Alexandra Rejsmar bemöter Magdalena Graafs fyra olika ursäkter

Det jag har svårt att köpa i hela den här soppan är hur Magdalena försöker få det till att det handlade om att hon inte ”visste” att man inte fick säga ordet ”Ind*an”, men det är i alla fall inte vad jag reagerat på.
Det jag reagerat på är Magdalenas raljerande, hånfulla och rasistiska video och sättet hon vägrar be om ursäkt för den.
Den handlar inte om okunskap – det Ann och Anitha pratade om i sin podd – DET var okunskap!
Att avsluta en ursäkt med #pudla och #hellno samtidigt som hon frågar om hon får säga same? Snälla, trodde hon på riktigt att det undermåliga försöket till ursäkt skulle få Alexandra och alla andra kritiker att känna att ”okej då.. alla kan göra fel”?

Ann Söderlund har bett om ursäkt och lagt sig platt medan Magdalena envetet fortsatt göra sig lustig på situationens bekostnad, satt på sig världens största offerkofta och tramsat vidare istället för att bara ta ansvar för sin idiotiska film och allt vad den innebar och bara be om ursäkt. Varken mer eller mindre. Bara be om ursäkt utan en massa jidder.
Jag tycker mer att det som kommer från henne låter som dåliga förklaringar, snarare än ursäkter och därför fortsätter människor bli provocerade av henne. Tror jag.

Alexandra tror inte för en sekund på Magdalenas ord och jag är benägen att hålla med, men jag har heller inget behov av att hålla den här elden brinnande så med det här – vad jag tror är – Alexandras sista inlägg så sätter jag också punkt för det jag valt att kalla ”Magdalena Graafs lilla sångstunds-gate”.

God natt!

Ps. Och nej!
Att skicka hat, mordhot eller bajsmackor till Magdalena kommer inte få henne att förstå vad Alexandra, jag och många andra med oss menar så lägg ner det innan ni ens börjat!

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  nu fortsätter graaf, 11 min sen i skrivande stund, och hon skriver bland annat att det är ett ”j*vla tramsigt övertramp”… https://www.instagram.com/p/Bmt1E5_AP3G/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=345mgdwhepc8

  Svara

   ÄNNU en icke-ursäkt? Alltså det är ju så genomskinligt att hon inte bryr sig tillräckligt för att hon verkligen känner ånger? och så blir hon sur över att läsarna ser igenom hennes oäkta förlåt?

   Svara

    eller hur 😂 jag kunde inte kopiera från mobilen vad hon skrivit dock men det kanske någon annan kan.

    Svara

     Kopiera, jag är blockad för att jag kritiserade hennes första ursäkt igår 😂

     Svara

      Såå! Nu börjar det bli färdig tyckt här inne! Jag raderar bort all trådar och städar upp
      Nu har ni fått utrymme att hata, äcklas och tycka illa om mig i två dagar.
      I att gotta-spy-göra politiska vit medelålders kvinna-ras-hat-rasism-politik av det här.
      Jag har med ALL rätta, tagit åt mig och VERKLIGEN krupit till korset
      Naturligtvis finns det inga politiska inför valet-konspirationer
      Naturligtvis var det ett barnslig omogen och OERHÖRT knäppt beslut att sjung 1, 2, 3 indianer som ett privat svar på ett privat DM Instagram.
      Ett missförstånd och en impulsgrej som i stundens hetta gick fel
      Du @alexandrarejsmar vet nog innerst inne att detta var och ÄR ett jävla tramsigt övertramp och en fullständig dumgrej. DU vet nog innerst inne oxå att vi inte är några elaka rasister som vill dig illa.
      Jag har använt mig av ordet indian och och jag kommer VERKLIGEN står mitt kast.
      När du @alexandrarejsmar posta den privata DM konversationen för allmänheten, så visste du nog någonstans att drevet skulle krossa. Med all rätt
      Jag har VERKLIGEN hjärtligt och genuint bett dig om ursäkt!
      Jag bär ingen offerkofta, MÅNGA gånger nu, jag lagt mig platt och sagt förlåt!
      Nu börjar det här gå över styr! Jag har inte dödat @alexandrarejsmar barn
      Jag börjar bli ledsen på riktig MITT forum kommer att vara avstängt från politiska konspirationer, eller ett klotterplank för er som önskar mig död och skickar hat till mina barn och önskar dem cancer och olycka.
      EFTER det här inlägget 👍
      Steppa tillbaks nu, rasa på Flashback Jag HAR bett om ursäkt, men den godtas visst inte
      Hoppas att du @alexandratejsmar från hjärtat har fått din upprättelse nu, och att du kan görs något viktigt med det här frågan, mer följare, krönikor och poddar.
      Själv tycker jag bara att detta börjar bli en smutsig sörja av något vi kunde vänt till något bättre.
      För min del, och säkert för MÅNGA andra! Vi har lärt mig att man säger Amerikas ursprungsbefolkning
      För mina barn, systerbarns skull kommer jag stänga av kommentarsfunktionen efter detta.
      Friden! Och önskar er en fin kväll

      Svara

       Hela Magdalenas senaste Instagraminlägg!!

       Svara

        Hon har ju tappat det fullständigt

        Svara

         Undrar om hon tittat på sin egen obehagliga film…
         Hon förstår vd inte.

         Svara

        ”Jag börjar bli ledsen på riktigt” naaaw pluttar…BRA!

        Svara

     Varför ska du kopiera? Är ju bara att läsa det på hennes instagram, var ju ett bra inlägg. Hon har ju rätt det har ju blivit en sjukt överdriven grej och Alexandra får uppmärksamhet av detta och ni som rasar har underhållning, så det är väl bra. Många som gnuggar händerna och mår gott nu med självgoda leenden.

     Svara

      Hej Magdalena 👋

      Svara

       nope är inte magdalena 🤦‍

       Svara

       Du förstår att det finns folk som tycker som jag skrev utan att vara Magdalena, och det finns folk som inte kastar skit på Amanda S utan att vara hon också, men förstår att det inte är så lätt, att intelligensen här inte är den högsta…

       Svara

        Folk som tycker att det är okej att trycka ner utsatta grupper och sen se sig själv som offer när folk reagerar? Japp, jag vet att ni finns. Men förhoppningsvis dör det ut så en ny generation kan ta över

        Svara

         Alltid när det blåses upp drev brukar jag föreställa mig hur det hade sett ut om allt som skrevs utspelade sig i ”verkligheten” utanför internet, ansikte mot ansikte. Då får man verkligen en bild av hur jävla absurt allting är, och hur ironiskt det blir när människor förfasas över en enskild individ men inte tycks se sitt egna blodtörstiga agerande dras med i pöbelmentaliteten!

         Tänk exempelvis att Magdalena står i mitten av en grupp, säger det hon skrivit och gruppen ropar sina kommentarer. Ja, det Magdalena gjorde var fucking dåligt men hur länge ska hon hatas innan det är tillåtet att förlåta? Tycker man verkligen man är rättfärdig, god och duktig som skriker ut sin kritik efter att 300 andra redan skrivit samma sak? Kan ju inte finnas NÅGOT annat syfte än att få trycka till en människa, eftersom poängen i ens budskap redan framförts av hundratalet andra. Ganska komiskt att de som skriker mest inte har förmågan till självrannsakan eftersom de inte inser detta. Kvar står alla som inte blandat sig i detta drev och ser förundrat på spektaklet där alla (förutom Alexandra då) deltagare är lika mkt clown som de pajaser de anklagar andra för att vara. Det har sagts förut, men det är så jävla tydligt vilka som ivrigt hade intagit första parkett om det idag varit offentliga avrättningar. Så sjukt allting.

         Svara

         Gong, håller med helt och hållet!

         Vad är det som driver dem? De måste få ut något av att vara riktigt elaka. Ihop med andra. KAn det vara personer som känner sig lite missförstådda? Lite ensamma? Och som tycker det känns skönt att enas med andra i något?

         Svara

         Gong: Eller omvänt, att Ann och Anitha står inför en grupp människor och pratar om ind*aner, Alexandra är där och förklarar pedagogiskt bakgrunden och innebörden det ordet har – och då hoppar M. Graaf fram och sjunger sin lilla visa rakt upp i ansiktet på Alexandra och avslutar med ’Jesus älskar dig!’… Ja, tänk om det hade utspelats i verkligheten!
         (Kan tillägga att det som på riktigt _har_ utspelats i verkligheten av allt detta är de århundraden av hat, förtryck och folkm*rd som Alexandra berättade om.)

         Svara

         Svar till !!!

         Ja, vilket är förjävligt och Magdalenas agerande var illa på alla sätt och vis men det gör ju fortfarande inte beteendet hos övriga mindre sjukt? Skulle man ställa sig på scen och skrika ut sin kritik även efter att 300 andra har stått där och gormat exakt samma sak?

         Det är ju precis det där jag menar: folk rättfärdigar sitt beteende för att en person (i detta fall Magdalena) gjort fel från första början, och det tycks då innebära ett fripass till att själv säga i princip vad som helst. Det är som att ändamålet helgar alla medel. Om det är någon i denna soppa som betett sig bra så är det Alexandra, och då är det ändå hon som är drabbad.

         För man måste ju vara bra naiv om man på fullaste allvar tror att alla engagerar sig så mycket för att de genuint vill göra världen till en bättre plats och upplysa en person till att bli en bättre medmänniska. Många tror säkert att det är vad som driver dem, men de gör ett jävla dåligt jobb isåfall. Jag vet inte, kanske upplever man sig som en bättre, mer god och rättfärdig människa som strider för det rätta när man kastar sig in i såna här drev, för man är ju iallafall inte lika hemsk som [insert valfri person] som gjort elr sagt si eller så. Att vi sen är människor som alla har brister och ständigt genomgår en process där vi förhoppningsvis lär oss och utvecklas – det är liksom inte giltigt när någon gjort fel.

         Kontentan av mitt babbel är att det märks stor skillnad på när ens agerande är sprunget ur välvilja med hjärtat på rätt ställe, eller när det är skadeglädje förklätt i medmänskligt engagemang.

         Svara

         Gong: Nej man kan ju hoppas att alla dessa människor reagerar när de ser rasism och förtryck också i verkliga livet: på arbetsplatser, butiker, buss och skolor…

         Svara

         Med stor sannolikhet är de större i orden över internet än i verkliga livet. Det är ju så det brukar se ut…

         Svara

      Hur kan någon tycka att det är en överdriven grej att bli förbannad när någon skickar en hånande och rasistiskt (jag är fan inte det första att slänga ut rasse-kortet, och tycker oftast det är överdrivet men den videon skickar du inte till en människa du inte känner som har skrivit en bra informativ text) video. Den enda som gjort en höna av en fjäder är Magdalena som direkt hade kunnat skriva.
      ”Hej,
      igår gjorde jag något fruktansvärt dumt. Videon har florerat runt så tror majoriteten har sett den. Annars kan ni gå in på @lala och se hela händelseförloppet (om hon nu vill visa det).

      Jag förstod i efterhand hur otroligt hånande och rasistiskt detta är.
      Därför vill jag be Alexandra och andra som tog illa upp om ursäkt. Min beteende var absolut inte ok och det kommer inte upprepas.”

      Istället för en jävla massa tramsande.

      Svara

       Överdriven grej som i ett enormt drev. Överdriven grej = drev, folk som går bananas med kritik, hån, kränkningar och uppläxning. Ja så skulle hon ju ha gjort men det är inte alltid lätt att agera sansat och klokt om man blir upprörd, ledsen, kränkt, hånad och hatad – för hur fel Magdalena än gjorde så blev det sen en kränkning mot henne också när klippet las ut och folk rasade och många skrev elakheter – lätt att bli upprörd, trött, ledsen, arg, agera i affekt…..

       Svara

    Ja vem är hon försöker lura? Det är som att hon vill dumförklara varenda en och inte minst Alexandra. Detta är bara så pinsamt!!! Att hon inte skäms när så många har skrivit om vad det handlar om på ett pedagogiskt och bra sätt.

    Svara

    Det värsta är att om hon inte hade fått kritik och om inte Alexandra hade visat hela sammanhanget så hade Magdalena inte ens tänkt tanken över sitt beteende i videon hon hade tyckt att det var helt ok, det är först när hon får kritik av andra som hon till slut ber om ursäkt.

    Svara

   ”Jag bär ingen offerkofta”

   ………

   Och knivmicke har inga tatueringar

   Svara

   Magdalena harbfortfarande inte fattat nånting!!! Fy f-n vilken j-la kåt offerkofta tant hon är nu!! Hur många offerkoftor ska hon sticka och ha på sig? Instagraminlägget och texten visar att hon tar allting personligt och inte kan ta kritik som en vuxen människa. Lägger skulden på Alexandra!! Heja Alexandra som inte sväljer hennes skit!!!

   Svara

    Hennes senaste Instagram inlägg är vara sååååå pinsamt med tanke på bakgrunden. Att hon inte skäms!!

    Svara

     Vad är det nu som är pinsamt? Det var ju ett riktigt bra och klokt inlägg. Ni vill ju bara fortsätta rasa, klaga och skamma.

     Svara

      ’Bra och klokt’ – vilken nivå är man på om man tycker det var ’bra och klokt’..?

      Svara

       Senaste inlägget på instagram är ju en bra skriven ursäkt. Varför kan ni inte bara ta det? Nu har ni fått ur er allt elakt ni någonsin tänkt om henne, det räcker nu.

       Svara

        Senaste inlägget innehåller ‘ursäkt’ med formuleringar som:
        ”Du @alexandrarejsmar vet nog innerst inne att detta var och ÄR ett jävla tramsigt övertramp och en fullständig dumgrej.
        DU vet nog innerst inne OXÅ att vi inte är några elaka rasister som vill dig illa.
        När DU @alexandrarejsmar posta den privata DM konversation för allmänheten, så visste du nog någonstans att drevet skulle krossa och ta fart?
        Nu börjar det här gå över styr! Jag har inte dödat @alexandrarejsmar barn
        Jag börjar bli ledsen på riktigt,
        Själv tycker jag bara att detta börjar bli en smutsig äcklig sörja av något vi kunde vänt till något bättre.”

        Det anser inte jag vara ’en bra skriven ursäkt’ och då bortser jag ändå från att inget som kommer där ifrån är ’bra skrivet’ över huvud taget, utan gör mitt bästa för att se innehållet oavsett formen det har.

        Tips: inte ‘be om ursäkt’ samtidigt som du tycker väääldigt synd om dig själv och placerar skulden för det inträffade hos den du ‘ber om ursäkt’…

        Svara

   Riktigt bra inlägg Magdalena Graaf skrivit nu på instagram, klokt och sakligt och jag håller med, det har gått till överdrift.

   Svara

    Att försöka föra över ansvaret för något hon själv skapat på Alexandra…det är bra enligt dig?

    Svara

     Alexandra lade ju dock ut något hon fått skickat till sig efter att hon skickat något till någon till allmän beskådan, och det gjorde hon ju såklart för uppmärksamhet och att skamma Magdalena och Ann. Om du t ex gör en grej som någon blir upprörd över skulle du då tycka det är okej att den personer lägger ut det till allmän beskådan för hela svenska folket att se? Eller tycker du den personer är större och mer schysst om hen bara tar det med dig som det berörde. Nu genom att lägga upp detta så kränkte ju Alexandra/Magdalena en hel nation (?). Kanske hade folk sluppit bli lika kränkta som Alexandra blev om det inte lagts ut för alla att se.

     Svara

      och troligvis hade Magdalena och hennes barn sluppit masa elakheter, skit och lidande. Men nu blev ju detta julafton, orgasmer och högvinst för många, värsta underhållningen – folk fick utlopp för sin ilska, hat och hade ”anledning” att rasa, hata, kränka och läxa upp. Och andra fick uppmärksamhet och material.

      Svara

       Men MAGDALENA gjorde fel. Hon bär ansvaret. Inte Alexandra. Hur du än vrider och vänder på det. Hur mycket hat Magdalena än fått. Det är inte Alexandras fel.

       Svara

        Men bara för att Pelle skjuter dig betyder det ju inte att du gör rätt när du skjuter Pelle tillbaka.
        Dvs, bara för att Magdalena gjorde fel från början betyder det ju inte att Alexandra inte kan göra fel efter henne.

        Svara

         Fast din liknelse haltar, så här:
         ’Men bara för att Pelle skjuter dig betyder det ju inte att du gör rätt när du berättar att Pelle skjutit dig.’
         A har bara inte skjutit någon, hon har bara visat Ms helt egna och självständiga handlingar.
         Om du inte vill att någon (tex dina barn) ska få reda på att du skjutit någon så skjut inte någon!

         Svara

         Fast du kan ju inte på riktigt mena att det att uttrycka sig rasistiskt och det att påtala att någon uttrycker sig rasistiskt är ’samma sak’, ’lika illa’?

         Svara

       Hade detta inte kommit ut hade nog Maggans ursäkt (om hon ens hade gett nån i det fallet) sett än värre ut än den redan gör och ingen hade skämts över beteendet överhuvudtaget. Alexandra hade fått bära hånet ensam, det ger iaf mig magont för det var väldigt elakt och hånfullt.

       Jag tror absolut inte hon gjorde det offentligt pga nån jäkla 15-minutes of fame, det tycker jag framgår väldigt tydligt i hur hon hanterat situationen. Hon nekade till intervjuer hos tidningar, hon har stängt ner sitt kommentarsfält och hon har sagt att hon har diskuterat färdigt om detta.

       Hon har fått hat hon med, tro inget annat. Det enda hon gjort är att lyfta en väldigt viktig del av historien som väldigt många verkar ha problem med att ta in. Hon la ut det i sin story och skrev själv att hon inte ville ha något drev mot personerna (i detta fall Ann och Anita som hon INTE namngav), att hon själv kontaktat berörda personer och det hon ville med storyn var att upplysa. Att hon förstår att alla inte kan veta allt.

       Och svaret hon fick? Det vet du också så det behövs inte upprepas. Fruktansvärt långt och visade ju bara ytterligare på det hon försökte få fram från början, är tydligen jäävligt svårt för vissa att ta in!

       Svara

       Att skicka den där filmen var bara genomvidrigt gjort. Rätt åt Maggis, hoppas hon lär sig någongång.

       Svara

        Reflekterade över när jag såg filmen att hennes sambo sitter bakom henne, på restaurangen. Han som är VD för Autoropa som säljer lyxbilar, (Ferrari, Maserati, Bentley) ingen bra reklam för företaget med en sambo som spelar in en sådan rasistisk video. Säger ganska mycket om värderingar, skulle aldrig köpa en bil av Autoropa…

        Svara

         Ja oj så rasistiskt att hon sjöng en o två o tre indianer – mest avskyvärda rasistiska handlingen ever… och självklart så visste ju mannen som satt en bit ifrån vad det handlade om och borde ju ha reagerat och tänkt ”nämen fy Magdalena vilken rasist du är som sjunger barnvisan om indianer, sluta genast” … Eller så hade han ingen aning om vad Magdalena och Ann pratade om.

         Svara

      Varför ska hon ta ansvar för deras handlingar? Det kan bara Ann och Magdalena göra. Alexandra är den som går ur det här med högt huvud men tyvärr har Graafs senaste inlägg gjort att den vita, priviligierade massan vänt sitt hat mot den ”dumma mörka flickan som är så lättkränkt”.

      Svara

       Blanda inte in Alexandras hudfärg. De normalt funtade som inte drevar bryr sig inte om vilken färg hennes hud tar, de flesta har ingen aning om hur hon ser ut eller vem hon är. De som skriver massa hat har nu efter x antal drev märkt att till slut ändras uppmärksamheten. Det är inte konstigt. Det är ni själva som orsakar det med era sanslöst hatiska kommentarer. Era kommentarer är mycket värre än det ni kritiserar, fattar ni inte det? Hade ni framfört lugn saklig kritik utan att blanda in allt elakt ni kan komma på, så hade er kritik gått fram.

       Svara

    Nån tomte har skrivit på inlägget: ”rasistgrejen och kränktkoftan används ofta i samhället och får inte bli det som får oss att bli rädda och tysta.” Helt jävla otroligt hur människor kan vara så korkade och fatta 0.

    Svara

     Herre. Gud. Vilka jäkla stolpskott

     Svara

   Hej camcam! Hade inte senaste ursäkten på insta kommit upp när du postade inlägget? För senaste ursäkten tycker jag är bra skriven. Annars vet jag inte vad som krävs riktigt. Antar att du inte sett den innan du postade detta?

   Svara

    Anonym 10:06

    Fast nej. Senaste ursäkten är fortfarande inte hjärlig och visar inte på att hon har förstått vad hon har gjort fullt ut. Har sett förslag på ursäkt i denna tråd som har varit bra så det är bara att läsa bakåt och även läsa förra tråden.

    Svara

    Du menar ’ursäkten’ med formuleringar som:
    ”Du @alexandrarejsmar vet nog innerst inne att detta var och ÄR ett jävla tramsigt övertramp och en fullständig dumgrej.
    DU vet nog innerst inne OXÅ att vi inte är några elaka rasister som vill dig illa.
    När DU @alexandrarejsmar posta den privata DM konversation för allmänheten, så visste du nog någonstans att drevet skulle krossa och ta fart?
    Nu börjar det här gå över styr! Jag har inte dödat @alexandrarejsmar barn
    Jag börjar bli ledsen på riktigt,
    Själv tycker jag bara att detta börjar bli en smutsig äcklig sörja av något vi kunde vänt till något bättre.”

    Tips: inte ’be om ursäkt’ samtidigt som du placerar skulden för det inträffade hos den du ’ber om ursäkt’…

    Svara

  Har aldrig hört talas om Alexandra förrän igår, men gud vad hon verkar vara en godhjärtad och smart tjej

  Svara

  Jag bor i Kanada och här är racismen mot ursprungsbefolkningen väldigt tydlig. Det går att skriva en bok om alla spänningar mellan ”the white man” och the natives, och jag är såklart inte rätt person att göra det men jag lär mig ju längre jag bor här. T.ex. min första halloween här borta så klädde jag ut mig till Pocahontas på jobbet – något jag skäms för idag men jag visste ju inte att de kläderna jag bar som en kul grej på Halloween var en stor del av befolkningens klädsel. Kunde vetat bättre såklart men man får ju lära sig som sagt. Jag tycker inte att indian kan likställas med N-ordet på det sättet att man inte kan skriva det i text utan stjärnor men det har jag som sagt inte sista ordet på. Jag tycker man kan prata om ordet men inte kalla folk det. Då passar det bättre med Natives, Indigenous eller Aboriginals. Indigenous är det jag förstår uppskattas mest här i Kanada. Maggan gör fel på så många plan och Alexandra förklara bra och sakligt.

  Svara

   Vilket bra inlägg.

   Jag tycker också att man ska kunna säga indian och skriva indian. Blir löjligt att sätta stjärnor i ordet.
   Men för det behöver man inte kalla någon för indian.

   Svara

    Problemet i podcasten var ju inte bara ordet ”indian” utan en hel del andra grejer. Läs på Alexandra insta om det finns kvar!

    Svara

  Jag har lite svårt att hänga med i Maggans skrivande 🤔

  Svara

   det har vi nog allihop.. 🤔

   Svara

   HON betonar ofta fel ord VERKAR det SOM.

   Svara

    Och alla frågetecken som hon sätter på fel ställen hela tiden.

    Svara

  Kan inte förstå att det är vuxna människor som beter sig på det här sättet. Vuxna människor med barn dessutom. Hur fan ska ungdomar lära sig hur man beter sig när deras föräldrar har ett såhär sjukt omoget förhållningssätt till saker? Blir mörkrädd.

  Sjukt vettigt och moget agerande av Alexandra dock. Hon verkar så genuin på något sätt, till skillnad från Graafen.

  Svara

   Men jäklar om det hade varit Balancelot ☝🏻

   Svara

  Maggan våndas väl för att hon var tvungen att be om ursäkt. Därför fortsätter hon att gagga på Instagram i kväll också.

  Svara

  Uppenbart att MG fortfarande inte insett varför folk är så upprörda och att det är hennes fortsatta agerande som satt henne i skiten. Finns det inget vettig i närheten som kan få henne att förstå.

  Svara

   Grejen är att hon inte vill förstå!!

   Svara

  Varför satte denna (för mig okända) Alexandra videon till allmän beskådning. Hon kunde ha kontaktat Magdalena privat. 😏

  Svara

   Svarar på min egen fråga. ”För att få uppmärksamhet”.
   Alla tidningar är nu uppmärksammade och ”Alexandra” har fått uppmärksamhet genom att publicera en, i mina ögon, privat konversation.

   Svara

   Varför skickade Magdalena denna hånande video till Alexandra överhuvudtaget? Alexandra gjorde helt rätt i att sakligt outa detta hån från Magdalena.

   Svara

   Varför ska man tysta ner sånt här för? Bra att hon outade det

   Svara

    Ann sjöng samma sång i Podden varifrån hela härvan började. Ann har synbarligen visat Maggan reaktionerna av hennes ”i-sång” och Maggan har ”hakat på”. Förstår det så bra för jag är ”lite likadan” som Maggan när jag har druckit några glas vin. 😆

    Svara

     Om du blir en översittare som kränker andra och beter dig illa när du dricker vin kanske du inte ska dricka vin.

     Svara

      👏👏👏

      Svara

   Men snälla. Tror du hon tycker det är kul? Det handlar om att synliggöra strukturer som så många inte ens är medvetna om. Att nu vända skulden mot den som blev utsatt är en härskarteknik.

   Svara

   DT: för att hennes inlägg var riktat till Ann och det här var svaret hon fick. Varför skulle hon ta detta med Magdalena som uppenbarligen inte förstår?

   Svara

  Maggan måste sticka på den största offerkofta vi skådat. Det räcker såååå bra med att be om utsäkt – men att blanda sin ursäkt (s k ursäkt…) med att dumförklara Alexandra och typ alla som håller med om
  det hon skriver gör ursäkten väldigt tunn. Obefintlig. Bara undanflykter och hur synn det är om MG samt hennes familj. Jösses, vilket stort ego som dolt sig bakom hennes fasad. Nästan så att man (jag) börjar tro på My M och hennes klagan. Puh!

  Svara

   Håller fullständigt med!!!

   Svara

    Tror faktiskt det kan stämma ganska väl det My säger om Magdalena.

    Svara

     Vad säger hon då?

     Svara

   Stackars My, såsom hon blev uthängd. Hon hade i alla fall vett och etikett, hon skrev flera gånger om att hon inte vill yttra något om vad som hänt dem sinsemellan, då hon tänkte på barnen. Hon tänkte inte bara på sig själv utan på barnen runtomkring, fint gjort av My, empati och hjärta på rätt ställe. All heder till My!

   Svara

  Jag är så imponerad av den här Alexandra! Fattar inte hur hon kan vara så saklig och värdig i det här medan Graaf kör gråtfest fast det är HON som gjort fel här? Så bra och tydlig beskrivning av vad privilegium innebär längst ner i hennes svar också!

  Asså Magdalena om du läser här, om så många tar fram skämskudden och du lallar om att du inte har nån offerkofta… Försök att lyfta blicken snälla. Om så många läsare tycker att du gjort fel, inte bara i ditt uttalande men framför allt i ditt agerande efteråt, kan det då vara möjligt att det är DU som har fel och inte ALLA ANDRA?

  Typ pinsammaste jag sett.

  Svara

  Du @alexandrarejsmar vet nog innerst inne att detta var och ÄR ett jävla tramsigt övertramp och en fullständig dumgrej. DU vet nog innerst inne oxå att vi inte är några elaka rasister som vill dig illa.
  Jag har använt mig av ordet indian och och jag kommer VERKLIGEN står mitt kast
  När du @alexandrarejsmar posta den privata DM konversation för allmänheten, så visste du nog någonstans att drevet skulle krossa. Med all rätt
  Jag har VERKLIGEN hjärtligt och genuint bett dig om ursäkt!

  Svara

   Förlåt men är Magdalena på riktigt just nu? Tror hon på fullaste allvar att det felet hon gjort är att säga ordet Indian? Det är inte ordet Magdalena! Det är hur/när/varför som är problemet! Sällan jag tycker att folk förtjänar att bli påhoppade men herregud, nu förtjänar hon ju verkligen all kritik. Hur kan man som vuxen agera så korkat

   Svara

    Men på riktigt 00:31 är det verkligen såååå himla illa och mobbande och rasistiskt att sjunga i-visan göra pussmunnar och säga Jesus älskar dig ?! Visst jag kan förstå att folk kan uppleva det som kaxigt, förminskande och fjantigt men var det hemsk mobbing eller rasism verkligen ? – Nej ! Jag tycker det var fånigt av Magdalena, inte särskilt kul men jag tror att hon tänkte att det var någon som skulle vara översittare och hånfull mot Ann, som sagt varken Ann eller Magdalena hade ju läst hela det långa meddelandet (mg har skrivit inlägg om det) och de var på krogen en lördagkväll – f.ö inget man behöver vara alkoholist för att vara eller för att man fånar sig eller gör bort sig eller gör något klumpigt, så har vi rett ut det också. Tror för övrigt att dem, precis som många av oss andra, faktiskt har lite svårt att förstå att i-ordet är så laddat, känsligt och kränkande, och att de då pratade om att de fått skit för att de sagt det i podden osv. Detta har fått överdrivna proportioner – alla kan göra fel, alla kan klanta sig. Folk ser saker på olika sätt. MG har bett om ursäkt, låt henne va nu.

    Svara

     Försvarar du seriöst Maggan? Varför? Hur? Va?

     Svara

     Försöker du förklara bort vad hon har gjort? Hon har satt sig i knipa på egen hand. Hon hade kunnat be om ursäkt från början, istället för att göra det tusen gånger värre. Herregud att människor kan försvara det här

     Svara

      Satt sig i knipa?

      Svara

     Gör man fel ber man om ursäkt. Det finns på video, inte så att det är påhittat. Hon gör ju det värre för sig själv, på egen hand

     Svara

     Man kan ha svårt att förstå, men när någon med tolkningsföreträde förklarar det för en så lyssnar man (i detta fall läser ordentligt, det är ingen ursäkt ”jag hade inte läst”) och sen är det fritt fram att köpa förklaringen eller motsätta sig den. MG motsatte sig, inte stillsamt utan högljutt, överdrivet och raljerande. Hon verkar inte förstå att tonen och sättet var minst lika illa som orden hon använde. Jesus är inte kärlek för alla.

     Svara

   Precis, det är här M försöket välta över skulden på Alexandra.

   Svara

  Och drevet fortsätter…😳 som skrivits i tidigare inlägg – drevet kommer ju främst härifrån denna blogg och från vad Camcam skriver. Alexandra har fått uppmärksamhet genom detta, blivit känd, stöttad och hyllad och hennes budskap har nått ut till en bred massa och många vet nu att vi inte får säga i-ordet – så något gott kom ut av detta iaf. Att blöta och stöta detta ännu en gång och dra det till sin spets känns mest som att man bara vill fortsätta skamma Magdalena – Ja Magdalena gjorde fel, det var tramsigt rentav töntigt men var det verkligen så väldigt rasistiskt, hemskt och kränkande? Alla som blev så enormt kränkta å Alexandras vägnar känns bara 😱 förstår att Alexandra kände sig hånad men att folk går igång och blir så ”kränkta” och arga och bara går på mer och mer och pratar om historiska folkmord och ingen empati osv och drar upp orelevant och allt illa de kan tänka el tycka om Magdalena och även andra.. 😱 Tänkte på en sak – i-ordet är en kränkning för vissa medans andra inte ser ordet som något fult eller dåligt tvärtom vackert och fint – varför måste man förknippa det med historiska gamla folkmord och hemskheter – många förknippar ordet med andemening, frihet, ett med naturen, vacker musik etc. Tänker att det blir krångligare att säga amerikansk ursprungsbefolkningsmusik och för Alexandra att säga jag har amerikansk ursprungsbefolkningsblod/påbro/dna/ursprung/gener.. förstår ni vad jag menar, enklare att säga i-gener, i-musik och varför skulle det vara något fult? Sett att många skriver och påpekar att i-ordet kommer av att Columbus upptäckte amerikat på sin världsegling/felsegling och trodde han var i Västindien därav namnet – men varför då förknippa ordet med folkmord och förtryck? Varför behöver det ses som ett skällsord eller härleda till hemskheter? Bara en tanke men så klart alltid trist om folk på riktigt känner sig kränkta, men i de flesta fall så handlar det nog om att många älskar att rasa, hata och bråka på nätet och hitta fel och trycka till. Peace out❤️

  Svara

   Jag tycker det är bra att diskussionen fortsätter. Det sitter vuxna människor i hennes kommentarsfält just nu och försvarar sin rätt att få sjunga och säga rasistiska saker. Det är ju helt fullständigt galet. ”Åh stackars lilla Magdalena, jag gör det också, det är inget fel, de är bara kränkta”. Jag är uppriktigt förvånad över nivån på de här människorna. Vad i

   Svara

    … och andra är säkert förvånade över de som rasar över ett ord och över det Magdalena gjorde, folk är olika. Vänsterfeminister kämpar och höjer rösten för det mesta som går… Alla ser inte i- ordet som rasistiskt! Och många ser inte den sången som rasistisk, gissar att det var därför MG sjöng den som att visa att det är inget fult ord eller konstigt att använda, är ju en barnvisa – hon hade ju då inte läst hela Alexandras inlägg och information och hade inte förstått tabut och det kränkande. De flesta känner till att stor del av urbefolkningen dödades och skalperingar och krig osv också och det är hemskt, fruktansvärt, men varför måste man förknippa i-ordet med sådant? Men om folk blir kränkta så ska man såklart respektera det. Många har lärt sig nu.

    Svara

     Är du på riktigt? Försöker du få det till att hon skickade klippet för att vara lite skön?

     Svara

      Eh va? För att vara lite skön?? Tramsigt och töntigt står det annars men för att vara skön..?🤔😏 Asså läsförståelsen på denna blogg🙄😆

      Svara

       Tramsigt = vara lite skön. Löjlig, töntig, tillgjord. Kalla det va du vill.

       Svara

        Aha i vissa delar av landet så betyder skön att vara rolig/något man skrattar hjärtligt åt. Ja vacker kan det också betyda hehe.

        Svara

         6:50 🙂

         Svara

     Exact! 👍💕 Men vilket ord är nästa att förbjudas? Fortsättning följer i nya Sverige……😕

     Svara

      Mitt svar var till ”Anonym”…..

      Svara

       Anonym 01.00 🤓

       Svara

        Allt började från Lillelördags podcast och nu är Maggan största boven…..😣

        Svara

         Eftersom Magdalena har gjort sig själv till största boven. Ann har bett ordentligt om ursäkt. Ann är inte personen som spelat in klippet. Den enda personen med ansvar är Magdalena

         Svara

     Vänsterfeminister??? Är det bara vänsterfolk som har förståelse och kan göra en analys av hur intolerant och omoget beteende MG har? Nja…

     Svara

      Nej men det är vänsterfeminister som är de mest ihärdiga att gapa rasism, anmärka och vädra sin åsikter på nätet. De mest aggresiva och mest aktiva med att tjaffsa, läxa upp och trycka till på nätet.

      Svara

       Du är också duktig på att vädra åsikter, heja dig!
       Och så stavas det tjafsa..😉

       Svara

     Sjunger vi 10 små n-pojkar fortfarande? Det var ju också en barnvisa? Eller läser om pippis pappa som var N-kung……
     Nej det gör vi inte för vi har lärt oss – t.o.m jag som är född på 50-talet!
     Finns många fler exempel från min barndom som inte alls förknippades med rasism eller kränkningar men som idag är otänkbart att uttrycka.
     Sen tror jag inte att Maggan vill bli kallad lapp…….så sa vi också förr.

     Svara

      Svaret var till anonym 01:00

      Svara

      Anonym 09:05:
      så tänkte jag också när jag horde Ann och Anitha i podden! Är det ens någon som sjunger dessa barnvisor på 2000-talet? Nej, för vi har lärt oss. Precis som du skriver så är Pippis pappa ett bra exempel samt ett känt bakverk som vi svenskar äter.

      Svara

      Nej men n-ordet har vi alla lärt oss sedan att antal år att man inte säger, att det är rasistiskt och det är välkänt vid det här laget. Aldrig hört visa om 10 små n-pojkar. Hade faktiskt ingen aning att man inte bör säga lapp, att det skulle vara rasistiskt el kränkande, trodde det var slang för same bara att det betyder typ samma sak. Inte så säker på att Magdalena skulle ha något emot det.

      Svara

       Typ som svensk – svenne. Slang, eller är svenne en kränkning?

       Svara

    Nu är det väl inte de som stöttar Magdalena som varit i majoritet på hennes insta.

    Allt hat är borttaget, men den mängden rent hat som fanns där under natten till igår gjorde att jag mådde illa på riktigt. Vuxna människor blir så otroligt arga pga videon att de skriver så otroligt fula, äckliga, rent av vidriga, absurda saker oftast helt utan relevans. Jag skräms av vad all den vreden kommer ifrån. För en sak är säker, den kom inte bara från den videon eller i-ordet. Läste man hatet innan det togs bort så står det helt klart utan något tvivel för alla!

    Det vore något att skriva ett inlägg om här. Varför är det så många som bär omkring på sånt extremt hat inom sig? Det kan drabba vem som helst som gör fel, bara det först uppmärksammas på en kanal där dessa personer finns. Tyvärr har drev-personerna kommit till denna bloggen. Det kommer inte längre gå att skriva inlägg som är hånande och negativa för hatet tar över. Camcam menar nog inget illa med de inläggen men många triggas att bara skriva massa rena elakheter. Även om jag inte gillar en person tycker jag inte om att läsa kommentarsfältet med nästan bara massa insinuerande, elaka kommentarer. Det har varit många såna kommentarsfält här senaste tiden. Och de har spritt sig till berörda personers sociala medier som drev.

    Svara

  Det värsta just nu är att hon lägger över skulden för sitt eget handlande på Alexandra. Har. Inga. Ord.

  Svara

   Kolla den här kommentaren… zangiee80 Vilka dårar !!! Denna Alexandra hur är det fatt i huvudet på den människan kan man undra inte många celler där totalt eko uppenbart . Fortsätt vara den du är Maggan välden är full av dårar och ryggradslösa människor tyvärr ..lev ditt liv medans dom står på sidan om och förtvinar av elakhet och illamående ❤️ Jag sjöng ofta 5 små apor och indiansången för min son när han var liten utan att vare sig tycka illa om apor eller indianer även låten mamma kines pappa Japan har gått varm hemma hos oss utan att för den skull vara rasistiska på nått enda sätt däremot tycker jag högaktningsfullt illa om små människor som hänger ut folk på nätet med bara ett syfte att vara elak . Kram från en sjungande mamma i Luleå ❤️🎶

   Svara

    Herre😳

    Svara

    Helt ärligt så tror jag att några av kommentarerna i detta kommentarsfält ikväll är skrivna Magdalena själv – framför allt dessa osammanhängande stödkommentarer 🙄

    (Dvs, utöver kommentaren där hon skriver som sin egen person)

    Svara

     Kommentaren är kopierad från Magdalenas instagram

     Svara

      Tack för förtydligande!

      Svara

      Varför ska du kopiera allt hela tiden? Ska du ha det att gå tillbaka till och hata?

      Svara

    ”Mamma kines, pappa japan, stackars lilla cp-barn”, urmysig ramsa måste jag säga…

    Svara

     Eller hur!? Helt galen människa som sitter och skryter om det som att det skulle vara något positivt

     Svara

     Nej nej inte cp-barn så går den inte, då är det något som någon lagt till. Stackars lilla barn är det bara. Den kan ju egentligen ses som elak men är ju mer som en skämtgrej, inget illa menat mot kineser, japaner eller andra men idag kan jag se att den inte låter så bra. Inte hört den sen jag var liten. Tänk vad sjukt när vi var barn så var det många som sa men ditt cp, han är ju cp osv och menade typ knäpp eller dum. Det förekommer ju inte idag iaf, hoppas jag inte.

     Svara

     ja Gud vilken välkomponerad ”låt” (?!). Verkligen tråkigt att PK-folket ska göra så man inte längre kan låta den gå varm hemma, vilken musikskatt som går förlorad!

     Svara

    Anonym 00:41, det handlar inte om sången i sig, det handlar om sättet den framfördes på och
    att den sändes till en för Maggan helt okänd männska, det var både oförskämt, rasistiskt och förminskande

    Svara

    Se till att låta bilen stå.

    Svara

    Den kommentaren såg jag med!!!! Helt fruktansvärd!

    Svara

    Å herregud….

    Svara

   Man lägger inte ut ett privat meddelande till allmän beskådning oberoende. 😣

   Svara

    Jo. Det gör man 2018 i sånna här lägen. Och tack gode gud för det. Ingen mer tystnad

    Svara

     Vem sjöng först? 😊

     Svara

      Vad spelar det för roll? Varför sjöng Magdalena överhuvudtaget? Varför skickade Magdalena videon? Varför blandade sig Magdalena i alls?

      Svara

    Man skickar inte hatmeddelanden till folk, inte ens privat. Bra att Alexandra outade Magdalenas vidriga beteende.

    Svara

  Jag får rysningar på riktigt av hennes beteende. Det är nått djävulskt, demoniskt, kall, empatilöst, skamlöst, narcissistiskt … ja kalla vad du vill. Sjukt vilket beteende Magdalena har egentligen i detta för att hänvisa till bakgrunden. Får heller liksom inte ihop det med att hon säger sig vara frireligiös och kristen.

  Svara

   Jag har inga ord längre. Hon bad om ursäkt tidigare idag. Varför i hela världen lägger hon upp nytt inlägg nu där hon beskyller Alexandra? Om nya personer kommit in under dagen så är det ju pga att det varit i alla tidningar, inte pga Alexandra

   Svara

    Troligen efter Alexandras inlägg idag som visas här i inlägget, låter ju liksom ganska så skammande mot Magdalena faktiskt. Magdalena skrev ju ändå gott om A på sin blogg el insta och har ju skrivit och bett om ursäkt flera gånger men det godtas ju inte – och sen kom detta som än en gång skammar MG. Inte pga A? Det är ju hon som lagt upp klippet, och denna blogg och cc har såklart stor del i drevet.

    Svara

   Huvudet på spiken! Du beskrev just henne perfekt – djävulsk, demonisk, kall, empatilös, skamlös, narcissist. Kristen är hon verkligen inte – det är bara en fin front, hon sålde sin själ till djävulen för länge sedan…

   Svara

    Ja du MyM finns värre narcissister och skamlösa… Maggan är ganska skön ibland faktiskt tycker jag. Hon verkar inte ta sig själv på för stort allvar eller låtsas vara något hon inte är. Jag skrattar ofta åt hennes instafilmer med hundarna som gör reklam bl a.

    Svara

   Sök hjälp för dina vanföreställningar.

   Svara

   Anonym00:49 Håller med dig!Hoppas nu att många förstår hur MM blev behandlad när MG mfl startade ”drevet” mot MM!!

   Svara

    Eller så kanske många sedan länge förstått att det var MM som betedde sig illa mot MG. Vad är det för drev mot MM du pratat om? Inte sett något. MG har inte uttalat sig offentligt om MM på något sätt så hon har inte startat något drev, isf MM som startat drev själv och de som ville veta saker och startade fb-tråd, om du anser det vara drev. Skyll inte det på MG.

    Svara

  Tant Graaf borde sluta med alkohol. Typ nu direkt.

  Svara

   Hmm dessvärre inte verkar det som, här svar hon i kommentarerna på hennes blogg i frågan:

   T skriver: augusti 20, 2018 kl. 5:56 e m
   Jag tror ärligt talat att det handlar om att du sagt I-ordet. Det folk försöker peka på att du åter igen gör korkade saker med alkohol i blodet. För ditt eget bästa (för att du ska slippa hatiska påhopp)di är ju extremt barnslig om du, som Ann säger,tar hennes mobil utan hennes vetskap. Så gör härliga tonåringar, inte vuxna människor och till råga på allt postar det.Eh

   SVARA
   magdalenagraaf skriver: augusti 20, 2018 kl. 6:34 e m
   Det har Ann absolut inte, de är isåfall en friserad efterkonstruktion. Vi satt med telefonen tillsammans

   SVARA
   magdalenagraaf skriver: augusti 20, 2018 kl. 6:37 e m
   Om jag nu ska blogga i vardag, fest, sorg och kriser. Då finns risken att jag kommer att skriva texter med ett par glas vin i kroppen. Förhoppningvis vaknar BARA Jag med huvudvärk. Om msn ogillar mig, så behöver man faktiskt inte läsa

   SVARA
   Helene skriver: augusti 20, 2018 kl. 7:43 e m
   Fast det är ju andra som blir berörda så inte bara din huvudvärk.

   Svara

    Verkar ju som att det bli mer ”fyllebloggsinlägg” framöver….

    Svara

     Kan ju iofs va lite kul hihi…

     Svara

   Man får även hoppas på att hon aldrig mer får ett jobb inom TV, media. Både SVT och TV4 är väldigt restriktiva när det kommer till rasistiska uttalanden. Ska bli intressant och se framöver om SVT och TV4 är seriösa gällande sådana värderingar? Att hon aldrig någonsin mer visar sig i TV-rutan.

   Svara

    Det där är utspelat nu. Hon visste inte om att ordet inte bör användas längre. Det var hon inte ensam om. I mina föräldras generatioern är det få som vet det, så även bland yngre.

    Alla kan göra fel. Det tror jag du också gjort. Ska man straffas för det resten av livet in absurdum. Om du tycker att detta är ett så allvarligt fel att begå, hur reagerar du då när du ser/läser nyheter och ser vad som händer varje dag i form av olika brott? Det är väldigt väldigt många att skriva hat till med tanke på alla mycket värre saker som händer varje dag.

    Svara

     Nästan komiskt hur ”någon” som anonym 11:47 nu kämpar med att smutskasta Magdalena och försöka förstöra hennes karriär, och mannen borde man inte köpa bilar av osv… herregud… Hoppas vi får se MG i rutan mycket för där gör hon sig bra. Hoppas vi får se Ann S, Pernilla W och Sofia W i rutan fortsättningsvis också.

     Svara

      Seriösa tv-kanaler har noll tolerans mot rasism, hets mot folkgrupp är aldrig acceptabelt i ett demokratiskt land. Flera tidningar har skrivit om utspelet och även filmen med sången finns att ta del av. Ingen annan förstör någons ”karriär” vilken ”karriär”? På en arbetsplats kan du inte uppföra dig hur som helst och vräka av dig rasistiska utspel. Dags att sluta tycka synd om mig själv, sluta manipulera människor som går på allt, och ta av sig offerkoftan.

      Svara

  Tycker det här har gått för långt. Känns som Alexandra vill göra sig känd och det här är hennes chans. Vissa har ju som yrke att vara kränkta.

  Sedan är det roligt när Alexandra ger sig på en ur ursprungsbefolkningen och påstår att det inte spelar någon roll. Som att samer inte har kolonialiserats, berövats kultur, språk, land, identitet, religion, tillhörighet, rasbiologisk forskning. Men den ekvationen går inte ihop i Alexandras huvud, HON är ju det stora offret. Så Alexandra lever nog gott på att vara offer och verkar inte förstå att hon är en del av kolonisatörerna som Magdalenas folk har råkat ut för. Men det är väl typsikt svenskt, att peka på vad andra gör fel, men när det gäller vår egen ursprungsbefolkning är det inte så viktigt. Det är lättare att prata om Nativ americans eller aborginer, samerna är det inte så viktigt.

  Svara

   Alexandra har inte gjort något. Hon har inte ens kvar kommentarsfältet öppet. Magdalena spär på det här helt på egen hand

   Svara

   För att inte glömma Finlandssvenskarna……☹️

   Svara

    Stör mig att svaret inte kommer under ”rätt” insändare…..😕

    Svara

     Hittade det här av dig inne hos Magdalena. Fräsch människosyn du har

     DT skriver: augusti 21, 2018 kl. 3:19 f m
     Anna, knappast n, egrer och zig enare på havregrynspåsen 😀 Har ännu inte efter några år lärt mig att Brunbergs neg, erkyssar nu heter ”Kyssar”.
     Förstår inte överhuvudtaget vartåt det barkar i Sverige. En okänd bloggare har nu satt ett privat ”meddelande” till allmän beskådning och nu får inte ordet indian användas längre? 😏

     Svara

    Vadå finlandssvenskarna?

    Svara

  Jag förstår inte? Hon sjöng en sång som uppfattades rasistisk av en som tar illa upp dvs. Alexandra. Varför inte BARA skriva förlåt Alexandra, vill du upplysa mig mer? Nä istället så skriver man att man är väldigt osvensk och bara för att man är same så får man kalla andra för rasistiska saker? Precis lika sjukt som en väninna som förklarade för mig att hon visst fick säga N-ordet för hon MENADE inget ILLA? och människor fick kalla henne fet om de ville? I min värld väldigt egoistiskt och väldigt världsfrånvänt. Skillnaden är att min väninna förstod då jag berättade hur det uppfattades.

  Svara

   Fast jag tror du missförstått lite – tror inte att hon sagt eller skrivit att bara för att man är same så får man kalla andra för rasistiska saker – Nej det skrev hon inte, men hon ansåg inte och visste inte att ordet indian var rasistiskt.

   Svara

  Maggans kommentarsfält är fullt av kommentarer i stil med ”Alltså guud haha, är 70-talist och hade ingen aning om att man inte fick säga indian… Man får inte skämta i det här landet längre, allt ska vara så korrekt och tråkigt, här hemma sjunger vi mamma kines pappa japan och ingen tar illa upp!!1 Fortsätt vara DU magdalena!!”

  Jag blir verkligen trött när jag förstår att vissa människor aldrig kommer ändra inställning. Att försvara sin rätt att skämta om precis vadsomhelst väger tyngre än att sätta sig in i en annan människas situation och inse att det finns folk med helt andra erfarenheter än en själv. Jag ser mest det här hos den äldre generationen. Det är också de som fnyser åt veganism, ordet hen och undrar varför man ska lägga till flera kronor för att köpa EKOLOGISKA bananer, ja varför i hela friden är det en bra idé… Uppriktigt nyfiken, vad beror detta på?

  Svara

   Vad är viktigast liksom, slåss för sin rätt att få använda ett ord eller att visa respekt för någon som tar illa vid sig?

   Svara

   Ja! Jag är helt mållös

   Svara

  Vaddå får man inte säga Indian nu? Vad är så fel i det? Det är inte som de andra ordet, isf har jag missat nåt om de nu är det.

  Har förövrigt inte följt med inden här sk soppan.

  Svara

   Får och får, men det är värdeladdat och upplevs ofta som nedsättande av de ordet berör. Om du hängt med under historielektionerna tror jag du förstår varför. Visst är det en omställning, men man lär sig något nytt hela tiden och jag vill inte upplevas som plump och okänslig så jag undviker ordet 🙂

   Svara

   Meeeeeeeen. Du får säga jude, men skulle du använda det hånfullt som svar till någon som nyss berättat deras historia? Exakt det gjorde Magdalena. Du får förövrigt säga n ordet också. Du får säga de flesta ord. Men av respekt borde du låta bli.

   Svara

   Du får säga vad du vill. Till och med n ordet. Om du vill sjunka så lågt. Men om du slänger det i ansiktet på någon som nyss berättat sin historia så kommer du få reaktioner på det

   Svara

  Förstår ingenting. Varför är ”indian” nu mitt i allt ett förbjudet ord? Vem i Sverige har nu bestämt det här? En bloggare? Förbjuds nu alla gamla filmer med cowboys och indianer i Sverige? 😕

  Svara

   Alltså guuuuud, läs Alexandras svar till Ann eller ca 100 kommentarer ovanför din så förstår du, tror dock att du inte vill förstå!

   Svara

  Sjukt klumpigt och bedrövligt. Och himla typiskt #människor2018.

  Jag är mest fascinerad över att poddare och åsiktsmaskiner har en sådan oförmåga att förstå när de kan hantera ett visst ämne eller ej. Jag tyckte kritiken var befogad och välskriven och reaktionen någon slags feltändning. Jag tycker det är bra att vi kritiserar varandra i det offentliga samtalet annars hade vi fortsatt att göra bort oss och vara rasistiska och kalla typ allt för n-boll. Pga den helt orimliga reaktionen på Alexandras DM blev det här bara pinsamt alltihopa.

  Men främst tänker jag på hur det privata har blivit offentligt. Hur vi frivilligt delar med oss info till vem som helst ute i etern. Info som förr hade ansetts för personlig och privat och det var något förtryckarregimer ägnade sig åt att samla in. Inte ens konversationer mellan två personer är privata längre. Vi screenshottar chatter och spelar in videos och återpublicerar saker som författaren för länge sedan tagit ner. Jag märker det själv hur jag håller tillbaka i skriven text. Både på jobb och privat för vad som helst kan delas vidare.

  Tanken på att vi inte har någon privatsfär kvar gör att jag får ångest ibland. Har jag enbart tankarna i mitt huvud kvar som är bara mina?

  Framförallt ger denna transparens, denna tidsera av att det privata är det offentliga, inget utrymme för misstag och ånger i det privata. Jag vill inte ursäkta någon här jobbar man med media måste man vara smartare än detta. Men det är ju uppenbart att Maggan hade ju ingen chans här att reflektera i lugn och ro. Skiten hade redan träffat fläkten och börjat skvätta på henne så då blev det återigen reaktioner i affekt och icke-ursäkter. Säkerligen hade reaktionen blivit en annan om tredje part varit tyst och inväntar replik.

  Sociala medier hur kan någon välja att bo där egentligen?

  Allt kan nagelfaras av en tredje person för samtidigt som vi har gjort vårt privatliv till allmän egendom, har vi även transformerats till att bli betraktare och domare över andra. Vi signaliserar vår åsikt och godkännande genom att gilla eller ogilla eller reagera eller skriva kommentarer. Och vi verkar älska det?

  Jag tycker det är så himla obehagligt. Och även om denna blogg är ett forum att reflektera över allt detta är den även en integrerad del i den där domar- och bödelrollen vi den inte längre tysta publiken tagit på oss.

  Svara

  Då hoppas jag att det fortsättningsvis uppmärksammas att Alexandra använt order ”Tourettes” i helt fel syfte. Att Alexandra ber om ursäkt till hela svenska folket för att hon förlöjligar en så allvarlig psykisk åkomma.

  ”Kasta sten i glashus”

  Här kan ni läsa intervjun: http://www.familjeliv.se/start/1.6000897

  Svara

   Men grejen är väl att Alexandra inte har skickat en video till någon med tourettes där hon gjorts sig lustig över detta och sen vägrat be om ursäkt.

   Alla har nog någon gång sagt något icke politiskt korrekt och kränkt någon/några men om denna då upplyser personen ifråga om varför det inte är ok att uttrycka sig på det sättet så är inte det normala beteendet att göra sig lustig över den kränkta, om man har ett uns empati i kroppen.

   Svara

   ”Gripa efter halmstrån”

   Svara

   Ja om någon skriver ett dm och förklarar att de lider av tourettes syndrom och Alexandras svar skulle vara att härma någon med diagnosen.

   Svara

  My säger ju indian hela tiden???

  Svara

   Har My sjungit barnvisan hånfullt till sin kille efter att han har sagt att han tar illa upp av att bli kallad det? Hur är det här annars samma sak?

   Svara

    Ja, folks kognitiva kapacitet har ju visat sig i all sin glans också i den här saken…

    Svara

   Men när ska folk fatta att det inte är pga att I-ordet blivit sagt, utan HUR det sas i sammanhanget (hånfull video).

   Svara

  Någon grävde fram rasistiska tweets som Laura Lee, riktigt stor på Youtube, gjorde 2012. Hon har tappat 300000 följare hittills på två dagar och tappar följare bokstavligen varje gång man uppdaterar flödet. Magdalena gör bort sig och blir påhejad och försvarad av sina följare… 🤦 Antar att den yngre generationen har mer kunskap än den äldre helt enkelt

  Svara

  Jag orkar nog inte mer ursprungsbefolknings-gate nu på ett tag. Var är Anna Book med ett hederligt livesänt utbrott i och emoji-bonanza?

  Svara

   Haha, hon hade ett för några dagar sedan då hon ballade ur för att vanessa hade bakat bröd. Allt skulle slängas och huset var tvunget att vädras i flera timmar. Galen tant 😥

   Svara

  Maggan borde även städa upp i sitt kommentarsfält till sista instagraminlägget. Hennes följare fattar inte alls varför vissa ord inte får sägas. ”Jag har alltid sagt… och kommer alltid säga…”
  Här har Maggan värsta chansen att gå ut till följarna och förklara vad hon lärt sig de senaste dagarna. Det gör hon inte dock. Hon gör det inte för att hon själv inte riktigt förstått.

  Svara

   Hon förklarade för sin systerson (som frågat på hennes insta vad det här handlade om) att folk var arga på henne för att hon sagt indian. Kommentarerna togs bort sedan. Jag tror (nästan hoppas) att hon inte alls förstår varför hon får kritik, annars är det ju fööör obehagligt.
   Jag har gillat hennes blogg men tyckt att det hon gjorde mot My också var obehagligt, alldeles oavsett vad My kan tänkas ha gjort.

   Svara

    Men Ann vadå vad Magdalena gjort mot My? Som var obehagligt? Magdalena har ju inte gjort något offentligt mot My inte ens sagt ett ord om My så vad kan du veta om huruvida hon gjort henne något obehagligt? Eftersom du skriver oavsett vad My gjort så gissar jag att du inte vet, men ändå skriver du här att MG gjort något obehagligt mot My. Skärp dig! Alla har rätt att inte vilja umgås med någon längre om man känt sig sviken eller ledsen över vad någon gjort – det är varken obehagligt, mobbning eller drev, Okej. Obehagligt med folk som ljuger och insinuerar däremot.

    Svara

  Magdalena = Har gjort fel. Det tog tid för henne att ”pudla” men hon har gjort det. Kunde hon göra sin pudel mindre svamlig och mer pragmatisk? Absolut! Men – hon är ingen retorikexpert. Dock så har hon bett om ursäkt (med tillhörande avledningsmanövrar som de flesta av oss använder oss av när vi skäms, får stå vid skampålen och ska försöka ge en bra ursäkt).
  Alexandra = Som någon skrev har hon klumpigt använt sig av ordet tourettes. Detta påvisar att det är otroligt lätt att trampa fel i dagens tid med ord som vi inte bör använda för att de är laddade till max. Sedan tycker jag att hon drar saken ut till sin spets och det är ett är inte ett adekvat beteende det heller. Men, skulden är absolut inte hennes. Magdalena öppnade Pandoras Ask.

  Summering: Det är just nu en situation som löses bäst genom att dessa två kvinnor bör sätta sig ned och prata direkt till varandra. Inte kommunicera genom offentliga blogginlägg; IG-inlägg eller ja … text överhuvudtaget.
  Sedermera så – det är lätt för alla runt omkring att tycka, tänka, kasta sten – men från mitt perspektiv så gör de båda två fel just nu och det blir inte en ”vinst” för någon av dem.

  Svara

  Är de bara jag som tycker att ann är så jävla omogen och feg? Detta är ju uppenbarligen något dom gjorde tillsammans, något som hon visade Maggan. Båda två har gjort bort sig rejält men nu ska ann lägga över allt på Maggan? Herregud

  Svara

  Magdalena har problem med relationer, systern Hanna var utfrusen i flera år,samt några andra bloggare, där systerskapet ändrades med jämna mellanrum.

  Svara

   Tror Magdalena har problem med relationer för att hon är så krävande och för att hon inte kan ta kritik.

   Svara

  Tittar jag på en real life version av ”Mean girls”? Det känns så iaf. För det är ju helt uppenbart att videon skickades till Alexandra i syfte att förlöjliga henne och för att vara elak. Något annat går ju inte att säga och det kan varken Ann eller Maggan bortförklara, även om de försökt.

  Svara

   Du har helt rätt och Ann är precis lika skyldig som Maggan. Dock har Ann bett om ursäkt utan pajasinslag. Maggan har endast pudlat på ett raljerande sätt precis som en pubertal tonåring. Där emellan har hon sprungit omkring med offerkoftan på. Jag fattar inte har alla proppar gått eller lider hon av total hybris. Fattar hon inte att folk inte kommer att acceptera hennes ursäkt förrän hon visar att hon förstått vad hennes övertramp består av. Alla kan göra och säga tokiga saker men att totalt vägra att förstå vad man gjort är helt ofattbart. Jag tror mycket bottnar i att hon är så van att kunna manipulera sina läsare dit hon vill. Hon har bl.a. slängt ut samekortet, barnen och självömkan men inget har hjälpt. Jag förstår frustrationen men du Maggan denna gången måste du nog verkligen visa på att du förstått vad du gjort innan du kan gå vidare. Stäng sedan ner ett tag och försök att reflektera och framförallt var bara mamma det behöver både du och dina barn.

   Svara

    Tyvärr, tror jag inte att hon kommer att stänga ner, pengar är viktigare än familjelivet. Allt ska blottas på bloggen så länge hon har läsare…

    Svara

  Likt en psykopat så lindar hon in sin ursäkt genom att skylla allt och lägga bördan på Alexandra. Skolboksexempel på hur en psykopat beter sig. Du kan aldrig få rätt mot en psykopat.

  Svara

   jag tycker uppriktigt synd om dig.

   Svara

   Jag ser det inte som att hon skyller allt på Alexandra, men att hon skriver att Alexandra nog ändå förstår att de inte är rasister som vill henne något illa och att A nog förstod att lägga ut videon skulle ge uppmärksamhet och få konsekvenser. Nja psykopater är mer smarta och lömska, tror inte du är så väl insatt i vad psykopati är.

   Svara

    Du kan ju kika på hennes senaste egna svar på sin insta.
    Höjden av arrogans och oförståelse av sitt eget beteende.
    Lägger över skulden på den som hon hånade och sårade, att det är hennes fel att människor blev arga!
    Hade inte Alexandra lagt ut filmen så hade det inte kommit fyra ursäkter ….inte ens en är jag rädd.

    Svara

   Men du har rätt i att du aldrig kan vinna över en psykopat, de ligger alltid steget före, och lyckas ljuga och övertyga med manipulationer, väldigt lömska och listiga. Och det finns i bloggvärlden men tror inte att Magdalena är psykopat nej.

   Svara

   Det är inte första gången hon gör det utan hon gör det lite titt som tätt i bloggen också med andra saker. Hon är en riktig narcissist helt enkelt.

   Svara

  Sverige 2018 = DDR 2.0.

  Svara

  Hypotetisk situation:

  I en pod diskuteras fetma. Någon säger, att feta människor har sig själv att skylla. Är väl ingen annans fel om man inte kan hålla tassarna från chokladen och röra på sig lite.

  Person A kontaktar poden och berättar att hon är överviktig och att det i hennes fall handlar om depression, medicinering och oförmåga att komma igång påg medicineringen. Lite genetiskt är det också.

  Pod-folker ber om ursäkt för sitt onyanserade inslag.

  Person B skickar en lustig sångsnutt (förslagsvis Rally Fetto Superstar eller sången om Fläskdoris) till person A. Som förstås tar illa upp.

  Varken person B eller massan av svenska folket fattar varför person A är så lättkränkt. ”Va, får man inte säga fetto mera?! Guud så löjligt! Ett fetto är ju ett fetto, så har jag alltd sagt och kommer alltid att säga!”

  Person B skyller på att Person A skapat ett hatdrev.

  Svara

  Är Magdalena en av systrarna graf som på 90 talet gjorde en tutt mot tutt foto? Två systrar som visade tittarna och blev kända?
  Vet någon vad de är kända för annars? Har de åstadkommit något?

  Vem bryr sig vad de här korkade nyrika tuttissar tycker? Alexandra borde mist av alla bryr sig om vad som poppar ur huvet på systrarna Graaf eller andra Clowner som kallar sig för ” kändisar”!

  Om en vettig person tycker något är det värt att bry sig om, annars … vem bryr sig!!

  Svara

   Hur många andra ”kändisar” systrar och bröder har vikt ut sig omslingrandes med nakna kroppar mot varandra? Det är vidrigt, och ett sjukt beteende. Att dessa har hyllats åt höger och vänster med TV-jobb och tidningsreportage är helt otroligt. Om vanliga syskonpar (inte kändisar) hade vikt ut sig nakna och omslingrandes med varandra i en stad eller en liten by runtom i Sverige, då hade de blivit bespottade av ortsborna hela livet.

   Svara

  Hon verkar inte ha alla indianer i kanoten.

  Svara

  ÄR DET FRUKTEN AV EN KRISTEN UPPVÄXT ELLER DÅLIGT ÖLSINNE FÖRMYCKET VIN OCH SPRIT BRÄNNER HJÄRNAN

  Svara

   Ja, äpplet faller ju inte långt ifrån trädet som det heter….

   Svara

  Mina tankar i detta:
  1. Intressant att man bara ”kan ta” Anns telefon och skicka skit ifrån den. Ingen fingeravläsning för att låsa upp eller kod för att komma in. Really?!? Det tror jag inte ett skit på! Här slängdes Magdalena rakt under bussen för att Ann ville rädda sitt eget skinn. Svagt!!

  2. Det var jävligt dumt gjort av Magdalena att skicka det hon gjorde men vi har alla råkat skita i det blå skåpet nångång. Speciellt när man varit på lyset. Och hon har bett om ursäkt, mer kan hon inte göra! Kanske hon kan få lugn och ro nu?

  3. Alexandra visste vad det skulle bli när hon publicerade videon. Tycker vi alla ska läsa hennes inlägg på bloggen fr 9:e juli. Där hon hävdar att _aldrig_ hänga ut en annan kvinna igen på sociala medier. Well tydligen glömmer man lätt då man vill hämnas.
  Som minoritet i ett land vet jag vad man kan råka ut för. Men det är ingen ursäkt för att blåsa upp ett sånt hat. Det föder bara mera hat.

  Tycker alla tre parter gjort fel på sitt sätt.

  Svara

   Hon försökte ju skicka till Maggan privat men det gick ju inte igenom därav det offentliga

   Svara

  OT om Graaf. Har ej läst hennes blogg någonsin, minns bara henne från hennes ”glamourmodell”-dagar. Varför har hon köpt den där hunden Drago? Har hon en stalker eller är det inbillat beteende?

  Svara

   Japp hon har en (eller fler) väldigt sjuk stalker som hotat med diverse sjuka saker. Farbror blå har givetvis kännedom om detta.
   Och om jag inte minns fel har det varit upp i rätten angående en annan stalker

   Svara

  Alltså stackars barn som skall läsare när egen mamma skriver jag är en slyna, en golvtrasa… och försvarar sin mamma på nätet.. och så aggressiv maggan är i skrift samt i videon riktigt elak.. Den mentaliteten bär hon ju med sig. Undrar vad barnen kommer att berättade för historier då de är vuxna om sin barndom..

  Svara

   Tycker så synd om barnen, tänker på hur de kan må känslomässigt och hur det uppfattar henne när hon bara är så mot oss. Även följare på Instagram, och på sin blogg när hon beter sig vidrigt och hånfullt, samt det hon gjorde mot Alexandra nu.

   Svara

  Seriöst, spyr när jag går in och läser de gullande kommentarerna på Maggans Insta, de kallar Alexandra både det ena och det andra, riktigt fula saker som Maggan naturligtvis låter stå kvar. Och Läckan har gjort små gulliga hjärtan..undrar om hon även gjorde så på det riktiga offrets Insta…

  Svara

   Håller med, man blir mörkrädd av allt rövslickeri och kan heller inte fatta hur flera kändisar som Läckberg, Pernilla Wahlgren, Bingo Rimer m.fl gör en massa hjärtan. Har det inte fattat nånting eller är dom så korkade att de går på Magdalenas jidder?
   Som någon skrev innan här har Maggan värsta chansen att gå ut till följarna och förklara vad hon lärt sig de senaste dagarna. Det gör hon inte dock. Hon gör det inte för att hon själv inte fattar ett skit utan gör det till en falsk sanning.

   Svara

  Hon har gjort totalt fel! Riktigt illa beteende av Magdalena! Samtidigt måste jag säga att Alexandra vid saklig kritik har agerat väldigt liknande! Helt oförmögen att hålla en diskussion på ett moget sätt, använder sig av personangrepp och vränger vad folk skriver. Båda två (om än Magdalena är mkt värre) måste lära sig att ta kritik bättre och inte slå vill omkring sig på så barnsliga sätt de gör

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.