Vad är många bilder för er?

Herregud, det ÄR helt okej att ta en massa bilder på sig själv och även publicera dem!
Spelad blygsamhet blir lite fånig när hela ens Instagramflöde säger någonting annat än det man försöker förmedla.
Jag ÄLSKAR att fånga ögonblick med mig själv på bild – en dag när demensen kickat in så kanske det kan vara bra att ha en bild på mig själv framför Mona-Lisa för att kunna övertyga bonus-barnbarnen att Mormor CamCam faktiskt varit där, även om hon inte själv minns det, men alla bilder man tar behöver inte publiceras på sociala medier bara för att de tas. 🙂

Här är ett utdrag ur Dessies Instagramflöde.
Gulligt att hon anser att hon sällan tar bilder på sig själv. 🙂
Kanske jämför hon med tidigare när hon var i sin influenciska prime?

Hur är ni med bilder? Tar ni många? Är ni själva gärna med eller flyr ni linsen som en vampyr flyr solen?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Brukade ta flera hundra bilder på mig själv per dag, överdriver inte ens. Nu är det flera år sedan jag slutade med det, försökte ta en selfie här för några veckor sedan men kan bara konstatera att det var bra att jag tog så många bilder på mig när jag var ung och snygg, this mama har passerat bäst före datum….

  Svara

   Poängen med historien, allt är relativt.

   Svara

   Då kanske du kan be någon annan fota dig?
   Jag läste en krönika för ett tag sedan, av vem minns jag inte, där skribenten uppmanade till att få med mammorna på fler foton tillsammans med barnen. Det kan vara värt så mycket för barnen.
   Jag skyr inte längre kameran utan ser till att vara med, den dagen jag inte finns mer kan de ge tröst till de jag lämnar kvar.

   Svara

    Nä, vill inte vara med på kort:) blir bara fet och ful ändå. Folk får komma ihåg mig i huvudet istället. (Nej menar ej att fet är synonym med ful)

    Svara

    Jesus i taket. Vår siste gårdsmålare drucko sig så full att barna blev rent av oigenkännliga på duken. Så anlita inte vem som helst. Carl-August från norr kan jag rekommendera, snäll och prydlig och åtminstone påklädd. Han behärskar även fotografier om lådkamera finns att tillgå på byahuset om söndan.

    Svara

     Det här är faktiskt dagens sanning.. mina 2 senaste jobb har varit jättefrågande ”du skickade ingen bild i ansökan?” Tydligen gör folk alltid de, jag visste inte det. Sen ”ja men vi behöver foto, du har väl nån selfie i mobilen?” Eh nej de har jag inte? Har tusen bilder på min bil och på min stuga.. typ. Inget annat

     Svara

   Jag måste bli bättre på att ta selfies.. finns bara en på min instagram . Och de är fasen ett problem när man ska tinder-ragga (ot: gick grymt bra igår) och när jobbet kräver ett foto för inpassering till olika företag.. så de slutar med att man får panikartad sig själv en måndagmorgon med håret på slagsida och inte ett spår av smink och ser trött å jävlig ut

   Svara

    Panik-fota*

    Svara

  Tar endast selfies när man har nå ragg på g och han ber om det på Snapchat (obs! Inga sexiga poser och definitivt inget avklätt). Och när det är dags att byta profilbild på Facebook.
  Profilbild byter jag ca en gång om året och ragg har jag väl med jämna mellanrum.

  Folk får absolut göra vad de vill, vill de ha tusen selfies, varsågoda, vem är jag att ifrågasätta egentligen. Men jag tycker det är konstigt och jag tycker det skriker lite väl mycket ”bekräftelsekåt” och jag förstår inte riktigt varför man faktiskt vill lägga upp en selfie.

  Så en seriös fråga nu alltså, varför gör man det? Vill man ha bekräftelse, vill man ha likes? Vad är grejen? Jag är på riktigt nyfiken 🙂

  Svara

   Jag tar bilder på mig själv när jag känner mig fin, men som jag skrev nedan så publicerar jag dem aldrig, skickar dem till min man 😬☺️

   Anledningen till att jag inte lägger upp selfies är för att jag känner mig obekväm med uppmärksamheten, jag tycker heller inte om att vara ”the center of attention”, kanske har något med det att göra?

   Svara

    Men tycker du inte att det är liiiiite pinsamt i alla fall att ta bilder på sig själv, tänka ut hur du ska posera, ta om bilden om du inte blir nöjd, välja ut en bild där du tycker du ser bra ut och efter allt det skicka iväg den till någon eller lägga ut den på sociala medier? Känns det ändå inte lite självupptaget och ytligt?

    Svara

     Welcome to 2018

     Svara

     Nej, jag tycker faktiskt inte det. Jag tar bilder överallt, bland folk osv. och bryr mig inte ett dugg om vad andra tycker eller att det skulle vara pinsamt ☺️

     Känner jag mig fin vill jag dela det med min man (och ibland min mamma), resten får nöja sig med naturbilder 😂

     Svara

     Varför skulle det vara pinsamt? Vem skäms inför sig själv? Kommer att tänka på en kompis som vägrade vara utan strumpor, även när hon sov, för att hon skämdes för sina fötter. Detta även när hon var helt ensam. Jag tycker att jag ser bra ut och skäms inte för det, det är ju uppenbart att jag vill se bra ut med tanke på att jag sminkar mig, färgar håret, tvättar och stylar det, köper kläder som passar mig och så vidare.

     Svara

   Ja, gud jag saknar tiden innan begreppet selfie myntades, då det fortfarande ansågs pinsamt att ta bild på sig själv! Alla gjorde det men man la ju inte upp bilderna. Det va sjukt pinsamt att vilja ha den bekräftelsen! Jag är hemskt ointresserad av att titta på andras selfies och är ganska säker på att folk känner samma om jag la ut massa bilder på mig själv. Antagligen därför jag aldrig skaffat instagram eller snapchat.

   Svara

  Jag är ganska normalsnygg i verkligheten, men så fort en kamera åker fram så händer något.
  Jag är väl inte fotogenisk, helt enkelt. Väldigt väldigt ofotogenisk.

  Svara

   Foton är spegelvända, därför kan man se annorlunda ut på foto än man gör i spegeln! Jag är JÄTTEannorlunda på foto och dör ofta när jag inser att jag är hundra gånger fulare så som alla andra ser mig (=ej spegelvänd) än i spegeln.

   Svara

    Spegelbilden är väl ändå den som är spegelvänd 😊 Men förstår poängen, man ser ju annorlunda ut.

    Svara

    Så kan det vara. Jag tänker att det nog beror på att jag är väldigt obekväm framför kameran, samt har ett ganska runt ansikte, med stora goa kinder och små ögon. Det gör sig liksom inte på bild. Ögonen försvinner så fort jag ler och jag hatar att posera. Men jag lider inte så värst av det 🙂

    Svara

     Tips från ett f.d selfieproffs; håll kameran upo och ner👍

     Svara

      Dum fråga? Men varför? Köpte Samsung S9+ och tänkte…nu jävlar! Och det var väl precis det jag tänkte när jag såg resultatet också…herre min skapare, min man måste vara blind!

      Svara

  Nej,absolut inga bilder på mig sen 1 år tillbaka,har gått upp i vikt pga olycka och vill inte se skiten på foto.Lite roligt eftersom vi har rest jordenrunt men ytterst få bilder på mig(var jag verkligen med???)Tips mottages tacksamt på ”bra”poser till ensom var en linslus förritiden😘

  Svara

   Fru Book har många bra tips!

   Svara

    JAMEN,tack men nej tack😉

    Svara

   Stå aldrig rakt fram utan alltid lite snett från sidan. Be den som tar bilden att höja armarna uppåt så du inte hamnar i grodperspektiv. Be personen räkna ner, 3,2,1 klick.

   Svara

  Fast tittar man på hennes Instagram så är det ju inte hon på bild efter bild som du får det till att se ut som här. 😆 Ingen jag följer på Instagram men kanske menar hon att hon la ut bilder på sig betydligt oftare tidigare än nu?

  Ang. mig själv och bilder, usch nej jag besparar kameran och min omgivning för det. 😂

  Svara

  Jag tar många selfies men publicerar dem aldrig, skickar dem till min man i stället 😂

  Svara

  Ni är bäst och svarar snabbast. fick tips om en film härinne igår, Room heter filmen tack för tips.
  Nu till min fråga till er.: den går att hyra på SF anytime är det en säker plats? går att betala med swish. TÖRS JAG?

  Svara

   SF anytime är ju SF biografens streamingtjänst så det skulle jag säga går jättebra 👍🏻☺️

   Min mamma brukar hyra film därifrån också och det är aldrig några problem 👍🏻

   Svara

    Tack snälla du

    Svara

   Brukar också hyra där, funkar bra 🙂

   Svara

    Tack snälla

    Svara

   Den filmen är så bra, bra val! Fint barnperspektiv, fin skildring av mammans och pojkens relation.

   Svara

   Ja superbara! Har ej provat med Swish dock

   Svara

  OT.

  Kan du inte lägga ut ett hitta vänner inlägg? 😊 märkte på öppet spår igår att vi är många som söker nya vänner.

  Svara

   Ett tips är att ni som åker vänner härinne skapar en grupp nånstans där ni km bekanta er lite mer med varandra, på Facebook eller snapshat eller var folk skapar grupper nuförtiden. Då kanske det blir mindre att scrolla runt bland, lättare att sortera efter städer osv vad vet jag.

   Svara

    Håller med!

    Svara

    Det kan vi absolut göra, därför det skulle varit bra med ett sånt inlägg så man kan ”träffas” där först och sen ta det vidare o göra en grupp på Facebook såfall.

    Svara

  Kanske skillnad på att hon tar eller någon annan… Hur som haver hon är skit snygg! 😍

  Svara

  Pappa fotade och filmade oss i massor när vi var små och tonåringar. så nu bara känner jag nej tack till det. Men jättekul att ha album att titta i.

  Svara

   Precis likadant för mig, och det var för massor med år sedan, så det skulle kollas ljus, avstånd mm innan det knäpptes. Skyr också kameror som pesten idag.

   Svara

  Men helvete….tar jag 100 selfiejävlar så har jag tur om 2-3 blir NÅGORLUNDA bra, och ändå är jag ingen rugguggla

  Svara

  Jag hade en bekant till mig som ständigt postade selfies på sociala medier, minst en om dagen. Det gjorde att jag avföljde henne tillslut eftersom jag insåg hur bekräftelsesökande och självupptagen hon var. Jag fattar inte varför man tar selfies och postar det för andra. Jag vet hur du ser ut, jag vet att du antingen törstar efter andras fina kommentarer eller så tycker du att du ser jättebra ut och måste påminna alla om din existens hela tiden. Vi vet hur du ser ut men du måste inte ständigt visa det. Jag har hört hela mitt liv att jag ser bra ut, att jag har ett symmetriskt ansikte och alltid blir bra på kort, även hört nån enstaka säga att jag är ful. Vad än facit är, det blir inga selfies! Är genomless på denna självälskande era som pågår.

  Svara

   Jag tror det handlar om det grundläggande behovet man har att bli älskad. Typ är jag vacker nu? Älskar ni mig då?
   Så många människor törstar efter att bli älskade, men förstår inte att det är en nåd att bli älskad. Helt gratis, oavsett hur man ser ut och hur bra man presterar.

   Svara

  Jag tillåter mig bara att ta en någorlunda ”seriös” bild för bruk på sociala medier en gång om året. Det är när min stjärt ska fotas på nyårsaftonsnatten. Annars undviker jag det som pesten.

  Svara

  Demensen kickat in, fy fan vilken osmaklig kommentar 😡

  Svara

   Varför då? Det kommer tyvärr att hända de flesta av oss om inte medellivslängden går ned dramatiskt. Min far har Altzheimers och jag tyckte inte kommentaren var ett dugg osmaklig.

   Svara

    Vi tycker väl olika, det var min åsikt, finner inget roligt, med att skämta om demenssjukdom.

    Svara

     Tycker väl inte att hon skämtade direkt, som sagt, det kommer att hända de flesta av oss om vi blir tillräckligt gamla. Sen, av egen erfarenhet kan jag säga, utan skämt är en närståendes demens svårt att uthärda, alternativet att lägga sig som en makaron och fulgråta gör det inte lättare att hantera kan jag lova. Och inte gör det tillvaron lättare för den dementa heller.

     Svara

      Nu jobbar jag med demenssjukvård, sedan 15 år, kanske du förstår min åsikt, bättre då.

      Svara

  Nä fyfan inga bilder postas på mig själv! Inte för att jag är ful, utan för att alla som känner mig vet hur jag ser ut. Punkt.

  Svara

  Tycker det är skitpinsamt med detta poserande. Gick förbi en tjej på minst trettio i förra veckan som stod mitt i gatanunder säkert två minuter och försökte hitta rätt vinkel till sitt poserande och putande med ankläpparna och urringningen. Vuxen människa och hålla påsen en fjortis tänkte jag då men ser ju här att det verkar vanligt bland de flesta.
  Själv tar jag minst 10 bilder per dag på allt möjligt men aldrig på mig själv utan på kottar och fåglar mm

  Svara

  Ta många bilder på er själva oavsett om ni publicerar dom eller inte. Den dagen som ni inte finns kvar i livet kommer dom betyda allt för era anhöriga ❤

  Svara

   Håller med! Fota utav bara helvete för den dagen nära och kära inte längre finns, så är det bilderna man vill ha.

   Svara

  Jag HATAR att vara med på bild då jag är svinful från alla vinklar som finns. Något av det värsta jag vet är folk som måste fota allting och lägga ut i sociala medier, JAG VILL INTE VARA MED DÄR. Men det har folk ingen förståelse för ”klart du ska vara med på bild nu” MEN NEJ JAG VILL INTE. Jävla rövhål.

  Så nu har jag fått ur mig det också. Tack.

  Svara

   Jag håller helt med!

   Svara

  Jag tar mycket selfies på mig i marknadsföringssyfte.

  Svara

   är du en sån där bloggare/influencer? 😀

   Svara

    Nej, men jag har ett jobb där det är viktigt att man syns på sociala medier 🙂

    Svara

  Jag tar selfie när det är dags för en ny profilbild på fb alternativt när man har fått nån kille på kroken och han ber om en bild. Men tycker det mest är jobbigt. Om jag får till nån bra bild kan jag slänga upp den på Insta men tycker alltid d är lite skämmigt. Ha ha

  Svara

  carolinejansson85 på instagram tar mångaaaa selfies 😀

  Svara

  ivana84 också söker bekräftelse gravid och tja vill visa upp sig.

  Svara

   Är du Ivana herself? Inte första gången jag ser namnet nämnas, men hon har 300 följare så vad är det frågan om?

   Svara

    Såklart inte har inte i närheten så många följare endast till ett fåtal nära😊

    Svara

  almalm7 visa upp sig på instagram poserande 😀

  Svara

  thessan.se mariabusck tar en hel del selfies på insta men det är väl så de säljer in sig 😛

  Svara

  sandrauhrdin tar en massa bilder på sig barnen och allt emellan.

  Svara

  icke att förglömma englasshowroom queen of posing 🙂

  Svara

  Jag tog massor av selfies men min kamera på mobilen funkar inte längre (men snapchat funkar?!) plus att jag inte sminkat mig ALLS på hela sommaren och testar ny hudvård som gör att jag har äcklig hud nu… så inga selfies på ett tag. Ska köpa ny telefon till hösten, då jäklar!

  Svara

  Borde gå en selfiekurs. Blir bara platt hur jag änn försöker. Och spegelselfie försvinner jag bakom telefonen

  Svara

  Var femte höst har vi en gårdamålare i byn som målar av barn och lagårdar här hos oss. Det är alltid populärt och visst får han både körv och palt för besväret men gratis är det inte.

  Svara

  Jag tar selfies ibland för att inte glömma bort hur snygg jag är. Men jag postar aldrig nån selfie på mig själv någonsin på insta eller nån annanstans, tycker inte det känns konstigt när jag ser andra gör det men själv tycker jag det känns så sjukt fjantigt o lägga upp en selfie.

  Svara

  Kände för att byta min urgamla profilbild på instagram idag. Det blev aldrig så för jag insåg att jag inte hade en endaste bild av mig själv från senaste året….åren…
  Och en selfie i det ögonblicket gick inte. Var nyvaken och mosig. Man får la ändå se lite anständig ut… 🙂

  Svara

  Är utomlands för tillfället o skrollar igenom våra tagna foton. Påtagligt hur man förändrats. Nu för tiden tas bara foton på maten vi äter, vackra stränder o avståndsbilder på oss med vacker utsikt. Förr var det fler ”närbilder” på mig o min sambo. Ger mig mer att minnas den gudomliga grillade fisken än hur jag såg ut när jag åt den 😀 ( 41 år är jag )

  Svara

  Ett tips till alla: Klicka EN bild och va nöjd för det är så du ser ut 🙂

  Svara

  Har alltid tyckt det varit jättejobbigt att vara med på foton (både tagna av mig själv och andra), men för några månader sedan tittade jag igenom mina foton från de senaste åren och insåg att jag i princip inte var med på någon av dem. Bryr väl mig inte så mycket om jag inte har massa selfies som jag tagit i vardagsrummet hemma, men kändes lite tråkigt att se foton från resor eller speciella tillfällen och inte finnas med på ett enda foto. Hade ju kunnat vara kul att titta tillbaka på när man blir äldre eller visa för eventuella framtida barn etc. Vill också gärna ha mer bilder på mig tillsammans med vänner och familj så ska försöka bli lite mindre kameraskygg.

  Svara

   Är likadan o tänkt samma

   Svara

  Jag FLYR. finns inget som gör mig obekvämare än och ta bilder, HATAR DET.
  Min sambo och hans familj tar bild på ALLT HELA TIDEN och delar och jag hatar det, speciellt nu när jag är gravid. Så fort man träffas ska allt dokumenteras och delas
  Jag sitter alltid med ångest och panik för att mitt tjocka orangutang-fula jag ska dokumenteras😭 går inre heller och säga nej alla gånger för dem PRESSAR eller tar bilder i smyg usvh usvh 🙁

  Svara

  har Dessan skaffat sig ytterligare en stackars hund? Trodde hennes gangsta’-tid var över..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.