Katrin Zytomierska känner sig tveksam till ett barn nr 4

View this post on Instagram

Snor bild från @bingorimer har inte haft tid att ta bilder på sistone alls! Asså livet hörrni?! Ibland tror jag att det inte finns någon i hela världen som gör så många saker samtidigt som jag gör men sen fattar jag såklart att de flesta tjejer gör det men shit alltså. Ibland… varför just idag? Men lyssna på det här. Igår, från hämtning kl 15.15 var det alla vanliga bestyr med middag, bad, Bingo var med så vi var två men utöver det. Båda killarna har fotbollsträning så två ryggor att packa (sjukt avancerat med boll, flaska, rätta shortsen, en liten macka mellan skola och träning..). Sen planera lunchmatsäck till Rambo, där är jag såklart sjukt avancerad. Jag jobbar med mat liksom. Hälsoprofil. Kastar inte ner nåt bara. Skolfotografering viktigt med skjorta. Stryka. Skolfoto för Rambo på torsdag och då de bor hos Bingo så ska det förberedas skjorta till Rambo med. Alla läxor!! Tre stycken för att vara exakt. Sen ska det läsas minst 20 min varje dag! Jumpa idag också! Separat påse med jumpakläder och handduk! Utomhusskor. Tjock tröja. Rambo kläder efter väder blir det regn kanske gummistövlarna.. packa matsäck åt mig själv. Gårdagens lax och zucchinplättar. Fick in en checkkredit från banken så måste sätta mig med betalningar till Polen och Tyskland innan det blir stopp på råvaror i fabriken. Tyskarna vill inte ge ut varor INNAN betalning. Tack Handelsbanken för förtroendet. Med cash alltså. Spela in en spot för podd inte glömma det. Måste fan fixa naglarna idag har plåtning imorgon. Ok, det har inget slut. Det som tar mest på mig, som gör ondast är ändå när Ringo (allt för ofta) säger: ”Katrin, du måste läsa veckobrevet. Jag påminner dig hela tiden”. Fan i helvete de där veckobreven ”fullmatade med information”. Jag har tre att läsa!!! Och sen förhålla mig till. Självförvållat? Jaaaaaa och jag älskar det jag klagar inte bara delar med mig!!! Blir nog ingen fyra.

A post shared by Katrin Zytomierska (@katrinzytomierska) on

Hahaha!
Det är väl bara att andas i fyrkant, eller?
Och veckobrev? Isabella ska ju lansera ett veckobrev, men jag har en känsla av att många med mig – och Katrin – får lite samma känsla av ordet ”veckorbrev”.
Ytterligare ett ”måste” som man måste ta sig igenom…

Har era barn veckobrev?
Jag funderar på ett veckobrev för Tjocka Hetsätarlatten och Lilla Snöboll…det MÅSTE ni väl ändå vilja läsa?
Ingående beskrivningar om senaste gången THK kräktes på sina egna tassar efter att ha hetsätit ur LSBs matskål i ett obevakat ögonblick eller kanske jakten på Lilla Snöboll när hon hittat ett nytt favoritställe att sova på som inte går att hitta?
Hon är som Houdini fast tvärt om. Som en intvålad vessla kan hon mer eller mindre ta sig in på de märkligaste ställen. Jag ger mig fan på att hon skulle kunna slinka igenom ett nyckelhål om det krävdes.

Men… 
Katrin stänger lite dörren till ett fjärde barn men det tycker jag känns onödigt. Fyra stycken är ju en jämn siffra som förmodligen skulle göra det hela lättare! Det tror jag! 🙂
En liten dotter på slutet för att komplettera det Zytomierska/Rimerska/Klingstedtska knattefotbollslaget?

Så här skulle det kunna se ut om man blandade alla tre. 🙂
Tänk framtiden! Det KAN gå!

Hur en dotter skulle se ut om Bingo, Katrin och ALex fick barn

Tack för tips!

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Barnet såg ju faktiskt lite samiskt ut. Överdelen av huvudet o mössan. Det där lät ju inte som en kul dag direkt. Hoppas att det händer andra saker än mellis och skjortstrykning. Men hon myser nog av det. Tror att ingenting utom det bästa gäller för henne. Hoppas att hon har tid till annat än att hålla på så. Kan hon göra god mat med den inställningen. Känns som att god mat o lite friprövande hör ihop-inte perfektionssträvan.

  Svara

  Har bara en sak att säga efter att läst katrinz inlägg – jumpa? Va, JUMPA? Vem säger så? Det heter gympa eller idrott!

  Svara

   Jag säger så

   Svara

   Ännu värre: på finska heter det JUMPPA.

   Svara

  Såklart hon vill ha en kopia av sig själv… Tös 🤐

  Svara

  Det där låter som en normalstressig dag för många småbarnsföräldrar.

  Svara

   Jag kommer troligtvis aldrig skaffa mer än ett barn då! 😂 (har inga barn just nu).

   Är livrädd för just sånt här!

   Svara

  Bella har utsett Alexander Bard till ”life mentor”???
  Skojar hon?

  Svara

   Ja, det passar ju bra faktiskt, han kan lära henne mer om att vara uppmärksamhetskåt, vända kappan efter vinden, skapa upprörda känslor och använda sin personlighet för att dra till sig uppmärksamhet. Hoppas att Bella tar efter hans sexuella utsvävande lifsstil också och börjar dejta heta tjejer.

   Svara

    Bland alla knäppa grejer har han faktiskt sagt en bra sak som jag tänker på ganska ofta (i framgånspodden tror jag), gällande misslyckanden: ”du kan bara ha haft otur också”. Tycker att det är lite skönt (och ganska oväntat från honom) med någon som säger att bara för att du inte har lyckats komma dit du vill betyder det inte att du är dålig eller inte försöker tillräckligt, i motsats till Bella med fleras ”allt går om man vill!”.

    (+ OT men hon skrev att hon ska laga middag ikväll också? Ja det ska hon säkert)

    Svara

  Gärna mer bilder på dina kissar THK och lilla snöboll. Dom är så fina och personliga. 😍❤

  Svara

  Anledningar till att inte ens skaffa ett barn 😂

  Svara

   Eller hur. Fast vi vet ju inte vad vi missar!!!!

   Mitt veckobrev ser ut så här: KÖP VIN

   Svara

    Hallå jag vill prenumerera på ditt veckobrev!

    Svara

     Haha det kan du få! Undrar om vi är med i samma FB-grupp f ö? Är det du som har en maskulin hund? Konstig fråga ifall det inte är du 😁

     Svara

  Kan känna igen mig i hennes beskrivning. Så är det för många av oss småbarnsföräldrar, speciellt för oss mammor som ofta har projektledarrollen i familjen. Av den anledningen så bestämde jag mig för att det räckte med två barn. Det är ändå fullt tillräckligt med veckobrev, skjutsa/hämta på träningar, kalas, kompisar, matsäckar, se till att de har kläder efter väder hela tiden osv. Det är ett himla roddande för att få allt att funka. Jag jobbar ju heltid dessutom. Det är det som är problemet idag. Jämställdheten har kommit en bit. Men det har inte enbart blivit bättre. Numera jobbar vi kvinnor lika mycket som männen PLUS att vi precis som på 50-talet tar största ansvaret för hem och familj.

  Svara

   Fast vadå sparka gubben i rumpan så blir det mer jämställt.

   Svara

    Antingen kan man ”sparka gubben i rumpan” tills han gör något eller göra det själv, ofta krävs det mer energi att få gubben att göra det.. Tro inte att det räcker med att påminna om gympa på torsdag en gång för att barnet ska få med sig nästan rätt grejer.. Barnet är ju faktiskt vårat gemensamma ansvar och därför är jag lika skyldig som mannen om det inte packas inneskor eller matchtröja.
    Kvinnor är helt enkelt bättre på vissa grejer, typ komma ihåg saker och samordna och män är bättre på andra saker som… Hugga ved?

    Svara

     Kan tillägga innan någon skriker om manligt och kvinnligt hejåhå, jag är bättre på att mecka bilar och byta däck och mannen är bättre på att bygga hus så vi lever inte i någon 50-tals värld där jag står kjedjad vid spisen och tar han om barn..

     Svara

     ”Kvinnor är helt enkelt bättre på vissa grejer, typ komma ihåg saker och samordna…”. I wonder why 🙄 det är inte som att kvinnor föds med bättre minne direkt…

     Svara

      Fast så är det ju faktiskt. Kvinnans hjärna ser helt annorlunda ut jämfört med mannens. Därför är vi olika bra på olika saker. Det är fakta, Google it 😊

      Svara

   Var finns han som du har skapat barnen med då? Bara för att du har ett ojämnställt förhållande så betyder det ju inte att alla har det så tänker jag… Jag är så nöjd med min partner som är minst lika mycket projektledare som mig om inte mer, honom hittade jag efter att ha både dejtat och gift mig med jättebebisar till män, men skam den som ger sig!

   Svara

    Grattis! Tyvärr upptäcker man ju ofta inte att prinsen blev en groda förrns man redan skaffat barn…

    Svara

    Vi projektleder lite olika delar av vår vardag, även om vi naturligtvis överlappar. Jag skulle dock absolut inte vilja ansvara för att bilarna fungerar, är servade och besiktade. Behöver knappt tanka. Jag skulle inte heller vilja att maken uppdaterar barnens garderober. Jag skjutsar och hämtar från skola och fritids och lämnar med glädje över middagsbestyren och inköp till honom. Startar gärna tvätt- och diskmaskin men tömmer helst inte. Ingen av oss gillar att städa 😛 är hellre ute på äventyr tillsammans med kidsen när vi är lediga och har ork. Vet inte om det är så jämställt men vi har hittat ett sätt som passar oss ☺

    Svara

   Det är viktigt att välja den andra föräldern med omsorg, inte bara bli gravid och hoppas att det löser sig senare.

   Svara

    Amen to that! Några kvinnor i min bekantskapskrets har mer eller mindre tvingat sina karlar att skaffa barn tidigt i förhållandet; nu får kvinnorna ta hand om allt hemma (samt jpbba), eftersom männen ”så snällt” gick med på att skaffa barn. Jag begriper inte.

    Sen att Katrin som 41-år gammal nyskild trebarnsmor kanske inte riktigt vet, om det ska bli ett fjärde barn – jahapp.

    Svara

     41 år oops.

     Svara

    Alltså det är inte alltid du upptäcker vilken stövel du träffat förrän man skaffat barn. Tyvärr. Då kryper mansbebisen fram.

    Svara

     Trist för dig då. Du borde ha tagit reda på det innan.

     Svara

      Exakt. Du skulle ha testskaffat ett barn först!!!!

      Svara

   Exakt så är det, och så undrar man varför kvinnor går in i väggen…

   ”Skaffa bättre män”, ”ställ krav”. lite lättare sagt än gjort, män som grupp är inte där (än?) och jag vet inte vad vi på både individ- och samhällsnivå kan göra åt det. Men under tiden kanske vi kan vara lite snällare mot kvinnor som försöker få det att funka, antingen genom att vara hemma längre med barnen för att få ett break från heltid-med-allt-ansvar, eller som går ner i arbetstid, istället för allt karriärs- och jämställdhets-shamea alla kvinnor som inte lyckats hitta en partner som delar på allt ansvar.

   Svara

    MVH, trött kvinna som korrläste texten för få gånger och postade iväg med massa fel…

    Svara

    Män som grupp? Det ät nog där det blir fel.

    Svara

     Hur menar du? Jag menar att det finns män på individnivå som tar detta ansvar hur bra som helst, men generaliserar man och ser till den stora massan är män rätt värdelösa på detta…

     Svara

    Ja precis så, tack! Varför shamea kvinnor för att ha valt ”fel” man? I en värld där de flesta männen faktiskt lutar sig tillbaka och gladeligen låter frugan ta största ansvaret. Att vi lever i ett samhälle där kvinnor tar mer ansvar för hem och familj är ju ett faktum. De förhållanden där det inte är så är ju mer undantaget som bekräftar regeln. Lever du helt jämställt? Good for you! Du har lyckats knipa en av de ovanliga helt jämställda männen. För de ÄR ovanliga. Såklart finns det många män som är för jämställdhet och tycker att det är viktigt. Men hur många är det som är fullt ut jämställda i praktiken?

    Svara

   Jag jobbar 85% och min man tar större ansvar och jobbar 120%!

   Jag vet att jag har det bra!

   Men mkt har vi delat upp så slipper det bli tjafs.

   Skolbiten tar jag och barnens klasser har månadsbrev istället. Det printscreenar jag i mobilen och håller koll!

   Svara

   Men det är ju ditt eget val. Den här offergrejen är inte så trevlig och leder inte till något konstruktivt. Ställ krav på era partners. Ställ inte upp på mer. Och du som inte är fast med en man som inte drar sitt lass än, gör ett noggrannare val vid val av partner. Inse att det inte är ok år 2018 med en man som inte kan städa, tvätta, laga mat etc. Det kommer inte bli bättre när ni får barn. Bara dumpa såna.

   Svara

    Många gånger syns inte denna tråkiga egenskap förräns man fått barn ihop. Och då är det lite för sent. Och trots att de är värdelösa på just den biten betyder det inte att de är ruttna rakt igenom. Och det kan till och med vara så att man älskar idioten.

    Det handlar inte om att göra sig till offer, det handlar om att belysa ett problem som drabbar väldigt många kvinnor i heterorelationer. Där kvinnor inte ser någon lätt lösning och där kvinnor förväntas tackla den rollen samtidigt som de ska göra allt en man gör.

    Det är svårt att ställa krav på en man som inte ”ser” vad som måste göras, framförallt när man har barn, för vem tror du det är som inte får sin matsäck med sig om man plötsligt säger ”nu tar du ansvar!”?. Kanske värnar man mer om sina barn och att de ska få allt de behöver, istället för att bevisa att man har rätt och mannen usel till bekostnad av att barnen får frysa i ett par månader innan karlfan inser att det behövs köpas en ny vinteroverall.

    Men grattis till dig om du hittat en man som lever upp till att det är 2018 🙂

    Svara

     Word Julia! Så sant som det var sagt (tyvärr). Tänkte att läkarintyg och jympadojor skulle fixas av maken för en gångs skull men, nej, det glömdes bort igen trots åtskilliga påminnelser. Jag fixar ju såklart men ja, jag blir bitter. För klarar man att ha ett ingenjörsjobb på hög nivå borde man kunna hålla koll på barnets aktiviteter, kläder och mediciner också…(edit, det var han som var drivande i att skaffa barn…)

     Svara

     Exakt Julia! Jag upptäckte det också ”försent”. Jag hade verkligen ingen aning om att det skulle bli som det blev. Med facit i hand borde jag ha lätt känna honom bättre (vi hade varit tillsammans i två år när jag blev gravid och jag var dessutom väldigt ung och omogen). Vi skiljdes när äldsta barnet var 10 år och då hade vi verkligen försökt! Det är dock fortfarande jag som ”har koll”…

     Svara

   Skulle jag mot förmodan skaffa barn kan jag lova att min kille skulle få ta det största ansvaret då han är så barnkär. Har inget med könen att göra, snarare med killen/mannen du väljer att skaffa barn med. Är du missnöjd med din situation så bildade du nog familj med fel person.

   Svara

  Har du sett att Daisy graces vd slutar? Finns på Resumé.

  Svara

  Har 2 och skulle va mys med ett tredje men man ska ju inte bara orka med, utan det ska kännas bra och kul fortfarande. Stannar nog därför på 2.

  Svara

   Håller helt med. Vissa stunder kliar det i livmodern fast minstingen bara är sju månader än, men två barn känns ändå precis lagom och rätt.

   Svara

    Haha jag har en ettåring och åldersmässigt kan jag inte vänta för länge heller :p jobbigt det där, hade jag typ 10-15 år till på mig hade det varit en annan femma 🙂

    Svara

  Japp, SVINlånga veckobrev..

  Svara

   Vad står i såna där veckobrev egentligen? Fanns inte på min tid. 🤔

   Svara

    Min son skriver sina veckobrev själv så där står det inte supermycket.😂

    Men det står vad de jobbar med i de olika ämnen, vilka läxor de har och när de ska lämnas in. Sedan skriver de såklart om de ska göra något särskilt och behöver tex matsäck.
    Smidigt!

    Svara

   Våra veckobrev är väldigt fattiga och vi efterfrågar mer information från skolan, man kan väl aldrig få för mycket information om barnen och deras skolgång?

   Svara

  Alltså – dom där jäkla superdetaljerade veckobreven😂 blir matt i kroppen av dom (har 3 barn)….

  Svara

   Åh ja, så skriver varje lärare varsitt brev i detta usla program som skolorna i vår kommun har för att kommunicera med elever och föräldrar. Funkar inte bra som app till mobiltelefon och vem använder dator till att läsa veckobrev när allt annat går att göra i mobilen?!

   Svara

  Varför är det en bild från Paows instagram i ett inlägg om KZ?

  Svara

  jag undrar varför hon packar o grejar när det är Bingos vecka? Eller fick han bingo i ett ex som fixar allt?

  Svara

  Katrin Z är den vidrigaste svenska kändis jag vet. Ödmjuk 0%, självälskare 100%, barnprat 1000%.

  Swipe away!

  Svara

  Jag skickar ut månadsbrev till mina elevers vårdnadshavare. Där står månadens utflykter, biblioteksdagar eller annat speciellt som händer. Jag skriver kort vad vi gör i de olika ämnena och vilka mål vi arbetar mot. Uppskattas av föräldrarna och kräver inte så mycket arbete för mig som om jag skulle gjort det varje vecka 😊

  Svara

   Jag hade älskat att få det från mina barns lärare. Vi får knappt någon info alls…Heja dig!

   Svara

  Det närmaste jag tänker komma till att ha barn är katter och hundar. Ogillar barn starkt. Tror dessutom inte ens jag kan få barn så det är väl tur att jag känner så.

  Svara

   Jag ogillar starkt hundar, vidriga hundägare som låter bajs va kvar så mina barn trampar i det. Blir mer upprörd över sånt än över SDare😬😬😬

   Svara

  Men gud, sänk kraven på dig själv då Katrin. Är det hela världen om en tröja i gympapåsen glöms? Då får väl barnet gympa i sin vanliga tröja. Stå och göra avancerade matlådor till ungen som ska på utflykt för att ”jag jobbar med maaat”. Skumma veckobrevet om det är långt eller låt ungen läsa det själv som de 20 min läsning. Eller låt ungen läsa godnattsagan. Jag förstår faktiskt inte varför man sätter upp såna krav på sig själv om man egentligen inte pallar?

  Svara

  Sedan kan man vara som jag och hamna i kvinnofällan först men så händer nåt och allt förändras.

  När vår bebis föddes så pluggade jag (jag var dock 30 så ingen tonåring direkt). Det blev enklast att jag var hemma längst. På nåt vänster så blev det också så att jag skötte minst 90 % av allt hushållsarbete. Misstänker att det fortsatt så om jag inte blivit sjuk när barnet var ett år. Plötsligt fick han ta över barn och allt med hemmet. Skulle visserligen önskat att jag slapp bli sjuk, lider fortfarande av sviterna. Men nu tio år senare så har barnet och pappan ett jättestarkt och nära förhållande och jag har en man som sköter väldigt mycket i hemnet och fixar med att packa gymnastikkläder i skolväskan, skjutsa till träningar osv. Det hade nog aldrig hänt om han inte tvingades ta tag i allt den gången. Plötsligt fick han märka hur mycket jag gjorde för att allt skulle flyta på. Så ni som har män som är som min, fly fältet ett tag och låt honom testa sina vingar. Det borde göra susen…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.