Influencers på valdagen

Igår gick valet av stapeln och vissa av våra kära influencers var aktiva på ett eller annat sätt.
Så här såg det ut under valdagen eller dagarna leading up to:

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilket kaos det kommer bli ett tag framöver
  Men… 🌹🌹🌹🌹💕

  Svara

  Jag skulle föredra om Moderaterna och Sicialdemokraterna tillsammans med kanske Centern kunde bilda regering. Tiden när ett parti kunde regera så som S gjorde under många decennier är troligen förbi, befolkningen är ganska polariserad och då krävs det att några seriösa partier jobbar med varandra över blockgränserna.

  Svara

   C, L, KD & MP är alla partier som jag kan se samarbeta med både M & S. När blocken bildades kunde jag inte för mitt liv inte förstå varför och blockpolitiken stör mig fortfarande. Jag håller mig oftast till de mindre partierna men när de är färgade av ett block så förlorar de i mina ögon. De ska driva sin politik och kärnfråga, inte ty sig som valpar till det större partiet i respektive block.

   Svara

   Fast befolkningen är nog inte riktigt så polariserad som man kan tro. Hoppas jag. Tror mycket handlar om att vi har en blockpolitik som får det att se ut som att det är så uppdelat.

   Svara

  Ej sosse men måste säga att Stefans tal imponerade! Första gången jag kände nåt rejält positivt av att lyssna på honom! Märklig känsla det haha 🙂

  Svara

   Han är lugn, stabil och trygg. (inte heller sosse)

   Svara

   Blev också imponerad, han kändes milslångt mer professionell än alliansen när de samlades hos SVT.

   Svara

    Verkligen!

    Svara

    Instämmer! Löfven imponerade stort, starkt tal, han växte verkligen. Han känns som den enda som kan leda Sverige – klok, trygg, stabil, human, logisk och kan stå pall när det blåser – de andra är inte där, långt ifrån…

    Löfven har erfarenheten som de andra saknar och jag tror att det bästa är att ge honom lite mer tid.

    Tror att Björklund är inne på att samarbeta med Löfven, och det vore väl inte helt fel.

    Svara

     Men har du missat honom i de de debatter han varit med i? Helt katastrofal, till och med sossarna själva har försökt att göra skadan mindre efter varje tillfälle.. Hans tal på deras valvaka kändes som ytterligare ett kampanj-tal.

     Svara

      Nu är största delen av Löfvens jobb inte att föra debatter, hans uppgift är att leda landet på bästa sätt.
      Att mediatränas som Alliansen gjort är inga problem, det var ju inte så bra tydligen enligt väljarna.

      En lugn och sansad person är bäst för landet.

      Svara

   Han borde ha hållit stora delar av det talet dagen innan valet. Det hade S tjänat mängder med röster på.

   Svara

    Gäller ju att massmedia släpper fram honom också….

    Svara

    Fast han har ju haft liknande tal tidigare. Tror många av S-potentiella väljare gick till v och kanske viss del stötta mp men säkert också till centern.

    Svara

    Håller med! Det talet borde ha hållits innan valet. Starkt tal… Han kändes väldigt klok och som en trygg och bra man som klarar av att leda ett land – ingen av de andra partiledarna är där, inte i närheten, och de saknar Stefans erfarenhet.

    Svara

   Jag instämmer, tycker att respekt är viktigt och att smutskasta blir bara fånigt när det är vuxna människor som ska representera sina väljare. S blev störst och bör få välja tycker jag.

   Svara

    Håller helt med. Respekt ist för smutskastning inger trovärdighet. Flera av de andra visade dåliga sidor tycker jag och sjönk i mina ögon. Löfven är den enda som passar som statsminister och folket har röstat för honom och S trots tappet.
    Skulle de andra rösta bort honom och S få stå utanför regeringen så är det ju bullshit att svenska folkets röster gäller. Största partiet, överlägset största, borde självklart ingå i regeringen.

    Svara

   Nja, vet inte. Han pratar om att ”bryta blockpolitiken”. Jättefint ju, men varför blev det så viktigt nu, varför har han inte kämpat för det tidigare? För att nu står det fullständigt klart att sossarna inte kan regera utan stöd över blockgränsen. Han positionerar sig bara inför det som komma skall. Så uppenbart.

   Svara

    Han har tidigare också varit öppen för och i viss mån kämpat för att bryta blockpolitiken. Inget han hittade på efter gårdagens valresultat.

    Svara

     Men det är ju Alliansen som stoppar brytandet av blockpolitiken.

     Svara

   Instämmer helt. Delar i nte heller hans ideologi. Men tycker hans tal kändes stabilt och proffetionellt.vilket gav mer att önska åt vissa övriga.

   Svara

    Håller med. Stabilt och proffesionellt, mycket bra tal av Stefan Löfven. De andra är inte på samma nivå.

    Svara

  https://www.etc.se/inrikes/sa-ska-sd-gora-svenskarna-till-rasister

  ”Vad är då slutligen SD:s strategi för att växa bortom de 15 procentens förbannelse? Svaret är lika kort som självklart: kvinnliga väljare. Detta är en historisk lektion partiet lärt sig av Adolf Hitler, som 1930 satt i samma fälla. Nazistiska NSDAP erhöll vid tyska valet 1930 ett väljarstöd på 15,7 procent. Det vill säga nästan exakt samma stöd som SD år 2015. Därefter inledde Hitler en stor offensiv för att nå bortom denna skara, som till stor del nästan enbart bestod av män. Kvinnorna skulle lockas med ”mjukare” samhällsfrågor. Resultatet var en succé. Vid valet sommaren 1932 hade NSDAP mer än fördubblat sina röster och blev med dryga 37 procent Tysklands största parti.”

  Svara

   Tycker redan de är mjukare och att jag tilltalas av dem som kvinna. De vill inte helt förbjuda all asylrätt, de vill faktiskt tillåta asylinvandring från våra grannländer. Det känns bra, relevant och öppet! Har många kompisar i Danmark och Norge som jag inte skulle vilja blir utestängda trygghet in case of emergency i deras länder <3

   Svara

    Hur kommer det sig att du inte vill att Sverige blir stängt för länder som Norge och Danmark, men att gränserna stängs för människor från t.ex. Syrien och Afghanistan?

    Svara

     För att syrier/afganer kommer från en kultur som inte ens går att jämföra med den svenska pga de enorma olikheterna. Det funkar ju uppenbarligen inte med detta dumma påhitt om ”mångkultur”.

     Svara

      Perserna som kom hit på 80-talet är idag välintegrerade, vad skiljer persisk och syrisk kultur på väsentliga plan?

      Svara

       Iranierna har altid varit duktiga o integrerat väl dessutom är de ofta välutbildade. Se så många duktiga människor med iransk bakgrund som finns i samhället idag inom kultur, politik, medierna osv

       Svara

     Hur det kommer sig? Så himla konstig fråga, Norrmän o danskar är våra bröder o systrar, vi är praktiskt taget samma folk. Norrmän o Danskar hade klarat utan problem att komma in i det svenska samhället o börja jobba o bidra. Medans 90% av alla syrier och Afghanistanier föralltid endast kommer leva på bidrag av en välfärd dom aldrig någonsin har bidragit till. Aldrig kommer vilja passa in, utan bara kommer bidra till mer segration och ”ghettos”och utanförskap i vårat land och mer kriminalitet. dessutom så skiter dom fullständigt i sverige som land och oss svenskar. Var det ett svar nog?

     Svara

      Nej men lägg ner nu. 86% av alla invandrare över 18 och under pensionsåldern jobbat och bidrar till samhället så undrar verkligen vart dina 90% kommer ifrån? När jag har växt upp har det även alltid varit invandrarna som i tidig ålder börjat jobba och på så sätt bidra till samhället mycket tidigare än mig och många andra av mina vänner som är födda här

      Svara

       Men va? i bergsjön i Göteborg är det lixom 52% arbetslöshet. Mer än halva stadsdelen lever på bidrag. 86% av alla invandrare jobbar? I vilken värld då? För det första så är man bara invandrare om man invandrat, är man född i sverige så är man ingen invandrare. Vart växte du upp då? där jag växte upp hade invandrare (föräldrar till mina vänner) varken fått jobb eller lärt sig svenska efter 30 år i sverige. Av dom 166.000 invandrare som kom till Sverige i 2015 hadde endast 500 kommit ut i arbete 2016. Jag är inte emot invandrare, Jag är själv en svensk med sydeuropeskt ursprung. Men jag tycker verkligen vi ska sätta ett stop för immigrationen till Sverige nu och se till o få ordning på alla utanförskaps områden, och få ut alla invandrare (alla friska och kapabla till att jobba) i jobb, och även se till så att det finns bostäder till alla som fått uppehållstillstånd innan vi släpper in fler invandrare. Man kan lixom inte bo på ett asylhem föralltid.

       Svara

      Precis som chillinarna och perserna gjort menar du?

      Svara

     Jag var totalt ironiskt. Tycker deras politik är fullständigt absurd på många nivåer.

     Svara

      Haha jag fattade verkligen inte det. Tänkte bara detta makes no sense, det måste vara skrivet av en SD:are. Well played.

      Svara

    Lol, asylsökande från Norge och Danmark? Alltså om jag förstår rätt- inte folk från tex Syrien utvisade från Danmark utan danskar och norrmänn? 😂😂😂 Wow, vilken empati! Tur att de kan räkna på Jimmies hjälp!

    Svara

     SD är inte de vassaste knivarna i lådan som vi kan se i kommentaren 07:34.

     Svara

      Samt H kl 07:52… Och många många fler…

      Svara

       Vad vet du om vilken politisk tillhörighet jag har? Kan inte minnas att jag nämnde det.
       Trots att jag inte är sd:are så kan jag väl ändå vara trött på att de ska behandlas så här?
       Det är ovärdigt och pinsamt beteende!

       Svara

      Jag var ironiskt även om det inte framgick haha. Tycker deras politik när man läser på deras hemsida är så sorglig och dum att den både är skrattretande och gråtframkallande. Asyl från Skandinavien… kära någon. Snacka om strategiskt och irrelevant gör att kunna vinkla sina argument och aldrig igen behöva ta emot en endaste flykting. Skäms över dem.

      Svara

       Haha, du lyckades med din trolling 😉 det skrämmande är att jag skulle inte bli förvånad om deras väljare har precis samma resonemang som din kommentar. En del människor hakade ju på och skrev hur danskar och norrmänn är bröder medans tex syrier inte är det och ”asyl för grannländer” verkar rimlig för dem.

       Svara

     Ojojoj, du skulle ju inte sagt att vi har gränserna öppna för asylsökande danskar och norrmän – nu blir det ju världens rusch!

     Svara

      Precis! Och jag tror inte att någon annan parti också förespråkar den här banbrytande handling! Men vi har ju Jimmie- Nordens hjälte, som vill släppa in alla behövande norrmänn och danskar. Han kommer inte stoppas av de andra partier som bara försvårar för de stackas norrmänn som tältar just nu vid gräns till Sverige! Det kan även vara så att de bara vandrar i fjällen, men Jimmie vet hur man kan hjälpa de! 😂😂😂

      Svara

       Norrmännen kommer ha jättesvårt att anpassa sig till den svenska kulturen. De säger till exempel käckt ’hei!’ och ’god tur!’ till alla de möter i skidspåret / på fjällturen – kan upplevas ytterst hotfullt av normalsvensken (som ju iofs inte uppehåller sig varken i skidspåret eller på fjället).
       Norrmän är dessutom överlag mycket mer anarkistiska än vad de flesta svenskar anar, kan bli väldigt svårt att hålla ordning på dem – de skiter i regler och är stolta över det!
       De kommer föräta sig på billig svensk pizza (som de dessutom häller gräddfil – rømme – på) och smågodis, leva rövare på diverse fjäll så att inga svenskar törs gå där – och språket! Allt de får till på svenska är ju en slags Emil i Lönneberga-variant efter all Astrid Lindgren de tvingats igenom i barndomen, orkar vi verkligen ha en hel invandrargrupp som pratar så?
       Tror absolut att SD kommer ångra det här utspelet!

       Svara

        Dessutom kommer snittsvensken känna sig hotad av att den genomsnittliga norrmannen är så sjukt vältränad och ska rusa ut på bergsvandring i samband med filmkvällar och dylikheter.

        Svara

    Varför skulle någon behöva söka asyl – från Norge???

    Svara

     Billigare pizza?????

     Svara

      Just ja, den billiga pizzan som finns i Sverige pga att det i Sverige främst är invandrare (OBS! Inte norska invandrare) som bakar pizza…

      Svara

    Asylinvandring från Norge 😂….som om dom skulle behöva ansöka om asyl ens 🙈

    Svara

  http://www.dagensarena.se/innehall/skrammande-likheter-mellan-sds-partiprogram-och-mein-kampf/
  Läsvärt, skrämmande likheter mellan SD:s partiprogram och Hitlers Mein Kampf

  Svara

  Om människors existens gör att du mår illa behöver du gå hem och jobba med dig själv.

  Svara

  Såg igår på en av systrarna Hoss story på ig att Paow inte längre är välkommen till deras klubb pga att hon röstar på SD. Kan man göra så? Får man neka folk av den anledningen?

  Svara

   Det torde väl vara diskriminering ? Vi har trots allt demokrati men kanske gäller denna demokrati inte sd-väljare?
   Så trött på folk som beter sig så mot sverigedemokratiska väljare.

   Svara

    Nej, det är inte diskriminering. Diskrimineringsgrunderna i lagen är: kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Politiska åskådningar omfattas inte av diskrimineringslagen.

    Svara

     Ok, så man kan alltså porta folk för vilken anledning som helst alltså?

     Svara

      Det är korrekt, förutom om det är på grund av någon av diskrimineringsgrunderna såklart. Här har du en förklaring på hur det fungerar: https://lawline.se/answers/agares-ratt-att-porta-fran-pub.

      Svara

      Va? Nej? Det är därför diskrimineringslagen finns. Jobbigt för sd:are att bli portade från klubbar när de portar människor från vårt land. Ironin.

      Svara

   Helt rätt! tycker fler ska ta avstånd från Paow och då inte på grund av hennes SD propaganda utan mer för allt annat hon gör.

   Svara

  Angående Jockes inlägg. Finns det verkligen vänsterextremister som är influencers? Visste inte att AFA satsade på sånt 🧐 Att rösta på S eller V gör en lika lite ”extremist” som att rösta på Alliansen. Den mannen är alldeles för dramatisk för sitt eget bästa…

  Svara

   Vänsterpartiet svävar på frågan om vad de tycker om privat äganderätt, det tycker jag är ganska extremistiskt. De är ju i princip kommunister. Det är jättefint att de står för alla människors lika värde, inte lika fint om man tittar på deras ekonomiska politik. Företagare står för allt ont. Hur många småföretagare klarar ekonomiskt att ge 6 timmars arbetsdag till de anställda med bibehållen lön? Rätt få, för de flesta småföretagare täljer inte guld med smörkniv. Osv. osv. Lätt att lova skattepengar till alla och envar men någonstans ska skattepengarna komma ifrån och såvitt jag vet genererar den offentliga sektorn inte egna pengar utan de måste komma från den privata sektorn. Eller så avvecklar man allt privat och då har vi ju ett kommunistiskt samhälle, och det har ju visat sig vara ett lyckats koncept.

   Svara

    Bättre att göra som högern och avskaffa staten helt och hållet? Så att vi inte äger nånting gemensamt alls? Inga skolor, ingen skog, mark, sjukhus, gruvor…? Allt ska ägas av företagare, ofta utländska sådana, som också blir våra arbetsgivare med obegränsad makt, helt utan statlig kontroll? Nu vill ju borgarna till och med att företagare ska ta över ägandet av vårt dricksvatten. (!) Om högern kommer till makten kommer de nog att sälja ut allt vårt vatten till nån företagare för några sketna tusenlappar. 🙁 Vattnet kommer att bli dyrare och sämre för oss och om det är något som vi svenska ska vara stolta över, så är det att vi fortfarande kan dricka vatten ur våra kranar.

    Svara

   Det är en strategi hos samtliga högerpartier just nu: att prata om både SD och V som extremister. Som om de är av samma skrot. På så vis kommer alliansen, när de tar stöd från SD, kunna peka på hur S också tagit stöd från extremister = normaliserar sitt agerande.

   Svara

    Exaktprecis!

    Svara

  Känns som att politiken kan bli lite tungrodd när inget parti/block har klar majoritet. För min egen del så hade jag gärna sett mer samarbete över blockgränser. Att Centern skulle samarbeta med socialdemokraterna känns ju inte jättelångsökt. Även om de har mycket som skiljer dem åt så har de även mycket som förenar. Jag tror att man måste tänka på ett nytt sätt i svensk politik. Vi har nog fortfarande kvar i minnet när Socialdemokraterna hade egen majoritet och kunde bilda regering utan att ta in något fler parti. Så kommer det ju inte vara i framtiden, de dagarna är förbi.

  Svara

   Ja och V respektive C och L har tagit avstånd mot SD tydligast. Tycker M och KD är oroväckande. En retorik som inte fanns för 4 år sen i samma utsträckning.

   Svara

  ”I boken ”God dag kampsyster!” och i tidningen Expo har journalisten Lisa Bjurwald och Maria Blomquist, reporter på Radio Stockholm, kartlagt kvinnor som valt att gå med i högerextrema grupper och främlingsfientliga partier i Sverige. De flesta är unga, lågutbildade, får barn tidigt och flera av dem är tidigare straffade.

  – Ändå ser männen en stor potential i kvinnorna eftersom de gör rörelsen mer rumsren. Fördelarna överväger, men för också med sig viss osäkerhet och obalans. När de intervjuar kvinnor i sina egna tidningar försöker de poängtera familjepolitiken, även i de mer militära grupperna. Vissa män vill ha med kvinnorna i revolutionen, men när de väl har genomfört den vill de att rollerna ska återställas. ”

  https://www.dagen.se/livsstil/kvinnorna-i-extremhogern-pa-frammarsch-1.175404

  Svara

  Lägg av. Du själv uttrycker dig väldigt hemskt och fult själv nu.

  Svara

  Men vafan lägg ner. Försöker ni skylla på kvinnorna nu för att SD gått upp?
  SD går upp pga hur de de andra styr landet.
  Flesta rösterna är män.

  Svara

   Det är såklart svenska män som står bakom SD:s framgångar. Poängen är att varna svenska kvinnor – SD kommer att jaga deras röster, sanna mina ord. Vad ni än gör kvinnor – låt er inte manipuleras av SD såsom de har lyckats manipulera svenska män.

   Svara

    Låt dom göra det då.
    3e största parti.
    Mer röster än v och mp tillsammans. Ingen av dom har samma politik som S som de bildat block med.
    V är farligare än SD.

    Svara

     Javisst, extrema idéer om allas lika värde och rättigheter, verkligen farligt!

     Svara

      Finns ju lite mer i potten med V. De har ju t ex svävat på frågan om vad de anser om privat äganderätt. Många som gillar deras tydlighet med allas lika värde men färre som inser vad deras ekonomiska politik innebär.

      Svara

       Det var svar på påståendet om att ’V är farligare än SD’.
       Du tycker alltså att ett parti som ’svävat lite på frågan om privat äganderätt’ är farligare än ett parti som normaliserar rasism och har dömda, nazistiska hatbrottsmördare bland sina medlemmar?

       Svara

        Men SD har aldrig dödat nån?
        Aldrig sagt att de ska kasta ut nån.
        Skulle man lyssna på väljarna/röstarna så skulle alla partier va rasistiska och nazister.
        SD för liknande politik som Palme. Va han en rasist?
        Skulle inte bli förvånad om några klaner och islamistiska församlingar fått lite extra me tanke på Vänsterns framgång.

        Svara

         Nej, det får man ändå ge dem. De är smarta nog att inte ha tortyrmord på programmet vid partiträffar. *applåd*
         Resten av det du skriver går verkligen inte att förstå, men fint att du försöker. *applåd*

         Svara

       Bättre med högern då som bara svävar lite på frågan om allas lika värde. Och som är tydliga med att kapitalismen alltid trumfar alla andra värden.

       Svara

   Är man missnöjd kan man rösta blankt som en markering. Man behöver inte stödja ett empatilöst parti som förutom invandrare också är emot kvinnor… Deras dröm är att kvinnor återigen görs till hemmafruar! Serva den varelse som de anser står över alla andra. Drömmen är tydlig för alla som har något att tänka med…

   Svara

    Svenska män som röstar SD verkar gilla tanken…? Det gick som sagt snabbt för dem att sälja ut oss kvinnor och våra rättigheter för lite rasism. Ingen lojalitet där, int..

    Svara

    Nej, att rösta blankt ger absolut noll och ingenting. Det räknas som en ogiltig röst bara.

    Svara

     Ja, blankröster räknas som ogiltiga röster, men redovisas numera separat. De visar på en vilja att delta, jämfört med soffliggarna som inte ids bry sig alls…

     Svara

  Isabella doesn’t do anything like what she did for Annie without getting paid for it. Wish I had been able to ask Annie how much when she was live on Isabella’s story…

  Svara

  Det blir tungt för Feministiskt Initiativ att komma tillbaka. Nu får de inget mer partistöd och massmedia har nog motat bort dem för gott.

  Svara

   lika bra det 🙂

   Svara

    Nej, det är synd. De konservativa med SD är rätt starka nu och det gynnar inte kvinnor och barn, tyvärr. Det har det aldrig gjort men nu återstår det att se hur mycket jämställdhet t.ex Ebba och Annie, egentligen står för. Annie? Nja, hennes feminism verkar rikta sig främst till övre medelklass/överklass- kvinnor. Ebba? Nej inte ens chans. Hon har kristna värderingar och KD är kända för homofobi, abortmotstånd och vurmande för ”kärnfamiljen”. Kristendomen och svenska kyrkan har en stor historisk skuld till kvinnor och barn.

    Svara

     Vad är det som är fel eller fult att vurma för kärnfamiljen?
     Om vuxna lägger bort sina ego så ÄR det bästa för barnen att ha båda sina föräldrar närvarande under samma tak.
     Sen att det blivit socialt accepterat att ha alla möjliga familjekonstellationer är en annan femma.

     Svara

      Inget fel att vurma för kärnfamiljen. Men vurmar man för det ena så ska man vurma för det andra oxå. Annars behöver man inte ”vurma” öht, dvs försöka påverka folk till hur de ska leva sina liv.

      Svara

      Vad baserar du det på? Finns bland annat studier som visar att barn till lesbiska par generellt mår bäst. Har du någon studie som visar att barn i kärnfamiljer generellt mår bättre än barn i andra familjer så får du gärna hänvisa till dessa då jag aldrig sett någon sån.

      Svara

       10:43. Det är ju såklart sant. Barn i heterosexuella familjer utsätts mycket, mycket oftare för våld och sexuellt våld av föräldrarna. Samt missbruk mm. Men ”kärnfamiljs-vurmarna” och hetero-föräldrar själva, tror sig ofta vara de bästa föräldrarna.

       Svara

        Det är kärnfamiljerna, heterofamiljerna som uppfostrar barnen utefter deras kön oxå, dvs ojämställt mellan flickor o pojkar.

        Svara

         Det är även barn till heteropar oftast växer upp med endast en förälder då den andra (pappan) inte sällan är frånvarande. Vad kärnfamiljsvurmarna tänker göra för att fler pappor ska ta ansvar vet jag inte.

         Svara

     WTF….? Fi har tydligen tappat 9 av 10 väljare…!!?? Nog för att massmedia har stängt ute dem men… är detta ens sannolikt..?

     Svara

      I mitt valdistrikt tappade F! Ca 15%, kommunalt. Tror inte bara det är media? Känner inte alls att de har valarbetat inför detta valet. Har sett att Gudrun har varit ute lite, och även läst om det i Sydsvenskan. Alla de väljarna gick (tillbaks förmodligen) till V.

      Svara

       Det är klart att Fi har valarbetat! Finns en intervju med Schyman på ETC. Det har varit full rulle som vanligt med homepartyn och annat.

       Svara

      Då fi låg strax under 4% i förra valet så tror jag att många av deras väljare hellre röstade på v detta val. Hade de röstat på Fi och de inte tog sig över 4% hade rösten varit ”bortkastad” och sd hade vunnit mer makt. En röst på v är på så sätt en mer säker röst emot sd.

      Svara

       Ja men att i ett slag, även om massmedia har ratat Fi, förlora 9 av 10 väljare verkar ju helt jävla otroligt…?

       Svara

        Fi fick ju partistöd i år också och valsedlarna upptryckta för första gången, vilket borde ha hjälpt till massor i deras valkampanj….

        Svara

        Det måste ju vara åtminstone 150-160 000 väljare..?

        Svara

         167 000 väljare har Fi tappat…

         Svara

         Från 194 000 väljare 2014 till bara 27 000 väljare 2018…

         Svara

      Vad menar du att Medis stängt ute dem?

      De sitter inte i riksdagen. Då ska de inte vara med i debatter. Precis samma dom gällde för SD innan de kom över 4%

      Man kan inte ge alla partier utrymme i debatten. Titta på Gbg tex. De fick in ett nytt parti med 16% men de kommer inte heller få utrymme i riksmedia innan dr kommer över 4%. Det skulle vara omöjligt att täcka alla. Själv tycker jag F! får orimligt med utrymme i förhållande till storlek.

      Svara

       media*

       Svara

       Vad var det för parti i GBG som fick 16%?

       Svara

        Demokraterna.

        Svara

        16%…? Verkligen?

        Svara

         Nej de fick tydligen mer. Drygt 17%.

         Svara

       Ja…? Om de inte får vara med i massmedia, så är de ju utestängda. Sen får ju du o alla andra tycka vad de vill om det.

       Svara

   Behövs ens FI? Jag är feminist men V är ju ett socialistiskt feministparti (deras egna ord). De driver bra feministpolitik som faktiskt funkar.

   Svara

    Uppenbarligen tycker svenska kvinnor som du, dvs att Fi inte behövs. Och män också, men ingen hade väl trott nåt annat om dem…? 😉

    Svara

  Stort för V!

  Svara

  Menar du Paow? Jag håller med. Hahaha alltså VAD håller hon på med. Undra vart hon är när hon är 30…

  Svara

   Vadå vad håller hon på med? Hon får väl förfan rösta på vilket parti hon vill. Demokrati kallas det.

   Svara

  Helt ärligt ganska pinsamt att Jocke likställer SD och V. V är inte extremvänster. Gud vad farligt med gratis glasögon för barn, högkostnadsskydd i tandvården och fri kollektivtrafik för barn under sommaren. Jämfört med sänkt abortgräns, dålig klimatpolitik och integrations/migrationspolitik.

  Svara

   ”v är inte extremvänster”…. hahahahah

   Svara

    Rebecka är återigen ute som en fågelholk.

    Svara

    Vad mer exakt är extremt i deras politik? Ge gärna något konkret exempel på ett extremt förslag från v.

    Svara

     Läs deras partiprogram….

     Svara

      Det har jag gjort, men då jag inte anser att de är extrema så får gärna någon som gör det peka ut mer konkret vad de anser är extremt i partiets politik och förslag. Om ni bara hänvisar mig till deras partiprogram så får jag utgå från att ni inte har något exempel. Borde ju finnas en hel del om deras partiprogram är fullt av extremism tänker jag.

      Svara

       Jag skulle vilja påstå att vilja utplåna kapitalismen är rätt så extremt. Inte fel då jag på ett filosofiskt och miljömässigt plan ser stora problem med evig tillväxt och kapitalism, men det är fortfarande extremt.

       Svara

        Inte mer extremt än att vilja utplåna kommunismen, till och med bomba de länderna och deras folk sönder och samman, bara för att få sin vilja igenom. Som USA gör och har gjort i alla tider.

        Svara

         Vem hävdar att USA inte är ett extremt land?

         Svara

   Det är så tröttsamt när det pratas om ”de två extrempartierna”, som om V och SD vore samma men på varsin sida. Det är inte sant. Och det vet alla. V är inte extremvänster, V är socialistiska. V:s politik är väldigt lik Socialdemokraternas tidigare politik. När S förde den politiken var det inte extremvänster, men nu är det plötsligt det?

   Och hur ska folk ha de, SD:s (väldigt nutida) historia får inte räknas med, men V:s (väldigt icke nutida) historia ska ständigt dras upp?

   Svara

    TACK! Man blir så less…

    Svara

    Mer än tröttsamt, farligt – och en del av normaliseringen av högerextremismen. Hela valvakan upprepades detta, av journalister, ’extrempartierna’.
    Bland registrerade medlemmar i SD finns tex en av de nynazister som torterade John Hron till döds. Det är extremt. Och hur mycket SD än förnekar det del av den ideologi de vilar på.
    Att arbeta för alla människors lika värde och rättigheter är inte extremt.

    Svara

     Och bland vänstern fanns samma man (vuxen man) som knivhögg en ung kille till döds i Berns. Han trodde han va nazist för att han såg ut som en.
     Nu jobbar han på DN.
     Mer rädd för vänstern som kan hoppa på en pga utseende utan att ens veta.
     Killar i gång dom misshandlar sket varje dag i förorten. Vissa dör andra överlever. Vilka är gärningsmännen där?

     Svara

      Fan va dåligt ja skriver.
      Killar i gäng som misshandlar sker varje dag. Ska de stå.

      Svara

      De som ’sket varje dag i förorten’ – menar du bokstavligen eller metaforiskt? Båda kanske är lika illa iofs.
      Annars fullständigt omöjligt att förstå vad du skriver, hoppas du inte är för medborgartest, då ligger du risigt till…

      Svara

       När man tillåme rättar vad men mena.. men viss det både sker och skiter sig där.
       Utan John hrons mördare.

       Svara

        Dumena at du schärpte dej nusåman kansche skule kuna förstå vadu skrive?
        jick debra?

        Svara

  Men stackars Blondiebells, den som tutat i henne att SD skulle bli största parti hade visst fel (som tur är). För det var väl ingen som trodde att hon själv gjort en djup analys av det politiska läget.

  Svara

  eh varför har du tagit bort en massa kommentarer camcam???

  Svara

   Gissa?

   Svara

    nä jag vet inte därför jag frågar

    Svara

     Rasism eller annat tjafs jag inte vill ha här inne förmodligen…

     Svara

  Joakim börjar med att skriva att han inte ska påverka, sen försöker han påverka i alla fall. 🙄 Är det bara jag förresten som tycker att han är lik Jan Björklund.

  Svara

  Jag sa ju att en röst på SD var en bortkastad röst👍

  Svara

   Håller inte med dig alls där, blir knepigt för de andra att lösa något utan dem

   Svara

  Tycker det känns helt fel och galet sjukt om Moderatledaren Ulf Kristersson skulle bli statsminister – eftersom M var det partiet som tappade mest, men Ulf menar att han inte är förlorare eftersom han har stöd av andra partier. Socialdemokraterna är fortfarande överlägset största parti, dessutom har Löfven erfarenheten och är klok, trygg, logisk och stabil men såklart finns det alltid en del att önska. Men att Moderatledaren blir statsminister efter att ha tappat mest väljare blir ju jättekonstigt och fel tänker jag. Är ju ändå folkets röster som ska välja vilka som ska styra landet, även om det sen är regeringen som styr.

  Hoppas Löfven står pall! Och hoppas att vissa andra tar sitt förnuft till fånga. Skulle inte förvåna mig om det blir extraval om tre månader dock.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.