I feel ya – Hannalicious

Jag väcktes i ren och skär skräck imorse av att någon plingade på dörren. Jag flyger upp ur sängen men påväg till dörren känner jag, nej, jag kan inte öppna. Vem är det ens som plingar på så här tidigt en lördagsmorgon? Jag vänder och går försiktigt tillbaka till sovrummet. Då plingar det på igen. Och igen. Och efter tre signaler så börjar knackandet. Jag håller andan och kollar om någon smsat eller ringt, men inga missade samtal. Men det är inte förrän öppnandet av brevinkastet och när en mansröst ropar ”jag ser att du är därinne” som jag grips av panik och smsar Dani (se nedan….)

Det första som går i huvudet är ska jag hoppa ut från balkongen? Ska jag skrika? Ska jag ringa polisen? Nej, polisen kommer inte hinna komma hit. Hjälp. Vad ska jag göra? Klipp till att Lojsan ropar ”Hanna det är bara vi” och jag börjar gråta. Både för att jag blev så rädd och för att det var väldigt gulligt att hon och Buster hade köpt med sig frukost till mig som det kom hit med.//Hannalicious

Jag avskyr när det ringer på dörren om jag inte väntar någon – särskilt på morgonen om man inte ens klivit upp än.
Men…med tanke på att jag fortfarande har det HÄR färskt i minne så tar jag en pling på dörrklockan vilken morgon som helst framför en påhälsning från Securitas.

Och på tal om att bli lyst med en ficklampa i ansiktet – det var så jag startade min dag idag, tack vare min smidiga sambo.
Han snubblade nämligen in i larmdosan vid dörren när han skulle sätta på sig skorna i morse och lyckades aktivera det tysta överfallslarmet och åkte sedan glad i hågen in till stan. Jag vaknar av att det står en kille från Securitas och lyser på mig med en ficklampa. (Jag sover med öronproppar). Nog för att jag gillar överraskande sätt att bli väckt på men där går till och med min gräns.
Ms svar? ”Vaddå? Det lät ju ingenting när jag kom åt knapparna..”
Nej, älskling! Det är ett TYST överfallslarm!!!!!//Bloggbevakning 27 oktober 2017

Jag undrar vad Hanna hade tänkt att Dani skulle gjort när hon kom dit?
Bussa sin stora vakthund ”Mini” på mannen som ropade in genom brevinkastet?
Ni vet väl hur ”Mini” ser ut? Han är nästan lika skräckinjagande som Tjocka Hetsätarkatten. 🙂
Jag är lite smått kär i ”Mini” eftersom han liknade en vovve jag brukade passa innan. Han hette Boss och var kompis med Armani och var lite…tja…speciell..

Titta själva! Visst är de fina?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade blivit livrädd om jag vaknade av att det stod någon bredvid min säng och lyser med en ficklampa 😅 Blir smått rädd varje gång min mellersta son går i sömnen och står och glor bredvid min säng i sömnen, sen vaknar man helt skräckslagen och så står ett litet barn där. 😅

  Svara

   Du ringde ju polisen när det plingade på dörren en gång. Trots att du visste vem det var och vad personen ville dig (=få ett papper underskrivet ang avbetalningsplan på pengar du snott). 🤦‍♀️

   Svara

    Det var för att hennes man stod inne i min hall och vägrade gå ut. Därför. Det löste sig snabbt när polisen kom. Detta har jag även skrivit om, och det handlade inte om en avbet.plan. Det handlade om ett kvitto på att jag mottagit pengar.

    Svara

     Så du menar att det är lögner det som står i förhören med dina brottsoffer som finns med i FUP:en?

     Oh well…

     Svara

      Det jag skriver ovan är sant.
      Jag pratar inte om fup, BO eller liknande. Jag pratar om det som står och diskuteras ovan, resten är inget jag tänker diskutera här.

      Är du på krigstigen?

      Svara

       Ja, snälla, bara krigs-tig!

       Svara

        Såg att jag missade ett S. Tur vi har dig som uppmärksammar och orkar kommentera det 😉

        Svara

  OT:
  I öppet spår i helgen skulle våra mörkaste hemligheter avslöjas och ett av avslöjandet var att hen tog morfinliknande tabletter i smyg mot psykisk ohälsa och tyckte det inte var så farligt pga inte riktigt morfin.

  Har inte kunnat släppa det för den största myten kring morfinliknande är att det inte är så starkt, men det är fortfarande en opioid som tillhör de mest beroendeframkallande substanserna som finns. Och så gör det väl lite extra ont för att jag också började med det, slutade med att jag gick på fentanyl för de var ju ”bara läkemedel” trots att det är 50ggr starkare än heroin och jag resonerade likadant.

  Så om du läser det här, snälla ta det försiktigt för även om du inte haft avtändning än kommer du vid din första avtändning undra vad alla snackar om för det är inte värre än en bakfylla. Sen blir det värre och värre, toleransen ökar och avtändningarna blir värre samt att det är svårare att sluta med en substans en blivit psykisk beroende utav.

  Opiater/opioider är förutom att vara mest beroendeframkallande också det som skadar hjärnan mest. Du får maila om du vill, men har inte kunnat släppa tanken på dig för att jag var där för 11 årsen och har nu förlorat allt till följd av missbruk. För det ”var ju bara morfinliknande tabletter”

  Kram Cecilia
  Prisonbeauty@gmail.com

  Svara

   Läste oxå det där och tänkte att hen inte riktigt har koll på läget..

   Svara

    Det är inte många som har ”koll på läget” för man är så övertygad om att det inte kommer drabba en själv. Det viktigaste är väl att inte anamma människor som mår så dåligt psykiskt att de till slut självmedicinerar. Psykisk ohälsa gör ju inte direkt att en tänker rationellt, man orkar bara inte må dåligt längre och hittar man något som hjälper är det inte ett dugg lustigt att man tar till det. Och ingen vill ju se sig själv som p*ndare och därför är rättfärdigandet ett vanligt symptom.

    Sen säger jag inte att personen utvecklat ett beroende men hen har börjat missbruka och det är vägen till att utveckla en sjukdom en aldrig kan bli frisk från utan bara tillfriskna. En bekant var ren i 20år, jobbade som behandlingsterapeut i 18år inom kriminalvården. Ett återfall ledde till ett års och hen har nu förlorat barn, fru, hus och jobb. Det är en djävulsk sjukdom helt enkelt.

    Det kommer säkert komma någon kommentar i att m*ssbrukare får skylla sig själva, att beroende inte är en sjukdom och att det handlar om självdisciplin och bara bestämma sig. För att förekomma dem vill jag väl bara slänga in att man inte bör uttala sig om sjukdomar en så uppenbarligen inte har koll på. För jag vågar lova att inte en enda beroendesjuk har valt att hamna där. Anledningen till att man börjar är ofta komplex och som hen skrev i kommentaren handlade det om självmedicinera sitt dåliga mående, vilket majoriteten gör som fastnar.

    Svara

   Det mest fascinerande med morfin är alltid hur det framställs som någon paradisdrog i alla krigsfilmer. Benet är borta? Ta lite morfin så blir du lycklig. Man får aldrig se den mörka sidan hos morfinet. Den där hemska känslan av att man helt enkelt mår rövpiss.

   Jag har bara fått morfin en gång, efter att jag opererat mitt knä, och aldrig, ALDRIG, har jag mått sämre. Det var vansinnigt obehagligt. Så fort jag över huvud taget lyfte huvudet från kudden och öppnade ögonen ville jag spy. Knät gjorde inte speciellt ont men illamåendet var gränslöst. Det ännu större problemet var att varken jag eller någon på sjukhuset förstod att det var morfinet som var problemet, så jag proppades hela tiden med mer morfin. Till slut orkade de inte ha kvar mig så jag fick ännu mer morfin och skjutsades hem. Någonstans där föll polletten ned. Aldrig mer morfin. Helst inte ens om benet är borta.

   Svara

    Jag fick koedin en gång mot ryggskott. Spydde som en hund, tre gånger på 12 timmar. Aldrig mer något morfinlinknande preparat….

    Svara

     Kodein är väl svinstarkt?

     Svara

      Nja, det har lägre potens än de andra opiaterna om det var så du menade. Men annars så är det ju en strak smärtlindring.

      Svara

       Jaha 😀

       Svara

      Ren kodein ja. Jag äter Panocod och har gjort i tio år och det är ju Paracetamol också.

      Svara

      Kodein är svagast och ger ingen euforikänsla på samma sätt som andra morfinliknande typ tramadol/tradolan

      Svara

       Hmmm nu är tramadol och kodein ungefär samma bara olika framställt (men vi skippar att gå in mer på det.)

       Det är skit att missbruka vilket som.

       Svara

        Tror nog att prisonbeauty är den sista som behöver höra sånt dock, hon har koll! Och nä det är inte ”ungefär samma”.

        Svara

         If you say so. 😉

         ”Tramadol and codeine are both opiates. Codeine is made from the poppy plant, just like morphine, heroin, and opium. Tramadol is chemically similar to codeine, but it’s synthesized from precursor molecules in a lab.”

         https://www.medicinenet.com/tramadol_vs_codeine/article.htm#what_are_tramadol_and_codeine

         Svara

         Trh, det där säger ingenting om det prisonbeauty pratar om, dvs att det skiljer sig i vilka känslor drogerna framkallar. Men bra googlat.

         Svara

         Vet inte om jag använde ett ord som är satt i modd men gör ett nytt försök: trh, det där svarar inte på vad prisonbeaty pratar om, dvs vilka känslor de framkallar och inte.

         Svara

         Anonym: Ett. Det är en för lång och komlpcerad diskussion och också därför jag sa att vi skippar den.

         Två. Men om du följer länken så får du en del av svaret. Du kan sedan själv söka dig vidare om du verkligen är intresserad.

         Tre. Det jag lade ut här var ett svar på det jag påstått och inget mer. Det om att det är ”ungefär samma sak”.

         Svara

         Va? Kan man följa länken och läsa mer? Det provade jag aldrig…..

         Ja men varför är det intressant att svara att de framställs på ungefär samma sätt på en kommentar om att en framkallar eufori och inte den andra?

         Svara

         Anledningen till min kommentar är att Tramadol lanserads som ett alternativ/ersättning till kodein men påstods att det var helt utan att vara vanebildande.

         Än idag så finns det dem som tror att det inte är lika vanebildande även om det är det.

         Om PBeauty då skriver att det ger större erforie och inte är ”samma sak” som kodein så kan vissa tro att det är mer ofarligt med tramadol vs kodein.

         Därför.

         Svara

         PS Du fick ett sakligt svar då jag tycker ämnet är oerhört viktigt.

         Men räkna inte med att det blir så nästa gång du väljer att lägga fram din fråga och retoriska frågor som du gjorde.

         Svara

         Och det tycker du att det här säger?:

         ”Hmmm nu är tramadol och kodein ungefär samma bara olika framställt (men vi skippar att gå in mer på det.)

         Det är skit att missbruka vilket som.”

         För det framstår som att du bara ville veta mer än pb, och hade du varit genuint orolig för att någon kunde tro att det inte var lika vanebildande eller ofarligt på grund av hennes kommentar så kan i alla fall jag tycka att du hade kunnat uttrycka den oron annorlunda. Nu känns det mer som att du lindar in besserwisserheten i en påhittad oro.

         Svara

         Jag väntar på att 12:28 dementerar sitt ”nä”.

         Förgäves 😉

         Svara

         Ja, min retoriska fråga var ett svar på din förlöjligande punkt 2. Men visst, det var onödigt av mig. Det erkänner jag. Jag är sjuk och har inte sovit ordentligt i natt så jag är väl inte mitt bästa jag idag.

         Svara

         Min punkt två var inte menat som ett förlöjligande utan ett allvarligt svar på din fråga och eftersom du skrev som du gjorde så var det uppenbart att du inte redan hade gjort det.

         Krya på dig!

         Svara

         Jo det hade jag. Men vi pratar om olika saker. Länken svarade inte på vilken typ av eufori de framkallar. Men det var ju tydligen inte något du svarade på från början heller. Oavsett så var ditt svar på pbs kommentar irrelevant och du postade den bara för att framstå som mer kunnig och det var min poäng.

         Svara

         Din poäng stämmer inte. Det var inte min avsikt. Jag hoppas att du förstår att du inte kan bestämma det åt mig.

         Och om det är med de glasögonen du läser så är det också det du kommer se.

         Om du är du samme anonym som fick mitt if you say so kan jag för det första omöjligt veta att ni var samma samt du fick verkligen ett svar som du förtjänade med min efterföljande 😉Och redan där hade du en dålig och förutfattad inställning till vad jag skrev och menade.

         Så om du inte förstod att jag behandlade dig som en ny anonym så ligger inte det ansvaret hos mig. Du får vara tydlig med att identifiera vem som sagt vad.

         Och nej precis som jag skrev så får du använda länken som ett underlag att söka dig vidare om eufori och om du läser punkt ett igen så förstår du att det inte finns ett svart/vitt-svar utan du får läsa en hel massa litteratur för det.

         Ser du dessutom längre ner på våra anekdotiska berättelser så förstår du också att detta är synnerligen individuellt.

         Svara

         Vidare är det din åsikt att min kommentar var irrelevant och att den inte hade något att göra med PBeautys kommentar om eurofi.

         Inte ett faktum.

         Jag är av en annan åsikt och jag har dessutom motiverat den för dig kl 13:34

         Svara

         Du har fortfarande inte svarat på min fråga om du tycker att ditt svar till pb var tydligt kring den oro du känner att någon utifrån hennes kommentar ska tro att det ena är mindre farligt än det andra.

         Svara

         Det enda du vill få fram nu är att rättfärdiga ditt dåliga beteende.

         (vad jag tycker om tydligheten är inte relevant.)

         Om du hade tveksamheter till vad min avsikt var med min kommentar så var det bara att fråga, inte att självvådligt läsa in saker som inte fanns där och agera därefter.

         Och jag har fortfarande inte fått en dementi.

         Är vi färdiga nu?

         Svara

         Mitt svar hamnade fel, men du väntar på en dementi från någon annan än mig. Så den får du fortsätta vänta på.

         Ok, jag får inget svar. Både du och jag vet varför.

         Nedan finns plats för sista ordet.

         Svara

         Fel.

         Du tror du vet.

         Jag vet.

         Och huruvida jag verkligen var otydlig eller inte motiverade inget av din attityd därför är vad jag tycker irrelevant.

         Varför det inte är uppenbart för dig är iaf uppenbart för mig.

         Svara

         Och nu när du och jag är färdiga så kommer här ett svar för jag har fått visa det jag ville genom konversationen.

         ”Det är skit att missbruka vilket som.”
         (Varav ”vilket som” avses både tramadol och kodein.)

         Tycker jag är en klar indikation på min oro över att det både är dåligt med tramadol och kodein och att man inte ska avfärda en över den andre.

         Svara

         #sistaordet

         Svara

        Yes, lägg ’knark’ till listan över trh:s expertområden!

        Svara

        Med tanke på den djupa kunskapen du besitter inom alla ämnen så är det intressant att du direkt kör med ”If you say so”, ”vi behöver inte diskutera det mer”, ”hur är det med läsförståelsen?” osv så fort du blir emotsagd. Varför argumenterar du inte med den fakta du påstår dig sitta på i stället?

        Svara

         Trh kör ALDRIG med härskarteknik och är ALRDIG spydig för det har trh sagt, så det så!

         Svara

         Hemligheten är det där blinkögat hen slänger på! Då kan man säga vad som helst till folk och sedan sitta och verka oskyldig om någon tar illa upp.
         Har på riktigt sett trh skriva i stil med: ’men jag la ju in en blomemoji, det gjorde inte du så jag är ju mycket trevligare / schysstare / bättre människa!’

         Svara

        Du väntar på en dementi från någon annan än mig. Så den får du fortsätta vänta på.

        Ok, jag får inget svar. Både du och jag vet varför.

        Nedan finns plats för sista ordet.

        Svara

         😉

         Svara

         #sistasmileyn

         Svara

        Jävla besserwisser! Vem är du egentligen? Sitter o googlar svar på allt o ska alltid veta bäst. Du

        Svara

     Och när jag tog Kodein kände jag fortfarande av smärtan i knät, då har jag extremt hög smärttröskel. Slutade ta det för det hjälpte ju ändå inte. 😂🙈

     Svara

      Du saknar kanske enzymet CYP2D6. Du är kanske en långsam omvandlare. För att kodein ska fungera så måste det omvandlas till morfin i kroppen och din kanske inte gör det alls.

      Svara

    Jag har inte mått illa av morfin men den där känslan som vissa tydligen gillar tyckte jag var en mardröm.

    Jag var fånge i min engen kropp där allt utanför var en suddig dimma som inte gick att förstå medan jag själv kände att allt var tydligt och klart inne i min hjärna men jag kunde varken nå ut med tal eller skrift, dvs ingen förstod mig, och jag hade svårt att tyda vad som hände runtomkring mig. Jag var helt avskärmad från övriga världen. (Undrad om det var den här känslan som Sherlock menades var ute efter. Kristallklara tankar inne i huvudet samtidigt som allt annat var avstängt)

    En otroligt otrevlig upplevelse som övertygade mig om att jag inte skulle gilla att pyssla med droger. Jag förstår att andra inte upplever det samma men jag undrar ändå hur man kan gilla det. Livet måste vara totalt outhärdligt om man tycker den känslan skulle vara bättre. Isolerad och fånge i sin egen kropp.

    Svara

     När jag fick morfin kändes det som att jag landade i en gigantisk, varm och underbart mjuk kudde. Allting var så mysigt, så bra och bara fantastiskt. Jag tittade på min sambo och jag ville bara äta upp honom och bära honom i magen som en liten kärleksboll. Alla mina problem kändes lösta och det fanns inte ens en smula ångest i min kropp. Allting var så underbart! Jag skulle aldrig våga ta morfin igen för jag vet att jag hade kunnat bli fast bara för att få uppleva den underbara känslan.

     Svara

      Det är så fascinerade hur man reagerar helt olika på preparaten. Önskar att det fanns något instrument som kunde mäta och redogöra exakt för hur det kändes i just dig eller just hos någon annan. Man kan ju börja med att mäta på hjärncentrum men jag skulle visa veta mer. 🙂

      Svara

       Massa svar kommer, använde nog lite för många ord som är modererade 😅

       Svara

        Kollar om en stund 👍😊

        Svara

      Exakt så Anonym 10:43, allt blir liksom bättre, mysigare etc. Glad att höra att du har självinsikt nog att inse att du inte vågar ta igen ❤️

      THR: Ja, det är faktiskt faschinerade men vi har ju opiatreceptorer naturligt i hjärnan och ja… det är väldigt individuellt. Det du hatade var i min värld underbart för jag kunde stänga av allt som va jobbigt runt omkring. Och nu har tio år gått där jag aldrig behövt bearbeta känslor pga kunnat stänga av med droger (som alla narkotikaklassade läkemedel ju är) och ska försöka lära mig det igen. Jag lärde mig t.o.m att tycka om att spy för hjärnan relaterade väl det till slut med välmåendet det skulle ge. Beroendesjukdomen är en jävligt komplex sjukdom och jag har fortfarande jättesvårt att acceptera att jag utvecklat en kognitiv funktionsnedsättning som ju bpde ADHD och bipolär är.

      Svara

       💕🌸

       Svara

    Victor! Behöver ett roligt jäkla sopprecept i en tävling. Du kanske inte kan soppor men du är en jäkel med ord!😂

    Svara

     En tävling om roliga sopprecept?

     Svara

      Precis! Du förstår ju att jag behöver hjälp.. 😁

      Svara

       Kanske sopprecept med sopp (alltså svamp) ett slags ordvitsrecept – kan bli hur kul som helst!

       Svara

        Haha jaaa! Tror Vicor fixar det här🤣

        Svara

     Men… soppor är ju så tråkiga att det inte ens kan bli skoj? Och vad menar de ens? Ska det vara roligt som i ”Åh, en soppa med känguruskinn och vårlök vad unikt och roligt!” eller ”Hohoho! En ’Stjärtsoppa’, med rådjurssadel istället för ärtor. Hysteriskt!”?

     Svara

      Haha släng hit ett recept på en höstsoppa skrivet på ett roligt sätt så jag kan vinna den där blendern nu😂

      Svara

       Vatten. Och löv.

       Svara

        Glöm inte att den ska vara max 10 grader varm när den serveras

        Svara

        …och sopp såklart!
        Stensopp, smörsopp, sandsopp, tegelsopp – unvik dock gallsopp och djävulssopp!
        Voilà: sopp-sopp-sopp-sopp-soppa!

        Svara

         Borde väl för tydlighetens skull då heta ”sopp-sopp-sopp-sopp-soppa utan sopp och sopp”, så att ingen råkar tro att den innehåller gall- och djävulssopp (oh hemska tanke).

         Svara

         But of course!
         Men Erk han ble alltmer sur i syna å rätt va de va så spôtt’ en ut hel illänne å skrek: ”tvi hällvett, dä sôpp!” ”Ä dä sôpp?” sa ja å känd mä int varst tefress. Ja tog ut skröppliheta mä näven å spôtt fler ganger för te bli å mä den uttäcke smaka. ”Vesst sjöttan ä dä sôpp”, sa Erk – ”tocker där små fnaschel ä dä fullt bål mä hulta. Tock ä ôt svina”, töckt Erk han å spark te svampinjonbôrken.”Ja tock kan var ôt svin å herrskap”, sa ja. ”D’ä sist gangen ja äter svampinjoner!”
         – Gustav Fröding, Svampinjoner, ur Räggler å paschaser (1895-97)

         Svara

        Blir serverad denna soppa varje dag hela hösten när jag hämtar på förskolan, för lite mer krämig konsistens tillsätts geggamoja, för textur sand.

        Svara

         Ahhh! Crunch!!!

         Svara

       Falstaff, fakir har två bra recept på enkla soppor som kan passa bra i höst:
       1) Hösoppa: Sex lass hö kokas i sex veckor. Derefter tillsättes ett fjärdedels glas icke allt för starkt franskt vin och fyra à fem russin. Serveras kall.
       2) Soupe à la skräp: Köket och matsalen sopas noga, hvarpå det hopsopade lägges i en kittel sjudande vatten. Detta är en mycket god hvardagssoppa.

       Svara

       Tillverka små sopkvastar av typ nudlar och morot eller nått och döp den till ”sopa”.

       Svara

        Aha, TRH:s recetp på sopa!
        Motröter, viklöt, ojla, viktål.

        Svara

    Det är ju inte så att alla per automatik gillar känslan morfin ger, ex amfetamin- och kokainmlssbrukare har ofta noll förståelse för oss opiat-älskare. För vi är ju alla olika individer. Likaså spelar arv in, har man missbruk i släkten är risken större att man utvecklar beroende och även miljö har stor påverkan. Två saker jag inte hade men ändå utvecklade beroendet, och det går inte att förneka att det är en sjukdom som skadar hjärnan. Där opioider/opiat-beroende skadar mest. En överläkare på beroende sa en gång att majoriteten av dem som fallet för opiater/opioider (bl.a kodein, tramadol/tradolan, morfin, heroin och fentanyl) gör det för att de mår psykiskt dåligt, har närmare till känslor och mer inte smärta att fly från. Precis som många amfetamin/kokain (Uppåtdroger) självmedicinerar adhd och bipolär. Majoriteten av alla missbrukare faller för droger pga självmedicinering, utan att kanske förstå det själv först, vilket hen som skrev kommentaren uppenbarligen gör.

    Det är ju också skillnad på att sen bli fysiskt & psykiskt beroende, där en blandning är farligast för när du också är psykiskt beroende och använder det föt att lindra psykisk smärta vet du att du kommer må dåligt även psykiskt av att sluta. När jag började missbruka (tramadol) var jag hon som var anti allt vad droger heter men rättfärdigade med att det bara var läkemedel. Men det hjälpte mig att stänga av känslor från tidigare trauman, ta bort ångest och (pga av dålig självkänsla) blev jag den jag trodde mig vilja va. Och jag älskade det, det var i mina ögon ”bara morfinliknande läkemedel” och inte riktigt knark. Jag drev företag framgångsrik, köpte hus, förlovade mig och levde Svensson-liv som 20-åring och dubbelliv delux med ”bara tabletter”.

    Därför gjorde det så ont att läsa hens kommentar, för det kunde likagärna varit jag som skrev för 11 årsen och det var ju ”bara morfinliknande”. Idag har jag varit drogfri i strax 15 månader och får kriga dagligen för att interagera i samhället, lära mig vuxenlivet på nytt och framförallt känner jag hur jag knarkat sönder så många kognitiva funktioner i hjärnan.

    Svara

    Alltså, måste bara säga va??? HUR kunde de på sjukhuset inte förstå att illamåendet berodde på morfinet? Det är den vanligaste biverkningen av morfin och något all sjukhuspersonal mycket väl vet om. /Sjuksköterska

    Svara

    När jag fick morfin efter min operation i vintras så kände jag absolut ingenting. Jag hade liiite ont i huvudet och var lite trött (men inte extremt) och det var allt. Jag var sjukt orolig innan, för jag ville inte att det skulle kännas nice, för jag vill aldrig uppleva det liksom. Fattar att morfinet var nödvändigt vid op och jag fick med mig fem tramadol hem som jag tog två av sen kände jag att det inte behövdes mer. Är rätt glad över det och intalar mig själv nu att droger inte är nice och jag behöver inte prova igen. 🙂

    Svara

   Det var jag som skrev. Kändes som en kniv rakt i hjärtat när jag fattade att det var mig det handlade om. Har bara några tabletter kvar nu så kommer bli att jag slutar vare sig det är frivilligt eller inte.

   Svara

    Varför ’kniv i hjärtat’?
    Ser bara omtanke om dig här, önskar dig lycka till.

    Svara

     Menar det inte som att någon vill mig något ont, utan mer ”Vad fan håller jag på med..”.

     Svara

      💕sköt om dig!

      Svara

       Tack <3 jag försöker

       Svara

        Och våga ta hjälp

        Svara

    Ta hand om dig! Du förtjänar bättre. <3 Du förtjänar att vara fri från pillrena. Kram!

    Svara

     Tack <3

     Svara

    Du får jättegärna maila mig om du vill behöver stöd när du tvingas sluta och om det blir jobbigt. Du får såklart vara anonym, göra en anonym mail etc för din identitet spelar ingen roll. Men det gjorde så ont i mig för exakt så hade jag skrivit för 11 år sedan och samtidigt vet jag hur svårt det kan va att nå fram till någon i din situation.

    Men det finns ingen skam i det du gjort, det är inte ett dugg lustigt att man blir desperat att få må bra när man lider av psykisk ohälsa. Ens tankar är inte rationella och hittar man något som fungerar är det fullt normalt att göra det som funkar.

    Jag är ändå glad att du läst för har tänkt på dig sen dess och jag är den sista att döma att det enda du vill är att må bra.

    Som sagt, min mail är öppen om du skulle behöver någon att bolla med på vägen mot att tvingas avsluta.

    Kram ❤️

    Svara

     Verkligen fint skrivet av dig💜

     Svara

     Tack, jag har faktiskt skickat dig ett mail <3

     Svara

      Heja PB och Anonym / 12:08!

      Svara

  Det är det bästa med att bo i lägenhet med porttelefon och INTE ha sin porttelefon aktiverad. Ingen kan komma oanmäld. Och gör de ändå det så måste de ringa mig och då kan jag alltid ljuga att jag inte är hemma om jag inte vill ha besök då.

  Svara

   Kom att tänka på en bekant, som gärna kommer och plingar på hos mig (jag har aldrig varit hemma hos henne). Jag vill inte öppna dörren, om jag inte väntar besök. Jag tycker om att ligga i soffan med morgonrocken på, om jag inte har några måsten. Ibland samlas disken i en hög. Ibland vill jag helt enkelt inte ha sällskap. Det här har hon haft svårt att förstå.

   För ett tag sen så ringde hon. När jag svarade, så undrade hon om hon fick komma och hälsa på. Hon tänkte ringa först, eftersom jag inte ville ha oväntat besök. ”När då?” frågade jag. ”Jag står i din port nu!” sa hon. Jag tackade nej till besöket, trots fem sekunders förvarning.

   Svara

    Haha, jag bor på landet med dörren nästan aldrig låst. Här tittar grannarna in titt som tätt och ingen skulle ens komma på att ringa och boka tid före😄 Har jag pyjamasbyxorna på så är det ingen som höjer på ögonbrynen och står jag i duschen så sätter de sig och väntar. Tror aldrig jag skulle orka bo i en stad;)

    Svara

     Haha mitt ex bodde på landet med alla släktingar på armlängds avstånd. På morgonen myste vi till det med vilt sex och mitt vad det är öppnas dörren och hans farbror och farfar står i dörren och frågar var gräsklipparen är. De gick nöjt när de fått svar och jag såg efter det till att dörren var låst ordentligt när jag var där. /Stadsbo 4ever

     Svara

   Fast även om du har porttelefonen inkopplad så är den ju kopplad till din mobiltelefon. Det är ju bara att säga att du inte är hemma då också?

   Svara

    Inte vår porttelefon.. vi har med sån telefon brevid ytterdörren och sen kan vi välja att ha den aktiverad eller inte

    Svara

  En tänkte om blondinbellas senaste presentation som lades upp på storyn. Damen som presenterar Bella säger typ ”hon når ut till fler kvinnor än någon annan”. Men alltså hur kan man säga så? Syftar hon bara på bloggläsare eller, för annars är det ju bara att jämföra med t.ex Kenza som har över 1 miljon fler följare än blondinbella på Instagram….. hon lär ju nå fler kvinnor bara där

  Svara

   Handlar om klubben av inbördes beundran och bilden Bella sänt ut av sig själv, då spelar tydligen fakta ingen roll.

   Svara

   Vad innebär ”nå ut till”? Det behöver ju inte vara odelat positivt.
   I vissa lägen borde det väl snarare vara negativt att Bellas sociala medier har så stor räckvidd.
   De flesta av hennes Instastories t ex är så skämmiga att många följare säkert vrider sig som maskar innan de snabbt
   trycker sig vidare.
   Även om det finns många kommentarer på Bellas blogg om hur en del påstår att hon är en förebild för unga kvinnor osv så är det många som också tycker hennes livsstil är egoistisk och miljöfientlig. Och även reagerar på Bellas orealistiska uppfattning om sig själv som något verkligt unikt och ej tidigare skådat i mänsklighetens historia.
   Så att ”nå ut” till många behöver inte alltid vara en fördel.

   Svara

  HATAR när det plingar på min dörr!
  Bor i lägenhet.

  Får alltid för mig att det är en mördare.
  Har ALLTID dörren låst och rycker minst tio gånger i den innan jag ska sova (ifall den råkar vara upplåst)
  Känner mig lite psyko och tänker att grannarna säkert hör mitt hysteriska ryckande i dörren varje kväll… 🤭

  Hatar även när det ringer.
  Hatar ljudsignalen och tror alltid att det är ett dåligt besked.

  Svara

   En gång i somras råkade jag gå och lägga mig med dörren till min lägenhet öppen. Alltså inte olåst utan pip öppen, rakt ut i trapphuset. Vaknade morgonen efter att min granne gick till jobbet och jag tyckte att hon smällde osedvanligt högt i dörren. 😛 nu hände ju ingenting, vad jag vet, men det kändes jävligt olustigt att vem som bara hade kunnat stövla in i min lägenhet medan jag sov. 😛

   Svara

   Ja gud, hatar också när det ringer på dörren. Och handskrivna adresser på brev. Och när telefonen ringer.

   Svara

   Jag hatar också när det ringer. Och insåg att jag ofta svarade fast jag inte hade lust att prata just då. Jag har börjat ha telefonen på ljudlös. Ofta när jag är hemma så sitter jag och pillar med telefonen ändå så då ser jag ju om det ringer. Annars är det inte värre än att man får ringa upp om man missade. Man måste faktiskt inte svara bara för att det ringer. Även om de som ringer tycker det.
   Själv tycker jag att det är trevligare om jag i stället ringer upp när jag har tid och ork att prata med den som ringde.

   Svara

   Bodde granne med en som ryckte som en galning i sin dörr.
   Ja det hörs och ja det stör.

   Svara

    Samma här. Alltid åtta gånger. Någon gång blev det sexton gånger men jag tror är för att hon gjorde fler än åtta och då var tvungen att nå åtta igen. Lampknappen i trapphuset trycktes också på åtta gånger. Diskade alltid efter 21 på kvällen, aldrig dagtid.
    Trevlig granne annars men tufft med ocd.

    Svara

    Jag bor granne med en som brukar rycka i MIN dörr. Mitt i natten. Och ringa på dörrklockan, så den har jag monterat lös i alla fall.

    Svara

   Är exakt likadan!! 😅

   Svara

    Mitt svar var till Mrs xxx 🤦🏼‍♀️

    Svara

  Jag älskar när det ringer på dörren, det är lite spännande och vill jag inte öppna brukar jag stå och glo på dom genom nyckelhålet. Grannbarnen ringer alltid på min porttelefon när de vill komma in och det stör inte alls. En enda gång har jag blivit irriterad över att porttelefonen ringt och det var kl 21 en kväll när barnen precis somnat efter att ha kämpat i 1,5 timme. Då sa jag till henne att hon inte kan ringa på porttelefonerna så sent och hon bad om ursäkt och sa att hennes kille vägrar svara i deras porttelefon.

  Svara

  OT: Jon och Janni har köpt ny lägenhet i Monaco! Den borde kosta nästan lika mycket som Isabellas stora hus. Undra om hon känner sig stressad nu?

  Svara

   Ja, lägenhetspriserna i Monaco är sanslösa – ungefär samma prisnivå som Manhattan.
   En 100 kvm lägenhet i bra fastighet och med bra läge i Monaco kostar 30-50 mkr sek.
   Jon och Janni behöver en riktig lägenhet i Monaco eftersom de måste vistas där ett visst antal månader varje år för att behålla sina cartes de séjour.
   Vet inte om de har tre- eller sexmånadersvarianterna. Jon har kanske ”catégorie privilégié” eftersom han haft uppehållstillstånd i Monaco så länge. Det gäller för 10 år. Janni har ett eller tre års uppehållstillstånd antar jag.

   Svara

    Jon och Janni ska inte köpa utan hyra.
    Såg på Jannis blogg att hyran blir 6600 EUR/månad vilket är nästan 70 000 kr/mån.
    Ja det reflekterar helt enkelt vad en lägenhet kostar att köpa i Monaco.

    Svara

  Både oväntade pling på dörren och oväntade samtal på telefonen verkar nu för tiden mötas med misstänksamhet och obehag. Jag känner många som tänker som jag. Jag svarar aldrig på okänt nummer t ex och har själv flera hemliga nummer på mobiler och fast telefoni.
  Jag bor så att den som kommer på besök först måste anmäla sig via porttelefon (finns inte kod). Så det är sällan jag får något pling på dörren utan att veta vem det är. Finns tittöga att spana genom om någon granne skulle få för sig att ringa på – ofta är det något barn som säljer jultidningar, korv eller kokosbollar. Då låtsas jag inte vara hemma för det är så pinigt att behöva tacka nej till ett barn 🙁
  Är det någon som släppt in en obehörig t ex en säljare av något slag blir jag smått galen och öppnar dörren och talar om att inga obehöriga får vistas i fastigheten. Förr satt det skyltar ”Bettleri och utbjudande av varor i fastigheten förbjudet” på portarna överallt i Stockholm. Men det var också på den tiden alla portar var öppna.

  Svara

  Danijela är väl gravid? Varför smsade hon henne? Skulle hon slåss med förövaren hade hon tänkt eller..?

  Svara

   Ja, fy för att få sådana panik-sms!
   Verkligen taskigt att bara skicka iväg ’panik’ utan att berätta vad det handlar om.

   Svara

  Jag var nyopererad och låg på soffan och sov när det plötsligt plingade på dörrklockan, sedan gick det över till knackningar o en mörk röst ropade ”hallå”. Shit va skraj jag blev, nyopererad och skulle inte kunna skydda mig mot någon. Att det va inbrottstjuvar va min första tanke. Jag kunde se dörren från soffan där jag låg. Det värsta var att jag hörde hur han förde in sin nyckel i låset och vred om. Jag skrek i panik och plötsligt stod han där vid dörren, lika skärrad han med. Det va fastighetsbesiktning och jag hade totalt glömt bort det även fast vi hängt nyckeln i ”dörrkoppen” utanför. Har fortfarande inte kommit över det, mardröm
  trots att det slutade bra. 🙈

  Svara

  Fy fan, sjukt underhållande och även obehagligt att läsa allas historier om oväntat besök!
  En gång ringde det på dörren i min killes lägenhet. Vi är båda osociala och satt i soffan, pallade inte gå och kolla vem det var så vi låtsades att ingen var hemma. Trodde det var grannens barn som busade (vilket de gjorde ibland). Då helt plötsligt förs en nyckel in i låset och dörren öppnas! Alltså, vilken overklig och panikartad känsla det var! Det visade sig vara en städare, vi hade bokat flyttstädning till några dagar senare och redan gett nyckeln till receptionen på deras kontor. Tydligen hade de en ledig tid och tänkte städa den dagen istället utan att informera om det. Städaren blev sjukt sur när vi körde ut honom, han ville inte gå först. Herregud.

  Svara

  Vi är (hyfsat) nyinflyttade i en nyproduktion, det är mitt efternamn som står på porttelefonen och det är riktigt, riktigt ovanligt. Notera även att det är bara vi som står på den ”bokstavsraden” (typ ABCDE). Mina vänner och familj bor på andra sidan stan förutom min bästa kompis som är lika introvert som jag och ALDRIG skulle komma förbi bara sådär. Hehe tack gud för det

  MEN
  Det ringer på vår porttelefon varje kväll, typ vid 20:30?! Min sambo tror att det är barn som busringer men hur kul är det att ringa en signal och sen (antar jag) kuta därifrån? Får PANIK på detta, sambon vill inte att vi stänger av porttelefonen för ”det kanske kan vara något nångång” men jag flyger typ upp i taket varje gång den där signaljäveln ekar genom lägenheten. Ska man ringa hyresvärden? Sätta upp en arg lapp? Ahh har bott i hus med porttelefon förut men det har aldrig hänt förut

  Mvh
  världens mes + uppenbarligen också konflikträdd……

  Svara

   Finns det möjlighet att stänga av porttelefonen mellan vissa tider? Det kunde vi göra där jag bodde förut. Då hade jag min avstängd mellan 22 och 08 eller nåt sånt. Kolla med värden om det går.

   Svara

  Min pappa arbetade då som sjöman och var ”på sjön” då detta hände. Klockan närmare sig 23 på kvällen när mamma och jag hör hur någon sätter nyckeln i låset och klampar in i vår lägenhet.
  Vi ropar båda två: Vem är det? Utan att få ett svar.
  Vi hör bara steg som närmar sig rummet vi sitter i.
  Jag höll på att kacka ned mig innan jag ser att det är min käre far som kommit hem med lunginflammation och mycket hög feber. Så hög feber att han inte ens hörde oss ropa.

  Svara

  Jag bodde i en lägenhet som hade elektroniskt lås, alltså med kod till dörren och väldigt ofta kom det förbi någon som knackade och plingade och sen började försöka skriva in koden men fick det fel. Tror det var olika personer varje gång också för de lät annorlunda. Var så sjukt obehagligt! En gång så knackade det och plingade i kanske 5 min men jag hade inga kläder på mig så ignorerade det och helt plötsligt så skrivs koden in rätt och en man öppnar dörren! Aldrig varit så rädd i mitt liv. Det var fastighetsägaren som antog att jag inte var hemma och han behövde komma in för att kolla gasen. Inte hans fel alls i tankte på att han väntade i typ 5 min men han hade ändå sett mina tuttar nu….

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.