Ska det här jä*la ordet etablera sig nu?

Doftgarderob? Dååååååftgarderöööööööb? Dafftgardirauuuuub?
Jag tror nog nästan att jag får grabba tag i kalligrafipennan och plita ner ordet ”doftgarderob” på samma lista som just nu består av ett enda ord – ”sink-appeal”. Att de båda två – så vitt jag vet – fått sitt genomslag på Blondinbellas blogg gör mig nästan lite rädd för att gå in där och läsa i framtiden.
Doftgarderob? Om man ska tro Margauxs inlägg så ska man alltså trimma näshåret riktigt ordentligt och sedan kasta sig över första bästa Finlandsfärja för att likt en blodhund gå loss bland parfymflaskorna?
Du måste även sälja av de flesta av dina fonder och värdepapper för att ha råd att införskaffa alla de flaskor som krävs för en doftgarderob värd sitt namn. Två eller tre flaskor är ingen garderob och att bygga upp den över tid verkar inte heller vara aktuellt.
Från noll till hundra ska en dedikerad doftgarderobare gå!

Jag tänker mig väl i alla fall en tio, femton flaskor på ett svep!
Enligt Bella behöver man ju ha olika parfymer för dag respektive kväll samt för alla olika humör man kan tänkas beta av på ett dygn.
Om inte Bella redan tänkt på det så tror jag nog att ett väldigt framgångsrikt koncept i denna doftgarderobiska tid är en pensionärsskallra fast för dofter. Så man vet vad det är man ska spruta på sig när timern i mobilen ringer.
Tänk er en blandning mellan dosett och ett ställ med igenkorkade provrör…

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ibland försöker du för mycket och det blir bara inte roligt tycker jag. Gillar bloggen i övrigt och det är därför jag fortsätter läsa.

  Svara

   Styrkekjamiz

   Svara

    Löjligt svar Alle 🙂

    Svara

     Löjligt att du tycker att det är löjligt 😴

     Svara

   Ok.

   Svara

  ”Doftgarderob” har funnits ett tag. (Nästan 12 000 träffar på Google.)

  Svara

   ”fragrance wardrobe” ger 189.000 träffar.

   Svara

  Nå, i skönhetskretsar (= folk som är intresserade av smink, parfym och hudvård, vi är ju inte nödvändigtvis snyggare för det) har begreppet varit välanvänt sedan långt innan någon började sponsra Löwengrip.

  Själv har jag kanske sju sorter som jag varvar mellan, beroende på årstid, tid på dygnet och om det är fritid/business/fest. Samt ett otal testers och miniflaskor. Det är, precis som flera typer av skor, olika kulörer och intensitet på smink eller en garderob innehållande såväl jeans som dräkt och cocktailklänning, helt beroende på intresse och smak.

  Så länge folk nu inte får för sig att införskaffa en enda parfym i form av en tung oriental och hälla den över sig innan de tar bussen om morgnarna, då kan folk eventuellt ha något att invända.

  Svara

   Jag fattar inte hur ni rent praktiskt löser det. Kläder tar ju upp dofter och många använder iallafall jag i olika sammanhang. Krockar inte dofterna då? Eller är det så att du bara använder en viss tex klänning med en viss doft?

   Svara

    man tvättar väl kläderna?

    Svara

     Det gör man men inte efter en användning. Mina kostymer åker på rätt många gånger innan de får en tur till kemtvätten. För att inte tala om ullkapporna.

     Svara

      Samma med mina byxor, nästan alla tröjor som jag har ett linne under etc. Användes flera flera gånger innan tvätt om de inte fått fläckar. Byter också alltid om så fort jag kommer hem.

      Mins kavajer ångar jag av själv hemma och under 10 år kemas de ca två gånger.

      Svara

     Efter varje gång du haft på dig dem?😱

     Harmargendon. Nej de krockar oftas inte då den nya dominerar och den gamla har blandats med din egen doft.

     Svara

      Fast är det så? Jag tvättar inte heller mina kläder efter en användning, om det inte behövs såklart, men har jag inte hängt ut dem för att vädra så tycker jag de kan lukta parfym även några dagar efteråt

      Svara

       Don: Jag tycker kläderna luktar parfym länge men när jag hade flera tyckte jag inte att de krockade pga det jag skrev ovan.

       Men det kan nu varit ett önsketänkande från min sida. 😉 🙂

       Svara

    Det blir typ spontan layering, och eftersom min ”garderob” ändå fyller någon form av mönster upplever jag sällan att det krockar. Gamla parfymer som sitter kvar har ju sjunkit in i bakgrunden och blir en extra dimension i basnoterna. Det hjälper väl dessutom att jag ofta väljer liknande dofter till vissa kläder – ganska vuxna, pudriga till jobbkavajen, vita blommor på fritiden, ambra till kashmirtjöjan och den tunga blombuketten till aftonklänningen.

    Svara

     Men har jag kashmirtröjan till helgen på landet och de vita blommorna blir den kombinerade doften inte nödvändigtvis sämre som det, det blir en annan bara. Det kanske är ett större problem om man har väldigt skiftande preferenser, men består garderoben av trä/puder/blommor blir det sällan helt fel.

     Sen vill jag också slå ett slag för gammal, klassisk vädring. Bra för både kläder och miljö.

     Svara

      Mer vädring åt folket! Jag blev chockad (överdriver inte) när jag upptäckte att flera i min omgivning aldrig någonsin vädrat sängkläder, filtar, kläder, eller något alls!

      Svara

       Beror väl lite på hur man bor också..i lägenhet mitt i stan utan balkong är det inte lika enkelt som om man bor i hus. Då vädrade jag ofta och gärna sängkäder. Nu är det något mer besvärligt….När jag släpat sängkläder upp och ner för trapporna och försökt vädra dem framför soprummet lär de behöva en tvätt.

       Svara

      Tack för svar.

      Ja vädring kommer man långt med.

      Svara

  Nja, varför ska man ha så många olika parfymer? Jag har tre olika jag varvar mellan beroende på tillfälle. En lätt som alltid fungerar och två lite tyngre varianter. Hade klarat mig med två.

  Svara

   Jag har inte en enda parfym, men luktar inte apa för det

   Svara

  Ursäkta tjatet om Nellie B, men…. Att ha OMSATT 10 miljoner betyder liksom inte att man har tio mille på sitt konto.

  Bra jobbat, ändå, av henne, hon kan det där med att ta betalt för sitt varumärke.

  Men 10 miljoners omsättning är ändå inte tio mille i vinst på kontot. Det tåls att påpekas, inte minst till alla de unga som också vill ”tjäna” tio miljoner på att bli influencers. (Fast hon har säkert en bra hacka på sitt konto, ändå!)

  Svara

   Ja varför pratar folk aldrig om vinst? 🤔

   Svara

    Därför att när alla kostnader & skatter är betalda så är inte den summan så himla sexig längre… då låter det ”bättre” med några miljoners omsättning 💸💸

    Svara

   Kors, då har hon högre omsättning från sociala medier än IL.

   Svara

   Flickkraken har ingen aning om vad hon pratar om. Omsättningen uppgick till 1,89 mille 2017. Hon menar nog att hon har omsatt 10 mille totalt genom åren, det framgår om man kollar upp ”hennes” företag, Golli consulting.
   https://www.merinfo.se/foretag/Golli-Consulting-AB-5569460966/2k3wvl2-1atro
   Stay in school kids!

   Svara

  Finns bara två parfymer choklad och vanilj 😍

  Svara

   Äntligen en som tycker som jag 😀

   Svara

   🤮 mår så illa av vaniljdoften haha det värsta är när någon luktar starkt av vanilj och man inte kan ta sig därifrån. Inte känslig mot dofter annars, men vanilj😬

   Svara

    Håller med, vanilj är förfärlig!

    Svara

    Jag är lite nyfiken på detta. Är själv doftkänslig vad gäller syntetiska dofter och använder sällan någon doft alls, och då bara liiite, lite. De gånger jag gör det är det alltid vanilj(jag passar generellt i söta dofter och har vanilj med lite ”rostad” karaktär men den är såklart fortfarande jävligt söt haha) och jag är alltid så skraj att det ska bli för mycket pga åker mycket kollektivt och vet att många är känsliga för vanilj.

    Blir du/ni illamående även av antydan till vanilj eller är det ”okej”? Jag gillar att dofta nybakat och har svårt att relatera till motsatsen men vill ju samtidigt inte vara en störig stinkbomb 😀

    Svara

     För min del är det all vanilj, mycket som lite, men det kommer från högstadiet och nån hade en vaniljparfym och sen hade alla det

     Svara

      Gick vi samma högstadium? Typ nån overdose vanilj från body-shop, tidigt 90-tal?

      Svara

       Var det inte pumas rosa parfym? Luktade så mycket vanilj och alla hade den 😰

       Svara

  Doftgarderob är verkligen inget nytt och inte heller något som slog igenom hos BB.

  Svara

   Jag är lite nyfiken på att Löwengrip är nominerad till ett antal priser, bla för ”årets nationella tillväxt”. De kan väl inte kvalificera sig för ett sådant pris genom att säljas på några nätbutiker i andra länder? Känns som allt är yta och PR utan något riktigt resultat bakom.
   Löwengrip räknar med en omsättning på 80 miljoner för 2018 men hur mycket av det kommer ifrån rea-produkter från det gamla sortimentet och utlandsintäkter? Misstänker att 2019 kommer omsättningen att sjunka rejält. Det känns som om de tänker så kortsiktigt (något som Isabella skrivit om att de gör), kan de vara för att hypa upp företaget för att sedan sälja?

   Svara

    Förlåt, menade såklart INTERNATIONELLA tillväxt!

    Svara

  Fortfarande ingen budgivning på BBs hus.

  Svara

   Är NOLL förvånad.

   Svara

   Det är tyvärr ett dussinhus i ett av de ”sämre” områdena på Lidingö. Hon måste gå ner i pris.

   Svara

  Jag hade faktiskt förr en doftgarderob på drygt 10 dofter men har gått över till att ha en signatur doft istället. (Eller ja två men de är väldigt lika varandra den ena är bara något kryddigare.)

  Enklare och känns mer som att jag alltid är jag.

  Svara

   Signaturdoft.

   Svara

    Bravo! Du förstod vad jag menade. 👏👏🤡

    Svara

     Säger hon som själv är väldigt snabb på att påpeka när folk skriver fel. Denna martyrkofta klär inte dig.

     Svara

      Det gör jag inte. Jag har inte rättat ett enda stavfel. Någon gång har jag frågat om det var ett annat ord som avsågs pga att jag inte riktigt förstod vad hen menade, men det är nog något åt sedan det hände sist.

      Allt ovan vet du också. Gissar på att du har tråkigt idag och vill bråka med någon för att sysselsätta dig.
      Move along because you ain’t going to find it here.

      Sedan så känner jag ca noll martyrskap utan det är helt en produkt i din egen fantasi. 🗣🤡

      Bye bye now 👋

      Svara

       År sedan….* 😝

       Svara

       Du verkar alltid känna att du behöver skriva romaner för att försvara dig själv.

       Svara

        @F Trams och lögn. 😉 😁

        Svara

         Vadå trams och lögn? Alla kan ju se dina långa försvarsharanger.

         Svara

         Ha ha ha, thr springer rundor runt er. Ovan var tre ord. 🤣

         Det bevisar att ironi funkar bäst på de intelligenta. 🤓

         Svara

         Förutom att maniskt ge tummen upp för sina egna kommentarer, har TrH (återigen) börjat skriva smickrande kommentarer till sig själv. Så lätt att känna igen dessa pga vissa maner + innehållet som går ut på hur förträfflig TrH är och hur dumma alla andra är.

         Svara

         Anonym kl 12:26: Jag förstår att det inte passar in i den världsbild att det faktisk finns dem som kanske gillar mig och att du helst också sett att det inte var så.

         Just därför som min signatur doft är ”In your dreams”.

         @Q 😉 😀

         Svara

         *att det faktiskt finns DE som kanske gillar mig*

         Svara

         * Jag kommer aldrig bättra mig. Att ni retar er gör mig bara på gott humör. 😀

         F o m nu kommer jag <b ibland, slarv ibland, och ibland bara pga vanligt rent fel skriva massor med stavfel och andra gramatiska fel.

         Ni kommer aldrig veta vilket. För mig en extremt stor win win. Jag vet att det både stör er att felen finns där samt att ni samtidigt aldrig kommer veta om jag gör det för att reats med er. 🤡

         Och 9 gånger av 10 kommer jag heller inte berätta vilket det var.😁

         Var nu rädda om er och smäll inte en propp! ☺️

         Svara

         😂

         F o m nu kommer jag med flit ibland skriva fel, slarv ibland, och ibland bara pga vanligt rent fel skriva massor med stavfel och andra gramatiska fel.

         Svara

         BREAKING NEWS!:
         TRH kommer fr.o.m. nu stava fel med vilje!
         Hoppas alla noterat detta nu, det kommer bli så spännande!
         BB-kommentarfält med en twist! Felstavade kommentarer från TRH känns ju så o-er-hört oväntat!
         TRH har redan inlett genom att annonsera detta med inte mindre än 8 stavfel!

         Svara

         Bl.a. med vilje.

         Andas!

         Svara

         ”det faktisk finns dem som kanske gillar mig”

         Du har del.

         Svara

        Japp. En människa med en god och sund självkänsla behöver inte göra det, speciellt på nätet. Jag är säker på att TRH är en liten rädd mus i verkligheten som försöker vara så himla tuff på nätet. IRL skulle hon aldrig våga det.

        Svara

         11,34 En sund människa behöver inte hitta på grejor om en annan. Och du är korkad om du inte fattar för vems skull TRH skriver. Ledtråd. Det är inte till dig. 🤓

         Svara

         Hej TrH! När du skriver dina försvarstal under andra alias, vore det bra om du ändrade dina maner för din egen skull. Nu vet alla att det är du.

         Svara

         Hej igen anonym!

         Hoppas att din lunch var lika god som min?! 🙂

         Om inte så tänkte jag muntra upp dig med en liten DYI som kommer passa dig som hand i handske. Jag skulle t o m starkt för din egen hälsas skulle rekommendera dig att du följer instruktionerna nedan. För bilder så att du säkert klarar av uppgiften, följ länken i slutet.

         #918 Stå rustad – vik en foliehatt

         1 Tiderna är svåra. Det drar ihop sig till jordens undergång. Undergången kan medföra kraftiga störningar i det elektromagnetiska fältet. Men en slöjdare står aldrig rådlös. Räddningen är som i så många fall en foliehatt.

         2 Klipp till två ark folie.

         3 Lägg dem på varandra och vik på mitten.

         4 Vik in sidorna mot mitten.

         5 Vik upp nederkanten på ena sidan…

         6 …vänd på hatten och vik upp nederkanten på andra sidan. Ta på dig hatten. Nu är du rustad och skyddad från skadlig EMC-strålning som kan uppkomma vid jordens undergång.

         Du har inte bara ett fullgott skydd, det är klädsamt också.”

         http://www.365slojd.se/projects/918-sta-rustad-vik-en-foliehatt

         Lycka till! Du kan behöva det. 😅

         PS Om du tänkt byta jobb till en🕵️‍♀️. så blir mitt råd. Don’t give up your day job. ☺️

         Svara

         anonym: En bra pryl som du behöver väntar på dig i modd. 😉

         @you dumbass: 😉👍

         Svara

         Haha, nu var du snabb CamCam. 🙂 💚

         Svara

          Japp, ibland så… =)

          Svara

         DYI?
         Define Your Inspiration?
         Download Your Information?
         Drunk Youths Inside?
         Do Yourself In?
         Dumbass You Impersonate?

         Svara

         DYI:Fråga. Hur jobbigt är det i din värld när din hjärna inte klarar av att kasta om ett par bokstäver för förståelse om vad som avses i en löptext?

         För mig låter det som ett extremt stort handikapp och du har mina djupaste sympatier.

         Han en Din dag!

         Svara

         DYI: Svar till dig kommer när CamCam har tid att släppa fram det. 😌

         Svara

         THR: Nej, alla är ju itne så lykcligt lottade att ha en hjänra som klrarar att katsa om misnt jsu bosktäver per menign + nårga garamatiksa knas på det, det är dem ju itne!

         Svara

         Tråkigt för dig. Jag förstod precis allt du skrev iaf.☺️

         Såvida du inte också är DYI så får du också ha en din dag!

         Svara

         Nu vet jag! TrH jobbar som kypare i Kuknästornet:

         Svara

   Vilken är din signaturdoft?

   Svara

    Know it all by besserwisser™

    Svara

     Ahahaha

     Svara

     😀 😀 😀

     Svara

     Snarare googled it all by besserwisser™

     Svara

      Ni har alla fel. Det är ”In your dreams” 😇

      Svara

       Jag är uppriktigt intresserad 😊 min till vardags är Si 😁

       Svara

        Åh, jag älskar den och har den typ alltid. Var mitt ex som gav den i present till mig och den har hängt med sedan dess. Använder även Ralph Laurens Woman, Diors klassiska J’adore och Viktor & Rolf Flowerbomb 😍

        Svara

        Oj, gillar den inte, men har en flaska jag fått av Giorgio Armani personligen, signerad.

        Svara

        Susawoo: Hello!

        Den har mest doft från verbena. 🙂

        Svara

     ’Local news facts’ by Random Local Expert

     Svara

     Delusional by Self proclaimed Expert of Everything

     Svara

      😀 😀 😀 😀

      Svara

   Jaaaaaa, berätta vilken som är din signaturdoft! BERÄTTA!

   Svara

    Tror faktiskt inte du är intereserad. 🤪

    Svara

     INTRESSERAD.

     Svara

      Hej hej! Såg du min emoji?

      Ha en din dag!

      Svara

       Vilka dåliga ursäkter du försöker hitta på. Come on.

       Svara

        Min signaturdoft är Pure Poison av Dior. 🙂
        Dock använder jag den bara på hösten/vintern. Den är för tung att ha på sommaren.

        Svara

         Härlig klassiker! Har haft Hypnotic Poison. Min är Shalimar av Guerlain 🙂

         Svara

       Sådär stavar du alltid det ordet, sluta låtsas som om du skrev det med mening nu.

       Svara

     Haha jag var faktiskt intresserad. Tycker att en signaturdoft kan säga mycket om en person.

     Svara

      Ok. Sorry. 😉😊

      Svara

  Zzzz kan inte ens hitta så många parfymer som jag gillar! Har en som är min favorit och jag har provat att köpa andra och testat men slutar alltid med att jag går tillbaks till favoriten. Den passar till allt, rätt lågmäld och tar inte över. På mitt jobb finns en parfymallergiker som är vansinnig om man tar på sig parfym så brukar inte ha det så ofta, på fritiden eller olika tillställningar förståss. För övrigt är jag inte så känslig för dofter men förstår parfymallergikerna när jag stiger in i typ en hiss och det stinker tung parfym så man måste hålla andan för att inte få en hostattack.

  Svara

   Samma för mig. Sedan jag slutat med de tyngre parfymerna så har jag också blivit känslig för dem och mår dåligt att behöva sitta en hel flyg eller tågresa tillsammans med en som har det. 🤢

   Svara

   Man behöver inte vara parfymallergiker för att reagera på den typen av stark parfym som du beskriver 🙂 när man själv använder en parfym så vänjer man sig av vid den starka doften och tar därför på mer vilket inte behövs.

   Svara

    Håller med. Jag är inte allergiker men får lätt ont i huvudet och blir illamående och någon har för stark parfym.
    Parfym ska inte kännas på ett längre avstånd än ett ”kramavstånd”, tycker jag.
    Jag kan faktiskt inte förstå de personer som använder mycket parfym, varför tror de att alla runt omkring dem vill känna deras ”signaturdoft” eller favoritdoft? De vill ju förmodligen inte känna en doft de inte finner tilltalande? Eller är det som du ’S’ skriver här ovanför, att de vänjer sig vid doften och inte känner att de tar för mycket?
    Jag menar absolut inget illa om er som gillar parfym! Men hur resonerar ni, har ni parfymen för ”er” skull och/eller för en eventuell partners skull – d.v.s. lite parfym – eller vill ni att er doft skall hänga kvar i korridoren när ni gått förbi?

    Svara

     Vill INTE att parfymen ska hänga kvar! Jag använder sparsam mängd parfym på jobbet, försöker att välja parfymer med litet sillage och doftnoter som är så o-irriterande som möjligt. Använder parfym för att jag älskar goda dofter och tycker det är kul att kunna välja hur jag doftar efter humör, väder, årstid och sammanhang. Jag tycker på något vis att det… hmm, hur ska en säga, gör mig tydligare? En uttrycker ju något om sig själv med hur en är klädd, hur en pratar, för sig etc. Tycker om att ha en parfym som kan signalera något om mig som person. Men människor på 500 meters avstånd behöver inte veta det, och de behöver inte komma ihåg det i 3 dagar efter att jag lämnat platsen. En kan få nys om det när en hälsar på mig, kramar mig eller på annat vis kommer mig nära, men jag har inget intresse av att skrika ut det till hela min arbetsplats.

     Haha, lite svamligt kanske, men svarade det kanske lite på din fråga?

     Svara

      Ja du BERÄTTADE iaf något. ☺️

      Svara

       Haha asså, jag kanske inte fattar din humor men jag var seriös ovan när jag frågade vad din signaturdoft var. Tycker parfym är askul, gillar diskussionerna här och blev lite overexcited när det började diskuteras parfym bara.

       Svara

        😘

        Svara

      Absolut! 🙂
      Och TRH’s svar förstår jag inte alls vem det är riktat till, och om det är ironi eller inte?

      Svara

     För mig kan starka dofter (ofta parfym) utlösa migränanfall. Så snälla snälla alla, ha inte parfym på er på arbetsplatsen eller för det vistas mycket folk!! För nån med t ex migrän kan det betyda att man behöver bli sjukskriven med extrem smärta och kräkningar, och det ÄR jobbigt att behöva säga till hela tiden. Man känner sig jättebesvärlig eftersom folk tror att man överdriver. Det vore så mycket lättare om folk bara kunde ta lite hänsyn, och spara parfymen till festliga eller privata tillfällen.

     Svara

  Detta var bara överdrivet, så ointressant när du skriver ihop ett så långt och rörigt inlägg pga ett litet ord. Tycker inte du behärskar konsten att skriva humoristiska texter.
  Kan du inte återgå att blogga som du gjorde förut? Om lite mer större och intressanta saker samt skippa att skriva så långa egna texter.

  Svara

  Trodde det var ’min egna’ som du menade med ’SKA DET HÄR JÄ*LA ORDET ETABLERA SIG NU?’
  MIN EGEN DOFTGARDEROB!
  MINA EGNA DOFTGARDEROBER!

  Svara

  Varje dag avslutas visst med kåt i din doftgarderob 😉

  Svara

   Så vad borde vara passande… mysk? 😉

   Svara

  För att inte tala om ordet ”magiskt”…..

  Svara

  Alltså, jag skulle lätt ha ”provrörsparfymer”. Sjukt coolt.

  Svara

   Och praktiskt! Älskar att ha parfymer på små flaskor eller dekanter, de tar upp mindre plats och jag behöver inte oroa mig för att en hel flaska ska gå sönder om jag tar med den på en resa.

   Svara

  Nu när inlägget handlar om parfym, vilken favorit har du? ( och skulle bli förvånad om någon har en favorit från Yves rocher 🤣 )

  Svara

   ”La tulipe” från Byredo. Dyr som fan men en flaska håller typ ett år, så om man slår ut kostnaden på antal dagar jag kan bära den är det OK. 🙂

   Svara

    Och jag har Seven Veils från Byredo! Det tog mig ett tag att börja älska den (den är ju lite speciell) men nu är jag helt såld på den! Har aldrig tidigare fått så mycket frågor om en parfym som sedan jag började med den.

    Svara

   Testat många men senaste favoriten är Tommy Hilfiger pear blossom och jag får många komplimanger för den så jag har nog hittat rätt😍

   Svara

   Shalimar av Guerlain, pudrig vaniljdoft som funnits sen 1920-talet 😍 Har börjat kolla på Acqua di Parmas Magnolia Nobile också.

   Svara

   Viktor&Rolf Flowerbomb 😍 nu när jag fyller 30 om en månad ska jag unna mig den igen, har varit för snål nu i några år och använt billigare parfymer, men kommer alltid tillbaka till Flowerbomb 👌

   Svara

  En av få gånger jag är team influencers. Är lite av en nörd, köper ett par för varje säsong och har i nuläget ett 50-tal. Det är egentligen inte konstigare att vissa samlar på svindyra designerväskor, viner, resturangbesök, ect.

  Svara

   Alla från Yves Rocher?
   Fick du med en servietthållare?

   Svara

    Har två från Yves Rocher faktiskt (ungdomssynd) men har aldrig använt.

    Svara

  Själv har jag enbart doftat Chanel mademoiselle de senaste 7 åren. Till frukost, lunch och middag, till blöt partykväll, tjusiga bjudningar och en dag i soffan. Jag tycker att det roligt att ha en doft som jag förknippas med. Har jag inte träffat en vän på länge så kommer det ofta ett ”du doftar precis som vanligt” mitt i kramen. Om någon vän går förbi någon annan på stan som använder samma parfym så tänker de genast på mig. Jag får väldigt ofta komplimanger för min doft och att parfymen passar väldigt bra på mig så jag kommer nog inte byta doft de närmsta åren, eller investera i någon doftgarderob. Parfymer tappar ju doft och förändras relativt snabbt och för mig håller en liten flaska i ett år, hur hinner man använda all parfym innan den förgås?

  Svara

   Man förvarar den mörkt, torrt, stilla och i konstant, inte allt för varm, temperatur. Då kan en kvalitetsparfym hålla i många, många år. Badrum är dock döden för dem.

   Svara

  Jag äger exakt noll parfymer då jag är doftkänslig och skulle gå omkring med allergisymptom konstant om jag använde parfym. Känns som att jag kommer väldigt lätt undan, verkar bara jobbigt att behöva bry sig om parfymer!

  Ack om alla parfymanvändare skulle förstå att använda parfym med måtta och inte dränka sig i dem, det skulle göra mitt och många andras liv lättare! För ett tag sedan då jag skulle plugga på biblioteket kom en tjej och satte sig bredvid mig, dränkt i parfym. Efter ett tag var jag tvungen att gå hem för ögonen bara rann och luftvägarna täppta. Gick inte att plugga mer den dagen…

  Svara

   Precis! Jag fick åka hem från en konferens häromdagen då nån tyckte det var ”trevligt” att spraya på sig parfym, men som gav mig migränanfallet från h*lvetet, mina ögon kändes som om de skulle sprängas sönder inifrån, och dessutom behövde jag ta ut en karensdag. Tack för det, liksom. Men kul för henne att hon fick lukta ”gott”!

   Svara

   Apropå stink: mjukmedel! Hur folk vill dränka in sina kläder i denna allergiframkallande smet som stinker billig parfym övergår mitt förstånd.

   Svara

    Ja, sköljmedel är helt ofattbart!
    Min unge fick dessutom grava nässelutslag över hela kroppen efter att fått låna sköljmedelskläder av en kompis vid övernattning.

    Svara

    Ibland behövs inte ens sköljmedel fr att jag ska reagera, sov över hos föräldrarna i julas och de hade bytt tvättmedel till något med en fruktansvärt stark doft. Kunde inte sova för ögonen bara rann och näsan blev täppt.

    Svara

  På tal om ingenting.
  I skolan, heter det Jympa, Jumpa eller gympa?
  Jag har alltid trott att det är gymnastik alltså gympa? Katrin skrev jumpa?

  Svara

   Jumpar gör man på isflak. Gympar gör man i gympasalen.

   Svara

   Ämnet hette gymnastik, förkortat till gympa, ja. Jumpa är rimligen en förvrängning eller dialektalt. Och numera heter det väl egentligen Idrott och hälsa, eller något i den stilen, så vet inte vad kidsen kallar det dessa dagar.

   Svara

    Lite samma sak med benämningen lärare. Först hette det fröken/magister, sedan lärare, pedagog och nu mentor…Det gäller att hänga med 😅

    Svara

   Det är gympa, kort för gymnastik. Precis som du tänkte.

   Svara

   Min farmor säger jumpa så antar att det är något som kan skilja både mellan generationer och dialektalt.

   Svara

    Precis, ja e sthlmare o uttalar idet så men stavar såklart gympa

    Svara

   Man säger idrott.

   Svara

   Jag skriver det gympa men säger jompa med o, finlandssvenska 😀

   Svara

   I Svensk ordbok som man hittar på svenska.se finns ”gympa” med, och den alternativa stavningen ”jympa” . Även ”jumpa” med betydelsen ”gymnastik” står med, vilket gläder mig som sa ”jumpa” under min skoltid 🙂 Så alla tre går bra.

   Svara

  Önskar att jag kunde använda parfym pga älskar härliga dofter men min hud får eksem av det så det går inte tyvärr. Sparar iof pengar på att slippa investera i en doftgarderob så får väl se det positiva. 😜

  Svara

  Känns som min trapp är en ”doftgarderob” 😂 har grannar som inte riktigt följer less is more utan typ duschar i parfymen så man kan ännu känna den fast de gick förbi en ute i flera meter. Jobbigaste är delen då man är astmatiker men det kanske är en lyx vara med frisk luft? 😜
  Personligen har jag två parfymer med doft av äpple. Sätter en droppe var bakom varje öra sen lite på handlederna. Enough 👌

  Svara

  Vem behöver en doftgarderob när det finns Old Spice. I’m on a horse.

  Svara

   Här sitter du och pladdrar. Hör efter med doftgarderoben ifråga vad den tyckte om gammal krydda, den måste ju ändå ha tolkningsföreträde. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har tolkningsföreträde?

   Svara

    Måste verkligen ha kommit åt en öm punkt inom dig. Kul att du hänger kvar iallafall. Haha

    Svara

  Jag äger ca. 20 parfymer, förvarade i kylskåpet. Då håller de länge. Har ej lagt ut en förmögenhet på en gång, utan köper då och då. Och varför inte? Varför lägger en del sina pengar på billigt skräp?

  Svara

  Vilken parfym/parfymer har ni fått mest komplimanger för?

  Svara

   Karma av lush 😍

   Svara

   Ralph Lauren Big Pony 2

   Svara

   Byredo ”Seven veils” – tveklöst!

   Svara

  Jag har alltid tre olika parfymer. Är inte intresserad av att samla på mig fler.
  Vardag
  Fest/kväll (lite tyngre doft)
  Sommarparfym

  Svara

   Ja precis, väldigt vanligt. Herregud jag har nog minst tio parfymflaskor som står i badrummet, ja förresten hundratals småflaskor och rör utöver det.

   Svara

  Får verkligen hålla med Cam om detta med nya knepiga, för att inte säga rent märkvärdiga, namn på hittepå-grejer är Så pinsamt!

  Svara

  Hade Titanic sink appeal? 😉

  Svara

   What are you sinking about?

   Svara

    Ha-ha! 😂

    Svara

  ”Enligt Bella behöver man olika parfymer för dag respektive kväll” ?? – Som om det är något Bella hittat på? ÖH. Så har väl de flesta el iaf många – en lättare parfym på dagtid och ofta en lite tyngre på kvällstid/ till fest. – Inget konstigt alls med det och inget som Bella hittat på.

  Svara

  Det behöver inte alls vara dyrt att bygga en doftgarderob. Testa Sniph!! På riktigt en bra tjänst för att hitta nya dofter som dessutom inte alla har. Bella har ju tipsat om den innan.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.