Therese Lindgren är förlovad med Anders

Stort grattis till henne och Anders!!!

❤❤❤❤❤

202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är andra gången som är förlovade…

  Svara

   Och?

   Svara

   Vad spelar det för roll?

   Svara

   Jag var förlovad en gång innan jag träffade min man som jag också förlovade mig, ve och fasa! 😱

   Svara

    Det är andra gången de är förlovade med varandra.

    Svara

   Vilken nog känns helt OT. MEN!: att förlova sig är väl lite av en lekstuga. Noll förpliktelser, lite gulligt med nya smycken och även en eller annan ny tatuering.

   Att gifta sig däremot. Ingå äktenskap. Börja ta ansvar för både sig själv och ev en annan människa utanför dina sociala medier. Bränns det? Eller känns det fortfarande typ ok?

   Svara

    Va?
    Jag är gift men min man får allt ta ansvar för sig själv – både IRL och på sociala medier😂

    Svara

    Noll förpliktelser innan man gift sig? Wut vad pratar du om?
    Jag är gift och allt känns fortfarande jävligt nice 🤷🏼‍♀️

    Svara

    Att vara gift är INGEN skillnad mot att ”bara”vara tillsammans mer än att man får kalla varandra man och fru..

    Svara

     Där tar ni fel. Att gifta sig är en juridisk förbindelse. Till exempel om din man/fru behöver söka om socialbidrag från kommunen, så har du en plikt att försörja hen. De beviljar inte försörjningsstöd till någon som är gift, åtminstone inte alls så lättvindigt som om personen är ensamstående.

     Om ni bor ihop och Kronofogden ska utmäta din makes/frus skulder, kan din egendom riskeras att utmätas. För som gifta äger ni det mesta tillsammans.

     Svara

      Fast socialbidrag beviljas ju knappt heller till ngn som är sambo?
      Och ja, kronofogden kan utmäta gemensamma saker, vilket de även kan göra för sambos…

      Svara

      Är ju samma sak om man bor ihop.. spelar ingen roll om man är gift eller bara sambos.

      När jag flyttade in till min nya pojkvän efter 3 månader ihop som 19åring så fick jag inget socialbidrag på grund av att då måste han försörja mig om vi bor ihop.

      Och sen, hört talas om sambolagen?

      Svara

       Det är en jävla skillnad om en dör iaf (förutsatt att man inte upprättat egna testamenten, vilket många inte har…)

       Svara

      Fast även en sambo är skyldig att försörja sin partner.

      Svara

   Vad spelar det för roll?:)

   Svara

  Grattis fina Therese ❤️

  Svara

  Kissies har skrivit ett inlägg om instagrams dubbelmoral samt hur dåligt det är att instagram valt att censurera Lady Dahmers bild på hennes kropp. Väldigt bra inlägg, tycker jag!
  Här är texten + så har hon även postat bilder som exemplifierar hennes analys:

  ”Jag hatar att jag är fixerad och besatt av att använda Instagram varje dag, just för att den plattformen är så extremt sexistisk, dömande och fylld med dummelmoral. Jag följer Lady Dahmer för att jag tycker hon är cool, unik och en bra förebild inom feminismen. Hon visar upp sig själv på sätt som hon själv vill och verkar inte göra det för att få bekräftelse. Det verkar som att det handlar för henne om att få vara den hon är, dvs en helt vanlig kvinna i en helt vanlig kropp. Men det här tycker inte Instagram är OK, för dom envisas om att radera hennes bilder fast dom inte är värre än andras bilder. Hon visar inga bröstvårtor och visar alltså mindre än vad många andra tjejer gör, men ändå får deras bilder ligga kvar..

  Väljer Instagram att ta bort hennes bilder för dom blir provocerade av hennes kropp? Blir dom provocerade av att den inte ser ut som andra ”Instagram-tjejers” kroppar och att tuttarna inte pekar uppåt? Blir grabbarna bakom appen rädda för att Lady Dahmers kropp har mer hud och därför tycker dom att den ser mer vulgär ut? Ja vi kan ju jämföra min kropp, jag hade nog fått ha kvar min bild om jag poserade på samma sätt. Just för att min kropp hade passat in i deras ”inspo” mall. Men jag hatar det, jag hatar att det inte är samma självklarhet för alla. Jag önskar så innerligt att vi alla fick se ut som vi själva ville, att jag får springa runt med små toppar där mina bröst syns och att Lady Dahmer fick ha på sig exakt samma typ av plagg utan att anses vara vulgär. För det är ingenting farligt med kvinnors kroppar, tvärt om. Den är fantastisk!

  När ska Instagram behöva stå till svars för deras selektiva granskning? Att dom kan faktiskt väldigt öppet bestämma vilka nakna kroppar dom tycker är OK och vilka som inte är ok. Att dom får ta sig rätten att ta bort bilder på bröst som ammar barn, men Kim Kardashians bröst och snippa får vara kvar för den passar in i mallen och dom kroppsdelarna råkar tillhöra en kändis?”

  Svara

  m

  Svara

  Läs Kissies senaste inlägg!! Skitbra!

  Svara

   Det håller jag verkligen med om. Även om jag inte förstår varför man ska lägga ur nakna/halvnakna bilder på sig själva så ska Instagram verkligen inte göra skillnad på kropp och kropp. Det är förjävligt.

   Svara

    ● ut

    Svara

  Wow vilken sten! Jag vet ingen i verkliga livet som har så stora diamanter på ringarna som våra influencers har. Undrar om det är påväg att bli mode bland icke-influencers också…?

  Svara

   Utomlands är det vanligare, iaf i Dubai, haha. Aldrig förstått det där med släta ringar, så trist. Give me a rock please!

   Svara

    I USA med, dom kollade på mig som att jag var helt knäpp när jag sa att jag ville ha en diskret ring 😂

    Svara

   Måste ju synas man är ringmärkt!

   Svara

    Jo, men sedan får man barn och dessa ringar blir inte så praktiska. Om man inte vill riva sina barn förstås!

    Svara

     Eller så får man inte barn 👌🏻

     Svara

      Eller så låter man bli att bli ringmärkt
      /förlovad helt utan stenar och metall

      Svara

       Verkar som de är problem mellan Knivis och hans nya brud, inatt sökte han soffa o har tagit bort de två bilder han lagt upp på henne

       Svara

        Ojdå hon har väl tröttnat på allt drama

        Svara

     Äsch då- jag har aldrig rivit mina barn😊

     Svara

     Har inte heller lyckats riva barnen med min ring 🤷🏼‍♀️

     Svara

     Haha, men varför skulle man riva sina barn med en ring man har på fingret? Det går hur bra som helst att ha ringar på sig när man tar hand om ett barn. Det är ju inte speciellt ofta ovansidan av handen stöter emot någonting alls faktiskt.

     Svara

   Det är väl antagligen för folk kör på det billigaste. Kan tycka en vanlig slät der ganska tråkig ut, verkligen varenda Svensson har ju en sån. Hellre en sten 😍
   Fast man får ju såklart gå efter sin ekonomi

   Svara

    Eller så tycker vissa att det är snyggare med en slät ring? Alla gillar inte blingbling liksom 😉

    Svara

     Nu är ju inte jag förlovad och aldrig varit, men jag tycker tunna släta ringar är vackra!

     Svara

     Så tycker jag med. Men jag skulle aldrig trivas i något glittrande smycke över huvud taget, inte typ örhängen heller. Tycker slät ring passar min högst o-iordninggjorda stil betydligt bättre även om diamanter är vackert på många andra.

     Beror inte på pengar, skulle jag vinna ett presentkort på en diamantring skulle jag sälja presentkortet och köpa något jag hellre vill ha.

     Plus att jag är sjukt slarvig och därför inte vill ha dyra grejer i onödan. Vilken ångest att tappa bort en diamantring! (Har väl BB gjort ett par gånger?)

     Svara

      Tänker att förlovningen inte sitter i något materiellt alls, det är inget jag har behov av att vissa upp genom ett superkonformt format…

      Svara

      Alltså jag fattar att folk vill ha olika slags ringar, det tycker jag är upp till var person, vad som passar dem, personlig smak osv osv. Men vad jag inte fattar är folk som säger att de inte kan ha en dyr ring för att de inte skulle våga ha på sig den, tänk om de tappar den osv (sorry, hoppar inte på dig här nu, har bara sett att folk skrivit så flera gånger förut och tänkte att du kunde hjälpa mig att förstå haha). Men liksom, hur tappar man bara bort en ring? Nu pratar jag inte om hur Bella lyckades tappa bort den, utan hur du tror att du skulle tappa bort en ring bara sådär?

      Alltså min ring sitter ju på fingret, den är i rätt storlek så den glider ju inte runt eller nåt utan den sitter där den sitter. Den sitter på när jag diskar, när jag duschar, om jag är i badhuset, när jag gräver i trädgården osv osv, den hoppar ju inte plötsligt av? Vissa har på dem när de sover också men de enda gångerna jag tar av mig mig är när jag sover (sover på mina händer och ringen blockerar då blodtillförseln i fingret hehe) och då har jag ju min ringlåda på nattduksbordet där jag lägger ringen i på kvällen – och tar ut den därifrån på morgonen när jag vaknar.

      Alltså förstår verkligen inte (haha försöker inte låta dryg nu men har inte tillgång till emojis 🙂 Kanske då om man nu skulle ta av sig ringen i tid och otid och bara lämna den lite varstans. Men ja, en dyr ring tar man inte av sig helt enkelt 🙂

      Svara

       hahaha läste min kommentar och det kom ju visst emojis hahaha..

       Svara

     Eller så tänker vissa att gruvdrift och slavarbete inte är något man vill stötta, och väljer bort diamanter och guld av den anledningen.

     Svara

   Det känns som att det har blivit en tävling i vem som har störst sten på fingret. Inget fel med det.Flera av dem har helt otroligt vackra ringar som jag inte hade haft något emot att bära själv, men ibland undrar jag om det är helt ute att använda ringar som gått i släkten? Var det vanligare förr eller är det bara bloggarna som inte gör det?

   Min förlovingsring/Vigselring (har bara en) har en 0,02 karat (ja det finns så små!) diamant och är slät i vitt guld. Jag älskar den eftersom det var min gammelmormors. Både jag och hon har tydligen väldigt små händer med smala fingrar och vi är de enda i släkten som har kunnat använda samma ringar.det känns så vackert på något sätt.

   Svara

    Förlovning=släta ringar. Vigsel=ring med stenar.

    Svara

     enligt??? I usa är förlovning = stor sten.

     Svara

     Det är inte riktigt så längre! De flesta väljer en ring med diamant som förlovningsring 🙂

     Svara

   Ja de flesta nu verkar göra den varianten att man förlovat sig med den ”stora” ringen och sen när man väl gifter sig så får man den mer diskreta kallad weddingband. Själv har jag en sån slätare med flera stenar på rad och kommer få den fina ringen med större sten vid vigseln. Men nu verkar alla influensers köra som i utlandet, frias till med stoooooor diamant! Håller med om att de senaste Idas och Therese varit gigantiska i svenska mått mätt!!

   Svara

   Ser ut som en tvåkaratare, men kan också vara en CZ. Drygt 280.000 kronors skillnad på dem. 😂 Jag älskar guld och diamanter men skulle inte våga gå utanför huset med gnistrande, äkta blaffor,tänk ifall man tappar dem?!?!

   Köpte iofs en diamantring med små stenar häromdagen och de erbjöd nån sorts försäkring som ifall jag skulle ha otur och tappa bort den. De ger mig en ny, likadan ring för tio procent av köpebeloppet i så fall, förstod jag det som. Skitbra ju! Typ 300 kr per år. Lätt värt. Speciellt som jag hade en fånig tanke att ärva den vidare till en eventuell dotter.

   Svara

    Eller snarare en trea eller en fyra till och med, wow. En sån skulle jag vilja se irl.

    Svara

     Absolut inte en 3:e eller 4:a, det antingen en 2:a eller strax under.

     Svara

    Njä inte hela två väl? Jag har lite över 1 och den ser snarlik ut eller så är det nåt m olika fingrar 🙂

    Svara

     Det beror ju gabska mycket på fingret. Jag har 1.5ct på ett size 4.5 (US) finger och på bild ser våra ringar väldigt lika ut.

     Svara

    Annamatkovich gör reklam för smyckesmärket Vanbrunn för de som planerar att gifta sig. Själv är hon inte gifta men gör alla slags samarbeten nu senast för Lottoland. 😴 Kvinnan går runt i kavaj nu när det är ute 30 grader 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Svara

     Vem är hon? Hur känner du till henne, hon har ju bara 4000 följare. Såg att hon bor i Klågerup!?

     Svara

    Åh jag fick min mammas ring, tvillingdiamant med vitt guld. Sparade den i fall dom skulle bli tillsammans igen, så pappa kunde fira igen med samma ring, dom är tvillingsjälar men hon vågar inte.

    När jag flydde från mitt ex, sa mamma att jag skulle ta med smyckena, men näää ”trodde” inte att han skulle stjäla mina smycken, när vi kom tillbaka för att hämta mina grejet, va smyckesasken isärsliten i två delar och ringen va borta.

    Sörjer detta än idag tre år senare😭

    Svara

     Fy fan vilket svin

     Svara

     Du polisanmälde inte??? 😱

     Svara

      Det kan vara svårt att polisanmäla någon som har utsatt en för våld, av rädsla för mer våld/hot/trakasserier.

      Svara

     ❤️❤️❤️

     Svara

   Håller med, hur stor var Ida’s diamant? Har för mig hennes make sa det i avsnittet där han intervjuar Efva Attling.

   Många har sjukt stora stenar, kom ihåg när Perrelli visade sin, kändes lite osvensk i storleken men nu blivit rätt vanligt…

   Svara

   Så otympligt. Jag lovar. 😉
   Man fastnar i stickade tröjor. Och sen när man ska ha vigselring får man så dåligt med modeller att välja mellan för att det inte ska glappa.

   Tror det var maggan graaf som lyckades få en riktigt stilren ring. Guldband med massa diamanter runt.
   Kan ha fel, känns som jag börjar bli dement i värmen.

   Svara

   I sverige är det mer klassiskt att välja en mer lågprofilare till förlovningsring och sen smacka på när det kommer till vigselringen.
   I USA helt tvärtom, tror vissa influencer inte har så stor koll och gör som i USA, eller helt enkelt som de vill.
   Männen har la inte så mkt koll skulle jag tro.;)

   Svara

    Jag har en enkel förlovningsring i guld som är slät förutom lite ”mönster” längst ut vid kanterna. Den var verkligen inte dyr (vi var studenter båda två när vi förlovade oss) men jag älskar min ring. Skulle vi gifta oss så vill jag ha en slät ring utan stenar även då. Skulle aldrig vilja ha en stor diamantring. Dela tycker jag inte det är särskilt snyggt, dels så är det opraktiskt och dels så skulle jag aldrig lägga de pengarna på ett smycke. Hade hellre rest för de pengarna. Däremot skulle jag gärna vilja ha mormors vigselring när jag gifter mig men den är i dåligt skick och på tok för liten för mina fingrar.

    Svara

     Jag lämnade in min mormors ring och fick den gjord mindre när jag skulle gifta mig.

     Svara

   Jag jobbar i en guldsmedsbutik och säljer förlovning/vigselringar dagligen. Det kostar såå extremt mycket med en dia i Therese och andra influncers storlek så nä kommer nog inte bli någon trend bland ”Svenssons”. Det är dock vanligare med dia på förlovningsringen nu än det var förr i tiden!

   Svara

    Vad tror du deras stenar har för storlek och pris? Beror förstås på slipning, klarhet osv.

    Svara

   Jag blev friad till/förlovad för fyra år sedan, många av våra vänner runt där med, alla vi bär på rätt stora doningar. Tror knappast det är något nytt eller influensers mode, bara att trenden har bytts från två släta till sten och slät/stenprydd.
   Jag kommer från ett annat land och i min kultur ska ringen vara lite av en ”f*ck you”-kapital så min, numera make sen ett par år, fick till att hosta upp ordentligt. Sen kan man givetvis bära en stor sten utan att den är av någon märkvärdig kvalité eller ens äkta för den delen också.

   Svara

  Jag önskar att det fanns pengar att lägga på en 3 carats jättesten infattad i platina men jag är jättenöjd med min titanring med fejkisar också. Huvudsaken att karln friade av fri vilja och att vi ska gifta oss😁

  Svara

   Titan här med! 499! Kalas! Gör inte så mkt om jag tappar bort den. Väljer hellre att lägga lite mer på vigselring. Är det någon här som känner till någon smed som jobbar med kristaller i smycken? Typ ametist eller bergkristall? Tar gärna emot tips!

   Svara

    Tänk då på att om du fastnar med fingret eller hamnar i en olycka så går det oftast inte att knipsa en titanring då materialet är ett av de starkaste. Utan det blir fingret man får, eh… knipsa istället.

    Svara

     Hahahaha NEEEJ min största skräck är att fingret ska fastna i ringen så att skinnet glider av som en handske😰

     Svara

      Wow… tack för den mentala bilden, haha! Har faktiskt inte tänkt att det kunde hända… låter hemskt!

      Svara

       Jag har faktiskt sett det hända. Hon fastnade i ett staket med ringen och fingret slets av. Värsta jag sett i hela mitt liv. ringen satt kvar på fingret som hängde 2 dm ner..

       Svara

     Nja, man behöver inte vara rädd för att den inte ska gå att knipsa av, speciellt inte om du köper ringen i Sverige. Akutmottagningarna har små sågar de kan såga av titanringarna med, men det behöver sågas på två ställen.
     Det finns olika blandningar av titan, de som oftast används är inte den som inte går att få av.

     Svara

  OT men har Isabella och Odd ansökt om skilsmässa på nytt? Är det bara jag som undrar om de ger relationen ett nytt försök?

  Svara

   Knappast! Hon är ju iväg med Petter S nu.

   Svara

    Förutom att det inte är han som är med.

    Svara

     Hur vet du det? Vet du eller tror du?

     Svara

      Det är Trump

      Svara

      Gissar då killen på instagram inte på något sätt såg ut som PS tyckte jag. Men jag har väl sett fel förr. Plus att det bara verkar osannolikt. Plus att jag gillar att bara slänga ur mig saker i diskussioner som inte betyder ett jota. ☺️

      Svara

   Ja, Odd och Bella är på hotell i Frankrike och tar igen för glatta livet. Han har äntligen kommit till insikt att yta, flärd och skryt är det han älskar mest av allt. Till och med högre än barnen som han lämnade på landet med föräldrarna.

   Svara

  Alltså, är det någon som följer Samir och Viktor på instagram och som har reagerat över deras färdsätt när de turnerar? Eloge till dem, för de är otroligt duktiga, men de verkar ligga huller om buller när de åker till sina spelningar och det kan ju inte vara särskilt säkert om de skulle krocka? Eller vad har de för bil egentligen där man kan ligga/sitta som de gör? 😂

  Svara

  Angående Blondinbella:
  Har vi en god detektiv här inne? Har sett en ledtråd till Bellas snubbe i le France (vilken vi ju alla misstänker är PS). I ett klipp på insta filmar Bella det nya rummet som hennes sällskap så gulligt ville visa henne (it hass an infinnitipool) filmar Bella sina tre högklackade skor hon behövde till sina 48 timmar (!?!). Precis innan man ser hennes skor skymtar tre par mansskor. Come on internet – do your thing! Vems är skorna?

  Svara

   Såg inte om de var manliga skor eller inte som skymtade… Och var det inte 6 par högklackade man såg….?

   Svara

    Det är en annan garderob längre till vänster, sedan kommer Bellas med typ sex par skor.

    Svara

    Minst 8 par får jag det till, head of packing har legat i minsann.
    Plus tre par fula herrskor som nog faktiskt skulle passa rätt bra med en viss norrmans märkliga klädstil.

    Svara

    Åtta par damskor ser jag totalt, för 48 timmar. Alltså gudars skymning hur motiverar hon det? Vilken ytlig loser hon är.

    Svara

     Hon har ju ett par på sig också, så nio par för 48 timmar. Hur jävla många gånger kan man byta skor egentligen? 🤣

     Svara

     Det är allt som återstår ytlig och tom skal. Om hon är där denna Peter otrogen så här hon sålt sin själ.

     Svara

     Själv har jag inte ens så många par skor 😂

     Svara

   Japp, tre par dyra sneakers varav två lite mer färgglada. Precis den typen av sneakers Stordalen använder när man kollar bilder på honom. Bra spanat! Inte undra på att hans fru publicerat ett ledsent IG-inlägg. Hon om någon måste ju känna igen sin mans skor. Fy f-n alltså.

   Svara

    Jag tänker bara att om de nu har en hemlig affär borde väl ett villkor från Petter vara att Bella inte skriver var hon är?

    Svara

     Han underskattar att folk lägger ihop två och två och hur är illa omtyckt Bella är hos många som vill slå hål på hennes lögner om allt. Sen underskattar han hennes behov att visa upp lyxen han omger henne med. Snart blir han varse och då blir det locket på. Min tes.

     Svara

    Fast näe, nu tycker jag det blir lite att folk hittar på här. En googling och lite instagramskrollande så hittar jag då inga bilder på Stordalen i färgglada sneakers som de som skymtar förbi. Svarta boots och vita sneakers är vad jag ser han har.

    Säger inte att det inte är han/hans skor, men då får nog någon leta rätt på en bild som stödjer den teorin.

    Svara

     Det är ett vitt par, och sen två par vita med färgränder. De är höga och ser dyra ut. Finns bild på Stordalen med liknande vita och färg vet vi att han för övrigt tycker om med galna kavajer och kostymer. Det är definitivt inte omöjligt att det är hans skor, men självklart kan hon ha träffat en annan hip hop-inspirerad man.

     Svara

      Oj! Jag ser ett par mörkblå, ett par gul/gröna och ett par finskor som verkar vara tvåfärgade.

      Svara

     Jag läste en intervju med honom i SvD idag, där beskrevs han bära cowboyboots av ngn designer jag glömt namnet på, de verkade inte vara så diskreta.

     Svara

    Det går ju inte ens att se om det är dam eller herrskor????

    Svara

     Petter är kort och har ofta skor med klack. Något som noterades och kommenterades vid deras resa till Paris.

     Svara

   Oj menade inte tre högklackade (så märkligt att mina fingrar skrev det!?). Jag menade åtta!

   Svara

   Wow bra spanat alltså! Hatten av!🎩
   Har scrollat runt på bilder på Stordalen men har tyvärr inte sett nån bild med något av paren, men letar vidare. Däremot har jag sett att han har ett hemskt öppen-mun-smajl på precis alla bilder så kanske där blondinbella fått sitt tips om onaturligt leende på varendaste bild…

   Svara

    Visst ser han helt galen ut med sin öppna ”jag har så roligt så jag dör och nu är det paaartyyy” mun på varje bild. Det blir nästan som en parodi på honom själv.

    Svara

   Fan inte sant, vems är skorna 🙈

   Svara

   Hur hinner ni se det? Jag ser då inga sneakers alls.

   Svara

  Åh gud vilken fin ring. Själv sitter man här efter nio år med en pojkvän som tycker att förlovningar och bröllop är idiotiskt. Själv inser jag mer och mer att det är det jag vill… Får väl fria själv antar jag! Ska man köpa en diamantring till själv då? 😂

  Svara

   Köp en till honom 🙂

   Svara

   När man förlovar sig får ju båda ringar

   Svara

    Köper man dom tillsammans då? Eller ska jag överraska honom med en diamantring till mig och en enkel guldring till honom (vilket är vad han vill ha)? Nej jag vet inte, får väl vara lyckligt ogift 💕

    Svara

     Jag förstår dig! Har varit med min i många år och han tycker bara det känns onödigt typ. Jag kommer ALDRIG att fria eller fråga om han vill förlova sig, bryr inte han sig om det så kommer inte jag göra det heller. Hur kul är det att be om sånt? Sen för att vara lite krass… jag vet inte om jag gillar att gå runt med ring på fingret oavsett. Visa för allt och alla att man är tagen redan och att vi är förenade i kärlek för alltid. Bättre kanske då att vara fri som fågeln.

     Svara

      På vilket sätt gör avsaknaden av ring dig ”fri som en fågel”😆

      Svara

      ”Hur kul är det att be om sånt?” Varför skulle det vara skillnad mellan att du friar och att han friar? Blir så trött på kvinnor som klagar på att deras män inte friar, ta saken i egna händer! Varför ska det ligga på mannen?

      Svara

       Jag tror hon menar att hon vill, medan han är tveksam. jag hade lätt kunnat fria till min sambo men inte om jag visste att han var tveksam till giftermål (och föredrog at vara sambos 4 lifte). Hade varit samma sak om vi var motsatta könen, hade inte friat till någon som var osäker.

       Svara

     Jag friade till min man, men utan ringar eftersom att jag visste att han vill vara med och välja. Hade dock gått runt och samlat kataloger från olika smyckeskedjor (fast det blev ingen sån utan från en liten fristående guldsmed. Förlovningsringarna är knackade och min vigselring är slät med sju nedsänkta små diamanter. Vi beställde vigselringen samtidigt som de andra ringarna, och sen fick den vänta i 3 (!!!) år innan vi lyckades styra upp ett bröllop). Det går mycket bra att fria som kvinna, kör bara!

     Svara

     När jag och min kille förlovade oss så hade han lånat en ring av sin mamma som hennes pappa hade haft. Till mig hade han tagit en ur min egen ringsamling och friat men den. Sedan gick vi och köpte våra riktiga ringar tillsammans 🙂

     Svara

  Min sambo frågade i vintras om jag vill gifta mig med honom. Jag sa ja. Det var tidigt i vårt förhållande och han sa att det därför skulle vara vår hemlighet så länge tills vi går ut med det officiellt, när det känns rätt. Antagligen till sommaren. Då skulle jag få en riktigt förlovningsring och han skulle fria på riktigt. Men det har inte hänt än och jag börjar undra? Vi ska utomlands på tisdag till Frankrike. Om det inte sker då, ska jag ta upp det och fråga varför eller ska jag ligga lågt?

  Svara

   Fråga! Annars kommer du grubbla över det och må dåligt. Det borde ju inte komma som en överraskning för honom liksom.

   Svara

    Hur ska jag ta upp det då? Vill ju inte vara för needy.

    Svara

     Det bästar väl att vara ärlig. Säg att du tycker att det känns rätt att göra det officiellt nu, och fråga vad han tycker. Då är man inte needy, ni har ju redan bestämt att göra så.

     Svara

     Vänta ut semestern. Händer inget under den så fråga när ni kommit hem. Eller sista kvällen.

     Svara

      Ja jag väntar ut semestern iaf. Om det inte hänt när sommaren är slut tar jag nog upp det på ett diskret sätt. Mem vill inte låta anklagande om det inte hänt.

      Svara

       Inte för att vara elak men det låter ju lite skevt om du är i ett seriöst förhållande men inte vågar ta upp en sån sak? Varför skulle han ta det som att du är needy? Eller ta upp det diskret?

       Svara

        För att inte förstöra frieriet han planerat på en restaurang vid vattnet i Paris 😉

        Svara

         Hon skrev ju att hon ”efter semestern ska ta upp det lite diskret”?

         Svara

        Jag vill inte ta upp det nu pga om jag förstör överraskningen. Och anledningen till att jag ska ta upp det diskret isåfall är väl för att…jag vet inte? Vad ska jag göra då? Ställa till med en stor scen?

        Svara

       Han kanske har planerat ett frieri under semestern? Om han inte har friat när sommaren är slut tycker jag att du ska fråga honom. Det är verkligen inte att vara needy, speciellt när ni kommit överens om det tidigare.

       Har ni tänkt att han ska överraska med vad det blir för slags ring, eller ska ni titta på ringar tillsammans? Jag och min man gick till lite olika guldsmeder och testade olika innan vi hittade ”the one”. På så sätt blev det mindre av en överraskning men jag fick den jag/vi ville ha! Kanske kan du föreslå att ni ska gå och titta på ringar?

       Var ärlig och rak med honom! Hade det varit min pojkvän/fästman hade jag tagit upp det med honom utan att tveka, ni ska ju leva resten av era liv ihop så varför vara nervös för att fråga eller för att verka needy? Lycka till! ♥️

       Svara

        Jag skulle också påstå att äktenskap är något man diskuterar och bestämmer om tillsammans, det är inte konstigt att ta upp den här frågan med honom för om han fortfarande är inställd på officiell förlovning så har ni massor att prata och komma överens om. Det blir väldigt konstigt om en part i förhållandet ska sitta maktlös och vänta på att det ska ske eller inte ske. Att det 2018 fortfarande verkar vara mest kvinnor som står för väntandet och längtandet är dessutom deprimerande AF.

        Svara

        Han har frågat vad jag vill ha för ring 🙂

        Japp ska ta upp det med honom efter sommaren om det inte hänt 🙂

        Svara

   Det han gjorde betyder om du var villig att slå dig ner med honom, när du sa ja blev han lugn. Nämn det inte, hur kul är det att ha tjatat sig till en ring?

   Svara

    Men herrgud hin tjatar väl inte om hon tar upp att han har friat och undrar vad nästa steg är?!

    Svara

     Svar jo. Vintras är längesen = han har haft lång tid på sig.

     Svara

      Ja men han sa att vi skulle vänta till sommaren med att gå it officiellt med det

      Svara

   Ligg lågt till efter resan, troligtvis planerar han att göra det i Frankrike om han fortfarande har intentionen att genomföra det.

   Svara

   Nu känner jag ju inte er och då ska man kanske inte ens kommentara men jag får lite dålig känsla av det du skriver att han friat men vill hålla det hemligt tills det känns rätt.
   Så jag tycker absolut att du ska fråga, men du kan ju vänta till efter Frankrike ifall han planerar något till resan.
   Jag håller inte alls med om att det är att ”tjata” sig till en ring.

   Svara

    Jaa förstår det men till saken hör att han ändå tagit upp det flera gånger efter det. Så om det inte händer nu under sommaren så kommer jag bannemig ta upp det har jag bestämt mig för nu. Han kan ju inte bara fråga en sån sak och sen ta tillbaka det? Då är man väl rätt så omogen?

    Svara

     Jag tror vissa människor är impulsiva och säger saker för tidigt som de kanske inte kan leva upp till sedan.
     Det jag får ”dålig” känsla av är kombinationen att han vill hålla det hemligt och att du inte var självklart för dig att ta upp det nu.
     Men alla är vi färgade av våra egna erfarenheter och vi vet ju inget om er och er relation.
     Hoppas det löser sig bra, att han friar storslaget i Frankrike 😊

     Svara

   Åhh tror absolut han kommer fria till dig i Frankrike!

   Svara

    Hoppas 🙂

    Svara

   Men vad är detta för slags förhållande? Sitter du på allvar och väntar på ett romantiskt frieri inkl kvittrande småfåglar? Hur gammal är du, nio år? Och varför skulle det inte bli officiellt att ni ska gifta er, varför hållas hemligt? Nej. Känner i maggropen att ditt förhållande med den här mannen är fullkomligt på hans villkor. Kärlek är det inte.

   Svara

    Det ska hålla hemligt ett tag för att det är tidigt i vårt förhållande

    Svara

    Lägg ner din tönt.

    Svara

     Jag?

     Svara

  Jag tycker om både Therese & Anders men är så rädd att dom ska bli ännu ett gravid youtube-par. Jag kommer då avfölja and never look back, sorry.

  Svara

   Har du inte missat att en av Therese tusen fobier är att vara gravid? Det lär inte ske inom en snar framtid och med tanke på att de har varit förlovade en gång tidigare och nu sen November kan du nog vara lugn.

   Svara

    Nope, jag vet om hennes gravidfobi. Men människor förändras. Therese hade tex från början social fobi idag är hon ute på allt möjligt socialt.

    Svara

   Hahah för att de blir gravida? De är ju ett etablerat par och har åldern inne så det vore väl knappast omöjligt?;)

   Svara

  Va? Förlovar sig par som är äldre än 15? Trodde att förlovning var något som fjortisar gjorde, men som inte betyder ett smack egentligen. Tror inte jag känner en enda som träffat någon i vuxen ålder och förlovat sig innan de gift sig.

  Svara

   Va? Hur har alla du känner gått tillväga inför sina giftermål då? Eller vet du inte vad en förlovning är (det är inte det tonåringar sysslar med, de har kapat uttrycket bara)?

   Svara

    Det är så märkligt när någon har ett synsätt som är ovanligt, och utgår från att det är det VANLIGASTE i världen. Ok, så dina kompisar ”Anonym” har gift sig utan att byta ringar innan eller titulerat sig som förlovade. OK. Men du måste väl vara född under en sten om du har missat att majoriteten av människor du läser om på sociala medier, ser på tv, läser om i böcker, ändå förlovar sig innan de gifter sig? Då kanske det är dags att fundera över vad som är vanligt och inte? Eller sitter du och ditt umgänge i en stad so bara innefattar er själva och skärmar av er från omvärlden?

    Svara

   Jag skulle tro att ungefär ALLA som gifter sig har varit förlovade… enda undantaget är väl en spontan fyllevigsel i Vegas.

   Om du inte känner en enda person som varit förlovad innan giftermålet… då har du onekligen en spännande umgängeskrets! 😉

   Svara

    Nej jag känner faktiskt inte en enda som har förlovat sig och ja, jag vet vad en förlovning innebär. Spännande umgänge har jag, och många där som är gifta. Men inte en har varit förlovad. Men jag inser att det tydligen är vanligt utanför min sfär.

    Svara

     Men jag får inte ihop det då? Hur kan man vara gift utan att ha varit förlovad innan? Har samtliga spontangift sig?

     Svara

      Ja, alltså förlovning har ingen som helst juridisk betydelse, det är bara en rit som säger till omgivningen att man tänker gifta sig. Man kan gifta sig utan förlovning och helt utan ring också, för den delen.

      Svara

       Juridisk betydelse är ju helt irrelevant. Från sekunden man bestämmer sig för att gifta sig, så är man förlovad. Det är därför jag undrar om samtliga spontangift sig (typ gift sig samma dag man beslutar sig för det), eftersom ingen varit förlovad. Det krävs ingen ring för förlovning heller rent krasst.

       Svara

      Jag ska gifta mig imorgon, är inte förlovad.
      Vi är inte så noga med sånt och har alltid pratat om att vi ska gifta oss. Vi vill dock inte ha ett bröllop och ingen av oss är särskilt förtjust i tanken på ringar så vi har inte skaffat några. Vi har bara bokat en tid på rådhuset så vi ska i princip ”skriva på ett papper” som vi säger 😂

      Det jag ville förmedla var att jag tror det är ganska vanligt att ingen friar till den andre utan man bestämmer helt enkelt gemensamt att man ska gifta sig, även de som har bröllop 🙂

      Svara

       Fast då är ni visst förlovade.

       Svara

       Även om man gemensamt bestämmer att man ska gifta sig, utan att någon friar, så är man rent krasst förlovad?

       Förlovad. Trolovad.

       Man har helt enkelt bestämt att man ska gifta sig. Inte svårare än så.

       Svara

     Det är vanligt att bara gifta sig direkt. Utan förlovning. Hur kan folk härinne missat d?

     Svara

      Nej, inte så jättevanligt. Möjligen om de har varit tillsammans jävligt länge eller är snåla som faaaan.;)

      Svara

      Även om man inte går ut med det på sociala media eller har ringar är man ju förlovad perioden mellan att man friat tills man gifter sig.

      Att man inte gör en stor grej av förlovning är säkert vanligt, men att man aldrig ens är förlovad bör vara typ omöjligt, om man inte skaffar en hindersprövning lite på vinst och förlust sådär innnan man säkert bestämt att det blir av.

      Svara

     Men alltså va?

     Exempel:

     Par 1: Tillsammans fyra år. I januari 2018 frågar mannen ”vill du gifta dig med mig?” över en middag. ”Ja!” säger kvinnan. I november 2018 gifter dom sig.

     Mellan januari 2018 och december 2018 har de då varit förlovade. Oavsett huruvida de utbytte ringar när frågan ställdes eller inte (även om det kan vara lite märkligt att fria utan en ring).

     Par 2: Ligger hemma i sängen i mellandagarna. Kvinnan säger ”Du.. ska vi inte gifta oss? Kanske till sommaren? Vid dina förändras stuga?” Mannen svarar ”Jo.. det tycker jag. Godnatt”.

     Från mellandagarna fram till sommaren… är de förlovade.

     Sen är de gifta.

     Svara

   Haha eh va? Majoriteten av alla jag känner har förlovat sig ett år innan bröllopet, enligt tradition. Det är dock få som förlovar sig bara för att förlova sig och utan tanke på bröllop 😊✨

   Svara

    Låter som riktiga lantisar

    Svara

     Mona – hur bitter är du egentligen över att din man inte vill förlova sig med dig?!😄😄😄

     Svara

     Hur är man lantis för det? Jag kommer från Stockholms innerstad och alla mina vänner är högutbildade, alla jag känner som gift sig har förlovat sig ett eller två år innan bröllopet.

     Svara

     Mona: Tyvärr bor jag i Stockholm, så det är riktiga 08’or hela bunten….

     Svara

   Alla du känner som gift sig har ju varit förlovade innan.. ifall de inte bestämde sig spontant när n vigeslförrättsre stod i närheten. Man är ju förlovad när man bestämt att man ska gifta sig men inte hunnit göra det än!

   Svara

    Men att göra en grej av att man förlovat sig med ringar och allt är väl inte vqnligt? Säger inte folk mer bara att man ska gifta sig, inte att man förlovat sig?

    Svara

     Jo, det hör till det vanligaste.
     Mannen bruksr bara ha en ring och det är förlovningsringen som man sedan även graverar in vigseldatumet i och putsar upp så går båda en ting på vigseln också, mannen får alltså tillbaka sin förlovningsring med ett extravdatum i medans kvinnsn får en till. Och har alltså två.

     Vissa män väljer ytterligare en ny såmde har två, men inte lika vanligt.

     Svara

     Byter ringar gör nog nästan alla tror jag? När får mannen annans sin ring? Men förlovningsvideos gör nog mest inluencers 🙂

     Svara

      Tja, jag och min man har bara ringar från vigseln. Min syster och hennes man har inga alls. Behövs varken förlovning eller vigsel för att bli ring och båda kan man göra utan.

      Svara

       Jaa men NÄSTAN alla? 🙂 någon borde göra en statistik undersökning….

       Svara

        SNÄLLA CAMCAM GÖR EN OMRÖSTNING. Får ingen ro.

        Till er som är gifta/ska gifta er:

        Hade ni förlovningsringar?
        Ja/Nej

        Svara

         Haha,kul undersökning 🙂 Jag har haft typ 10 olika ringar och bär just nu ingen pga obekvämt i värmen. (Är gift). Min man har haft samma ring sen jag friade för den passade honom perfekt. Jag föredrar att ha en ring istället för två även om jag vet att traditionen ska vara två ringar för kvinnor. Vi var förlovade (med ringar) i 8 månader innan bröllopet.

         Svara

         Första och andra äktenskapet ingen förlovning men vid tredje… Första behöll jag och maken våra respektive efternamn, andra maken tog mitt och tredje gången la jag till makens efternamn som mellannamn. Man gör det som passar bäst, har även testat kyrklig som borgerlig vigsel…

         Svara

         Vill tillägga att äktenskap nr två var en kort och intensiv passus.

         Ser mig som ett PRO ☺️😉

         Svara

  Enda anledningen att gifta sig är ifall man blir gravid.

  Svara

   Varför?
   Jag har fått barn både som gift och ogift och det enda som skilde sig åt var en namnteckning på ett papper…ngt mer?

   Svara

    Den enda anledningen är väl att äktenskap ger ett bra juridiskt skydd för såväl makarna som för barnen. Annars finns det inga fördelar.

    Svara

     Det är väl föräldrarna det skyddar, att barnet inte får ut sin laglott direkt?

     Svara

    Det är ganska stor skillnad rent rättsligt avseende arv om något skulle hända föräldrarna.

    Jag skulle aldrig ha barn ogift pga det.

    Svara

     Äsch – vi har skrivit papper både som gifta och ogifta, barnen ärver 100% och vi ärver inte varandra!
     Inte svårare än så varken som gift eller ogift 😊

     Svara

      Man ärver inte varandra oavsett och behöver inte skriva något för att barnen ska ärva 100%. Skillnaden är att som gifta får den levande maken förvalta den avlidnes arv tills dess att den själv dör och då får barnen ta del av arvet, som dock varit deras hela tiden.

      Fördelen med det är ex. att dina barn helt plötsligt äger halva ditt hus och kan göra vad de vill med den andelen om ni inte är gifta. Underlättar för både barn och föräldrar om föräldrarna är gifta

      Svara

       Inga problem – skulle min man dö ärver barnen han och därmed hans del i huset, då köper jag ut deras del i huset och de får sitt arv på en gång i sin helhet!
       Då ingen av oss är i behov av den andres pengar för att köpa hus eller levnadskostnader så ser jag inga som helst problem med vårt upplägg?

       Svara

        På så vis är ju även barnens arv skyddat ifall jag eller min man skulle träffa ngn ny! Jag skulle inte vilja att mina pengar skulle användas av min man och hans nya familj och på så vis minska för mina barn vid hans död!

        Svara

   Jag gifte mig som 21-åring enbart för att jag verkligen älskade min man och ville leva med honom. Många ifrågasatte det och undrade om jag var med barn. Det var jag inte utan efter 2 år fick vi vårt första barn. Alla gör som dom själva tycker. Vårt äktenskap är inne på sitt 35:e år nu…..

   Svara

  OT! Tidigare idag när jag och sambon hade sex så fick jag världens huvudvärk precis när jag kom! Gjorde riktigt ont men det värsta la sig ganska direkt, har dock fortfarande rejäl huvudvärk trots Treo (som alltid brukar funka för mig) och nackspärr (?). Nån som varit med om liknande? Börjar typ tro att karln gav mig en hjärnblödning 😳😂

  Svara

   Min man får ibland en jävulsk huvudvärk direkt när han kommer. Brukar följas av en migrän som han även har ibland utan sex. Känns som att en orgasm ibland triggar hans migrän.

   Svara

   Det får min kille ibland också när han kommer. Han är läkare och han säger att det inte är farligt.

   Svara

    Tack, det lugnade mig 😊 Känner fortfarande av det lite men jag har också migrän så det kanske triggade igång det lite då.

    Svara

   Det har jag också fått förut och kopplar ihop det med spänningshuvudvärk på något sätt, eftersom kroppen spänner sig precis innan och släpper all spänning när man kommer ☺️

   Svara

    Inget som kommit varje gång då, det låter bra för blev lite orolig där när jag började grubbla inatt 😅

    Svara

     Precis, händer inte varje gång men då då 😬 Inget att oroa sig för om det inte sker kontinuerligt och över en längre period tänker jag ☺️

     Svara

  Vi gifte oss 5 mån efter vår förlovning! Många tyckte vi kunde vänta ett år eller två men jag var jättenöjd att vi körde på direkt- vi hade dessutom varit ihop i 7 år innan så det var inte nått oprövat förhållande direkt. Känner många som varit förlovade i många år och inte gift sig av både praktiska och ekonomiska hinder. Vi körde på ett litet bröllop som blev så fint. La alla ”måsten” på hyllan och gick på känsla vilket var härligt. Hade vi fått ytterligare ett eller två år att tänka hade jag garanterat hamnat i planeringsträsket.

  Svara

  Så himla fint par 😍

  Svara

  Tur man bor på ett PS-hotell så han kan bjuda BB på lite met lyx och flärd😂

  Svara

  Hon verkar checka ut idag så kanske ngn har tid att spana in flightradar?

  Svara

  Även OM det skulle vara Stordalen Isabella reser med så betyder det inte att de dejtar. Hon har ju gått ut med att de har något affärsprojekt ihop. Stordalen är alldeles för bra för henne, och dessutom har ju Isabella umgåtts en del med Gunhild.. det hela vore oerhört smutsigt. I vilket fall njuter Isabella såklart av spekulationerna.

  Svara

  Men Therese och Anders förlovade sig redan i november, hon skrev om det själv under en video i november, ”jag och min fästman”. Även i denna video skriver hon att dom förlovade sig i november. Förstår inte varför man grattar dom nu isf hehe.

  Svara

  Brukar man dela garderob i samma badrum och som tillhör sovrummet om man inte är ett par?

  Svara

   Ja. Man kan också ha en affär.

   Svara

    Och visa det offentligt menar jag ☺️

    Svara

  Men fan va trist att alla börjar tjabbla om förlovningsringar, giftemål osv i SINA liv. Ämnet gällde ju Therese! Skulle det gällt Blondinbella hade ni säkert babblat om henne, inte om vaf hon gör.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.