Bloggkommentatorerna skriver intressant om renovering

Ser att Alexandra Bring har gjort om hela sin lägenhet. Det ser likadant ut som i alla andra lägenheter och hus just. Marmor i olika nyanser och guld.

Tanken slog mig, när jag såg Alexandras före och efterbilder, att det hade varit så skönt om någon kunde strunta i att renovera sina fullt fungerande kök och toaletter. Tänk om vi kommer dit någon gång? Mitt hus är tio år gammalt nu och jag börjar fundera på att göra om för att inte skämmas inför folk som kommer och hälsar på. Men jag ska vara stark och stå emot. Dessutom är det varken moraliskt, ekonomiskt eller ekologiskt försvarbart att renovera ett tio år nytt hus.

UnderbaraClara är ett föredöme i det fallet och min farmor. När hon hade fått en ny granne efter 40år så tyckte hon att det var helt förskräckligt hur någon kunde slänga ut det ”nya” (50-tals) köket.  Jag ska bli mer som farmor och Clara. //Anna-Maria på Bloggkommentatorerna

Bloggkommentatorerna skriver väldigt intressant om renoveringshysterin som råder, att fullt fungerande kök och badrum ska renoveras och bytas ut till 100% bara för att de är ”fula”.
Själv har jag aldrig stått inför dilemmat att köpa en lägenhet med gamla kök och badrum så jag har aldrig behövt fatta något beslut i frågan.
Hur är det med er?

Renovera för att man ”måste, eller renovera för att man vill?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker att det är fullkomligt deprimerande att det rivs ut fullt fungerande inredning bara den typ är fem år gammal, eller är ny men har fel färg osv. Det var inte en grej för bara 20 år sedan att folk betedde sig så, utan det har blivit någon flockmentalitet på grund av en härlig symbios av skenande bostadspriser och grupptryck i sociala media. Det är verkligt strutsbeteende att slösa jordens resurser på det sättet utan en tanke på att ens barn inte kommer att ha någon framtid att se fram emot på grund av ens kortsiktiga beteende (där detta är en del i en större kaka av flygande, köttätande och konsumtion). Det är dessutom helt verklighetsfrånvänt och extremt populistiskt att staten betalar för detta vansinne genom ROT-avdrag trots att ekonomin går lysande och arbetslösheten är nere på rekordnivåer. My two cents.

  Svara

  Tänker att om man renoverar lite mer klassiskt och inte typiskt influensiskt med ”marmor och guld-stilen” kommer man nog behålla badrum/kök i fler år. 🙂 Jag tycker det mest verkar vara en pina att renovera, hoppas jag slipper det dagen jag köper hus!

  Svara

  Om man ser till före- och efterbilderna av just den här renoveringen så tycker jag att badrummet var mycket finare före, med sin fina funkiskänsla.
  Själv köpte jag min lägenhet 2003, och då hade den förra ägaren precis renoverat köket med köksluckor i ek (som var högsta mode då). Jag behöll det så, trots att det inte var min stil. När jag 2014 råkade ut för en vattenläcka och var tvungen att riva ut köket så köpte jag gamla fina köksskåp från 50-talet på Blocket, som hantverkarna fick sätta in. Även spis, fläkt, kryddhylla, kyl, frys köpte jag begagnat. Det enda jag köpte nytt var köksblandaren, där hantverkarna insisterade på att jag måste ha en från Mora eftersom de inte orsakar vattenskador (vilket många billigare varianter gör och ju också gjorde i mitt fall). Kakel köpte jag också nytt. Samt linoleumgolv. Så jag återskapade ett funkiskök, vilket passar mycket bättre i mitt hus (som är från 40-talet) än alla de nya köken man kan köpa. Billigt var det också. Och bättre för miljön.
  Men många har inte intresset för byggnadsvård, och vill nog bara ha det senaste. Tyvärr.

  Svara

   Vi har bytt luckor i vårt kök (hyresrätt) då de som satt uppe var från början av 90-talet och såg för jävliga ut och var av dålig kvalite. Vi valde dock att sätta in luckor som var så lika orginalköket som möjligt då vi bor i en lägenhet byggd 1955 och vi tyckte det passade mycket bättre. Var prat om att byta ut fiskbensparketten i vardagsrummet från hyresvärdens sida men det sa jag blankt nej till. Vill de fixa golvet får de slipa det som finns. Ett nytt golv håller inte alls lika bra.

   Svara

   Fint! Blir galen när folk bara renoverar modernt. Har precis köpt ett 60-talshus som är ett dödsbo så mycket är original. Tyvärr är köket vidgjort tidigt 2000-tal. Vill verkligen inte riva något som är såpass nytt och fullt fungerande så kollar på att beställa nya luckor i retrostil och flytta Ikea-skåpen lite samt beställa något nytt bänkskåp. Finns ju många som gör både luckor och skåp till Ikeas förra köksserie. Hade gärna behållt badrummen men tätskikten är ju inte optimala tyvärr. Ju mer jag kollat på hus ju mer känner jag att jag inte hade velat köpa ett hus från typ 80-tal och framåt. Känns så själlöst. Vill ha fina orginalgolv och nån spis. Vårt hus är dock väldigt fult utvändigt men kom snabbt över det då det finns så mycket potential och användbarhet invändigt.

   Svara

    Var har du hittat luckor till gamla Ikea kök, dvs faktum? 🙂

    Svara

     Lägg upp en ”köpes” annons på blocket. Finns nog massor ute i stugorna.

     Svara

      Nja, jag har den äldre färgversionen av den vita faktum så har ingen större lust att leta på blocket pga risk för felköp och tar tid. Köper hellre nytt o rätt då, är bara tre luckor.

      Svara

     Googla! Finns massor! Många gör ju helt måttbeställda luckor men de allra flesta gör ju också alla Ikeas serier iom efterfrågan. Järfälla kök tex specialiserar på retro. Gör det själv kök gör stommar. Inte alltid Ikea-priser såklart men jag vill tex köp till ett hörnskåp och bygga köket i en vinkel och då kan jag behålla resten. Men som sagt googla. Återkom om du inte skulle hitta något men det har jag svårt att se 🙂

     Svara

      Tänkte om du redan beställt och hade erfarenhet eller visste något som man kunde beställa direkt. 🙂 Tror dessvärre det kommer bli för dyrt med tex Järfälla kök eftersom det bara är tre luckor, med tanke på hela processen hos dem med hembesök etc.

      Svara

       Har ej beställt än då vi inte börjat med renoveringen. Tror Järfälla gör hembesök bara i Sthlm-området och jag bor i Skåne. Men har stött på de som gör färdiga ”vanliga” faktumluckor också. Å andra sidan kanske de kan kosta lite mer per lucka om det bara är frågan om tre? Vi är lite sugna på att ta in en snickare för att föra träluckor till existerande stommar.

       Svara

       Här är två exempel men du kanske har kollat redan:
       https://urbanfront.se/?gclid=EAIaIQobChMIhbf5zKma3QIVkuJ3Ch16kQUiEAAYASAAEgJ0LfD_BwE

       https://superfront.com/se/faktum-kok

       Är det mer retro du är ute efter kan man ju satsa på beslagen och lite annat. Har ju som sagt inte själv testat men någon annan här inne kanske har?

       Svara

  Deras lägenhet var ju dock riktigt gammal och schleten. Men andra renoveringar har jag tappat hakan över! Till exempel jocke o jonna

  Svara

   Ja, Jocke och Jonnas renovering är i min mening helt absurd! 😳😳 Verkar ju ta evigheter, badrummet kan jag förstå, men nej inte min smak alls. Trodde inte de skulle göra en så omfattande renovering.

   Svara

    Haha eller hur, alla dessa jävla stuckaturer?! Tycker sånt passar bäst i sekelskiftesboenden.. annars ser det verkligen bara fejk och ”påklistrat” ut annars.

    Svara

  Mitt badrum var nyrenoverat när jag köpte lägenheten så det behövs inte göras om. Däremot var det gjort opraktiskt. Bland annat Svart golv och duschvägg i glas där vattnet är så hårt att minsta droppe lämnar kritvita kalkfläckar. Så snart jag vinner på lotto ska jag renovera det. Onödigt? Ja, kanske. Men jag skulle bli mer nöjd

  Svara

  Anna-Maria har som jag förstått det byggt sitt hus så en gång i tiden ville hon nog ha det tipp-topp. Hon är väl dessutom betydligt äldre än de här infuencerna och skulle förmodligen betett sig exakt som dem för 10-20 år sedan.

  Svara

  Fast man planerar väl oftast att bo i sitt hus tills man dör, då vill man ju ändå leva i ett hus man trivs i och inte i ett kaosigt fult hus som man blir deprimerad och får svårt att koncentrera sig i. Alla har inte heller möjligheten att välja och vraka bland hus så att man kan välja det som har rätt tapeter.

  Svara

   Nja min erfarenhet är att de som byter inreder om till 100% var eller varannat år, är personer som inte planerar att bo där så länge. Ofta personer som vill göra ”bostadskarriär” (så surrealistiskt att det är vardagsmat för vissa när det finns folk som har svårt att ens få en hyresrätt) och vill göra bostaden mer attraktiv för nästa köpare, kunna dra av kostnader skattemässigt etc.

   Jag förstår dig dock, hade ALDRIG kunnat leva i ett hem som är fult, med en inredning som inte är ”jag”. Ibland kan man inte välja men jag har den ekonomiska möjligheten att kunna göra det och det är jag glad över. Jag förstår att det är ett lyxproblem för vissa.

   Svara

   Blir man deprimerad av ett fult badrum så har man nog lite att jobba på inombords. Alla har inte möjligheten att välja mellan hus eller lägenheter över huvud taget, speciellt med den bostadsbristen som är. Vårt badrum ser ungefär ut som brings förebild, plus att vi har ett grovkök i anslutning, och det gör mig inte det minsta deppig. Innan denna lägenhet bodde jag i en nyrenoverad 2:a och jag var inte lyckligare för det. Influencers har kämpat hårt för att befästa tanken i oss att ett fint hem skapar lycka och företagen gnuggar händerna.

   Svara

    Det är din verklighet och du talar inte för alla. Ett vackert eller modernt hem som är ens stil ut i dörrknopparna är viktigt för vissa, precis som något annat är viktigt för dig. Olikas verklighet! Dessutom tror jag inte att Anonym 18:26 menade deprimerad på riktigt utan mer nedstämd (fel ordval ja, tycker att ordet deprimerad borde sluta användas så lättvindligt).

    Svara

     Ja men det är inte ett val alla har så därför tycker jag att det är lite världsfrånvänt att säga att man blir deprimerad av ett fult hem, då har man det bra. Anonym 18:26 talar inte heller för alla fast hon använder ”man” samtidigt som jag utgick från mig själv, varför påstår du att jag försökte tala för alla? Sen är det faktiskt sant att influencers påverkar oss att konsumera mer.

     Svara

  Tycker att man ska komma ihåg att inredning och renovering är för många ett intresse på samma sätt som vissa köper ny teknik så fort de kan (trots att de har fullt fungerande), andra byter bilar var och vartannat år, och vissa nöter inte ut sina skor innan de köper nya. (Tror inte att alla influencers har renovering som ett intresse men ni förstår nog min poäng)

  Svara

   Alla dessa miljösabotörer borde sluta med allt det.

   Svara

    Ja det håller jag helt med dig om!😊👍 /anonym 18.28

    Svara

   Det är konstigt att det här med inredning blivit ett ”intresse” för så stor del av befolkning de senaste 10-20 åren. Kan inte påminna mig att man höll på så här när jag växte upp t ex. Tror det är mer ett tecken på att gemene man fått bättre ekonomi och att hur ens hem ser ut har blivit en statussymbol. Nu tror jag att det håller på att mattas ut, fler och fler inser att lyckan ändå inte ligger i att man har ”rätt” vas och rätt material i kök och badrum. Denna masshysteri med marmor t ex, efter att den är över lär det finnas marmor på alla möjliga och omöjliga platser i decennier framöver. Dessutom det absurda i att göra dyra och onödiga reparationer av dessa kök/badrum med 5-10 års mellanrum, vem f-n orkar det i längden. Miljön blir en allt viktigare faktor och inte tusan är det hållbart att byta ut fullt fungerande inredning för att mässing ersätts av silver som trend-metall. Var själv delaktigt i hysterin, men orkar inte längre se poängen i att byta ut stora delar av inredningen varje gång trenderna skiftar, det skapar bara en inre stress och inte tusan gör man det för att ens hem ska vara personligt. Det riktigt personliga hemmet bör man ju kunna stå ut med mer än några år. Ska snart flytta in i ett gammalt fint hus och ska renovera det som behövs för att det ska hålla i många många år framöver.

   Svara

    Utsidan är så viktig för många att man renoverar ihjäl sig bar för att vara ”inne”. Tror man att lyckan sitter i status så har man kanske ett större problem än man är medveten om?

    Svara

  Jobbar i människors hus. Fast ja hellre va på zoo. Mycket renare.
  Kan säga att det bara inget funkar när man ska totalrenovera.
  Äldre håller, som det va.
  Och ja, de äldre håller bättre än de nya.
  Såg bara bellas kranar, mkt kalkavlagring på dom.

  Svara

   va?

   Svara

   Att skriva är inte din grej va? 😛

   Svara

    Och läsförståelse verkar inte vara din? 😉 Jag har inga som helst problem att förstå vad Anonym 18:29 menade även om texten var bristfällig.

    Svara

    åh kan vi inte vara snälla mot varandra

    Svara

    Tror att anonym 18.29 är lite äldre. Be kind. Jag kanske måste lära min mamma vad facetime och tinder är (jo, faktiskt haha) men hon lärde ju mig hur man använder en toalett…

    Svara

   Kan jag mycket väl tänka mig. Mycket bling som nån designer hittat på men dålig kunskap kring användningen. Hur många har man inte använt nån tjusig toalett på nåt uteställe och handfatet, golvet och man själv blir blöt så fort man sätter på kranen …. inte alls hållbart …

   Svara

  Jag håller väl med om att det är onödigt att renovera ”bara för att”, men om man dock skäms när folk kommer och hälsar på tycker jag det är okej att renovera för att man själv ska må bra och vara nöjd i sitt eget hem 🙂

  Svara

   Men att renovera för att man skäms lindrar bara symtomet och inte orsaken. Snart kommer något annat som får en att känna sig dålig så att man konsumerar mer.

   Svara

    Ja man kan ju till exempel prova att byta umgänge till vänner som inte bryr sig om hur det ser ut utan som kommer för det goda sällskapet.

    Svara

  För drygt tre år sedan köpte vi ett hus från tidigt 80-tal. Allt i originalutförande! Köket såg hemskt ut och många tapeter var vedervärdiga. Köket var ganska okej, det var ju inte trasigt, men väldigt slitet och fult. Då vi inte ville lägga massvis med pengar på att totalrenovera (plus att vi har små barn som leker så som barn gör) så valde vi att själva måla luckorna + byta knoppar och dekorera de bruna kyl och frysen med dekorplast (det blir finare än vad det låter). Förra ägaren hade bara bytt ut spisen/ugnen till en nyare häll och vi har även installerat en diskmaskin. All den egna hemmarenoveringen med färg, knoppar, dekorplast och diskmaskin har kostat oss ca 8000 kr (diskmaskinen som drog upp priset). Det ser ju inte tipptopp ut såklart, men vi vill ogärna lägga massor med pengar på ett nytt kök nu när barnen möjligen kan råka förstöra en bänkskiva, göra fula hack i luckorna osv. Istället för att ha ett kök i BRUNT så är det nu vitt med lite svarta detaljer. Mycket bättre och detta kan vi tåla i några år tills yngsta blir iaf uppemot 5-6 år gammal.

  I övrigt har vi tapetserat om ett rum och målat väggarna i andra rum. Det räcker gott och väl. Jag ser huset som ett längre projekt som man får dona på med i flera år. Visst, nog hade vi kunnat ta ett större huslån och totalrenoverat kök, badrummen och de övriga rummen – men är det värt det?

  Svara

   Skulle om jag var er byta ut kyl och frys då gamla vitvaror ofta innehåller freoner, drar en massa el och inte är så bra för miljön. Allt annat kan slitas med hälsan men vitvaror är en annan grej. Naturskyddsföreningen har skrivit en del om det på sin hemsida.

   Svara

    Freonfria kylskåp har det varit i många år, och de som har freoner gör ingen skada sålänge de används. Det är när freonet läcker, på soptippen, som problemet uppstår.

    Svara

  Jag hoppas att dessa (läs samtliga) stora influencers livsstil om några år inte är någonting någon ser upp till eller strävar efter, att det istället ges plats för bloggar, youtube-kanaler och instakonton som handlar om hållbarhet och minimalism. Typ kapselgarderober istället för slit-och slängkonsumtion, åka jorden runt med andra transportmedel än flyg osv. Det MÅSTE ju ändå vara framtiden?! Jag lever på hoppet ❤️

  Svara

   Jag hoppas verkligen du har rätt <3

   Svara

  En renoverar för att en ”kan” . (lån, lån och åter lån)

  Svara

  Eh, upp till och var och en känner jag. Man ska ju trivas i sitt hem. Jag har ett full fungerade kök men planerar att renovera då det helt enkelt inte är min stil. Jag är 27 och tanten som bodde innan mig 70+. Det funkar, men känns inte som ”Jag” vilket jag vill att mitt hem ska göra

  Svara

   Bara att byta skåpluckor och måla om räcker långt.

   Svara

    Nja… Inte i mitt kök. Lantligt, träpaneler osv. Finns en del jag vill göra 🙂 Här är det för modernt, jag gillar den gamla lantliga stilen så ska byta fönster och hela rubbet

    Svara

  Icke att förglömma aspekterna kring det TJAFS och STRESS som gärna uppstår när det ska renoveras.. vet många par som renoverat sönder sina förhållanden och äktenskap 😢

  Svara

   Ja usch, särskilt om man har små barn som också kan tära rejält på en. Lägg på en renovering på det, hua!

   Svara

   Därför man är särbo så att man får göra vad fan man vill med sitt eget hem😊🌞

   Svara

  Hur funkar det när man köper ett 30millars-hus då? Kommer Bellsan göra om det med? Hon nöjer ju sig aldrig med nåt

  Svara

   Antagligen kommer hon det ja. Jag blir inte ens upprörd, läste en rapport imorse om att jorden faktiskt är f u c k e d. Jag gör verkligen vad jag kan för miljön, tids- och ekonomimässigt, men det gör knappt någon skillnad i det stora hela och det gör mig ledsen. Vi har förstört den här planeten, tagit den för givet och nu reagerar vi som om vi nyss lärt oss vad klimathotet är för något.

   Bara så ledsen 🙁 Att Bella slösar och sliter på klimatet med sin livsstil är en droppe i havet jämfört med allt annat. Hon är inte intresserad av att bry sig.

   Svara

    Än sorgligare att så många ser upp till detta och tycker det är goalz …

    Svara

    Kanske blir det bra att vi tar ut oss själva. Vi dör ut pga vårt eget egoistiska beteende medan jorden kommer finnas kvar i miljontals år och förhoppningsvis kommer de gifter, partiklar och skräp vi släppt ut såsmåningom minskas och allt annat liv på jorden kan återgå till den biologiska mångfald som det ska vara.

    Svara

     Åh, vilken fin tanke ändå… Att jorden renar sig själv när vi är borta.

     Svara

    Håller med om allt. Så bra skrivet. Man kämpar som individ och gör sitt bästa men har hela samhället emot sig känns det som. Och som förälder känns det extra sorgligt och ångestfyllt. Vad kommer mina barns generation få för liv?

    Svara

  Mitt hus är byggt -90, ett badrum är renoverat sen dess och så är typ sovrummen renoverade skulle jag tro. Men det är träpanel halvvägs på väggarna och stark grön färg i ett rum, jätteblått i ett annat. Det måste bort. Så såna saker tycker jag är okej att renovera, ytskickt!
  Köket däremot… nu håller kökslådorna på att trilla av (pga 3-åring som klänger) så när jag börjar jobba igen river vi ut köket och sätter in ett IKEA-kök som är vitt och ”vanligt” typ. Vi har fått byta vitvaror nu, efter att ha bott här i snart 6 år. Funkar det så duger det! Och så måste man bo in sig tycker jag och känna efter sin stil!
  Jo, en sak till som bara måste bort: våra pizza-valv. Så fult.

  Svara

   Hahah vi har också pizzavalv 😂😂😂 ett kvar mellan kök och matrum som rivs nästa vecka 😍 aldrig hört det ordet innan, men förstod direkt va du menade! Haha

   Svara

    Jag har det många gånger och från många olika personer, så det är nog rätt vanligt 🙂

    Svara

   K; pizzavalv är min sambos våta dröm.. FYFAN säger jag bara 😅 Den drömmen ska jag minsann ändra på 🙈

   Svara

    Tack och lov är mannen och jag rörande överens att dom måste väck 👏🏻😁

    Svara

  Du kanske ska skicka THK på en renoveringskurs. Det kanske kliar i tassarna på honom att sätta igång och riva kåken och bygga nytt. 😂

  Svara

  Vi köpte ett hus byggt 1965, orginalstandard på allt. Vi renoverade varsamt, behöll allt som funkade men målade och tapetserade nästan alla rum. Men vi har bl.a kvar en toastol med backelitsits, ascool! Och köksskåpen som är platsbyggda och köksbänkarna i perstorp. Älskar vårt gamla, något slitna hem med massa karaktär och personlighet!

  Svara

   Åhhh låter som drömmen! Är så sur över att orginalköket är utrivet i vår lägenhet

   Svara

   Å vi köpte ett hus från sent 40-tal, har kvar och bara fixat till köksluckor, trägolv och väggar. Hur trevligt som helst och inte det minsta konstigt eftersom det funkar helt fint;)

   Svara

  Snyggt med gulddetaljer men tråkigt med grått till😝

  Svara

  Fast hus är det ju viktigt att renovera, tex trähus som vi har. Byta reglar, fasad, tak. Annars förfaller det ju?
  Vi köpte ett hus som var rökskadat, vattenskada i badrummet. Kyl, frys från 80 tal och spis & diskmaskin vet jag inte, men som drar massa el, bättre och köpa nytt energisnålt, för miljön och plånboken.

  Allt funkade ju men det va hemskt och gick inte att vara i huset första månaden pga lukt och nikotin avlagringar. När är det okej att renovera för er då? Många hus måste rivas för att ingen tar hand om det. Är det bättre?

  Svara

   Restaurering är något annat än renovering. Ni håller på med restaurering!

   Svara

   Nej, absolut inte. Men man kan ju göra saker med måtta. Om ett hus är rökskadat så måste man ju fixa det. Men att riva ut ett nytt kök för att det ej är ens stil går bort i min värld. Om jag flyttat in i ett hus med ett kök som inte var i mim stil och det verkligen störde mig hade jag försökt ’fixa’ det med små medel, inte riva ut allt.

   När det kommer till elapparater håller jag nog med dig. Om de drar mycket ström är det nog bättre att hitta något energisnålare även om man måste kassera något som faktiskt fungerar… Men det är som sagt inget jag har ’bevis’ på (att det skulle vara bäst). Vad säger en expert?

   Svara

    Beror väl också på vad man prioriterar i ett hus. Jag hade kunnat helrenovera också ett nytt och fullt fungerande kök om det inte passade min stil eftersom jag tycker att köket är ett av, om inte det, viktigaste rummet i en bostad. Ett badrum/toalett är inte lika intressant för mig, dit stänger man ändå dörren när man inte använder det under några korta minuter.

    Svara

   Det är väl stor skillnad på att se till att huset inte förstörs (trä måste målas om eller bytas ut, tak måste bytas för att det inte ska komma in fukt) och att byta inredning och renovera kök och badrum för att de inte är trendiga?

   Svara

  Tycker mest det verkar trist att betala (eller låna) så mycket pengar för att renovera ett hem så att det ser exakt likadant ut som alla andras. Kan inte tänka mig något tråkigare eller mer fantasilöst. Marmor och mässing känns så gjort nu. För att inte tala om opersonligt. Ska man renovera kan man väl åtminstone försöka tänka lite själv och inte bara kopiera alla andras inredning rakt av.

  Svara

  När vi köpte hus ville vi inte ha ett renoveringsobjekt. Dels för att vi vill lägga vår tid på roligare saker och dels för att vi sett par som gått isär pga renoveringsslitet. Ett par mådde så dåligt i sitt hus när de äntligen hade renoverat klart det att de sålde det, för de hade bara tråkiga minnen av renoveringsgräl från de olika platserna i huset.
  Har märkt att många tycker man är konstig för att vi inte renoverat något alls. Det är som om alla förväntar sig att man självklart ska byta kök och måla och tapetsera om. Men nej vi tycker köket är fint och tapeterna är helt ok. Och ingenting är slitet. Så skönt att bara flytta in utan att ha dåligt samvete att man måste fixa och snickra. Bor man i hus finns det saker att göra ändå. Gräs att klippa och rensa ogräs i grusplanen och rabatterna. Och så det vanliga underhållet av huset såklart.
  Och våra som nån kallade pizzavalv tycker jag är charmiga och gör huset personligt. Som ni förstår så ser inte vårt hus och dess inredning ut som alla andras. Inga vita väggar och inget svart eller grått kök. Huvudsaken att vi gillar det och vad andra tycker spelar faktiskt ingen roll. Vi vill ändå inte bo i ett showroom.

  Svara

   Till och med min mäklare tyckte det var konstigt att jag inte renoverat när jag sålde

   Svara

  Andrea Brodin la upp en bild på ”barnens badrum” på sin blogg och innan jag läste texten reagerade jag på att hon som inredare hade valt den stilen. Sedan förklarar hon i texten att badrummet kanske inte är helt i hennes stil, men att hon vägrar att riva ut ett ganska nytt och bra badrum. Klokt inlägg som blev en ögonöppnare för mig.

  Svara

  Är helt emot att köpa nya/nyrenoverade bostader och ändå totalrenovera allt för att det måste se perfekt ut på instagram. Det är ett helt sanslös slöseri. Toaletten på bilden ser dock förfärlig ut, gammalt och väldigt slitet. Det behövde faktisk renoveras. Men det var inte ett vidare lyckat resultat, massa mönster i ett pyttelitet rum blir fult och rörigt. Typ som det där galna huset på Liseberg.

  Svara

  Bianca Ingrosso tar väl priset, ska renovera kök & badrum i sin nyproduktionslägenhet. Jätterimligt verkligen…

  Svara

   Eller linn herbertsson som rev ut ett superfint kök på ”lantstället”. Bringans lägenhet behövdes renoveras dock, den som tycker annat är dum i huvudet och bara missunnsam and avuuuundsjuk 🙂

   Svara

  Jag & sambon flyttade in i vårat 70-tals hus förra året. Helt okej med mörkbrunt golv & rätt basic väggar. MEN, badrummet uppe är så.jävla.fult. Brunt kakel & blommiga våtrumstapeter.. uuuuuh.
  Men det fungerar & vi vill inte lägga pengar på att totalrenovera det heller just nu.
  Jag har däremot googlat på hur man kan måla kakel själv, så jag ska budgetrenovera badrummet till våren är tanken.
  Som jag längtar!!

  Svara

  Skitsnygg efterbuld! Älskade lösningen med tvättmaskinerna!

  Svara

  När vi flyttade in i vår nuvarande BR så var den liksom fräsch. Visst det är fel vit färg på luckorna och fel handtag, badrummet är inte kaklat utan våtrumsmatta. Men det är ändå fräscht! Ville göra om köket, men det är ju inget fel på det och vi har inga planer på att bo här resten av våra liv. Hade vi planer på det hade vi nog renoverat. Men snart är det stambyte och det gör ju att vi får nytt badrum (typ gratis).

  Men på nästa ställe är planen att bo så länge vi bara kan, och då köper man ju antingen något som man väljer att renovera helt eller hitta något man slipper renovera överhuvudtaget.

  Svara

  Jag har tagit över min förälders gamla 70-tals hus där det mesta är original och försäkringsbolaget har varit här och kollat och påpekat att jag måste renovera badrum och tvättstuga för att tapeter och golv har sprickor och det är risk för fuktskador. De påpekade också att risken för fuktskador är väldigt mycket större om man lägger kakel och klinker i badrum istället för våtrumsmattor och tapeter, så nu funderar jag på om jag ska vara praktisk och säker, eller om jag ska ta det som är snyggare …

  Men det stora problemet är att få tag på hantverkare här i Stockholmstrakten, hur hittar man dem om man vill vara trygg med att de inte fuskar eller slarvar?

  Svara

   Fast våtrumsmattor och tapeter kan faktiskt vara otroligt snygga!

   Svara

  Intressant. Speciellt de bloggar som typ blivit stora på att ha renoverat. Tänker på Johanna Bradford. Hennes blogg blev ju stor för hon flyttat typ 8 ggr på 10 år och totalrenoverat varenda gång!

  Svara

  CamCam om du ser detta. Har inte Douchbags en olaglig tävling på sin instagram? Borde inte ett företag som drivs av en numera influencer som är gift med en influencer veta hur tävlingar går till?

  Svara

  Jättebra att du uppmärksammar detta ämne och nog hade du vågat ta ställning för bloggkommentatorerna och underbaraclara 👍 hur tråkigt det än är, måste vi jobba för att minska vårt ekologiska avtryck (inte minst jag) och då tycker jag att det är toppen att inspireras av alla influencers som också kämpar med det!

  Svara

  Är det bara jag som undrar om det där är på riktigt? Det ser ju inte ens ut som samma lägenhet. Har man flyttat väggar för att få en större toalett? Har man skaffat en spegeldörr till ett funkishus? Ser jättekonstigt ut i mina ögon. I så fall hade jag gärna tagit den gamla dörren! Gamla dörrar eller för den delen bara handtagen är inte billiga.

  Svara

   Dörren är på andra sidan också?

   Svara

   Kolla bloggen.

   Svara

  I detta fallet tyckte jag det var värt att hon gjorde den här lösningen för att även få in TM och TT. Kolla bloggen.

  Just kök och badrum kan behöva bytas ut och anpassas efter moderna behov även om retroköken ofta håller bra kvalite och endast behövs anpassas och kompletteras.

  Svara

  Vi flyttade in till min mormors gamla hus och gjorde bara ytrenovering. Tycker man kan göra ganska stor skillnad med att bara måla om och typ göra en ordentlig städning 😀

  Svara

  Tycker det var lite orättvist mot just Alexandra Bring, deras boende ser inte ut att ha renoverats sedan typ 60-talet. Då känns det faktiskt extremt motiverat att renovera för att anpassa lägenheten till en modern familj. Blir däremot lite provocerad av Elaine Eksvärd som verkar så övertygad om att hennes vegokost gör en enorm skillnad för planeten samtidigt som hon har totalrenoverat två redan funktionella boenden på bara några år. Eller Amanda Schulman som byter tapeter som andra byter trosor, eftersom hon tydligen kan få ångest av att tapeten hon nyss satt upp känns lite fel.

  Svara

  Är det bara jag som undrar varför dörren är på olika sidor? Har den flyttats? Listerna också bytta?

  Svara

  Alltså Alexandras lägenhet var riktigt sunkig innan! Jag skulle må psykiskt dåligt av att bo i en sådan lägenhet och inte minst pga toaletten.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.