Isabella Löwengrips hus verkar vara sålt

Klotmurklan for sale is no more!
Någon verkar ha lagt ett vinnande bud på den gamla kärleksnästet – thänk gaawd for Bella – även om hon inte fick ens i närheten av det pris hon önskade sig. Hennes berömda magkänsla måste ha tagit lite av en semester, eller i alla fall flexat ut tidigt den dagen.
Bella trodde väl sig kunna få någonstans runt 13 miljoner för det men vad kan det kosta att försöka sälja ett ny-stalkat hus? Det kan ju knappast ha en positiv trend på budgivningen precis.
Ah ja, man får väl hoppas att de som köpt huset planerar att renovera badrummen med tanke på att minst ett av dem verkar sakna våtrumscertifikat. Eller vill använda en av våningarna till synkroniserad simning alternativt svampodling.
Den som lever får se…

Men nu är det alltså över, slut, over, finito, the end för Klotmurklan. .
The end of an era.

Tack för tips!

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jaha

  Svara

  ”Ok” kul morgon inlägg

  Svara

   Gör det bättre själv då… Fritt fram för dig att starta en blogg och lägga ut vad du anser är bättre innehåll. Och så länge du inte kommer med konstruktiv feedback kan du hålla tyst.

   Svara

   Jag tycker att det var ett bra inlägg!

   Svara

  Grattis Bella !

  Svara

  Skrattade högt när jag såg bilden 😂

  Svara

  Hoppas på och magkänsla är inte samma sak, för hon sa väl hoppas på 13. Men eftersom hon betalat runt 10 och sålde det för 11 så gick det ju runt iaf, hon har alltså inte gått back. Tror för övrigt att hon redan hade ett bud på 11 när ”stalkern” dök upp, och är nog ingen större fara med badrummet men kan ju bero på avsaknad av våtrumscertifikat som gjorde att det inte såldes för mer än 11.

  Svara

   Bella övertog Odds halva av huset till värderingen 12 mkr i bodelningen.
   Så Odd fick med sig en halv miljon utöver vad huset nu såldes för.
   Så där gjorde Odd en bra affär (förmodligen utan att veta om det).
   Men vad gör man inte för husfridens skull?
   http://www.isabellalowengrip.se/2017/06/16/fredag-morgon-8

   Svara

    Huset såldes för 11,9, hur kan ha fått med sig 500k mer?

    Svara

     Utgångspriset var 11,9

     Svara

     11.050.000. Inte 11,9, det var utropspriset.

     Svara

      Nej jag tror du har fel för när msn googlar så kommer det upp 11,9 på hemnet annonsen och den CAM har lagt upp så står det ett minustecken, så brukar det stå när ett hur backat i pris så någon har nog snarare lagt ett bud på 11.050.00 och utpris var 11,9

      Svara

       Och? Det är ju just det M skriver?! Hon fick bud på 11.050.000 och det blev slutpriset det såldes för ja.

       Svara

    Ja Anton eftersom huset stigit i värde och då värderades till 12 men Bella har fortfarande gjort en bra affär eller iaf inte gått back. 6 till Odd (kanske mindre än så) plus 4,3 blir 10,3 och det såldes för 11.

    Svara

     Huset har ju dock totalrenoverats vilket inte lär varit gratis trots diverse spons

     Svara

      Men det räknas ju dock in i värderingen, värdet steg pga renoveringar. Och det var nog en del spons, alltså renovering som lön. Så de har nog inte gjort en dålig affär.

      Svara

       Såklart renoveringarna gjort att värderingen ökat. Men om Bella betalat 10,3 för själva huset plus renoveringar på låt säga 1 msek så spelar det ingen roll att värderingen är på 12 när 11,05 är det hon får ut.

       Svara

        Hon har nog inte lagt en miljon på renoveringar, så hon har nog inte gått back iaf. Värderingen kan du tänka bort, det är vad hon lagt ut och får in som räknas.

        Svara

       Allt var väl spons? Barnens kläder å födelsedagspresenter är ju det

       Svara

     Köpte inte Bella ut Odd?

     Svara

   Det är ju svårt att säga om hon gjorde någon vidare konkret vinst efter att ha räknat med renoveringar, inredningskostnader, mäklararvode och vinstskatt.

   Svara

    Blir ingen vinstskatt då hon kör uppskov till nästa bostad. Ingen aktuell iaf.

    Svara

     Det kommer ju sen iallafall – man ”slipper” ju inte betala skatt direkt

     Svara

    Så självgod hon ser ut på bilden.

    Svara

  Fast jag tror nog Bella är hyfsat nöjd med priset. Hon fick lite under utgångspris, men so what? Vi pratar om några hundratusen på ett hus värt många miljoner. Det är en stress att gå och vänta på att sälja också.

  Tror knappast stalkningen av personen som bodde där innan spelar roll när man köper hus. Jag brukar inte reagera på dina inlägg om Bella, men här tyckte till och med jag att du mest verkar missunnsam och nedlåtande. Kan vi inte bara gratta henne till att ha sålt sitt hus?

  Svara

   Tänkte samma sak, låter som att CamCam är nöjd och glad, skadeglad, att Bella inte fick 13 mille… men 11 var ju bra även om hon hoppats på mer men det var väl innan det med badrummet upptäcktes. Om Bella lagt 10 och sålde för 11 så tror jag också hon är hyfsat nöjd, ingen dålig affär direkt. CamCam då tror du inte längre att ”stalkern” var påhitt då eller, om det nu skulle sänka bud på huset? Grattis Bella!

   Svara

    Oavsett om stalker var påhittad eller inte så är det ju en story som cirkulerar runt just huset så det är klart det kan påverka.

    Förövrigt undrar jag varför Blondinbella försöker få det att låta som att mannen var inne i huset? På Instastories igår skrev hon om ”the man that wouldn’t leave my house”. Han var ju ”bara” i trädgården eller på gatan. Inte inne i huset och härjade.

    Och när vi ändå pratar om Blondinbella, hon ska föreläsa på Anders Wall dagen i Uppsala den 20/11.

    Svara

     Hon skriver ingenstans, inte på svenska heller, att han var inne i huset men utanför och tittade in genom fönster och bankade på dörren… och ville tydligen inte ”leave the house”. Bara på gatan nu, var fick du det ifrån? Haha snacka om att vilja vinkla – DU gör det minst lika mycket som Bella ju.

     Svara

    Media rapporterar det inte som påhitt så folk i allmänhet tror på det. Det är det Camilla menar. Sen tror jag inte att det påverkar priset men det är en annan femma.

    Svara

    Camilla är nog mest besviken på att huset ens såldes.

    Svara

   Bella brukar ge sken av att allt är så lugnt och att ”det är bara pengar” när affärer inte går hennes väg men hon är i själva verket besatt av pengar. Tror säkert hon grämer sig för detta. Det är stor skillnad på 13 M och 11 M. Mäklaren har gjort ett dåligt jobb som inte läst marknaden bättre.

   Svara

    Nja du ska nog inte skylla det på mäklaren, det fanns andra likvärdiga hus till salu i området till lägre pris. Klart att 13 är bättre att få än 11 men det var ändå bra så Bella är nog inte särskilt missnöjd. Bella är ju positiv av sig 😉

    Svara

   Grattis Isabella att du äntligen fick huset sålt, trots att det blev ett skambud.

   Svara

    Det var ju ett bra bud som marknaden ser ut idag. Hon köpte för 8.7. Grattis Bella!

    Svara

     Nej Bella köpte för 9750000

     Svara

      Ena halvan då, andra för 12 000 000 / 2, dvs hon har gett 4 875 000 + 6 000 000 = 10 875 000
      + renoveringskostnader.

      Svara

       Såg nu under att de lagt 1,3 på renovering, så om B ska ta hälften har hon gett 11 525 000, dvs en halv miljon back om det sålts för 11 050 000.

       Svara

        Nej, ingen halv miljon back. Du räknar fel. Det köptes för 8,7 milj.

        Svara

      Bella och Odd betalade 8,7 mkr i november 2015:
      https://www.booli.se/bostad/2095044
      Det är det pris som Bella själv alltid angett i bloggen.

      Svara

       I så fall har hon gått ca +/-0 på affären:
       8,7/2 + 12/2 + 1,3/2 = 11 milj.

       Svara

        Minus mäklararvode

        Svara

  Alltså ditt rubrik-game har totalt varit under all kritik den sista tiden. Du kan inte bara skriva en mening och sätta det i fältet för rubrik varenda gång, det kallas överskrift. Här har du lite tips: https://www.breakastory.se/blogg/2016/02/tre-steg-till-en-bra-rubrik-och-en-annu-battre-artikel/

  Svara

   Lägg ner

   Svara

    Still true though

    Svara

   Du tänker mer ”click bait”? Jag tänker mer SEO eftersom jag inte är beroende av att click baita hit mina läsare. 😊

   Svara

  Husförsäljningen är nog inte hennes största problem. Tycker det är betydligt allvarligare hur mycket hin skriver om att hon inte dricker och hur länge hon varit nykter. Det är i mina ögon personer som har problem med alkoholen som måste informera hur långe de varit nyktra. Har aldrig varit på AA möte men på film börjar alla möten med att skriva hur lönge de varit nyktra, sedan applåderas det.

  Svara

   Fast med henne vet man ju inte. Hon kan lika gärna medvetet lägga ut lögner och dimridåer just för att folk ska börja spekulera om huruvida hon har alkoholproblem eller inte. Går liksom inte att dra några andra slutsatser mer än att hon verkar vara totalt gränslös och helt besatt av att bli sedd och omtalad.

   Svara

    Personskyddet hon har, är det privat- eller skattefinansierat?

    Svara

     Det är bara privatpersonen Lars Vilks som har säkerhetspolisens personskydd på skattebetalarnas bekostnad.
     I övrigt är det den lokala polisen som ansvarar för personskydd men då oftast bara förtroendevalda på kommun- och landstingsnivå.
     Säpos personskydd gäller den centrala statsledningen som består av drygt 400 funktioner bl a regeringen, partiledarna och kungahuset.
     Har Bella något personskydd så är det genom det vaktbolag hon brukar anlita. Och det går förmodligen på Löwengrip Invests bekostnad (liksom hennes övriga ”personliga team”).

     Svara

      Nej. Säpo svarar inte för Vilks personskydd. Det är Polismyndigheten (region syd) som står för den notan.

      Svara

      Tack Curre för svar! Det intryck Bella gav i bloggen ”jag har ju personskydd nu”, dvs efter incidenten i hemmet, ger en känsla av att polisen skulle ha bedömt att behovet finns. Tror dock inte att så är fallet. Tack för skratt igår också😊

      Svara

     Varför i hela friden skulle BB ha skattefinansierat personskydd?!

     Svara

      För hon ger sken av det i bloggen.

      Svara

      För att hennes idol Annie Lööf har personskydd. Alla som är något har personskydd.

      Svara

   Nu ska det firas … fast alkoholfritt! 😉 hon har nämligen varit nykter i en månad men senast i början på september sitter hon och skålar med champange. Men visst, det kunde ha varit bara för bild … precis som gårdagens instagram med en bild på hennes ’stökiga’ skrivbord med en bok ’ alkoholfritt till maten’ just bredvid gudru storfalens bok 🙄

   Svara

    Bilderna från valvakan den 9 september visade ett par champagneflaskor på en armlängds avstånd från henne och Hampus.

    Svara

     Ja, fast det betyder inte att hon drack. Mitt snus ligger oftast på en armlängds avstånd från maken, betyder inte att han snusar

     Svara

     Det var många vuxna som var där som kan ha druckit av flaskorna på bordet, betyder inte att Bella drack, dessutom kanske ena flaskan var alkoholfritt för det finns det också. Även om hon kanske sippat på ett glas bubbel, även om hon tagit en mun el två så var hon nog ändå nykter. Att ni orkar leta fel haha.

     Svara

   Jösses är hon missbrukare nu också.

   Svara

    Japp en riktig fylletant som ljuger om att hon inte druckit alkohol. Och drar linor och röker på. Nästa resa är en rehab-resa och inget annat. (Ironi..typ) Suck!

    Svara

   Men jisses, det hör ju till strategin. Om några dagar kommer hon på en ny livsstilsföfämdring osv. Content till bloggen kallas det!

   Svara

    Undrar vad boken om hur man övervinner alkoholismen ska heta.

    Svara

     AA-boost,

     Svara

     Egobooze?

     Svara

   Eller så är det bara som vanligt med Blondinbella, hon har sin egen tidsuppfattning och överdriver det mesta. Är ju samma när hon pratar om hur länge hon varit separerad, inte ätit kött, osv. Hon drar på ordentligt för att det ska låta mer än vad det är, knappast något man ska ta så allvarligt på. Och man kanske ska vara försiktig med att uttala sig om hur AA-möten går till om film är ens enda källa.

   Svara

  Fast räknar man in kostnaden för totalrenovering och ombyggnad av ovanvåningen 2 gånger så har hon ju nog gått back. Det gick nog på en rejält slant.

  Svara

   Samt att huset värderades till 12 när hon köpte ut Odd.
   Hon ville ju ha 11,9 miljoner – men får 850.000 mindre. Det är en väsentlig summa. Den här ovanför någonstans som skrev att hon fått ”några hundratusen” mindre kan nog inte räkna.

   Svara

  Jag tror inte att huset är sålt. Snarare att mäklaren plockat bort huset från marknaden för att sälja senare. Och så har Booli registrerat det högsta budet.

  Svara

   Svårt att se att Bella accepterar att sälja för två miljoner lägre än önskat. Å andra sidan kanske banken ligger på om att hon måste få loss pengar till nya huset

   Svara

   Fast mäklaren har ju gjort ett uttalande om att han hade hoppats på större vinst..

   Svara

  ”Vi fick vårt hus värderat i veckan. Himla spännande. Vi köpte huset för 8,7 miljoner. Det kan vara det billigaste huset som har sålts på Lidingö. Radhusen börjar på 6-7 miljoner och ett hus får man för minst 10 miljoner. Det är galna pengar men det beror dels på att villorna ligger så nära innerstan. Hur som helst. Huset behövdes renoveras. Dock inga större saker såsom dränering eller tak. Huset var friskt på så sätt men orört inuti sedan 1975. Vi renoverade för 1,3 miljoner. Och i veckan fick vi huset värderat till 11 miljoner. På sju månader har vi alltså gått med vinst med en miljon. På ett hus. Det är en riktigt bra investering. Heja!”
  http://www.isabellalowengrip.se/2016/06/09/nar-mal-nas

  Svara

   Så 1,3 plus ytterligare renoveringar efter det. Blev i slutändan en riktigt dålig investering. Och nu ska hon in med ytterligare kapital i fastighetsmarknaden. Heja!

   Svara

    Kanske därför som hon sålde aktier förra veckan .

    Svara

     Ja, Bella har skrivit att hon tror mer på fastigheter än på börsen så hon skulle vikta om sina investeringar.

     Svara

    Men suck.. hon har fått grejer fixat genom spons plus att hon även tjänat/fått intäkter genom huset. Hur blev det en dålig investering? Visst ingen direkt vinst hon kanske gjort men så är husmarknaden just nu, så det är bra att få det sålt för strax över elva. Alltså så komiskt här att folk kämpar med att få det till att Bella förlorat och gjort dålig affär hahaha.. vissa vägrar inse faktum att hon inte gått back. Men ett hus själv för nästan 30 mille har jag svårt förstå hur hon klarar, men grattis till Bella.

    Svara

   Hennes retorik liknar mer och mer Trump. ”Det är det billigaste huset som nånsin köpts, du kommer aldrig hitta nån som gjort ett bättre investering än jag, jag är den ödmjukaste personen du nånsin träffat och jag omringad mig med dom mest kompetenta och trevliga människorna du nånsin kommer hitta… osv osv. Snark.

   Svara

    Tänkte exakt samma sak.

    Svara

    Hahahahah! On point!

    Svara

   Haha, vad pinsamt det inlägget framstår i efterhand nu.

   Svara

  Det finns pantbrev uttagna i fastigheten på sammanlagt 9 212 000 kr.
  Undrar just om lånen är i den storleksordningen…
  Vill minnas att lånen var på ca sju mkr före bodelningen och nu skulle de vara kanske två mkr högre.
  Kan motsvara vad Bella behövde i somras för att Odd skulle få ut sin hälft av huset.
  Då skulle Bella endast ha två egna miljoner i huset om det säljs för drygt 11 mkr och däri ingår både latent
  skatt på hela värdeökningen (inkl Odds andel som dock bör vara avdragen från det han fick) plus kostnader för
  försäljningen. Heja!

  Svara

   Odd har inte fått sina pengar.

   Svara

    Så ”hans pengar” är beroende av att huset säljs?
    Stackars.

    Svara

    Då är det de sista inteckningarna som ligger som säkerhet för Odds fordran kan man anta.
    Ja, banken ville naturligtvis inte låna ut två miljoner till med huset som säkerhet om det redan var belånat till 2/3 och med bara Bella som låntagare.

    Svara

    Men hur lyckades han få fram kontantinsats till sitt nya boende om han inte fick ut sin del av huset vid bodelningen?

    Svara

     Eget lån?

     Svara

     Odds radhus kostade 7070 tkr.
     Ja, hur kan han få ett lån på kanske 6 mkr som ensamstående och med gemensam vårdnad om två barn?
     Bara räntor och amorteringar måste ta hela hans lön…
     Dessutom måste han ha slantat upp minimum en miljon kontant.
     Verkar ju underligt om Odd inte skulle fått ut sin andel av det gemensamma huset.
     Å andra sidan köpte Odd en bostadsrätt för 3850 tkr redan när han förberedde separationen i slutet av 2016 och den sålde han för 4700 tkr och köpte radhuset.

     Svara

  Inte så vidare stor uppgång i värdet sedan de köpte väl? Vill få det till att de betalade runt 7 miljoner för huset? Det var ju då orenoverat, köket gammalt och badrum i 70-tals stil. Trodde verkligen huset skulle generera mer pengar nu när de renoverat så mycket.

  Svara

   Hade säkert kunnat generera mer om Bella inte haft så bra timing…

   Svara

   De betalade nästan nio för huset, inte sju.

   Svara

   Om man tittar på besiktningsprotokollet verkar renoveringen vara slarvigt gjord över lag, samt att öppen planlösning börjar bli omodernt. Jag kan tänka mig att köparen vill göra om en del därför.

   Svara

  Jag är mest nyfiken /imponerad att hon öht kan köpa det nya huset på 30 miljoner. Här sitter man själv med inga lån, rejäl insats, hög inkomst men då jag är singel så finns det inte en bank som vill ge mig mer än 2.5 miljoner i lån- vilket inte räcker långt till ett hus i Stockholm.

  Svara

   Det nya huset kostar långt ifrån 30 mkr.
   Skulle tro 21-22 mkr.
   Men likväl är det knappast fråga om något vanligt bolån 🙂

   Svara

  äh, med tanke på hur bella är med siffror så är 11 milj inget problem. det är ju nästan 12, eller 13, eller varför inte 15. 😉 om en månad: ”jag sålde ju mitt gamla hus för 15 milj”, trust me.

  Svara

  Källa på att ena badrummet saknar våtrumscertifikat?

  Svara

   det stod i besiktningspapprena som låg ute på mäklarsidan.

   Svara

  Booli registrerar senaste bud. Hon kan lika väl dragit tillbaka huset från marknaden för att lägga ut det senare. Hade varit spännande att veta vad hon egentligen gav för det nya huset – tror hon ljuger om 30 mkr. Det borde väll finnas offentligt vid det här laget. Hur lång tid tar det innan fastighetsförsäljningar reggae i offentliga register ?

  Svara

   Lagfart kan man inte få förrän man tillträtt. Och Bella har inte tillträde förrän i början av november.
   När det gäller bostadsrätter är det sista bud som man brukar använda och för fastigheter lagfarten när den finns tillgänglig.

   Svara

    Har du kollat mer, Anton? Verkar som att hon köpt av själva byggaren, kan vara förklaring till att det saknas lagfarter på de där husen, har för mig du som skrev det? Något skumt är det.

    Svara

     Hela området Sjövik såldes som byggrätter för ca 10 mkr styck.
     Sen uppfördes husen som entreprenadkontrakt. Vissa tomter köptes av utomstående som byggde, andra behölls av markägaren fam Lindkvist som själv lät uppföra husen och sen sålde dem som färdiga.
     Därför finns det lite spretande lagfartshistorik i området.

     Svara

      Det finns bara två priser på kompletta hus med mark att gå efter.
      Finns en lagfart december 2016 för Sjöviks väg 3 på 17,3 mkr
      Dessutom är Sjöviks väg 5 till salu för 18,9.
      Finns tre lagfarter noterade för obebyggda tomter Sjöviks väg 2, 4 och 7.

      Svara

   Beror på tillträdesdatum tror jag, de skickar väl inte in köpebrev för ändring av lagfart förrän hela betalningen är genomförd och efter det blir det offentliga uppgifter. Om bella redan fått flytta in i huset borde de uppgifterna således gå att få tag i nu. Om jag inte missminner mig går de att köpa fastighetsutdrag från lantmäteriet var man ser vem som äger fastigheten, vad köpeskillingen blev, pantbrev mm.

   Svara

  Inte såld, bara borttagen. Mäklarbyrån lägger ju ut sina sålda objekt och Bellas hus är inte på listan…

  Svara

   Fast firman säger ju sålt i hänt artikeln som länkat ovan. Och att de hade hoppats på mer.

   Svara

    Fast egentligen skriver de inte att mäklaren säger att huset är sålt. Citaten behöver inte betyda att det är sålt.
    – Vi hade hoppats på mer, så kan jag säga. Och vi borde kanske ha fått lite mer också kan jag tycka, men ändå – marknadsvärdet ligger här någonstans.
    – Jag vill inte säga att det har varit svårsålt men det har legat ett antal andra hus ute till försäljning samtidigt som samma intressenter också tittat på, säger mäklaren Johan Holmgren på Gadelius Fastighetsbyrå.
    – Många hus går upp i pris, men en del går faktiskt också ned. I det här fallet får man säga att det är här marknadsvärdet ligger och det får man acceptera.

    Svara

     Fast nu har hon skrivit själv att det är sålt 🙂

     Svara

      Så är katten död eller levande nu?

      Svara

  Tittar man på slutpriser på Hemnet så finns inte Bellas hus med, så det verkar inte blivit sålt, bara borttaget 😉

  Svara

   Alla slutpriser hamnar ej på hemnet 😉

   Svara

  Huset är inte sålt. Hon kommer troligen hyra ut det.

  Svara

  Fullkomligt älskar Martina Bonniers insta story som Isabella själv delat. Hur Bella lägger på ett superleende när hon ser att hon filmas säger så mycket om hur hon hela tiden jobbar med hur hon vill framställas.

  Svara

   Martina Bonnier är Bellas egen mullvad hos Bonniers.
   Därför som Bella kom till Tailsweep och nu ska blogga med Amelia 🙂

   Svara

  Vissa säger det är sålt, andra inte? 😛

  Svara

   Schrödingers katt!

   Svara

    Ja, huset är varken sålt eller osålt så länge man inte försöker ta reda på hur det förhåller sig 🙂

    Svara

  Oh god!! Du ger dig inte, va??!!!

  Svara

  Åh jag blir galen, tittade på framgångspodden med henne där hon berättar om husförsäljningen och husköpet, hur hon håller på med sin käke när hon pratar. Började fundera på om hon alltid pratat så och tittade på äldre videos, bland annat dessa: https://www.youtube.com/watch?v=GsVB6ohr-fg och https://www.youtube.com/watch?v=KrPtaxU7qEc . Där är det inte alls på samma sätt. Klarar knappt av att titta på henne när hon pratar. Förstår inte varför man håller på sådär när man pratar, det ser inte naturligt eller logiskt ut. Så, nu har jag fått ut det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.