Therese Lindgren slutar blogga

Jag har beslutat mig för att sluta blogga.

En del av mig tycker att det är trist, då det känns som ett misslyckande att avsluta något jag påbörjat, men mest tycker jag faktiskt att det känns skönt. Egentligen finns det bara två anledningar till att jag slutar, och den främsta är att jag inte är ”bra” på att blogga. Herregud, när jag ser alla proffs-bloggares bloggar och sedan klickar mig in på min skäms jag! Deras bloggar ser ut som modemagasin medan min består av toaselfies fotade i spegeln, haha. Därtill hittar jag sällan tiden att skriva bra och intressanta inlägg. Min rutin har liksom blivit den att jag bloggar det sista jag gör på kvällen, och då är jag så slut att jag bara vill få det överstökat.
[…]

Den andra anledningen till att jag slutar är desto sorgligare, och det tar till och med emot att skriva, men kommentarerna här inne får inte mig att må bra.//Therese Lindgren

Jag känner mig tudelad inför faktumet att Therese Lindgren ska sluta blogga.
Å ena sida förstår jag henne – mår man så pass dåligt av kommentarsfältet så finns det ingen anledning att fortsätta, och tycker hon inte det är roligt så ska hon definitivt inte fortsätta.
Men… Jag tycker att hennes blogg varit en frisk fläkt bland dessa ”perfekta bloggar” som om och om igen publicerar bilder ur samma serie från någonting de gjorde för en månad sedan. Therese blogg är som bloggarna från den gamla goda tiden där uppdateringarna var aktuella och dagsfärska.
Jag gillar ”icke-perfekta” bloggar och av hennes kommentarsfält att döma så känner många av läsarna likadant.
Kanske är det denna jämförande press hon lägger på sig själv som får henne att mest vilja få det överstökat? Kanske om hon på riktigt insåg att läsarna gillar bloggen precis som den är så skulle det kännas roligare och mindre som ett tvång?
Att ha en blogg som ett komplement till Youtube och Instagram tycker jag är bra – det ger kreatörerna en plattform att uttrycka sig i text på ett sätt som varken Instagram eller Youtube riktigt tillåter – och Therese som inte är i behov av att bloggen ska inbringa en massa pengar skulle lätt kunna stänga av kommentarsfältet för att slippa må dåligt.
Det finns andra sätt att kommentera till henne som inte är riktigt lika anonyma – jobbigt, jag vet…
För givetvis är det ingen som vågar stå för sin skit – det är ju sen gammalt, även här inne. 😉

Jag önskar att hon behöll sin blogg och publicerade inlägg när hon fått feeling.
Inget tvång och ingen press.
Det behövs fler stora ”Icke perfekta bloggar” på nätet helt enkelt!

Tack för tips!

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har inte läst Therese blogg. Men det låter underbart med en blogg som påminner om hur det var på den ”gamla goda tiden”. Då läste jag både större bloggar som t ex Ebba von Sydows som ju var stor tidigt, och småbloggar där man fick suddiga outfits fotade i hallspegeln blandat med högt och lågt skrivna av folk som jobbade med vanliga jobb, bodde i småstäder och levde ytterst normala liv. Numera är det ju precis som Therese skriver, som att läsa modemagasin att kolla in proffsbloggarna. Inget fel i det, men jag saknar det personliga. Sen har jag väl blivit sämre på att leta upp de små personliga bloggarna, om de nu finns kvar?

  Svara

  Men ärligt talat. Therese blogg var inte speciellt intressant, det var mest ”idag har jag varit på hundkurs/ska på möte/redigera video” sen så fort hon fick kritik på nån video så slängde hon upp ett nytt blogginlägg. Göm och glöm-taktiken. Jag har tyvärr en annan syn på Therese idag sen jag såg hennes live, den var trist rakt igenom.

  Svara

  Förlåt jättemycket för OT men behöver hjälp nu.
  Hur fannnnn går jag vidare? Aldrig behövt ”komma över” någon tidigare. Vi var inte ens tillsammans. Vi dejtade inte ens. Hur stänger jag ute tankarna om honom? Hur slutar jag inbilla mig att det kommer bli vi? Fan vad jag känner mig patetisk

  Svara

   Blockera honom på alla sociala medier så att du inte kan se/söka upp honom! Ta bort eventuella bilder och försök att göra saker dom får dig att tänka på annat.

   Svara

    Har så svårt att bara klippa allt. Vill att han ska se mig och vill typ ha koll på honom. Jag vet att det är ohälsosamt dock, men att ta bort allt vore så definitivt. Ett avslut liksom. Något i mig hoppas ju.

    Dessutom känns det som att jag ”gör det till en grej”. Jag känner typ att jag borde vara starkare än så här. Jag borde inte behöva blocka honom.

    Jag vet innerst inne att du har rätt. Min fråga var egentligen slöseri med både din och min tid haha. Sorry.

    Svara

   Jag kände igen mig i din kommentar, förutom att de faktiskt kändes som att han och jag dejtade. Fan jag har inga bra tips ens, känner mig också patetisk. Jag hör iaf inte av mig till honom trots att jag vill…. men jag pallar liksom inte. Han har aldrig tid att ses osv. Frågan hur kommer man över någon… gör annat, försök. Gillar du att skriva så skriv ner dina tankar o känslor, så gör jag.

   Försöker inbilla mig att de blir bättre med tiden… om man inte har kontakt dvs…

   stor kram

   Svara

    Känner igen mig när du skriver ”kändes som att han och jag dejtade”, för det kändes verkligen så.
    Vi hade så mycket kontakt, han lovade mig så jävla mycket. Sen en dag så ba nope. Från en dag till en annan.
    Jag har hindrat mig själv från att skriva så länge. Han är bara ett meddelande bort. Ingen är blockad någonstans, bara radiotystnad. Någon sorts tyst kamp.
    Känns på något sätt skönt att veta att någon förstår vad jag snackar om (förlåt haha).
    Kram tillbaka!

    Svara

     Ingen iďé att slösa din tid och ditt liv på någon, som uppenbarligen inte vill ha något med dig. Det tog mig så länge att förstå det själv, så snälla, gör inte samma fel som jag!

     Svara

      Hm men det är så komplext. Jag vet att det låter som att jag greppar efter halmstrån och ursäktar allt.
      Men det finns anledningar. Vi visste båda att det var tvunget att ta slut. Det är inte så att han slutade svara. Vi sa gemensamt liksom att det var tvunget att avbrytas. Inte för att det gör din kommentar mindre sann antar jag.

      Svara

       Omg läser det jag själv skriver och ba är jag hjärntvättad? Är han manipulativ?

       Svara

        Är anonym som skrev 12:22. Du verkar ju inte vara lycklig pga allt detta, det önskar jag också att jag själv hade reflekterat över när jag var i samma sits som du. Jag var bara så bestämd på att det skulle vara vi två. Nu efteråt så kan jag inte ens förstå, varför jag tillät mig själv att tänka så. Hoppas du hittar någon som gör dig LYCKLIG!

        Svara

         Nej jag är nog högst olycklig pga detta men är så rädd för att ge upp. Jag vet att du har rätt så klart. Jag kommer göra det. Snart.
         Tack för att du delade med dig.

         Svara

         Och detamma till dig så klart. Du förtjänar någon som gör dig lycklig.

         Svara

   Låter tiden ha sin gång. Och försök ändå ha kul och gör saker du tycker om.

   Svara

    Jag var nyss med om precis samma sak, dock så var vi tillsammans. Vi planerade en framtid ihop, hade planer på att skaffa barn, förlova oss.. ja, allt! Men sen så blev det inte så, av olika anledningar, och vi avslutade med att säga ”jag älskar dig, ha det bra!”. Vi är inte osams på något sätt, men för att jag ska lyckas bearbeta allting så har jag blockat honom och raderat allt som har med honom att göra. Om man verkligen vill släppa någon så äre det som krävs. Det ska inte finnas något att gå tillbaks till, du ska bara blicka framåt.

    Svara

   Fast du är inte patetisk alls. Känslor gör lite som dem vill om man inte blir medveten om dem (som du nu är) och man försöker styra bort dem.

   Ge inte dig själv för mycket tid att tänka på honom. Distrahera dig och om möjligt träna hårt, gör avslappnande saker och lyssna på en ljudbok för att inte låta tankarna snurra när du ska sova.

   I vanliga fall kan det vara bra att tänka mycket, men jag tror mer på att du ska göra annat. Allra bäst är om du kan gå ut och njuta av singellivet. Ha det att se fram emot, men försök att inte gå till samma ställen som han brukar gå till.

   Så rensa ut honom ur tankarna. Han får inte plats där, du gör dig för illa. Kram

   Svara

    Tack snälla du! <3
    Som tur är är det ingen risk att jag springer på honom. Hade nog dött då. Vi är i samma land (ej Sverige) men väldigt långt ifrån varann.

    Jag har försökt träffa andra. Eller en annan. Men tankarna tränger fortfarande igenom. Jag kommer även på mig själv med att leta efter någon som liknar honom utseende- och/eller personlighetsmässigt. Och när jg kommer på mig själv med att söka efter honom i andra så påminns jag ännu en gång om att jag inte är okej än.

    Svara

   Det kommer att göra ont som fan ett tag och sedan går det över. Om några år kommer det att vara en tillfällig sinnesförvirring du nästan har glömt helt.
   Överlev och låt tiden läka såren.

   Svara

  Det är ett väldigt klagande på de stora bloggarna och jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Ta Linn Ahlborg som exempel. Uppdateringen är fruktansvärt dålig. Ungefär ett inlägg i veckan med kassa mobilbilder och en halvtråkig text. Hon tjänar minst 100.000 i månaden på sin blogg, förmodligen mer.

  Sen finns Kenza, som levererar grymma bilder. Även när de är tagna med mobilen. Texterna varierar men hon tar upp ämnen som går att relatera till. Hur mycket hon tjänar på bloggen vet jag inte men förmodligen 200.000.

  Jag tycker Kenza är värd de pengarna som hon tjänar. Hon lägger ner tid på sina inlägg och uppdaterar regelbundet. Men jag tycker inte att Linn är värd den summan pengar som hon tjänar. Har du en stor blogg och bloggen är ditt jobb då borde den hålla en hög nivå.

  Vill man ha dålig mobilbilder så kan man läsa de små bloggarna som endast har det som hobby.

  Svara

   Jag tycker mest det är tråkigt att gå in på någon av de stora bloggarna för att få se – ytterligare – en bild från en resa som ägde rum för över månad sedan och vars bilder redan publicerats i 10 andra inlägg.

   Svara

    Fast varför skriver du om dom då? Varför inte välja att skriva om de bloggarna som du tycker om?

    Svara

     För att den här bloggen handlar om att skriva om sociala medier som de är en stor del av. En del av den arbetsbeskrivning som hör till Bloggbevakning.
     Vad jag läser för egen del när jag inte jobbar är en helt annan sak… Då väljer jag givetvis bara bloggar jag själv tycker om. En bokrecensent läser ju böcker i sitt arbete som hen kanske inte skulle att välja att läsa privat men som ingår i arbetet, samma sak för någon som recenserar eller skriver om musik.

     Svara

      Fast oavsett storlek på blogg så har det väl med sociala medier att göra?

      Svara

       Självklart, men mina läsare vill till mångt och mycket läsa om de största i branschen och det är också syftet med bloggen – att bevaka de som är normgivande i den.

       Svara

        Fast det går väl att komplettera med mindre bloggar ibland. (Var inte det ett försök här tidigare?) Det kanske tar lite längre tid, vad vet jag, men att hitta ett intressant inlägg och utgå från det, istället för personen som skriver. Så är ju inläggen här ofta uppbyggda ändå, och det är ju ganska sällan själva bloggaren och dens liv som diskuteras bland kommentarerna (undantag Blondinbella då…) Kanske skulle det också ge en annan kvalitet på bevakningen än att bevaka t ex de meningslösa bloggbråken, eller när någon bloggare beter sig som en omogen 14-åring (t ex Knivmicke och allt vad de heter)…?

        Svara

         Det gör jag ibland.. 🙂

         Svara

       Men snälla. Det är SJÄLVKLART att om Cam skulle börja skriva om obskyra små okända bloggare/influencers så skulle halva kommentarsfältet vara fyllt med: ”vem??”, ”skriv om X/Y/X istället!!”, ”varför skriver du om nobodies?” osv, osv. Det är väl ganska uppenbart att syftet med en blogg som heter ”Bloggbevakning” är att skriva om de största/större bloggarna och influencers, då mottagarna (alltså vi som läser) förmodligen vet vilka dessa är, samt förväntar oss det.

       Svara

        😉

        Svara

   För mig spelar inte kvalitet på bilder roll eller så, däremot gillar jag variation och lite personligt i bloggarna. Det ska kännas lite kul att läsa. Kissie tycker jag faktiskt gör ett bra jobb som bloggare! Däremot de som sover sig igenom bloggandet, typ Englas showroom, blir jag bara så trött på. Hur kan hon tjäna pengar på att bara skriva om typ ingefärsjuice, gymplaner, och att hon ska fixa håret igen? Blir verkligen galet avundsjuk om hon får in en bra lön på det skräpet.

   Svara

    Engla. Där har vi verkligen en som borde sluta blogga och gå ut i verkligheten.
    Hennes jobb måste väl vara en anledning till att människan har ångest och mår dåligt? Tacka fan för det när ens arbete är så totalt oinspirerande och tomt. Hur kan hon känna tillfredställelse i sitt arbete???
    Ta kort på sina naglar om och om igen. Skriva om att håret är tråkigt och att hon ska till frisören. Adlinka och redovisa motionsvanor. Och så en outfitsbild då och då i sponsrade kläder.
    År ut och år in. Inte ens hennes sätt att skriva och formulera sig har utvecklats.
    Nej du, jag tycker inte du ska vara avundsjuk. Tycker du inte att Englas arbete verkar urtråkigt och ensamt i längden?

    Svara

     Haha alltså jo när du lägger fram det på det viset så låter det otroligt tråkigt… Särskilt när man hållt på i över 10 år sol hon. Om jag hade hennes så kallade jobb hade jag nog utmanat mig själv lite och börjat göra videos och kanske åka på lite events. Inte bara sitta i en superliten by med fixat hår och glo.

     Svara

      Jag tror inte att Engla bara sitter i byn och glor. Jag tror att hon har fullt upp, men INTE med sitt arbete. Bloggen är uppenbart banal och hon gör det så enkelt som möjligt för sig. Verkar arbeta så lite som möjligt för största möjliga utdelning.
      Englas tid verkar gå åt till de eviga storstädningarna, mycket aktiviteter med barnen, motion, skönhetsvård osv.
      Inget fel alls med det. Men om hon påstår att bloggen är ett heltidsarbete så är det ju komiskt.

      Svara

  Trist! Gillade också hennes blogg. Therese Lindgrens och Isabelle Strömbergs bloggar är de enda jag läser (förutom bloggbevakning då) 😉 Just för att de inte är opersonliga och perfekta ”magazin bloggar” som alla andra. Synd bara att Isabelle inte uppdaterar oftare ☺️

  Svara

  Känner igen mig i det hon säger om kommentarerna på bloggen. Jag slutade också blogga för x antal månader sen pga att jag fick 90% hat bland kommentarerna. Det kändes inte roligt längre. Som att inget uppskattades. Psyket klarar inte trakasserier dagligen utan att ta stryk. Därav kändes det som inte värt längre. 🙁

  Svara

  Varför ska man blogga om man mår dåligt av det och egentligen inte orkar? Att blogga är liksom inget livsnödvändigt. Jag hoppas hon kan släppa det kravet och bli fri.

  Svara

  Tycker det är synd att några få elaka kommentarer påverkar henne så mycket att hon väljer att sluta. Det är knappast så att det inte går att kommentera anonymt på instagram och youtube så jag fattar inte riktigt varför det är så mycket värre att få kritik på en blogg jmf med youtube. Det var youtube som startade all kritik om att hon skulle vara elak mot Anders och djurplågare som inte ger hundarna vatten, det kom inte från bloggen. Jag gillar Therese men frågan är om en person som har så svårt att hantera kritik och blir så påverkad av några få sura kommentarer bland hundra ILYSM borde leva på sina sociala medier. Det verkar ju inte som hon mår särskilt bra av sitt yrkesval.

  Svara

  Tråkigt att man måste vara ”proffs” för att skriva en blogg. Håller med dig. Stanna kvar T och skriv när du känner för det.

  Svara

  Men dra nåt gammalt över dig och försvinn

  Svara

  Bara för att man har en blogg så finns det inget tvång att man ska dela med sig av allt som sker. Finns nåt som kallas privatliv. Du har ingen rättighet att få inblick i allt hon gör. Det du avslutade din positiva kommentar med säger väl lite mer om dig som person än Therese. Vi får hoppas ingen ger sig på ditt utseende, tror inte du skulle uppskatta att andra vädrar sina åsikter om hur du ser ut.

  Svara

  Jag håller med om att icke perfekta bloggar är mycket roligare att följa
  Brukar även vara mycket mer intressant att läsa små vardagsbloggar och inte de som gör det på heltid. Och alla dess influencerbloggar som är likadan…🤔

  Svara

   Exakt! I fluencers som bara lägger upp bilder på kläder, tjänster och andra grejor, som de får betalt för. Inget personligt, bara dötrist.
   Därför följer jag i princip bara denna bloggen och får en sammanfattning om något särskilt händer i denna fejkvärld.

   Svara

    Yup, och glöm inte alla event och bjudresor man måste scrolla förbi. Booooooring.

    Svara

  Hon ska ju ändå fortsätta med både YouTube och Instagram så hon försvinner ju inte som ”influencer” precis. Kanske bloggarna är på väg att fasas ut och ersättas av andra media, det känns lite så. De unga jag känner läser inga bloggar, de bara kollar Insta och YouTube. Så om bloggandet känns jobbigt finns liksom ingen anledning att slita med det. Skriva texter kan man ju lika gärna göra på Instagram – tänk Yogagirl t.ex. som ju mer eller mindre bloggar på sin Insta.

  Svara

  Skulle du kunna byta plats på kommentarerna och Inlägget?

  Svara

   Läser kommentarerna och fattar noll.

   Svara

   Självklart! =)

   Svara

  Therese blev känd som en sminkande youtuber med psykisk ohälsa, sen blev det veganism, djurhälsa, therese intervjuar politiker osv. allt snack om panikångest och dylikt försvann. Hon vill inte vara privat längre och blir tyvärr också ganska ointressant nu. Hon påstår att hon inte lider av några issues längre vilket såklart är skönt för henne men hon glömmer att det var mkt det hon blev känd för! Jag kommer inte sakna hennes blogg för hon var inte tillräckligt personlig i den, det var mest tillrättalagda trevligheter. Hon pallade inte trycket där.

  Svara

  Tycker inte ens att hon hade elaka kommentarer, bara uppmuntrande fina kommentarer med några få få undantag

  Svara

   Har sett en massa elakheter på hennes blogg tyvärr :/

   Svara

  Visste att hon skulle sluta blogga, inte hennes grej och det märkte man. Therese tål inte kommentarerna eftersom det inte är hennes unga prenumeranter som kommenterar utan vuxna människor som ger henne kritik. Vilket hon inte kan ta eftersom hon är MISS PERFECT och aldrig gör något fel nåååååågonsin!! Trött på Therese Lindgren tbh.

  Svara

   Som Engla ungefär men MRS PERFECT.

   Svara

   Desto värre att det är vuxna som spyr galla. De borde veta bättre. Synd om alla bittra gamla kärringar.

   Svara

  Kolla den här kommentaren:

  ”Absolut, här på bloggen kan man välja att vara anonym, därför tar många friheten att kommentera vad de tycker. Vilket inte man kan göra på youtube. Så klart att man kan men många bryr sig inte tillräckligt för att stå o skapa nya konton. Varför väljer man att vara anonym då? För att man orkar inte få massa 12 åringar efter sig, som uppenbarligen är fans som tycker att dina fel även är rätt.

  Det känns mycket svagt att ge upp. O jag tror inte det handlar om att du inte tar proffsiga bilder. De handlar om hatet du fick från livestreamen angående dig och Anders. Detta är inte kommenterar från barn Therese. Vi är vuxna människor. 30 år gammal är jag och bor som du, med min Sambo. Men skulle aldrig falla mig i tanken att när han frågar mig var ringen är så säger jag att den ligger någonstans i garderoben. Smaklöst. Du märker väl att han blir tyst? Detta är pinsamt att säga när ni är ensamma men ännu mer pinsamt att säga när det är så många som ser på.

  Tänk efter lite. Du är vuxen, har kommenterat kring detta tidigare. Du kräver så jäkla mycket. Alla ska tycka synd om dig för att du har panikångest, IBS, PMS, o vilka fler syndrom du har. Största offret här är Anders som får ta ditt skit varje dag. Visa lite uppskattning, inte till oss eller framför oss, för HONOM. Blir han fri så ska jag säga dig att det är många tjejer som hade hoppat på nästa tåg för att få en chans med en så fin omtänksam man.”

  Hur patetisk kan man bli? Jag är också vuxen och det skulle aldrig falla mig in att söka upp främlingar på internet och kritisera deras privatliv. Den kvinnan är ju inte riktigt frisk i huvudet. Och hur sorgligt att hon är missnöjd med sin ’Sambo’ [sic] och drömmer om att få någon annans man istället.

  Svara

   Jesus vilken primadonna den kommentatorn är haha. Är det smaklöst att ringen är i garderoben? Skulle Therese sprungit och satt ringen på sitt finger och fnittrat och glittrat?

   Svara

    Svar ja

    Svara

  Jag grät och sköt dag och natt tills det blev så dåligt att jag inte kunde bära den längre. och jag räckte ut till människor som kan hjälpa, jag stötte på den riktiga saken, och det är Dr Ilekhojie. jag gav nästan upp och försökte få min ex-man tillbaka och ha en nöjd familj igen .. jag hade försökt så mycket jag visste och med stavar, välsignelser och extraordinära magiska krafter gjorda, och omedelbart efter 2 dagar kom min ex man tillbaka till mig och han var penitent för allt han gjort. Och nu är mitt liv balanserat och jag är glad igen. Han gav en bra tjänst, och jag tror inte att folk hade känt till Dr Ilekhojie tempel och hans magiska krafter. Du är diamantens grova. Tack Dr Ilekhojie Du är begåvad och du ger dig så fri som du gjorde mot mig. Tack för att du vävde dina magiska kärleksförklaringar för mig. Min man är tillbaka till mig precis som det var när vi först träffade .. från djupet av min själ! Jag är oerhört glad nu. Tack och gud välsigne dig så mycket herrn. Tack så mycket, många uppskattningar .. Här är Doc Ilekhojie Email gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

  Svara

  Har du något problem stör dig?
  Vill du vinna lotteriet?
  Har du någon sjukdom?
  Är du deprimerad?
  Behöver du läka?
  Vill du ta tillbaka din ex?
  Eller du måste bli gravid etc.
  Jag tar med goda nyheter; Dr Ilekhojie, den stora psykiska / spell-casteren, hjälper dig. Han är mycket bra i stava, så han rekommenderas från långt och nära. Tala med honom idag, han kommer att kunna hjälpa dig. Din integritet är placerad Strikt konfidentiell. Tack! Akpabio kontakta akpabiospells@gmail.com eller ring +2349056543070 dö inte med din sjukdom, röst ut … du förtjänar att vara glad!

  Svara

  Hej, jag heter Olivia Mike. Jag vill dela min fantastiska upplevelse med den största trollspelaren Dr Ilekhojie, min man lurade på mig och när jag fick reda på att vi hade en kamp som ledde till att han fyllde för en skilsmässa grät jag och blev sjuk när Jag letade efter kärleksoffer på nätet. Jag såg folk prata om honom och hans fantastiska arbete vars fall liknade min. De lämnade hans kontaktinfo. Jag kontaktade honom och han sa att jag inte skulle oroa mig att han efter 24 timmar skulle avbryta skilsmässan och vara tillbaka till mig efter att jag gjorde allt han bad mig göra till min största överraskning nästa dag kvällen var det min man som han knälade och bad mig att acceptera honom tillbaka, tack än en gång Dr Ilekhojie du är verkligen en välsignelse för mig han kan också hjälpa dig kontakta honom;

  Skicka e-post till honom på: gethelp05@gmail.com
  Whats-app honom på: +2348147400259
  Webbplats: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.