Ja, det gick ju så där…

 

Igår publicerade Ben Mitkus att han var besviken på Gina Dirawi som skämtat om honom i Idol, vilket jag håller med om kanske inte var helt lyckat. Jag hade hellre sett att de tagit upp allt hat som drabbat Nicci Hernestis istället. Ben bad även sina följare att inte hata på Gina – vilket jag inte förstår varför någon vill göra – det är ju knappast hon som är ansvarig för manuset.

Och vad händer? Det här – och Gina tvingas stänga av sitt kommentarsfält på Instagram. Herregud, lärde sig Ben ingenting från föregående daga läxa? 12-åriga småsoldater är inte kapabla till konstruktiv kritik! Det kan väl knappast komma som en nyhet?

 

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch får ont i magen av detta. Tycker privatliv och att man går skilda vägar kan hållas privat. Hemskt att många skriver så dumt och vill förstöra. Deppigt värre. Sprid kärlek istället. ❤

  Svara

   De där kommentarerna skulle lika gärna kunna vara hämtade från den här bloggens kommentarsfält under valfritt inlägg om Schulmans eller Magdalena G.

   Svara

  Hade ju varit bra om du skrev ut vad gina egentligen sa i tv så att det här inlägget blir förståbart för oss som inte följer någon av människorna..

  Svara

   Hon gjorde en snabb och kort sammanfattning av läget i Sverige just nu och slängde med ett: ”Ben Mitkus har blivit dumpad. Det är tur att idol finns här i höstmörkret.” Typ.. kanske inte exakt så ordagrant.

   Svara

  Förstår inte vad som hänt men nej det är inte okej att skämta så där på bästa sändningstid. Hon borde väl ändå ha reagerat själv och sagt nej till att säga dom orden. Det är ju trots allt Gina som säger det och inte manusförfattaren i tv. Kritiken borde gå framförallt till tv4. Tv blir bara vidrigare och vidrigare i mitt tycke.

  Svara

   Nej inte ok att nämna han i tv. Hon borde be om ursäkt. Fult gjort.

   Svara

   Men herregud! Får man inte skämta om Ben? Vad är han gjord av, tunnaste kristall? Han är en stor youtuber med många unga följare och startade ett hatdrev mot hans ex, självklart får man vara sarkastisk om det och visa hur fånig och överdriven hela reaktionen från hans följare var. Han blev dumpad! De flesta människor blir det någongång i livet och de flesta människor kan hantera det. Sen finns det de människorna som inte tål det och sprider lögner, stalkar, hotar och för känslomässig krigsföring mot sina ex. Vem är Ben? Vilka är hans följare? Han behöver komma ner på jorden, precis som hans följare och inse att även killar som Ben blir dumpade och det är alla tjejers rätt att göra slut.

   Svara

    Ja absolut Stan. Men nu är det så att det hänger massa småbarn på nätet som är så grova i mun att jag blir mörkrädd. På riktigt. Att skicka en massa dödshot till Niccis lillebror som inte vågar gå till skolan. Eller Jonnas mage skulle sprängas och bebis dö. Vem skriver ens så? Jo små barn som inte ens är torra bakom öronen. När sociala medier får åldersgräns på 18 år kommer jag inte uttala mig mer om sånt här. Men tills dess kommer jag vara missnöjd

    Svara

     Jag förstår inte vad du svarar på i min kommentar? Jag vet att han har massa unga följare som beter sig galet och det är exakt därför vi vuxna ska kunna skämta om det för att visa att det inte är så himla märkvärdigt att bli dumpad. Är du samma anonym som skrev kommentaren 17:33? Jag blir faktiskt lite förvirrad av svaret.

     Svara

     Men dessa småungar ska inte få bestämma. Deras hat ska inte få avgöra om det går att dra ett halvroligt skämt eller inte. Vad Gina antagligen ville belysa var nog inte att just den här killen blivit dumpad utan hur oproportionerligt stort det blivit i bloggsverige, och sen hatet som tjejen fått ta….det finns inte.
     Sen är det ju bara otroligt tragiskt att ungdomar idag uppenbarligen inte har något eget liv att förhålla sig till utan går så osunt mycket upp i någon annans liv att de rättfärdigar ett sådant beteende. Jag blir orolig för framtiden och mina egna barn.
     Och allvarligt, ni som gapar om ”okänsligt” osv. lugna ner er.

     Svara

    Nej jag tycker inte man skämtar när någon blivit lämnad så hela sverige hör det. Vill du bli behandlad så. Mycket konstigt.

    Svara

     Nä men då är ju ett förlag att inte lägga ut ”då vart man dumpad” så att hela Sverige ser det 🤷🏻‍♂️. Han kan ju inte lägga ut det och sen bli kränkt över att någon praktiskt taget bara citerar honom.

     Svara

     Antagligen är det hans minsta bekymmer. Och lever man ett liv som offentlig person och hänger ut sitt privatliv dagligen i sociala medier har man nog förverkat sin rätt att bli kränkt över att någon sen ”skämtar” om det.

     Svara

  Borde vara 30 pes gräns på nätet. Herregud.

  Svara

   Års*

   Svara

   Skulle inte hjälpa. De värsta på nätet är medelålderstanter faktiskt…

   Svara

    Med det sagt menar jag att barn har inget konsekvenstänk. Det har man som medelålderstant, tar jag för givet.

    Svara

     Jag skulle säga att de som beter sig allra värst på internet är män.

     Svara

      Självklart kan äldre kvinnor uttrycka sig plumpt på nätet men jag tror alla män som skriver sexistiska kommentarer och hotar kvinnor med våldtäkt slår dem rätt rejält i tävlingen om att vara ”värst på nätet”.

      Svara

       Samt allt de sysslar med på darknet

       Svara

    Och det baserar du då?

    Svara

  Men asså herregud, människan har blivit dumpad. Vi är jättemånga som har blivit dumpade. Gråt i kudden i några månader och gå vidare. Vilken jättebebis. Stackars alla kvinnor som måste ha någonting med honom att göra, blir mordhotade på sociala medier och han rycker på axlarna.

  Svara

   Du satte den!!

   Svara

   Håller med fullt ut! Kliv upp ut ur blöjan! Det finns folk som får sina familjer sönderslagna pga död, sjukdomar, otrohet och jag vette fasiken och så sitter en VUXEN (?) karl och bjäbbar mer än vad mina kompisars 4-åringar gör efter godis en trotsig dag. Jisses… Hjärtesorg är väl aldrig kul, men jag tycker uppriktigt synd om denna ”man” när sorger av större kaliber hits the fan. 🙄🙈

   Svara

   Förmodligen hade ingen varit intresserad av Din dumpning

   Svara

    Jodå, jag tog det med människor som står mig nära och dom brydde sig så oroa dig inte. 😏

    Svara

     Självklart Dina närmaste men knappast ingen storm på sociala medier

     Svara

      😴

      Svara

      Man får skylla sig själv när man fläker ut det på nätet.
      Vi andra mår bättre av att ta det med nära och kära. 😊

      Svara

      Är meningen med livet att halva Sverige ska engagera sig i mitt uppbrott?

      Svara

   Bens följare verkar ju vara dom mest osköna på internet atm. Vad håller dom på med?!

   Svara

  Får typ cringe av idol numera… alla krokodiltårar, pinsamma hyllningar som man knappt förstår hälften av blandat med svordomar å gulligull (på ytan). Megatramsigt.

  Svara

   Håller med dig till fullo. Tycker Kirsti har blivit mega fjantig. Älskade hennes hårda sida hon hade förr.

   Svara

   Är mer än tävling i vem som har sorgligaste händelse i sitt bagage än tävling i musik.

   Svara

   Eller hur. Maximillian som inte kan sjunga överhuvudtaget går väl bara vidare för att han har aspbergers och är fjantig och svammlig.

   Svara

    Tack vad skönt att det inte bara är jag! 😀 Blir bara surare och surare när jag kollar, tills jag till sist kommer på varför!

    Svara

    Tycker motsatsen. Uppenbarligen har han inte alla hästar hemma men det betyder inte att han inte ska stå på scen och sjunga.

    Han är vidare av en anledning, så du kan vara glad och må istället.

    Svara

     Ja han har väl gått vidare för att han just sticker ut och är lite annorlunda. Visst det fanns sökande som sjöng mycket bättre. Men de vill ju även ha lite variation på deltagarna…

     Svara

  Fatta att en 24-åring ligger bakom att allt detta hat skapats.

  Svara

  puh..snälla nån Ben Mitkus var bara tyst nu ett långt tag det gäller även Lundell o han Marcelo. Det är så tragiskt att de når ut till barn o oftast barn som inte har bra o trygga relationer till vuxna.

  Svara

  vore på sin plats att den här bloggen slutar med följetongen ”Ben Mitkus”….Kanske Ben och Nicci tillåts få lite andrum

  Svara

   Tvärtom kan jag tycka, det är ett ypperligt bevis på vad och hur en sk ”influenser” kan driva sina skaror av följare till. En vuxen man (hade inte spelat någon roll om det vore en kvinna heller för den delen). Det är ju absurt! Noll integritet, följarna har noll respekt – det är så man storknar och undrar vart f*n världen är på väg (nåja, inom i-landsproblematiken).

   Svara

   Hoppas också bloggbevakning inte tar upp detta ang ben mera.

   Svara

  Men lägg ner det här nu. Varför fortsätta hålla igång det?

  Svara

  Va?
  ”du ser ut som en 🌶 din fitta”
  Wth? Hur ser man ut som en chilli? Är det ens en förolämpning

  Svara

   Ser man ut som en 🌶 borde man väl vara rätt så het eller? 🤔😌

   Svara

    O den om att hon ser ut som en transa, asså så sjukt så jag orkar inte. Visst hon gjorde fel, men att börja kritisera hennes utseende och kalla henne för något som hon verkligen inte ser ut som, alltså varken en chili eller trans, är så fel.

    Svara

     Hur menar du att ”en trans” ser ut…?

     Svara

      Va? Jag har inte skrivit ”en trans” utan det står i kommentaren ovan. Och vi alla vet väl vad det är, tycker bara det är så vidrigt att det ska användas som en förolämpning mot kvinnor, att de ser ut som män i kvinnokläder.

      Svara

      Som en man fattar du väl? Eller spelar du dum? Klart hon inte ser ut som en man.

      Svara

     Han som skrivit kommentaren är… 21 år.

     Svara

  Hur vore det om dessa förpubertala människor (influencers som kommentatorer) lär sig hur man uppför sig. Jag menar fysiskt och mental mognad. Det finns det som säger att Bloggbevakning uppviglar, men detta stället är ju istället ett harmoniskt ”zen-place”, om man jämför med mobben ”out there”.

  Svara

  Sista kommentaren tar väl ändå pris..

  Svara

   Hen ser själv ut som en transa ju

   Svara

  De här inläggen är verkligen så tråkiga. Jag vet inte om det beror på att jag inte ens vet eller är intresserad av vem Ben är eller om jag bara är seg och inte hänger med.

  Svara

   Håller med + har dragits ut alldeles för mycket.

   Svara

   Vem är han ens?

   Svara

    Är det så svårt att ta reda på menar du?

    Svara

    Det känns nästan som att det bara är Cam cam och kidsen som vet vem han är, eller bryr sig i alla fall 😉

    Svara

    Jag undrar också vem han är. Jag bor utomlands och har ingen koll på vilka alla dessa svenska pseudokändisar är.

    Svara

   …och som gnäller om att det bara är Bella här kan ju hålla snattran i fortsättningen

   Svara

   +1000

   Känner mig uråldrig när folk pratar om ben, nicci, hannalicous, nån Annica etc. Ser ingen skillnad på alla dessa unga människor.

   Svara

  Tycker, för en gångs skull kanske, att Jo kes kommentar är ett bra exempel på saklig kritik och att uttrycka sin åsikt utan att hoppa på någon. Om flera av kommentarerna var utformade likt hans hade hela diskussionen kunnat vara mer konstruktiv. Nu är det ju på en helt extremt låg nivå som legit gör mig orolig över hur folk resonerar och tänker om vad som är ok eller inte att skriva. Om det inte är något du skulle kunna säga direkt till personen, skriv det inte heller som en kommentar på nätet.

  Svara

  Curlinggenerationen, ALLT är farligt.

  Svara

  Är otroligt skrämmande och tragiskt att sånt här pågår, alla influensers skulle tänka ett par extra varv innan de lägger ut saker, men bör det gäller kommentarer barn gör så tycker jag att det mest skrämmande är att så otroligt många föräldrar verkar ha noll koll och noll kunskap att kolla upp vad som sker där ute.

  Även skrämmande att barnen lämnar så mycket info om sig själva att de eller någon i deras omgivning är lätta att hitta, lär inte föräldrar ut sånt?

  Man kränker inte sitt barn genom att kolla vad dom gör, man engagerar sig, menar inte att barnen inte ska få ha ett eget liv på nätet, men som förälder måste man ibland eller i vissa fall ofta kika in och se vad som pågår

  Svara

  Men vilken töntig människa. Ingen behöver kritisera eller ifrågasätta GD för att han sitter och är lite kränkt. Kan han inte förstå själv att om han skriver sådär är det en direkt uppmaning till hela fjortisarm’en att gå in till henne och skriva skit.
  Då uppmanar jag hela Internet här nu att gå in på hans plattformar och ifrågasätta hans beteende (Nej jag skojade… kanske 😏).

  Stäng ner Internet och kom tillbaks när du skärpt dig.

  Svara

  Trodde att det var allmänt känt att man ibland pikar eller driver med kända människor i tex tv, och alla dessa ”influensers” har ju gjort valet själva att bli offentliga… Tänk om det gått program som partaj eller hey baberiba på tv nu, då hade dom behövt stämma produktionsbolag och tv-kanaler hela dagarna

  Svara

  Ponnybarnet fyller 18 år får en bil! Den utbrända bloggaren ska luncha med några kompisar. Glömmer att nämna att det är ett rejält event. Det kan man ju inte missa så tvätta håret och lägg på pancake.

  Svara

   Va??

   Svara

   ????????

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.