UNHCR dementerar inte betalt samarbete med Alex Schulman

Ni var några stycken som tänkte att Alex Schulman ändå gjorde samarbetet med UNHCR obetalt – trots att det stod betalt samarbete – ovanför hans Instagraminlägg som jag skrev om HÄR.

En av mina läsare som varit månadsgivare till just UNHCR kontaktade dem – på eget bevåg ska tilläggas – för att höra efter hur det låg till och till henne kunde de inte dementera att han fick betalt.
Jag vet inte helt vad det betyder… Betyder det att de inte kunde dementera det pga att de aldrig uttalar sig i sådana frågor eller betyder det att de inte kunde dementera det eftersom det stämmer att han får betalt?
Om man inte kan uttala sig, brukar man inte säga då att man varken kan bekräfta eller dementera?
Hon tolkade det i alla fall som att han får betalt och sa upp sin månatliga donation på stående fot eftersom hon inte vill skänka pengar till en organisation som hon anser stoppar dem rakt ner i Alex Schulmans ficka.

Jag har blivit inbjuden till en paneldebatt som bland annat kommer handla om etik och moral när det kommer till samarbeten på sociala medier.
Det här vore kanske en punkt att prata om där?
Vad tror ni?

Tack för tips, V!

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon son läst om powerhitradio? Att de bjöd in två personer att ha sex i live radio???? Vad faaaaaan?

  Svara

   Wtf?!

   Iofs, skulle jag och min sambo göra det i liveradio så skulle det nog vara tyst i ca 10 min och sedan ett suckande (ej högt) ”Hoh” från sambon. Inte så spännande 🤔

   Svara

    Varför så tråkigt sex?

    Svara

     Ja, varför inte stöna och skrika som de gör i p-filmerna? Bevis på skitkul sex.

     Svara

     Varken jag eller min sambo är högljudda i sängen, vi låter knappt alls faktiskt, men vi har inte tråkigt sex för det.

     Svara

     Man ska ha det sex man vill och njuter av, inte det andra tycker är passande.

     Svara

    Hahahahahaha ”hoh” 😂😂😂😂😂

    Svara

   Finns det någon anledning till att över 10 kommentarer raderades utan förklaring?
   Lite nyfiken

   Svara

    Kommentarer om Sindys nya yrkesval spårar alltid ur.

    Svara

     Vaddå för yrkesval?

     Svara

  Hej. Jag har precis börjat läsa Magdalena Graafs blogg igrn efter uppehåll. Vad hsr jag missat? Ensam utomlands de senaste veckorna. Har de skilt sig ?

  Svara

   Hon är bara på retreatresa, snart hemma hos familjen igen. De är inte gifta ännu. Jag gissar mer förälskade än någonsin!

   Svara

  Förvånar mig inte ett dugg

  Svara

  Kan inte även du sända en förfrågan till organisationen ?

  Svara

  Klart att man ska ta betalt som influencer, för att kunna försörja sig. Men jobbar man med NGO’s och välgörenhetsorganisationer så tar man inte betalt, tycker att man kan placera dessa poster under marknadsföring för det egna bolaget. Man ska inte både ha goodwill-PR och ta betalt, där går de flestas moraliska gräns.

  Svara

  Såg Therese Lindgren lagt upp en sammanfattning av 24H livestreamen, på 10 minuter! 🙁 tråkigt hade velat sett hela efter all kritik hon fick…

  Svara

   Och tråkigt att hon gång på gång sa i liven att hela skulle laddas upp..

   Svara

   Har missat! Vad är det hon har fått kritik för?

   Svara

    Tydligen ville hon inte springa och hämta förlovningsringen i garderoben och fnittrande visa upp den för läsarna. Sen sa hon visst att Anders kunde gå och lägga sig om han var trött men att hon skulle vara uppe lite till.

    HURR… the devil must be with us.

    Svara

    Obefogad om du frågar mig. Kikade in lite nu och då och såg inget negativt. Men så är jag 30 också och väl införstådd i hur ett vanligt vardagsliv ser ut.

    Svara

  Det är ju jättebra att hon jobbar och försöker försörja sig. Sen kan man ju såklart moralisera bäst man vill angående valet men ett jobb är ett jobb.

  Svara

   Fast jobb inom sexindustrin är inte vilka jobb som helst. Däremot ingen skam eller skuldbeläggning på henne, men industrin är fan inte ren eller lik någon annan bransch.

   Svara

    Jag såg uppdrag gransknings dokumentär om sugar daddies, eskort och hur det ofta leder till prostitution. Riktigt obehagligt avsnitt. Det målas alltid upp som glamoröst och säkert, när det egentligen är allt utom det.

    Jag känner mig personligen obekväm i tanken att någon som har små barn väljer att jobba på club privé. Det sägs hända en hel del andra grejer inne på den klubben också, men ingenting jag dykt in i för att få bekräftat. Det känns bara som fel väg att gå, hon kan nog få andra jobb.

    Svara

   Sluta normalisera sexindustrin till att det är som vilket jobb som helst för det är det inte.

   Svara

    Vilka val tror du hon har i nuläget? Strippklubb, vårdbiträde eller försörjningsstöd?

    Svara

     Eller Ica, donken, pressbyrån etc.

     Svara

     Jobba på Ica som vanligt folk?

     Svara

      Det är liksom inte så att man kan valsa in på Ica, utan erfarenhet eller några vettiga betyg och få ett jobb lite lätt på en kvart. Tyvärr tror jag att det är extra svårt när man har ett tatuerat fejs

      Svara

       Har sett många tatuerade och piercade personer som jobbar på Ica. De kräver ingen särskild utbildning för att jobba där. Har man gått ut gymnasiet så är det lugnt, vilket hon har.
       Sedan har hon ju så sjuukt mycket erfarenhet enligt sig själv. Hon hade ju nyss 5 jobb på en och samma gång. Då känns Ica ganska lätt.

       Svara

        Summering av det hela: strippjobb (och annat inom sexindustrin) är inte de enda jobben en tatuerad person kan få. Man kanske inte får jobbet slängda åt sitt håll, man får nog leta ett tag. Men så är ju arbetsmarknaden över lag. Svårt för alla, oavsett utseende, att få jobb idag. Hon har iaf gymnasieutbildning vilket många andra saknar.

        Svara

        När hon fick kritik för sina ansiktstatueringar så svarade hon med att de inte begränsar henne i jobbsökande då hon bara kan sminka över dom.

        Svara

     Vårdbiträde hade väl passat bättre då hon tydligen gick något undersköterska-program på gymnasiet. Men frågan är ändå om hon skulle få jobb där med sin historik.
     Mataffär eller snabbmatskedja kan jag dock inte se skulle vara några problem att få jobb på.

     Svara

      Fast hon gick den i USA supposedly.. så räknar inte med att den ska gälla i Sverige för det verkar som de var mer en kurs hon gick och inte gymnasiet.

      Innan allt de här när Micke fortfarande skulle bli undersköterska påstod hon sig ha så hög utbildning att hon efter några tilläggskurser kunde börja jobba som biomedicinsk analytiker eller vad det var. Ganska långt från sanningen som vanligt

      Svara

  Undra om det är Toftby jeanette Svedberg skriver om på instagram?? Ngn som vet?

  Svara

   Varför tror du det?

   Svara

   Japp det är så Tofby jobbar. Snart kommer hennes bubbla att spricka när fler ”berätta” om hur hon går tillväga när hon ”söker” samarbeten. Även hur hon pratar skit om vissa influenser. Hon gör allt för att bli ”poppis” bland kändisar. Fattar inte att MG inte sett igenom henne eller så har hon det😁Är det nått trolljägarna ska kolla så är det hennes/fam ipnr & även särbons. Övertygad om att JT kan va ett hemskt troll😎

   Svara

    Är det desperata, paranoida, sjuklingen My, som gick ut med att du fått adhd-diagnos men sen inte hade fått adhd-diagnos, som är här och sprider dynga igen, låter som att du beskriver dig själv ju. MG såg väl igenom dig till slut och även flera verkar det som. Tror inte det är Toftby eftersom de haft ett samarbete för många år sedan, minns iaf att JS var på hennes blogg och gjorde något på JT så nej borde vara någon annan. Men att berätta om att man inte är nöjd med någon el något behöver väl inte vara skitsnack.

    Svara

     ???20:32Tror nog det är du som är paranoid. Jag skriver bara det jag VET aldrig nån dynga!!!Kanske jag känner/umgås med några i gänget😎

     Svara

  Och där kom Bellas lansering… Suck!

  Svara

   Som var? Orkar inte ge klick.

   Svara

    Blonde perfection range – silver hair mask

    Svara

  Hallå nu har utgångspriset på Mogis lägenhet sänkts och ny visning är planerad på söndag… https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-ostermalm-invid-karlaplan-stockholms-kommun-jungfrugatan-41-a,-3-tr-14652317

  Svara

   Inte förvånad. Trots sänkning är priset fortfarande för högt för kvadratmetrarna. Tråkigt när de lagt så mycket tid och pengar på något de inte kommer kunna sälja med förväntad vinst. Bara att vänta på att marknaden hämtar siglite.

   Svara

  Men måste inte välgörenhetsorganisationer betala för publicitet precis som alla andra företag? Är det sämre att köpa ett instagraminlägg hos Alex Schulman än att köpa en helsidesannons i DN? Hur ska folk veta att de finns om de inte gör reklam för sig på något sätt?

  Svara

   Alex har nog råd att bjuda på ett gratis inlägg för att stödja ett gott ändamål.

   Svara

   Jag är inte månadsgivare för just denna org. men väl ett par andra liknande. Skulle reagerat precis som hon! Dessutom får det mig att kräkas extra mkt då Alex Sculman byggt sin karriär på att vara oschysst mot andra. Ska han göra vinst på andras olycka?

   Svara

    Om du syftar på den blogg han hade för 10 år sedan så var den jämförelsevis inte på långa vägar så elak som denna blogg med kommentarsfält är. Och här läser du uppenbarligen utan problem.

    Svara

  Och? Vad har vi med det Atta göra?! Sluta leka moraltant.

  Svara

   Vad har vi med NÅGOT att göra? Alla diskuterar och spekulerar kring ”influensers” och bloggare här. Hur sticker det här ut frän mängden av kommentarer i den här bloggen? Varför kan vi snoka kring varenda detalj i blondinbellas liv men inte prata om att Sindy har valt ett väldigt annorlunda jobb? :/

   Svara

    Inte så att det är olagligt att vara strippa, varför inte skvallra dina livsval istället?

    Svara

     Behöver något vara olagligt för att man ska kunna prata om det? Även när Sindy spred hämndporr, som är olagligt, så kom personer som du och sa att vi inte fick prata om det. Tycker du så illa om skvaller kring influensers och bloggare så ska du nog heller inte gå in på en blogg som inriktar sig på just det. Ett tips.

     Svara

     Varför läser man en skvallerblogg för att gnälla på andra personer som läser den. Du är uppenbarligen här för att du gillar att läsa om en eller fler som de skrivs om här.
     Tror ingen försöker shamea henne för yrket mer se igenom alla lögner hon spridit till sina följare. Hela hennes person på internet är uppbyggd av lögner och hon tjänar pengar på det, hur är det konstigt att folk vill diskutera det.

     Du får väl skapa en egen blogg om du ska välja vilka man får och inte får prata om här

     Svara

  Det är ju hur enkelt som helst för Alex Schulman att bara berätta om han fått betalt eller inte. Varför håller han tyst om vilket?

  Svara

   Kanske för att det bara ifrågasatts här och att han inte har någon lust att svara på Camcams frågor. Det är fullt förståeligt med tanke på allt elakt hon skrivit om honom.

   Svara

    Det var väl ganska många som ifrågasatte honom på Instagram också!

    Svara

     Och var kom de ifrån tror du 😉😊. Märks direkt på hans ig när Cc skrivit ett av sina alltid lika negativa inlägg om Alex.

     Svara

  Hon ”ringde”? Undrar vem hon pratade med, ksk någon som helt enkelt inte hade tillgång till sådan info?

  Tycker det är viktigt att sådant här görs gratis. Företag och individer som samarbetar med FN-organ och andra internationella organisationer får ju även de en massa goodwill i utbyte ”bra för deras brand”. Har uppfattningen att många företag gärna ingår i dylika partnership eftersom det är bra för deras brand att få placera sin logga bredvid UNICEF dito eller dylikt och att organisationer just därför kan vara ovilliga att samarbeta med näringslivet pga risken att utnyttjas som brand-putsare. UNHCR torde ha kunnat få en influenser gratis pga detta.

  Här handlade det om ett insamlingsmål som var relativt lågt också.

  Här är det skitlätt att undvika ett PR-fiasko genom att gå ut med hur de gör och varför.

  Svara

   Precis, det kan ju vara någon som inte visste och därför inte kunde dementera. Varför erbjuder de betalning, är ju dem som kan ifrågasättas och inte Alex, för varför skulle han tacka nej, han hade ju kanske gjort det även utan betalt så varför erbjuder de pengar kan man undra. Men antagligen så lönar det sig så ändå men det låter ju lite konstigt och fel att få betalt för välgörenhet och insamling förstås.

   Svara

    Ja….hade varit intressant att veta hur det ligger till. Jag hade trott att de haft någon slags policy kring detta?

    Svara

   men vad händer, vad är det för ord som fastnar i modd?

   Svara

   Ja, kan ju lika gärna varit ett ”10 000 tyska bögar”-samtal. Det enda som med säkerhet framgår är ju att ingen har bekräftat att det är betalt samarbete.

   Svara

    UNCHR mailade mig nyss på eget bevåg och bekräftade att det är ett betalt samarbete med Perfect Day Media.

    Svara

     Okej. Hm. Tycker detta är lite trist av alla inblandade. Jag är säker på att de har en kalkylerad budget för detta och så vidare men man kan använda den smartare och skapa ett nätverk av influenser for refugee rights eller liknande där folk delar med sig av sina plattformar ideellt.

     Svara

   Hej!

   Jag fick tala med en kvinna som sa att allt är en affär mellan UNCHR och Alex & Sigges produktionsbolag. Både för reklamplatsen för podcasten och för Alex instagraminsamling.

   Det hela var ett mycket bra samtal där hon tackade för att jag framförde mina synpunkter och att de skall ta detta till diskussion i sin organisation.

   Svara

    Tack för svar.

    Svara

  Stackars flickan är så förstörd.

  Svara

  haha, therese lindgren la upp en sammanfattning av sin 24h livestream…
  sammanfattningen är 10 MINUTER! TIO! besviken 🙁

  Svara

   Men snälla skaffa ett liv!

   Svara

    Så jävla tråkig ton. Skaffa ett liv låter riktigt töntigt o säga dessutom sånt hyckleri när du själv hänger här.

    Svara

  Det kan ju vara så att någon inte kunde dementera pga att den inte visste. Men det är ju UNHCR som man kan ifrågasätta varför de betalar folk för att göra insamlingar eller marknadsföring, att Alex tackar ja till det är väl inte så konstigt egentligen – skulle han tacka nej? Men varför erbjuder UNHCR betalning, de borde väl kunna få hjälp av influencers utan att behöva betala, men om de erbjuder betalning så får det ju stå för dem. Therese Lindgren hade väl också markerat med betalt samarbete.

  Svara

  Men modd! Så irriterande när det man skrivit fastar 😪

  Svara

   Hela livet raserar eller inte… 😊

   Svara

    nja men det är lite irriterande när man lagt tid och engagerat sig 😉

    Svara

  OT! Letar konst till väggarna! Gärna unik konst som inte syns i varenda hem. Skulle kunna tänka mig målningar. Nån som har tips på bra konstnärer?

  Svara

   Vad gillar du? realistiskt, abstrakt? ska det vara litografi, olja eller akvarell? vilken prisklass?svårt att tipsa om du inte är mer specifik.

   Svara

    Jag är öppen för det mesta, behöver inte vara nån specifik stil eller prisklass. Jag vet vad jag gillar när jag får se det 😊

    Svara

   Kolla in secondhand affärer o loppisar. Byt ut ramarna el måla om dem.
   Gå på auktion kanske. Jag köpte min Lindström på auktion o även en epistel av Peter Dahl, dessa konstnärer gillar jag. Konst är roligt o ska vara personlig, alltså inte köpas för att vara trendigt utan för att man själv verkligen gillar den 😊

   Svara

   Jag ÄLSKAR Lovisa sköld: http://lovisaskold.tictail.com

   Svara

  Även på limobilden Sindy lagt upp med benen. Club prive har samma bild med samma skor..

  Hon svara Ank…. att hon va ute och festade..

  Svara

   Och de var nog därför folk reagerade, eftersom klubbens instagram är helt olåst så kan de ju inte vara hemligt att det är där hon jobbar (även att hon säger att hon kommit hem kl7 på morgonen i liven från jobbet, och dom stänger 7)
   Så de får ju en att undra.

   Det andra som gör att folk undrar är nog för att hennes nya yrke inte riktigt går ihop med hennes mammaliv.
   Det är mycket runt henne hela tiden
   Barnen blir ifråntagna
   Hämndporr
   Dr oger
   Hot och bråk me folk på ig

   Svara

  Kan vi prata om Jonna Jintons kollektion av fototapeter? Jättefint bilder, men är efterfrågan stor på fototapet? I min värld är det rätt…B. Eller liksom något som var coolt när det kom, för 15 år sedan. Tänker att man tröttnar fort?

  Eller så är jag bara en tråkig jävel med fula väggar. Det alternativet finns också

  Svara

   Tycker det är fint! Min mamma älskar orkidéer och hade en stor fototapet på det, tyckte det blev fint!

   Svara

  Dum som jag var utan att göra närmare efterforskning swishade jag 52 kr till insamlingen. Kanske ska kräva tillbaka dem och betala UNHCR direkt….

  Svara

  Madelen Ilmruds nakenbild och text om kroppshets har hyllats mycket.

  Svara

  Varför är det värre att Alex Schulman tar betalt för sin marknadsföringsplats än att tex TV4 tar betalt av välgörenhetsorganisationer för att visa deras reklam? Eller att kommunen tar betalt för att välgörenhetsorganisationer ska få göra reklam på banners på stan? Tycker det är precis samma sak.

  Svara

  Hade själv inte tagit betalt för samarbete men tycker inte det är etiskt fel av influensers att göra det. Tv-bolag och tidningar så tar ju betalt. Så en viss del av budgeten måste ju gå till annonser och reklam oavsett. Det går ju inte att samla in pengar om ingen vet att organisationen finns. Skulle därför inte som givare sluta ge pengar om jag visste att det mesta går till det faktiska ändamålet.

  Svara

  Måste väl ändå vara ett starkt tecken på Schulmans dalande när kommentatorsfältet är fullt av OT på ett inlägg om Alex Schulman.
  ”Orka bry sig om dem. Typ”

  Svara

  Har jobbat för UNHCR Sverige på olika vis i mitt förflutna, och att de väljer att slösa sina pengar på så tondöv reklam förvånar mig inte ett dugg.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.