Magnus Betner vill ha 10 000 kr av Aftonbladet för bildstöld men har de verkligen stulit bilden?

Magnus Betnér och hans Helena Sandklef har blivit föräldrar till en liten kotte och nu skriver han till Aftonbladet att han kommer skicka en faktura till dem för otillåten användning av hans bild.
Antingen det eller så ska de skänka 10 000 kr till välgörenhet om den märks med ”bildstöld”.
Enligt Betnérs senare Tweet så ska Aftonbladet ha tagit ner omnämnd bild mighty fast och jag kan omöjligt veta vilken bild det rör sig om, men jag ger mig på en gissning.
Jag gissar på att det rör sig om den här bilden från Instagram där Magnus Betnér hyllar den svenska sjukvården samtidigt som han visar upp en första glimt av nytillskottet.
Jag själv tänker inte bädda in bilden här eftersom den föreställer hans nyfödda barn och det inte går att blurra ansikten i Instagrams embeddingtjänst.
Däremot så kan nog Magnus Betnér se sig om i stjärnorna efter summan på 10 000 kr som han kräver Aftonbladet på, så vida de inte publicerat en skärmdump från hans Instagramkonto.
Har de istället använt Instagrams egen inbäddningsfunktion som finns tillgänglig på alla bilder som postats på Instagram så har de inte använt hans bild utan tillåtelse.

Låter det konstigt?
Jag ska försöka bena upp det lite för er här…

Det är nämligen så att alla bilder som Magnus Betnér – och alla andra – laddar upp på Instagram får delas av vem som helst utan tillstånd från kontoinnehavaren om man använder sig av embeddingfunktionen.
Det har man nämligen godkänt genom de användarvillkor man accepterade när man skapade sitt konto och bjuder inte på något vidare utrymme för egna tolkningar.

…beviljar du oss härmed en icke-exklusiv, överlåtbar, underlicensierbar och världstäckande licens, befriad från licensavgift, att vara värd för, använda, distribuera, modifiera, köra, kopiera, offentligt framföra eller visa, översätta och skapa härledda arbeten av ditt innehåll (i enlighet med dina sekretess- och appinställningar). Du kan när som helst säga upp den här licensen genom att ta bort ditt innehåll eller ditt konto.

Med andra ord, så länge bilden ligger uppe på Magnus Betnérs Instagramkonto så kan vem som helst – Aftonbladet inkluderat – bädda in den på sin egna sida utan att behöva be om lov.
Bilden är fortfarande Magnus, likes, kommentarer kommer dynamiskt uppdateras på den inbäddade bilden från aktiviteten på Magnus konto och alla aktivitet som sker på den inbäddade bilden kommer således också synas på Instagram.
Det blir helt enkelt en livespegling av ett konto.
Tas bilden bort från Betnérs konto som kommer den inbäddade bilder ersättas av en tom ruta. På så vis har man fortsatt kontroll över sitt content och kan när som helst ta bort det.
Så här:

Så om Aftonbladet bäddade in bilden från Magnus Betnérs Instagramkonto så hade de inte behövt ta ner bilden när Magnus kontaktade dem angående sin faktura för de har inte brutit mot någon upphovsrättslig lag. 
Sen kan man ju vara hygglig om någon ber om att få sin bild bortplockad från en sida men det är inget krav eller någonting som kan hotas fram.
Men…jag vet ju inte vilken typ av bild som Aftonbladet använde men vanligast är att stora tidningar bädda in från Instagram i den mån det går.

Var det någon av er som hann se artikeln innan bilden togs bort?
Enlighten me please!

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Stjärndump” 😂🙈

  Svara

   Stjärtdump hade varit roligare 😂

   Svara

   Skärmdumpar får man inte använda. Upphovsrätten är total. Vid bildstöld brukar man om det är en privatperson stulet från nätet från tidningen jag jobbade tidigare på antingen be dem han ta bort bilden eller tillämpa BLF avtalet. Det brukar vara ca 1000-5000 kr plus moms beroende vad bilden används till. Ex annons är det upplagan som styr. I tv en annat pris. På tidningen ofta är det fotografen, fotochefen eller chefredaktör som har sista ordet om bildstöld.

   Svara

  Gäller detsamma om man har ett stängt konto och någon som följer en skulle sprida ens bilder vidare?

  Svara

   Från ett stängt konto kan ingen följa dig alls. Har du ”privat” konto så kan bilderna delas men bara ses av dina följare

   Svara

    Ps, menade inte att märka ord i min första mening

    Svara

     Gjorde du ju visst 😁

     Svara

     Och påven har inte konstig hatt.

     Svara

     Nej det gjorde jag inte med flit och därför la jag till den kommentaren som ett förtydligande men det framgick tydligen inte. Så ber om ursäkt att jag märkte ord 🙂

     Svara

    Haha menade privat konto 😅 då är jag med. Men tex om jag var känd och hade ett privat konto så skulle inte Aftonbladet och andra tidningar kunna använda inbäddningsfunktionen? 🙂 då måste först en av mina följare först ha delat bilden och sen ha en öppen profil som tidningen kan bädda in?

    Svara

     man kan ju inte dela bilder med inbäddningsfunktionen från ett privat konto fattar du väl 😛

     Svara

      Trevligt svar Rebecka. Svarar du så när någon frågar något i verkligheten också? (Och sträcker ut tungan efteråt för att få det att verka trevligare?)

      Svara

       Men herregud måste alla vara så skitnödiga moralpoliser här inne om hur man får uttrycka sig?

       Svara

        Vad är felet med att vilja hålla en god ton bland kommentarerna? Kan man inte svara på ett trevligt sätt så kan man va tyst. Jättebra att folk reagerar så kanske hon tänker till hur hon svarar nästa gång.

        Svara

       Jag skulle kunna uttrycka mig så i verkligheten, ett sätt att retas lite. Nu är det ju inget känsligt ämne man pratar om eller något man absolut bör har förstått, dvs att det är så uppenbart att man bör ha förstått det och påpekar någon att man bör ha kunskap om detta så är det ju för att vara elak med flit.
       Skulle nu personen jag säger detta till ta illa upp så skulle jag såklart be om ursäkt. Dock skulle jag tycka att denna person har dålig självkänsla om man tar illa upp för att någon retas över en skitsak. Och man kan ju heller inte oroa dig för att alla ska ta illa upp om man säger något… Däremot hjälpa personen med dennes självkänsla.
       Nu blev det en roman av detta.. 😀
       H/ Jenny, gissa min ålder 😁

       Svara

       Mjau

       Svara

  Det är nånting pinsamt över att med dunder och brak kräva 10 000 spänn bara sådär UTAN att först ta reda på om Aftonbladet använt bilden felaktigt. Om det stämmer det du skriver framstår han ju nu bara som en .. gaphals.

  Svara

   FATTAR INGEN ATT HAN SKOJAR?!

   Svara

    Vad var det ROLIGA?????????

    Svara

     Humor födds man med!

     Svara

   Isf så är det ju lika pinsamt att du tycker han är pinsam UTAN att först ta reda på om Betnér vet i fall Aftonbladet använt bilden felaktigt 🙄

   Svara

   Vill säkert hamna i media.. Han behöver väl lite pr.. Dock tycker jag om honom så hoppas man får se honom mera i rutan ☺️

   Svara

  Det var en skärmdump från Instagram. Magnus har alltid avskytt kvällspressen och I can’t blame him.

  Svara

   Men suck..

   Svara

    Fast det kunde ju varit en skärmdump från insta och att de inte använt delningsfunktionen, och då hade de gjort fel.

    Håller det inte för otroligt av AB att de inte känner till de tekniska finesserna. 😉

    Svara

     Ja jag tänkte samma sak..

     Svara

  Det var inte instagrambilden som låg med i artikeln från början utan en annan bild.

  Svara

   Aha! Och inte inbäddad?

   Svara

    Kolla på Helenas Instagram, där finns en bild av aftonbladets artikel.

    Svara

  Det är ju sant! Om man räknar till folkmängden, bara det att man får veta allt i dag på några sekunder… Tänk ett varv till nästa gång!

  Svara

  Det är ju sant! Om man räknar till folkmängden, bara det att man får veta allt i dag på några sekunder… inte gärna så att man anmälde saker för 100 år sedan! Tänk ett varv till nästa gång!

  Svara

   Kan även bero på att många inte anmäler brott idag 2018 heller. Det beror på allt ifrån rädsla för repressalier till uppgivenhet eftersom ”polisen ändå lägger ner det”. Jag har definitivt kännt mig tryggare tidigare än vad jag gör idag i Malmö oavsett vad en priviligierad komiker påstår!

   Svara

    ”Känt mig tryggare”? Vad har känsla med detta att göra? Detta är fakta, inte magkänsla.

    Svara

     Fakta är att många brott inte ens anmäls, speciellt i de utsatta områdena! Man kan ljuga mycket med statistik!

     Svara

      Vad är din källa då?

      Svara

       Polisen själva som officiellt vid flertalet tillfällen det senaste året har talat om problemet med att folk inte anmäler brott som de utsatts för. Har också läst en undersökning visserligen kanske 5 år gammal men som visade på just detta.

       Svara

    Jag känner mig tryggare i Malmö idag än på 90-talet.

    Svara

     Va bra att du känner så trots att Malmö blev ”utnämnd” till nordens farligaste stad utifrån officiell statistik 2016. Tror Malmö fortfarande ligger i topp!

     Svara

      Farlig för vem? Inte för gemene man.

      Svara

       Alla drabbas av brottsvågen!! När skjutningar inträffar på dag/kvällstid på torg, i bostadsområden eller andra öppna platser där bland annat barn leker så är det farligt för alla! De senaste skjutningarna har inträffat just då. 16-åringen som sköts ihjäl häromåret skulle jag nog ändå också vilja kalla ”gemene man”, traktorkillen som skottade och fick en kula i ryggen och som nu är förlamad är väl också ”gemene man” osv osv. Till och med Malmö stad har nu infört speciella rutiner och skyddsåtgärder för sin personal som jobbar ute i vissa områden eftersom det är så farligt! Och Malmö är inte den enda drabbade staden, i Göteborg har 2 barn dött ! Det är fan inte klokt och problemen försvinner inte för att man inte låtsas om dem!

       Svara

      Jag har inte blivit utsatt för någon form av brott i Malmö de senaste fem åren, inte ens en cykelstöld. Hur förklarar du det?

      Svara

    Han är inte mer privilegierade än du och jag… Släpp offerkoftan!

    Svara

     Jag är koftlös och priviligierad men människorna jag arbetar med som inte bor i bostadsrätt och som tvingas leva i en annan verklighet i utsatta områden är det inte!

     Svara

    Han är inte mer privilegierade än du och jag… Släpp offerkoftan!

    Svara

  Det var en selfie han lagt upp på instagram tidigare som de använde. Men om den var inbäddad eller inte minns jag inte.

  Svara

  FATTAR INGEN ATT HAN SKOJAR?!

  Svara

   Har man följt Betnér genom åren så fattar man att han inte skojar. Alls.

   Dessutom har Helena Sandklef hans sambo också kommenterar bilden och val av bild.

   Svara

    Man kan skämta och samtidigt ge dessa äckliga tidningar en knäpp på näsan! Har följt Betnér alla år!!

    Svara

   Öh ok. Och hur framgår det tycker du? Han är väldigt seriös när han skriver om situationen i Sverige, invandring m.m. Larv säger jag. Han är seriös här också.

   Svara

   Svara

  Annika leone både vikt/mat tjatar på bloggen och har smygreklam på insta.

  Svara

   Ja hon gör väl som många andra?

   Svara

    Gör det kroppshetset mer legitimt för att ”alla andra gör det”? Det funkade inte när jag var 15 och ville va ute sent för att ”alla andra fick” och det funkar inte ang. kroppshets för att ”alla andra gör det”.

    Svara

     Det säger jag inte heller. Jag skriver ”ja hon gör väl som alla andra”.. Men i varje inlägg här så dyker det upp något om någon som tjatar om vikt och mat. Ja tyvärr ser det ut så idag

     Svara

      ”Ja tyvärr ser det ut så idag” världens bästa argument ju. Man kan använda det till precis allt; utseendehets, konsumtionshets, miljöhotet, rasism.. Skit i att försöka göra något åt det, det är ju bara så det ser ut idag liksom, deal with it 🙂

      Svara

   Men blä, lägga upp en bild på sig själv i bikini och skriva hon minsann inte är smal men man ska inte vara rädd äta pasta bla bla bla….Så tröttsamt. Men kommentarerna gav henne smäll på fingrarna på ett städat sätt. Vi behöver inte mer sånt.

   Svara

  Sverige har aldrig varit tryggare – läs historien så ser du det tämligen snabbt. Gäller förövrigt mestadels hela världen.

  Svara

   Man behöver inte läsa nån historia! Räcker med det självupplevda….Ett rent helvete att gå ut ensam om kvällarna nu, mot vad det var för bara 5 år sedan!!

   Svara

    Jo, det vore helt uppenbart bra för många att läsa lite historia. Denna historielöshet är skrämmande eftersom man då helt saknar referenser till hur saker har varit tidigare och kan häva ur sig dumheter som att det skulle vara otryggare nu än tidigare i historien. 5 år sedan är för övrigt inte historisk tid och din självupplevda verklighet ger ingen rättvisande bild av något annat än hur just du upplever verkligheten. Den räcker alltså inte till som underlag för att konstatera hur saker och ting rent statistiskt är.

    Svara

     Allt är historia, glöm inte det. Även gårdagen.
     Dessutom måste man ta i beaktande att många nya typer av brott har uppkommit i modern tid, som inte fanns förr.
     Men det går inte att säga att tillvaron är tryggare eller otryggare eftersom det är relativt och beroende på vad man jämför med.
     Vi är trygga i allmänhet jämfört med feodaltidens bönder, men vi är väldigt otrygga mot t. ex. identitetskapning och bombattentat…

     Svara

    Men det självupplevda är inte bevis. Vissa upplever det värre nu för vi pumpas med nyheter om hur dåligt allt är och nyheterna går ut mkt fortare nu än tidigare. Det betyder inte att det är värre rent statistiskt.

    Svara

     Tyvärr har man inget bevis om man blivit våldtagen av ett gäng med primitiv kvinnosyn….då kallas man rasist när man lämnar signalement!!

     Svara

    Förr avrättades kvinnor för att… De fanns. Våldtäkter var konstant dagligmat. Nej du, inget är värre idag än förr. Ska vara baksidan av kapitalismen då.

    Svara

   Att påstå att Sverige aldrig har varit tryggare är samma sak som att spotta på alla våldsoffer och framför allt kvinnor som DAGLIGEN upplever våld/våldtäkter/kränkningr/trakasserier. Sverige är INTE tryggare än förut!

   SKÄMS PÅ ER!

   Svara

    Men hallå, man måste kunna ta upp och diskutera statistik utan att bli anklagad för att ”spotta på alla våldsoffer”.

    Svara

     Fast kan vi då ta upp exakt alla faktorer som statistiken avser när det gäller att det blivit tryggare. Jag vet tex inte vilka faktorer de räknar på. Någon som vet?

     (Och att sannolikheten att jag ska bli bestulen idag än för 20 år sedan torde vara ett faktum. )

     Svara

      Kan någon hjälpa mig ang den hör statistiken?

      Jag hittar bara detta…
      ”Quality of life”-brott, vardagsbrott, som inbrott och buskörning med mopeder som en typ av brott som tydligt minskar. Samtidigt ger han “dysterkvistarna” rätt i att brottsligheten blir allt grövre och mer organiserad….Trygga kommuner och kommundelar blir allt tryggare men problemet är att redan otrygga kommuner tenderar att bli allt otryggare.”

      Har svårt att se rättvisan i det samt jag känner mig direkt otryggare idag med allt från ligor från öst i semestertider till annan brottslighet som blivit grövre. Ställen jag vågade gå ensam i mörkret fört som i centrum i större städer där det faktiskt var större sannolikhet att en kille drabbades för 20 år sedan än en tjej gjorde och gör idag, är ingen överdriven rädsla uppdriven av sociala media utan ett faktum på vad som hänt.

      Det tillsammans med att få vågar hjälpa en om man räknar ut för något tillskilnad från förr när man alltid kunde räkna med hjälp är också milsvid.

      Det här vill jag inte få avfärdat som obefogad rädsla då jag istället gör jämförelse med andra ställen jag bott på och ser mer likheter med idag.

      Svara

       Forsätter mina funderingar.

       Det här med att inbrott minskat (men blivit grövre) tror jag inte beror på ett tryggare samhälle utan lönsamhet. Det är inte lönt längre ATG stjäla saker som tv, dator etc.TVn har inget värde och datorn kommer du inte i.
       Det enda de är ute efter idag är pengar och smycken och de har folk inte hemma i den utsträckningen att det är lönt risken.
       Bättre då att stjäla på nätet. Mer utdelning och tryggare, dvs nästan ingen risk att du åker fast.

       Jag skulle som sagt gärna se rapporterna. Exakt vad och hur räknar man.

       Ingen blir gladare än jag om det är sant. 😊

       Svara

    Nu blandar du verkligen ihop saker. Det går jättebra att tycka synd om brottsoffer och samtidigt konstatera att vi lever i ett oerhört tryggt land.

    Svara

    För inte så länge sen var det inte ens olagligt att slå eller våldta sin partner, däremot att som kvinna begära skilsmässa, så varför säger du det som en självklarhet att det är otryggare att vara kvinna idag?

    Svara

     Våld i nära relationer har alltid funnits o kommer alltid att finnas. Däremot är det idag mycket vanligare att utsättas helt oprovocerat utav våld av främlingar. Statistiken idag är skrämmande hög även när det gäller våldtäkter utomhus där kvinnan inte har någon som helst relation till förövarna.

     Svara

      Jaså? Vanligare med oprovocerat våld utomhus? Kolla i Stockholms blodiga historia och se att det var värre på 1600-talet.

      Svara

       Vi kan gå tillbaka till stenåldern också när vi ändå håller på 🙂

       Svara

     Vilket också självklart leder till ökad statistik eftersom mer innefattas som brottsligt. Exempelvis inte många år sedan lagen ändrades så att våld inte behövdes för att klassas som våldtäkt –> fler incidenter klassas nu som våldtäkt.

     Inom alla kategorier av brott så ökar anmälningarna om man informerar om vad som är brottsligt. Dvs kampanjer angående våld i hemmet leder till att fler anmäler.

     Man kan inte bara se en ökning i statistik och tro rakt av att det betyder att det är otryggare för befolkningen.

     Svara

     * Maria, fru – inte partner. Lagligt atr våldta sin fru. Inte partner. Alltså kunde inte kvinnor ostraffat slå sin ”partner” eller köra opp nåt i hans röv.

     Svara

    Oj vilken IQ beskrivad kommentar! 🙈 Googla logik 😂

    Svara

    Fast att säga att det var tryggare förr är i så fall som att spotta på alla kvinnor som blev våldtagna dagligen förr 🤔

    Svara

   Kanske så att vissa ställen blivit tryggare medans andra inte har blivit det? I Bleinge finns t ex lilla Ronneby som en gång var en idyll som det idag är kaos i t ex…Bor man i lite rikare områden är det kanske bättre? Betner kanske inte bor i typ Rosengård.

   Svara

    Det gäller väl alla förorter i hela Sverige som drabbats av tredjevärldens immigranter.

    Svara

  Jag tycker du kan skriva om det upprörda kommentarsfältet hos Sandra beijer där folk går i taket för att hon tycker det är nice med värme.

  https://sandrabeijer.elle.se/vecka-29-2/

  Alltså folk beter sig som att det är hon personligen som är ansvarig för att det är skogsbränder och kris hos bönderna. Vad vill de att hon ska göra?

  Svara

   Det var ju verkligen ingen som betedde sig som att hon var personligt ansvarig? Läste du ens kommentarerna? Det folk reagerade på var ju att hon kommenterade vädret med att ”det får aldrig försvinna” och att hon lät väldigt nonchalant och världsfrånvänd genom att säga så när det ser ut som det gör. Folk har liksom fått lämna sina hem pga bränder i torkan som det fina vädret orsakat. Ingen sa att hon är ansvarig eller att man inte får njuta av värmen.

   Svara

  Snälla uppmärksamma Calle ”tänker inte längre än näsan räcker” Schulmans senaste instastory där han skriver att engångsgrillar inte ingår i eldningsförbudet pga att han grillar över glöd och inte över eld…….. Fick läsa om hans uttalande 5 gånger för att verkligen försäkra mig om att han var så dum att han faktiskt inte förstod vad eldningsförbud innebär. Men jo, han är så dum.

  Svara

   Förvånad? 🙈😂 så dum så klockorna stannar..

   Svara

    Daniel Wellington-klockorna 🙂

    Svara

   Men nej, han är ju uppenbart ironisk med tanke på föregående story att han köpt upp alla engångsgrillar som han nu vill sälja och för en gångs skull driver lite med sig själv.

   Svara

    Skiter i om han är ironisk, det finns säkert dom som följer honom som inte fattar att det självklart är eldningsförbud även på engångsgrillar. Så många och stora skogsbränder som vi har i Sverige just nu så räcker det med att en tjomme sätter sig och grillar i naturen och så har vi eventuellt en till okontrollerbar skogsbrand. Det är så urbota löjligt att man blir helt matt.

    Svara

     Räcker att nån kastar en fimp

     Svara

      Ja precis, och inte fan eldar man en cigarett. Läser någon med lägre intelligensnivå Calles uttalande så kan de ju tro vad fan som helst. Och med tanke på vilken följarskara Calle har så är det snarare regel än undantag. Han är liksom en gammal farbror, VARFÖR ska han provocera? Särskilt i ett sånt aktuellt och hemskt ämne som just skogsbränder. Jag har släkt uppe i Jämtland där det brinner som värst och det är fruktansvärt att sånt här ens ska skämtas om.

      Svara

      …eller att en sönderslagen glasflaska fungerar som brännglas eller en fyrhjuling som kör i skogen slår i en sten så det blir gnistor.
      Det finns många orsaker till bränder och den som är dum nog att inte avstå från att ta uppenbara risker borde stanna inomhus tills vidare.

      Svara

       Vi markägare får redan under vanliga somrar tjata och upplysa folk om vad dom får och inte får göra på våra marker. I år får man patrullera runt med en brandsläckare på ryggen och en kofot i handen. Blir seriöst helt matt. Sen tar folk och gnäller när vi sätter låsta vägbommar överallt….ja-a, undra varför.

       Svara

     Sant, tänkte inte på att (rätt många ändå) inte förstår (eventuell) ironi.

     Svara

    Sen är det inte okej att sälja vidare engångsgrillar, så förstod verkligen inte varför du verkar tycka att hans ironi är berättigad.

    Svara

     Va? Om han har köpt engångsgrillar så är de ju hans att göra vad han vill med. Engångsgrillar är inte knark.

     Svara

      Skrev inte direkt att det var olagligt, menar bara att affärerna har slutat sälja grillarna av en anledning och man borde respektera detta pga den uppenbara risken.

      Svara

       Sa inte att någonting va berättigat? Tror inte ens han köpt upp hela lagret och har han gjort det tror jag inte han är seriös med att sälja dem.

       Att säga att något är ironi är inte samma sak som att säga att det är okej.

       Svara

   Svara

   verklighetsfrånvända elsa billgren grillar på stranden och svarar inte på kommentarer som ifrågasätter hennes val. nej, hon shoppar loss som vanligt på loppisar och köper lamm att äta och leker som om ingenting.

   Svara

    Vad menar du med ”leker på som vanligt”?

    Svara

  Om jag inte minns fel, ska inte svära på mitt liv så var den inte inbäddad. Såg inte ut som så iallafall.

  Svara

  Det var en bild på Magnus själv, och en skärmdump på bilden från sjukhuset. Ingen inbäddning i den artikeln inte!

  Svara

  Ska du inte skriva om elaines matlådegate och twitterdiskussionen? Så skrattretande! Vem gör såååå

  Svara

   Haha ja det vill jag också ha ett inlägg om 😂

   Svara

  Han kanske har dåligt ställt, och vill känna sig lite tryggare.

  Svara

  Hmm, kanske har fått solsting, men jag ser bara att instagram har rätt att använda bilden (”…beviljar du oss…”, där ”oss” avser instagram). Genom vilken skrivning går du fram att alla får nyttja bilden? 🙂

  Svara

   Fortsätter du läsa meningen står det att instagram kan överlåta rätten att använda bilden, vilket görs när man bäddar in bilden.

   Svara

    Okej! Men då måste det alltså finnas ytterligare villkor där det framgår att Instagram överlåter nyttjanderätten till alla som vill så länge man ”bäddar in” bilden? (jag vill inte/försöker hetsa dig till att hitta villkoret!! 🙂 )

    Detta då skrivningen enligt villkoret i skärmdumpen, så som jag läser den, innebär en rätt (”…rätt att”…) för Instagram att utforma villkor vilka ger andra rätt att nyttja bilden. Men som formuleringen är just nu ger den bara Instagram just en sådan rätt, dock utan att något sådant villkor faktiskt formuleras.

    Förstår du hur jag tänker? 🙂

    Svara

  Var har Marie Serneholts blogg hos metro tagit vägen?

  Svara

  Aftonbladet stal min bild från min Facebook på en friande Anders Bagge och sedan publicerade det på löpet och mittuppslaget, när jag kontaktade dom så fick jag en ganska stor summa av dom , dom var väldigt angelägen om att reda upp det och att jag inte skulle ta det vidare. Borde inte Facebook och Instagram ha samma regler?

  Svara

  Magnus betner är en jävla tönt. Försöker vara macho men är en larvig fjolla. Typiskt falska människor som han som ska försöka tjäna pengar på ingenting samtidigt som han påstår att det går så bra för Sverige.

  Svara

   Tjäna pengar på ingenting? Han tjänar pengar på sin humor. Och vadå, det GÅR bra för Sverige. Han refererar till statistik om brott, trygghet osv för att visa att tidningarna inte alltid ger en rättvis bild.

   Svara

  Snälla Camcam! Bjud inte in SD-svansen i kommentarsfälten genom denna typ av inlägg 🙏🏼. De förstör varenda tråd genom att skita ner den med massor av dynga som de ”känner” att det är på ett visst sätt, oavsett fakta. De går inte att resonera med och de ”trollar” dagarna långa om en massa trams. Please – bjud inte in dem till detta!

  Svara

  Sakligt inlägg och ett gott exempel på hur folk inte har koll på vilka regler som gäller för sociala medier, och i det här fallet, inbäddningstekniker.

  Svara

  Tummen upp för såna här inlägg Camsi. Orkar nämligen aldrig läsa igenom sånt själv.. :l

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.