Det händer på Instagram

Balancelot har fått en egen serie. För det behöver vi – fler serier! Eller?
Men kudos till min kompis Poppe som i egenskap av hans agent förmodligen ligger bakom det hela! Det är ingen liten sak att få till, även om jag har svårt att se en enorm efterfrågan på bara Lance. Eventuellt Lance och Paow men själv har jag svårt att se honom bära upp en serie. Kanske därför kändismamma och pappa får några cameos?

En realityserie med Balancelot – yääääy ellernääääy?!

View this post on Instagram

Barn med funktionsvariation löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Barnboenden är fel från början och vilka som söker sig till dessa för att jobba borde gå igenom alla empatitest som finns. Förövare söker sig ofta till utsatta barn vilka dessa i allra högsta grad är. Känner personligen att jag vill veta vart varje barnboenden byggs och exakt VILKA som ska jobba med barnen. Fan. Jag blir så ledsen över detta samhälle. #Repost @worldchildhoodfoundation with @get_repost ・・・ DET BYGGS BARNHEM IGEN I SVERIGE. Eller ”barnboenden” som de kallas, där barn med funktionsvariationer ska bo, för att deras föräldrar inte klarar av att ta hand om dem på heltid utan stöd. Och detta fastän all internationell forskning visar: Barnhem är inte bra för barn. Barn mår bäst av att växa med trygga vuxna i sin närhet, vuxna som ser, hör och älskar dem. ❤️ Vi på Childhood engagerar oss outtröttligt i frågan, då vi vet att barn på institution ofta har anknytningsproblem, sämre hälsa och löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Så därför säger vi: Stöd föräldrar, inte barnhem! De avskaffades i Sverige av en anledning. #worldchildhoodfoundation #bryttystnaden #vågavaraviktigvuxen #eyeswideopen #endchildsexualabuse #endchildabuse

A post shared by Elaine Eksvärd️ (@elaineeksvard) on

Jag trodde Sverige hade arbetat bort institutioner efter att slagit fast att de negativa konsekvenserna var allt för stora. Och nu ska vi ta tillbaka konceptet?

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Lisa Olsson (@lisa.olssons) on

Var det här en bra pose verkligen? #pippilångstrump

View this post on Instagram

Happy home 🌸

A post shared by Josefin Dahlberg (@josefindahlberg.se) on

Är detta nya influencerinredningen? Blommor som tejpats upp på väggen?

Martin Melin har humor. Det kan behövas inför det här valet.

Måste man vara gravid för att få tävla om en sådan här kudde?
Jag vill haaaaaaaaaa den!

Kan någon förklara vad det är vi tittar på?

View this post on Instagram

Från NK-galan igår ✨

A post shared by Thomas Sekelius 👑 (@thomassekelius) on

Ingenting slår att spana kläder från Fashionweek. I just den här bilden ser vi Thomas Sekelius iklädd….en flagga? En reklambanner? Någons snodda segel från Gotland runt?

Stoppa Pressarna! Laila Bagge reklammarkerar! Alkohol! Herre min skapare!

202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det ser ut som Lisa O skiter ner sig. Och det byggs boenden för barn som lider av funktionsnedsättning bara någon meter från mig. Det gör mig så arg och ledsen.

  Svara

   Tycker det är samma pose som Camcam har på sin header bara att hon sitter på en stol

   Svara

  Det där med barnboenden för att assistans är för dyrt. ja undra vart alla pengar tagit vägen? hundratusentals nya människor som inte bidragit ett skit och aldrig kommer göra det heller, ska ha boende, pengar och mat och allt möjligt helt gratis. Ja nånstans måste man trolla fram pengarna ifrån.

  Svara

   Zzz

   Svara

    Ja säg det till alla familjer som drabbats.

    Svara

    Nej, det är inte zzzzz. De flesta partierna är missnöjda med hur det varit sista åren

    Svara

   Tydligt vad du tänker lägga din röst… fyfan

   Svara

    fyfan? fyfan för att assistans tas bort för tusentals barn?

    Svara

     Nej, verkligen inte.

     Svara

     De har tagit bort möjligheten för min moster att få åka på sina små ”resor” med sina assistenter. Vidrigt.

     Svara

    Hur kan det vara tydligt? Många partier som vill lägga pengarna annorlunda framåt, oavsett om de är för invandring eller inte. Kollar du inte på debatter?

    Svara

   Och jobbar dom ” tar dom våra jobb” inte lätt att göra rätt i detta land. 🙄

   Svara

    Nej, eller hur 🤣. De tar ju bara sin familj (det vill säga det värdefullaste de har) och riskerar deras och sina egna liv för att komma hit och slappa. Eller ta våra jobb. Det fattar man ju själv hur nice det skulle vara att lämna ett jobb man trivs med (som exempelvis ingenjör), sitt hus, sina ägodelar, sina vänner och allt man har för att komma till Sverige och inte göra något. Eller ta jobben. Låter som rena drömmen. Låt mig signa upp för det med en gång.

    Svara

     Ja, för vi har ju fått hit många ingenjörer…

     Svara

      Vi behöver ordna sysselsättning till dem och bostäder som är intergrerade i samhället.

      Blir inte ni alla mörkrädda över område där polisen inte ens vågar köra in? De kastar sten od.

      Hur kunde det bli såhär?

      Obs röstar inte Sd, men önskar en bea flyktingpolitik

      Svara

       Men herregud polisen vågar visst köra runt. Skärp dig och få lite verklighetsförankring. Vad är du rädd för? Rosengård eller? Inget farligt där.

       Svara

        Fast det är ju inte sant. Det finns visst (flertalet) områden som blåljuspersonal (t ex ambulans, brandkår och polis) inte kan köra in i pga stenkastning, raketer, förstörelse av bilar och förhindrande av framkomlighet.

        Svara

    Näää, inte hört någon säga så på flera år faktiskt. Tvärtom brukar det vara att man numera gillar de som har jobb, ogillar de som inte jobbar

    Svara

   Jaså, är det något du läst på Flashback eller *insert valfri främlingsfientlig blaska*? Jag har jobbat med nyanlända. De alldra flesta hade ett jäkla driv i sig. Men det vet du förstås mer om, antar jag. Jag menar, Flashback levererar ju alltid sanningen. Däremot vita killar i 20-årsåldern. De förväntade sig alltid att socialtjänsten skulle hjälpa till med allt. De såg det liksom som deras rättighet att få en bostad av socialtjänsten. Men det kanske du vet mer om än jag, för *insert valfri främlingsfientlig sida* är ju alltid opartisk och säger alltis sanningen, helt utan vinkling. Note the sarcasm.

   Svara

    Den sk gymnasieamnestin för vuxna afghanska män utan asylskäl (alla fick sin sak prövad i 3 olika distanser och bedömdes inte ha asylskäl) som röstades igenom i riksdagen för några månader sen kommer kosta 2,9 miljarder kr. Var tror du dom tar pengarna ifrån? Samtidigt får inte kroniskt sjuka barn hjälp till assistans.

    https://www.expressen.se/debatt/till-er-som-fornekar-att-grupp-stalls-mot-grupp/

    Svara

     Prata inte om sånt du inte har direkt kännedom om. Dessa afghanska BARN har ett rent helvete. De har haft det i flera år pga att handläggningen har tagit överjävligt lång tid. Sen klubbas beslut om en lag som knappast kan fungera i svenskt rättsväsende. Det som har kostat är slöheten och segheten i hanteringen. Det som kostar och kommer att kosta är de här ungdomarnas vård när de fullkomligt går ner sig pga den limbo de befinner sig i och har gjort i många år. Du har säkert gått i livets hårda skola, men jag tvivlar på att du på egen hand har fått fly, riskera ditt liv, bärandes familjens hopp på dina axlar för att ordna så att mamma och flera syskon (pappa är ofta död) ska få en finfin tillvaro i det fantastiska landet Sverige. Så kommer de hit och möts av byråkrati av Kafkaproportioner. Ställ inte grupper mot varandra och hetsa inte när du inte har koll. Kändes det bra att ta fokus från barnen i behov av assistans och istället vädra din rasistiska byk? Bravo.

     Svara

      BARN? är man barn när man är 25-35 år? ok.

      Svara

       När man går i gymnasiet är man knappast 25-35 år..

       Svara

        Jo, fast man säger att man är 17

        Svara

        Besökte min gamla skola idag. Där är många som är över 18. Ja, vissa är faktiskt närmare 30 år gamla.

        Svara

       Man kan inte bedöma ålder med ex röntgen, så hur föreslår du att man ska fastställa ålder då? Kolla på folk? Jag ser ut som 17 men jag är 25. Det går inte att säga nått säkert med skelett, vilket psykologer höjer rösterna angående, men det verkar inte vara nått som folk (obs ofta rasister!) vill höra.

       Svara

        Man kan inte bedöma exakt ålder men man kan bedöma om en person är äldre än 20 iaf. De som fått sin ålder uppskrivna är med sannolikhet äldre än 22. Oftast rundar dom av neråt till ”flyktingens” fördel så om en person fått sin ålder uppskriven kan man vara säker på att hen är över 20. Sen är det ju bara att titta på dom.

        Svara

         Den roligaste är mannen som börjar få flint och hävdar att han är 16 år.

         Svara

      Men deras ledare ska ta hand om sitt folk. Det är där problemet ligger. Dom sviker sina egna varför?

      Svara

       För att det är skitländer. Varför tror du människor flyr därifrån?

       Svara

      Barn? Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

      Svara

       Här är del 1.

       Svara

      Barn 😂😂🤦🤦

      Svara

      Jag känner mig så uppgiven gällande regeringens förslag att låta de vuxna ensamkommande afghanerna utan asylskäl få stanna. 2015 anställdes jag som handläggare på Migrationsverket. Vi var mitt i en flyktingkris och verket massanställde personal. Jag började min tjänst på ansökningsenheten -den enhet dit de asylsökande först kommer när de anländer till Sverige. Varje timme kom en full buss, ofta kom polisbilar med unga ensamkommande afghaner som polisen anträffat på centralstationen. Mitt uppdrag var att ta emot asylansökan, skriva in uppgiven ålder i systemet och dakta dem: ta foto och fingeravtryck. Deras ålder gick snabbt att knappa in. Alla var 17 år. Födda 1999. Datum visste de inte. Namnen var oftast Ali Reza, ibland frågade de om de fick välja ett svenskt namn istället, ofta kunde de inte stava till sitt namn. Vi fick i uppdrag att inte ifrågasätta deras ålder: det skulle man göra senare på asylprövningsenheten.

      Efter ett år på ansökningsenheten avancerade de flesta av oss (läs förflyttades) till asylprövningsenheterna. Nu skulle vi utreda de ensamkommandes ålder, identitet och asylskäl. Pressen från media, intressegrupper, aktivister och inte minst staten var stor! Snabbt skulle det gå! Vi jobbade dag som natt, många helger och eftermiddagar. Hörde på lögner och sanningar, skrattretande historier (som den afghanska 30-åriga mannen som hävdade att han var 17 år och behövde asyl då en 13-årig afghanska våldtagit honom) och tårdrypande livsöden. Alla hade på något vis förlorat sina identitetskort i havet, och alla var givetvis fortfarande 17 år.

      Som handläggare lydde jag under staten och fullföljde det uppdrag de gett mig: jag utredde, skrev upp åldern på de som inte gjorde sin ålder sannolik, och utvisade de som saknade asylskäl eller uppenbart ljög om sin historia.

      Jag ställdes inför många samvetskval. Som barnfamiljerna. Åh alla barnfamiljer med minderåriga döttrar vars föräldrar precis passerat tonåren. De skulle utvisas. Hade en familj en familjefar så fanns sällan asylskäl. Jag minns speciellt en familj vars far var mycket sjuk i diabetes. Skulle han dö innan de hann utvisas så skulle resten av familjen få permanent uppehållstillstånd (en ensam kvinna med barn klarar sig inte länge i Afghanistan). Men han dog inte. Inte i Sverige i alla fall.

      Det jag vill komma till: regeringens beslut att låta de vuxna afghanska männen som FÅTT UTVISNINGSBESLSLUT är ett hån, inte bara mot mig som svensk, mot alla småflickor i barnfamiljer, mot alla unga afghanska föräldrar som sökte asyl samtidigt eller mot alla med asylskäl här i världen. Nej det är fan ett hån mot oss som jobbade som handläggare under flyktingkrisen! Vi som utredde, hörde deras lögner, skrev upp deras ålder och skrev utvisningsbeslutet. Vi som satt på migrationsverket på helgerna och mottog hotmejl, vi som blev spottade på i utredningsrummen, vi som grät när barnfamiljer utvisades helt enligt lagen, men som skrev varenda beslut ändå.

      Allt var ju i onödan, det var förgäves, jobbet ogjort om de nu ska få stanna ändå! Jag känner mig i det närmaste förödmjukad.

      Svara

       Mira, din berättelse är värdefull! Du borde verkligen kontakta media och berätta. Jag känner en person som jobbar på MIG-verket, och hon säger precis samma sak som du ”allt slit med utredningarna var helt förgäves” eftersom regeringen kör över handläggarnas jobb.

       Svara

     Regeringen har väl haft ett budgetöverskott på över 50miljarder 2017, så visst finns det pengar till att både hjälpa nyanlända och människor med funktionsnedsättningar.

     Svara

     Fast det är väl i euro? I svenska kronor blir det då… hmmm… fyrahundratusen miljarder!!!

     Svara

     Du kan inte sätta två behövande grupper mot varandra sådär! Ta pengar från kungafamiljen eller dra ner på politikers möjligheter för att hyra bilar etc? Alltså man kan inte sätta två lika behövande grupper mot varandra och fråga ”VEM BEHÖVER PENGARNA MEST”.

     Svara

    Det har jag också. Och majoriteten av dem var ekonomiska flyktingar. Det vet säkert du oxå. Om du jobbat med samma sak

    Svara

     Klimatflyktingar då? Är det ok i din bok?

     Svara

      Vad menas med klimatflyktingar? Folk som flyr pga torka och att dom därför svälter? Såna flyktingar har funnits hela tiden men i Sverige bryr vi oss bara om afghanska ”barn” utan asylskäl.

      Svara

      Ibland, ibland inte som det är nu. Frågan är dock varför någon behöver ta sig hela vägen hit pga klimatet, klimatet är inte så pass förändrat att det inte går att bo i södra europa tex. Om 30-40år kommer det dock vara ett stort problem enligt prognoser, men då lär alla ta sig dit de vill ändå, gränser lär suddas ut rätt rejält när det börjar påverka västerländska rikare länder

      Svara

   Eller som sliter hårt som vårdbiträden och personliga assistenter. Utan dem blir det svårt att bemanna alla platser i vården.

   Svara

   Ja det är ju en hel del SD:are som lever på bidrag, till exempel.

   Svara

    Det är väl det all SD-are är rädda för. Att bli av med sina soc-bidrag till bättre behövande!

    Svara

    Inte jag. Min väninna lever på socialbidrag och hennes kille likaså och hon röstar på S.

    Svara

    Försöker du skamma människor som lever på bidrag??

    Svara

     Nej, men dubbelmoralen hos hycklande SDare.

     Svara

    Man skattar för övrigt på bidrag från försäkringskassan.

    Svara

    Jag är SDare & arbetar inom vården. Har jobbat sedan dagen efter studenten, vilket är 9 år sedan.

    Svara

   Anonym 21:10 behöver nog läsa Martin melins post. Tycker synd om dig som är så vilseledd.

   Svara

   Alla pengar som flyktingarna får spenderar de ju ändå i Sverige så de kastas ju tillbaka igen ändå.
   In i Sveriges ekonomi och stimulerar den om och om igen.

   Det stora hotet mot Sveriges välfärd är de miljardbelopp som företagsläkare placerar i olika skatteparadis.
   Vinster i välfärden som de giriga gubbarna och kärringarna stoppar i egen ficka

   Svara

    Jasså? Men tydligen har somalierna skickat hem miljardbelopp till sina familjer. pengar dom fått av socialbidrag. inte för att det är nått fel man hjälper självklart sina familjer. Men det var det dummaste jag hört att alla pengar flyktingarna får spenderar dom ju endå här” haha nej verkligen inte.

    Svara

     Fyrahundratusen miljarder!

     Svara

     Men herregud generaliserande much eller

     Svara

    Nej, det gör de inte alls. Mycket skickas vidare, ligger i mångas kulturer att hjälpa och försörja sin familj

    Svara

    Äntligen en vettig och nyanserad kommentar, bra där!
    Rikta fokus på de med feta inkomster som inte gör rätt för sig istället för samhällets låginkomsttagare. Ställ inte fattiga/svaga grupper mot varandra, utan granska och ta reda på fakta vad de med alldeles för mycket pengar sysslar med istället.

    Svara

   fast nu får du ta och lugna dig lite. jag ger dig lite basic facts så att du kan köra upp din trångsynthet där solen inte skiner. kostnaden för LSS har stadigt gått upp sen lagen infördes. det är en rättighetsslag som vi inte har så många av och det innebär att den i princip inte har något tak för kostnaderna. fler människor med flerfunktionsnedsättningar överlever och lever längre samtidigt som det gått upp för människor med funktionsnedsättningar att de har rätt att leva som alla andra, inte bara att överleva. och det blir dyrt. vi har samtidigt en långsam process där våra rikspolitiker löser allt fler kostnader genom att pytsa över dem på kommunerna (tex när folk genom politiska beslut började utförsäkras från statliga Försäkringskassan, var hamnade de då Jo på kommunal nivå genom socialbidrag) staten vill inte betala för LSS, pytsar över kostnaden till kommunerna genom att sätta krav för statlig ersättning vid olika timbehov, tolka lagar annorlunda och lägga allt fler grejer på egenvård och ”normalt föräldraansvar”
   det ÄR en komplicerad lag och den kostar pengar, våga inte blanda bort korten och säg att det är en annan grupps fel för så är det inte.

   Svara

    Den allra allra största kostnaden för assistansen är dock löner till personalen. Dessa löner betalas det sedan skatt på (pengar tillbaka till staten), och konsumeras för (moms tillbaka till staten). Tar man med detta i beräkningen så är assistansen plötsligt inte så dyr som det framställs längre. Ett boende är betydligt dyrare. Att kostnaderna ökat beror även det till stor del på lönekostnader. Även assistenter vill ju ha nån slags löneutveckling 🙂

    Svara

     Exakt! Dessutom är det ett yrke som sätter många unga och andra, som annars skulle gå arbetslösa och kosta samhället massor, i arbete. Och därmed bidrar dom istället med skattepengar.
     Detta kan faktiskt drabba oss alla. Tänk om vårt barn skulle råka ut för en hemsk olycka. Tänk om vi då behövde få assistent hjälp. Tänk då om vi istället för att få hjälp, tvingas lämna bort vårt barn till ett barnhem. Den här regeringen måste bort. Den är för inhuman.

     Svara

     Ja & då är lönen ett jävla skämt. // Arbetar inom LSS sedan 2009

     Svara

   Skulle det vara billigare med dygnetruntvårt från avlönad personal + lokaler än att ge föräldrarna stöd menar du? Hur skulle det gå ihop? Det är givetvis tvärt om, det här är mycket dyrare för skattebetalarna.

   Det handlar inte om pengar, det handlar om att rättstillämpningen blivit helt skev och att man varit långsam med att ändra den, även om alla partier sagt att de ska göra det. Alla pengar i världen hjälper inte, om de inte används på rätt sätt.

   Svara

  Vad var det nu Mamma Graaf sa? Typ, MOTHERFUCKERS snart kommer Lance i en TV eller en dataskärm nära er. Han kommer skratta hela vägen till banken när han släpper musiken som är lika bra som Aviciis. Maggan tjänar DUBBELT så mycket som Filip yeeeeeey! Vore det inte bättre att betala en utbildning till Balance än att låta familjen medverka i nån fjantig realityserie?

  Svara

   Men varför gå en utbildning om han inte behöver eller vill, gissar att han i dagsläget hellre reser, gör musik och tv än att gå en utbildning om han har möjlighet – om han dessutom tjänar pengar samtidigt också. Kul med serien tycker jag, kommer kolla och tror det blir succé – tror det skulle bli ännu större succé om det blev ”Graaf vs Livet” ist för ”Lance vs Livet” och att serien då fokuserade både på Maggan och Lance.

   Svara

    Glömt inte att han målar också

    Svara

     🤣 ja och gärna på dyra väskor och skor 🤣

     Svara

  Därför Maggan ska åka ner till Thailand nu då, för att vara med i Lances tv-program. Snark.

  Svara

   Men Lance har ju kommit hem, han kom väl hem igår enligt instagram, men jag trodde också att hon kanske skulle möta Lance där på resan.

   Svara

   Var väl samma förra gången hon skulle resa själv. Blev till Balancelot.

   Svara

    Hon skrattar nog också hela vägen till banken och tänker ”Tack mina naiva läsare, jag reser och ni sitter hemma och köper allt jag skriver rakt av på min blogg”. Pengarna strömmar in tack vare alla läsare som lever sina liv genom hennes vardag.
    Hon är en mästare på att manipulera sina läsare till sin fördel, pengar, pengar, pengar…
    Den påhittade storyn att hon hade inkräktare på tomten, vem skulle våga gå in på en tomt där huset är larmat och en farlig vakthund? Trots ”inkräktare” på tomten, så ville hon inte anmäla händelsen, trovärdighet NOLL…

    Svara

  Bianca Ingrosso träffade Fridolin idag för att lära henne om politik och miljö… Jag uppskattar att han tar sig sådan tid. Men, kan hon inte läsa själv, googla? Kunde hon inte göra detta lite tidigare än 12 dagar innan valet? Nu har de väl viktigare saker för sig än influencers som inte orkar ta reda på saker själva?

  Svara

   Fridolin vill väl synas innan valet? Det vill väl alla politiker? Och varför inte göra det hos en av de största influenser i Sverige? 🙂

   Svara

    Tycker bara att det finns viktigare personer att lägga energin på, typ gymnasieskolor med förstagångsväljare 🙂

    Svara

     Fast det kommer kosta x antal mer pengar och tid att besöka gymnasieskolor, då är det väl bättre att nå ut via en av Sveriges största influencers som har tusentals följare som är förstagångsväljare?

     Många i den åldern ser upp till och gör som deras ’Idol’ gör och säger, det vet politikerna om och utnyttjar.

     Svara

     Jo håller jag med om 😀 men är väl räckvidden som han tänker på.

     Svara

   Trodde Fridolin var en man? Och vad exakt kan Bianca lära ’henne’? Grundläggande grammatik?

   Svara

  <3

  Svara

  Oh no, är de där långsmala skorna tillbaka på modet!! Minns det som igår när jag knölade ner mina fossingar i sådana och fick nageltrång och skoskav som tack för min insats. Kände mig dock som en värdig inhoppare i SATC så lose-win antar jag 🙂

  Svara

   Gräsligt fula 😂

   Svara

  Vart går gränsen för assistans för alla familjer, dygnetruntvård för varje barn. Det kan vara 10 -15 personer/familj som måste jobba med ett barn. Det finns kanske en gräns på hur mycket det får kosta.

  Det är jättesorgligt, men man kan inte ha ett sjukvårdsteam i varje familj som behöver. Vem ska betala?

  Svara

   Ser hellre att mina skattepengar går till en tvååring som inte kan sitta upp själv än till ”män” av afghansk börd som vuxit upp i Iran. So shoot me.

   Svara

    Ja, det finns säkert många som skulle vilja det ☺️. Rasister och nazister har ingen plats här. Dra tillbaka till Tyskland anno 1939.

    Svara

     Och du borde komma in i verkligheten

     Svara

     Man är inte rasist för man älskar sverige. Vad dum du är.

     Svara

      Nej, folk har blivit konstiga. De har ingen koll på vad rasism är, bara skriker ut ordet hur som helst. De enda jag är beredd att kalla rasister är de som röstar på Alternativ för Sverige

      Svara

     Vet du ens själv vad rasism och nazism är? Trött på att folk slänger sig med starka ord hur som helst.

     Svara

    Är det dock en långsiktig lösning att ge barn rätt till assistans? Det kostar ju hutlösa med pengar och de allra flesta kommer aldrig att ge något tillbaka till samhället. Vet ett fall där det pratas om 200 000 i månaden (vilket inte blivit beviljat av kommunen), är det rimligt att så mycket pengar går till EN individ? Flyktingarna är här och nu, och man satsar på att de ska bidra tillbaka till samhället. Vi pratar kanske fem år vs en hel livstid. Skulle man kanske vänta med att ta det här beslutet tills flyktingkrisen lugnat sig? Hade det varit mer rätt då?

    Svara

     Den allra allra största kostnaden för assistansen är löner till personalen, och den allra största delen av lönerna är pengar som går tillbaka till staten på något sätt. Arbetsgivaren betalar skatt och arbetsgivaravgifter, assistenten betalar skatt på sin lön, och betalar även skatt och moms på allt dom handlar för sin lön sedan. Assistansen är rätt kostnadseffektiv om man tar med det i beräkningarna.
     Den assistansberättigade kanske inte ”ger tillbaka till samhället” så som du tänker, men den sysselsätter flera andra personer som betalar skatt och bidrar.

     Svara

      Fast de flesta som arbetar med vård av något slag är ju anställda av kommunen eller landstinget, dvs deras löner består till 100% av skattemedel. Så att de 30% som de betalar i skatt blir ju inte jättestor summa tillbaka till staten. Blir ju lixom ingen vinst för staten att folk jobbar inom vården, det blir ju bara lite billigare än att de inte jobbar alls.

      Svara

       Nej men assistans är ändå ett billigare alternativ än särskilda boenden.

       Svara

    Så du menar att om man vill hjälpa ett barn så kan man inte hjälpa en flykting också? Samtidigt torkar sig Blondinbella i röven med sedlar…

    Svara

     Hur riksdagen gör budget är ju knappast Bellas fel, hennes pengar hade föresten inte räckt långt om de skulle gå till något i samhället. Vi pratar enorma summor som behövs till olika grupper

     Svara

     Man kanske föredrar att hjälpa en 2-åring mer helt enkelt.

     Svara

    WOOOORD!!!!!!!!!!

    Svara

    Sunkig människosyn om du värderar människor olika

    Svara

   Det störda i att S börjat bygga barnboenden för barn med funktionshinder samtidigt som de idag vill ge familjer en vecka familjeledigt därför att ”föräldrar är stressade och barn behöver tid med sina föräldrar”.
   Så vissa barn har rätt till betald semestertid med sina föräldrar men andra barn ska inte ens kunna bo hemma? S gör sannerligen skillnad på barn och barn.

   Svara

    Det är kommuner som bygger barnboende inte S.

    Nu är det inte riktigt samma pengar som går till detta, konstnaden för assistans skenar och därför måste allt gås igenom.

    Svara

     Ja byggandet sker kommunalt. Det är till kommunen som familjer som fått assistans indragen från FK vänder sig. FK som jobbar på uppdrag av regeringen. De tar ett kasst ansvar för den assistanskris som uppstått främst senaste mandatperioden. Hävdar fortfarande att S gör skillnad på barn o barn.

     Svara

      Tycker du att obegränsat med pengar kan gå till assistans? Det finns andra grupper i samhället som behöver hjälp som inte får. Vart ska alla pengar komma ifrån, även utan de nya flyktingarna så blir det dyrt.

      Tycker du att det är rimligt att det får bli hur dyrt som helst för varje barn?

      Svara

       Hur tycker du man ska lösa omsorgen om de allra sjukaste barnen då?

       Svara

       Jag påpekar endast att S gör skillnad på barn och barn och jag tycker det är osmakligt att de inte tar ansvar för sin politik. Lever inte själv med svårt sjuka barn men har vänner som gör det, som undrar varför samhället räddade livet på deras barn för myyyycket pengar om nu inte samhället kan ge stöd så barnet kan bo med sin familj. Med avslagen assistans men med stora vårdbehov kan inte barnen bo kvar i sin familj.

       Svara

        Det vore kanske rimligt med dagvård för dessa barn, av utbildad personal. Det finns inte så mycket personal så alla familjer kan ha ett vårdteam hemma, det finns gränser på hur stora resurser som kan läggs på enstaka familjer.

        Svara

         Assistans är inte vård! En assistansberättigad människa har inte ett vårdteam hemma. Det den har är någon som hjälpen den att klä på sig, tvätta sig, äta, osv. Det är helt orimligt att behöva åka på nån slags dagvård för att få kunna ta på sig byxor och äta lunch. Dessutom är kostnaderna otroligt mycket högre för boenden och dagvård än för assistans. Kostnaderna ”skenar” inte heller. Dom har ökat, men det beror till stor del på att assistenternas löner följer normal löneutveckling, och lönerna är den absolut största kostnadsposten inom assistansen.

         Svara

       Vilken är din egen lösning för barn som i behov av väldigt dyr vård? Var ska man säga nej och vad händer med barnet sen? Är det värdigt en välfärdsstat att sätta ett kostnadstak på att ge ett barn en värdigt liv?

       Svara

        Det finns ett tak i allt, många med svåra sjukdomar får inte de mediciner och vård dom behöver för att leva ett värdigt liv p.g.a att det är för dyrt.
        Barnen får inte alltid den bästa vård och liv när dom sköts av sina föräldrar, dom är oftast stressade och mår dåligt.
        Att ge barnen vård av utbildad personal i anpssade lokaler kan bli bättre för barnets liv och utveckling.

        Många gamla (mest kvinnor) sliter i det tysta utan att få hjälp med att vårda sina män, men då kallas det så fint anhörigvård. Där får dom ingen assistans eller hjälp, och jag ser ingen strida för deras rättigheter och mående.
        De flesta barn som behöver assistans får det, men så här innan valet dyker extremfall upp.

        Svara

    SD gör sannerligen skillnad på människor beroende på ursprung. Vad härligt och underbart. När andra partier byggde upp det här landet stod de och heilade i bombarjackor (innan sådana jackor blev en modesymbol.) Goalzzzz.

    Svara

     Jag gör också skillnad på människor beroende på ursprung. Pga att det är skillnad på människor beroende på ursprung

     Svara

      Jag har rötter i Serbien, vad skiljer dig från mig ? Eller min styvmamma från Turkiet, på vilket sätt är hon annorlunda från din?

      Svara

       Olika kulturer, olika språk osv. Klart det är skillnad. Varför tar du åt dig och tar det negativt för?

       Svara

    Förstår inte hur en veckas extra semester ska minska stressen i vardagen resten av året? Sänk arbetstiden till 35-37 h/vecka för alla. Kommer minska alla sjukvårdskostnader som är relaterade till stress i dagens samhälle, så blir det lite pengar över till annat.

    Svara

     Det är ju bara att jobba deltid om man vill ha mer ledigt, men inte fan skall man ha betalt för heltid om man inte jobbar heltid.

     Svara

      Inför medborgarlön, nu!

      Svara

       Så alla slutar jobba? Bra ide.

       Svara

        Tror du det på riktigt? Att människans natur är att vilja glo på Netflix 24/7 året runt? Konstig människosyn.

        Svara

     Framförallt är det inte rimligt att andra ska betala för att människor valt att bli föräldrar. Det räcker med barnbidrag, bostadsbidrag, föräldrapenning, VAB etc. Vuxna som valt att bli föräldrar borde klara av att lägga undan pengar INNAN de skaffar barn, för att kunna ta obetalda semesterdagar osv under barnens uppväxt. Har de inte gjort det, får de stå sitt kast.

     Svara

   jag förstår hur du menar men jag tänker så här: vi måste ta hand om den här gruppen för vi vill inte va ett samhälle som inte gör det. assistans kostar men är institution en värdig lösning på problemet?
   sen är det inte ett sjukvårdsteam runt barnen utan det är personliga assistenter. som jag ser det måste insatserna gå ut på att familjen runtomkring barnet ska orka, sjukskrivningarna hos föräldrar till barn med funktionsnedsättningar är mycket högre än för andra och en stor del av det är stressen över situationen. jag tror besparingar kan göras genom att bygga upp långsiktiga lösningar där tex avlastning för föräldrarna med all samordning kring barnet skulle kunna göra att antalet timmar med faktiskt assistans kan dras ner på. för det som tex inte jag fattade innan jag fick ett barn med funktionsnedsättning är att jag inte bara jobbar med mitt vanliga jobb, är förälder utan jag är också projektledare för mitt barns välmående, habilitering och utveckling. min son har inga fysiska funktionsnedsättningar men vi har runt 10-15 vårdkontakter som ska planeras, samköras, uppdateras osv osv. och när jag läser om hur föräldrar till barn som har ett större vårdbehov än min son så tycker jag att jag har det lätt.

   Svara

   Barnboenden är inte ett nytt påfund. Det är en insats via LSS 9:8. Grunden är att barn ska kunna bo kvar hemma så det är nog ingen insats som varit särskilt vanlig, men jag tänker att pg a att Försäkringskassans tolkning av assistanslagen blir allt hårdare så blir föräldrar tvungna att göra något om de har svårt sjuka barn och helt enkelt inte orkar med (t ex föräldrar som måste sitta och vaka över sina barn hela natten och inte får sova). Så mycket som möjligt borde kunna lösas i hemmet, förutom om barnet behöver mer avancerade sjukvårdsinsatser. Målet borde ju vara att barnboende ska vara ett alternativ endast i absoluta nödfall.

   Svara

   Eller så kan man satsa på båda och skita i försvar, skrytbyggen, representation, vinstgivande friskolor, vinstgivande vård, skattesmitande miljonärer, ROT och RUT avdrag, eller massor med andra saker. Tänk ett varv längre.

   Svara

  Det här med barnboende är inget nytt. Den insatsen har funnits i LSS sen lagen trädde i kraft (93-94?!). Säger inte att det är rätt med barnboende, men ibland en nödvändighet (menar då inte familjer som nekats stöd i hemmet och då blivit ”tvingade” till att låta barnet flytta) men är lite förvånad att det helt plötsligt är en nyhet för endel!

  Svara

   Hur hade du själv mått om du varit tvungen att ge ifrån dig ditt 2-åriga barn till ett boende? Hade du inte föredragit att få ha barnet hemma, men med hjälp och lite avlastning, tex under natten?

   Svara

    Hur hade du känt om du tvingat fly med ditt 2-åriga barn från krig och levt i oerhöed rädsla i flera år? Vi som är föräldrar vet att man inte riskerar sitt barns liv i onödan, så sluta ställ grupper mot varandra.

    Svara

     Det finns ekonomiska migranter som flyr till Europa i jakten på ett bättre liv dvs inte från krig. Läs på lite.

     Svara

      Ja massa betalar mycket pengar för att komma hit och det är ju inte för att sverige är dåligt.

      Svara

      Det var jättevanligt när folk flydde från Syrien, många afrikaner och afghaner som passade på samtidigt. Finns många bra filmer från räddningsbåtarna som letade efter flyktingbåtar, det var väldigt blandat på båtarna och de hade olika svårt att få gå iland dit de kördes beroende på ursprung och anledning till ”flykt”

      Svara

     De här boendena är väl för barn med funktionshinder va? Inte för utlänningar.

     Svara

     Ja då känns det nog logiskt att man flyr genom 10 länder som har fred för att ta sig till ett specifikt land. då är man inte längre en flykting.

     Svara

      Och att man styr sin resa dit ryktet går att det är bäst för tillfället. Såg en dokumentär där de följt flyktingar, då skulle alla till Tyskland, för det var vad som sas var bäst att ta sig till

      Svara

      Så om du flyr ska du vara tacksam och inte söka efter nått som du tror är bäst för dig? Vad fan är det för inställning? De är inte SKYLDIGA att nöja sig för att du har en sväng xenofobi.

      Svara

     Fast många av dem lämnar ju sina barn kvar i områden de själva hävdar att de inte kan befinna sig i pga det inte är säkert. Hur är man funtad som förälder om man lämnar sitt barn?? Oavsett anledning så skulle jag inte vika från mitt barns sida. Jag skulle lätt gå i döden för mina barn, och jag skulle aldrig aldrig någonsin lämna dem.
     Jag skulle ta mig till närmsta säkra plats och invänta bättre tider. Jag skulle inte få för mig att riskera livet för att ta mig över halva jordklotet till ett land jag hade 0 anknytning till.
     När ska svenskar sluta va så förbannat naiva?? Läs på lite om vad invandringen faktiskt kostar och vilka det är som kommer!

     Svara

      Men var är det du läser på? Vill gärna se dina källor som visar på att invandring tar pengar från barn i behov av assistans i Sverige. Och då menar jag inga dokumentärer på Youtube, Flashback eller artiklar från högervridna tidningar.

      Svara

    Om du läser hela mitt inlägg så ser du att jag inte någonstans skriver att jag tycker att en tvååring borde bo på ett boende?

    Jag skrev bl.a. följande i mitt inlägg du kommenterade (hoppas du förstår vad jag menar denna gång):
    ”säger inte att det är rätt med barnboende, men ibland en nödvändighet (menar då inte familjer som nekats stöd i hemmet och då blivit ”tvingade” till att låta barnet flytta)”

    Svara

    Nä tänka sig, det är inte det. Alla vill inte ha sitt hem som arbetsplats 24/7. Har full förståelse för föräldrar som behöver avlastning. Har jobbat på dessa boende och det är fantastiskt där!

    Svara

     Precis. Jag också. Är inget lätt val för föräldrar. Ligger mkt skuldkänslor i ett sånt beslut, är den erfarenhet jag har fått till mig från några jag träffat. Men det handlar också om överlevnad för föräldrar och syskon.

     Svara

    Lite avlastning? det var 2 personer dygnet runt extra för just detta barn.
    Och det är ungefär så det ser ut i de flesta familjer med handikappade barn, man kanske får ha barnen på förskola/barnboende dagtid eller nattetid. Då får man avlastning och kan sköta sitt jobb.

    Svara

     nej dubbelassistans är inte det vanligaste för ”handikappade barn”.
     är du medveten om att många barn med flerfunktionsnedsättning inte kan gå på förskola pga stora grupper och infektionskänslighet. eller nekas pga förskolorna vägrar eller kan garantera barnets säkerhet?
     och är du medveten om att kortidsboende är något många barn med funktionsnedsättningar har men inte när de är så små som två år. små barn ska få vara med sina anknytningspersoner! hur kan vi tjata så ofantligt om anknytning när det kommer till mammor som vill ha egentid men helt glömmer bort det i den här frågan?

     Svara

   det är en nyhet att det är så små barn och att det är på heltid. och som du säger att det är för att de inte beviljas en annan lösning som de hellre vill ha.
   och att det är en nyhet att kommuner känner sig nödgade att i haft bygga ut redan existerande hem (för äldre) för att kunna klämma in två sexåringar.

   Svara

  Balancelot meganej. Totalt ointressant. The Martin Melin bli rätt förlöjligad i senaste Freak show. Rätt kul.

  Svara

   Håller fullständigt med att Lancelot är en totalt ointressant ungdom.
   Det hade varit mer intressant att få ta del av en ungdom som lever i utanförskap i ett segregerat bostadsområde, som är arbetslös, trångbodd och har hamnat i kriminalitet.
   Något för Tv-kanalerna att fundera på, fånga upp ungdomar som inte lever ett lyxliv.

   Svara

  Elaine Eksvärd är ju uppenbarligen inte helt insatt i vad det innebär med boende för barn med särskilda behov. Föräldrar som mentalt och fysiskt inte klarar av att axla ansvaret ska inte behöva skammas och skrämmas bort från att fatta ett beslut som redan är svårt nog. Jag har jobbat mycket inom den verksamheten och är så trött på alla missförstånd kring vad vi faktiskt gör.

  Svara

  Cancan bjuder på två inlägg från hans Instagram, betyder det att du gör extra mycket reklam för hans serie:)

  Svara

  Shutterman: vad vi ser är den nya snabbvadderingen av icke-existerande bubblebutts i märkesversion. På bilden visas Champions egna exemplar i äkta 90-talsanda.

  Apropå institutioner så glömmer du bort SIS och deras ”behandlingshem” där ungdomar/barn låses in med vuxna som ljugit om sin ålder för att få stanna i landet. De vuxna ”barnen” utsätter de andra unga för hot, våld och övergrepp och tillåts fortsätta då det inte finns någon annan instans att placera dom på pga deras ”låga” ålder.
  Personalen Är på sin höjd utbildade till beh.assistenter men vågar sällan sätta stopp för vad de unga utsätts för av ren rädsla.
  Lite som på våra skolor, det är enklare att titta bort.

  Så jo, vågar man blicka lite högre än Aftonbladet så ser man att det redan finns institutioner där vi låser in våra barn med vuxna som aldrig skulle klara ett halvt empatitest.

  Svara

  Hade älskat den kudden

  Svara

  Josefin Dahlberg är lätt bloggvärldens flummigaste. Förstår inte hur folk orkar med hennes ”monday mantras”, kristaller och månfas-dagböcker.

  Svara

   Jag tycker hennes blogg är fantastisk.

   Svara

   Det är väl härligt med någon som för en gångs skull inte är en Gucci-influencer.

   Svara

  OT: Är Anitha fd Schulman inte längre inbjuden till NK galan och visningarna på modeveckan? #bikboc #cubus

  Svara

  OT: Är det någon annan här som har några riktigt snåla människor i sin umgängeskrets? 🙄

  Jag och pojkvännen ska på kalas till helgen för ett par som båda fyllt jämt och nu ska fira gemensamt. De har önskat sig dyra presenter osv. Plötsligt skriver de att gästerna får ha med sig eget kött och så bjuder de på potatissallad. Både jag och pojkvännen tycker detta är konstigt, dock så blir vi inte förvånade eftersom att de alltid är extremt snåla. Är en annan sak om det redan i inbjudan framkommer att det är knytkalas eller att gästerna får ha med sig mat själva, men tycker det är lustigt att bara komma med det nu.

  När pojkvännen fyllde jämt tidigare i år fick han en billig blomma från dem. Typ en sån man köper i mataffären utan kruka eller så.

  Eller överreagerar jag?

  Svara

   Snark, gå inte då? Behöver man verkligen be om hjälp att lösa sånt här

   Svara

    Varför så otrevlig? Det här är ett problem som jag också har. Det är inte lätt när man älskar människan/paret i övrigt.

    Svara

   Ge en blomma tillbaka! 😂 Usch för snikna människor!

   Svara

    Plastblomma!

    Svara

   Gå dit och lämna över en lika billig blomma. Sedan önskar ni en trevlig kväll och säger hejdå och förklarar att ni bokat bord på en lite bättre restaurang.
   Gå dit och ät en god middag istället för att slösa de pengarna på presenter till snåla vuxna människor som kan köpa sina egna grejer.

   Svara

   Nu vet jag inte hur din kompis-krets är, men för mig och min vänner är det ganska vanligt att vi tar med eget kött eller liknande, då vi är blandad kompot av vegan, vegetarian, allergiker eller kräsen på mat, så är det svårt för den som håller i det att köpa så det finns till alla.
   Samma med dryck, visa dricker zero/light, andra vanlig dricka, endel dricker alkohol, andra är nykterister, så för att göra det enkelt skriver den som bjuder vad den har och sen får man köpa med eget av det man vill ha ^_^

   Presenter är svårare, dock går det lite efter lön här, tjänar du bra, ja du har du kanske råd med dyrare, är du ”fattig” student så har man kanske inte råd med dyr present, ”tanken som räknas” skulle jag säga, gav dem din kille en blomma, ja men ge en blomma tillbaka då om ni vill det 🙂

   Svara

   Heter ena parten av paret Ove Sundberg?🤔

   Svara

   Dom kanske har ont om pengar? Fattiga människor måste snåla.

   Svara

    Absolut, men kanske inte be om dyra presenter…

    Svara

   Tycker det är du som är snål som räknar vänskap i pengar. Kanske dom vill bjuda alla dom känner men har inte råd så de ber er ta med eget kött? vad gör väl det? Sen kanske de inte hade råd med annat än en blomma? Men vad förväntade ni er? En resa till mallorca? Köp ni en blomma tillbaka om det skulle kännas bättre.

   Svara

   Det är snålt. Skulle de ha dåligt med pengar så ska man inte ha mage att be om dyra saker i presenter ifall man själv bara kan ge bort en blomma. Och det är inget fel att ge bort en blomma men då lär man ju räkna med att få ungefär samma tillbaka. Har man inte råd att bjuda på maten om man bjuder hem folk på mat (om man inte förtydligar att det t.ex är knytis) så kanske man bara ska bjuda på fika som inte behöver bli så dyrt.

   Jag hatar verkligen snålt och sniket folk. Det är inget fel att vilja spara in på pengar när det behövs men att inte kunna leva efter sin plånbok och tycka andra ska bekosta gör nog sinnig 🙈

   Svara

   Frågan är hur mycket pengar de har? Kämpar de med sin ekonomi? För då är det kanske förståeligt att de gör såhär.

   Jag har ett par i min vänskapskrets som är fullt ut SNÅLA och även rätt socialt tappade. Snålheten är helt ologisk för båda har välbetalda jobb (löner på runt 35 000 kr var). De har t.ex. bjudit in till stor födelsedagsfest och då haft knytis + krävt att alla är utklädda + så klart ska man ha med present. På sitt bröllop lät de en släkting laga all mat som var supertrist, typ kyckling och kladdkaka. En gång för några år sedan smsade hon ”Hej vill ni komma och käka pannkakor på lördag?” till mig och två andra vänner. När vi kom in genom dörren sa hon ”Det blir 30 kr per person”. Trodde jag skulle smälla av! Jag bjöd över samma gäng en vecka senare och sa tydligt ”Då BJUDER jag er på middag…”. Samma par hade namngivelseceremoni och bjöd över en vecka tidigare i ett SMS (!) där de skrev så ”trevligt” att ”Ni är välkomna till ceremonin i trädgården, sedan är det middag och fest enbart för nära familj”. Så man skulle gå dit med present och sedan gå – HAHA nej tack! Jag gick aldrig. Haha vissa fattar bara inte sociala koder!

   Svara

    Hahahahaha! Finns det på riktigt människor som gör så? Herregud. Snålheten vet inga gränser ibland.

    Svara

     Jag önskar verkligen jag hade lite mer balls ibland och bara kunde säga ”Det var en lite märklig inbjudan till lilla K:s namngivelse” för jag tror dessa två inte själva förstår hur märkligt de beter sig. De hade kankse behövt ett uppvaknande.. Men jag är en mes. 😛

     Svara

  Haha alltså var det VERKLIGEN så nödvändigt att få in i texten att Poppe är din vän? Oavsett vad ett inlägg handlar om så lyckas du alltid på något sätt få in något personligt som egentligen är totalt irrelevant

  Svara

   Det är ju hennes blogg? Haha jantelagen, ”du ska inte trooo att du äääär nåt”
   Såg inte det som skryt utan bara lite kuriosa

   Svara

    Ja men de flesta läser inte för att de bryr sig om henne, man läser för att få news om det sista i bloggvärlden

    Svara

  Ser ingen reklammärkning av Lailas vin?

  Svara

   Inte jag heller. Har läst inlägget tre gånger och tänkte att jag måste ha missat det, men icke. Har hon redigerat bort det?

   Svara

   I bilden.

   Svara

  På tal om serier: när kommer Löwengrips serie ”Being Bella”? Och när fortsätter hennes egen serie att träffa entreprenörer?

  Svara

   Båda nedlagda

   Svara

   Ja, om realityserien inte blir av, varför kan hon inte bara skriva det och någon reflektion kring det, eller skriva något om varför intervjuserien bara upphörde, strax efter att hon skrev ett inlägg om hur hon såg sig själv göra denna serie i typ resten av sitt liv. Jag förstår inte det här med att bara tiga och hoppas att folk glömmer, det är väl inte hela världen om inte alla satsningar blir av, och det skulle bli bra mycket intressantare inlägg.

   Önskemål: Kan inte du CamCam försöka få några officiella kommentarer från tex produktionsbolagen om statusen för dessa serier?

   Svara

  Men herregud, det är inga ”barnhem” där förälndrar vinkar hejdå och de får aldrig se sina barn igen.
  Alla föräldrar är inte bra för sina barn med funktionsvariationer och då ska dessa lss boenden finnas.
  Man är just förälder och kanske inte förstår sig på sitt barns funktionsvariation just eftersom man agerar med länslor, och familjeaituationen (med syskon osv) kanske gör att barnet inte ian bo hemma.
  Att assistans tas bort är bra i vissa fall, allt fler föräldrar bygger upp en ekonomi genom att vara p-ass till sina barn, villet gör att barnet aldrig får flytta hemifrån sen.
  Och att ens barn behöver vara med sin familj, en person med utvecklingsstörning kan vara i mentala åldern som en 4 åring hela sitt liv, när dras den gränsen?
  Nej, såklart ska man inte flytta ett barn i första hand, men det finns familjen där barn far illa, och soc kan inte placera dem någonstans för erfarenheten finns inte.
  Och ja, jag jobbar inom detta så jag VET hur det ser ut.

  Svara

   Det sorgliga är väl de föräldrar som känner att de skulle kunna ta hand om sina barn om de fick avlastning med hjälp av assistans.

   Men intressant att höra argument från någon som arbetar med det. Känner ofta att det vinklas väldigt i tidningar så att man inte får med hela perspektivet.

   Svara

  Så fort man frågar vad assistans/lss får kosta ropar folk ”vill du att barn ska bo på barnhem”, ”gillar du inte barn med funktionsnedsättning”? (Eller det är invandrares fel.) Även om man tycker att detta är den viktigaste ekonomiska satsningen som finns måste vi ju, precis som med allt annat som skattefinansieras, prata om pengarna. Hur mkt ska vi dra ner på vilken annan skattefinansierad verksamhet? Eller ska vi höja skatten? Att satsa på assistansen, vården, skolan, polisen, lärarlöner och kollektivtrafik och samtidig sänka skatterna kräver ju att man har ett annat ess i ärmen (och kan vi Please diskutera det utan att säga att allt magiskt löser sig bara vi stoppar flyktinginvandringen.)

  Svara

  ISABELLA SKREV MARK SUCKERBERG ISTÄLLET FÖR ZUCKERBERG 😂

  Svara

   Klassisk härskarteknik 🙃

   Svara

   Tönt

   Svara

    Det där är så konstruktivt ❤

    Svara

  Jag tycker Elaine känns skrämmande icke påläst om LSS och att funktionshindrade barn uppenbarligen har olika stödbehov.
  Jag håller med henne till fullo om att föräldrar ska få stöd i hemmet (samt erbjudas kortis) och inte tvingas placera sina barn på boende för att dom nekas det stöd deras barn behöver. Men varför känner hon ett behov av att belasta dom föräldrar som av olika orsaker inte kan ha sitt barn hemma? Varför påstår hon att dessa valt/tvingats placera sina barn på institution och barnhem? Varför väljer hon att hinta om att merparten av oss som arbetar inom LSS skulle vara empatilösa?
  Merparten av oss brinner för den målgrupp vi arbetar med och deras rättigheter. Dom personer vi jobbar med blir våra skyddslingar och vi sliter mot personalbrist, dålig habilitering och lata kollegor för att ge personerna den vardag som LSS lovar dom – och gärna med en extra guldkant. Vi är inte bara kundernas stödassistenter – utan anhörigas psykologer. Dubbeldiagnoser som gör livet extra jobbigt, hyperaktivitet som kräver aktiv tillsyn, svåra ep-anfall, andningsuppehåll, sondmatning, aggressivitet, problemskapande beteende… listan kan göras lång på anledningar till att inte orka eller kunna ha sitt barn hemma. Och då ska barnen få en trygg miljö, en miljö med stödassistenter som vill utveckla/bibehålla, anpassa världen efter barnets behov och respektera att boendet är just barnets hem. Vad Elaine verkar ha missat är att kommunerna just nu bygger ”alla dessa institutioner” för att föräldrar får bråka i åratal om att deras barn ska få rätt stöd i sitt eget hem – ett hem som inte är mammas och pappas för att det inte är bra för någon i familjen. Att efterfrågan inte uppstod igår, och att det inte är någon annans uppgift att ha en enda åsikt om föräldrar som anser sig tvungna att låta deras barn flytta hemifrån alldeles för tidigt.

  Svara

   Helt rätt. Så vidrigt av henne att indirekt skamma och skrämma föräldrar som redan kämpar med ett jobbigt beslut. Effekten blir ju att föräldrar nte vågar be om hjälpen när situationen tillslut blir ohållbar och resultatet blir således vanvård.

   Svara

   jag tänker att hon reagerar utifrån sin situation och att hon har börjat känna på hur mkt kamp det är för att ett barn med funktionsnedsättning ska få vad den behöver (precis som du skriver). att överlämna sitt barn till andra är ofantligt läskigt, att jag ska lita på människor och inte kunna checka av med min son (eftersom han inte har förståeligt tal och har en utvecklingsstörning). jag misstror inte generellt folk inom LSS och vård men det är en kontroll som är otroligt jobbig att behöva släppa. det räcker ju med ett rötägg liksom.
   sen är det ju så att många som slår larm nu och blir upprörda är föräldrar som vill ha barnen hemma men förvägras assistans (och där tänker jag att vi måste lyssna på föräldrarna (och i fall där barnet inte är.tryggt i hemmiljö så får det gå rutinvägen med socialen och utredning osv)

   Svara

    Absolut, hlfs! Jag har full förståelse för att jag som personal omöjligt kan förstå din känsla som förälder. Men jag lyssnar otroligt gärna på er föräldrar, inkluderar er så långt jag kan utan att sälja ut ditt barns integritet och samarbetar för ditt barns bästa. Det vet jag att dom flesta av mina branschkollegor också gör, även om det precis som du skriver tyvärr lyckas komma in fel folk ibland.
    Vad gäller assistans i hemmet håller jag med. Inget barn som kan få rätt stöd i sitt hem ska tvingas flytta från sina föräldrar. Jag tycker att det är samhällets och våra skattepengars plikt att se till att personer oavsett ålder får den assistans dom behöver på så vis dom helst önskar. Men dom familjer som av olika anledningar inte längre kan ha sitt barn hemma ska aldrig behöva skammas för att dom tagit beslutet att låta sitt barn få sitt eget hem. Jag vänder mig emot Elaines sätt att dessutom kalla barnboende för institution och barnhem, och på så vis sprida en falsk bild av en insats som räddar familjer från total krasch. Jag tror att dom flesta av oss förstår att oavsett hur fantastiskt bra ett barnboende är, så är det sista valet föräldrar tar till när andra insatser inte fungerat.

    Svara

  ”Kan någon förklara vad det är vi tittar på?”

  Vuxenblöja?

  Svara

  Kommentarer på Lady Mandys Insta tyder på att de lägger ner en del av Livstilsimperiet med tämligen omedelbar verkan. Lady Mandy själv sitter på takterrassen till lägenheten, förlåt våååningen, på Östermalm och skålar med immiga vinglas.

  Svara

   Alla kommentarer om frisörer hos Daisy Grace som blir arbetslösa raderades omgående. Som om det skulle dölja saken mer än en halvtimme…

   Svara

    Åh…berätta mer?

    Svara

  OT: Kommentar hos Bella som jag är förvånad över att den blivit godkänd. Det är någon som läser hennes blogg via feedly och kan då se att Simon är författare.
  Misstänkte att andra skrev hennes inlägg men hon gör verkligen ingenting själv.

  Svara

   Och det sitter du och funderar på mitt inatten? Vem bryr sig. Foki skrev inte sin blogg själv alls förr, alla gillade henne ändå

   Svara

    För att Fokis ex var en kontrollerande douchebag. Lite skillnad.

    Svara

    En timme bak i London där jag bor så inte mitt i natten. Dessutom hade jag just kommit hem från jobbet och kollade runt vad som hänt i bloggvärlden.
    Ja, jag tycker det är intressant för att det visar hennes strategi.

    Foki läser jag inte så kan inte uttala mig.

    Svara

   var tvungen att kolla och de två senaste reklaminläggen (Ellos och kry) är publicerade av Simon!

   Svara

    Ja, varför skulle Bella hålla på med sånt trams själv när hon har hjälp med allt annat?
    Bella sköter de viktiga jobben t ex åka till Milano och prova kläder.
    Simon kan inte sitta och rulla tummarna hela dagarna utan han måste ju också ha något att göra.
    Skriva i bloggen, jaga samarbeten, ringa Expressen och Aftonbladet, skriva artiklar till Breakit osv.

    Svara

     Om jag var Ellos skulle jag iaf kräva att hon ångade upp sammetsgardinerna. De ser ut som de slaniga tunna gardiner de i verkligheten är. Ellos vet inte vad de gett sig in på. Samma med Lindex. Kakan Hermansson? Tveksamt värre, svårt att glömma hennes okänsliga ord om Malexander. Nog ej ensam om det. Sa liksom allt om hennes karaktär trots eviga ursäkter.

     Svara

      Nya chefen för Ellos är besatt av e-handel och gör allt för att använda sociala medier i marknadsföringen. Ellos ägare är Nordic Capital och de vill inget hellre än göra en bra exit och sätta Ellos på börsen för att få ut sina pengar. Och då måste bruden kläs upp först!
      Klart att chefen för Ellos är intresserad av Bella i detta sammanhang – Sveriges mäktigaste näringslivskvinna som når 1,5 miljon läsare varje vecka!
      Att sen Bella inte alls är rätt influencer för Ellos eftersom hon saknar trovärdighet i allt från gardiner till billiga vinterkappor verkar inte bekymra chefen för Ellos. Nej, Blondinbella ska vi ha för hon vet minsann hur en säng ska bäddas. Bella är sociala mediers motsvarighet till Lill-Babs dvs folkkär och älskad i slott och koja.

      Svara

       @Greta: intressant, kollade, rätt mycket floskler ur varumärkeschefens mun i intervjuer. Ännu mer overkligt att välja Bella med tanke på varumärkeschefens gedigna kunskap i ehandel & digitalt.
       Nordic Capital har nog gjort ett bra kap i Ellos men de får nog skynda sig om de ska göra en exit. Nya målgrupperna av fjortisar kör wish och alibaba, de verkar inte bry sig om märkesvaror på samma sätt. Se på IKEA när det gäller heminredning, det går ju inte alls bra längre. Eller HM, för den delen.

       Svara

   Ja, jag är förvånad att inte CamCam huggit på den än, allt som skulle kunna misskreditera Isabella brukar ju får en gräddfil i denna blogg. Men skulle gissa att det kommer snart i ett tidsinställt inlägg 🙂

   Svara

    @Zena: Men tycker inte du själv att det är märkligt med ett sådant luftslott som Blondinbella är? Inte en enda journalist kollar uppgifterna utan de maler på om ”framgångsrik” 1,5 miljoner läsare, omsättning 100 Mkr och 50 anställda etc etc. För mig är det här Refat El Sayedh all over again. Att Veckans Affärer utser Löwengrip till årets mest framgångsrika kvinna är sjukt och troligen någon äldre chef som vill ha med en ung influencerkvinna. Hon fick dela med Kerstin Hessius, en kvinna som verkligen är framgångsrik, smart, intelligent och anständig i affärer. Så oförskämt av VA att det finns inte. Var förvånad att Hessius ställde upp. Men hon är anständigt, som sagt.
    Att Camillla, som enda ö h t, granskar Blondinbella och andra är helt otroligt bra. Alla andra spelar med. Tack, Camilla, keep em coming

    Svara

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Kerstin_Hessius
     Här är en länk till vad Hessius gjort, en riktig affärskvinna som bl a varit vice riksbankschef. Jfr det med Blondinbella och skäms VA

     Svara

     Någon skrev tidigare att hen misstänker att Bella har en mullvad hos Bonnier i form av Martina Bonnier.
     Inte alls otroligt att det finns en kompis till Bella som lägger ett gott ord för henne där i olika sammanhang.
     Nu ska ju Bella börja blogga med Amelia också enligt egen utsago (fast egentligen är det bara Tailsweep som tagit hand om Bellas blogg och inget mer).

     Svara

    haha, vad var det jag sa, där kom inlägget upp kl 12 😛
    Jag säger inte att Isabella ska granskas, men Bloggbevakning hugger på ALLT som kan misskreditera Bella, även minsta lilla skitsak, vilket gör ”granskningen” så mycket mindre trovärdig.

    Svara

  Lancelot – ännu en person som blivit berömd för … ingenting. Ingenting annat än (halv)berömda föräldrar, ett par stormiga förhållanden med (halv)kända kvinnor och sen … ja, vaddå? Vad är märkvärdigt med honom? Vad har han åstadkommit som är stort och viktigt? Vad???

  Suck bara suck. Men inte förvånande. Det ser ju ut så numera, man behöver bara halka in i smeten på nåt bananskal, sen koncentrera sig på att se sexig ut, så är det klart. Man är INNE!!!

  Svara

  Sverige är ett sjukt land med institutioner. Men det talas ofta tyst om det. Barn och unga med exempelvis autism och asperger som inte klarar av att gå till skolan (pga stökig miljö som är FRUKTANSVÄRT för dessa!) och föräldrar som inte kan tvinga dit sitt barn med panikångest kan få sina barn omhändertagna och satta på institution för att skolplikten trumfar ALLT. Där jobbar personer helt utan kunskap om exempelvis autism och de låses in, får bara ringa hem vissa tider osv. Statligt styrd barnmisshandel (kränkningar osv).
  Bara att läsa mellan raderna om SiS. LVU gäller dock inte bara barn med missbruk eller med föräldrar som misshandlar. Föräldraraansvaret går långt. Ofta för långt. Att tvinga ett barn som är utmattad med självmordstankar till skolan pga skolplikt är värre än att tvinga en utmattad vuxen till jobbet.

  Svara

   Vet du ens vad LSS innebär? Det låter inte som det.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.