Jocke och Jonna tvingas sälja sin ponny

På grund av allt som pågår i Jocke och Jonnas liv – som ni kan läsa om i inlägget här – så tvingas Jonna sälja sin lilla B-Ponny.
Jag vet inte om de övervägt en fodervärd eller liknande men det alternativet finns ju alltid om det är de löpande kostnaderna de vill slippa men det känner de förmodligen i så fall redan till.
Jag hoppas de slipper sälja ponnyn, i alla fall av den här anledningen. De ska sälja för att de själva valt det, inte pga omständigheter som dessa. Det tycker inte jag i alla fall som en lite blödig djurägare.

Men…
Den där hästen ser ju ganska liten ut – den kan få bo på vår innegård! Värmdö är typ som på landet ju… 😉
Agera gräsklippare OCH gödsla lite på samma gång…
Win, win, win!

Tack för tips!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför köpte dom en liten ponny till att börja med?

  Svara

   Jonna skulle rida på den till BB i Betlehem.. de hittade ingen åsna.

   Svara

    Ja men de är inte så självmedvetna att de kunnat inse det.

    Svara

    😂

    Svara

  Det är olagligt att ha bara en häst hemma och kan man inget om hästar kanske det inte är nån bra idé att erbjuda sig att ta hand om en. Det är ett levande djur.
  I övrigt gör de väl rätt? De har satt sig själva i en klantig situation och behöver ta ansvar nu för att ha råd att reda upp allt. Det är väl det mognaste hittills.

  Svara

   Missade du 😉 emojin haha?

   Svara

   Den där lagom om hästar är knepig. Hästen får vara själv men ska -helst- ha sällskap. Däremot -måste- det sociala behovet tillgodoses. 🤷‍♀️

   Svara

    Iofs kanske det kan räknas som att det tillgodoses iom att det finns en riktig kossa hemma hos camcam.
    Men jag vet inte om C gillar gräs längre?

    Svara

   De har hästen på en gård med flera andra hästar så den har inte varit ensam 😊

   Svara

  Länken fungerar inte (404). Ett annat tekniskt problem är att gilla-knappen inte längre syns, och igår försvann de senaste kommentarerna. Kör firefox + adblock.

  Svara

   Jag har firefox och ublock origin och när det är påslaget syns inte gillaknappen. Får välja mellan reklam eller gillaknapp känns det som 🙂

   Svara

    Jag har fortfarande reklam men ändå ingen gilla-knapp. Buhu, saknar den💔

    Svara

  En bra ursäkt att sälja hästen de inte kan ta hand om. .
  De hade väl ut den på foder? Kanske fodervärden inte vill fortsätta och J&J klarar ju inte det själva. Bara det faktum att de köpt en B-ponny bekräftar ju det.

  Svara

  Så går det när man är ung rik och korkad, vill haaa….. och sedan, oj då.

  Barnet lär dom ju få dras med i vart fall även de jobbiga dagarna

  Svara

   Eller skaffa nanny! 🙂 Finns säkert många småtjejer i Norrköping som vill ställa upp som barnvakt.

   Svara

    Med tanke på hur de hänger ut folk offentligt som inte gör som de vill så skulle jag avråda ALLA unga tjejer/killar att ta detta potentiella nannyjobb… Om ni inte vill få ert rykte sabbat for life inför öppen ridå, vill säga.

    Svara

     Ja detta par är flitiga på uthängningar då de aldrig fått konsekvenser tidigare.
     Jocke som hängde ut unga flickor förr.
     Tycker han blivit bättre men de hände fortfarande att detta par gärna har åsikter om allt till andras bekostnad.
     BB Norrköping fick en länga på Jonnas blogg. Skulle aldrig göra jobba om paret skulle filma på förlossningen. Går något fel kommer der bli STORA rubriker om stället. De kommer vältra sin ilska på alla social medier. Och ett massivt hat skulle komma som följd. Otäckt när makten hos fel personer med noll konskevens tänk styr. De säger de slutat hänga ut på youtube, men alla andra femtielva ställen de sprider skit på tänker dom inte på.
     Nä nu tog de stopp. Och Jocke ska vara glad han inte fått betala högre pris till alla han skadat genom åren.

     Svara

  Tror de känt länge att ponnyköpet var lite förhastat och fel från början. Men att sälja den och erkänna det var ett ogenomtänkt köp gör de inte. De tar nog detta därför som ett ypperligt tillfälle att sälja ponnyn utan att få massa frågor om varför. Nu kan de sälja ponnyn och skylla på att det beror på den här huskarusellen. Hästen är väl redan nu hos nån typ av fodervärd så tror inte det är en pengafråga överhuvudtaget.

  Svara

   +1

   Har full förståelse för att djur kan behöva byta hem av olika orsaker, känns dock alltid som att majoriteten av alla som omplacerar gör det inom ett år för att det tog mer tid än man tänkt… framförallt gällande hundar.

   Svara

    Trist att de väntar en bebis då.. de är väl rätt svåra att sälja?

    Svara

     Nja alltså till rätt köpare kan man nog få en rejäl slant 😉

     Svara

     Finns ju massa 9-åringar i deras följarskara som säkert tar emot ett nytt småsyskon utan närmare eftertanke. 😂

     Svara

     Bebisar är väldigt lukrativa, se bara på adoptionsmarknaden.

     Svara

      Sant, tur för bebisen!

      Svara

      Eventuella adoptivföräldrar kanske inte ”klickar” med barnet?

      Svara

       Då lägger man bara ut en ny annons på bebisen så får den ett nytt hem och är läxan lärd så säljes den då med friskrivningsklausul.

       Svara

  Stackars rich white girl som måste sälja sin häst 😭 på riktigt, hur kan man tycka synd om dom? De köper ett hus utan att besikta och skriver på ett avtal utan att läsa egenom det ordentligt. Det finns folk som hamnar i svårare ekonomiska situationer och tvingas ta till BRA mycket mer drastiska åtgärder än att mitt under sin extrem renovering av sitt extrem stora hus är tvungen att sälja.. en häst? Sorry not sorry för hård ton för det är inte synd om dom. De tjänar 100000tals kroner i månaden och de slipper lägga pengar på allt till deras dotter eftersom de får det sponsrat(Barnvagn, kläder etc). Sen sitter 10åringar vilket är deras målgrupp i kommentarerna och vill starta insamlingar för att hjälpa j och j ur det här. JAH BLIR MÖRKRÄDD?!. Självklart är det sorgligt att de blivit lurade men det är faktiskt inte särskilt synd om dom.

  Svara

   Helt rätt det du skriver och de borde göra sina fans en tjänst och dra sig tillbaka innan de förstör en hel generation.
   Förresten har de dock inte blivit lurade. De har skitit i sin plikt att undersöka ett hus innan köp. Det finns problem i i princip alla hus och besiktningen gör att man förstår dessa saker innan köpet. Men är man tillräckligt verklighetsfrämmande så förstår man ingenting om vad som är normalt eftersom man tror att allt är som på tv/instagram och då blir det sådana här uppvaknanden. Men det är liksom saker som vilken vanlig husköpare som helst hade fattat långt innan man bestämmer sig för att köpa hus.

   Svara

    Säljare har upplysningsplikt och köpare undersökningsplikt. Att undlåta berätta om fel i huset som är dolda är lika allvarligt som att inte köpare besiktigar hus vid köp. Bara för att Jocke och Jonna inte besiktigade huset innebär det inte att de är de enda som gjort fel.

    Svara

     Nej fast det är dem som hamnar i skiten och sitter där i ett hus med massa fel – inte säljarna – så jo, tycker köparna definitivt borde tagit MER ansvar när det kom till besiktning av huset. Säljare kan alltid fula sig, men en köpare som skriver på ett avtal utan att läst villkoren… Då har man enbart gjort bort sig. Tråkigt, visst, men ändå verklighet som behöver dealas med.

     Svara

      Skulle nog säga att du som säljare kan hamna lika mycket och ibland i värre skit då du inte kan upphäva köpet utan enbart stå för utgifter du kan bli skyldig till och som du inte har någon kontroll över.

      Svara

     Fast är felen dolda har inte ens säljaren + deras besiktningsman möjlighet att se det. Därav förlikningen de gjorde.

     Svara

      M: Mja.. även om en fuktskada i ett badrum inte är helt uppenbar så hade en besiktning förmodligen visat om tex fuktspärr, ventilation eller fall i duschen hade varit bekymmersamt osv. Är såklart inte hundra insatt i alla detaljer just här men har själv både köpt och sålt hus och har varit med vid några besiktningar iaf, även avstått köp pga de felen jag beskrev ovan pga besiktningsmannen menade att de sammantagna felen pekade mot att det mycket väl kunde finnas mer problem dolt i badrummet, man kunde anta det utifrån hans fackkunskaper.
      Men vore inget uppenbart fel så är det precis som du skriver ett fel som inte ens säljarna /b-mannen hade kunnat märka. Vet att det dock var fler fel och övriga får väl utredas på samma vis men jag tror egentligen säljarna var rätt schyssta som gick med på en ganska stor förlikning utan större omsvep, rätt tydligt att de velat fly undan den jobbiga uppmärksamheten de fått utstå. Förstår inte hur jj kunde köpa huset utan besiktning.. jag gör verkligen inte det.

      Svara

   Man kan väl tycka synd om någon för den situationen de sitter i även om deär delaktiga till att hamna där?
   Visst att allt med att inte göra besiktning plus skriva på knepiga kontrakt är riktigt korkat. Men det betyder ju inte att man tycker det är okej att sälja/bygfa ett hus med så mycket fel! Sen om de förra ägarna varit medvetna om alla fel är ju en bra fråga, eller om de blev lurade i sin tur av fuskbyggare!

   Svara

    Varför ska dom ens gå ut med allt det här? Deras målgrupp (unga tonåringar) har ingenting att göra med deras pengastrul? Det är vuxenproblem som inte barn ska bli indragna i. Än mindre ställa sig på någons sida. Vill inte ens föreställa de hur det är för de gamla husägarnas barn då i princip alla ungdomar ser upp till Jocke och Jonna och står på deras sida. Det Jocke och Jonna skulle gjort från början är en besiktning av huset punkt slut. Och sluta dra in BARN i sånt här, de kan hålla sig till pranks ovh kläder eller vad de nu håller på med så kan vuxna människor ta hand pm husköp, stämningar och pengahantering av belopp på miljontals kronor.

    Svara

     Pranks är väl värre att visa barn än att visa vad som kan hända vi verkligheten (de kanske kan lära sig vad man INTE skall göra) … Och kläder och köphysteri är det bra?

     Det är ju inte så att de gått ut i sina videos och pratat om just pengaproblemen…. Utan de gör vloggar om vad de gör om dagarna, vilket just nu har mest varit att hålla på med huset!

     Svara

      De hänger ut de förra husägarna, går emot förlikningsavtal, påstår att de int gjort något fel, manipulerar sina läsare. Om de vill visa verkligheten så kan de stå för att de fuckade upp och kunde gjort saker unnurlunda. Barn ska inte föreslå att starta swish insamlingar med deras veckopeng för att Jocke och Jonna gjort ett dåligt köp av ett lyxhus. Barn ska lära sig konsekvenstänk av vettiga människor, inte någon som drivit en runkblogg med dagens runk.

      Svara

       +100000000 på denna kommentar! 13-åringar skiter totalt i husköp, avtal och dylikt, de vill bara göra sina ”idoler” till lags. Finns absolut NOLL att vinna på att använda denna katastrof som innehåll till sina kanaler! Hade jag varit säljaren hade jag stämt dem upp till tänderna, de klarar ju inte av att sköta sin ”vuxen-business” privat vilket de tydligen måste lära sig den hårda vägen.

       Svara

       Hänger ut har de väl inte gjort helt och hållet, de har ju inte nämnt den vid namn tex. Sen sa väl Jocke många hårda ord om dem i början när de värsta felen dök upp ett efter ett. Men efter förlikningen har de inte pratat om dem så speciellt mycket, men klart de nämner vad de hittar för fel, och vad de jobbar med just då.
       De gamla ägarna kommer ju bli 100 gånger mer uthängda nu när det går till rätten!

       Och absolut riktigt korkat att skriva på det där förlikning avtalet utan att läsa igenom det ordentligt!

       Jag tycker ändå att deras innehåll är mer ”barnvänligt” nu än förut när de gjorde extremt summa pranks och hamnade i drama etc.
       Däremot förstår jag inte riktigt att barnen fortfarande vill titta på dem nu när de har blivit mer eller mindre en bygg och inredning kanal!

       Och ja framförallt Jocke borde någon gång lära sig att tänka efter innan han börjar gorma i videos när han är upprörd, det har ju satt honom i klistret så många gånger… Och de runt omkring dem, är de lika ovetandes om hur saker och ting hänger ihop ute i verkligheten?

       Svara

   Bara för att de tjänar x antal hundratusentals kr i månaden, betyder inte att det är vad som är kvar efter skatt, löneutbetalningar osv. Nu har jag inte sett deras ABs årsredovisning för 2017, men eftersom även huset står på bolaget vet man ju inte hur mycket som är kvar i slutändan varje månad.

   Visst, det bör inte vara några problem för de att klara av detta. Men en oväntad utgift är inget man vill ha, därav har man en buffert.

   Svara

   Ursäkta men vi vita blir kränkta när du använda det det ordet. Det hade räckt med girl! #likaföralla

   Svara

  Riskerar de inte 50.000 till i böter nu?

  Svara

   Nej… Hon nämner ju inte huset i sig som anledningen…

   Svara

  En häst är ett sånt där typiskt spontanköp som man får med sig hem ibland. Inte konstigt om man kommer på efter ett tag att den inte passar in i ens liv.

  Svara

   Precis! En häst är ju billigare än en handväska till och med! Hur skulle man kunna fatta i förväg att det är både dyrt och jobbigt att tillgodose ett levande livs behov. Omöjligt ju!

   Svara

    De kunde ju inte riktigt veta vilket situationen de skulle hamna i med huset… och gravid var hon ju inte heller då…

    Svara

     En vuxen ska i princip aldrig rida en b-ponny. Vem sålde till dem?

     Svara

      Jag förstod aldrig riktigt heller varför de köpte en liten häst… För Jonna skulle väl rida på en annan höst som fanns där i stallet, med så köpte denna hästen för att sonen till hon som hade stallet skulle få rida på henne… Jonna ville väl ha en anledning att gå till stallet och ta hand om en häst, för det var där hon var för att komma bort från det hektiska i vardagen och alla galna fans som härjade utanför dem då… Rätt rörigt kändes det som sagt…

      Svara

    Asså hur skulle de kunna veta att en häst var jobbig de hade ju aldrig köpt en häst förut ju!

    Svara

     Men menar du på allvar att man inte kan föreställa sig att det är både kostsamt och krävande att äga en häst om man inte haft häst förut?

     Svara

      Tror det var ironi. 😅

      Svara

      Nä, haha. Skoja! Såg någon unge i ett tidigare inlägg som skrev att de inte kunde veta hur man köpte hus när man aldrig gjort det tidigare.

      Svara

   Köpte inte Jonna hästen till Jocke tom. 🤔

   Svara

    Nästa steg blir en dansande schimpans och en björnkompis till den. De har ju plats med jättestora burar på tomten. Och en popcornmaskin.

    Svara

  Camcam, har du läst kommentarerna under Elsa Billgrens inlägg där hon bad om fördomar? Ooooof vissa går oerhört långt alltså. Tror inte det var vad hon hade i tankarna när hon skrev inlägget. Vet inte om du vill skriva om det men tänkte tipsa ändå.

  Svara

   Kaos i Elsa Billgrens blogg!!!

   Svara

    Kan ni två däruppe, Binky och Becky, vidareutveckla så man slipper gå in på bloggen?

    Svara

    i korta drag så kan man säga att alla läsare har släppt ut i princip allt de nånsin tänkt om elsa, hur mkt konsumtionshets som faktiskt gömmer sig bakom hennes folkliga vänster fasad, samt vilken extremt världsfrånvänd bubbla hon lever. alltså hur priviligierad och rik hon faktiskt är. Sandra b skulle jag kunna tänka mig skulle få samma sorts skit.

    Svara

     Det värsta är nog kommentarerna som drar in barn då det lär vara en öm punkt för Elsa.

     Svara

   Det är raderat nu, hoppas nån skärmdumpat då. Tycker hon uppvisar glädje över sin konsumtion men kör betydligt mer hållbara val än de flesta andra.

   Svara

  Att komma till insikt med att man inte har det som krävs för att ta hand om ett djur på ett ansvarsfullt sätt, det är väl något av det ”största” man kan göra som djurägare? Att kombinera bebis, husköp, hästhållning är (alltför) mycket at jonglera med för många nyblivna föräldrar. Bättre att erkänna sina tillkortakommande och inse att man helt enkelt inte får ihop det. Det finns många djurägare som skulle behöva tänka så!

  Svara

  Varför har två vuxna människör köpt en B-ponny? Det är ju inget som de själva kan rida på, om det nu är det som varit deras syfte med ponnyköpet.

  Svara

   Ja precis. Och för er som inte vet får man t.ex bara tävla b-ponny tills man är 14.Och redan innan det är många barn för långa. Sen kan de inte bära hur mycket vikt som helst utan max runt 50kg. Ingen häst för en vuxen man alltså. De skulle behövt en storhäst (mankhöjd minst 148cm, de flesta typ 160cm).

   Svara

  Någon som vet varför Sindys konto på instagram är nere?

  Svara

   Det kan ju vara så att sindy inte känner för att vika ut sitt liv till människor som precis hathetsat henne så intensivt att hon inte kommer hitta sponsorer eller samarbeten igen? Det lär ju knappast vara värt att förstöra livet om man inte ens kan tjäna ihop en läppumpning på det längre.
   Ang denna tråd så är väl förresten inte Jocke nån bättre människa än henne vad gäller hämndporr och liknande. De borde dra sig undan ett tag hela högen, det hade gjort alla parter gott med en paus.

   Svara

  Folk som särskriver förtjänar inte husdjur.

  Svara

   Ja det krävs en gedigen examensutbildning på minst 6 år för att man ska kunna ta hand om husdjur.

   Svara

    Jag tycker faktiskt det borde vara lag på att gå någon sorts utbildning innan man får köpa husdjur. Se så många som låser in sina hundar i varma bilar och lämnar kvar deras ”sommarkatter” på landet… dumma dumma människor 🤬

    Svara

  Alltså – de stäms på 400k, med deras inkomst borde de väl ha den summan utan att sälja hästen?

  Svara

   Det är kanske inte pengarna de behöver, utan har kanske inte orken och tiden för att vara hästägare?

   Svara

    Mest troligt, men tji som kom det ett ypperligt svepskäl till att göra sig av med pållen utan att bli ”dömd” av alla små hästtjejer som troligen följer dem.

    Svara

  Vänta, är det Jonna som äger ponnyn? Kontaktuppgifterna går till någon Nathalie som säljare

  Svara

   Jonna vill väl inte lägga ut sitt telefonnummer och dylikt…och har kanske inte tiden, orken och kunskapen att sälja hästen… Skulle gissa att det är Natalie som har stallet där hon står…

   Svara

  Länken till det gamla inlägget funkar inte..

  Svara

  Men pållen är till salu för 30000 SEK räcker väl knappast långt eller?Och med den beskrivningen verkar den rätt het.Kanske inte den optimala barnponnyn🤔

  Svara

   För 30 000 är den nog knappt inriden ordentligt.

   Svara

    B-ponnyer är billiga, vi sålda min B-ponny som hade placeringar i Lätt A dressyr och startad Lätt C hoppning felfritt med en hoppteknik som kunde ta honom långt samt ordentligt inkörd för 35 000 kr.

    Det är över 15 år sedan men jag har sett hyfsade C-ponnyer ute för ungefär samma summa. Det är först på D-ponny som priserna börjar gå upp.

    Svara

    Inriden, vad betyder det? Kuvar man hästen och tvingar den till saker som inte är naturligt, som att bära en människa på ryggen?

    Svara

     Du kuvar inte hästar mer än andra husdjur, tex hund i koppel eller undulat i bur.

     Svara

     När vi red in min ponny var han närmast stolt över att ha en människa på ryggen precis som de andra hästarna. Typ ” kolla jag är stor nu”.

     Svara

  Buhu! Snart får de väl dricka riesling istället för champagne! Grymma värld.

  Svara

  Är det bara jag som tänker att dom köpte den för att sen kunna sälja den mycket dyrare till en förälder med dåligt samvete som vill köpa en ponny ungen kan skryta i stallet om? Måste ju vara många ungar som vill kunna säga att de har köpt Jocke och Jonnas ponny?

  Svara

  Trött på allt daltande runt två vuxna personer. Alla som skyddar dem nu gör dem en otjänst att klara vuxen livet själv. De får aldrig lära sig hur saker fungerar.
  De blir som omyndig förklarade.

  Svara

  Varför i hela jävla världen ska en vuxen människa ha en B-ponny om det inte är som A) sällskap till en större häst, B) om man jobbar som dressör på cirkus?

  Svara

   Om man håller på med körning så är det rimligt också. Inte trav utan körning.

   Svara

  Ursäkta en människa som råkade komma in här, och inte har så mycket mer koll på J o J än att jag såg i tidningen att dom gifte sig, plötsligt skilde dom sig Dom fick inte skaffa/kunde inte få barn, plötsligt var dom med barn. Dom köpte ett skitstort hus…..
  Jag undrar lite, har dom inga föräldrar eller andra vuxna människor
  Som kan visa dom o hjälpa till med sånt som dom inte förstår?

  Svara

  De får inte tag i foder till den, är säker på att det är därför de säljer nu.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.