Vad kan Sindy Niklasson och Kevin Shillingford ha gjort sig skyldiga till?

Jag har en advokat som välvilligt ställer upp och svarar på frågor eller förtydligar juridiska termer när jag mailar honom och här ovan ser ni mailet jag skickade honom i morse. 
Så här svarade han:

Sedan den 1 januari finns det en specifik bestämmelse i brottsbalken (olaga integritetsintrång) som hanterar denna typ av frågor (se BrB 4 kap. 6c§). Den kom till just eftersom det annars var svårt att fånga denna typ av handlingar.
Den sista passusen får domstolarna i slutändan tolka, men i förarbetena till lagen står följande:

6 c § Den som gör intrång i någon annans privatliv genom att sprida

1. bild på eller annan uppgift om någons sexualliv,
2. bild på eller annan uppgift om någons hälsotillstånd,
3. bild på eller annan uppgift om att någon utsatts för ett brott som innefattar ett angrepp mot person, frihet eller frid,
4. bild på någon som befinner sig i en mycket utsatt situation, eller
5. bild på någons helt eller delvis nakna kropp
döms, om spridningen är ägnad att medföra allvarlig skada för den som bilden eller uppgiften rör, för olaga integritetsintrång till böter eller fängelse i högst två år.

Det ska inte dömas till ansvar om gärningen med hänsyn till syftet och övriga omständigheter var försvarlig. Lag (2017:1136).

I andra stycket undantas från straffansvar fall då gärningen med hänsyn till syftet och övriga omständigheter var försvarlig. Bedömningen av om gärningen var försvarlig får göras utifrån en helhetsbedömning av omständigheterna i det enskilda fallet. Vid denna bedömning ska det intresse som ligger bakom spridningen av uppgifterna vägas mot det intrång i privatlivet som gärningen innebär. I det sammanhanget bör sådana omständigheter som att spridningen sker som ett led i en nyhetsförmedling eller av något annat samhälleligt intresse vara av stor betydelse.

På samma sätt kan det beaktas om det funnits ett legitimt allmänintresse att sprida uppgifterna. Det kan t.ex. gälla spridning av uppgifter som skett i syfte att avslöja övergrepp mot enskilda eller andra oegentligheter. Det kan vidare vara av betydelse om spridningen utgör en del av ett vetenskapligt arbete eller kan försvaras av ett konstnärligt syfte. Under vissa omständigheter kan myndigheter ha en skyldighet att lämna ut integritetskänsliga uppgifter. När uppgifter sprids i ett sådant sammanhang bör spridningen anses försvarlig så länge den inte går utöver myndighetens skyldigheter.

Åklagaren har bevisbördan för att omständigheterna inte är sådana att ett undantag från straffansvar bör göras på grund av att gärningen är försvarlig. Ett blankt påstående om att spridningen skett i ett försvarligt syfte, som inte kompletteras med uppgifter som beskriver de omständigheter som påstås göra gärningen försvarlig, bör emellertid kunna lämnas utan avseende.

Det är möjligt att åklagaren ser detta som ett prejudicerande fall där sociala medier använts på ett sätt som strider mot den nya lagstiftningen.
Det ska helt klart bli intressant att se hur detta utvecklas – står vi månne inför ett paradigmskifte?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du är ju helt fantastisk, Cam. Tack för att du tar dig tid och förklarar för oss. Det ska bli ytterst intressant att följa detta.
  – Skägget i brevlådan, Sindy?
  – Jajemän.

  Svara

   Tack, tack; TACK Camilla ❤️

   Svara

  Håller tummarna håårt!!!

  Svara

  VAAAAAAAAAAAAA? Var inte IL nyss vid St. Tropez? Nu är hon i frankrike igen. Alltså hade hon barnen i TRE dagar innan hon åkte igen. Vad hände med hennes varannan vecka regel? Inte nog med att hon är kass företagare, hon spenderar ju INGEN tid med sina barn. Och när hon väl är hemma har hon en au pair som fixar ALLT. Nej! Det här är faktiskt inte alls okej och jag förstår inte varför folk kan beundra henne. Vad finns det att beundra?

  Svara

   Förstår faktiskt inte varför du blir så upprörd, är det dina barn och ditt ex? Vet du de faktiska omständigheterna? Om inte har du faktiskt inte med det att göra!

   Svara

    Faktiska omständigheter… ja vilka omständigheter kräver att man håller avstånd till sina egna barn exakt menar du?

    Svara

     Spelar ingen roll, ingen annan har med det att göra!

     Svara

      Hon borde anmälas till Soc, för helvete sluta försvara denna idioti!!

      Svara

       håller helt med! blir ledsen å barnens vägnar. skitsamma om man känner henne eller inte, man försummar inte sina barn man satt till världen.

       Svara

       Kära du, soc har fullt upp med barn som far illa på riktigt, de hanterar inte barn med kärleksfulla föräldrar, bara för att en blodtörstig internetmobb inte gillar deras mamma. För du tror väl inte på riktigt att de far illa?

       Svara

       Du som skrev att hon borde anmälas till soc tog ju priset på den dummaste kommentaren idag.

       Svara

       Det är såna som du som anmäler familjen Joss etc…. herregud, lägg ner bara!

       Svara

     Hon kanske mår dåligt och inte vill att barnen ska fara illa pga henne? Experter säger själva att man ska ha mer egentid som förälder än vad man tror – för att själv ta sig tid för att må bra. Finns många olika sätt man kan må dåligt på, jag tycker inte att det är så svårt att förstå varför man tar mycket egentid, speciellt när man har lyxen och kan göra det.

     Försök förstå, döm inte och bry er inte så mycket så kommer ni själva nog må bättre

     Svara

   Jamen ja, instämmer!! Söndag eftermiddag hämtade de henne. Det har sedan dess varit mest kompisgäng, naglar som målas och nu bort igen. På hennes barnvecka. Som mamma själv är det ofattbart, man vill ju ha all tid möjlig med ens små barn.

   Svara

   Om inte annat är hon synnerligen ett föredöme om hur en (INTE) ska konsumera och flyga runt stup i kvarten. Suck…

   Svara

   Hon pallar inte ens 50%. Hoppar in som lektant några timmar, sen gör nannyn det ”tråkiga”

   Svara

   vem är IL o skriv namn ist. tack

   Svara

    Isabella Löwengrip 🙂

    Svara

     ok så van med Bella…😎

     Svara

    🤦🙄

    Svara

     bitter? Anonym 14.25?

     Svara

   De ska vara hos sin farmor och farfar 2 dagar. Ser verkligen inte det hemska i detta eller varför man som utomstående överhuvdtaget ska blanda sig i?
   Sluta bry dig så mycket.

   Svara

    Du ser inget fel att hon föredrar att resa istället för vara med sina barn, du är inte så lite tappad!

    Svara

     Fel och fel, har ingen åsikt då det är en för mig främmande människa och jag har fullt upp med mitt eget liv

     Svara

     Nej, jag anser inte att det är min uppgift att vara någon slags jury och bedöma om andra gör ”fel” eller inte. Detta har vi absolut ingenting med och göra och vi har verkligen ingen rätt att blanda oss i.

     Svara

     Tycker typ det sjukaste är att hon reser utomlands hela denna sommar när det är utlandsvärme här, hon bor i hus på Lidingö med egen tomt och närhet till hav… Det är en rastlös själ därinne, for sure. Lite ledsamt ändå.

     Svara

      Fast alla reser ju inte ”utomlands” för att sola och bada? Det finns ju väldigt många fler anledningar att resa till andra länder.

      Svara

     Jag har aldrig påstått att jag själv skulle göra på det viset. Men jag anser ju inte att alla måste leva som mig och det är fel annars. Jag låter folk ta sina egna beslut och blandar inte mig i 🙂 så länge jag inte hade misstänkt att en barn utsätts för psykisk eller fysisk misshandel eller vanvård.
     Så du behöver inte ta till en massa personangrepp om att jag skulle vara tappad. Det säger mer om dig än vad det säger om mig 🙈

     Svara

      Finns inget att diskutera här, hon är en urusel mamma! Så här går det när man skaffar barn för att tjäna pengar på bloggen

      Svara

       Hon kanske är en urusel mamma men du är ju uppenbarligen en urusel person.

       Svara

       Anonym 15:06, vem är du att bedöma att hon är en urusel mamma?

       Shit vad vissa är agro, är det värmen? Drick vatten och håll er i skuggan.

       Svara

     Kan det vara så att hon PASSAR PÅ att resa när barnen är bortresta??!

     Svara

    Givetvis inget konstigt i normalfallet. Men eftersom Isabella Löwengrip själv kämpat för att ha sina barn varannan vecka, eftersom ett av barnen mådde dåligt av frekventa byten och korta vistelser kan man ju inte annat än reagera?
    Som läsare av bloggen kan man ju också se hur många av Isabella Löwengrips barndagar som inte utnyttjas av henne. Vilken anledningen är kan vi inte veta. Dock svårt att låta bli att spekulera i mönster som upprepar sig…

    Svara

     Nu har det ju iofs hänt en gång och det gäller två dagar, då barnen har det bra hos sina farföräldrar. Så man kanske ska chilla lite innan man börjar reagera en massa.

     Svara

      Ännu en egomamma som talat? 🤮

      Svara

       Hoppas att du inte har barn. Ja menar klockan är ju fyra. Då borde du ju leka med dem istället för att sitta med telefonen och kasta skit på andra mammor online.

       Svara

   Hon skämdes väl för att hennes kletförerag kommer konka snart, endast 300 tusen i vinst! Tycker synd om hennes barn.

   Svara

   Snark

   Svara

   Jag undrar vad hon flyr ifrån. Hon känns rotlös.

   Svara

    Ja, hon flyr från saker. Det är därför.

    Svara

   Sluta köpa hennes produkter Alla ni som gör det. Oavsett om ni gillar de eller ej ett sånt beteende är inte att se upp till. Vad ska hända för att hon sa ta sitt förnuft till fånga vill hon att någon ska anmäla henne till Socialen. Det kanske är lika bra att I de får vårdnaden om barnen tills dess att hon kan ta hand om de. Hon verkar på riktigt inte må bra. Kollar man hennes insta story där hon visar upp sin makeup ser man att hon mår inte så bra hon verkar helt enkelt trasig inuti. Hon må vara rik men det är verkligen inte allt.

   Svara

    Hon är inte rik och alla hennes bolag har konkat eller på andra sätt misslyckats.

    Svara

    Och du uppmanar alla att göra henne fattigare 😏

    Svara

     Om det är okej med dig hennes beteende Självisk som tänker i första hand bara på sig själv fine. Jag vill inte stötta en sådan person. Hoppas att fler följer mitt exempel och gör ett aktivt val och bojkottar allt som har med hennes företag försäljning att göra. 🙀

     Svara

    Jag är uppvuxen med en pappa som visade noll intresse för oss barn, och var 100% engagerad i sin karriär istället – det straffar sig av sig självt till slut. Idag är det inte någon av oss barn som har 5 minuter över till honom. Vi känner honom ju inte och trots att vi är vuxna nu och han nu vill umgås med oss så förblir han ensam. Vi har annat för oss. MEN, att det skulle vara något för socialen är otroligt naivt. Socialtjänsten har fullt upp med fall av barn som faktiskt lider hemma. Isabella skadar sig själv mer med detta beteende än vad hon skadar barnen som har kläder, tak över huvudet, vuxna runt omkring som bryr sig och en pappa som engagerar sig. Barnen ska nog klara sig fint, det är hon själv som blir kvarlämnad och tom till sist.

    Svara

    Skulle aldrig köpa hennes produkter för gillar henne inte. Men de som verkligen inte verkar må bra är ju alla här som är besatta av henne.

    Svara

   Helt sjukt att hon bara måste belasta miljön med sina flygresor varje vecka… 30 grader i Sverige men det duger inte

   Svara

   Jag tänker lite krasst att om det är så att en förälder inte riktigt orkar eller vill mer än så, så är det bättre för barnen att vara mer tid hos den andra föräldern. Hellre än att bli stressad eller känna att man är i vägen eller tas omhand av en nanny. Man måste ju inte dela helt lika på tiden, barn klarar ju också av vissa variationer, särskilt om den tiden de faktiskt får med den mer frånvarande föräldern är bra när de ses.

   Svara

   Kass företagare?? Vart då?

   Svara

  OT men det är viktigt. https://www.expressen.se/gt/grillning-och-eldning-totalforbjuds-pa-obestamd-tid/ se nu till gott folk att följa detta, fler län också såklart som har förbud och kolla upp hur det är där du bor om du är osäker, eller om du är på semester nånstans och inte har koll.

  Ta det lugnt i värmen, och drick mycket😘☀️

  Svara

   I den här värmen är man en jäkla idiot. Inte min åsikt, personerna är på riktigt dumma i huvudet.

   Svara

  Hahahaha Veckans affärer om BB, snart lär dom konka!

  Svara

   ”Man gjorde enligt henne en kostsam felrekrytering, investerade i export, resor och mässor, bytte kontor samt nyanställde personal.” – Syftar man på Odd när man pratar om en ”kostsam felrekrytering (Han slutade jobba på LCC i början på 2017 har jag för mig?).

   Svara

    Tror snarare det är den där Stefan som hon menar.

    Svara

    Odd var anställd av Bella i hennes eget bolag Löwengrip Invest. Därför kan inga kostnader för honom i form av lön eller avgångsvederlag har påverkat resultatet i Löwengrip Beauty.

    Svara

   Trodde BB var BloggBevakning, nuuu fattar jag att det är BlondinBella… ni diskuterar Bella i varenda inlägg (:

   Svara

    Först IL sen BB 🤣

    Svara

    Japp, för det är roligast.

    Svara

  VARFÖR gör du såhär mot dig själv? Varför förstör du allt du byggt upp, varför vänder bort de människor som genuint vill dig- och barnen väl, som bryr sig för PUNDARE. För det är precis vad dessa människor är. Du har alla möjligheter att få hjälp, men det gäller också att man är mottaglig för den. Jag har sett dina fantastiska sidor, men du är direkt OLÄMPLIG som mamma i detta nu. Du får blocka mig om du vill men verkligheten kommer slå tillbaka så hårt! Du kan intala dig själv att du kan påverka situationen men sanningen är Sindy, att du går socialtjänstens ärende just nu. Och att du aldrig lät få se dina barn igen, inte på länge länge länge om du inte tar hjälp och det är fort. Jag har sagt mitt och det hade varit direkt tjänstefel om barnen inte blivit LVU:ade, även om du påstår det motsatta! Du däremot borde ha fått hjälp och stöd innan- och efter, i samband med att de fråntagits dig. För att hela din värld fallit är det inga tvivel om men att kämpa för sina barn är allt annat än vad du i detta nu gör! Den dagen du är mottaglig för hjälp, den dagen du inte är påverkad och ”lever livet” med pack enligt min mening kan du ringa mig. Då ska jag stå där som din vän, stötta och heja på. Men tills dess, står inte jag bakom dig i något av det här jävla kaoset som du själv orsakat. Att skriva öppet är det ENDA som jag vet når fram. Därav denna kommentar. Du har hela livet framför dig, sluta skada dig själv såhär.

  Svara

   bara en fråga, varför skriver du detta här o inte direkt till henne?

   Svara

    För att hon inte ska kunna upprätthålla sin fasad och fortsätta sitt självdestruktiva beteende, för att det är det enda som når fram. För att jag är genuint orolig för hennes liv, för att jag vet att hon ser det som står här. För att jag har försökt, försökt och försökt utan att nå fram. För barnens skull, för att de behöver sin mamma och att jag vill att hon ska bli ”frisk” och få HJÄLP!

    Svara

     Varför lyckades du inte svara på frågan du fick? 🤔

     Svara

      Det gjorde hon vä?

      Svara

     Sandra, du och jag har inte setts i person på över ett år, jag har varit hemma hos dig en gång, 9.5 av 10 gånger du någonsin ringt mig så har jag undvikit att svara för att 99% av det enda som kommer ur din mun är skitsnack om andra personer, speciellt andra ’influensers’ som du tror blivit större än dig för att dom kopierat din ”stil”. Så jag har aldrig sett dig som så nära som du verkar vilja påstå att vi varit, du har varit en ytlig ”bloggkompis” som jag flera gånger gett försök att bli vän på riktigt med, men du vet att våra liv inte går ihop, då jag är för ärlig med vem jag är och du är för oärlig. Jag har blockat dig på ig efter jag bad dig sluta kontakta mig för att du antar saker som du inte har NÅGON koll på för jag inte har delat med mig av mer än typ 5% av mitt liv utanför sociala medier till dig. Du har dessutom kontaktat Micke och försökt ”hjälpa” honom vinna vårdnaden från mig efter jag sa till dig sist vi pratade (enbart några dagar sedan) att jag inte vill ha en vänskap med dig, han ringde mig själv och berätta det för att han tycker du är sjuk som bara antar sånt, han har skrivit över vårdnaden frivilligt till mig Sandra för att han inte är lämplig. Så om du tycker jag är så jävla olämplig som mamma, varför vänder du dig då till Micke som är 100% medveten med hur olämplig han är just nu som pappa? Jo, för att du är en fucking snake som älskar hämnd och är en av de dåligaste vännerna jag haft. Btw, svarar här för DU har blockat mig från att kunna ringa eller smsa dig, för att du visste att jag skulle försöka kontakta dig privat först, men nu tvingar du mig att svara här för du lever för drama och att få synas, jag är iaf ärlig om att jag är en attentionwhore, men du skulle aldrig erkänna att du älskar det här egentligen, offentligt jidder. Alla som känner dig personligen skulle fan hålla med mig, din rosa bubbla du visar online är så fake så det skriker om det. Och du vet min adress, mitt telefonnummer, och så kan du få mitt personnummer också om du nu ringer tillbaka (försökte ringa dig med hemligt nummer för du har ju blockat mitt), så kan du ringa soc och göra en orosanmälan på både mig och barnen istället för att skriva ut här.

     Svara

    Hon blockar alla direkt? Hur ska man ens kunna skriva till henne?

    Svara

     men om de är vänner så ringer man väl el skickar ett sms o funkar inte det så skriver en ett brev.

     Svara

    Hon vart väl blockad av Sindy.

    Svara

  Jonna Jinton har ett samarbete med Adobe men på sin instatstories märker hon inte ut samarbetet korrekt då hon endast har skrivit #AD

  Svara

  Alltså jag måste bara få ur mig hur vidrig jag tycker Bingo är efter att ha lyssnat på hans och Katrins senaste två poddavsnitt. (Ej stolt över att lyssna på den, men den underhåller mig vid disken, typ)
  Har han fått mycket hat på Instagram pga detta? Har märkt att han gjort sin sida privat…

  Svara

   vad sa han då?

   Svara

    En fråga löd ungefär ”ska jag acceptera att min kille går och får massage med happy ending”. Bingo såg inga problem med detta, eftersom mannen är passiv och inte ens tittar på den som masserar så borde tjejen enligt honom inte känna avundsjuka osv. Alltså….jag KOKADE när jag lyssnade på detta. Han snackade lääänge till happy endings fördel att det är ju harmlöst osv. men inte ett enda ord om den stackars massösens situation, utsatthet osv.
    Fy fan vilket as han är, trots allt.

    Svara

     Att bingo är en idiot och visar gärna upp sin arrogans när han egentligen inte vet ett skit om något han pratar om.

     Han hejar även på en brottslig handling, så han är än mer dum och motbjudande än jag fått intryck av.

     Så som inte har problem med såna massageställen brukar dessutom ofta tycka att prostitution är ok. De kallar det ”sex” istället för vad det egentligen är; avrunkning i en annan människa

     Svara

      Ja, och enligt Bingo och Katrin så kan man ju som par gå till en prostituerad om man vill spicea upp sexlivet.

      Svara

     Tyckte att bruden som ställde frågan inte var helt frisk heller. ”Är det ok att någon HORA ska tillfredsställa honom”, som om det är massörens fel att hon är tillsammans med en man som tycker att detta inte är otrohet.
     Bingo verkar dessvärre leva i en drömvärld där alla prostituerade av helt egen fri vilja tar betalt för sex och tycker att det är kul. Helt otroligt att han inte verkar tycka att det räknas som otrohet heller, vad jag vet så är det en sexuell akt oavsett hur ”oskyldigt”.

     Svara

      Det är ju värre än otrohet, det är ett övergrepp!

      Svara

       Ja exakt!!!!!!☝🏽

       Svara

  https://www.breakit.se/artikel/14473/sa-gar-det-for-lowengrip-tagit-manga-engangspuckar

  Intressant med tanke på hur Bella får det att låta… Inte direkt snack om att vinsten minskat från hennes håll…

  Svara

   ”Många av förändringarna har delvis med Amazon att göra. Löwengrip säljer sina produkter på Amazon i bland annat Tyskland och Storbritannien och enligt Pingis Hadenius var det viktigt för bolaget att hamna under kategorin ”luxury beauty” på plattformen.”

   Allt jag kan tänka på är THE DAY STARTED OF SO LUXURY. Kanske kan bli en slogan? 😆

   Svara

  Så äckligt beteende att göra så mot en annan människa 🙁

  Svara

  Men vad är det här för wt? Vad har de åstadkommit? Vem bryr sig? Orka.

  Svara

  Om detta hade hänt innan 1a januari 2018, skulle den nya lagen påverka ett liknande fall? Har själv blivit utsatt och tror att den här lagen skulle hjälpa mig om jag drog upp allting igen. Skulle det funka? Är så okunnig.

  Svara

   Hej!

   Nej, tyvärr inte. I Sverige gäller ”inget straff utan lag”. Den som utsatt dig för något kan alltså inte straffas enligt den nya lagen eftersom den inte gällde när denne vidtog den aktuella handlingen.

   Hemskt att höra att du blivit utsatt för något liknande. Hoppas verkligen du lyckats komma på fötter igen!

   Mvh

   Svara

    Tack för ditt svar! Det känns väldigt surt men ja, ingenting man kan påverka. Livet fortsätter ändå och det sägs att tiden läker alla sår och om några är är väl allting bortglömt hoppas jag.

    Svara

     Är det inte ärekränkning då? Är inte insatt i svensk lagstiftning men kan inte tänka mig att det inte har varit ett brott sen tidigare.

     Svara

      Det är möjligt att det Maja blivit utsatt för kan falla under något annat brott. Det är dock svårt att svara på vilket brott det skulle kunna vara eftersom jag bara vet att det är något ”liknande” som Sindy troligen (ja, troligen – hon är inte dömd än) gjort sig skyldig till. Det finns dock inget brott som heter ärekränkning. Ärekränkning är ett samlingsnamn för ett antal brott, bl a förtal.

      Om du Maja vill läsa på om ärekränkningsbrotten, gå in på följande länk: https://lagen.nu/1962:700 Under kapitel 5 ser du ärekränkningsbrotten. Har för mig att spridande av bild kan innebära förtal, förutsatt att kraven för förtal i övrigt också är uppfyllda.

      Svara

     Har du pratat med polis/liknande? Kan ju vara ett annat brott som begåtts, dock svårt för mig att svara på. Se min kommentar nedan.

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.