Michaela Fornis syn på karriär och framgång…

Hej fina du! Jag har en liten konstig fråga.. Jag bor i en småstad och jobbar på kontor. Vi har flextid vilket gör att vi kan komma och gå lite hur som helst, men oftast är jag på jobbet kl 7 och går hem kl 16. Jag lyssnade på en podd här om dagen där en tjej berättade att hon brukar sluta jobbet vid kl 19 och i tuffa tider kunde det till och med bli så sent som 21. Jag blev sååå förvånad. Jag jobbar ändå i en bransch som är mycket ”karriär” men jag skulle aldrig gå med på att komma hem så sent. Nu kanske det är annorlunda eftersom att du har eget företag, men tror du att det skiljer sig så mycket mellan storstad/småstad? Och mellan branscher? Är det arbetsgivaren som ställer såna krav eller ser våra dygn helt olika ut? Puss!

Hej bästa,

Jag tror att det är skillnad på småstad vs. storstad utifrån det du beskriver. Jag vet nästan ingen som har en karriär här i Stockholm som slutar arbeta vid 16 (eller börjar vid 07) i de branscher jag rör mig kring. Det finns säkert, men som sagt, inte utifrån mina erfarenheter! De som har barn brukar börja vid 08 och sen hämta barn vid 16-tiden, men då jobbar de alltid om kvällen sen (om de har en karriär, annars slutar de jobba vid 16). Och de utan barn skulle jag säga kör mellan 09-19 på ett ungefär. Många av mina vänner är dock på kontoret fram till läggdags.

Jag tror att de flesta som jag känner vet vad en arbetstitel innebär, vad en tjänst betyder i engagemang och vad som förväntas av en. Det är alltså inte arbetsgivarens ”fel” utan man väljer nog själv vad och var man vill jobba, medveten om vad det innebär. Sedan är många av mina vänner egenföretagare och brinner för det de gör = mer arbetstimmar!

Intressant hur olika dygn kan se ut. Personligen börjar jag aldrig jobba innan 09, tycker inte om att stressa upp på morgonen som en zombie haha. Men har inget emot att sitta med datorn fram till läggdags när jag har ett flow.//Michaela Forni

Med tanke på Michaelas bakgrund av utbrändhet och ångestrelaterad problematik kopplat till prestation så måste jag säga att sättet hon uttrycker sig på här i sitt svar är mer än problematisk och katastrofalt världsfrånvänd.
Att mer eller mindre uppmuntra till att sitta på ett kontor långt förbi arbetstid och sedan även ta med sig jobbet hem är inte bara extremt osunt utan även någonting som kraftigt avrådds ifrån av experter.
”De som har barn brukar börja vid 08 och sen hämta barn vid 16-tiden, men då jobbar de alltid om kvällen sen (om de har en karriär, annars slutar de jobba vid 16).”
De som har karriär, annars slutar de jobba vid 16!?
Dessa smått nedlåtande ord om karriärer är alltså skrivna av samma kvinna som snyftande brukar böla ut i sin blogg över att hon är SÅ stressad över hur hon ska hinna dokumentera alla sina vinluncher och shoppingsamarbeten inför semestern?

Det hon skriver i sitt inlägg är stämmer kanske inom vissa områden, men det är fan inget jag skulle rekommendera.
Inte heller gillar jag Michaelas skeva bild av vad som ”krävs för att ha en karriär” och sättet hon verkar se ner på de som väljer att inte arbeta till midnatt efter att hämtat barnen på förskolan.

Herregud, hur världsfrånvänd får man bli och vad skickar detta för signaler till hennes läsare när hon tidigare varit så öppen med sitt psykiska mående och utbrändhet?
Det går ju knappast att ta på allvar längre efter det här inlägget.
Jobba tills du dör! Det som stupar sist vinner! Heja den som vinner!

Är detta Michaelas sätt att uttrycka sitt ”fan-girlande” för Blondinbella – en annan fd. utbränd influencer som verkar se status i att försöka arbeta ihjäl sig?

Tack för tips, Caro!

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är en karriär?

  Svara

   Det undrar jag med…

   Svara

   Kände samma sak

   Svara

   Att välja arbeten strategiskt i syfte att klättra uppåt i ansvar, status och lön skulle jag säga. Motsatsen till att göra karriär är väl att knega.

   Svara

    Eller jobba sig fram inom sitt yrke till att nå drömtjänsten. Det är i alla fall karriär för mig.

    Svara

     Ja precis, jobba sig fram = välja de arbeten som tar dig framåt uppåt, dvs vara strategisk. Såklart även också göra sitt bästa på den plats man har med sikte på en högre tjänst, tänker på många som sliter och är så flitiga i butik med placering på golvet, som sedan avancerar till mer ansvar.

     Svara

   Tydligen vinluncher, pressutskick och instagram. Dvs inte läkare, brandman, lärare eller något av alla yrken med reglerad arbetstid 😂😂😂😂😂

   Skämskudde på hennes inlägg alltså 😂😂

   Svara

   En karriär är uppenbarligen att jobba längre än till 16 😂

   Svara

  ”karriär”…… ughh

  Svara

  Fast jag tycker inte hon uppmuntrar till att vara på kontoret sena timmar. Tycker snarare hon svarar väldigt sakligt på frågan hon fick. Personens fråga var ju hur det såg ut i Stockholm och Michaela svarade enligt sina erfarenheter från sin bransch.

  Svara

   Ja fast inte på frågan om karriär? Eller?
   Kan man inte göra / ha en karriär om man slutar jobba 16? Det är väl typ då man har en karriär?

   Min mamma jobbar som chef och kan flexa extremt mycket samt jobba hemifrån vissa dagar om så behövs, då har man väl om något ”gjort karriär” eller menar Michaela endast karriär pengarmässigt?

   Svara

    Så vad du säger är att man har lyckats/gjort karriär bara för man kan jobba hemifrån/flexa?

    Svara

     Absolut inte det jag säger. Men jämför man med tex fornis inlägg så menar jag att om man kan flexa / ha varierande arbetstider, klättrat uppåt i ”karriärstegen” (som på många sätt kan se annorlunda ut ) så är väl det mer karriär än vad forni menar.

     Vad är egentligen karriär? Tror det ser olika ut beroende på vem man frågar.

     Svara

      Visst betyder ordet karriär olika för alla. Men någon form av högre prestation förknippas nog ordet med. Typiskt slit/hårt arbete kan vara en jurist som gör karriär på sin byrå och blir delägare i slutändan.

      Visst, din mor verkar tjäna extremt bra och är ledig väldigt mycket. Men Jag förknippar inte ordet karriär med det. Jag kallar det ett bra arbete som inte kräver hennes närvaro på plats för att utföra det hon gör. Det är inget snack om att hon inte har ett bra arbete. Men hade hon suttit som chef för kommunens/län alla förskolor så är ordet karriär mer befogat i mitt tycke.

      Svara

    Haha ok, så din mamma förskolechefen flexar eeeeextremt mycket alltså? Gött att veta för hennes anställda.

    Svara

     Hon KAN om hon måste, säger inte att hon gör det. Och gör hon det så får hon oftast ta med arbetet hem. Hon har ingen som gör hennes arbetsuppgifter om hon tex blir sjuk.

     Svara

      Det finns alltså en person i din familj som jobbar. Intressant …

      Svara

       Och den personen som jobbar var dessutom den personen som under en väldigt lång tid (fortfarande?) lämnade och hämtade sina barnbarn på förskolan, trots att den bedrag… jag menar arbetslösa Catrin gick hemma och släpade fötterna.

       Så visst verkar det som att det ingår väldigt mycket fler i den arbetande personens jobb.

       Svara

        *flex

        Svara

       Ta och lägg ner! Ge er! Ni är tragiska. Låt Catrin vara nu!

       Svara

   Nej hon varken uppmuntrar till eller förskönar. Hon skriver enbart den fakta hon har.

   Men det räcker ju med att Michaela går upp ur sängen för att Camilla ska börja gorma om att hon är en ”världsfrånvänd prinsessa”

   Svara

   Att de utan barn arbetar mellan 9-19 är inte så konstigt, det blir 9 timmars arbetstid. Jag arbetar på operation och då jobbar vi 7-16.30 vardagar (30 min lunch), blandat med minst lika långa pass, kvällar, helger och nätter. På många avdelningar blir det mer och mer vanligt att när man ska gå hem bli beordrad att arbeta dubbla pass. Då måste man stanna kvar helt oavsett planer, vilket är ett orosmoment.

   Svara

    Vad händer om man inte kan stanna? Får man sparken då?

    Svara

     Då får man en skriftlig varning och får du 2 el 3 skriftliga varningar så blir det skäl för avsked. Under sommaren har jag blivit beordrad 3 gånger. Detta får bara användas i nödfall av arbetsgivaren, men nu blir det oftare och oftare. De betalar inte den lön man förtjänar och arbetsmiljön är inte bra så jättemånga har slutat. De klarar inte att nyanställa för ingen vill arbeta under de villkoren. Istället tas bemanningsföretag in som är mycket dyrare.

     Svara

      Det är knappt så en tror det är sant! Gud, jag blir lite ledsen faktiskt 🙁 Vilka troopers ni är som jobbar under de förhållandena 👊 Jag har blivit opererad några gånger och alla har varit så himla gulliga och omhändertagande då, ni förtjänar verkligen bara det bästa! Hoppas det blir bättre i framtiden ❤❤

      Svara

       Tack vad snällt skrivet 🙂
       Blir nog bemanningsföretag för mig också framöver. Det kommer nog bli så framöver att de flesta är anställda av bemanningsföretag. Det blir otroligt mycket dyrare för landstinget än att ge sin egen personal rimlig lön och arbetsmiljö. Hoppas att alla tänker på vilken vård de vill ha när de röstar!

       Svara

  Jag undrar mest om hon tycker att hon själv har en ”karriär”…

  Svara

  Någon mer som sett detta pekoral?
  https://forni.se/2018/08/16/gazpacho-gathering-med-alvalle/
  Detta var något av det mest obehagliga jag sett i samarbetsväg – och det vill inte säga lite efter många års influencerföljande!
  ”Tio stycken älskade vänner” infinner sig alltså för att få gratis ”mat” hemma hos Forni och den mystiske dämonen.
  Inte för att jag brukar äta/dricka gazpacho men en sak är säker och det är att efter att ha läst detta blogginlägg så kommer jag ALDRIG att låta någon gazpacho komma över mina läppar. Bläh!

  ”Nu ska jag kasta oss tillbaka till en underbar försommarkväll! Det var slutet på maj, månadens soliga dagar hade gett de flesta en solkysst hy och alla var sådär pirriga som man bara kan vara i maj innan sommaren har slagit till.
  Jag och D hade bjudit in tio stycken älskade vänner till en Gazpacho Gathering. En Sydeuropeisk helkväll tillsammans med Alvalle.”

  Svara

   Hahaha, huu!

   Svara

   Det hon är lyckligt ovetande om är att en av killarna (gissa vem!) ollade allt han kom åt när han lite full gick på toaletten.

   Svara

   Dämonen – haha!!
   ”Vi öppnade upp oss för varandra, skrattade så tårarna sprutade, skämtade och överöste varandra med komplimanger.” fyfan vad jag hade varit obekväm på en middag där man måste överösa varandra med komplimanger. Tur man inte är influenser!

   Svara

    Låter som något slags sekt. Obehagligt.
    Bra att medlemmarna håller sig för sig själva och njuter av varandras sällskap så vi andra slipper vara med.

    Svara

    Fick på riktigt rysningar längs ryggraden. Hurr…

    Svara

   Petra Tunis ser mest plågad ut, snarare än pirrig.

   Svara

    Beror väl på det ständiga grimaserandet.

    Svara

     Ansiktsmusklerna låser sig ibland.

     Svara

  Eh…Jag jobbar i Stockholm och har ”karriär”, inga barn. Går från jobbet vid 16 (men är ofta där vid 07:30-08). Jobbar inte hemma efter jobbet. Jag jobbar bäst på förmiddagen, då är jag supereffektiv. Andra kanske jobbar bättre på kvällen? Alla är individer och lilla bloggers Kan kanske borde inse att alla inte fungerar som hon och hennes lilla klick?

  Svara

   Kan bara instämma. Den där tjejen har noll koll.
   Min tjänst ställer extremt höga produktivitetskrav. Varje vecka har jag deadlines till antingen koncernledningen, vd, vVd eller ekonomichefen. Jag skulle våga säga att min lön är högre än Michaelas o mitt jobb ställer också krav på vad jag fyller mina arbetstimmar med (dvs inte pedikyr även om det har hänt 2 ggr faktiskt – men då har jag tagit med material att korra under tiden). Jag bor 1 Tim från jobbet men är inne ungefär 9-16. Inte fan sitter jag o jobbar kvällar per automatik?! O visst fan levererar jag ena tjutet efter det andra….
   Mkt konstigt resonemang från hennes sida men den lirar ganska väl med hennes umgängeskrets som älskar att anspela på hur mkt de jobbar. Work hard party hard är deras devis men ärligt, deras innehåll av work hard är verkligen ett skämt.
   Har väldigt svårt att se att hennes bästis tex amanda Hamberg skulle sitta o kvällsjobba för HM 😅

   Svara

    Håller med. Det är väl nästan så att för att göra ett bra jobb måste man vara rätt strukturerad och effektiv vilket inte innebär att man ska häcka på jobbet med massor av övertid. Klarar man inte av att planera/hinna med så kanske man inte hittat rätt jobb? Visst finns det tider då man kanske måste jobba något mer men det ska vara mer ett undantag än dagligen. Att ha ett eget företag som kanske har vuxit fram av ett intresse eller hobby och där gränserna inte är lika tydliga kan många gånger göra att man tillbringar största tiden på ”jobbet” men frågan är hur många som lyckas med att få ut en bra lön på dessa timmar?

    Svara

  Eh… Jag börjar 7, slutar 16, har barn. Osäker på om det räknas som att jag har en karriär eller bara ett jobb, var går gränsen? Alla på mitt jobb och min vänskapskrets slutar vid eller strax efter kontorstid, undantaget är juristen som jobbar på en krävande byrå och som för tillfället är ok med det, sen underlättar det också då hen är barnlös. Men det är klart, börjar man inte jobba förrän kl halv tio kan man inte gärna sluta kl 16 heller. Bor i Stockholm kan tilläggas.

  Svara

  Nej men fy fan. Så världsfrånvänt och trångsynt. Det stämmer dessutom inte alls som en generell beskrivning av arbetsmarknaden i Stockholm utom i vissa branscher.

  Man kan göra karriär och gå hem i tid från jobbet även i Stockholm, tro mig. Det gäller att välja arbetsgivare med omsorg dock.

  Svara

   Ja men hon skriver ju tydligt att det gäller personer/karriärer/jobb i hennes närhet. Ingenstans står det att det gäller hela Stockholms arbetsmarknad.

   Exakt vad är världsfrånvänt och trångsynt?

   Svara

  Blir stressad bara jag läser hennes svar. Jobbade själv tio-tolv timmar i snitt varje dag under en period förra året. Till en början gick det bra, men jag började snabbt inse att det inte var hållbart. Orkade aldrig träffa vänner, träna var uteslutet, fick ryggproblem och minnesförluster. Slutade med att jag låg och grät för att min kropp inte ville samarbeta med mig och för att jag inte hade tid att ens fundera på en lösning. Och ändå kände jag mig misslyckad för att alla andra verkade orka.
  Hennes svar är problematisk men man får nog välja hur man ska tolka den. Det är säkert så som hon säger, men det hade varit skönt om hon även belyste riskerna med att ha ett sådant arbetsschema.

  Svara

   Usch vad hemskt. Hoppas du mår bra nu och har en arbetssituation som fungerar för dig.

   Svara

  Jag har aldrig varit en karriärmänniska men jag har alltid velat göra bra ifrån mig, för att inte säga bäst. Jag har velat vara bäst. Det höll i två år efter gymnasiets examen, sedan brakade jag. Ingen hade väl någonsin sagt åt mig att säga nej på en arbetsplats. Alltid hade jag fått höra att jag ska ställa upp, göra bra ifrån mig, vara snabbtänkt, lyhörd, ha ett öga för detaljer, jobba järnet och vara tacksam över att jag faktiskt hade ett jobb. Jobba extra visar på att man vill vara där, komma in lite tidigare och skippa fikarasten är ju bara ambitiöst… osv osv… Visst, någonstans får man ju ändå skylla sig själv, litegrann i alla fall, för att man inte tänkte efter.

  Efter att jag kraschade är jag bättre på att säga ifrån, tar inte på mig mer än vad mina arbetsuppgifter för dagen är (vi har listor på jobbet med det som ska göras) och jag tar inte med mig jobbet hem. Och jag gick ner från heltid till deltid. Sämre pension kanske. Absolut, det köper jag. Men samtidigt måste jag ju leva ett dugligt liv NU. Så jag orkar leva tills jag är pensionär. För livet är inte sen. Livet är nu. Och livet är för kort för att vantrivas under en empatilös chefs styre och alldeles för kort för att blunda för ens egen magkänsla.

  Svara

   Har nyss gått ner till deltid. Känns fantastikt skönt 👍🏻

   Svara

   Hur går det med Halmstad? 😊❤

   Svara

    Hej Helena här också!
    Vi funderar och funderar, letar boende medan vi försöker intala oss att det inte alls är så pjåkigt att bo kvar här nio månader till. Vi betalar tex knappt någon hyra alls för det hus vi hyr. Till våren eller sommaren flyttar vi absolut oavsett vad. Vi kan inte heller betala vilka summor som helst för ett boende när vi båda ska studera… Jag hoppas ju att det blir av men det tåget har nog gått för den här gången tror jag. Tyvärr…

    Svara

  För ett par år sedan var jag sjukskriven pga stress. Hann stoppa precis innan jag dundrade in i väggen med full kraft, dock var det en rejäl väckarklocka. Numera resonerar jag så här:
  Jag arbetar för att kunna leva. Jag lever alltså inte för mitt jobb. Mitt jobb är något jag gör, inget jag är. Jag är en duktig arbetstagare, ambitiös och utför alltid mina arbetsuppgifter med precision och gott resultat. MEN, jag arbetar bara de timmar jag får betalt för. Ska jag arbeta mer än så krävs kompensation. Tar helst ut det i ledighet. Visst är pengar nice, men när ska jag använda dem ifall jag jobbar jämt. Vägrar arbeta gratis. Jag tycker att jag just nu gör en ganska hyfsad karriär inom min bransch (i Stockholm för övrigt) och det går alldeles utmärkt på de arbetstimmar som finns till godo. Om jag inte hinner med mitt arbete på kontorstid är det upp till min chef att justera mina arbetsuppgifter så att det motsvarar 100 %. Kräver mina arbetsuppgifter 150 % jobb, ja då får de anställa någon mer på 50 %. Not my problem.

  Svara

   Så bra tänkt. Man måste tänka så, man kan inte bara ”ja okejdå, jag jobbar väl över två timmar idag då fast obetalt så jag får det gjort”. Kräver mina uppgifter 150 % jobb så får de anställa en annan på femtio procent. Jag jobbar inte gratis. Jag gör det jag ska göra med ett gott resultat, mer än så kan och ska jag inte göra. Ingen annan jobbar ju så, så varför ska jag? Det må klia hur mycket som helst i fingrarna när jag ser att det finns allmänna saker att göra fastän jag håller på med ”mitt”, men då får det vänta, eller så får någon annan göra det. Om alla drar sitt strå till stacken går det hur bra som helst, det funkar inte om bara en arbetsmyra fixar allt och ändå inte får betalt för det.

   Svara

  Visst, suger man på sitt jobb får man väl jobba längre…..
  Dummaste jag läst! Har jag karriär? Vetifan, men om det behövs jobbar jag i perioder mer för att hinna det jag ska. Går liksom inte hem efter åtta timmar per automatik. Ej heller sitter jag kvar jobbar bara för att.

  Svara

  Jag förstår PRECIS vad hon menar för allt är ju sant. Sen beror det lite på vilken bransch du är i osv men generellt så JA! Det jag reagerar på är ordvalet”de som har en karriär” haha Jag förstår ju även här vad hon menar men om hon nu INTE VILL föda prestationsångest hos sina unga läsare så är det ju helt GALET att skriva så. Hon hade kunnat formulera sig på ett bättre sätt

  Svara

  Jag bor i Stockholm och gör karriär. Mina dagar börjar kl 9 och jag har aldrig gått från kontoret innan 21, under tuffa perioder sitter vi till 03 på natten. Men det är ett val jag har gjort – jag vill jobba med det här och jag ska bli bäst på det. Jag har full respekt för folk som vill arbeta på ett annat sätt, men tycker sällan att jag möter samma respekt för mina val.

  Svara

   Min erfarenhet är att en sällan får någonting tillbaka av den typen av ”uppoffringar”. Tacksamhet ja, men oavsett hur bra vi är så kan alla bytas ut om någonting skulle hända. Min erfarenhet är att om en går in i väggen är det ingen som tackar en. Vilket är varför jag har svårt att förstå vissa beslut, men respekterar dem ändå.

   Svara

   Vad jobbar du med? Resten av livet då? Vänner, hobby, netflixkvällar osv?

   Svara

    Jag jobbar som jurist. Mina vänner lever liknande liv som jag så umgänget blir begränsat till fredagskvällar och lördagar. Söndagar måste jag nästan alltid lägga på att fixa hemma, vila och göra ärenden. Visst, jag har inte tid att kolla Netflix tre timmar varje kväll, men är det verkligen en så stor förlust? Mer tråkigt isf att jag inte har tid för hobbys eller att varje gång jag träffar någon har den personen begränsad förståelse för att vi inte kan ses på vardagar.

    Svara

     Har du sett Gudfadern 1,2 och 3?

     Svara

     Jag respekterar din syn på ditt eget liv, men i ärlighetens namn, är det inte tråkigt att i princip sakna en vanlig fritid? Att kunna nära ett intresse och bli riktigt bra på något utöver jobbet? Läser du någonsin böcker? Ej menat som drygt eller liknande. Genuin undran från en som lever det totala motsatslivet.

     Svara

      Jag förstår din kommentar. Nej, jag läser inte så många böcker om jag inte har semester och har väldigt begränsat med fritidsintressen utanför jobbet. Kan ibland sakna de hobbys som jag behövde sluta med på grund av jobbet, men i slutändan tycker jag att det är värt det. Och nej – jag gör det definitivt inte bara för pengarna.

      Svara

       Jag bor också i Stockholm och jobbar som jurist på en affärsjuridisk byrå. Jag håller verkligen med dig om att det är värt det. Tycker inte heller att jag missat något då de flesta i mitt umgänge jobbar liknande tider.

       Svara

        Vad är det ni får ut av det som är värt? Bara nyfiken. Jag älskar också mitt jobb och hade inte kunnat tänka mig annat men det finns 100 andra saker jag också vill göra.

        Svara

     Jag tror att det är ganska ovanligt att kolla på Netflix tre timmar varje kväll, speciellt på vardagar. Om man slutar vid 17, pendlar en bit, tränar, handlar och lagar mat är kvällen slut. Kanske pussar sin sambo en stund. Kanske har ett gäng ungar att hämta och ta hand om.

     Svara

      Jag som undrade om Netflix syftade inte på att maratontitta på serier varje kväll utan kanske se ett avsnitt några gånger per vecka. Inte för att det är något livsnödvändigt utöver att man kopplar bort hjärnan en stund.

      Svara

     Åh vad jag är tacksam att jag valde civilingenjör istället för jurist. Ett yrke där man kan jobba under 10h/dag och ändå göra så kallad karriär. En bransch där ens chef tvingar en att ta 3 veckors sammanhängande semester, inte hör av sig under semestern och som tar sitt arbetsgivaransvar och tvingar en att inte jobba övertid (finns givetvis undantag, men de är undantag och inte regel). Ergo mycket pengar, intressanta arbetsuppgifter och fritid!

     Svara

      Det är ju dock en bransch med mycket sjukskrivningar så skulle nog inte säga att vi civilingenjörer knäckt koden. Inte än i alla fall 🙂

      Svara

       Kanske därför jag upplever det som att de tvingar en att inte jobba över ☺️min erfarenhet är också att det är många som under studietiden typ dubblar, är sektionsaktiva och aktiva idrottare, vilket funkar under några år när man är ung, men knappast hela livet. Vet inte om det kan vara fallet.

       Men i princip alla jag känner tycker att arbetslivet är sjukt soft jämfört med studietiden.

       Svara

     Åh, en fd byråjurist som saknar det livet lite ändå. Klart att alla är olika men med mitt nuvarande juristjobb känner jag inte alls samma motivation. Blir sjukt motiverad av att jobba i stora projekt, där alla är så duktiga, som en stor deal jag kan läsa om i tidningen sen. Låter löjligt I know men jag har nog alltid varit lite tävlingsmänniska och nu finns det liksom ingen som ger mig cred för det jag gör på samma sätt. Även om jag jobbade långa dagar gillade jag det.

     Svara

   Låter väldigt ineffektivt att behöva jobba 12-18 timmar/dag, ingen levererar på topp hela den tiden.

   Svara

   Hur väl presterar du efter midnatt om du vid denna tidpunkt redan jobbat sedan förmiddagen…?

   Svara

    Väldigt bra, för jag måste det. Finns inte utrymme för att slarva. Visst, det kanske tar lite längre tid att nå perfektion kl 23, men å andra sidan störs jag inte av att klienter ringer så jag kan verkligen fokusera på det jag gör.

    Svara

   Blir man verkligen bäst på det man gör om man sysslar med det 18 timmar på ett dygn, sover typ 3,5 h för att sen göra 18 timmar igen? Om ja, hur länge är man bäst med den livsstilen?

   Svara

  Alltså, anledningen att en har en satt arbetstid är ju för att en ska hinna med sitt jobb på den tiden… Jag har visserligen ingen karriär eftersom jag jobbar 07-16, med flex 6:30-7:30-15:15-16:30, eller? 😉

  Om jag inte hinner med det jag ska på 8 timmar är det ju något fel i mitt arbetssätt, alternativt är min tjänst två personers arbete – vilket är arbetsgivarens problem.

  Svara

  Att influencers och bloggare orkar jobba 12-13 timmar per dag kanske säger en del om hur liten kognitiv ansträning arbetet faktiskt innebär.

  Svara

   Influencers defintion av ”jobb” är: Två timmars gratis sk pressfrukost kl 10 med ”vännerna”, en timme gratis manikyr, en timme gratis botox, tre timmar gratis lunch och öppen bar med Nelly och ”vännerna”, en timme på att ta bilder av sig själv i kläderna från Nelly, en timme på att photoshopa bilderna så de ser smalare och snyggare ut, 30 minuter på att skriva ett blogginlägg som innehåller bilder från frukosten och max 10 rader text. Möjligtvis kolla mailen och skriva hjärtemojis på sina ”vänners” instagra. Kl 22, lägga ut en hårt redigerad bild på instagram. Voila, 12 timmars stenhård arbetsdag! Vilken karriär alltså, wow!

   Svara

    APP APP!
    Inte bara hjärtemojis, utan även hela meningar som ”Men HUR snygg”?? Övertid kan eventuellt behövas för att svara typ ”Men DUUURÅ?!”

    Svara

  Arbetsgivaren har ju ett ansvar för att se till att man inte jobbar för mycket övertid, så om det är en seriös arbetsgivare ser jag det som väldigt märkligt att man alltid jobbar över. Löjlig med människor som ser prestige i hur många timmar man jobbar och hur lite sömn man behöver.

  Svara

   Mja, jag jobbar statligt (är väl en seriös arbetsgivare?) men kan ju säga att ledningen bryr sig noll om den övertid som arbetas. Bara statistiken ser bra ut så gör det inget att folk sliter på.

   Svara

    Samma som min mamma. Hon har fast lön oavsett hur mkt hon jobbar över. Hon håller på att gå in i väggen mest hela tiden. Kommer inte ihåg någonting, är förvirrad, svår att kommunicera med, trött och stressad. På sidan av ska hon ta hand om vardag och gamla sjuka föräldrar. Jag är på henne hela tiden men hon kan inte förändra något mer än löneförhöjning, om hon inte byter arbete. Hon trivs på sitt jobb efter 30 års tjänst där..

    Svara

  Jag har är egenföretagare och arbetar mellan 08-17 tis-fre. Det går runt, jag har tid med mina barn och slipper stressa.

  Svara

   Vad jobbar du med?

   Svara

    Frisör 👍🏼

    Svara

  Skitsnack. Har gjort ”karriär” utan att göra mycket övertid. Finns andra pa jobbet som gjort väldigt mycket övertid som inte gjort ”karriär” (antar att hon menar blivit promotad).

  Däremot är jag flexibel som fabian.

  Som chef säger jag: det är inte timmarna du lägger som gör dig till en uppskattad anställd som är värd att satsa pa, det är hur du gör jobbet och att du fa det gjort. Göra timmar för att imponera pa chefen fungerar inte pa mig.

  Svara

   Men eller hur!
   Enligt min erfarenhet brukar detta med att sätta likhetstecken mellan ”hårt jobb” och antal timmar spenderade på ett kontor brukar inte allt för sällan vara ett tecken på att man kanske inte är allt för produktiv under de där timmarna…

   Jag värderar min fritid högt och jobbar helst ”.så lite som möjligt”. MEN jag ser alltid till att göra det jag ska i tid och med en sjujäkla kvalitet vilket har gjort mig till en viktig och högt uppskattad medarbetare som får lön, bonusar och spännande uppdrag därefter.
   Detta trots att jag sällan jobbar längre än till 16 annat än i vissa perioder då arbetet särskilt kräver det (som sagt, flexibilitet). I Stockholm.

   Sen tror jag absolut att detta är något som kommer med ålder och erfarenhet också. Att jag idag är så noga med att inte jobba mer än jag ska är för att det inte alltid varit så. Jag har själv varit allt för nära utbrändhet och arbetat både längre dagar (inga ”influencer-dygn” förvisso men för mig räckte ca 9-10 h + totalt 3h pendling varje dag för att jag till slut skulle gråta i en hög på hallgolvet varje dag jag kom hem) och mycket helger. Plus att jag varit den som svarat omgående på alla mail oavsett om det varit sena kvällar, helger eller semester. Det är faktiskt i år som är första året som jag inte svarat på ett enda mail under mina semesterveckor. Har läst då och då för att se så inget ur-akut hänt, men saker får faktiskt vänta tills jag kommer tillbaka igen. Kändes lite vuxet och rätt gött faktiskt att bara ”få skita i allt” en stund. 😉

   Svara

   Men det beror ju helt på vilken bransch man jobbar i. Jag är jurist och jobbar på en affärsjuridiks advokatbyrå i Stockholm. I min bransch går det inte att göra karriär och endast jobba mellan 8-17.

   Svara

    Så är det säkert, och det tycker jag är helt förkastligt.

    Svara

    Tänk om ni alla bara gick hem 17 då, på varenda advokatbyrå? Skulle världen gå under? Skulle ingen någonsin göra karriär igen? Jag har svårt att ta människor på allvar som sätter sån stolthet i att vara en modern typ av slav under oskrivna regler.

    Svara

     Precis. Förstår att man kan känna sig motiverad av juristyrket etc MEN måste man sitta i 10-18 h med jobb så kanske fler jurister och/eller administratörer anställas.

     Svara

     Då är det tack och adjö och ny jurist anställs. Alternativt att du indirekt får det klart för dig att det finns andra jobb att söka. Visst, på det sättet är nog inte branschen så modern.

     Svara

    Vad är det med just juristerna?! 😘
    Har bekanta som är momsjurister och dom jobbar verkligen jämt. Varför?!

    Svara

     Dunno that, har vänner och bekanta som är jurister och jobbar statligt (domare, migrationsverket, förvaltningsrätten osv), de gör sina 8 h/dag och går hem sedan. Kör ibland typ 4 h någon helg om saker hopat sig och tar ut det som ob någon annan gång.

     Svara

   Jag är inkomstmiljonär och jobbar mindre än 40h/vecka. Jobba smartare inte hårdare.

   Svara

  Det värsta med det här är ju ändå att hon upprätthåller bilden av hur det ”ska vara”, endast till arbetsgivarens fördel. Vi har en lagstiftning som säger max 40h/v men så länge vi accepterar övertid som standard kommer en alldeles för stor andel människor bli utbrända. Dags att börja heja på folk som sätter ner foten och vägrar konstant övertid och slutar se dem som lata eller illojala!

  Svara

  Alltså jag jobbade som ett vilddjur för några år sen. På ett år var jag ledig 2 dagar. Cashade ut ca 62 efter skatt och hamnade med på en sån här lista ”dom under 30 som tjänar mest i din kommun” i Aftonbladet . Vet ni vad som hände? Jag kraschade totalt. Panikångestattacker, ångest.. blev sjukskriven och på intyget stod de ”psykisk störning”… kul att ge de intyget till arbetsgivaren typ.. nu har jag ett normalt 7-15 måndag till fredag jobb och tjänar dåligt. Men mår så mycket bättre

  Svara

   Vilken ”resa” du gjort! Tycker det är bra att du berättar om dina erfarenheter, kanske får det någon (en chef?) att tänka efter vad som är rimligt.

   Svara

   Så imponerad av dig! Och så glad över att du äntligen mår bättre nu. Livet är mer än bara jobb.

   Svara

   Får man fråga vad du jobbade som/med? Och hur många timmar per dag jobbade du i genomsnitt?

   Svara

  Det här är faktiskt en av anledningarna till att jag funderar på att byta jobb. Jag jobbar 9-19 och med en commute som tar just över en timme är jag hemma kring 20.30. Efter middag är det ju nästan dags att sova. Jag har inget liv efter jobbet men det är också svårt för jag jobbar ju med det jag vill. Jag känner också att jobbar jag på något annat ställe med mer 9-5 tider går jag ner i lön så mycket för att de har mindre krav och kanske mindre ansvar.

  Jag bor i London just nu men det verkar ju vara liknande hemma.

  Svara

   I London är det dock normalt med dessa arbetstider. Men de är i regel oerhört ineffektiva! Långa luncher och allt går sakta. De får inte mer gjort mellan 8-18/9-19 än vi i Skandinavien gör mellan 8-16. Det är en helt annan företagskultur. Samma sak i Tyskland.

   Svara

  Visste först inte hur jag skulle känna inför det faktum att jag ”bara” har ett jobb och ingen ”karriär”, men landade trots allt rätt snabbt i att jag är nöjd med att ha ett schema som säger hur länge jag ska jobba, och arbetskamrater som tar över där jag lämnar. Och sen möjligheten att få mer ansvar och fler/andra arbetsuppgifter beroende på vad jag är duktig på. Ser det som min lilla karriär som simpel uska 😉 Alla är vi olika och har olika mål, jag vet att jag under mina år i yrket blivit riktigt asbra på mitt jobb, vilket jag ofta får bekräftat också, det räcker för mig 😊

  Svara

   Känner samma. Alla behöver inte sträva efter en ”karriär” och gör absolut ingenting. För vi kommer alla sluta på ställa, under jorden.

   Svara

    Det gör ingenting*
    *sluta på samma ställe

    Svara

     Men exakt! Hur många säger på sin dödsbädd ”jag önskar att jag hade jobbat mer”?

     Svara

      Blondinbella?

      Svara

       Men hon kommer outsourca till Simon att säga det å hennes vägnar. Heja!

       Svara

       Bella verkar ha lyckats med att avstå från sömn för att kunna jobba fler av dygnets 24 timmar. Effektivt tidsutnyttjande med andra ord.
       Men det verkar inte som hon är helt nöjd ändå för hon hade plufsigt ansikte i morse enligt egen uppgift på Instagram.

       Svara

   Dessutom har du ett av samhällets viktigaste jobb! Hade inte undersköterskor funnits så skulle väl stora delar av vården kollapsa ytterligare? Vem skall då ta hand om alla sönderbrända karriärister?

   Svara

  Intressant… Finns nämligen branscher där arbetsgivaren inte låter dig jobba övertid även om du vill (I Stockholm) och där du gör karriär genom att under 8 h/dag visa att du är kompetent, ambitiös och har ledarskapsegenskaper.

  Svara

   Jag jobbar på ett stort företag i Stockholm med ca 500-600 anställda mitt i city. Sedan ett år tillbaka får vi inte ens jobba övertid. Förut var det vanligt att folk jobbade sent och till och med kom in på helgerna. Det känns skönt att förbudet kom, det känns modernt att verkligen värna om sina medarbetare. Gud vad tacksam jag blev helt plötsligt haha 🙂

   Men jag tror Michaela menade entreprenörer/ egenföretagare som jobbar för sig själva. Hon vet ju nästan inget annat och alla människor hon umgås med verkar ha eget. Ja tyvärr säger jag då, de jobbar verkligen sjukt sjukt sjukt mycket. För att inte tala om bankbranschen, de kan sitta upp till 02-03 om det ska ske överlämningar osv. Stackars dem, hur orkar man?

   Svara

    Min kille har jobbat tillsammans med egenföretagande it-konsulter, den enda som jobbade extremt med övertid var en singel utan barn som hade som mål att gå i pension vid 45. Så skulle inte ens hävda att egenföretagare gör det mer än periodvis.

    Svara

  Jobbar som fsklärare. Jag har bytt jobb och går ner och jobbar 6tim om dagen. Kommer få mindre lön men mer tid till hunden, mer ork att umgås med pojkvännen och gör ett bättre jobb på de 6timmarna för jag har mer energi på jobbet än när jag jobbade 8 timmar om dagen.

  Svara

  Men fattar inte vad karriär har gemensamt med antal timmar på kontoret!?? Det viktiga är väl VAD man presterar de åtta normala timmar man är på jobbet.

  Hennes ”karriär” är att skriva lite blogg och det förstår jag att man kan göra till 21 på kvällen. Ingen i hennes närhet lär ha ens en kandidatexamen.

  Svara

  De som har barn brukar börja vid 08 och sen hämta barn vid 16-tiden, men då jobbar de alltid om kvällen sen (om de har en karriär, annars slutar de jobba vid 16).

  Det är DEN DÄR meningen som är hemsk, i den skriver hon att ingen som slutar 16 har en karriär. Hon är en idiot, förlåt, men hon verkar inte fatta att det hon skriver ibland låter helt stört.

  Svara

  Om det är det här som är en karriär så vill jag verkligen inte ha en.

  Svara

  Daniel Redgert kommenterar Schulman-klanens mobbning på sin senaste podd. Han pratar bla hur man blir hetsad av klanen att mobba och vara elak.

  Svara

  Jag börjar jobba vid 06.45. Ibland vid 14.00. Och ibland vid 21.30. Ibland kör jag dubbelpass. Jobbar ibland måndagar, ibland tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Ibland tio dagar i rad. Jobbar på julafton. Ibland nyårsafton. Ibland midsommar och påsk. Så är det att vara sjuksköterska, och det kallas inte för karriär utan bara ”ett vanligt arbete”…

  Svara

   Tack! NI är våra hjältar. Inte de giriga, statusk×ta ”influencers” som tror att de visar vägen för pöbeln.

   Svara

   Vet du? Det är inte ”toppen av pyramiden” som bygger samhället, de behöver oss betydligt mer än vi behöver dem. Allt som krävs är att sjuksköterskor, lastbilschaufförer och butikspersonal slutar arbeta så stannar samhället. Influencers och majoriteten höginkomsttagare klarar vi oss utan. Det är lätt att glömma bort i dagens samhälle där status är pengar, karriär och arbetat tid. Men vem är vi mest tacksamma över, dig eller Forni?

   Svara

   Ungefär så kan mina arbetstider se ut också (är dock inte sjuksköterska). Ibland är det 8-17 på en torsdag, ibland 22-07 på en söndag och har jag riktig tur blir det en nyårsnatt här och där. Jag gillar däremot att ibland ha kanske tre dagar ledigt mitt i veckan och att ha ett jobb jag kan lämna på jobbet.

   Svara

  Jag jobbar julafton, nyårsafton, alla dagar därimellan. Jag jobbar delade turer, 6 pass på raken ibland. Jobbar alla dagar då nästan ingen annan jobbar. Jag är undersköterska, slitigt som fan – men ingen press på att göra karriär, jag går dit, presterar mitt bästa. Och får ändå en skitlön men 🤷‍♀️😂 (obs inte utbildad ännu, klar i december). Å andra sidan får jag tillbaka mycket mer från dom äldre. Oftast.

  Svara

   Min farmor och farfar bodde på ett äldreboende sina sista år, TACK å deras vägnar för jobbet du gör! ❤

   Svara

  Är så trött på Stockholm och hur jobbmentaliteten ser ut där. Jobbade i 2år på ett kontor där alla var sönderstressade och jobbade över nästan varje dag. När man själv vägrar och vara med i den leken ses man som en elak person som bara går hem ”tidigt” varje dag och inte har samma starka arbetsmentalitet som alla andra. Sedan så har man ju såklart sin jävla arbetsmobil som man alltid förväntas kolla trots att den bara är till jobbet. Att ha kollegor som mailar på natten varje dag o h förväntar sig svar innan man ens har kommit till kontoret.

  Och sen såklart arbetsgivarna som istället för att betala ut övertidslön lurar sina anställda med 1 veckas extra semestet varje år, trot att alla redan har tjänar in semester som räcker ett helt år pga av sin övertid. De flesta anställda har inte ens tid att möjlighet att ta semester då de inte har någon annan som täcker upp för dem, vilket innebär att någon annan kolelga får det jobbigt och man får skuldkänslor.

  Sen är det tydligen också jobbigt att rapportera hur mycket man egentligen har jobbat, för man vill ju inte rapportera att man har jobbat 5timmar varje kväll eftersom då får man skäll av cheferna för att man jobbar för mycket, eller dåligt samvete för att det inte är någon annan än en själv som behöver jobba så mycket. (Trots att alla gör det)

  Det är inte så konstigt att så många blir utbrända i Stockholm.

  Svara

   Jag har nyligen intervjuats för ett jobb där de säger att man får en vecka extra semester istället för övertidsersättning, vet inte om man ska lägga benen på ryggen när man hör sånt? 🙁 Kommer man någonsin kunna ta ut den veckan liksom, lär väl vara innestående tills man slutar.

   Svara

    Det där är ganska vanligt i min bransch. Du får höra dig för hur mycket de andra på kontoret snittar i övertid på en månad eller ett år och kolla om du tycker det är värt det. Jag har ingen övertid öht, så för mig är det bara en veckas extra semester.

    Svara

     Tack!!

     Svara

      Jag har en veckas extra semester istället för övertid. Dock kräver jag alltid övertid om de ber mig jobba röda dagar/helger eller om jag under någon period behöver jobba extra mycket. Jag säger bara att antingen betalar ni mig dubbelt eller så får det vara. Vi har inga förmåner alls förutom den extra veckan på mitt bolag så det gäller att sätta hårt mot hårt. Dock är dom istället väldigt fria med semester och så länge jag har mitt ”shit covered” så kan jag vara ledig och sticka iväg när som helst det behagar mig (så länge det inte är väsentligt att jag är på plats, vid tex reastart. (jobbar inom e-handel)). Det är även en självklarhet att kunna gå halvdagar med heldag betalt om man ska iväg över helgen, läkarbesök och dylikt. För mig är flexibiliteten och friheten mer värd än de extra pengarna. Så jag tror att man bara får lägga de två alternativen mot varandra och överväga vad man tycker är viktigt. Men då ska det ju såklart förutsätta att man får den där extra veckan 🙂

      Svara

    Jag känner att det är ganska vanligt med 1 veckas extra semester ändå men jag känner inte att man tjänar så mycket på det om man ändå jobbar över mer än1 vecka varje år. Det beror ju alldels på hur mycket du kommer att jobba. Det jobbigaste med semester är nog inte att få den godkänd men att man alltid måste vara tillgänglig även när man har semestet, trots att man är ledig så ska ens kollegor alltid kunna gå tag på dig om det behövs.

    Svara

     Tack! Ja det är lite det jag är rädd för i den tjänsten, att man ska behöva vara tillgänglig på semester eller fritid :/

     Svara

  Slår vad om att tjejen som jobbar 7-16 på sitt kontorsjobb är mer effektiv och hinner med mer under dagen än Fornis 9-19. 🙂 Det är ju förresten nästan lika långa arbetsdagar, men kontorstjejen har nog inte pauser för influenser-luncher och manikyr mitt i arbetsdagen.

  Svara

   Nej precis, en anledning att kontorstjejen går vid 16 kan ju vara för att hinna med sin manikyr eller whatever på fritiden.

   Svara

  Sen är det ju så att många räknar in väldigt olika aktiteter i sin arbetstid…. Långlunch, massage, megafikor… Då blir det ju många timmar men så värst många arbetstider blir det ju inte. Ser det ofta på mitt jobb. Jag skippar hellre fikat om jag har mycket så jag kommer hem i tid istället.

  Svara

  Jag jobbar i en huvudstad i utlandet, vi har flextid på jobbet vilket innebär att vi själva styr våra tider & det är vårt egna ansvar att se till att våra arbetsuppgifter blir slutförda. Jag som tidigare arbetat inom servicebranschen är så tacksam för mån-fre och en arbetsgivare som ”ser” oss anställda som en familj och inte djur. Gick igenom en tuff period privat i våras vilket gick ut över mitt arbete, jag älskar mitt jobb & blev därför frustrerad över hur svårt det var att lägga 110% på dagarna här är så tacksam att mina chefer då sa att de förstod min situation, erbjöd mig hjälp om det behövdes på det privata planet och att de förstod det var tillfälligt men att det viktigaste för dom var att jag kom tillbaka till mitt glada positiva jag och de lättade på mina arbetsuppgifter, gav mig OK att arbeta kortare dagar osv. För mig som anställd betyder det mer än något annat, att min arbetsgivare ser mig som en människa & faktiskt gav mig utrymme att ha en dålig period. Det är det nog inte många som gör.

  Svara

  Jag kan inte förstå varför man ska tycka att det är okej att jobba till sena natten?? Eller varför man ”inte har” en karriär om man inte jobbar 8-23 varje dag. Varför måste man vara sitt jobb. Som någon innan här skrev, har man ingen karriär om man är brandman eller polis? Eller vadå, jag jobbar 7:30-16. Men jag har också en karriär och utveckas på min arbetstid. Mina uppgifter ändras åt det hållet jag vill osv. Men det händer under min arbetstid. Fattar verkligen inte varför man ska tycka att det är okej och nästan lite coolt att jobba ihjäl sig och kunna säga att inte kan träffa familj och vänner för att man alltid jobbar.
  Jag jobbar och har min titel, men efter kl16 så är jag bara mig själv. Då finns jag här för min sambo, min familj och mina vänner…och framför allt för mig själv! Jag har tänkt att leva länge utan att arbeta ihjäl mig.

  Svara

  Jag är nyfiken på vad de som jobbar för de olika olika influenserna tjänar och om influensern skulle säga att dessa människor gör karriär? Tänker på tex Therese som jobbar för Michaela och Elin+Annica som jobbar med Margaux. Vilka krav ställer de på dem?

  Svara

   Jeg er også litt nysgjerrig på det. Jeg jobber ikke med sosiale medier, men med en type jobb som krever litt ubekvemme arbeidstider pga. forskjellige tidssoner osv. Og synes det et veldig krevende.

   Svara

  ni som jag jobb där arbetsuppgifterna är viktigare än tiden, hur regleras det? jag jobbade tidigare 100% och har sen gått ner till 80-90% men mina arbetsuppgifter har snarare ökat än minskat. om jag hade friare arbetstid hade jag kunnat jobba dygnet runt och ändå inte bli klar. vem avgör vad som är tillräckligt bra om ni förstår vad jag menar? jobbar inte med något som Forni skulle beteckna som karriär, är bibliotekarie och vill göra ett bra jobb men förutsättningarna är så usla för det just nu.

  Svara

  Gud så korkat.
  Tror att deras syn på arbetsdagens längd påverkas av vad deras jobb innehåller. För börjar jag räkna in träning, äta, frisör, naglar, shopping, resa osv i min arbetstid jo men då blir det ju 7-20.

  Svara

  Själv gör jag ”karriär” i hemtjänsten där vi jobbar, en vanlig dag, 7-16, fast oftast jobbar vi över, ibland flera timmar, ibland är vi bara lediga för att arbetstidslagen säger att vi måste det. Jag gillar min ”karriär” det är ett bra jobb, lite slitigt, lite stressigt, man blir inte rik o ibland hinner man inte äta lunch, men jag trivs.

  Svara

  På mitt senaste jobb bar min chef pulsklocka för att hålla koll på när han blev för stressad. Hans läsning på hög puls var sedan att jobba kvar till sent på natten för att bli av med jobb och på så sätt känna sig mindre stressad… Face palm på den liksom.

  Är själv utbränd och förvånas och förfasas över hennes svar, hon borde veta bättre med tanke på sin egen historik. Fattar hon inte problematiken i det hon skriver?

  Själv tänker jag aldrig mer igen göra ”karriär” på det där viset. Tänker försöka ha någon form av inkomst såklart men mest så mycket tid som möjligt över till att syssla med musiken, målandet, familj och vänner. Livet <3

  Svara

  Under många år valde jag att jobba sexdagarsvecka snarare än att jobba mina 50-60 timmar/vecka enbart måndag-fredag.
  Jag tyckte faktiskt att det blev mindre stressande att gå hem i hyfsad tid på fredagen för att jobba ostört på lördagen då jag kunde beta av alla mer kvalificerade arbetsuppgifter som krävde att jag fick vara ostörd.
  Låter kanske knäppt men man kan faktiskt hamna i situationer då det kan vara mindre påfrestande att offra en av helgens dagar för att få något bättre förhållanden under de ordinarie arbetsdagarna.
  Kanske ett tips till någon som sitter till kl 21 varje kväll? Kan fungera några år i alla fall med jobb på helgen men sen får man nog försöka hitta en bättre lösning 🙂

  Svara

   Några år??? Jag hade möjligtvis gett det några månader, sen hade jag bytt jobb.

   Svara

  Michaela själv jobbar ju aldrig heldag, då har hon ingen karriär alltså? Många gånger när hon skriver i sin veckoplanering att hon ska ha ”skrivdag” visar det sig efteråt att denna dag bestod av i själva verket 2-3h skrivande. Exempelvis i något av hennes senaste inlägg skrev hon att hon gick upp vid 8 (eller om det var 9?) gick ut och tränade/promenerade, kom hem och dukade upp frukost, tog en långdush, skrev på boken och sen hade hon lunchdejt och gjorde annat på eftermiddagen. Inte en chans att hon kan ha skrivit mer än 2-3h den ”arbetsdagen”.

  Svara

   Forni skulle behöva jobba mer t o m om hon var fjärde barn till kungen och drottningen. Då skulle hon behöva ta på sig uppdrag och resa runt i landet och inviga utställningar och prata med åldringar på äldreboenden. Och det enligt scheman som inte går att förhandla bort för att kvällen förut blivit lite sen och blöt eller natten varit ångestfull.
   Nej, även med influencermått mätt glider Forni verkligen omkring på en räkmacka hur stressad hon än försöker framstå. Att ha en arbetsdag på max några timmar med avbrott för luncher, yoga, events, nagelfix, shopping osv är ju ett hån mot vanliga förvärvsarbetande.
   OK, Forni förtjänar sitt uppehälle och jag antar att hon betalar sin skatt och inte ligger samhället till last så hon kan få bli salig på sin fason. Men att hon uttalar sig om långa arbetsdagar och karriärer som leder till ohälsa och dåligt mående känns något märkligt.

   Svara

  Fake ass white b

  Svara

  Ändå så underhållande att Forni, som aldrig haft ett rikigt ”karriärsjobb” i sitt liv, ska uttala sig om hur det ser ut…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.