Vad ska Hannalicious och Dani podda om?

Initiativet är bra – särskilt med tanke på den kritik som framför allt Hannalicious fått ta emot efter några av sina mindre genomtänkta inlägg – men jag skulle vilja att hon skiftade fokuset lite i sina svar. Jag har en känsla av att oavsett viket alternativman väljer så kommer det komma något av ett försvarstal.
Jag vill inte att hon ska förklara och/eller försvara varför hon skriver att hon hoppar över desserter eller varför hon exempelvis sa till sin mamma att ligga på ett visst sätt för att se så smal ut.
Jag ville vilja att hon pratar om sin roll som influencisk förebild istället för ”livet som influencer”. Jag är mer intresserad av hur hon ser på sitt ansvar och sin roll i den konsumtion/res/kropps/viktshysteri hennes influencande skapar – om hon ens reflekterat över den – än ett försvarstal där hon sitter och försvarar den med argument som ”det förväntas av mig” mm..

Jag är inte intresserad av att hon om att ATT hon gör vissa saker, utan om VARFÖR!
Jag hoppas hon orkar välja den inriktningen på sin podd istället för att bara berätta glassiga detaljer om sin senaste utmattande resa till Ibiza. Kanske kan fler människor förstå mer varför hon och hennes vänner ofta gör val som framstår som väldigt märkliga för oss ”vanlisar”.

Vad skulle ni vilja att Hanna – eller egentligen valfri influencer – pratade om i en podd om ni fick välja?
Välja, och kanske till och med utmana dem lite?
En garde! (Förlåt, men jag är trots allt i Frankrike) 🙂

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Livet om influenser kanske inkluderar ”varför”?

  Svara

   Naw. Stackars stött vegan som vill mobba thr. 😘

   Svara

  Bella ska lansera bolag med Stordalen. Vad kan det va tror ni?

  Svara

   Jag undrar mest över varför han behöver IL, vad ska hon bidra med?

   Svara

    Kräm?

    Svara

    Lyxig tvål.

    Svara

     Spa säkert …

     Svara

    Ligga med hennes kusin 😉

    Svara

   Tror på hotell, kanske därför de varit iväg på olika fina hotell för inspiration och idéer.

   Svara

  Ointressantare människa får man väl ändå leta efter?

  Svara

   Det är väl så vi alla tycker om en del, så inte fan behöver man leta.

   Svara

    Oj.

    Svara

  Vet att jag är världens tönt nu, men finns det någon mer som stör sig på Englas konstanta ”sätta i och ta ur”-extensions? Förra året tror jag hon ”klippte” kort typ fyra gånger men slutade med långt löshår samtliga gånger.

  Svara

   Använder man löshår fortfarande..? 🤔😂

   Svara

    Hairtalk är obligatoriskt om man är influencer.

    Svara

    Vad heter det då? Haha… Jag har ingen koll, trodde extensions var samma som löshår. 🙂

    Svara

     Jossan – Joanna menade nog om man fortfarande använder själva produkten löshår, inte namnet 🙂 Man säger fortfarande löshår, extension, hairtalk osv så du har fortfarande kollen med dig! 😉 Kram

     Svara

      Haha! Men, huvudet är segt idag. Tur att jag fortfarande har kollen med mig! 😉

      Svara

   Extensions är det mest spännande i hennes liv. Och färgen på naglarna.

   Svara

  Citat som garanterat kommer upp i podden om mat ”jag har hög metabolism” ”jag äter det jag är sugen på” ”jag uuuuuunnar mig det här” ”amen om man ätit lite mer på lördagen så får man väl KOMPENSERA det på söndagen med en sallad och promenad runt djurgården” ”jag älskar veganskt” ”inland kan det vara så himla gott med något enkelt som makaroner och köttbullar, man tröttnar tyillslut på all utemat” ”foodora är livet” ”tryffel är livet”. Hur många rätt tror ni jag får?

  Svara

   Gör ett bingo

   Svara

  Är det inte hon som blir utbränd av att bara existera typ? En podd måste oftast släppas regelbundet och hålla en viss produktionskvalitet för att lyckas. Hon kan inte bara spela in när hon babblar lite med en kompis då och då… Eller kan och kan, men drygt att kalla det för ”podd”.

  Svara

  ”Jag är inte intresserad av att hon om att ATT hon gör vissa saker, utan om VARFÖR!”

  Att-ans

  Svara

  Jag kanske inte hängt med men jobbar Dasha med något förutom bloggen nu, och i så fall med vad? Hon skriver i sin blogg att det är en bedrift att hon klarat renovering, graviditet och värmen och det är det såklart men jag tänker ändå att de flesta ändå dessutom har ett jobb

  Svara

  I love skinny people

  Svara

  finns det nån här som vill gå in som borgenär på ett lån åt mig?

  Svara

   Men lägg aaaaaav nångång!

   Svara

    Fastnade a-tangenten?

    Svara

  Jag äter alltid efterrätt om det finns. Det är därför jag inte är pinnsmal,
  Jag kan inte kontrollera mitt matbegär 🙁 . Vill man uppehålla ett visst yttre MÅSTE man ju skippa efterrätten ibland. Och äta äckliga sallader då och då. Eller vilket varför vill du höra?

  Svara

   Man kan äta goda sallader också. Men du har ju rätt i att äckliga är mer effektivt, för då äter man inte så mycket.

   Svara

    Finns inga såna (enl mig och mina smaklökar) 😰

    Svara

  Tycker diskussionen här inne är mer intressant än vad hanna eventuellt skulle och inte skulle säga i en pod egentligen. För det är ju vi som konsumerar det hon säljer. Där jag jobbar är vi får många som gör samma jobb, vilket gör att vi är långt ifrån så effektiva som vi skulle kunna vara, men det kommer jag inte ta upp för det är mitt jobb som blir hårdare, eller rent av försvinner om man skulle göra något åt det. Visst hon kanske skulle ta ett större ansvar som medmänniska, men det är också hennes jobb som hon värnar om genom att ”ge oss vad vi vill ha”, så jag ställer högre krav på oss som följare att vi ser på dom med kritiska ögon, att vi väljer att följa andra typer av konton och att vi lär unga i vår närhet andra värden i livet än det influencers matar ut. Dom gör egentligen bara sitt jobb.

  Svara

  De har redan tagit upp lite om allt hat hon fick mot sig.. Tyvärr så kör Hanna alltid offerkoftan eller attack-mode när hon får kritik. Samma gällde det med uttalandet om att vara smal. Hon som inte brukar publicera negativa kommentarer på sin blogg valde att plötsligt släppa igenom allt möjligt skit folk skrev för att sedan göra ett inlägg om hur mycket hat hon får. Tror tyvärr inte att podden kommer ha några vettiga tankar om varför, utan snarare ”jag tänkte inte och nu är det så synd om mig, men kolla så lyxigt vi hade det när vi festade med killar som hade egen kock i sitt hus”.

  Svara

  Helt off topic, men jag har funderat på en grej i två veckor och HITTAR INTR SVARET!!!

  För två veckor sedan var jag pp Storsjöyran för att se några band med min kille, och Hov1 spelade. Okej, jag har hört ett par låtar på radion och tycker dom är ganska gulliga. Vi stod på avstånd och betraktade alla ungdomar ha sitt livs kväll och jag upplevde för första gången i mitt liv att jag inte är ung längre (jag är 27…). Det kändes som att det var hundra års erfarenhet mellan mig och dessa hysteriskt skrikande, gråtande, kramandes och hånglandes kids, men för 15 år sedan var jag också en sån. Sjukaste känslan typ.

  MEN DET JAG INTE FATTADE VAR GLITTRET PÅ KINDERNA!!! 60% av alla tjejer hade typ bytt ut sin highlighter mot glitter, paljetter eller strasspärlor, även de som inte hade något annat smink. Vilket sorts sten har jag levt under de senaste tio åren? Varför detta smink? Är det en Hov1-grej eller är det en festivalgrej bland ungdomar? Snälla snälla stilla min nyfikenhet. Mange tak! ❤️

  Svara

   Glittret är en festivaltrend. Och nej, du är inte gammal bara äldre än 15.

   Svara

   För att det är fint ju! Man blir glad av glitter 🙂

   Svara

   Jag är 29 och jag är inte gammal, så trust me siffrorna har egentligen inget att göra med om man är äldre eller yngre. Det är festivalglitter, väldigt vanligt förekommande på just festivaler, det är oftast då människor kliver ur sin bekvämlighets zon och går loco. När jag har glitter så använder jag både glitter från NYX men också stenar från typ Glitter alt stenar/”diamanter” som man kan ha på naglarna och så limmar man på de med sådant ansiktslim eller vad de nu är.

   Svara

  Läste i en kommentar på Hannas blogg att dom varit taskiga mot Dasha i nåt avsnitt? Och typ hängt ut diverse bloggare? Nån som lyssnat på podden och kan återge?

  Svara

  OT, men Anitha Schulman verkar ju nu heta Anitha Cleménce enligt Instagram. I en story säger hon att det ska uttalas ”Anitha Kleeemens och inget annat. Varför har hon då en accent över andra e:et?

  Svara

   För att hon inte har koll och tycker att det är snofsigt med en accent någonstans var som helst i namnet. Anitha vill ju gärna försöka framstå som fiiiin.

   Svara

    Det tycker jag gott hon kan få göra.

    Svara

   för att få igenom namnbytet, skrev hon på insta. hon fick avslag på clemence!

   Svara

  Asså gillar den lugna resonliga tonen i detta o BW-inlägget men det här är skrivet som om podden redan spelats in och att du kritiserar fokuset 🤔?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.