Nellie Berntsson flyttar till Danmark för att rida för Team absolute horses

Vid årsskiftet 2018/2019 flyttar Nellie Berntsson till Sommersted i Danmark för att bo, träna och ingå i Team Absolute Horses.
Hon har lite pö om pö (<— Är detta ett småländskt uttryck?) pytsat ut lite information om flytten så här kommer en sammanfattning av de frågor hon svarat på hittills.

 • Hon kom i kontakt med dem – Familjen Schou – genom att hon ridit på deras tävlingar samt att hon hjälpt till att marknadsföra deras märke Aequipment i Sverige.
 • Hon kommer träna tillsammans med deras andra elever i Team Absolute, rida deras hästar när det behövs och om det går bra så kommer hon ta med sig några av de hästar hon tagit på sig att träna men inte äger.
 • Hon kommer flytta utan sin pojkvän Kevin som kommer börja plugga till hösten och skriver på sin blogg att hon inte är den som ger upp sina drömmar och mål för en kille och att allt går om man vill. Funkar det så funkar det. Jag – CamCam – är lite av en hopplös romantiker men är så glad att hon resonerar så! Heja Nellie!
 • Till en början kommer hon bo tillsammans med andra ”groomsen” men om hon blir kvar längre så kommer hon vilja ha en egen lägenhet inne i Kolding som är den närmaste större staden.
  Hennes blogg och andra åtaganden kommer inte påverkas av flytten utan hon kommer bara behöva planera lite bättre.
 • Hon kommer inte sakna vänner och familj då hon känner sig väldigt klar där hon är nu och eftersom hon redan bor i Skåne så tar det inte mer än 2.5 h med tåg så det kommer gå enkelt för hennes familj att komma och hälsa på henne.
 • Hon kommer fortfarande tävla för Sverige men representera Absolut Horses då alla rider i identiska kavajer mm.

Kanske är detta Nellies sätt att samla på sig så pass mycket erfarenhet så att det svenska landslaget inte kan utesluta henne i framtiden?
Öva på sina ”social skills” då det var en av anledningarna till att de inte ville ha henne i laget?
Hur som är det beundransvärt att Nellie – med sin unga ålder – kör sitt egna race och flyttar iväg, bort från tryggheten för att satsa på sin dröm.

Bildkälla: https://www.absolutehorses.dk

 

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pö om pö kommer från franskan och är vedertaget i Sverige, inget småländskt alltså.

  Svara

   Svara

   Liksom ’tabberas’ (ref. A. Lindgren) inte är någon småländskt utan franska: ’table rase’ = rent bord.

   Svara

    Från latinets ”tabula rasa” = ”tom tavla” väl?

    Svara

     Nja, den svenska/dialektala varianten kommer både betydelse- och uttalsmässigt närmast från franskan, som ju också är det språk som i stor grad och i olika omgångar påverkat svenskan. Sedan är ju franska ett latinskt språk så det finns självklart koppling till ’tabula rasa’, även om det inte är det uttryck som direkt gett upphov till tabberas.

     Svara

      Det var så jag menade, formulerade mig lite för kortfattat 🙂 Tabberas kommer från table rase, vilket kommer från tabula rasa 🙂

      Svara

  Lycka till Nellie!

  Tror hon fixar detta galant!

  Svara

   Instämmer och tycker hon är grym! 17 år, inte ens vuxen ännu och kommit så långt. Galet egentligen 👌
   Och förresten! Det är så trevligt att camcam vuxit sig så stor att hon äntligen skriver ett trevligt inlägg som inte hånar eller avser att trycka ner nelllie.. cam kanske förhoppningsvis har bestämt sig för att sluta trakassera barn? Applåder isf.

   Svara

    Barn, hon är ju myndig i slutet av månaden. Och har enligt sig själv känt sig flera år äldre än hon är sedan hon var 11. Svårt när man i vissa sammanhang vill räknas som vuxen och i andra som ett stackars utsatt barn

    Svara

    Den mesta kritiken här har väl ändå riktats mot hennes föräldrars dåliga omdöme att låta dottern exponeras för pengar i div tveksamma situationer?

    Svara

     Fan jag tycker det känns som hon vart 15 och 16 i flera år, jag 😂 har inte hon vart 15 i typ 6 år? 😂😂

     Svara

  Gött. Danmark är meeeget roligare än Sverige imo 🙂

  Svara

   Är Danmark lugnare än Sverige? Det vet i tusan. 😉 (Rolig på danska betyder lugn. Svenska ordet rolig heter sjov.)

   Svara

    Vad heter imo eller gött på danska då?

    Svara

    Jo jag vet, körde en liten mix bara, uppväxt i båda länderna så mixar skamlöst 🙂

    Svara

  Pö om pö är inte unikt för Småland,nej.

  Svara

  Hur gammal är hon?

  Svara

   17, fyller 18 i höst.

   Svara

    Men då är det väl inte så imponerande. På inlägget lät det som om hon var typ 14. Många tjejer och killar (inkl undertecknad, fast det var många år sen nu) som flyttar hemifrån för att tex gå gymnasiet på annan ort. Att flytta två timmar bort är ju ”ingenting”, det låter på Camcam som hon ska till andra sidan jorden när det skrivs om t.ex. pojkvännen som blir kvar. Kul ändå, för henne såklart, men inte så stor grej egentligen om hon blir 18.

    Svara

     Ja herregud, sonens klasskamrat är 15 år och flyttade nu själv från Stockholm till Umeå för att gå skidgymnasium. Nellie blir vuxen i år och som du säger så låter det som om hon är 14 år i detta inlägg. Det är snarare normalt att flytta iväg än att stanna kvar hemma. Curlingsamhället når ut med sina klor även i denna blogg.

     Svara

     Min unge flyttade till Frankrike vid 15, för att gå gymnasium där – 4 timmar flyg och 4 timmar tåg hemifrån…

     Svara

      jag flyttade också hemifrån efter nian. Visserligen ”bara” 25 mil.

      Svara

       Ja men oj, bara för ni känner någon yngre som flyttat så får man inte tycka att det är beundransvärt av Nellie att flytta till Danmark. Ursäkta ursäkta.😘

       Svara

        Förklara gärna vad som är beundransvärt ur ålderssynpunkten?

        Svara

         Kanske om man utgår från sig själv? När jag var 17 hade jag aldrig varit redo att flytta iväg till Danmark och lämna familjen osv. Så jag är imponerad av att en så ung person gör detta valet 🙂

         Svara

         I – nu fyller hon 18 år denna månad, det brukar hända mycket mellan 17 och 18 år. Dessutom har hon ofta och länge sagt att hon är mer mogen än sina jämnåriga då hon tar mycket eget ansvar för sitt liv och tar sina egna beslut. Så utifrån hennes situation så är det inte stort att flytta 2,5 tim hemifrån till grannlandet Danmark. Skåningar brukar känna sig väldigt hemma i Danmark per automatik dessutom. Inlägget får det dock att låta som om det är något väldigt modigt och stort, som om hon var 13 år typ.

         Svara

        Håller med! Att flytta hemifrån är väl stort oavsett ålder. Måste alltid vara en tävling precis hela tiden i detta kommentarsfältet? Undrar verkligen hur man orkar vara en person som hela tiden ska vara värst…

        Svara

     Jag tänkte samma, jag och många andra i min ålder flyttade hemifrån för gymnasiet då närmsta gymnasiet inte hade så många linjer.

     Svara

     Klart det är en stor grej avsett ålder, vidga dina vyer du med!

     Svara

  Jag tror detta kommer att bli enormt nyttigt för Nellie. Inte bara ridmässigt utan för att hon kommer bort från familjen, ut i ett sammanhang där hon måste anpassa sig och bita ihop och lära sig andra social skills. Visa den där ödmjukheten hon säger sig ha, men som man inte sett mycket av. Sånt som bara måste fungera om hon ska kunna bo och leva där, ihop med andra. I Danmark är hon ingen kändis som här utan en i mängden.

  Jag säger tummen upp! Bra gjort, modigt gjort och hoppas det blir ett kliv uppåt och framåt.

  Svara

   Håller med, men jag tror att hon tyvärr snabbt kommer åka hem till pappa när hon inte blir behandlad som den prinsessa hon tror hon är. Det är hårt jobb att vara beridare utomlands.

   Svara

    Ja när något på plats inte blir som hon tänkt så ringer hon hem. Familjen kommer med lastbilen och på några timmar så är hon hemma igen och samarbetet avslutas. Mellan raderna kommer hon även hinta om hur dåligt hon blev behandlad och att hon därför var tvungen att hämtas hem. Detta är ju standard när det gäller familjen

    Svara

     Känner inte till Nellie och hennes familj men tycker spontant att det låter bra att hon har en familj hon kan vända sig till och som ställer upp när saker går fel!

     Svara

      Som sagt du känner inte till familjen, att det går snett beror 10 gånger av 10 på deras egna handlande men trots detta ska det huggas utåt och skulden läggs på de som påpekar deras egna ansvar i det som skett. Att de är tighta som familj beror på att de inte har några vänner alls då de gjort sig ovänner med samtliga de varit vänner med, haft relationer med/varit i samarbete med, lånat och köpt hästar av eller stått uppstallade hos. Där har du en kort sammanfattning.

      Svara

     Men flickan är 17? Lugna ner er? Hennes liv har just startat? Visst hon ser sur och grinig ut på bilder och låter ibland rätt arrogant men det hör till vanligheten för MÅNGA ungdommar, det brukar försvinna med tiden. Jäklar så bra att hon ska till danmark, ofta kan det resultera i att man värdesätter vänner och familj på ett nytt sett. Och tycker det är synd det där med landslaget, det hade kunnat hanteras bättre.

     Svara

      Fast det där med landslaget var ju nellie som skötte osnyggt, hade hon inte skrivit arga inlägg på sociala media och gråtit ut i tidningen hade det inte blivit någon stor offentlig grej av det…

      Svara

  Det börjar vara vädigtl många irriterande reklambanners och reklamsidor som slår upp på bloggen hela tiden nu. Djävulskt enerverande.

  Svara

   Jag använder Opera på Android telefon och har ingen reklam.

   Svara

  Härligt! Södra Jylland är fantastiskt.

  Svara

  Men hon är ju snart 18 år, hon flyttar möjligtvis ett år tidigare än standard eftersom de fleta går i gymnasiet. Men standard för folk som vill satsa inom ridsporten som inte har massor med egna hästar och kommer från en familj som är flera generationer av hästmänniskor med cred att flytta till typ Tyskland och jobba sig upp.

  Svara

  OT…
  Råkade zappa på tvn och tittar nu på nåt program som heter ”flipping out” avsnitt the new girl på tv8.
  Fy va han Jeff Lewis gör sexuella anspelningar och kränkningar hela tiden.. kvinnorna säger ju stop till och med.. hela avsnittet håller han på..vidrigt. Och nej jag är inte lättkränkt och har humor men gillar inte den där människan alls.. Avsnittet är från 2014.

  Svara

   stäng av?

   Svara

    Haha ja kunde jag ju gjort men ville ju hur det gick med assistenten som han skulle betala nya bröst för. Aldrig sett det programmet tidigare och kommer inte titta igen 😂

    Svara

    Man måste ju kunna reagera på sexism, rasism eller liknande i program , utan att behöva bli ombedd att sluta titta. Det är likgiltigheten som är farlig. Att reagera är sunt.

    Svara

     Tack precis det jag ville få fram. Tänkte ifall någon mer hade sett programmet/avsnittet. Kallar kvinnan för slampa och slampiga kläder osv. Det tog aldrig slut med kränkningarna hela programmet igenom.

     Svara

   Jag såg också programmet och tänkte samma som dig 😐😐

   Svara

  Går hon inte på gymnasiet alls?

  Svara

   Nej, hon slutade skolan efter nian.

   Svara

    Med andra ord, skulle det på något sätt skita sig med hästarna så kan hon inte ens få jobb på Donken? Hur vågar man skippa gymnasiekompetens i dagens läge..

    Svara

     Hon kan nog få jobb oavsett. Hennes cv och lista på erfarenheter är ju inte direkt tom.

     Svara

     Fast hon är ju redan miljonär. Har ett stort namn inom medieeliten, skrivit böcker, driver blogg, modellar för ett klädesmäre, reklampelare och håller träningsgrupper för barn som rider. Så lär nog inte bli något underbetalt yrke som donken 😉

     Svara

      Precis, så länge det finns barn som vill handla billiga skidkläder på tessie och nellie kan leka ridlärare för barn så slipper hon nog donken. Dock hade ett extrajobb på just donken gjort henne gott. Det är en utmärkt skola för att lära sig ta order och utföra sina uppgifter under press.

      Svara

       Skitkläder 🤦🏼‍♀️

       Svara

        Men sluta vara så negativ 🙂

        Svara

       Skidkläder + ritlärare

       Svara

      Några böcker har hon väl inte skrivit….. Andra har skrivit böcker åt henne; givetvis med hennes medverkan osv men hon kan absolut inte skriva böcker själv. Detsamma gäller de flesta sk influencers som ”skrivit böcker” om sig själva.

      Jag tror inte ens att inkomsterna från dessa böcker varit speciellt stor. Spökskrivaren ska ha sitt, fotograferna, etc och bokförlagen betalar ut en royalty som inte ger enorma pengar såvida det inte är en bestsäljare typ Läckberg. (Plus biblioteksersättningen som kommer varje år.) Så Nellies böcker har nog framförallt fungerat som marknadsföringsredskap. Och inget fel i det. Men hon har inte skrivit några böcker själv.

      Svara

       Fast nej. Joakim Lundell skrev inte själv och det står på boken. Men nellie har skrivit själv 🙂 precis som tillexempel Therese Lindgren.

       Svara

        HELT omöjligt. Jämför hennes språk, skrivstil, etc etc på bloggen med hur boken är skriven. Den är inte skriven av Nellie, inte en chans på miljarden. Det är SVÅRT att skriva en bok, en konst, som om hon sagt att hon själv designat och byggt hästlastbilen. Förlåt mig, Nellie, men Nellie skriver väldigt illa. Hon menar väl men skriver dåligt.

        Därmed inte sagt att boken är dålig – den har skrivits av en skribent med Nellies stories som bas. Hon har varit inblandad, berättat, godkänt, etc etc men jag tror inte för ett ögonblick i universum att detta är något hon skrivit själv. Jag tror inte många inser, hur svårt det är att skriva en bok, som sen godkänns av ett riktigt bokförlag med stora, stora krav på språk, upplägg etc etc.

        Mvh Valentina, som själv skrivit x antal böcker till större bokförlag, som är vuxen med språk som yrke, och som heller inte fått alla mina kapitel godkända utan omskrivningar.

        Svara

       Jo, hon har skrivit böckerna själv

       Svara

        Hur tänker du då? Hon har ju ff hjälp av sim mamma att skriva inlägg på bloggen

        Svara

         Har du någon källa på det och sd har det med böckerna att göra?

         Svara

         Vad*

         Svara

        Nej. Det är helt omöjligt.

        Svara

     Hon har lyckats väldigt bra inom andra ämnen än vad gymnasiet lär ut, kanske inse att vi lever i 2018 och inte 1980 längre? Finns annat man kan lära sig än matte och svenska, även fast jag kan tycka att man bör gå gymnasiet av många olika anledningar. Men man måste inte.

     Svara

      Håller med! Idag behövs inte gymnasiekompetens för precis allt. Men – gymnasieutbildningen ger allmänbildning på rätt hög nivå och det är värt minst lika mycket. Om inte mer i slutänden. Det man läser på exvis samhällslinjen är sånt man knappast snappar upp i vardagen, om man inte är extremt intresserad. Många unga idag är otroligt okunniga och har en väldigt trång världs-syn.

      Men jag förstår Nellie, det var tid att satsa på hästarna nu. Gymnasiekompetensen kan hon ta igen senare, fönstret för hästarna/ridningen/sociala media är inte öppen för evigt.

      Svara

       Gymnasiekompetens är överskattat.

       Svara

        Ja det brukar de mindre intelligenta säga

        Svara

         Ojoj, här har vi en med fördomar 😉 för det är ju så intelligent.

         Svara

         😂 helt enig! De som resonerar att gymnasieutbildning inte är lika viktigt idag bör se till framtiden och vilken position de då evt. befinner sig i. Alla handlingar får konsekvenser förr eller senare, även om det idag kan kännas trevligt att bara leva i ”nuet”.

         Om Nellie tex. 15 år fram i tiden tröttnat med att jobba med hästar och SoMe måste hon i princip starta eget företag då de flesta arbetsgivare har gymnasiekompetens som absoluta minimum krav. Tänk om inte mamma och pappa kan hjälpa henne med det?

         Vi vet heller inte hur världen ser ut i framtiden. Robotics tar över mer och mer i en snabb takt, vilket i realiteten betyder att många yrken snart kommer vara överflödiga. Personligen har jag hellre en internationellt gångbar utbildning att luta mig tillbaka mot än ingen utbildning alls..

         Svara

     Vidga dina vyer!!!

     Svara

  Camcam, ett tips är att skriva om Catrin som skippat bloggen och vill leva ett liv utanför sociala medier men ändå lägger ut sitt liv på IG med skrytinlägg och i offerkoftaanda men du vill kanske inte ge henne ngn tid i rampljuset 😉

  Svara

   Hon har väl inte skippat bloggen. Hon har bytt bloggportal.

   Svara

    Har de (äntligen) kickat henne från portalen?

    Svara

    Hon bytte men har nu enligt egen utsaga slutat blogga 😱

    Svara

   Snälla nej, finns inget intressant om henne att skriva om. Så skönt att hon princip slutat kommentera på bloggen. Nu när hon lagt ner bloggen så är det inte lika intressant att synas längre, inte ens utan länk som hon blev ombed att sluta med. Så nej, jag vill aldrig mer höra talas om människan.

   Svara

   Nej, inte ett ord till om den där kriminella personen. Det måste få ett slut nu.

   Svara

   Vad har du det med det att göra?

   Svara

   På hennes konto på FB står det bloggare/influencer…. vilket skämt med influencer och blogga har hon ju slutat med… moget

   Svara

  Du borde dela Prince Ea’s video ”send this to every influencer”. Så har de något att tänka på i nån sekund. För jag tror att många av dem kollar på din blogg.

  Svara

  Nellies familjs tanke är säkert så att nu jävlar ska vi visa landslagsledningen vad de gick miste om. Kommer tyvärr inte fungera då Nellie och hennes familj genom åren visat sig vara omöjliga att samarbeta med. De gör och säger saker i affekt och tror att de genom att gråta ut på sina sociala medier kan få stöd för det de sagt. Dock är det inte 350 tusen minderåriga som har något som helst att säga till om när det kommer till att välja landslag.
  Det finns så fina ungdomar som på ett helt annat sätt skaffar sig de rutiner och framgångar mot hur Nellie gör och det utan att dra till sig oönskad uppmärksamhet längs vägen.
  Vi har riktigt fina YR ryttare för framtiden som matchas på helt rätt sätt inför större uppgifter vid sidan av deras studier dessutom.

  Svara

  Jag pratade med en tjugoåring igår som var orolig över att hennes föräldrar skulle åka på weekend, för hon hade aldrig varit hemma själv förut. Är det normalt? Jag fick vara hemma själv när jag var typ nio och flyttade hemifrån efter nian. Hon sa att hon aldrig vill bo själv för att det ”inte är hennes grej”. Är det hon eller jag som är konstiga?

  Svara

   Hon

   Svara

   Inte så ovanligt, media, politiker m.m pumpar ut hur illa det är i Sverige, och hur farligt det är. Ungdomar har ingen framtid, är en förlirad generation, och jorden går snart under bla, bla bla…
   Inte konstigt om ungdomar blir rädda, osäkra och ångestfyllda, dom håller fast vid det som känns tryggt.

   Det var annorlunda för några år sedan innan internet tog över hela samhället. Du ser allt från all världens hörn och katastrofbilder pumpas ut hela tiden.

   Jag tycker synd om dagens barn och ungdomar, dom har redan i lågstadiet klimatångest, jobbångest, betygsångest, viktångest, utseendeångest m.m

   Svara

    * Förlorad ska det stå!

    Svara

   Kanske inte normalt, men har hon aldrig varit ensam hemma själv så är det ju en helt. Y situation för henne och nya grejer kan vara läskiga oavsett hur gammal man är. Jag var absolut inte heller redo att flytta hemifrån när jag var 20 och var ledsen över tanken att en dag behöva göra det, men man mognar och utvecklas. För andra tar det lite längre tid bara 🙂

   Svara

   Är 23 och är inte redo på låååååånga vägar att flytta hemifrån. Är livrädd för att vara ensam hemma och sover inte alls om jag måste vara själv.

   Svara

    Då är det hög tid att du gaskar upp dig och inse att du varit en myndig vuxen person i fem år redan

    Svara

  Kolding är en mysig stad. Moget av henne att inte hållas tillbaka av ett förhållande också. Blir nog en nyttig och häftig upplevelse för henne.

  Svara

  Vilka sociala skills är det hon saknade/ saknar?

  Svara

   De tyckte att hon hade en dålig attityd och inte var en ”lagspelare”..

   Svara

    Hon var dessutom väldigt på gränsen att komma med i laget rent prestationsmässigt, och samarbetsoförmågan var det som avgjorde till hennes nackdel till slut. Lyssnar man på henne själv i t ex framgångspodden låter det som hon blev av med en given plats, men det stämmer absolut inte

    Svara

     Hon beskriver sig där dessutom som sjukt ödmjuk, inte just det ordet jag skulle komma på att beskriva fröken med

     Svara

      Och du känner henne eller? Härregud vilka bittra avundsjuka människor det här kommentarsfältet består av.

      Svara

       Har du, Hanna, läst kommentarerna hon ger på sin blogg? När någon ställer en fråga som är obekväm, någon inte smörar – hugger hon direkt. Svarar arrogant och snäsigt och riktigt, riktigt otrevligt. Dvs motsatsen till ödmjukt. Något hon behöver lära sig. Man kan vara stark och inte ta nån skit, utan att för den skull vara otrevlig och bitsk för minsta lilla.

       Svara

   När en minderårig av sina föräldrar tillåts skälla ut överdomare på tävlingsplats skapar detta rubriker, när en minderårig anses inte platsa i laget pg avsatt denne tidigare hintat på sina sociala medier inför 300 000 läsare om hur illa hon tycker om de bortskämda ungdomarna hon tävlar mot några timmar efter hon kommit från tävlingen så förstår jag mycket väl att dessa ungdomar ej vill ingå i lag med någon som på sociala medier mellan raderna och direkt ger sig på lagledare och lagmedlemmar om något inte går hennes väg.

   Svara

    Det kan jag verkligen förstå och inte konstigt alls att man då inte platsar i laget.

    Svara

     Sen var ju resultaten inte heller bra nog. Hon pratar om poäng som var höga, men inte poäng per försök, och inte heller jämna resultat. Så nja, den dåliga attityden var bara en del av det.

     Svara

  Önskar Nellie all lycka!

  Svara

  Som 18 åring åkte jag själv till Stockholm för att gå på audition. Klarade det och fick åka till Spanien för trainingcamp (entertainment). Hade därefter träning med dans, sång, språk, presentation skills etc. 14-16 timmar varje dag 6 dgr/vecka i 6 veckor med ytterligare auditions flera gånger i veckan (tänk extrem press) där folk ständigt blev hemskickade.

  Gav mitt allt och var en av få som fick jobb. 1 år i Spanien med 14 timmars dagar 6 dgr/v. gav mig ovärderliga erfarenheter för livet och ordentligt med skinn på näsan. Det är alltså inte ovanligt att flytta utomlands vid 18 års ålder 😀

  Svara

   Tycker nog knappt att Danmark räknas som utomlands när man bor i Skåne…

   Svara

  Tycker att Nellie är grym. Hon jobbar arslet av sig för att nå sina mål och sätter mycket åt sidan för att komma dit hon vill, sjukt målinriktad ung tjej. Heja dig Nellie!

  Svara

   Med mamma som är med och mockar och gör iordning nästa häst och gör klar föregående de flesta dagar i veckan..

   Svara

  Jag är i hästvärlden i Skåne. Absolute horses drivs av slisk, är ”allmänt känt” (även upp till domare på FEI-nivå) hur de agerar. Efter Arezzo förra året, där Nellie var med, finns det historier/rykten. Absolute horses skulle aldrig ha henne som elev om de inte tjänade på det i hennes sociala medier/hennes brand, merparten av deras elever är multimiljonärer (vilket Nellie inte är) och köper hästar för miljoner (vilket Nellie inte gör).

  Svara

   Åh det här vill man ju höra mer om!

   Svara

   vaddå historier/rykten?

   Svara

    Vad som hände i Arezzo. Hur det gått till med de rika danska familjerna som haft sina barn i träning på Absolute horses. Det är blöta ryttarfester med alkohol inblandat även om du är minderårig

    Svara

     Usch, äckliga män.

     Svara

   Det bekommer nog inte Berntssons alls de har ju redan stöttat en pedofil efter all fakta och avslöjanden uppdagades om det

   Svara

    Vaa ???????

    Svara

     Helsingborgs ryttarförenings tidigare profil Tomas hammar som alla vetat om är pedofil. Efter han miste tänarlicens, jobb osv så valde Nelsan att stalla upp sig hos honom och att inte kommentera något om allt som rasade just då med att så många i så många år vetat om vad som pågått. Styrelsen byttes ut då de mörkat detta under lång tid trots att de blivit informerade

     Svara

      Det är vansinnigt att ALLA visste det sedan 90-talet men att inget hände förrän Ponnymamman skrev om det.

      Svara

      Oj, jag visste inte att det var hos honom hon hade hästarna!

      Svara

       Inte nu, det var i en mellanperiod efter de snabbt behövde flytta från han killen som uppträder med sina lösa hästar

       Svara

        Ja, vad hände där egentligen?? För små ridbanor, sas det, men var det hela sanningen?

        Svara

         Nej det är som vanligt, dd blir osams med stallägaren och drar på fläcken. Har följt deras panikflyttar från fem gårdar, en av anledningarna till att de flyttade till Skåne var för att de var helt rökta i Bohuslän och behövde flytta långt bort för att ingen skulle känna till deras dåliga rykte bla

         Svara

  Jag ger det ett halvår, sen kommer samarbetet med danskarna vara brutet. Det kommer heta ”att inget blev som utlovat, och att de andra ryttarna inte klarar av att leva i skuggan av Nellies stjärnglans, och därför behandlat henne avundsjukt och illa”. Vi har sett och hört det förut.

  Fröken Berndtsson blir sur och arg när hon inte får som hon vill eller behandlas med silkesvantar. Nu ska hon alltså flytta ifrån sin familj (som hon styr med järnhand och som helt anpassat sig efter hennes behov och vilja) och ihop med ett gäng tävlingsinriktade ungdomar… Lycka till med det.

  Svara

   Som sagt vi har sett och hört det så många gånger innan 😅 inte lätt när man blivit intalad av sina föräldrar sedan man var liten att man är bättre än alla andra barn att man är speciell och att de andra bara inte förstår det utan är avundsjuka. Därav alla skolbyte, alla bråk med lärare och elever för att inte glömma alla tränare 😂 familjen går genom eld för att upprätthålla bilden av den perfekta familjen.
   Bråken och utbrotten som får barn att gråtande gömma sig. Barn som tar ut ilskan på djuren vid misslyckanden osv är det tyst om. Just det de som tagit upp det blir ju anklagade för att vara hemska avundsjuka och perverterade

   Svara

  Fröken Nellie kan inte göra någonting själv. Hon ska ha med sig 3-4 egna hästar och hon ska ha med en egen groom (hästskötare) till dom. TILL MAX FYRA HÄSTAR!!!!
  Jag har själv erfarenhet av tävlingsstall och att vara elev på den nivån och fyra hästar tar man hand om själv utan problem. Man är där för att lära sig och då får man ju för sjutton ta hand om sina egna hästar.

  Svara

   Jag trodde att hon skulle BO med de andra groomerna?

   Svara

    Det ska hon väl också, till att börja med? Om hon sen blir kvar ska hon skaffa eget boende i byn intill. Vad jag förstått.

    Svara

    Ja men hon ska ha med sig en egen anställd groom också som ska ta hand om hennes hästar.

    Svara

     Det passar väl prinsessan perfekt för hemma klar hon ju inte av att sköta stallet själv utan hjälp idag, de FÅ gånger hon gjort det så har hon ändå med sig någon annan Kevin tex
     Alltid är hennes syster eller föräldrar med och fixar stall, badar, klipper, sadlar på, sadlar av, skrittar av osv

     Svara

   Den hästskötaren kommer bytas ut varenda månad, hon kan inte hålla sams med någon längre än så.

   Svara

  Har jobbat som hästskötare länge, och redan som 16-åring var jag borta veckor i sträck under sommarloven m.m. Hade en sommar hand om ett stall med över 20 hästar själv, allt utom ridning. Skötte all mockning, fordring, in-utsläpp, longering och att göra iordning hästar före och efter ridning åt ryttarna, som red ca 10 hästar var om dagen.

  Det är därför lite skrattretande när Nellie säger att hon ”jobbar hårt” när hon rider sina 4-6 hästar om dagen med hjälp att mocka, fodra och sköta stallet. Tror alla som jobbat på riktigt med hästar håller med mig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.