Ytterligare två bloggare som marknadsfört Natural Cycles som preventivmedel visar sig vara gravid

Äntligen har jag hittat något som passar mig utmärkt och som inte är hormoner. Jag har testat Natural Cycles under nån månad nu och för mig passar det otroligt bra! //Danijela Pavlica

Ja, det verkar verkligen har funkat ASBRA för henne, det här med Natural Cycles som preventivmedel!
Ungefär lika bra som det fungerat för hennes kompis Lovisa ”Lojsan” Wallin som också fick göra en rejäl pudel efter att hon blev gravid strax efter att hon marknadsfört Natural Cycles och skrivit ett lååååångt inlägg om vilken arg liten tant jag är som ifrågasätter hennes reklamsamarbete med företaget, dagar efter de blivit anmälda till Läkemedelsverket.

Senast i mars 2018 gjorde ”Dani” reklam för Natural Cycles på sin blogg och svarade även på läsarnas frågor och berättade vitt och brett hur bra och fantastiskt det är med ett hormonfritt preventivmedel och hon rekommenderade det till alla!
Så här lät det då:

Hur länge har du gått på natural cycles och var det lätt att lära sig? 

Svar: Hej, Jag har gått på Natural Cycles i ett par månader nu och tycker själv att det är otroligt lätt att lära sig och förstå. Appen man loggar allt i är till stor hjälp den påminner dig tex varje morgon om att ta tempen och vägleder dig. 

Hej Dani! Varför tycker du att det är så bra? Och vad gick du på för preventivmedel innan Natural cycles? 

Svar: Hej! 🙂 Jag gillar Natural Cycles för att det är så naturligt, inga hormoner eller annat och jag har äntligen får koll på min cykel. Innan gick jag på P-piller några som hette Zoely.

Hej, jag undrar hur lång tid det tar innan den lär känna din cykel? Och om man gör mycket fel i början påverkar det något då. Hur vet man att man är 100% skyddad? 

Svar: Hej! Det tar ungefär 1-3 fulla cykler av bra mätning innan appen har lärt känna dig. Däremot så är den effektiv från dag 1, då den inte kommer att ge dig gröna dagar förrän din data indikerar att du inte är fertil den dagen, eller 5 dagar framåt (eftersom man måste räkna in överlevnadstiden för spermier etc.) Du kan läsa om hur appen vet om du är fertil eller inte.

Detta inlägg publicerades den 6 mars 2018 och enligt Danis instagram så är hon beräknad till slutet av februari 2019. Hon måste således blivit gravid någon gång runt den sista halvan av maj.
Det är typ 1,5 månad efter hon hyllat Natural Cycles och varmt rekommenderat det som preventivmedel. Jag ställer mig tveksam till att hon på denna 1.5 månaden beslutade sig från att testa ett nytt preventivmedel till att försöka bli gravid, men visst det kan hända.
Dock ser jag det som betydligt mer troligt att vi tittar på ytterligare en bloggare som helt plötsligt är gravid strax efter att hon marknadsfört Natural Cycles.

Jag har skrivit det förr – När ”Lojsan” blev gravid – och jag säger det igen:

Snart får de skriva in i sina avtal att berörd influencer absolut inte får berätta om eventuella graviditeter som tempjäveln orsakat – för som i Lovisas fall så råder det inga tvivel om att NC användes för att undvika en graviditet, inte som ett fertilitetshjälpmedel.

Och när vi ändå är inne på ämnet – vilken mer ”Natural Cyclare” är också gravid?

View this post on Instagram

När fyra snart blir fem ♥️ Om det bloggar jag idag.

A post shared by Clara Lidström (@underbaraclaras) on

UnderbaraClara!!!
Två barn ska bli tre.
Hon har OCKSÅ marknadsfört Natural Cycles, men jag måste ändå säga att det är på ett snäppet mer ansvarsfullt vis än Danijela här ovan som rekommenderade till hela världen. Riktigt så långt går inte Clara.
Det här är väl lite av en brasklapp om det nu ska finnas någon:

Betyder det att NC är något för alla? Nej. Det finns inget preventivmedel som passar för alla. För att använda NC måste man följa deras rekommendationer. Du ska vara över 18 år och leva i ett stadigt förhållande. Och du ska inte ha problem med att hålla rutiner eftersom det krävs noggrannhet när du sköter temperaturtagningarna. Lever du ett oregelbundet liv med flera partners eller har en oregelbunden menscykeln skulle jag definitivt välja andra alternativ.//UnderbaraClara

Kanske är Claras bebis planerad, kanske är även Danis det men då tycker jag att man ska upplysa om det klart och tydligt istället för att försöka låtsas som att det regnar och att man aldrig marknadsfört ett preventivmedel som just nu framstår som lika effektivt som framgångsrikt som Mussolinis invasion av Grekland.

Nej, det här inlägget handlar inte om att slå ner på någons babylycka om någon nu trodde det. Det handlar om att kritisera ytterst tveksam och oansvarig marknadsföring som jag anser att det i alla fall framstår som att de bedrivit med den information som är tillgänglig.

Tack för tips!

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så tröttsamt med deras marknadsföring på detta sätt! Jag tror att Claras bebis var planerad, och om hon hade visat upp ”Plan-funktionen” i Natural Cycles hade det varit toppen! Men så här känns det fel. Jag använder själv Natural Cycles sedan 3 1/2 år utan graviditet, så det funkar hur bra som helst för mig med ett väldigt regelbundet liv. Älskar produkten men de behöver styra upp sina reklamsamarbeten.

  Svara

   En som marknadsfört NC och sedan blev gravid är ju Victoria Törnegrens syster Alexandra Bring. Det har hon sagt öppet i deras podd. Jag är inte så isatt i någon av dessa andra influencers men när jag hörde hennes historia tänkte jag direkt att NC borde ju inte få marknadsföras som preventivmedel utan i så fall hjälp på traven för att bli gravid!

   Svara

   Har Bella med sig Haylie på resor? Enligt hennes Insta var hon i Berlin för ett par dagar sen, var inte Bella också det?

   Svara

    Vad är hennes insta?

    Svara

   Och du Isadora har ingen koppling alls till NC? Tillåt mig tvivla.

   Svara

    Jag betalar min prenumeration själv och har ingen koppling utom att jag gillar NC. Det har på riktigt förbättrat mitt liv – hormonella preventivmedel påverkade MIG negativt på många sätt. Men jag tror inte jag kunnat hantera NC korrekt när jag var 20 och pluggade och partajade och låg runt. Olika preventivmedel har för och nackdelar och kvinnor ska få möjlighet att kunna avväga vad som fungerar bäst för dem. NCs sätt att göra reklam gör skada om de hela tiden väljer influencers som låtsas använda preventivfunktionen men EGENTLIGEN vill bli gravida.

    Svara

     Trams. Jag tror dig fortfarande inte. Jag tror också att du är en kille som skriver.

     Svara

      Och jag tror att du är en bot. Kvitt?

      Svara

       Garanterat kille som skriver.

       Svara

        Måste det vara såklart, för killar är så himla intresserade av preventivmedel.

        Svara

      Varför tror du det är en kille?

      Svara

  Det blir så konstigt att spekulera i andras graviditeter känner jag.. Känns så privat på något vis. Det är väl underbart att de ska få barn! Kan man inte diskutera NC på något annat vis än genom att ta upp unga tjejers graviditeter och datum?

  Svara

   Men herregud, det handlar ju om att skydda tjejer (i alla åldrar) mot oönskade graviditeter pga NC genom att visa att det inte fungerar! Var inte naiv.

   Svara

    Fast detta är inte bevis på att det inte fungerar, man spekulerar inte i andras graviditeter på detta sättet.

    Svara

     Jo det gör man om en person går ut och rekommenderar att kvinnor skall använda samma preventivmedel som dem för att det är så fantastiskt och effektivt – och sedan blir man själv gravid inom några månader. Detta är inte allmän spekulation i kvinnors graviditet, det är kritiskt granskande av produkter de själva valt att göra reklam för!!!

     Svara

      NEJ. Man spekulerar oavsett inte i folks graviditeter. Du har ingen aning om det var planerat eller oplanerat.

      Svara

      Det är forfarande att öppet på internet spekulera i om ett helt oskyldigt barn är ett misstag eller inte.

      Det är inte OK gentemot barnet.

      Exempelvis kan man lyfta samma ämne utan att nämna namn, så blir det svårare att googla upp i framtiden.

      Svara

       Fast ett ”misstag” är ju att överdriva, jag var också totalt oplanerad (liten envis jäkel som trots p-piller ville bli till) och inte var jag ett misstag för det (det är ju något en ångrar?). Oplanerad ja, men varken oälskad eller ovälkommen när mina föräldrar bestämt sig för att behålla. Tänker att det är liknande för ”NC-barnen” och andra oplanerade barn för den delen 🙂

       Svara

     Jo, det ska man göra.

     Svara

      Forklara gärna varför du känner at det är okej at _spekulera_ i andras privatliv?

      Svara

    Om man vill skydda sig mot graviditeter föreslår jag att man pratar med barnmorska eller liknande. Istället för att konsultera Camillas blogg…

    Svara

     Så du förnekar att influencers påverkar vad folk köper och använder? Det handlar inte om Camillas blogg.

     Svara

      Men MAN FÅR VÄL LOV ATT ÄNDRA SIG? Jag hade inte en tanke på att bli gravid och sen på 2 månader fick jag fast anställning ny lägenhet osv och jag kände helt plötsligt jajjemän nu jävlar kör vi. IM so sorryyyy

      Svara

       Mitt nej, är avsett för personen som frågar om jag förnekar influencers påverkan.

       Svara

      😂😂 nej.

      Svara

    Men det går ju bara att bevisa om vi vet dessa tjejers situation. Tänk så ville de bilda familj och att det egentligen handlar om ett dåligt skött samarbete? Jag tror att budskapet om NC har nått fram till de flesta vid det här laget, ser det inte som nödvändigt att peka ut dessa tjejer och spekulera i deras graviditeter. Och återigen, finns det inte ett annat sätt att föra diskussion kring NC utan att släpa in unga tjejers privatliv i det hela? Våra moraliska kompasser går åt olika håll.

    Svara

   Känns som om det är lite kärnan i influencer marketing, menar de det de säger? Nu utgår ju Camilla från att de gör det. De säger sig använda NC preventativt och blev några månader senare gravida. Är det naivt att lita på influencers? Borde man istället utgå från att de ljuger i sina reklamsamarbeten? De kanske använt p-piller istället, eller inget alls för att kunna bli gravida. Men, känns så skumt att inte utgå från att det de säger stämmer! Och, eftersom de vänder sig till en offentlig publik måste man ju ändå kunna fråga dem då, hur gick det här till? Var det ett misstag och NC fungerar inte, eller har du bytt p-medel efter/under/aldrig ens använt det? En influencer är inte utan ansvar för det den säger till sin publik!

   Svara

  Korkat inlägg. Varför ska de behöva berätta om sin familjeplanering bara för att de har marknadsfört en preventivmedelsmetod? Oförskämt att påstå att de blivit gravida av NC när du inte har en aning om detta.

  Svara

   Fast att flera influences som marknadsfört NC som just preventivmedel blir gravida inte långt efteråt, är ju faktiskt lite…märkligt. Om inte annat, väldigt dålig reklam för NC. Undrar om det står i det finstilta att de absolut inte får skylla på NC om de skulle bli gravida utan istället säga att det var planerat och att de använde appen för detta ändamål?

   Svara

    Men uppenbart vill ju dessa influensers ha barn eftersom de faktiskt behållt barnen.

    Svara

     Fast… vad ska dom göra då? Ta bort barnet eller? Det är ju en ganska känslomässig process..

     Svara

      Precis. Det är en situation där man inte kan förutsäga hur man kommer att känna eller agera. Det är inte alltid svart/vitt för alla.

      Svara

     Men herregud, så naiv kommentar.

     Svara

   Men det är väl fruktansvärt oansvarigt att man marknadsför NC som ett preventivmedel och hur bra det fungerar om man i själva verket använt det i syfte att bli gravid….det om nått är väl ändå falsk marknadsföring…

   Svara

    Fast t ex UC hävdade ju i reklaminlägget att hon använt det i flera år preventivt redan innan.

    Svara

   Fast om en bloggare skulle göra reklam för p-piller som revolutionerat deras liv (vilket många hävdar med NC) och några månader senare berätta att de är gravida, är det väl inte så konstigt att man skulle undra hur bra dessa p-piller var? Är väl samma med NC?

   Sen behöver man ju inte spekulera i personliga omständigheter och skäl, men visst vore det väl bra om Clara kunde inflika att de börjat använda planeringsfunktionen istället? Vill man inte att folk ska undra om ens familjeplanering får man kanske välja bort att tjäna pengar på just familjeplanering.

   Svara

    Håller helt med! Jag hade minsann också reagerat på om det kommit ett nytt preventivmedel som sedan har så tydliga livsändringar bland dess förespråkare och reklampelare.

    Svara

   Jag är 30+ gift med mannen i mitt liv + har urgullig hund och lägenhet. Stabilt liv om man kikar på den sedvanliga mallen. För 1,5 år sedan så ville jag testa hur hormonfritt fungerade för mig, och började använda NC. Vi hade då inga planer på att bli gravida.

   Efter 5 månader var jag gravid…. En käftsmäll! Vi hade då varit ute och rest i zika-länder och ville främst inte ta risken med vad det kunde innebära. Det blev abort och det var hjärtekrossande, även om vi inte hade tänkt att få barn.

   Det har inte hänt under mina15+ år med p-piller, p-ring och p-stav.

   Det kanske inte alltid är passande att spekulera i andras graviditeter, men när det gäller att skydda kvinnor mot oönskade graviditeter så tycker jag det är vår skyldighet att vara uppmärksamma som grupp.

   Svara

    + en miljon

    Svara

  Två kommentarer kring Blondinbellas senaste inlägg.
  1. Två år som vegetarian? Antar att hon bara vill provocera? För två år sedan var hon ju fortfarande gift och helt inne i sin ”lyckligaste äktenskapet i världen bubbla” och hade kräftskiva med Odd och hans fantastiska husmanskost…

  2. Texten på Instagram om samarbetet med Ellos. Hon skriver att de kläder hon själv har är av bra kvalité och kan lätt blir ganska dyra. Därför har hon tillsammans med Ellos tagit fram kläder med samma look men billigare prisklass. Men kvalitén nämner hon inte…betyder det att Ellos billigare kläder inte har samma kvalité som hennes egna? Så inte nog med att hon kränger Ellos kläder av sämre kvalité, hon tänker inte bära dem själv eller?
  Och upp med händerna ni som tror att Blondinbella någonsin använder plagg eller prylar från Ellos?

  Svara

   1) klar provokation. Ida har ju hjälpt henne i ett år ungefär, blev 1,5 år i ett inlägg.

   2) tyckte texten var märklig. Hade jag varit pr-ansvarig (?) för Ellos hade jag nog inte varit supernöjd med att Isabella antyder att kvalitén är sämre. Att hennes mindre lyckligt lottade läsare kan skaffa hennes stil på budget-vis på Ellos. Hade ju låtit bättre om hon skrivit att hon gillar att blanda budget och lyx, den här kappan är fin kvalité till bra pris blah blah. Kanske varit oärligare, men hon använder ju inga kläder från dem längre än vad det tog att ta bilden iaf.

   Svara

    Ja, väldigt dum investering från Ellos. De valde fel person i Bella som nu måste ha varenda plagg från nåt svindyrt märke. Klart som fasen att hon inte bär Ellos…

    Svara

     Ja, det är ett dilemma för influencers att de lever i en värld av lyx och flärd men samtidigt måste göra reklam för ”skräpvaror” som deras stackars fattiga följare har råd med.
     Något företag som vill samarbeta med influencers borde tänka på dvs att reklamen ska verka trovärdig.
     Influencers borde göra reklam för varandra istället så de kan övertyga likasinnade om vilka lyxprodukter som är bäst. Som att bläddra i Connoisseur 🙂

     Svara

  Jag är mest fascinerad av hur dåligt många av dessa människor utför sitt jobb, samt att företaget bakom ett samarbete inte har bättre uppföljning.

  Den här uppmaningen pga ett bortslarvat ”inte” blir mycket märklig:

  ”Glöm dock att detta inte skyddar mot könssjukdomar och man måste vara 18+ för att använda sig av denna metod.”

  Svara

  Bytte ut och satte in en ny hormonspiral imorse, gjorde ont som fan men nu känns det skönt. Hormoner är inte bara av ondo som många influensers verkar tro.

  Finns en ogrundad rädsla för hormoner/kemikalier/e-nummer etc och en tro att allt naturligt är bra och hälsosamt och det orsakar nog mer skada.

  Svara

   Har haft kopparspiral och det var mitt bästa preventivmedel. Inte heller hormoner. Kör dock på finska rycket nu och det funkar lika bra, haha (obs är i fast förhållande sen 10 år).
   Undrar fortfarande vad som skiljer NC från vanliga ägglossningstest egentligen? Tempa har aldrig funkat för mig när vi försökt bli gravida, sjukt opålitligt. ÄL test har funkat alla tre ggr. Även om man vill undvika grav.

   Svara

    Jag svimmade efter att jag satte in min kopparspiral och har aldrig mått så dåligt, var tvungen att plocka ur den efter en månad. Så visst, det funkar för vissa men absolut inte alla.

    Svara

    Finska rycket här också! Funkat jättebra, förutom en gång. Resultatet av den gången ligger och sover bredvid mig nu. Hon är 4 månader. 😂

    Svara

     Kallas även irländsk roulette 😉

     Svara

     Åhh, så underbart😍😍

     Svara

   Instämmer helt! Dessutom är hormonella preparat att föredra ifall man tex, som i mitt fall, bär på ärftlighet för bröstcancer då det skyddar oerhört väl mot äggstockscancer som ofta är relaterat. Jag har haft hormonspiral länge men nu rekommenderats av läkare att byta till vanliga ppiller just eftersom att de kan minska min risk för äggstockscancer med upp till 50%. (Ja det ökar risken för bröstcancer men detta är på lång sikt och oerhört marginellt för både kvinnor utan anlag samt för oss med anlag). Heja hormoner så länge de följs upp!

   Svara

    Och för oss som har endometrios är hormoner såååå viktigt för att ”hålla tillbaka” den. Allt är inte bara svart eller vitt, önskar att fler kunde inse det 🙂

    Svara

     Precis! Samma problem för mig med den mest groteska menavärken i världen (nu är endometrios 100 ggr värre så lider med er och jämför det absolut inte). Men enda sättet för mig att kontrollera och minska värken är med hormoner.

     Svara

      Varje gång jag har mens så är livet ett helvete. Jag får våldsamma smärtor, kräks och har svimmat ett par ggr. Min räddning är p-piller som faktiskt gör att jag sällan har mens alls. Det är den bästa uppfinningen nånsin.

      Svara

   Det är det som känns så konstigt också med Natural Cycles marknadsföring, deras målgrupp verkar vara 18 – 25-åringar. De som har mest nytta av NC är tråkiga mammor som jag som har testat hormonella preventivmedel och märkt att de inte funkar bra med ökad ålder. Jag hade p-piller när jag var yngre och tyckte det var bra, och även hormonspiral en tid med bra resultat, men med åldern fick jag mer och mer biverkningar. Eller märkte dem tydligare kanske? Grejen är att NC borde visa upp äldre kvinnor också i sin reklam. Vi har mer erfarenhet och mer pengar :-).

   Svara

    Svårare grupp att nå billigt kanske? Är inte det dessutom samma grupp som redan har använt sig av p-dator länge?

    Svara

     Kanske andra metoder behövs för att hitta rätt sorts konton på sociala medier, men det är ju det man betalar en marknadsavdelning för. Vore bra om de kunde lägga om strategin, men det kanske är mer lönsamt som de jobbar nu, fastän det väcker kritik?

     Svara

    Bara för att just DU inte blivit gravid under denna tid betyder väl inte att en skitdålig produkt ska marknadsföras till nya målgrupper? Man tar sig för pannan.

    Svara

    Jag minns att de förr sa att deras målgrupp var kvinnor i övre tjugoårsåldern i storstäderna med hög utbildning och fast förhållande. Men verkar ha ändrats till yngre tjejer. Använde NC i tre år, blev inte gravid. Men bör tilläggas att jag lagt flera tusen kronor på graviditetstester och mådde sååååå dåligt över ev. Pregnancy scares

    Svara

   Nej, så är det inte. Säg det till min mamma som fått kopparförgiftning av sin kopparspiral. Till mig som kastades ner i en djup depression med självmordsförsök som 18-åring av minipiller (det FÖRSTA läkaren på psyk sa till mig var att sluta med p-piller!), till de (minst 4) personer jag känner som blivit gravida och tvingats till onda missfall och/eller abort för att deras spiral hamnat fel i livmodern (något man ju inte kan se). Min bästa vän som hade blödningar mer eller mindre varje dag i nästan ett år efter att hon satt i p-stav nummer två osv.
   Säg det till alla unga kvinnor med blodpropp som ätit p-piller där den ökade risken bara nämnts i förbifarten…

   Sluta hylla hur man mixtrar med kroppen!!!!

   Svara

    Håller med, Carolina. En annan aspekt är att fiskarna nu innehåller östrogen pga det som kissas ut. Fint. Kondom ftw. Tycker spec barnmorskor överdriver sin egen rådgivande roll. De är ofta för dåligt pålästa.
    https://www.lu.se/article/ostrogen-fran-p-piller-paverkar-fiskar-negativt

    Svara

    Ingen har väl sagt att hormonella preventivmedel är bra för alla? Alla klarar inte av dem, det är självklart och inget som någon förnekar.

    Däremot uppskattar man att ca 10% av alla fertila livmoderbärare har sjukdomen endometrios. Ungefär lika stor andel har PCOS. Hormonella preventivmedel fungerar som behandling för båda dessa sjukdomar. De är även ett skonsammare botemedel mot acne än starka acnemediciner, samt kan lindra humörsvängningar, pms och andra problem som mensen medför. Så det finns jättemånga kvinnor där ute som fått hjälp av hormonella preventivmedel. Därför bör hormonella preventivmedel fortsättningsvis hyllas.

    Svara

    Snarare: sluta tala om för andra hur det är baserat på din och en och annan bekants upplevelse. Ta dessa beslut i samråd med läkare eller barnmorska. Det finns människor som behöver tillsatta hormoner för att må bra (t.ex. om man har PCOS) och andra, som du och din mamma, som får undvika det för er hälsas skull. Båda grupper finns och existerar tack! Toppen om du vet att du ska undvika p-piller, betyder inte att alla ska det. Alla har rätt att hylla det som funkar för dem – för sin egen skull.

    Svara

    Sluta skamma oss som mår bättre av hormoner!!

    Svara

  Okej, man kanske inte vill använda hormonpreventivmedel men VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ KONDOM

  (jag har käkat p-piller, det var kul tills de fuckade min kropp)

  Svara

   Kondom är bra, men NC minskar kondomanvändingen med ungefär 75 % i mitt fall, vilket är skööönt.

   Svara

    Nu är jag fett trött på att se dina kommentarer här. Har du praktik hos Isabella?

    Svara

     Det här är ett tema som intresserar och engagerar mig, därför är jag här just nu. Jag kommenterar inte så flitigt annars. Ska alla tycka samma sak här eller?

     Svara

      Allt samma ord som alltid ska skrivas. Tröttnar ni inte på era kommentarer; jobbar du hos Bella, är du Bella! För fasen! Man får väl för tusan gills produkten oavsett vem man är!

      Svara

   Det finns många fel på det 😝 krångligt att behöva ta fram och inte lika nice.

   Svara

    Eller hur, ibland vill man ha kladd…

    Svara

   Kondom gör vondt!! Jag kan vara hur redo som helst men kondom gör at jag spricker och får sår, även av dom milda och «allergifria». Inte alla kan använda kondom. Derfor bra det finns mange alternativ. Jag använder inte NC, men har tur som kan ha koll på min cyklus rätt bra uten att mäta temperatur. Kroppen är tydelig när jag har eggløsning. Använder gratis app, och kalendermetod och är nöjd med det efter många år på p-piller med massa bieffekter. Är i fast forhållande och det med skydd mot sjukdommar är inte högst upp. Men så är jag superredo for bebis också så kanske feilvurderer risken😅. Anyhow: inte alla kan använda kondom – urval är bra!

   Svara

    Jag använder oxå en gratisapp och har genom olika symtom lärt känna min kropp och menscykel, vet precis när jag ska få och har ägglossning, bara att köra med kondom dessa dagar och pippa loss utan resten av tiden!

    Svara

  Men VET vi att de använt sig utav detta hela tiden? De kanske slutade med preventivmedel efter de gjort reklam/ingått samarbete?

  Svara

   Ja eller de kanske inte använt den alls? Är väl ingen konst att ljuga ihop en historia om det.

   Svara

  Tycker inte att det är minsta lilla märkligt att göra reklam för naturalcycles som preventivmedel om man använder det. De flesta vill nog inte skriva ut att man försöker skaffa barn till sina bloggläsare pga stressen och pressen det lär generera.

  Svara

  Onödigt inlägg. Du har ingen aning om varför och hur de blev gravida. Uppenbarligen vill de ju ha barn eftersom de valt att behålla. Så ganska långt av dig att ens blanda in deras ofödda barn bara för att du vill ge ännu en känga till NC. Vi vet redan vad du tycker om NC och att risken finns att man blir gravid när man har sex oskyddat.

  Svara

   Men när är egentligen Camilla någonsin glad för någon annans skull i den här bloggen?
   Hon kan verkligen konsten att vända ALLT till något negativt att raljera om.

   Svara

   HUR de blev gravida vet vi nog 👉👌

   Svara

  NC i sig behöver inte vara dåligt om man kan hantera det, men det marknadsförs till fel grupp. För mig har det funkat utmärkt i flera år, MEN jag är 36 år och i ett fast förhållande, dessutom en ganska tråkig 36-åring som sällan är ute nattetid. Marknadsföringen verkar däremot rikta sig mot unga tjejer. Efter 30 har man generellt mer fasta vanor och känner sin kropp (och fertiliteten börjar dessutom avta), då kan NC vara ett alternativ.

  Svara

  Jag är en av dem som använt mig av NC och följt instruktionerna ytterst noggrant och även blivit berömd av appen själv genom små peppande kommentarer om hur nogrannt jag följer instruktionerna de skriver ut (mäta inom specifika tider, direkt när man vaknar osv.)
  Jag blev oplanerat gravid efter ca 5 månader det appen hade att säga till mig graviditet var ”Grattis”.
  Nu är vi självklart glada för bebis nr 3 men tänker på de familjer som kanske verkligen inte får till det med en oplanerad graviditet och därmed måste göra aborter. Tycker inte NC ska få marknadsföra sig som preventivmedel, endast som graviditetsplanerare.

  Svara

   För att kunna registrera graviditet i appen måste den ställas in på funktionen ”Planera graviditet”, och då får du såklart ett grattis. Det går inte att registrera graviditet i ”Förhindra”-funktionen.

   Svara

    Man ställer in den i ”planera graviditet” dvs att man vill bli gravid eller ”som preventivmedel” dvs att undvika graviditet. De dagar man ska undvika ha sex blir röda så syftet med funktionen är ju att personen inte ska bli gravid. Att säga ”Grattis” när appen inte utfört sitt jobb korrekt blir ju lite konstigt. Hade hellre sett ”kom i kontakt med oss” eller liknande för att de själva ska komma till roten med problemet varför ytterligare en person som använder sig av deras produkt blivit gravid när det inte var planerat.

    Svara

     Det hon ovan hintar om är nog snarare att hon tror att du måste använt appen i planera gravitiditet av misstag…

     Svara

      Nej det har jag inte gjort för det står klart och tydligt att det är för att förhindra graviditet när man valt sin inställning.

      Svara

  Spermierna kan ju överleva flera dagar i kvinnans kropp, samt att ägglossning kan komma lite tidigare.. jag tycker man är dum som TROR detta är ett preventivmedel. Då kanske man enligt appen borde skydda sig 2 veckor innan ägglossning? För Spermierna kan ju leva 1vecka och ägglossningen kanske kommer ovanligt tidigt just denna gången? Och det kan ju inte appen förutspå. Så korkade människor som tror detta funkar.

  Svara

   Så korkade människor som inte kollar hur någonting fungerar innan de kommenterar.

   Svara

    Du jobbar för deras prbyrå, anna?

    Svara

     Inte än! Men jag skulle gärna styra upp deras marknadsföring så att Johanna ovan kan förstå.

     Svara

      Det funkar inte, så är det bara.. ett hjälpmedel att försöka bli gravid ja. Ägglossningen kan komma tidigare, och om man då haft oskyddat samlag några dagar innan den oväntade ägglossningen då? Helt sjukt,

      Svara

   Spermierna lever endast så länge i samband med ägglossning då det är gynsammare förhållanden för dem. Men visst, det är ju fortfarande viss osäkerhet sammankopplat med det ändå.

   Svara

    Eh spermier lever bra oavsett. Vet detta eftersom jag blev gravid av sex nästan en vecka innan ägglossning.

    Svara

     Spermierna lever inte i en vecka… Du hade uppenbart ägglossning tidigare än du räknat med.

     Svara

      Men nu måste ni läsa på hur det fungerar, okunskapen här är grotesk, inte undra på att det går att sälja på er NC och annan skit.

      https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Gravid/Bli-gravid/Att-bli-gravid/Hur-man-blir-gravid-fragor-och-svar-/?ar=True

      Svara

       Ja? Det bekräftar ju bara att det ökade östrogenet i samband med ägglossning ger en mer gynnsam miljö för spermierna vilket gör att de lever längre.

       Svara

      Till anonym 11:24 jo spermier är ofta befruktningsdugliga i 5 dgr efter utlösning, enstaka spermier kan leva i upp till 7 dgr. Så du kan ha sex 5 dgr före ägglossning och lyckas bli gravid alldeles utmärkt. Tempstegringen sker inte förrän dagen du har ägglossning och hur kan man då förutspå i förväg vilken dag man kommer få ägglossning? Även den som har regelbunden menscykel råkar emellanåt ut för variationer i cykeln och ägglossningen kan ske på annan dag än man tror. Tro mig, jag har 8 veckor kvar till bf ❤.

      Svara

     Nej, de lever inte bra oavsett. De gynsamma förhållandena för spermierna sammanfaller med de ungefär fem dagarna en kvinna räknas som fertil och spermierna lever generellt då lika länge. Övriga cykeln överlever de betydligt kortare, ca 24 h om jag inte minns fel.

     Svara

  Det är väl kanske så enkelt som att de hoppade på pengarna de erbjöds för att göra reklam för NC, även om de ev planerade att bli gravida just då. Inte deras problem egentligen, utan NC:s. Sedan kan man önska att influencers tog mer ansvar visavi sina unga följare men om valet står mellan det och pengar vinner girigheten.

  Svara

  Jag förstår inte varför NC inte byter inriktning och marknadsför sig som en produkt som kan ”underlätta” när folk vill bli gravida? Jag skulle aldrig i hela mitt liv använda NC som preventivmedel, men skulle lätt använda den som ”hjälpmedel” när jag vill bli gravid!

  Svara

   Finns nog en större målgrupp som vill undvika graviditet än en som vill planera en…

   Svara

  Men herregud, sluta med det här! Det har väl uppenbarligen fungerat som preventivmedel för dem men bara för att de inte gått ut offentligt och sagt att de nu planerar att skaffa barn och tänker använda appen till det, betyder det väl inte att det är dåligt samarbete?

  Svara

   Du måste nog slå upp ordet ”uppenbarligen”.

   Svara

   Men herregud.

   Svara

   Ursäkta formuleringen – vad jag menar är att man självklart kan vara jättenöjd med appen som preventivmedel MEN att man sen väljer att bli gravid behöver inte betyda att man blev gravid ”trots NC som preventivmedel”. Självklart vill inte alla gå ut och säga ”nä nu ska vi börja försöka producera barn”. Och bara för att de inte gått ut och sagt det betyder det inte att de blivit gravida trots att de knappat in ”undvik graviditet” .

   Svara

  Man får väl ge influencerna det att de faktiskt verkar ha använt NC och inte bara gjort reklam för det på pappret (till skillnad från Isabella som jag inte tror ett ögonblick på att hon skulle använt NC). Värre om de bara låtsas använda NC, men egentligen har ett annat preventivmedel och på så sätt ger en falsk bild av hur effektivt NC är. Nu får man iaf se det ärliga resultatet.

  Svara

   Bella har erkänt att hon använt NC för att bli gravid. Men det var först efteråt som hon erkände det.

   Svara

  Jag tycker att det är ganska fullt att spekulera i folks graviditeter och huruvida de varit planerade eller inte. Med det sagt så har Clara använt NC i flera år (typ 2år innan hon började göra reklam för det) och även nämnt lite försiktigt att hon kanske skulle vilja ha fler barn i framtiden.

  Svara

  Bra inlägg!

  Förstår inte varför marknadsföring av preventivmedel är något som inte ska granskas. Är det en helig ko, som influencers bara får pengar för och sen får ingen någonsin yppa ett ord om detta.

  Jag ser det ganska enkelt.
  Marknadsför bara saker du kan tåla att de ifrågasätts. Vill du inte att ditt preventivmedel ska diskuteras, gör ingen sådan reklam och säg nej till pengarna.
  Man kan inte få både pengar och undvika spekulationer.

  Svara

   Exakt!!!

   Svara

  OT angående Anitha och Anns snack i podden i dag, samt hur Anitha gick på på Instagram igår. Jag förstår verkligen inte vad Anitha håller på med, inte Ann heller för den delen. Kaxig och besserwisser-ig mot folk som ifrågasätter. Ingen får längre ifrågasätta någonting för DE HAR BETT OM URSÄKT. Och Anitha för bara massa skit för något Ann gjorde (så gött att skylla allt på Ann som inte vågar sätta sig mot anithas ev delaktighet, hur hon ändå flinade med osv i podden). Detta raljerande och hånande sätt som de pratar om ”lyssnarna”, hela tiden om att Anitha förstår lite mer än ”oss”, är lite bättre, lite smartare och snällare. Hon vill lära oss, uppfostra oss. Så trött på det, hon har alltid varit så. Jag lyssnar fö inte på henne längre men gjorde det nu i och med allt rabalder kring dem.

  Svara

   Fyi så tycker jag det är jättebra att de ber om ursäkt, synd bara att deras ursäkter smolkas ner med omedelbar verkan med allt smak om systerskap osv. Då kan ju aldrig någon komma med konstruktiv kritik, det är bara att ropa förlåt så är allt ur världen? De kunde pudlat och sen väntat med den andra diskussionen lite, det hade visat på större ödmjukhet inför situpsen enligt mig.

   Svara

  Är NC godkänt i USA? (Tror jag läst det någonstans.) Landet med skyhöga skadestånd.
  Spännande.

  Svara

   …och på många ställen begränsad tillgång till abort och sexualundervisning.

   Svara

  Jag som vill börja med NC.. har 3 barn o vill inte bli gravid igen. Har använt ppiller förut för många år sen, blir så påverkad av dom hormonellt o tappa sexlusten helt o vill egentligen inte ta nått preventivmedel då jag tror att dom alla säkert påverkar mig negativt på ett eller annat sätt.. just nu kör vi med kondomer..

  Svara

   Jag steriliserade mig efter vår nr 3. Bästa jag gjort! Mindre mens, mer sexlust (förmodligen för att man kan slappna av och vara mer spontan) och så enkelt ingrepp. I mitt landsting kostade det mig 2500 kr. för tre år sedan. Och ja, jag vet att det är ett enklare ingrepp för män men JAG ville göra det för JAG vill verkligen inte bli gravid igen.

   Svara

    Funderar på att göra det nu efter barn nr 2. Jag mår verkligen inte bra av att vara gravid, och jag vill verkligen inte ha fler barn. Inte min man heller, vi var faktiskt nöjda med ett barn. 😂

    Svara

    Lät min man göra det istället, enklare och nästan gratis i vårt landsting. Han är jättenöjd jag med

    Svara

   Var i samma situation. Maken steriliserade sig. Tack och lov.

   Har därmed haft 13 år på mig att ”lära känna min kropp” efter sista förlossningen. Cykeln varierar mellan 25 till 32 dagar. Förr om åren var det alltid 28 dagar prick.

   Med detta vill jag säga att oavsett om man använder NC eller en vanlig hederlig almanacka, så blir man förr eller senare blåst av sin egen kropp.

   Jag hade troligen haft 12 ungar om maken inte knipsat sig.

   Svara

    Ja man ska nog inte lita helblint på ens egna kroppen :p
    Jag har varit utan preventinmedel i 7 år, mensen är gaaaanska punktlig men det händer att den diffar flera dagar.
    Dessvärre är jag utan ör att det inte vill ta sig på naturlig väg för oss. Barnmässigt alltså 🙂 Ja blir lite avis på alla som faller preggo genom att använda en jäkla app 😉 haha…

    Svara

  Så osmakligt inlägg, vidrigt att spekulera som du gör kring folks graviditeter. Skärpning!

  Svara

  Är jag den enda som använder pessar? (Cervixpessar Femcup) Det fungerar utmärkt! Vi använder kondom ibland när jag glömt pessaret etc, men väljer pessar före kådis alla gånger.

  Svara

   Vad är de?

   Svara

  Använd inte Natural cycles som preventivmedel. Bara gör det inte.

  Svara

   Råkade precis på denna kommentar på en FB-grupp om hälsa och kom då att tänka på dett inlägg.

   ”Jag använde Natural cycles. Blev gravid i maj dock trots att vi undvek graviditet. Så vill man verkligen inte bli gravid så rekommenderar jag inte den 😜 Klurar själv på vad vi ska använda efter graviditeten.”

   Svara

  Nu pratar jag inte om att bli gravid med NC, utan generellt sätt att så många Stockholms- influencer får barn just nu. Det blir nog ett litet uppvaknande till den ”verkliga” världen och att allt verkligen inte är som på instagram. Det är väldigt härligt att få barn, men det är också otroligt tufft.

  Svara

  Angående att undvika hormoner till varje pris … Jag såg ett klipp från Nyhetsmorgon där en gynekolog pratade vettigt om den ”hormonskräck” som råder i Sverige.
  Gynekologen säger bland annat ”Vi är inte gjorda för att ha så mycket mens. Enligt biologin ska vi ha 12 barn och då blir det inte så mycket tid över för mens”, och pratar om att rädslan för hormoner är mer utbredd i Sverige än i andra länder.
  Klippet är från 2015, men rekommenderar fler att titta på det: https://www.youtube.com/watch?v=xjwk2MxZ9PM

  Svara

   Okay, Anna, hon är betald av läkemedelsindustrin, jobbar bl a för Bayer. Google is your friend, här är en grej
   http://www.mynewsdesk.com/se/bayer/pressreleases/laangverkande-preventivmedel-kan-ge-en-kraftig-minskning-av-antalet-ooenskade-graviditeter-1136189?view_policy=1
   Det finns gott om annat, bl a hos Björkegren Jones
   Sluta sprid prskit

   Svara

    Men snälla, tror du verkligen att jag inte kollar upp saker för att få koll båda sidorna? Mitt dayjob går ut på att vara källkritisk. ”Sluta sprid PR-skit” säger du, sluta sprid oemotsagd hormonskräck säger jag.
    Exakt var i min kommentar läste du att jag var positiv till Helena Kopp Kallners resonemang? Det jag tycker är viktigt, och positivt, att ge en bild av båda sidorna. Sen kan alla välja vad de vill tro på, och göra sin research själva.
    Sen tycker jag en ska vara försikig med onyanserade konspirationsteorier om läkemedelsbranschen, allt är inte av ondo. Men det är en större diskussion.

    Svara

  Alltså visst är det osmakligt att diskutera folks ev graviditeter men är det inte lite osmakligt att vilseleda unga tjejer att tro att NC är supersäkert då?? Tycker det är urbota fånigt och skenheligt av influensersarna att göra denna reklam. Visst, alla som använder NC har ett ansvar men det gör mig sur att de riktat in sig på unga kvinnor, de som behöver ett säkert och pålitligt skydd för oönskade graviditeter! Bara visar att pengar är viktigare än moral i dagens samhälle 🙁

  Svara

  Jag är SÅ tacksam över att jag tackade nej till femsiffrigt belopp för att marknadsföra detta s.k. ”preventivmedel”. Tyckte det gick emot allt etiskt jag lärt mig som sjuksköterska. Som sagt, vem är jag att berätta för andra vad som passar dem bäst när det gäller någpt så allvarligt som barn? Det är ingen handväska eller tapet vi pratar om… Instagrammare och bloggare har ett stort ansvar, men medicinsk kunskap ska ingen influencer ta på sig ansvar för.

  Svara

   All heder till dig @inredningsdesign! Tänk om alla hade lika gott omdöme! Ps. Du skriver att du är sjuksköterska. Hur många influencers har högre utbildning än gymnasiet? Och ändå är du mer ödmjuk än dem…

   Svara

  MEN SNÄLLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’m

  Är det inte så att NC kan användas om man vill/försöker bli gravid också? Att man kan se var i cykeln man befinner sig och när man har stor chans att bli gravid? Hur fan vet ni i vilket syfte NC använts? Skäms på er alla som klandrar dessa tjejer och deras val av samarbete. Ni har ingen aning om deras graviditet!!

  Svara

  Att det bara är bloggare i en väldigt fertil ålder som gör reklam för NC tycker jag iaf gör att hela grejen känns oseriös och tvivelaktig. Dessutom marknadsför bloggarna NC som ett preventimedel fast det INTE är det borde vara olagligt och straffbart.

  Svara

  Naivt att tro att nc funkar bara för att man använt den och inte blivit gravid. News flash – alla blir inte gravid bara för att de har sex en gång vid ägglossning!

  Svara

  Hur gör man med NC när man är ute och reser, tänker på tidsskillnaden i olika länder.
  andra som jag sett skrivit om NC i positiv bemärkelse: jane marina, ida warg, alexandra bring, gabriella joss, lisa tellbe, bianca ingrosso, angelica wallgren

  Svara

  PESSAR!!!!

  För dem som vill ha en effektiv preventivmetod utan biverkningar och syntetiska hormoner, och ändå kunna ha spontant sex..
  Moderna PESSAR! Cervixpessaret FemCap och vaginalpessarerna Caya och Milex.
  Enkla att sätta in och ta ut, kan sitta inne två respektive ett dygn. Sen tas det ut, tvättas av och sätts in igen med behaglig preventivgel med mjölksyra. Ha sen sex när ni vill utan distraktioner med nåt annat pyssel.
  Dessutom kostnadsfritt i flera landsting. T ex Stockholm, Värmland, Norrbotten, Blekinge och VG Regionen. Lite olika regler.
  Allra bäst att få prova ut den storlek och modell som passar just dig. Och sen använda det korrekt.

  Tyvärr kan inte alla barnmorskor så mycket om pessar eller har pessar för utprovning. Men det finns underbara undantag och det går att be dem skaffa hem provpessar och lära sig mer förstås.
  Preventivmedelsrådgivning ska skötas av kunniga barnmorskor och inte betalda bloggare. Är min åsikt.
  Men om barnmorskor inte möter behovet hos dem som önskar ha kvar sina naturliga cykler och slippa biverkningar så tar ju folk reda på information ändå. Ibland via bloggare.

  Våra kliniska erfarenheter från både Sverige, Europa, USA och andra delar av världen är att pessar är en effektiv metod.
  Av t ex 120 000 sålda Cayapessar har det rapporterats 15 graviditeter. Av de få av flera tusen FemCap användare i Sverige är det mycket få som blivit gravida. Då har de oftast inte använt pessaret alls, satt in det fel eller förmodligen haft fel storlek. Sen är ingen p-metod 100%.
  Men pessar är 100% biverkningsfri!!!

  Pessar går givetvis att kombinera med fertilitetsförståelse. Kunskap; Justissemetoden, Billingsmetoden, Symtotermalmetoden, Sensiplan etc ( INTE ”säkraperioder”) p-datorer och bra p-appar.
  Tre dagar efter säkerställd ägglossning fram till mensens första dag, oftast 11 dagar, behövs ingen preventivmetod alls.

  Sen kan pessar även användas som menskopp under sex ( med sig själv eller andra) för dem som inte blöder jättemycket. Men då gäller samma ”insatt- 12-timmarsregel” som för menskoppar.

  Pessar minskar också risken för flera könssjukdomar då den skyddar livmodertappen. Där receptorer för virus och bakterier främst finns. Samt ingången för uppåtstigande infektioner. Inte lika bra som kondom, men om kondom ändå inte kommer på, bra andrahandsalternativ. Även ihop med andra p-metoder som spiral, p-piller etc.

  Alla ska givetvis välja den eller de preventivmetoder som passar just nu i livet.
  Men många känner inte ens till pessar och fertilitetsförståelse ( att främst ha koll på sekretets förändring under cykeln)

  Birgit Linderoth
  leg barnmorska ( Har tagit in moderna pessar till Norden)
  Facebook – Gröna Barnmorskan
  pessar.nu

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.