Jag önskar man kunde förbjuda den här typen av marknadsföring

Det är superviktigt med säkra implantat.

Så jag har valt  Motiva Implants som är ledande inom implantat. De marknadsförs även som minimal scars eftersom de är de enda implantaten i världen som ger minimala ärr efter en operation. Man vill ju att det ska se så naturligt och fint ut som möjligt 🙂 Själva operationen ska utföras hos AK Nygart, i Malmö hos deras främsta kirurg. Så viktigt för mig att det blir bra och då vill jag ha den bästa kirurgen och dom bästa implantaten! //Kissie

Jag har sällan läst en text som skriver mer ”sanning med modifikation” än den här!
Jag tror inte att Kissie valt AK Nygart i Malmö för att den bästa kirurgen finns där med de bästa implanteten utan det är den kliniken som erbjudit henne en tuttoperation gratis!
För visst är det konstigt att Malmö aaaaldrig tidigare nämnts med ett enda ord av plastikopererande influencers förrän de började erbjudas ingrepp gratis mot att de marknadsförde kliniken och företaget på sina sociala medier.
Att försöka få det att låta som att hon minsann hade valt den här kliniken först och sedan som av en slump fått erbjudandet om ett samarbete är fan att förolämpa sina läsare! Tror hon att de är helt dumma i huvudet eller?
Var ärlig istället! AK Nygart är den klinik som erbjudit plastikoperationer till alla från Egoina till Nicole Falciani så att försöka få det att låta som att hon valt dem för att de är den absolut bästa kliniken är bara patetiskt.
De är kanske den bästa kliniken som erbjöd sig att göra det gratis men att det är mer än så kan hon försöka slå i någon annan.
Så här försvarade sig kliniken när jag ifrågasatte deras sätt att försöka pracka på människor ingrepp de aldrig ens efterfrågat.

Att enda dagen rasa över det omoraliska i att Shellmackar säljer porrtidningar för att dagen efter erkänna att hon skaffat sponsbröst är två saker som inte går ihop i min bok – för mig är det FAN så mycket mer omoraliskt!
Ja, hon förminskar sina bröst för att se ”mindre porriga ut” som hon uttrycker det, men jag tycker att ALL marknadsföring för plastikkirurgi är förkastligt och någonting som borde regleras betydligt hårdare!
För tio år sedan var till och med en läppförstoring någonting ovanligt och ett ingrepp man tänkte över både noga och väl innan man bestämde sig eftersom all modifiering av kroppen är ett ingrepp, ett ingrepp som kan gå fel.
Idag marknadsförs allt från injektioner till silikonbröst med rabattkoder till unga killar och tjejer som någonting man kan slinka in på lunchen och göra för att man fått för sig att man inte duger som man är . Noll konsekvenstänk och noll riskövervägande.
Man vill ha en quick fix och man vill ha den nu och eftersom Klossy, Blossy och Flossy erbjuder 10% rabatt på sina sociala medier så är det ju lika bra att passa på.

Här måste jag ändå berömma Bianca Ingrosso som väntade flera år med att fylla sina läppar. Hon ville tänka igenom det noga innan hon gjorde det och det är egentligen det enda man kan begära av influencers. Lite eftertanke och ansvarstagande.

Och någon som är ansvarstagande på riktigt i den här frågan tycker jag är Annica Englund.
Igår publicerade hon ett inlägg där hon berättade om att hon ska ta ut sina silikoninlägg och anledningen varför:

Jag vet inte om det är de senaste åren som gjort att jag lärt känna och äntligen accepterat mig själv som jag är, men jag är så glad över att gjort det genom att bara leva själv. Och så många av er som sagt till mig ”när ska du acceptera dig själv!?” Well jag trodde någonstans att jag hade gjort det, men nu fattar jag vad ni menar. Att det skulle ta 28 år och några gånger under kniven ja det är ju en annan femma…
[…]

Jag kände lite såhär att enda anledningen till varför jag valde att gå ut med detta nu är för att det kanske är någon som går i tankarna att de vill göra en bröstoperation. Och jag vill bara ge er en tankeställare från en ja, ganska så erfaren person som utsatt sin kropp för ganska mycket, att man kanske inte blir lyckligare av det. Jag har vart i er sits och läst exakt samma texter som jag skriver nu och tänkt att ”jo men jag kommer bli så nöjd” men nej… En operation är inget som kommer att garantera er lycka eller att ni kommer att älska er själva mer.

Ehm… jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig för att det inte ska bli fel för jag tycker ändå att vill man verkligen göra det så ska man, så länge det är av rätt anledning. Jag däremot, jag gjorde det inte av rätt anledning. Jag tycker personligen att man inte är mogen nog att ta ett sådant här beslut när man är 18. Vet man ens vad man vill göra med sitt liv när man inte ens gått ut skolan? Kolla bara på mig, jag är ett praktexempel!//Annica Englund

Annica kommer betala sin operation själv och gör inget av detta som del av ett samarbete – jag ställde frågan –  och att hon ens berättar om det är för att kanske nå fram till någon som går med samma tankar som hon gjorde innan hon gjorde sin bröstoperation.

Jag sliter mitt hårt! Var är vårt samhälle på väg?

Vad är nästa sak att bli normaliserad på grund av sociala medier och influencers?

burk med moralkakor

Kaffe eller te?

 

håll god ton

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alexandra har kanske gjort dålig research, hehe. Några av de absolut bästa bröstkirurgerna jobbar i Stockholm och flera med Motiva, varför gå över ån efter vatten? När jag gjorde min väääldigt grundliga research inför min operation för fem år sedan nämndes aldrig någon av de kirurger som jobbar där, fast kirurgen kan ju såklart ha blivit landets bästa kirurg på dessa fem år.

  Svara

   Poängen ->
   Ditt huvud ->

   Svara

    Jag fattar poängen med inlägget, men inte din kommentar tyvärr.

    Svara

     Poängen var JU att Camcam antydde att AK Nygart kanske inte nödvändigtvis är bästa kirurgen, och att Kissie vet det men uttalar sig på detta sätt PGA sponsorskap. Att du då lägger en kommentar i stil med att ”VA han är inte alls den bästa kirurgen, dålig research av Kissie!!!” indikerar att poängen kanske flög dig förbi ändå. Och det var btw poängen med min kommentar.

     Svara

      VA? Menade Camcam verkligen det????frågetecken??!!

      Ironi är lite svårt i skrift, men gjorde ett nytt försök i den här kommentaren , gick det bättre nu?

      Svara

  Väldigt vad alla influencers ska förminska sina bröst nu, kan det bero på spons och att brösten behöver fräschas upp efter några år som är det vanliga. Men rasa mot porrtidningar kan hon väl göra för det, är ju liksom en annan sak.

  Hur vet du att Annica kommer betala själv, kanske ett samarbete så det är därför hon berättar om det, kommer ju iofs att synas också kanske om hon förminskar. Vissa tror man tar bort inlägg och har sina egna naturliga bröst men njaej det brukar bli nya mindre implantat – har man haft stora implantat så kan man inte bara ta ut dem och tro att egna brösten ser ut som innan, det gör de ej.

  Bianca hade fått kommentarer som löd att hon hade små läppar och borde förstora, och kort efter det så fyllde hon läpparna.

  Svara

  Fattar inte vad implantaten har med ärren att göra? Det har väl att göra med kirurgen och vart man lägger snitt/implantaten, inte hur hög kvalitet det är på själva ”påsarna”?

  Svara

   Dessa implantat går att trycka ihop mer vid införande så hålet man öppnar i tutten behöver inte vara så stort = mindre ärr 🙂

   Svara

  Jag frågade ett plastikkirurgiföretag som ville sponsra mig med en behandling om de inte kunde sponsra mig med choklad istället. Fick inget svar… Oseriösa människor…

  Svara

  De bästa klinikerna och kirurgerna är redan fullbokade och behöver inte marknadsföra sig alls, det räcker med deras goda rykte. När en klinik måste ragga kunder på Instagram och sponsra bloggare med gratis tuttar borde alla varningsklockar ringa! En seriös klinik skulle aldrig uppsöka kvinnor för att övertala dem om att operera sig. En seriös kirurg livesändar inte en operation! Faktum är att en seriös kirurg skulle vägra operera en person som har så uppenbara psykiska problem och drogproblem som Sindy har, pga att det är oetiskt. Det är en sak att samarbeta med dw och ljuga om att de har världens finaste klockor, en helt annan att äventyra sin egen och andras hälsa. En bröstoperation är långt från riskfri och den som har lite vett förstår att det inte är en bra idé att välja det billigaste/gratis alternativet. Det är en operation, inte en tröja.

  Svara

   Sindy är så desperat att förändra sig så hon gör vad som helst verkar det som. Hon ska livesända sin bbl operation o får den säkert betald. Men nu jobbar hon dom strippa på club prive’… kan va så hon inte får hela betald o kämpar nu desperat ihop pengar. Det är nog ont om sponsavtal nu för tiden…. kissie däremot har nog råd bekosta sin själv. Vilket hon borde gjort om hon vill framstå dom seriös.

   Svara

  Jag fattar inte, går annica ut med nu att hon gjort brösten? Eller har hon gått ut med det tidigare? Jag vill minnas att hon alltid förnekat det innan eller har jag fel?

  Svara

   Annica har aldrig förnekat att hon gjort brösten. Men heller inte bekräftat eller svarat på frågan.

   Svara

   Ja hon går ut med att hon gjort en bröstoperation/bröstförstoring, och nu ska förminska brösten (kanske sponsrat el ej). Hon går troligtvis ut med det nu för att hon ska göra en ny operation.

   Svara

   Är det en slump att Annica och Kissie samma dag skriver blogginlägg om att de tycker deras bröst är för stora och vill förminska, och ska göra ny bröstoperation hmmm.. ingen som gjort den reflektionen. Är det slump eller spons 😉

   Svara

  Förvirrat nu! Tidigare har det klagats här när bloggare/influencers INTE är ärliga med att det är spons/samarbete och INTE skriver ut och markerar det. Nu är Kissie ärlig och skriver att det är samarbete och får skit för det, när hon är ärlig och gör rätt för sig?! Förvirrat. Cred till Kissie som är ärlig ist, finns flera andra som fått spons-plastikoperationer och som inte varit ärliga och skrivit samarbete/spons (åb, ab, mm). Kissie hade ju kunnat ta spons-operation och skriva om kliniken/kirurgen utan att skriva samarbete (som vissa andra gjort, och säkert kommer göra). Det går ju tyvärr lätt att dölja. Så cred till Kissie som var ärlig.

  Svara

   Ärlig?? Ja hon måste ju tala om att det är samarbete/spons nu eftersom hon åkte dit tidigare. Fick väl betala 160′ i upptaxering för att hon inte reklammarkerat eller skattat.

   Svara

    Ja? Hon är väl ärlig och berättar att det är samarbete?! Inte undra på att många INTE vågar vara öppa och ärliga med att de fått plastikoperationer mot marknadsföring och inte skriver och erkänner att det är samarbete/spons. Och efter Camcams inlägg nu, efter detta inlägg så lär ju inte så många våga vara öppna med det utan det blir smygreklam ist, och de kommer köra ungefär med det som Annica skrev.

    Svara

     Vad jag menar är att Kissie ju är tvungen att reklammarkera nu eftersom hon åkt dit. TIngsrätten, etc. Inte alls säkert att hon skulle varit ”ärlig” denna gång heller om hon inte åkt dit.

     Svara

      samtidigt gjorde hon en video bara någon dag innan då hon prata om brösten och visa implantaten. Där står det inget om samarbete..

      Svara

   Men hon säger ju att det inte är spons att hon själv valt denna klinik och läkare…. då är det ju lögner om det trots allt är ett sponsrat ingrepp. Cred för en lögn? Var erkänner hon det är sponsrat?

   Svara

    Varför skulle hon annars skriva i samarbete med? Om hon tycker om kliniken kan hon ju enbart skriva det i så fall.

    Svara

     My Martens var väl också där för bukplastik? Sveriges bästa plastikkirurg… Om det var markerat som samarbete minns jag inte. Även Anna Book i samma veva.

     Svara

      Ja de båda har sponsrats med plastikoperationer men inte skrivit samarbete.

      Svara

    Eh hon skriver ju i samarbete med. Hon kan själv ha valt, hon kan ju ha kollat runt och frågat om samarbete. De kan ha sagt till henne att det är bästa kliniken och bästa kirurgen och bästa implantaten så det kan hon ju tro att det är OCH det brukar vara så att i samarbeten så flödar superlativen oavsett om det gäller smink, krämer eller kliniker.
    Men vore tydligen bättre att hon mörkade samarbetet? Tänk att det alltid går att hitta fel om man vill🤦‍🙄

    Svara

     Kontentan är väl att det blir osmakligt med plastikkirurgiska samarbeten?! Alla fattar ju att det är spons.

     Svara

      Nej alla fattar ju inte det. Är väl bra att hon märker ut samarbete iaf och inte gör smygreklam som vissa andra. Men hon gjorde ju ett misstag som inte skrev lite mer så som Annica så det lät fint och ansvarsfullt, men nu vet ju alla redan ändå att Kissie gjort en massa plastikoperationer, och har man en gång gjort brösten så måste man göra det igen. Kissie går ju mot ett naturligare utseende har tagit bort en del filler i läppar och kinder så det borde väl vara bra för cc iaf. Vem skulle inte ta emot en gratisoperation om man blev erbjuden och det var något man ville göra, kanske även cc skulle men hon kanske inte medge att det var spons. Alla som har råd (el får spons) gör om sina bröst efter några år, de kan tappa i form, och ofta heter det då att de gör om brösten för de vill ha mindre. Är det verkligen en slump att Annica och Kissie samma dag gör inlägg om att de tycker sina bröst är för stora och ska göra ny operation, ingen som reflekterar över det? Det där med Bianca stämmer inte riktigt men det hon skrev lät ju fint, bra och ansvarsfullt så en slipper få skit, men är det bättre att visa skönhetsingrepp i tv som Bianca, eller har cc missat det kanske.

      Svara

      Nej alla fattar ju inte det. Att erkänna att det är samarbete är väl bättre än att göra smygreklam iaf. Jag skrev långt men det släpptes ej igenom suck. Hoppas min kommentar visas sen.

      Svara

  Alltså Alexandra / Kissie är ju så jävla daterad. Hennes tid som ”influencer” är räknad. Tråkig stil, tråkiga åsikter, inte speciellt smart / snygg / söt och sådana här samarbeten gör henne ju inte mer najs. Varken personlighetsmässigt eller utseendemässigt.

  ”En av de bästa” nej de bästa gör inte sådana samarbeten. Akademikliniken och Art clinic lär vi aldrig få se i sådana här sammanhang…

  Svara

   Jo Akademikliniken gör ett samarbete med en annan stor bloggare nu, så även de bästa gör det.

   Svara

   Fast jag tycker verkligen inte Alexandra är ”så jävla daterad”. Betydligt smartare än många andra influencers.

   Svara

    Tycker nog att hon är ganska ointressant gentemot andra lifestyle-bloggare. Dålig smak, projekt som aldrig tar fart. Skulle vara intressant att veta om boken genererade någon vinst. Omsättningen för 2017 är sämre än 2016 och mycket sämre än 2015. En miljon i omsättning är inte så mycket att skryta om – hon påstår ju att hon är ”rik”… Kanske kan köpa dyra väskor för att hon inte har så stora kostnader – sponsrade bilar och delar lägenhet med killen. Hon kunde heller inte ta ut utdelning för 2017. Se Alexandra Media Sweden AB på allabolag .se – Så känns som att det inte går så där jättebra.

    Svara

     @E5 spot on.

     Svara

    Haha hur får du den åsikten att hon är ”betydligt smartare” än andra influencers? Tycker absolut inte hon verkar vara speciellt smart

    Svara

     Hon är driftig och föreläser och har sig och verkar till skillnad från många andra ha något innanför pannbenet. Jämför Hannalicious där det bara är yta med Kissie så framstår Kissie som betydligt smartare.

     Svara

      Driftig? Hon har ju inte åstadkommit någonting i princip sen hon blev känd för 10 år sedan. Titta på Kenza och Isabella, som var hennes jämlikar på den tiden.. där kan man snacka driftiga.

      Svara

   Akademikliniken har redan gjort diverse samarbeten, bland annat med systrarna Lagergren.

   Svara

    Vad jag förstår ingår AK Nygart i koncernen Akademikliniken. Jag har alltid haft höga tankar om just Akademikliniken, men känner att dessa samarbeten får mig att ändra åsikt helt. Känns högst oseriöst.

    Svara

   Det var ju Akademikliniken hon var till för konsultation?

   Svara

    A(akademi)K(kliniken) nygart

    Svara

   Bara tillsammans med universums Mona? Tidigare andra bloggare.

   Svara

   AK Nygart är ju akademikliniken
   A= Akademi
   k= Kliniken

   /J

   Svara

  Det känns som att vi borde kommit längre med plastikoperationer år 2018. Dvs inte göra dem alls. När ska alla förstå att man duger som man är? Att operera sig löser inget. Du blir inte lyckligare. Du kanske känner dig sexigare, men det är för att samhället säger åt dig att det är sexigt med bröst som ser ut på ett visst sätt. Suck!

  Svara

   Det pågår en regression. Jag (som bor under en sten, ja), såg ett gäng hyfsat nya musikvideos av bl.a. Rihanna och Shakira (inget fan av aktuell populärmusik) och fick fan en chock. Det är seuxaliserat och objektifierat på en helt annan nivå än för bara tio år sen. Under parollen ”empowering”. Likadant med plastikoperationer, fillers och svankade bakdelar i stringtrosor på instagram. Att det ska vara stärkande för kvinnor. Det är ett av patriarkatets smartaste drag på länge. För empowering, det är det inte. Förslavande, är ett bättre ord. Vi blir aldrig fria.

   Svara

    Håller med! Ibland undrar jag om musikindustrin har blivit porrindustri. Helt sjukt!!!

    Svara

  Jag har en bekant som köpte silikonbröst-op på groupon på den tiden, hon åkte till Malmö och gjorde den. Undra om det är samma aktör?

  Svara

  Men får vi inte kommenterar nu?!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.