Gabriella Joss barn blev anmälda till socialtjänsten

Baksidan med sociala medier.. Det finns människor och läsare som inte tycker om en och kanske drar det så långt att dom faktiskt vill en illa och försöker skada. I måndags fick jag ett samtal från socialtjänsten. Fick en enorm klump i magen direkt mannen i telefonen presenterade sig. Förstod ingenting.. Blev skakig, svettig, hjärtat började slå snabbt.. Hade verkligen aldrig i min vildaste fantasi tänkt en tanke på att jag skulle få ett sådant telefonsamtal. Så det kom som en blixt från klar himmel och jag visste knappt hur jag skulle reagera.

Någon har gjort en orosanmälan anonymt. En anmälan där det bland annat nämndes att vi bara ger barnen vegetarisk mat (som om det vore något hemskt och dåligt!?), att barnen inte har ordentligt med kläder och verkar undernärda, att vi bråkar hela tiden och skriker, att vår dotter har ett hjärtfel som vi inte verkar ta på allvar.. Det var en hel rad med saker.. Både saker som inte stämmer och även saker som är totalt irrelevanta (typ det där med vegetarisk kost). Alltså jag visste på riktigt inte om jag skulle skratta eller gråta. Detta är verkligen baksidan med att vara offentlig. Jag fick svara på lite frågor och pratade med mannen som ringde en stund fram och tillbaka. Vi konstaterade också att det kan bli såhär när man är offentlig och att vissa går över gränsen när dom ska “jävlas” lite.//GabJoss

Många följare ”hotar” med att anmäla offentliga personer till socialtjänsten men hur många som faktiskt gör verklighet av sina hot vet jag inte, men tillräckligt många för att jag ska koka inombords.
Jag kokar, men den främsta anledningen är inte för att GabJoss och hennes familj, eller Hugo och Paula blev anmälda för något år sedan. Det är fruktansvärt och kränkande att bli anmäld på felaktiga grunder men dessa anmälningar avfördas sannerligen efter ett första samtal eller möte men det är inte det värsta.
Det värsta är att alla dessa falska anmälningar som göras för att ”trycka dit” offentliga personer tar tid, kraft, energi och fokus från de barn som faktiskt mår dåligt och som bor i familjeförhållanden som de behöver räddas ifrån.
Sluta slösa på resurser!!! Herregud!

Nästa gång andan faller på att ”slentriananmäla” en offentlig person till socialtjänsten av någon personlig anledning – stanna upp och reflektera över detta:
Om varje felaktig anmälan du gör mot en offentlig person direkt resulterar i att ett annat barn far illa i sin nuvarande situation – är det fortfarande värt det, tycker du, att skicka in din falska anmälan för att jävlas?
Och vad händer den gång en offentlig person anmäls på helt korrekta grunder? Ska den anmälan avfärdas som ”trollig” bara för att vissa människor satt i system att falskeligen anmäla just offentliga personer för sitt eget höga nöjes skull?

277 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker hellre att man anmäler en gång för mycket än för lite. Jag hade förklarat läget och sedan inte funderat så mycket mer över det.

  Svara

   Jo så är det ju generellt. Hellre en gång för mycket än för lite – men familjen Joss? Två kärleksfulla föräldrar som verkar älska sina barn oändligt, de äter bra mat, bor i fint hus i lugnt område. Gabbi och F är väl i stort sett nykterister och verkar vara extremt måna om att barnen ska ha det bra. Nä fokusera energin på alla barn i hem där föräldrarna missbrukar, slår, har psykisk ohälsa eller där kylskåpet ekar tomt.

   Svara

    Jag bodde också i ett fint område och vi verkade fina utåt men trots det flydde jag för att överleva.
    Hellre en anmälan för mycket än en för lite, vi hade som tur är inga genensamma barn.

    Svara

   Jag tror nog att de flesta reagerat med chock och rädsla och gud vet vad om man blir anmäld till socialen? Även om man själv vet att det inte finns grund för anmälan lär det nog kännas förskräckligt att få ett sådant samtal…

   Svara

   men att anmäla f att en följer en blogg är sinnesjukt.

   Svara

   Jag följer inte över huvudtaget den bloggen men är inte det de som vägrar att vaccinera sina barn, inte olagligt i Sverige men vi borde som flera andra länder förvägra dem plats i förskolan då de utsätter andra barn för risker men att anmäla dem, nä de får lösa sin egen barnomsorg bara…..

   Svara

    Men det är ju inget att anmäla ngn till soc för?! Vaccination är helt frivilligt!

    Svara

     Ja men då ska inte de barnen få gå på allmän föriskola. Föräldrarnas val.

     Svara

      Men lägg ner

      Svara

       vadå lägg ner? att inte vaccinera sina barn påverkar ju de barn som av en eller annan anledning inte KAN vaccineras. det finns INGA ursäkter till varför en inte ska vaccinera såvida barnet av medicinskt skäl inte kan. ovaccade barn ska absolut inte få plats på förskolor/skolor, vilket det är lag på i flera stater i USA och borde införas här.

       Svara

        Allt i Usa är ju toppen

        Svara

         Nä, men just vaccination är något som påverkar en stor grupp människor, inte bara individen. Så din”lägg ner” kommentar tyder mest på att du inte har en aning om vad vaccination innebär. Ta och läs på lite eller sätt dig på fingrarna.

         Svara

       Om inte andra hade vaccinerat sina barn hade jag varit död, så du ”A” håll käft.

       Och Charlotte, enbart imbeciller vägrar vaccinera (om det inte är omöjligt pga barnets sjukdom).

       Hoppas ni vaccinmotståndare får ett barn vars liv och död hänger på att andra vaccinerar.

       Och att ni får smärtsamma hemorrojder samt kliver på legobitar dagligen resten av era liv. Jävla rövhattar.

       Svara

        Trevlig du är, ta en spruta till och må så gott

        Svara

        Jag har naturligtvis vaccinerat mina tre barn, skulle aldrig ens överväga att inte vaccinera dem- både för deras och andras skull!
        Vet inte varför du tror att jag inte gjort det?!

        Det enda jag skrev var att vaccination är frivilligt (vilket det är) och att vägran av vaccination inte är en anledning att amäla till soc (vilket ju var d inlägget handlade om)

        Ha en trevlig kväll- du verkar onekligen vara en superhärlig person😂

        Svara

        Synd att du fick en sån skitattityd, när du nu ändå överlevde. Lite ödmjukhet hade inte gjort ont.

        Svara

         Eller hur😂

         Svara

         Jag vet inte vad man ska vara ”ödmjuk” inför när livshotande sjukdomar som mässling börjat sprida sig pga framförallt 80- och 90-talister som vägrar vaccinera sina ungar för att de fått för sig att det som känns rätt i ”mammahjärtat”, går före forskning och expertis? Blir VANSINNIG på folk som inte vaccinerar sina barn. Det här är dessutom ofta samma människor som är rädda för antibiotikaresistens och undviker kött. Dubbelmoral much?

         Svara

         Du länkar alltså en blogg skriven av en privatperson med en agenda för att bevisa vad?
         Tror att jag väljer att lita på internationell världsomfattande forskning och bevis.

         Svara

        Det är ju exakt därför vissa inte vill vaccinera sina barn. Det finns risk att det sätter sig i huvudet, det är ju du levande bevis på!

        Svara

        Jag är inte motståndare och har inte ens några barn att vaccinera/inte vaccinera lol ta ett chillpill i rövva bland dina surhemorojder

        Svara

        ”F”, Fundera lite på vilken agenda vaccinbolagen har. En hint, det är inte barnens bästa..

        Svara

         Du menar att för att de tjänar pengar på vaccin samtidigt som miljoner människor slipper bli sjuka och kanske dö/eller få men för livet så är det något fel? Bättre att alla är ovaccinerade och istället för 2-3 barn får vi försöka få 10 eftersom 7 dör innan de blir vuxna? Njuter du av att se dina barn bli sjuka och ha ont också?

         Svara

       A är det någon som ska lägga ner så är det du.
       Vet du vad flockimmunitet är? Vet du hur det fungerar? Att majoriteten av människorna måste vara vaccinerade för att vi inte ska drabbas av sjukdomar.

       Det finns barn som av många anledningar INTE KAN vaccineras, ska dessa riskera att dö för att det finns vansinniga antivaccers som vägrar vaccinera sina barn pga påhittade anledningar inga vettiga människor tror på? Alla barn som kan vaccineras borde det, annars bör de inte ha rätt till förskolan, tyvärr kan vi ju inte göra som i USA och förvägra dessa barnen att gå i kommunala skolor, annars är det en väldigt bra idé.

       Barnvaccinationsprogrammet borde (för icke immunsupprimerande barn) under INGA omständigheter vara frivilligt, det borde vara ett krav. Sen kan alla andra vacciner vara frivilliga,

       Svara

       Nej. Drt påverkar oss alla i samhället, så ärligt talat borde de som vägrar bli begränsade

       Svara

        Hahahha. Tror du de dom är ovaccinerade går runt och bär på sjukdomar?

        Visste du att de flesta som är över 50- år inte har ngt fungerande vaccinskudd längre? Det är en ganska stor grupp ovaccinerade om vi tittar på hur många 40-talister som finns.

        Visste du också att de som blivit vaccinerade kan smitta ovaccinerade en hel vecka med det de blivit vaccinerade emot tills deras immunförsvar stabiliserats?:)
        Det vet jag eftersom vi har en ovaccinerad son, så där har vi fått info om att hålla honom hemma den veckan de ska ha vaccinering i skolan.

        Och som sagt, är man ovaccinersd är man ingen vandrande ”risk”, däremot OM man får en sjukdom är man det och är den personen i en zon där sjukdom kan finnas är det naturligtvis troligare att de smittas än en vaccinerad.

        Alla kan inte vaccineras, vissa blir det inte heller för att de inte vill eller för att föräldrarna inte vill. De är inte farligare på ngt sätt.:)

        Svara

         Inte farligare? Nä för mässlingen är ju inte alls farlig som vi börjat få tillbaka nu på grund av låg vaccination i vissa områden.

         Svara

         Men är du helt dum i huvudet?!

         ”Vaccination bekämpar infektionssjukdomar, både direkt genom att skydda individen, och indirekt genom att minska spridningen av sjukdomsalstrare bland befolkningen. Då en sjukdom inte förekommer i omgivningen och det endast finns lite människor som är mottagliga för sjukdomen, minskar också möjligheten till att sjukdomsalstrarna sprids.

         För att hålla epidemier under kontroll krävs en tillräckligt hög vaccinationstäckning. Hur hög täckningen måste vara beror bland annat på hur lätt sjukdomsalstraren smittar.

         De som tagit en vaccination skyddar indirekt dem som till exempel på grund av sin ålder eller en kontraindikation inte har kunnat vaccineras. De vaccinerade skyddar också dem som till exempel på grund av en underliggande sjukdom eller dess behandling löper särskild risk för att bli sjuka. Denna så kallade flockimmunitet förbättrar också det egna skyddet hos dem som tagit vaccinet.

         Det heltäckande vaccinationsprogrammet minskar på infektionssjukdomarna bland befolkningen och bekämpar epidemier. En hög vaccinationstäckning ger flockimmunitet hos dem som inte blivit vaccinerade. Till exempel nyfödda och spädbarn, vars egen motståndskraft inte är lika bra som hos friska vuxna, har nytta av flockimmuniteten.

         I bästa fall kan vaccination utrota en sjukdom i ett område eller i hela världen. Ett exempel på det här är smittkoppor, som utplånades i världen för några årtionden sedan. De som vaccinerats under tidigare årtionden har på så sätt skapat ett indirekt skydd också för alla barn idag. Även om man alltid vaccinerar endast ett barn åt gången, kan den nytta som vaccinationerna medför vara omfattande, såväl regionalt som tidsmässigt.”

         Men låt oss för guds skull börja sprida polio och mässling och andra vidrigheter för att dagens föräldrar tror att de doktorerar i medicin så snart ungen föds. I västvärlden erbjuds vi den mirakulösa chansen att vaccinera oss och vi vägrar, medan folk i delar av världen skulle göra vad som helst för att ha samma möjlighet och tvingas se sina barn dö. SKÄMS.

         Svara

        Vet inte vart det passar att hoppa in här så gör det hux flux.
        Vaccinering är friviligt utav många anledningar. Alla mina är vaccinerade och de kommer att bli vaccinerade alla gånger de får erbjudande om det.
        Alla bakar inte från vaccination pga sjukdomar el att det värker i mamma hjärtat. Ibland händer det som inte får hända när man just valt att vaccinera sina barn. Det finns en liten skara människor som är omedevetet allergiska mot vaccinet och vid flera tillfällen har barn i olika åldrar från nyfödd till äldre barn dött just pga vaccin. Att va vän till någon vars barn har dött pga utav just en vanlig rekomenderad vaccination som ska rädda livet på sin lilla älskling, får en att tänka inte en gång utan hundra gånger om om man dka vaccinera el inte. Att ta det beslutet känns som en små sak för de flesta. Men för de som har blivit tvunga att se en liten baby kista som reauötat utav en livs viktig vaccination blir det mer än ett simpelt val.
        Sluta bråka om vad aom är rätt o fel i den här frågan. Upplys varandra om vad ni tycker är bra o vad som är dåligt med vaccin. Men personangrep och namn kastning är så onödigt över en fråga som bara ang föräldrarna i fråga.

        Mej jag säger inte att vi ska strunta i alla som har sjukdomar som påverkas utav ovaccinerade. Nej detta är en allvarlig fråga som samhället borde talla mer öppet om och informera mer om och ja visa ändringar behövs. Men att inte låta ovaccinerad barn gå fsk el skola med andra är brutalt mot barnen. Varför ska de pekas ut som smittorisker? Blir inte barn utpekade och utfrysta tillräkligt idetta land. Varför ska vi älda på utfryssnings/mobbnings moben mer när vi istället kan hitta nya lösningar?

        Kan talla om att jag bär på resistenta bakterier och måste hela tiden ha mer koll på vad jag gör än andra och jag måste plannera alla resmål på ettvsett att jag inte kan.påverka någon annan. Så jag vet hur det är att stå på sidan inuti bubblan som alla vill undvika. Så det skär i mig att höra att andra vill behandla barn (antagligen friska) på det sett som jag ses på. Om en vuxen kvinna lider utav det. Hur ska då ett barn känna, ett barn som bara ser glatt och nyfiket på allt, att den inte får vara med för den kan bära på något.

        Det kan även alla hundar, katter, fåglar, igelkottar, hamstrar, ekorrar, råttor m.fl göra. Ska vi isolera dem från.samhället också då kanske? Bäst att plasta in hundarna innan promenaden då utifall att de fått med sig någon bakerie. Men hur gör vi med alla små fåglar? Ska vi håva in dem.o lamninera dem eller ska vi setta jätta bubblor över husen? (En smittad fågel kan.lämna bakterier i urin, avföring, fjädrar, uppstötningar. Så sitter den gulligt på din balkong, altan eller fönsterbläk o du tarvdär fågeln varit så finns risken.att du bär vidare smittan)
        Tänk värt?

        Svara

         Alla som är väldigt för vaccin kör en sjukt aggro ton med fula ord medan dom andra som inte är lika nitiska utan kan se både för och nackdelar med vaccination uttrycker sig mer artigt. Tror det säger nått om intelligensen, utbildningsnivån – kunna läsa fakta och vetenskapliga artiklar själv osv.

         Svara

         Nej A. Snarare blir vi normalt funtade så oerhört provocerade av antivacc-gänget som tror att ”fakta” är lösryckta citat funna på en antivacc-blogg, ”studier” gjorda av en ensam galning och annat krafs. Det finns i n g e t som motiverar att låta bli att vaccinera barn som godkänts för det. Allt annat är att riskera andras hälsa och slänga årtionden av medicinska framsteg i papperskorgen.

         Svara

       Alltså så jävla sjukt anmäla folk höger till vänster.jag har farit illa själv.utan orsak .

       Svara

      Nu är ju deras barn hemmabarn.

      Svara

     Hahaha precis😂😂

     Jag skrev tidigare en gång om ena avrnet som vi har som fick en fruktansvärd reaktion av vaccinet vilket gjorde att vi blev rekomenderade av barnläkaren att avstå för nr 2.

     Det har gått bra det med.

     Tror soc hade suckat om en anmälning för det kom in.😂
     De bör ju få lägga sin tid och sina resurser på familjer som veeerkligen behöver hjälp.

     Därför är dessa anmälningar mot bloggare så jäkla tröttsamma. Hmmm, ja Cindy och knivmicke undantaget då.

     Kanske Atousa med? Som skaffar barn oftare än hon fyller på läpparna med olika pappor och mest håller barnkalas.

     Svara

     Antingen vaccinerar man sina ungar eller så sätter man dem i karantän. Det kanske inte är anmälningsplikt på det, men det borde det vara. Förbannad idioti.

     Svara

      För att?

      Om de inte bär på ngn sjukdom kan de ju inte smitta ngn.:)

      Svara

       Har du hört talas om flockimmunitet och varför det är viktigt?

       Svara

       för att de KAN bli smittade av någon som bär på sjukdomar om de inte är vaccinerade (och därefter sprida sjukdomarna till andra ovaccinerade, exempelvis de som blivit rådda att avstå av medicinska orsaker) . vad är det som är så svårt att förstå? dessa sjukdomar håller ju på att göra en comeback för att folk är så korkade att de inte förstår hur viktigt vaccin är.

       Svara

    Nu va det inte de dem lev anmälda för, utan bla att barnen får vegetarisk mat och verkar ha för lite kläder…?? de har de ju inte som synes i bloggen…

    Svara

     Nä barnen verkar bli bra omhändertagna ser det verkligen ut som. Riktigt ”PK-hem” som gör allt ”rätt” med träleksaker, ekologiska kläder, vegetariskt mat osv
     Många gör inget av det där och super och kedjeröker men blir inte anmälda så nån måste gjort anmälan för att vara taskig

     Svara

    Ett av mina tidigaste barndomsminnen är när jag hade mässlingen. Min syster hade det också samtidigt. Föräldrarna var inte vaccinationsmotståndare. Det hade bara inte blivit av med den vaccinationen. Jag hade även påssjuka, vattkoppor och kikhosta.

    Det här var på 80-talet och jag var ju väldigt liten, men undrar om den i det närmaste lynchstämning som råder mot föräldrar som inte vaccinerar sina barn alltid funnits eller om den är mer modern?

    Jag tycker inte att jag känner igen de ilskna åsikterna om att man ska sitta i karantän eller inte få gå på dagis om man är ovaccinerad från när jag var liten.

    Svara

     Det är fler och fler som väljer bort vaccin och sjukdomar som mässling har gjort comeback. Därav lynchstämning. Med all rätt.

     Svara

      Mina föräldrar hade mässlingen som barn. Då fanns ju inget vaccin, tror jag. Bland folk i min ålder är det inte ovanligt att man haft mässlingen. För oss hade man väl då ganska nyligen börjat vaccinera mot mässlingen och det tog kanske ett tag innan det blev rutin att ”alla” vaccinerade sina barn mot mässlingen. Jag undrar om stämningen mot de föräldrar som inte vaccinerade då var lika hatisk som den är idag?

      Svara

      Har haft mässling och kikhosta. Det är inget farligt om man inte är sjuk sedna innan eller inte får hjälp.
      De vill ju även börja vaccinera mot vattkoppor och öroninflammationer med.

      Ska vi lyncha dem som inte vill vaccinera mot det med för att man är rädd?:)

      Svara

    Har de inte vaccinerat den äldsta nu när dottern är hjärtsjuk? Tyckte mig läsa om det någonstans.

    Nu har ju ett mässlingfall dykt upp i Stockholm också.

    Svara

   Men snälla, sluta vara rättshaverist! Vadå en gång för mycket än för lite. Våra myndigheter slösar otroligt med energi och resurser på idiotiska anmälningar som ovan. Som Camilla skriver, det tar bort värdefull tid från verkliga fall. Blir så ledsen över anmälningshysterin, det är förödande för de verkligt drabbade! Så sluta, bara sluta.

   Svara

   Att man hellre anmäler en gång för lite än en gång för mycket kan man ju tänka om man genuint är orolig för missförhållanden men inte är säker. Men att anmäla offentliga personer för att man är arg på dem är en helt annan sak, det stör ju socialtjänstens arbete!

   Hur man själv skulle ta en anmälan tror jag inte man vet om man inte varit med om det. Lätt utifrån att avfärda, ingen kommer omhänderta Gabriellas barn såklart. Men står man själv där med soc i luren kanske ens känslor inte är fullt så rationella som man hade önskat.

   Svara

  Min kommentar hamnade i modd? Hur som helst: Hellre en gång för mycket, än en gång för lite.

  Svara

   Förstår din poäng, men nej man ska inte slösa på deras resurser, då tar det mycket längre tid innan de som verkligen behöver hjälp får den.

   Svara

    Hoppar in här: men alltså. Bella och Isolering i Troppan. Vad händer? Är Bella fortfarande fjortis?

    Svara

   Svårt det här, jag är kluven..

   Svara

   Nej, gör en anmälan om det finns goda skäl att göra en anmälan. Annars anmäler man inte. Välfärden är ingen oändlig resurs.

   Svara

    Eller hur plus att om alla skulle anmälas hela tiden skulle det vara samma effekt som att ingen anmälde någonsin, då skulle ju en anmälan bli helt tandlös.

    Svara

  Har ingen aning vem hon är, hon är säkert en supermamma. Men att bara äta vegetarisk kost är dåligt, om man inte skjuter till med massa kosttillskott då..

  Svara

   Kan du inte upplysa om vad som är så dåligt med att inte äta kött?

   Svara

    Finns inget dåligt så länge man äter varierat (pasta och ketchup som lunch 4 ggr i veckan är dåligt). Finns inga forskare som säger att grönsaker, baljväxter och rotfrukter osv är farligt, finns många många forskare och studier som kopplar animaliska produkter till olika sjukdomar som cancer, diabetes, hjärtproblem osv

    Svara

     Jag vet det, Anonym, jag är själv vegetarian och relativt påläst inom området. Jag vill däremot höra hur någon motiverar påståendet ”att bara äta vegetarisk kost är dåligt, om man inte skjuter till med massa kosttillskott då”.

     Svara

      Mitt svar var en förlängning av din kommentar, inte som att jag trodde att du inte förstod

      Svara

      ”Relativt påläst” ja inte tillräckligt påläst tydligen.

      Svara

       Säger personen vars enda argument är ”människan behöver kött”, LOL.

       Svara

        Lol? Är du 12 eller. Ja kort o gott människan behöver kött. Varför är det LOL? Och det var inget argument det var fakta. Ha nu en trevlig kväll 🙂

        Svara

         Fast det stämmer ju inte? Vi behöver inte kött. Finns inga studier någonstans som bekräftar att vi behöver kött. Finns många som vill att du ska tro det dock

         Svara

         Vi behöver protein,ja. Du har en mängd proteinkällor i många råvaror. Kött är bland de råvaror med lägre proteinhalt än många andra råvaror från både växtriket och havet😊

         Svara

         Jämför dina tänder med en köttätare. Typ lejon. Sen jämför du med en ko. Är det inte uppenbart för dig efter det är du fullständigt dum i huvudet. Eller lejon kanske behöver de breda tänderna i munnen för att tugga köttgräs? Mest protein finns för övrigt i RÅTT kött, vilket jag antar att du äter för att du behöver KÖTT.

         Jäkla ignoranta rövhatt. Läs på istället för att göra bort dig.

         Svara

         Anonym 23,03
         Om man nu ska gapa så kan du ju själv läsa på anga att tillreda kött och vad det gör för människan.

         Och ni som säger att människan inte behöver kött. Tja allt är relativt. Man behöver inte leva länge och ett friskt liv heller. Det är mycket människan inte ”behöver”.

         Svara

         Jo och så det för med tänderna. Ta en tripp i facklitteraturen ang det också. Passa på att ta in fakta om tarmen längd, magens förmåga att bryta ned fröer och annat smått och gott etc etc apropå människa gjord för att äta kött.

         Svara

         Maya: Fast nej du är helt ute och cyklar. Mängden protein är inte avgörande utan huruvida den är högvärdig eller ej.

         Allra bäst är den i inälvsmat.

         Omega3 är dessutom det du behöver från animaliska också.

         Svara

         Omega 3 kan du få från växtriket också. Raps och linfrö. Det är dessutom inte svårt att få i sig. Folk behöver sänka sitt omega 6 intag, inte höja omega 3

         Svara

         Det du behöver från omega3 mest DHA EPA finns fisk och till viss del i alger annars så måste kroppen hjälpa till och bilda det från tex raps och det är inte lätt att få det att räcka till.

         Rekommenderar det inte såvida man inte är allergisk mot fisk.

         Svara

         Ang sänka sitt omega6 så gäller det enbart vegiareianer och då är det balansen du är ute efter eftersom att det äts mycke nötter i förhållande till mängden omega3 som de lyckas producera.

         Svara

       Det är ju du som inte är påläst. Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om riskerna du tar med din egen kropp. Du får gärna äta kött till varje måltid. Stör mig inte det minsta. Men du kan inte argumentera med saker som inte stämmer när det finns så mycket bevis som vi som faktiskt tagit oss tiden att läsa på har kunskap om

       Svara

        Instämmer.

        Alla ni som påstår er behöva kött kan vända er till valfri vetenskaplig databas (förslagsvis Pubmed) som tillhandahåller kvalitetsgranskade vetenskapliga artiklar som bl.a förklarar hur cancerogent och inflammatorisk kött faktiskt är.

        Sen kan ni komma tillbaka till detta kommentarsfält.

        Detta är dock enbart hälsoaspekten. Sen kan vi tala miljö, moral och etik.

        Svara

        Nope. Noll och inga bevis att kött är dåligt för dig. Inte ens starka indicier.

        Sov gott!

        Svara

      det är inget man anmäler till soc för om barnet inte ser sjukligt undernärt, och det gör inte hennes son direkt!

      Svara

    Ja, snälla gör det👍

    Svara

    Vitamin B12 som är helt nödvändigt för att du ska överleva, finns enbart i animaliska produkter. T ex. Så jo, tillskott är ibland livsviktigt.

    Svara

   Nej, det är det inte. Ät som du vill, men sluta sprid lögner. Och det enda tillskottet du behöver ta om du äter som du ska göra är b12. Ett tillskott som även köttätare behöver

   Svara

    Nej köttätare behöver inte ta b12. Och vi är inte gjorda för att bara äta grönt. Människan behöver kött. Där har du ett kort svar. Sluta sprid lögner själv.

    Svara

     Varför tror du att människan behöver kött?

     Svara

     Nej, du behöver inte kött. Och vi har aldrig behövt kött heller mer än de människor som bott på extrema ställen där kött varit det som varit lättast att få tag på, tex områden med snö/is året runt. De flesta människorna genom tiderna har fått majoriteten av sina kalorier från annat än kött. Du är köpt av de som tjänar pengar på att du fortsätter köpa animaliska produkter. Även köttätare behöver b12, brist kan uppstå hos alla. B12 finns i jorden, förr fick människor i sig det via osteriliserat vatten som de drack. Anledningen till att fler och fler köttätare lider brist är för att djuren i allt större utsträckning inte längre är frigående och alltså inte får i sig det

     Svara

      Bullshit. Människan har sedan flera tusen år fått majoriteten av sina kalorier från just kött, och på ställen där det inte finns snö.

      Svara

       Nej, det har de inte alls. Männen har fått en större makt i alla tider pga jakt, men kalorierna har i stor utsträckning kommit från annat. Precis som de idag gör i stora delar av världen. Vi har varit samlare och jägare, inte jägare

       Svara

        Vi har varit jägare och samlare med betoning på samlare då jakt är svårt, kräver mycket energi och sällan lyckas. De flesta kalorierna har kommit från det man samlat/odlat.

        Svara

         Precis 🙂

         Svara

        Stämmer inte. Läs gärna lite om neandertalare hur mycket vi härstammar från dem och vad de åt.

        Studera också gärna vad, var och när det hände att människans intelligens sköt iväg och blev stor från att ha varit nästan obefintlig.

        Svara

         Ojoj här var det faktafel! Läs på själv! /arkeologen

         Svara

         Fast det har jag inte.

         Mvh
         /Behöver inte försöka styrka min poäng med min titel för fakta står för sig själv 👋👋

         Svara

         Du har ofta fel TRH, du får gärna leka duktig här inne och försöka få folk att tro dig. Vi är många som är pålästa i ämnet här inne. Jag har läst arkeologi i flera år, ett av mina största intressen. Kost är ett annat stort intresse

         Svara

         Så du med titel och vetenskap.

         Exat vad är det jag säger som är fel? Citat tack.

         Svara

         Och som sagt det är inte jag som slänger mig med titlar för att försök få folk att tro mig. 😉

         Svara

         Jag behöver ingen ”titel”. Du är ett troll, spelar ingen roll vilket ämne det handlar om, hur överbevisad du blir, så hävdar du alltid att du har rätt. Länge misstänkt att du har någon form av autism på sättet du skriver. Du ser bara dig själv och vad du tror på. Jag köper det iallafall inte, för mig är du ingen trovärdig person

         Svara

         Ja du gör ju ett bra jobb med att överbevisa mig. 😁

         Sättet du skriver om tex personer med autism gör mig rätt nöjd över att jag inte är en trovärdig person för dig. 😌

         Svara

        Fast vänta, hela stammen jagade ju. Inte bara män. Nu-uh.

        Vi är väl ändå allätare och åt det som var säsongsbetonat och enklast att få tag på. Sommarhalvår -bär etc och vinterhalvår-lagrat kött/nötter etc.

        Problemet är väl att vi äter brutalt ensidigt och kallar kebab för ”kött”. Inte så konstigt att hälsan sjunker i kombination med massproducerad skit (både etisk skit och skit för hälsan).

        Nackar du din egen anka på tomten och tillagar den samtidigt som du äter grönsaker, nötter etc etc så mår du förmodligen bäst. Så det är ju inte bu eller bä för kött per se utan bu för produktionen och utfyllnadsämnena i köttet idag.

        Svara

       Kan inte du ta och länka till den källan som säger att vi mestadels ätit kött? 🙂 Jag är väldigt intresserad av arkeologi och historia och har aldrig stött på det påståendet

       Svara

         Nu dumförklarar du dig själv. Du kan inte länka till en sida som vill sälja en tjänst. De kommer leta efter och skriva om det som gynnar de själva. Personens källa är dessutom ytterligare en person som vill tjäna pengar på dig. Jag bad om en ordentlig källa, forskare, bevis. Inte någon som vill sälja kostråd eller böcker om dieter

         Svara

         Svar i mod. Poängen var iallafall att det inte är någon källa, länken går till någon som vill att du ska köpa en tjänst av dem och deras källa är en person som vill att du ska köpa en bok

         Svara

         En kostrådgivningstjänst som ger dig råd angående paleo dieten, stenåldersdieten, som vill att du ska äta kött. Han tjänar pengar på att berätta för dig att du ska äta kött

         Svara

       Naj naj naj fel fel fel! Var källkritisk och läs på om förhistorisk diet. Mkt komplext.

       Svara

      Självklart kan köttätare lida av B12-brist, men det beror som alla andra bristsjukdomar på en oförmåga att ta upp vitaminet/annan sjukdom. Men den som äter kött måste inte ta tillskott eftersom köttätare oftast inte lider brist.
      Den som inte äter kött måste däremot ta tillskott. Annars kan du drabbas av anemi. Och av det kan du dö. Särskilt viktigt för tjejer i tonåren. Och B12 finns i kött. Vet inte jättemånga som äter jord?

      Men jag antar att alla föräldrar som enligt sig själva besitter expertis på professorsnivå vad gäller vaccin, också vet att B12 minsann inte behövs/inte finns i kött/är hittepå 🙄

      Svara

       Anledningen till att B12 återfinns i kött är inte för att det naturligt finns där, utan för att djurens foder innehåller abnorma mängder B12 och således innehåller också köttet det. Så kött i sig är inte rikt på B12. Fortfarande konstgjort.

       Svara

        Jo, b12 produceras naturligt i t ex nötkreatur. Kossor (och får) producerar i normalfall tillräckligt med b12 på egen hand, med hjälp av bakterier de naturligt har i magen.

        Svara

         Inte tillräckligt för en vuxen människa 🙂 läs på!

         Svara

     Människan KAN äta kött, vilket gynnat oss då vi haft fler alternativ till föda. Men googla bilder på köttätartänder, allätartänder och gräsätartänder. Så ser du att människan har just gräsätartänder och alltså inte alls tycks speciellt gjord för att äta kött.

     Svara

      Gräsätartänder? Vi kan ju förfan inte ens smälta gräs i våra tarmsystem. Kolla en häst i käften och jämför med din egen…ser det likadant ut?

      Svara

       +1

       Svara

       Vi har tänder som grisar dvs allätare. Vi har båda skärande (caniner) och malande (molarer). /arkeolog m osteologisk bakgrund

       Svara

        😊😘👍

        Svara

        Mm fast vi har inte alls grisens rejäla skärande framtänder, såna som allätare har. Jag säger det igen, jämför med andra djurs tänder och det blir tydligt vilka vi liknar. Fortfarande inte sagt att människan inte kan tillgodogöra sig kött, vilket gynnat oss.

        Svara

         Nationalencyklopedin håller inte riktigt med dig. 😉

         Svara

         Jag fick lära mig i skolan att våra visdomständer har vi tydligen för att vi åt rått kött för lååååång tid sen, nu gör vi inte det så dom börjar försvinna på fler och fler.

         Kan va fel jag vet inte😛

         Svara

         Det är ingen djur som kokar sitt kött, blir konstigt att jamföra tänder då. Människans utväckling blev enorm när man började koka sin mat (fick i oss mer kalorier och redan bearbetat mat). Gillar det här sitatet: «Eat food, not to much, mostly plants». Altså, spis MAT (ren mat, inte skitmat!), inte överdriv og mest plantbaserat (men även varierat!). Jag tror (har inte forskning på det) at olika människor behöver olik kost. Jag har provat på at äta vegetarisk, men min kropp mår inte bra av det. Min kropp och hjärna funkar best med plantBASERAD kost, med innslag av fisk och kött då och då. Viktigste delen av min matfilosofi: veta vart min mat kommer i från och välg därefrer.

         Svara

         Tänker som du Lotte.

         Svara

     Jag äter kött och får b12 utskrivet för att ta var eviga dag tills jag dör.

     Svara

     Du äter alltså rått kött? Med dina tänder gjorda för att mala sönder grönsaker?

     Du är oupplyst och sprider lögner. Titta på dina tänder och jämför med andra djur för helvete.

     Svara

      Vi har tänder som grisar = allätare.

      Svara

       Våra tänder liknar mest fruktätare. Vi kan även äta kött. Använd google istället för att ha konstig diskussion om tänder

       Svara

      ”Nej köttätare behöver inte b12. Vi är inte gjorda för att bara äta grönt” !
      Äter du rått kött?

      Svara

       Men nu behöver du inte äta rått kött för stt få i dig B12.

       Men annars så är det rätt gott med både en Carpaccio och råbiff. 😊

       Svara

      Varfor är det et bevis på vad man ska äta? Är vi inte mer forskningsbaserat och framtidsorienterat änn at vi ska kolla djurens tänder? Vår kropp tar mycket lång tid att utvecklas (tex har vi fortfarande blindtarm). At jamföra tänder blir för lite, man måste se alt i samanhäng. Visst kan kött vara viktigt for några människor utan att tänderna ser ut som en tigers tänder.

      Svara

   Nej det är inte dåligt att äta vegetariskt. Kött är inte livsviktigt.

   Svara

   Finns miljoner med människor, i bland annat Indien som ätit vegetariskt i tusentals, ja tusentals år.. Det är lixom ingen konstig ny grej/diet.

   Svara

    Exakt, i Gujarati har man varit vegetarianer sedan 200-talet och det verkar inte ha gått särskilt dåligt…

    Svara

    Ha! Jag har bott i Indien. De äter get, får och kyckling. Fisk förekommer också. Dock var det inte vanligt där jag befann mig. De äter för den delen även ägg. Utöver det så är de inte främmande för mejeriprodukter. Det finns ett romantiskt skimmer runt indisk mat bland västerlänningar som är långt ifrån verkligheten.

    Svara

     Du missade två poänger. 1. Det står tusentals år tillbaka. 2. Bara för att man äter det innebär det inte att det är bra

     Svara

      Nej du missar poängen. I Indien säger man gärna av religösa skäl att de inte äter kött men i verkligheten hemma i ditt eget kök äter de det.

      Kallas att vara ögontjänare.

      Svara

     Indien är ju ett väldigt stort land med många människor och många olika religioner. Vissa äter kött och andra gör det inte

     Svara

     Jag har också bott/haft ett förhållande i (norra) Indien och det var bara på några få ställen man ägg någon gång i månaden. Ett glas buffelmjölk varje dag i en annars helt vegansk kost. Detta till största delen pga. religion och kultur, men ekonomi. Olika från delstat till delstat, landsbygd och stad så klart, Indien är skitstort, därför blir jag irriterad när du säger att ”de” äter kött och att det finns ett romantiskt skimmer? Du har knappast koll på hela den subkontinenten och det har inte jag heller.
     Min sambo, hans familj och hans by var vegetarianer sedan födseln. Det var fattigt där, men ansågs smutsigt och hädiskt att äta kött även om en del kanske åt det i hemlighet när de reste till nån större stad. Gick på fyra bröllop (det lyxigaste som finns) på olika ställen i delstaten och samtliga var lakto-vegetariska.
     Bygger min tes på dessa erfarenheter och från vad min sambo berättade för mig.

     Svara

    I Nordkorea fick/får de äta kött en gång per år.

    Svara

     Ja och Nordkorea är ju verkligen ett land med ett styre att se upp till 🤨

     Svara

   😂😂😂 Kött gör folk korkade!

   Svara

    Nej. De är lite hjärntvättade, inte korkade. Men det gör dem sjuka dock, vilket är synd

    Svara

   Men snälla någon. Skärp dig. Sluta sprid osanningar.

   Svara

   Kära nån!Behövs inga kosttillskott,såvida du kan laga mat och besitter näringslära. Annars endast 1 googling bort,kunskapen alltså😊.

   Svara

    Jo, b12 och vitamin D till barn samt personer utan tillgång till tillräckligt med sol (ca 15min varje dag)

    Svara

     Fast vitamin d ska ju ALLA barn ta upp till 2 års ålder. Oavsett kosthållning.

     Svara

      Läs Marthas kommentar igen.

      Svara

   I Växjö kommun serveras barnen nästan bara vegetarisk kost i skola och förskola. (Kan säga att den är vedervärdig visa dagar). Kött tillhör numera ovanligheterna , kanske en till två gånger i veckan.😵

   Svara

    Hur kan man misslyckas? Skicka massa recept till dem 🙂

    Svara

     Vi har klagat ,gjort föräldrar grupper men det hjälper inte. Vad mat vi kastar nu mot tidigare. Barnen har med sig egen matsäck till skolan och förskolan får börja servera mera gedigna mellanmål. Ska väl säga att det inte alltid är dåligt men oftast. Ingen lyssnar högre upp. Vi har förstått att det är prestige av han som är chef.

     Svara

      Okej, så du menar att om man adderar lite kött till den vedervärdiga maten så blir den plötsligt ätbar? Allt hänger på fläsket?

      Svara

       Jag tror att hon menar att de inte kan laga god vegetarisk mat eftersom de saknar kompetensen, tänker kanske bara på näringsinnehåll och inte smak och utseende (är kanske inte utbildade kockar i grunden). De köper in billiga men kassa råvaror enligt snäva upphandlingsregler (gärna ekologiskt halvfabrikat från länder långt bort). De behärskar säkert traditionella kötträtter som de lagat sen 80-talet.
       /sambo med en skolkock som sätter menyn själv och har lyckats att få barnen att äta mycket vegetariskt (i en annan kommun)

       Svara

     Hej, jag önskar enkla och ”billiga” vego-recept 🙂

     Svara

      Rekomenderar «portion under tian» och den norska bloggen vegetarbloggen.no!

      Svara

    Jag tänker att det inte är den vegetariska kosten i sig som är problemet utan att se som lagar maten inte har kunskap kring hur de ska laga maten. Mitt barns förskola serverar främst vegetariskt, de har fisk en dag i veckan och det är underbar mat som barnen älskar. På en kompis barns förskola så är det också kanon, föräldrarna till barnen vill hellre äta där än på restaurang :).

    Svara

    Jag är kock, inom förskolan. ”Mina”barn serveras kött/fågel 1 ggr/per 2 veckor. De växer och mår bra,tack. Framförallt oerhört intresserade utav hur det vi äter påverkar framtida generationer. De är så medvetna. Heja dem!

    Svara

     Vad glad jag blir 😀😀😀 Heja

     Svara

   Det är absolut inte farligt för ett barn att växa upp som vegetarian men däremot att föräldrarna väljer att inte vaccinera sina barn är ett konstigt ställningstagande då de riskerar andras barns hälsa….

   Svara

    Hur riskerar dom andras barn hälsa? Andra barn är väl vaccinerade?

    Svara

     Hur många föräldrar kan tänka som du tror du innan barnen blir smittade?

     Svara

     Vaccination bekämpar infektionssjukdomar, både direkt genom att skydda individen, och indirekt genom att minska spridningen av sjukdomsalstrare bland befolkningen. Då en sjukdom inte förekommer i omgivningen och det endast finns lite människor som är mottagliga för sjukdomen, minskar också möjligheten till att sjukdomsalstrarna sprids.

     För att hålla epidemier under kontroll krävs en tillräckligt hög vaccinationstäckning. Hur hög täckningen måste vara beror bland annat på hur lätt sjukdomsalstraren smittar.

     De som tagit en vaccination skyddar indirekt dem som till exempel på grund av sin ålder eller en kontraindikation inte har kunnat vaccineras. De vaccinerade skyddar också dem som till exempel på grund av en underliggande sjukdom eller dess behandling löper särskild risk för att bli sjuka. Denna så kallade flockimmunitet förbättrar också det egna skyddet hos dem som tagit vaccinet.

     Vaccination kan helt förhindra att en person insjuknar. En vaccination kan inte alltid helt förhindra en smitta, men den kan skydda mot de mest allvarliga sjukdomsformerna.

     Det är inte förbjudet att googla.

     Svara

     Nej andra barn behöver inte vara vaccinerade. Nyfödda, de som inte kan vaccineras av olika anledningar.

     Svara

   Jag är vegetarian och barnen nästintill – på vilket sätt är d dåligt?!

   Svara

    Åh vad härligt 🙂 Du kommer aldrig att få ett ordentligt svar på den frågan. Jag hade haft full respekt för en person som skrev att de har läst på, vet om riskerna de tar med hälsan och hur det påverkar jorden men ändå väljer att äta kött för att de vill ha kött. Då har de gjort ett medvetet val, det respekterar jag. Jag har ingen respekt för personer som bara svarar att ”vi måste ha kött” utan att själva veta om varför de säger så. De har inte gjort något val över sin egen kropp utan har bara matats med information utifrån och ”därför är det så”

    Svara

     Fast jag har gjort det men slutat för de som inte vill höra lyssnar inte samt all info finns redan om du är intereserad. (Jag varken orkar eller har tid mer. Har gett upp efter försökt i ca ett år.)

     Livsmedel verket samt naturvårdsverket är dock inga bra källor. De verkar inte kunna något om vetenskap där utan är specialiserad på samhälle och humaniora. Inte studera artiklar och publikationer.

     Svara

      Du har inte heller nån kompetens inom människans historia 🤨 Jag har läst bioarkeologi+arkeologi+osteologi och du har slängt dig med felaktigheter angående människans förhistoriska kost här bland kommentarerna.

      Svara

       Nej det har jag inte. Läs igen.

       Jag skrev dessutom inga fakta utan hänvisningar till att studera inom för att själv sedan göra slutsatser. 😉

       Svara

        Eller försöker du hävda att inte en majoritet av människor har en liten mängd DNA från neandertalare? I så fall så borde du läsa en till kurs eller två. 😊

        Svara

        Varför skulle man lyssna på dig? Anonym person på internet vs fakta, dokumentärer, vetenskap, medicin, jag kan gå på hur länge som helst. Du tror ofta att du är mer än andra. Samtidigt har du ofta fel i dina påståenden när man kollar upp dem, nje, du är ingen vidare källa

        Svara

         Jättebra att du inte tar bara mina ord för fakta. 😊👍

         Men du har nog kollat dåligt om du påstår att jag ofta har fel när det kommer till vetenskap. 😉

         Men det är lungt. Om du vill leva i din bubbla är det ok. Jag har inget behov av att övertyga just dig. 😊

         Svara

   Jag äter kött och hade ändå brist på B12 så tror snarare vegetariskt med tillskott är hundra gånger bättre.

   Svara

    Äter grönsaker men har ändå brist på insulin så jag tror att det är bäst att…

    Du har mest troligt en bristsjukdom som påverkar din förmåga att ta upp B12, så ditt inlägg är irrelevant i sammanhanget. 🌸

    Svara

   vad konstigt då! Ätit vegetariskt i 9 år, var nyligen och lämnade blodprov och kollade mina värden! Hade helt perfekta värden, b12,proteiner, allt var perfekt. (Bortsett från lite järnbrist, som är vanligt bland tjejer. )
   jag mår inte dåligt? Enda kosttillskotten jag tar är magnesium och zink (av andra anledningar)

   Svara

   Angående anonyms kommentar gällande att vegkost är dåligt.

   Det finns extremt mycket studier på att plantbaserat är bättre för oss människor. Jag rekommenderar att du besöker Nutritionfacts.com, en sida gjord av läkaren Michael Greger som mer eller mindre ägnar sitt liv till att forska om hur kost påverkar oss som människor. ALL deras info och påståenden på hemsidan är studiebaserat, och de jämför alla studier med varandra.
   Vi människor kan äta kött JA, men det är inte bra i för stora mängder, det har till och med livsmedelsverket gått ut med. Om du enbart skulle äta kött skulle du få vitaminbrist ganska fort, kontra om du äter blandat med grönsaker och kolhydrater.

   Ät kött bäst du vill, men att säga att vegetarisk kost är dåligt om man inte skjuter in ”massa” kosttillskott är en ren gissning från din sida.

   KÖTT INNEHÅLLER:
   Protein: Finns i exempelvis bönor
   Järn: Finns i spenat och linser
   Zink: Finns också i bönor, linser och ärtor
   Selen: Baljväxter, nötter och frön
   B12: HÄR behöver du kosttillskott, dvs 1 vitamintablett om dagen.

   Antar att du inte ens orkar läsa mitt svar pga bristande intresse, men ät ditt kött du. Ta dock reda på fakta innan du yttrar dig

   Ha de gött häj

   Svara

  🤦 Blir så irriterad, själv varit ett barn i behov av hjälp och det finns inte utrymme för sånt här. Och alla som klagar på vegetarisk kost och tror att det är farligt för barn behöver läsa på och sätta sig in i vad det innebär. Och nej, inte besöka vegan sidor. Bara läsa forskning och näringslära om vilka ämnen kroppen behöver. Det är farligt att inte se till att dina barn får i sig vad de behöver, det är inte farligt att alla näringsämnen kommer från plantbaserad mat

  Svara

  Alla förstår ju att det här är en dåre.

  Oftast läser jag mest om tvärtom, uppenbara missförhållanden där ingen bryr sig – vuxna som blir skogstokiga när någon bara andas att ett barn kanske behöver hjälp..
  Som i en tråd här, föräldrar hörts skrika och bete sig ila mot sina barn där den oroliga personen blev kallad skvallerkä..ing och folk som på riktigt tyckte att en mamma/pappa har rätten att avreagera sig hur de vill på sitt barn. Så sjukt sorgligt

  Svara

  Tycka vad man vill om Gabriella och hennes blogg, men hennes barn har det bra. Riktigt bra. De har för Guds skull det viktigaste de behöver; sina föräldrar hemma på heltid. Utöver alla materiella ting i överflöd.

  Jag tycker att hennes blogg är torr som en åker men den som har lyckats anmäla på de grunderna vill bara henne illa, inte barnen väl.

  Svara

   Tycker hon är grym på det sättet att barnen känns skyddade, trots den offentliga bloggen. Aldrig utlämnande och mest fokus på kärleken till dem (som ej går ta miste på).

   Svara

    Håller fullt med! Finns nog ingen influencer som ger samma intryck gällande sina barn som hon gör. Sånt kan inte fejkas heller.

    Svara

     Tänker t.ex. på CS i jämförelse…. små filmklipp av barnen konstant, barn i reklam. Finns ingen hejd.

     Svara

      CS?

      Svara

       Calle Schulman

       Svara

  Obehagligt. Här har vi skälet till att jag bojkottar sociala medier. Har inte ens Facebook.

  Svara

   Samma här, har inget sånt jag heller just för att folk i allmänhet är så förbannat störda…

   Svara

  Nu tycker jag att vi dömmer ut anmälaren lite väl snabbt. Det har inkommit en anonym anmälning vilket gör att vi inte vet om det är någon i familjens närhet eller någon som bara vill jävlas. Dessutom ser vi bara en sida och är det någon i familjens närhet så kan det vara någon som har sett eller hört något som inte har visats upp i bloggen och som har väckt oro hos anmälaren.

  Hellre anmäla en gång för mycket än en gång för lite.

  Det som är oroväckande och provocerande är hanteringen av ärendet där vårdnadshavare rings upp och helt enkelt kan neka allt som har sagts i anmälan och ord står därmed mot ord och ärendet läggs ner direkt.
  Hur många vårdnadshavare skulle inte neka de grejer som stod i en anmälan för att undvika att barnen omhändertas? Alla anmälningar bör tas på största allvar för att kunna fånga upp de barn som faktiskt inte har det bra, trots att vårdnadshavare vidhåller att inget av det i anmälan stämmer..

  Svara

   Nu är det ju så lagstiftningen i det här landet fungerar; då en anmälan inkommer ska socialtjänsten göra en förhandsbedömning. Det innebär att socialtjänsten ska ta ställning till om barnet kan antas behöva socialtjänstens stöd eller skydd. Då ska en utredning enligt socialtjänstlagen inledas. Om man bedömer att barnet inte kan antas behöva nämndens stöd eller skydd, ska en utredning inte inledas.

   De enda socialtjänsten får inhämta uppgifter från under en förhandsbedömning är vårdnadshavare, barn och anmälare. När anmälan är anonym är det ju rätt kört att få mer uppgifter från denne.

   Svara

    Jobbar i socialtjänsten och skulle ändå vilja tillägga att man i princip alltid träffar barnen och deras föräldrar vid inkommen anmälan. I det här fallet hade jag gjort det även om jag hade uppfattat att anmälan kanske inte stämmer, utifrån att barnen är så små. Då hade jag sett till att träffa föräldrarna och barnen, observerat deras samspel mm.

    Svara

     Det låter som en mycket bättre strategi!

     Svara

   Det bör väl vara rätt tydligt utifrån vad personen skrivit i anmälan om det är en bloggläsare eller en person i barnens närhet.

   Sen tror jag att socialtjänsten är väl medvetena om att föräldrarna kanske ljuger när man ringer upp dem och frågar.

   Svara

  Förstås hemskt för henne, men givetvis kommer inte anmälan leda någonvart iaf om det är som hon säger.

  Ingen idé ta i så för oftast är det tvärtom faktiskt, barn med hemska uppväxtförhållanden men ingen brydde sig…
  Läste senast igår om ett barn som fått klara sig själv när föräldern var ute och drogade, barnet ringde till och med på hos grannen för att få sig nåt att äta. Ingen gjorde nåt.

  Svara

   L så ingen gjorde något. Vad fel. Varför kan inte flera agera om dom ser någon fara illa. Varför?

   Svara

   Åh vad ledsen jag blir av att läsa det, så hemskt, stackars barn.

   Svara

   Men CamCam skriver ju att man tar resurser från dessa barn som behöver hjälp när man man använder anmälan som ett sätt att trycka till eller hämnas, utan att vara genuin orolig.

   Att Gabriellas anmäls hjälper inga barn med knarkande föräldrar, tvärt om.

   Svara

  OT (nej, orkar inte vänta till öppet spår!). Äter melatonin, 3 × 1,9 gram. Här ätit så här nu i några veckor. Är det farligt stor dos? Vad kan hända?

  Svara

   Melatonin är ett naturligt ämne som finns i kroppen så tror inte det är farligt, men kanske inte så bra att överdosera ändå.

   Svara

   Tror jag inte, har fått samma på recept.

   Svara

   Nej, har tagit 30 mg när jag köpte i USA och ville få sova på flighten hem.

   Går typ inte att överdosera.

   Svara

    Finns att köpa receptfritt i doser à15 mg i usa

    Svara

    Jo det går och det finns biverkningar. Framförallt om du tar det under en längre tid.

    Svara

     Ja, din egen melatoninproduktion minskar vilket inte är önskvärt. Men mer än det, nej egentligen inte några särskilda förutom det där med klardrömmar då vilketr halvmysigt.

     Svara

      Vad man vet finns mycket få biverkningar på kort sikt, upp till tre månader. Däremot finns få studier som visar på de långsiktiga biverkningar. Melatonin kan särskilt vid stora doser (över 3 mg/dag) orsaka huvudvärk, magbesvär, hjärtklappning, illamående, morgontrötthet, morgonirritation, hormonfluktuationer, synhallucinationer, ovanligt klara drömmar eller mardrömmar och minskat blodflöde. Det kan även orsaka dåsighet och skall därför användas försiktigt om dåsigheten är förenad med säkerhetsrisk. Då melatonin kan ha en immunostimulerande effekt kan detta orsaka ökade problem hos personer med autoimmuna sjukdomar. Vidare bör personer med sällsynta, ärftliga tillstånd med galaktosintolerans såsom laktasbrist eller glukosgalaktosmalabsorption inte använda melatonin.
      Medan normala melatoninhalter gör oss sömniga kan riktigt höga halter fungera som p-piller. De sänker kvinnors fruktsamhet eftersom äggstockarnas produktion av östrogen och de hormon som styr ägglossningen minskar. Det handlar då om doser som är 100 gånger högre än kroppens egen tillverkning. Ur ett evolutionärt perspektiv sätter melatonin kroppen och fruktsamheten på sparlåga under det mörka vinterhalvåret när mer melatonin skapas.

      Svara

      Svar fastnade i modd. 🌸

      Svara

   Jag äter 10mg/ natt, ingen fara

   Svara

  Låt människorna äta vad de vill och är det grönsaker så är det ok likaså om man äter kött. Himla massa tjafs om maten är nyttig eller om du blir sjuk av den. Vanliga människor har ätit olika mat i urminnes tider beroende på vilken tillgång som funnits. Att ha personliga argument för än det ena och det andra blir bara bla, bla bla. Vi borde väl i stället vara glada att vi har mat att äta och att vi är så lyckligt lottade att vi kan välja vad vi ska stoppa i oss. Var och en blir lycklig på sin egen tro.

  Svara

   Japp. Och de har hittat bevis för att de som dog tidigast och i sjukdomar var rikare personer som åt mest kött, medans de som levde på veg levde längre med mindre sjukdomar. Folk får äta vad de vill, men ska man argumentera får man läsa på först. En person som vill röka cigaretter kommer aldrig argumentera för att det är nyttigt. En person som vill äta kött borde ta efter lite, man får äta vad man vill men tänka till lite och läsa på

   Svara

    Kommer inte från något rikt hem men alla mina far och morföräldrar blev riktigt gamla och min pappa är snart 90 år och de har levt på det som fanns att jaga, fiska, plocka och odla. Normal kost har ingen dött av;)

    Svara

     Om de har levt på det som de själva kunnat fånga ute i naturen så har de ju undvikit det mesta farliga i köttet som samhället äter. Läs på, kunskap är makt. Det är inte bara att en ko i sig är farlig, det handlar mycket om vad du får i dig för ämnen via köttet

     Svara

     Förutom djuren

     Svara

    Det är dock mer invecklat än så, vissa får osteologi att låta som en sån bagatell. Vissa som utvecklat sjukdomar har levt längre för att deras kropp har orkar det. De svagaste har inga synliga förändringar i skelettet eftersom de inte orkat stå emot sjukdomar. Därav kan ett sjukt skelett varit vid bättre hälsa än ett till syntes friskt.

    Svara

  Nej, människan behöver inte kött. Finns massa andra sätt att få i dig protein. Det är skrämmande att folk tar sig tid att anmäla föräldrar som uppenbarligen inte missköter sina barn. Det är väl som det redan nämnts nackdelen med att visa sitt liv offentligt

  Svara

   Ja. Hela proteinhetsen är fel, kroppen kan inte ens ta upp så mycket protein som folk tror att de behöver. Och vilka är det som säger att man behöver det? De som tjänar pengar på att man köper det. Folk är så lurade

   Svara

   Alla proteiner är inte likvärdiga och kroppen är inte lika bra på att tillgodogöra dig dem lika bra/ likvärdigt.

   Svara

    Säger personen som vet allllllt hahaha

    Svara

     Nej det är det inte en som gör. 😊

     Svara

  Räcker ju med att bo bredvid fel granne. I fyllan och villan ringde min granne polisen, och trodde jag var död. Fick polisbesök 2 ggr. Förmodligen en helvetes massa anmälningar helt i onödan.

  Svara

   Haha 😂 förlåt men skrattade rakt ut! Vilken jävla granne! Får mig att tänka på ”stänkarn” i Beck

   Svara

   Jag fick besök av ambulansen en gång när jag satt hemma och kollade idol.. nån hade anmält att nån var jätteskadad i lägenheten… gissa om man blir förvånad

   Svara

  Det enda jag inte gillar med familjen Joss är att de valt att inte vaccinera sina barn.

  Svara

   Plus en på den. Som en del i samhället har man ett ansvar att vaccinera sig och sina barn

   Svara

    Hur vet ni att dom inte vaccinerar? 🙂

    Svara

     Var en big deal innan och hon var en motståndare utåt till vaccin

     Svara

   Verkligen. Får det inte att gå ihop då det är så måna om sina barn

   Svara

    Gabriella har skrivit att dom har ändrat sin åskikt om vaccin.

    Svara

     Var har hon skrivit det?

     Svara

     Det är såklart jättebra att hon ändrat åsikt! Men hon ändrade åsikt först när hon fick ett barn med hjärtfel som alltså tillhör en riskgrupp. När hennes första barn föddes friskt skrev hon att hon såg till sin sons bästa, alltså att inte ge vaccin och inte kunde ”utsätta honom för risker” för att skydda andra. Detta gör mig irriterad. Om alla bara vaccinerar sina friska barn så skyddas ju de som ej har möjlighet av det kollektiva skyddet.

     Svara

  Jag förstår inte camcams vinkling här. Varför är det så givet att anmälaren är en som bara vill jävlas? Att en av detaljerna var att barnen bara får vegetarisk mat är givetvis störtlöjligt, men om personen verkligen är av åsikten att de inte sköter dotterns sjukdom, att barnen inte har tillräckligt med kläder eller mat samt att föräldrarna bråkar onormalt mycket – då är det väl inte konstigt att man anser att en anmälan är på plats? Sen att personen kan ha helt fel är en annan sak, det betyder inte att hen anmält för att jävlas.

  Svara

  Stora frågan är:var är therealhmm😂?Lagt sig för natten,förmodligen iom ej är aktiv nu? Hen brukar hugga på betet när det gäller diverse kosthållning anno 2018😎

  Svara

  ot
  min systers barnbarn har ftt en ihpone + instagram
  hon är 6 år. är inte det lite tidigt??????????????

  Svara

   Ja, det är för tidigt med instagram när man är sex.

   Svara

   Min 6åring har mobil, ej IG

   Svara

    Skulle aldrig komma på tanken att ge min nyss fyllda sjuåring en mobil.

    Svara

   För tidigt med insta

   Svara

   Jo. Vad ska man ha en iPhone till i den åldern?

   Svara

    Bli nådd och kunna ringa hem. Är ju jättebra. Jag hade min första – 99, då var jag 9år och inte jättemånga hade mobiler överlag. Jag bodde på landet så det underlättade både för mig och vänner vars föräldrar också kunde ringa till den för att få hem sina barn. Innan det använde vi den där mottagaren betalar tjänsten som fanns på telefonkiosken för att ringa hem när man ville bli hämtad. Varför inte mobil till barn?

    Svara

     För att internet Inte är samma idag som när vi växte upp. Är född 85. Hade mobil tidigt, ingen annan unge hade det. Men det fanns inte smartphones på den tiden såklart.. men pappa ville kunna ringa mig/jag ringa han när jag var klar hos hästen så han kunde hämta mig. En telefon som kan skicka sms och ringa med , ok. Men hade inte gett en iPhone åt ett barn .

     Svara

      Nej precis, försår fullt ut varför man vill ge barn en telefon de kan ringa ifrån. Klart det kan vara motiverat, beroende på hur barnets vardag ser ut! Särskilt eftersom många inte har hemtelefon.

      Men en sån kan man köpa för 200 kr med utmärkt upprigningsfunktion. Det har ingenting alls med smartphones att göra. Bara för att båda sakerna heter ”mobiltelefon” har de inte samma effekt att sätts en sån i händerna på en unge.

      Svara

     Som de flesta familjer så har vi inte hemtelefon längre, vilket på sätt o vis är lite synd när man har yngre barn. Min sjuåring är inte tillräckligt ansvarsfull för en egen tel, och behovet är inte så stort. Men ändå ville vi att han ska kunna ringa om det behövs (han kan vara själv hemma i tio min medan jag rastar hunden runt kvarteret tex), när han är hos en kompis eller kunna ringa farmor när han vill osv.

     Så vi köpte en sån där klocka som man har simkort i. Det funkar bra! Då har han den på armen, den kan inte glömmas kvar hos kompisen, han hör direkt när vi ringer … Kan ju vara ett tips om nån annan är i samma situation.

     Svara

    Skicka sms till mormor ❤️

    Svara

  OT.
  Jag skulle fått min mens för 11 dagar sedan. Vi missade ägglossningen den här gången, hade sex 5 och 6 dagar innan, och 4 dagar efter. Hur sen har er mens varit utan att ni varit gravida? Jag vet att det bara är att testa, men vi är på semester hos släkt och vill gärna testa i lugn och ro för att kunna fira/sörja beroende på resultat. Men jag kan inte sluta fundera, känna, leta symptom (trots att jag inte hade några med förra barnet). Hur stor tror ni sannolikheten är att jag är gravid?

  Svara

   Hur skulle det ens kunna vara möjligt att svara på, förutom att det alltid finns en chans?

   Svara

    Det är klart det inte är möjligt att veta. Men tack för att du fick mig på pissigt humör! Kunde du inte bara scrollat eller svarat ett lycka till?

    Svara

     Du var nog på pissigt humör redan innan isåfl. Ingen kan veta sannolikheten. Antingen är du det eller inte

     Svara

      Nope, bara din förtjänst. Men det gick över snabbt, så du behöver inte oroa dig. Men du behöver inte fortsätta svara, you made your point. Låt en hoppfull sate som försökt bli gravid länge spekulera och drömma utan dig.

      Svara

     1) Spermier lever ett visst antal dagar, alla informationssajter säger olika om detta och jag har läst allt från 3 dagar till 7 dagar, så då finns det en chans.
     2) Ingen vet när du hade ägglossning (eller kanske inte hade ägglossning för den kan även utebli trots att man har mens), men det finns det en chans om ett ägg släppt.
     3) Mensen kan vara sen pga oändligt antal orsaker, ibland får man ingen mens alls.. Eller så finns det en chans för graviditet om mensen är sen.
     Inget går ju att bli klokare på förutom själva testet, hur tråkigt det än låter.

     Svara

   Vi hade sex en gång på hela månaden (hehe, livet sol småbarnsförälder), säkert en vecka efter beräknad ägglossning. Tro min förvåning när mensen ej dök upp. Men det blev en bebis.
   Första barnen fick vi kämpa för i över ett år. Så ja, det finns liksom inga regler.

   Svara

    Tack! Första barnet gick snabbt och lätt att tillverka här, vi har kämpat betydligt längre med den här. Vill så gärna, men vet att jag kommer bli så besviken om mensen dyker upp….

    Svara

     Håller tummarna för er! +11 dagar låter ju onekligen lovande 🙂

     Svara

   Vi hade inte planerat för tvåan riktigt än så vi safeade och körde 5 dagar innan ägglossning, hon blev 1 förra veckan 😆. Lycka till!

   Svara

   Hur regelbunden brukar du vara? Är du regelbunden låter ju elva dagar positivt och ni är även inom ramen för att ändå träffa ägglossning. Hoppas det går vägen för dig!

   Svara

  Hur kan socialtjänsten få tag på hennes nummer när det inte finns listat? Det är hemskt att detta hänt men det finns inget som säger att det måste ha varit en läsare. Någon som vet hur dom kan rings henne när numret inte finns på nätet?

  Svara

   Google is my friend,ok😑

   Svara

    Min med. Du behöver ju inte vara dryg bara för att jag ställde en fråga.

    Svara

   Kan de kolla via journalen? De flesta har telefonnr angivet i sin journal.

   Svara

   Bara för att det inte finns på nätet betyder det att det inte finns. Det finns fler system än hitta.se och ratsit. Hon finns med i sjukvårdens system. I det ingår telefonnummer.

   Svara

    Tack. Det var det jag ville veta. Jag vet att det finns föer system men hade för tillfället helt kortslutning. Tänkte mest att har sjukvården rätt att ge ut nummer om socialen ber om det? Osv. Därför jag undrade. 😊

    Svara

    Socialtjänsten får inte hämta in information från sjukvården utan samtycke.
    Det finns inga automatiska journaler någonstans heller.
    Socialtjänsten har antingen sökt fram numret, fått det från anmälaren eller sökt jossarna genom anhöriga. Alternativt om de varit aktuella inom kommunen förut.

    Sedan finns för all del makens nummer online så mysteriet är nog löst.

    Svara

   De kan skicka brev. Jag jobbar inom sjukvård och ibland har vi inget telefonnummer men då skickar vi brev och ber att de tar kontakt.

   Svara

  ALLTSÅ FÅR DASHA INGA KOMMENTARER PÅ BLOGGEN EL GODKÄNNER HON INGA? heh ärligt, har hon gjort sitt?

  Svara

   Förmodligen dåligt flow på bloggi. Kränger ju twistshake på youtube nu liksom…

   Skulle dock vara intressant o veta hur hon har råd med hotellvistelse i två veckor, alla resor, renovering av lägenhet och nya väskor jämt?

   Svara

    Camcam, kan du inte gräva lite djupare??

    Svara

    Det känns som om hon hoppades på att hon skulle bli nya maggan med hennes ”baby” haha..

    Svara

  Herregud alla kommentarer om kött och protein. Jag är inte vegan eller vegetarian men är det inte välkänt vid det här laget att det finns massvis med protein i växtriket? Snälla, ta en nutritionkurs och utbilda er. Det är inte bra för miljön eller hälsan att äta en massa kött.

  Svara

   De som påstår att man behöver äta kött för hälsans skull är ju uppenbarligen immuna mot fakta så det är liksom ingenting att ens lägga någon energi på.

   Svara

   Håller helt med! Är inte heller veg men äter 90% veg. Bättre för hälsan, miljön och plånboken 😊 men när jag blir hembjuden till någon på middag äter jag det som serveras. Jo och 60 gram fisk per dag halverar risken för hjärtproblem läste jag. Så försöker äta fisk ibland

   Svara

  OT: Booken påstår att de har ett HUS i Spanien enligt expressen. Var det inte en ”våning” senast fastän hon livear en vanligt lägenhet i ett lägenhetskomplex varje dag hon infinner sig i Spanien med la familia? 🤔 VARFÖR måste hon ljuga hela tiden och då det att låta som om allt är mkt bättre än vad det egentligen är 😣???

  Svara

  Hallå. Vad händer i kommentarsfälten här numera? Eller brukar det vara såhär? Är ni idioter? Jag är all pro diskussion verkligen, men det är liksom Alex Schulman-elakt klimat? Är inte ens diskussion? Bara pajkastning? Så många frågetecken?

  ?

  ??

  ????????

  Svara

   Pajkastningen är inte ny. Framförallt inte när kost ska diskuteras. 😉😊

   Svara

    För du bidrog ju verkligen med en bra attityd mot andra i dina inlägg ovan? Självinsikt?

    Svara

     Har jag påstått det?

     De kommentarer som mindre trevliga hade ett syfte. Men du kan ju ta och titta på vilka de riktade sig till och vad jag svarade på. 😉

     Svara

  Var ihop med en gubbe som hade barn med sin exfru. Där slentriananmäldes det hej vilt från båda sidor. Flertalet gånger. Utan grund enligt mig. Tror jättemycket av anmälningarna som kommer till soc är från folk som är sur på nån. Sjukt onödigt resursslöseri

  Svara

   Verkligen! Jag har gjort en anmälan en gång vilket var väldigt tungt att behöva göra och det var sorgligt när socialtjänsten inte tog den på allvar. Ett halvår senare gjorde som tur var läkare en anmälan så då hände det lite mer men nu är tyvärr pojken tillbaka hos sin mamma.

   Svara

  Knivmickes ”bekännelser” på Instagram=dikterade av sindy.
  And i call bullshit.

  Svara

   Helt klart någonting Sindy själv knåpat ihop i försök att städa upp lite för sig själv. Jag börjar bli riktigt less på alla lögner som sprutar ur dem. De är båda missbrukare och de tog inte hand om barnen. Enklare än så är det inte.

   Svara

    Dom är så omogna och det lyser igenom all text

    Svara

     De får kommentarer som ”vad modigt att gå ut med sanningen” och ”starkt av dig att komma till insikt” osv..
     men hur vet de att texten är sanning? Allt han skrev innan och alla bevis vi själva sett om att Sindy tar droger, kan med lika stor (om inte ännu större) sannolikhet vara sant.
     Men folk vill ofta tro det positiva. Det är väl fint. Men när det är manipulerat och destruktivt bakom stängda dörrar så känns det inte lika fint längre.

     Svara

   Många av hennes följare är så sjukt lättmanipulerade att d är skrattretande.
   Historien om vem barnen är hos ändras lite smått hela tiden (jourfamilj,släkting,någon ”relaterad” till barnen sen tidigare) och hur ofta hon har dom, det är inte så intressant egentligen men de ger ju en bild av hur ofta dom båda vrider på sanningen för sin egna vinning. Kan inte förstå att nån går på ett ord av va dom säger längre. Efter en suparkväll ute tillsammans kommer den längsta förklaringen ever som ska rentvå dom båda haha de är nästan för uppenbart

   Svara

   Håller också med att det ligger bullshit aura över inläggen. Kanske är han tvungen att göra det för att ens få möjligheten att träffa sina barn. Jag minns iallafall tidigare i deras förhållande hur sindy verkade extremt kontrollerande och manipulativ.. Allt känns bara så skumt. Det är jävligt synd om teorin stämmer, för isåfall får ju enbart nu Micke skulden för att vara ostabil, jag tror båda är det egentligen men att sindy lyckas hålla det utanför sociala medier (just nu)

   Svara

  Det där är ju lite knepigt. Gabriella följer jag inte men gick in lite snabbt och vad jag kan förstå är det en helt fungerande normal familj så att anmäla henne är ju rätt så oansvarigt kan jag tycka.

  Det finns andra exempel på familjer där det är uppenbart att det finns drogproblem och andra konstigheter med instabilitet och allmän förvirring hos föräldrarna/föräldern. Där är jag av den åsikten att man hellre ska anmäla en gång för mycket än en gång för lite. Det är helt oviktigt om personen ifråga är en så kallad ”influencer” eller en person som är känd ”på riktigt” eller är en person som lever sitt liv som dom flesta vill – ja utan insyn och övervakning från media och annat löst folk.

  Om man uppenbart outar att man är en problemperson – ja du – då har man säkert ännu mer problem än så i det verkliga livet. Dom problemen spiller över på barnen.

  Svara

   🙌 håller med

   Svara

  Riktigt dåligt att anmäla bara för att jävlas.
  Det tar som sagt upp onödiga resurser.
  Tänk om jag hade blivit ”dåligt” bemött av socialen pga stress och tidsbrist, då jag ringde och anmälde mig själv? Att jag inte skulle bli tagen på allvar? När jag och min son verkligen behövde och behöver hjälp…
  Nä usch. Ge fan i att anmäla bara, om det inte är befogat.
  Tack och hej.

  Svara

  De får kommentarer som ”vad modigt att gå ut med sanningen” och ”starkt av dig att komma till insikt” osv..
  men hur vet de att texten är sanning? Allt han skrev innan och alla bevis vi själva sett om att Sindy tar droger, kan med lika stor (om inte ännu större) sannolikhet vara sant.
  Men folk vill ofta tro det positiva. Det är väl fint. Men när det är manipulerat och destruktivt bakom stängda dörrar så känns det inte lika fint längre.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.