Kenza har bestämt sig för svenska vloggar

PS. Jag har bestämt mig, svenska vloggar it is! Kanske kommer någon engelsk lite då och då, men majoriteten kommer vara på svenska. Jag är helt enkelt mer bekväm då.//Kenza

De senaste åren har många -framför allt modeinriktade – influencers gjort de flesta av sina vloggar på engelska, förmodligen för att attrahera alla de internationella följare de skaffat sig på Instagram.
De flesta av dem pratar bra engelska men jag kan förstå Kenza när hon nu väljer att helt göra sina vloggar på svenska. Hon känner sig helt enkelt mer bekväm på svenska.
Hennes utländska tittare kommer fortfarande kunna ta del av dem via undertext så jag tror inte detta kommer påverka hennes tittarantal alls om jag ska vara ärlig, men jag gillar att en av Sveriges största influencers tar lite av ett ”steg tillbaka”.
Det är inte bara ”mer, mer, större, större” utan mer av ”back to the beginning.”

Heja!

Och på tal om videos.
Therese Lindgren har fått höra att hon inte är lika personlig längre i sina videos och hon förstår helt ärligt inte vad som menar med detta.
Enligt henne själv är hon precis lika personlig som vanligt och har delat med sig av allt från de nya hundvalparna, sin och Anders förlovning till panikångesten över att resa och kroppskomplex.’
Jag tror att vissa kanske saknar den gamla Therese, som mer eller mindre var instängd i sin lägenhet utan någon egentligen att prata med, förutom sina läsare.
Kanske var det enklare att identifiera sig med och relatera till den Therese, än de mer ”vuxna” kvinna som nu är förlovad och som mer ”tagit tillbaka sitt liv” och lever igen. Den instängda ledsna Therese som nästan aldrig ville lämna sin lägenhet delade kanske med sig av mer av sitt liv eftersom livet mest bestod av hennes lägenhet?

Snälla hjälp mig att förstå vad som är mer personligt än att visa upp det största som hänt i mitt liv (valparna betyder allt för mig, jag tror inte jag lyckats förmedla hur många år jag väntat på att få adoptera min egen hund, men det här är det största jag gjort i mitt liv), dela med mig av det mest privata (mitt och Anders förhållande) och mina svagheter (ångest, panikångest och resfeber). Hur ska jag vara mer personlig?
[…]

Jag vet att en del saknar tiden när jag pratade om kärleksproblem, men ni kan inte förvänta er att jag ska vara samma Therese idag som jag var för tre år sedan. Jag har inga kärleksproblem att prata om just nu. Jag vet också att en del tyckte att jag var mer personlig när jag var som mest sjuk, när jag var sårbar, ofta grät och gömde mig hemma. Men jag har tack och lov inte de problemen längre, jag är inte rädd för att vara bland folk som jag var förr.//Therese

Hon ber uppriktigt sina läsare om hjälp med att förstå vad som menas med detta och många kommer med konstruktiv feedback. 
Brukar du titta på Therese videos och känner du igen kritiken om opersonligt innehåll?

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kenza är verkligen ett föredöme! Hon låter inte sin fame stiga henne åt huvudet utan är jordnära och ödmjuk. Visst, hon lever lyxigt men hon trycker inte upp det i ansiktet på sina läsare.

  Svara

   Hon är mogen och trygg i sig själv, många andra bloggare som inte är det…

   Svara

  Jag kan hålla med om att Therese videor inte längre är personliga. Kollar tyvärr inte lika ofta på dem. Förr längtade jag verkligen efter nästa video och missade inte en enda. Nu är det mer ”mjää, kollar någon annans.” Kan också vara så att jag inte längre kollar på youtube lika mycket som för 3 år sedan, men vem vet.

  Svara

   Samma här! Kollade ALLA hennes videos förut men nu gillar jag inte alls henne/hennes videos på samma sätt.
   Detta pga:
   1. Hon döper sina videos till clickbait rubriker
   2. Hon gör massa skräp videos hela tiden som Ullared haul, klämma pormaskar, Wish haul, dollar store haul, alltså hon är ju en smart tjej men verkar känna sig tvingad att göra skräp för att hålla uppe sina views. Jag gillar inte det!
   3. Hon blir aldrig frisk, ja det kan låta kallt men det jag menar är att hon liksom ÄR panikångest, det blir för mycket för mig. Jag började kolla på henne när jag själv började må dåligt och jag har utvecklats SÅ mkt på den här tiden. Med T känns det som hon inte riktigt tagit tag i sina problem utan gömmer sig bakom dem. Vilket är SÅ VANLIGT men då jag själv tagit tag i mina problem och demoner kan jag känna att hon liksom får ta och göra det samma. Man kan inte tycka synd om sig själv i all evighet och sitta och grina på minsta storys, man måste ta tag i det också. För sin egen skull. Ibland känns det som hon inte gör det för att hon blivit sin sjukdom. Svårt att förklara men ni som själva mått riktigt dåligt kan nog relatera.
   4. Hon blev vegan, hon skrev en bok om det, hon utvecklades och blev medveten. Ändå gör hon videos som uppmanar till överkonsumtion, handlar från butiker/företag(typ Wish) som garanterat är svindåligto för både miljön och har noll koll på arbetsförhållanden i fabriker. När hon gör samarbeten med NAKD osv så är det ”skräpkläder” osv osv. Hon har makt att göra bra grejer, att ta ställning men gör det inte. Det tycker jag är så ledsamt. Ibland känns det som hon är lite fake? Att mål 1 alltid är pengar, mål 2 alltid är Fame och visningar och mål kanske7-10 är miljö och djur. Nä jag köper det inte

   Svara

    3. Tillfrisknande är en lång och komplex process, och ser olika ut från person till person. Det är fantastiskt att du utvecklats och tagit tag i dina problem! Men allas problematik ser olika ut och är mer eller mindre svårlöst och komplext. Tillfrisknande är inte heller en rak väg, utan en snårig resa med eventuella bakslag och återfall. Det är orättvist att jämföra någon annans väg mot tillfrisknande med ditt.

    Dessutom tycker jag du ignorerar framsteg som hon faktiskt gjort! Hon har rest utomlands, hon har flugit och hittat tillbaka till sin pojkvän. Nu senast verkar hon ju ha kommit till en plats där hon mår bra nog att skaffa djur också! Det ÄR framsteg, även om de kanske inte låter livsomvälvande för alla så är de nog det för henne.

    4. Jag håller med i din kritik mot hennes överkonsumtion och önskar att hon skulle använda sin röst för att snacka mer om hållbar konsumtion!

    Svara

     Fast hur kan hon göra en video som heter Djur i bur (borttagen) där hon mer eller mindre spydde galla på alla de som har kaniner, hamstrar, marsvin osv. Hur är det då okej att köpa en hund som ska vara instängd i en bur (aka lägenhet). Jag älskade Therese förr men idag ser jag henne bara som en lögnare. Hon säger en sak gör en annan och jag håller med Anonym angående alla hennes diagnoser. Hon har sagt i flera år att hon borde söka hjälp ändå gör hon aldrig det. Hennes kanal har blivit ett barnprogram och det tilltalar inte mig som är jämngammal som henne. I hennes blogg gnäller hon bara och på hennes instagram lägger hon ut lättklädda bilder.

     Jag började följa henne när hon och Anders bodde i deras första lägenhet. Och den Therese var så mycket mer jordnära. Inte för att hon var instängd i lägenheten utan hon var en person man kunde relatera till. Hon pratade om viktiga ämnen men också vardagsgrejer som vi alla kunde relatera till. Idag är hon en helt annan person, tråkigt nog till det sämre.

     Svara

      Ja så känner jag med. Barnprogram var ett bra ord. Jag klarar heller inte av att hon är så PK, försöker hela tiden vara ”snäll” och pratar med bebisröst trots att hon är äldre än jag. Sen har jag fått en känsla, ja bara en känsla så den kan vara helt inkorrekt men den har jag fått och det har påverkat MIG. Det känns som hon är extremt kontrollerande mot Anders, på ett läskigt sätt. Har sett henne skriva och hört henne säga många saker som ger mig dåliga vibbar. Sen det här med hennes extrema osäkerhet(som nog hänger ihop med det jag precis skrev) hon har börjat operera om sig själv, verkar inte ha någon egen stil utan ”väljer det som är poppis” både i klädväg och inredning. I intervjuer anpassar hon sig till den hon pratar med, nääää hon känns lite som en osäker 19åring. Menar inte att det är FEL utan bara ledsamt. Och detta gör att jag inte blir intresserad och inte kan relatera.

      Svara

    Håller helt med på alla punkter

    Svara

    Håller med 👆👆👆

    Svara

  Tycker framförallt att Therese videos nuförtiden är kortare och mer bara innehåller en kort händelse. Saknar verkligen den Therese som vloggade hela dagen och pratade med tittarna och grejade hemma och åkte bil och handlade, med håret i tofs och osminkad. Känns som hon helst vill göra typ testar videor nu eller nåt annat opersonligt. Nu när hennes söta valpar kommit så hade jag velat se mycket längre vloggar med dem! Nu var första videon bara hon som satt med dem i nån minut i sin soffa. Så synd. Hoppas hon hittar tillbaka till blogga det och vill dela med sig lite mer av sina dagar igen. Just nu sitter jag och tittar på hennes vloggar från 2016 istället…

  Svara

   Oj ”…hittar tillbaka till vloggandet” skulle det stå.

   Svara

  VIDEOR

  Svara

  OT men snälla Camcam skriv nåt om hur SD vinklat Nina Rungs uttalande!

  Svara

   Hon är inte ens torr bakom öronen. Reportaget hon hade skulle handla om överfallsvåldtäkter men hon var mer inne i offrens berusningsgrad än våldtäktsmännen.

   Svara

    Men sluta. Finns inte många som är lika kompetenta som Nina.

    Svara

     Kompetens styr inte hur man uttrycker sig.

     Svara

      Har du sett/hört klippet själv eller har du fått din info från avpixlat/friatider/nyheter idag?

      Svara

       Jag har både läst reportaget och sett det.

       Svara

    Där håller jag med. Jag tycker inte att SD vinklar på så sätt att hennes uttalande kan misstolkas. Tycker att kommentaren om berusningsgraden var osmaklig och skuldbeläggande.

    Svara

     Hon har ju förklatat vad hon menade med sitt uttalande. Extremhögern har vinklat det något enormt.

     Svara

  Följer inte Therese och har aldrig gjort det innan. Men tyvärr låter det som att hon var mer omtyckt och intressant när hon mådde dåligt (instängd i sin lägenhet, kärleksproblem osv) Så egentligen är det bara för henne att inse att som lycklig och glad är hon inte lika intressant längre för följarna. Tråkig grej att inse

  Svara

   Sjukt ju att man vill följa folk som mår piss!

   Svara

   Nej, jag håller inte med. För mig som gammal följare på 27 år handlar det om att kanalen har blivit trams för barn. Jag känner mig för gammal. Gillar inte heller när hon gör videos med andra youtubers för de är så ointressanta. Känns inte att ex Ida Warg och Tomas och Malin m.m har så mycket att ge mig.

   Svara

  Tror anledningen till varför Therese inte känns personlig är pga att hon känns lite ”flamsig” för de äldre tittarna med sina karva frukt, klämma fejkfinnar etc videos. Är ju mycket videos som är samarbeten också. Hon gör också rätt korta videos, inte lika mycket vloggar längre och känns som hon uppdaterar mer sällan? (kan ha fel)

  Svara

   Håller med dig. Saknar inte Therese i den bemärkelsen att hon mådde dåligt utan de långa mysiga vloggarna. Klarar mig utan hennes testar videos, karva frukt, klämma finnar och testa ansiktsmasker videos. Ge oss bara vloggarna som var så mysiga❤

   Svara

  Myggan mår dåligt. Loggar ut över helgen. Partar loss hela helgen och folk rasar. Försvarsinlägg deluxe.

  Svara

   Jag brukar parta rätt mycket när jag mår dåligt.

   Svara

  Jag slutade följa henne eftersom hon hela tiden skulle förklara allt i minsta detalj som att vi tittare aldrig förstod vad hon menade. ”Förstår ni?” kunde hon säga flera gånger i en video. Kanske bra för hennes yngre tittare men för mig som är äldre så satt man där mest och typ väntade på när hon hade förklarat klart.
  Det blir tyvärr tråkigt när videos är sponsrade, även om det är deras sätt att tjäna pengar på, vilket de förtjänar. Samt så kunde man nog relatera till henne mer när hon mådde dåligt.

  Svara

  När hon hade mer psykiska problem så var hon en av få stora som delade med sig av det och jag tyckte att det var skönt att lyssna på någon som hade ett bra liv men ännu svårare psykiskt än mig. Att hon var såå modig .Nu så kanske hon känner att hon delar med sig precis så mycket som vanligt men eftersom ingenting ovanligt diskuteras så känns hon inte längre som
  Den privata som öppet filmade det så man inte pratade om offentligt. Det är fantastiskt att hon mår bättre men det leder till att det personliga blir mer vanligt.

  Svara

  Älskade Therese Lindgrens vloggar perioden efter hon gjort slut med Anders typ, haha. När man fick följa med henne ofixad när hon pysslade med saker till lägenheten osv. Nu känns det mesta väldigt iscensatt och inte lika spontant.

  Svara

  Jag gillar Therese, då och nu. Vissa videos är ju youtube trender, kanske lite mycket sånt, det blir ju inte speciellt personligt

  Svara

  Själv kände jag att jag kunde relatera till hennes liv på ett annat sätt förut. Absolut tycker jag att det är bra att hon mår bättre nu men det är inte lika intressant att titta på. Sorgligt är det kanske, men det finns ett överflöd på sociala medier av människor som visar upp sina lyckliga liv och hon hamnar att bli en i mängden.

  Svara

  Fansen vill uppenbarligen att Therese ska vara ett psjukt vrak som är rädd för sin egen skugga och gråter hela tiden. Skönt att gotta sig i andras elände eller hur? Herregud, ni borde vara glada för att hon mår bra och är lycklig! Istället för att klaga på Therese så kan ni sluta följa henne och hitta någon ny youtuber som har stora psykiska problem och älskar att prata om det. Och håll tummarna för att stackarn aldrig blir frisk och ”opersonlig”.

  Svara

   Stört ju!

   Svara

   Fast nej det tror jag inte alls. Utan hon har fått några kommentarer av alla hennes tusentals följare om att hon inte längre är lika personlig och sen frågar hon vad det beror på. Klart att hon får svar då?

   Svara

  För er som inte vet hur det är att leva med ångest/panikångest vill jag försöka förklara. Ångesten är något jag äter medicin för varje dag, det tar ungefär 6 veckor att trappa upp till ”normal dos”. Man blir sämre av medicin innan man blir bättre” blev sjukskriven sist jag började med medicin, men f-kassan sa nej till ersättning. (Triggade ju ångesten ännu mer). Panikångest tar jag lugnande för ”vid behov” . I mitt fall triggas den av höga ljud, tex om en lastbil kör förbi eller ett monotont ljud från tex en fläkt. Den kan även triggas av att jag ser nåt jag inte känner igen.. behöver inte vara nån stor grej. De är som att jag inte förstår vad jag ser och får panik. Idag fick jag äta lugnande för att grannen hängt en matta på balkongen och jag förstod inte vad de var.. alltså har inte synfel alls, utan de tar bara jättelänge för hjärnan att begripa vad jag tittar på.. nånting som avviker från de normala. Då får jag panikångest direkt mina sämre dagar. Jag vet inte alla varför min hjärna är så trög att registrera vad jag ser. Vem som helst hade fått panik. Sista gången innan var för att de var så många speglar i ett rum och min hjärna fattade inte vad som var spegelbilder och vad som inte var det.. då var de så illa att mina kollegor ringde ambulans och trodde jag hade ett epileptiskt anfall. Det är ett rent helvete att ha de såhär ..

  Svara

   Är också ljud och ljuskänslig 🙁 Vet hur det är. Allt triggar. Tar ingen medicin dock, sjukskriven och lever med ångesten. Jag får ersättning :/ Vad olika det är

   Svara

    Alltså mina kollegor är väldigt förstående men ändå inte.. en var snäll och bytte med mig idag för kände mig inte trygg med att köra bil när jag var såpass dålig . Så slapp köra bil iaf. Men kollegan jag åkte med envisades med att köra utan bälte och då tjuter de i hela bilen .. och när man är ljuskänslig så., inte optimalt., blev maxdosen av lugnande idag. Men dom är ju även ”sömngivande”så gått runt som en levande död hela dagen .. men tro mig, lugn har jag varit

    Svara

   Vet hur det är och är glad att det i princip är över för mig. Började aldrig med antidepp utan åt lergigan dygnet runt. Lånade alla böcker jag hittade på bibblan om panikångest för att förstå vad det var och hur det gick att bli av med skiten. Gick ångest-kurs, mindfulness, yoga, avslappningsövningar och terapi. Tillslut kunde jag hantera ångesten och när jag förstod orsaken bakom via terapin så kunde jag vara logisk och inte bara att känslorna tog över. Det tog flera år men nu är jag i princip fri! Så kämpa på, det går att bli av med, det behöver inte vara en livslång sjukdom

   Svara

  Snackas om dig i senaste della q podden! Mpshe faktiskg hålla med Moa om dig här; du skapar en stämning av drev

  Svara

  Partiledardebatten på aftontbladet: Annie Lööf – ”Kamprad startade med att sälja tändstickor, Zuckerberg började med en skolkatalog, och ISABELLA LÖWENGRIP BÖRJADE MED EN DAGBOK” ………………………………..

  Svara

   Hahaha ja. Ebba då, betyder rött nej..? 🤦

   Svara

  Jag tycker att Therese numera mest är vandrande reklam. Och kanske är hennes innehåll mer för de yngre tittarna? Jag tycker inte att det är roligt att titta på någon som karvar frukt, som klämmer fake pormaskar, lär sig kalligrafi (i samarbete med personlig almanacka). Och som andra skriver så är det mycket clickbait och korta videor. Jag personligen saknar vloggar och skönhetsvideor.

  Svara

  Jag älskade Therese vloggar förut, när de var långa och mysiga och man fick hänga med på hennes dagar. Nu gör hon mest trams och det känns som att man kollar på en kanal för 12-åringar (klämma pormaskar, testa skit hon köpt på typ wish). Tycker det är så tråkigt och kollar inte längre.

  Svara

  Jag tycker om Therese och har alltid gjort det. Men ibland är en person mer intressant när den har ett mer problematiskt liv än när den glider fram i livet på en räkmacka. Det är kanske egoistiskt att vilja se någon leva ett ensamt ledsamt liv men i den stunden är vi åtminstone två.

  Svara

  Tider förändras och personer likaså… Tror det kan bli svårt att hålla igång en 100 procentig Youtubekarrär i alltför många år. Du behöver nog göra andra saker för att utveckla dig, och då få mindre till för vloggar och längre videos…

  Svara

  Vilken ras är hundarna? Följer inte hennes blogg och hittade inte när jag försökte söka..

  Svara

   De är från Hundar utan hem så okänd blandras men enligt dem pomeranianblandning. Dock mer troligt nån terriermix.

   Svara

  Therese Lindgren AB omsatte 19,5 mkr under 2017.
  Bolagets vinst efter skatt blev 13,5 mkr.
  Therese tog ut utdelning från bolaget på 13 mkr för 2017 och 5 mkr för 2016.
  Therese Lindgren är den influencer som tjänar mest i Sverige (åtminstone om man ser till offentliga uppgifter).

  Svara

   Kanske asdum fråga men jag är sämst på siffror. Så om hon tog ut ”utdelning” (är det lön?) från bolaget på 13 miljoner på ett år, är det lika med, om det nu är lön vi pratar om, 1083333 mkr per månad?! Eller det kanske inte är lön? Hjälp mig gärna att reda ut det här med utdelning 🙄

   Svara

    Utdelning är ett mer förmånligt uttag skattemässigt än regelrätt lön. Vissa tar båda, men de flesta enbart utdelning.

    Svara

    Hon tar nog ut en vanlig lön, alltså högsta lönen innan man behöver skatta mer ca36,000 sen tar hon utdelning. På vanlig lön skattar man ca30%(beror på var man bor) på allt över högsta lön betalar man 50%
    Tar man aktieutdelning är det ca20% som gäller så man kommer undan en hel jävla massa skatt!!! Jag hade gjort precis lika om jag var hon. Men att folk inte vet sånt här gör ju att de tror att höga skatter ”drabbar” de rika. Detta är HELT fel då ”riks” alltid kan ta utdelning medan lönearbetare inte kan det!!! Så är man en vanlig anställd som kämpat som ett djur och nu har 50.000 i lön så går typ allt bort i skatt. Medan om man som Therese vill plocka ut 13MILJONER så drabbas man inte alls av skatten. Tänk på det när ni röstar

    Svara

     Men hur länge håller denna lön i sig då? Om hennes youtubekarriär börjar dala så kommer även hennes hudvård bli mer inaktuell och då dalar allting fort. Jag hade tagit ut lite i lön och sen hamstrat för värre tider för youtubeyrket är kortvarigt. Vem kan överleva där i 20 år till?

     Svara

     Nej, hon betalar egenavgiften med när hon tar ut vanlig lön. Så 30% + 31,42 i arbetsgivaravgift.

     Sen beror det såklart hur mycket man tjänar, men på en lön på 20 000kr efter skatt så måste man kunna plocka ut iallafall 40 000kr totalt.

     Alla rika har inte aktiebolag och kan göra såhär. Majoriteten av företagare i Sverige omsätter heller inte så mycket som Therese.

     Svara

   Förklara så man förstår. Vad är hennes månadslön?

   Svara

  Det jag saknar är, som några redan nämnt, att hon gjorde mer ’Svensson-grejer’. Tvättade, städade, handlade, lagade mat, kollade på YouTube osv. Numera känns det helt enkelt som att kolla på en av många andra rika influencers då hennes videor är mer professionella och innehållet oftare är ’händelser’ snarare än ’en vanlig dag i mitt liv’. Saknar vardagskänslan liksom.

  Svara

  Jag håller med er som skriver att hon gör tramsiga och barnsliga videos nu för tiden (kanske jag som blivit gammal och tråkig..)

  MEN. Alltså, hennes senaste video (zombiemasken), herre gud vad jag skrattade 😂😂

  Svara

  Jag började följa henne 2016. Innan hade hon inte intresserar mig alls men det var efter att ha sett ett inlägg om henne här (om bloggbevakning fanns 2016?), minns i alla fall att det var hennes kärleksfotografering som fick mig att börja följa henne och sen dess har jag sett alla hennes videor utom några enstaka. Och jag måste säga det att jag ser ingen skillnad på henne angående hur personlig hon är eller inte är, om jag försökte komma på något så skulle nog vilja säga att hon i så fall är mer personlig nu. Älskar att hon verkar så glad och rolig och det är jättekul att det går så bra för henne.

  Kanske inte är jätteförtjust i hennes fruktkarvning och bada-i-vattenkulor-video mm men jag förstår ju att det är för den yngre publiken, men då undrar jag, vad ser en yngre publik i henne? Typ 10åringar, är hennes målgrupp verkligen barn i den åldern?

  Aja, hur som helst, jag gillar henne jättemycket😊

  Svara

  Jag älskar Therese vloggar och alltid gjort. Jag förstår inte vad som kan menas med att hon är opersonlig numera? Nej. Hon mår bättre och blivit mer kvinna det är vad som hänt. Folk vill väl bara se tråkigheter nuförtiden, tyvärr. Men ingen skillnad på hennes vloggar 🙂 tro mig

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.