Vad sysslar nya och gamla Schulmanklanen med?

 

Om jag förstår det hela korrekt? Hannah och Amanda med tillhörande makar, svågrar och vänner nöjer sig inte med att enbart gå på Cissi och Elaine i sin senaste podd – de ger sig även på Calles exfru Anitha, den här gången på instagram?

Anitha byter namn till Cleménce då hon inte under några omständigheter vill heta Schulman längre. Alex, Amanda med vänner/kollega – bland annat Julia Frändfors (Nya Redgert) – gör sig roliga över det på den sistnämndas instagram, varpå Anitha kallar henne för slav på sin.

Vad är det som pågår? Ska kusinerna börja hata varandra nu också eller hur ska Alex och Amanda exempelvis förklara för Penny och Tom-Allan att de behandlat deras mamma som skit offentligt? Penny är redan aktiv på sociala medier och kommer nås av detta för eller senare.

Alltså, va fan!? Jävla dagisfasoner! Sitta och slå varandra i huvudet med färgglada plastspadar som små barn! Skärp er för fan!

Tack för tips!

296 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej de prata inte om Anitha i podden

  Svara

   Står ingenting om podden i inlägget?

   Svara

    Rättelse, står inte att de talar om Anitha i podden

    Svara

    Läste väl för fort.

    Svara

     Det stod att de pratat om henne i podden tidigare i inlägget, är ändrat nu.

     Svara

  vuxna människor (?) som agerar mobbare på en f.d släkting. de har barn till råga på allt. de måste väl träffapå anitha då och då i samband med överlämning av barnen/träffa kusinerna osv. SÅ grisigt beteende.

  Svara

   De försöker väl vara Sveriges svar på Kardashians..

   Svara

  Är på Anithas sida i detta, även om jag vanligtvis tycker att hon är minst lika ”illa” som övriga Schulmans. Dessutom tycker jag att det är skrattretande att den här Julia nu tar på sig hela ansvaret för hånet. Även om Anithas rant om slaveri var galen förstår man ju var det kommer ifrån. Inte direkt så att Amanda eller Alex hoppar in för att hjälpa/försvara. De sitter på avstånd och iaktar, men skulle aldrig själva få händerna skitiga – men uppmanar såklart till detta indirekt genom att uppmuntra skitsnack bakom medias ljus. Tragiskt att denna Julia inte ser hur hon själv utnyttjas för att utföra smutsjobbet.

  PS skulle verkligen inte vilja heta Schulman i efternamn? Man joinar ju ett jäkla pack. Vet inte vem som som är värst? Amanda ”härskar-gullar” Schulman, Alex ”hånar-i-sarkasm” Schulman, Anitha ”Se-mig-hör-mig!” Schulman, eller Calle ”mindervärdeskomplex” Schulman. Efternamnet klingar inte direkt bra.

  PS 2: Varför kallar de henne för ”Anitra” när de hånar henne?

  Svara

   Kan PS2 var något intern skämt där man raljerar och jämför henne med Göran Perssons fru, Anitra Steen? Hon var ju för övrigt styrelseordförande för Systembolaget under en rad år. Något sorts alkohol hån man gör? Spekulerar fritt.

   Svara

   det är nog så enkelt som en vanlig felskrivning, alt. autokorrekt för vem stavar sitt namn Ahnitha

   Svara

    Inte Anitha iaf.. 😉

    Svara

    Typ personer i Indien?

    Svara

     My name is Ahnitha Patel and I come from New Delhi in India.

     Svara

      Kommer aldrig glöm den frasen

      Svara

       Av allt man lärde sig på mellanstadiet är det detta som man minns. 😂
       Fanns ju flera andra personer men ingen är lika minnesvärda som Anita. ❤️
       Någon australiensare var det väl? John, Josh? Någon som minns?

       Svara

      Hahahaha låter så bekant!! Var kommer den ifrån? Någon skolbok?

      Svara

      Hahaha jag dööööööör!! Nerver forget. Var det kassett eller cd som spelades samtidigt som man läste i häftet?

      Svara

      Haha! What’s the wheather like today?

      Svara

       Oj, weather*

       Svara

    Fast det är återkommande från flera håll, som bör ha skrivit namnet så pass ofta att det inte autocorrectas.

    Svara

     Och apropå namn…..

     Det är ju uppenbart att inte ”ditt” heller är ett misstag i autokorrekt och tillhöra mobbarpakt.

     Svara

      äh, men släpp det nu! mobbas absolut inte, och vet inte vilken pakt du menar? Tycker att du verkar härlig, och är inte heller någon vegan.

      Svara

       Som sagt. Finns mycket som skiljer oss åt. Att alltid tala sanning är ett annat.

       Men visst inga problem. Het du The real Hmm så återgår jag till ett äldre nick.

       Blir det bra så?

       Svara

        Ƭĥe real Hmm №1 you’re breaking my heart!!

        Om det gör dig så upprörd så är det klart att jag byter namn. Hoppas att vi fortfarande kan vara kompisar.

        Svara

         Visste inte att var det till att börja med….

         Svara

         föll bort ett ”vi”

         Svara

         Snälla orkar inte med ännu en upphovsrättslig debatt om ditt nick the real hmm. Det har vi haft tillräckligt av. Det förpestar kommentarsfältet. Är det så viktigt för dig, ta deg privat med Camcam. Hon får vara läraren som styr upp bråket i klassen efter lektionen är slut. Vi andra kan väl få slippa?

         Svara

         Men lägg ner anonym Du ser ju att dom redan är färdiga. Skriv du till camcam om det är så viktigt för dig.

         Svara

         The REAL real Hmm skriver med cirkumflex över h – ĥ
         och SPECIAAAAAAL-T – Ƭ
         Ƭĥe real Hmm

         Svara

         Anonym, Naw, är du en sån som blundar för mobbing för att det bli för jobbigt för DIG.

         Svara

         TrH kunde vara Schulman, så uppmärksamhetskåt som hon är. Vill alltid vända allt handla om henne.

         Svara

         Du menar att sno hennes nick inte handlar om henne? Och hon lyckas få massor med uppmärksamhet från dig i alla fall. 😂😂🤣😜

         Svara

      Kom över det

      Svara

       Det gjorde ju hen. 😀

       Svara

   Anitra är det namn Anitha fick när hon föddes i Indien. Hemska människor som raljerar kring detta. Skäms över mitt 20-åriga jag som såg upp till H och A för X antal år sedan. Skönt att man i vart fall efter ett par år insåg hur H och A egentligen är. Heder och kärlek till Anitha som varit en mycket större människa i alla Schulman-turer under de senaste åren, trots de vidrigheter hon mött från sin exman med familj.

   Svara

   Driver du? Hur kan du vara på ”Anithas sida” när hon helt uppenbart har postat en rasistisk uthängning av en enskild människa?

   Svara

    Lägg ner, fanns inget rasistiskt i hennes uthängning

    Svara

     men att hävda att de amerikanska slavarna var kvar pga psykologi är historierevisionism. I tider av Fake news…

     Svara

     Hjälp!

     Svara

    Ja Lisa. Hen driver.

    Svara

    Att driva med Anithas utlandsklingande förnamn är väl också rasistiskt i så fall?

    Svara

     Du behöver läsa på om begreppet rasism. Ett namn kan aldrig bli utsatt för rasism. Endast personer och folkgrupper. Och då är det endast färgade personer dvs POC som kan bli utsatta för rasism. Anithas paralell är dock fruktansvärd inte bara mot Julia utan mot ALLA svarta. Jag förstår däremot inte varför Julia gråter. Den som sa’t hen va’t helt enkelt. Hon får skylla sig själv när hon provocerar fram reaktioner på det viset. Hon mobbar och får nu stå för det men sättet det sker på är opassande helt klart. Att Julia inte fattar hur manipulerad hon blir av schulmans är sorgligt i sig tycker jag.

     Svara

      Precis detta. Så jävla ledsen av att så få verkar se det sjuka i hennes rant?

      Svara

      Ja. Personen Anitha kan väl bli utsatt för rasism genom att de hånar hennes namn som har en annan bakgrund än svensk, precis som det kan vara rasistiskt att håna någons otypiska svenska näsa? Och jag skulle nog kalla en indier för PoC, eller kan man inte vara rasist gentemot exempelvis iranier eller afghaner med ljus hudfärg men svart hår heller?

      Jag uppskattar verkligen att få veta mer i denna fråga så är jag ute och cyklar får du gärna berätta det för mig.

      Svara

       Det beror på. En vit person kan aldrig bli utsatt för rasism. Omvänd rasism finns inte. Kolla upp begreppet rasism och dess innebörd. Att reta en svart människa för dess namn är inte rasism, att reta en svart persons hudfärg ÄR rasism. Endast folk av färg som sagt men inte pga ett namnhån.

       Svara

        Rasism är väl inte alls bara mot svarta? Känns som du blandad ihop det med nått annat. Ser heller inte att nån annan än du nämnt ”omvänd rasism mot vita”? Om man nu vill använda ordet raser så rör det sig ju inte bara om uppdelningen svart eller vit.

        Svara

         Jo Nico. Det är det. Som sagt. En enkel googling så förstår du. Endast POC kan utsättas för rasism. Inte vita. Det skrev jag inte heller att ngn hade? Hon bad mig att upplysa henne och det var en förklaring.

         Svara

         Citerar:
         Omvänd rasism är ett begrepp som används för att beskriva uppfattningen bland vissa vita människor att dessa oftare är offer för rasism än exempelvis mörkhyade, och är övertygade om att rasismen mot vita är ett större problem än rasism mot mörkhyade.[1]

         Svara

         Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.[7] Omvänd rasism finns inte,[8] och är som begrepp oanvändbart ur ett vetenskapligt perspektiv.

         Svara

         Men herregud saknar du helt läsförståelse? Ingen annan än du snackar om omvänd rasism mot vita, och jag försöker heller inte hävda att det finns. Jag säger att det ansetts finnas FLER än två raser i världen genom tiderna, där FLER än svarta personer utsatts för rasism. Därmed säger jag inte att vita är en av dem. Googla på rasbiologi.

         Svara

         Fast det är faktiskt du själv som missförstår. Mina kommentarer rör den som skrev att rasism även kan vara att rasistiskt att håna en ”svensk” näsa. Googla du på läsglasögon ist Nico.

         Svara

        Alltså jag är helt och hållet med på det här med omvänd rasism och skulle aldrig någonsin hänvisa till det. Men att enbart svarta kan utsättas för rasism? Menar du att en syrier eller afghan med ljus hud inte kan utsättas för rasism av t ex en svenskfödd?

        Svara

         Jo visst kan rasism rikta sig mot andra än svarta, POC gäller ju såklart alla av färg. Uttryckte mig klumpigt. Skillnaden är dock att en arab för exempel inte är utsatt för rasism om någon tex hånar eller trakasserar denne för sin religion eller ideologi vilket ofta är fallet. Det räknas som diskriminering även om många gärna vill få det till rasism.

         Svara

         En människa med vit/ljus hy är inte utsatt för rasism. Oavsett om det är en finne, svensk, norsk, syrier, sydafrikan, turk eller afgan osv. Helt korrekt.

         Svara

         Det är dessutom pga vita människor som rasism ens finns från början.

         Svara

   Eftersom Anitha förklarat för läääänge sen att hennes namn uttalas så? Så de driver om det också.

   Svara

   Hon hette väl anitra förut?

   Svara

   Tror jag har läst någonstans att det är så hennes ursprungliga namn från Indien uttalas. Vet dock inte varför det skulle användas hånfullt?

   Svara

   Visste du att Anitha och Julia hade kontakt redan för flera år sedan, och att de var oense redan då? Det har inte med Schulmans att göra.

   Svara

    Berätta mer!

    Svara

     A kommenterade nån krönika J skrivit, orkar någon vara sur för det 5 år senare så har jag problem…

     Svara

  julia (”geniiiii” är den nya redgert. hon började väl på typ nöjesguiden, flyttade till breakin news och nu hos kjolman.

  Svara

   Kanske dags för Julia att läsa på hur det gick för det före detta geniet………. its all fun and games until you want out

   Svara

    Det är kul!! Tills du sitter där med chocoflakes-print på din tröja

    Svara

     Haha. Goals. NOT

     Svara

     Hahahah

     Svara

    Vad hände med den reidgert?

    Svara

     Han var Perfect Days älskling som hela gänget krönte till PR-geni. När han sedan sade upp sig för nytt jobb som sidekick på Idol Extra var han ute i kylan, han har pratat om det i sin pod med Margaux

     Svara

      Vet du vilket avsnitt?

      Svara

       Nr 14 Skilsmässan från Perfect Day

       Svara

      Michaela Hamilton som också jobbat för dem sa också upp sig. Hon har inte blivit utkastad i kylan för det. Fortfarande verkar hon älskad och omtyckt.

      Svara

    Fast redgert klarar sig ju mycket bättre utan schulmanklanen!

    Svara

     Vilket Schulmanklanen med all säkerhet hatar <3

     Svara

     Anitha också!

     Svara

     Men han hade aldrig haft de kontakter handhar idag utan Hanna och Amanda.

     Svara

     Ja eller hur, han gör ju faktiskt reklam för Eldorado 🙂

     Svara

   Kjolman 😁😁

   Svara

  Får man inte betalt för att skådespela i en dramaserie så får man väl skapa en egen antar jag. Jag blir ledsen över att mina barn växer upp i samma generation som deras. Hoppades att vi skulle ha kommit längre vad gäller att föregå med gott exempel.

  Svara

  Intressant att Lina Thomsgård raderat sin kommentar nu. Fick hon skit som gjorde att hon raderade den eller hade hon missförstått något? Tror på det förstnämnda för hon känns ju smart och med koll. Genuint intresserad av vad hon tänker om detta.

  För övrigt hoppas jag att detta kan vara sista potatisen klanen sätter. Förstår ju att det inte kommer vara så. Men tusan vad jag hoppas. Så trött på den rikemansbubbla de kan leva i pga oss vanliga ”fölk” som de äääälskar. Det är klart, utan oss fattiga älsklingar skulle de inte kunna upprätthålla sitt kända överklassliv. Fan vad de förvaltar sitt kändisskap dåligt.

  Svara

   Kanske Thomsgård inte är så snäll? Ingen vettig hade väl hängt med på det där tramset.
   Obs, Schulmanklanen är inte överklass bara för att de har pengar. Ingen av dem har någon som helst avslutad utbildning utöver gymnasiet.

   Svara

    eh va?! har inte de pluggat vidare efter gymnasiet? haha, inte konstigt i sådant fall att de behöver hävda sig hela tiden.

    Svara

     Nej, ingen högre utbildning. Calle Schulman har ett års TV-producent enl egen uppgift, skola okänd. Alex S har en oavslutad fil kand i filmvetenskap/litteraturvetenskap, dvs ingen fil kand alls med andra ord. Hannah Widell hoppade av gymnasiet. Amanda S har gått gymnasiet, det är allt. Anitha C är möjligen utbildad marknadskommunikatör, en smula oklart men kan vara så.

     Svara

      anitra säger att hon pluggat på berghs. men har inte sett att hon tagit någon diplomutbildning därifrån. alla kan läsa någon random kurs på berghs, men att komma in på på programmen är ultramegasvårt.

      Svara

       Det är inte ”ultraamegasvårt” att komma in på Berghs. Känner en drös människor som har gått där helt utan talang. Det är en skola man betalar för. Att skolan samt eleverna där sen sprider att det är svårt att komma in betyder inte att det faktiskt är det.

       Svara

        Håller med. Hjälpte en fd kursare att komma in på ett program (skrev antagningsprovet). De beskrev en situation och man skulle göra en analys på hur man skulle nå ut till flest människor och på vilket sätt osv. Jag hade mao kommit in på Berghs utan större ansträngning, inte för att jag skulle vara enormt mkt smartare än någon annan utan snarare för att uppgiften inte var särskilt svår.

        Svara

         Om det nu var så lätt, varför behövde hen din hjälp? 🙂

         Har gått där själv, och visst att en del grejer kändes som spel för gallerierna, men samtidigt har de vunnit ”Världens bästa kommunikationskola” flera år i rad. Och det är jävligt tuffa månader medan när man väl är där! Du har ju som du sa bara skrivit antagningsprovet.

         Svara

       absolut inte ultramegasvårt. Det är pay2play som gäller.

       Svara

        Bra sätt för överklassen att skaffa utbildning med andra ord!

        Svara

         Berghs räknas inte som utbildning av överklassen, enbart som komplement. Samma som IHM.

         Svara

        sökt tre gånger, inte kommit in. då är det jag som är värdelös då 🙁

        Svara

         Du kanske bara inte har rätt efternamn? Pröva nåt pseudoadligt!

         Svara

         Lycka till! <3

         Svara

         The real him: nej du är inte värdelös! Tyvärr kan det vara så att det var många med rätt kontakter som sökte Samma år som du. Det är så det fungerar på många privata skolor. Spelar ingen roll hur mkt det förnekas, så är det helt enkelt.

         Svara

      Men så tröttsamt att säga att en fil kand i litteraturvetenskap inte betyder nåt alls. De jag känner är lärare eller jobbar med språk i någon form. Det kanske bara är en dekoration för en krönikör som bara kan skriva romaner om sina släktingar iofs..

      Svara

       Du missade att hen skrivit ”oavslutad” 🙂

       Svara

        Oj det är sant! Ursäkta, jag läste för fort.

        Svara

     Hannah och Amanda har väl inte ens avslutad gymnasieutbildning?

     Svara

      Försvarar dom inte.. Men det har inte jag heller. Klarar mig fin fint

      Svara

       Dem

       Svara

        ”Dom” är också korrekt. Går snabbt att googla om du inte tror mig.

        Svara

    Överklass har ingenting med utbildning att göra. Dessutom, utbildning garanterar inte intellegens eller allmänbildning, eller om personen i fråga är en sk bra människa.

    Svara

     historiskt sett har utbildning varit starkt kopplat till överklass. Många anser att man inte är överklass om man inte har utbildning, just för att oerhört få som är överklass (oldmoney/old families/näringslivspampar) inte har utbildning – även idag.

     Svara

      Trodde det var anor det handlade om vid överklass, typ adel och sk fina familjer

      Svara

       Helt rätt. Men de ställer också krav på sina avkommor, och tycker att skolmiljön är en utmärkt plats för nätverkande med likasinnade. Det är också viktigt att visa ambition. Mem själva skolresultaten (betyg osv) är mindre viktigt än vilka man knöt kontakter med under skoltiden.

       Svara

        många kvinnor från överklassfamiljer vidareutbildar sig också för att hitta sina framtida män i skolan. låter osannolikt men jag vet flera, även föräldrar som uppmanar till detta.

        Svara

        Många kvinnor från överklassfamiljer vidareutbildar sig enbart för att hitta sina framtida män på utbildnigen, utan några avsikter att faktiskt jobba i framtiden. Låter osannolikt men jag vet flera, även föräldrar som uppmanat till detta.

        Svara

         Kan absolut förekomma med tanke på hur det saknas ekonomiska incitament att lönearbeta. Men i min bekantskapskrets och de kvinnor jag träffar fungerar precis tvärtom – jobbar mycket och hårt. Vilket ibland blir nästan löjligt åt andra hållet när trenden är att alla överklasskvinnor ska ha egen karriär och skryta om hur svårt de har att få ihop vardagspusslet. I alla fall när jag vet att det inte stämmer eller när det inte behövs. Och all markservice hemma sköts av inhyrd arbetskraft.

         Svara

     Det är riktigt att själva ordet överklass inte har med utbildning att göra. Däremot används begrepp som övre medelklass, medelklass, arbetarklass av sociologer som även använder utbildningsnivå för klassificering och statistik.
     Schulmanklanen kan nog bara betraktas som nyrika. Såvitt jag begriper saknar de den sortens sociala kapital som överklassen har.

     Svara

     Att man som överklass förutsätts gå en anständig utbildning är en sak (även om det finns undantag också) men har faktiskt ingenting med själva överklasstillhörigheten att göra. Det är något man ärver. Föds in i.

     Men många nyrika som lyckas komma in i rätt kretsar accepteras med tiden av de flesta och gränsena har blivit mer flytande i dagens moderna samhälle. Särskilt då många hittat en partner utanför den egna samhällsklassen och på så sätt breddar begreppen.

     Svara

    Jo hon är jättesnäll

    Svara

    De har väl knappt gått ut gymnasiet ngn av dem och igen av dem verkar särskilt begåvade heller…

    Svara

     Allt de gör: deras ’analyser’, popularitetstävlingar, manipulerande, fjäskande, utfrysningar och mobbarfasoner luktar högstadiekorridor…

     Svara

   Amanda raderade själv alla negativa kommentarer.

   Svara

    Så patetiskt, kollade sent igår och då vsr det mest gullegull och ngn enstaka negativ och ifrågasättande kommentar men de har hon däkert raderat nu…

    Svara

    Det är det fler som gör på Instagram, tex CW, Elaine.

    Svara

   Hallå alla som är nyfikna.
   I skåne firar man lillejulafton dagen innan jul, något som uttalas typ ”lilléjulaftón”. Jag har drivit med detta fenomen i tre år, på Instagram och i andra forum (de som följer mig har nog noterat det, annars går det fint att kolla upp). Här utropades en ny högtid som jag inte hade nån backstory om alls, med en massa härliga é-n. Min kommentar va kul för den som är insatt, obegriplig el taskig för andra. När jag hajade det tog jag bort. Helt ointresserad av att va en del av den här konstiga fejden men nu har ni svar på er fråga. Ha det fint, gänget.

   Svara

    Snyggt!

    Svara

    Va?? Är det sant? Firar man inte lillejul i övriga Sverige?? Vad fan gör ni den 23 december då?

    Svara

     Hela Norge firar lille julaften!
     De firar också inte bara juldagen och annandag jul, utan fortsätter med tredje juledag, fjerde juledag osv… mer jul!

     Svara

    Så synd om alla er som inte firar lillejulafton

    Svara

     Det är väl bara det att många kanske kallar det ”uppesittarkväll”? Eller finns det nån tydlig skillnad?

     Svara

  Och nu blev hennes konto privat. Jävla fegis.

  Svara

   Men vad är det för sätt att uttrycka sig?

   Det är många kommentarer här som är skrivna på ett insinuant otäckt sätt med ovårdat språk, och författaren verkar väldigt onyanserad och snabbt dömande i sitt tänkande. Jag tror faktiskt det är en person som skriver alla de kommentarerna.

   Det var flera liknande kommentarer på Amandas instagram häromdagen skrivna från ett anonymt konto.

   Svara

    Säger Anonym.

    Svara

    Paranoid?

    Svara

   Inte så konstigt eller fegt alls. Anitha har 70.000+ följare och Julia ca 8500. Tro pelle att hon gör den privat. Pinsamt dock att vuxna människor ens beter sig så här i offentligheten.

   Svara

  och där stängde Julia sin instaprofil – blev lite för hett om öronen va.

  Svara

   Så du är aktiv idag. Skrev säkert till henne också.

   Du gillar ju att tysta folk.

   Svara

    haha what?

    Svara

     Du vet vad jag menar.

     Svara

      ok kurtmaria

      Svara

  Nej, Anitha har bytt efternamn till Cleménce.

  Försöker du göra dig rolig eller är det så svårt att se till att efternamnet rättstavat, som du skivit hela inlägget om.

  Svara

   Va?

   Svara

    Camilla hade skrivit Clemense innan hon ändrade.

    Svara

  Helt OT: Någon som kollat in IvyRevels höstsläpp som Kenza nämnde igår? Vad hände där????? Tyckte att de gjorde rätt snygga (om än överprisade) kläder i början men vad fan är det här sista? Känns dessutom helt otrendigt? OBS att jag inte har stenkoll på exakta trenderna i höst och så men av det jag sett så känns ju IvyRevel rätt fel ute?

  Sorry för OT men blev förvånad av hur… fult allt va. Förutom den hellånga gröna pälskappan. Den ska jag ha.

  Svara

   Speciellt den jackan var GRÄSlig, höhö. Det ser ut som en jacka gjord på döda gosedjur.
   Men om du känner att dne är fin, kör på. Jag är inte känd för att ha bra smak. Jag klär mig väldigt basic. MEn visst fanns det fina plagg- jag hade aldrig köpt något av dem- men fina var vissa.

   Svara

   Höstens mode är ju väldigt 70-tal inspirerat.

   Svara

  Fruktansvärda fasoner! Stackars stackars inblandade barn! Och vilka är dessa Julia och Tina? Fler intelligensbefriade wanna-be’s`?

  Och Cleménce: vansinnigt vackert namn! Ej förknippat med något negativt.

  Svara

   Jo, med mens.

   Svara

  Har inget till övers för någon av dessa uppmärksamhetstörstande clowner, men i detta fall tar jag ändå Anithas sida. Så patetiskt av vuxna människor att håna henne för efternamnsbytet (särskilt med tanke på att de är så rädda om vem som ska få använda Schulman och inte… att de själv har släpat namnet i smutsen tills man mår illa bara man hör det har de visst inte tänkt på).

  Svara

   Eller hur! Får en dålig smak i munnen så fort jag läser/hör ”Schulman”.

   Svara

    Jovisst, det efternamnet har alltid haft en negativ klang för mig. Kommer ihåg när clownen Alex skrev krönikor för stureplan.se, en översittare och mobbare redan då.

    Svara

   Tycker de är lallare hela högen. Anita hade inte bangat att håna någon för dens namnbyte. Den här gången råkar hon vara i skottlinjen, nästa gång är den hon som skjuter.
   Men som många redan sagt, ingen i det här gänget hade haft ett öre utan alla fans som köper deras produkter. Produkter som det är helt otroligt låg kvalitet på. Menar allt från podcast till polyester. Det är märkligt att vi människor har så lätt att falla in i en ”kejsarens nya kläder”-mentalitet. Varför är vi så? Förstår flockbeteende, men varför till sådant som är så otroligt dåligt?

   Svara

  varför kommenterar ingen om anithas rant om slaveriet??

  Svara

   Exakt! Ingen nämner det alls? Plus det att hon kallar Julia för slav? Man ska inte kalla någon slav men speciellt inte en mörkhyad person.

   Svara

    Fast….vad kallar du någon som tillhör folkgruppen slaver?

    Svara

     Tack E! Mvh en polack, därmed en slav. Som talar ett slaviskt språk.
     PS. Sluta vara så himla bajsnödiga, det är töntigt.

     Svara

      Vad är detta för nivå?

      Svara

     Slav = någon som gör något för någon annan, mot dennes vilja… Tror faktiskt inte Anitha avsett att slav skulle hänvisa till någonting som har med Julias hudfärg att göra just denna gang, så mycket kan jag faktiskt ge henne.

     Ogillar Anitha till den grad att jag avföljt henne för ca ett halvår sedan men är – galet nog – på hennes sida i denna konflikt. Alex & Amanda har betett sig uselt hela sommaren och uppför sig, som många andra redan påpekat, som osäkra gymnasieelever som behöver hävda sig genom att håna andra på sociala medier. Allt är sjukt pinsamt, och att de ska blanda in andra som lägger upp hånfulla kommentarer på instagram ÅT DEM är en ny type of low… De hänger på en skör tråd nu.

     Svara

      ’Slav’ betecknande person som talar slaviskt språk är besläktat med ’slovo’ som betyder ’ord’ eller ’tal’, det vill säga ’de som talar (ett begripligt) språk’.

      Svara

       Nu tror jag iofs alla UTOM du förstod vad jag och Anitha menade med ordet slav, men okej.

       Svara

    Slav var onödigt ja! Medlöperska och nyttig idiot beskriver Julias beteende mycket bättre!

    Svara

    Slavar finns det än idag, det säljs och köps människor varje dag. Kvinnor och barn från t ex öststaterna som säljs till sexindustrin. Slav för mig har inget med hudfärg att göra, det handlar om att man har berövats sin frihet. Det är ju inte så att bara mörkhyade har kallats/kallas slavar. Ska vi använda ordet trälar då, för ett nordiskt begrepp?

    Svara

   Alltså vi måste inte börja överanalysera och se något som inte finns där. Man kan använda ordet ”slav” utan att vara rasist.

   Svara

    Handlar inte om huruvida ranten har en rasistisk underton eller ej. Det handlar om att den var kränkande på så många andra sätt utöver den – trots allt tydliga – kopplingen till hudfärg. I ALLA andra diskussioner sägs den färgade ha tolkningsföreträde (och Julia skrev tydligt att hon kände sig kallad hus*eger och att hon tog illa upp pga de båda är färgade kvinnor) så då borde vi väl låta Julia bestämma hur hon upplevde det nu också?!

    Jag står inte på någons sida i detta. Tycker lika genuint illa om både Schulmans och Anitha, men kan ändå se det djupt olämpliga i slav-ranten. Varför öht göra en lång elak rant om någon annan? Så onödigt!

    Svara

     I den här ”ranten” antar jag att A menade att vemdetnuär beter sig som en slav. Alltså beter sig som om hon ägs av Schulmans. Vad hade varit ett lämpligt uttryck? Får man använda springpojke? Fast nu var det ju en kvinna…. Försvarar egentligen inte Anitha, men förstår att det gick en propp i huvudet på henne när hon såg inlägget om ”Sveriges nya nationaldag”. Vore bättre att se till att dessa människor inte hade tillgång till sociala medier öht.

     Svara

    är britney spears rasist? ”im a slave for you”

    Svara

     Leave Britney alone! 😭😭

     Svara

      Hahahhahahaahha

      Svara

     Har haft den på huvudet sedan lunch när jag läste detta, inklusive moves…

     Svara

   För att hon såklart menar det utifrån dennes handlingar. Ordet slav används ibland i sammanhang där man skyller på ett maniskt beteende. Slav för patriarkatet, slav för konsumtionen, slav för sitt arbete. Att Julia slavar menade hon (antar jag) för att hon strider någon annans strid, i detta fall hennes chefer, och blir belönad med lovord, myshäng med kändisarna, middagar på sturehof osv. Spelar roll att hon är färgad? Det är ju Anitha också?

   Svara

    Jag tycker inte att Anithas rant om slaveriet, att vara bunden vid sin husbonde, om Lincolns del i att avskaffa slaveriet etc etc och sist men inte minst dagens URSÄKT för hur hon använde ordet visar att hon bara pratade om en person som är beroende av sin arbetsgivare/partner osv. Då hade Anitha inte behövt ranta om slaveriet i sig om det nu inte var så att hon menade slav i ordets ursprungliga bemärkelse, hon hade kunnat använda begrepp som knähund eller motsvarande istället. Står helt och hållet fast vid att slav och den rant hon förde på storys var opassande och inte okej någonstans.

    Svara

     Exakt så!

     Svara

     Att driva med Anithas utlandsklingande förnamn är väl också rasistiskt i så fall?

     Svara

      Two wrongs don’t make it right.

      Jeez… nivån i det här kommentarsfältet är ju inte långt ifrån det dagisbråk som avhandlas i det.

      Svara

       Nej jag håller med att två fel inte gör ett rätt men det är ju lite magstarkt att raljera över ett utländskt namn för att sedan dagen efter kalla denna person för rasist.

       Svara

  Oerhört töntigt att basunera ut att man firar Anithas namnbyte. Fira det allt ni vill, men varför sprida det? Då ber man ju om tjafs.

  Svara

  Vill minnas att Calle bett Anitha byta namn så Schulmans borde ju vara jättenöjda nu när så sker??!! Istället kastar de skit? Superkonstigt! Alltid gillar Alex o Calle men börjat tröttna även på dem. Hanna och Amanda har jag aldrig orkat med, deras inställsamma ”köp vårt berg av skit (som vi själva aldrig skulle ta i med tång), älskade gullisar”. Och hur de skall ta all kritik som ”hatstormar” är löjeväckande. Tex när de gav ut sina vitaminpiller, vilket de självklart är fria att göra, men också får räkna med kritik då pillren påstod ge effekter som inte är vetenskapligt belagda. Tröttsamt. Och de får såklart tycka vad de vill om exsvägerskan, men ta det då privat. Barnen kommer ju alltid vara kusiner:(

  Svara

   Igen, högstadiemaner från S-mans:
   ’vad fula byxor du har din j-la tönt!’
   nästa dag:
   ’har du nya byxor, tror du du är cool eller din j-la tönt!’

   Svara

    haha EXAKT så faktiskt. Vilken bra liknelse.

    Svara

   Kan bara instämma med allt du skrev!

   Svara

  Det känns inte helt ovanligt att det hoppar grodor ur Alex och Amandas käftar när de tagit sig några glas.

  Alex: hur kan han gång på gång visa sin avsky mot Anitha då hon är mor till hans syskonbarn? Så fult av honom!
  Men så verkar han inte vara den mest närvarande farbror heller.
  OBS: det är bara min egen uppfattning, kanske är han jättenära Penny och Tom-Allan?
  Det som gör att jag tror så är att han uppfattas väldigt ”jag-bryr-mig-bara-om-mina-barn-och-min-fru” alla andra är oviktiga. (Om det inte är kända människor med bagis då såklart)

  Jag tror heller inte att han är så jävla frälst i Tranströmers dikter som han vill påskina. Det har han lagt sig till med bara för att verka djup och bildad. Han vill vara lite som Sigge.

  Amanda: mycket världsfrånvänd!
  Hennes största bekymmer är att hitta rätt slags kuddar till den nya soffan. Hon hamnar i en dimma av ångest utan de rätta kuddarna.
  Stackars sate!
  Hon vill att alla ska tro att hon är lite så där fnittrig och gullig med sin bebisröst, men egentligen sitter hon gärna och snackar skit om folk.
  Slug och falsk tror jag.

  Hanna: kvinnan säger hundra gånger i podden: ”amen så här” ”Men Amanda” ”älskliiiiingar”
  Jag tror att hon är ganska hemmakär och den vettigaste av systrarna.
  Inte alla lika ytlig.

  Anitha: skriver/säger saker i affekt alldeles för ofta.
  Väldigt beroende av uppmärksamhet och har förmodligen panik över att hon ska glömmas bort.
  Men hon är den enda av dem som uppfattas ha lite självdistans och faktiskt verkar rätt så trevlig.
  Hon är nog kul att ta ett (många) glas med.

  Calle: en riktig tönt! Jag förstår inte hur någon kan vilja vara i hans närhet.
  Lättkränkt och narcissist är ord jag förknippar honom med.

  Svara

   +1!

   Svara

   Jag kan inte låta bli att njuta av att Amanda har så fruktansvärt dålig stil. Hon verkar helt uppslukad av att förbättra sin klädstil och sitt hem men det blir aldrig bra.
   Vissa människor kan köpa enbart billiga kläder a la h&m och ändå se ut som a million $$.
   Amanda är motsatsen till det.

   Svara

   Japp! Samma uppfattning!

   Svara

   En stor gåta hur Ääääälsklingarna kan fortsätta att försörja dem när de ser på filmen hur de gör sig roliga över Anitas efternamn, Amanda med en cigarett i handen och champagnen skvalar över den stora skålen med rysk kaviar (noga inzoomad)

   Fattar ni inte?

   Svara

  Så fascinerad av detta. Verkar som några av Instagrams mest högprofilerade feminister delats i två läger. I Anithas ringhörna: Lady Dahmer, Nina Campioni och Cissi Wallin. På Julias sida: Lina Thomsgård och Anna Sahlin (för övrigt mitt bästa följtips på insta, sjukt kul!). Kom också ihåg att denna Julia tidigare tokdissat Linnea Claesson.

  Skulle gärna ha mer inside info här om någon sitter på något.

  Svara

   Vad skrev Anna och Lina? Har missat helt.

   Svara

    Lina hakade på med typ Fan då skulle man firat lilla Clementze igår då, eller liknande.

    Anna kommer jag inte exakt ihåg, men något om att det var hemskt att bemöta ”retsamhet” med rasism.

    Svara

     Linas kommentar var så otroligt bisarr och onödig? Vad är hennes incitament till att håna Anitha offentligt?
     Hon skrev något med överdrivet med accenter, typ: ’Skulle firat Lillé Klémentzée igår då!’

     LT förklarar det så här på sin insta nu, lite skakigt ändå – fattade hon inte hånet?:

     hannaeriksberg: Fin bild! Men varför tog du bort din kommentar där du hånade @anitha_schulman under @friendforce bild? Ångrar du dig?

     anitha_schulman: @hannaeriksberg #kvinnohistoria haha

     linathomsgard: @anitha_schulman @hannaeriksberg Hade ingen avsikt att håna någon. Skämtet om Lillé (aftonen innan en högtidsdag, efter lilléjulafton som obegripligt nog firas i min killes familj) har jag hållit på med i flera år, de som följer mig vet, tog bort eftersom det kunde missförstås och jidder i sociala medier är det mest värdelösa jag vet.

     Svara

     Linas kommentar var så otroligt onödig? Vad är hennes incitament till att håna Anitha offentligt?
     Hon skrev något med överdrivet med accenter, typ: ’Skulle firat Lillé Klémentzée igår då!’

     LT förklarar det så här på sin insta nu, lite skakigt ändå – fattade hon inte hånet?:

     hannaeriksberg: Fin bild! Men varför tog du bort din kommentar där du hånade @anitha_schulman under @friendforce bild? Ångrar du dig?

     anitha_schulman: @hannaeriksberg #kvinnohistoria haha

     linathomsgard: @anitha_schulman @hannaeriksberg Hade ingen avsikt att håna någon. Skämtet om Lillé (aftonen innan en högtidsdag, efter lilléjulafton som obegripligt nog firas i min killes familj) har jag hållit på med i flera år, de som följer mig vet, tog bort eftersom det kunde missförstås och jidder i sociala medier är det mest värdelösa jag vet.

     Svara

     Lina Th skrev:
     ”SATAN då missade jag Lillé Clementzée igår?!?! HELV”

     Svara

   Inte svårt att dissa Linnéa när hon ljuger!

   Svara

    Vad ljuger Linnea om?

    Svara

   Känner att Julia F är lite som Geniet Söderholm?

   Svara

    Ja jag tycker hon verkar fett dryg, även när man bara läser på hennes Facebook. Men vad vet jag?

    Svara

   Det är en tidigare konflikt i botten här och det spelar ingen roll om en Schulman skulle råkat ha trampat på en blomma så är de horribla människor.

   Det är ju INGEN Schulman som postat detta inlägget! Varför är då Schulmans så hemska för att en av deras anställda gjort det?

   Anitha har lagt ut mer tveksamma saker på sin blogg tidigare om Schulmans men ingen känner till eller vill ta till sig den historian. Det kommer otrevligheter från båda håll, så att utifrån ett instagraminlägg som ingen Schulman ens skrivit, döma ut den ”ena sidan”, är bara fel.

   Svara

    Skulle en av mina anställda offentligt håna en av mina nära släktingar skulle den inte vara min anställde så länge till…
    Känns det mer normalt menar du, än att de gör det själva?

    Svara

     Anitha och den anställde har haft konflikter sedan flera år. Det har ej med Schulmans att göra.

     Svara

      Schulmans är ju uppenbart ok med att låna ut sig själva i Js kamp och konflikt… varför skulle hon annars låte dem illustrera inlägget?

      Svara

    Ja det är tydligt att en konflikt ligger i grunden, en konflikt mellan alex, calle, amanda och anitha. Efter c & a:s skilsmässa har det bara blivit ännu tydligare. Att julia sitter med Alex och Amanda när hon lägger upp bilden känns ju inte som en slump, inte heller att Alex direkt länkar hennes instagram och skriver att alla ska följa för hon är såå rolig. Det är ett illa dolt agg de hyser mot Anitha. Varför skulle en av deras anställda ge sig in i ett gammalt släktgroll om inte för att smöra för nya arbetsgivaren…? Vad har Julia att vinna på det? Försvarar def inte något Anitha rantade om till svar, kändes jävligt onödigt. Men det är riktigt låg nivå att ex-svägerskan och svågern gör sig lustiga över en med kreti och pleti, som dessutom ska basunera ut saken på insta som en annan mellanstadiekonflikt. Jävla trams alltihop.

    Svara

     Och att en anställd skulle försöka smöra för mig genom att skita på mina nära släktingar hade varit en anledning till att den inte skulle vara anställd hos mig längre…

     Svara

     Anitha har skrivit negativt om den anställde Julia för länge sedan i sin blogg. Det behöver alltså inte ha med Schulmans att göra alls.

     Allt är inte vad det ser ut som när man läser en rad på instagram. Man kan inte utifrån det börja skriva illa om människor. Man vet inte allt, och man kan inte döma andra så snabbt som många gör här.

     Svara

      Så om du har ett privat bråk med någon hade du tyckt det vore helt normalt att illustrera ett inlägg du publicerar öppet för att håna denna person med en bild på din chef?

      Svara

       Varför skulle det vara normalt?
       Det jag skrivit var att detta inte handlar om Schulmans utan om den anställde och Anitha. Den anställde och Anitha känner till varandra sedan år tillbaka. Man kan inte dra slutsatser om något utifrån några rader på instagram.

       Svara

        Kanske för att inlägget handlade om Anithas namnbyte som redan pikats flera gånger av Calle och Alex Schulman i deras egna kanaler, m.a.o. reagerar folk inte enbart på Julia Frändfors instagraminlägg och story, de reagerar på det mönster av insinuationer och hånande kommentarer som Calle och Alex offentligt riktat mot Anitha. Det känns bara oschysst när så många går på en? Det var ju även en story där hela gänget firade… att detta enbart skulle komma av agg mellan Anitha och Julia känns som en rätt långsökt slutsats efter omständigheterna. Men det kanske är Perfect Day Medias damage control

        Svara

  wow inte tomt på töntar i det här kommentarsfältet

  Svara

   Välkommen du med!

   Svara

   Hej Julia!

   Svara

    haha världens tröttaste kommentar? aldrig träffat henne, tycker hon är kul på IG bara

    Svara

  OT:
  Mogi väljer ring, tydligen verkade ringen som Mon Amour friade med inte duga. Nu provar hon ringar för glatta livet på sin instastory och givetvis måste prislapparna synas! HAHAHAHAHA!!!

  Svara

   Älskar ändå att allt är som vanligt hos Mogi <3 lite stabilitet i dagsläget.

   Svara

  Jag är kanske lite efter, men Redgert följer ju inte Schulmans längre och vice versa. Blev det ovänner för han skulle starta eget eller vad är storyn??

  Svara

  Men varför heter hon fortfarande Schulman på instagram?

  Svara

   Tydligen krångligt att bara byta namn där

   Svara

    Ehm nej?

    Svara

    tog mig ca 20 sek när jag bytte efternamn

    Svara

  Dom är tamejfan hopplösa hela schulmanklanen…det verkligen kliar i fingrarna efter att få ge sig på någon. Gärna Anitha då förstås.
  Dom vill vara så stora och viktiga men beter sig som skolbarn.
  Det måste rinna i blodet…usch

  Svara

   Aha så dettatar även sats ur gammalt groll!

   Svara

    Ja detta är något som pågår sedan tidigare.

    Det går INTE att som Camilla gör här ta ETT instagraminlägg från en anställd hos Schulmans och utifrån det raljera om hur hemska Schulmans är. Det är en konflikt som pågått längen mellan Schulmans och Anitha. Och nu var det inte ens någon Schulman som postat inlägget.

    Svara

  Varför reagerar ingen över det patetiska i att ha accenten på det andra E:et i det nya efternamnet (ClemÉnce)? Det osar ju obildat!

  Svara

   Anitha har redan svarat på detta på sin Insta, namnet härrör från italienska Cleménca och är inte franskt som många tror. Clemens fick hon avslag på när hon ansökte om namnbyte.

   Svara

    Fast det gör det ju inte mer rätt när hon nu väljer att stava det på franskt vis (men med en felaktig accent). Varför ens ha en accent? Och varför bryr jag mig… Vill man lägga ut sin dumhet och bristande bildning till allmän beskådan får man väl göra så.

    Svara

     På italienska och spanska markerar accenten inte ljudändring av vokalen som i franska, utan betoning på stavelse. Anitha vill att det ska uttalas Kle-MENS, som ‘nämen’ och inte Kle-maaans som det blivit med den franska accent aigu.
     Obildat att inte veta att accenter kan användas olika, men ändå bättre än tidigare besserwisser som jiddrade om ‘apostrofer’…
     Och det finns ju inga andra ’vanliga’ efternamn som använder sig av dekorativ stavning (som du som är så bildad väl vet vad det är?): Karlzon, Ahlberg, Silfverstolpe eller Lilliehöök…
     Hur kan du själv med att heta Magda som bara är en kortform av Magdalena, korrekt ska vara korrekt tycker jag…

     Svara

      Fast på franska hade det blivit klö-maans, i och med ett ’e’ i öppen stavelse. Och i franskan hade ingen accent aigu behövts på det andra e-et överhuvudtaget. I så fall en accent grave för att få ett ”ä-ljud” på det andra e:et.

      Svara

       Jag skriver ju i och för sig att med fransk stavning dvs accent aigu över första e = Clémence så blir uttalet Klemaaans, men det är ju inte så Anitha vill att det ska uttalas så varför skriva det så?
       Nu är det inte en fransk accent, men ja, som det skrivs av Anitha skulle uttalet på franska bli ca Klömens – eller Klömaaans om det var helt utan accenter – förstår dock inte varför du absolut vill uttala det på franska?

       Svara

   Det hade att göra med att det andra var taget eller något sådant…

   Svara

   På italienska och spanska markerar accenten inte ljudändring av vokalen som i franska, utan betoning på stavelse. Anitha vill att det ska uttalas Kle-MENS, som ’nämen’ och inte Kle-maaans som det blivit med den franska accent aigu.
   Obildat att inte veta att accenter kan användas olika, men ändå bättre än tidigare besserwisser som jiddrade om ’apostrofer’…

   Svara

    Jag är fullt medveten om hur accenter används i olika romanska språk. Du verkar dock inte vara helt hemma på franska uttalsregler, men vi lämnar det därhän. Om hon vill ha accenten som en betoningsmarkör enligt italienskt manér får hon väl stava hela ordet ”på italienska” s a s. Annars ser det bara dumt ut.

    Svara

     Pratar perfekt franska, tackar som frågar. Hur menar du att Clémence uttalas?
     Angående korrekthet och dekorativ stavning se gärna mitt svar till dig ovan.

     Svara

      Nu var det ju inte Clémence som diskuterades, utan den ”dekorativa stavningen” Cleménce, varför jag uppenbarligen misstolkade din utläggning om ”Kle-maaans”. My bad. Eller så var det du som var otydlig. Min poäng är att om man nu tvunget ska skapa sig ett nytt utlandsklingande namn kan man åtminstone försöka följa etablerad ortografi, om inte annat så för att undvika missförstånd (och för att undvika att framstå som en fjant med mindervärdeskomplex). Jag tycker för övrigt inte att annan dekorativ stavning à la Karlzon är bättre. Min åsikt – du har uppenbarligen en annan.

      Svara

       Jag har ingen åsikt alls, och det var du som drog till med ’obildat’. Påpekar bara att väldigt många etablerade efternamn innehåller dekorativ stavning. Du har ett stort jobb framför dig när du ska informera alla som använder sig av det att de framstår ’som en fjant med mindervärdeskomplex’, du kan ju börja med regeringen som borde föregå med gott exempel:
       Löfven (borde inte han ha en aigu förresten? Lö-VEEN och inte LÖÖ-ven?)
       Wallström
       Hultqvist
       Wikström
       Kuhnke

       Vad gäller för Regnér tycker du? Fjant eller ok?

       Har inte kunskap att bedöma om accenterna i Hadžialić är dekorativa och tyder på mindervärdeskomplex, men du kommer säkert fram till något bra! Lycka till!

       Svara

       ..och du – ’etablerad ortografi’ – hon byter från Schulman som uttalas Kjolman, borde inte de också anpassa sitt namn efter gängse uttalsregler?

       Svara

        Ok, ser att mitt ena svar hamnat i modd..?

        Svara

        Du missförstår mig nog med flit. Jag lägger ner. Kan dock inte låta bli att undra varför du är så ivrig att försvara Anitha, är du kompis med henne eller? (Det var en retorisk fråga, du behöver inte svara.)

        Svara

         Och du kompis med Schulmans då eller?
         Tycker mest det är komiskt med besserwissrar och petitessivrare som själva inte har koll, men glatt langar epitetet ’obildad’ på andra…

         Svara

       Mitt svar med lite exempel på folk du kan höra av dig till i ditt arbete med att kritisera och tillintetgöra all dekorativ stavning verkar försvunnit, men här får du några till (från tidigare regeringar – högerfolk är ju såååå pro extrabokstäver!):
       Reinfeldt
       Ohlsson
       Bildt
       Pehrsson
       Leijonborg
       Krantz
       Lööf
       Adelsohn Liljeroth (två stumma H – rekord!?)
       och hur gör vi med Carlsson och Carlgren tycker du? Lite tillgjort och effektsökande ändå?

       Svara

        Gör som Jennie Hammar och stava Karlsson ”Carlzon”. Ser jävligt överklass ut.

        Svara

         Som gamle SAS-Janne!

         Svara

        *tar fram popcorn* Jisses, det här blev ju mer underhållande än vad jag hade räknat med! Här trampade jag tydligen på en öm tå. Har du fler namn på lager? Du verkar ju ha bra koll, menar jag…

        Svara

  Jag tycker att Julias inlägg var obehagligt. Högstadiefasoner.

  Svara

   Tycker det är obehagligt att Anita regerar till Julia som slav. Jävligt obehagligt.

   Svara

    *refererar

    Svara

     Hon beter sig ju som en slav, som gör som Alex & Amanda säger trots att hon förlorar på det själv. Sluta dra löjliga kopplingar till slaveriet i USA på 1800-talet, det är liksom inte DÄR diskussionen ligger just nu.. Det handlar om att A&A sitter och skrattar åt att deras ex-svägerska byter efternamn för att särskilja sig från dem, något som de själva uppmanat henne att göra. Det är en patetisk situation alltihop, absolut, men slavkommentaren var på sin höjd onödig. Julia skämmer ut sig.

     Svara

      Anitha kritiserade Julia för flera år sedan, den enda kopplingen mellan Julia och Anitha är alltså inte Schulmans.

      Tro det eller ej men hon verkar ha en egen historia med Anitha.

      Svara

       Och då är det helt på sin plats och en total slump att hon ’firar Kléementzée-högtiden’ ihop med Schulmans som upprepade gånger hånat Anitha, uppmanat henne att byta namn OCH är Julias arbetsgivare?
       Hade du på riktigt lagt ut en bild som visade din chef i ett patetiskt försök att göra ner en personlig fiende? Hur proffsigt är det?

       Svara

       Men snälla anonym 13.35, de hade ett bråk 2013. Alltså 5 år sen..Det är ju inte rimligt att hysa agg så länge och därför håna offentligt flera år senare.

       Svara

  Känns som att det är väldigt mkt drama runt Alex o Amanda. Alex har ju ändock lugnat sig utåt och provocerar inte som förr. Amanda verkar dock inte så smart. Lyssnade en del på fredagspodden förr och det känns som att det är tack vare Hannah som det gått bra för systrarna.
  Vet ju att när Anita var gift med Calle så umgicks dem inte med Alex o Amanda. Någon som vet varför? I och för sig ser man väl inte att att de umgås direkt med Calle o hans nya nu heller?
  Får för mig att Amanda är som på högstadiet och har svårt för vänner. Hannah däremot verkar ha mer. Hon är ju tex vän med ann Söderlund som poddar med anitha…
  sedan är de väl osams med Cecilia blankens också?

  Svara

   Det ryktas att Anitha, när hon & Calle var ihop, sökte jobb hos Hanna&Amanda på Perfect Day & inte fick det. Calle tyckte det var dåligt/illojalt och tog Anithas parti och vände sig emot Amanda/Alex.

   Bara jag som minns den stora osmickrande clown-tyllkjolen som Hanna&Amanda gav Anitha i födelsedagspresent back then? UNDRAR vad som hänt med den …?

   Svara

    Haha, ger de bort restlagret från Oopsidaisy till mindre värdesatta släktingar?

    Svara

     Nej det var nog lite innan oopydaisy tyvärr.

     Svara

  ALDRIG förstått tjusningen med Schulman och dess fruar. Totalt ointressant.

  Svara

   Månggifte?

   Svara

  Vidriga människor.

  Svara

  Tycker det är så extremt lågt av Alex och Amanda att öppet mobba sin exsvägerska på det sätt de gör, för det är verkligen vad det handlar om, ren vuxenmobbing. Sedan kanske de inte hade något direkt att göra med inlägget som denna Julia lade ut, det var antagligen hennes eget påfund men de lyfter ju inte ett finger för att dementera eller på något sätt avsäga sig sitt ansvar. De är som de elakaste ungarna på högstadiet som lät underhuggarna springa de skitiga ärendena för att ställa in sig hos coola gänget. Bara bilden som lades ut med det skrattande Sculmangänget som firade nya nationaldagen fick mig att må illa. Och detta handlar om vuxna människor. Fy fan. Fy fan. Fy fan.

  Svara

   Och det absurda i att en anställd på eget bevåg, utan att ha någon slags allvarlig störning, lägger ut offentligt hån av sin arbetsgivares nära släkting?
   Hade det varit min anställde hade ett ytterst allvarligt samtal väntat idag.

   Svara

  Alex, Sigge, Calle, Amanda, Hannah… vuxenmobbare är vad de är. De vill verka ”smarta” och roliga, belevade osv men faktum är att de är mobbare och översittare. Priviligerade människor som får ”ångest” över vilken färg nya soffkuddarna ska ha, fy fan.

  Svara

   Lite WT helt enkelt…

   Svara

  Som man ropar i skogen får man svar😏

  Svara

  En reflektion i perforin; anitha och Ann söderlund är typ bästis och bundisar. Anitha blir påhoppad av schulmanskiten. Ann sin vana trogen är fortfarande vän med alla inblandade och lajkar allas inlägg. Samma som under metoo debatten. Ryggradslös i mitt tycke. En kvinna som måste synas, höras och få uppmärksamhet till vilket pris som helst.

  Svara

  Det går INTE att som Camilla gör här ta ETT instagraminlägg från en anställd hos Schulmans och utifrån det raljera om hur hemska Schulmans är.

  Detta är ett exempel på att tycka illa om någon och sedan till sitt yttersta anstränga sig för att leta fel som den personen gjort. Jag förmodar att ingen Schulman försökt bli vän med Camilla.

  Svara

  För min del brukar jag kolla lexbase och flashback när det drevar på sociala medier.

  Svara

   Oj oj oj! Kollade in denna Frändfors på Flashback. Upplysningarna där förklarar allt… Ja, det mesta i alla fall.

   Svara

    Träffarna ’Nöjesprofiler i knarkrazzia’ och ’Solidaritet Arena avslutar samarbetet’ från oktober respektive november 2013…

    Svara

    Hittar inte alls Frändfors på FB…

    Svara

  Fyfan vad pinsamt, vuxna människor som håller på som osäkra tonåringar.

  Svara

  Någon som följer Friendforce och kan rapportera vad som sägs nu när hon stängt profilen? Några instastories? Egna kommentarer?

  Svara

   Men sluta…

   Svara

  Det är så löjligt. Men jag måste säga att jag ändå skrattade högt åt whats-her-names IG story där hon svarade anitha 😂 det får stå för henne tycker jag men Alex Schulman borde sluta bli förvånad och kränkt när han fortfarande kallas för mobbare.

  Svara

  Det pratas mycket om att visa upp sitt belastningsregister på nytt jobb. Tänker att det är bra. Även i klädbranschen. Lexbase finns förstås.

  Svara

   Äh, skippa moralismen. Inte en jävel har nåt emot varken Tommy Körberg, Torsten Flinck eller valfri annan snögubbe så låt en kvinna leva.

   Svara

   Vad har det med detta att göra?

   Svara

    Tja, med en enkel googling på Julia F så ser du varför, ex i tråd på flashback. Men det är väl ett brott som väger lätt i dessa kretsar dock..

    Svara

   Vad syftar du på?

   Svara

  Anitha har sagt att hennes nya efternamn ska uttalas ”Cleeeeemens”. Bör det då inte stavas Clémence och inte Cleménce, där det senare ju väl blir ”Clemeeeens”.

  Är apostrofen där för att det ska se mer flott ut, eftersom den inte tillför något till uttalet utan snarare förvränger det i förhållande till hur hon uppger att det ska uttalas?

  Svara

   Tror stavningen paverkades av att det finns nan typ adlig släkt som heter liknande och hon var tvungen att särskilja sig fran dem

   Svara

   På italienska och spanska markerar accenten inte ljudändring av vokalen som i franska, utan betoning på stavelse. Anitha vill att det ska uttalas Kle-MENS, som ‘nämen’ med tyngd på andra stavelsen, och inte Kle-maaans som det blivit med den franska accent aigu. Och angående ’se flott ut’ – uttalar du tvångsmässigt alla H i efternamn som Bergh och Ahlström, D i Persbrandt och Bildt, F i Silfverstierna, Q i alla -quist och -qvist?

   Svara

   Hon svarade i en kommentar på IG att hon var tvungen att lägga till accenten för att få namnet godkänt, men att hon inte kommer använda den annat än i pass osv.

   Svara

  Finns knappt några bilder på Amanda utan ett glas i handen (med nåt gulle-gull text om hur härligt det är med ett glas osv) så de där alkolistanklagelserna kanske de ska vara lite försiktiga med 🙄 Kan de ens ha en trevlig kväll utan alkohol?

  Svara

   🍷🍷🍷🍷🍷🍸🍸🍷🍷🍷🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍷🍷🍷🍷

   Svara

   Ytterst medveten strategi att glamourisera och normalisera då de säljer viner.

   Svara

   Ja jäklar vad de verkar dricka mycket!!! Fattar inte att de orkar?

   Svara

  Jag skiter i vad som hänt eller vem som gjort vad. Calle och Anitha har två barn tillsammans, vilket innebär att Alex har två brorsbarn, för resten av livet. Man hånar inte sina brorsbarns mamma, man uppför sig inte så. Det fick vi andra lära oss när vi var små. 🙄🙄🙄

  Svara

   Men du har ingen aning om vad inlägget bottnar i?

   Svara

    Vad rättfärdigar att håna sina barns kusiners mamma offentligt?

    Svara

  🍷🍷🍷🍷🍷🍸🍸🍷🍷🍷🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍷🍷🍷🍷

  Svara

  Gammalt groll: https://blogg.loppi.se/anithaschulman/2013/06/hej-julia-frandfors/
  Fjantigt och långsint isf men sådana är de ju

  Svara

   Men hade du på allvar dragit in dina chefer, deras namn och bild, om du hade en personlig beef med någon (sedan fem år)?

   Svara

    Det vet vi inget om.

    Svara

  Btw.. Denna Julia som nu dissar Anitha finns på Youtube i serien ”gravid vecka för vecka” Har en egen Flashback tråd för hennes baby daddy som hon separerade ganska fort efter deras bebbes ankomst. Denna Julia mobbade dessutom Calle extremt på intsagram efter varit fighten med Filip, kulig tjej!

  Svara

  Medieankdammen i Stockholm är ju bara för mycket. Min spontana känsla är att varenda en har hybris av guds nåde. ”Se mig, hör mig, följ mig” och så lite bråk på Instastories på det… Vojne, vojne.

  Svara

  Jag tycker att Julia är superkul på Insta. Alltså verkligen. Bjuder på sig själv, är väligt rolig och visar upp en vardag som inte är helt perfekt och tillrättalagd.

  Hade dock gärna sluppit se både Schulmans (och Anitha) på hennes konto, men men, man får ta det onda med det goda.

  Svara

   Skriver under på den!

   Svara

  Är helt ärligt i chock över att så få tar upp Anithas VEDERVÄRDIGA och rasistiska beteende här. Ja, Julia var dryg och barnslig och det hade väl varit helt i sin ordning om Anitha varit det tillbaks. Men att kalla Julia för slav och köra en liten föreläsning om slaveriet och den psykologiska processen när slavar återvände till slavägare och att detta berodde på dålig självkänsla, för att på något vis koppla detta till Julia…. det är liksom BORTOM allt sunt förnuft? Över ALLA gränser?? Det är så fruktansvärt lågt och vidrigt och kränkande. Förutom att det är obehagligt och rasistiskt beteende så är det dessutom att frånta Julia all egen agens att säga att hon går någon annans ärenden. Beefen mellan Julia och Antiha började för lääängesedan, bl a skrev Anitha ett sjukt nedlåtande blogginlägg tillägnat Julia för många år sedan. Äcklas av hur alla här okritiskt tar Anithas parti.

  Svara

   Exakt.

   Svara

   Ja!!!!! Så fruktansvärt sjukt. Även om man tyckte det var ett dumt skämt, så är ju det här helt oerhört galet.

   Precis som att det är ok att tycka skämt om pedofili är fel, så det finns ju fortfarande inget försvar för att man då går ut och säger att personerna som skämtat stöder/är pedofiler. Helt jävla absurt.

   Anitha, Cissi, Elaine har ju tappat det helt. Sen verkar Hanna och Amanda rätt osköna men va fan skärp er alla!!!

   Svara

   Precis!!!

   Svara

  Men är Anitha på riktigt? Kallar julia för slav? Hon har ju tappat det HELT

  Svara

  Vilka jävla tramsfasoner!!
  Alla beter sig så sjukt omoget. Schulmanklanen började sen sjönk Anitha tyvärr till samma låga nivå.
  Det går inte bortse från att de är familj/släkt eftersom deras barn är kusiner.

  Släkten är värst! Tycker mest synd om barnen!

  När ska de vuxna växa upp?

  Svara

  Om anitra skalman nu ska byta efternamn varför inte bara byta tillbaka till sitt riktiga efternamn? Alltså hennes flicknamn?

  Svara

  Camilla! Några påståenden tycker jag att du måste precisera.

  Hur ”går Hanna och Amanda på Elaine och CW i sin podd”?
  Hur ”ger de sig även på Anitha på Instagram”?

  Jag vet inte vad du fått det ifrån?
  Amandas inlägg hade ingen koppling till Elaine. Det var Elaine som författade ett inlägg där det framstod som att Amanda skrattat åt hennes barndom. Vilket inte stämde överhuvudtaget.

  Svara

  Ja. Personen Anitha blir utsatt för rasism genom att de hånar hennes namn som har en annan bakgrund än svensk. Och jag skulle nog kalla en indier för PoC, eller kan man inte vara rasist gentemot exempelvis iranier eller afghaner med ljus hudfärg men svart hår heller?

  Jag uppskattar verkligen att få veta mer i denna fråga så är jag ute och cyklar får du gärna berätta det för mig.

  Svara

  Hanna och Amanda behöver dessutom KÖPA mejllistor till sitt företag/nyhetsbrev. Det är pinsamt.

  Svara

   Vad är detta om? Berätta mer!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.