Ann Söderlund pratar mordhot på Instagram

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.
har vi marginaliserat vårt vokabulär till att endast inbegripa två olika nivåer av ”kritik”?
”Jag håller inte med dig” och ”DÖ!”?

Sist var det Misslissibell som mordhotades för att ha uppmuntrat till köp av piratkopierade väskor och nu Magdalena Graaf. 
Jag kan förstå att många blev provocerade av Magdalenas sätt att ”be om ursäkt” samtidigt som hon stack två långfingrar i vädret, men att mordhota folk för det? Vad gör en sådan människa när det blir personligt kränkt, skadad eller attackeras? Drar förbi vederbörandes hus med en molotovcocktail?
Eller nä, det går inte.. mordbrand borde ju komma före mord så det går ju inte…
Eller är skalan:
Hot om mordbrand via Molotovcocktail – Mordhot – faktisk mordbrand via Molotovcocktail?

I videon här ovan kan ni höra Anns uttalanden i ämnet från i morse där hon är rejält ledsen över att det som hade kunnat vara början på en konstruktiv diskussion istället mynnat ut i hat, samt lite förslag från mig på vad man hade kunnat säga istället för att mordhota Maggan.
Jag tror tyvärr att den konstruktiva diskussionen tog en ände med förskräckelse i och med Magdalena Graafs musikvideo, men det går kanske att laga så här i efterhand?

Kunde Tyra och jag begrava vår stridsyxa så ska ni se att det nog går att åstadkomma även här. 🙂 
(Stridsyxa. 🙂 Pun not intended faktiskt…)

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har aldrig gillat henne och nu förstår jag varför.

  Svara

   Älskar att Ann likeade sitt eget förlåt-inlägg 😂

   Svara

   Eller hur. Stängde av när hon nämnde ”systerskap”. Hur mycket systerskap är det att svara på Alexandras seriösa text med en flamsvideo?

   Svara

   Hon är verkligen äcklig!

   Svara

  Det är inte första gången dina inlägg fått obehagliga kommentarer tyvärr. Det har blivit populärt med drev på insta och nu här. Det har varit otäck ton under inlägg om Schulmans tidigare. Det borde du ha märkt av?

  ”Vi” har inte marginaliserat vokabulären, det är som tur är bara en mindre skara som tilltalar personer med fula ord och regelrätt hatar. Ingen jag känner beter sig så iallafall. HELT oacceptabelt!

  Svara

   Var och en har väl ansvar över vad de skriver och gör. Camcam uppmanar väl inte till drev, knäppisar ”drevar” så bra på egen hand.
   Om Camcam skulle ha sådant inflytande, borde hon genast söka sig till politiken. Hon skulle bli statsminister på en gång, då alla skulle rösta på henne och hennes parti. (Vilket det nu kan vara).

   Svara

    Camcam har en stor makt. Det är naivt att tro att det inte är så. Det är precis samma fenomen på instagram med dreven där. Jag menade såklart inte makt i meningen av en högt uppsatt politikers makt. Men påverkan över hur bloggare och andra uppfattas har hon definitivt.

    Svara

    Camcam har en stor makt. Det är naivt att tro att det inte är så. Det är precis samma fenomen på instagram med dreven där. Jag menade såklart inte makt i meningen av en högt uppsatt politikers makt. Men påverkan över hur bloggare och andra uppfattas har hon definitivt.

    Svara

     *Fick ej iväg inlägg rätt, sitter på offentlig dator därav flera st.

     Svara

    Annapanna – JO Camcam uppmanar indirekt till drev, genom sina inlägg och vad hon skriver – ofta vinklar hon till personers nackdelar och det blir drev och folk rasar, hatar och kränker. Jo tyvärr har hon inflytande på många knäppisar.

    Svara

   Ja Emma det är skrämmande, Drevet kommer ju härifrån – de flesta av de mest ihärdiga argaste kommer härifrån och pga denna blogg och beror på vad Camcam skriver och vinklar och vad de läst här som Camcam skrivit – hade inte blivit ett sådant drev av detta annars. Mest handlar det om att folk älskar att rasa, bråka och trycka till en kändis. Tror inte särskilt många egentligen tycker att det var värsta sortens mobbning eller värsta sortens rasism – vissa passade ju även på att skriva skit om andra också och sänka – och allt spottande på Magdalena som så uppenbart inte berodde på vad hon sjungit/sagt till Alexandra, men då passar folk på, då tar de chansen att spy skit, sänka och kränka.

   Det blev Julafton i augusti för många!

   Svara

    Ja, men så sitter du också och försvarar Alex Schulman i en tidigare kommentar, så förlåt om jag inte riktigt kommer ta din kommentar till hjärtat.

    Svara

     Och varför får man inte försvara Alex Schulman när han får oförtjänt skit?? Alltså Camilla på riktigt… var det allt du hade att säga, slut på argument? Känns iaf som att du förstod vad jag menar och tog det till dig även om du svarat på ett drygt sätt. Ha en fin kväll.

     Svara

     Va? Saknar hennes inlägg grund för att hon inte håller med dig om Schulman i något annat helt orelaterat inlägg? Vad har han ens med saken att göra? Snacka om att vara dålig på att ta kritik.

     Svara

      Nej, men försvarar man Alex Schulman och sättet han drev sin gamla blogg/skrev krönikor på så förstår jag att man inte ser någonting fel i det Magdalena gjorde. Då har med helt enkelt en annan typ av ”moral/etik” – om du så vill – än jag och är således ingen jag kommer lyssna på i den här frågan.

      Svara

       Men CC, anonym skrev inget om att hon inte ser något fel i det Maggan gjort?

       Håller med om att man märkte tydligt igår här och på insta, det mesta är borttaget, att många bara ville pysa ut sitt hat. De drog in andra personer, skrev om allt möjligt som inte på något sätt hade med saken att göra. Allt på ett hetsande obehagligt sätt. På Maggans insta finns mångas reaktioner på det som nu är borttaget. Det var som de gock igång på att vara otrevliga tillsammans. Det är så drev är. Uppfattade att anonym menade det, inget annat.

       Och tyvärr verkar det som att de som gillar drev har hittat till dig camcam. Därför kan det va idé att inte formulera inlägg så irriterat negativt eftersom det då blir massa hat. Även om du uppenbart inte gillar någon i Schulmanfamiljen vill du inte att de ska få massa hat?

       Svara

        Det kan kanske stämma, därför formulerade jag mitt inlägg om Bella från i morse annorlunda från hur jag brukar. En annan vinkel helt enkelt. =)

        Svara

       Eh minns inte att jag försvarat hur någon drev sin blogg/skrev krönikor som jag inte ens läst el har särskilt mkt koll på, vet inte om du ens kan veta vad jag skrivit innan och vilka jag försvarat men jag har försvarat många kan jag säga när folk får oförtjänt skit, när folk skriver knäppt och bara för att spy galla och när folk skriver osanningar, missförstår och vinklar. Ja din etik och moral är mer att vinkla, skamma, vända kappan efter vind och hyckla det är inte min moral och etik. Jag tror du förstod min poäng och den faktan jag lade fram iaf men du behöver inte lyssna på mig fast du har gjort det några ggr kan jag berätta.

       Tack Sofia för att du förstod mig – nej jag skrev inget om att inte Magdalena gjort fel men Camcam vinklar i vanlig ordning. Som sagt det blev julafton för många!

       Svara

    Håller med helt anonym 18.10.

    Att försvara en Schulman är väl inget fel?
    Jag tycker dina inlägg om dem är vinklade. Harföljt Alex i ca 10 år. Han och de andra har en speciell humor och har alltid tänkt att du är en som inte förstår den. Sedan du började skriva negativt om dem har jag blivit förvånad eftersom vi tyckt lika om i princip allt annat du skrivit om. Din från början negativa inställning till dem har jag aldrig förstått.

    Det är tråkigt att du alltid försvarar dem som velat bli kompis med dig som tidigare skrev väldigt illa om den här bloggen i sina sociala medier, som Elaine, Lady D och Cissi. Att dina åsikter skulle ha förändrats över natten och det plötsligt inte finns en enda sak att skriva är inte så trovärdigt. Dreven som Cissi startat tidigare har kommit hit nu.

    Svara

  Maggan fortsätter med en kort instastory om en soppåse som blivit dragen runt med sopor på golvet av troligen en hund med repliken ”slynan Graff är värd det här”. Alltså.

  Svara

   Förflyttar fokus från misstaget man själv gjort genom att visa andra hur synd det är om sig själv. Såklart jättefel med dödshot och ska verkligen inte behöva ske, men ibland undrar man ursäkterna kommer endast för att sen få sen kunna använda dödshoten som se på mig så synd det är om mig. Jag sa ju förlåt?

   Svara

    Dessa dödshot skulle jag vilja se, även alla övriga dödshot hon får flera gånger per dag i vanliga fall enligt egen utsago.

    Svara

     Hade också velat se det på screenshoot. Känns som Magdalena bara är manipulativ för att flytta fokuset eller bara spelar offer nu.

     Svara

      Det är väl polisen som ska se screenshots, inte du!

      Svara

       Det är sjukt att det ska behöva påpekas. Herregud.

       Svara

     Precis!

     Svara

     En drama Queen utan dess like. Om det vore sant då skulle hon lägga ner bloggen helt och hållet, istället för att fortsätta leva med ”dödshot flera gånger om dagen”. Hennes trovärdighet är NOLL…
     Såg klippet här på Bloggbevakning, varför yttra ”Jesus älskar dig”? Hon är varken seriös eller religiös!

     Svara

     Ellerhur, såg inte ett enda.

     Svara

    De har bett om förlåtelse. Punkt.

    Svara

   Väldigt manipulativt beteende. Och omoget.

   Svara

   Men låt henne lägga upp sopor på insta och kalla sig själv för vad hon vill.
   Det ska väl inte bli nån allmän ”Hata Maggan för allt hon säger och gör -kampanj” bara för att det varit så i en dag.
   Släpp och gå vidare!

   Och det tror jag camcam håller med om!?

   Svara

    Då får också Maggan sluta hata till höger o vänster.

    Svara

   Men hon skulle kanske börja hålla lite mer ordning hemma innan nån av hundarna går åt. Det är inte ett skit charmigt som verkar tycka.

   Svara

    Kommentarer som bla din är det som gör att fokus skiftas. Du drar in saker som visar att du bara vill hata. Det ihop med ovårdat språk och en väldigt låg nivå i syfte att vara elak och skamma, skiftar fokus.

    När de som ger kritik beter sig värre än dem de kritiserar, skiftar fokus.

    Är det så svårt att förstå? Så är det med allt.

    Svara

    Håller med, inte bra för hundars magar, det är ju inte första gången heller…

    Svara

    Hur är deras hem ens relevant? Låt dem bo som de vill. Anonym 15:51 sätter huvudet på spiken.

    Svara

   Ja det känns som om hela proppskåpet brunnit där.. Otäckt!

   Svara

    Ni är inte kloka de flesta av er. Kamma till er och skaffa ett eget liv. Att titta in på denna site med vältrande i magsyra och avslitna naglar är en rysare. Epitetet #troll måste ha sin vagga här. *Ryser och backar ut*

    Svara

  Oklart detta anser jag. Hur många av de inlägg som gav kritik var mordhot? Ann får gärna presentera fakta och statistik. För it goes without saying att hot och hat är oacceptabelt! Men för mig blir detta lite att peka på något annat för att få bort fokus på sig själv och sina handlingar.

  Svara

   Såg du inte klart på videon ovanför? Konstruktiv kritik är okej men inte svordomar, fula ord eller att vara medvetet elak och ösa ut allt man ogillar med personen. Det borde vara självklart för alla, men inte här visar det sig.

   Om du blev mordhotad så tror jag nog att du skulle inse allvaret i det! Eller är du den som skriver hatiskt? Herregud, mordhot är mordhot, inte att ta bort fokus!

   Svara

   Så det är inte nog med ett mordhot? Det ska vara flera enligt dig. Hur många är nog för att det ska vara oacceptabelt tycker du?
   Jag blir helt chockad, det måste vara lite korkade (förlåt) personer som inte fattar att ett mordhot är en BROTTSLIG gärning.

   Svara

    Klart det inte är ok med något mordhot alls, det tror jag är uppenbart för de flesta, även ”korkade personer” Anna. På Ann låter det som om det vore mängder och det menar jag är att avleda från sakfrågan. Tycker det vore bäst om alla bara kunde vara snälla.

    Svara

   Precis! Tycker Elaine satte mitt i prick gällande såna här situationer i sin krönika i Göteborgs-Posten för några veckor sen:
   http://www.gp.se/nyheter/eksvärd-offerkoftorna-borde-lära-sig-be-om-ursäkt-1.7482339

   Svara

  Tycker det är hemskt att människor som gör något fel ska mordhotas. Det är galet. ’Men har fynderat på om denna blogg kan vara en bidragande faktor. Har du någonsin funderat på det Camcam?
  PSäger absolut inte att det är pga dig folk mordhotar. Men ibland blir klimatet i kommentarerna under inläggen liksom uppeldade. Det börjar med ett inlägg av dig som ibland kan vara rätt hårt (blir ju ofta det i text). Sedan skriver någon något som liksom byggs på. Som en snöboll i rullning. Jag kan själv ibland känna att jag rycks med och blir uppretad. Tänker då att de som har ”anlag” för att inte se gränser kanske känner sig stärkta och går ”hela vägen”. Kanske tror de att de gör oss övriga en tjänst?

  Svara

   Nej du!
   Lägg skulden där den hör hemma! Hos de som skickar mordhot!

   Tar man klivet från min blogg till att mordhota människor så har man fler och större problem än den här bloggen någonsin kan ta ansvar för. Och behöver man inte mer än ett kritiskt blogginlägg för att mordhota folk så behöver man på riktigt hjälp!

   Svara

    Mordhot kan såklart aldrig vara någon annans fel.
    Men Camcam du måste ha märkt att tonen här inne ändrats bland kommentarerna? Under inlägg där du går på om hur någon gjort/sagt något du anser dumt/fel blir kommentarerna väldigt otrevliga likt i dreven på instagram. Där tycker jag Cam cam har ett ansvar att säga ifrån.

    Svara

     Precis, jag tänker på Isabella, vilket fruktansvärt drev det är gentemot henne på denna blogg och i kommentarsfältet. Varför inte bara glädjas åt en ung och driftig tjej som har lyckats med att bygga upp flera företag och kapital.

     Svara

    Anonym 15:23 menar att du triggar de personerna. Inte att du uppmuntrar dem. Kan också se hur du triggar igång drev, hänt flera gånger ju och självklart påverkar det även om det inte är ditt fel att någon går över gränsen

    Svara

     Ja Camcam har självklart ansvar för att kommentarerna inte spårar ur. Inlägg om Schulmans skrivs alltid på ett negativt vinklat sätt. Det triggar igång hat varje gång och Camcam har självklart märkt det. Precis som instagrammare som gång på gång startar drev så vet Camcam vad som triggar igång.

     Nu har uppenbarligen de som gillar att hata i grupp kommit hit och då kan jag tycka att man kan tänka igenom hur man skriver inlägg och vilken ton det sätter.

     Svara

      ”Nu har uppenbarligen de som gillar att hata i grupp kommit hit..” 👍

      Svara

       Det var det där med konstruktiv kritik vs ovidkommande hat, svordomar och insinuationer. Jag ser inget av det senare i de kommentarerna.

       Tycker också att det finns olika sätt att skriva blogginlägg på och när vissa inlägg alltid triggar hat i olika former så.. ja då kan man fundera om man vill ha det så.

       Det får gärna kritiseras bland kommentarerna men jag är emot medvetet elaka insinuanta kommentarer där syftet är att trycka till. Om du läser tex inlägget igår kväll måste du också se de kommentarerna?

       Svara

        Anonym 17.30, +++++

        Svara

  Ja låt oss diskutera utan hat! Vart var systerskapet från Maggan? Och från Ann som sprider ett privat medd vidare och låter sen Maggan svara? Är det att stötta någon som sakligt beskriver vad hon upplever och känner? Ann har lämnat en ursäkt och känns lite mer genuin så det känns lite överspelat. Maggan däremot…

  Svara

   Eller hur. Buhu systerskap

   Svara

  Och som vanligt slår det om, det sk drevet, och det blir istället synd om dem som har felat. Som mr Cool och hans sjuka pe-do/kvinno-låt.

  Finns alltid galningar som drar saker till sitt yttersta, de flesta gav helt berättigad kritik.. Felet med t.ex Maggans superlånga försvarsinlägg var just att det var för långt och totalt megadravligt.
  Mitt i hennes sk i förlåt så drar hon upp allt hat hon fått genom tiderna (inget nytt alltså), om och om igen, för att få pendeln att svänga lite snyggt.. Bättre bara be om ursäkt, bra så.

  Det värsta är iaf de oskyldiga barnen som dragits in i alla dessa vuxenkonflikter, hur 17 kan man tycka det är ok, fattar inte att fler reagerar över det.

  Svara

   Exakt! Och alla grejer Maggan skrev på sin Instagram igårkväll om hur hon lika bra kunde dö, hänga sig, brännas på bål osv. Hur kan man skriva så när hon vet att hennes söner läser det hon skriver? De har ju för sjutton haft död i sin familj och varit med om det värsta.

   Svara

    Ja tydligen så hade hon ju skrivt att hon skulle ta livet av sig, hur i h-vete kan man göra det när man VET att sina unga tonårsbarn sitter och läser?? Detta är ju mycket värre än själva grundkonflikten.. ja fattar inte! 🙁

    Svara

     Vad är det för fel på er som inte kan ge upp?! Ni har fårt ösa ur er all skit ni kan komma på om Ann och Maggan. Räcker inte det? Är det mer som vill ut? De har blivit morhotade och fått extremt mycket skit och äckliga ointelligenta kommentarer så det räcker för flera år framöver på insta och här. Vad får ni ut av det? Ni borde söka hjälp, ni är inte friska.

     Maggan är mordhotad. Jag skulle vara livrädd om massa personer som inte vet att man inte skriver ”jag hatar dig äckel”, ”dumma jävla idiot” osv på ig, och jag sedan blev mordhotad. Jag har ingen aning isåfall om de personerna menar det? och om de har några gränser överhuvudtaget.

     Svara

    Hur hon kan skriva så är en sak hon och barnens pappor får ta sinsemellan. Tycker du inte? Eller brukar du blanda in okända personer i din barnuppfostran (eller andra slags personliga problem, om du inte har barn).

    Svara

     Vad är det som säger att de kommer göra det… Hennes största ansvar är att skydda sina barn, barn ska ALDRIG dras känna till/dras in i sånt här och hon ska göra ALLT för att det inte sker.
     Ist skriver hon själv svart på vitt att de sitter och läser och öser på med sina svador om allt elände hon förtjänar. Detta är inte vuxet på nåt plan. Fruktansvärt.
     Jag är säker på att hon älskar sina barn, men det är beklämmande att så få verkar reagera på att de är med i debatten..

     Svara

      Tror du inte att hon skyddar sina barn som alla föräldrar gör? Och tycker du att hon ska blockera sina egna barn från sin instagram och blogg? Klart som fan att dom läser och det är upp till Maggan att avgöra vad som är rätt eller fel för hennes egna barn. Du ska inte lägga dig i det!

      Svara

       16:25. MG kan börja med att uppföra sig som en vuxen människa. Klarar hon inte det, bör hon radera blogg och insta för sina barns skull.

       Svara

      Vilken tur Linda att du kan klaga på det också.. att folk skriver massa skit till Magdalena gör ju henne till en dålig förälder absolut… öh. Bryr du dig på riktigt om Magdalenas barn och native americans som kan ha känt sig kränkta pga av Maggan? Eller vill du egentligen bara trycka till Maggan?

      Svara

  Helt OT och ber om ursäkt för det.
  Har precis börjat mitt tredje och sista år på högskolan och inser nu hur ensam jag egentligen är. Jag har inga problem med att vara social, men har aldrig varit en person som automatiskt räknas in i ett gäng. Medan alla andra kramas, pratar och planerar aktiviteter så är jag den person som glöms bort, eller helt enkelt inte räknas med. Det gör så j*vla ont.

  Vill så gärna hitta nya vänner, men hur?

  Svara

   Vänskap är svårt och det är inte alltid enkelt att komma in i det gäng man kanske förväntar sig eller vill komma in i. Men försök inte stressa fram något utan var den du är för du duger precis som du är ❤ jag är lik dig och även om jag har pluggat under många år så har jag aldrig blivit vän med någon direkt. Det känns ändå helt okej för ibland klickar det inte och det betyder inte att det är något fel. Kämpa på och stort lycka till med sista året!

   Svara

   Skulle lika gärna varit jag som skrev ditt inlägg. Något jag har lärt mig är att försöka ta det med ro och fortsätt vara den du är, för enligt mig är det betydligt värre att vara bland folk där jag känner mig tillgjord. Har studerat på 3st olika högskolor så vet hur svårt det kan vara att ”hitta rätt” så att säga, men fasen så fel och ensam en känner sig när en inte är sann mot sig själv!
   Jag är 29år och har precis hittat några guldkorn på min nuvarande arbetsplats, din tur kommer också 🙂

   Svara

  Det är definitivt fel och oacceptabelt att hota om våld eller mord, det är inte okej någonsin. Det Magdalena och Ann kan göra vad gäller det är att dokumentera hoten och polisanmäla. Sedan kan de, särskilt Magdalena, rannsaka sig själva och fundera på hur de bidrar till ett uppiskat debattklimat och om de hade kunnat göra något annorlunda, Magdalena hade kunnat hålla en bättre ton och Ann kanske inte skulle ha inlett med en konstig lögn. Ska kanske tillägga igen att det främst verkade vara M som spårade ur av de två, Ann verkade ju rätt omgående förstå att det blev fel och försökte ställa saker tillrätta.

  Svara

   Ann bad faktiskt om ursäkt innan inlägget publicerades igår kväll, (den skrevs ungefär när inlägget postades här). Inte en enda brydde sig om den bland kommentarerna, men de kommenterade allt annat som stod där. De ville hata, det märktes tydligt i deras sätt att dra in allt som inte hade med det att göra för att svartmåla Ann och Maggan.

   Maggan gjorde fel men har bett om ursäkt. Skulle gemene man få ett sånt plötsligt hatdrev mot sig vet jag inte hur de heller skulle reagera. Om hon samtidigt inte mår bra, jag vet inte, men om, så kanske man kan ha förståelse för att allt inte blev perfekt med en gång.

   Ni godtar inga ursäkter och mordhot tror ni hon ljuger om. Det gör att jag bara känner att det är hopplöst att skriva något, ni har inte kapaciteten att ta in det ändå.

   Svara

  Det är klart att man inte ska dödshota folk osv – men varför ska det alltid sluta med att det handlar om personen som gjort misstaget? Varför ska det ALLTID sluta med ”JAG HAR FAKTISKT FÅTT DÖDSHOT OCH HAT”? Jag förstår att man blir upprörd över det, men samtidigt så vet ju alla att det händer för det är så internet fungerar nu för tiden, så varför måste man alltid ta upp det som för att sopa sina snedsteg under mattan? Det är klart man ska prata om det och hur skevt det är att folk går runt och dödshotar andra till höger och vänster, men då kan man väl göra det i andra sammanhang.

  Vet inte om någon förstår vad jag menar. Menar inte att förminska att bli dödshotad, för det ska ingen behöva bli, menar mer att man bör vara försiktig med att skifta fokus och tänka lite på hur man uttrycker sig när man tar upp såna här saker.

  Svara

   Det är inte Maggan som gör att fokus skiftar. Det är alla som inte kan uttrycka sin kritik som civiliserade människor som gör att fokus skiftar. Ingen normalt funtad människa tar dem på allvar för det är idioter som uttrycker sig så. Förstår de inte det kan de titta på Camcams video ovan där hon förklarar vad man kan säga och inte.

   Ger man saklig kritik utan otrevligheter och svordromar och håller sig till saken så VIPS skiftar inte fokus.

   Svara

    Där jag nyss hittade inte mindre än TVÅ stavfel! De måste åtgärdas så fort jag kommer hem. Gaaah!

    Svara

   Dagens samhälle. Gör offer till förövare och förövare till offer.

   Svara

  Ah so I get it – nu är det synd om dessa två kvinnor istället för om Alexandra.

  Svara

   Att Ann och Maggan betedde sej på ett mycket fult sätt gör inte att det är synd om Alexandra. Jag tror nog A har skinn på näsan nog att inse det.

   Svara

   Ja eftersom de fick en sån massa oförtjänt hat och skit emot sig. På riktigt, tycker du att det var den värsta mest fruktansvärda sortens mobbing och rasism?? Alexandra kände sig säkert hånad och det var fel gjort av Maggan men helt ärligt så har det nog inte gett Alexandra några skador – se det positivt, hon fick uppmärksamhet, blev känd, har fått stöttning och en massa hyllningar OCH hon fick ut sitt budskap till den stora massan så att fler nu har kunskap och alla vet nu iom detta att i-ordet inte ska sägas – så det kom något gott utav det iaf OCH inte minst – det blev Julafton för de som älskar att rasa, hata, bråka och säga sin mening, hurray 😉

   Svara

    Och blivit kallad lättkränkt. Kommentarer som Ann och Anita gillat…

    Svara

  Mordhoten ska hon självklart dokumentera och anmäla, det är aldrig ok.
  Men jag läste nästan alla kommentarer som ramlade in på hennes insta i går kväll och det värsta jag såg var att folk skrev att hon var vidrig (vilket självklart inte är ok). Sen förstår jag att mordhoten kan ha kommit på dm.
  Jag tycker bara det är så pinsamt hur både Magdalena och Ann skötte situationen och jag tror verkligen inte att detta hade blivit så stort om Magdalena inte hade lagt ut 4 (!) ”ursäkter” innan den riktiga ursäkten kom ut. Hon skötte det så otroligt dåligt och fortsatte med sin raljerande ton när hon kunde backat och bara bett om ursäkt.

  Hon verkar dessutom inte förstå vad hon gjort fel då hon skriver om att hon inte visste att indian var ett ord man inte fick använda. Det är under all kritik att hon inte förstår att anledningen till att folk blev arga och ledsna inte berodde på att hon sa indian det berodde på det fruktansvärda svaret som hon skickade som svar på Alexandras välformulerade och sansade dm till Ann.
  Hela situationen gav mig magont och påminde verkligen om mobbing som sker i skolan.
  Hur en inte kan sätta sig in i en annan människas situation och förstå hur sårande den videon som helhet var tycker jag visar brist på empati.

  Svara

   Exakt så! Magdalena verkar efter hennes blogginlägg, lite tycks tro också att det handlar om att man inte får säga ordet ”indian”, allt annat känns inte alls trovärdigt. Det rolig är när hon skriver:
   ”Och jag bär ingen offerkofta! Jag är fullt medveten om mins fel och brister”

   Svara

    Svara

    Jag skrev en kommentar om just det på hennes blogg, skrivit den två gånger och hon låter den inte gå igenom. Jag förklarar just att det är inte att hon säger indian utan hur hon skickar en video på det sättet hon gjorde. Hon försöker få fram en falsk sanning till sina läsare om vad situationen handlar om och släpper mest igenom kommentarer som stöttar. Hon är ful i sitt sätt att manipulera.

    Svara

     Tänkte också på det, hon är riktigt ful på att manipulera. På psykologi språk tror jag det heter Gaslighting det du beskriver med att försöka få fram en falsk sanning. Men äpplet faller inte långt ifrån trädet heter det ju…. Fortfarande väljer du att bete dig som ett offer, och anser att det är vi som betett och beter oss illa.

     Svara

      *hon skall det stå

      Svara

       *hon skall det stå i sista meningen och inte du.

       Svara

     Riktigt komiskt, skriver en massa dynga om sitt privatliv, manipulerar folk och tjänar pengar på det. Har slutat läsa hennes blogg när hon flippade ut för någon vecka sedan, hon var grovt oförskämd. Då tänkte jag, nej, jag ska inte bidra längre till dina räkningar. För hon yttrade tyket att det var läsarna som betalade hennes räkningar.

     Svara

  Läs Lady Dahmers inlägg om detta med att skifta fokus i sk drev (2018 mest urvattnade ord?)

  Svara

   Ja, för LD tror ju att världen kretsar kring henne. Får hon minsta lilla kritik så är det fokusskifte och fan och hans farfar.

   Svara

    Självklart kom LD i konflikt med andra när hon kommenterade Alexandras insta igår.

    Svara

     Ja självklart eftersom vissa ser rött bara de ser hennes namn och inte vill förstå vad hon verkligen sa. 🤨

     Svara

      Du har inte läst vad hon skrev va? Texten var otydlig

      Svara

       Håller helt med, LD är ingen stjärna på stringens och syntax. Hon blir alltid missuppfattad men inte pga av att folk ser rött. Hon låter reptilhjärnan slå till varje gång och då blir formuleringarna virriga, at best.

       Svara

        Vet du ens vilken kommentar de syftas till ovan? Vad hon skrev?

        Svara

      Om samma människa hamnar i konflikt hela tiden kanske det inte är alla andra det är fel på?

      Svara

       Det var helt sjukt att LD fick skit pga av vad hon skrev, det var klokt det LD krev men självklart skulle hon också få skit och folk gick på henne… alltså vad är det för fel på folk, vad är det för folk som älskar att bråka och tjaffsa, handlar ju inte om att de är ”goda” och tänker på att folk blir kränkta utan de vill ju bara bråka och tjaffsa, tydligen får vissa en tillfredställelse av det.

       Svara

        Det finns gott om dessa folk. Även här.

        Svara

  Ja herregud, vad ska man säga?

  Kanske att det trots allt, är djupt tragiskt, att någon exponerar sig på detta integritetskränkande sättet.

  Det blir så himla tydligt vilket högt pris det är, dvs att stå i rampljuset en stund, och så jättesorgligt att det finns barn inblandade.

  Jag vill verkligen inte raljera, men kan inte någon stötta/motivera M att ta emot stöd eller hjälp?

  Svara

   Stöd eller hjälp för vad?? Att inte alla lever på exakt samma sätt, betyder inte att man behöver stöd eller hjälp.

   Svara

    Kanske stöd att lära sig att stå över impulser, som kan ge oanade konsekvenser för så många inblandade. Varken mer eller mindre!

    Svara

     Så många inblandade… hahaha… vem var det som bjöd in dig och alla hundratals andra att blanda sig i?

     Svara

     Hon har precis blivit utsatt av ett hatdrev med mordhot och nu ska hon låta någon av dem ”stötta” henne att ta emot hjälp. Really?

     Svara

     Det kanske Alexandra också behöver lära sig, hon har ett flertal ggr gjort sig lustig över andras handikapp, b.la de med Tourettes syndrom. Ledsen men jag kan inte med henne efter det, sedan får hon snyfta om sin historia och bli kränkt bäst hon vill.

     Svara

      Fast här tänker du fel Ewa. Meddelandet Alexandra skickade handlade inte om att vara kränkt. Det var sakligt och med fakta om historia. Hon snyftade inte heller. Det var Magdalenas hånfulla svar till henne som blev det som uppfattades som stötande, och det har jag full förståelse över. Jag hade också blivit smått chockad av ett sådant svar

      Svara

       Ska jag göra en helt objektiv sammanfattning av hela situationen i ett inlägg? Det är kanske enklast för alla att bilda sig en översikt.

       Svara

        Vet inte faktiskt. Kanske bäst att bara avsluta det här istället? De har bett om ursäkt. Alexandra är väl okej med ursäkterna hon fått? Du kanske ska länka de föregående inläggen bara i det här inlägget

        Svara

         Läs Alexandras senaste inlägg.

         Svara

         A – Jag läste. Camcam, skrov ett nytt inlägg 👍 Du borde även dumpa kommentarer från Magdalenas blogg, synen på det här är helt sjuk inne hos henne. Stackars lilla Magdalena som inte får säga Indian 🤦🤦

         Svara

        Räcker nog med inlägg tror jag. Alla vet nog vad det handlar om, är nog mer att folk vill göra egna tolkningar.

        Svara

        Jag tycker att du ska göra det eftersom det är sådan förvirring kring vad folk egentligen blivit upprörda över, och varför Maggans ”ursäkter” är ytterligare hånande. Alexandra skrev en till bra text angående att be om ursäkt.

        Svara

         Med tanke på att tonåringar från både MG och AS familjer kommenterar på både MG:s och Alexandras insta borde kanske ngn vuxen i dessa familjer sansa sig och inse hur allt startade. Förklara för sina barn/systersöner hur illa det kan gå när man är hånfull och beter sig illa. Speciellt mot en oskyldig människa med ett viktigt budskap. Säger inte att hot är rimligt och ok.

         Svara

         Skrev Ossian något hot som han sedan raderade? Verkar så..

         Svara

         Den kritik som fanns har drunknat i massa obehagliga kommentarer från personer som BARA vill hata.

         Svara

       Fast de som bor i USA säger Indians, är t.o.m. någon som skriver det på Maggans blogg. Inte direkt ofta jag själv har anledning att säga ordet så jag har klarat mig – hittills.

       Jag förstår hur du menar men jag tog det som att hon blev kränkt, varför läxa upp andra annars? Kunde hon ha gjort privat isf.

       Svara

  Men snälla Ann det var ju Maggan som la ribban påhejad av dig. Du har helt rätt i att man aldrig någonsin skall mordhota någon och att man skall använda sig av konstruktiva argument i en diskussion. Allt detta vet vi ändå gick det så snett och alla andra vet ju vad det berodde på. Jo två fjortisar som söp till och tyckte det var tuffa och coola genom att raljera. Jag verken ser eller hör en vuxen människa när Ann försöker byta fokus i denna video. Hennes mimik och språk är identisk med min 15 åriga dotter. Detta har väl inget med systerskap och allt annat du drar fram. Väx upp och se först och främst till att du själv föregår med gått exempel.

  Svara

   Håller med.

   Svara

   Tycker det är lite fult att dra in systerskap. Magdalena hade kunnat be om ursäkt från början. Istället valde hon att i första inlägget tagga med att hon inte skulle be om ursäkt. För att sedan skicka en väldigt provocerande ”ursäkt”. För att sedan posta ytterligare ett knäppt inlägg i stil med ”Vad har jag gjort för fel och hur tycker ni jag ska be om ursäkt”. Under tiden skickar hon provocerande kommentarer. Sen posta en ärlig ursäkt, men då var skadan redan skedd. Ann får det att låta som om folk gick bananas utan anledning och pratar systerskap…. 🤦

   Svara

  Hat föder hat. Vill du ha en förändring, börja med dig själv. Det gäller alla.

  Svara

  Prata inte med hat i munnen

  Svara

   Man ska inte kasta sten i poolhus

   Svara

  Det här påminner mig om en händelse i somras då en fotbollsspelare fick ta emot en massa mordhot och vidrigheter (ingen jämförelse i övrigt). Visade sig vara mestadels unga personer utan något som helst konsekvenstänk. Vi får glädjas över att skolan börjar i veckan så att vissa somliga får annat att tänka på.

  Svara

   Schulmans har drabbats av samma drev flera gånger, även Sigge Eklund. Det beror på hur inläggen skrivs. Här tror jag dock mobbarna är äldre. Man ser direkt på ordval och uttryckssätt att många är lite äldre personer som försöker ge sken av att vara yngre.

   Svara

  Varför är det alltid så mycket drama runt Magdalena Graaf?

  Svara

   Är det?

   Svara

  Bäst att vara tyst i alla lägen 🤐 finns alltid någon jäkel som påpekar, att där har du fel.

  Svara

   Var snäll så blir det inte fel 🙂

   Svara

    Jag är alltid snäll 👊🏻

    Svara

  Vuxna har abdikerat. Vuxna är som tonåringar även när de är femtio år. Saknar tiden då vuxna var vuxna och inte levde samma liv som sina tonåringar och inte heller betedde sig och reagerade på samma sätt. Både Ann och Maggans ursäkter och svar kan lät tas för en 15-åring som sparkar bakut.

  Svara

   Det är den här förbaskade nymodigheten internätt som ställt till allt.

   Svara

   Jag är fortfarande chockad över att ha sett Anns film blev tvungen att kolla upp hur gammal hon är. 46 år och pratar som ett småbarn och beter sig som en fjortis. Jag skriver inte detta för att trycka ner eller mobba utan jag är helt fascinerad. Vart är vi på väg skall man inte längre få åldras och njuta av att bli vuxen. Detta kan väl inte vara något att se upp till. Skall man börja hänga med sina barn och deras kompisar för att ”liksom” hänga med. Detta fenomen med vuxna som inte är vuxna kommer bli ett bakslag för samhället. Nu tänker jag inte bara på just Maggan och Ann utan rent allmänt. Barn behöver vuxna att identifiera sig med och för att känna sig trygga.

   Svara

    Alla är olika. Ingen nyhet precis.

    Svara

  Jag är fortfarande fast i den osannolika omständigheten att ingen läst inlägget och helt slumpartat dyker just den sången upp. Sedan att MG saknar kontaktuppgifter till personen det rör och som är taggad i massor av inlägg. Damerna borde snackat ihop sig. Trovärdigheten är lång när de åtalade har så vitt skilda berättelser.

  Svara

  Toftby har varit framme med suddgummit i kommentarsfältet.

  Svara

   Toftby är ju bara så pinsam alla dagar i veckan!

   Svara

    Pinsam och pinsam.. Har full förståelse att man ställer sig på sin väns sida. Men även vänner kan göra fel och hon borde ha tagit reda på vad det handlade om innan hon försvarade henne. Hon hade kunnat skriva att hon fanns där för Magdalena utan att försvara handlingen. När hon började försvara utan att veta vad det handlade om så dumförklarade hon bara sig själv

    Svara

     Det är just det jag menar. Jag håller helt med du att man vill försvara. Toftby blir bara pinsam när hon lägger sig i. Hon vill försvara sin sk vän, men hon gör ALLT för att få minsta lilla uppmärksamhet.

     Svara

      Fast på vilket sätt får hon uppmärksamhet för att hon skriver ett ord på någons instagram bland hundratals kommentarer?? Var väl ni/de som började tjaffsa med henne där som isf gav uppmärksamhet. Och nu här. Alltså folk… 🤦‍🙈

      Svara

   Vad skrev du där då? Märkligt att hon skulle behöva sudda, vad kan det ha varit som behöver suddas? Har du inte tagit print? Är det folk som skriver elakheter om Magdalena där menar du? Ja men det är väl isf rätt och bra av Toftby att isf radera det eller vad menar du?

   Svara

  Att de inte lärde sig någonting av Pernillas snedsteg med n-ordet.

  Svara

   Tycker inte händelserna är samma sak. De sa ordet och bad om ursäkt. Magdalena skickar en hånfull in-your-face video till personen som tagit illa upp. Förstå om Pernilla hade gjort samma sak.. Skickat en löjlig video med n-ordet till en mörkhyad person som tagit illa upp.. Hade varit på nyheterna överallt

   Svara

  Nu är jag djävulens advokat här men… Alla dessa mordhot, grova kränkningar och grova förolämpningar mot alla inblandade i den här härvan, var finns de? Jag ser elaka kommentarer om hur vidriga och äckliga diverse personer är, de är idioter och knäppa osv, givetvis inget som man borde skriva om man är normalt funtad. Men, jag har inte sett några mordhot eller grova kränkningar? Mordhot verkar vara den nya standarden men man ser sällan de publiceras av de som säger att de blir hotade varje dag.

  Svara

   Tror de kommit in via mail och dm. Jag såg inga mordhot inatt heller, den enda personen som skrev att hon borde dö var hon själv. Och då svarade folk på en gång att det inte är någon som vill det

   Svara

    Lägger Graaf någonsin upp de mordhot hon hävdar att hon får? Med tanke på hur irrationellt hon beter sig så skulle det inte förvåna mig om hon även drar det så långt som att ljuga om mordhot.

    Svara

     Jag tror inte att hon ljuger. Hon är expert på att provocera, hon lyckas nog få igång personer som går för långt

     Svara

     Hon har skrivit ett inlägg för en tid sen om hoten hon fått och får. Hon visade bl.a ett par riktigt sjuka vykort som nån skrivit. Hoten är en anledning till att dom skaffade sig Drago.

     Svara

   Det mesta har blivit borttaget på instagram.

   Ändå finns mkt kvar tex; ” du är bara ännu en avdankad pådunkad bimbo”, ”vidriga jävla månniskor är ni”, ”du borde tamejfan skämmas”, ”fy fan för dig”, ”dra åt helvete”, ni är lite efter..la ut porrbilder på 90-talet, vilka ÄR ni”, ”nolla”, ”hon är en nobody”, är du på riktigt så här dum stackars dina barn- avföljer”, ”hoppas på fullt allvar att din karriär går åt helvete på alla sätt”, ”fy faan för ett svin som dig jag var VERKLIGEN på din sida”, ”fy fan vilken tönt du är”, ”håller med-supertönt” och till hennes son när han försvarar mamma ”skaffa dig ett liv”.

   Svara

    Inget av det där är mordhot dock

    Svara

     Nej mesta hatet är borttaget, säkert av instagram. Ändå finns det lite kvar, och det här ovan är grovt nog tycker jag.
     I natt var det bland det värsta jag läst, det var helt sanslöst.

     Svara

   Det allra mesta är borttaget. Kollar du på Maggans IG ser du att jättemånga skriver att de får ont i magen av allt som skrivs osv, men hatet är borta.

   Svara

  Vad som förvånar mig är att det är bara ”rätt personer” som kan vräka ur sig vad som helst, och bli förlåtna, medans t.ex My Martens får bära hundhuvudet i flera år framåt.

  Svara

   Ve den som blir osams med Magdalena Graf. Hon skrämmer mig på riktigt.

   Svara

   Och där kommer ditt namn igen ja, söker uppmärksamhet. Lycka till.

   Svara

  Jag tror det är tack vare dig Camilla eller någon i kommentarsfältet men jag kan inte längre uttala Isabellas företag flattered normalt längre utan jag säger det som Ullared. Tack för att din blogg förstör mitt liv 😂

  Svara

   Håller med dig Kajsa, och jag uttalar det lite norskt dessutom 🙂

   Svara

   Hahaha! I’m not even sorry! 🙂

   Svara

  Blir lite ledsen över att se hur många som sitter och förminskar handlingen och peppar Magdalena. Går att stötta utan att försvara. Tycker folk på allvar att det är okej det hon gjort?

  Svara

   Buhu buhu

   Svara

    Buhu buhu? Anser inte du att det är sjukt att försvara det? Eller är du en sån där som njuter av att trycka till redan utsatta grupper

    Svara

   Nej, det är absolut inte okej. Tyvärr, så är människan funtad så länge det inte drabbar dig eller mig så peppas upprorsmakaren. Men, om de själva skulle bli drabbade då skulle det få en annan dimission.

   Svara

  När jag ser Maggans video tänker jag bara att hon har tappat det… även många andra av hennes hatiska ironiska instainlägg. Känns som Maggan kanske borde behöva några veckor på ett vilohem..

  Svara

  På Magdalenas blogg står det att Anns ovetskap var en efterhandskonstruktion och verkar vara skrivet av Magdalena men det är väl rätt så osannolikt ändå?

  Svara

  Har hon fått mordhot?
  Enkel offerkofta annars.
  Om hon nu får så många mordhot, varför visar hon inte det?
  Simpelt att ta en ”skärmdump” och sudda avsändaren.
  Skicka den osuddade varianten till Polisen.

  Men Maggan skaffar sig en Drago så ser alla att hon är speciell

  Hon har gjort bort sig så många gånger nu. Undrar vad hennes nya uppdragsgivare tycker om det här. Måste ju kännas härligt att anställa en person som henne. Vill någon ens ta i henne med tång? Och varför fick hon sparken från Postkoden?

  Svara

   Öööh ”vill någon ens ta i henne med tång” låter det hatiskt och elakt tycker du eller helt okej att säga? Och varför tror du att hon fått sparken, vad säger dig det? För din information så har hon tidigare varit i rättegång mot någon som trakasserat henne, det hade du inte koll på va. Folk kan gå i taket och bli galna för mindre, såg på en annan blogg i ett inlägg om hundar där någon önskade att bloggarens barn skulle bli ihjälbitna och en annan ville skjuta både bloggaren och andra. Så otäcka galningar finns det tyvärr.

   Svara

  Är hon helt fel, den där Maggan?
  Hon fortsätter ju

  —— Profiler, poddar, bloggar kommer vilja gotta sig, sleva, förfasas och tycka. Jag kommer inte att läsa det som skrivs.. Sen hoppas vi att detta feltramp hamnar i glömska.

  Ett av mina barn skrek av förskräckelse när vi skulle åka till Mörby! TA AV DIG HALSBANDET!!! Det är en fjäder!!!! DU KOMMER BLI NEDSLAGEN.

  Jag tycker att vi hjälper varandra lite. Vi kan väl vara moderna kvinnor som upplyser varandra?

  Jag kan lova att ”i-ordet” hade FULLKOMLIGT gått mig förbi? ——

  Vad är felet med henne? Varför vill hon att det så kallade drevet ska fortsätta?

  Svara

   Och hur får du det till att hon vill att s k drevet ska fortsätta? Och du fortsätter…. 🙈

   Svara

  Inte så snyggt att framstå som eller vara en simpel liten mobbare. Det är det folk är arga över!
  Hon har haft dessa tendenser då och då så länge jag läst hennes blogg tyvärr. Man återkommer och hoppas de ska försvinna på något magiskt sätt.
  Men folk bryr sig inte att hon sårar läsare lite då och då utan hyllar henne och berömmer hennes beteende när hon verkligen inte är trevlig. Inte konstigt att hon tror hon kan bete sig hur oförskämt som helst mot vem som helst.
  De skapar ett litet monster är jag rädd.
  Synd tycker jag.

  Svara

  My använder I-ordet vid flertalet tillfällen i sitt senaste inlägg och hon har fått frågan två ggr idag om hur hon tänker om det som aktualiserats nu så ska bli intressant att se om hon svarar och isf, hur hon svarar…

  Tror inte hon kommer bemöda sig med det, kanske förstår hon inte tanken bakom frågorna, vad vet jag…

  Svara

   Suck… Nej det är inte så intressant men bra att du hjälper henne till läsare🙈 Och varför tror du att hon skriver i-ordet i sitt senaste inlägg och lägger en bild på insta och skriver ordet indian? Du tror inte det är för att få uppmärksamhet? En smart strategi, så uppbenbart. Suck

   Svara

    Om hon söker uppmärksamhet är hon mer patetisk än vad jag velat tro, tyder mest på att hon inte är särskilt smart utan snarare lite korkad faktiskt…

    Svara

  Känner inte igen ”gamla Sverige” längre. Det här var ”droppen som fick bägaren att rinna över” när man inte ens får säga i-ordet, som ni kallar det. Skrämmande……😕

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.