En lektion i vanlis-fotografering på kändisevent

Stackars Joel!
Han har gjort det största rookiemisstaget of all times som vanlisar ofta gör – att stå längst ut i en fotograferad klunga av kändisar.
Herregud, det är som att BE om att få bli bortklippt!
MITTEN! Mitten, Joel! Alltid mitten!
Och om inte mitten, så se för guds skull till att gardera upp med en kändis på ytterkanten som med sitt kändisskap med största sannolikhet kan förhindra att både du och hen klipps bort trots att du står med din icke-kändiska nuna och lite förstör bilden.

Se den här bilden som lektion ett i ”vanlisfotografering” på röda matten, men också som en bild att byta ut din gamla som du inte fanns med på. 🙂
You’re welcome!

Och till fotografen som förmodligen slet sitt hår över Joels förbannade hand på Anithas axel!
Här kommer en lite för tidig julklapp till dig med!
Igen – you’re welcome!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har du snott papegojidén från Joel:
  fabian.dahlberg: Haha! Finns säkert ett utkast där fotografen även kämpat med att redigera bort din handpåläggning, men inte lyckats och besviket återgått till ursprungsbilden. Tror den stör honom fortfarande. Han vill inte veta av den!

  joelahlennystrom: @fabian.dahlberg Haha! Försökt att klippa in en papegoja men ångrat sig för att det ”inte känns helt trovärdigt”.

  Stackars kille bortklippt och okreddad..!

  Svara

  Vem av dem är Joel?? Och vem är Joel ens?

  Svara

   På bild #1: handen på Anithas axel.
   På bild #2: inklippt.
   På bild #3: under papegojan.

   Svara

   Joel är Anithas pojkvän. 🙂

   Svara

  Haha älskar folk som skriver småroliga bildtexter på Instagram.

  Svara

  Jag får så himla härliga och ”down to earth”-vibbar av denna Joel. Han ger ett väldigt gott intryck måste jag säga. Mognare än hela Schulman-klanen tillsammans.

  Svara

   Tänkte precis samma sak!

   Svara

   Ogillade honom i början av någon anledning, fick ”golddigger-vibes” just för att han va så mkt yngre och Anitha va äldre och rikare… Man vet ju aldrig. Just att han också gärna ville bli skribent och plötsligt fick uppmärksamhet och en store plattform tack vare henne. MEN – nu håller jag med, tycker han framstår som skön, omtänksam, blyg och kärleksfull! Och rolig 🙂 Skönt att man kan ändra sig, även om det bara är genom sociala medier (och Anithas podd) man lärt känna honom. Sen framstår kanske vem som helst som mogen i jämförelse med hennes lilla ex-man…

   Svara

   Jag tycker även att hans familj har tagit emot Penny och Tom Allan på ett fint sätt. Känns lite mer på riktigt ,eller vad man ska säga, än ”mysiga” middagar på Sturehof, som Calle och Sandhra ägnar dig åt med barnen.

   Svara

    Håller verkligen med. Umgänget med Sandhra ska dokumenteras, visas upp. Umgänget med Joel (och när de är hos hans föräldrar) känns mkt mer fokuserat på barnen och mindre på att fota till följare…

    Svara

  OT
  Jag har sån extrem ångest så jag vet fan inte vart jag ska ta vägen. Det är pga en specifik sak men som jag ändå inte kan göra någonting åt just nu. Jag kan knappt äta, knappt sova, knappt sitta still för det känns som att hjärtat kommer sprängas av all ångest snart. Har sällan mått såhär dåligt. Brukar alltid ha lite oro i bröstet men det här är extremt och helt olidligt. Hur fan kommer jag ur detta??? Jag går under!

  Svara

   Försök att se om du kan eliminera den faktorn som bidrar tillatt du får ångest?

   Svara

    Tyvärr så ligger lösningen på problemen inte i mina händer. Grejen är att det är inget dödsallvarligt som hänt egentligen, jag borde inte må så dåligt över en sån här sak men det äter upp mig. Skäms för det. Det som kan hända är att det kan kosta massa pengar.

    Svara

     ’Vad är det värsta som kan hända?’
     ’Att det kostar mig en massa pengar.’
     Släpp det sen, kan du inte göra något åt det så får du väl bara vänta och se. Har du formulerat ’det värsta’ och du inte har makt över utfallet så gör något du har kontroll över och som har ett värde oavsett hur det går med pengarna = ta bäst möjligt hand om dig själv.

     Svara

     Förminska källan.
     Har du ett problem? Kan pengar lösa det? Då är det inget problem!”

     Svara

   Gå ut och spring. Spring, spring, spring. Eller gå och prata med någon om du mår så dåligt av det. Eller ring Kry och prata med någon.

   Svara

   Sitt inte still!! Var i rörelse gå eller spring, bara du rör dig. Och prata med någon. Samtidigt som du rör dig.

   Svara

   Du har NOLL kontroll över något som helst. Hur mycket ångest du än lider igenom, kommer du ändå precis bara kunna vara här och nu och andas. Ladda ner Headspace eller Calm till mobilen och öva lite meditation om du vill prova det. Ofta hjälper det att kunna kontrollera sin andning. Om det är tankar som snurrar runt i huvudet, så tänk på att du kan ju höra tankarna, vilket betyder att du inte ÄR tankarna (eller ångesten). DU mår bra. Du är trygg och stark. Tankar och känslor kan manipuleras och kännas starka men ingenting är starkare än du.

   Funkar inte Calm-appen så kan du testa att gå ut och springa eller gå och simma eller liknande. Ofta hjälper det mig i alla fall att röra på mig.

   Svara

   Ursäkta om detta är ett banalt svar, men eftersom du ber om hjälp:
   om det är något du ändå inte kan göra något åt du har ångest över så försök att bara acceptera, ’släppa’ det, och gör sådant du kan göra något åt.
   Använder detta när jag tex har ångest på natten, då man ju ändå inte kan göra så mycket åt något: släppa att jag inte kan fixa/ringa/korrigera/spola tillbaka tiden – i alla fall inte just då – men jag kan: andas lugnt, gå ut och gå, laga en kopp te etc.

   Svara

   Läs vad ångest innebär rent fysiologiskt och neurokemiskt. Det känns bättre för mig, för då vet jag vad som händer. Läs på 1177 och sånt också, där fysiska symptom beskrivs. Och tänk på att det är helt naturligt med ångest, och det är ofarligt och går över. Jag brukar också må bra av motion. Du klarar det!

   Svara

   Jag lider av ångest. Har ångest för allt. Har tillåmed ångest över att få ångest. Tidigare har jag haft ångest för att öppna brevlådan för jag vet att jag inte kan betala räkningarna. För mig hjälpte de en del när jag en vacker dag sa till mig själv ”okej, acceptera att det går till kfm, ta de som de är, sluta ha ångest över det. Det blir så att du får leva på existensminimum i några år. Det är många som gör det så jag är inte ensam”.. när jag hade accepterat det så släppte mycket

   Svara

    Precis!
    ’Vad är det värsta som kan hända?’
    och
    ’Händer det så får jag hantera det då.’
    och
    ’Andra har klarat det förr.’

    Svara

   Hej! Har varit med om samma sak, små saker blir väldigt ångestframkallande, trots att hjärnan vet att det är en överreaktion, så hänger inte kroppen med, utan reagerar som om man är i fara. Har upplevt denna typ av ältande ångest flera ggr och att gå ut och springa, äta, ändra tankesätt är något som inte hjälper för stunden. Långsiktigt kan dock motion och sånt göra en mer stark att stå emot psykiska påfrestningar.
   Hur tog jag mig ur mina ångest-påslag. Svaret är tiden,,, med tiden ebbar det ut,, ibland tar det några timmar, några dygn, ibland flera veckor… eller att situationen som gett mig ångest ”löser sig”.. men eftersom saker ligga utanför ens kontroll så går det inte alltid lösa situationen.. utan man bara går med ångest och väntar..

   Det bästa du kan göra är att söka proffesionellt hjälp, samt att även prata med någon närstående som man har förtroende för och som inte bagatelliserar problemen, trots att det för en utomstående kan anses vara en liten sak som man inte behöver bli orolig för.

   Jag har stora problem med malande lamslående ångest.. men det har blivit bättre och jag lär mig hela tiden att ändra beteendemönster och har även fått medicin. Men långt kvar tills jag är frisk..

   Kram

   Svara

   Har också haft sådan typ av ångest vid specifika händelser och jag vet tyvärr inte vad som hjälper, brukar försöka tänka på annat (svårt, jag vet) men annars vet jag att med tiden så bleknar ångesten bort.

   Hoppas du mår bättre snart.

   Svara

    Blir så jävla avis på er som kan ta bort ångest med motion och positiva tankar. Jag brukar ta en nål, bränna den och sen bränna mig själv. Men det är fruktansvärt och jag vill inte att någon gör det. Men jag har sökt hjälp nu faktiskt! Gör det du också.

    Svara

   Mitt bästa tips när jag har ångest över något är att tänka: ”Kommer jag oroa mig för det här om 5 eller 10 år?”
   Ibland vet man ju såklart inte svaret på det men oftast är det inte så troligt att man kommer att tänka på det då. Man får lite perspektiv på sina problem.

   Svara

   Beklagar att du har ångest. Har det själv i perioder (inget diagnostiserat) och blir oförklarligt rädd för det mesta (hade väldiga problem med att lämna lägenheten pga min spis ett tag ex.). För mig har det just nu gått över men har märkt att träning faktiskt hjälper för att släppa tankarna, iallafall för ett tag. Läser just nu en bok på storytel , hjärnstyrka, som har just med träning vs ångest/depression att göra.
   Ingen lösning men gav intressanta tankar om hur träningen påverkade.

   Svara

  Hade nyss en intervju för ett jobb som det visade sig att jag inte fick. Brukar ni höra av er till företaget för att fråga vad man kan förbättra eller är man enbart jobbig då?

  Svara

   Jag brukar fråga om varför de valde en annan kandidat. Är ingen konstig fråga, klart man vill veta.

   Svara

   De flesta företag som är seriösa tar gärna ett samtal kring varför de valde någon annan. Om de kommer med undanflykter så vet du att det var bättre att du slapp jobba där. Att höra av sig och be att få veta mer kan också vara ett sätt att ”få in en fot” och ha bättre chanser om det kommer en annan tjänst hos företaget.

   Svara

   Tycker du ska prova att höra av dig för att få lite kött på benen och bli bättre! Det är nog rätt vanligt.

   Prova 🙂

   Svara

   Dom kommer bara säga att dom hittat en lämpligare kandidat. Men absolut , inget fel att ringa. Ringde själv ett företag i våras, för jag var uppriktigt förvånad att jag inte fick det jobbet. Har en ovanlig utbildning som krävdes för det jobbet. Den dom anställde var outbildad så företaget fick lägga typ 200tusen på att utbilda denne.

   Svara

    Men seriöst! Företagen är ju så måna om att anställa människor med erfarenhet eftersom då sparar de in pengar. Snacka om snilleföretag.

    Svara

    Då var det jobbet aldrig menat att egetligen gå till någon annan än den kandidaten men enligt lag måste tjänsten utlysas.

    Så inget personligt mot dig. Tjänsten var skräddarsydd och lovad till den andre. 💚🌸

    Svara

     Det är bara offentliga jobb som måste utlysas, på ett eller annat sätt. Dvs att vissa myndigheter/kommuner som redan har en tänkt kandidat annonserar inte ut den i platsbanken utan på annat mer undanskymt sätt. Verkar konstigt att de kallar in till intevjuer, om de redan bestämt sig, om det nu inte bara är för att hålla skenet uppe.

     Svara

    Dom kanske la ”stor vikt vid personligheten” 😆

    Svara

   Efter 5 miljoner nej-sägare så hör jag inte av mig till företagen alls för de visar redan att de har valt någon annan på grund av att den kandidaten har mer erfarenhet (Hur ska jag få jobb om alla säger nej då? Idioter) så spendera din tid till något bättre!

   Svara

    Känner du någon som jobbar med HR som kan cocha dig? Tror att det skulle kunna lösa din knut. 🌸

    Svara

     Vad kan en coach säga som jag inte redan vet? Jag vet vad jag kan och hur duktig jag är men arbetsgivarna hänger upp sig på erfarenheten. Det är inget en coach kan bidra med liksom.

     Svara

      Av dina två korta kommentarer drar jag två slutsatser: (1) att du anser att du inte kan påverka om du får jobb eller inte, för de är idioter som vill ha folk med erfarenhet och (2) att du inte tror att en coach kan bidra med nåt, för du vet redan allt. Så vad ska du göra nu , fortsätta göra som du har gjort hittills och få fem miljoner nej till – eller testa att göra på ett annat sätt?
      Jag rekommenderar Framgångspodden och ”Framgångsboken” av Alexander Pärleros för tips om hur du ska väcka intresse hos arbetsgivare.

      Svara

       Okej!

       Svara

       Jag har gått till många coacher och de säger inget mer än att: ”tänk positivt! Upp med självförtroendet! Var inte så negativ!” Och det hjälper nog ingen till att få ett jobb om erfarenheten ändå saknas.

       Svara

        Man ska förstås ta lärdom av dem som har lyckats med det man vill lyckas med, och det är inte alltid en person som kallar sig coach.

        Svara

      Och vad har du som visar att du har kunskapen? Kommer du ända fram till intervju eller de tackar nej tidigare ?

      Svara

       Kommer vanligen fram till intervju tills det står mellan mig och en till och så faller jag på erfarenheten. Men å andra sidan ser ju Sverige ut som det gör så.

       Svara

        Fattar inte, hade Sverige sett annorlunda ut om du suttit på de 5 miljoner poster du fått nobben på?

        Svara

         Japp! Så är det. Ska dansa vidare till Rolandz nu. Ha det!

         Svara

  Det är absolut inget fel att höra av sig och be om feed back. Verkar tvärtom enbart som att du är serriös och det kommer sticka ut så att de kanske kommer ihåg dig en annan gång. 🌸

  Svara

   Skulle vara som ett svar till A ovan. 👆

   Svara

  Vet någon hur mycket en känd bloggare kan få för ett reklam inlägg? rör det sej om 100.000 eller är det för mycket. Skulle vara kul att veta.

  Svara

   100 för vanlig sär skrivares reklam inlägg, det dubbla om du faktiskt kan skriva.

   Svara

    Fast denna bloggare skriver inte mycket om produkten. Det är ca fyra bilder. Men känd är hon och lever på sin blogg.

    Svara

    Älskar hur sarkasmen gick heeeelt obemärkt förbi 😅

    Svara

     Hihi, man får mer för reklaminlägg än för reklam inlägg!

     Svara

      Eller rek lam in lägg…

      Svara

       För dem får man inte mer än max en hundring .

       Svara

        Hund ring…

        Svara

   BB säger väl (ta med dos salt dock) att hon får in ca 400 – 500 K i månaden på bloggen, på hennes 2 reklaminlägg i veckan = ca 10 inlägg i månden.

   Sandra Beijer säger en siffra i den där poddintervjun hon gjorde typ dagen efter hon blivit dumpad/ sviken av M. var det med Regret? Någon snubbe iaf. Har för mig att hon sa 30 K för ett instagraminlägg och att han sa att hon skulle kunna ta mer.

   100 000 låter mycket tänker jag därför, till och med Bella verkar ta mindre än så.

   Svara

    Bianca Ingrosso tar 200 000 kr

    Svara

     Ja Bianca får nog något sådant. Ok då tror jag denna bloggare får ca 100.000 wow inte dåligt.

     Svara

      Fast det är ju inte 100 000 direkt i fickan, dra bort mer än hälften. Är det dessutom genom ett annonseringsbolag så tar de en viss del av summan också.

      Svara

   Åh sej 🐟🐟🐟😊

   Svara

    Fisk var glad att du inte är en torsk 😯

    Svara

  Hahaha stackars Joel 💔
  Detta inlägg älskar iaf jag

  Svara

  Varför inte klippa bort den där fåntratten imitten istället?

  Svara

   Svårt att klippa bort ngn i mitten…. Dörac Camcams ”lektion” i vart man skall placera slug i en grupp som fotas…

   Svara

    Dörac = Därav

    Svara

  Är det bara jag som aldrig kan se hela bilden/texten när det är inbäddat från Instagram sådär? :)Jag har chrome i iPhone…

  Svara

  Haha, en kompis blev bortklippt från en vimmelbild en gång. Han stod mellan mig och en våra vänner, men när bilden publicerades va det bara jag och vår andra kompis kvar. De hade också missat att ta bort hans arm som hängde på min axel. Vansinnigt roligt va det!

  Svara

   Ni förstorade väl och ramade in till julklapp hoppas jag?

   Svara

  Det pågår ju bilbränder i Göteborg just nu och kom att tänka på det här avsnittet med A. Schulman ang husbykravallerna. Den bästa humorn är galghumorn och även om jag var livrädd att folk skulle tända på stallen så kunde jag fnissa åt reportern efteråt.

  https://youtu.be/6pQIFsTwg8o?t=30m40s

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.