The Guardian publicerar kraftig kritik mot Natural Cycles som Isabella Löwengrip försvarar

Jag kommer sitta i en bil större delen av dagen så hamnar ni i modd så sitter ni där till jag stannar för att fylla på Cole Zero och Djungelvrålsförrådet på vägen mot Småland och kan släppa ut er ur fängelset.

Det är alltså inte bara Lovisa ”Lojsan” Wallin som blivit gravid trots att hon använt Natural Cycles som preventivmedel – Olivia Sudjic på The Guardian har även hon fått ett plus på stickan av att lita på appen.
I sin artikel/krönika tar hon upp mängder av kvinnor som likt henne själv blivit gravida när de litat på Natural cycles och den är väldigt läsvärd så det är lätt att glömma bort att, bara för att NC utreds i Sverige så finns det 199 länder till där kvinnor litar på appen och där man inte känner till de svenska anmälningarna.
Jag har själv inte använt NC – och kommer heller aldrig att göra det – men den här texten är skriven av någon som både testat den själv och blivit gravid på grund av den.
Olivia blev gravid när appen ändrade från infertil och fertil fram och tillbaka på en och samma dag, från grön till röd, efter att hon hade oskyddat sex.

Jag slutade använda termometern och gick tillbaka på p-piller, men det tog mig ett tag längre att skiljas från appen. Jag tog bort den från min telefon, för att inse att direktdebiteringen rullades och återbetalades inte när jag avslutade min prenumeration. Jag har just fått en ny faktura på £ 60 bill, för en preventivapp jag inte längre använder, eftersom den fick mig att bli gravid. Men det är inte bara pengarna som stör mig – det är påminnelsen om att jag la så mycket tilltro till en teknik som litade på någonting så opålitligt som min kropp. Vad är hashtaggen för det?//Olivia Sudjic

Som tur väl är så är Isabella Löwengrip ingen känd person i GB och hon nämns inte ens i artikeln, men Natural Cycles har använt sig av mängder av andra internationella influencers, så som Yoga Girl (”Rachel Bråthen) mfl som fortsätter sprida falsk trygghet till sina följare.
Slutligen vill jag ta upp en sak som Olivia skriver i sin artikel och som fick mig att börja fundera i samma banor.
Hur många fler finns det i Sverige förutom de 37 som Södersjukhuset rapporterade? Och i världen?

Natural Cycles har svarat att antalet graviditeter är proportionellt mot det registrerade antalet svenska användare och ”i linje med våra förväntningar”; men som någon som inte rapporterade min egen graviditet förra året och håller det hemligt även från mina föräldrar, så undrar jag hur många fler som gjort samma sak?//Olivia Sudjic

Tack för tips!

194 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det var på tiden! Hoppas fler tidningar tar upp detta så fler kvinnor inte råkar ut för samma sak.

  Svara

  OT.. mat-Tina fortsätter med hennes inlägg om grillning.. nu testa om grillen är tillräckligt varm.. opassande med grill/eldningsförbud stort sett överallt.. men vad gör man inte för redan betalda inlägg som hon måste lägga ut tydligen..😏
  inläggen är dessutom inte markerade med samarbete eller räcker det med hashtag citygross?

  Svara

   De är ju dock inte förbud att grilla för alla
   Oss som bor i eget hus oh grillar på våran egna tomt. Jag grillade senast igår.

   Svara

    Ok absolut.. grilla på ni som kan! men reklamen klingar bara fel när det ändå är eldningsförbud i hela landet och det är så många som struntar i reglerna just nu.

    Svara

     Ja, kan nog också tycka att man kan ligga lite lågt med grillning nu, även om det är tillåtet på den egna tomten. Det känns lite.. onödigt.

     Svara

      De finns ju faktiskt dom Som innehar förnuft och kan grilla utan att bränna upp hela skogen. Har man stenplattor som underlag, inget brännbart i form av gräs och buskar i närheten, gasol eller grilltändare så inga lågor förekommer och grillar med lock på grillen (ståendes grill på ben) med brandsläckare och trädgårdsslangen brevid är risken att man skulle tända på nått i princip obefintlig … finns en annledning till varför de är okej att grilla på egen tomt och inte förbud. Så nä jag tycker inte de är onödigt.

      Svara

       Från Haninge kommuns sida: Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela Stockholms län på grund av det varma och torra vädret. Det betyder att du med anledning av hög brandrisk i skog och mark inte får använda öppen låga utomhus.
       Det är visserligen inte förbjudet att grilla på egen tomt men Södertörns brandförsvarsförbund rekommenderar att man avstår helt från att elda på grund av den extrema torkan.

       Svara

       Från Haninge kommuns hemsida:
       Det är visserligen inte förbjudet att grilla på egen tomt men Södertörns brandförsvarsförbund rekommenderar att man avstår helt från att elda på grund av den extrema torkan.

       Svara

       De allra allra flesta har ju sunt förnuft såklart. 😊

       Svara

       Från Haninge kommuns hemsida:
       det är visserligen inte förbjudet att grilla men Södertörns brandsförsvarsförbund rekommenderar ändå att man avstår helt från att elda pga den extrema torkan.

       Svara

        Hoppsan lite upprepning..Blev flera inlägg så Camcam du kan gärna ta bort två av de.. det gick inte att uppdatera tidigare så nu kom flera 🤣🙈

        Svara

       Grilla bör man annars dör man?

       Svara

     Herregud folk har väl en hjärna oavsett vad reklamen visar!!!!

     Svara

      Kan inte annat än att hålla med.

      Svara

      Nä tydligen inte..

      Svara

    Att det inte är för förbud mot att grilla på egen tomt beror på att det inte är möjligt att utfärda ett sådan förbud.
    Att det inte förbjudits beror alltså inte på att det på något vis skulle vara tryggt.

    Svara

     Intressant då att man på flesta platser utfärdat förbud på egen tomt om det inte går :p

     (Men absolut – grilla ingenstans oavsett)

     Svara

      *flera

      Svara

    Även på egen tomt ska man använda gasol eller elgrill och den måste stå på ej brännbart underlag i nära anslutning till huset. Engångsgrill och öppen låga är totalförbjudet även på egen tomt!

    Svara

    ”Nu blir det förbjudet att använda alla typer av grillar, även på egen tomt, på grund av den extrema torkan.

    Det skärpta eldningsförbudet gäller i hela Kalmar län, på alla platser, tills vidare. Det gäller alla typer av grillar, trangiakök och liknande.”

    Svara

    Nej,det är även förbjudet att grilla på egen tomt. Se kvällsposten. Jag kan tyvärr inte kopiera webb adressen till artikeln

    Svara

     I Kalmar är det de, ja.

     Eldningsförbuden utfärdas ju lokalt, i ett län (eller delar av ett län).

     Det kanske finns något sätt att utfärda ett nationellt förbud också iofs? men på många platser är det än så länge tillåtet att grilla i trädgården. Sen kan man ju diskutera hur moraliskt det är.

     Svara

    På en del ställen är det förbud även på egen tomt. Eller ja de är iaf det på Gotland.

    Svara

     I metro stod det Småland, Skåne, Gotland grillförbud även på egen tomt. Men att detta är nog bara början, att fler landskap kan komma att följa efter .

     Svara

   Kolla in Byggmax reklamblad;” glödheta grillpriser! Vad sägs om lite plankstek?”

   Svara

   I Piteå får vi grilla 🙂

   Svara

   Fast skulle människor må dåligt av reklamen för att de inte kan grilla som Tina? Det går väl dessutom bra att grilla hemma i trädgården (om en är försiktig såklart)?

   Svara

   Usch klarar inte av mat-Tina. Känns så falsk och överglad.

   Svara

  Förlåt men, är det någon som ens tror på att en termometer för tusentalskronor kan hindra en graviditet?

  Eller att något Bella satsar på kan bli så lyckat?

  Svara

  Det har även ifrågasatts på Blondas blogg men antingen har kommentarerna avfärdats eller också inte blivit godkända i vanlig ordning.

  Svara

  Tyckte först NC verkade intressant men valde, som tur är, att läsa in mig på kommentarer och omdömen från dom som redan testat och det var en återkommande grej i vartenda kommentarsfält som fick mig att backa och det var just det att folk påstod att appen ändrat från grön dag till röd dag I EFTERHAND. Sett det ifrågasättas på NCs Facebook flera gånger men dom har aldrig gett ett svar på det. Om appen kan ändra från grönt till rött långt senare så kan man ju aldrig nånsin vara säker med den!

  Svara

   Det är ju verkligen så obeskrivligt korkat att utforma en preventivmedelsapp som kan ändra färg på dagarna i efterhand. Som att sälja p-piller där sockerpiller finns ihopmixade lite random med de riktiga pillerna.

   Svara

    Haha ”Vatican roulette fick en ny innebörd”

    Svara

     😂😂

     Svara

  Kör försiktigt och håll avståndet till framförvarande bil! Vi finns här, även om det skulle ta en timme extra. ❤️

  Svara

   Att hålla avstånd i trafiken är A och O 👍🏽

   Svara

   Jag läste nästan det där som en omskrivning för säkert sex! Fantastiskt råd måste jag säga.

   Svara

  Jag använder appen, och jag följer inte slaviskt om jag kan ha sex utan kondom bara för att jag är röd en viss vecka. Man får ju förfan lära känna sin kropp också? ”Så nu va mensen slut då kanske vi ska ha kondom dom 2 närmsta veckorna”, fattar fan inte varför så många blir chockade för att dom blivit gravida? Läs av din kropp också istället för att följa appen till punkt och pricka, det är inte raketforskning. Och använd kondom, spray and pray funkar INTE!

  Svara

   Gud vad jag hoppas du blir gravid imorgon.

   Svara

    Blir hon gravid lär hon påstå att ”ingen hade sagt till henne att appen var osäker att använda”. 😂

    Svara

    Och föra de generna vidare?😂

    Svara

   Får man fråga vad du använder appen till? Om du ändå använder kondom så är väl det ditt preventivmedel?

   Svara

    Men eller hur? Vad är appen bra till då?

    Svara

   Va behöver du en app för om du har kondom i två veckor?? Jeeesus lättlurade satar

   Svara

   Dra dit pepparn växer🌶

   Svara

    Till Indien, Malaysia, Sri Lanka, Indonesien, Madagaskar, Vietnam, Kina eller Brasilien👌🏼

    Svara

     Cayenne i Franska Guyana är det väl?

     Svara

      Där växer cayennepeppar ja. Det finns fler sorters peppar.

      Svara

     Kambodja har också massa peppar!

     Svara

   Jag har kunnat läsa av min kropp, kände på mig när jag hade ägglossning och när mensen startade igång. Någonstans däremellan var jag också sjukt sugen på sex, hm undrar varför?😉

   Vi har under nästan 8 års tid haft avbrutet samlag men vid ett tillfälle valde vi att inte avbryta och tänkte att om det är tänkt att vi ska få en bebis så blir det så, 3 år har den bebisen blivit nu. Samma sak två år senare, blir det en bebis nu så blir det, han är 1 år nu. Så ja, jag kände min kropp så pass väl att jag inte ens hade behövt ha en app för det.

   MEN! Nu kan jag inte alls läsa av min kropp, den lever sitt eget liv, mensen kommer och går och jag har Ingen koll alls, den varierar från månad till månad, vecka till vecka och det finns de som har det så hela livet, hur tusan menar du att de bara ska ”läsa av sin kropp”? Kom igen! Lever alla som dig? Har alla samma förutsättningar som du har?

   Svara

    Då får man enkelt använda något annat enn en naturlig metod!

    Svara

   För alla har ju regelbunden mens och kan förutsäga exakt när man kommer ha ägglossning… *not

   Svara

   Varför lägga ut pengar på en app om det räcker att endast ”lära kännasin gen kropp”? Du har lurats till att använda en värdelös app.

   Svara

   Har tanken inte slagit dig att du kanske har svårt att bli gravid eller kanske inte kan, ödmjukhet kära du! Alla kroppar är olika. Hade en vän som blev gravid vara hon såg en k*k 😂

   Svara

   Alla kroppar är olika. Du kanske har svårt att bli gravid?

   Svara

   Fast vad är poängen med appen om den är helt otillförlitlig? Då kan man ju köra med kondom. Punkt. Vill man ha koll på sin ägglossning så finns det ju många gratisappar. Konstigt att försvara en app som kalkar sig för preventivmedel med att man får skylla sig själv om man blir gravid om man inte använde kondom också.

   Svara

   Det här med att läsa av sin kropp… man kan bli gravid upp till 5 dgr före ägglossning samt ca 1 dygn efteråt. Jag hade registrerat min ägglossning under ca 1 års tid och tyckte jag var relativt regelbunden. Min menscykel varade mellan 25 och 27 dagar. Oftast 26 dgr. Ägglossning alltid 14 dgr före första blödningsdag. Nu har jag och min fästman visserligen försökt att bli med barn och inte det motsatta. Men vi beslöt oss för att planera bröllop efter en tids försök för att fokusera på nåt annat, då det inte verkade vilja bli nån bebis för oss. Jag tyckte dock inte att det var en god idé att vara höggravid på bröllopet så vi beslöt att undvika sex när det närmade sig ägglossning. Nu sitter jag här med en härligt rund och sparkande gravidkula 3 veckor före bröllopet (och vi kunde inte vara mer lyckliga). För att min ägglossning just den gången för 7 mån sedan var nästan en vecka för tidig och min menscykel den gången skulle varit 21 dagar och inte runt 26 som vanligt. INGEN har 100 % regelbunden mens, man kan inte känna sin kropp till 100 % och att använda NC som preventivmedel förutsätter att du är villig att använda kompletterande skydd under minst halva menscykeln. Det borde isf vara väldigt tydligt i all rekommendation/reklam/samarbete från NC.

   Svara

    Fattar inte varför någon som inte vill bli gravid använder denna metod. Det låter ju som om de dagar som faktiskt är säkra är väldigt få, varför lägga ner så mycket pengar på en termometer isf.

    Svara

    Nej man kan bli gravid upp till 7 dagar innan ägglossning om man är väldigt fertil. Vilket jag var och blev. Jag gjorde abort, vilket jag tyckte var fruktansvärt jobbigt att gå igenom.

    Svara

  Tja, säkert lika många som de som blir gravida trots att de äter p-piller…

  Svara

   Nej men det skulle jag nog inte tro.Tänkte du till ordentligt innan du skrev din kommentar?

   Svara

    Jaså? Kanske du skulle läsa på lite hur många som blir gravida varje år trots att de använder sig av p-piller elr minipiller?

    Svara

     Absolut, så kanske du kan kika på hur det procentuellt ser ut mot Natural Cycles? Tror du till slut kommer att inse att knappast är lika många. Ska vi säga så?

     Svara

   Man blir inte gravid om man äter p piller.

   Svara

    Jo det finns det manga exempler på! Står även på förpakningen att det inte är 100 % säkert med p piller!

    Svara

    Läs på, snälla! Det händer helatiden

    Svara

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-sa-sakra-ar-preventivmedlen
    Lista: Så säkra är preventivmedlen
    NaturalCycles påstår att de uppnår jämförbara resultat med p-piller vid ”typisk användning” av appen.
    Sju kvinnor av 100 som använder NC kommer att bli gravida under ett år jämfört med nio kvinnor av 100 för p-piller.
    NC är dock inte ett läkemedel utan en medicinteknisk produkt vilket gör att kravet på tester och dokumentation inte är likvärdiga.

    Svara

    Haha que pasa? Min 6 månaders bebis är ett p-piller barn, har gått på p-piller slaviskt i 15 år men ändå så hände det helt plötsligt.

    Svara

    Jag är ett levande bevis på att du har fel. Minipiller-unge här🙋🏻‍♀️

    Svara

    Jo jag har blivit det två ggr och har skött pillerintagningen exakt varje dag ! Så haspla inte ur dig saker du inte har koll på ! Ahh dessa människor som tror att dom kan allt ….

    Svara

    Har en kompis som har TVÅ piller-barn. Ett p-piller och ett mini-piller.

    Svara

     Har också p-piller barn

     Svara

      Själv föddes man med kopparspiral på huvudet…

      Svara

   Nej, NC’s påstående baserar sig endast på antalet registrerade graviditeter från användardatan och kan därför inte jämföras med kliniska studier med p-piller där forskare får uppgifter från alla patienter som är med i studierna.

   Svara

    NaturalCycles är en ”medicinteknisk produkt” och inte ett läkemedel. Därav följer att kravet på tester och dokumentation skiljer sig.
    NC är alltså att jämföra med en kondom snarare än med p-piller med den skillnaden att kondomen också skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar 🙂
    (se ovan)

    Svara

     Hej Emma! Jag är Anonym 11:31 och jobbar inom life science (jag tror att du gör det också). Jag såg en kommentar från dig längre upp om att man inte kan jämföra p-piller med medicintekniska produkter vilket jag håller med om. Jag ville mest skriva ett tillägg angående studiedesignen för att förtydliga ett exempel på varför de inte kan jämföras. Som du skriver forskas och godkänns/certifieras de med olika typer av underlag eftersom de är olika typer av produkter (dvs p-piller är ett läkemedel och NC är en medtekniska produkt) 🙂

     Svara

  Fattar fortfarande inte hur det kan vara ett preventivmedel när den inte förhindrar nåt överhuvudtaget plus att man inte kan ha sex när man vill!!
  Att Bella ski-er i allt efterspel/aborter för sin pengajakt, det fattar jag… så osmakligt göra reklam för sånt här

  Svara

   Det ÄR inte ett preventivmedel eftersom det inte ens finns med som förslag på preventivmedel på MVC och det är inget de ens pratar om. Har också en kompis som precis blivit gravid med NC, pga den ändrade läge samma dag. Inte planerat.

   Svara

  Bella försvarar Natural Cycles mest för att hon tror att hennes 0,5% av aktiekapitalet i bolaget en dag ska bli värt tiotals miljoner kronor och möjliggöra för henne att köpa ”sjötomt” på Lidingö.
  Jag misstänker att Bella inte tror på Natural Cycles som enda preventivmedel men hon kan knappast argumentera mot sin ”investering” (som hon alltså betalat med reklam förstås och inte med pengar).
  NC är och förblir en fertilitetsmonitor som kan hjälpa till om man vill bli gravid.
  Men självklart är marknaden för preventivmedel mycket större än för en app som enbart håller koll på ägglossningen så NC kämpar för att få behålla sin preventivmedelsstatus – åtminstone inom EU.

  Svara

  I min gravidgrupp (150medlemmar)
  Är det 4st som är gravida trots NC.,

  Svara

  Kan tycka att det mer är märkligt att folk på riktigt tror att det är säkert att ha sex oskyddat med hjälp av en app. Oavsett vad NCs marknadsföring säger så har man väl ett eget huvud att tänka med? Om kondom är 97 % säkert varför skulle oskyddat sex vara säkrare?

  Svara

   Därför att man inte är fertil varenda dag i månaden. Du har ägglossning 1 gång per månad. Thats it. Kondom är 97% pga den kan gå sönder, vara för gammal osv. Det är helt skilda saker. En säger ”du är fertil, ha inte oskyddat sex -> använd kondom”. En annan säger ”vet ej om du är fertil eller ej, använd kondom fall i fall”.

   Svara

  Fast vad spelar det för roll om Blondinbella är känd i USA eller inte när det är en Brittisk tidning som skrivit artikeln?

  Svara

   Är Bella känd i USA? Who says?

   Svara

    Det stod USA innan Camilla läste min kommentar och ändrade till GB. Så Camilla says.

    Svara

    ”Som tur väl är så är Isabella Löwengrip ingen känd person i GB och hon nämns inte ens i artikeln”

    Det stod alltså USA i den här meningen från början. Ingen som påstår att Blondinbella är känd i USA.

    Svara

     Men hon skrev väl fel.

     Svara

  Det känns också som att majoriteten av de som använder NC och är nöjda med det som uttalar sig är folk i långvariga förhållanden som inte tycker att det skulle vara en så stor katastrof liksom. Och då är det ju fine, men man får ju sätta sig in i att inte alla har samma sits.

  Dessutom så är jag lite trött på det där ”känna sin kropp argumentet”. Jag har själv alltid haft oerhört tydliga tecken på var jag är i månaden, kunde känna typ på sekunden när min ägglossning drog igång, min mens kom på samma klockslag varje gång, med en sjuhelvetes mensvärk någon dag innan etc men bara för att jag funkar så så betyder ju inte det att alla gör det? Jag har kompisar som inte känner ett endaste dugg och sen plötsligt har de mens, aldrig mensvärk eller nånting.

  Svara

   Det var även så en av grundarna Elena uttryckt sig i en intervju 2016 enl artikeln, men nånstans på vägen föll den infon bort i marknadsföringen. Lite Bella-aktigt sådär så NC är ju perfekt för henne.

   Jag reagerade även på vilket jädra precisist temp-mätande som krävdes, lät mer stressande än komma ihåg minipiller i rätt tid. Och att kundtjänsten verkar påpekat detaljer om hennes äggl.cykel när hon ville säga upp abbonemanget 😳

   Svara

    What? Har de åtkomst till din privata data på kundtjänsten?! 😳🤦🏻‍♀️

    Svara

     Så uppfattade jag det enl artikeln men ska kolla igen.
     Informationen i sig är ju bra i forskningssyfte men då ska den ju vara just anonym, att nån random kundtjänsmänniska börjar prata om det i samband m abonnemangsfrågor är ju bara helt fel.

     Svara

     ”One woman I spoke to who bought Natural Cycles to try to plan a pregnancy told the company she wanted to leave after six months, as the daily tracking was too stressful. She emailed to ask for a break, “for emotional wellbeing”. A customer service manager responded to say she could cancel, and reactivate when she wanted, but that “I took a quick look at your data, and in terms of ovulation everything looks good!”, adding, “You do not need to worry about losing any data – we never delete anything!” Those exclamation marks don’t make such reassurances any less creepy.”

     Svara

   Det handler vel om at känna sin kropp nok til at välga sitt preventivmiddel därefter! Du kanskje kan använda NC eller kalendermetoden, mens dina kompisar måste välga något annat ettersom deras kropp fungerer annorlunda. Previs som jag absolutt inte kan ha p piiller.

   Svara

   Jag skulle aldrig använda NC men är mycket förvånad över alla klagomål – var det verkligen en överraskning att det skulle skita sig? Saknar kvinnor helt grundläggande kunskap om hur mensen och kroppen funkar? INGET är 100 procentigt när det handlar om graviditeter. Med tanke på att kvinnor som fått höra att de aldrig kommer kunna bli gravida sen blir gravida, så skulle jag aldrig, aldrig, aldrig ha sex utan skydd.

   Ännu mer oroväckande är att så många singlar verkar använda NC. Hello ny våg av syfilis, typ.

   Svara

    Även HIV. Många tror att HIV inte finns längre för att det kommit bromsmediciner.
    Faktum är att varje dag smittas någon med HIV även i Sverige.

    Svara

  The Guardian är en brittisk dagstidning, inte amerikansk…

  Svara

   Den er begge deler, faktisk. Kommer også ut i Australia, og har en internasjonal utgave på nett (som også kommer i papir en gang i uken). Når du går inn på nettsiden deres fra andre land enn USA, GB og Australia kommer du automatisk inn på den internasjonale utgaven. Oppe til høyre for logoen kan du velge en av de andre tre utgavene.

   Svara

  Jag håller med dig i din kritik och har själv läst din artikel, men tycker din kritik mot Lojsan går till överdrift här och drar ner hela inlägget. Hon har bemött kritiken och medgett att hon pga inte ”korrekt” användning blev gravid. Släpp henne och gläds istället för hennes skull att hon ska bli mamma nu.

  Svara

  Varför låter man killen spruta i en då? Om han inte gör det så sjunker gravid-risken rätt ordentligt. Nej avbrutet är inte helt säkert det heller men iaf ngt bättre. Har kört avbrutet med sambon i snart 3 år (fick barn för 3 år sen så vi är inte sterila) och inte blivit gravid en enda gång av det. Och har inte behövt lägga pengar på tex NC.

  Svara

   Haha precis, vi körde den metoden i över två år typ med lyckat resultat. Bättre än en app iaf!

   Svara

   Men så tråkigt.

   Svara

    Roligare än att bli ofrivilligt gravid iaf.

    Svara

     Hur kul är det då att köra avbrutet OCH bli ofrivilligt gravid.. låter dessutom inte så ofrivilligt.

     Svara

    Tråkigt? Nejdå, mannen tycker det är grymt mycket sexigare att spruta mig på rumpan eller brösten…

    Svara

     Känner att jag måste byta användarnamn…. Det är inte jag som skriver sånt.

     Svara

      Byt på du, något konstigt i det jag skrev eller är sex inget för dig? Eller är det bara missionären som funkar? Människor är olika, har sex olika och tycker olika saker är äckliga, lite sperma på tuttarna eller röven är inget farligt..

      Svara

      ”Sånt”?

      Svara

     Amen to that

     Svara

     Mannen tycker det är trevligt, du då?
     Är det skönt när det blir avbrutet sådär?

     Svara

      Självklart! Har inga som helst problem att ”komma” och fixar det innan mannen, är ju inte så att det är själva utlösningen i slidan som gör så att det blir skönt för kvinnan…

      Svara

   Precis, avbrutet här med! Inte blivit gravid oplanerat på ca 7 år med den metoden! 👌🏻

   Svara

  Är väl flera influencers som blivit gravida pga NC.

  Lojsan, denice Moberg, Alexandra bring, Victoria törnegren är de jag kommer på på rak arm.

  Svara

   Inte Törnegren väl? De slutade väl bara med p-piller för att de ville ha barn?

   Svara

   Lojsan har medgett att hon hade oskyddat sex på en röd dag. Bring har medgett (i kommentarerna) att hon inte trodde hon skulle bli gravid direkt så de använde inget skydd när hon slutade med piller och blev gravid omedelbart. Törnegren ville bli gravid. Moberg vet jag inget om men ditt exempel felar på iaf 3 av 4.

   Svara

   Majoriteten av bloggare som gjort reklam för NC har antingen blivit gravida eller fått göra abort. Men vad gör inte många bloggisar för lite goa pengar, skit i liksom att man för lite naiva läsare bakom ljuset. Allt går att sälja med lite mördande reklam.

   Svara

  Känner två personer som blivit oplanerat gravida med NC bara det senaste året. Båda beslöt sig för att behålla barnet och är glada för det, men som preventivmedel betraktat känns ju NC… sådär.

  Svara

  Man kan också använda NC för att man VILL bli gravid och då tycker jag att appen är fantastisk på att lära en känna sin kropp. Jag har exempelvis upptäckt att jag inte har ägglossning på dag 14 som är normen (i en 29dagarscykel) utan på dag 19, vilket innebär att jag försökte helt fel dagar innan NC. Men jag skulle aldrig våga använda appen som preventivmedel!

  Svara

   Men sluta med den där kommentaren ”lära känna sin kropp”.
   Sanningen är att man inte har en aning om vad som pågår därinne, möjligtvis kan man få tecken på ÄL mm men fortfarande vet man ju inte alls egentligen. Tänk om alla som dukat under för svåra sjukdomar lärt sig att känna sin kropp! Funkar inte så.

   Svara

    För mig som har oregelbunden mens är det skit skönt att ha hjälp av en p-dator (mer avancerad än NC). Den förutspår när min mens ska komma varje månad och har under TVÅ år aldrig gissat fel. Min p-dator HAR hjälp MIG att förstå hur min cykel funkar osv. Vaddå ”inte en aning” kroppen är inte något mysterium. Kanske säga ”lära känna sin cykel” är ett bättre uttryck iof.

    Svara

     Förstår den när ÄL kommer också? Har oregelbunden mens som du och fattar aldrig när ägglossningen kommer. Märke?

     Svara

    Svåra sjukdomar är en sak, ägglossning en helt annan. Bara för att man känner sin kropp så väl att man vet när man har ägglossning, innebär ju inte det att man u ett tidigt stadie vet om man utvecklat en tumör eller liknande. Jag har alltid känt när jag får ägglossning. Några dagar innan går jag upp i vikt, brösten som i vanliga fall inte är känsliga (kan nypa i bröstvårtorna utan smärta) gör plötsligt jätteont, får finnar i hela ansikter och blir mentalt ostabil pga PMDS. Har nästan noll sexlust i vanliga fall men vid ägglossning blir jag kåt som bara den, själva ägglossningen känns som ett litet stick i nedre delen av magen. Utifrån min kropp kan jag säga precis var i menscykeln jag befinner mig, trots att den förändras hela tiden. Behöver ej preventivmedel. Är jag nära ägglossning använder jag dock kondom. Vet att inte alla har lika tydliga tecken som jag har, men JAG är stolt över att min kropp kan berätta var i cykeln jag är. Ibland har min cykel förändrata drastiskt. Jag har ibland kunnat få mens ca 1-1 5 vecka tidigare än beräknat. Då har jag ändå vetat det pga sättet min kropp betett sig på. Det är sjukt värdefullt. Är 31 år nu och har alltid haft tydliga menstecken.

    Svara

     Fattar inte vad du behöver appen till dock …

     Svara

    Men vad är det för konstigt resonemang? Det är väl en jäkla skillnad på att lära känna igen tecken på ägglossning som inträffar varje månad, än att typ dö i cancer?

    Svara

    Jag vill veta när man ägglossning är och det hjälper appen mig med och den kan bekräfta när ägglossning varit eftersom man då får ökad kroppstemperatur som håller i sig tills mensen kommer, inte svårare än så.

    Svara

   Folk som skriver att andra borde lära känna sin kropp verkar inte förstå hur kroppar fungerar: det varierar från person till person och från tid till tid. Dessutom borde folk tänka till lite angående den kommentaren: om du ändå måste lyssna in på din kropp så verkar inte Natural Cycles vara en bra produkt ändå. Varför slösa sina pengar på en app som grundarna inte ens verkar lita på när en kan använda gratisappar?

   Svara

  Jag använder inte mensappar som preventivmedel i första hand. Däremot har det underlättat otroligt mycket för mig att få förståelse för min menscykel; när jag har pms, menstruerar, har ägglossning, symptominsikt osv. Vill bara tipsa om appen Clue som är gratis och i vilken du kan tracka din cykel precis på samma sätt som i NC men utan att behöva betala! <3

  Svara

   Inte testat clue, men använder Flo som jag är jättenöjd med! Men är dålig påvar rapportera mär jag inte har mens tyvärr men skulle verkligen behöva börja göra det.

   Svara

   Clue är jättebra!
   Jag använder också den appen.

   Svara

  De registrerar även all data och sparar det. Även om man avslutat prenumerationen. Är det ok?

  Svara

  Jag blev gravid när jag använde NC, rapporterade inte det någonstans så, tja förmodligen ett stort mörkertal som du säger!

  Svara

  Alltså ens kropp är ej opålitlig. Er kropp är den enda ni ska lita på. Däremot är temp inte tillräckligt, man ska vara noga med en massa grejer så som hur ens flytning ser ut och känns, ens temperatur osv. Vet inte om appen tar med det i beräkningen? Däremot finns en liknande sak, ladycomp, som jag vet många som använder. De. Har funkat prima för alla dem.

  Svara

  Jag använde appen som preventivmedel och fick aldrig bukt på röda och gröna dagar. Tyckte mest det var krångligt och körde istället på kondom. Men när vi var sugna på att skaffa barn så använde jag appen för att se vilka dagar jag lättast kunde bli gravid. Där fungerade den perfekt!

  Hoppas fler länder tar och undersöker NC på egen hand och tar reda på hur många oönskade graviditeter appen har resulterat i!

  Svara

  Alltså, folk får skylla sig själva. Ska det vara så svårt att inte få utlösning i muttan under ägglossningsveckan?? Det finns massor av andra sätt att ha sex på!! Helt sjukt vad pinsamma ni är.

  För övrigt är inte p-piller heller 100% säkert.

  Vuxna människor alltså. Ta lite jävla ansvar å lek med en dildo under ägglossning istället.

  Svara

   Eller hur, och männen varför ifrågasätter inte de? Hade jag varit man och min partner skyddade sig med en jävla app hade jag inte sprutat i henne iaf. Herregud ni framstår som idioter ni som använder NC och låter mannen spruta i er 🙄🙄🙄

   Svara

   Om man inte har en jäkla aning när ägglossningen är då? Min menscykel varierar mellan 2 veckor och 3 månader, när tycker du att min ägglossning ska vara?

   Svara

  OT, på den andra skvallerbloggen har Sindy gett svar på tal!

  Svara

   Här med, i ett av inläggen smen kommer inte ihåg vilket sorry:/

   Svara

  Okej, såhär. Appen kräver att du har regelbunden menscykel för att säkert kunna beräkna när du är fertil. De har själva sagt att den inte är säker, oavsett om du tar tempen eller ej, om din cykel är oregelbunden. Vad är då skillnaden mot att använda en hederlig kalender? Själv använder jag period tracker, just för att jag HAR regelbunden mens. Oavsett dag i månaden ser vi till att avbryta men största anledningen till att vi inte använder något annat skydd är också för att vi är i ett läge där det inte skulle vara en katastrof om jag blev gravid – kanske nästan tvärtom.

  Helt ärligt, varför betalar man för en app som inte gör något vilken gratisapp eller penna och papper kan göra?

  Svara

  Nu är det nytt bolag på gång med ”en duktig norrman”… ojoj vilken cliffhanger på bloggen… 😂

  Svara

   Det är alltså inte
   ”För att förklara vad kvällen handlade om så är det ju så att Pingis och jag har investerat i ett bolag som heter BrandBassador. De startades av Thomas Adams och Ole Fjelberg (de startade tidigare OnePiece).”
   Duktig norrman…
   Så om det är Petter S så är det fråga vad han och Bella skulle ha kokat ihop.
   Någon som kan tänka sig vad det kan vara?

   Svara

   Bellas ”imperium” växer verkligen så det knakar 🙂
   Problemet är att det bara växer på bredden hela tiden dvs Bella startar nya bolag ett efter ett men det finns ingen uppföljning efter den roliga startfasen.
   En entreprenör ska i och för sig inte gräva ned sig i administration av mogna företag men har Bellas företag någonsin kommit till mogenhetsfasen? Inte ens Löwengrip Beauty är i närheten av att ha nått en stabil och uthållig nivå.
   Att påstå att hon bygger bolag stämmer inte. Bella bygger inga bolag utan startar upp bolag som sedan verkar lämnas vind för våg.
   Vad händer t ex med Brandbassador, Wavy och Style Level ? Inte så roligt att skriva om sådant som inte går bra, eller?

   Svara

    Bimbobella tror att stor omsättning är lika med framgång, hon har fortfarande inte fattat att det är vinsten som räknas. Kanske svårt att förstå när man inte ens klarat av att fullfölja gymnasiet.
    Alla hennes bolag utom bloggen går ju konkurs efter ett tag, dels är de dåligt ledda och dels är produkterna helt enkelt inte bra. Överprisat skräp. Det enda som är framgångsrikt är bloggen och det är den hon lever på. Utan bloggen är hon ingenting. Därför kommer hon fortsätta provocera, ljuga, manipulera och kasta sin familj och vänner under bussen, vad som helst för att locka läsare och reklamintäkter.

    Svara

  Men NC är inte gjort för att kunna användas av de med väldigt oregelbunden cykel. Det säger sig självt av hur appen beräknar fram ”säkra dagar” Algoritmen baserar på en sannolikhetsberäkning, alltså temp förändras först EFTER att ägglossning skett dvs det går inte att veta förrän säkert i efterhand. Tycker företaget är urdåligt som marknadsför sig så felaktigt men måste säga att om tjejer fick bättre kunskap i sin fertilitet och sexualitet skulle inte lika många ”gå på” denna skit. Då skulle man automatiskt bli mer misstänkt mot dessa företag som utlovar något som inte är möjligt!

  Svara

   Då är det ju intressant att det fungerat så otroligt bra för Bella. Om jag minns rätt har hon skrivit inlägg om att hon hade mens typ två gånger på ett år(kan minnas fel på antalet gång). Hon har iallafall berättat att hon haft/har en väldigt oregelbunden menscykel men ändå snackat sig varm över NC.

   Svara

    Hon har ju två barn med å andra sidan… om inte annat skulle jag inte lita på Bellas ord..

    Svara

     Nä, inte jag heller. Det kröp väl fram först efter att hon fått Gillis (eller Sally) att hon använde NC för att bli gravid och inte för att undvika det. Alltså motsatsen till vad hon skrev i bloggen, att det var ett sånt bra preventivmedel.

     Svara

      Ja, så var det. Helt sjukt att hon kom undan med det, blåljuga om ett preventivmedel är fan allvarligt!

      Svara

  Så korkat att använda en app som preventivmedel. Kan ni ju lika väl köra utan nåt. Lika stor chans att bli med barn. Räkna på fingrarna (använda app)var den metod som kvinnor använde sig av för i tiden och vi vet ju hur bra det funkade. Gör det inte mer legitimt för att det görs via en app, bara mer korkat. Naturligtvis är det kondom som gäller (eller liknande) om man inte vill ha preventivmedel med hormoner. Unga kvinnor idag(iallafall en del av dem) verkar inte tänka så långt.

  Svara

  Har berättat det tidigare här på bloggen, men jag blev också gravid då jag använden NC. Hade användt det i några år, appen hade väldigt bra koll på min cykel. Kondom på röda dagar, använde till och med ovulationsstickor för att få bättre koll på min cykel. Men sen blev det plus på testet. Läkaren som gjorde min abort sa att hon hört om fyra andra i Finland förutom mig som blivit gravida med NC, men antalet är säkert högre.

  Svara

   Så klart. Du hade ju bara tur och inte blev gravid . Såna appar är tillför att hjälpa NÄR du vill bli gravid. Är det ingen som lärt sig på den simpla sex undervisning i skolan att spermier kan leva flera dygn efter samlag 🤦

   Svara

    Fast gravid blev hon ju..

    Svara

     Gravid tidigare naturligtvis 🤦

     Svara

  Spara pengar – Finska rycket. Varsågod.

  Svara

   Har sjukt nog funkat här i två år!!! Kan dock tillägga att jag är i en fast relation sen 10 år och det gör ingenting om det skulle bli även om vi ej planerat för det just nu (har 2 barn). Skulle aldrig våga köra det om jag var rädd för att bli gravid. Men för oss har ”rycket” funkat haha.

   Svara

   Körde det med mitt ex i två år, fattar inte.. känner mig dum såhär i efterhand men det funkade ju. Vi låg typ 2 ggr/dagligen. (även under ägglossning 😱) Får mig att undra om jag är steril?

   Svara

    Ja det är märkligt. Jag har blivit gravid på första försöket de andra gångerna (då har vi inte kört ”rycket”) så det verkar ju fungera att dra ur … skulle aldrig våga berätta det för min barnmorska dock, haha.

    Svara

  But sperm can survive up to five days in a woman, so it doesn’t matter what the app says then….would never trust such a thing.

  Svara

   Den ska ju rödmarkera dagar innan och efter ägglossningen av just den anledningen.

   Svara

    Fast appen kan väl omöjligen känna av så många dagar som upp till 7 dagar innan ägglossningen ska komma? Surt att ligga på en säker dag och sen dagen efter blir det osäkert.. då har man ju redan levande spermier i upp till en vecka i sig.,

    Svara

  Det är bedrövligt att produkten får säljas på öppenvårdsapotek och än värre, skadligt för trovärdigheten av hela branschen och de professioner som arbetar där. Med vänlig hälsning, apotekare som inte kan stå för NC

  Svara

  Den som använder NC och tror att det är riskfritt borde verkligen tänka om en, två eller tre gånger. Att ha oskyddat sex även under de säkra perioderna är trots det aldrig helt utan risk. Det är befängt att NC marknadsför sig som ett preventivmedel då det egentligen bara är en metod för att lättare kunna veta var man befinner sig i cykeln och därmed uppskatta när sannolikheten för en befruktning är som lägst. Med det sagt är det inte i närheten av säkert och bör därför inte marknadsföras som ett preventivmedel. Jag använder NC för att jag mår dåligt av hormoner och övriga preventivmedel har inte fungerat så bra och i ärlighetens namn hade inte en graviditet varit hela världen men jag tror att det är något man måste ta ställning till innan man börjar använda den och därmed vara beredd på konsekvenserna. Dessa ställningstaganden är inget som man skall behöva ta med ett preventivmedel och således tycker jag att det är rätt tydligt att NC är en app för att kartlägga sin cykel men inte mer än så. Efter en tids användande har i alla fall jag lärt känna min kropp och skulle egentligen inte behöva använda NC alls då det hade funkat minst lika bra att skriva i en vanlig kalender.

  Svara

  Köp ägglossningstester ist då. Billigare och lika ”säkert”. Om man nu är ute efter ”naturliga” metoder…

  Svara

  Gud. Jag har försökt bli gravid i över ett år och funderar seriöst på att börja använda NC i preventivt syfte. Alla verkar ju bli gravida av det.

  Svara

  Ja NC profiterar ju bara på den här vågen av ”naturlighet” som uppkommit, många unga tjejer är uppskrämda att hormoner kommer få dem att må dåligt osv (ja jag vet att vissa inte kan ta hormoner men långt ifrån alla mår dåligt av dem)

  Svara

   Många mår till och med bättre av det.

   Svara

   Precis. Numera är det nästan lite skamfyllt i vissa kretsar (yogavärlden typ) att använda hormoner. Jag går på Cerazette och älskar det. Slipper mens helt, ingen PMS, inte blivit gravid på 10 år. Tog ett uppehåll på nästan två år och upptäckte att jag mådde precis som vanligt utan pillrena, dock hade jag jobbig mens (typ 10 dagar varje månad) och därav gick jag tillbaks till Cerazette.

   Svara

   En del vägrar ju vaccin mot mässling mm för att det är ”onaturligt” och riskerar på så sätt att epidemier blir värre än vad de behövt bli om fler var vaccinerade.

   Svara

  Har använt NC och det fungerade perfekt för mig. Eget ansvar är ju A & O. Inga preventivmedel är 100 % säkra. Att folk ska ha så svårt att förstå det är en gåta för mig

  Svara

  Varit nitisk noga när jag använt mig av NC, betydligt noggrannare än när jag förlitat mig på p-piller, minipiller och kondom. Har ändå blivit gravid två gånger vid användande av NC. Inte rapporterat någon av dessa till SöS (gjorde abort via andra vårdgivare) så mörkertalet är garanterat stort. Blir irriterad när det sägs att det handlar om ”slarv” när en blir ofrivilligt gravid efter användande av NC, då jag som sagt varit nitisk.

  En annan sak som komplicerar användandet av NC är att det finns så många osäkerhetsfaktorer som jag tror de flesta dessutom inte känner till; utöver att resultatet när en tar tempen blir missvisande om en är sjuk eller har druckit alkohol dagen innan, är resultatet dessutom inte tillförlitligt om en exempelvis har kört ett hårt träningspass. Detta gör alltså att det inte går att vara en person som tränar hårt regelbundet om en ska kunna använda NC.

  Alla gör det som känns bäst för en själv, vill inte komma med några pekpinnar gällande detta då det sällan finns en metod som funkar ”bäst” för alla, men mina erfarenheter är som sagt allt annat än goda och jag tycker det är bedrövligt av NC att bemöta den befogade kritiken med att användaren ”slarvar”. Jättebra att influencers fortsatta marknadsföring av NC tas upp och ifrågasätts av Bloggbevakning – det är trots allt tonåringar som ser upp till dem och vill använda produkterna de marknadsför…

  Svara

  Jag har använt NC i fyra år nu (testade både p-piller och minipiller före det, men mådde både psykiskt och fysiskt dåligt av båda), och skulle vilja berätta om min syn på saken.

  Jag har väldigt regelbunden mens och tydliga symptom både före/under ägglossning och före/under mens. Några dagar före ägglossning ändrar flytningarna, under ägglossning har jag mensvärksliknande smärta, några dagar före mensen börjar smärtar brösten och jag har alltid mens i fyra dagar.

  Jag förstår att NC inte passar alla och skulle nog inte våga lita på metoden om NC inte stämde överens med mina symptom, men i och med att NC alltid prickat in min ägglossning samtidigt som jag själv känner att jag har ägglossning, och NC alltid meddelar att mensen strax kommer ett par dagar före den börjar, känns det som att jag vågar lita på metoden tillräckligt.

  Förstår att det finns en risk att jag blir gravid (det gör det ju iofs alltid om man väljer att ha sex, oavsett preventivmedel), men i och med att en kvinna bara kan bli gravid några dagar per månad och jag nu känner att jag har bra koll på dessa dagar, känns det som en väldigt olockande tanke att gå tillbaka till minipiller/p-piller och må dåligt varje dag, när jag nu får må bra.

  Varken försvarar eller rekommenderar NC, utan konstaterar bara att metoden fungerat bra för mig och passat min livssituation de senaste åren (långt förhållande, regelbundna arbetstider, osv). Vet dock inte om jag skulle kalla metoden preventivmedel, utan ser det mer som något som kompletterar mina egna symptom. Men, ja, har åtminstone hittills fungerat bra för mig 🙂

  Svara

  NC är säkert skitbra på många sätt. Men som preventivmedel, not so much. Däri ligger ju problemet, att grundarna ska envisas med att kalla det preventivmedel. Det är inget preventivmedel. Hade de gått in med en annan approach och kallat det för vad det är; en fertilitetsmonitor, hade nog ingen klagat. Tror de gör sig själva en björntjänst genom att kallla det preventivmedel och förstår inte varför de inte bara ändrar det.

  Svara

   Det är endast i EU som de fått ok att kalla denna medicintekniska produkt för preventiv-app:
   ”Natural Cycles är en certifierad och CE-märkt medicinsk enhet i klass IIb, avsedd som preventivmedel. Det innebär att Natural Cycles hamnar i samma riskkategori som en kondom, vilket betyder att vi behöver följa internationella standarder för kvalitetssäkring och produktutveckling. Vi är Europas enda fertilitetsapp i denna kategori. CE-märkningen visar att vår produkt följer de relevanta europeiska direktiven. I länder utanför Europa är appen avsedd att användas som fertilitetsmonitor.”
   https://www.naturalcycles.com/sv/science/certifications
   Obs alltså att världens strängades läkemedelsmyndighet dvs FDA i USA inte har gett tillstånd att Natural Cycles marknadsförs som preventivmedel. Det kan inte vara en tillfällighet.

   Svara

    strängades = strängaste 🙂

    Svara

    Det var väl ett tyskt företag som även klassifierar bilar som godkände appen som preventivmedel, och grundregeln inom EU är att om något är ok i ett land är det även ok i andra länder, om inte EU-domstolen sagt annorlunda. Klassiskt exempel är hur Tyskland inte ville kalla utländsk öl för öl eftersom de anser öl bara har tre ingredienser. Hur som helst, det är inte EU som godkänt appen som preventivmedel utan detta tyska företag. Hoppas personligen det blir ett rättsfall i EU-domstolen om detta men vet inte hur sannolikt det skulle vara då det är ett rätt litet företag.

    Svara

     Ja, det är ett certifieringsinstitut som heter Tüv Süd som har certifierat Natural Cycles som medicinteknisk produkt och öppnat för att NC nu marknadsför sig som preventiv-app inom EU.
     Men nationella läkemedelsmyndigheter kan överpröva CE-certifieringen om man anser att den är felaktig. Man kan också kräva ändringar i marknadsföringen och till och med helt förbjuda viss produkt:
     https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/granskning-om-p-app-drojer-beslut-efter-sommaren

     Svara

  Hela grejen till att natural cycles uppfanns är att många kvinnor mår dåligt av hormoner i tex p-piller och problemet vore löst om killar använde kondom men dom flesta vill inte det = tjejen ska ta hela ansvaret att inte bli gravid = provar metoder som kanske inte är dom bästa som tex NC

  Svara

   Fast kondom är extremt oskönt tycker även jag som kvinna…

   Svara

   Bra med alternativ men nu verkar tjejer få nöja sig med en tveksam lösning som NC ändå är.

   Svara

    Cervixpessar är guld 👌🏻😘

    Svara

  Bedrövlig översättning, Camilla. 🙁

  Svara

  Nog för att NC uppenbarligen inte är för de som absolut inte vill bli gravida (inte för de som inte vill, men det inte är ”hela världen”) men det är lite provocerande att ingen fokuserar på det hon skriver i texten – att inte veta om hur humöret beror på hormonerna från preventivmedlet eller för att det är befogat.
  Jag blev deprimerad och begick flera självmordsförsök där (hormonella) minipiller var utlösande faktor till depressionen. Att mixa med hormoner ÄR INTE NATURLIGT och det är galet många kvinnor som mår dåligt och ändå trycker i sig de jäkla pillerna som är orsaken. Utöver det har vi den ökade risken för proppar (potentiell DÖD) som INGEN verkar ta på allvar med hormonella preventivmedel.
  Det jag hyllar NC för är att de åtminstone FÖRSÖKER hitta sätt att förebygga graviditet som inte innefattar hormoner. Sedan finns deras funktion i gratisappar så jag förstår inte varför någon betalar för appen. Woman log fungerar liknande och har man då kondom på osäkra dagar och kör avbrutet under säkra perioder så blir det inga barn… Att avsluta i slidan är alltid en dålig idé om barn = katastrof, OAVSETT preventivmedel!

  Svara

   Finns ju massor av människor som ”försöker” utveckla nya saker som kan underlätta för människor runt om i världen. Det är ju dock viktigt att man är ärlig omkring just försöksstadiet och vad det är man har åstadkommit – i marknadsföring och i samband med evt lansering. NC’s idé är ju toppen för dem som inte vill äta hormoner men det räcker inte med en rolig idé, man måste vara helt glasklar med förutsättningarna och att de marknadsför sig själva som en komplett och helt säker lösning är fruktansvärt olyckligt.

   Dessutom är det många av oss som mår bättre av p-piller också. Jag har PCOS vilket jag behandlar med p-piller och det är toppen. Olika kroppar behöver olika saker.

   Svara

   Naturligt är inte alltid bäst, så argumentet att det är onaturligt att mixtra med hormoner håller inte. Dessutom är det inte naturligt att ha så mycket mens som vi har idag, det är inte naturligt att inte vilja bli gravid. Även jag äter p-piller i medicinskt syfte som behandling av endometrios och de har förbättrat mitt allmänna mående något otroligt. Med det sagt: NEJ alla kan och ska inte äta p-piller. Men jag har kompisar som lider av grova humörsvängningar kopplat till menscykeln, något som skulle kunna försvinna med hjälp av hormoner, men som inte ens vill testa för att ”det är inte naturligt”. I stället fortsätter de lida. Som sagt, naturligt är inte alltid bäst.

   Svara

  Kanske kan vara bra att ha detta på pränt inför framtiden. For the record alltså 🙂
  Särskilt punkt 3 är jag nog lite tveksam till nu för tiden.
  Är det verkligen så att Bella ökar sitt personliga värde genom det sätt hon jobbar med PR kring sin person?
  Kanske ökar hon kännedomen om sin person men frågan är vilket intryck av henne betraktaren får.
  Hennes vecka i St Tropez t ex. Gynnar den hennes affärer (utöver sociala medier) ? Säljer krogbilderna
  från St Tropez Löwengrips produkter?
  Är det så positivt för ”the value of her business”?

  Från Bellas insta igår 22 juli:
  My top three for building a business:
  1) Scale up global quickly.
  Skip the traditional way – use social media
  2) Don’t get stuck working on your product
  Invite the consumers and get their feedback from the beginning
  3) Work on your personal PR
  The fastest way to increase the value of your business is to
  increase the value of yourself

  Svara

  Om man inte är okej med att bli gravid så tycker jag det är knäppt att räkna med att en app ska skydda en till 100%. Där har man som användare ett eget ansvar och blir man gravid så ligger ansvaret på en själv. Sammasak om kondomen åker av/går sönder och man inte tar ett dagenefter piller eller slarvar med sina p-piller. Det är brukarens ansvar.

  Dock tycker jag att NCs marknadsföringsstrategi är dålig, att använda sig av influencers för att rekommendera preventivmedel. Tycker inte att det borde vara okej.

  Svara

  Cervixpessar är guld 👌🏻😘

  Svara

   Lol jag läste ”Cervixpessar i guld” 😂

   Svara

    Det är den version som säljs i Dubai 🙂

    Svara

  Efter att jag läst detta inlägg samt artikeln som nämns har jag idag börjat få upp NC-annonser både på Facebook och Instagram. Så himla aggressiv marknadsföring. Valde att anmäla annonserna som missvisande marknadsföring för att slippa se dem igen.

  Svara

  En liten varning till er som köpt och avslutat denna skit från Natural C: Kolla att pengar inte dras ännu från kontot för det gjorde det för mig tills jag upptäckte det.

  Svara

  Natural Cycles är inte godkänd av läkemedelsverket och kommer aldrig att bli det heller! Alla influencer som gör reklam för NC slutar jag att följa, det är så jädrans korkat att göra reklam för en svindyr termometer som inte fungerar som har enda syftet att lura andra människor på pengar, Usch!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.