En liten gissningslek

Mitt superteam, Emelie och Sascha. En gång i tiden var det en dröm att kunna ha en stylist och make up artist varje morgon – Det blev en vardag för 1,5 år sedan. Nästa dröm var att kunna resa med teamet. Detta var andra Paris-resan för Fashion Week Emelie följde med mig på.//Isabella Löwengrip

En snabb gissning!
Hur många gånger har Isabella skrivit exakt samma sak sak i sin blogg? Jag slutade räkna när jag kom till nummer 10.
På vägen hittade jag det här inlägget som var aningens underhållande att läsa…
Jag undrar vad som skiljer kontoret nu från då? Vad tror ni?

Sedan drömde jag också om en stylist just för att jag tycker att kläder är svårt och jag har inte riktigt koll. Jag ogillar att shoppa och förstår inte vitsen med att att lägga timmar på att kolla i butiker när jag kan jobba istället.
[…] Till vardags så får jag ingen hjälp med kläder, jag menar, jag hänger på kontoret eller är med min son. Ett par jeans och en tröja fungerar alldeles utmärkt (blir en hel del fläckar på allt och dessutom skulle det bli för dyrt. Men till jobb är det praktiskt!//Isabella Löwengrip

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om karriären går dåligt kan kvinnan till höger spela look-alike till karaktären Natalie Figueroa i Orange is the New Black (spelat av Alysia Reiner)!
  För övrigt mycket bättre stylad än Bella på en dagsvisning.

  Svara

   Haha whaaaaat, ser ingen likhet alls 😂

   Svara

    Ser lite likhet! Kan det vara frisyren som bidrar?

    Svara

   Haha ja, väldigt lik!

   Svara

   Ja! Verkligen lika!

   Svara

   Va?? Inte alls likt. På håll på grund av håret kanske men annars var hon väl inte så väldigt lik??

   Svara

   Tycker också det var lite likt nu när du säger det!

   Svara

   Nej Nej, hon ser ju ut som flickvännen i ”Crazy ex-girlfriend”, Valencia!

   Svara

  Hur många gånger har My skrivit exakt samma ( nu omarkerad reklam), Universum upprepar sig som en papegoja. Finns massor av bloggare som maler. 10 gånger är ingen gång.

  Svara

   Mona är värst! Jag går inte in där längre. Gissar att sista två veckorna innehåller – bajsspray, reklam för ellos, sena leveranser, maken tycker annorlunda om något, fika/mat med bästa kompisen *valfritt namn*. Hade jag rätt?

   Svara

    Ja M kan verkligen snacka om ”karma” 🤣 Fast glöm inte skönhetskurerna som duggar tätt för att hon är så ytlig.

    Svara

    Det är nog så tillvaron ser ut för de flesta, upprepningar med några små justeringar från föregående dag, vecka, månad 🤔 det måste vara svårt att i längden bygga en karriär på att bara blogga om sin vardag. Känns som att det är därför några influencers inlägg blir mer och mer extrema.

    Svara

    Tror du prickade alla utom snyggtandläkaren, några livsfarliga grönsaker, jätteportioner på fiket och ny bästis.

    Svara

    Du glömde ”halsen är sååå svullen”

    Svara

     Mona är ett enda stort ZZZnark.

     Svara

   Malandet i Englas blogg: gymmet, naglar, hår. Gymmet, naglar, hår.

   Svara

    De köpte en ny bil häromdagen verkar vara en BMW m5😉😁🤣

    Svara

     Vad säger du?? Har Engla KÖPT något? Kan det verkligen stämma?😉

     Svara

   Precis Zzzzzzzzzzzzz
   Båda bloggarna är Sömnpiller

   Svara

  Tror hon att vi andra drar omkring i affärer i timmar, flera gånger i veckan eller?

  Svara

  Jag undrar så vad som hände med Fanny, som sminkade henne först.

  Svara

   Jag med, Isabella hälsade på henne i Mexico (?) typ över en helg, och då verkar det skurit sig ordentligt, för efter det nämner hon inte Fanny mer, det är som hon aldrig existerat. Innan dess beskrevs hon ju som Isabellas bästis.

   Svara

    Jag har skrivit ett svar som av någon anledning har fastnat i modd.

    Bella blev sur över att Fanny och Alex umgicks en vecka efter Bella hade varit där. Alex skrev ett inlägg om att Fannys umgänge blir begränsat av en hon jobbar för (se mer i den längre kommentaren jag skrev) 🙂

    Svara

     Vem är Alex?

     Svara

      Alexandra / Kissie tror jag var hos Fanny i Mexiko i samma veva som Isabella, men jag kan ha blandat ihop det.

      Svara

       Hon åkte dit några dagar efter att Isabella hade lämnat och stannade där i ca 1 vecka.

       Svara

      Alexandra ”Kissie” Nilsson!

      Svara

      Kissie

      Svara

     Japp, sorry. I min långa kommentar skrev jag hennes fullständiga namn.

     Alexandra delade en del inlägg under och efter sin vistelse där det framgick klart och tydligt att Isabella inte gillade att Fanny umgicks med Alexandra precis efter Bella hade lämnat.

     Alexandra och Fanny tyckte det var löjligt att Bella försökte begränsa sina ”anställdas” umgängeskrets under icke-arbetstid. Bella i sin tur verkade rädd att hennes hemligheter (eller sanna sida?) skulle avslöjas för Alexandra.

     Sedan dess verkade all form för samarbete mellan Fanny och Isabella upphöra.

     Svara

   Alexandra Nilsson åkte ju och besökte Fanny i Mexico direkt efter Isabella hade varit där.

   Sedan kom det upp inlägg hos Alexandra om att ”vissa bloggare tydligen sätter gränser för vilka kompisar deras anställda får ha” samt ”jag förstår inte hur man kan avsluta en vänskap eller anställning baserat på privat umgänge”.

   Jag gissar alltså på att Bella inte gillade att Fanny umgicks en hel vecka med Alexandra efter det att Bella hade lämnat. Hon antog väl säkert att Fanny vid ett tillfälle skulle avslöja en del av Bellas sanna sidor till Alexandra?

   Svara

    Haha, hon hade säkert roligare med Alex! Får definitivt känslan av att hon är ett mer avslappnat sällskap. 😀

    Svara

  Skillnaden kanske är att nu får hon gå på ”extravagant VIP-shopping” och dricka billig champagne i provrummet samtidigt som hon blir påverkad att handla som en tok?

  Förresten, klänningen som Bella hade på visningen, vad tyckte ni om den? Jag tycker att Bella är en snygg kvinna men klänningen gjorde henne verkligen inte rättvisa. Balmain framstår inte som något lyxigt modehus när jag ser den klänningen. Väldigt trång över bysten och konstig skärning, plus knappar som sitter på exakt samma ställe som bröstvårtorna.

  Svara

   Jag tyckte den var fin framifrån men baktill korvade den sig så fult. :/

   Svara

   Mitt intryck är att Balmains VIC helt missuppfattat vem Bella är och den stil hon vill förmedla. VICen träffade Bella först som Stordalens +1, och jag antar att hon blev presenterad som Skandinaviens Bloggdrottning. Hon är blond, smal och storbystad, VICen tog för givet att detta är en standardbloggare som vill framställa sig som en sexig femme fatale. Han kör en ”oh la la! Jag har perfekta klänningen för dig, en Marilyn Monroe, en sexig vamp, voilà!” och hon är för osäker för att få fram att hon kör på ”seriös-businesswoman-stilen” och inte ”Victoria silverstedt-stilen”. Hon är ju också van vid att lita på vad andra väljer ut åt henne.

   Svara

    Fast nu för tiden är det väl mer silvstedt än seriös business woman? Så helt fel är det ju inte. Gillade dock hennes stil bättre förut.

    Svara

     Hennes egna mantra är väl ”skandinaviskt svalt och elegant” och de dagliga outfits hon bär är ju business outfits. Nästan aldrig bär hon något urringat, tidigare har jag fått känslan att hon tycker det ser vulgärt ut. Livsstilen är numer absolut mer åt Silvstedt-hållet, med lyxiga hotel, spa och restauranger, men inte kläderna.

     Hon vill ju så förtvivlat bli tagen på allvar som en ”superentreprenör”, en businesswoman, näringslivets mäktigaste kvinna. Som kvinna är det tyvärr så att börjar man klä sig i kategorin ”bimbo/glamourmodell/vamp” så blir det svårare att bli tagen på allvar och få hänga med de stora killarna annat än som kaffeflicka och kuttersmycke. Vidrigt att det är så, och det är en svår balansgång.

     Svara

   Får nog ha väldigt hängiga bröst om översta knapparna sitter vid bröstvårtorna! 🤣🤣

   Svara

    Haha, okej då. Fast jag kan ändå inte sluta att se bröstvårtor när jag ser de översta knapparna.

    Svara

  Någon som minns/känner till tv-serien Familjen Addams?
  När jag såg klänningen Bella exponerade på Balmains visning så kom jag osökt att tänka på Morticia Addams dvs modern i tv-serien.
  Googla på bilder av henne så får ni se exakt en sådan osannolik klänning. Måste ha inspirerat Balmains designers.
  Bella gav för övrigt ny mening åt begreppet push-up i den klänningen. Push-out är väl en bättre beskrivning 🙂
  Heja!

  Svara

  Allt hon jämt skriver som sååå jobbigt är det ju många andra som tycker är kul, ligger något väldigt tillfredställande i att rodda sitt liv själv utan ett team undersåtar. Och snacka vilket engergiöverskott hon måste ha när hon endast sitter där på sin höga häst jämt.. Ja, då måste man väl slava på gymmet alla dagar i veckan för att kompensera.

  Men visst, endast en tjatig provokation på repeat från henne, gäsp

  Svara

  Vad har hänt på hennes Instagram? Tre av de fyra senaste bilderna har över 20.000 likes. Annars brukar hon ju dra typ 1000-3000 likes per bild.

  Svara

   Pga balmain visningen

   Svara

    Det brukar ändå inte diffa så stort… men kanske halva saudi diggade klänningen typ!

    Svara

     Nej, all media. Folk gick väl in via länk alt googlade på henne pga alla foton som togs på henne

     Svara

      Ja och hashtaggen bidrog nog också en del. Ddt var aktuellt och något folk sökte på just då

      Svara

   Såg det, väldigt skumt. Sådan stor variation brukar det ju aldrig vara.
   Borde väl vara köpta likes för att blåsa upp hennes ”storhet”, då visningen gett nya följare? (Ungefär som att sända ut felaktig info om 1,5 miljoner bloggläsare)

   Svara

    Ja dessa likes borde utredas! Eftersom Balmain är taggade så måste hon ju visa att hon får många likes med så många följare hon påstår sig har🤔😂

    Svara

  Bella är verkligen… Vad är motsatsen till ödmjuk?

  Svara

   Skrytig

   Svara

    Tack det var ordet jag sökte!

    Svara

   Motsatsord till ödmjuk:
   ◾högmodig, högfärdig, överlägsen, viktig, anspråksfull, arrogant, uppblåst, dryg, stroppig, struntförnäm; stolt, stursk, motsträvig; respektlös, fräck, spotsk
   Mycket verkar stämma 🙂
   högfärdig, uppblåst och struntförnäm är mina favoriter i sammanhanget.

   Svara

    Klockrent!

    Svara

    Detta tycker jag att du ska skicka till Bella !
    Hennes CV rakt upp och ner 👍
    Beskriv dig själv som person 😬

    Svara

  Vem har aftonklänning på en förmiddagsvisning?!

  Svara

   Den som vill bli uppmärksammad och fotograferad förstås 🙂

   Svara

    Trodde ju hon skulle ha en klänning från ellos 😞

    Svara

     Jahaja det hade varit underbart! 😂

     Svara

     Nja, det är nog mera Universums grej😉

     Svara

   Den som fått instruktioner av Balmain att ha den klänningen. De valde ju ut den åt henne, så uppenbarligen var hon ju helt rätt klädd.

   Svara

    Devalde den inte åt henne. VICen är en konsult till Balmain och han tjänar pengar på kommission. Det var en overpriced personlig shopping för icke-kändisar.

    Svara

     Jo men han om nån lär väl veta vad som är OK att ha på visningen? Det är ju hans jobb!

     Svara

   Ja tom med jag,en förskollärare från Småland såg att den klänning var lite för mycket för det tillfället.

   Svara

  Om du Camilla tycker att det är en så stor olikhet i vad Bella sagt här, så kommer du bli helt lyrisk om du läser på lite mer om vad Cissi skrivit genom tiderna där det ändrats åsikter/handlingar om minst sagt v i k t i g a saker. Lögner har varit väldigt vanliga.

  Det du skriver här om Bella är ju bara en liten petitess i sammanhanget. Det märks att du inte följt Cissi länge för då skulle du ha extremt mycket material till din blogg. Men hur var det nu? Det var inte kul att bli uthängd som den värsta mobbaren i Sverige i Cissi med vänners instagramkonton? Så nu skriver du inget mer negativt om dem, medan Bella är tacksam att hacka på dagligen för att hon är behändigt tyst.

  Svara

   Cissis har väl dock inte en blogg som går ut på att skryta och lura på oss massa onödiga köp?

   Svara

   Vad är det Cissi har ljugit om? Har inte följt henne innan metoo blossade upp, och följer henne inte på daglig basis nu heller. Nyfiken!

   Svara

    Skulle jag skriva de mest väsentliga stora lögnerna här med källredovisning skulle Camcam radera det eftersom hon numera inte tolererar sådant om Cissi. Men Bella är det inga problem att skriva i princip vad som helst om konstigt nog.

    Svara

   Cissi skriver/säger rätt ofta att hon har ändrat sig om vissa saker efter att ha blivit mer påläst.

   Svara

    Det låter ju bra?

    Svara

    Det är väl s det ska gå till? Utbildning och information är väl vad som bidrar till ändrad ståndpunkt och åsikt, inte vad som är trendigt nu?

    Svara

    Det är ju bra att det fungerar så i vissa fall, alla utvecklas hoppas jag 😉😊.

    Cissi har dock varit som Bella i det avseendet att de båda förvanskar sanningen för att ftamstå i bättre dager själv. På tiden då Cissi bloggade var hennes lögner om stort och smått lika ofta förekommande som i Bellas blogg nu. För att inte tala om Cissis program i Radio 1 som började sändas 2011. Där ljög hon konstant och försvarade det med att ”försök själv komma på nytt ämne att prata om varje dag”. Hon berörde många viktiga ämnen som mobbning och även väldigt många avsnitt om hur mycket Cissi älskade sex och att prata om sex.

    Det Cissi missade var att hon mest bara pratade om sig själv istället för att låta gästerna komma till tals. Om någon research gjorts märktes det inte. Cissi sa alltid ”det finns studier på det” för att ge legitimitet till sina åsikter. Men de studierna existerade oftast endast i Cissis huvud. Detta är dock ingen anledning att ljuga om större saker. Hon ljög så mycket att hon ständigt försa sig, eftersom det var omöjligt att komma ihåg alla lögner.

    Numera ljuger hon också en hel del om viktiga saker. Känner man till hennes historia så har man tyvärr inte mycket tilltro till Cissi. Och då är det de mer allvarliga lögnerna som påverkat och fortfarande påverkar tilltron.

    Cissi vill gärna få det till att tror man inte på henne, tror man inte på någon annan kvinna heller, men så är det ju givetvis inte. Man är inte heller automatiskt vän med FV, eller kvinnohatare eller man. (Tror inte att Virtanen helt håller sig till sanningen i förundersökningen om våldtäkt, men Cissi gör det inte heller).

    Svara

  Ingen bloggare kommer ens i närheten av House of Philia Petra.
  När det gäller att upprepa sig är denna hemmafru vinnare. Lyx lyx lyx lyx lyx lyx…
  Lyxigt lyxigt lyxigt…
  JA, vi vet att du är rik men lärde inte dina föräldrar dig att det INTE tyder på klass att skryta?

  Svara

   Hon är sponsrad en hel del med dyra saker kläder. Babyshop sponsrar hennes döttrar med märkeskläder ena dottern verkar va i övre tonåren. Även Sleppo mfl. Nån som nämnde lampan som hon fick ifrån Sleppo ser ut som en toaborste med lampskärm på. Kika på hennes insta där har du svaret. Långtifrån att köper dessa dyra saker själv.allt är sponsrat som hos typ Engla. De älskar Gratis prylar kläder cyklar ja allt egentligen av något värde.

   Svara

    Men Engla BEHÖVER ju så mycket saker. Det måste ni väl förstå?😉 Hon ”behöver” verkligen flera likadana klänningar i olika färger. Engla ”behöver” tio olika skor att gymma i….

    Svara

   Matplatsen är rätt pengafixerad.

   Svara

    Dagens understatement! Och fullständigt utseendefixerad, dessutom.

    Svara

  Jag undrar om Bella förmånsbeskattas för att hon blir stylad och sminkad på företagets bekostnad? Gissar att hon inte betalar deras löner privat.

  Svara

   Nej, stylist och MUA är självklart kostnader i Löwengrip Invest eftersom de möjliggör för Bella att jobba och tjäna pengar till bolaget.
   Visningen hos Balmain var jobb svarade Bella på en fråga. Om hon betalar hotell över helgen ur egen ficka är en annan sak. Kanske Hajen får vara med och dela på notan?

   Svara

   Fast hon blir ju stylad och sminkad för jobbsammanhang inte inför att hon ska gå på date.

   Svara

    Jo hon blir stylad och sminkad varje helg också. Åtminstone sminkad.

    Svara

     Men alltså hennes MUA, jobbar hon varje dag? Alltid stand by för Bella?

     Svara

   Men det är ju deras arbetsuppgifter som de får lön för av bolaget. Klart att mina chefer inte förmånsbeskattas för att jag utför mina arbetsuppgifter för den.

   Svara

    Jo men det är en hårfin gräns, kommer inte ihåg begreppet rikitigt. Men något i stil med : utgifterna ska vara nödvändiga för intäkternas förvärvande. Så en helg med lyx och Balmain och Emelie och Sachas närvaro vete fn vad skatteverket tycker om. Vore intressant om CamCam ville gräva i det.

    Svara

     Det är därför som alla influencers borde betala en extra skatt varje år eftersom de spar in så mycket på levnadskostnader som vi andra måste betala med pengar som återstår när vi betalat skatt på vår lön.
     Alexandra/Kissie blev ju upptaxerad just på grund av inbesparade levnadskostnader genom hennes bloggande.
     I Bellas fall tycker jag en halv miljon i extraskatt per år vore lagom för det är väl minst vad hon får skattefritt i form av gratisgrejor, kläder, resor, tjänster osv som normalt är att anse som privata levnadskostnader.
     Hoppas Skatteverket kan prioritera sociala medier och influencers för där finns pengar att hämta 🙂

     Svara

      Precis 👏👍

      Svara

      Eller så borde influencers kunna göra mer avdrag. Enligt skatteverket är sådant som är avsett för i inkomstens förvärv ok att ta som kostnad och eftersom influencers lever på att berätta om sina liv och inte har 8-5 jobb som vanliga människor så är det inget fel om Bella har kostnader kopplade till sitt bolag på kvällar eller helger. Om influencers hade varit ett mansdominerat yrke som ex hantverkare hade respekten för det affärsmässiga varit större både från kunder (följare/läsare) och staten.

      Svara

      En halv miljon räckar inte snarare en hel🤡

      Svara

    Vad gör du åt dina chefer? Inte typ privata saker? Du får inte ens åka en meter i en företagsbil om du ska utföra privata saker. Det ska då förmånsbeskattas. Ett exempel bara. Vi får inte ens parkera grattis utanför jobbet sen flera år tillbaka.

    Svara

     Nej jag gör inte privata saker åt mina chefer, men det uppfattar jag inte heller att Emelie och Sascha gör i det här sammanhanget. Låt vara att influenceryrket är svårdefinierat och att det därför är svårt att säga exakt vad som ingår i arbetsuppgifterna för personalen, men en stor del av Isabellas jobb är ju att visa upp sig och locka följare på sociala medier. Om hon då har med sig anställda för att göra henne i ordning och fotografera henne för det jobbet uppfattar jag det som att de gör det inom ramen för sin anställning och då borde hon inte förmånsbeskattas för det.

     Svara

    Jo de kan förmånsbeskattas. Dessutom kan personalkostnaden bli ej avdragsgill skattemässigt om den inte är relaterad till rörelsen. Det beror helt och hållet på vad den anställde gör.

    Svara

     Ja, jag vet en del fall då egna företagare låtit personlig personal betalas av företaget trots att de alltså utförde arbete som inte direkt kom företaget tillgodo.
     Företagare har en tendens att anse att en mängd privata levnadskostnader egentligen är förutsättningar för att de ska kunna jobba. Men det ger inte företaget avdragsrätt för löner och sociala kostnader hänförliga till dessa levnadskostnader.

     Svara

  Tatjanainspo skriver på sin Instagram att hennes hus blivit nominerat i en av Stockholms största kommuner till design priset ser lite ut som Isabellas för er som är nyfikna. Alla dessa sk inredningskonton verkar gå ut på att skryta och försöka urskilja sig ur mängden fastän de är alla samma. Vill ha många följare och bra samarbeten. 😂

  Svara

   Okej men alla vet ju att det är du själv Tatjana som kommenterat det här

   Svara

  Mariabusck har en del samarbeten som hon märker inte korrekt. 🙄😴

  Svara

  Jag kan nu inte tyck att hennes stylist för ett så bra jobb, för tycker att Bella har så tråkiga kläder och ser nästan likadan ut jämnt.

  Svara

   Sasha har så fin smak tycker jag! Hon av någon är otroligt vacker och elegant. Hennes egna kläder är dessutom goddess (är det ens ett ord? Haha).

   Tycker mer det är Bellas person som gör att jag knappast tycker någon klädsel passar henne.

   Svara

    Nej, inte goddess! Antingen GOOOOOOALZ eller ON FLEEEEEEEK!!!!! Mkt viktigt!

    Svara

    Klart det är? Engelska. Betyder gudinna…

    Svara

  Svara

   Oh la la!

   Svara

   Väldigt mycket Marilyn Monroe där. På gott och på ont.

   Svara

   Isabella har Oprah som förebild, Meghan Markle som inspiration. Men det är denna bit hon vill ha; ”röda mattan”, fotografer, entourage. Hon vill inte göra välgörenhet(?), har inte empati och lyfter andra. Hon vill vara stjärna ”som Oprah” som sagt, men Oprah har inte byggt en karriär på att förhärliga sig själv. Hon har fått makt genom att lyfta personliga öden, inspirera på djupet, sätta sig in i andra människors situation, andlighet osv. Hon har varit som ett språkrör för väldigt många människor. Bella vill bara bli hyllad och vara en ”superwoman”, men det kommer aldrig ge _riktig_ och värdefull makt. Det märks extra tydligt när ingen intresserar sig EGENTLIGEN för hennes satsningar som ”A quest for success”, planen på realityserie osv. Hon inspirerar inte, hon bara skryter. Det är därför dessa satsningar faller platt. Men i sin bubbla, bloggen, kan hon leva i tron av att hon är en makthavare som ”inspirerar kvinnor att de kan både göra karriär och ha familj”, att hon når ut till 30 miljarder kvinnor varje dag. Bubblan är hennes liv, så fort hon försöker gå utanför den in i verkligheten faller allting platt. *bubblan sprack*

   Svara

    Där slog du huvudet på spiken!

    Svara

  Jag tyckte att Bella såg ut som en blond Jessica Rabbit i sin klänning…..Too much of everything.
  Hon köpte ju en snygg byxdress hos Balmain den hade varit classy.

  Svara

   Tror det är Bellas figur som gör det, med de där jättebrösten uppulade till hakan. På en catwalksmodell hade det gett ett helt annat intryck. Tycker för övrigt att Bella sticker ut lite väl mycket, alla andra på visningen är avslappnat coola medan hon framstår som en Marilyn Monroe, darrande desperat att passa in… 😅

   Svara

    Hur ular man något uppåt?
    🙂

    Svara

     Hade kunnat skruva upppulade men man skriver inte med tre p:n i svenska språket. Nu kom jag iofs på ordet ”upp pulade”, mellanrum för att du ska kunna se, men det grammatiska gäller fortfarande 😄

     Svara

      upp-pulade tror jag Språkrådet skulle föreslå snarare än upppulade 🙂

      Svara

    Ja, jag ls också märke till att det var många (både kvinnor och män) som tex hade kängor, kändes som en rätt punkig stil hade varit helt rätt.

    Svara

  Tyckte Bellas klänning var snygg, men inte mer än så. Och inte rätt på Bella. Hon hade passat bättre i nått kortare så hon kan visa sina spraytannade ben. Och vad hände med Hampus? Skulle inte han komma ner på lördag och umgås med henne? Booojfreeend?

  Vet inte hur ni andra känner men jag blir lite illa till mods när jag ser hur Bella byter av kompis efter kompis. Hon åker ner med A, sen kommer B, sen åker A hem, Och då kommer C, sen ska B hem och sen C, sen hänger hon sista dagen med D! Hon byter av kompisar på löpande band och hade jag varit en av hennes kompisar hade jag känt mig…ovärdig? Som att jag bara är en i mängden? Jag vet att vi alla har olika vänner vi umgås med, men jag träffar mina vänner utspritt över många olika dagar och tider, inte sitter jag och har tisdag bokad följande : Amanda 12-13 , Cecilia 13-14 , Adam 14-15 , Roger 15-16 och Amy 16-17.

  Häromdagen gjorde jag nått jag aldrig gjort tidigare. Jag längtade efter gamla Bella så jag scrollade och scrollade. På hennes instagram. Efter mååååååånga typiskt instagram-bilder kom det! Bilder på henne och Odd i bilen. Hon är finnig och osminkad. Springer runt i leggings hemma. Den runda grisnäsan. De inte så kritvita tänderna. De små brösten. De vanliga outfitsen.
  Fin som bara den. Naturlig. Inte tillgjord. Inte översminkad. Hon såg mänsklig ut.

  Det var då. Det blev ännu mera tydligt att hon fixat näsan, brösten och tänderna. Det var en kort stund man fick se riktiga Bella.
  En liten nostalgitripp. Nu är jag tillbaka till att inte alls gilla henne (längre). Kanske börjar jag gilla henne igen. Om riktiga Bella kommer tillbaka. Kanske blir det en krasch av luftslottet och hennes blogg blir till en psykisk ohälsa blogg? Som… Tyra?

  Svara

   Hampus kom till lunch i fredags.
   Syntes på Bellas insta.

   Svara

   Ja jag började följa Isabellas blogg under den perioden hon kändes naturlig, spontan och avslappnad. Det var henne jag fattade intresse för och gladdes med, framförallt för att jag är ganska mycket äldre och tycker det är roligt med en ung kvinna som vågar ta plats. Den Isabella hade nog störst möjlighet att utvecklas till en ny Oprah. Som någon skriver ovan, Oprah har ett engagemang och intresse för andra, inte främst att lyfta fram sig själv.

   Svara

    +1!!

    Svara

  Bella beskrev för några inlägg om att hon hört att det blir ”front row” igen för henne.
  På visningen kom Bella ”för sent” (yeah Right) och såg då att platserna var tagna. De fick istället sitta längre bak. Allt stiligt påhittat innan själva visningen så att vi inte får för oss att Bella är mindre viktig då hon inte fick platser längst fram.
  Varför i hela världen skulle hon komma sent till detta när hon är där just för att gå på visningen.

  Svara

   och om någon tagit ens plats, som är eftertraktad och som dessutom står ens namn på, går man väl och säger till? ”ursäkta, du har råkat ta min plats”..

   om folk säger till om tagen plats för 40 kr på sj-tåg lär man ju definitivt göra det på ett sånt event..

   Svara

   Så länge som man kommer innan visningen börjat så har man naturligtvis rätt att insistera på att få den plats man tilldelats.
   Men i detta fall vet vi ju inte vad som gällde angående var Bellas och Saschas platser egentligen fanns. Det kan ju ha varit så att några ”riktiga VIP-kunder” velat vara med på visningen och då är det naturligt att Balmain såg till att de fick front row. Balmain har säkert kunder som handlar för både en och två miljoner hos dem varje år.

   Svara

  Bella om hon hade haft produktsläpp imorgon;
  ”Superhärligt med visning i Paris såklart, men nu saknar jag barnen så det gör ont i hjärtat. Hugger i magen, SÅ mycket längtar jag. Snart får jag äntligen träffa dem. Ingen modevisning eller stad i världen, inte ens Paris, går upp emot att vara med barnen”.
  😉

  Svara

   Haha klockren! Tillägg: ”Att ha personlig MUA, flyga ner till Paris i private yet, bli bjuden på champagne i provrummet och äta after-fashion-show-lunch med modevärldens mest betydelsefulla personer är faktiskt inte det som verkligen ger mig något. Jag om någon borde veta. Det simpla räcker för mig.”

   Svara

    ”Det simpla räcker för mig.”
    Jag kom att tänka på den där tv-serien ”The Simple Life” där Paris Hilton och Nicole Richie fick prova på några ”enkla jobb” som att städa, arbeta på bondgård och jobba på hamburgerrestauranger.
    Den serien hade i alla fall viss trovärdighet och framför allt humor.
    Bellas krampaktiga försök att tona ned betydelsen av det som verkar vara så väldigt betydelsefullt för henne klingar bara falskt.
    Självklart tycker Bella om barnen och längtar efter dem men ingen tror väl att hon skulle tycka att det ”simpla” (antar hon menar enkla i bemärkelsen vardagliga) livet skulle räcka för henne. Det får hon bevisa innan jag tror henne.

    Svara

     Så jäkla sant… Hilton och Richie hymlade inte med att de gillar lyx och att det är viktigt för dem. BB försöker sig på en image av kvinnan som är omgiven av lyx men innerst inne trivs med en enkel vardag. Det låter inte trovärdigt om man kollar på hur hon beskriver lyxen, det är superlativ hit och dit. Att ha en personlig MUA varje dag är allt annat än trovärdigt. Hon framstår som en karikatyr när till och med A-kändisar som Nicole Kidman och Emma Stone sminkar sig själva till vardags.

     Svara

      Oj, skrev trovärdigt men menade jordnära.

      Svara

      Det verkar väldigt, väldigt viktigt för Bella att berätta om sin ”lyx”. Strategiskt hade hon kanske varit en bättre reklampelare för Löwengrip’s produkter om hon helt enkelt hållit k*ften om det? ”Åh, hur får du så vackert svall”? Istället för ”Jag har en personlig stylist! Köp mina produkter!” så kunde hon istället svara ”Jag använder Löwengrips produkter”. Gemene man har INTE en stylist. Gemene man vill nå resultat utan att behöva en stylist. Gemene man kan INTE identifiera sig med skryt-Bella.

      Svara

       Ja, det känns som att hon talar till en ganska ung målgrupp, jag tänker att det inte är så många människor som går och drömmer om en egen stylist och make up-artist och inspireras av det. Jag förundras över att någon lever så och faktiskt berättar om det. Lite som true-man show. Men jag känner ingen avundsjuka eller vilja att själv uppnå det. Misstänker att det gäller för de flesta ☺

       Svara

        Lyx är alltid härligt. Men det känns som att Bella tror att det är ALLT. Samt att lyx räknas i kvadratmeter, karat, antal assistenter, fabricerade ”jobbar dygnet runt-dagar”, front row (eller hur det nu var med den saken) och au pair. För mig är det tecken på ett tomt liv utan äkta värde. (Obs! Menar inget illa här, det är hennes liv och hennes val. Men det verkar som att hon tror vi alla önskade vi hade hennes liv. Tror INTE jag är ensam om att tycka det vore en mardröm att leva det livet).
        Som om ”lyx” inte vore grädde på moset till ett på andra sätt värdefullt liv med nära relationer, tid för umgänge med familj och vänner osv, utan lyyyyx och status är det enda som räknas. Tror som sagt inte jag är ensam om att vilja ha allt annat än det Bella har 95% av tiden; jag värdesätter mjuka värden i livet som vänner, familj (inkluderar även ”en gammal mormor” vilket Drottning Bella inte tycker man ska lägga energi på att träffa/lyssna på), en mysig dag hemma i pyjamas framför Netflix när man behöver det. Semester med härliga hotell är absolut nice, men då som grädde på moset. Tillsammans med man, barn och för att uppleva saker och platser tillsammans. Vardagen däremellan är för oss den riktiga lyxen och det mest fantastiska livet. Alla är vi olika och inget är fel. Men att tro att hennes liv är något vi (pöbeln..😂) avundas och eftersträvar är nog inte helt verklighetsförankrat. När jag ser Bella ser jag en vacker, skärpt och duktig kvinna på många sätt. En mamma som älskar sina barn och försöker hitta sig själv på olika sätt. Jag gillar att hon reflekterar kring sig själv och vill utvecklas konstant. Men jag ser också ett rätt sorgligt och tomt skal, stress, konstiga prioriteringar, instabila relationer, svårigheter att knyta an till andra människor, polerad yta som dock är rätt genomskinlig och inte blottar något att avundas. En kvinna som skriker ut hur självsäker och obrydd hon är men som agerar helt tvärtemot. En kvinna som måste manipulera, provocera, ljuga för att nå ”framgång”, därför att hennes varumärke inte är starkt nog på egna ben. Till skillnad från tex Oprah.😉

        Svara

         Så klokt ☺ du formulerar på ett mycket sakligt och respektfullt sätt, vad jag och säkert många känner men inte vågar skriva om, med risk för att bli eller verka otrevlig eller avundsjuk.

         Svara

  Jag förstår inte vem hon försöker inspirera med sitt skryt? Ska läsare som arbetar inom kontorsservice på mindre eller medelstora företag drömma om att själva en dag kunna ha ett eget stylist-team som kommer innan de ska ta bussen till jobbet? Vanliga människor med vanliga jobb kan knappast relatera till hennes utsvävningar utan ser det mer som underhållning. Själv kan jag absolut bli imponerad av överdådig ytlig lyx, men inte på att man flyger stylister och make up-artister kors och tvärs eller att man anser sig för fin för att bära sina egna väskor.

  Jag träffar en del prominenta människor i min vardag och ingen beter sig som Bella. Tvärtom är man mån om att hålla så låg profil som möjligt i alla lägen.

  Svara

   Precis! 👍👍

   Svara

   Ja, i synnerhet de riktigt rika människorna som har sin säkerhet att tänka på.
   Flera av Sveriges rikaste har t ex skyddade personuppgifter dvs man kan inte (enkelt) ta reda på deras hemadress.
   När de rör sig i trafiken så är det i diskreta svarta bilar och inte i vräkiga Bentleys eller andra iögonenfallande fordon.
   Bella gör precis tvärtom och sen beskriver hon ingående vilka hot hon utsätts för och vad hon gör för att förbättra säkerheten.
   Hennes behov av att skryta och hävda sig är tydligen betydligt större än behovet av att hålla en låg profil om hon nu är utsatt för allehanda hot och obehagligheter.

   Svara

   Hon verkar tro att om hon ger sken av att vara en lyxig person, då blir hennes varumärke också lyxigt.

   …. Men nej.

   Svara

  Jag tycker hon är lik Sue heck från the middle 😄

  Svara

  Bilden från lunchen med Balmain på hennes blogg….där hon på ett onaturligt sätt håller fram sin hand så att hennes lånade 5carats-ring ska synas… nej, bara nej!!! 🙇

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.