycker precis tvärtom. Du som fotar ska visa respekt för att alla inte vill finnas med på dina bilder, kläder eller ej.

     Du vet när du tar ett foto. Jag kan inte hålla koll på alla och ta mig undan. Helt orimligt att lägga bördan på den som blir utsatt och inte på den som tar fotot.

     Tycker rent allmänt att vardagsfotandet har blivit ett stort ofog med bristande respekt för oliktänkande som har noll chans att värja sig.

     Svara

      Fast du behöver inte visa respekt när det är lagligt att ta foton på platsen. Lämpligt eller inte

      Svara

       Respekt kan man ju visa trots att man håller sig inom lagens gränser

       Svara

     För mig känns det helt självklart att inte smygfotografera främlingar. Eller för den delen över huvud taget ta bilder av folk som inte vill det. Den där mannen visste mycket väl att hans beteende var moraliskt fel. Varför har ni så låga förväntningar på vad dessa gubbar förstår? Tycker ni själva de är svårt att respektera andra människor genom att inte ta smygfoton när de t ex byter om, skulle ni känna er OK med er själva om ni gjorde sånt?

     Folk kan skälla sönder på människor som skräpar ner på stan men att det är hänsynslöst av en man att smygfota på stranden är inget att skälla på, utan då får den fotograferade ”skylla sig själv”. Höj förväntningarna på gubbarna och lägg skulden där den hör hemma.

     Svara

   Var det dummaste jag har hört!

   ”Går man runt med en kjol så finns det ju en risk att man blir sexuellt trakasserad eller våldtagen”
   ”Om man säger emot eller säger nej så finns det ju en risk att ens partner blir arg och misshandlar en fysiskt och emotionellt”
   ”Går man runt och bara finns så finns det ju en risk att man bli utsatt för hot, våld, sexuellt våld eller trakasserier” – bäst att sluta med det?

   Lika bra att kvinnor lika gärna ska skyla sig från topp till tå, aldrig lämnar hemmet och ser till att inte ens råka kolla en man i ögonen för det kanske är en invit??? Jag menar, helt klart ditt eget fel att du råkade ha på dig ett linne i 30 graders värme för man borde ju fattat att något pervo kanske får för sig att nypa på rumpan eller ta på brösten – borde ju ha vetat bättre!

   Svara

    Haha nu spårar ni ur. Det är inte alls samma sak. Drick en läsk och gå ut i solen vet jag.

    Svara

     Det finns risker med allt, det betyder inte att man inte har rätt att göra saker och säga ifrån när man blir utsatt för något.

     Svara

      Klart man kan säga ifrån, men steget från att självmant ligga topless på en strand bland folk till sexuellt våld är stort

      Svara

    Snacka om överdrift. Om du går topless på stan får du räkna med att folk kommer att glo. Precis som på stranden. Du får även räkna med att fastna på film, då alla filmar överallt i alla situationer idag till olika medier. Hade polisen kommit dit på plats så hade de säkert kunnat göra mer

    Svara

     ”Du får även räkna med att fastna på film, då alla filmar överallt i alla situationer idag till olika medier. ”

     Ja och det är helt jäkla sjukt och respektlöst och jag menar på att det är de som fotar i tid och otid som ska ändra på sig och börja visa hänsyn inte de andra som måste tollererar det.

     Svara

  Nej men herregud…

  Skrattade åt detta haha nästan dog, bästa idag!
  http://www.monasuniversum.se/2018/07/16/nar-man-borde-bli-av-med-korkortet/undefined

  Svara

   Vilket bra click bait du fick till – YouTubers kan slänga sig i väggen!

   Svara

    Menar du att hon körde fel för att få bra click bait haha nääe… eller menar du att jag är mona, nej alltså jag tyckte bara det var hysteriskt kul, jag delade länk innan till elaine också något jag tyckte var kul. Befinner mig i sthlm vilket c kan se, m befinner sig ju utomlands. Härligt att få skratta, det behöver vi tänkte jag.

    Svara

   Du ska fan ha en eloge som orkade läsa den där skiten – jag blev fan trött av att scrolla.

   Svara

    Haha men det var kuuul i alla fall, kunde typ se det framför mig hahaha.

    Svara

     Tycker att det beskriver plågsamma turister överlag. Vet man om att man har svårt att navigera ska man kanske ta en taxi?

     Svara

   Om det ens är på riktigt 🙄
   Tror inte på nått va den människan säger/skriver.
   Å andra sidan.. är det nog sant. Haha korkat mer än korkat.

   Svara

  Jag tänkte med på det. Rent generellt ska det väl vara tillåtet även om det såklart är helt sjukt.

  Vet en person som jobbar som fotograf, han skulle fotografera en badstrand i jobbsammanhang. När han höll på att fota dök det upp en man som var förbannad för att hans flickvän som solade topless eventuellt kunde kommit med på något foto. Har för mig att polisen fick kontaktas och dom sa typ att tjejen inte kan gå topless till en allmän strand om hon inte vill riskera att hamna på foto eller liknande.

  Dock så kanske det är skillnad att sikta in dig på en person och filma denna personen i närbild, som mannen i inlägget verkade göra. Men tror ändå det kan bli svårt för poliserna att dra en gräns.

  Svara

  Jag orkar inte.
  Jag orkar tamefan inte. Finns det något som helst skyddsnät för oss kvinnor???
  Eller är det och kommer det alltid att vara fritt fram? T.o.m i så jäkla uppenbara situationer som man som kvinna upplever som självklara övergrepp, ja men då finns det nån jäkla lag som hela tiden ska förminska ens upplevelser ”nämen sörru gumman, enligt paragraf 666 så är det fritt fram för farbror här vettu”. ”Stör det dig, så är det du som får flytta på dig”. 😩😩

  Svara

   Men snälla.

   Svara

    Är ganska snäll. Eller är det något annat du försöker få fram med ditt ”Men snälla”??
    Var det ett försök till argument kanske?

    Svara

    MEN VAD SNÄLLA?!??!?! HUUUH?!?!?!? VAAAAAAAAAAAAAAD?

    Svara

     shit

     Svara

  Om jag kan lagen rätt så är det såhär.
  På allmän plats som badstranden får man fota och filma för privat bruk.
  Man får inte filma folk i kränkande situation och att själv välja att sola topless på vanlig badplats (vilket kan ses som lagbrott) är inte kränkande. Men att filma i ombytesrum ex är olagligt.

  Svara

   Precis. Att sola topless är ett val man gör

   Svara

   Det är väl för sjutton inget lagbrott!!!!

   Svara

    Beror på, om det är för att ofreda någon eller reta upp någon så är det det. Skum lag

    Svara

     Som vanligt till typisk manlig fördel och typisk kvinnlig nackdel

     Svara

      Va? Nej? Klart de inte kan ha en lag som gör skillnad mellan kvinnor och män. ”Män får visa brösten men inte kvinnor”, det vore ju verkligen till kvinnors fördel eller hur tänker du? Solar du topless är det lagligt. Om du upprepade gånger dansar macarena topless framför någon som bett dig sluta är det olagligt

      Svara

       😂😂😂😂😂

       Svara

  Ja, det är hemskt när man smygfotas på stranden.. https://www.hant.se/sofia-och-carl-philips-mysiga-familjedagar-pa-stranden/

  Svara

   Det är tydligen inte lika roligt att bli utsatt själv.

   Svara

  Vad är det för fel på människor idag?! Har alla blivit totalt gränslösa?!

  Svara

   Nej, folk gör samma sak som de alltid gjort bara att de tekniska möjligheterna är större. Du tror väl inte att det är ett nytt fenomen att folk är på stranden och kollar på topless kvinnor? Idag har alla kamera på sig, var lite svårare förr att smygfota med en tegelsten. Säger inte att det är okej för det, men det är ingen nyhet eller något som är speciellt just ”idag”

   Svara

    Nej. Folk är mer gränslösa idag. Hur vanligt var det förr stanna fota en olycksplats, t ex.

    Svara

     Sen när blev sola topless som det här handlar om en olycksplats?

     Svara

      Gränslöshet var det det handlade om. Har du svårt att hänga med?

      Svara

       Och hela exemplet i svaret var skrivet om att vara topless och bli fotad på en strand. Har du svårt att läsa?

       Svara

        Du har uppenbarligen svårighet att läsa och förstå vad som är skrivet.

        Svara

     Haha folk gick ju och tittade på offentliga avrättningar för nöjes skull…

     Det har alltid funnit gränslösa människor och folk har alltid varit sensationslystna. Men nu har det blivit mer kultur av att man ska foton att dela och därför större incitament att just fota, förr var det väl mer att folk stod och gluttade i fönstrena för att kunna skvallra för grannarna sen.

     Delandet vitalt gör dock problemen större, men moralen/ bristen på eftertanke är nog lika kass.

     Svara

  Inte för att jag försvarar att ett pervo filmar henne, men lägger man sig toppless/naken på allmän plats får man räkna med att bli fotad och filmar.

  Och kom inte med victim blaming. Om man går ut på stan med kort kjol (eller lång kjol) får man räkna med att man kan bli fotad då man rör sig på allmän plats. Det är skillnad på det och att någon idiot kör upp en kamera under kjolen och fotar loss.

  Med all respekt för kvinnan, men hon låg ju och visade brösten på en badplats. Skillnad på om någon riggat en kamera i ett omklädningarum, dusch eller liknande.

  Svara

   Men alltså du får egetligen inte fota någon så att de blir huvudobjektet utan enbart om de är en del av bakgrunden.

   I vilket fall, allt som är lagligt är inget som jag borde behöva räkna med. Tex är det helt lagligt att du bli arg och skäller ut mig när jag rör mig på stan men verkligen inget jag borde räkna med eller ens tollererar.

   Den här vardagsrespekten verkar vara en förlorad art hiss vissa. Lite vanlig hänsyn skulle inte sitta fel hiss många.

   Svara

    Nu fokuserade jag på den lagliga biten. Tycker också det är helt sjuk att nån riktar in en kamera och börjar filma!

    Svara

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-far-du-fota-och-har-far-du-inte
    Jo, du får visst fota personer som huvudobjekt, med vissa undantag.
    Du kan till och med ta kränkande bilder i hemlighet på en person, det krävs att personen vet om att du fotar och blir kränkt i stunden för att det ska bli något av det

    Svara

    Var hittar man ens hittepå som att folk måste vara i bakgrund…

    Svara

  Men det här är ju inget nytt, och inget konstigt så som lagarna ser ut idag. Man får ringa polisen under tiden det pågår så de kan komma till platsen, inte för att jag tror att de skulle göra det dock

  Svara

  Jag förstår verkligen att Johanna blev kränkt, men samtidigt jobbar hon på en tidning som varje vecka lägger ut smygtagna foton på kändisar, lite som man bäddar får man ligga.

  Svara

   Gör hon? Då tycker jag inte synd om henne, verkligen som man bäddar får man ligga

   Svara

  Hon borde ha filmat mannen när han kom tillbaka, lagt ut det på social media och låta internet göra sitt. Payback is a beach! 🏖

  Svara

  Alltså dessa kvinnor som sluter upp och stöttar henne. ❤️❤️❤️

  Svara

  Hänt som är värsta papparazzitidningen, dom har väl inga betänkligheter att hänga ut folk. Lite som att kasta sten i glashus.
  Varför lägga sig mitt bland barnfamiljer topless, det gjorde man på 80-talet inte nu på 2 000-talet.

  Svara

  Thomas Sekelius, som försvinner mer och mer. Han lägger upp, kanske inte dagligen men låt oss summera det veckovis storys där han skriver antingen ”BÄSTA WOLT dagar som dessa” eller ”foodora finally!!” Han annonsmarkerar inte. Och ja han har det säkert än så länge gott med pengar och kan unna sig hemkörning oftare än andra. Det konstiga tycker jag är att jag ser mindre influencers göra samma typ av inlägg som han fast dom är annonsmarkerade. T.ex tingelinn på instagram. Jag gissar på att dessa annonser ges betalt i mat eller liknande då det är just den chiquelle-viben man får från dom som lägger ut detta. Jag menar alltså t.ex foodora är ju ett stort företag som gärna nog skulle vilja synas på Therese Lindgrens insta men har ”bara råd” med att ge gratis mat. Thomas som inte uppdaterar så mycket längre har ju då kanske känt att en story i utbyte mot en gratis måltid hit och dit inte är så tokigt ändå. Ska börja Printa detta så kanske vi kommer någonstans!

  Svara

   Vad gjorde du i helgen? – Printade massa smygreklam

   Låter ju som ett roligt liv

   Svara

  Då är det väl okej att filma alla nakna småbarn på stranden också då kanske? Urrrk.

  Svara

   Om det inte är pornografiskt är det juridiskt okej, rätt uppfattat.

   Svara

  Hade tagit kameran och förstört den. Äckliga man.

  Svara

   Det är det ju inte värt. Varför ska du sätta dig i den situationen för?

   Svara

    – ni tar mig aldrig levande, snutjävlar!

    *smular sönder kameran och springer*

    Svara

  Om det suttit en naken man på en filt nära en barnfamilj, är han då en blottare?

  Svara

   Hon var inte naken

   Svara

   oM dEt HaDe SuTtIt En NaKeN mAn På En FiLt NäRa En BaRnFaMiLj, äR hAn dÅ eN bLoTtArE?

   Är din fråga ett skämt eller kan du genuint inte tänka längre än så?

   Svara

    Varmt idag? Nä det hände mig och barnbarnen förra sommaren. Han satt visserligen lite på sidan men en av barnen såg det.
    Fast det var förstås ingen som fotade.

    Svara

  Jag skulle slagit ner honom och gladeligen tagit mitt straff. Det är en milsvidd skillnad på att bara filma stranden och råka få med en topples tjej och att rigga upp en GoPro under en filt riktad mot henne och smygfilma med det uttalade syftet att filma hennes nakna bröst. Jämför med att råka stöta till någons glas och spilla ut drickan och att plocka upp glaset och hälla ut det….

  Svara

   Japp, känner samma. Varför inte ta hans kamera och förstöra den?

   Svara

    För att du då blir den som får ta konsekvenserna. Låter ju korkat

    Svara

     Jag skulle gladeligen ta konsekvenserna. Låt det gå upp i rätten så att vi får ett ordentligt prejudikat för vad som är ok.

     Svara

      Same, värt att få böter sålänge det äckliga pervot inte har filmen.

      Svara

  Obehagligt, men väljer man att sola topless får man acceptera att brösten kan fastna på bild eller film. Varannan människa går ju runt och filmar till sociala medier så risken för att bli filmad är ganska stor. Att sola topless är dessutom inte alls socialt accepterat i Sverige, det vet nog alla som testat… Har själv gjort det några gånger och trots att det varit långt till närmaste granne på stranden så upplevde jag att jag fick väldigt mycket uppmärksamhet från män och väldigt många fula blickar från andra kvinnor! Typ som att jag låg där och frestade deras män.

  Svara

   Skillnad på att ”fastna på bild” och att någon riggar upp en kamera och riktar den rakt mot bröstet och bara filmar den som är toppless.

   Svara

    Egentligen inte. Någon har film på dig topless, var de hade kameran är inte relevant.

    Svara

     Skillnaden är syftet och uppsåtet. Jämför med ”vållande till annans död” och ”överlagt mord”.

     Svara

      Sola topless… Mord. Härligt att ni inte svävar iväg

      Svara

       Men det är ju självfallet ingen som likställer de två sakerna med varandra, förstår väl vem som helst. Utan bara resonemanget, att handlingar har olika innebörd (och straff om vi pratar enligt lagen) beroende på om handling utfördes med uppsåt eller ej och vad syftet var.

       Svara

     Det är jävligt relevant och det fattar du själv.

     Svara

  Hon borde på riktigt snott kameran medan han badade och gått därifrån. Vad kan han göra åt det liksom?

  Svara

  Ödets ironi. Hon jobbar på hänt…

  Svara

  Blev fotad när jag satt och ammade min dotter i vår bil på en parkering. Sambon konfronterade men fotografen skrattade, satte sig i bilen och åkte iväg. Vi tog bild på bilen och reg nr och ringde polisen men det var tydligen helt ok att fota enligt dom. Kände mig så jävla kränkt. Kränkt två gånger om – av både fotografen och polisen.

  Svara

   Ni har hans registreringsnummer, ni kan leta upp honom och ta kort på honom. Om han har fru kan du ju berätta det för henne ex.

   Svara

    Bra idé. Ta reda på hans identitet och häng ut honom. Ring hans mamma.

    Svara

  Sandra Beijer: Lika härligt här som på Franska Rivieran! Hoppas aldrig den här värmen försvinner.

  Fy vad nonchalant. Jag blir så arg.

  Svara

   Kan inte vara lätt att vara du om du blir så arg för att någon önskar att värmen stannar.

   Svara

    Det blir jag just nu för det är otroligt nonchalant med tanke på vad som händer. Men är man överklass så är man.

    Svara

     Men snälla. Låt folk njuta, de lider sen de också när maten tar slut 😘

     Svara

  Meeeh!! Man blir ju för sjutton mörkrädd!
  Samhället är totalt hjärndött på sina håll.

  Svara

  Klockrent att hon heter Bladh i efternamn..

  Svara

   Fattar inte.

   Svara

    Googla Lennart Bladh

    Svara

  Det är lagligt att fota allt som sker i allmänna rum. Har skrivit om detta tidigare i kommentarer hur Regioner inte kan förbjuda Jocke o Jonna att filma förlossningen. Däremot publiceringen är en annan fråga.

  (det finns undantag när det kommer till skyddsobjekt men det tar vi inte med här)

  Lagen är där för att ha ett rättssäkert samhälle, därför får man filma ordningsvakter, poliser som inte förstår deras arbetsuppgifter, eller andra privatpersoner hur du vill så länge kameran inte är fast monterad.

  Detta utnyttjas av dessa fluktare, men tror inte en lagändring skulle göra ett bättre samhälle, för det skulle ställa till mer problem i andra änden.

  Jag vill att poliser ska kunna filma nynazistiska demonstrationer. Jag vill kunna filma och spela in de situationer som jag tror kan få betydelse (som den gången jag såg tre personer på moppe, ingen hade hjälm och fick en stark känsla att moppen var stulen). Nu kunde jag skicka in filmklippet till polisen och fråga om det var något de behövde för att identifiera mopedtjuvar.

  Jag vet att jag troligen kommer få mothugg, men jag försöker se objektivt.

  Svara

   Vill du bli smygfilmad när du bajsar på offentlig toalett och upplagd på bögporrsida så pervon kan onanera över dig? Vill du att din dotter ska bli smygfilmad och exploaterad? Typiskt män att bara tycka att det som berör dem själva är viktigt.

   Svara

  Jag är kvinna, och vill absolut inte ha folks tuttar framför mig när jag solar och badar. Så är det bara, även om folk kommer och säger att det är kvinnans rätt att få välja.

  Svara

   Men varför ska din önskan om att inte se nakna bröst väga tyngre än andra kvinnors önskan om att få sola topless? Du skadas inte av att se bröst. Du ser troligen massor med håriga mansbröst, varför är det ok?

   Svara

    Varför ska deras önskan väga tyngre då? Och visst får jag tycka vad jag vill? Eller försvann min rätt att tycka att det är fel när det handlar om nakna bröst? Varför blir ni upprörda av oss som tycker annorlunda? Trodde vi levde i en tid där det var lagligt att ha olika åsikter. Jag sa bara vad jag ansåg om saken. Tycker inte att jag behöver förklara mig mera 😊

    Svara

    Jennifer har inte nämnt något om håriga mäns bringor. Och istället för att hela tiden starta diskussioner om varför det är si och varför det är så – låt oss alla våra olika. Jag vill inte se kvinnors bröst framför mig. Jag vill heller inte se mäns nakna bringor i mataffären. Jag vet att mens är naturligt och jag vet att sex är naturligt men det äcklar mig. Så alla är olika – låt oss.

    Svara

     Tack!

     Svara

     Det är ju fritt för dig (och andra som inte vill se kvinnliga bröst) att undvika strandbesök om ni är så fruktansvärt rädda för att råka se en kvinnobröstvårta. 👍👍

     Svara

   Så är det och jag håller med. Män som kvinnor.

   Svara

   Vill du hellre leva i ett land som förbjuder kvinnan att göra saker?

   Svara

   Men vadå trycker dom upp brösten i ansiktet på dig eller? Förstår inte ens logiken hur det kan vara så privat att visa brösten på stranden, hur mycket döljer en bikini tex? Du ser ju ofta halva stjärten och ibland syns hela formen på bröstet fast med lite tyg över ( typ trekantsbikini) Förstår inte hur ni som e så jävla pryda klarar av att vara på en strand överhuvudtaget me dom resonemangen😅

   Svara

   Jag tycker att en kvinnas vilja att sola utan överdel på en strand väger tyngre än din känslighet över en helt normal människokropp.

   Svara

   Jag vill inte se fula människor. Vill inte se foppatofflor. Vill inte se (eller höra) skrikande barn. Beger man sig ut i offentligheten får man se en massa saker man inte vill. Gilla läget.

   Svara

  Den där mannen har ju gått till stranden med ett mål att filma någon snygg till sin samling! Det tycker jag är kränkande, han filmar hela hennes vistelse på stranden med eller utan bikini tycker jag det är förskräckligt. Jag solar gärna topless men tar hänsyn på ställen med barnfamiljer.

  Svara

  Usch på alla i kommentarsfältet som tycker hon får skylla sig själv. Finns fortfarande massa äckel som filmar även om man inte är toppless, dessutom om det pågår under lång tid kan man ju få med mycket, när man böjer sig fram eller byter liggposition helt oskyldiga saker som blir otroligt ”utfläkande” går ju oxå zooma in mycket. Tycker ni man får skylla sig själv då oxå eller?

  Svara

   Jag tycker inte att man ska sola topless, men det är förjävligt att hon blev filmad. Det är helt galet fel av den här mannen.

   Svara

   Skylla sig själv och skylla sig själv, han är ett äckel men hon har klätt av sig på allmän plats. Att hon får skylla sig själv som utsätter sig för risken? Ja. Är han ett äckel? Ja

   Svara

  Polisen får aldrig neka någon att göra en anmälan och det där är självklart ett ofredande. Däremot hade det nog varit svårt att utreda så länge hon inte fick personuppgifter på mannen, så det hade lagts ned.

  Svara

  Alla som tycker kvinnan kan skylla sig själv kan lyssna på Katarina Wennstams sommarprat i p1. Det räcker med att ursäkta mäns beteenden genom att beskylla och skämma kvinnor!!

  Svara

   Skamma ska det så klart stå.. Autokorrekt..

   Svara

  Tycker det borde vara förbjudet att filma någon annan utan dennes medvetande eller godkännande – oavsett situation.

  Men om man solar endast i trosor på en allmän plats fullt med folk borde man ha med i beräkningen att någon kan filma/fota. Alla som sitter med sina mobilen överallt, inte helt otänkbart att det kan hända. Och säg inte nu något i stil med ”att varför ska det vara så, säger du samma sak om våldtäkt” etc.

  Att man vill att världen ska se ut på ett sätt är en sak, men att agera som om den gjorde det och bli chokad när verkligheten kommer på, really? Vill du inte att någon ska se dig naken – behåll kläderna på.

  Svara

  Vad jag fick veta så är det inte olagligt att ta bild utan det är olagligt vad man väljer att göra med den.
  Sen kan jag tycka att det inte är en big deal om någon tar en bild på en och har i privat bruk. Hade varit med obehagligt om jag blivit hotad med den eller sätt den uppladdad etc.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.