Del 2 av ”En fråga om fördomar”

Igår skrev jag ett inlägg om fördomar och vilka ni har om mig – allt efter att Elsa Billgren lagt upp ett liknande inlägg – och på frågan om jag skulle bemöta fördomarna sa ni ja. Ni ville även att CamiMami skulle lägga en kommentar efter mitt svar för att göra det ännu lite roligare och det tackade hon givetvis ja till! 🙂
När ni läser detta sitter jag i bilen på väg till Stockholm så vi gjorde detta nu på morgonen innan jag åkte.
Jag svarar ärligt på alla fördomar och ni kommer kanske inte köpa varken svar eller förklaringar men det är i så fall så långt vi kommer komma.
Jag hade ju knappast bjudit in till det här inlägget om jag inte var helt okej med fördomarna som kom in.
Vissa har varit så pass identiska att jag endast valt en av dem, om ni undrar varför just er formulering saknas. Över 180 kommentarer på inlägget, men jag ska försöka svara på dem alla så gott och ärligt som jag kan. 🙂

Fördom:
Tror THK egentligen blir mycket sårad av sitt smeknamn men vägrar att visa det ❤

CamCams kommentar:
Mammas lilla knoe! (Vet att man inte får säga ”mamma” om ett husdjur)
Han bär sin mage med pondus och är ingenting annat än ståtlig och ”tjock” behöver helt klart laddas om som ord.

CamiMamis kommentar:
Klart att han blir sårad. jag vet att vår Elsa blir dödssårad när vi kallar henne kattracka. särskilt när hon varit uppe på bänken i köket och mumsat på våra wienerbröd.

Fördom:
Jag tror att du är rätt WT. Har ett illa inrett hem som alltid är lite skitigt och sunkigt och luktar typ katt.

CamCams kommentar:
Mina katter luktar Aloe Vero eftersom de måste bada regelbundet och mitt smeknamn är ”Monica Geller” när det kommer till städning om det säger någon någonting. 🙂 Jag städar som terapeutisk stresshantering och älskar att framför allt dammsuga.

 

CamiMamis kommentar:
Vi hade ju hoppats på att Camcam behövde lite terapeutisk stresshantering när hon kom hit. Men icke… fasen… hon mår alldeles för bra här i skogen.

Fördom:

Jag tror att du aldrig umgås med någon annan än din sambo.
(Tänker förmodligen det eftersom du alltid (?) jobbar)

CamCams kommentar:
Jag förstår att det kan framstå som att jag alltid jobbar, men givetvis gör jag inte det. Det vore ohållbart. Jag planerar mycket för bloggen och kan aldrig ta långa pauser från den, semester på flera dagar om jag inte är någonstans utan uppkoppling, men då brukar jag tidsinställa inlägg – i alla fall ett par stycken.
Jag har inget behov av något jättestort socialt umgänge längre, utan trivs med att vara okej med att vara lite av en ensamvarg ibland. Jag är ganska selektiv när det kommer till vänner och prioriterar kvalité framför kvantitet nu för tiden. Många av mina nära vänner bor heller inte i Stockholm vilket gör att det är aningens svårt att ha den där ”tar en fika efter jobbet-relationen” med dem. De bor i Halmstad, LA och Reykjavik så det är inga vänner man slinker in hos för en kopp kaffe spontant. Jag har vänner i Stockholm som jag älskar och umgås med men eftersom de aldrig förekommer på bloggen så är det ju inte så konstigt att ni inte känner till dem. Men de finns och är BÄST! <3

CamiMamis kommentar:
Millan är nog som jag. En gång i tiden hade jag och Camcams pappa ett jättestort umgänge, fram till dagen när vi kom underfund med hur folk utnyttjade vår gästfrihet. De bjöd sällan och aldrig tillbaka. Idag har jag en handfull vänner och många bor inte här omkring. Bekanta är däremot en annan sak. Med dem har jag mest en ytlig relation.

Fördom:
Jag tänker ibland om dig att ”man kan ta flckan från Nybro men inte Nybro ur flickan”. Som urstockholmare tycker jag ibland att en del av dina tankegångar är farligt nära småstadspopulism. Vilket är mycket synd eftersom du är den enda som jobbar med att granska influencers, dvs den ekonomi som styr just nu.

CamCams kommentar:
Emmaboda. 🙂 Jag är ju faktiskt född i Emmaboda så flytten till Nybro blev lite av ett steg närmare storstaden.

Kommentar igen från innehavaren av fördomen:
Haha, bra ripost. Min kommentar var inte menad att vara taskig eller nedlåtande. Det är bara ibland, som mr cool, ofta eksvärds drev, några uthängningar av brottslingar – har man som du makt måste man använda den varsamt och inte elda på. Tycker jag, som verkligen uppskattar ditt gräv och driv och din ork. Kudos.

CamCams kommentar:
Det kanske stämmer att jag är kategorisk i exempelvis sättet jag såg på Mr Cool, men jag tvivlar på att det har med att jag är född i en småstad. Jag tror snarare att det har att göra med mig som person men jag kanske inte riktigt förstår vad du menar med ”småstadspopulism”.
Jag brinner helt enkelt för vissa saker som kanske är svårt för andra att förstå och/eller sympatisera med? Kanske kan det vara så?

CamiMamis kommentar:
Att ha lite ”lantligt bondförnuft” är väl aldrig fel. Dock har Millan förändrats oerhört mycket sedan hon flyttade här ifrån. till det bättre. Med tanke på vad hon genom livet gått igenom, står hon idag väldigt stark… och hon blir inte imponerad av s.k. kändisar eller tar åt sig av negativa kommentarer. (Det hade jag aldrig klarat)

Fördom:
Okej här kommer mina ”elaka” fördomar: Jag tror att du har en ganska shabby chic-stil hemma. Jag tror att du egentligen skulle vilja ha en massa samarbeten och tjäna ännu mer pengar på bloggen men att du inte gör det pga u wanna keep it real. Jag tror att du har en ganska ful klädstil (enligt mig ful), omatchanade klädesplagg och konstiga accessoarer, även här syns ditt intresse för shabby chic. Jag tror aldrig du har ångrat ett enda inlägg du har skrivit, trots att folk blivit sårade. Jag tror att du egentligen skulle vilja hänga med alla influencers och bli bjuden på alla sponsrade middagar och luncher. Nu till mina ”snälla” fördomar: Jag tror du är världens bästa bonusmamma. Jag tror att du i grund och botten har väldigt bra värderingar, även fast det inte alltid syns i dina inlägg. Jag tror att du är väldigt tacksam över att du kan leva på din blogg och göra det du älskar, något du ofta berättar för din familj/dina vänner.

CamCams kommentar:

Skulle jag kunna strössla med sponsrade inlägg utan att min trovärdighet skulle kompromissas så hade jag kanske göra det, men att försöka tjäna lite snabba pengar för att sedan ha kastat bort allting jag jobbat upp under flera år är jag inte intresserad av.
Om jag någonsin skulle göra ett samarbete så ska det vara med företag JAG sökt upp eller redan hyllat utan betalning för att inte känna att jag inte tullar trovärdigheten.

Och jo, jag ångrar faktiskt vissa inlägg men kanske inte av den anledningen du nämner eller skulle vilja att det var.

Dey här är nog det närmaste Shabby Chic man kommer i mitt hem. Jag har några tavlor på list med mening på – de kanske också kvalar in.
Om något så stämmer nog den här fördomen – ”Att du har en typisk ”Mio-stil” hemma. Typ mörklila gardiner och stor grå soffa med divandel” – här för vår nya säng kommer faktiskt från Mio och vi har en soffa – dock svart – med divandel – dock ej Mio – och varför vi inte bytt ut den kan ni se i Instagramfilmen här ovan. Jag testar just nu ett knep där man sätter dubelhäftande tejp på möblerna katten gillar att kloa på. Det är nämligen ytterst obehagligt att fastna med tassarna i tejp.
Men här kommer lite bilder från mitt hem – ni får själva avgöra om det är Shabby Chic, Mio eller ingen stil alls, men vi trivs där. 🙂

Om jag har en ful klädstil är givetvis upp till var och en men Shabby Chic kan jag inte tänka mig att den är. Jag tänker Odd Molly när jag tänker Shabby Chic och jag äger inte ett enda plagg därifrån.
Däremot ÄLSKAR jag Lindex ”Holly & White” och har förmodligen över 50 plagg därifrån.

Jag blir inbjuden till många influencer-events men tackar nej till nästan allt sådant – förutom Rockbjörnen då det är allt för roligt där, om det kommer ut en film jag velat se och vissa bok-releaser! Jag har ingen som lust att gå på sådana saker längre. När jag musikbloggade var jag på events typ 5 ggr i veckan och det gav mig ingenting! Jag hänger hellre med familjen eller med någon vän faktiskt.

CamiMamis kommentar:
Jag köpte på loppis, en Carpe diem-skylt för en femma. När vi var uppe och hälsade på Camcam smög vi upp den på en hylla hos henne. Hm… den finns inte kvar längre.
Jag vet nämligen att hon avskyr sådan grejor.

Fördom:
Min fördom (som du kommer neka in i döden oavsett sanningshalt) är att du avundas många av de du skriver mycket negativt om och skulle byta liv med dem på sekunden om du fick möjlighet.

CamCams kommentar:
Jag HAR haft mycket av det livet och jag valde bort det då det bara fick mig att må dåligt.
En tanke som landade en dag var att ”Om jag nu har det så roligt och har det så bra – varför är jag inte lyckligare? Varför mår jag då inte bra av det?” och den insikten var avgörande gör mig.

CamiMamis kommentar:
Nej, hon vill verkligen inte byta med någon. Framför allt inte ha en blogg som bara skulle handla om henne… med allt vad ytlighet gäller. Millan är en liten husmus och umgås bara med de som är viktiga. Ibland gör hon (ytterst sällan) små avsteg. Igår träffade hon en influencer och de satt och pratade i ett par timmar.

Fördom:
Tror att du är för ”bekväm” för att ha ett vanligt 9-17 jobb med fasta tider (vet att du jobbar mycket mer än det idag men du är väl friare i ditt arbete och kan välja var när och hur du jobbar?)

CamCams kommentar:
Jag skulle inte kalla det bekväm, men du har helt rätt i att friheten att kunna arbeta var som helst i världen är det mest värdefulla jag fått ut av att bli egenföretagare.
Mitt liv finns utspritt över hela världen och det gjorde mig SÅ ledsen att de begränsades av antalet semesterveckor om året så det är det jag uppskattar mest med mitt jobb.

CamiMamis kommentar:
Millan och hennes syster började jobba då de var 12 resp. 14. De fick börja städa hotellrum på vårt värdshus. Efter de nio åren i USA, slet hon ut sig genom att jobba alldeles för mycket natt (mer än vad man egentligen fick) åt en funktionsnedsatt flicka. Där efter slet hon arselet av sig på SATS. Efter det fick hon hyfsat normala arbetstider på STIM. Hon var sjukskriven i flera år, men kommit tillbaka. Så nä, lat är hon inte. Hon jobbar även mycket nu… men kan planera in sin ledighet med tidsinställda inlägg. Idag åker hon hem och kommer inte att röra datorn förrän ikväll.

Fördom:
Att du är väldigt präktig och inte klarar av grov humor. 🙂

CamCams kommentar:
Hahaha…förlåt, men jag önskar att du kunde få höra fler kommentarer på den än från mamma. 🙂

CamiMamis kommentar:
Hoho… om du bara visste.

Fördom:
Jag tror att du startade denna blogg med syftet att du ska bli känd, att du egentligen ville (vill) bli storbloggare själv, men det är lättare att skapa innehåll genom att blogga om andra än sitt eget liv, det liksom serveras åt en.

med det ovan sagt tror jag att bloggen kommer gå mer och mer mot att handla om dig (dock inte enbart för då faller ju hela konceptet)

CamCams kommentar:
Jag HAR redan haft det livet – vet inte hur många gånger jag skrivit det nu men det är sant – och när det kliade i mina fingrar för att börja skriva så visste jag bara vilka två saker jag inte ville att det skulle handla om. Musik och mig själv på det sättet det tidigare gjorde.
Bloggen kommer inte handla mer om mig än den redan gör, men konceptet kommer utvecklas till andra medier och då kanske det kan tolkas som det, men nej. Inte bloggen. Jag trivs fantastiskt bra på den nivån det personliga ligger på nu.
(Googla Camilla Gervide Musikbloggare om ni vill veta mer. Jag har dock stängt ner hela den bloggen så den går inte att läsa, men ni kan nog ändå hitta vad ni letar efter via google om ni så önskar)

CamiMamis kommentar:
För tio år sedan, ja. Men nu är hon inte ett skvatt intresserad av sådant. man utvecklas liksom.

Fördom:
1) Jag tror att du direkt när du kommer hem krånglar dig ur BHn, sätter på dig mjukisbyxor utan trosor under, obs! sorry privat jag vet, men finns det något skönare än när muttis får luftas fritt?
2) jag tror att du konsumerar en hel del ”WT mat” så som mjukost på tub, pyttipanna, potatisbullar mm
3) jag tror att du älskar skräckfilmer och hatar romcoms

CamCams kommentar:
1. Tyvärr har jag för stora bröst för att det ska vara bekvämt att ta av bh’n när jag kommer hem, men när jag tar av den på kvällen brukar jag sjunga ”Freedom” med George Michael.
Jag älskar mysdressar och har mängder av dem. Även OnePiecear finns det en tre, fyra stycken av.
2. Är pyttipanna WT? I så fall är jag white trash! 🙂
3. Jag älskar pyttipanna med stekt ägg och massor av rödbetor, men mjukost i tub och potatisbullar kan jag inte minnas när jag åt.
Jag älskar att laga mat och det enda halv/helfabrikatet jag köper är fryspizza.
4. Jag brukade älska skräckfilmen men ”orkar” inte med spänning och skräck längre. Jag tittar mest på dokumentärer och andra faktabaserade filmer samt en och annan deckare.

CamiMamis kommentar:
Millan är som jag. Sköna kläder hemma och klä upp sig vid behov. Millan lagar oerhört mycket mat… från grunden. Utom pyttipanna dårå. Jag tror aldrig att hon gjort potatisbullar, måste skicka godaste receptet på det.

Fördom:
Att du inte har så många vänner. Ofrivilligt.
Att du är svartsjuk mot din kille.
Att du har en typisk ”Mio-stil” hemma. Typ mörklila gardiner och stor grå soffa med divandel.
Att du gillar MQ och kanske gina Tricot.
Att du velat umgås mycket mer med Elaine (delvis för att ni då kan snacka skit om Löwengrip ihop).

CamCams kommentar:
Både och. Det är kanske ofrivilligt om man lyckats välja vänner som inte tvekar på att hugga dig i ryggen när det gynnar dem och man inte har någon annan råd än att utesluta dem från sitt liv?
I så fall stämmer din fördom, men det är även mitt val att hellre ha några få bra vänner runt mig istället för många bekanta.
Jag har helt enkelt inte förmågan att bolla ett enormt umgänge så det är inte för mig.

Enligt min sambo så är extremt lite svartsjuk faktiskt… 🙂
Tidigare i livet har jag dock varit galet svartsjuk vilket var ett resultat av dålig självkänsla och katastrofala pojkvänner, men det är någonting som försvunnit nästintill helt med hjälp av KBT, personlig utveckling och en – numera – stark självkänsla.
Gud, det var SÅ hemskt! Svartsjuka kan verkligen äta upp en inifrån!

MIO och MQ har fått svar högre up.

Jag har mer kontakt med Elaine än ni på bloggen känner till och hon snackar aldrig skit om Isabella. Eller någon annan människa heller om jag ska vara ärlig.

CamiMamis kommentar:
Svartsjuka är en trist sjuka och Millan lider definitivt inte av den. Jag vet vilka Millan har kontakt med bakom kulisserna… jag vet även massor med hemligheter/skvaller. Sådant hon aldrig skulle skriva om i bloggen.

Fördom:
 Att du egentligen är ganska less på cola zero men inte kan visa det eftersom det blivit ”din grej” 🙂
Att du är arbetsnarkoman!
Att du hatar att laga mat!

CamCams kommentar:
Inte ens lite. Magnus vill sätta ut mig på en kobbe i ytterskärgården för att se ifall jag behöver avgiftas.
Jag är väldigt svart och vit i mitt sätt att vara – så även med jobb. Jag ÄLSKAR mitt jobb vilket är farligt för en arbetsnarkoman som jag anser att jag är när jag känner så för mitt jobb men jag kan även stänga av den.
Nästa vecka ska M och jag åka iväg och ha lite vuxentid – han fick resan av mig i 40-årspresent och då kommer jag tidsinställa inlägg mm men sedan lägga undan bloggen och vara 100% närvarande tillsammans med honom.

Jag ÄLSKAR att laga mat, trots att min pappa är en kock med extremt kontrollbehov som gjorde att jag aldrig fick vara med i köket. 🙂

CamiMamis kommentar:
Less på Cola zero? När hon åkt, kommer vi förmodligen få in pantpengar på i runda svängar 50:-. Arbetsnarkoman? I så fall har hon det efter sin pappa. Unga pappa. Vi pratar ofta om det idag och han ser tillbaka på sitt unga jag och hur mycket han missade. Men jag tror att Millan har kontroll på sitt jobbande.

Fördom:
1. Tror att du känner dig bortglömd ibland av oss läsare och därför kommer med personliga instickare om ditt privatliv lite då och då som ofta inte har något med någonting att göra.
Helt förståeligt eftersom din blogg handlar om andra och inte om dig själv.
2. Du lägger ner extremt mycket tid på din research och dina inlägg utan att kanske få tillräckligt mycket för det.
3. Du är lite av en man som heter Ove (rätt ska vara rätt)

CamCams kommentar:
1. Det kanske stämmer, jag har aldrig tänkt på det på det sättet. Kanske har det med fråga 2 i din kommentar?
2. Det stämmer – det gör jag. Och ja, det stämmer. Ibland kan det någon hänger upp sig på vara att jag inte serverat dem en liten lätt-tuggad sammanfattning istället för att kanske ta in i beaktande att jag lagt en hel kväll på att researcha ett inlägg då det är viktigare än att underlätta för någon som inte orkar läsa mer än fyra rader text
3. Oj, jag vet inte vad det betyder att vara som Ove. Har varken läst boken eller sett filmen. 🙂

CamiMamis kommentar:
Att hon inte läste boken eller sett filmen om Ove… är lite skandal. Jag har gett henne en uppsträckning.

Fördom:
Jag tror att du föll lätt för sindys manipulation tidigare och att hon höll dig virad kring sitt lillfinger genom privata mail. (Innan hämndporren dök upp)

CamCams kommentar:
Nä, jag har under lång tid inte bemött hennes meddelanden – även innan händporren dök upp.

CamiMamis kommentar:
Knappast, Millan är alldeles för smart för det.

Fördom:
Tror du är sjukt osäker. Får ofta känslan av att du ”vill vara med i gänget” men inte riktigt släpps in/accepteras av andra bloggare? Eller. När jag menar osäker så menar jag inte i allt. Tror t ex inte att du är ett dugg osäker kring vad du skriver eller vart du står. Men det finns något bekräftelsesökande hos dig. Hm. Var detta en fördom ens? Haha.

CamCams kommentar:
Jag har VARIT extremt osäker. Herregud, jag vågade inte ens svara ärligt när någon frågade mig vilken typ av musikjag lyssnade på av rädsla för att svara ”fel”. Jag svarade det jag trodde att de ville höra.
Idag har jag inga sådan problem, men ett bekräftelsebehov har jag – det tror vi alla har i större eller mindre skala.
Klart jag blir glad är ett inlägg jag lagt både tid och energi uppskattas men det är absolut inte anledningen till att jag startade bloggen för i så fall skulle jag gå sönder varje gång jag får kritik och det är ohållbart. Man KAN inte bry sig om vad okända människor tycker om en om man ska ha ett sånt här jobb.

CamiMamis kommentar:
Man kan inte jämföra tonårs-Millan med vuxen-Millan. Hon skiter fullständigt i vad främmande människor ev. tycker om henne.

Herregud, vad lång tid det här tog!
Nu måste jag avsluta för att kunna komma hem innan lördag blir söndag. 
Jag kommer göra en del 2 på inlägget – jag lovar!

Jag ska försöka ha med CamiMami även där. 🙂

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ett inlägg som blev ganska långt va 🙂

  Svara

  Hm, jag har tappat vanan att skriva på dator, där det inte blir stor bokstav efter punkt… automatiskt.
  Sarri!

  Svara

  Hej kära Camimami, snäääälla kan inte du dela med sig av det bästa receptet på potatisbullar?
  Är ju så gott.

  Svara

   Jaaa!

   Svara

   Det blir på ett ungefär, då jag sällan använder recept.
   1/2 kg potatismos, där det redan finns smör och grädde.
   En normalstor lök, som finhackas.
   1 msk Bongs kalvfond. (Älskar den fonden… användbar till mycket.)
   Behövs mer salt och peppar, häver man i det i smeten
   Gör bullar av smeten och rulla i skorpmjöl.
   Platta till lite när du lägger i medelvarm stekpanna… där smöret smält.
   Stek tills det blir bra med färg på ”bullen”… vänd.
   Klart!

   Vill man piffa lite extra, kan man ha lite timjan i smeten.

   Om jag inte har något att göra än att hänga här? Jo då… men ju sitter jag och ömkar min ensamhet, när Millan har åkt. Camcams pappa kommer inte hem från VM förrän imorgon kväll. Glad eller sur, beroende på hur det gått för honom och hans lag.

   Svara

    Ah…. glömde.
    2 ägg i smeten

    Svara

     Noterat❤️❤️❤️

     Svara

    Klipp i bacon! Så jävla gött!

    Svara

     Ja, jättegott.

     Svara

    Tack snälla du för att du tog dig tiden att skriva ut receptet, låter supermumsigt! Ska testas så snart vinterpotatis som det går att göra mos på kommer.

    Alltid roligt att läsa vad du skriver här. Förstår att det är ensamt nu när Camcam åkt, hoppas en glad Camipapi snart kommer hem med vinst i bagaget!

    Svara

     Det hoppas jag också… för vi har vår 42-åriga bröllopsdag imorgon.

     Svara

      Ha en fantastisk dag imorgon, önskar er många lyckliga år framöver!

      Svara

  Ni som tyckte att Elsa Billgren fick elaka kommentarer på sitt fördomsinlägg, kolla in en av kommentarerna på Paulas inlägg om fördomar på sin blogg. My god vad elak!

  Svara

   Egoina gjorde det på Instagram så ingen var anonym.

   Svara

   Men vad är felet på folk?!

   Svara

    Anonymiteten ger möjligheten för folk att vara elaka helt enkelt, det som förr delades mellan vänner basuneras nu ut av folk som mår bra av att trycka till andra. En människa som är tillfreds med sig själv förstår väl hur sårad någon kan bli av ens kommentar och är därför, av medmänsklighet, tyst. Alla andra? De skriker högt och länge, gömda bakom sina skärmar.

    Svara

     Ibland får man känslan av det dessutom är samma människa/människor som härjar runt på olika ställen och spyr ur sig elakheter. Egentligen är de där ”folk” kanske inte så många…?

     Svara

      Tror som du! Att det är samma personer som härjar runt på de stora bloggarna. Personer som sitter och småmyser och blir så sjukt nöjda med sig själva när de lyckas trycka till en annan människa. Är helt obegripligt för mig men each to their own..

      Svara

      Du har rätt, har nog också reflekterat över det på senaste tiden, förhoppningsvis är detta ”folk” inte så utbrett som det kan verka

      Svara

    Folk projicerar sin ilska och sina frustrationer i livet på enskilda individer som får bli syndabock för deras internaliserade smärta och skit som måste, måste, måste komma ut. Kanske? Så har det nog alltid varit men det är så lätt och konsekvensfritt att göra anonymt online, plus så mycket mer synligt för omvärlden att det bara känns..mer.

    Svara

  Såå roligt! Kul att ni båda tar er tid för detta! 😊

  Svara

  Jag tycker inte din trovärdighet hade minskat av att du gjorde ett samarbete då och då. Så länge det känns äkta och passar in på din blogg. Du behöver ju inte välja Iittala eller Natural Cycles (vilket i och för sig hade varit komiskt haha). 🙂

  Svara

   Håller med! Ser inga fel i samarbeten, så länge det görs öppet och ärligt. Sedan så ska det ju självklart vara ett passande samarbete för ens målgrupp och spegla det man står för.

   Svara

  Åh städvagnen! 😍 #goals

  Svara

   Här också!! Skärmdumpade precis och skickade bilden till min man. Känns som om jag hittat en pusselbit jag inte visste att jag saknade.
   #♥️Camcamsstädskåp

   Svara

  Oj! Det brukar vara ett lättsamt och snabbt nöje att kolla in hos dig. Detta inlägg verkar dock kräva lite mer tid och engagemang. Återkommer när solen gått ned:-)

  Svara

  Jisses.. sitta och försvara varenda ”fördom” som du själv velat att folk skulle kasta i skallen på dig (utan att du är en person som alls verkar kunna hantera detsamma).. så sjukt löjlig idé från början och lika patetiskt detta. Somnar för fan av att läsa. Men kul för dig att du anser dig heöt perfekt och främmande för varenda ”fördom”, det är väl det enda som går att utläsa i detta inlägg. Det var inte roligt av Elsa och det var inte roligt av dig heller. Hoppas någon kommer på ett roligt uppslag på riktigt så kan du kopiera det istället.

  Svara

   Jag tycker det var roligt och ett härligt sätt att lära känna Camilla lite mer, tur att vi inte behöver tycka lika du och jag.

   Svara

    Ja men ni får väl tycka vad ni vill, aldrig sagt nå annat. Men låt mig ha min åsikt. Den här bloggen skräder inga medel när det handlar om att racka ner på människor så varför skulle inte kommentarerna kunna gå i samma anda eller ibland beröra bloggaren själv?
    Eller måste jag starta en blogg som bevakar denna bloggen för att få säga mina åsikter om camcam utan att utsätts för angrepp av de få fans som hänger här?
    Nu kommer förmodligen ”men lääääs inte bloggen då om du måste kritisera ” och det skrivs alltså i en blogg som just gör exakt samma sak hela tiden.

    Svara

   V, tror du behöver öva lite på din läsförståelse.

   Svara

    Inte så lite…

    Svara

     Detsamma fiskmås.

     Svara

  Spyr lite varje gång jag läser ”camimami” så jävla töntigt

  Svara

   Ursäkta sandlådetaktiken nu men vad som är töntigt är din kommentar!

   Låt folk kalla sig vad de vill! Jag tycker iaf Camimami är ett jättehärligt namn och hade jag inte tyckt om det så hade jag behållt den åsikten för mig själv.

   Svara

    Blev ännu bättre nu när Camipapi kom på tal också, så göllit!

    Svara

   Din stackare, jag hoppas du har vätskeersättning så du inte blir uttorkad nu när det är så varmt.

   Svara

   Gulle du, det låter jättejobbigt det där. Testa Omeprazol och se om inte det hjälper.

   Svara

   Heja töntighet! Vägra vara en tuffing!

   Svara

   Jag med. Det är så otroligt pinsamt! Hela den här bloggen är pinsam för övrigt.

   Svara

    ’Fiskmås’ – skräna nån annanstans då…

    Svara

   Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami Camimami

   Svara

  Kan det istället diskuteras om hur influencers idag tjänar pengar på hbtq & Pride. De åker på flak och festar för ett företag som åtminstone kunde valt influencers som är hbtq, men istället valdes det ut 20-åriga tjejer som gärna visar upp fillers och behandlingar på sina kanaler….

  Svara

  Kul inlägg! Gillade Camimamis svar😁 Kan man få se en bild på henne?☺

  Svara

   Finns på min Instagram… en bild tror jag.

   Svara

    Vad heter du på insta? Utgår från att det inte är Camimami… 😁

    Svara

     Mamsemormor

     Svara

      Tack! Kul att läsa! 😁

      Svara

  Gör en egen privat blogg på sidan om den här. Den här bloggen handlar bara mer och mer om dig själv. Älskar du dig själv så mycket?

  Svara

   ”Älskar du dig själv så mycket?”

   ….
   ..
   .
   Ja det vore ju förjävligt rent ut sagt, borde vara olagligt det där …eller?

   Svara

   Ser den här kritiken då och då. Respekterar oliktänkande och gillar det. Fast självgillar jag när bloggar är mer personligt präglade. Och cam är ju en storbloggare m råge, så jag skulle gärna se en kategori som handlade om henne med. Älskar den här typen av inlägg.
   Tjusningen m denna bloggen är att inläggen duggar tätt, så det finns alltid något som attraherar. Det finns mkt som jag hoppar, och mkt som jag läser.

   Svara

   Från början stod det ju inte ens vem som skrev bloggen. Sedan har det efter hand smugit sig in fler och fler bilder på Camcam. Det är nästan så man kan tro att hon gärna vill bli igenkänd. Ju större bloggen blivit, desto större behov verkar Camcam ha av att själv synas i både text och bild på bloggen. Men om jag inte minns fel dementerar hon det?

   Svara

  Modigt att kunna ha ett sånt här inlägg, roligt att läsa i alla fall för mig. Å andrasidan så tycker jag det är rätt modigt att skriva om influencers, göra research osv. och publicera det under sitt eget namn för även om du inte håller med det du publicerar så står du ändå bakom det. Tack för att du bjuder på dig själv.

  Svara

   Borderline-cam har med störta sannolikt inte haft en enda annan ambition med bloggen än att synas själv. Tyvärr blev det inte bra ändå. Syns på ett totalt bedrövligt sätt utan att fatta det själv. Så kan det gå.

   Svara

    Hurra! Ytterligare en inläggsdiagostiserande hobbypsykolog!
    Ni är sannerligen guldkanten i mitt kommentarsfält. <3

    Svara

     Du kanske skulle börja fundera på om alla dessa hobbypsykologer kanske har en poäng då.

     Svara

     Åh, jag vill också ha en ”diagnos”! Lite som fördomsprofilen som gick på P3 för en herrans massa år sedan 😃

     Svara

  Jag tycker det är så synd att den här bloggen inte håller samma kvalitet i texterna som i innehållet, det hade kunnat vara så bra. Som granskningen av Blondinbellas siffror, det var riktigt bra fakta och research men det går inte att nå ut när inläggen sen ser ut som att de är skrivna av en 15-åring på talspråk. Så det fall platt. Ingen tog det seriöst, och ingen spann vidare på det. Samma med inlägget om Jocke och Jonna nyligen, att hitta all fakta är halva jobbet; att sammanfatta, länka ihop och analysera är minst lika viktigt. Och det fanns inte i det inlägget. Camilla, jag tror du kan men att du fastnat i jargongen som den här bloggen hade från början. Men bloggen har ändrats sen dess, och om du vill nå ut med den research du gör så behövs det läggas fram på ett nytt sätt! Alla inlägg behöver inte vara i samma ton heller, den nuvarande passar bra med inläggen som är kortare och handlar om något som händer nu. Men när det är något som har tagit veckor att hitta, då kanske det också tar veckor att hitta ett bra sätt att skriva om det på!

  Svara

   ’Så det fall platt.’
   Idem för din kommentar…

   Svara

   Dessa textväggar med C själv i huvudrollen sänker bloggen och bloggen håller inte samma klass som förr. Håller med dig att vissa inlägg som detta känns skrivna av en uppmärksamhetssökande tonåring med mamma som stöd.

   Svara

    Spot on. White trash-cam spelar inte i en enda högre division än de hon mobbar själv. Men det har väl alla räknat ut. Möjligen en och annan 12-åring förutom hennes egen morsa som försöker kraxa fram nåt patetiskt motsägelsefullt svar men i övrigt tror jag denna genomskinliga blogg är kraftigt på väg ut i kylan. Högstadiemobbning är kanske något de flesta som faktiskt går i högstadiet redan försökt greppa och ta avstånd ifrån. Men det kanske är svårt att förstå för en som camcam (vem i helvete kallar sig det??)

    Svara

  0% intresse i Camcam
  100% intresse för Bloggbevakning.
  Får ont i tummen av detta scrollande

  Svara

   Jag kan rekommendera flera bra sjukgymnaster om du skulle drabbas av ”skrolltumme permanentus.”

   Svara

    Kan du inte skaffa en ”egen” blogg om dig själv istället?

    Svara

     Skaffa du en egen blogg surmupp 😊

     Svara

      Jag har inget att skriva om ju. Camilla bubblar ju av skrivsrlust, så varför inte ta vara på den istället för att låta den få utlopp här och vålla till annan kroppsskada, dvs. min scrolltumme.

      Svara

     Nä. Det har jag varken tid eller lust med utan gillar min blogg precis som den är och det gör tydligen ganska många andra också. Du kanske kan växla mellan tummarna? Kan man skrolla med stortån? Här finns utrymme för att vara nytänkande! Näsan!!!! Den kan man med största sannolikhet skrolla med, tror du inte? 😉

     Svara

      Nja, jag börjar med att testa enhandsläge på telefonen, så blir inte tumrörelserna så stora. Jag antar att dessa skadliga fördomsinlägg inte kommer fortsätta i en evighet, så jag får väl helt enkelt försöka härda ut. 😤👍🏼💉💊

      Svara

  Var är del 1 då om det här var del 2?

  Svara

   Men der är ju länk till den?

   Svara

   där Camilla gjort en sammanfattning?

   Svara

  Kul inlägg att läsa! 🙂

  Svara

  En fråga från en icke-svensk. Varför får man inte kalla sig mamma till en husdjur? 😀 jag och min sambo kallar oss mamma och pappa till vårt hund. Till och med både min och sambos mamma kallar sig för mormor/farmor till vårt hund 😅 är vi helt knäppa allihopa?? 😬

  Svara

   Klart man får. Det kommer irritera vissa föräldrar, men det är inget att bry sig om.

   Svara

   Sar: ja ni är knäppa 😉. Därför att man inte är mamma eller pappa till sina husdjur, man är husse eller matte. Och ja, jag har en hund men skulle aldrig kalla mig för hans mamma. Helt enkelt för att jag inte är hans mamma. Hans mamma råkar nämligen också vara en hund precis som han själv är!

   Svara

    Det förstår nog alla ändå.
    Helt okej att kalla sig mamma till hund eller katt.

    Svara

     Inte (okej) enligt mig.

     Svara

      Men du får kalla dig camcam och mobba människor trots att du är en jävla kossa i medelåldern?
      Men mamma till ett husdjur.. Nä inte ok. Herregud.

      Svara

       Men va fan, skärp till dig och bete dig, människa!

       Svara

       Åh vad är det för fel på dig människa? 😣
       Du som gillar att sätta diagnoser på andra kan väl upplysa oss om vad du lider av?

       Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.