Matgeek kritiserar Misslissibells hyllande av fejkväskor

Jag VET att ni är många som vill att jag ska skriva om detta, men innan jag gör det så vill jag bara dela med mig av ett litet lyxproblem jag har just nu.
Jag vet inte om det är för att folk är tillbaka från sina roséstinna semestrar på Rivieran eller vad det är som pågår men jag har alldeles för många skrivna inlägg redan som jag inte vet vad jag ska göra av. Jag skulle LÄTT kunna publicera ett i timmen fram till midnatt av BRA inlägg men jag vet att ni inte vill det.
Inlägget ska inte komma för tätt och då har jag ändå lagt dem tätare idag än jag brukar.
Tre inlägg är redan tidsinställda för i morgon, vilket inte hör till vanligheterna. När jag vaknade i morse var hela dagens inlägg redan klara, men eftersom det hela tiden händer nya saker så sitter jag konstant och pusslar och flyttar om inlägg för att få det bästa flödet.
Det här inlägget får egentligen inte plats, men det skiter jag i!
Det tar upp ett både viktigt och aktuellt ämne och som vanligt levererar Matgeek-Johan underbyggda och konstruktiva argument.
Med det sagt så….

En summering:
MissLissibell har köpt piratkopierade väskor på Wish och är både stolt och nöjd med sina inköp och uppmuntrar sina följare att välja piratade väskor framför att köpa äkta.
Matgeek-Johan kritiserar detta och förklarar på flera sätt varför detta inte är en industri att uppmuntra.
MissLissibell har själv både skrivit en bok och designat smycken. Jag undrar vad hon skulle tycka om alla köpte piratkopior av hennes smycken och laddade ner hennes bok gratis från Piratebay eller köpte hennes böcker ur en bagagelucka som någon tryckt upp själv?
Det hade nog inte varit så poppis, eller vad tror ni?

Och jag upprepar vad han säger i början av sin video. Inget hat mot Misslissibell, varken här eller inne hos henne! 
Hon vet förmodligen inte bättre – hon är extremt ung – och då kan man kosta på sig en mer upplysande och utbildande approach än bara ren idiotförklarande.

 

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt bra video av Matgeek!

  Svara

   Ja mycket. Fler som borde tänka efter först innan allt möjligt skit som skickad efter från billiga leverantörer i kina. Inte bara om kopier.

   Svara

  Syftningsfel. De flesta klarar av att trycka upp en bagagelucka själv!

  Svara

  CamCam då. Med tanke på allt skit du köpte själv på Ali och sedan lottade ut här i bloggen så… jag förstår att din enda invändning du kommer med är just kopieringsdelen.

  Men… du har ju själv gjort en grej av att kopiera, om än på skämt, klongvaser etc och lagt upp i din fiktiva butik.

  För min del så tycker jag du borde ha låtit bli detta inlägg. För kommentarena jag skulle kunna producera under detta inlägg…. 😱

  Svara

   Haha..tycker du att det är samma sak? Att göra en parodi på en Klongvas och låtsaspublicera den i en fiktiv butik?
   I så fall kan jag leva med den kritiken. Förövrigt har jag helt slutat handla på både Ali och Wish så den kritiken kan jag också leva med.

   Svara

    Ja det tycker jag eftersom du raljerade över dem som köpte äkta varan och inte nöjde sig med en billigare variant. Ser ingen skillnad på det du skrivit och det Missdessibell säger i sitt klipp.

    Svara

     Okej, då får det vara så..
     Om du inte ser någon skillnad på att skämta om att alla influencers har samma dyra produkter och att uppmuntra till inköp av piratkopior så får vi tycka olika helt enkelt.

     Svara

      Den delen har jag inga problem med. Skrattade åt det också. Att de skulle ha samma.
      Men likheten med vad Missdessibell säger är slående till vad du skrev. Har du sett hennes klipp?

      Svara

     Jag tyckte dessutom alla dina inlägg där du uppmuntrade köp på tex Ali var förkastliga och att det tog lång tid trots kritik innan du slutade med det. Och jag har inte sett något inlägg där du har tänkt till över det komma innan detta.
     Så detta inlägg smakar inte bra just nu.

     Svara

      Vidare har vi alla de inlägg om DM retro där Dennis som visserligen är en hästhandlare och förtjänade kritik, men där du hjälpte läsarna boktstavligt med att köpa kläderna billigare utan att ta hänsyn till att han tillskilnad från er som smet faktiskt betalade tull, hade personal omkostnader och lokalhyror att betala.

      Hur är det du gjorde då så mycket större skillnad än det Missdessibell uppmuntra till. Ni skodde er ju på att han hade bland tiotusentals modeller letat fram dem ni gillade.

      Svara

       Var dessa produkter som du nämner piratkopior på Dennis kläder? Hur är det annars samma sak?
       Jag uppskattad inläggen då Dennis tjänade multum på billigt krafs från Ali – jag tycker mer det var DET som belystes här, men du kommer förmodligen tycka annorlunda eftersom du ALLTID har rätt, oavsett ämne.

       Svara

        Nej. Men ni skodde er på arbetet han gjort genom att välja ut plaggen åt er. Ni hade mest troligt inte hittat dem utan honom.

        Jag ogillar det lika mycket som dem som går och prövar ett plagg och får god service i butik, sedan går hem och beställer exakt det plagget på nätet för att tjäna en krona.

        Att han sedan var extremt oärligt genom att hävda att han själv designat plaggen är en separat fråga. Ellet så var han inte ens det. Oärlig utan de som sydde åt honom hade buissnes vid sidan om utan hans medgivande eller kontroll. Saken är att ni inte vet men gillade det han hittade eller eventuellt t o m tillverkade och köpte det billigare och allt med hjälp med länkar härifrån.

        Så för mig väldigt same same.

        Jag gillade upplysningen om honom. Men det tog slut där.

        Svara

         Du ä så roligt, Hmm´is.
         Du har fått en MASSA kritik senaste tiden och även anklagats för att springa CamCams ärenden så nu tar du möjligheten att kritisera henne och få medhåll av dina tidigare kritiker.
         Så genomskinligt, men inte lika genomskinligt som dina argument är tomma.

         Och hur många härifrån tror du på riktigt köpte spetstrasor från Ali bara för att Cam pekade ut var Dennis fått dem i från?
         Jag har inte hållit med dina kritiker tidigare men börjar så smått se deras poäng. Du börjar bli aningens pinsam.

         Svara

         Anonym: Ha haha jaaaaaa du kom på mig. Väldigt genomskinlig 😹

         Tror inte ett ord på vad du skriver.

         Dessutom om du var här på den tiden så vet du också att fler än Emma uppskattade och frisk använde sig av infon CamCam gett. Kom direkt frågor om hon kunde hjälpa dem med att hitta plaggen.

         Svara

         @anonym: PS ang detta inlägg och min kritik, om du bara visste. Den kom inte som en blixt från klar himmel om vi så säger. 😉 🙂

         Svara

         Mycket kan man säga om TRHs inlägg, visst kan hon reta igång en många gånger! men att hon som strategi skulle skriva inställsamma inlägg anpassade för att blidka sina kritiker verkar ju SJUKT olikt henne? Hon är ju typ immun mot att folk stör sig på hennes kommentarer?

         Näe det var en långsökt konspirationsteori.

         Svara

         😊😉👍

         Svara

        Såg inte din sista mening förrän nu så borde svarat annorlunda. Du fick ett längre och utförligare svar ön du förtjänade.

        Eh, ja, min första kommentar borde fått dig att förstå att jag kommer tycka annorlunda än du. 🙄

        Svara

        Aouch Emma! Den träffade dig hårt. 😭🤣

        Svara

     Men snälla rara! Jag har själv Klongvasen i både stort och litet utförande, typiskt mainstream marmorkök och ska snart investera i Svenskt tenns vas Dagg. Skrattar ändå gott åt Camcams parodier om dessa ”influencerprylar”. Det ÄR ju sant att allihopa flyter med strömmen, för det är så trender fungerar. Kan man inte ta lite skämt om att man hakar på trender så har man ju allvarliga problem med självkänslan, eller så vill man helt enkelt tro att man är mer speciell och unik i sin stil än man faktiskt är.

     Svara

      Som sagt. Inte det jag kritiserar här. Har du sett Missdessibells klipp och hennes motiv till att köpa kopia?

      Svara

       Mitt svar gällde din kommentar till Camcam:
       ”Ja det tycker jag eftersom du raljerade över dem som köpte äkta varan och inte nöjde sig med en billigare variant. Ser ingen skillnad på det du skrivit och det Missdessibell säger i sitt klipp.”

       Och ja, jag har sett hennes klipp. Det har absolut noll likhet med Camillas skämt om Klongvaser. Ser du inte skillnaden mellan en hink/skål/vad det nu var som är tejpad i gallermönster med frystejp och regelrätta märkeskopior så kan jag inte hjälpa dig. Det är liksom FÖR dumt.

       Svara

        Fast vem vet under vilka förhållanden jag tillverkade denna kopia? De kan ha varit avskyvärda och under slavliknande former…

        Svara

         För att inte tala om hur likt originalet det blev! Rena rama karbonkopian, när man tänker efter. Tjyv!

         Svara

          Jag körde lite av ett ”tredje skiftet” här hemma vid matbordet. *hyssar*

          Svara

         Säg som det är; du tvingade THK att själv omvandla sin matskål till en mer dietanpassad design!

         Svara

          Busted! 😉

          Svara

        En annan F: Du ser det du ser. Jag ser det jag ser.

        Jag menar på alla inlägg där CamCam raljerar och är stolt över sitt småländska jag. Och att Missdessibell skryter ohämmat om att hon minsann aldrig skulle köpa någon så dyr väska. =

        CamCam raljerar över alla som väljer att lägga så mycket pengar på en väska. Och Missdessibell håller med. CamCam har om inte direkt uppmuntrat till lika kopior så bra nära nog. Tex inlägg med kopiera looken.

        Men som sagt, vi har alla olika glasögon och vi tar alla saker olika och rättfärdigar ofta det vi vill och passar oss.

        Svara

         ”Jag skulle aldrig köpa en Chanelväska för 40 000 kr men hittade den här från XXX som har ungefär samma modell som är snygg och kostar betydligt mindre.” (Sno stilen) = ”KÖP PIRATKOPIOR PÅ WISH!!!!”

         Yeah, that’s the same! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Så vida du inte kan visa mig ett inlägg där jag uppmanar folk att köpa piratkopior så kommer jag fortsätta tro att någon hackat din VPN-tunnel för idag toppar du verkligen formen, Hmm’is!!!

         Svara

      Investera i 😂

      Svara

       Jag la ut kroken, du nappade 😉

       Svara

       Kan tänka mig att den går att sälja sen så why not? 😉

       Svara

        Tyvärr verkar andrahandsvärdet vara ett par hundralappar under nypris… Ska nog inte ge mig in i investmentbranschen ändå 🙁

        Svara

  Tycker det är intressant att hon pratar om sunt förnuft när hon själv inte har ett dugg av det. Det är inte sunt förnuft att köpa massor av kopior på Wish. Eller över huvud taget köpa saker på Wish. Just på grund av miljömässiga och arbetsvillkor/miljöskäl. Jag skulle själv inte köpa en märkesväska motsvarande en månadslön men de personer som ”investerar” (…) i märkesväskor köper dem iallafall oftast ”for life”. Det är inte slit & släng som det är med billiga saker från Wish.

  Svara

   Precis. Eller överhuvudtaget köpa saker på wish.

   Svara

   Fast man måste ha bra många att variera mellan alternativt Knappt använda dem om de ska vara ”for life”.

   Jag har bara märkesväskor och de slits ut de med precis som andra billigare. Tar lite längre tid än en HM väska men det kommer att ske förr eller senare.

   Svara

    Nja, håller inte med dig En av mina LV-väskor är 30 år gammal och fortfarande i fint skick, forsätter jag sköta den kommer den hålla många många år till. Betydligt längre än en H&M-väska.

    Svara

     Jag har också märkesväskor som är fleeeera år gamla, kvaliteten går självklart inte att jenföra med hm?

     Svara

     Då var nog kvaliten bättre förr?
     Eller så är det jag som inte behandlar dem med silkesvantar, men det tycker jag inte man ska behöva göra heller.

     Svara

    Om du har märkesväskor som slits lika fort som billiga är de nog inte äkta.

    Svara

     Måhända. Kanske chanel och LV hade dåligt lager och köpte in ett extra parti från wish? 🤔 Kan jag reklamera då eller?

     Svara

  Skulle gärna vilja se matgeek kritisera tex Calle Schulman eller Pewdiepie någon gång. Känns som ett enkelt sätt att verka allmänbildad och ha koll när man slår hål på unga tjejers åsikter.

  Svara

   Sluta med unga-tjejer-kommentarerna. Både Ida Wargs och Miss Lissibelles inlägg behövde kritiseras pga de felaktigheter som fanns. Dessutom, om du värnar om unga tjejer, vilka av Ida, Pewdipie, ML och Calle tror du har unga tjejer som fans?

   Svara

    ”Värnar om unga tjejer”? Nej jag tycker att det är irriterande med vuxna män som samlar billiga poäng på bekostnad av unga tjejer. Du får gärna visa var jag skrev att man inte får kristiserar unga tjejer och att de ska värnas om.
    Jag tycker att du kan sluta med dessa tjejer-måste-också-kritiseras kommentarerna och och fundera istället på vilka som inte kritiseras och av vem.

    Svara

     Har du sett hans video? För han hyllar henne också väldigt mycket och är noga med att poängtera att han uppskattar hennes innehåll etc.

     Svara

   Matgeek gör videos om sånt han själv tänker på. Tex hade han gjort en video förut, det är ett ämne han är påläst är i. Ida wargs video han kritiserade handlade om mat, också något han är påläst om. Han är inte en person som gör videos om influensers till vardags. Utan dessa två videos gjorde för att det handlade om saker han har kunskap om och han behövde säga ifrån så folk inte blir påverkade

   Svara

    Menar att han hade gjort en video förut angående piratkopior alltså, att det är ett ämne han är påläst om.

    Finns ingen anledning för han att börja göra videos om Calle schulman osv. Det har ingenting med hans kanal att göra.

    Svara

    Ja jag vet att det är sånt han tänker på, jag tycker att det är lite konstigt att för att vara någon som inte är intresserad av influencers så väljer han att ta två tjejers videos för att ge en smart rättelse. Hur många av dessa två tjejers följare tittar på matgeek ens? Det är så uppenbart att han vill rätta folk och väljer då videos till personer han vet inte kommer att kunna bräcka honom med fakta.

    Svara

  Jag blev väldigt förvånad över att det inte är förbjudet att köpa kopior/replikor i Sverige, var helt övertygad om att det var så!

  Väldigt bra video av Margeeken!

  Svara

   Jag trodde också att det var olagligt. Men enligt tullverket så står det att skulle man åka fast i tullen så kan dom ringa tex LV, Gucci osv och man kan få betala dyra böter m.m. Så helt riskfritt är det inte. Jag känner väl att om hon nu inte bryr sig om märken, varför inte köpa en liknande väska på Gina Tricot för samma pris som hon har betalat för dessa? Då har väskan inget märke alls.

   Svara

    Hur ofta kollar tullen ens bagage? Jag reser privat iaf minst 4 gånger om året, i tjänsten det dubbla eller trippla – har inte blivit kollad på 20 år typ. Möjligen att de röntgar om man flyger men med färja/broar/väg är kontrollen obefintlig (utöver ev leg/passkontroll).

    Svara

    Jag fick pröjsa 30.000kr för ett gäng oäkta Canada Goose-jackor för 6-7 år sen, var noll insatt i tillverkning av både pirat och kopior utan importerade från kina och sålde vidare, och ja, fy fan vad jag skäms över hur viktigt pengar har varit att tjäna.

    Iaf, en advokat skickade ut ett brev med faktura (vite?) om att jag annars skulle bli stämd. Var ju solklart skyldig så vågade inget annat än att betala, han berättade då om hur Fjällrävens vd åkte runt till kinafabriker och låtsades vara köpare för att sen anmäla dem. Förstår ju idag frustrationen i att ens märke sälja för en tiondel av priset. Då? Fattade ingenting om någonting som inte innebar att tjäna pengar, karman har mkt att ta igen på mig.

    Svara

  Det jag stör mig mest på i hela det här är hennes sätt att inte bemöta kritiken. Hon fick massa kritik i sin förra fakeväskorvideo samt på alla Wish-videos hon någonsin gjort, men hon bemödar sig aldrig att bemöta den kritiken. ”Stoppa huvudet i sanden”-mentaliteten håller inte längre. Hon är fortfarande ung, men ändå så pass gammal att hon måste börja ta ansvar för sina handlingar och sitt agerande, inte bara slå bort det med ”jag har rätt till min åsikt”, speciellt med tanke på att hon tycker själv att hon är så mycket mognare än andra i samma ålder. Hon kan ju knappast ha missat kritiken med tanke på att den är överallt på hennes kanaler.

  Undrar vad föräldrarna gör i detta? Hennes mamma har väl också ganska kontroversiella åsikter om vissa saker, så frågan är om hon ens tycker att Lisa gjort något tokigt.

  Svara

  ”Undantag från immaterialrätten

  I dagsläget ingriper inte Tullverket om du har med dig någon eller några enstaka förfalskningar i ditt personliga bagage när du reser in i Sverige, förutsatt att du inte kan antas sälja varorna. För att du inte ska behöva betala tull och skatt för varorna får de inte heller vara värda mer än 4 300 kronor om du reser in i landet med flyg eller färja i chartertrafik eller 3 000 kronor om du reser in i landet på annat sätt.”

  Då kan man alltså köpa piratkopior i tex Turkiet etc?

  Svara

   Förstår du inte att det är en kriminell verksamhet!

   Svara

    Stämmer det inte vad Catrin skriver? Jag vet inte därför frågar jag. Stämmer det så är det ju inte kriminellt att köpa med sig en fulväska hem.

    Svara

     Tror du det är hederliga människor som gör väskorna och tjänar pengar på dem? Men jag utgår ifrån att du tycker det är ok med barnarbete och narkotikaförsäljning också.

     Väx till dig!

     Svara

      Haha jag är redan övermogen, det var en enkel fråga inget annat.

      Svara

     Står på tullverkets hemsida

     Svara

      Det är av processekonomiska skäl det finns en ekonomisk gräns. Och det ändrar inte det faktum att kopiorna är en kriminell verksamhet.

      Men fortsätt att gräv hålet djupare. Nu har nog alla koll på din moral.

      Svara

       Lägg av nu!
       Frågan som diskuterades bland kommentarerna var om det var olagligt att köpa med sig piratkopior över gränsen, Catrin svarade med upplysande info från Tullverket om vad som gäller. Helt rimlig information. Jag upplevde den som värderingsfri.
       Hon sa inte: nu ska jag köpa med 10 fejkväskor vid nästa utlandsresa och sälja till intet ont anande dumjävlar!

       Du hade ju aldrig skrivit så till någon annan okänd person.

       Ja, Catrin har begått brott. Ja, hon är en jäkla lök. Ja, hon har fått straff utmätt av svenskt rättssystem. Nej, det är inte ditt jobb att surt kommentera och märka vartenda ord hon skriver. Gör ingen skillnad, hjälper inte någon eller något och gör inte dig på bättre humör.

       Svara

     Det är olagligt där, kan kosta i tullen men lagligt att äga i Sverige

     Svara

      Som sagt, fortsätt gräv…

      Svara

   Ja det kan man.

   Svara

   Ja, det vet väl redan du Catrin med tanke på en av dina senaste instagrambikder innehållande både fejk-Chanel och fejk-Michael kors i typ fem exemplar?

   Svara

  MissLissibell må vara ung och dum. Men vi har vuxna bloggare som Catrin Hedlund som stolt poserar med sin nyinköpta kopia på Instagram och verka tycka att denna verksamhet är ok.

  https://minfil.com/A6v8X0f1b2/114.jpg

  Svara

   Glöm inte att Catten har varit på en utlandsresa, och ska på två till i år.
   Lagom roligt för hennes offer alltså…

   Svara

   Kan tänka mig hur det låtit om hon köpt en äkta i stället….

   Svara

    I know!

    Svara

     Som att du ens skulle bli insläppt i butiken Catrin, än mindre ha råd med en äkta väska 😂

     Svara

      Meeen fy FAN vad håller ni på med här inne

      Svara

    Mamma betalar!

    Svara

   Så as ful med😂 trekantig?

   Svara

    Passar bra på Finlandsfärjan när hon kryssar

    Svara

     Hahahahahaha jag dör! Tack för den bilden som jag fick framför mig 😂

     Svara

   Sedan är hon så korkad att hon taggar sin billiga kopia #chanel. Chanel har en mycket aktiv antipirat avdelning. Skulle inte förvåna mig om de statuerar exempel här.

   Svara

    Haha! Vissa människors brist på självinsikt alltså!!! 😂😂😂 🐈

    Svara

    Bara att gå in på fotot och @chanelofficial 😉

    Svara

  Eller att hon säger att man inte får göra vad man vill med sina egna pengar, att hon inte tycker att man ska köpa dyra märkesväskor även om man har råd.

  Svara

  Har aldrig sett Matgeek (?) tidigare men oj alltså, vilken bra och saklig video! Hatten av.

  Svara

  Camcam, jag fattar att du händer mycket i sociala medier-världen nu, men jag skulle VERKLIGEN tycka att det var kul om du grävde lite mer i den här Schulmanhärvan. Eller snarare i Hannah och Amanda, rent generellt. Daniel Redgert och Margaux släppte en podd idag, där Daniel snackar rätt öppet om hur det är att jobba för dem och vara en av deras gullegrisar i ”innersta kretsen”, vilket han ju har rätt rejäl erfarenhet av, och hur han känner igen beteendet hos Julia Frändfors. Han pratar om hur Schulmanklanen låter andra gå deras ärenden, men aldrig själva smutsar ner händerna offentligt, att det är ett medvetet sätt osv. När han promotade podden på Instagram kommenderade Nicole Ryden @nicopic ”Helt rätt!”, vilket är väääldigt intressant då hon själv varit anställd på Perfect day och varit en del av den ”innersta kretsen”. Det MÅSTE finnas mer att gräva i här! De senaste veckorna har nog varit ögonöppnande för många, när de insett hur Schulmans (inkl Hannah) faktiskt jobbar. När de ägnade ett helt jäkla poddavsnitt till att framhäva att de minsann aldrig var elaka eller mobbade någon, och sen kommer allt det här. Sjukt beteende verkligen…

  Svara

   Intressant! Vill också läsa mer om det

   Svara

  Helt OT men faaaaan vad jag avskyr PostNord. Skickade ett varubrev i måndags. Företaget har ännu inte fått det… Det skulle från Uppsala till Täby, hade bokstavligen kunnat GÅ till Täby snabbare….

  Svara

   Och jag fick post i går hem kl 22.30 vad är det som händer? 😯

   Svara

    Det var inte Postnords brevbärare iaf, det kan jag 100% garantera.

    Antingen hade breven kommit fel till en granne som lade ner det i din brevlåda den tiden, eller så var det brevbärare från Bring (om du bor i Sthlms-regionen).

    Svara

   Jag skulle ha fått ett paket igår, nu kommer det tydligen på tisdag istället. Yeeey!

   Svara

   Och jag fick påminnelsesms om att jag hade två paket att hämta ut… Jag har inte beställt något 🙁

   Svara

   Min pappa har jobbat på posten i ungefär 45 år. Han säger att det är katastrof nu. Det är som svängdörrar, nytt folk kommer och går hela tiden. Ingen vill stanna pga totalt kaos och värdelösa chefer/arbetsförhållanden. Han tycker det är hemskt att gå till jobbet. Han vill att all post ska vara uppsorterad när man går hem och att det ska vara minimalt med fel, men vi vet nog alla att det inte funkar så nu…

   Blir också tokig på hur kasst det funkar, men tycker också synd om de som sliter men hela tiden jobbar i motvind.

   Svara

    Jo, det är rätt uppenbart att de politiker som tog beslutet att slå samman sig med Danske Post gjort bort sig rejält… Hela organisationen behöver totalt renoveras från toppen och ner.

    Svara

  Angående blogginlägg hoppas jag det tidiga inlägget dvs kl 06:00 återuppstår nästa vecka och regelbundet kommer måndag-fredag hela hösten 🙂
  Jag är en morgontidig varelse (åtminstone fram till novembermörkret) och tycker det är trevligt om det finns ett färskt blogginlägg att kolla på till morgonkaffet.
  KUTGW 👍

  Svara

   Det kommer återuppstå på måndag! 🙂

   Svara

  Det här inlägget känns ju betydligt mer relevant än t.ex det med Bellas reklamfilm (som kändes väldigt harmlös). Så hellre sådant folk frågar om, vilket jag sett att många gjort här.

  Själv älskar jag väskor och har köpt en del LV , Mulberry, Chloe, MJ, osv. Vet att folk har synpunkter på detta (minns ni när Mona Sahlins handväska blev en diskussion?) men för mig är det materiell lycka. Köper aldrig dyr teknik, ärver mannens mobiler osv. Väskorna, som jag sparar till, är min lyx. Jag älskar att få gå in i butiken, känna och titta på väskan och sedan få med den i en dustbag. Superytligt måhända, men jag jobbar hårt och sparar länge och behåller dessutom mina väskor livet ut. Har haft vissa av dem i 15 år hittills. Kan även falla handlöst för en väska från Lindex så det är inte alls så att det måste vara dyrast.

  Dock fattar jag faktisk inte varför man väljer att köpa en kopia? Vill man inte lägga pengarna som krävs för en märkesväska – vilket är helt förståeligt – så finns det många fina på t.ex. Wera/Åhléns eller andra ställen. Varför köper man en som ser ut som tex en LV men som egentligen är nån billig variant inköpt på semestern? En del påstår att de gillar utseendet, men om man vet att ett företag producerar väskan och att nån annan fulsnott deras design och gör sig snabba pengar på detta så skulle jag skämmas. Även om andra beundrar den så skulle jag ju själv veta att jag inte har en ”riktig”. För mig är det obegripligt.

  Svara

   Håller med i allt du skriver och förstår verkligen den där materiella lyckan! (du råkar inte vara oxe?) Är det så att man verkligen älskar designen så finns det dessutom gott om ”inspirerade” väskor hos kedjorna, som är fina utan att vara faktiska kopior. Personligen är jag inte ett fan av dem heller, eftersom jag tycker att även det är att snylta på någon annans design, men jag tycker ändå att det är SÅ mycket bättre än faktiska kopior.

   Svara

    haha, nope. Kräfta här:) Ja hag tycker samma. Gissar att alla sneglar och inspireras av varandra, men därifrån till att faktiskt rent av stjäla någons varumärke…

    Svara

  Viss, hon är ung (omyndig) och har kanske inte ett moget konsekvenstänk ännu. Men om hon (och hennes föräldrar) anser hon mogen nog att själv ta beslutet att börja jobba direkt efter 9an, då är man i min menning även mogen nog att fundera över vad man säger i videos om man valt att arbeta med det.

  Svara

  Brukade tycka att matgeek var aight men anser numera att han och hans självrättfärdighet gör honom till en jävla tönt. Brukade även tycka att den här bloggen var aight men har så sakteligen börjat inse att jag inte hade pallat väcla så mycket som en stavelse med merparten av de som kommenterar här. Mitt intellekt är fan för bräckligt för den här sörjan.

  Svara

   Aight?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.