GabJossan öppnar upp om förlossningsmen


Bildkälla:bomullimunnen.blogg.se

Har du några “men” kvar efter förlossningen/förlossningarna? Något som gör ont eller så?

Nej, inget alls.. Eller jo, haha! Jag har hemorrojder till och från. Hade aldrig det innan jag fick barn men det kom en del (speciellt under andra graviditeten) och nu har jag svårt att bli av med dom.. Dom kommer och går och det gör förbannat ont! Fy.. Önskar ingen det. Men samtidigt så finns det ju värre saker man kan vara med om så jag klagar inte direkt. Men om jag måste nämna något.//GabJoss

Fina flickor bajsar givetvis inte och deras pruttar luktar hallonbåtar men hemorrojder, det kan alla flickor få. (Ja, och pojkar och ickebinära också så klart…)
Jag är övertygad om att det säkert finns en och annan där ute som också fått hemorrojder av sin förlossning, men som kanske tycker att det är pinsamt att prata om och som kanske lider i onödan.
Då är det så bra att flunsor som GabJossan öppet berättar att hon också har fått det och att det inte är någonting konstigt alls.
Varför lida i onödan. Vad jag förstår kan hemorrojder göra JÄVULSKT ont!

Hemorrojdkräm är för övrigt galet effektivt att ha på svullna ögon – trötta eller kanske nygråtna.
Det känns kanske lite märkligt att ha analkräm i ansiktet men ändamålet helgar medlen, eller hur?
#tipsfråncoachen

Andra saker vi borde prata mer om:
– Muspruttar

Varför? Varför inte?

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På tal om kroppen, har nu i ett par dagar haft sura uppstötningar. Så pass att varje gång känns det som att jag ska spy och falla ihop, mår jättelika också. Vad kan jag göra för att lindra/få det att försvinna?
  Jag är inte gravid heller. Tack och ha en fin dag!

  Svara

   Prova undvika fet mat ett par dar, pallra upp huvudänden på din säng, drick inte så mycket kaffe..
   Om inget hjälper så finns det medicin som kan hjälpa!

   Svara

   Se över dina matvanor. Mycket stekt mat kan man få sur mage av.
   Jag brukar ta Samarin tuggtabletter, De hjälper för det mesta.

   Svara

   Tugga i dig en näve torra havregryn (utan att svälja ner med massa vatten). Gammalt husmorsknep som ofta fungerar för mig!

   Svara

    Ska man inte svälja ner med vatten? Eller? Fattar inte.

    Svara

     Förlåt men hur kan du inte fatta vad det står? Nej du ska inte skölja ner med vatten. Herregud.

     Svara

      ”Utan att skölja ned med massa vatten” borde betyda att du får skölja ned med lite vatten?

      Svara

       ”utan att SVÄLJA ner med massa vatten” ”TUGGA i dig en näve havregryn”
       Alltså, inget vatten

       Svara

        Antagligen går deg finfint att svälja ner med lite vatten. Det är hur edan vätska i magen, ni tror väl inte att havregrynen fladdrar runt där i ett tomt vaccum? Ännu bättre; gör gröt och ät dem som en vanlig människa.

        Svara

      Men vilken shysst attityd då, Linnea!
      Personen blev antagligen osäker om påståendet var fullständigt eftersom det låter ökentorrt att tugga en näve havregryn utan vätska till och svårt att svälja ned.

      Ett hett tips mot sur mage är citron! Ja, citron neutraliserar 😁

      Svara

   Besök apoteket och köp dels Novalucol, dels tabletter mot halsbränna som man sväljer (minns inte namnet) och se över vad du äter

   Svara

   Hej, köp omeprazol 20 mg som finns receptfritt. Börja med en om dagen, och om det inte hjälper öka till morgon kväll. Undvik fet mat och alkohol så gott det går. Sök VC om det inte går över!

   Svara

   Jag vet inte om du testat detta men för mig funkade detta: regelbundna måltider, dvs frukost-mellanmål-lunch-mellanmål-middag-mellanmål. Sluta med Nikotin om du röker/snusar. Och gillar du stark mat tar du en paus från det.

   Jag hade som du, fick i slutet stanna bilen och stå på alla fyra och ”torrkräkas” varenda dag hem från jobbet, såg nog lika sjukt ut som det kändes. Blev yr och illamående och gjorde helvettes ont.

   För att bli av med det för stunden så var det överdosering av omeprazol samt halsa mjölk till.

   Om det inte funkar bör du be en läkare kolla med kamera så det inte är ett läckage, men det orkar jag inte gå in på…🤗

   Svara

   Lite okonventionellt och inte så praktiskt på morgonen/för alla men ren rom med is! Helt random men det funkar.

   Svara

   Det bästa är att gå till läkaren, att ha halsbränna som fräter på matstrupen är inte bra i längden. Det ökar risken för cancer i halsen.

   Ät och drick mindre, undvik fett och kryddor. Sov med huvudet högre och stressa mindre så producerar du mindre magsyra.

   Sök vård!

   Svara

    Hon har haft det i ett par dagar, herregud! Sluta skräm upp folk genom att dra cancerkortet. Du är ju värre än Google!

    Svara

   Jag brukar ta en liten shot äppelcider vinäger det brukar fungers bäst på mig om det är besvär vid läggdags. Annars kör jag på en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten. Oftast räcker det för mig att tugga på ingefära eller dricka ett glasvatten med pressad ingefära. Obs. Ingen läkare..

   Svara

   Prova omeprazol, det finns receptfritt på apoteket.

   Svara

   VÄRLDENS BÄSTA TIPS: ta en tesked bikarbonat i lite vatten och svälj. Halsbränna och magont- GONE!

   Svara

   Akta tänderna bara 💕

   Svara

   Undvik fet-rökt mat, starka kryddor (chili och paprika går inte alls för mig, varken färsk eller som krydda, tänk på att cayennepeppar är en chili) ingefära, mycket kaffe och svart te. Det kan vara väldigt personligt vad man kan äta, så prova dig fram.
   Torra havregryn kan fungera som lindring. Köp receptfritt läkemedel och ät det, går det inte över så gå till doktorn.
   De flesta råkar ut för det någon gång nu och då, men har man det under länge tid så kan det behöva behandlas mer för den sura magsaften fräter på magmunnen och kan förstöra vävnaden.

   Svara

   Försök att klura ut vad som ger sura uppstötningar. För mig var det tre saker: kaffe, alkohol (i allmänhet och rödvin i synnerhet) och oregelbundna matvanor. Äta ofta och lite var bäst.

   Sedan kom jag på att om jag slutade helt med kaffe och alkohol kunde jag ha hur oregelbundna vanor som helst utan att få problem. Idag finns det ett finare namn för att ”slarva med maten”. Det kallas för temporär fasta 😏🙂😎

   Svara

   Omeprazol som andra nämt, lämnar aldrig hemmet utan det. Novalucol kan man komplettera med, de verkar på bara några minuter medan omeprazol tar lite längre tid men också håller bättre i längden.

   Svara

   testa probimage funkade för mig som har magmunslock som är lite skadat efter 2 graviditeter m våldsamma kräkningar. Väl värt att testa!

   Svara

  Shceriproct en bra hjälp 😊

  Svara

  Efter att en eller två ungar passerat finingången är muspruttarna ett minne blott.

  Åh, jag minns min ungdoms rodnad över dessa små muffepruttar!

  Svara

   En eller två? Vet du inte hur många barn du själv tryckt ut?

   Svara

    Muspruttarna avtog redan efter första, och försvann helt efter andra. För jo, jag minns allt att det är två som kommit ut the vayayay-way. Ingen tvekan om den saken! 😁

    Svara

     Den där ”Linnea” verkar vara dagens glädjespridare, inte bara i den här diskussionen.

     Svara

     ”Vayay”? Snälla, ska du använda det töntiga utrycket så stava det rätt i alla fall. Vajayjay är det. Annars blir ju uttalet helt fel.

     Svara

      Personen skrev ju Vayayay, vilket jag googlade och det är ett sätt att skriva det på.

      Svara

    Är det du som även skrev så bittert längre upp? Hoppas du får en bra dag trots den dåliga starten!

    Svara

     #kämpalinnea

     Svara

   Va? Tvärtom för mig skulle jag tro. Har iofs inte haft jättemycket sex efter förlossning men slidväggarna är ju lite slappare inuti vilket öppnar för mer muspruttar tänker jag.

   Svara

  Alla pratar om dessa muspruttar vid sex, men jag har aldrig upplevt det. Har haft fast partner i 6 år och sex kanske 2 gångar i veckan i genomsnitt.

  Varför sker det och hur låter det?

  Svara

   Det kommer in luft i penetrationen och den kommer ut igen, passagen är trång och det blir ett pruttigt ljud.

   Svara

    Har det att göra med hur trång tjejen är/hur stor killen är? Det visste inte jag, jag får det väldigt ofta och får samtidigt väldigt ofta höra att jag är trång. Håller även med nedan att det oftast är när man kör bakifrån. Men det känns ju som att det borde komma in luft om man som tjej är stor och killen liten? Så många frågor denna fredags morgon..

    Svara

     Haha… har svårt att tro att det är för att någon är slapp/liten. Tror det handlar om vinkel och eventuellt om snoppen rycks ut.

     Svara

      Haha jamen vad vet jag, tänkte på det Helenan och Anonym här under om välhängda killar skrev. Jag tycker också det låter konstigt. Men om man som jag, är trång, och ändå får mycket muspruttar så stämmer ju inte den teorin. Däremot är jag oftast väldigt våt och det kanske har med saken att göra. Men främst ställning enligt min erfarenhet. Nä ni, nu går jag vidare i fredagen med vettigare funderingar. 😄

      Svara

     Jag får endast det då killen har väldigt liten.

     Svara

   Beror i mitt fall på ställning. Bakifrån (doggy) samt om jag ligger på rygg med benen upp emot mig och håller i dem så kan det komma mudpruttar, sprciellt om jag är jävligt kåt och därmed våt som fan. Annars har jag inte det.

   Svara

    Hahahaha gud så hade jag här för en stund sen. Måste berätta ser, jag är ju ändå under pseudonym liksom och fuck that det här måste jag säga i alla fall. Låg med benen i vädret i tvättstugan och mannen körde på. Ut kom flera små muspruttar så jag snärtade till med hela härligheten i hopp om att minska friktionen. Men… Den som kom efter var urmodern till alla muspruttar i universum och tog aaaaaaaaaaldrig slut, som en nyligen spräckt ballong som äntligen får leva i frihet och som inte har planer på att sluta 😂😂😂😂 Så fort jag började skratta ökade den i styrka och volym, och fjutt så flög snoppen ut som en mosad rymdraket till tonerna av ”aj, aj, aj, aj” och ett kombinerat gapskratt plus skadeglatt skratt som renderade tårar och utkletad mascara.

    Never forget. 😂😂😂

    Svara

     Hahahahahaha gjorde min kväll!

     Svara

   Jag har nog aldrig haft det under sex men får det ofta precis efter sexet.

   Svara

   Det är vanligare om killen är välhängd

   Svara

   Det låter som en fjärt. En lång jävel som antingen aldrig tar slut eller snabba små om man dunkar på.

   Slidväggen är ju inte rak utan har hundratals gropar och dylikt. När han då kommer in och täpper till eller trycker dit mer luft i fårorna så måste ju överskottet ut.

   Jag är fortfarande, för evigt, fem år i min hjärna så jag blir alltid så full i skratt när de kommer speciellt om det är många eller långa. Jag bjuder på den brukar jag säga, vad annat kan man göra 🤷‍♀️

   Svara

  ”Vad jag förstår kan hemorrojder göra JÄVULSKT ont”……. 🌝

  Svara

   Vem citerar du?

   Svara

  En liten hemorrojd till morgonkaffet, well thank you..😊😘

  Svara

  Alltid bra med en pall att sätta fötterna på vid toabesök, blir en mer naturlig ställning som rätar ut ändtarmen. Förebygger och botar hemorojder.

  Svara

   Jag har en bajspall men inte fan har det hjälpt mina hemorrojder😆

   Svara

    Typiskt! 🙁 men är nog bra ändå!

    Svara

  Hade det upp till 3-4 månader efter förlossning. Trodde påriktigt att typ stygnen hade lossat eller att de missat en spricka i de trakterna. Fattade först vad det var när jag googla (Google ❤). Vågar än idag inte ta i när jag bajsar så här ett och ett halvt är efter förlossning… usch vilka hemska minnen 😂

  Svara

   Skaffa bajspall så behöver du inte ta i lika mycket 😀 Haha nej jag säljer inte såna men har själv så himla positiva effekter av min pall 😬

   Svara

  Hemorrojder hit och dit, önskar fortfarande att någon nämt smärtan man kan få i svanskotan alt att man kan bryta svanskotan! DET GÖR ONT!!!

  Svara

   Du gjorde ju det 👊🏻

   Svara

   Jag tror jag gjorde det på planet hem från Nya Zeeland. Kunde knappt sitta eller gå på typ två månader efteråt, eller för den delen bajsa då det gjorde så ont att trycka ut skiten hahhhh. Men det kom i vågor och kändes mindre när jag inte satt, eller suttit ner på länge.

   Svara

  Hur ofta har ni sex i genomsnitt per vecka? Många säger att det efter att lusten efter ett tag börjar avta. Hur långt in upplever ni att det börjar ske? Vi har varit ihop ett år och ligger fortfarande 1-2 gånger per dag och säkert 3-5 gånger på helgen. Även med tidigare partner har jag inte upplevt att det har stillat av särskilt mycket. Det låter kanske som jag att jag är ung och naiv nu, men jag har haft långa förhållanden tidigare och är snart 30.

  Svara

   Imponerande, hur har ni tid? 😅😅

   Svara

    Jobbar hysteriska dagar och springer på ganska mycket event och tillställningar, så helt ärligt är det en gåta för mig med. Men kan inte låta bli. Så himla kär i honom!!

    Svara

     Vad gulligt

     Svara

   1 gång i veckan om man har tur. Ibland 2-3 men ytterst sällan. Ibland kan det gå två veckor. I början var det hela tiden, precis som du beskriver, men det har klingat av efter 7 år.

   Svara

    Samma här efter 12 år ihop

    Svara

   Vi har sex i snitt en gång varje dag. Ibland är det varannan och på helgen upp till fyra gånger per natt. Vi har varit tillsammans i fem år, det här är mitt första förhållande som sexlusten inte avtagit i. I mina tidigare förhållanden var det mycket sex för husfridens skull tyvärr. Det här är dock mitt första förhållande där utseendet på min partner är exakt det jag attraheras av, tidigare har jag försökt att inte se så mycket till utseende när jag valt partner. M.a.o har min nuvarande kille allt! 😍 Jag är just över 30 år.

   Svara

   Oh la la snacka om passion som ännu ryker 😉 Vi har varit tillsammans i sju åtta år, ligger kanske 2-3 ggr i veckan men ibland blir det en och ibland blir det fyra. Ibland blir det noll och ibland tre gånger på en natt. Så länge det känns bra för båda är det bara att köra på som man gör, finns inga rätt eller fel. Men kommunikation är det allra viktigaste, man MÅSTE prata om det som inte känns bra istället för att tjura eller gråta i ensamhet.

   Svara

   Har varit ihop med min snubbe i nästan tio år, två barn varav ett med särskilda behov, liggfrekvensen ligger väl i snitt på 2 ggr/vecka. Innan barnen men efter den akuta nykärs-fasen låg vi väl 3-4 ggr/vecka.

   Svara

   Samma här. Inte förrän nu, åtta år och två barn senare (barnen är under 2 år) har vi dragit ner på sexet. Nu orkar vi max ha sex en gång i veckan typ om ens det ibland. Men var sak har sin tid 🙂 bara njut!

   Svara

    Åh i mitt förra förhållande var det endast sex för husfridens skull..
    Med han jag är nu har vi sex nästan varje dag. Det finns inget tvång eller dåligt samvete, utan bara lust. Han är inte bara grym i sängen, utan även görsnygg i mina ögon. Perfekt helt enkelt❤️

    Svara

   1 gång varannan månad… tillsammans 8 år, heltidsarbetande båda 2, en tvååring. Känner helt ärligt inte att jag prioriterar sex men vi är sjukt duktiga på att visa ömhet genom fina ord och mys. Tvååringen sover mellan oss i sängen, alltså får vi ha sex i soffan = not so nice, enligt mig.

   Svara

    Skönt att höra, blev stressad av alla som har sex varje dag!! Vi har inga barn som ”stör” men jag är nog en person som inte har så stort behov av sex utan mer behov av närhet och känner alltid en press att jag är konstig och borde ha mer sex (hatar sexnormen i samhället)

    Svara

     Haha jag med! 😂 Känner precis samma som dig, vill jag ha sex x antal gånger i veckan ja då har vi det. Men det kan också ta ett bra tag mellan gångerna.

     Svara

     Samma här, A! Är idag 32 och känner att jag lekte av mig sexuellt när jag var typ 20-25, sedan har jag lite tröttnat på sex. En gång i veckan räcker bra. Tror inte det blev bättre av allt husfridssex eller konstiga experiment man ställt upp på.

     Svara

    Håller med A, så skönt att höra! Har en extremt kåt sambo som helst skulle ligga varje dag medan jag tycker 2 gånger i veckan är extremt mycket 🙈 kämpigt för oss båda,men det funkar. Har inte heller några barn och älskar honom verkligen men oftast har jag bara ingen lust.

    Svara

     Gud vad skönt att höra!! Jag är precis likadan med en superkåt sambo. Älskar hon in till döds men har inte lust hela tiden. Har även en 7 månaders ihop.

     Svara

   Vi har varit tillsammans i 15 år, ligger ca 2-4 ggr/veckan. Vet inte om det är mycket eller lagom men sex är nåt vi prioriterar👍

   Svara

    Är det ingen annan som inte har sex? Jag har varit ihop med min man i 14 år, jag älskar honom över allt annat och är fortfarande kär. Vi har en väldigt tight relation och ringer till varandra/sms:ar flera ggr under dagen, pratar och skrattar mycket. Vi gillar att umgås och kramas och pussas men har inte sex. Vi försökte få barn ganska länge och upplevde många jobbiga stunder med mycket känslor i samband med sex så när vi tillslut blev gravida pustade vi liksom ut och slutade ha sex. Vi har försökt få till det några ggr efter förlossningen utan att det lyckats och nu har vi inte haft sex på 8 år. Det är inget jag egentligen saknar då jag inte känner mig så bekväm i min kropp och han verkar inte sakna det heller. Mina vänner tycker jag är märklig och borde försöka mer men jag trivs med det som är. Hade önskat höra att jag inte var ensam.

    Svara

     Du är verkligen inte ensam. Jag har inte haft sex på flera år, och egentligen är jag ok med det men hela samhället skriker ju att något är fel om man inte sexar regelbundet. En vännina till mig har inte heller haft sex på år. Vi är båda i 30-årsåldern. Du är inte ensam och ert förhållande behöver inte vara sämre för det, låter som att ni står varandra väldigt nära ändå och det är väl den där bristen på närhet som ofta gör att förhållanden tar slut.

     Svara

      Åh tack, känns så skönt att höra att vi inte är helt onormala. Det finns många sätt att vara nära på utom sex 💗

      Svara

     Har inte haft sex på ett halvår, har ett litet barn. Du beskriver exakt mina känslor just nu, förutom att jag vill ha sex men samtidigt inte. Kanske beror på tappad ork, vet inte.

     Svara

      Tror du kan vara inne på rätt spår där med orken. Så kände jag också under lång tid efter förlossningen (och fortfarande ibland, 1.5 år senare). Då är det liksom inte så att jag INTE vill ligga, men inte heller så att jag VILL. Känner mig bara tom och lite likgiltig inför hela grejen. Har efterhand insett mer och mer att det för mig handlar om energinivå. Jag har varit snortrött sedan jag fick barn, aldrig utvilad. Känns som kroppen bara droppat alla ickebasala behov som en ren överlevnadsinstinkt för att hushålla med energin 😂

      Svara

       Är väl också kroppens normala reaktion efter en förlossning. Då har du ju ett barn att ta hand om och kroppen vill inte att du ska ha ett till direkt. Om man tänker ur fortplantningssynpunkt (egentligen det enda kroppen tänker på) och att avkomman ska få det så bra som möjligt, så är det inte konstigt alls att man inte är sugen på sex en tid efter förlossningen.

       Svara

    Jag kan bli kåt men har sällan lust med sex för det. Har heller inget större närhetsbehov, tyvärr…. önskar att jag hade det för min man har närhetsbehov och jag fattar det.. men det är svårt att ge honom tillräckligt när jag inte är samma typ av person. Det skär sig och jag känner mig ofta fel och otillräcklig pga tjafs om det. Så varför ska det automatiskt vara mig det är fel på…

    Svara

   Åh, nu kommer alla som vill göra en Elaine och berätta hur mycket sex de fortfarande har trots alla år tillsammans. Men blir aldrig någon variation med svar från folk med annan typ av behov/liggfrekvens. Ja, en gång i veckan är faktiskt ofta om man varit tillsammans i 8-10 år.

   Svara

   Bara på fyllan typ, annars är jag inte särskilt intresserad av sex. Föredrar att gosa och kramas bara. Varit ihop i 4 år.

   Svara

   Har varit tillsammans i 3 år och har sex i snitt 2 gånger / vecka, mer på semester.
   Vi båda arbetar väldigt fysiska jobb så när man väl ska gå och lägga sig på kvällen så är man ju helt slut och somnar inom 5 minuter. 🙈

   Svara

   Vi har varit ett par i snart sju år. Vi ligger väl 1-2 gånger per månad. Jag har noll sexlust, enbart lite runt ägglossning men annars är det öken. Sjukt störande för jag vill ha sexlust och jag vill vilja ha sex för min man är så sjukt sexig.

   Svara

    Åh precis som mig!! Blir crazy runt ägglossning sen stendött och verkligen 0 lust

    Svara

     Exakt samma här!

     Svara

     Men så skönt att höra att det är fler där ute som fungerar så. Har nästan trott att jag är den enda. (jag är alltså anonym här uppe)

     Svara

    Exakt så för mig också. Åt p-piller i måååånga år och hade noll och ingen lust. Slutade för 1,5 år sedan och nu är det bananas kring ägglossning. Lite pinsamt men blir nästan som ett rovdjur som överallt (endast med blicken och hjärnan) jagar potentiella kandidater och visualiserar hur jag sliter av dem kläderna 😂. Hjärnan drar liksom bara åt ett håll, galet. Sedan lägger det sig igen när cykeln rullar vidare.

    Svara

    Är precis samma för mig! I snitt en gång i månaden (runt ägglossning) som jag är på hugget. Sambo som är attraktiv och bra i sängen till trots. Önskar att jag var mer sugen än vad jag är 🙁 Två barn, stressigt jobb och mycket spänningshuvudvärk gör ju inte susen i fallet direkt.

    Svara

   Tillsammans i 10 år, senaste kanske 4 åren ca 1-2 ggr/per månad. Biverkning av att äta SSRI.

   Svara

   Vi har varit ihop i snart 10 år och har 2 barn under 4 år. Vi ligger i snitt 5-6 ggr i veckan.

   Svara

   Per vecka?! Oh my. Jag hade nog sex med min förra partner flera gånger per dag. Minst 5 gånger per dag och jag kände mig ”nöjd” eller vad man ska säga.

   Svara

    Hade ni inga jobb att sköta?

    Svara

    Hur går det till i praktiken när ni får till det 5 gånger per dag? Hur lång tid tar varje tillfälle? 5 min? Kommer båda?

    Förklara hur en vanlig sexdag går till
    Ex 07:00 i sängen, 12:30 på toaletten på Ica maxi på lunchen, 17:00 kastar er över varann då fort ni kommer hem från jobbet?

    Svara

   Så var det för mig och mitt ex också, när vi hade lediga dagar kunde vi ibland t.o.m ha 3-4 ggr på en dag och aldeig fick jag skavsår haha. Vi brukade inleda dagen och sluta dagen med sex haha

   Med min nuvarande får jag typ skavsår hela tiden trots att vi endast har 1-2 ggr/v, jätte skumt.

   Svara

  Jag opererade bort mina hemorrojder jag fick efter mina graviditeter. Tänkte att det är lika bra att ta bort skiten annars får man väl dras med dom hela livet! Nu har jag inga problem alls

  Svara

   Berätta gärna mer om detta. Hur gick operationen till? Vänder man sig till vårdcentralen bara? Vet att man även kan googla 🙂
   Mvh

   Svara

   Jag gick till doktorn efter min graviditet och klagade på mina hemorrojder och fick bara svaret att ”det där små flikarna är väl ingenting”. Idag trettio år senare är det för det mesta okej. Fast jag bajsar snett och vill duscha rumpan varje gång jag producerat något 🤔

   Hur vet man om det är ingenting eller inte? Det är ju inte så att man har något att jämföra med.

   Svara

   Jag gick till vårdcentralen och sa att jag provat alla salvor som finns, nu vill jag träffa en kirurg. Läkaren skickade då en remiss och ca 3 månader senare fick jag tid. Första gången satte de gummiband runt hemorrojderna, så de stryps. De gjorde inte ont men var obehagligt som f*n.

   Sen så var jag gravid igen och då fick jag en till så jag ringde rakt till kirurgmottagningen och sa att jag ville komma tillbaka och ta bort dom också. Fick skicka in en egenremiss och fick tid någon månad senare.
   Då brände de bort den under lokalbedövning för denna gång var den större och satt annorlunda än förra gången. Sprutan med bedövning gjorde faktiskt rätt ont men sen kändes ingenting. Fick åka hem direkt efter ingreppet var klart så tig ca 20 min totalt.

   Hade sen som ”svullnader” i rumpan 2-3 veckor som successivt gick ner då de lämnar såren öppna och inte syr. Fick inte använda toapapper utan duscha rumpan efter jag bajsat med barntvål.
   Så det var min hemorojdhistoria 😂

   Svara

  Hade djävulska hemorrojder när jag väntade barn nr 2. Trodde jag skulle spricka under förlossningen när jag satt på en pall för att få ner bebisens huvud. Fick fruktansvärd panik, men det gick bra, sprack inte öht.
  Men har fortfarande kvar dom, dock inte lika farligt och besvärande!

  Svara

  Ha inte hemorrojdsalva någonstans i ansiktet, framförallt inte nära ögonen! /Apotekspersonal

  Svara

   Varför skulle man ha det? (Fattar på riktigt inte)

   Svara

   varför inte?

   Svara

   Tänkte också spontant att det låter farligt med en slava som innehåller både bedövning och kortison nära ögonen 😳

   Svara

  Är ju inte förlossningen i sig man får hemorojjder av, utan graviditeten.

  Svara

   Jo förlossningen kan absolut orsaka hemmorojder. De skapas bla av att man krystar och tar i så att det bildas utbuktningar.

   Svara

  Hemmorojder…haft det av och till i livet pga övervikt men är sedan några år smal. Drabbades av campylobacter för ett par år sedan och efter det har jag hemmorojder från helvetet. Just nu har jag en attack. Det känns som knivar som konstant skär i r**Ven i flera timmar, ibland ett helt dygn efter jag bajsat. Vilket blir en ond cirkel då jag går på toa minst en gång om dagen. Jag är inte hård i magen…ingen salva hjälper, det förvärrar i stället, svider och värker värre av salvor. Det enda som lindrar något är att duscha med ljummet vatten, men det går ju inte att stå i duschen hela dagen.
  Jag kan inte sitta, vilket försvårar mitt jobb. Jag kan i perioder bara bara sitta på huk, inte stå eller ligga och sömn ska vi inte ens tänka på…
  Det finns inget att göra tydligen. Läkaren tycker att jag ska äta regelbundet, vilket jag gör, motionera, vilket jag gör, använda toapall, vilket jag gör..osv
  Jag har fött barn utan bedövning och det var ärligt talat inte i närheten av detta

  Svara

   Kan man alltså få hemorojder pga övervikt? :/

   Svara

    Ja övervikt skapar tryck och det är oerhört vanligt

    Svara

   Köp Kolloidalt silver och dränk in en bomullspad med det. Lägg den mot hemorrojderna på natten och du kommer redan nästan morgon märka skillnad, då det både tar bort bakterier och dämpar svullnaden. Fortsätt så varje natt tills det känns bra igen. Ät mycket naturligt fett(smör, kokosolja, olivolja) som gör bajset smidigare. Skippa socker och vete och minska ner på alla andra kolhydrater också. Är det riktigt djävligt, sök privat vård för att ta bort dem. Lycka till 🙂

   Svara

    Skulle aldrig falla mig in att köpa kolodialt silver.
    Och i övrigt äter jag nästan inga kolhydrater som det är. Dessa påverkar dock inte uppkomsten av analflikar och hemmorojder. Operera vill jag inte då det är en svår läkningsprocess och jag har en benägenhet för sår runt anus. Jag har inga problem med hård avföring (vilket överskott av kolhydrater kan bidra till) utan har tydligen extremt känsligt område där efter min bakterie-period.
    Går enbart till privat läkare och har där fått vissa rekommendationer men de avråder operation av det slaget då det kan förvärra i långa loppet.

    Svara

  De flesta salvorna mot hemorrojder innehåller kortison och är inte lämpliga att använda runt ögonen. Kortison tunnar ju ut huden vid längre tids användning, och huden runt ögonen är redan tunn ock känslig. Kan då leda till att man ser mörkare ut runt ögonen då huden blir så tunn att blodkärlen syns igenom ännu mer. Så- inget att rekommendera!

  Svara

  Fråga! Fick barn för sju månader sen. Allt gått finfint. Andra barnet. Precis som för de flesta som får barn så kan det komma några droppar kiss när man hoppar studsmatta eller nyser extremt kraftigt. Allt normalt alltså. MEN! För en månad sen ungefär har jag börjat kissa på mig. Känner jag är kissig = Måste kissa inom två minuter annars är det kört. Resultat… måste byta trosor fem gånger per dag.

  Kollade UVI igår på VC. Ingenting.

  Ringde GYN för att be dom göra en undersökning. De hänvisade istället till en uri-terapeut.

  Känns det inte rimligare att först kolla till exempel framfall?!

  Någon som haft lika?!

  Inte roligt detta.

  Svara

   Framfall känner du, det behöver inte orsaka urinbesvär. Däremot är det inte ovanligt med inkontinens efter graviditeten. Gör du knipövningar? Tycker det låter som helt rätt väg att gå med uri-terapeut.

   Svara

  Fick hemorrojder typ nån månad efter förlossningen, fan vilken smärta. Men de försvann fort. Hjälpte att ta lite Xylocain på för att bedöva + se över kosten så en inte är hård i magen 😬

  Svara

  Aldrig varit gravid och tryckt ut en vattenmelon ur fifi men en jävla hemorrojd det har jag ändå, tur man snart ska få den jävelen bort operad dock lär det väl göra ondare när den väl är väck…

  Nån mer som fått opererat bort?

  Svara

  Jag fick hemorrojder, både in och utvärtes, under min första graviditet.
  Barnmorskor och läkare sa att de skulle gå tillbaka utav sig självt när kroppen läkt, men icke!
  Helt sjuka smärtor i perioder. Kunde varken sitta eller sova under skoven, och i perioder tom svårt att gå.
  Behandlade med smärtstillande, kompresser med alsolsprit osv.
  Efter barn nr 2 träffade jag en läkare som bara skakade på huvudet och frågade varför jag gick och drogs med det här, det var ju bara en enkel liten op och förstod inte alls varför ingen remitterat mig tidigare.
  Op var en enkel dagsoperation, in på fm & klar vid lunch!
  Hade lite ont efteråt i ngr dgr, men ingenting mot vad hemorrojderna hade gjort.
  Det är 10 år sedan nu och har inte fått tillbaka dem.
  Så ta bort dom bara och sluta lid i onödan är mitt råd!

  Svara

   Har man stora besvär av dem finns ju som du skriver operation. Jättesynd att alla läkare inte upplyser om det.
   Vad bra att du slipper dem nu Petronella 🙂

   Svara

   Jag tog bort men fick tillbaka igen…

   Svara

  En rolig anekdot kopplat till hemorrojder…jag har haft det i stort sett hela mitt vuxna liv, varken fött barn elr varit överviktig så vet inte vad det beror på. Men till händelsen, ett tag dejtade jag en kille som envisades om att smeka och röra min hemorrojd när vi gjorde the nasty och jag reagerade ju alltid på det men sa inte så mkt för skämdes ju över det, men en dag frågade jag honom varför han gjorde det och då var hans svar ’det är ju där kvinnan har sin svagaste punkt, det de kallar för g-punkten’ och såg helt stolt ut över att han visste det. Jag höll ju på att få världens skrattattack men lekte helt dum och lät honom fortsätta tro det. Killen trodde för övrigt att han var världens sexgud, vilket han som ni förstår int vara…

  Svara

   HahahahaHahahha åh herregud😂😂😂😂😂😂 vilket pucko😅

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.