Det där med trovärdiga samarbeten

Nu tar vi en politisk paus här inne på Bloggbevakning.
Vill man fortsätta diskutera det gör man det i GAMLA inlägg! Nya inläggs kommentarer ska handla om inläggets ämne eller någon härlig off topic så som riskakor, katter, resor eller buffaloskor men politik är icke önskvärt här och kommer raderas oavsett innehåll.

Alltså wow till er som tar studenten 2019. Jag har ju valt att inte ta studenten, men jag förstår verkligen känslan när jag fick hem min mössa ifrån Crownstudent som jag dessutom har designat helt fritt själv.//Nellie

Nog måste det väl funnits NÅGON annan influencer att samarbeta med kring studentmössor än den som absolut tydligast tagit avstånd från att gå gymnasiet?
Någon som i alla fall börjat men kanske hoppat av? Gått några dagar? Till och med det är väl bättre än någon som konsekvent valt bort det?
Att se Nellie posera med en stundentmössa känns ungefär lika trovärdigt som när Isabella Löwengrip uppenbarar sig i kappor från Ellos eller klockor från Daniel Wellington, som vi alla vet kasseras så fort bilden tagits och fakturan betalats.

Och när jag ändå är igång så kan jag ju passa på att påpeka att Nellies tävling bryter mot Instagrams regler, men det är ju sen gammalt. Säg den influenciska tävling som inte gör det…
Så ett icke trovärdigt samarbete och en tävling som bryter mot Instagrams regler – en stark start på veckan för Nellie Berntsson alltså. The struggle is real som kidsen säger på sociala medier! (Kidsen – och Gustaf Fridolin)

Nellie försöker kanske mynta 2018 års hösttrend?
Att få den där Emili Lönneberga-myssen ersatt av en broderad studentmössa? För ett antal år sedan gjorde ju bowlingskon en utbrytning från bowlinghallarna och in i vardagen. Kanske är det studentmössans tur nu? Man har olika broderier för olika tillfällen – tänk som en Facebookstatus. Vore det inte något?

Tack för tips!

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här är ju verkligen skämmigt. Hur kan de med uns samvete använda en influencer som marknadsföring av designade studentmössor när influencern inte själv tänker ta studenten ens?

  Det skulle ju vara samma sak om de använder en vegetarian för att marknadsföra päls.

  Svara

   Varför skulle inte en vegetarian kunna marknadsföra päls?
   Bara för att man äter ”plantbaserat” behöver man väl inte avstå från att bära flådd mink?
   Du kanske menade vegan och inte vegetarian?

   Svara

    Tomato tomato. Du förstår väl resonemanget?

    Svara

     Vegan och vegetarian är två helt olika saker. Inget hindrar dock att en vegan också är vegetarian men en vegetarian blir inte automatiskt en vegan.
     Många gör inte skillnaden – Bella t ex. Hon skriver ofta att hon äter ”veganskt” när det egentligen är en vegetarisk rätt. Att vara vegan innebär mycket mer än att äta grönsaker. Bl a att man inte har skor, kläder eller handväskor av riktigt läder.

     Svara

      Nobody cares Sean.

      Svara

       Åh Scrubs <333

       Svara

       hahhahahhahahhahahhaha

       Svara

     Det är faktiskt en väsentlig skillnad på vegan och vegetarian.

     Svara

      Ja det är ytterst få som är äkta veganer idag, att säga man är vegan och sen handla billigt Kina skit på HM och åka utomlands varje år nej då är man inte vegan!

      Svara

       Vegan eller lakto ovo vegan

       Svara

        Lakto-ovo -vegetarian.

        Svara

       Varför kan man inte åka utomlands som vegan?

       Svara

        Bra fråga. Antagligen för att veganer ”ska” vara moraliskt perfekta och aldrig göra något som i något led medför skada för djur, andra människor eller miljö. En konstig missuppfattning och komplett omöjlighet. Egentligen handlar veganism om att inte vara onödig rövhattig mot djur, inte att göra vardagen och livet så asketiskt och svårt som möjligt för sig själv.

        Svara

    Men sålänge majoriteten fatta poängen så behöver inte massa veganer säga skillnaden.
    Vem bryr sig?
    Svältande barnet i Afrika?

    Svara

     Svältande barnet i Afrika? Jag tror att det barnet skulle uppskatta mer om du skulle specificera vilket land det handlar om. Alla barn i Afrika svälter inte men det kanske du inte heller bryr dig om? Vegan/vegetarian, Gambia/Somalia, tomato/tomato.

     Svara

      Så det finns inte flera svältande barn på olika ställen i Afrika?
      Men för att göra det enkelt.
      De svältande barnen i hela världen?

      Svara

       Du måste specificera vilket land det handlar om! Barnet skulle uppskatta det.

       Svara

       Ja? Det är väl självklart att sluta använda floskler som svältande barnet i Afrika? Afrika är mycket mer än ett ställe där barn gråter av svält.

       Svara

      Du har lyssnat på Hans Rosling märker jag. Ja, man lärde sig mycket av honom.
      T ex att mycket i världen är betydligt bättre än vad vi tror här uppe i norr.

      Svara

       Nej, jag är intresserad av världen och läser om den.

       Svara

     Nä, ärlig talat så förstår inte jag att hen menade både veganer och vegetarianer eftersom hon bara skrev VEGETARIANER. Vegetarianer äter inte kött eller fisk medan veganer utesluter alla animaliska produkter som mjölk, ägg och inte heller använder duntäcken, skinn, silke osv.
     Så nä, jag hade inte fattat faktiskt. 🙃

     Svara

      Vegetarianer äter inget animaliskt, lakto-ovo vegetarianer äter mjölkprodukter och ägg. Sjukt jobbigt att behöva förklara detta hela tiden, därav att många vegetarianer säger att de är veganer för att undvika missförstånd.

      Svara

   Å andra sidan har hon nog läsare som till stor del är deras målgrupp. Det är ju DEM företaget vill nå ut till. Inte till en influencer som är 30, men tagit studenten, för den influencern har nog inte så många 19-åringar som läser bloggen som exempelvis Nellie. Är hon den bästa att göra reklam för dem? Nä. Inte optimal men hon når ut till en stor del av målgruppen. Här ska hon ju ändå bara visa upp mössan.

   Svara

    Instämmer. Dessutom klär hon bra i mössan… första jag sett som bär upp en sån svamp.

    Svara

    Sååå….. Stockholm marathon, eller Sweden Ironman, skulle välja henne (eller nån annan söt influencer), iförd löparmundering och med finishermedalj runt halsen springande över mållinjen, som reklam för sina tävlingar? Om influencern inte kunde springa en meter? Knappast! De har nog lite mer stolthet….

    Svara

     Handlar väl inte om stolthet? Jag vet inte hur sportevenemang har det med principer och stolthet – kanske har de mer av det än ett ”dumt” studentmösseföretag.
     Oavsett: detta är ju ett klädesplagg, mer eller mindre. Det finns flera influencers som gjort reklam för t.ex. träningskläder fast de själva sagt att de inte tränar särskilt mycket. De är liksom modeller. För sällan har väl ”riktiga modeller” något med det märke de marknadsför att göra?

     Nellie ska inte PRESTERA något heller, som om hon skulle göra reklam för Ironman. Hon sitter där och ser söt ut med mössan på och några i målgruppen tänker, medvetet eller omedvetet ”ooh så fin studentmössa / så fin Nellie är i mössan det vill jag med vara / ooh jag har chans att VINNA en studentmössa så jag slipper betala för en egen.” Företaget påverkar sin målgrupp genom Nellie och det är det de vill. Mission accomplished.

     Svara

      Ja, det är klart att det är mission accomplished. Absolut. Liksom all reklam. Men – jag hade, i hennes kläder, skämts och tyckt det hela var lite pinsamt. Och väldigt, väldigt Icke Trovärdigt!

      Svara

       Det är hennes jobb. Och hon skadar ingen genom att visa en hatt.

       Svara

  Påtal om samarbeten, varför använder inte youtubers YouTubes egna ”denna video innehåller reklam/sammarbete” text som visas i början av videon, Helen Torsgården använder sig av den, medans Therese Lindgren inte gör det?
  Samma med instagrams egna sammarbete text som blir ovanför bilden.
  Är det annorlunda med reglerna angående samarbete med ett blogg inlägg där det ska framgå direkt överst att det innehåller reklam än på instagram och YouTube?

  Svara

   Tror det är för att den fliken inte är synlig när man laddar upp en video. Man måste klicka på en flik för att hitta rutan som sedan ska kryssas i. Förmodligen vet inte Therese om detta men detta är bara en gissning från min sida.

   Svara

    Therese vet garanterat att den finns då den dyker upp då och då, oftast när det skrivs om någon som åkt dit på smygreklam

    Svara

  På vilket sätt bryter hennes tävling mot reglerna? Det finns ju en motprestation som steg nummer 2?

  Svara

   Om jag inte minns fel så får man enligt Instagram inte ha tävlingar där man ska tagga X antal vänner

   Svara

   Ja, det du skriver om omfattas av lotterilagen, men att utnyttja människors relationer – genom att kräva taggningar som ett tävlingsmoment – strider mot Facebook och Instagrams egna regler och kan resultera i att ens konto raderas.

   Du kan läsa mer om det här – https://bloggbevakning.se/2018/02/10/okunskapen-ar-enorm/

   Svara

    Tipsa sidan Östensson på Facebook om detta de bryter mot reglerna i sina tävlingar. Vad de kräver är att deltagare taggar namn på andra och nu sist i vilken butik de vill hämta ut sin vinst få de har ca 8-10 butiker totalt.

    Svara

     Tipsa dom själv?

     Svara

   I Sverige har vi en reglerad spelmarknad. Detta innebär att det i regel krävs tillstånd för att arrangera lotterier. Tävlingar där vinnaren utses genom ett slumpartat moment, t.ex. lottning, anses utgöra ett lotteri. För reklamlotterier ges enligt praxis inga tillstånd.
   Tävlingar som arrangeras i sociala medier måste därför avgöras genom en prestation och inte genom slumpen. En prestation kan exempelvis vara att skriva en motivering till varför deltagaren ska vinna eller att utforma en slogan.
   Det räcker alltså inte att man utser vinnare som endast taggat två personer eller uppfyllt ett krav att följa någon och/eller gilla något. Det ska därutöver alltså vara något som kan bedömas subjektivt dvs en motivering, slogan eller förslag till namn.

   Svara

  🙄

  Svara

  Det var det roligaste, skrattar högt, tack

  Svara

  Bara jag som stör mig på att hon skrivit nellie med litet n?

  Svara

   Det var det första jag lade märke till också och störde mig enormt på det med!

   Svara

   Hon har ju inte gått gymnasiet så det är väl inte så konstigt.
   Det är där man lär sig stava, tror jag.

   Svara

   Knappast värt att nämna! 😏

   Svara

   Jaaaaaaaag! Det ger ju ett än mer oseriöst intryck. Ryser.

   Svara

  Men jävlar vad dumt…

  Svara

   Typ lika komiskt som Trump i militäruniform.

   Svara

  Bryter gång på gång på reglerna kör samarbeten utan ens en enkel märkning. Skatteverket borde kolla upp dessa sk. hobby influencers som låtsas ha riktiga meningsfulla jobb som denna under

  carolinejansson85 Gokväll finisar✨
  Snart ska vi följa den spännande valvakan, men först vill jag tipsa Er om rabattkoden ’carolinejansson85’ hos @posterstore som ger 30% på alla posters (gäller ej selection) fram till kl 00.00 inatt, så passa på att förnya väggarna till hösten🍁
  Trevlig kväll, dags att laga varm smörgåstårta till tv-tittandet

  Svara

   Varm smörgåstårta? Vad har jag missat?? Fy bubblan

   Svara

    Personen kanske bara tog och kopierade texten från hennes sida.

    Svara

     Ja det förstår jag men jag har ändå inte hört talas om varm smörgåstårta.

     Svara

      Tänker varm som i rumstempererad från Statoil 😂

      Svara

       Haha jag läste rumptempererad 😀

       Svara

        Varm smörgåstårta är hönökaka med creme fraiche, purjolök och bacon mellan varje lager bröd. Eller ja, en variant av det iallafall! Asgott.

        Svara

         Aha.. så den är varm alltså?

         Svara

         Statoilsushi är allt jag tänker på.

         Svara

    Finns en uppsjö av varianter, denna är dock sjukt god https://www.hemmets.se/recept-varm-smorgastarta-med-ost-och-skinka/!

    Svara

  Två människor utan ett liv… Enormt? 😂

  Svara

  OT men var det bara jag som läste det som ”Buffa-loskor” och inte ”Buffalo-skor”? :p

  Svara

  munckiiins profilbild
  munckiiin

  Alla vill ha samma får en Gratis matta ska de andra minsann säga ooh va fin för ett eventuellt möjligt samarbete med företaget i fråga.
  munckiiin I samarbete med @kilandsmattor har jag fått hem denna snygga viskosmatta 👆🏻
  Här är en liten sneek peek, åhh vad jag älskar den! Supernöjd!! 😍 #kilandsmattor #samarbete
  amcehrSå snygg matta 🤤
  livingbyannetteSupersnygg🙌🏻🙌🏻
  annamatkovichMen ohhh jag har letat efter en matta i flera månader utan att lyckas. Ska in och kolla 😍
  diamanten_specialSå snygg matta 😍😍😍😍
  josecancinoPerfekt att lägga dig på när du blir utMattad 👌🏽
  homebyamraSåååå läckert👌👌👌👌🌺
  nharis_lifeWow så snygg 😍
  tatjanainspoSå snygg matta👌 så mkt fint hos @kilandsmattor Drömsamarbete ju🙌
  inredningochdesignSuuuperfin, älskar denna😍😍😍🌟
  interiorby_mariaDen är sååå fin 🙏🏼😍❤️ kram fina
  munckiiin@interiorby_maria Helt underbar! 😍 Kram hjärtat ❤️
  munckiiin@inredningochdesign åh tack, är helt förälskad 😍💞
  munckiiin@tatjanainspo Tack hjärtat, kunde inte bli nöjdare 💗
  munckiiin@nharis_life Älskar den 😍❤️
  munckiiin@amcehr Den är helt underbar, like walking on clouds ☁️💗
  munckiiin@annamatkovich Kunde inte bli nöjdare 😍👌🏻
  munckiiin@josecancino hahaha, perfekt ja 👌🏻😀
  munckiiin@livingbyannette åh tack, den är underbar 😍😍
  munckiiin@diamanten_special tack så mycket, älskar den verkligen! 😍😍
  munckiiin@homebyamra Jag är helt förälskad! 😍❤️👌🏻
  interiorby_maria@munckiiin Verkligen 😍 kram ❤️
  josecancino@munckiiin tur att den fanns i den Matt-gråa färgen👌🏽
  nharis_life@munckiiin det förstår jag hihi mönstret va ju jättefint 😍
  flutra86😍😍
  munckiiin@flutra86 😍👌🏻🙏🏻

  Svara

   Alla jävla smileys

   Svara

  Ingen samarbete men tja är man marknadschef marknadskoordinator kanske man kan kringgå lite reglerna där ser ni alla dessa influencers gör ett strålande jobb.
  idamarieisaksson Nytt lashlift ✅ Som jag skrev i senaste numret av @tidningenmama – det är mitt bästa quickfix! Tack @younique_helsingborg ✨🙏
  younique_helsingborgFinaste 💕💕💕🙏
  idamarieisaksson@younique_helsingborg Tack bästa du! 💓🙏💓
  hannahkjellDin tröja 😍🙌🏻 får jag fråga vart den är köpt ifrån?
  idamarieisaksson@hannahkjell Den kommer från H&M, köpte den förra veckan! 😘
  ohshiine💛💛💛
  mimilicious_and_theo☁️
  hannahkjellTack snälla rara för tipset!! 😘
  karolinesturesson👌🏻😍
  hannav12Så fina bryn! Fixar du dem själv?
  dadashomestyleSå vacker 😍

  Svara

  Hon gör ju reklam för precis vad som helst. Från mjölk till studentmössor 💩

  Svara

  Känns verkligen som att alla företag fått förklarat för sig att ”det är influencermarknadsföring som gäller nuförtiden”, men utan att förstå på djupet att man kanske ska se till att samarbetet är trovärdigt också. Verkar ju gälla både stora och små företag.

  Svara

  Lika dumt samarbete som om en kille skulle göra reklam för tamponger. Det var väl senast i förra veckan hon skrev att hon väljer och sållar bland sina samarbeten noggrant. Fast vad kan man vänta av någon som höll på att inte ens klara av grundskolan.

  Svara

   Din svenska var ju inte heller felfri. Sista meningen?

   Svara

  Vad är skillnaden mellan att ha ”ett samarbet med…” ovanför sin bil eller en hashtag istället, typ #Ad? Visst, det är missvisande för följarna MEN tjänar de mer om de bara använder en hashtag? Många verkar ju skippa det förstnämnda av en anledning 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Enligt svensk lag så ska läsaren kunna se att det är reklam INNAN de läser själva reklamen för att kunna välja bort den, men exempelvis amerikansk lag är lite slappare och accepterar #ad på slutet.

   Svara

    Jo, men varför envisas de med att inte ha ”i samarbete med” över sitt foto på Instagram? Förstår noll…

    Svara

  Bra camcam nu räcker det med politik. Ha en fin vecka. 😊

  Svara

  Haha tänkte samma när jag såg inlägget igår. Hur tänkte företaget och Nellie här liksom?
  Och bilderna? Nellie på Laissa är ju jätte fin men den andra med det uppdukade ”student bordet”

  Svara

   Haha va? Får mig att tänka på en kompis som hade studentfest men inte tagit studenten, hon hade knappt tagit ett enda betyg. Familj och släkt kom dit ändå med pengar och dyra presenter och vi firade som om hon hade tagit studenten. Jag förstod efter en stund hur det låg till och kunde inte begripa hur hennes föräldrar kunde spela med i charaden. Idag som vuxen fattar jag att de antagligen skämdes och inte ville berätta för omgivningen att deras unge inte hade tagit sig igenom gymnasiet. Det är viktigt med fasader i de övre samhällsskikten.

   Svara

    Det är vanligt som bara den. Student är för många ett datum bara, inget med att fira resultat eller prestationer. Trots det har flärden i firandet gått upp.

    Svara

    Studentexamen avskaffades 1968, sedan dess har ingen ’tagit studenten’…

    Svara

     Nej, men idag är ”ta studenten” synonymt med att man är klar med gymnasiet/fått slutbetyg och kan fortsätta vidare ut i arbetslivet eller högre studier.

     Svara

     Beror på vilket land man bor i 😀

     Svara

      Ja, en del bor i Tibet, andra i Lesotho t ex 🙂

      Svara

       Man tar fortfarande studenten i t.ex. Finland. Hur det är i Tibet eller Lesotho vet jag inte.

       Svara

  OT. Både Dasha och Joanna har skrivit om julbordet på Hallwylska utan att markera det som något samarbete. Så ofta som de äter där kan man ju inte tänka sig något annat än att de får någon kompensation för de inlägget.

  Svara

   Margaux har också gjort det!

   Svara

    Margaux har markerat det som samarbete.

    Svara

     Ah hon är väl den enda lite mer seriös upplever jag!!

     Svara

   JULBORD I SEPTEMBER? Nu går det fan för långt

   Svara

    Då kan man ju käka påskägg på julafton så det blir lite omväxling 🙂

    Svara

    Fick upp min första julreklam på facebook igår 🙁

    Svara

   Detta har jag reagerat på många gånger. I synnerhet som Dashas pojkväns bror är delägare sedan länge.

   Svara

    Intressant det visste jag inte, nu känner jag att jag inte tror på något de skriver om det stället!!

    Svara

     Inte bara delägare, utan även VD för hela bolagsgruppen där Hallwylska ingår. Gillar Dasha, men denna ständigt återkommande reklam sedan förhållandet med Douglas inletts har inte skötts snyggt.

     Svara

  Isabella Löwengrip fick igår cateringsmat från någon restaurang företag som heter Matsällskapet att hon struntar i att reklam och samarbetsmärka men samtidigt länka till företaget rimmar illa i minna öron klart att hon inte betala för maten.

  Svara

   Om du nu misstänker detta så får du testa att anmäla. Men allting är inte sant bara för du tror eller misstänker något 🙂

   Svara

   Inte första gången hon bara länkar till ett företag utan att närmare förklara om det är ett samarbete och hur det i så fall ser ut.
   Verkar som hon är livrädd för att tala om när hon fått något gratis som kan anses som inbesparade levnadskostnader och bli skattepliktigt. Länkar man till ett företag måste man som läsare utgår från att det är ett samarbete, spons, reklam eller dylikt. I synnerhet när det gäller Bella som inte gör något gratis.
   Men fick bilhandlaren verkligen betala reklamen när de var snälla och lånade ut en Bentley en helg? Jag tycker det skulle vara väl magstarkt att debitera någon som varit hygglig och lånat ut en bil värd flera miljoner.

   Svara

  Camilla Läckbergs insta – vilket föredöme hon är gällande reklammarkering! Hon tydligt märker ut som ”samarbete” där hon pratar om hur nöjd hon är med att ha testat lashlift via nåt företag. I och med att hon är investerare i företaget genom hennes och Christina Salibas ”Investinher” så vill hon vara extra tydlig. Bra Camilla!

  Svara

   Haha hon vågar inte annat längre efter att hon blivit påkommen… annat var det innan, noll reklammärkning.

   Svara

  Jättebra att du skriver om detta! Finns ingen annan som ligger på som du i dessa ärenden, som jag känner till? Jag vill att influenser skall bli respekterat och ett arbete som andra och då krävs det lite sanering och att bloggarna förstår att de inte kan marknadsföra vad som helst utan att det behöver finnas en rimlig koppling till deras person. Tycker jag ser mer och mer reklammärkning och jag tror att det beror på denna bloggen! Kör hårt!

  Svara

  Jag tycker det är hånfullt, faktiskt. Studentmössan, med ens namn på, är något man förtjänar. Ett bevis på att man jobbat sig till något som inte är för givet.

  Inget man poserar i när man inte läst en endaste dag på gymnasiet. Det är bara så, så fel, tycker jag. Man hänger inte på sig en finisher-medalj i ett marathon om man inte sprungit en meter.

  (Att Nellie valde att satsa på hästarna istället för gymnasiet är en annan sak, kanske ett korrekt val för henne. Det är inte det jag menar.)

  Svara

   Eller hur?!

   Svara

   Eller hur! Det är verkligen något man förtjänat efter hårt arbete i skolan.

   Svara

   Haha nej, studentmössan är något du bara köper. Betyg är det du tänker på.

   Svara

    Nej, jag menar studentmössan. Den är en symbol precis som en finisher-medalj. Ett tecken man kan bära med stolthet för den betyder att man klarat av något speciellt.

    Svara

   Ja.. undrar vad hon tyckt om att nån köpte en jävla massa vinstrosetter och började sätta upp på väggen för ”det är en mäktig känsla att ha dem där” 😂😂

   Svara

    Bulls eye

    Svara

    Jaa!!! Med sitt namn på, i guld!

    Svara

  Hur anmäler man detta till Instagram? Hittar inget alternativ för just detta under anmälan

  Svara

  ”Valt att inte ta studenten”.. alltså VA :O
  När jag tog studenten beställde vi i klassen likadana mössor från samma ställe. Har ungdomarna nu alltså olika mössor på sig?

  Svara

   Finns så många leverantörer nu, kommer några till skolan men alla kan beställa var de vill. Så var det iaf när jag tog studenten för tio år sen

   Svara

   Man väljer inte att ”ta studenten” – man väljer att inte vidareutbilda sig på gymnasiet. Ett språkfel, så att säga.

   Svara

    Språkfel av mig, där….. Skulle stått ”..att inte ta studenten”.

    Pling!

    Svara

   Om du verkligen tagit studenten så måste det skett 1968 eller tidigare, eftersom studentexamen då avskaffades, vilket innebär att du är minst 70 år. Saker kanske har förändrats sedan dess?

   Svara

    ”Studenten” idag är givetvis inget exakt och regelkontrollerat. Men det är symboliskt, mössan (och utspringet då alla slänger dem i luften) är ett symboliskt tecken på att man genomgått gymnasieutbildningen och klarat den med fullständiga betyg. (Även om jag vet de som är med fast de fått underkänt i vissa betyg…) Jag tycker, personligen, att man är hånfull om man poserar med en sån mössa, med sitt namn på, utan att ens ha gått en dag på gymnasiet.

    Jag beställer heller inte finisher-tshirts med Ironman-logon och mitt namn på, om jag inte genomfört en IM, även om det är fullt möjligt att designa en egen. Och posera med den på foton. Kanske till och med få en massa betalt för det!

    (Och nä, jag har inte fyllt 70.)

    Svara

  Också att hon sitter utan hjälm, så dumt!

  Svara

  Det här är faktiskt nästan konstigare än när Bella (och en tjej i min klass som hoppade i i februari i trean efter två år av skolk) var med på studenten. O.o

  Svara

   Varför avvisas de inte? Jag gick i det värsta gymnasiet på kungsholmen (!), st:Görans, och de som inte tog studenten fick inte vara med bärandes studentmössor.

   Svara

   Ja, vi hade en tjej som ”lallat runt” på gymnasiet i tre år. Hade väl knappt någon godkänd kurs. Hon köpte sig minsann en studentmössa, skulle bestämt åka flak och gå på studentbal osv – hon skulle minsann fira med oss. Kan då säga att vi andra tyckte det var mycket märkligt. Vi var många som hade kämpat hårt för våra betyg och vi firade såklart – med all rätt – och där kom hon hoppandes och firandes trots att hon faktiskt inte hade något att fira över.

   Det är bra många år sedan nu, men blir fortfarande irriterad över detta.

   Svara

    Varför lägga energi på det?!

    Svara

     Träffad? 😉

     Svara

     Vill du ha en kirurg utan examen?

     Svara

      För gymnasiet och läkarlinje är jämförbara 😅

      Svara

       Fattade du poängen?

       Svara

  Men gud. Detta måste ligga överst på listan över ologiska samarbeten??! Vet inte vem som är den största idioten, de som väljer att betala eller den som har mage att ta betalt för NOLL trovärdighet??!

  Återigen ett bevis på att den där familjen inte har inågra skrupler alls, man borde inte vara ett dugg förvånad.

  Svara

  Haha det är ju bara komiskt att just Nellie gör reklam för studentmössor. Men jag reagerade på att det bara är september? Är det verkligen dags att börja planera för student 2019?? Var 10 år sedan jag tog studenten så kommer inte ihåg, kan ju även ha ändrats iofs.

  Svara

   Vi beställde våra studentmössor i september/oktober och fick dem i februari när jag tog studenten 2013. Eftersom alla kan göra vad de vill med sin egen mössa och många väljer att beställa från samma företag gäller det att vara ute i tid 😊

   Svara

  Är i min topp 3 över icke trovärdiga samarbeten. Ellos, Jotex och alla liknande kan man ju inte räkna in. Ingen som har de plaggen.

  Svara

  En person i min närhet avskyr det könsneutrala pronomet hen och vägrar använda det då hen anser att det bara finns två kön.
  Försöker få hen att förstå men det går inte, någon som har några bra punkter som jag kan använda mig av?

  Svara

   Hen behöver ju inte användas för de som definierar sig som något annat än man eller kvinna. Hen är ju ett jättebra ord istället för att skriva ”hon eller han”.

   Svara

    Man måste inte använda det.

    Svara

     Oj skulle inte svara under din kommentar utan under imses, tryckte fel

     Svara

     Nej, man måste inte använda det, men om en person ber en att använda ett annat pronomen, så kan man väl respektera det? Inte exkludera någon som inte identifierar sig som kille/tjej

     Svara

      Den/det? 🙂

      Svara

       Spelar du dum nu?

       Svara

       Hahaha

       Svara

   Att använda ordet ”person” istället.

   Svara

   Börja kalla personen för ”den där” inom hörhåll.

   Svara

   Låt personen vägra ordet. Man måste inte använda sig av det. Respektera det 🙂

   Svara

   Kan personen inte bara använda ditt namn så är problemet löst? 🙂

   Svara

    Det handlar inte om mitt namn, det handlar om att förneka människor som inte identifierar sig som han eller hon.
    ”Man måste inte använda hen”, varför skulle man inte göra det om en person använder det om sig själv.
    Vad kostar det att göra det?

    Svara

  Kände bara en stor suck när jag såg det. Å sen vinglasen med hennes namn på…
  Känns så fel när en annan kämpade med blod svett och en hel del tårar för att få ta på sig mössan. Vi hade ju tom en ceremoni och fotografering när mössorna kom. Att gå ut gymnasiet var en sån stor sak man blev ju vuxen (lol vad fel man hade)

  Svara

  Ställde frågan längre upp, hur anmäler man?

  Svara

   Sluta ge mig likes, ge mig förslag på hur man gör istället.

   Svara

    Mens ellllerrr

    Svara

     Folk som du Anonym 17.35… jobbiga jävlar allihop

     Svara

   Haha jag förstår frustrationen! Händer ibland på öppet spår att min fråga/kommentar får en hel del likes men inga svar och jag fattar inte varför..?

   Kan dock inte hjälpa dig vad gällde ditt ärende 😛

   Svara

  Då bröt väl Johanna T:s tävling förra veckan också mot reglerna? Den verkade liknande. Tagga hit och dit och gilla på facebook och instagram.

  Svara

  Är jag den enda som tycker att hon är jätte lik Dessie på detta foto?

  Svara

  hon bryter ofta mot lagen. Jo hon är lik Dessie och lite lisa holm

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.