Silver, silver, silver…

Camilla Gervide Blont hår

Förutom en lugg som kräver extremt mycket underhåll så gör jag inte så mycket med mitt hår. Min naturligt bruna hårfärg trivs jag i, trots att jag tidigare idag funderade på ett lägga i en toning när jag har tid och kommer ihåg att köpa en nästa gång jag är och handlar men då blir ju håret bara lite mer glansigt och mer nötigt brunt.

Hos många influencers framstår det mer eller mindre som ett deltidsjobb att vårda sina hår. De slingar, färgar, klipper, tejpar i löshår och friserar på samma sätt som det resonerades om parfymer i inlägget från tidigare idag. Frisyrer och hårfärg för morgon, middag, kväll samt humör?
När sommaren lider mot höst så packar man undan flipflopsen och saltvattensprayet och gör plats för de nya höstbootsen och löshåret?
Frisyren och färgen ska följa årstiderna och nu är det alltså höst, vilket tydligen betyder silverschampots stora återtåg. Jag har nämligen läst flera olika bloggar idag där just silverschampot får stort utrymme (bland annat här och här) och tänker att de då kanske finns frisyr och hårproduktsgarderober på samma sätt som den däringa ”doft-garderoben”?

Det enda schampot vi har hemma som ens är i närheten av ett silverschampo är det här som Lilla Snöboll använder.
Vad tror ni? Ska jag testa ett ombloggat silverschampo på henne för att se om vi kan få bort de sista av hennes gula toner som får henne att se ut som en nypissad snödriva?
Ja, THK använder det också men det gör knappast för eller till på hans fjuniga kropp. Honom skulle man nog egentligen bara kunna rolla med en klädroller…

Följer ni de influenciska hårtrenderna och har även ni en frisyr/hårfärg för varje säsong?
Blir alla frisörer ute i landet nerringda så fort hårtrenderna på sociala medier ändras?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag brukade ha en hårfärg för varje säsong. Ljusare brunt/blont på sommaren, rött eller lila på hösten. För tillfället har jag violett hår, och kommer nog fortsätta med mer ”galna” färger. Funderar på rosa nästa gång!

  Svara

   😍😍😍😍
   Cool, inspirerande och tuff!

   Svara

   Som nån som har testat mycket färger så är det lättare att hålla en snygg lila än rosa, men ska du köra rosa, blanda i en droppe lila ibland för att ta ur de orangea tonerna som kan bli. Håret suger liksom i sig gult efter ett par ”färgningar”. Och har du problem med gröna/blå toner i håret funkar Rosa-tonade färger mot det typ roseblondt asså för att få en blond färg. Grönt och blått hår sitter som berget så blek inte mer än 1 gång nr 2 får samma resultat. Det här är allt jag önskade jag visste innan jag blekte sönder mitt hår haha.

   Svara

  Fattar inte vad detta har med Annica Englund att göra, ett inlägg om att du varit blond och om silverschampoo?😆 Silverschampo har inget med hösten att göra för övrigt utan att det kan ta bort gula toner, bruna hårfärger brukar mer vara förknippat med hösten. Höstens hårtrend verkar vara lite kortare hår, iaf bland influncerna, många som kapat av en bit.

  Svara

  tycker det är så många som ”överdoserar” schampot/toningen till den grad att håret skiftar i grått/lila fast målet är en kall snygg blond..

  Svara

   Ja.. De verkar bli färgblinda själva efter ett tag

   Svara

   Ibland är syftet just det, att ha grått. Då är det dock betydligt mer effektivt att lägga i en grå toning. Men förstår vad du menar.

   Svara

  Jag hörde till de som inte gjorde någonting med mitt hår, var liksom nöjd med färg, självlockigt etc. Jag hade dessutom naturligt tjockt hår och aldrig haft problem med det. Tills jag fyllde 30.

  De senaste tre åren har mitt hår blivit tunnare, mindre lockar, jag har blivit så pass tunnhårig att jag numera använder regaine. Jag lät det dock gå för länge och har permanent förlorat hår mitt på huvudet. Träffade en specialist som sa att kvinnligt håravfall inte är lika vanligt som manligt och ter sig annorlunda (man får bredare bena) men att de psykologiska oftast är värre då det anses kvinnligt att ha bra hår.

  Mådde så jävla dåligt över detta och kände mig ful. Till saken hör att mitt hår även blivit gråare.
  Poängen är den att jag gick från ingenting till att ständigt noja mig över färg, hur kal jag är, hur jag ska få upp volymen, vilket löshår är bäst etc. Så jag förstår dessa influencer. Kanske behöver de inte allt men om de alltid visar upp en perfekt sida vet vi ju faktiskt inte om de till exempel skäms för sina gråa strån.

  Svara

   Samma här, har aldrig färgat, var till och med hårmodell när jag var yngre eftersom jag har väldigt rakt och mörkt hår, perfekt till page.
   Är 37 nu och håret blir tunnare och tunnare och jag funderar på att börja med Regaine, men skulle gärna vilja se en specialist först som gör en riktig hårbottenanalys. Hur hittade du din? Och tycker du att Regaine hjälper?

   Svara

    Jag googlade hudspecialister och alopecia som är medicinsk term för håravfall. Läste recensioner och valde sedan en klinik. Jag gick privat för jag kände att jag ville ha svar så snabbt som möjligt. Han kollade först på hårbotten om jag hade någon typ av infektion, frågade om något i mitt liv förändrats och ville jag skulle ta blodprov (detta gjorde jag på vårdcentralen inte privat). Han rekommenderade initialt Regaine, särskilt då mina blodvärden inte visade på något och medicinsk sätt led jag inte av någon sjukdom som gjorde att jag tillfälligt tappade håret.

    Tanken var att jag skulle utredas vidare men efter några månader tyckte jag att regaine hjälpte och just nu känner jag mig inte i behov av starkare kurer eller transplantation etc. Jag har inte återfått allt och som jag förstår det är det förlorat in på djupet så hjälper inte regaine heller. Men det hjälper för att det ser mindre kalt ut. Jag är liksom kal i formen av en sol, där kroppen är närmast pannan och strålarna ner mot sidorna, kroppen har blivit mindre och strålarna tunnare men man ser fortfarande formen….vet inte om det här låter vettigt 😂

    Kan för övrigt tillägga att jag bor i London, privat kostade det ungefär fyra tusen för konsultationerna. Jag ville gå till en expert och levde snålt ett tag för att ha råd men känner att det var värt det då det skullle tagit så lång tid via NHS (landstinget) och jag tappade verkligen snabbt just innan jag började med regaine,

    Svara

     Tack för ditt långa svar, Emma ❤️

     Svara

  Rosa och lila hår verkar vara ganska så på tapeten just nu också.

  Svara

  Vad tror ni Blondinbella har på G eftersom hon måste hala fram Alexander Bard som ”life mentor” för att provocera ordentligt?

  Svara

   Bara den vanliga strategin i arbete.
   Sen kommer nåt känsloinlägg så folk går å köper hennes grejor ändå

   Svara

    Jepp där kom det, S den underbara allra bästa vännen. Bella är som ett självspelande piano med 3-4 låtar på repertoaren. Men fansen är tårögda så hoppas a de köper riktigt många hårband.

    Svara

     Först ångest och torgskräck. Inte våga gå ut, svag och ynklig, stanna hemma i sängen hos Hampus. Check.
     Skryt om nomineringar och priser, omsättning och allmänt lyckad business. Check.
     Reklaminlägg om FitnessCollection för att anknyta till kampanjen i tunnelbanan. Check.
     Skapa diskussion genom en väl fungerande provokation som Alexander Bard. Check.
     Varm och mänsklig genom ett relationsinlägg. Sheila blir bra. Check.
     ….
     Vad blir nästa på listan? Dags för barnen eller kommer hårbanden nu?

     Svara

   Silvershampo.

   Svara

  Jag älskar hår och pysslade mycket med mitt hår i tonåren så jag har nästan haft alla färger och frisyrer och även bränt av det ett par gånger. Sen utbildade jag mig till frisör och fick utlopp för min kreativitet där i stället och mitt hår har fått vila (bränner dock ej mina kunders hår 🤭). Numera lägger jag i lite slingor på våren och sen får det vara. Jag tror att lugg är på ingång och inramning av ansiktet. Lite mer naturliga färger och att man utnyttjar kundernas egna basfärg. Jag tycker personligen att de flesta klär bäst i färger nära sin egen hårfärg och att man klipper en frisyr anpassad efter hårtypen. Sen bestämmer alla självklart själv över sitt hår.

  Svara

   Gillar ditt tänk 🙂 du är säkert en väldigt duktig frisör.

   Svara

    Tack snälla, vad fint av dig att lämna en sån trevlig kommentar 💐😊

    Svara

     Frisören, snälla säg att du finns i Stockholm! Behöver en frisör som inte dömer mig för att jag klipper mig max en gång om året, inte använder balsam och tvättar håret med diskmedel när schampot råkar ta slut 😳🙈

     Svara

      Haha tyvärr så är huserar jag på andra sidan landet, jag använder faktiskt inte balsam så ofta själv. Har man en bra struktur på håret (naturligt), inte behandlar det för mycket, klipper det lite då och då (1 gång per år är faktiskt ok 😉) så klarar sig håret utan massa produkter om man är ute efter en naturlig look. Har man dock en önskan om att få en annan typ av frisyr och style som skiljer sig från sin egen hårtyp så är produkter superbra! Du är välkommen om du kommer till västkusten någon gång 🤗

      Svara

      Prova Vanja på Krukmakargatan, ”Din ekologiska frisör” heter salongen. Hon är helt underbar!

      Mvh En som ibland klipper och bleker sig själv hemma 😊

      Svara

     Nej säg att du bor i gbg eller i närheten. Inte hittat en bra frisör som har ditt tänk på över 8 år.

     Svara

      Det gör jag 😊👍🏼

      Svara

       Vaar?! 😀

       Svara

        Haha åh jag vill inte outa mig själv 🙈 hade jättegärna haft er till min salong men jag tycker att det är lite jobbigt att nämna mig själv i en så här stor blogg.

        Svara

   Du låter som en väldigt bra frisör! Jag gillar ditt tänk 🙂

   Svara

    Vad glad jag blir, vad snällt av dig att skriva så 💐 😊

    Svara

   Låter utmärkt. Har långt lockigt hår, mitt ansikte passar egentligen allra bäst i axellängd, men behöver tyngden längden ger för att inte se ut som en av bröderna fluff haha

   Svara

  Jag varken färgar eller tonar mitt hår

  Svara

  Väldigt märkliga inlägg på bloggen idag..

  Svara

   Sluta klagaaaa

   Svara

  Jag har bara en fråga: tvättar du dina katters päls?!
  Ok, två frågor: vad gör de själva hela dagarna om de inte ägnar sig åt pälsvård?

  Svara

   Ja, de är Cornish Rex och kan inte tvätta sig rena som vanliga katter med ”överpäls”. Det hindrar dem dock inte från att hysteriskt tvätt sig själva och varandra till förbannelse – särskilt när de är nyduschade. Då ska de tydligen slicka sig torra? 😻😻😻

   Svara

    Det här måste du berätta mer om. Jag har också en Cornish och har haft flera förut och har aldrig hört om detta. (Jag ställer inte ut min.) Men vad är det han inte kan åstadkomma som en katt med alla pälslager gör bättre? Jag googlade massor när jag läste detta, men fick bara träffar på Cornish-bad när det gällde utställningar. Vad i funktionen kräver bad?

    Svara

     De blir liksom smutsiga och flottiga på ett sätt de inte kan tvätta bort själva. Riktigt skitiga alltså.. de har behövt duscha varje/varannan vecka sedan långt innan vi fick dem. När THK vägde sju kilo så kom han onte åt att tvätta sig så då var duschen än mer nödvändig. 😻

     Svara

      Aha. Tack. Jag har inte märkt något särskilt smuts på mitt skrälle jämfört med den jag hade innan som hade mer normal päls. Men är det ett rasråd? Isf har jag missat det i alla år. Min är i och för sig svart, så det förklarar kanske att det inte syns lika bra som på din lilla snöboll. Sen har han inte samma imponerande kroppshydda som Curtan heller. 😻

      Svara

    Oj, där fick jag lära mig något nytt. Hoppas att de är medgörligare än min bondkatt var den gången i hans 16 åriga liv jag var tvungen att schamponera honom. Jag oljade ett golv och tillslut kunde han inte motstå en attack med följden att han gled på sidan i oljan. Skuttade upp och halkade igen och kanade runt lite på andra sidan. Jag gjorde bedömningen att det inte skulle vara nyttigt för honom att slicka i sig all den där oljan… Vi hade en inte bara rolig timme i duschen sedan.

    Svara

  Färgar bara till min naturliga hårfärg pga att jag har svartbrunt hår och de gråa hårstrån jag tyvärr börjat få syns lite för väl i mitt hår. Så även sist, i juli, ville jag ha så nära min naturliga hårfärg som det gick.
  Frisören försökte komma med förslag om en ljusare färg när det var sommar, men jag ville inte. Hon fortsatte, sa att det är så man ”SKA” göra. Men jag ville fortfarande inte.

  Hon sket fullständigt i det. Blev så chockad över att hon gjorde som hon ville så jag kunde inte bli arg, det kom efteråt. Gå inte till henne.

  Svara

   Svårt att inte gå till henne när vi inte vet vem det är.

   Svara

    Det var medvetet att inte skriva det, såatteee.

    Svara

   Det är fint med mörkt gråsprängt hår tycker jag.
   Vet iofs inte din ålder, kan ju vara känsligt om det är i ”förtid” så att säga. Själv är jag 36 och börjar bli räääätt så jefla grå (eller ja, mer vitt än grått). Har bestämt att när jag fyllt 40 ska jag sluta tona och låta det bli så grått det vill, är dock inte helt redo ännu.
   Min mor, den apan, började inte bli grå förrän runt 50. Nu, vid 60 års ålder, får hon så perfekta grå slingor att hennes frisör muttrar att hon inte kunde gjort det bättre själv. Så stiligt!
   Jag fick inte de generna.

   Svara

    Hahaha ja är man medelålders kanske, jag är 26. SÅ farligt grått är det inte men när man är så mörk så syns minsta lilla och det är jag inte redo att acceptera😂

    Svara

     Samma här, jag är 25 och börjar få grå hår😩

     Svara

  Når jag orkar sitta en längre stund låter jag frisören lägga i lite slingor, men ofta lägger vi bara i bottenfärg som ligger nära min egen hårfärg. Under sommaren har solen skött det där med slingandet, skönt. Hatar att sitta hos frisören, men nu börjar hon fatta att jag inte gillar småprat i alla fall och lämnar mig ifred.

  Svara

   Det är helt ok att säga till sin frisör att man vill ha en stund för sig själv och sina tankar. Då passar jag på att koncentrera mig extra mycket och verkligen jobba in mig i ett flow 😊.

   Svara

  jag tycker mig läsa lite då och då om folk som går till frisören och får lattes eller blir bjudna på nåt annat. Händer det er? Har aldrug inträffat i mitt liv att jag fått nåt att dricka sådär. Jag sätter mig i stolen och blir klippt bara. Är det nån storstadsgrej kanske? Har gått hos många olika frisörer (har flyttat ofta) och har nu en favorit hos Lyko. Hon är bra, men lyxigt är det ju inte på det sättet.

  Svara

   Oja varm choklad och götta 😁

   Svara

   Min förra frisör (Malmö) brukade alltid erbjuda kaffe/latte eller nåt annat. Tackade alltid nä. Ingen lyxfrisör alls, vanlig 300-kronorsklippning. Hon talade också om hennes kompis som hade salong på gamla väster och kunde ta xxx för klippningen och bjöd på champagne. Det var nog inte champagne såklart.

   Svara

    Box och soda streamer? 😂

    Svara

    Tror inte du får bjuda på alkohol i Svergie längre hos frisör.

    Någon som vet säkert?

    Svara

     Det får man så länge man inte tar betalt för det 👍🏼

     Svara

      Tack för svar 😊

      (Fick för mig att det stod något i pressen om det för något år sedan men jag lade det inte på minnet vad som var knäckfrågan. Eller så missförstod jag helt. )

      Svara

       Blev nyfiken och googlade själv.

       Man tydligen både får och inte får vad jag fattar. Tydligen lite luddigt 😊

       https://lawline.se/answers/vin-hos-frisoren

       Svara

       Så länge det inte görs i vinstintresse och är i undantagsfall så är det ok enligt alkohollagen. Jag tror inte att det är ok att tex erbjuda fredagsklippning inkl ett glas bubbel i sin prislista tex, men det är bara så jag har tolkat lagen.

       Svara

        Så absolut lite luddigt 😊

        Svara

         Har googlat vidare.

         Nej tyvär är det inte lagligt. 🙁Hittade flera artiklar som säger samma. Denna den senaste är från 2016 där en salong kom undan med en varning men kunde råkat värre ut.

         https://www.bblat.se/artikel/vastmanland/koping/brott-mot-alkohollagen-i-kak

         Svara

         Från en annan artikel …

         ” I butiker, till exempel frisörsalonger, matbutiker och klädbutiker, får man inte ens förvara alkohol, än mindre dricka den.”

         Svara

         Håller med hmm om att det bör tolkas som att det inte är tillåtet i annat än enstaka unfanfall. Dock är det onekligen öppet för viss tolkning. Jag skulle säga att olika kommuner, och tom olika handläggare inom kommunen kan tolka det olika. Förhoppningsvis kommer de överens om ståndpunkt inom samma enhet iaf. Man ska komma ihåg att det skiljer sig väldigt mkt från kommun till kommun, och att handläggarna inte är jurister, även om de jobbar med alkohollagen. I de allra flesta fall är de pappersvändare som helt saknar förankring i verkligheten/branschen.

         Svara

        Det är alltså okej om det görs i vinintresse (sorry)

        Svara

         Du talar till hjärtat av göteborgare 🤭😇

         Svara

    Salongsberusning yay, då funkar allt.

    Svara

     Frisörsalongs…

     Svara

   Nää går i liten ort i Småland, här får man kaffe, nån dricka och fika när man kommer

   Svara

   Inte latte. Men vanligt kaffe med mjölk och kanske en kaka. Eller ett glas vatten. 😊

   (Bubbel har jag bara fått utomlands.)

   Svara

   Kaffe/latte/saft+kaka och chokladbit bjuds det på hos min frisör om man ska sitta där länge, inte under vanlig klippning

   Svara

   Får välja kaffe, the eller vin. Väljer såklart vin. Inget slår mittpådagenalkohol.

   Svara

    The?
    Som i bestämd artikel på engelska? Eller menar du den varma drycken baserad på blad från Camellia Sinensis, så heter den på svenska ’te’, på franska ’thé’, på engelska ’tea’ och på nederländska ’thee’.

    Svara

     Så bra att du visste det! Snyggt jobbat!!👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

   Har nog alltid blivit bjuden på kaffe hos frisören. Min nya frisör bjuder dock på cava på fredagar så numera klipper jag mig bara på fredagar.

   Svara

   Ja i Stockholm får jag alltid cappuccino.

   Svara

    Jag undrar även om det här med hårtvätt. Min nya frisör sen ett PR erbjuder ingen hårtvätt. För mig är det halva grejen att ha någon som masserar min hårbotten och schamponerar med lyxigt nytt schampo. Hur ska man tänka här? Hur gör era frisörer?

    Svara

  Jag har fastnat för min blonda färg även om jag drömmer om att gå tillbaka till mörkret haha. Men mörkt hår är supersexigt, sånt där riktigt varmt brunt. Sugen på att bli helt svarthårig också, med spikrak lugg och röda läppar. Åh. Jag vill göra nåt med håret! Ge det liv och näring och en ny färg. 😍🌱

  Blont passar mig bäst på sommaren när jag är brun och fräknig. Sen på vintern ser jag bara grå ut. Men svart hår, som jag plattar med en superbra plattång så der blir alldeles rakt och glänsande? Med lugg? Skulle det vara schnykkt?!

  Svara

  Färgade och höll på i många år. Slutade, lät mitt ljus blonda lockiga hår växa ut långt och har aldrig varit nöjdare med mitt hår. Ser ut som en prinsessa haha. Ångrar allt stök med färg och löshår, i efterhand känns det så onödigt, slet bara på håret. Brukade hata mitt lockiga hår men insett att det var för att det var slitet och därför inte fint 🤦

  Svara

   Samma här älskar mitt självlockiga hår 😍

   Svara

   Älskar också numer mitt självlockiga hår (sen jag upptäckte fuktkrämer för håret så att det blir lockar i hela håret 😍). Tror starkt på att det självlockiga, naturliga och inte helt perfekta håret är påväg tillbaka, så himla snyggt!

   Svara

  Jag vill verkligen inte låta skrytig men jag är såååå tacksam över mitt naturliga hår och hårfärg som jag aldrig behövt eller velat färga, permanenta eller sätta i löshår i. Sparar nog mycket tid, pengar och slit. Det är långt, tjockt, självlockigt och kopparrött. Älskar det!

  Svara

   Det låter ju fantastiskt!
   Mitt hår är märkligt, det kan bli superlockigt ibland, med korkskruvar, men för det mesta är det bara tunt och trist.
   Men jag har aldrig haft en ”frisyr” när jag haft långt hår, utan jag brukar ha kort hår som jag sedan spar ut en stund för att sedan klippa av det igen när jag inte står ut.
   Men jag ska försöka mig på att ta hand om mitt ”långa” hår lite bättre den här gången, håller på och sparar ut just nu.
   Men jag har alltid tyckt om min hårfärg i alla fall, och får ofta beröm för min nyans av både frisörer, vänner och bekanta. Så det är ju trevligt 🙂

   Svara

  Bilden i mitten, CC eller Henrik Torehammar på Aftonbladet 😊?

  Svara

  Har inte varit hos frisören på flera år. Hatar att gå dit, blir alltid lika missnöjd för de lyssnar aldrig. Låter en kompis klippa topparna ibland. Har midjelångt vackert naturligt blont hår med solblekta slingor. På vintern blir det lite mer gyllenblont, på sommaren väldigt ljust. Håret följer årstiden helt av sig själv om man spenderar mycket tid utomhus på sommaren, helt onödigt att färga och bleka enligt årstid. Lägger dock mycket tid och pengar på att vårda mitt hår med bra produkter. Använder aldrig värme, det är döden för håret. Samma med löshår, det sliter av folks egna hår och sen är de fast och kan inte sluta. Löshår kan se snyggt ut på håll och när det är stylat, men oftast så syns det att det är fejk och det ser bara trashigt ut och fästena syns och känns. Sen är det ju sjukt dyrt och oetiskt att sponsra hårindustrin, tänker på de stackars fattiga kvinnorna som måste sälja sitt hår för ett par kronor för att få mat till sina barn. Hur kan man ha samvete att gå runt med någon annans hår?

  Svara

   Helt ärligt, hade du sagt samma sak om du hade tunt stripigt hår som aldrig kom nedanför axlarna?

   Svara

    Det kommer nedanför axlarna om du låter bli att klippa dig för ofta och för mycket.

    Svara

     Samt har uppsatt hår, ligger det mot kragar och kedjor osv så sliter det på topparna. Alltid kört knut på huvudet som standard frisyr för att komma förbi axlarna snabbare. Sover också ALLTID med håret i lös knut mitt uppepå huvudet för att minska slitage, gärna med lite arganolja i topparna

     Svara

   Jag är med dig helt och hållet, men använde löshår förr. Har naturligt tjockt, lockigt långt hår idag, färgar inte, ingen värme och inga produkter. Det är bättre för håret men ser också tusen gånger bättre ut. Löshår är verkligen inte snyggt mer än första veckan man har det

   Svara

  Det här känns så fåfängt och överdrivet att erkänna, men att tappa håret är en av mina största rädslor. Tappade mycket hår när jag gick in i väggen och det var hemskt! Har väl fått tillbaka det mesta nu, men bara tanken av att det ska trilla av gör att jag får rysningar.

  Svara

   Jag vet känslan och det är en av mina absolut största rädslor också 🙁 hade det enormt stressigt i våras/somras med min uppsats samt ett jobbigt breakup och jag har typ tappat hälften av mitt hår… Varje gång jag duschar är det en stor klump av hår vid fötterna och det känns som att jag plockar lösa hårstrån ca 20 ggr/dag. Nu har stressen dock lagt sig och jag äter järn (ett av järnbristsymptomen är just håravfall), b12 och folacin, då jag gick hos läkaren som kunde konstatera att jag hade brist på detta.

   Det har gått en månad nu och jag märker inte så mycket skillnad än men jag hoppas! Har för mig att det kan ta uppemot 6 mån för en att gå tillbaka till ursprungsläget. There is hope for us 🙂

   Svara

   Jag tappar väldigt mycket hår de perioder jag har extra mycket ångest och oro. Det hinner typ växa ut en bit igen innan det åter är dags. Går igenom det just nu ännu en gång och vill bara att det ska stanna av innan det syns för mycket.

   Förstår precis hur du har det och delar din rädsla och fåfänga. Fast tycker att det sitter djupare än fåfänga, det är ett så tydligt tecken på att något är fel och att kroppen säger ifrån och stänger ner. Men helt klart att det känns jobbigt rent utseendemässigt också.

   Hoppas du slipper väggen och håravfall fler gånger!

   Svara

   Då lever jag med en av dina största rädslor! Har alopecia och alltså inget hår alls. Tappade allt för 4-5 år sen. Ibland gör det mig ledsen men oftast är det ingenting jag tänker på. Jag använder peruk när jag är ute för att folk inte ska stirra.

   Måste ändå säga att jag är glad över att jag inte har någon allvarligare sjukdom. Tänk så mycket hemskt det finns därute? Och jag tappade bara mitt hår. 🙂 Hoppas dock du slipper råka ut för det, det är självklart roligare att vara helt frisk. Men försök att inte stressa upp dig, njut av att du har hår och gör en fin frisyr idag!

   Svara

  Testa inte Blondinbellas silvershampoo…
  Köpte det på rea. Tyckte håret blev lite skumt men tänkte ”jaja, dags för frisören”. När jag kom till frisören frågade hon vad jag använt för shampoo för det hade gjort mig gråhårig :)…
  Finns från Schwartzkopf t ex som är bra…

  Svara

  Jag hade axellångt, blekt hår som gick av lite överallt. Lessnade, visade en bild för min frisör och POFF sa det så låg typ tio kg hår på golvet (ok det sa inte POFF men kändes som så). Nu har jag kortare på sidorna och bak, och lite längre ”uppe på” liksom 😀 Trivs jävligt bra faktiskt. Har lite blont kvar (hade ju utväxt när jag klippte av det) så det är fortfarande ljust och fint 🙂 Blir nog bara lite mindre slingor i framtiden. Eventuellt att jag kanske slänger i lite Manic panic färg som jag har kvar nån gång 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.