My Martens smeknamn på sambon delar läsarna i två läger

De senaste dagarna har handlar mycket om ordet ”i*dian” och hur Ann Söderlund och Magdalena Graaf – framför allt – hanterade den kritik som (konstruktiv först) som ramlade in efter att ordet kommit upp i podden ”Lillelördag”.
För den som vill läsa alla tidigare inlägg om detta så länkar jag dem längst ner i inlägget – för att låta som en äkta Youtuber. 🙂

Men… 
För den som missat det så är My Martens förlovad med en man som heter Jonas och som hon kallar för ”sin I*dian”, något som fått kommentarerna att ramla in under det här inlägget.
Är det okej för henne att kalla honom för det eftersom han är okej med det eller borde hon låta bli? Kanske kalla honom det privat, men inte på bloggen?
Kommentarsfältet har gjort en ”Röda Havet” och delat sig i två ganska tydliga läger där det ena tycker att det My sysslar med är som att svära i kyrkan, som att halsa Nocco på Red Bull Flugtag eller som att torka ballen i hårtorken på gymmet, medan det andra tycker att den ena i*dianen inte har ett dugg med den andre att göra.

Vad tycker ni?
Same, same eller same, same but different? (”Sejm” alltså, inte same som i de rötter Magdalena Graaf har. Någon mer än jag som inte kan läsa det på något annat vis än så just nu?)

 

Maggan-gate:
Inlägg 1
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är själv från Sydamerika (Colombia). Har reagerat länge på att andra samt My kallar Jonas för indan. Hade någon kallat mig det hade de fått en smäll. Vill inte bli kallad indian likväl som jag inte vill bli kallad ”svarting” eller liknande. Jag har redan ett namn och det är tack och lov inte baserat på mitt ursprung, min hudfärg eller utseende. Jonas får välja vad han blir kallad, men personligen hade jag tyckt det känts nedlåtande.

  Svara

   Det säger allt om dig om DU tycker det är nedlåtande!

   Svara

    Makes no sense? Det är ett namn som gavs av människorna som hade ihjäl dem, våldtpg dem etc. hur är det nedlåtande att ej vilja kallas det namnet?

    Svara

    Ja gud vilken hemsk människa ts är som inte vill bli kallad något som anses kränkande? Hur är det fatt anonym 18:53?

    Svara

     Jo för att om du inte har några problem med dig själv har du inte heller några problem med något som sägs.

     Svara

   Befolkningen i Sydamerika är ju en smältdegel av ursprung. Vissa är ju indianer, vissa från södra Europa exempelvis. Jag har bara hört att man säger native Americans om Nordamerikas ursprungsbefolkning. Vad är den korrekta benämningen på den sydamerikanska ursprungsbefolkningen?

   Svara

    Sydamerikan kanske?

    Svara

    Ts har kanske rötter i någon inka-stam eller maya-stam ( ber om ursäkt om benämning och/Eller stavning ej stämmer.

    Svara

     Förlåt,.läste enbart att du var från Sydamerika, tror inte att inkastammen eller maya håller till i Colombia. Bortse från min kommentar.

     Svara

     Vadå Ts. Trådstartare? Du menar personen som skrev kommentaren för det här är ett kommentarsfält på en blogg! Det här är inte flashback!

     Svara

      Ett kommentarsfält med svarsfunktion och alltså trådar. Första kommentaren i varje tråd är ts.

      Svara

       Nej det här är ett kommentarsfält på en blogg och inget annat.
       När camcam har öppet spår och ämnet är fritt så kan du kalla det ”trådar” och ts.

       Svara

    Svara

    Urinvånare har jag hört att man kan säga istället

    Svara

   Jag är också från Sydamerika (Brasilien). Och är 25% ”indian”, grejen är den att ALLA därborta använder sig utav de ordet, vare sig om de är vita, svarta eller är själva indianer, eller ah det är accepterat att alla får använda sig utav ordet. 🤨 Visste faktiskt inte förens nu i efterhand att det är diskriminerande att använda ordet, eftersom jag själv beskriver mig själv som en kvarts indian. 😐 Hur ser det ut i Colombia? Liknade, helt olikt ?

   Svara

    De har riktiga problem istället för att skapa dessa problem att bråka kring. Blir så innerligt trött. Vet folk som är från Sydamerika och bor i Sverige. De tycker inte alls att det är fel att säga indian, alla gör det där borta.

    Svara

     Blah blah blah. Alla tycker uppenbarligen inte likadant.

     Svara

  Tycker som många andra redan skrivit att det är något hon kan kalla honom för privat, inte skriva ut offentligt inför tusentals människor. Sen vet vi ju alla att dessa bloggare sällan vet vad privatliv är för något tyvärr, men lika lite som jag tycker att man använder n-ordet tycker jag att det är rätt av henne att skriva ut det, alltså inte alls.

  Sen innan någon hoppar på mig och frågar vem jag är att säga vad som är okej eller inte, så kan jag berätta att jag själv är indian, därav min åsikt!

  Svara

  Snacka om att vilja provocera…

  Svara

   Solklart. Inte en slump att hon skriver så (igen) efter Maggans fadäs.

   Svara

    Fast det har kom ju kallat honom hela tiden, så att hävda att det har något med Maggan att göra är ju bara … Ja kommer inte ens på något bra namn för det 😉

    Svara

     Men S det fattar väl vem som helst att hon skrev det igår JUST när debatten om ordet är igång just för att My hoppades få uppmärksamhet, det var en smart strategi! Inte så att hon skriver det ordet hela tiden annars och hon har självklart hängt med här och vetat om allt i debatten/drevet.

     Svara

      Hon har ju frekvent använt det hela tiden! Varför skall folk verkligen jaga efter konspirationer och dylikt hit och dit! SNARK säger jag bara!

      Svara

  ot men hur många tror att Bella köper kläder på ellos?? 🤣

  Svara

   De kunde inte valt en sämre person att marknadsföra deras kläder hahahah

   Svara

   Det gör hon inte. Hon köper dem på Zalando. 😉

   Svara

   Alltså, med Bellas ”extrema jobb” är det mycket att ha barnen en hel vecka på egen hand. Extrema jobb?! Att bli sminkad, påklädd, käka lunch, slänga med håret, fixa naglarna och säkert bli torkad i bakskåran. Och svara på lite mejl på kvällarna. Låter väldigt extremt……….. Ensamstående som jobbar heltid, fixar, städar, lagar mat, handlar, lämnar/hämtar, leker med och underhåller sina barn – där kan man snacka extremt jobb!

   Svara

    Tror faktiskt hon gör lite mer än så med tanke på att hon ändå är egenföretagare.

    Vet inte vem som sagt det du citerar. Vet inte heller hur mycket hon har barnen eller om hon har för avsikt att dra ner på barnboendetiden. Men om det är så känns det som en konstig prioritering. Borde väl dra ner på jobbet istället för barnen.

    Svara

     Hon har själv skrivit det i sin blogg. Att hon har au pair pga att hon har ett ”extremt jobb” där det händer oväntade saker, och hon behöver en extra hand……… Jovisst, hon gör säkerligen andra viktiga saker också på jobbet. Typ sitter lite på möte, boomerangar lite på instagram och sådär.

     Härligt för henne att ha en au pair om hon känner att hon behöver det. Likadant med kock/städare/personal shopper of medication. Hade själv kunnat tänka mig en personal head of ta bråkiga barn till föris. Hade varit underbart!

     Men, sådär ”extremt” tycker jag inte hennes arbete verkar. Hon har ju många ”head of” diverse kategorier som fixar, donar, tar beslut och verkställer. Men vad vet jag, jag är ju inte involverad, kanske är helt ute och cyklar 😊

     Svara

    Extrema jobb? Tänker brandmän, navy seal eller SAS (special air service, inte flygbolaget).

    Svara

  Neeej, det var ju slutdiskuterat nu!? Ändå måste du dessutom länka till inläggen med massa hat, varför?

  Nu kommer det ta fart igen och drabba My.

  Svara

   Kanske bra, hon verkar ju ha missat de senaste dagarnas shitstorm

   Svara

    Hon har kallat honom för det länge. Så länge han inte har ont av det får hon ju kalla honom vad hon vill. De kanske har en egen innebörd ihop av vad det står för, som det ofta är med smeknamn.

    Svara

     Fast man behöver lyfta frågan till ett mer strukturellt plan, inte fastna i enskilda individer. Det finns tex svarta personer som inte tycker n-ordet ska användas av någon, och andra som tycker att svarta personer kan använda det. Det är okej att det inom gruppen råder delade meningar, däremot behöver vita personer ha klart för sig att de inte ska använda det ordet för att beskriva någon eller tilltala någon eller liknande. Samma kan appliceras på det här ordet. Vita människor har ansvar för att inte normalisera användandet av det. Om hon måste kalla honom för det i deras privatliv är det en sak, men det är inte okej att hon gör det offentligt också, när många som kommer från ursprungsbefolkningar i Nord- och Sydamerika gjort klart att det är ett förnedrande ord som de inte vill bli förknippade med.
     Snälla läs på lite om kolonialism och dess arv, samt om rasism.

     Svara

      Tänker att hon får kalla honom vad hon vill, dock så är det ju onödigt att skriva det på bloggen. My kanske inte heller har haft kunskapen om ordet i fråga. Själv har jag kunskap, behöver ej läsa på tack.

      Det jag syftade på var att många är så uppe i att skriva hatkommentarer, så kanske vore klokt att låta det lägga sig några dagar, så inte bara hatet flyttas till My. Uppenbarligen kan alltför många inte behärska sig, och varför då under pågående drev skriva ännu fler inlägg och dessutom länka till alla inlägg? Verkar som att Camcam vill underhålla drevet. De kommentarer som skrevs på bloggen och instagram var rent horribla, blev helt chockad, var nog de värsta kommentarerna jag sett.

      Svara

       Kanske bra att fler får se hur Maggan beter sig….My har ju blivit drabbad av hennes vrede.

       Svara

        Nja fast det är ju Maggan som drabbats av Mys vrede snarare. Men håller med 18:46 att onödigt att fortsätta på ämnet (uttjatat nu) och drevet men det genererar såklart massor av kommentarer här, gissar att det var så Camcam tänkte och ville åt.

        Svara

         Nja..

         Svara

        Vad är det Magdalena har gjort mot My?

        Svara

         slutade umgås med henne, ville inte umgås och va kompis med henne längre.

         Svara

    Nej A 18:15 klart att hon inte har missat senaste dagarnas shitstorm haha – hon har kallat honom det länge iaf i sin blogg, och detta var nog en strategi att just när uppståndelsen kring ordet går så skriver hon det ordet både blogginlägg och på instagram – Självlart en strategi för att få uppmärsamhet.

    Svara

     Vilken strategi 😂 kan väll en dåre fatta 😉

     Svara

      Ja haha synd att CC gjorde henne till viljes men antar att CC tänkte och såg kommentarer och hat i massor.

      Svara

       Snarare en strategi av MG. Hon visste när hon gjorde den hånfulla indian-videon att My kallar sin pojkvän så.

       Svara

        Men va hehe menar du att det var en strategi av MG att sjunga om indianer till Alexandra för att My kallar sin pojkvän så?🤦🏽‍ Ja det visste hon nog men detta handlade ju om Anns meddelande och podd och inte om My 🤦🏽‍. Menar du att MG tänkte strategi eeeh haha lite långsökt… Ta av dig foliehatten.

        Svara

        Tror jag också!

        Svara

         Men jisses hur står det till med intelligensen här 😂 Ni verkar ha missat något och ni verkar inte förstå vad strategi betyder🤦‍ Magdalena sjöng det till en okänd tjej och visste nog inte att videon skulle bli viral eller att My och hela svenska folket skulle se det, så det var ingen pik till My ( om ni kanske blandar ihop pik med strategi 😂 😂 )

         Svara

     Det handlar ju om Maggan att My skriver så. Mer för att visa haha, jag kan minsann skriva ordet tusen gånger, inte du. Som en treåring.

     Svara

      Nja inte riktigt så tror jag inte, tror My tänkte att hon skulle få uppmärksamhet och fler kommentarer och läsare genom att skriva i-ordet just då.

      Svara

      Njaa K tror nog mer att My hoppades få uppmärksamhet och många kommentarer och hoppades på att Maggan skulle få mer skit och det fick hon ju.

      Svara

   Förstår inte vad CC håller på med? Är det så viktigt med stor trafik? Herregud. Hon vet vad det blir för kommentarer, men hon verkar inte bry sig om det.

   Svara

    Bloggbevakning?

    Svara

     Ja BB och CC är samma sak = Bloggbevakning och CamCam.

     Svara

      antar att A menade det iaf.

      Svara

  I-ordet, N-ordet, T-ordet…M-ordet. Vi kan säkert pricka in hela alfabetet snart. Och ingen fattar någonting. Lite som HBTQAI… Blir som Pi om några år. Hur många decimaler ska man komma ihåg?

  Svara

   Svårt att lära dig nya ord eller?

   Svara

    Nej, men när inget av orden får skrivas eller sägas, utan reduceras till endast första bokstaven så blir de snart ett gissel vad det är folk menar. Får M:arna säga N-ord, och kan I:arna vara T:ar? Hänger alla med? …nähä. Utbilda er då vafan!

    Svara

     Det går också att sluta använda inaktuella ord. Jag har tex nästan ingen användning i mitt dagliga vokabulär för ord som:
     rådbråka
     alegast
     fittmickel
     bolare
     – och det går bra!

     Svara

      Hah. Rådbråka var länge sen jag hörde. Dock aktuellt ord då många förtjänar det.

      Svara

   Om man använder sitt sunda förnuft behöver man inte lära sig ”en massa decimaler” 🙂

   Svara

   Är du på riktigt så korkad? Ingen förbjuder någon att använda orden. De berättar att det är olämpligt

   Svara

   Pi används inom oss som är poly så nej, de e kränkande 😂😂😂

   Svara

    Rättare sagt tecknet för pi men jag blir nog kränkt för allt tror jag

    Svara

    Jag fattar ingenting. Happ, tillbaka till skolbänken eller nåt.

    Svara

     Googla förkortningen. Lättaste sättet att läsa på utan att bli dumförklarad och undvika drama.

     Svara

   Ja, och varför är det just I-ordet och N-ordet som inte får skrivas ut? Kärringjävel är också ett ord som borde tas bort ur våra hjärnor. K-ordet. Finns många otrevliga ord men vi kan väl inte börja cencurera (i brist på bättre ord) alla. Så varför just indian och ne g er?

   Svara

   Vad är T och M? Har helt missat 🙁
   (Observera att jag är seriös…)

   Svara

    Transa och Mulatt tror jag.

    Svara

     Jag trodde man fick säga transa, liksom en förkortning från transsexuell, så det var inte det t-ordet. Det var det andra t-ordet.

     Svara

      Transa och transsexuell är inte samma sak.

      Svara

  ”Åh nu är jag hemma hos min i*dian. Åååh vad jag älskar min i*dian”

  Vem säger ens så?! Varför påpeka personens ursprung i var o varannan mening? Varken gulligt eller kul.

  Svara

   Som att säga, nu ska jag hem till min engelskman eller längtar efter min spanjor. Märkligt? Näää!

   Svara

    ”Nu ska jag hem till min svenske man” 😂

    Svara

    Haha jo det är märkligt

    Svara

  Jag minns att jag hörde (this American Life) att native-americans i USA tar bort folk och stammar från deras listor. Det finns ju pengar i att tillhöra gruppen native-americans.

  ”Jag är mer native än vad du är” så att säga. Ganska spännande reportage.

  Svara

   Pengar? De flesta ursprungsbefolkningar i USA lever i extremt fattiga samhällen, utan basal samhällsservice, missbruk, brott, undermåliga skolor etc. Den amerikanska staten har gjort ett bra jobb med att marginalisera de här grupperna.

   Svara

  Meen Neeej varför ger du henne denna uppmärksamhet?! Var ju så uppenbart att hon hoppades på att få uppmärksamhet här genom att skriva indian både på blogg och instagram Just när debatten går om det ordet, så uppenbart haha och hon lyckades.. brukar ju öka på hennes statistik när hon uppmärksammas här. Men hon kallar väl sin pojkvän vad hon vill så länge han är okej med det, för övrigt var det efter att någon här skrev My´s indian i ett inlägg om henne som My själv började skriva och kalla han det hehe.

  Svara

   Mys

   Svara

  Fattar inte hur typ My, Maggan mfl ens tas på allvar öht, då de verkar leva i sina små egna märkliga världar där allt är i STORA ord

  Svara

  Jag tänker att det ändå är relevant i sammanhanget att det här ordet är något annat än N-ordet, med en annan historia och ett annat samtida användande. Det upplevs av många som ett skällsord/slur, ja. Men en stor studie i början av 2000-talet visade att majoriteten av Nord- och Sydamerikas urfolk använde ordet indian som kollektiv benämning för gruppen de tillhör (trots att det kommer från en missuppfattning av en killgissande italienare) – något som knappast är sant med N-ordet. I USA är Native American det vanligaste ordet på myndighetsnivå, men ”American Indian” har länge varit det vanligaste bland de som själva tillhör ursprungsbefolkningen (och Native American också kritiserats som ett statligt påfund), utöver namnet på den specifika stammen/nationen (medan det i t ex Kanada är vanligare med ”first nations”). Självklart ska en i det längsta använda det ord en person själv föredrar (och självklart finns det ett behov av större medvetenhet kring urfolkens historia/nutid på de amerikanska kontinenterna), men känns lite snedvridet att likställa det med N-ordet och jaga My för det. JA det låter ganska exotiserande och lite cringy när en kommer utifrån, men jag kan tycka att det är hennes killes grej att reagera om han vill det.

  Svara

   Jag måste nog hålla med här… Jag har aldrig uppfattat att ordet ”Indian” använts som ett skällsord, som ex. N-ordet har/gör, men jag kanske har fel?

   Svara

    Tycker nog jag håller med dig faktiskt… Att indian oftast länkas med något positivt. Iaf här i Sverige, hur det är på andra sidan Atlanten är en annan fråga.
    Men med tanke på att det inte hette Amerika förrän de kom på att de inte var i Indien, så borde native American inte heller finnas. Då det var samma typ inkräktare som döpte det till Amerika som först kallade dem indianer?

    Svara

  Helt okej för mig. Men kanske inte rätt person att fråga. 😉😅 Dock tycker jag folk ska sluta leta fel kallt och nu pratar jag generellt! Ingen är felfri!!

  Svara

  Tycker att My ska fortsätta kalla honom för det, om det är ok med Jonas. Det som drog i gång den här shitstormen var väl Maggans sätt att säga/ sjunga ramsan på?

  Svara

  Även i podden Trettio plus trevar använde de ett uttryck ”lägga en indian” som de dock efter viss disk. insåg kanske inte var helt korrekt…

  Svara

  Tänk om en fru till en hockeyspelare i Frölunda la upp en bild på honom med texten ”min lilla indian” i samband med en transfer blev officiell. Undrar om det hade varit okej. eller hade hon behövt skriva ”min lilla amerikanska urinvånare”?

  Svara

   Vilken idiotisk kommentar. Det här handlar ju om en person som har ett ursprung/är ”indian”. Inte något jävla hockeylag som har det som namn.

   Svara

    Du har nog inte alla indianerna i kanoten.

    Diskussionen handlar om ordet i sig, om det är ett skällsord eller inte, vissa drar även paralleller till N-ordet.
    Men om du inte tycker Frölunda räcker som en hyllning, så ta Clevland Indians eller Washington Redskins.
    Varför inte ta hela staten Indiana som betyder ”Land of the Indians”.

    Eller varför inte även ge dig på Disney som publicerar Lilla Hiawatha, däri använder de ordet Indianer, och de framställs i denna serie väldigt positivt.

    Svara

  Jävlar vad ”same, same”-talesättet kommer att användas flitigt av retstickor den dagen (vilket nog är snart) som det inte är korrekt att säga same längre.

  Det gäller att hänga med i svängarna. Lyssnade på Wahlgren & Wistams podd efter att de använt N-ordet i föregående podd och i nästa ringde upp ett par experter. Tog mig ett tag att ta reda på vad som avsågs med M-, F- resp T-ordet. Försöker ändå hålla mig uppdaterad och jag förstår att det sker misstag då inte informationen levereras i vanlig media där många får sina dagliga dos.

  Kan relatera till mina föräldrar t.ex; De är i pensionsåldern, flitiga nyhetstittare och känns ändå uppdaterade. Om jag sagt till dom att F-ordet är fel och kränker människor så gissar jag att de höjt på ögonbrynen och blivit väldigt fundersamma. De hade inte vetat vilket ord som jag avsåg samt därefter undrat var den infon finns att tillgå.
  Om det ska vara till allmän kännedom och att de som blir kränkta ska få ett stopp på det så måste infon ut. Det borde ligga i kvällstidningars och övriga nyheters intresse att infon sprids. Man känner sig väldigt oupplyst och det känns som man missat något som alla vet. Tror att fler känner igen sig i detta.

  Svara

   Men gud, känner mig helt lost. M, F och
   T orden? Mugglare? Var hittar jag denna info så jag inte gör bort mig?

   Svara

    Hahaha, schhh du kan ju inte säga mugglare! 😳😳

    Svara

    Aaah. Du får inte säga mugglare. Om du inte är en mugglare. Men då borde du inte veta om att du är en mugglare. Så du är troligen inte mugglare.

    Svara

     Hon kanske är t ordet, trollkarl! 😳

     Svara

    Skulle tro Mulatt, Flata och Transa men inte säker, Mugglare däremot har jag aldrig hört, vad är det?

    Svara

   ..alltså, m- f- och t-ordet; vad menar du??!

   Svara

    Samma här… Känner mig mindre vetande. Fattar inte vilka ord det gäller!

    Svara

     Får inte skriva ut orden då dom är kränkande. Googla.

     Svara

      Skämtar ni? Man får alltså inte upplysa folk om vilka ord de inte bör yttra? Är det bättre att man lär sig först genom att kränka någon det berör?

      Svara

    F-ordet måste ju vara fitta.

    Svara

     Skriver väl ut det då med risk för att bli hängd (enl de som vet). M ordet är mulatt och f-ordet är färgad.

     Svara

    m*therf*ucker skulle jag gissa på.

    Svara

     Eller jaha det är två ord. Då har jag ingen gissning.

     Svara

  Allt hade varit lugnt och tyst om inte Maggan hade fyllesänt videon. Ann hade bett om ursäkt, allt var klart. Jonas kanske tycker om att bli kallad det. Ludvig blir kallad Lilleman. Så vem vet vad Jonas kallar My.

  Svara

   Ja tänk vad små infall på fyllan kan ställa till det och få konsekvenser, många av oss har varit där🙈 Tror inte My säger Indian till Jonas utan säger Jonas eller älskling, tror bara hon skriver ´min indian` i bloggen ibland och nu var det uppenbart att hon skrev det i både blogg och instagraminlägg för att få uppmärksamhet.

   Svara

  Börjar bli lite tjatigt den här indiandebatten.

  Många har vi lärt oss, vad andra gör får stå gör dem.

  Nu vänder vi blad och går vidare tycker jag.

  Svara

   Absolut inte. Gå vidare kan vi göra, men inte vända blad. Bladet ska vara öppet så länge människor fortsätter att använda ord som andra tar illa upp av

   Svara

    Haha, klockren ironi. Det var ett bra Simpsonsavsnitt.

    Svara

     Jag var inte ironisk? Blev dock nyfiken på vilket avsnitt du menar, länka?

     Svara

      Det är ett avsnitt som drar din åsikt till sin spets. Kommer inte ihåg vad det heter.
      Marge försöker göra en gammal bok översatt till att inte vara stötande för någon. Till sist går det så långt att Lisa säger direkt till tittarna, något i stil med.
      ”något som hände för årtionden sedan är nu politiskt inkorrekt”

      Det hela är ett försvar till att de fick nyligen kritik för sin Karaktär Apu som nästan funnits med i 30år.

      Svara

       Glömde, sen kommer det även en slägga mot situationen på Usa’s universitet. Professorer som försöker vrida och vända allt till att passa sin politiska agenda samtidigt vara politiskt korrekt. Vilket inkluderar väldigt mycket brister i de sociala utbildningarna. Det har ju gått så långt att de lär ut lögner.

       Svara

    Gå vidare och vända blad har ju samma betydelse 😂😂👍🏼

    Guuud alltså, märka ord..
    Orkar inte!!

    Svara

     Nej, det har det inte. Vända blad lägger man till för att säga att det är ett avslutat kapitel ”Nu glömmer vi det här”

     Svara

      Precis! Att gå vidare.. 👍🏼

      Svara

       Nope. Du tänker fel. Man kan gå vidare och samtidigt bära med sig kunskapen

       Svara

        Men när jag vänder blad och går vidare kommer jag ju fortfarande ihåg vad som stod på förra sidan och har med mig det när jag läser nästa sida?

        Svara

        Men alltså på riktigt????????!!
        Orkar inte mer nu! 🤦‍♀️

        Svara

         Riktat till anonym 20.47

         Det finns viktigare saker i världen än att märka ord.,

         Svara

   Absolut, jag hämtar kaffet!😉

   Svara

    Glöm inte tillbehören!

    Svara

  Hur kommer det sig att det alltid dyker upp något hot när influencers inte vill stå för vad de gjort? Bella får lappar på bilen, Magdalena folk i trädgården… Okej

  Svara

   …och My påstår att hon fått hot så fort hon gjort bor sig, fått kritik eller blivit ifrågasatt – så att folk ska tycka synd om henne ist och glömma bort kritiken och det hon gjort.

   Svara

   Jag tror du dock tyvärr att både Bella och Magdalena har fått hot. Magdalena har ju faktiskt varit i rättegång mot en stalker.

   Svara

   Tror du att det är de själva som skrivit alla sinnessjuka hatkommentarer också? Reagerar du inte på att det låter som det är galningar som formulerat många av dem eller är det normalt för dig? Steget till mordhot är inte jättelångt om man säger så.

   Svara

  Jag är lite nyfiken på hur tankarna går med High Chaparral (nöjespark?) där t ex Kissie var nyss, går man in på deras hemsida så finns det ju något som heter ”I*dian show” och går man in och läser på deras flik som heter karaktärer så finns det om just ”I*dianer” och där står det att de valt och kalla det för de eftersom det är ur ”historiskt perspektiv” 🤔 Ber om ursäkt ifall någon redan tagit upp detta tidigare eller så, har inte sett det isåfall!

  Svara

   High chaparall. Really? Du vill rikta kritik mot hogh chaparall, och du drar upp det här? Kan lova dig att du kan gräva fram betydligt värre grejer mot dem

   Svara

    Nej, det var ingen kritik osv, jag var bara nyfiken på hur tankarna går kring det. Eftersom det blivit så mycket om dessa influencers som använder ordet så tänkte jag bara. Sorry! 🙂

    Svara

     Ja det är rätt intressant!
     Går man in på hemsidan möts man av howdy every Indian, cowboy and
     Cowgirl.

     Är High Chaparral förlegat? Jag som 80-talist var där som barn. På dem tiden hade man pistol med knallskott.
     Har dock inte varit där med mina barn. De leker inte cowboy och Indian.

     Svara

      De spelar tv spel och kollar på youtube va?

      Svara

  Alla som skriver att de borde vetat om att man inte skriver I-ordet, det är faktiskt väldigt vanligt att inte känna till det. Bara i denna bloggen skrev Camcam själv för nåt är sedan om ordet ind..an verkligen är rasistiskt på svenska. Paula hade skrivit att ”hon klämmer ut en inde.an”. Alltså bajsar ut en.

  Det inlägget borde ju många rasat över kan man tycka med tanke på att Ann och Anitha fick hatstorm efter att ha funderat över ordet i en pod. Paulas uttryck var tusen gånger värre. Visar än en gång att något har hänt, numer är många sugna på att delta i drev.

  Svara

   Men ingen som är normalt funtad tror att reaktionen mot Magdalena beror på ordet. Ann fick kritik pga det. Magdalenas, helt befogade kritik, kommer inte ifrån att hon sagt ordet.

   Svara

    Jag skrev att Ann och Anitha fick hat pga att de pratat om ordet. Inte att Maggan fick det pga det.

    Svara

   Var en annan gång också när PAula klätt ut sig till in….an som Camilla undrade om man får kalla dem indianer, och om det är okej att klä ut sig till det. Paula hade någon ind..anhövdingkrona i fjädrar på huvudet. Blev ingen större raktion då heller. Senaste året däremot har det startats många drev, men har bara sett drev bildats från Cissi och Elaines konton, förutom nu då också härifrån.

   Svara

  Det blev liten diskussion hos Paula, men om man jämför med reaktionen nu så är det en enorm skillnad.

  Svara

   Det Paula sa lät ju verkligen rasistiskt och fult, aldrig hört det uttrycket innan. Det kanske är något CamCam borde skriva om, alltså vad Paula sagt.

   Svara

    Näe det var nåt år sen eller så.

    Svara

    Man kan ju verkligen fråga sig varför reaktionen blev så kopiöst olika?

    Tänk om Ann eller ännu värre Amanda Schulman skrivit att de klämmer ut en indi.n (att bajsa) eller klätt ut sig som det med hövdingskrud. Jag vågar inte tänka på drevet som skulle bli typ tusen gånger värre än nu, mordhot mm.

    Beror reaktionen nu och då på person, Paula jämfört mot Ann o Anitha? Eller pga CC:s vis att skriva mkt mer negativt och elkt nu? Vad har hänt egentligen?

    Svara

     Det beror ju mycket på hur Camcam skriver och vinklar i inlägget, om hon låter och skriver nedlåtande/kritiskt/aggressivt/hånfullt om personer det gäller och lägger ner sina egna tankar och åsikter mot att om Camcam bara lägger fram det och skriver neutralt – så blir ju reaktionerna och kommentarerna därefter. Exempelvis så skriver Camcam ofta nedlåtande, kritiskt och med en dålig ton om Bella, Amanda och senast om Ann och Magdalena och då blir folk mer arga, hatiska, mobbande och kränkande i sina kommentarer. Det påverkar och triggar.

     Svara

      Dags för Camissen att börja fundera på sin ton. Vill hon ha en blogg fylld med hat? Dags att inse att det inte håller med nedlåtande småspydiga inlägg längre.

      Svara

  Så länge inte Jonas tar illa upp så kan hon kalla honom för vad hon vill…skitstövel T.ex.
  Det är mellan dom två. Det har inte vi något med att göra.

  Svara

   Nej det har vi inte men tror folk menar här att det står i en offentlig blogg och IG ”Min indian” – kan låta rasistiskt och stötande för vissa. Tror dock hon säger Jonas till honom och skriver min indian i blogg och IG bara.

   Svara

  Voldemort…..

  Svara

   Magiska ord.

   Svara

  Tycker inte om att mona kallar dottern talibanen.

  Svara

   Om hon går i skola är det helt ok.
   Taliban betyder student.

   Var en studentförening som spårade ur lite, kan man säga.

   Svara

  Man går skriva låtar om att våldta barn men man får inte säga indian. Världen är rätt sjuk.

  Svara

   Men kom tillbaka till verkligheten och sluta fåna er. Den låten fick enorm kritik. Men ja. Du får sjunga om det. Och jodå, du får säga indian. Du får säga n ordet också om du vill. Det är OLÄMPLIGT, inte olagligt. Istället för att sitta och gråta över att ni inte bör säga vissa ord så respektera de som tar illa upp och som ber er sluta. Har du ett jättebehov att upprea orden så gör det hemma i köket då, ingen bryr sig

   Svara

    Välskrivet, håller med 🙂

    Svara

  Jag är en GITHK dvs galen i THK.😊😻

  Svara

   Ok. Hur gammal är du då, K-M?

   Svara

  Senast jag försökte läsa mig till vad som anses nedsättande eller inte stötte jag på ordet ”eskimå”. Ber om ursäkt på förhand för eventuell kränkning, men jag blev aldrig klok på det när jag råkade på det då, vilket var ett antal år sedan. Det kändes som kränkningsjuryn (är inte ironiskt elak här) fortfarande debatterade ämnet och nu när jag gjorde en snabb googling blev jag inte så himla mycket klokare. Juryn verkar inte ha kommit in än. Det jag fick med mig var att de själva inte använder ordet, och det känns väl som en bra pekpinne i alla fall.

  Vad vill jag säga med det här då? Ingenting alls i debatten, enbart en personlig reflektion. Jag hade iiiiiingen aning om att det var ett diskriminerande ord ända till för ett par år sedan. På riktigt. Är jag ensamkorkad eller hur många kan, handen på hjärtat, säga att de hade järnkoll på det ordet? Och att man då skall använda sig av grönlänning (har jag för mig att det var)?

  Svara

   Inuiter.

   Svara

  Jag jag alltid tyckt det känns märkligt och nästan som hon skryter om det. Ingen jag känner säger min dalmas, min norrman, min gotlänning, min afghan eller liknande

  Svara

   Hon tog det härifrån, började med det efter att någon skrev det i en kommentar här på denna blogg, ett tag efter att de träffats.

   Svara

  Hamnade min kommentar i modd eller tryckte jag fel?

  Får man ngt meddelande eller syns det på ngt annat sätt om den är moddad? Typ ”inväntar granskning”?

  Svara

  OT, men såg på Underbaraclaras blogg att hon är gravid. Gjorde inte hon nyss reklam för NC som preventivmedel? Bra reklam eller? Listan på NC-bebisar börjar bli rätt lång…

  Svara

   Hon kanske använde den för att bli gravid? Vad är konstigt med det?

   Svara

    För att hon gjorde reklam för det som preventivmedel. Preventivmedel = något man använder för att INTE bli gravid

    Svara

    Men då är det inget preventivmedel.

    Svara

    Ja, vad ska de säga efter att ha blivit gravida? Jag var dum nog att lita på säkra perioder, som jag dessutom gjorde betald reklam för, och nu är jag på smällen. Toppenbra grej, betala gärna en massa pengar för den ni mina kära läsare.

    Svara

  Jag bor i Kanada där konversationen om racism mot ursprungsbefolkningen sker konstant. Man säger framförallt indigenous eller natives and aboriginals men indians är inte att föredra. Med det sagt så har jag aldrig – inte en gång- hört någon säga ”i-ordet”. Vill man prata om ordet indian och om hurvida man ska använda det eller inte så säger man indian. Det är inte samma sak som att använda det OM folk. Alltså – ordet indian ska inte användas som benämning men pratar vi OM ordet så tycker jag det känns onödigt att säga i-ordet. Jag har iallafall aldrig hört det här borta men jag har såklart inte sista ordet som icke native. Angående detta inlägg så tror jag vi alla har knäppa smeknamn på våra
  Partners men har man en stor blogg med många besökare så kan man låta bli att stolta med det i fall som detta

  Svara

   Det här har jag klurat på och du är ju helt rätt person att ställa frågan till; ordet för indier och indisk är ju samma som för native american på engelska. Ingen livsviktig fråga på något sätt 😊😶, men i mitt huvud blir det en tankevurpa. Du som lever, äter och andas engelska sedan många år tillbaka, hur har du det med tankevurpor gällande just det ordet?

   Eller gav jag dig en nu, så du aldrig mer kommer kunna diskutera exempelvis indisk mat till middag utan att tänka ”fel”? I så fall var det inte meningen. 😊

   Engelskan som har så sjukt många ord för precis allt, kunde de inte varit lite mer innovativa här, där enbart sammanhang styr betydelsen – det är ju ett ord man använder rätt ofta.

   🤯

   Svara

    Hehe bra fråga! Här säger de east-indian så fort man pratar om någon som är från Indien. Indian är alltså native och east indian är från indien. Men jag fattade inte det på länge utan trodde att east indian menade att de kom från östra indien. Haha

    Svara

     Haha, det låter som att du har goda förutsättningar för att skapa tankevurpa 😻
     Det där har inte jag hört heller, och hade såklart trott exakt samma sak. Undrar om det är en kanadensisk lösning eller om det är samma i USA? Nu vet iaf jag vad jag skall dubbelkolla imorgon. Tack.

     Svara

  Fastnade vid ballen och hårtorken. Alltså, pratar vi en handtork eller pratar vi väggtork? Handtork känns mer ok att genomföra men vägghängd tork, är det ens möjligt? Lång balle eller lå(n)g väggtork, ja det är den stora frågan i soffan här ikväll? Blir lite trög när jag har pms. 😵

  Svara

  Cam cam, kan du inte skriva om Katrine och Bingos betalda samarbete med Doktor.se på instagram. De får en massa kritiska kommentarer men vägrar båda att förstå problematiken med dessa dyra appar (gratis för användaren men dyra för de lokala vårdcentralerna)

  Svara

  Men jag provar igen då, med risk för att det blir två nästan likadana kommentarer. Hade för ovanlighetens skull sparat större delen av kommentaren eftersom det ringde mitt i skrivandet (hur ofta händer DET då?). 😊

  Senast jag försökte läsa mig till vad som anses nedsättande eller inte stötte jag på ordet ”eski*å””. Ber om ursäkt på förhand för eventuell kränkning, men jag blev aldrig klok på det när jag råkade på det då, vilket var ett antal år sedan. Det kändes som kränkningsjuryn (är inte ironiskt elak här) fortfarande debatterade ämnet och nu när jag gjorde en snabb googling blev jag inte så himla mycket klokare. Juryn verkar inte ha kommit in än. Det jag fick med mig var att de själva inte använder ordet, och det känns väl som en bra pekpinne i alla fall.

  Vad vill jag säga med det här då? Ingenting alls i debatten, enbart en personlig reflektion. Jag hade iiiiiingen aning om att det var ett diskriminerande ord ända till för ett par år sedan och att man skall använda ”grönlänning” istället (är jag nästan helt säker på att det var).

  Är jag ensamkorkad som inte hade en aning om det här? Hur många kan, handen på hjärtat, säga att de hade järnkoll på även detta?

  Jag tycker jag har hängt med hyfsat i kommentarerna, men inte sett det här diskuteras.

  Svara

   Inuiter.

   Svara

    Är nästan helt övertygad om att eski*å inte går att ersätta med inuit eftersom de förstnämnda väl bara är ett samlingsnamn för en folkgrupp där bla de sistnämnda är inkluderade. Och så har jag för mig att inuit inte var så poppis heller, pga betydelsen.

    Men, jag var alltså ensam om att vara så korkad? Alla andra hade verkligen järnkoll på att det låg en värdering i det?

    Dumma dumma mig 😳😊

    Svara

     Inuit betyder människa, precis som same betyder människa. Har aldrig hört talas om att ett folkslag inte vill bli kallad för vad de just är – människor.

     Eskimå är ett samlingsnamn som vi vita har satt på de (2) folkslag som lever i arktiska områden. De själva vill bli kallade med det namn de själva har valt – tex inuiter, vilket är de som ursprungligen kommer från Grönland.

     Svara

  Hade verkligen INGEN ANING om att indian var ett fult ord. Förknippar det BARA med massa positivt á la Pocahontas. Man lär sig något nytt varje dag.

  Svara

   Jag har också lärt mig något nytt!
   Om jag har sagt ordet(vilket inte är ofta) har det ju aldrig varit i nedlåtande syfte men absolut har det varit min benämning på folket. Men nu vet jag bättre!
   Likaså med ordet ”h*ttentott” *=o. Vuxit upp med det ordet och använts när någon i familjen varit yvig, vimsig el liknande. Jag använder det som smeknamn på mitt barn. Till nu då. Ngn nämnde ordet, jag googlade och OJ. Tänk vad man lär sig!

   Svara

   Hur sjutton är pochahontas-händelserna positivt? Du pratar om Disneyfilmen kanske? Där den vite Smith har en tjusig frisyr och en tam tvättbjörn hänger tillsammans med ett pratande träd?

   Svara

  Jaja, nu lugnar vi ner oss lite.. 1. det har varit lugnt om My nu och hon verkar enl sin blogg glad, dvs hon ältar inte så kan vi snälla sluta ge henne något NYTT att älta? 2. Detta inlägg om jag förstår det rätt kom väl ganska så ”lägligt” hon behöver nog lite läsare till sin blogg? 3. DET ÄR MY!!! Hon kanske stavar min Sångmimare som min I***an.. Ge henne inte mer att fundera på nu, hon har fullt upp med kärlek och lilleeemaan och träääniiing och vara glaaaad.

  Svara

   Hejhej tanten😉

   Svara

   Ja klart att My är extra glad nu 😂 😂 😂 nöjd och glad sedan i söndags 😂😉 Ja hon kämpar så desperat efter läsare till bloggen 😆 😆 och det kom lägligt att kunna få extra uppmärksamhet genom ordet indian, och ja detta kom lägligt när hon tappat lite.. så ökar det lite igen. Och hon gillar att synas 😊

   Svara

    Men jag tycker att My förminskar sin I*dian rätt så mycket faktiskt, hon skriver saker som JAG är så STOLT över Jonas och Basic Element de tragglar på och kämpar så hårt! Ungefär som om att hon klappar honom på huvudet för att han skaffat sig ett jobb men inte kommer någonstans. 😀 Undrar vad de andra två i Basic tycker om det egentligen, det är ju deras levebröd och jag tror att de har en större inkomst än vad My har. På tal om inkomst är det en sak jag tycker är lite märklig, My har skrivit flera gånger i kommentarer att hon INTE har dåligt ställt och att hon gjort upp en plan med Kronofogden efter konkursen,mej veterligen så drar de ALLT överskott dvs det som inte räknas som existensminimum. När hon bor med Jonas så räknas även hans inkomst, tom Mona Sahlin fick ju punga ut så det är lite märkligt att My kan skryta om sin inkomst då hon blir ifrågasatt? Trots att man har en plan om att långsamt betala tillbaka som My skriver så gör ju KF en koll, inte fasen tänker de att jo men vilken sjysst människa hon betalar några hundringar i månaden, de går ju in och tar ALLT.

    Svara

     Eh… du behöver inte bekymra dig om avbetalning eller Mys ekonomi och inkomst – hon har hög inkomst, hon tjänar mycket pengar på sin blogg och samarbeten, om hon verkligen har någon lön för det s.k. VD-jobbet vet jag inte men det genererar nog mer samarbeten och högre arvode och hon får kompisar, exponering och vara med på roligheter, och inte minst – hon slapp mäklarutbildningen. Hon får ju även massa annat inte bara lön i pengar om man säger så, behöver ju inte själv köpa kläder, skor m.m. utan det mesta får hon mot exponering. Men däremot mer löjligt när hon låtsas vara fattig och så synd om mig när hon samtidigt sitter och äter på lyxkrogar var o varannan dag. Men påpekar någon att hon lever gott då minsann är det synd om henne och hon är fattig medans en annan dag så är hon nästan stenrik med en jättehög inkomst. 🙄 Nu lär hon skriva om detta, kontra, var så säker 😂

     Svara

  Det är väl en ganska stor skillnad att My kallar sin kille för hennes in”an om han är okej med det. Själv tycker jag att ursprungsbefolkningen har en häftig historia och skulle gärna vilja veta mer om hur de tänker, tycker, lever idag. Detta är ju en ögonöppnare kan jag tycka.

  Problemet med Maggan är ju att hon skickar ett filmklipp fullt av hån till en person som hon nu senare har sagt att hon inte har kännedom om vad den personen har skrivit i dm till den andra kända kvinnan (som många av oss gillade) . Det handlar inte om ordet. Det handlar om att Magdalena Graaf offentligt löjliggör och hånar en annan kvinna i en video som sprids som en löpeld, såklart. Hon är gammal i bloggosfären så hon vet exakt vad som kommer att hända. Vad fan hände med det så kallade systerskapet?

  Antar att Maggan inte är gäst i Ann och Anithas podd i morgon. Undrar hur Anitha tycker om detta, Och hur tycker Maggans sponsorer och nya uppdragsgivare? Hörde att folk hade dragit tillbaka beställningar på Toftbys bok för att hon backade Maggan. Shysst kompis måste jag säga. Hon lyckas nog sabba rätt många med detta.

  Svara

   Du skriver att du blev arg för att ”Maggan löjliggör och hånar en annan kvinna”. Är det inte precis det som drevet gjort mot Maggan? Med skillnaden att ni är flera hundra som går på en person och hånar, insinuerar och förlöjligar.

   Du frågar ”vad fan hände med systerskapet”? Tycker du att alla kvinnor som skickat enorma mängder sjuka hatkommentarer, som handlat om en massa annat elakt de kunnat komma på, brytt sig om systerskapet? Maggan gjorde fel, betyder det alltså att alla ni får rätt att bete er som blodtörstiga hatande hyenor?
   .
   Varför ska hennes sponsorer eller uppdragsgivare bli kontaktade om detta? Ska ett misstag göra att de ska bryta sina samarbeten? Det där med Toftbys böcker skrev någon med samma formulering här bland kommentarerna när drevet pågick för fullt. Och lät helt till sig pga det. Varför? Försvarar man inte sin kompis mot massa knäppt hat även om vännen gjort ett fel.

   Jag antar att du är en helt felfri person som aldrig sagt fel eller gjort fel eftersom du anser dig ha rätt att döma andra så otroligt hårt?

   Uppskattar om du kan svara på mina frågor, för jag förstår verkligen inte.

   Svara

    Jag skrev inte att jag blev arg. Läs om, läs rätt. Att kalla det drev är jävligt skevt kan jag tycka. Uttrycker man sig som en idiot så får man faktiskt ta att folk lackar ur tillbaka. Det är inte ett drev, det är en konsekvens av att man delar sin dumhet på stora plattformar = många ser = många reagerar. Släpp offerkoftan! Maggan har gjort så jävla fel. Men.. hon bad om ursäkt sas det. Kvällen efter kom det ”att det är ett jävla överdrivet trams” På riktigt, vad fan är det som händer här? En 40+ kvinna med flera barn gör bort sig inför alla och fortsätter sedan att göra sig dryg mot sina följare…??!!

    IGEN – det handlar inte om ordet IN**AN. Det handlar om Maggans sjukt respektlösa sätt att håna en annan kvinna offentligt. Fy fan

    Angående sponsorer och uppdragsgivare. Inget företag vill samarbeta med någon som på fyllan sjunger om indianer. Inte helt otippat kanske

    Vad gäller Toftbys böcker så såg jag det också på en annan plattform, att folk hade börjat dra tillbaka beställningar. Trist för henne.

    Jag är absolut inte felfri och jag tycker inte att jag dömer hårt. Jag reflekterar över det som verkligen är sagt, inspelat, visat kommenterat. Tyvärr framstår Maggan som den största förloraren här. Ann försökte få stöd och be om ursäkt, men många av de som gillade Ann har nog avföljt henne på grund av Maggan. Synd, för jag gillade Lillelördag. No more lyssnande på den.

    Maggan borde stänga ner sin sociala kanaler för sina barns skull. Tycker på riktigt att det är tragiskt att det ska se detta.

    Svara

     Hundratals kommentarer i stil med ”ditt satans äckel”, jag haatar dig”, ”jävla fitta” och så mordhot också, det förtjänar hon anser du. Det är inget drev? Du tycker att hon hånar då får man bete sig ännu värre tillbaka? Öga för öga tand för tand?

     När någon gjort något på riktigt fel som stulit, misshandlat, mördat, vad är okej att göra då? Du reagerar så starkt på Maggan, men vad gör du i de fallen?

     Svara

     Nöjd med livet……😉 Skevt att kalla det drev? – Det var definitivt ett drev däremot finns det annat som vissa kallat drev som inte varit drev 😉 Finns ju fler med offerkoftor men klokt skrivet att den ska släppas 😉 NEJ hon skrev inte det du skriver att hon skrev kvällen efter, hon skrev INTE ”det är ett jävla överdrivet trams” ! – Hon skrev (finns kvar att läsa) att hon gjort ett ”jävla tramsigt övertramp” – vad är fel med att skriva och erkänna att hon gjort det? ”ett jävla tramsig övertramp och en fullständig dumgrej” hon skrev också att det ”börjar gå över styr”… vet inte om det var särskilt drygt mot sina följare.. Maggan hånade ingen offentligt det var på ett privat DM, men att håna, insinuera och smutskasta andra offentligt på sina bloggar som vissa gör är illa, fy fan. Du går verkligen hårt på när du reflekterar men du – håll dig till sanningen när du reflekterar också. Men varför ska du inte lyssna på Lillelördag mer på grund av vad Maggan gjort? 🤔 Märkligt, det är väl bara att fortsätta lyssna om du gillade den.

     Svara

      Misstänker att hon inte gillade den. Det verkar vara en populär retorik att skriva att j”ag tyckte jättebra om, men”…, eller ”jag har följt X i flera år, men…”, som om som nu Maggan, skulle bli extra ledsen då.

      Skulle inte vilja möta ”nöjd med livet…” i en mörk gränd, däremot inga problem med Maggan.

      Svara

   Hej My Martens, kallar du dig Nöjd med livet men ganska arg nu 😂 Ojoj vad du vill sänka Magdalena, ja vad hände med systerskapet 😉 Men vad menar du med att hon är gammal i bloggosfären så vet exakt vad som kommer hända? – Hon hade nog inte minsta tanke där och då att det var så fruktansvärt och hemskt det hon gjorde och att det skulle bli sådana stora reaktioner och ett drev utan dess like, hon hade nog inte en tanke där och då på att det skulle ses av hela Sverige typ och att någon skulle bli så kränkt. Anitha sände hjärtan såg jag, även andra som Laila Bagge och Alex Erwik visade stöd och sa ifrån om drevet. Såg att några skrev att de avbeställd Toftbys bok men det var nog inga som egentligen beställt så sjukt isf allt hon skrev var ju Word, ett ord, och det var ju ingen high five till det Maggan gjort mot Alexandra, inte Word till den handlingen. Märkligt hur arga folk kan bli och gå i taket och gå bananas. Magdalena har nog haft en hemsk ångest så hon fick ju sitt straff.

   Svara

  Intressant diskussion. Ämnet i sig behöver verkligen lyftas och CA är ju väldigt ”i tiden” vilket känns positivt då det är en viktig del i jobbet kring alla människors lika värde och antirasism. Men, jag blir tokig att alla går bananas i dessa diskussioner. Vad är det som händer? Hade folk verkligen hotat och hatat om de mötts ansikte mot ansikte? Hade folk vågat skriva så elaka saker som vissa gör bakom sina skärmar. På det viset känns ju utvecklingen som att den går bakåt. Alla ska vara så fruktansvärt upplyst nu för tiden men ingen har tålamod. Det är bara ”SE MIG, HÖR MIG” och ”jag har rätt och du har fel”

  Svara

  Det roliga är att ni skriver i*dian men alla uttalar det som det låter. Hehehe. Snälla, sluta med denna pk. Ingen bryr sig och det blir alltid en höna av en fjäder.

  Svara

  Nu får man väl snart inte skriva att man är från sverige i sin info på ig, smålänning och har en Indianhäst. Det har gått för långt nu

  Svara

  Jag har aldrig i mitt liv tidigare hört att ordet indian är något fult eller dåligt. Snarare brukar många vara väldigt stolta om de har indianursprung 🙂

  Svara

  alltså, på min sons förskola sjunger dom 1 och 2 och 3 indianer.. är det förbjuder?

  Svara

  Hon tänker visst inte kommentera mer än det lilla inlägg hon gjort på sin blogg om det här… hade iof sig inte väntat mig mer. My känner säkert att hon inte har kapacitet nog att gå in i ngn diskussion om det…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.