Instagram är dubbelmoralens högborg och Kissie försvarar Lady Dahmer!

Jag hatar att jag är fixerad och besatt av att använda Instagram varje dag, just för att den plattformen är så extremt sexistisk, dömande och fylld med dummelmoral. Jag följer Lady Dahmer för att jag tycker hon är cool, unik och en bra förebild inom feminismen. Hon visar upp sig själv på sätt som hon själv vill och verkar inte göra det för att få bekräftelse. Det verkar som att det handlar för henne om att få vara den hon är, dvs en helt vanlig kvinna i en helt vanlig kropp. Men det här tycker inte Instagram är OK, för dom envisas om att radera hennes bilder fast dom inte är värre än andras bilder. Hon visar inga bröstvårtor och visar alltså mindre än vad många andra tjejer gör, men ändå får deras bilder ligga kvar..

Väljer Instagram att ta bort hennes bilder för dom blir provocerade av hennes kropp? Blir dom provocerade av att den inte ser ut som andra ”Instagram-tjejers” kroppar och att tuttarna inte pekar uppåt? Blir grabbarna bakom appen rädda för att Lady Dahmers kropp har mer hud och därför tycker dom att den ser mer vulgär ut? Ja vi kan ju jämföra min kropp, jag hade nog fått ha kvar min bild om jag poserade på samma sätt. Just för att min kropp hade passat in i deras ”inspo” mall. Men jag hatar det, jag hatar att det inte är samma självklarhet för alla. Jag önskar så innerligt att vi alla fick se ut som vi själva ville, att jag får springa runt med små toppar där mina bröst syns och att Lady Dahmer fick ha på sig exakt samma typ av plagg utan att anses vara vulgär. För det är ingenting farligt med kvinnors kroppar, tvärt om. Den är fantastisk!//Kissie

Att Instagram för skillnad på folk och folk är sedan gammalt men det är ändå både upplyftande och inspirerande att det inte längre går obemärkt förbi.
Jag tycker att det är sinnessjukt att en bild på Lady Dahmer kan provocera så till den milda grad att den ta ner, medan bondagebilder på exempelvis Maxinne Björk får ligga kvar uppe.
Nej, jag tycker inte att hennes bilder borde tas ner – jag anser att de OCH Lady Dahmers ska få ligga uppe.
ALLA typer av kroppar behövs på Instagram för att stoppa den masspsykos som försiggår bland unga människor där de tror att det mer eller mindre bara finns EN typ av kropp som är rätt och har existensberättigande.

FRAM FÖR ALLA KROPPAR!!!!

 

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror LD:s bilder anmäls mycket mer eftersom LD provocerar folk mer. Många anmälningar = mer troligt att Instagram plockar bort.

  Svara

   Jag brukar anmäla alla Maxinnes mjukporrbilder men inte tusan hjälper det.

   Svara

    Det är väl inte tillräckligt många som anmäler

    Svara

    Men alltså varför?!

    Svara

     Håller med, så vacker så jag smäller av.. japp, jag är avis så det inte är klokt

     Svara

    Jag anmäler också mjukporr men inget händer. En tight, solbränd kropp bryter aldrig mot reglerna…

    Svara

   Nja, fast det konstiga är att även om dessa sexiga bilder av kroppar som anses attraktiva anmäls, så anses de ALDRIG vara stötande på samma sätt som ett ammande mammabröst eller en icke-sexig bild eller någon som inte anses attraktiv. Dubbelmoral deluxe.

   Svara

   ren spontan tanke jag får, då jag alltid utgår från att det omöjligtvis kan vara så hemskt som det verkar, är att hyckleriet kommer från att de ser lady ds kropp som en riktig kvinnas kropp. det kan vara vem som helst som går förbi på gatan och det SKA man ju inte se naket (obs enligt samhällets normer obs). däremot modeller är vi vana vid att se lättklädda och dessa tjejer som ser ut som filmkaraktärer reagerar vi inte ens på då vi ser liknande kroppar i liknande situationer så mycket? menar inte att det är rätt men det hade förklarat orättvisan utan att plötsligt misstänka att de bakom instagram medvetet försöker propagera kvinnoförtryck.
   sen trodde jag att instagram använde sig av någon sorts algoritm för att få bort lättklädda bilder och då förstår jag inte hur denne skulle välja bort just mulligare kroppar. men tydligen händer det. vill mest förstå hur det funkar och varför

   Svara

  Jag anmäler LD’s bilder där hon exponerar sig i solklart syfte att endast provocera folk

  Svara

   Bu för dig!

   Svara

    Varför är det bu? Personen kanske anmäler alla bilder med liknande innehåll?

    Svara

     ”Ok”

     Svara

   Varför anmäla? Kan du inte bara sluta följa henne? Jag följer inte = slipper se hennes bilder. Jätteenkelt!

   Svara

    Nix, en person vars enda syfte är att provocera bör inte få ha ett konto tycker jag

    Svara

     Det är ju dock endast ditt eget ansvar och fel att du blir provocerad av hennes konto och bilder? Jag har aldrig någonsin blivit det under de åren som jag har följt henne. Varför tycker du att din åsikt om vad som ska få finnas eller inte är den enda viktiga och väsentliga här?

     Svara

     Då borde inte du heller få ha ett konto.

     Svara

     Fast hennes syfte är ju inte bara att provocera. Hennes syfte är ju också att alla kroppar ska få ta plats och synas och inte censureras.

     Svara

     Vi är många som inte blir provocerade utan inspirerade av henne, att du anmäler utifrån din egen subjektiva känsla säger ju ingenting om hennes faktiska rätt till att lägga ut vilka bilder hon vill.

     Du kan ju bara låta bli hennes flöde så sparar du massor av bitter energi. Det tar mer energi att va negativ än positiv, you know.

     Svara

     Ska inte tex Isabella Löwengrip ha det heller då alltså?

     Svara

   Men va? Är det fel av LD att provocera människor i syfte att människor ska tänka om angående kroppshets och kroppsideal? För det är väl därför LD provocerar? För att man ska reflektera över kroppsideal och vad som anses ”okej”?

   Svara

   Får jag fråga vad exakt i LD:s bilder som du blir provocerad av??

   Svara

    Hennes dubbelmoral

    Svara

     Utveckla…

     Svara

      LD berättar gärna om hur en riktig man ska vara (lång, stor kuk mycket skägg) d.v.s. precis samma ideal som alla andra sprider men när det det kommer till kvinnokroppen då jäklar då ska idealen bekämpas.

      Lägg därtill att hon skriver om hur hon hatar manliga datorspelare men gärna lever på deras pengar. Hon skriker om hur dåligt det är med könsroller men lever gärna själv som hemmafru.
      Fast egentligen är hon väl som alla feminister, det är tillräckligt med att prata om ”patriarkatet” och ”strukturerna” att rannsaka sig själv eller ändra sig eget beteende är helt onödigt eftersom feminism ”inte handlar om att klandra eller begränsa kvinnor”

      Svara

       Lady Dahmer är hemmafru för att hon VILL vara det. Feminismen jobbar för att alla kvinnor ska få ha friheten att välja vad dom vill göra, om det då är jobba eller vara hemma med barnen. Fine, hon må tända på stora, manliga män – kanske pga all den propganda vi människor hört i alla tider, om hur ”en man ska vara”, sånt fastnar fast man inte nödvändigtvis vill. Men förminskar iaf inte de män som inte är ”manliga”, se bara på hennes son som får gå klädd i klänning o ha långt hår och what not.

       Svara

        Vilket skulle bevisas. Lady Dahmer behöver aldrig rannsaka sig själv, feminism handlar om att kvinnor ska få göra som de vill, säga vad de vill och leva hur de vill oavsett om det går rakt emot vad de bestämmer för andra.

        Svara

        Jag håller egentligen med dig ,men förstår då inte kritiken mot den s.k. glitterfeminismen som kommer från hennes och andra feministers håll. Låt en kvinna leva liksom. Om en arbetarmorsa unnar sig en tröja från h&m med feministtryck så låt na liksom. Kapitalismen hänger inte främst på under-och arbetarklassens konsumtion. Ld lever ju inte heller som en radikalfeminist bör leva, men om det är ok för henne borde det ju vara ok för någon som sminkar sig och köper kläder från h&m.
        Ibland tas argumentet upp att vi kvinnor måste bli medvetna och kritisera varandra, och att allt en gör inte är feminism. Som sagt, gäller det en person måste det gälla andra.
        Tänker på Belindas feministserie på svt där hon frågade typ en undersköterska om hon tänkt nåt på feminism. Nä, hon hade inte riktigt det. Tystnad uppstår. För mig framstod skillnaden mellan en arbetarkvinna och en journalistkvinna så tydligt. Arbetarklass och medelklass. Den ena har mer tid och ork att läsa, lära sig och utrymme att tycka till om saker. Och den kvinnan ska tala om för andra kvinnor vad som är rätt feminism…?

        Svara

        Hon hade tidigare inget problem med att använda kukstorlek som förolämpning mot de hon inte gillade

        Svara

       Skulle inte säga att alla feminister är så men däremot alldeles för många, åtminstone de som syns och hörs mest. En tragisk utveckling av feminismen som tycks bli alltmer kommersiell.

       Svara

   Är det bara ld som inte får provocera eller anmäler du alla som provocerar? Även ”komiker” som mr.cool och konton som provocerar feminister? Konton som gör humor av våldtäkt och misshandel, för att det är provocerande?
   Och ja, hon exponerar sig för att det provocerar men vem är det som är problemet? De som blir provocerade av en kropp eller en som vill vara som hon är?

   Svara

   Och där sitter du och tuggar på fiskekroken! 😂😂😂

   Svara

   På vilket sätt är det provocerande? Anmäler du alla som du anser vara provocerande kanske? Berätta hur du tänker här så ska jag lyssna…

   Svara

   Jag provoceras nåt rent gripande av exempelvis Calle Schulman. Jag följer därför inte honom. Och han är i mitt tycke betydligt mer provokativt lagd än LD. Anmäler jag honom för att han provocerar? Aldrig nånsin.

   Svara

   Du är knäpp. Varför. Du förstör ju för alla kvinnor på det sättet

   Svara

  Som de andra sa…

  Instagram raderar inte Lady Dahmer själva, utan när massor av folk anmäler en bild så raderas den automatiskt. Många blir ju provocerade av henne vilket leder till mer anmälningar än Kim K. Trodde alla visste detta redan?

  Detta är även ett problem för företag som finns på instagram. Konkurrenter kan anmäla massor ut av ett företags bilder = bilderna försvinner och kontot blir shadowbannat i två veckor.

  Ärligt talat så skiter Instagram i Lady Dahmer mfl, och jag blir provocerad när de tror att Instagram personligen är ute efter dem. Jösses.

  Svara

   Men… jag undrar just om det inte vore rimligt att tro att Kim anmäls fler gånger pga att många fler ser hennes bilder? Hur många kan anmäla en genomsnittlig bild på LD? Har hon många följare utomlands tex? Om hon anmäls av 75% av sina följare och Kim av typ 1%, borde inte Kim ha fler anmälningar då?

   Svara

   Tror inte majoriteten tror att Instagram går in och tar bort bilder på eget bevåg. Men det är ju fortfarande de som tar beslutet att ta bort bilden, dessutom med fjantiga motiveringar, samtidigt som de inte tar bort normativa kvinnokroppar eller manskroppar.

   Det ÄR faktiskt skevt att manliga bröstvårtor är okej men inte kvinnliga?

   Ännu mer skevt att de tar bort LD:s bilder när jag och 43 av mina följare anmält konton som romantiserar och säljer d*oger men enligt Instagram bryter inte det mot några regler. Trots att det finns en egen kategori under anmälningar just för det. Barn kan med lätthet hitta konton där innehavaren får k*ark och v*pen att verka häftigt, coolt och kan t.o.m beställa fär att ett par dagar senare ha anonyma kuvert innehållande k*ark de aldrig testat i brevlådan. Det är redan ett stort problem att ungdomar är mer d*ogliberala än tidigare, något Instagram inte tar ansvar för. Jag tycker ändå 48 anmälningar är rätt mycket, men det är mer okej än att visa Lady Dahmers kropp?

   Svara

  Maxines bilder är ju porr, fattar inte att såna får finnas på insta

  Svara

   Håller faktiskt med. Men vi (= patriarkatet) älskar objektifierade kvinnokroppar och hatar tjocka kvinnokroppar med exakt samma passion. Jag hatar den världen.

   Svara

    Nejdå, vi hatar bara LD och hennes dubbelmoral där hon får göra, säga och tycka precis vad hon vill även om det är precis tvärtemot vad hon själv predikar att andra ska göra.

    Svara

   Shibari är inte porr

   Svara

    Jo fast med ett annat namn ::)

    Svara

    Haha bara för att man använder olika ett annat namn för det så är det fortfarande PORR.

    Svara

  Jag tror LD gör en björntjänst för feminismen.

  Hon är inte för lika villkor, hon är mer för särskilja könen mer åt. Hon är en sådan man inte ska argumentera med logik emot. För hon är totalt oemottaglig mot fakta och slutsatser då hon har redan sin agenda klar. Enda chansen man har är att sjunka till hennes nivå och det tvivlar jag någon vill.

  Detta leder till att folk med sunt förnuft, som värderar alla människor lika, samt riktiga feminister irriterar sig på henne och därav anmäler.

  Svara

   Jag tror att du har lika dålig koll på feminism som precis alla andra killgissande män.

   Svara

    <3

    Svara

    Vad du tror ser jag som ointressant, speciellt om du drar alla män över en kam.

    Feminism handlar om lika villkor oavsett kön. Att se något bättre än det andra (vilket du precis gjorde) är sexism.
    Värdera människor efter hur de är istället för det kön de har. Allt annat är idiotiskt.

    Svara

     Feminism baseras på att vi lever i ett patriarkat där män roffat åt sig makten och på olika vis förtrycker kvinnor.
     Klarar man inte av att göra den analysen och göra generaliseringar där det behövs är ens kunskap om feminism rätt obefintlig och ytlig. Det är INTE sexism att påstå att de flesta män (inkl du) är dåligt insatta i feminism eller att ditt antagande att det finns en grupp ”riktiga” feminister (som besitter någons sorts sanning) som motsätter sig LD är felaktigt.

     Svara

      Du vet att kvinnorna har haft makten i Sverige från de fick rösträtt i samtliga val tills idag. För hela perioden var kvinnorna i majoritet och vi lever i en demokrati.
      Definitionen av feminism är att kvinnor och män ska ha samma rättigheter.
      Det finns inget patriakat i Sverige, finns många exempel som visar på hur kvinnor har fler fördelar än män, speciellt när man tar bort effekten av kvinnornas egna val i regressionsanalysen. Kan statisktiskt visa hela vägen från samma input blir samma eller bättre output för kvinnor.
      Det är skillnad dock på kvinnor och män som leder till att vi tenderar att göra olika val i livet i förhållande till kön vilket leder till olika input.
      Du vill att olika input för kvinnor och män ska ge samma output i hela samhället. Det är diskriminerande.

      Dina argument visar tydligt att du har en vilja trycka ner män istället för att se lika värde oavsett kön.
      Prova att lyfta upp människor istället för att trycka ner ett specifikt kön.
      Jag tror på lika värde mellan män och kvinnor.

      Svara

     Vad du tror är också ointressant eftersom du tror att det finns riktiga och dåliga feminister. Vad du tror är också ointressant då du anser att det är omöjligt att rensonera logiskt med ld men tycker att det är en ok reaktion av ”riktiga feminsiter” att tysta någon annan. Speciellt när det handlar att alla kvinnokroppar ska få synas. Riktig feminism.. sure. Snarare mansanpassad feminism aka misogynism.

     Svara

      Riktiga feminister tror på jämlikhet där det faktiskt förekommer patriakat i verkligheten. Har en muslimsk kompis som är feminist. Hon har kastat slöjan, händer att hon dricker alkohol och har världens avslappnade relation till sin mamma ang hennes val av killar så hon följer inte koranen direkt utan är mer fri.
      Men du skulle sett glädjen i hennes ögon när Irans fotbollsslag skulle spela i Sverge.
      Hon bryr sig inte om fotboll normalt, men för första gången kunde hon visa sitt missnöje mot patriakatiet i Iran, (kvinnor inte får gå på fotbollsmatcher som publik) och ställa upp för jämlikhet där den faktiskt behövs. Det blev halsdukar, ansiktsmålning och hela baletten. Dock så blev kvinnor censurerade när Iransktv visade bilder på publiken, men hur tror du det såg ut på sociala medier? Detta var startskottet och Iran har börjat närma sig tanken att släppa in kvinnor på liknande tillställningar.

      Dåliga feminister är kvinnor som har ett generellt agg mot män, och skyller deras livsval på män istället för att inse att man kan styra livet dit man själv vill. Tyvärr är det bekvämare att ha något att skylla på än att ta tag i sina problem.

      Men självklart ska censuren vara konsekvent oavsett kroppsform och kön. Hur kan man ens tänka något annat? Även fast jag inte gillar LD så håller jag med henne på den punkten, det gör alla som har sunt förnuft.

      Svara

     Nej, feminism handlar om kvinnlig frigörelse. Precis som jag trodde så har du inte en susning. Det är väldigt lätt att dra alla män över en kam för ni beter er exakt likadant i den här frågan. Dvs, ni har mage att mansplaina något för kvinnor (som jag), som kvinnorna har ljusår bättre kunskap i.

     Svara

      Frigörelse från?

      Svara

       Patriarkatet.

       Svara

        Samtidigt som många feminister idag försvarar patriarkala religioner.

        Svara

      Du menar till skillnad från när LD och andra feministiska ciskvinnor vet allt om mäns livsvillkor och mäns känsloliv?

      Svara

      Syntax error på den.

      Män har inte rätt att yttra sig om kvinnor men kvinnor kan yttra sig allt om män, dra alla över en kam och skuldbelägga dem kollektivt. Och vad får dig att tro att jag inte kan göra en objektiv analys, känns snarare som du tar allt tolkningsföreträde för båda könen bara för att du har ett visst kön (guess what, du är just nu sexistisk)

      Enligt din logik så borde en outbildad kvinna kunna ljusår mer om den kvinnliga kroppen på biologisk nivå jämfört med en manlig läkare. Hon har ju trumfkortet. Så all fakta, studier, forskningsrapporter i världen kan inte ge honom mer kunskap.

      Definitionen du har av feminism är inte korrekt enligt ordböcker. Du har den skeva bilden av feminism som kallas för femnazi. Handlar mer om du vill trycka ner män istället för jämnställt samhälle.
      Som exempel gångbron på universitet i USA, som skulle skapas av ett team kvinnliga ingenjörer och inga män fick vara delaktiga för att visa en poäng. Den rasade första dagen efter invigningen och 6 personer dog.
      Att kvotera in på kön istället för kunskap kostar alltså oskyldiga människors liv.
      Är det så konstigt att låta kunskap och kvalifikationer gå före köntillhörighet?

      Tyvärr är det för mycket hyckleri i din ståndpunkt som visar din åsikt att kvinnor ska ha mer än män.
      Du är säkert en sådan feminist som vill ha ett jämställt samhälle när det passar dig men mannen ska ta notan när man går ut.

      Svara

   Hennes nivå är för hög för dig helt enkelt💁‍♀️Men det är ok, din åsikt spelar inte så stor roll.

   Svara

    Det var ett sandlådeargument från din sida. Kan vi inte försöka hålla en saklig diskussion.
    Är mycket trevligare.

    Svara

     Inte när du inleder helt utan insikt.

     Svara

      Du kan få några förslag på combacks som passar dig, perfekt om man slippa komma med något konkret. Får verkligen debattmotståndare på fall.

      -Jag har rätt och du har fel. Bläh.
      -Det är inte jag som är barnslig, det är du som är en bajskorv.
      -Det är inte mitt fel att du är dum i huvudet.

      Använd bäst du vill.

      Svara

     ojojoj, du gör ingen bra reklam för män nu va micke?

     Svara

      Så män som står för lika rättigheter oavsett kön är något du ser som dåligt?

      Svara

   Är du en sån som tar varje möjlighet att ta ut lite LD-agg i vilket forum som helst, oavsett om man diskuterar hennes åsikter eller bilder?

   Svara

    Min fråga var till Micke såklart.

    Svara

     Det handlar ej om agg. Det handlar om anledning till att hon får många emot sig.

     Trevliga människor som har bra människosyn tror jag får mindre anmälningar.

     Svara

      Vill tillägga att med bra människosyn menar jag att värdera alla lika. Vilket jag känner att hon inte gör.

      Svara

      Ok, och hur är det sakligt att säga att hon inte är mottaglig för logik?

      Sen heter det färre, inte mindre anmälningar. Man brukar inte kunna uppskatta storlek på anmälningarna, däremot antal.

      Svara

       Du har helt rätt, det ska såklart vara färre. Fel ordval av mig.

       Det är sakligt för jag flera gånger noterat att när hon har fel, eller blir motbevisad så går hennes känsla före skarp fakta.

       Hon hade fått mer kudos av mig om hon tagit till sig informationen istället för blunda för den.

       Det är nu såklart jag borde rota fram ett exempel, men ska precis laga fredagsmiddag och tänker inte spendera fredagskvällen med detta. Men nästa gång jag ser det så rotar jag fram denna tråd och svarar. Se till att ha lämnat din epost så du får mail när jag gör det.

       Svara

        Jag tycker det är problematiskt att du tror att det i den här debatten spelar någon roll i vilken kvantitet du vill ge henne kudos. Manscentrerade argument som utgår från dig själv istället för det som är bättre för kvinnor generellt tillför ingenting i frågan om mäns och kvinnors likabehandling.

        Svara

         Argument av för mig okända personer backade av fakta som bevisar att hennes påstående är fel i sak, men hon tar inte till sig, utgår från mig?
         Jag försöker förstå hur du kunde få ihop något så ologiskt.

         Svara

   ”Riktiga feminister” 🙄. Lägg ner, Micke.

   Svara

    Lägg ner är ett uppmaning som passar när folk beter sig illa, tjafsar, bråkar, kommer med onödiga personpåhopp, skällsord eller liknande.

    Men inte när man lämnar en kommentar om sin åsikt om något så självklart som lika värde.
    Att lämna den då kan nästan ses som översittarmetod från din sida då den inte tillför något.

    Svara

    Jämförelse: Om man är emot rasism, men uttrycker sig nedlåtande om vita för att markera att de inte alls är bättre – är man en lika bra förespråkare för lika villkor som någon som genuint anser att värdet inte ligger i hudfärg eller härkomst, utan undantag?

    Denna debatt har varit roande, ska definitivt sparas och följas! Eller debatt vettefan, Micke har åtminstone argumenterat tydligt och sakligt med ödmjukhet! Fingertoppskänsla, pluspoäng Micke! Men inte ett enda vettigt ”svar på tal” hittills, synd. Bara personliga påhopp, så så så dåliga argumentationstekniker där ni försöker underminera honom pga hans könstillhörighet istället för att svara på det han skriver. Det blir paradoxalt på något vis, lite sandlådenivå över det hela. Det är just därför det finns folk som påstår att ”feminismen gått för långt”, pga folk som inte gör något vettigt i feminismens namn (eller snarare gör något ovettigt om det låter rimligt), utan beter sig på precis samma sätt man kritiserar män för att göra.

    Knappast Mickes fel hur kvinnor blivit diskriminerade förr, ska vi massbestraffa män nu för det och ”ge tillbaka” makten till kvinnor för att kompensera (hur har du som individ blivit påverkad av dessa strukturer förr ens…)? Vi kan passa på att kolleltivbestraffa vita samtidigt. Och tyskar! Har inget argument att tillföra, tycker att han lyckas bära det bra nog själv, men ville flika in ändå.

    Svara

   Själv tror jag att du skiter i feminism! Vem är du förresten att avgöra vad som är en ”bra” eller ”dålig” feminist?

   Svara

    Varför skulle jag göra det? Ganska självklart att det ska vara lika rättigheter för män och kvinnor.
    Hur kan man tro något annat.

    Svara

     Att svara med en fråga, är i det här fallet inget svar. Och ja, ditt sätt att kommentera kring hur någon är en dålig feminist (till skillnad från dig själv får en förmoda?) får mig att tro att du eg. inte bryr dig särskilt mycket.

     Svara

  Egentligen så är det ju bara för de unga att titta sig omkring på vilken fullsmockad badstrand som helst i dessa dagar för att se hur kroppar ser ut på riktigt. Eller har Instagram-människorna en egen badstrand?

  Svara

   Solbäddarna på Ocean Clubs VIP-avdelning i Marbella kallas den. 🙂

   Svara

   Har befunnit mig vid medelhavet nästan hela semestern och satan vad befriande det är att se hur en kvinnokropp ser ut utan filter

   Svara

  Fast jag tycker kroppar bundna med rep inte är ok på instagram. Det finns andra forum för det. tycker det är mycket obehagligt.

  Svara

   Framförallt känns det fel att den typen av bildmaterial ligger helt öppet. Även om man inte skaffar instagram innan man fyller 13 så är det fortfarande för ungt för att exponeras för sådant. Min systerdotter är 13 och det gör mig ledsen att hon i princip bara ser normativa och sexualiserade kvinnokroppar på sociala medier. Och sättet som hon och hennes kompisar poserar och putar på bilder är liksom ljusår från var de faktiskt befinner sig i sin sociala, känslomässiga och sexuella utveckling, de bara imiterar. Spelar liksom ingen roll att vi omkring henne försöker agera motbilder till det, det är så omfattande och förhärskande.

   Svara

   det är en konstform i japan…. följer en ung japansk tjej som har börjat hålla på med det och som gått och lärt sig hos en mästare and so forth. hon jobbar som dominatrix och verkar tycka det är riktigt kul. det är liksom inte en enkel grej att binda dessa bindningar och det finns säkert hundratals olika modeller och designs man kan göra med repet.
   förstår inte problemet då alla är medgivande vuxna människor

   Svara

  Det största problemet är inte att instagram låter Kissies och Maxinnes porrbilder få vara kvar och inte LDs. Det största problemet är att så många kvinnor känner att de måste vika ut sin kropp och sälja sin sexualitet i sociala medier för att få likes och bekräftelse, det är riktigt sorgligt och så långt från feminism och kvinnofrihet det går att komma. Tragisk att många kvinnor nu är så hjärntvättade att de inbillar sig att det är feministisk och power när de sprider bilder som skulle platsa perfekt i Playboy. Sluta posta avklädda bilder, det skapar kroppspress och spelar dessutom patriarkatet rakt i händerna. Kvinnor är mer objektifierade i dag än 50-talets pin-ups. Instagram är en stor j*kla runkbank tack vara Kissie etc.

  Svara

   🙏🙌

   Svara

   Det är lätt att glömma att allt en feminist gör inte är feminism.

   Svara

    Nja, nu är det ju stor skillnad på att ha en kropp som anses sexig och lägga ut bilder som uppskattas enligt den manliga blicken, och att som LD lägga ut bilder på en kropp som enligt normen anses ful och ”icke-feminin”. Det är ju helt ok att lägga ut bikinibilder på kvinnokroppar som ser ut som kvinnokroppar gör, dvs olika, och där man badat, solar, leker, svettas etc. Att lägga ut en bild på en perfekt, sexig, redigerad kropp med putande rumpa eller bröst i kläder som inte går att röra sig i utan att något ramlar ut är en helt annan sak, då fiskar man bara efter bekräftelse.

    Svara

   Ja varför har så många kvinnor behov av att posta halvt avklädda eller väldigt sexiga bilder på Instagram? Låt oss säga att det är lite tröttsamt och lite ledsamt-milt uttryckt.

   Svara

    Beroende av the male gaze. Fånge i patriarkatet. Det är vi alla. Mer eller mindre.

    Svara

     Ja, men de som gör det borde kanske sätta sig ner och ta sig en rejäl funderare. Vad håller jag på med?

     Svara

    Och det gör inte killar menar du? På Instagram skulle jag tyvärr (sorgligt att behöva konstatera) vilja påstå att unga under 30 lägger ut bilder på sina kroppar i ungefär samma utsträckning. Jag kan garantera att dagens unga killar känner enorm press att se vältränade och slimmade ut på bild och tar lika många posebilder framför spegeln, på gymmet, osv.

    Svara

   Ja men visar inte en del bloggare tex rumpan på instagram för att få mer betalt. Inte klokt. Känner dom sej inte billiga? Så sugna på pengar är en del. Tror dom ångrar sej stort när dom är äldre.

   Svara

    Omg DUBBELBESTRAFFA GÄRNA LITE TILL

    Svara

  Hej! Hatar att låta känslig eller ”lättstött” men önskar att folk hade slutat använda ordet ”psykos” för att beskriva negativa situationer eller händelser. Menar inget illa mot dig camcam, men användningen av ordet ”psykos” syns i för många sammanhang där det liksom inte hör hemma, typ i svensk hip hop och även i vanlig folkmun för att beskriva absurda saker eller liknande. Jag insjuknade i en psykossjukdom när jag var 21 och är idag 24, tycker det är jobbigt när min sjukdom används i syfte att beskriva saker som har absolut ingenting med sjukdomen att göra utan bara ökar stigmat kring den. Nu har jag gnällt färdigt… kram <3

  Svara

   Håller helt med❤️

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

   Min bästis insjunknade också i den åldern, tycker det är bra att du reagerar! Innan hon blev sjuk använde jag själv psykos i fel sammanhang. Inte för att vara medvetet elak, jag var bara okunnig. Men man lever och lär. Ta hand om dig❤

   Svara

    Hoppas din vän mår bra idag❤️ Ja visst är det så, är tacksam att folk är öppna när man förklarar varför man tycker det är ett dumt ord att använda, kram ❤️

    Svara

   Du syftar på masspsykos eller? Masspsykos är ett vedertaget ord och finns som uppslagsord i NE:

   masspsykos

   mass`psykos subst. ~en ~er
   ORDLED: mass–psyk-os-en
   • egenartat gemensamt beteende hos människor i folkmassa: folk greps av en ~ och började dansa på gatorna

   Svara

    Tycker det är ett förlegat ord trots att det tydligen är ett uppslagsord. Tycker inte att det gör det mer ”okej” att använda i sammanhang som inte har med faktisk psykos, som är ett allvarligt sjukdomstillstånd, att göra.

    Svara

     Kränkt å alla som drabbats av psykos vägnar?

     Svara

      Nej jag är inte kränkt, jag är ledsen att ordet missbrukas, om du läser vad jag skrev längre upp så lider jag själv utav en psykossjukdom och det är därför jag tar åt mig. Har du inget intresse i att sluta använda ordet psykos i sammanhang där det kan såra andra så fortsätt för all del men lägg då inte heller energi på att jag som sjuk blir ledsen utav det.

      Svara

   Min viktigaste familjemedlem hamnade i en psykos och jag reagerar också på hur lätt ordet används, men dom har inte heller behövt tvinga någon att sova och äta utan att veta om personen vet vad som händer. Dom har inte behövt turas om på nätterna vem som ska va vaken och hämta tillbaka personen med psykos när den mitt i natten, naken vill stå på motorvägen. Och att ringa runt och be om hjälp och ingen tar en seriöst. Folk fattar inte.

   Svara

  Om det överhuvudtaget ska läggas ut bilder på halvnakna/helnakna kroppar så bör alla kroppar tillåtas. Däremot förstår jag varken att LD eller tex Angelica Blick vill det. Vad är syftet? De har säkert helt olika syften men jag förstår inte behovet hos den enskilda individen.

  Svara

   Psykisk sjukdom

   Svara

    Knäppjök!!!

    Svara

     Agree! Det svaret förväntade jag mig inte.

     Svara

      Hon kan ju inte jobba pg av det

      Svara

     Knäppgök heter det. 🙂

     Svara

   Asså Angelica Blick, hur CRIIIINGE var inte hennes ”kiki, do you love me?”-video?

   Svara

  Om man på grund av sin tragiska uppväxt ej kan arbeta och vara på en arbetsplats utan endast kan sitta hemma framför datorn halvnaken och hosta upp åsikter om vad andra bör tycka och tänka så tappar det mycket av både substans och trovärdighet.

  Svara

   Hon har väl varit tydlig med att hon kan jobba men inte vill helt enkelt.

   Svara

    Ännu värre. Sedan tigger hon Swish bidrav av hennes följare? Parasit.

    Svara

   Så då bör man inte få synas på Instagram menar du? Eftersom det är detta detta inlägg handlade om.

   Svara

  Om människor vill ägna sig åt att fläka ut sina kroppar oavsett skäl så kan de väl få det? Det är bara kroppar. Även om det är problematiskt att snygga tjejer får andra tjejer att må dåligt eller ”osmakliga” kroppar retar människor så är väl vägen att gå inte censur. Vi är människor, vi har kroppar. Vi tänker på alla möjliga saker när vi ser kroppar. Men har vi problem med det som uppstår inom oss så får vi väl deala med det själva. Instagram är trots allt bara en plattform som man kan välja att inte titta på till skillnad från att nån skulle gå naken mitt i stan. Jag tycker varken Kissie eller LD är fria från dubbelmoral. Men vem är det egentligen? Låt dem hålla på bäst de vill och sluta anmäl. Om problemet är att barn ser detta så är det nog smartare att hjälpa barn att förhålla sig. Svårt att ändra världen, lättare att göra nåt åt hur man förhåller sig.

  Svara

   Och så sitter vi här med ”censur” igen. Använd inte begreppet om du inte vet vad det betyder. Instagram är inte statligt. Kvinnors kroppar är allt annat än ”bara” kroppar i ety patriarkalt samhället och därför är inte oproblematiskt att de objektifieras.

   Svara

    Var går gränsen då? Burka? Bikini? Tampongsnöre? Och vad har staten med saken att göra? Det här är ju människor som vill censurera människor. Kan vi inte få vara fria att visa hud? Finns väl större problem att oroa sig för?

    Svara

     Censur är när staten förhandsgranskar kulturellt innehåll. Så censur har väldigt mycket med staten att göra. Och givetvis finns det större problem att oroa sig för, men det betyder inte att andra problem är oväsentliga.

     Svara

      ok men man kan också i talspråk använda censur till en mångfald av olika saker. du förstår precis vad som menas och semantiken är knappast viktig i sammanhanget. oavsett; vad hade du kallat det för?

      Svara

   Nej jag tycker nakenhet ska vara en privatsak. Varför ska det visas upp? Många unga får fel signaler av det. Allt behöver inte fläkas ut i media. Det är sorgligt.

   Svara

    Badar du i jeans?

    Svara

     Nej, men bikini kanske? Eller menar du hemma? Privat i min lägenhet utan publik? Nej då är jag naken. Hoppas verkligen inte du springer runt naken på sandstränderna bland barnfamiljer.

     Svara

    Håller med!!

    Svara

    fast vad skönt att du har valet att hålla det privat då. om vissa människor känner för att visa upp sin kropp har de väl lika mycket moralisk rättighet till att tycka att det inte är endast en privat grej?

    Svara

   Jag tycker att de får det, men jag är ändå intresserad av varför man vill det. Jag är bekväm att vara naken hemma och ha bikini på stranden (även testat nakenbad men det var inte riktigt för mig). Men jag förstår ändå inte behovet av att visa upp sin kropp på sociala medier, oavsett hur stolt man är över sin kropp.

   Svara

    Bekräftelse

    Svara

     Usch, jag tycker det är så tragiskt.
     Min 20 åriga dotter gör precis samma sak. Allt för fina komplimanger, allt för att känna sig lite bättre 🙁

     Svara

  Ni som är lite överviktiga, vad tycker ni är jobbigast med det? Själv tycker jag det jobbigaste är att jag är rädd att folk ska tycka synd om min pojkvän. Galen man är egentligen men så känner jag

  Svara

   Jag skiter helt i vad andra tycker! Det som irriterar mig är att jag blir mer svettig året om samt att jag inte passar lika bra i dräkt/kostym som när jag vägde 20 kg mindre

   Svara

    Fast inte mår hjärtat och dom inre organen bra av att ha mycket övervikt. Så ur hälsosynpunkt är det inte bra. Och det kän ner nog dom flesta till.

    Svara

     ”Och det kän ner nog dom flesta till” -Så varför påpekar du det?

     Svara

     Nej och diabetes & högt blodtryck kom på köpet med övervikten men nu har jag gått ner 13 kg så kropphets oavsett smal eller tjock borde försvinna.

     Svara

   Nej kunde inte bry mig mindre vad folk tycker om min överviktiga kropp, jag älskar den! Har heller inget behov av att fläka ut den på sociala medier jag har bättre självrespekt än så.

   Svara

   Svettigt. Osmidigare, tyngre. Det positiva; känner att jag tar mer plats (•2) Ger ett intryck av att vara fysiskt starkare, vilket jag faktiskt blir!! Blir mer tagen som en fuck of person. (Lämna mej ifreeeed!) ingen energi på knussel. (Raka rör)

   Svara

   Enda jobbiga att jag svettas så mycket i värmen men det gör väl de flesta just nu.. Är mer bekymrad över att mitt hår ser så flått ut pga svett än jag är över mitt fettlager. 🤔

   Svara

   Men varför välja att leva som överviktig när det är så jobbigt?

   Svara

  Helt sanslöst.

  Manstagram.

  Svara

   Runkagram.

   Svara

  Det är väl helt självklart att LDs tas ner då det är stötande med den typen utav bilder. Maxis är också stötande på ett sätt men inte rent estetiskt.

  Jag tycker personligen att man inte bör exponera sig så för hela världen att se på, hur man än ser ut.

  Svara

   Nej, Lady Dahmer är inte mer estetiskt stötande än Maxim. Problemet är sådana som du som anser icke-normativa kroppar vara mindre okej.

   Svara

    Ok så du anser inte att Maxi ser mer tilltalande ut än LD?! Synskada där. Helt klart. Kanske blind rakt av.

    Svara

     Blind helt klart

     Svara

     A – du låter så hjärntvättad av patriarkatet.

     Svara

      Haha jeez.

      Svara

   haha troll?
   du får ju tycka precis som du vill men det kanske är lite dålig tidsanvändning att lägga den på att fundera över hur andra borde leva sina liv. det viktigaste är ändå vad andra har på sig eller vad de väljer att lägga ut på sociala medier eller?

   Svara

  Jag blir så sjukt glad över att Kissie lyfter Lady Dahmer! Hon använder sin possition till ngt bra! Tänk det trodde jag aldrig för ngr år sedan!

  Svara

   Ingenting som kommer från Kissie är ju genuint. Hon vet bara att såna här inlägg gynnar hennes ”nya” jag och stärker hennes ”feminism” och hon kan fortsätta att posta sina mjukporr-kroppshets-bilder utan att bli ifrågasatt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.