En Blondinbellsk road map

START!

Vad tror ni?
Kommer hon följa det jag tror är en noga utstakad strategi från excelarket, eller kommer hon känna sig nödgad att be sång och dansmannen arbeta över i helgen för att i sista sekunden ändra om i den för att inte bli tagen med brallorna nere?

Inlägg 13/8
Inlägg 15/8

Kanske kan hon slå ihop det på något vis med all smygtrosreklam?
Ha trosorna och parfymflaskan i samma broderade dust bag? Hur smidigt liksom?

Tack för tips, Sigge!

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Självklart det var min första tanke när jag läste inlägget om parfymer och hur Bella gillar att byta parfym inte bara varje dag, utan även flera gånger per dag beroende på humör, känsla och aktivitet. Som upplagt för snipp.

  Svara

   Hennes super allergi verkar har försvunnit då som allergiker tål man sällan parfymer och helst inte flera ”uppdateringar” om dagen. All sort doft/parfymer akumelars dessutom i kroppen så inte i hennes vegan och hälsolinje hon valt.

   Svara

   kan du bara fokusera på nån ny nu, så less på att du ältar varenda steg bb tar, suck o lämna henne ifred, move on

   Svara

  Bella kommer inte flytta in i skrytbygget! Det är bara ett samarbete och spel för publiken för att kunna sälja villan. Tro mig. Hon kommer dra sig ur affären och köpa en lägenhet istället.

  Svara

   Ja, precis min tanke!

   Svara

    Ingen bra investering heller? på så sätt har hon försäkrat 25 M och ingen investering är bättre än fastighet. månadsavgiften blir hennes ”besparingar”. Ganska genomtänkt faktikst om hon skulle köpa huset. Hon behöver ”image” för sitt jobb med. Som Cam Cam skrev Bellas hus representerar ”stora framgången ” hon skryter om (ljuger om ).

    Vad jag däremot tycker är sorgligt är alla ”ränteavdrag” hon drar in via generösa välfärdssytemet. Dessa ränteavdrag, skatteplaneringar, momavdrag, you name it…..finansieras av stackars de som läser hennes blogg och framför allt de som konsumerar hennes produkter som är just låginkomsttagare för vem annars köper löwengrips flaska ? lite white trash märke och verksamhet om jag ska vara helt uppriktig.

    Ingen med stil och pengar köper hennes produkter. Tänker på alla kända artisters parfym och klädmärken….har det varit några framgångar med dem, tycker ni?

    Har Bella själv konsumerat andar svenskars hudprodukter? Vi har massor….!!!

    Svara

     Läste att hon betalat närmare 30 milj för det också.

     Svara

      Någon som hittat på Booli eller Hemnet att den står som såld och till vilket pris, eller dröjer det? Har för mig att det brukar komma ut rätt fort.

      Svara

       Slutpris på fastigheter kommer upp när lagfart beviljats och registrerats.
       Då grundar sig beloppet på verkligt slutpris och inte på sista bud som brukar gälla för bostadsrätter.

       Svara

     Jag har köpt Britney Spears parfym, gillade den länge men ville inte köpa den, kändes inte riktigt som jag liksom men jag älskade doften. Nu tycker jag den känns lite cool faktiskt 😉

     Svara

   Tror jag med. Stämmer överens med teorierna från förra året. Besiktningen kommer inte ”gå igenom” och hon kommer panikköpa en lägenhet i stan.

   Svara

    Yes. Och mäklaren tror kanske att skrytbygget nu får reklam utomlands bland bellas följare och därmed potentiella riktiga köpare. Redan när Bella skrev att det stod löwengripflaskor på lyxhusets visning kände man ju att något var skumt. Ett hus för så många miljoner köper inte in stylingprodukter på dollarstore eller mathem.

    Svara

     Fast hur är det bra reklam för huset/mäklaren om det inte går igenom besiktningen? Och vilka mer förutom bloggbevaknings läsare har ens sett huset hon köpt? Och har över 20 miljoner att lägga på ett hus Isabella då offentligt ratat?

     Tror mer att hon kommer bo där ett tag (12-18 mån) och sen köpa sig något i stan. Haha, fast nu när jag skriver det, tänker ni kanske att hon ska bo där gratis nått år för att öka intresset och sen ”sälja”? Ja det vore ju nånting som ur Truman show/the Joneses!

     Svara

      Hmm intressant teori! Något är skumt. Mäklaren måste tro att hen tjänar något på det samarbetet. Huset har legat ute förut men inte blivit sålt, så Bella kan inte räkna med att det är lättsålt. Speciellt inte med amorteringskravet som inte fanns när hon och Odd köpte sitt hus. Nä här ligger en hund begraven.

      Svara

      Min teori: Hon ljuger om sin statistik (as we altarduk know) och har senaste året många artiklar som bekräftar hennes lögner, vilket säkert är en strategi i sig. Ljuga om det under en längre period så det står överallt och därför fungerar som underlag till alla följare hon menar på att mäklaren kommer nå ut till. Likaså alla utlandsresor och blogg översatt i flera språk går ju att vända till att hon har en stor utlands-publik. Med tanke på hennes livsstil, hotellval etc kan hon ju hävda att detta görs för att hennes följae har samma ekonomi vilket såklart intresserar mäklaren. Allt nyrikt spel för galleriet kan hon ju nu använda som underlag till vad hon nu vill ha.

      Jag har svårt att tro att allt i Schulman Show var en miss, men har fortf inte kunnat räkna ut VAD hon vinner på det. Oavsett upplever jag det som att det ”bara” är vi här inne som är insatta i luftslottet. På något sätt lyckas hon ju lura många, så även säljaren som kanske hör namn som Stordalen.

      Men hur hon då skulle kunna dra sig ur har jag inte en aning om, ett lättare fel i besiktningen som ägaren ska fixa men som hon inte hinner invänta för att hennes eget är sålt då + tillfälligt boende finns inte på kartan?

      Svara

       Altarduken har vetat det länge!

       Svara

        😂

        Svara

        Hahaha, altarduken vet allt. Det vet väl alla 😜

        Svara

       Alltså eftersom hon ljuger och hittar på hela tiden.. Hur kan man må då som person? Finns det något som är äkta i hennes liv?

       Svara

        Tycker likadant.
        Om man är så lycklig, framgångrik och ….varför ens behöva gå till psykolog? Det går inte ihop. Hon tävlar med sig själv och mår inte bra. Ska vi skylla det på henens föräldrar? Dålig uppfostran? Skolans misslyckande?

        Svara

      Fast hon har väl inte själv visat vilket det nya huset är? Det ör ju skvallersajter som rapporterat om det…

      Svara

       Finns inte så många hus med båtplats och som inte har egen sjötomt. Bella skrev själv att tre hus delar brygga (vilket iofs borde vara sju om man läser mäklarens beskrivning och räknar antalet bodar på bryggan).

       Svara

     -Hon körde reklam för barnmaten när de Odd fick en låtsas tjänst hos barnmat företag för att kunna få banklån inför sin bostadsköp. (han hade endast 3 månaders uppdrag hos dem).

     -Odd jobbar nu med ”mäklarfirma” och vem vet vad som ligger bakom det här? Hon exponerade Odd när hennes falska siffror uppdagades…..och plötsligt fick de bra relationer…

     -tjänter och gentjänster ?

     Svara

      Odd jobbar inte på någon mäklarfirma. Han jobbar hos Storholmens förvaltning, typ ett ”vaktmästarbolag” som bostadsrättsföreningar kan köpa div tjänster av.

      Svara

     Var det gamla eller nya flaskor av Löwengrip på mäklarbilderna?

     Svara

    Man kan ju undra vilka fel på ett två år gammalt hus som skulle motivera hävning av köpet efter besiktning?
    Dolda fel lär man ju inte upptäcka utan det måste vara något som besiktningsmannen kan få fram.
    Är huset fukt- eller mögelskadat? Sådant händer ju även med nybyggen. Men annars bör inget ha hänt med det som var ok när bygget lämnades över till byggherren.
    Det finns ett protokoll från slutbesiktningen när byggherren tog emot huset från entreprenören. Där ska det stå vilka eventuella fel som fanns och mäklaren bör veta om dessa har åtgärdats.
    Nej, det där med besiktningen verkar skumt. Är det här inget köp utan en affär för skens skull?
    Ett sätt för mäklaren att få uppmärksamhet och för Bella att sälja sitt hus?

    Svara

     Jag undrar vem säljaren är? Har det bott någon i huset sen det blev klart?
     Byggherre, företag eller privatperson som äger idag?

     Svara

      Det har bott folk i huset sen det stod klart för ett år sen. Det är ett par med ett litet barn som bott där. Har sett bilder på deras instagram. Mannen i paret är arkitekten till huset och han jobbar även med design av jävligt dyra hus . Om det är det huset B köpt så har hon gjort det av en anledning, tror hon känner dom fd ägarna. Alla 3 rör sig i samma kretsar, reser till samma ställen både i Sverige och utomlands, har gott om pengar.

      Svara

       Hon följer inte kvinnan på Instagram åtminstone, men att de bott i huset står klart efter en skrollning genom flödet. Undrar varför man flyttar efter bara ett år..

       Svara

       Fast va? Vad jag kan hitta är det inte alls en arkitekt utan en egenföretagare (inom en helt annan bransch), drygt 50 år gammal som bott där. Vad fick du arkitekt ifrån? 🙂

       Svara

       De tre husen vid Sjövik är ritade av firman REALARCHITEKTUR Berlin. Huvudarkitekt är Petra Petersson.
       Husen är konstruerade av Åsbohus.

       Svara

      Privatperson (man på +50) med flera företag 🙂

      Svara

      Tack för info alla! Tänkte att vem säljaren är skulle ha kunnat bringa klarhet i upplägget men känns inte helt lätt att dra slutsats av det heller.

      Svara

     Saken är den att ev fel/brister som upptäcks genom besiktigning behöver inte vara av en viss ”grad” för att köpet ska kunna gå tillbaka/köparen dra sig ur. Det räcker eg att köparen ångrar sig och kan skylla på besiktningen. Detta för att det tydligen är för komplext att i avtal specificera vilken typ av fel det måste röra sig om för att köpet ska hävas. Fick detta förklarat för oss (av säljarnas mäklare) när vi själva skulle besiktiga huset vi nu äger och köpte förra året.

     Svara

      Det behöver inte alltid vara så, man kan ha lite olika stränga hävnings-klausuler.

      Svara

       Ok, vi fick förklarat att man åtminstone numera inte brukar göra några närmare specifikationer utan det så att säga är fritt för köparen att häva köpet med hänvisning tlll besiktningen (hur litet fel det än är). Vanligtvis brukar man ju dock försöka lösa det genom en ekonomisk uppgörelse (dra ner på priset) ist för att helt blåsa av affären. Detta va säljarnas mäklare som sa och han borde ju ha säljarens intresse i åtanke.

       Svara

      Jaha, så om man säger att det låg några döda flugor i ett hörn kan man häva avtalet (och få tillbaka eventuell handpenning)?
      Verkar ju helt stolligt. Då är det bättre att göra besiktningen innan man över huvud taget skriver kontraktet.
      Är det ett exklusivt objekt som varit på marknaden i månader så är det knappast någon brådska.
      Å andra sidan vet vi ju inte om Bella över huvud taget skrivit något kontrakt. Hon kanske inte ens tänker köpa huset utan bara sälja sitt eget…

      Svara

   Jag tror att hon backar ur när hon begriper att lagfart och nya pantbrev kommer att kosta en halv miljon cash.
   Plus att alla pengar hon tjänar framöver kommer att gå åt till driftskostnader, räntor och amorteringar på ett hus tre gånger större och mycket, mycket dyrare än vad hon egentligen behöver.
   Dessutom ligger huset helt fel i förhållande till det liv Bella lever. Vad tänker hon på? Hoppas hon kan ta sig ur detta utan att förlora eventuell handpenning.

   Svara

    Det är också intressant att hon ju reser så väldigt mycket och gillar att berätta om det. Resandet i kombination med ett stort hus (som hon f.ö säger att hon sällan är i) går inte ihop. Då kan det bara handla om att hon vill ha bara för att, för sakens skull. Förlåt men asså det är så löjligt så jag vet inte vad.

    Svara

    Särskilt när hon verkar gilla att ha varmt inne så kommer driftkostnaderna dra iväg. Energindeklarationen på gamla huset föreslog att man skulle sänka till 21 grader.

    Svara

    Alltså, ni är ju faan inte kloka, måste klia ordentligt under foliehattarna ni har på er.. Bellas förljarskara är knappast några som har råd att köpa huset, så på vilket sätt skulle mäklarfiman tjäna något på ett samarbete? Snarar tvärtom som jag ser det, ingen seriös köpare skulle använda dem efter det.

    Svara

     Håller med dig! Det är ngt annat….

     Svara

   Foliehattar 😂😱

   Svara

  Det jag undrar är, kollar hon sjäv på sina egna stories och känner: yes jag är bäst!! Soooooo guuuuuuuuuuys, this iz göing to mejk mi rich. Buy mai prodakts *plockar upp en produkt* HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA it’s so mach fan being Bella.

  Alltså jag skulle slänga ut min dator ur fönstret och hoppa efter om jag jobbade med henne, värre om jag visste att allt jag sliter för går till att bidra till hennes SMÖRJA!

  Svara

   Ja jag tror hon lägger upp allt det där med en genuin tro om att det är käckt och häftigt och allting. Själv kollar jag bara på hennes instastorys för att få mig ett skratt. Ja det låter lite sjukt, men jag vill se vilka stolligheter hon hittar på denna gång. Undrar hur många fler som ser, inte för att man tänker ”wow” utan för att man vill se parodin som utspelar sig.

   Svara

    Bellas instastorys är mitt guilty pleasure. Jag skulle aldrig köpa något som Bella förknippas med men jag kan inte låta bli den konstiga humorn som hennes storys bidrar med.

    Svara

     Åh samma här. Älskar att läsa och se hur hon slänger sig med uttryck som hon inte ens förstår eller passar in i en mening. Lite som med Mogi som använder massa ord fel för att det låter ”bra”.
     Satan vilken hemsk människa jag måste vara. 🤣😂

     Svara

   Fattar inte heller vad som är driv/provokationer och vad som är seriöst för henne. Oavsett skulle jag skämmas som f-n över den bild som hon sänder ut. En ren parodi.
   Hennes otroligt få likes i relation till följare visar ju att nutida Bella inte heller impar på speciellt många längre, jämför med vilket annat konto som helst typ…

   Svara

  Alltså gaaahhhh, ännu ett exempel på hennes satans konsumtion och slöseri, vem köper nya parfymer en gång i månaden bara för att få en ny doft? De tar ju aldrig slut. Jag köpte en liten parfymflaska för ett år sedan, som jag använder varje dag (typ) men den är fortfarande inte slut! Köpte en ny, likadan flaska på mellandagsrean för jag tänkte att den gamla ändå är slut snart, men icke. Blir så ledsen av den där giriga mentaliteten. 🙁

  Svara

   Men det är ju det som är idén med Snipp. Att man prenumererar på små parfymflaskor. Det är ju det hon förbereder. Ganska genomskinligt.

   Svara

    Håller med dig. Men funderar samtidigt på hur intressant en sån tjänst är. Man får ju såna småflaskor gratis när man beställer från kicks tex, och de flesta av oss är inte parfymkännare, man vill bara lukta gott/fräscht typ. Samtidigt som det när det gäller lite mer nischade parfymer är väldigt personligt vad man gillar. När man får sin tredje låda med två miniparfymer som man inte gillar/bara gillar ok, vill man fortsätta då? Typ glossybox är ju olika sorters produkter att testa. Bara lite funderingar.

    Svara

     Det är säkert personligt vilka preferenser folk har men min uppfattning är att folk generellt söker efter ”sin” doft. När de hittat den använder de den och bara den. Det är ju oftast så att en parfym är ens ”signum”; man känner en doft och kan direkt associera den med en viss person. Jag är likadan, använder främst en parfym eftersom det är ”jag”. Känner personer som använt samma parfym i massor av år av samma skäl.

     Svara

      Undrar om Laura Biagiottis Sotto voce finns kvar i nåt land 😓

      Svara

     Tycker också det känns slösigt- sannolikheten är att man mest låter småflaskorna ligga eftersom det känns osannolikt att man skulle hitta nya favoriter varje gång. Tråkigt om man provar en ny parfym och inser att man äcklas av doften- detta har hänt mig med de små proverna man ibland får med i paket men då har man ju iaf inte behövt betala för dem 🤪

     Svara

      Jag är faktiskt medlem på Sniph och tycker tjänsten och deras service är rätt fantastisk. Har fått ett par dofter under det senast året som jag kände inte alls var jag och de bytte jag ut genom Sniph market (andrahandssida på FB) till två som jag verkligen tyckte om. Så det gjorde inget. Sen har de ett återvinningsprogram också där man kan skicka in 5 flaskor, få en gratis. Så generellt en genomtänkt tjänst och älskar man parfym som jag så är det väldigt bra att använda dem.

      Svara

     Jag har börjat prenumera på Sniph, bara hunnit få en doft hittills och den är jag supernöjd med. Fördelen med den här tjänsten för mig är nog att jag får lite olika dofter i små kvantiteter, jag har aldrig gjort slut på ens en liten flaska för jag tröttnar alltid. Och skulle aldrig lägga pengar på flera olika parfymer så detta passar mig bra, tycker det är en bra idé!

     Svara

      Ja vill man inte ha en signaturparfym/tröttnar fort/vill testa nytt så är det ju smart! Tänkte kanske mer på mig själv att jag är lite petig med dofter och ägnar därför hellre tid åt att testa/provdofta i butik för att lägga pengarna på något jag gillar, än att få hem miniflaskor jag kanske aldrig använder. Vi är ju alla olika 😊

      Svara

    Snipp? Heter företaget så?! Som SNIPPA? 😯😂

    Kan inte vara svenskt?

    Svara

     SNIPH (Som sniff)

     Svara

   Svar till flera i denna tråd:
   Parfym är ett intresse hos många människor. En del människor, likt mig själv, älskar parfym. Vissa samlar och har många parfymer. En del, som jag, har ingen enskild ”signaturdoft” utan kör mer på en doftfamilj. (Om någon mot förmodan undrar så är det orientaliska gourmander som står högt i kurs, gärna med ”vuxen”, lyxig vanilj, mysk, sandelträ och ambra).
   Jag har runt 10 parfymer + lite småflaskor och provrör, vissa är dyra nischparfymer, andra är klassiker från kända märken. Parfym av bra kvalitet håller i flera år, så det är ingen panik och slöseri att ha flera flaskor. Om jag helt tröttnar på en doft så ger jag bort den till någon vän. Sällan slängs något utan används tills de är slut. Köper man bara för köpandets skull och skrytfaktorn däremot är det bara töntigt. Men är man genuint intresserad och använder upp sina parfymer anser inte jag det vara slöseri eller hetskonsumtion.

   Däremot brukar inte folk överlag byta parfym flera gånger om dagen kanske. Och att köpa nya varje månad tror jag nog bara totala parfymnördar gör, och folk som jobbar i skönhetsbranschen.

   Gällande Bellas påstående att hon ääääälskar parfym och köper nytt hela tiden, byter mellan parfymer under dagen osv så tror jag inte riktigt på det.
   Följde hennes blogg under rätt många år och mig veterligen så har hon inte direkt haft ett särskilt stort intresse för parfym. Inte mer än vad hennes nya produkter ska lukta + skrytfaktorn när hon åkte till Paris för att ”skapa” sin egen LCC-parfym hos en parfymör (och parfym blev ju ytterst kortlivat i sortimentet).
   Hennes dyra och mer vuxna parfymer är ju heller inte i närheten av de flickiga kola-, blom- och vaniljdofter som hennes produkter fått genom åren och som Bella säger sig valt själv. Tror, som camcam, att det kommer segla upp ett parfymrelaterat samarbete rätt snart…

   Svara

  Jag har kvar parfym som jag fick av min fd svärmor, varit singel i snart två år så do the math 🙄 Köpt en parfym sen dess, unna mig en lite dyrare. I april. Förra året. Vem fan behöver olika parfymer för varje dag/varje känsla/osv.

  Svara

  Snipp, snapp, snut – så var flaskan slut.

  Svara

  Haha hon är verkligen lika genomskinlig som en parfymflaska numera. Allt hon gör är som sagt strategi/tjäna pengar på nåt sätt. Lär behövas inför det nya skrythuset.

  Svara

   Transparent😂

   Svara

  Vet vi överhuvudtaget säkert att det är det där lyxhuset hon köpt? Kan det vara ett annat hus i lägre prisklass? Bella har ju inte lagt ut några bilder.

  Svara

   Jag tror inte hon har köpt villan- finns inget som säger att hon gjort det! Däremot har hon nog samarbetat med mäklare för att få upp mer publicitet kring dessa hus som ingen verkar vilja köpa samt sin egen husförsäljning. Skulle inte förvåna mig om det kommer upp ett inlägg att hon flyttar till nån våning i stan snart

   Svara

  Jag blev rätt besviken när jag insåg att de där kvinnliga entreprenörerna hon lyfter och plötsligt är bästis med – Nicole, Faye, Tara… de har alla män som är mångmiljonärer/miljardärer, och jag tror att Isabella är minst lika imponerad av deras män och umgängeskrets som av kvinnorna själva.
  Brasklapp: osäker på om Tara och skådisen Aidan Turner fortfarande är ett par?

  Svara

   Tara är tillsammans med Spotify-grundaren Martin Lorentzon = net worth US$3.7 billion (June 2018)

   Svara

    Ja vill verkligen inte förminska deras entreprenörskap, men oavsett kön, är man tillsammans med någon värd miljarder så är det ju lättare att våga satsa på spetstrosor eller parfymprenumeration. Man behöver ju liksom inte oroa sig för att inte kunna lyfta lön eller gå i konkurs.

    Svara

     Ja, Faye med trosorna är tillsammans med iZettle-miljardären Jacob de Geer. Då kan man förstås hålla på och pyssla med någon hobby utan tanke på att den ska ge vinst.

     Svara

      Samtidigt kul att de prövar sina vingar (självständighet) och startar bolag istället för att spendera sina dagar på SPA eller att shoppa. Om relationen avslutas kan de kandke försörja sig själva.

      Svara

   Om man ska bli rik ska man umgås med rika människor- det var väl något sådant Bella skrev på en instastory. Så hon väljer verkligen vänner med omsorg iaf. Så uppenbart att hon umgås med dem för att de ska gynna henne. Hoppas att någonting med deras vänskaper är äkta, för allas skull. Sorgligt annars.

   Svara

    Ja, Bella gillar att nätverka och träffa folk som lyckats och blivit rika för att snappa upp saker, få affärsidéer och eventuellt förslag på samarbeten.
    Ska man bli rik måste man umgås där pengarna finns vill jag minnas var ett visdomsord från Bella. Follow the money 🙂
    Ligger förstås något i det. Inte lönt att snacka med fattiglappar utan connections.

    Svara

   Ja, det finns många sådana exempel. Enkelt att starta företag när man inte är beroende av att företaget genererar överskott.

   Svara

  Gick nyss in på Isabellas blogg (läser inte den någonsin) och insåg direkt vem jag tycker hon liknar i hela sin livsstil och beteenden. Kommer ni ihåg Viktoria Nordgren från Bron säsong 2 tror jag det var? Är det inte skrämmande likt ändå?

  Svara

   Nej nej nej, Saga Norén är det ju förstår du väl! (😉) Varken hon eller Bella är ju bra på att prata/visa känslor, som en äkta power woman!

   Svara

    Hon vill det åtminstone 😀 när hon såg Bron med Odd frågade hon honom om han tyckte att hon var lik Saga (alltså inte tvärtom som hon senare sagt) och skrev att hon dock inte har asperger. Nu har hon plötsligt drag av det och har svårt med det sociala, vilket hon aldrig har haft förr. Kanske man kan ha en släng av asperger endast när man träffar ointressanta människor som inte ger en någonting?

    Svara

   Nej, hon drev väl familjens läkemedelsföretag? Fick inte bilden av att hon var någon flamsig pajas i en internetcirkus.

   Svara

  Pantbrev uttagna på över 9 miljoner på Klotmurklan. Trodde inte hon var så högt belånad på fastigheten. Får hon 12 miljoner för kåken? Vad tror ni?

  Svara

   Om den säljs för 12 millar så blir det väl bellas sämsta husaffär eftersom det var det beloppet huset värderades till när hon skulle köpa ut Odd. Ingen vinst mao.

   Svara

    Huset värderades till 11,5 mkr i bodelningen.
    Odd bör ha fått ca 2,5 mkr för sin hälft om belåningen var den Bella skrev om i juni 2016.
    Om Bella har 9,2 mkr i lån och säljer till 11,9 mkr så får hon alltså loss 2,7 mkr (inkl latent skatt).

    Svara

     Exakt, och med den matematiken har jag svårt att förstå hur hon skulle finansiera ett köp på 25 msek, för att inte tala om amortering och driftskostnader.

     Svara

   Svårt att säga, förmodligen om hon skulle ha möjlighet att låta försäljningen dra ut på tiden, men om hon redan köpt något så behöver hon få iväg huset fort. Det kan då bli problem eftersom hela Stockholms bostadsmarknad kan beskrivas som avvaktande sedan priserna på bostadsrätter började sjunka för snart ett år sedan. Villor har inte sjunkit i pris fock, däremot så tar det längre tid att få objekt sålda och frågan är om Bella har tid att vänta medans potentiella köpare lägger underbud, villan tas bort från hemnet och läggs upp igen osv.

   Svara

    Ja det är märkligt att hon säljer nu… är ju inte alls säljläge om man inte MÅSTE. Och inte heller riktigt köpläge om man inte MÅSTE. Så varför köper hon hus just nu? Själv vill jag sälja min lägenhet och köpa större, men jag avvaktar just på grund av osäkerheten på marknaden just nu.

    Svara

   Pantbrev behöver inte betyda att belåningsgraden är så hög

   Svara

    Varför inte? Förklara gärna. Om pantbreven inte är uttagna ska de ju dödas.

    Svara

     Det är inget konstigt om uttagna pantbrev inte är utnyttjade för lån. Om man t ex löser/amorterar lån kan ett pantbrev bli onödigt som säkerhet och då kan man få tillbaka det från långivaren. Kan då användas som säkerhet för annat lån.
     Döda ett pantbrev gör man om det är ett pantbrev som förkommit dvs inte kan lokaliseras. Kan förekomma vid fastighetsaffärer då inte alla uttagna pantbrev kan redogöras för. Man har ingen anledning att döda ett pantbrev som man har kontroll över. Det kostar 2% att ta ut ett nytt pantbrev så det är bara att ha behålla.

     Svara

     Nej man behöver inte döda dem, jag skulle gissa att i princip ingen gör det då det kostar pengar att ta ut nya. Förfarandet med att döda dem har blivit omodernt i och med att de är digitala och svårligen hamnar i fel händer. I takt med att man amorterar ökar övervärdet i dem och det går alltså att belåna dem igen eller låta dem övergå vid försäljning.

     Svara

      Förlåt, men att det heter ”döda” gjorde er diskussion så himla rolig! ”Pantbrevet har rymt, vi måste döda det!!”

      Svara

   Hur mkt ränteavdrag får man med 9 M lån?

   Svara

    Räntesatsen * 9 msek= årlig ränta, t ex vid 4% ränta blir årlig räntekostnad 360 000 kr. Ränteavdraget är 30% dvs 120 000 kr.

    Svara

     Avdrag för ränta görs mot skatten och upp till 100 000 kr/år får man 30% avdrag och på överskjutande ränta 21%.
     Det vanliga är att makar/sambor gemensamt är låntagare och då får man fullt avdrag för räntor upp till 200 000 kr/år.

     Svara

  Reklamen har redan börjat. I stycket efter det som du återger ovan, så kommer:

  ”På kvällarna har jag använt Parle moi de parfum flavia vanilla (via Sniph), den doftar lyxig vanilj.”

  Svara

   Namnet på det där företaget, jag associerar det till snipparfym varje gång jag ser det.

   Svara

    Samma här! Blir helt ärligt äcklad av namnet Sniph.

    Svara

    Jag har också reagerat på det! Tänker parfym för snippan, men nu misstänker jag att namnet ska uttalas som sniff 🤔 Alltså att en sniffar på parfym.

    Svara

    Jag trodde ett tag att det verkligen var snipp-parfym.

    En för Stordalen, en för Hampus, en för…

    Svara

     Hur luktar Snipp parfym? Så nyfiken. Märkliga kommentarer…. det är ju rätt uppenbart att det är Sniff som är uttalet vilket är ganska kreativt eftersom det rör sig om just doft. Vissa vill ju bara hitta fel på allt.

     Svara

  ”Men nu har jag börjat titta på bilderna flera gånger om dagen och drömt mig bort ”här ska gymmet vara”, ”här bygger vi pool” etc. Jag insåg idag att jag kommer att kunna köra in en egen båt till stan om jag vill, då det ingår båtplats till huset (vi är tre hus som delar på en brygga 200 meter bort från huset). Nu är inte båt direkt prioriterat men det var en rolig insikt.”

  Nu inser jag. Bella har ett samarbete med mäklaren om att försöka marknadsföra det där osäljbara skrytbygget! Kanske att mäklaren säljer bellas hus utan provision i utbyte?

  Svara

   Nä… Det är ju ett sätt att få samarbeten. Nuvarande hus är redan sönderrenoverat, så der behövs ett nytt för byggreklam och Asos (som hon nu ska börja promota). Sjukt smart egentligen! Och så kan hon sälja om ett år när samarbetet är över

   Svara

    Men asos är ju kläder? Hur ska huset kunna dra nytta av det 😆

    Svara

     …walk-in-closet…?!

     Svara

      Kläder från Asos kan hon ta bilder av och modella i hennes gamla walk in closet… eller hennes garderob på jobbet. Förstår inte vad hon behöver ett nytt hus till där?

      Svara

   Men alltså, Bellas följargrupp har inte råd att köpa hus av denna mäklare, varför i hela friden skulle de ha ett samarbete???

   Svara

    Bella överdriver allt. Ett tag sa hon att hon har kanalen som når ut till flest kvinnor i Sverige (och att det indirekt innebar att de följde henne för att de gillar henne lch därför är öppna till det hon marknadsför, vilket inte är sant. Alldeles för stor del av hennes bloggläsare gillar henne inte och hon har väldigt få likes på Insta jämfört med andra med färre eller lika många följare).

    Svara

     Om man nu inte tror på husköp mm så är det väl inte konstigt eftersom mytomaner lever efter sin egen sanning. Skrämmande att det finns någon som är så upptagen av status och pengar och inte minst vem i hela världen orkar följa med någon som lever i en sån påhittad bubbla?

     Svara

  Är det bekräftat att hon hängde utomlands med Stordalen?

  Svara

   Ja. Tror du att han köpt huset åt henne? Kanske ska de hyra ut det som något slags hotell? Detta var ju en ny twist på det hela! Hon sa ju att detta var hennes största affär någonsin.

   Svara

    När skrev hon på pappren?

    Svara

     Förra lördagen.

     Svara

    Kanske spa?

    Svara

    Love shack.

    Svara

   seriöst…vem bryr sig om Stordale. Han lär inte heller ha några vänner. i så falla lika barn leka bäst.
   Missuppfatta mig rätt men så som han ser ut och klär sig är ….speglar ju hans personlighet … hade tyckt att det är pinsamt att sitta ute och fika med honom. Ego som han har och hans val av ”partner” sänker honom som affärsman i alla fall.

   Svara

  Jag tror att jag har hittat en ”look a like Isabella Löwengrip” om än i lite mindre format.
  En person som är lika narcissistisk och som ser sig själv som ”Sveriges främsta influenser” och som gärna kryddar sanningen när det gäller hennes enormt ”stora” företagande.
  Hon skriver ofta bra och peppande saker på sin Instagram men gör det helst halvnaken i bikini eller i en tisha utan bh och trosor.
  Hon måste ha ett enormt bekräftelsebehov!
  Det är bara att följa hennes instastory och hennes inlägg på instagram så ser man det ganska snart.
  I sitt senaste inlägg påstår hon:
  ”Wow heeelt galet…just fått att min sociala media @jeanettesvedberg är rankad nu
  som den kanalen i Sverige med absolut störst publik inom genren skönhet och kosmetik. Jag tydligen är även rankad som nr 41 i VÄRLDEN som ett av det mest inflytelserika kontona med 10 – 50 tusen följare 😱”
  https://www.instagram.com/jeanettesvedberg/

  För några veckor sedan skrev hon:
  ”Alltså det är otroligt…tar emot ett samtal från USA idag, kvinnan i andra änden STOR entreprenör med företag i Orlando och World Wide. Hennes kollega med på tråden, framgångsrik producent, filmer som Spy Kids, med Sandra Bullock, tv produktioner som American Idol, Bachelor, vunnit Emmy’s mm. De berättar om hur de älskar min fotosession från Miami, har fallit pladask för min instagram, min stil att våga, kallar den helt unik och ”power woman”. Vidare hur de älskar att det osar energi och vill ha med mig i sina idéer i bolaget. De har visat upp mig för organisationen och ”kabang” hade de unga grabbarna sagt…henne ska vi jobba med🤭😅”
  https://www.instagram.com/jeanettesvedberg/

  Svara

   Hej Jeanette, kan du snälla sluta spama? Din instagram är snark. Om du vill bli framgångsrik vill jag ge dig en endaste råd: Det finns redan en Bella som få gillar, det behövs inte en till. TA INTE EFTER ISABELLAS TAKTIK! Du kommer sjunka hårdare än henne.

   Svara

    Om du tror att jag är Jeantte så tror du fel. 😃
    Dela gärna med dig av vad det är hon spammar?

    Svara

   Likadant mail Anitha Cleméns som fått och raljerade över på instastory pga oäkta spam?

   Svara

   Ha ha, vad likt Isabellas texter, hon måste ha inspirerats!

   Svara

  Jag tror hon kommer göra typ rumsdoft, doftljus pinnar och grejer.

  Alltså, tycker hon är snygg men go easy on the spraytan…

  Svara

   Börjar likna Donald Trump mer och mer.

   Svara

  Jag hänger inte med, många som tror att husköptet är fejk. Har hon gått ut med att hon köpt det? Känns som att det kan bli lite köpläge när köpare vet att hon redan köpt nytt och måste bli av med det, fast kändisfaktorn kanske hjälper till? Någon som vet om det brukar dra upp priset? Många kändisar som flyttar tänker jag så borde inte spela så stor roll om det inte är någon sjukt creddig?

  Svara

  Jag tror helt enkelt att Bella kommer hyra huset om det blir så att hon flyttar dit. Varför hon vill bo där förstår jag dock inte.
  Huset ligger långt från hennes vänner mitt ute i en skog verkar det som. Var hon inte rädd för att utsätta sig själv och barnen för risker?
  Hon är aldrig hemma. Varför behöver man ett hus på 400 kvm?
  Att belåna sig så pass mycket för en bostad som inte kommer ge henne en vinst tror jag inte på. Bella gör inget om hon inte tjänar på det.

  Oddvar faktiskt den som gick ut som vinnare ur detta äktenskap. Skönt för honom.
  Grattis Oddan.

  Svara

   vem ska hon hyra av tänker du? sig själv?

   Svara

  Helt OT men jag är desperat efter råd!

  Min man var ute med sina arbetskamrater igår, vilket han till tider är (alltså inget konstig med det).

  Han kan inte hantera alkohol så bra, blir ofta för full och jag ser en personlighetsförändring hos honom när han druckit för mycket.

  Nu till mitt ”problem”

  Jag gick och la mig vid 23:00 tiden och vaknade vid 06:00 och han var inte hemma!
  Jag började så klart ringa han, men ingen svarade…

  Jag drar på mig kläder och går runt i stan för att leta efter honom. Vi bor väldigt centralt i Oslo.

  Fortsätter att ringa och smsa utan att få något svar.

  Efter ungefär en timme så är jag på väg tillbaka hem, och han svarar äntligen i telefon!
  Han står utanför vår portingång och kommer inte in.

  Så klart är jag lättnad, men känslan av oro byts snabbt ut till frustration och jag blir arg!

  Frågar honom vart han varit, varför han inte svarat i telefon och så vidare.

  Han är inte helt nykter, så svaren blir där efter..
  Men han kan ändå inte ge ett rakt svar.
  För exempel:
  Jag:
  ”Vart har du varit fram till klockan 07:00?”
  Han:
  ”På jobbet, jag vet inte, jag tror på jobbet”

  Asså vad i helv*te!!!!!!!

  Kastade ut fanskapet ur sovrummet, för jo da, han hade krupit ner i sängen och såg så ömklig ut…. 😡

  Vad ska jag göra?! Just nu ligger han och sover i extrarummet, och jag sitter här helt matt…

  Förlåt om det verkar rörigt, men just nu vill jag mest kasta ut han på gatan…

  Svara

   Det är synd att han inte kunde få ur sig någon vettigare förklaring men tycker du ska chilla och prata med honom sen när han nyktrat till. Du lär nog märka om han varit någonstans han inte borde varit.

   Svara

   Fy fan, inte okej. Kan han inte hantera att dricka (uppenbarligen inte????) så ska han inte göra det. Så fruktansvärt respektlöst mot dig. Och såklart farligt för honom, låter som ett riskbruk. Jag skulle ta ett mycket allvarligt snack med honom när han nyktrat till och förklarat att det där var sista gången han var borta hela natten utan att bra nåbar. Och om han inte ens vet själv vad han gjort och var han varit, hur ska du kunna lita på honom?

   Svara

   Han behöver få hjälp med sina alkoholproblem, ju snabbare desto bättre. Hoppas han själv inser att han har dem, annars är det där det bör starta. Var hård mot honom, det är det enda som hjälper. Stor risk annars att allt blir värre tyvärr (tro mig, det sista du vill bli är medberoende).

   Svara

   Men tror du att han gjort något dumt? Har väl bara fått i sig för mycket och somnat i en soffa. Kan hända den bästa

   Svara

    @Anonym12:17

    Självklart kan det hända den bästa att man får förmmycket i sig och hamnar på en soffa.

    Men det tillhör inte vanligheterna hos oss. Han ”får” vara ute så länge han vill, det lägger jag mig inte i, men att inte svara i telefon eller meddela sin partner är respektlöst.

    För att förtydliga mig;
    Jag är arg för att han visar ingen som helst ”ånger” eller ens förstår vad han gjort fel.
    Han gör sig till ett offer som det är synd om och som absolut inte kan förstå varför jag blir orolig.

    Skulle han ”gjort något dumt” så är det ett annat problem.
    Just nu är jag arg och besviken över hans reaktion på mig och sitt eget agerande..

    Svara

     Får och får… han kanske inte SKA vara ute och festa om han dricker så pass mycket att han blir omdömeslös och får personlighetsförändringar? Vet inte hur gamla ni är men ni lever ju uppenbarligen ihop så delar ju ansvaret för er relation och ert gemensamma liv. Antingen har ni kommit överens om hur man beter sig ute – när man hör av sig till ens partner och så, och så förhåller ni er båda till det eller så kommer ni ju fortsätta bli frustrerade på varandra. Be om lite spelregler tycker jag och klarar han inte av att hålla sig till dem så behöver han hjälp med hur man hanterar livet som alkoholist eller så behöver du överväga om det är honom du ska leva tillsammans med.

     Svara

    Exakt.
    Så typiskt kvinnor att måla upp värsta tänkbara scenariot och överdramatisera.
    Inte förvånad över att män är otrogna precis när dom lever i ett helvete.
    Forum som dessa där vi bara kastar bensin på lågorna förrän ”fanskapet” ens vaknat och fått en chans gynnar inte någon utan bidrar bara till den där snedvridna föreställningen om vad feminism är.
    Skärp er allihop, ta en promenad i skogen och set the priorities straight.

    Svara

     ”Han kan inte hantera alkohol så bra, blir ofta för full och jag ser en personlighetsförändring hos honom när han druckit för mycket.”

     men visst. gnälliga kvinnor som bara klagar va

     Svara

     Vi fattar, du har en kvinnosyn från femtitalet och tycker att kvinnor ska stå vid sin mans sida trots att det får dem att må dåligt. Självklart är det kvinnors fel att män är otrogna också!

     Svara

   Dumpa honom. Folk som inte kan hantera alkohol men ändå inte klarar av att INTE dricka bör man hålla sig undan enligt mig.

   Svara

    Du måste vars byggd av mycket enkelt material.

    Svara

     Vara*

     Svara

     Och du själv måste vara en man med alkoholproblem?

     Svara

     Hellre det än att umgås med såna som bara kommer att ge mig problem.

     Svara

   Han bör söka hjälp för det där låter som att han inte ska dricka alls.

   Svara

   Kanske läge att tvinga honom att testa sig för könssjukdomar innan ni ligger med varandra igen.

   Svara

   Måla inte fan på väggen innan du vet vad som hänt.
   OM han gjort något han inte ska kommer det snart fram iallafall.

   Svara

   Precis samma hände mig för några år sedan. Var tyvärr otrohet. Kräv honom på svar och stå på dig! 🌸

   Svara

   Varför kom han inte in? Hade han tappat bort sina nycklar?

   Svara

  Hej!

  Tusen tack för allas input ❤️

  Självklart ska man inte gå händelserna i förväg och jag oroar mig inte för att han varit otrogen.

  Jag är frustrerad och arg över det faktum att han inte kan förstå varför jag blir orolig. Eftersom att jag vet att han inte kan hantera alkohol så bra (dricker för mycket och blir en annan person när han är onykter) så blir jag orolig att det hänt honom något! 😢

  Svara

   Du borde inte oroa dig över om han är otrogen eller inte, du behöver oroa dig över hans drickande..

   Svara

    Men det är ju precis det hon skriver!

    Svara

     ”Min man var ute med sina arbetskamrater igår, vilket han till tider är (alltså inget konstig med det).
     Han kan inte hantera alkohol så bra, blir ofta för full och jag ser en personlighetsförändring hos honom när han druckit för mycket.
     Nu till mitt ”problem””

     1. Han är ofta ute och dricker trots att han blir personlighetsförändrad och ofta för full.. – Hello riskbruk.
     2. Det är dock inte hennes problem för problemet var tydligen den senare delen av texten.

     Just saying. Men folk älskar ju sin alkohol 🙂

     Svara

   Jag skrev ett långt inlägg som försvann. Det kanske dyker upp.

   Din man är alkoholist. Det finns två alternativ. Att han slutar dricka helt. Eller så får du sitta där och vara orolig för vad som kommer att hända nästa gång. Med stor sannolikhet kommer det att bli värre och värre.

   Att han inte fattar varför du är orolig är ett mycket dåligt tecken.

   Svara

  Nä sätt ett ultimatum där tycker jag. Han tar hjälp för sina problem och snnars får han hitta nån annanstans att bo. Hårt mot hårt, det enda som funkar i såna här lägen när det gäller risk/drogmissbruk (vilket jag tycker det klockrent är)

  Svara

   Jag var sambo med en man som ibland drack lite för mycket. Han kunde komma hem utan glasögon, nycklar eller plånbok. Någon gång var han blodig. Inte så ofta, bara ett par gånger per år eller så. Han sade hela tiden att han skulle skärpa sig, men att han inte behövde sluta dricka helt.

   Efter fem år insåg jag att det inte skulle bli bättre och vi separerade. Jag levde ensam några år och träffade så småningom en ny man. Första gången min nye sambo skulle ut och festa satt jag därhemma som på nålar. Jag var jätterädd. När han kom hem var han lite salongsberusad och på gott humör. Först då insåg jag hur skadad jag var. Det är bara de som är ihop med alkisar som sitter hemma och är rädda över vad som kan hända bara för att någon ska ut och dricka alkohol utan att man kan hjälpa till att hålla koll.

   Min nye man är ofta ute och representerar och blir bjuden på obegränsade mängder alkohol, men jag behöver aldrig vara orolig.

   Sist jag hörde av mitt ex hade han blivit av med jobbet. Han kom med någon löjlig förklaring men jag är rätt säker på att det beror på alkoholen.

   Svara

  Hi guys Same here. We plan to hit the road on 26th and if possible join in all the activities happening not to miss is the dragon parade and dragon awakening ceremony. Really appreciate any details and information that helps with the itinerary.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.